Arr og arr gjenstår på menneskekroppen etter operasjon, skader og kutt. Noen mennesker oppfatter dem som et kosmetisk problem, andre føler ømhet, kløe og brenner i det berørte området.

Du kan bli kvitt arr og arr med hjelp av medisinering og folkemessige rettsmidler. Alternativt kan du fjerne feilen ved hjelp av laser resurfacing. Men mens feilen er frisk, kan den fjernes raskt ved bruk av en spesiell salve, krem, gel eller lapp.

Hvilke arr og arr kan fjernes med lokale midler

Basert på erfaringene fra leger og kosmetologer, er nydannede arr mer gunstig for ekstern behandling. Først etter operasjonen fortsetter metabolske prosesser i vevet. Normotrofiske arr ligger på nivået av huden, og på grunn av en blek skygge er knapt merkbar. Lett fjernet med lokale midler.

Atrofiske arr har en flabby struktur. De ser falt og har en rosa fargetone. Som et eksempel, postpartum strekkmerker på kroppen av kvinner, arr etter cauterization av hudtumorer. Atrofiske arr er godt fjernet ved hjelp av produkter som inneholder en silikon komponent og brukes med elektroforese.

Keloid og hypertrofiske arr er mest uttalt. De er slående blåaktig-rødaktig tinge og humpete struktur. For å røre slike arr er tett. De forårsaker mild ømhet og kløe. Ingen salve for resorpsjon av arr og arr vil ikke takle keloider og hypertrofiske arr. Deres korreksjon krever en integrert tilnærming, som inkluderer laser resurfacing, plastikkirurgi og bruk av absorberbare medisiner.

Hva er indikasjonene på bruk av eksterne midler til arr og arr?

 • Keloider.
 • Dupuytren er kontraktur.
 • Hypertrofiske arr.
 • Normotrofiske arr.
 • Forebygging av vevslid etter kirurgisk hudinnsnitt.
 • Atrofisk arr etter furunkulose, kyllingpoks, akne.
 • Kontraktur sener som følge av skade.
 • Striae etter graviditet eller drastisk vekttap.
 • Ankylose, som begrenser mobiliteten av leddene.

Noen forberedelser til korrigering av arr og arr er ikke tillatt å bruke til gravide og ammende kvinner. Det finnes også verktøy som har aldersbegrensninger på søknaden. Hvilken salve er bedre å bruke i et bestemt tilfelle, vil legen gi råd.

Gjennomgang av effektive stoffer fra ulike arr og arr

Hvilken slags salve er nødvendig for å helbrede kroppsark og arr, vil bidra til å forstå listen. Vi har samlet alle midler som eksperter foreskriver oftest pasienter med hudfeil.

Vi lister dem og beskriver i detalj:

 • Kontraktubeks.
 • Zeraderm og Zeraderm Ultra.
 • Dermatiks og Dermatiks Ultra.
 • Kelo katt
 • Mederma.
 • Kelofibraza.
 • Fermenkol.
 • Skärgård.
 • Scar Estetikk.
 • Redzhivasil.

Kontraktubeks

Utarbeidelsen av det tyske farmasøytiske firmaet Merz Pharma inneholder løkekstrakt av Ceray, natrium heparin og allantoin. Kontraktubex gel er pakket i små rør av 10, 20 og 50 g. Fargen er lysebrun, lukten er nøytral.

Farmasøytiske egenskaper av legemidlet er som følger:

For å forhindre utseende av arr og arr, forskriver legene Kontraktubeks gel etter fullstendig helbredelse av det opererte vevet. I følge instruksjonene påføres det til det skadede stedet opptil 3 ganger om dagen med lysmassasjebevegelser. Behandlingsforløpet er 1 måned. Gammelt arr blir fjernet i ca 6 måneder. Etter kvelden prosedyren, som allerede er utført før sengetid, sørg for å sette på en lufttett bandasje. Plottet kan forsegles med polyetylen.

Ved bruk av Contractubex er det viktig å unngå direkte sollys, kald eksponering og intens gnidning på arret. Gelen kan brukes av barn, voksne, gravide og ammende mødre.

Effektiviteten av midlene avhenger av regelmessigheten av prosedyrene. Med daglig bruk, sammen med å dampe huden og utføre fysioterapi, vil det ønskede resultatet oppnås raskere. Kostnaden for stoffet starter fra 450 rubler.

Zeraderm (Zeraderm Ultra)

Som det beste middelet mot arr og arr, vurder Zeraderm-linjen (Zeraderm og Zeraderm Ultra). Rør med en gel på 15 g hver produseres av den nederlandske produsenten Rofil Medical Aesthetics.

Kontakt med hud, midler vil bli forvandlet til en silikon-lufttett film. "Drivhuseffekten" under den bidrar til rask resorpsjon av arret.

Hvilke egenskaper har Zeederm og Zeraderm Ultra geler?

 • Mjukt og flatt arrvev.
 • Eliminer kløe, brennende og betennelse.
 • Fremskynde cellefornyelse.
 • Beskytt huden mot UV-lys.
 • Eliminer postoperativ erytem.

Zeradermpreparater kan brukes så snart såret healer. Det skadede området er forrenset og behandlet med et tynt lag 2 ganger om dagen. Verktøyet gnides med jevne bevegelser. Behandlingsforløpet avhenger av alder og struktur av arret. Minimum - 2 - 3 uker, maksimum - flere måneder. Prislinje Zeraderm - fra 700 rubler.

Zeraderm gel er basert på stoffet polysiloksan. Dette er en silikonforbindelse med høy molekylvekt. Zeraderm Ultra inneholder dessuten vitaminer E og K, koenzym Q10 og et UV-filter SPF-15.

Dermatiks og Dermatiks Ultra

Silikonprodukter Dermatix og Dermatix Ultra i 6 og 15 g rør er produsert av den nederlandske produsenten ICN Pharmaceuticals Holland BV. Transparent gelmasse som den tørker på huden, blir omdannet til en silikonfilm, under hvilken luftløs plass dannes. Agenten har ingen lukt. Kostnaden er høy - fra 1500 rubler.

Dermatikk gel formel er basert på to stoffer - polysiloksan og silisiumdioksyd. Sammensetningen av midlene Dermatiks Ultra inneholder i tillegg vitamin C. Den komplekse effekten av stoffer sikrer eliminering av kløe og brenning i området med arr eller arr, mykning og resorpsjon av komprimerte vev og reduksjon av pigmentering.

En av gelene på arret kan påføres umiddelbart etter at huden har helbredet. Det berørte vevet er forrenset og tørket. Deretter påføres medisinen i et tynt lag og gnides forsiktig i noen minutter. Manipulering utføres om morgenen og om kvelden i flere måneder til fullstendig eliminering av defekten (minimum 2 måneder).

Gels Dermatiks, Dermatiks Ultra, Zeraderm og Zeraderm Ultra tolereres godt av pasienter og er egnet for barn og voksne. De kan brukes under graviditet og amming.

Kelo katt

Legemidlet til det amerikanske selskapet Advanced Bio-Technologies har form av gel og spray. Gelen er forseglet i rør 6 og 15 g. Sprayet er i en aerosolflaske på 50 eller 100 ml.

Sammensetningen av forskjellige former er den samme. I det behandlede området danner de aktive stoffene en lufttett film.

Både gel og Kelo-cote spray inneholder polysiloksan og silikondioksid. Ar og arr av et stoff har en omfattende effekt:

Kelo katt påføres på tørr hud 1 - 2 ganger om dagen. Når verktøyet er tørt, kan du bruke solkrem eller sminke på toppen. Varighet av terapi - 2 - 3 måneder eller lenger.

Bivirkninger ved bruk av Kelo-cote-produkter er sjeldne. Bruk av gel / spray under graviditet og amming er tillatt. Det er verdt Kelo-katt dyrt - 3500 rubler.

Mederma

Gelen av det tyske firmaet Merz Pharma kalt Mederma selges i rør på 20 g.

Det er en klar medisin med en bestemt lukt. Består av Allantoin og Cepaline (Ceray Løk ekstrakt). Komplekse virkninger av komponentene gjør det mulig å oppnå slike mål som:

 • Eliminering av inflammatorisk prosess.
 • Stimulering av kollagenese, blodsirkulasjon og fornyelse av hudceller.
 • Metning av keratinvæv med fuktighet.
 • Myk og oppløs det komprimerte området.
 • Eliminering av blodpropper.
 • Antibakteriell effekt.

Ved hjelp av en slik salve mot arr og arr, vil Mederma raskt fjerne ferske feil. Deres alder bør ikke overstige 12 måneder. Verktøyet glatter strekkmerker, fjerner postoperative arr, spor av post-akne og mislykket fjerning av tatoveringer, arr etter kjemiske og termiske forbrenninger og arr etter kosmetiske peeling.

Som andre produkter påføres Mederma på et rent, tørt arr (3-4 p. Per dag) og gni i 3-5 minutter til det er fullstendig absorbert. Bevegelsene av håndflaten er zigzag med lett trykk. Behandlingsforløpet kan være kort 3 måneder eller langt, opptil seks måneder eller mer. Pris - fra 500 rubler.

I sjeldne tilfeller provoserer gel Mederma sidereaksjoner. Pasienter opplever rødhet, utslett, kløe, prikking og rive i det behandlede området.

Kelofibraza

Hyggelig duft av friskhet, rask absorpsjon og utmerket fuktighet av arrvæv - dette er hvordan du kan beskrive Kelofibrase krem. Produktet fra den tyske bekymringen Sandoz Pharmaceutical GMBH selges i rør med 25 og 50 g.

Silikonforbindelser i sammensetningen av kelofibrase ikke. Kremet er basert på tre aktive ingredienser:

Påføring av salven for arr og arr etter operasjonen i tide, kan du oppnå følgende resultater:

 • Redusert hevelse av vev.
 • Forbedre lokal blodsirkulasjon og regenerering.
 • Mjuk og hydrat grovt stoff.
 • Fjernelse av blodpropper.
 • Økt elastisitet.
 • Rapid resorpsjon av patologisk vev.
 • Anestesi og antiinflammatorisk effekt.

Prinsippet med cicatrix arr behandling med Kelofibraz er enkelt. Påfør et tynt lag på det berørte området og massør arret til krem ​​er helt absorbert. Hyppigheten av prosedyrer - 2 - 4 per dag. Friske arr blir behandlet 2 ganger om dagen, gamle eller grove arr - 3-4 ganger om dagen. Den siste prosedyren utføres om natten med påføring av en komprimering. Kostnaden av krem ​​er 2500 rubler.

Alderskategori av pasienter som kan bruke Kelofibraz til å fjerne arr og ansikts arr, begynner på 1 år. Nyfødte yngre enn 12 måneder, gravide og ammende kvinner kan ikke bruke dette verktøyet.

Fermenkol

Fermencol fra arr og arr er en gel i et rør på 20 g og et sett for elektroforese (2 ampuller med tørt pulver i en pakke). Det produserer rusmidler JSC NPK "High Technologies".

Den klare gel består av flere enzymer avledet fra marine hvirvelløse dyr. Nyttige kollagenolytiske proteaser bryter ned aminosyrene av keloider og hypertrofiske arr, eliminerer kløe og smerte, og gjør det defekte området mindre synlig.

Slik bruker du Fermencol:

Prisen på Fermenkol gel starter fra 700 rubler.

Fermencol er kontraindisert ved overfølsomhet overfor kollagenasekomponenten. Også, verktøyet vil ikke hjelpe pasienter med atrofisk og hypertrofisk arr.

Skärgård

Scarguard korreksjon arr og arr flytende krem, dommer etter pasientens vurderinger, bidrar til raskest mulig mykning og resorpsjon av arret. Scarghard har tre aktive ingredienser - vitamin E, silikon og hydrokortison. Dette er det dyreste korrigerende verktøyet. Skargard krem ​​til salgs til en pris på 6 tusen rubler.

Påfør et flytende preparat med en spesiell børste 1-2 ganger daglig i 4 uker. Det berørte området forvaskes og tørkes med et mykt håndkle. Det behandlede området får lov til å dekke med solkrem og bruke dekorative kosmetikk.

Etter tørking danner Scarghard krem ​​en film på buken, hvilken effekt ligner effekten av en klemmebånd. Om nødvendig kan terapien forlenges til seks måneder. Væskemiddel er egnet for behandling og forebygging av alle typer arr. Det fremkaller ikke bivirkninger. Imidlertid er Scarguard krem ​​kontraindisert for bruk under graviditet og amming.

Scar Estetikk

Scar Esthetique er en krem ​​fra det amerikanske selskapet ScarHeal, designet for å helbrede arr og arr. Rørets volum - 60 ml.

Kremens sammensetning er ganske rik. I tillegg til silikon inneholder den 23 mer aktive ingredienser, blant annet finnes:

 • Beta-karoten.
 • Arnica.
 • Shea smør.
 • Bow Ceray.
 • Kitosan.
 • Koenzym Q-10.
 • Vitaminer A og C, etc.

De aktive ingrediensene i krem ​​mykner og glatt komprimert vev, stimulerer produksjonen av kollagen og forbedrer hudens æstetikk. Verktøyet er foreskrevet for å eliminere strekkmerker og ulike arr, som forblir etter operasjon, brannskader og skader.

I følge instruksjonene blir Scar Esthetique krem ​​påført et rent, tørt arr og gnidd med myke massebevegelser. Hyppigheten av å behandle en defekt er 3-4 ganger daglig i 3-4 måneder.

Bivirkninger av Scar Esthetics er indikert av utslett og rødhet av huden. Negative reaksjoner forsvinner på egen hånd etter uttak av stoffet.

Redzhivasil

Det amerikanske selskapet ScarHeal produserer et annet effektivt stoff for arr og arr - RejuvaSil gel i rør med 4, 10, 15 og 30 ml. I tillegg til silikon inneholder den squalen, askorbinsyre og emuolje. Som andre korrigerende medisiner brukes Regivasil gel 2-3 ganger om dagen.

En liten mengde midler som brukes til arr, gnides og venter på fullstendig tørking. Videre, etter behov, behandles huden med solkrem. Hvis arret er på ansiktet, etter behandlingsprosedyren, kan du bruke sminke.

Gel Regivasil er kun foreskrevet for voksne pasienter, inkludert gravide og ammende kvinner. Ved utslag av utslett eller røde flekker, stoppes behandlingen.

Billige midler til arr og arr

Som du vet, er utenlandske produkter for arr og arr solgt til en høy pris, så de er ikke tilgjengelige for de fleste forbrukere. Imidlertid vil dårlige pasienter også kunne kvitte seg med huddefekten.

For dem har apotekene budsjettalternativer:

 • Krem Klirvin - Ayurvedisk stoff fjerner spor av post-akne, postpartum strekkmerker og pigment flekker. Det utligner hudavlastning, lyser det og viser anti-bakterielle, anti-inflammatoriske og desinfiserende egenskaper. Kremet forbedrer dermisens elastisitet og akselererer resningen av arret. Det er verdt Klirvin billig - 100 - 150 rubler.
 • Heparin salve. En kraftig antikoagulant heparin hindrer dannelsen av blodpropper og løser eksisterende arr og arr. Den andre komponenten, benzokain, fungerer som en bedøvelse. Stoffet benzylnikotinat forbedrer absorberbarheten av heparin og utvider blodårene.
 • Salve Sledotsid. Denne salven for arr og arr - det mest effektive og rimelige verktøyet som håndterer post-akne og gamle arr. Det lindrer betennelse, gjenoppretter hudceller i det berørte området og forhindrer arrdannelse av vev. Bruk Sledocide to ganger om dagen på et enkelt kurs. Tuba salve på 15 g er solgt til en pris på 100 rubler og litt høyere.
 • Balm Rescuer. Legemidlet klarer seg med arr og arr som forblir på kroppen etter brannskader og skader. Kjemiske komponenter inneholder ikke balsam. Dens formel er basert på bivoks, oliven- og havtornolje, calendula ekstrakt og vitaminer A og E. Naturlige ingredienser løser raskt opp nye feil og lindrer betennelse. Påfør en balsam på problemområdet under et bandasje med tykt lag. Et rør på 30 g blir solgt for 120 - 150 rubler.
 • Havtorn olje. Mettet med vitaminer, fettsyrer og sporstoffer, fjerner produktet gamle arr så mye som mulig. Oljen forbedrer lokal blodtilførsel, nærer huden med fuktighet, forårsaker vekst av friske celler og utviser antibakterielle egenskaper. Påfør sjøtorn olje på arr er anbefalt under bandasjen. Allergykam dette verktøyet er ikke egnet.
 • Tea Tree Essential Oil. Legemidlet er fortynnet med vann 1: 3. Hvis det oppstår en brennende følelse eller annen ubehag under behandlingen, så blir legemidlet dårlig oppfattet av kroppen.

Salisylsyre er blant de billige anti-ar-produktene. Det er et aggressivt stoff som kan brukes i konsentrasjoner på opptil 10%. Syr kan øke hudirritasjon og forårsake enda mer arrdannelse. Det kan bare brukes i samråd med en hudlege.

Silikon lim

I tilbakemeldinger om forbrukere på ulike måter av arr og arr, kommer kommentarer om effektiviteten av silikonplaster i økende grad.

Disse små platene er festet til et skadet sted og for en viss tid viser de følgende nyttige egenskaper:

 • Fukt og myk komprimert epitel.
 • Forbedrer mobiliteten til det berørte vevet.
 • Trekk forsiktig på huden mens du strekker på arret.
 • Fibroplast vekst er forsinket, noe som forhindrer arrområdet å øke.

Silikonplaster er et verdifullt alternativ til salver og geler beregnet for korrigering av arr og arr. De rene og friske og gamle spor av skader og operasjoner.

PS! Men uten kjennskap til legen om å bruke et korrigerende middel, er det ikke verdt det. Kun en spesialist kan bestemme typen arr.

Å vite typen av defekt, vil legen velge det mest hensiktsmessige behandlingsalternativet. Jo raskere behandling er startet, desto mer sannsynlig vil pasienten få en gunstig løsning på problemet.

Effektiv arr og arrsalve

Høy kvalitet salve fra arr og arr skal trenge dypt inn i huden, myke det og gjøre det mer elastisk. Et slikt verktøy kan kjøpes på apoteket eller gjøre deg selv.

Salveanmeldelse

De vanligste salver for arr og arr, inkludert gamle, har en løsningsvirkning. Slike midler er laget på grunnlag av inert silikon. Dette stoffet reagerer ikke med andre stoffer, og har ingen negativ effekt på kroppen. Når du kjøper en salve, bør du nøye studere sammensetningen, da ikke alle produkter er laget av helt sikre ingredienser.

Vegetabilske kremer har ofte en svært svak effekt. De kan takle små hematomer, men arrene vil ikke påvirke. Derfor bør personer med betydelig hudskade ikke kjøpe produkter som bare er laget av naturlige ingredienser.

Kelofibraza

Kelofibraza er en silikonkrem produsert av et tysk farmasøytisk selskap. Legemidlet kan brukes til kolloidære arr, postoperative arr og hematomer. Kremet er ikke kontraindisert for gravide og ammende kvinner. Med det kan du fjerne strekkmerker som dukket opp etter fødsel.

Instruksjoner for bruk: Påfør et tett lag av stoffet på det skadede området 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar fra flere uker til seks måneder. De lengste postoperative suturene er løst.

Verktøyet er tilgjengelig i to variasjoner: 25 g eller 50 g. For din egen besparelses skyld anbefales det å kjøpe stor emballasje. Gjennomsnittlig pris på stoffet: 1500 rubler. Det kan bestilles fra nettbutikker.

Zeraderm ultra

Zeraderm Ultra (Zeraderm ultra) - anti-sebaceous salve basert på silikon. Inneholder aktivt oksygen, vitamin A og E. Det beskytter huden godt fra direkte sollys (SPF 15). Salven er egnet for behandling av masker etter operasjon, inkludert mangler igjen fra keisersnitt. Penetrerer dypt inn i huden, akselererer regenereringen.

Eksterne faktorer påvirker hudskader negativt: For mye luftfuktighet, direkte sollys. Narkotika basert på silikon danner en film som beskytter epidermis mot ekstern påvirkning.

Verktøyet må påføres 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar 2-3 måneder. En pakke inneholder bare 15 g, men på grunn av dens tette tekstur er kremet ganske økonomisk. Produktkostnad: 2000 rubler.

Lavendelolje fra MeiYanQiong

Meiyanqiongs naturlige lavendelolje nærer og myker huden. Produsenten hevder at verktøyet bidrar til å bli kvitt ulike feil, men dette er ikke helt sant. Lavendelolje kan brukes som et supplement til hoveddrogen. Bruken av dette produktet vil akselerere behandlingen.

Oljen skal legges til krem ​​(2-3 dråper) og påføres på de berørte områdene. Det anbefales å bruke 1-2 ganger om dagen. Det er et middel rimelig: ca 500 rubler for 10 ml. Du kan kjøpe i nettbutikker. Olje hjelper også med å bli kvitt akne og unormal pigmentering.

ScarGuard MD

Scargård (Skarsgård) er et medisinsk væske utviklet for å behandle gamle hudskader og forhindre nye. Det anbefales til profylaktisk bruk etter operasjon eller skade. Væsken absorberer raskt, etterlater ingen rester på klærne. Verktøyet hjelper til med å bli kvitt defekter på ansikt og kropp.

Legemidlet inneholder vitamin E, silikon og hydrokortison. Sistnevnte komponent har en uttalt helbredende effekt. Legemiddelvæske skal påføres 2 ganger daglig i 2-3 måneder. Produktet absorberes om 1 minutt, føles lett på huden innen 15 minutter etter påføring.

Minus av stoffet ligger i sin høye kostnad (6.000 rubler for 15 ml). Lignende i sammensetning betyr koster flere ganger mindre. Kjøp ScarGuard MD på produsentens offisielle nettsted.

Fermenkol

Fermencol - gel mot arr, hematomer og arr. Analog av stoffet er Countertubex. Enzym bør brukes på renset, skadet hud med et tykt lag. Du kan ikke gni gelen, den absorberes innen 10-20 minutter. Det er nødvendig å bruke midler 2-3 ganger om dagen i løpet av en måned. Du kan gjenta behandlingen 2 uker etter slutten av den første.

Fermencol er også tilgjengelig i form av et elektroforese kit. Leveres med tørt pulver og væske. En løsning er laget av disse ingrediensene. Det bør brukes på et serviett og påføres det berørte området. Forløpet av elektroforese behandling varer 10-15 dager. For implementeringen trenger du en spesiell enhet, som koster 2500 rubler (i gjennomsnitt).

Prosedyren tillater de aktive stoffene å trenge inn i dypere inn i huden. Elektroforese er det mest effektive middel til å bekjempe gamle arr.

Prisen på stoffet varierer fra 500 til 900 rubler. Du kan kjøpe i apotek og nettbutikker.

Kontratubeks

Countertubex er en vannaktig gel designet for å jevne og myke epidermis. Brukes til behandling av små skader, ineffektive mot dype og gamle arr. Gelen inneholder flere aktive stoffer: løk, allantoin, heparin. Verktøyet hjelper til raskt å bli kvitt hematomer (blåmerker, blåmerker). Den eneste kontraindikasjonen er individuell intoleranse over komponentene i sammensetningen.

Legemidlet bør brukes på skadede områder 1-2 ganger om dagen. Med den kan du lage medisinske dressinger. Behandlingsforløpet tar fra 1 til 3 måneder.

Kostnaden av midler: fra 400 til 800 rubler (avhengig av mengden emballasje). Legemidlet er solgt i apotek.

Klirvin

Clearwin - en krem ​​som hjelper med å bli kvitt alder, akne og arr. Ikke aktuelt for behandling av stillestående arr. Legemidlet er laget av naturlige ingredienser: urteekstrakter, vitamin E og antioksidanter. Verktøyet brukes til å kvitte seg med poser og mørke flekker under øynene.

Kremet skal påføres 2-3 ganger om dagen. Effekten vil bli merkbar etter 5-6 uker. Legemidlet virker ikke sammen med andre stoffer. Kostnaden for midler overstiger ikke 150 rubler. Du kan kjøpe den på apotek.

Dermatiks

Dermatiks - gel basert på silikon, designet for å korrigere ulike hudfeil. Det anbefales å bruke for brenner og skader, samt etter operasjoner. Verktøyet er tilgjengelig i to selskaper. Det anbefales å kjøpe stoffet fra produsenten MEDA, da det inneholder vitamin C.

Gelen skal påføres med et tynt lag direkte på huddefekten. Ikke gni. Midler tørker innen 5-10 minutter. Overflødig gel i hvilket tilfelle du kan fjerne servietten. Påfør medisinen bør være 2 ganger om dagen. Det konkrete resultatet vil manifestere seg i 5-7 ukers bruk, men hele behandlingsforløpet vil ta minst 2 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 1200 rubler til 15 mg. Du kan kjøpe i apotek og nettbutikker.

solkoseril

Verktøyet Solcoseryl er tilgjengelig i flere former for salve og injeksjonsvæske. Legemidlet er laget av blod av friske kalver. Legemidlet er ment for behandling av tørre og våte skader, inkludert trofasår. Solkoseryl har en direkte effekt på prosessen med vevregenerering. Før du bruker verktøyet, anbefales det sterkt å konsultere lege.

Salve kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner.

Legemidlet bør påføres 2-3 ganger om dagen med et tynt lag. Kursets varighet: fra 1 til 4 måneder. Kostnaden av stoffet: 300-400 rubler for 20 gram. Solkoseryl selges i apotek, selges uten resept.

keratan

Keratan salve er designet for å glatte og gjenopprette epidermis. Produktet inneholder levometicin - en antibakteriell substans. Nøyaktig samme ingrediens er i sammensetningen av Levomekol. Keratan salve har en kosmetisk effekt i stedet for en terapeutisk. Det kan brukes til å myke og berolige huden.

Påfør produktet skal være 3-4 ganger om dagen. Behandlingsforløpet: fra 2 uker til 2 måneder. Kostnaden for salve: 890 rubler for 15 ml. Du kan kjøpe i nettbutikker.

Ichthyol salve

Universal og billig ichthyol salve brukes til å behandle arr, arr, sopp og dermatose. Verktøyet har en utpreget antiseptisk effekt. Legemidlet kjemper aktivt med patogene mikroorganismer på overflaten av huden. Salve er ikke anbefalt som primær terapeutisk middel.

Legemidlet bør brukes til renset hud 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet: fra 3 uker til 2 måneder. Kostnaden for salve: ca. 100 rubler. Du kan kjøpe på et apotek.

Vishnevsky salve

Vishnevsky salve brukes til å bekjempe ulike huddefekter: akne, akne, friske arr og slitasje. Legemidlet har en antiseptisk effekt. Verktøyet aktiverer blodmikrocirkulasjon på grunn av dets irriterende effekt. På grunn av dette blir prosessen med vevregenerering akselerert.

Salve skal brukes 2 ganger om dagen. Det bør påføres i et tynt lag på det skadede området av epidermis. Det anbefales ikke å gni. Behandlingsforløpet tar fra 3 uker til 2-3 måneder. Kostnaden for stoffet: ikke mer enn 100 rubler. Selges i hvert apotek, selges uten resept.

heparin

Heparin salve brukes til å behandle blåmerker, slitasje og hematomer. Det kan også brukes til å behandle små og friske arr. Salve akselererer vevregenerering og gir elastisitet til skadet hud. Produktet må ikke brukes på åpne sår eller våtskader.

Legemidlet bør brukes 1-2 ganger om dagen. Salven skal påføres med et tynt lag, ikke gni inn i huden. Behandlingsforløpet: fra 1 til 3 måneder. Det anbefales å bruke i symbiose med kraftigere medisiner. Kostnaden for heparinsalve: 70-80 rubler. Selges på apotek.

Madekassol

Salve Madekassol er laget i Tyrkia og Sveits. Det brukes til å behandle grunne tørre lesjoner av epidermis. Legemidlet har en antimikrobiell effekt, samt stimulerer regenerering. Verktøyet er egnet for å bli kvitt brannskader, postoperative arr.

Påfør Madecassol trenger 2 ganger om dagen. Før du bruker salven, behandle huden med et antiseptisk middel. Behandlingsforløpet varer ca 1,5-2 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 100 til 700 rubler (avhengig av kjøpssted). Den eneste ulempen: Det er veldig vanskelig å kjøpe Madecassol, i apotek er det ikke noe slikt middel. Du kan søke i nettbutikker.

Epitoneks

Epitonex er et multifunksjonelt hudpleieprodukt. Det brukes til resorpsjon av arr, akselerere sårheling og kvitte seg med alder flekker. Det beste middelet for mindre hudskade (i forhold til pris / kvalitet).

Kosmetisk produkt påføres det skadede området innen 2-3 måneder. Det bør brukes hver dag 2-3 ganger. Kremkostnad: fra 250 rubler til 35 ml. Selges i apotek og nettbutikker.

arr

Arret er en god salve for å myke kolloidale arr. Legemidlet akselererer vevregenerering, nærer og glatter huden. Verktøyet er ineffektivt mot dype arr. Det kan brukes til å behandle kontraktur (felles sykdom).

Salve skal brukes 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet tar fra 1 til 3 måneder. Kostnaden for stoffet: ca 400 rubler for 15 g. Du kan kjøpe i store apotek.

Lidaza

Under navnet Lidaz utgitt absorberbare preparater i form av salve og løsning. Det aktive stoffet i midlene er hyaluronsyre, som gjenoppretter hudvev. Lidaza gelproduktet fungerer på små hematomer og arr. Den medisinske løsningen injiseres intramuskulært og brukes til mer alvorlig skade.

Gelen skal påføres 2-3 ganger daglig i 1,5-2 måneder. Det bør smøres med et tynt lag og la til helt absorberes. Kostnaden for stoffet: fra 350 rubler. Selges på apotek.

Methyluracilum

Verktøyet Methyluracil er tilgjengelig i form av stearinlys, tabletter og salver. Legemidlet er en kraftig stimulator for vevregenerering. Salven inneholder petroleumjell, som har en gunstig effekt på hudens generelle tilstand. Den har en utpreget terapeutisk effekt: mykgjørende, helbredende og antibakteriell.

Tabletter kan kun tas på resept. Salve anbefales å bruke ikke mer enn 2 ganger om dagen. Påfør huden som er behandlet med antiseptisk. Behandlingsforløpet tar fra 5 uker til 3 måneder.

Kostnaden for stoffet: fra 300 rubler. Selges i apotek og nettbutikker.

Folkemidlene

Hjemme kan du lage en effektiv salve for arr og arr. For større effekt anbefales det å ta vitaminer fra gruppe A og E. Med deres hjelp vil huden gjenopprette mye raskere.

Mumiyo salve

For matlaging trenger du:

 • medisinsk petrolatum (100 gr);
 • mumiyo (5 gr);
 • renset vann (25 ml).

Mumiyo må blandes med vann og la i 10-15 minutter. Vaselin bør smeltes i et vannbad og tilsett løsningen med mumiyo. Blandingen bør smelte til petrolatum forandrer farge. Etter det kan pannen fjernes fra ovnen. Blandingen må saksøke til romtemperatur.

I stedet for vaselin kan du bruke baby krem ​​uten tilsetningsstoffer. Vaselin er kjent for sine myknings- og helbredende effekter, så det er mer egnet for denne oppskriften.

Hjemmelaget salve skal brukes 1-2 ganger om dagen. Det skal smøres med et tynt lag, ikke gni inn i huden. Mottak av mengden av blandingen er nok i 1,5 måneders vanlig bruk.

Blått leireprodukt

Blå leire myker og regenererer huden. Med hjelpen kan du lage en effektiv og sikker salve. Du må ta en pose med blå leire og tea tree olje. Shea smør kan også brukes.

Leire må fortynnes med vann (3: 1 forhold). Utgangen bør være en tykk blanding. Du kan legge til noen dråper essensielle oljer. Bruk denne salven skal være en gang om dagen i en måned.

For bedre effekt, bruk produktet på et gips og fest det skadede området av huden.

Bivoks og fargestoff

For fremstilling av verktøy trenger:

 • bivoks (50g);
 • granharpiks (50 g);
 • lard (30 gr);
 • smør (20 g).

Salo må smelte i et vannbad sammen med bivoks. Deretter tilsettes smør og gran tannkjøtt til den varme blandingen. Bland grundig og la i 20-30 minutter.

Den resulterende blanding skal påføres på huddefekter 1 gang pr. Dag i 1-2 måneder. Med denne salven kan du bli kvitt gamle arr og arr.

Det er en spesiell prosedyre - subcision, designet for å fjerne store, gamle og dype hudfeil. Noen mennesker lager også sine egne kollageninjeksjoner i kosmetiske klinikker. Denne metoden er egnet for fylling av grunne arr. Den siste radikale behandlingsmetoden: laser resurfacing.

Hva er bedre å velge for behandling av hudlesjoner? Det er nødvendig å bruke komplekse terapien som består av flere stoffer (1 hoved og 1-2 hjelpemidler). Det beste middelet velges individuelt for hver pasient av en hudlege.

4 billigste rettsmidler for arr

Folk rettsmidler for arr, til tross for deres rimelige pris, viser seg noen ganger å være mer effektive enn reklamerte kremer og salver på 2000 rubler for et lite rør. Preparater basert på medisinske planter kan enten kjøpes billig på hver apotekskiosk, eller laget med egne hender hjemme. Hvis det ikke er allergi, kan du bruke medisiner over hele kroppen din, de er egnet for å helbrede arr etter keisersnitt, for å bli kvitt gamle strekkmerker, for å behandle fossae etter kopper eller deprimerte poeng etter koker.

Tiden som legemidlet vil fungere avhenger av typen arr, for eksempel blir et arr fra keisersnittet i 3-4 måneder mindre merkbart, og arrene fra akne eller furunkulose vil forsvinne enda raskere.

Alltid fasjonabelt verktøy - badyaga

For første gang etter å ha hørt ordet "badyag", begynner mange pasienter å le, for i det talte språket betyr dette ordet en slags juks eller ubrukelig ting. Faktisk, badyaga - en ting veldig nyttig. Det er en svamp som lever i rene elver og innsjøer. Badyaga har blitt ansett som en klassisk oppskrift på arr etter keisersnitt og atrofisk hudendringer i mer enn et århundre. Svampen er en del av mer enn 25 typer narkotika, mange av dem brukes i offisiell medisin.

Dette middelet mot arr og arr har følgende effekt:

 • løser dype og overfladiske blødninger;
 • dreper patogener;
 • fjerner puffiness;
 • fjerner døde hudceller;
 • stimulerer mikrocirkulasjon;
 • myrer de øvre lagene av dermis med silisium og andre sporstoffer.

Og viktigst av alt - badyaga starter regenerering av huden, på grunn av fjerning av døde flak, blir cellens sammensetning av epidermis oppdatert raskere. Arr blir dannet hvis hudcellene deler seg ikke fort nok og ikke har tid til å dekke mengden skade. Så dekker kroppen straks såret med bindevev. Arrettsmidler, akselerere cellefordelingsprosesser, hjelper ikke bare med å unngå nye fibrøse hudforandringer, men også å takle gamle.

Hvordan akkurat fjerner arrene:

 1. Hvis du ser på en svamp under forstørrelse, viser det seg at kroppen består av små nåler dannet av et bestemt protein spongin og et veldig hardt silika. Når du gjør et preparat fra en badyag, blir det malt i et pulver. Det er fortsatt faste partikler i dette pulveret, som når de påføres, gni mot huden og forårsaker mikroskopiske kutt på den. Disse kuttene polerer den ytre delen av arret og stimulerer det omkringliggende vevet.
 2. Slidende effekt av badyagi øker blodstrømmen til overflaten av huden. Blod bringer med seg oksygen og næringsstoffer som hjelper celler raskt å dele seg.

Grinded badyagu må fortynnes med varmt vann til en tilstand av grus. Det er solgt i poser av forskjellige størrelser, vanligvis 6 og 10 g hver. For mer brukervennlighet er ferdige geler med en svamp blitt opprettet, de mest populære er:

 • Badyaga;
 • Badyaga-Forte, solgt i rør på 75 ml.

For større effekt, bruker pasientene Kontraktubeks og blandes med gel eller med pudderbadyagi. Denne oppskriften har kontraindikasjoner, det vil ikke fungere:

 • med allergier
 • i kroniske hudsykdommer, i nevrodermatitt, psoriasis,
 • eksem og andre;
 • med åpne sår.

Optimal bruk av verktøyet 1-2 ganger i uken, ikke daglig. Merkbare resultater kan oppnås ved behandling av de arrene som ikke er over seks måneder. Testimonials tyder på at medisinering hjelper:

 • mot rødlige og hvite strekkmerker;
 • mot arr etter keisersnitt;
 • mot akne arr, furunculosis, kopper.

Gad Badyaga Forte koster et gjennomsnitt på opptil 90 rubler, det er et billig stoff som kan behandle et stort område av kroppen, for eksempel en mage og et arr etter en keisersnitt. Prisen på pulver til avl er ikke mer enn 50 rubler, du kan til og med ta en dusj med det.

Tips! I påviste nettapoteker og butikker i tradisjonell medisin, kan du kjøpe et reelt middel for strekkmerker uten å bruke mye penger.

Bestemors hemmeligheter: melon, mutter, olje

De helbredende egenskapene til planter og vegetabilske oljer har blitt brukt i mer enn ett århundre. Etter fødsel eller etter en kraftig økning i vekt, må du returnere hudens elastisitet og normalisere mikrosirkulasjonen, så er det et håp om at de unge strekkmerkene vil gå vekk, og ikke bli omfattende atrofiske arr. Hvilke planter er egnet for å fjerne hudfeil hjemme:

 1. Melon. Kjøp en stor moden melon, trekk frøene ut av det, skyll av saften. Litt tørr, slip i en blender eller bare i en kaffekvern. Noen kvinner, for å øke slitasjegenskapene til forbindelsen, tilsetter eggskjell, også jordet, til frøene. For å gjøre sammensetningen mer næringsrik, legg til 1-2 spiseskjeer av vegetabilsk olje.
 2. Muskatnøtter. Det er nødvendig å male en frisk nøtt til en homogen finmasse, hell vann i en kopp og mos med honning i forholdet 1 til 4. Blandingen brukes til wraps eller til massasje. Du kan til og med utføre en slik massasje i badekaret, og sammensetningen absorberes raskere i den dampede huden. Slipende partikler fjerner døde skalaer fra overflaten av huden og forårsaker mikrotraumas, og som et resultat øker blodtilførselen.

For å fjerne arr etter keisersnitt, er det nyttig å bruke prosedyrer med skrubbe 1-3 ganger i uken, men ikke oftere.

Det er viktig! Hvis keisararet begynner å kløe alvorlig eller huden rundt den blir rød - du må ta en pause.

Anbefalinger fra hudlege hvordan man unngår dyshidrose

Mammens hud under påvirkning av slipende partikler tørker ut, begynner å skrelle av. Folk med arvelige tendenser kan til og med ha hyperpigmentering, mørkere i tonebånd på huden. For å unngå slike bivirkninger, trenger du:

 1. Legg til en fettbunn til melonputtene eller jordmutrene. Det er best å ta ren olivenolje, men kokos, lin- eller sesamolje er også egnet.
 2. Etter prosedyren smøres området rundt keisarret forsiktig med en helbredende krem. Det er best å bruke Contractubex.
 3. Ikke legg på klærne umiddelbart og ikke gå i seng, vent til sammensetningen er absorbert av seg selv. For raskt å fjerne arret fra keisersnitt og andre feil, er det nødvendig å konstant opprettholde det normale fettinnholdet på hudoverflaten.

Egenskapene til pigmentering og arrdannelse hos alle mennesker er forskjellige, men råd fra hudlege hjelper til med å gjenopprette den jevne farge og glatte tekstur av huden så raskt og vellykket som mulig.

Arr og arrsalve

Utseendet til arr eller arr på kroppen forstyrrer oss alltid, og nesten alle mennesker vil bli kvitt dem. For noen mennesker representerer de bare et kosmetisk problem, mens andre gir mye ubehag i form av kløe, brennende og smerte. Hvordan bli kvitt arr og arr? Hvilke farmakologiske midler kan hjelpe i slike tilfeller?

Arr på huden kan være atrofisk, normotrofisk, hypertrofisk eller keloid. Denne klassifiseringen er viktig når du velger en metode for å fjerne cicatricial endringer. Noen av dem kan fjernes ved hjelp av ulike salver, kremer og geler, og for å bli kvitt andre, kan det hende du trenger en kombinasjon av maskinvarekosmetikkteknikker ved hjelp av midler til ekstern behandling. I de fleste tilfeller reagerer normotrofiske arr godt på behandling med anti-arr-medisiner, og hypertrofiske, atrofiske og keloid-de er vanskeligere. Like viktig er årets alder: Friske arr er mye lettere å fjerne enn gamle.

I denne artikkelen vil vi se på de populære legemidlene for behandling av arr hos barn og voksne, og vi vil gjøre deg kjent med de viktigste indikasjonene og kontraindikasjoner til deres bruk og prinsippene for deres handling. Husk at valget av slike midler til ekstern bruk skal gjøres av en lege. Når du observerer alle sine anbefalinger, kan du forhindre feil og raskt bli kvitt stygge merker på huden.

Indikasjoner for utnevning av salver for arr

Salver fra arr og arr kan administreres i følgende kliniske tilfeller:

 • forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av arr etter operasjon;
 • normotrofe arr, som er et kosmetisk problem;
 • atrofiske arr utløst av dårlig helbredende kokker, kyllingpoks eller alvorlig akne;
 • strekkmerker etter graviditet eller plutselig vekttap;
 • hypertrofiske arr
 • keloid arr;
 • sene kontraktur etter skade;
 • ankylose forårsaker begrensninger i felles mobilitet;
 • Dupuytren er kontraktur.

Bivirkninger og hovedkontraindikasjoner for ordinering av salver fra arr og arr

Hvert preparat for behandling av arr og arr kan ha kontraindikasjoner, som avhenger av komponentene som utgjør det. Derfor skal hans avtale bare utføres av lege. Men alle salver for arr og arr har en rekke generelle kontraindikasjoner:

 • individuell intoleranse mot komponentene av stoffet;
 • Tilstedeværelsen av et åpent sår i arret;
 • Tilstedeværelsen av nekrotiske eller purulente prosesser i området med arret;
 • forekomsten av allergiske reaksjoner (utslett) i arret;
 • Tilstedeværelsen av kreftvulster i området med arret;
 • å finne et arr nær øyet eller slimhinnene;
 • Bruk av andre legemidler til arret (for å unngå bivirkninger forårsaket av interaksjon av legemidler).

Noen av legemidlene til behandling av arr og arr skal ikke brukes under graviditet eller amming, og har aldersgrenser for avtalen.

I de fleste tilfeller trenger salver, kremer og geler fra arr og arr ikke trenge inn i blodet og har ingen systemisk effekt på kroppen. Deres bivirkninger uttrykkes oftere som lokale reaksjoner:

Slike bivirkninger forekommer sjelden og forekommer oftere når det ikke overholdes regler for bruk eller på grunn av overfølsomhet overfor stoffet. De kan elimineres ved å følge alle anbefalingene fra legen for å bruke salven eller erstatte den med en annen.

Oversikt over populære arr og arr

For å sammenligne effektiviteten av forskjellige salver ble kremer og geler fra arr og arr ikke utført storskalaforskning. Men dermatologer og deres pasienter tildeles flere ubestridte "favoritter". I denne artikkelen vil vi gjennomgå bare slike legemidler fra arr og arr.

Kontraktubeks

Kontraktubex gel produseres av det tyske firmaet "MerzPharma" i rør av 10, 20 eller 50 g. Det er en gelaktig masse lysebrun farge, som har en nøytral lukt.

Sammensetningen av gel Kontraktubeks inkluderer slike aktive ingredienser:

 • allantoin;
 • løk ekstrakt Ceray;
 • heparinnatrium.

På grunn av deres komplekse effekter bidrar dette stoffet til:

 • oppløsningen av det øvre keratiniserte hudlaget på rummen;
 • akselerere dannelsen av sunne hudceller;
 • blodsirkulasjon forbedring;
 • vannretensjon i vev;
 • myke stiv arrvev;
 • bremser veksten av fibroblaster (bindevevceller som utgjør arret);
 • eliminering av allergiske og inflammatoriske reaksjoner i arrområdet.

Kontraktubex gel kan foreskrives for behandling av friske arr og forebygging av dannelsen (etter fullstendig helbredelse av såroverflaten). I slike tilfeller brukes det på arrområdet med lette gnidningsbevegelser 2-3 ganger om dagen. Behandling av slike arr er vanligvis ca 4 uker.

For å eliminere kroniske arr, brukes Kontraktubex gel med lengre kurs (fra 3 til 6 måneder). Produktet påføres på arrområdet 2-3 ganger om dagen, og i løpet av den siste søknaden (før sengetid) påføres et lufttett bandasje på arrområdet (for eksempel fra en plastpose).

Effektiviteten av dette middelet mot arr og arr er i stor grad avhengig av det regelmessige bruken av stoffet. Legemidlet bør brukes til skadeområdet daglig og flere ganger om dagen. For å øke effekten av gelen kan påføres etter damping av huden eller i kombinasjon med fysioterapi. Under behandling med dette stoffet bør eksponering av arr til direkte sollys, kald og intens massasje unngås.

Contractubex kan administreres til barn og voksne (inkludert gravide og ammende kvinner). Den eneste kontraindikasjonen til hans avtale er intoleranse for stoffets komponenter.

Zeraderm og Zeraderm Ultra (Zeraderm og Zeraderm Ultra)

Silikongeler Zeraderm og Zeraderm Ultra produsert av nederlandske Rofil medisinske estetikk i rør ved 15 g. Etter påføring på huden, danner de et lufttett silikonfilm fremmer raskere resorpsjon av arr.

Zeraderm Ultra er en forbedret versjon av Zeraderm Gel. Zeraderm gel inneholder polysiloksan (en høymolekylær silikonforbindelse), og Zeraderm Ultra er supplert med koenzym Q10, et ultrafiolett filter med SPF 15 og vitaminer K og E.

De aktive ingrediensene i Zeraderm og Zeraderm Ultra geler bidrar til:

 • skaper en lufttett film av polysiloksan som fremmer fuktighetsmetning, mykning, resorpsjon og flatering av arrvæv og øker lokal oksygenutveksling;
 • eliminering av inflammatoriske reaksjoner i kapillærene;
 • eliminere kløe eller brenning i arret;
 • akselerasjon av cellefornyelse i arrvevet;
 • eliminering av vedvarende eller postoperativ erytem (vitamin K i Zeraderm Ultra);
 • beskyttelse av vev fra skadelige effekter av ultrafiolette stråler (UV-filter i Zeraderm Ultra).

Bruken av disse gelene kan starte umiddelbart etter at såret har helbredet. Verktøyet påføres med et tynt lag til det rensede området av arret 2 ganger om dagen med myke gnidningsbevegelser. Varigheten av behandlingen avhenger av typen av hud, alder og struktur av arr og kan variere fra 2-3 uker til flere måneder.

Zeraderm og Zeraderm Ultra geler kan administreres til barn og voksne og tolereres godt av de fleste pasienter. Disse rettsmidler for arrdannelse kan foreskrives under graviditet og amming.

Dermatix og Dermatix Ultra (Dermatiks og Dermatiks Ultra)

Silikongeler Dermatiks og Dermatiks Ultra produsert av den nederlandske ICN PharmaceuticalsHolland BV i rørene 6 og 15, er de gjennomsiktige og luktfri gelatinøs masse, som etter tørking danner et arr på overflaten av lufttett silisiumfilm.

Gelen inneholder dermisixpolysiloksan og silikondioksid, og formelen Dermatiks Ultra suppleres med eter av vitamin C. Disse stoffene gir:

 • dannelsen av en lufttett film som setter opp arrvævet med fuktighet, myker dem og akselererer deres resorpsjon;
 • eliminering av ubehagelige opplevelser i området av arret (kløe, brennende);
 • reduksjon av rødhet og pigmentering.

Disse gelene kan påføres arret umiddelbart etter at såret har helbredet. Arret renses og tørkes grundig før bruk. Et tynt lag gel påføres på arret med forsiktige massebevegelser, som tørker raskt (etter 4-5 minutter). På dagen utføres 2 søknader. Varigheten av behandlingen avhenger av alder av arr, dens struktur og er vanligvis minst 2 måneder. Om nødvendig forlenges behandlingsforløpet.

Gels Dermatiks og Dermatiks Ultra tolereres godt av de fleste pasienter og kan administreres til barn og voksne. Narkotika kan brukes under graviditet og amming. Bivirkninger er ekstremt sjeldne.

Kelo-cote (Kelo-cat)

Kelo-cote gel og spray er produsert av det amerikanske selskapet Advanced Bio-Technologies i 6, 15 og 60 g rør eller i 50 og 100 ml aerosolflasker. De inneholder de samme stoffene som danner en lufttett film på huden.

De aktive ingrediensene i Kelo-cote gel og spray er polysiloksan og silikondioksid. På grunn av deres egenskaper har dette stoffet følgende effekter på arr og arr:

 • opprettholder vannbalanse i arrvev og elastisitet i huden ved siden av arret;
 • gjør arret flattere, mykere og jevnere;
 • eliminerer kløe og brenning i arret;
 • aktiverer kollagen syntese;
 • hemmer veksten av fibroblaster.

Gelen eller sprayen påføres på renset og tørr hud 1 eller 2 ganger om dagen. Etter at produktet tørker, kan du bruke solkrem eller sminke på huden. Varigheten av bruken er ca 2-3 måneder, og om nødvendig kan behandlingsforløpet forlenges.

Kelo-cote gel og spray er i de fleste tilfeller godt tolerert av alle pasienter og kan administreres til både barn og voksne. Bivirkninger på dette legemidlet er svært sjeldne. Kelo-cote kan om nødvendig gis til gravide og ammende kvinner.

Mederma

Gel Mederma er produsert av det tyske firmaet Merz Pharma i rør av 20 g. Det er en gjennomsiktig gelignende masse med en spesiell lukt.

Sammensetningen av dette middel for arr og arr inneholder slike aktive ingredienser:

 • cephalin (eller løkekstrakt Ceraye);
 • allantoin.

På grunn av deres komplekse effekter har Mederma Gel følgende effekter:

 • stimulerer produksjonen av kollagen;
 • akselererer fornyelsen av hudceller;
 • akselererer oppløsningen av keratinert arrvev;
 • hemmer dannelsen av fibroblaster;
 • beholder fuktighet i arrvevet og huden;
 • forbedrer blodsirkulasjonen;
 • bidrar til å eliminere blodpropper
 • eliminerer betennelse;
 • har en antibakteriell effekt.

Gel Mederma kan bare brukes til behandling av "unge" arr (ikke over 1 år):

 • strekkmerker;
 • kosmetiske arr etter akne, fjerning av svulster og tatoveringer;
 • arr etter termiske eller kjemiske forbrenninger;
 • postoperative arr
 • arr igjen etter aggressive kosmetologiske prosedyrer (mekanisk, kjemisk og laser peeling).

Gelen påføres på skrællet og tørket arrvev 3-4 ganger om dagen og gnides med sikksag og trykkbevegelser i 3-5 minutter til det er fullstendig absorbert. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt og kan være fra 3 til 6 måneder eller mer.

Legemidlet kan brukes til å behandle voksne og er ikke kontraindisert under graviditet og amming. Mesodermen av mykere handling for barn produseres allerede i USA, men i Russland har den ennå ikke kommet til salg.

I de fleste tilfeller er dette stoffet bra brakt av pasienter. Noen ganger kan allergiske reaksjoner som rødhet, kløe, utslett, prikking og følelse av stivhet forekomme.

Kelofibraza

Kremen produsert av den tyske bekymring Kelofibraza SandozPharmaceut GMBH i rør 25 og 50, har han en behagelig frisk duft, absorberes godt og ikke la innskudd på vomma og godt fuktet.

Sammensetningen av dette verktøyet fra arr og arr fører slike aktive ingredienser:

 • urea;
 • natrium heparin;
 • D-kamfer.
Behandling med dette middelet er effektivt.

På grunn av virkningen av de aktive ingrediensene har Kelofibraz krem ​​følgende effekt:

 • regulerer hudfuktighet
 • øker elastisiteten, myker og fukter de herdede områdene av arret;
 • forbedrer blodsirkulasjonen i arret;
 • stimulerer regenereringsprosesser;
 • justerer og jevner de fremtredende delene av arret
 • reduserer vævssvulst;
 • eliminerer blodpropper;
 • akselererer resorpsjonen av arrvæv;
 • har anti-inflammatorisk og smertestillende effekt.

Kelofibraz krem ​​kan brukes både for behandling og for forebygging av arrdannelse og strekkmerker.

Preparatet påføres med et tynt lag på cicatricial endringer 2-4 ganger om dagen og gniddes med lett masserende bevegelser til den er fullstendig absorbert. Løsningen brukes til de "unge" arrene 2 ganger om dagen, og for flere gamle eller herdede arr er hyppigere påføring av preparatet krevd (3-4 ganger) og komprimerer med krem ​​for natten.

Chelofibrase kan foreskrives for voksne og barn eldre enn ett år. Det anbefales ikke utnevnelse av stoffet for behandling av arr i ansiktet hos små barn, gravide og ammende mødre. Dette middelet mot arr og arrdannelse gir sjelden uønskede reaksjoner.

Fermenkol

Gel Fermenkol er produsert av OAO NPK High Technologies (Russland) i rør av 20 g. Det samme verktøyet er produsert i form av sett for elektroforese (2 flasker hver med 4 g tørrpulver).

Gelen er en gjennomsiktig masse bestående av enzymblandingen 9 kollagenolytisk proteaser avledet fra fordøyelses marine invertebrater (krabber et al.). På grunn av egenskapene sprer stoffet noen aminosyrer som er inkludert i keloid- og hypertrofiske arr og gjør dem mer elastiske, flate og mindre synlige. Underveis eliminerer Fermencol kløe og smerte i arret.

Gelen påføres i et tynt lag på det tidligere renset og tørket område av arret 2 ganger om dagen. Produktet gnides ikke inn i huden og får tørke i seg selv. Behandlingens varighet er 30 dager. Om nødvendig, ikke tidligere enn etter 15 dager, kan behandlingsforløpet gjentas.

Fermencol gel kan administreres til voksne og barn i alle aldre. Dens bruk er kontraindisert ved overfølsomhet overfor kollagenase og i hypotrofiske og atrofiske arr.

Legemidlet forårsaker sjelden uønskede reaksjoner som rødhet, brenning eller kløe i arret. De blir raskt eliminert alene etter at Fermencol ble kansellert.

Scarguard (Skärgård)

Scarguard flytende krem ​​er en væske som består av silikon, hydrokortison og vitamin E. Produktet påføres på arrområdet med en spesiell børste og etter tørking danner den en film på den som fungerer som en klemmeforbinding.

De aktive komponentene i medikamentet bidrar til aktivering av kollagensyntese og raskere mykning og resorpsjon av arret. Scarguard krem ​​brukes på det rensede og tørke området av arr 1-2 ganger om dagen i 30 dager. Etter tørking kan solkrem eller sminke påføres huden. Om nødvendig kan behandlingsforløpet forlenges opp til 6 måneder.

Scarguard Liquid Cream kan brukes til behandling og forebygging av alle typer arr og sjelden har bivirkninger. Legemidlet kan administreres til voksne og barn over 2 år. Utnevnelsen under graviditet og amming anbefales ikke.

Scar Esthetique ® (Skar Estetics)

Scar Esthetique ® -krem er produsert av det amerikanske selskapet ScarHeal i rør med 4 og 10 g. Den inneholder silikon og 23 aktive ingredienser (løkekstrakt, koenzym Q10, arnica, bisabolol, sheasmør, vitamin A og C, palmitoyltetrapeptid, palmitoyloligopeptid, beta karoten, kitosan, etc.).

På grunn av effekten av aktive ingredienser oppstår mykning og utjevning av arrvæv, utseendet på arret forbedres, og kollagenproduksjonen aktiveres. Scar Esthetique ® krem ​​kan brukes til å behandle post-brenne, postoperative og post-traumatiske arr i ulike typer og eliminere strekkmerker.

Kremet påføres på det rensede og tørre området i arret 3-4 ganger om dagen med myke massebevegelser. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt og kan være 3-4 måneder.

Scar Esthetique ® krem ​​kan foreskrives for behandling av voksne. I sjeldne tilfeller forårsaker stoffet bivirkninger i form av utslett og rødhet, som elimineres etter kansellering.

RejuvaSil (Regivasil)

RejuvaSil gel produseres av det amerikanske selskapet ScarHeal i rør av 4, 10, 15 og 30 ml. Sammensetningen av dette medium av arr er ikke bare silisium, men også andre aktive ingredienser: Emu olje, squalen og vitamin C. Disse stoffer gjør det til et middel for å arr mer effektive enn konvensjonelle silikongeler arr.

RejuvaSil gel påføres i et tynt lag på den rengjorte og tørkede arr 2-3 ganger om dagen, det område av arr og tillates å forsiktig massert til det er helt tørt. Etter det kan du bruke solkrem eller sminke på huden. Behandlingsvarigheten er minst 2-3 måneder og kan forlenges avhengig av alder av cicatricial endringer.

Legemidlet kan administreres til voksne, gravide og ammende mødre. Hvis du opplever bivirkninger i form av rødhet og utslett, bør bruken avbrytes.

Velge salver arr må utføres hudlege, som kan ta hensyn til alle indikasjoner og kontraindikasjoner, og å vurdere den sannsynlige effekten av stoffet.

I noen tilfeller kan kompleks behandling ved hjelp av kosmetiske prosedyrer og bruk av eksterne legemidler anbefales å eliminere arrvev. Denne tilnærmingen til behandling av arr og arr vil ikke bare spare deg for penger, men også spare deg for å kaste bort tid og uønskede bivirkninger av stoffet. Husk dette og vær sunn!

Hvilken lege å kontakte

Hvis en person har et arr eller arr, som han vil bli kvitt, må du først og fremst kontakte en hudlege. Legen vil gi råd om legemidler som er vist for ulike typer arr. I tillegg til narkotikabehandling, kan du fjerne formasjonen på huden på kosmetikkkontoret, og i noen tilfeller - ved kirurgi.

Flere Artikler Om Typer Acne