Fet hud gir mange følelsesmessige problemer. Dens eiere opplever hele tiden på grunn av den raskt voksende glans, uberørt skinnende utseende. Til dette blir ofte uattraktivt poeng med svart farge lagt til.

Ta huden din tilbake til vanlig kan, men det er ikke så lett. Det er nødvendig å gjenopprette optimal funksjon av sebaceous glands, smale porer, eliminere komedones, kur akne. Men disse problemene er bare karakteristiske for ungdom. Derfor er plaget av fet hud ikke evig, og med alder passerer de.

Når hudcellene endres og slutter å holde fuktighet, blir det ikke spor av den oljeholdige filmen. Som et resultat forsvinner porene uavhengig, betennelse forsvinner. Selv har sine egne fordeler. Fet hud holder ungdommen lenger, på tørr og til og med på normale rynker fremstår tidligere. Men du bør ikke vente på en moden alder for å si farvel til det irriterende problemet. Hvis du tar hensiktsmessige tiltak, er det mulig og i sin ungdom merkbart forbedret tilstanden til huden.

De viktigste årsakene til fet hud

Hovedårsaken til økt hud fet hud er gastrointestinal sykdom

Eventuelle kosmetikk som reduserer fet hud, virker symptomatisk. De fjerner konsekvensene, men påvirker ikke årsaken.

Derfor, etter at bruken av disse midlene er sluttet, blir huden igjen dekket av en fettfilm. For å unngå denne effekten er det nødvendig å identifisere årsakene som er årsaken til denne tilstanden. Overflødig fett er en funksjonsfeil i talgkjertlene.

Noen ganger er de forårsaket av arvelige faktorer, de kan ikke endres, så i dette tilfellet må du bare håndtere manifestasjonene. Men oftest ligger grunnene i den andre. Hovedårsakene til fet hud er oppført nedenfor:

 • gastrointestinale sykdommer (spesielt de som provoserer forstoppelse);
 • CNS-patologi;
 • hormonforstyrrelser (derfor kan fet hud føle seg under puberteten i løpet av barnets ventetid etter fødselen), når den vanskelige perioden går over, forsvinner hudproblemer;
 • feil omsorg / mangel på det;
 • bruk av skadelige produkter;
 • røyking, alkohol, narkotika;
 • analfabeter valgt kosmetikk.

Hvis årsaken er kjent, er det nødvendig å kvitte seg med alle de faktorene som fremkaller utslipp av overflødig fett. I kroppen er det ikke noe isolert system. Derfor, hvis skadelig faktor som påvirker tilstanden til huden, elimineres, vil tilstanden til hele organismen bli bedre.

Utad, dette vil manifestere seg i å forbedre utseendet på hår, hud og negler. I de fleste tilfeller påvirkes en person av flere faktorer samtidig, for å forbedre helsen og utseendet, bør du være klar til å forandre din livsstil helt ved å ofre dine dårlige vaner.

Hvordan normalisere din livsstil?

Alle problemene i kroppen, "show" på huden

Eventuelle problemer i kroppen er også vist på huden. Produksjonen av overmasse sebum som dekker ansiktet, er typisk for situasjoner som involverer forstyrrelser i funksjonene til ulike kroppssystemer.

Derfor, for å forbedre hudens utseende, må vi jobbe for å forbedre den generelle helsen. Hva skal gjøres?

 1. Fullfør en omfattende medisinsk undersøkelse. Hvis problemområder er funnet, er det nødvendig å engasjere seg i behandlingen.
 2. Vi må følge det fullstendige arbeidet i fordøyelseskanalen. Grunnlaget for dietten bør være frukt, grønnsaker, meieriprodukter, frokostblandinger. Det er nødvendig å fullstendig eliminere søtt, fett, røkt, krydret.
 3. Mono-dietter er også ekstremt skadelige.
 4. Vi må overvåke tilstanden i nervesystemet. Det er nødvendig å minimere erfaringer, helt eliminere stressende situasjoner. Hvis det ikke virker for å stabilisere den emosjonelle bakgrunnen alene, må du få hjelp fra en psykolog.
 5. Vi må gi opp dårlige vaner. Røyking er veldig skadelig. Det er bedre å fullstendig forlate tobakk. I verste fall må du minimere antall sigaretter per dag. Alkohol kan ikke konsumeres regelmessig. Et glass vin en uke eller 50 ml brennevin er alt du har råd til.
 6. Nødvendig går i frisk luft.

Med en skarp endring i livsstil er det vanskelig for de første 2 ukene. Etter 3. uke begynner det å bli vant til den nye livsstilen. Og når det blir gode resultater, vil det være vanskelig å nekte den riktige livsstilen. Men en sunn livsstil utelukker ikke regelmessig hudpleie. Det er regler her.

Fet hud Pleieregler

For fet hud trenger du riktig omsorg

En målt livsstil, riktig ernæring, vil bidra til å organisere arbeidet med talgkjertlene fra innsiden.

Riktig omsorg fra utsiden vil forbedre resultatet. Følgende er tips for fet hudpleie fagfolk:

 • Velge kosmetikk i butikken, du må gi preferanse betyr en linje. De vil utfylle hverandre og sikre maksimal effekt. Pakken skal merkes at denne krem ​​eller lotion "For fet hud".
 • Når du vasker ansiktet, er det nødvendig å massere hendene, svampen vil ikke fungere.
 • Vask av med vann ved romtemperatur. Hvis du bruker varmt vann, begynner sebaceous kjertlene å jobbe mer aktivt.
 • Alkoholtinkturer kan brukes svært sjelden. De tørker huden bare i utgangspunktet, ettersom tiden går, vil sebaceous kjertlene produsere enda mer fett.
 • Valget av dekorative kosmetikk - det mest avgjørende øyeblikket. Det er bedre å kjøpe et fundament med kaolin leire eller sinkoksid. Disse komponentene vil bidra til å redusere fett, bidra til å unngå betennelse.
 • Kremet bør være med effekten av matting. Dette verktøyet har en tett tekstur, det må påføres med en svamp for ikke å provosere overskytende sebumsekresjon. Pulver kan kjøpe matte, tett. Men fra den flytende rødmen er skygger bedre å gi opp.
 • For å rense er det nødvendig å gjøre ukentlig dampbad med urter. Calendula og kamille, mynte og St. John's wort, salvie og en streng vil gjøre.

Hvis du ikke bryter disse reglene, vil situasjonen bli merkbart bedre på kort tid. Deretter kan du føle skjønnheten i den blomstrende typen hud. Det er imidlertid ikke alltid mulig å takle problemet bare ved hjelp av ovennevnte midler.

Hvis ingenting skjedde, bør du søke hjelp fra en spesialist. Det vil bidra til å forstå problemet grundig og normalisere situasjonen.

Behandling av en spesialist

For korreksjon av hudtilstanden bruker de ansiktsmassasje.

For å normalisere funksjonen av talgkjertlene, er det nødvendig å søke på kosmetologi eller til sykehuset. Legen må gjennomføre en undersøkelse, tildele de nødvendige testene.

Gitt den generelle tilstanden til kroppen, vil en spesialist anbefale en av måtene å eliminere problemet med fet hud. Moderne kosmetologi bruker følgende metoder for å korrigere hudtilstanden:

 1. mekanisk eller ultralyd rengjøring;
 2. massasje;
 3. kryoterapi med flytende nitrogen;
 4. fordamping;
 5. pulsstrøm (darsonvalisering).

Hver av disse metodene gir en god effekt. Men de har sine egne "minuser". For det første er effekten av dem ikke evig. Resultatet vil bli følt i omtrent seks måneder. Da er det nødvendig å starte om igjen.

For det andre, hver prosedyre er ikke billig, ikke alle vil være enige om å legge ut en ryddig sum for å redusere mengden av fett i ansiktet. Normaliser huden tilstanden kan bruke kjente folkemetoder.

Hvilke produkter brukes til fet hud?

Fettpleie reduseres til bruk av tørkemidler, samt anti-inflammatorisk og desinfiserende kosmetikk. Du kan ikke stoppe ditt valg på bare ett verktøy. Alle av dem må handle fullstendig.

Fet hudpleieprodukter er rikelig. Dette er imidlertid ikke en grunn til å nekte å forberede seg med egne hender.

cleanser

For vask er det bedre å bruke geler, skum for fet hud. De er forenet av fravær av alkohol, mykhet, delikat tekstur. PH-nivået bør ikke være høyere enn 4, 5. I mange geler inkluderte essensielle oljer av sitron, tea tree, basilikum. Hvis du vil bruke hjemmelagde produkter, ta meieriprodukter, for eksempel kefir.

scrubs

En blanding av sukker og melk - en flott ansiktsskrubb

2 ganger i uken må du bruke skrubbe. De fjerner døde hudpartikler, eliminerer svarte flekker, la huden puste fritt.

En blanding av salt og malt kaffe. Ta like mengder salt og malt kaffe. Komponentene blandes og påføres på et vått ansikt. Masser huden i 2 minutter og vask av blandingen.

En blanding av sukker og melk. 2 ss brunt sukker blandet med kald melk, det tas i mengden 3 skjeer. Denne sammensetningen brukes til ansiktsmassasje. Varighet - 2 - 3 minutter. Så blir alt vasket av.

masker

Ansiktsmasken har en gunstig effekt på huden.

Etter bruk av skrubbe må du lage en maske som vil ha en gunstig effekt på huden. Standard eksponeringstid er 10 til 20 minutter.

 • Svart leire Ypperlig tørket maskehud fra leire. Svart leirepulver fortynnes med vann. Deretter blir den resulterende vasselen påført ansiktet og forlatt i 20 minutter.
 • Sitron med krem. Kraftig krem ​​blandet med sitronsaft. Ingrediensene er tatt i like mengder, blandet, påført ansiktet.
 • Havremel med egghvite. 3 ss flakene er malt og blandet med banket egghvite. Sammensetningen påføres og holdes i 15 minutter.
 • Kamferolje med protein. Protein piskes, kamferolje blir tilsatt i mengden 15 dråper. Sammensetning insisterer 10 minutter. Denne masken kan brukes en gang i uken.
 • Lotioner med tørkeeffekt. Lotioner er nødvendig for å tørke huden etter bruk av rensemidler. De kan helt erstattes av isbiter.
 • Vin kuber. For forberedelse av slike kuber ta hvitvin, volumet på 100 ml. bedre hvis det er semi-tørt. Deretter må du forberede et avkok av salvie og johannesurt. Vegetabilske råvarer tas i like store mengder - 2 skjeer per 10 ml kokende vann. Kjøttboksene avkjøles, filtreres, etter avkjøling, blandes med vin, helles i mugg og legges i fryseren. Disse kuber må massere ansiktet i ca 2 minutter.
 • Borsyre. Borsyre-lotion fremstilles med tilsetning av vann (et glass per teskje borsyre), glyserin (20 dråper) og 350 ml vodka.
 • Mint. Mintblader knust, ta en spiseskje råvarer, brygg 20 ml kokende vann, avkjølt, filtrert.
 • Rind av grapefrukt. Skal fjernes fra frukten, legg den i en porselenskål, hell kaldt vann. I denne formen skal skallen stå over natten. Om morgenen kan denne lotionen tørke ansiktet ditt.
 • Medisinske urter. På en liter kokende vann trenger du en skje salvie, en skje med coltsfoot, en skje eukalyptus, en skje med kamille, en skje med vinge. Sammensetningen kokes i 15 minutter i et vannbad. Insister 4 timer. Deretter tilsettes 50 ml alkoholisk tinktur av calendula og eukalyptus, som selges i apotek.
 • Cream. Fet hud trenger spesielle kremer. De bør være lette, godt absorbert, ikke forlate filmen. De blir brukt etter bruk av lotion eller umiddelbart etter vask.
 • Lanolin med en bær. Berry-komponent er jordbær og currant juice. De tar 1 skje. Lanolin tatt i mengden 1 spiseskje. Det må smelte før blandingen i et vannbad. I smeltet lanolin tilsett bærjuicer og en skje full havregryn. Denne blandingen brukes som en krem.
 • Nærende krem. Grunnlaget for krem ​​- vegetabilsk olje (4 ss). Det tilsettes en skje med glyserin, bivoks i smeltet form, 2 skjeer sitronsaft, 20 dråper borsyre. Komponentene blandes i oppvarmet form i et vannbad. Sitronsaft administreres sist. Det kan erstattes med agurkjuice. Glyserin og juice bør helles veldig sakte.
 • Varme komprimerer. Urtepakker, som påføres huden i varm form, forbedrer tilstanden til huden betydelig. De bidrar til eliminering av kåte masser fra porene. Komprimering kan brukes to ganger i uken.

For en komprimering kan du ta yarrow, søt flagg, St. John's wort, calendula, coltsfoot, horsetail, eucalyptus. Når urter tas i like mengder og blandes. Det er nødvendig å skje 2 ss fra blandingen. Denne mengden urteblanding helle en halv liter kokende vann.

Infuse gresset vil være 15 minutter. Deretter dyppes en klut i hot bouillon (gasbind foldet i flere lag, et håndkle), kluten er plassert på ansiktet. Deretter må du vente til stoffet har avkjølt, fjern det og tørk huden med is. Kald hjelper til å begrense porene. Det er mer praktisk å utføre denne prosedyren som ligger.

Oljeskinn er ikke en setning. Hvis du ønsker det, kan du rette opp situasjonen og nyte det blomstrende utseendet på sunn hud. Det er ikke nødvendig å leve med fettete skinn og ubehagelig akne.

Vi må gå videre, prøve forskjellige måter. Hvis du raskt kan bli kvitt problemer med fet hud, bør du definitivt dele din erfaring med andre.

Hvordan håndtere fet hud, se i tematisk video:

Fet hud i ansiktet - hva skal du gjøre hjemme?

En kvinne er klar til å kjempe for perfekt hud hver dag, uten helger og helligdager gjennom hele livet. Og alt fordi vi alltid vil se frisk, velpleied og ung. Vi sliter uendelig med rynker, fregner, alder flekker. Vi prøver å endre hudtypen og bli kvitt tørrhet eller oiliness. Og med god grunn. Fet hud i ansiktet er et alvorlig kosmetisk problem som ikke er så lett å bli kvitt. Oljeskinn skaper et ubehagelig skinnende lag på epidermis, dekorative kosmetikk på slike hudstrømmer, sminke "sminke".

I tillegg er oljeaktig hudtype ofte ledsaget av forstørrede porer. Illiterat omsorg og aktiv bruk av alkoholforbindelser fjerner ikke fettinnholdet, men tørker overflatelaget av huden, fører til peeling og kløe. Så hva skal jeg gjøre? Er fet hud så vanskelig å kurere? Faktisk kan du redusere aktiviteten til talgkjertlene, men for dette må du utføre et sett med prosedyrer som vil hjelpe deg å gjøre ansiktet ditt mer mat og attraktivt. I dag la oss snakke om fet hud - egenskapene av denne typen, årsakene til aktiviteten til talgkjertlene og de mange måtene å eliminere denne kosmetiske feilen.

Hvorfor huden blir fet

Generelt er kvinner delt inn i flere grupper avhengig av hvilken type hud de har. Separat tørr, fet, følsom, normal og kombinasjonshud. Oljeskinn har sine fordeler. Siden det alltid er et tykt lag av sebum på den, er epidermis mindre utsatt for de skadelige strålene i ultrafiolett og andre skadelige effekter. Oljeskinn forblir alltid fuktig, rynker i slike kvinner ser mye senere ut enn i deres samtidige med tørr hud. Oljete hud får en jevnere og vakrere brunfarge. Men ikke glem manglene. Den dristige typen epidermis er preget av økt sebumsekresjon, utseendet til akne og akne, akne, komedoner. Ofte blir porene til eieren av fet hud forstørret, mens det påføres sminke er tilstoppet med kosmetikk. Og dette fører til flere problemer. Men hvorfor blir huden fet?

  Hormoner. Problemet med fet hud er ofte forbundet med hormonelle forandringer og aktiv testosteronproduksjon. Det er derfor hos menn det blir observert fet hud mye oftere. Puberty of adolescents, fødsel, laktasjon, overgangsalder - alt dette kan ledsages av økt arbeid av talgkjertlene. Dette problemet forsvinner som regel i voksen alder, siden aktiviteten til kjønnshormoner reduseres.

I tillegg kan den oljeaktige huden være forbundet med forstyrrelser i bukspyttkjertelen. Huden er skadet sterkt med vanlig stress og angst. For å bli kvitt dette må du ta vare på huden på en spesiell måte.

Fungerer omhyggelig for fet hud

Det er tid for en persons hud å være en liten pose, i midten av hvilken er en hårpære. På sidene ligger sebaceous glands, som produserer talg. Hvis det er tid for en eller annen grunn tilstoppet, er komedoner dannet. Mange lurer på hvorfor akne er svart? Det er enkelt - når sebum møter luft på overflaten, oksiderer den oksygen og danner en svart skorpe. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne i pore, begynner aktiv betennelse, en pimple blir født. Det kan sies at hovedårsaken til akne og svarte flekker er den aktive produksjonen av talg. Her er noen tips og råd om hudpleie som vil hjelpe deg med å undertrykke dette fettinnholdet.

 1. Glem varmt vann. Ikke vask med varmt vann, gjør ikke varmt damping og lignende oppvarmingsprosedyrer. Ved høye temperaturer øker aktiviteten til talgkjertlene.
 2. Vi har allerede bemerket at huden ikke kan skrubbe for ofte. Denne saken er imidlertid ikke verdt å kjøre. Det er optimalt å gjøre en mild peeling en gang i uken for å fjerne det øverste keratiniserte laget, som kan tette porene og forårsake akne.
 3. Pass på å desinfisere overflaten av huden, men ikke alkoholforbindelser. Dette vil beskytte deg mot betennelse og akne, fordi fett er den beste maten for skadelige mikroorganismer.
 4. Kast bort eventuelle alkoholbaserte pleieprodukter - de tørker det øverste laget av fet hud, men påvirker ikke talgkjertlene. For øvrig trenger fet hud også fuktighetsgivende. Bruk for denne lyskrem med en ikke-fettete tekstur som raskt absorberes. I intet tilfelle kan du ikke bruke tette formuleringer som forblir på huden i et tykt fettlag.
 5. Det er nødvendig å justere dietten, hold en streng diett, i hvert fall for første gang. Spis fersk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, magert kjøtt og fisk, meieriprodukter. Ta kurs sorbenter slik at de fjerner giftstoffer fra tarmene, slaggen og kreftfremkallende. Mat bør varieres slik at kroppen ikke opplever mangel på vitaminer og mineraler.
 6. Vasking av huden med såpe anbefales heller ikke. Bruk for rensing av spesielle skinn og kremer uten alkohol. De bør utformes spesielt for fet hud. Rengjør ansiktets hud minst to ganger om dagen.
 7. Tørk huden ofte med isbiter for å smale forstørrede porer. I stedet for enkelt vann kan du bruke avkok av urter - dette vil øke effekten av prosedyren.
 8. Ikke forlat kosmetikk på huden for natten - vær sikker på å utføre en trippel rensing - fjerne smuss, toning og fuktighet.
 9. For å unngå infeksjon og forekomsten av akne, må du forlate terryhåndklær og bruke bare engangspapirservietter.

Disse enkle regler og anbefalinger vil hjelpe deg å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og forbedre tilstanden til ansiktet ditt betraktelig.

Kosmetiske prosedyrer i kampen mot fet hud

Hvis hjemmemedisiner ikke hjelper deg med å bli kvitt overflødig fett, kan du ty til profesjonell hjelp. Ultralydrengjøring vil bidra til å dype porene dypt, fjerne kåt hudvoks, stimulere regenereringsprosessen. For rengjøring, bruk også kjemiske og maskinvare peeling. I det første tilfellet er de døde hudflakene erodert av spesielle syrer. Apparat peeling innebærer fjerning av død hud med et spesielt slipemiddel. Det er mulig å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og tone huden ved hjelp av mikrostrømmer og en bio-cybernetisk prosedyre. Mot fet hud er effektiv og vakuum-nakkemassasje, som utføres ved bruk av apparatet. Det øker blodsirkulasjonen i vevet, nærer huden med oksygen og vitaminer. Aktiviteten til sebaceous kjertlene er vellykket undertrykt av innføring av spesielle vitamin cocktails under huden. Mesoterapi hjelper ikke bare med å bli kvitt overflødig fett, men forbedrer også tilstanden til personen som helhet.

Når olje og problem hud med akne og comedones trenger rengjøring. Husk, en god spesialist vil ikke tilby deg varm damping med fet hud. Du kan forberede huden din til rensing med kaldt vann og en ren klut. Kluten fuktes i væske og påføres ansiktet. Huden bløter raskt, porene er åpne - du kan gjøre rengjøringen. For den beste effekten, bruk ikke bare vann, men avkok av urter.

Masker og andre folkemessige rettsmidler mot fet hud

Her er noen oppskrifter som vil hjelpe deg med å eliminere overflødig fett hjemme.

 1. Gurk og kefir. Dette er det enkleste, men samtidig den mest effektive måten å fukte oljeaktig hud på. Bland massen av agurk med kefir og bruk på renset ansikt. La det stå i 15 minutter og vask det av.
 2. Sitronsaft, havregryn og kyllingprotein. Disse er de beste ingrediensene for fet hud. Slå to egggehviter, legg til en spiseskje sitronsaft og havregryn, knust i en mørtel. Påfør våt i ansiktet, la det tørke helt. Egghvide undertrykker sebaceous kjertlene perfekt, strammer de forstørrede porene. Sitronsaft tørker forsiktig, gir huden en kjedelighet. Og havregryn er et utmerket adsorbent som absorberer hele sebum direkte fra porene og renser ansiktet perfekt. Virkningen av masken er merkbar etter første søknad.
 3. Melk, leire, honning. Ta en tredjedel av en kopp varm melk, legg til en teskje smeltet honning og rør. Legg til hvit eller blå leire for å gjøre vassel. Påfør preparatet i huden, skyll ikke tidligere enn i en time. Melk perfekt nærer og fukter epidermis, leire absorberer overflødig fett, og honning beroliger og lindrer betennelse.
 4. Apple Cider eddik Løs opp en liten mengde eplecidereddike med to deler vann, hell i en praktisk flaske og tørk huden med en forberedt sammensetning hver kveld før du går til sengs. For å kvitte seg med den ubehagelige syrlige lukten og gi væsken en sitrus duft, kan du legge til et stykke sitron og glede innvendig.
 5. Aspirin, brus, yoghurt. Tre tabletter av acetylsalisylsyre må knuses, blandes i like mengder med brus og tilsett litt yoghurt for å lage en homogen blanding. Påfør bare en maske på fet og problem hud. Masken undertrykker ikke bare aktiviteten til talgkjertlene, men kjemper også perfekt for akne og betennelser.
 6. Kalk og eple. Disse fruktene inneholder spesielle syrer som effektivt toner opp ansiktets hud og strammer porene. Og med jevne mellomrom undertrykker produksjonen av fettete fett. Frukt skal skrelles og skrelles, males i en blender og påføres ansiktets hud. Masken bekjemper ikke bare mot fet hud, men strammer også epidermis, oppretter et vakkert, ovalt ansikt.
 7. Majsstivelse med agurkjuice. Hvis du trenger å bli kvitt glans og lagre resultatet i 3-4 timer, vær sikker på å lage denne masken før du går ut. Kryss agurk og klem juice ut av det. På grunnlag av agurkjuice og maisstivelse skal du lage en slurry, bruke den på huden og la den stå i en halv time. Skyll med kaldt vann og fukt med en lett krem. Masken vil gi deg en lang følelse av kjedelighet.

Omsorgsmasker må skiftes slik at huden ikke blir vant til ingrediensene. Du vil sikkert finne en oppskrift som vil hjelpe deg.

Fet hud i ansiktet er ikke en setning. Med riktig integrert tilnærming kan problemet løses, men du må alltid følge reglene for en sunn livsstil. Et sunt kosthold, avvisning av dårlige vaner, kompetent hjem og profesjonell omsorg, fuktighetsgivende og nærende masker, smart bruk av kosmetikk, tidsriktig rensing - alt dette vil hjelpe deg med å endre tilstanden til huden din. Ta vare på deg selv og nyt en sunn matte ansiktstekstur!

Fet hud i ansiktet: omsorg og behandling

Mange av oss vet at fet hud blir eldre mye tregere enn tørr hud, men alle ønsker å kvitte seg med dette problemet. Den fettete glansen, utseendet av komedoner og purulent akne, forstørrede porer, gråaktig hudfarge, sløret sminke - disse tegn på denne typen hud er kjent for mange og gir mye spenning, bekymringer og ulemper. I møte med dette problemet kan ikke bare jenter og gutter oppleve puberteten, men også folk i mer moden alder. Og i 10% av ungdommer med fet hud, blir den fet, selv etter 30 år.

Hva å gjøre for å sikre at huden din er sunn, vakker, ren, mat og velpleid? Svaret på dette viktige spørsmålet for mange eiere av fet hud du får i denne artikkelen. I det vil vi introdusere deg til årsakene til fet hud, prinsippene om omsorg for det og behandling. Ved hjelp av vårt råd vil du kunne se på refleksjonen i speilet med glede og glemme den oljeaktige glansen som plager deg og mange andre problemer som er typiske for denne hudtypen.

Hvorfor blir huden fet?

Hovedårsaken til økt fet hud er overdreven aktivitet av talgkjertlene. Overdreven produksjon av talg fører til dannelsen av en fettfilm i ansiktet, blokkerer lumen i talgkjertlene med trafikkorker (comedones), utslett og forverring av hudfarge.

Hvorfor begynner sebaceous kjertler å produsere for mye sebum? Årsakene til aktiveringen er mange. Her er de viktigste.

 1. Overskridende testosteron. Dette er den vanligste årsaken til fet hud, mest karakteristisk for ungdomsårene, når kroppen starter en kraftig hormonal justering. I de fleste tilfeller, innen 25 år, går testosteronnivåene tilbake til det normale, og problemet løses på egen hånd. Hormonale ubalanser kan oppstå hos kvinner i ulike faser av menstruasjonssyklusen eller under graviditet.
 2. Arvelig predisposisjon Denne grunnen skyldes egenartene av den hormonelle bakgrunnen og nervesystemet, og det kan ikke elimineres. I slike tilfeller må eierne av fet hud lære om funksjonene i daglig pleie for denne typen hud.
 3. Irrasjonell mat (hurtigmat, fett, søt og salt mat, et overskudd av konserveringsmidler, etc.). Denne årsaken til fet hud skyldes forstyrrelsen av funksjonen til mange systemer og organer, og du kan bare kvitte deg med det ved å gjennomgå kostholdet ditt.
 4. Hyppig stress eller depresjon. Denne årsaken til fet hud er forårsaket av en forstyrrelse i nervesystemet. Du kan bli kvitt det ved å endre holdningen til problemene som oppstår, en positiv holdning til livet eller behandling av nervesykdommer.
 5. Forstyrrelse i de indre organers funksjon: skjoldbruskkjertelen, tarmene, magen, bukspyttkjertelen, etc. Mange av sykdommene i de indre organer fører til metabolske eller hormonelle sykdommer, og sebaceous kjertlene begynner å arbeide i økt modus. For å bli kvitt denne årsaken må du gjennomgå en behandling av den underliggende sykdommen.
 6. Hyppig bruk av alkoholbaserte rengjøringsmidler. Under påvirkning av alkoholholdige tonics og lotions, er epidermis aktivt dehydrert, og som svar, sebaceous kjertlene begynner å produsere mer sebum. For å bli kvitt denne grunn er det nok å velge riktig hudpleieprodukter.
 7. Hyppige peeling. Ansiktsrensing med mekaniske eller kjemiske peeling gir alltid merkbare og håndgripelige resultater, og "i jakten på perfeksjon" begynner mange å misbruke disse prosedyrene. Konstante mikrotraumer og betennelser i epidermis, som følger med prosessen med polering av huden, fører til overdreven sebumproduksjon. Det er mulig å kvitte seg med denne grunnen bare ved å endre holdningen til behovet for peeling og deres implementering i en mer "mild modus".

I noen tilfeller kan overdreven fet hud bli provosert ikke av en, men flere grunner.

Tegn på fet hud

For å bestemme den oljeaktige typen hud kan det være på følgende grunnlag:

 • etter en time eller to etter vask, vises en fettfilm på huden;
 • oljeaktig glans (vanligvis i nesen, pannen eller haken);
 • hyppig forekomst av områder med betennelse eller utslett
 • forstørrede porer (spesielt i T-sonen);
 • periodisk peeling av huden;
 • svart og hvitt komedoner;
 • forekomsten av hyperpigmentering fra utslett;
 • utseende av arr og post-akne;
 • smøre sminke.

Hvordan skikkelig pleie for fet hud?

Fet hud trenger spesiell omsorg, og utseendet vil i stor grad avhenge av korrekthet og regelmessighet. Omsorgsprosedyrer må nødvendigvis suppleres med overholdelse av slike anbefalinger:

 • slanking: eliminere krydret, søtt, fett, krydret og for salt mat, brennevin, kaffe og sjokolade fra kostholdet;
 • forebygging av stress: overdreven eksitering av nervesystemet fører til mer aktiv arbeid i talgkjertlene, beroligende midler bør tas om nødvendig;
 • Hyppig erstatning av putevar: dette sengetøyet er bedre å bytte daglig, fordi bakteriene som samler seg på det, kan forårsake hudbetennelse og akne;
 • Ingen hender i ansiktet om dagen: Når du berører huden din med skitne hender, øker sannsynligheten for betennelse og akne;
 • forsiktig holdning til huden: ikke press ut acne og comedones alene, slike prosedyrer bør kun utføres av en spesialist, siden hvis de ikke gjøres riktig, kan de føre til infeksjon og alvorligere komplikasjoner (opptil sepsis);
 • Obligatorisk fjerning av sminke før sengetid: Et lag av dekorative kosmetikk forstyrrer den normale funksjonen av huden, tetter porene og fører til akne og betennelse.

rensing

Å rengjøre ansiktet med fet hud bør være 2-3 ganger om dagen. For denne prosedyren anbefales det å bruke litt varmt vann og spesielle rensemidler: geler eller skum til denne typen hud. Det anbefales ikke å bruke antibakteriell såpe for rensing, siden den tørker de øvre lagene av epidermis, aktiverer aktiviteten til talgkjertlene og kan provosere utseendet av inflammatoriske reaksjoner.

Når fet hud skal helt slutte å vaske med varmt eller for varmt vann, fordi den høye temperaturen vil føre til økt aktivitet av talgkjertlene. Fortsatt å bruke bare varmt vann anbefales ikke, fordi det forårsaker hudatoni og konstant poreutvidelse. Skyll ansiktet med kaldt vann etter vask med en rengjøringsmiddel, for å unngå slike konsekvenser.

For vask med gel eller skum, kan du bruke en spesiell børste eller svamp for ansiktet, noe som gir en dypere rensing av sebumens porer. Rengjøringsmiddelet påføres fuktig hud, og med en pensel eller svamp utføres forsiktige massebevegelser i 2-3 minutter. Skyll deretter ansiktet med vann og flekk med et håndkle.

Toning og antiseptisk

Etter å ha renset huden, er det nødvendig å bruke tonic eller lotion for fet hud i ansiktet, som inneholder sinkoksid og salisylsyre. For daglig pleie bør du velge midler som ikke inkluderer alkohol. Alkoholholdige stoffer bør kun brukes hvis det er inflammatoriske elementer og pustler på huden. For å behandle disse problemområdene kan du bruke tea tree olje, som har en sterk antiseptisk og sårhelende effekt.

skreller

For fet hud anbefales det å skrelle 1-2 ganger i uken, noe som gir peeling av døde hudceller og forhindrer tilstopping av porene. For denne prosedyren kan du bruke ferdige kosmetikk (skrubbe og peeling) for fet hud eller produkter som er tilberedt hjemme.

Bruk av kremer og geler

Fet hud, som alle andre, trenger ekstra fuktighet og ernæring. Derfor bør du ikke forlate bruken av kremer. De bør velges etter behovene til denne typen hud: de bør ikke inneholde mye fett. For fet hudpleie, bør du bare bruke lette, ikke-fettete kremer eller spesielle hydrogeler. De bør inkludere fettsyrer, antiseptiske og astringerende ekstrakter (bjørk, tea tree, witch hazel, eucalyptus, cedar, furu, etc.). Krem eller hydrogeler kan påføres 1-2 ganger om dagen (morgen og kveld).

Når du velger kosmetikk til omsorg for denne typen hud, bør du være oppmerksom på produktene merket: "non-comedogenic". Komedogen, dvs. blokkering av porene, for fet hud kan være forskjellige fargestoffer, fortykningsmidler og fuktighetsgivende midler. I noen tilfeller kan denne tendensen til å tette lumen i talgkjertlene individualiseres, og valget av pleieprodukter må velges.

Dampbad

Folk med fet hud anbefales å lage dampbad 2-3 ganger i måneden. For denne prosedyren, bør du bruke avkok av urter (kamille, salvie, calendula, yarrow) eller kostnader av dem. Dampbad blir best gjort ved sengetid og bare etter å ha rengjort huden grundig. Slike prosedyrer forbedrer blodsirkulasjonen, rydder porene og eliminerer svarte og hvite prikker (komoneser).

Ansiktsmasker

For mer fullstendig omsorg for fet hud anbefales det å lage masker 2-3 ganger i uken. Slike prosedyrer tillater å eliminere og forhindre betennelse i huden, tørke den, dør rent porene, gjøre dem smalere og forbedre hudfarge. For masker kan du bruke ferdige kosmetikk eller helbredende preparater tilberedt hjemme.

En hvilken som helst maske påføres bare renset hud og fjernes i henhold til instruksjonene. Ved slike prosedyrer bør varigheten av søknadene observeres.

solkremer

Fet hud i ansiktet trenger beskyttelse mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler. Solkrem for denne typen hud bør ikke inneholde komedogene komponenter og dufter. Preference bør gis til de som er opprettet for sensitiv hud. Disse kremer er mykere og ikke tette porene.

For daglig bruk er det nødvendig å velge produkter med SPF 15-30. Når du besøker stranden, bassenget eller parken - med en SPF på mer enn 30. Bruk av slike verktøy erstatter bruk av fuktighetskrem eller hydrogeler. Om nødvendig påføres solkrem på huden igjen (for eksempel etter kontakt med vann eller med visse tidsintervaller).

Anti-aging kremer

Mange anti-aldrende kremer er for tunge for fet hud, fordi de inneholder komedogene stoffer. For denne typen hud er det bedre å bruke anti-aldrende geler eller serum som har en lettere tekstur. Sammensetningen av slike anti-aging rettsmidler bør inkludere anti-radikaler og solkrem ingredienser.

Hvilke rettsmidler for fet hud kan utarbeides av deg selv?

Å løse mange problemer knyttet til fet hud, gode hjelpemidler som kan tilberedes hjemme. For deres fremstilling bruk urter, mat, essensielle og naturlige oljer. Når du bruker slike hjemmelagde kosmetikk, må du sørge for at det ikke er noen allergisk reaksjon på komponentene.

Oppskrifter for fremstilling av produkter til omsorg for fet hudsett. I denne artikkelen vil vi beskrive noen av dem.

Såpe basert på hvit eller blå leire

Grind 100 g baby såpe på en rive og legg i en emalje bolle, tilsett ½ kopp urter (kamille, salvie, calendula og oregano) og smelter blandingen over lav varme, omrør hele tiden. Til en såpebase legg til 5 dråper te-treolje, 2,5 ml druefrøolje og en teskje (med et lysbilde) av hvit eller blå leire. Hvis du ønsker, kan du legge til sitronsaft til denne oppskriften. Alle ingrediensene blandes grundig og helles i en form (for eksempel i en liten glassburk). Etter kjøling gjelder vasking.

Såpe basert på havremel

Grind 100 g baby såpe på en rive og legg i en emalje bolle, tilsett ½ kopp urter (kamille, salvie, calendula og oregano) og smelter blandingen over lav varme, omrør hele tiden. Til en såpebase legg til en spiseskje bakken i en kaffekvern havregryn, ½ teskje sitronsaft og mandelolje, 5 dråper rosmarin og mynteolje. Alle ingrediensene blandes grundig og avkjøles i en form.

Havsalt og sitronsaftskrubbe

Bland i like store mengder sitronsaft og malt havsalt. Masser det rensede ansiktet med den resulterende blandingen i 1-2 minutter. Skyll med kaldt vann.

Honning, hvetekli og sitronsaftskrubbe

Smelt 2 ss honning i et vannbad og legg 1-2 ss sitronsaft og en spiseskje hveteklær til den. Bland grundig, avkjøl til behagelig temperatur og bruk ansiktet. Masser huden i noen minutter og skyll med varmt vann.

Apple Cider Eddik og Essential Oil Tonic

Bland 2/3 kopp heksehasel eller kamille bouillon med 1/3 kopp eplecider eddik og tilsett 5 dråper essensiell olje (lavendel, te tre, eukalyptus eller enebær) til den resulterende løsningen. Hell tonicen i en sterilisert glassbeholder, lukk lokket og rist flere ganger. Rist tonic før du påfører huden.

Tonic av mynte, calendula og sitronsaft

En pose med mynte te helles kokende vann og la stå i ca 10-15 minutter. Forbered en avkok av kalendula. I en glassbeholder sterilisert helleinfusjon av mynte, tilsett 2 teskje kjøttkalendula og en spiseskje sitronsaft. Dekk beholderen med lokket og bland godt sammen. Hold tonic i kjøleskapet.

Cream gelé fra honning, glycerin og salicylsyre

Soak 6 g gelatin i ½ kopp varmt vann og tilsett 50 g honning, 1 g salicylsyre og 80 g glyserin til den resulterende massen. Plasser oppvasken med fremtidig krem ​​i et vannbad, og hold den under omrøring hele tiden til alle ingrediensene er fullstendig oppløst. Hvis ønskelig, kan du legge til noen dråper essensiell olje (ceder, rosmarin eller sitron) for duft. Krempisk, hell i en sterilisert glassbeholder og lukk lokket. Oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 7 dager.

Krem basert på oljer og bivoks

For å forberede kremet kan du ta en rekke oljebaser:

 • aprikoskjerneolje - med sterk peeling av huden;
 • olivenolje - i nærvær av områder av rødhet;
 • druefrøolje - i nærvær av komedoner, akne og områder av betennelse;
 • hvete kim olje - for rynket problem hud.

Eteriske oljer er også valgt avhengig av egenskapene til huden:

 • oljer av bergamot, sitron, cypress, geranium, eucalyptus, tea tree eller enebær - i nærvær av komedoner, kviser og områder av betennelse;
 • lavendel, kamille, neroli eller sitronbalsamoljer - for kløe og peeling av huden;
 • liten seder, jasmin eller sandeltre - med rynket hud.

Smelte 15 g bivoks i et vannbad og bland det med 50 ml baseolje. Kjøle blandingen til romtemperatur og tilsett 5 dråper essensiell olje. Krempisk, hell i en sterilisert glassbeholder og lukk lokket. Oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 7 dager. Rist godt før påføring.

Hvit leiremaske og ananasjuice

2 ss hvit ler blandet med spiseskje med ananasjuice. Legg til en annen skje med juice og bland til glatt. Mask satt i kjøleskapet i 5 minutter. Påfør på ren hud. Skyll med kaldt vann etter 15 minutter. Mask å gjøre 2-3 ganger i uken. Ananasjuice kan erstattes med sitronsaft.

Vitaminmask fra grapefruktjuice og havremel

Grind en spiseskje havregryn i en kaffekvern og bland dem med ¼ kopp frisk grapefruktjuice. Påfør på ren hud. Skyll først etter 15 minutter med varmt og deretter kaldt vann. Mask å gjøre 2-3 ganger i uken.

Hvilke salongbehandlinger er bra for fet hud?

For å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, rene og smale porene, fjern pigmentflettene og arr etter akne, bidrar mange salongprosedyrer til å forbedre hudfargen. For hver klient blir de valgt individuelt, og deres valg avhenger av mange indikasjoner, kontraindikasjoner og egenskaper av huden.

I salongen kan følgende prosedyrer bli tilbudt til eiere av fet hud:

 1. Ultralyd ansiktsrengjøring. Denne milde behandlingen fjerner huden fra stratum corneum i epidermis og gir ut hudton og lettelse.
 2. Vakuum peeling. Denne overflaten resurfacing prosedyre gir deg mulighet til å jevne ut hudtekstur, fjerne komedoner og overflødig sebum, eliminere rynker og forbedre blodsirkulasjonen.
 3. Biocybernetisk terapi. Denne prosedyren normaliserer aktiviteten til talgkjertlene, akselererer fjerning av skadelige stoffer, forbedrer lokal metabolisme i hudcellene og akselererer prosessene for utvinningen.
 4. Arsonvalisasjon. Eksponering for pulserende vekslende strømmer forbedrer blodmikrocirkulasjonen, smaler porene, undertrykker aktiviteten til talgkjertlene, stopper betennelse, utmerker hudfarge og eliminerer sel og hyperpigmenterte flekker på ansiktet.
 5. Mesotherapy. Denne prosedyren lar deg levere stoffer, vitaminer og mineraler i de dype lagene i huden. Om nødvendig kan den bare brukes på problemområder i ansiktet.
 6. LPG ansiktsmassasje. Denne prosedyren utføres for å eliminere forstørrede porer, hevelse, infiltrater og hematomer etter akne, arr og post-akne, normalisere aktiviteten til talgkjertlene og forbedre hudtonen.
 7. Laser polering. Denne prosedyren gjør det mulig å kvitte seg med den økte aktiviteten til talgkjertlene, eliminerer områder av hyperpigmentering etter akne, arr, post-akne og forbedrer betennelsen betydelig.
 8. Mikrokrystallinsk dermabrasjon. Denne prosedyren gjør at du kan åpne porene i sebaceous kjertlene, fjerner det øverste laget av kåt hud, nivåer tonen i ansiktet og lar deg bli kvitt arr, hyperpigmentering av akne og etter akne.
 9. Overfladisk kjemisk peeling. For å utføre slike prosedyrer kan ikke-toksiske alfahydroksysyrer anvendes: glykolsyre, vinsyre, melkesyre, malinsyre, trikloreddiksyre, mandel og salisylsyre. Slike peeling kan undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, smale porer, forhindre utseendet på akne og forbedre hudfarge.
 10. Median kjemisk peeling. For å utføre slike prosedyrer, anvendes Pro Anthox-metoder (peeling ved hjelp av en sammensetning av 5% TCA og 10% glykolsyre) eller gulskall (peeling ved hjelp av en sammensetning av retino-, azelainsyre, fytinsyre, ascorbinsyre og kojinsyrer). Slike prosedyrer kan bli kvitt dypere huddefekter: hyperpigmentering etter akne, post-akne, arr og rynker.

I salongene kan tilbys og tjenester for kompleks individualisert pleie av fet hud med bruk av profesjonelle kosmetikk. Slike kosmetikk kan ikke bare oppnå et midlertidig estetisk resultat, men har også en effektiv terapeutisk effekt. Deres avtale bør kun utføres av hudlege eller kosmetologer.

De mest populære linjene med profesjonell kosmetikk for fet hudpleie er følgende merker:

 • Dermalogica;
 • Natura Bisse;
 • GIGI Kosmetiske Labs;
 • Comodex;
 • Dermo Control;
 • A-NOX;
 • ONmacabim et al.

Når trenger du behandling for fet hud?

Riktig og vanlig omsorg for fet hud hjelper i mange tilfeller med å håndtere de ubehagelige manifestasjonene av denne hudtypen, men med noen sykdommer i de indre organene, gir det bare midlertidige resultater.

For å eliminere slike problemer er det nødvendig å gjennomgå en rekke diagnostiske undersøkelser som gjør det mulig å identifisere årsaken til sebaceous kjertleres overdreven aktivitet. For dette må du konsultere følgende spesialister:

Etter å ha analysert alle dataene fra den diagnostiske undersøkelsen, vil legen foreskrive et behandlingsforløp som ikke bare vil bli kvitt den underliggende sykdommen, men også påvirke tilstanden til huden betydelig. En skikkelig og omfattende omsorg for fet hud i slike tilfeller vil være et effektivt tillegg til terapien foreskrevet av en spesialist.

For informasjon om hvordan du tar vare på fet hud og smale porer, se videoklippet i bladet "Expert sier".

Fet hudpleie

Under huden over hele kroppen er kjertler kalt talgkjertlene.

De produserer en hemmelighet av fett, som gjør at huden alltid blir fuktig. Tilstedeværelsen av fet hud er en av varianter av normen, det vil si ikke en sykdom. Du trenger ikke å håndtere hudtype, du trenger bare å forstå årsakene og være i stand til å skjule kompetent.

Forresten har eiere av fet hud en stor fordel - deres rynker er ikke så merkbare som hos personer med tørr hud.

Tegn på fet hud:

 1. Spesielt sterk sekresjon av fettsekresjon i sonen T. T-sonen består av panne, nese og hake. Disse områdene i ansiktet, som kan se spesielt sløv ut, fordi de har den høyeste konsentrasjonen av subkutan fettproduksjon.
 2. Huden ser uskadd, usunn, porene blir forstørret og fylt. Denne huden har en oljeaktig glans.
 3. Fremveksten av svarte flekker, ål, milium, seboré og telangiektasi. Her finner du en lignende artikkel om akne på haken av kvinner, grunnen.

Årsaker til fet hud

 • Hormonale svikt. Våre hormoner kontrollerer mengden av dette subkutane fettet som produseres av sebaceous kjertlene.

På enkelte punkter i våre liv (kritiske dager, graviditet, endokrine lidelser, pubertet) våre talgkjertlene kan produsere mer fett sekresjon enn huden vår virkelig trenger.

Når denne produksjonen av store mengder fett frigjøres fra porene, fører det til skinnende hud og lar bakterier aktivt reproducere.

 • Genetikk. Generene dine kan påvirke hudtype. Hvis foreldrene dine er utsatt for fet hud, så er det sannsynlig at du vil også.
 • Stress. Perioder med økt stress stimulerer en økning i frigivelsen av subkutan fett, noe som gjør huden mer skinnende.
 • Vær. Sesongmessige endringer kan også påvirke mengden av fettsekretisjon huden din produserer. Når været er varmt og fuktig, svetter vi mer. Svette er blandet med fett i porene og sprer seg over hele huden.
 • For ofte vasking med alkoholbaserte lotioner. Vask ansiktet to ganger om dagen med vanlig vann - dette er nok til å holde huden ren og sunn og ikke tørke og ikke ødelegge det øverste laget av huden.
 • Dårlig kosmetikk. Kosmetikk på ansiktet ditt bør være uten olje for å unngå å legge til den eksisterende oljefilmen på ansiktet ditt. De områder av huden som er mest utsatt for fett er ansikt, bryst og rygg, fordi disse områdene har den høyeste konsentrasjonen av talgkirtler. På ansiktet ditt er T-sonen (pannen, nesen og haken).
 • Feil ernæring. Å spise fettstekt mat og brus er også en av årsakene til det harde arbeidet i sebaceous kjertlene.

Hvordan bli kvitt skinne?

apotek agenter

 • Antibiotika. Antibiotika brukes til å behandle akne på fet hud. De er i stand til å drepe bakterier og betennelser fra innsiden. De vanligste former for antibiotika er erytromycin og tetracyklin.
 • Orale prevensiver. Reduser sebaceous kjertlene, derfor veldig effektivt.
 • Zinksalve er en av de sterkeste antiseptikene som passer for denne hudtypen. Sink reduserer oljepåvirkning, beroliger inflammet hud.
 • Salisylalkohol. Dette stoffet, som er inkludert i et stort antall kremer, åpner porene, renser huden og holder utskillelsen av subkutan fett under kontroll. For 50 milliliter krem, ta 1 ts. salisylalkohol.
 • Apilak er et preparat basert på kongelig gelé. Dette er en generell tonic og en kilde til mange vitaminer og makronæringsstoffer. Salve Apilak i kombinasjon med kosttilskudd etter en måned med bruk reduserer fet hud, reduserer antall betente partikler.

Kosmetiske preparater

For daglig bruk trenger vi følgende verktøy:

 • gel servant;
 • alkohol lotion;
 • skrubb;
 • maske for ernæring og hydrering;
 • krem (dag og natt);
 • terapeutisk serum og væsker.

Det må være god, høy kvalitet, velprøvde verktøy fra anerkjente merker Vichy, LaRoche-Posay, Uriage, Hyseac, Bioderma, Ducray, Belnatur, DizaoNatural, Bisse, Sothys, Vilenta, Algotherm, Phytomer, HortusFratris, erklærer, Christina.

Folkemidlene

 • Egg hvit

På grunn av deres høye A-innhold kan egghvite effektivt bidra til å stramme fet hud.

Du kan ganske enkelt bruke slått protein til huden din to ganger i uken, eller du kan bruke en proteincocktail og en halv sitron.

Sitronsaft er en god kilde til sitronsyre, som fungerer som en astringent. Det har også antiseptiske egenskaper som bidrar til å gjenopprette pH-balansen i huden.

Yoghurt inneholder melkesyre, som hjelper forsiktig å exfoliere huden og absorbere overflødig olje fra ansiktet.

Tomater er gode for fet hud på grunn av deres kjøling og astringente egenskaper. Et høyt innhold av vitamin C i tomater er svært nyttig for akne-utsatt hud.

Epler fungerer som et godt eksfolierende middel. De har myke antiseptiske, astringente og beroligende egenskaper som gjør dem til en utmerket hjemmemedisin for fet hud. Malinsyre hjelper til å exfoliere døde hudceller og absorberer overflødig fett fra overflaten av huden.

Gurkere er også svært gunstige for fet hud på grunn av deres kjøling, astringent og beroligende egenskaper. I tillegg er en høy andel vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A og E, magnesium og kalium, bra for fet hud.

Fet hudpleie regler

Velg et mildt rengjøringsmiddel og bruk det minst to ganger om dagen for å normalisere oljenivået. Matvarer som tinder huden din (mentol, mynte, eukalyptus) bør unngås.

Produkter som inneholder parabener og dufter lukker porene. I stedet for å bruke kremer, anbefales det å bruke bare væsker - geler, flytende lotioner, serum.

Dehydrering fører til at sebaceous kjertlene gir mer sekresjon. For daglig hydrering, bruk en fuktighetskrem som inneholder hyaluronsyre, i stedet for ceramider, som kan blokkere bakteriene og forårsake akne.

 • Ta av sminke umiddelbart.

Ta av sminken din før du går i seng, eller enda bedre når du kommer hjem. Huden må puste.

 • Exfoliate og massere huden.

Peeling er en av de viktigste trinnene for fet hud pleie kozhey.Takaya vanligvis har et meget tykt lag av døde celler på poverhnosti.Akkuratnoe peeling - en av de få sposobovumenshit tette porer og uregelmessigheter, og således gjør huden mykere og mindre oljeaktig.

Etter skrubb må du massere ansiktet med kjærnemelk for å mette huden med vitaminer.

 • Beskytt mot solen.

Solkrem er avgjørende for å redusere risikoen for tidlig tegn på aldring (og hudkreft). Hvis du unngår solkrem i fortiden, fordi de du prøvde var for fet, nå er det mange alternativer for fet hud.

 • Bytt terry håndklær med papirhåndklær og en pute med en som inneholder organisk materiale. Med et håndkle og en pute, berører du hver dag - smuss og bakterier kan akkumulere der. I tillegg, hvis huden hele tiden gnider på unaturlig vev, da dette provoserer et økt arbeid av talgkjertlene.

Utvalg av kosmetikk for fet hud

 • Eiere av denne typen hud bør være svært forsiktige når de velger kosmetikk. Kosmetikk for problemhud bør ikke inneholde elementer som øker produksjonen av fettsekresjon.

Det er uønsket å bruke alkoholholdige lotioner til epidermis gjenopprettes. Kosmetikk må være nødvendigvis nekomedogennoy, det vil si som ikke inneholder silikon, emulgatorer, pigmenter, vaselin, voks, alkoholer og syrer.

 • Bytt pusten oftere. Eiere av fet hud bruker ofte pulverboksen, og derfor må pulverlakken endres oftere. Pulver bør ikke gnides i ansiktet og forsiktig påføres. Bruk bomullspinner for akne betent hud.
 • På høstsesongen anbefales det å skrubbe huden to ganger i uken. Scrub vil bidra til å fjerne laget av døde celler og rense porene.
 • Absorberende serum og matkrem er obligatorisk for jenter med fet hud å være til stede i en kosmetikkpose.

Et lignende spørsmål ble vurdert i artikkelen om milia i ansiktet, hvordan bli kvitt dem.

Ernæringsanbefalinger for fet hud

Produkter som må spises av eiere av fet hud:

 1. Fiber - absorberer nødvendige næringsstoffer og spyler ut giftstoffer fra kroppen. Spise matvarer som er høy i fiber, som svart brød, havre, mais og sitrus, forbedrer hudtekstur og gir deg en ren og sunn hud.
 2. Vann - spyler ut alle giftstoffer fra kroppen. Drikker minst 2 liter vann om dagen fukter kroppen din og gjør huden din frisk og frisk. Rent vann er bedre enn noen annen drink.
 3. Agurker, som kjent, er 95% vann. De har antioksidantegenskaper og fukter huden. De har en avkjølende effekt på huden og hjelper deg med å oppnå en ren, friskaktig hud. For best effekt, spis dem rå.
 4. Grapefrukt er rik på fiber, vitamin C, som bidrar til utvasking av giftstoffer fra kroppen din. For best resultat bør du spise grapefrukt eller drikke juice uten sukker.
 5. Omega-3 fettsyrer har gode antiinflammatoriske egenskaper. Avokado, soyabønner, nøtter, tunfisk og laks er toppledere i omega-3-innhold.

Produkter som bør unngås for eiere av fet hud:

 1. Meieriprodukter. De kan ha forferdelige effekter på huden din, forverret akne situasjon, akselerere aldring. Finn andre matvarer for å opprettholde kalsium i kroppen.
 2. Noter for mengden industrielt tilsatt sukker. Disse er honning, rørsukker, maltose og mais sirup. De kan øke blodsukkernivået, noe som vil føre til overdreven sekresjon av subkutan fett, noe som igjen gir huden en oljeaktig effekt. Disse produktene har en høy glykemisk indeks og er svært skadelige for huden din.
 3. Fett kjøtt. Rødt fett kjøtt - lam, svinekjøtt, skinke og biff - er rik på mettet fett. Disse fettene er forbundet med kolesterol, som også påvirker huden.
 4. Salty snacks - potetgull, pommes frites, saltede kaker. Disse salte snacks er rikt på transfett og natrium, som er skadelige for helsen til huden, og forårsaker betennelse.
 5. Melprodukter. Overdriven forbruk av brød, bakverk og pasta fører til fet, skinnende hud. Bytt ut disse produktene med helkornsbrød, havre og brun ris.

Hvordan løse problemet med fet hud - vurderinger

Spørsmålet om bekjempelse av en ubehagelig ansiktsglans diskuteres aktivt i ulike fora og blogger viet til skjønnhet og selvhjelp. Både jenter og unge påpeker at fet hud gir mange følelser og genererer mange komplekser.

De viktigste tipsene som gir jenter som har lyktes i å ta vare på fet hud, er:

 • Det er nødvendig å vaske med kaldt vann (ikke varmt og ikke varmt).
 • Du må starte med en gel for vasking, avslutte dagen med det samme.
 • Etter at gel trenger nødvendigvis fuktighetskrem
 • Fra maskering betyr det at det er bedre å bruke pulver, heller enn grunnlag. Og veldig effektivt mineralpulver. Det koster mer enn vanlig pulver, men det hjelper også eiere av fet hud.
 • Flere ganger i uken må du gjøre ansiktsmasker, både kosmetiske og improviserte.
 • Overgangen til riktig ernæring har hjulpet mye. Det er nødvendig å bytte til magert kjøtt, grønnsaker, frukt, gi opp alkohol, kaffe og mel.

Flere Artikler Om Typer Acne