Ifølge statistikk, komedoner eller svarte prikker er det mer enn 90% av folkene. Hvorfor ser de ut? Kan jeg bekjempe dem? Og i så fall, på hvilken måte? Vi svarer på alle spørsmål og presenterer de beste produktene fra svarte flekker, ifølge huden.rus mening.

 • Årsaker til svarte flekker
 • Metoder for å kvitte seg med sorte prikker
 • Sammensetningen av kosmetikk mot svarte prikker
 • Den beste kosmetikken mot svarte prikker
 • Forebyggende tiltak
 • Salon prosedyrer

Årsaker til svarte flekker

Akne er et problem som eiere av oljeholdige og blandede hudtyper er mest kjent med. De er preget av aktiv sebumsekresjon, brede porer og hyperkeratose - patologisk fortykning av stratum corneum i epidermis. Med vanlig og tørr hud er akne mindre vanlig.

Svarte prikker er typiske for fet og problem hud. © iStock

hormoner

For produksjon av sebum i kroppen møter mannlig hormon testosteron, så hud av menn er vanligvis fetere enn kvinner: jo høyere nivået av testosteron, desto mer sekresjon sebaceous glands utskiller.

Årsaken til ungdomsproblemer er ustabile hormoner. Den samme grunnen fører til utseendet av akne hos kvinner i moden alder - et hormonelt hopp oppstår under graviditet og ved overgangsalderen.

mat

Ifølge enkelte rapporter kan spising av store mengder raske karbohydrater påvirke størrelsen og funksjonen til talgkjertlene, og dermed øke produksjonen av talg. Direkte bevis er ikke nok ennå, men mange har notert en forbedring av tilstanden til huden med lavt karbohydraterhold og sukkeravslag.

Utilstrekkelig rensing eller peeling

I motsetning til tro kan grunnlaget ikke ødelegge huden, men analfabeter renser helt. Et tett grunnlag kan ikke vaskes av med en enkelt gest, så det er greit å skille mellom sminkefjerning og direkte hudrensing.

Melke- eller rensolje, så vel som micellarvann, vil være ideell som den første fasen av kveldsvask.

Deretter skal du vaske med vann med et renseprodukt, for eksempel en skummende gel, for å fjerne gjenværende sminke og melk eller olje fra huden.

Blant årsakene til svarte flekker på ansiktet - effekten av hormoner. © iStock

Metoder for å kvitte seg med sorte prikker

Gjør disse prosedyrene regelmessig hvis du trenger et raskt og tydelig resultat. Og for å opprettholde effekten, vil det bidra til kompetent daglig pleie.

Leirebaserte rensemasker absorberer talg og forhindrer betennelse.

Exfoliants, både mekaniske (scrubs) og kjemiske (peelings), fjerne stratum corneum av epidermis, forenkle frigjøring av talg, bidra til reduksjon av sebaceous plugger. Noen scrubs har antibakterielle og anti-inflammatoriske effekter.

Mekanisk rengjøring - en effektiv måte å raskt kvitte seg med akne og komedoner. Utfør denne prosedyren er bedre med en spesialist. Ulempen er at rehabiliteringsperioden etter rengjøring kan ta opptil en uke.

Svarte prikker vises både i ung og i voksen alder. © iStock

Sammensetningen av kosmetikk mot svarte prikker

Som en del av produkter som er rettet mot å bekjempe svarte flekker, virker som regel "fighters" vanligvis.

Leire er et utmerket absorberende middel som effektivt fjerner talg fra overflaten av huden. Leirmasker hindrer utseendet til komedoner og hudormer.

AHA- og BHA-syrer (salisylsyre, melkesyre, glykolsyre) oppløser intercellulære bindinger og akselererer bortskaffelsen av epidermis fra døde hudceller som blokkerer talg.

Zink dreper bakteriene Propionibacterium acnes, forårsakende agenter av akne og akne.

Svovel reduserer sebumsekresjonen.

Grønn teekstrakt har sterke antiseptiske egenskaper.

Den beste kosmetikken mot svarte prikker

Hvis de sorte prikkene medfører ulempe, se etter følgende kosmetikk på hyllene i butikkene - det beste, ifølge redaktørene til skin.ru.

fuktighetskremer

For å beskytte seg, blir renset "til squeak", men ikke fuktig hud, utsatt for enda mer sebum. Derfor må du ikke overse fuktighet. Hvis porene er utsatt for blokkering, velg lys fuktighetskremer i form av geler eller kremer uten oljer.

Fuktighetsgivende gel-ansiktskrem uten oljer, Kiehl's

Komplekset av vitamin E, ekstrakter av antarcticin og ørkenplanter beskytter cellene i epidermis fra frie radikaler. Glyserin, på grunn av sin iboende hygroskopisitet, tiltrekker vann og holder det i hudcellene, og bidrar til å opprettholde et optimalt fuktighetsnivå.

Krem-sorbet for oljeaktig og blandet hud "Vivifying moisturizing" matter, Garnier

Grønn teekstrakt i formelen er kjent for sin antioksidant effekt. Produktkontrollene skinner, danner fuktighet og mykner huden.

rensing

Hudpleie begynner med riktig rensing. Sminke, spesielt tett, fjern med et spesielt verktøy, og vask deretter med vann, ved hjelp av et ikke-aggressivt vaskemiddel. For å dype huden, bruk ansiktsmasker.

Cleansing Micellar Oil, Decléor

På grunn av den spesielle formelen med miceller og oljer, er dette produktet i stand til å løse selv de mest motstandsdyktige kosmetikkene uten skade på huden. Parabenfri, egnet for å fjerne sminke fra øynene.

Micellar gel for ansiktet, Garnier

Formula 2-in-1 fanger fett-, smuss- og sminkeprodukter, slik at huden blir ren og frisk. For å myke og fukte, har drueekstrakt blitt tilsatt til blandingen, som også har vist seg å være en effektiv antioksidant.

eksfolierende

Eksfoliering er et nødvendig stadium av omsorg, spesielt i hyperkeratose. Mange mennesker hopper over denne prosedyren, og forgjeves: Cornified skin flakes bidrar til blokkering av porer og reproduksjon i munnene av hårsekkene av propioniske aknebakterier, den primære kilden til inflammatoriske prosesser.

Smoothing Exfoliating Exfoliance Confort, Lancôme

Delikat kremaktig krem ​​fjerner døde hudpartikler uten ubehag til huden. Passer til tynn og sensitiv hud.

Night Peeling Idéalia, Vichy

Eksfolierende kompleks (glykolsyre + Hepes 5%) akselererer prosessen med fornyelse av epidermale celler, forbedrer hudtekstur, reduserer størrelsen og mengden aldersplass og spor av post-akne. Den spesielle tekstur av lotionen uten eksfolierende granulat skader ikke huden.

Ansiktsmasker

Mineral Pore Cleansing Mask, Vichy

Den hypoallergeniske formelen med to typer leire (kaolin og bentonitt) renser effektivt porene, og fjerner forurensning fra dem. Mykningskomponentene allantoin og aloe vera forhindrer huden i å tørke ut, og vannet fra de termiske fjærene nærer det med mineraler.

Amazon White Pore Cleansing Mask, Kiehl

Amazonian leire- og bentonittkampbakterier og overflødig sebum i porene har aloe vera en mykningsvirkning som hindrer absorberende stoffer i å forstyrre hudens lipidmantel.

Forebyggende tiltak

Hvordan forlenge resultatet etter kosmetisk rensing og sikre forebygging av ufullkommenheter?

Grunnlaget for å forebygge svarte prikker - grundig rensing. © iStock

Ikke glem om sminkefjerning: uansett hvor hardt du er trøtt, vask før sengetid er et must. I motsetning til myter er såpe i denne virksomheten en dårlig hjelper. Vi foreslår at du bytter til et to-trinns system som er populært i Asia. Først renser vi huden på kosmetiske produkter med hydrofil olje eller micellar vann, og vi vasker oss med vann ved hjelp av rensegel eller skum.

Fuktighetsgivende - et løfte om vakker hud. Uten vanlig hydrering blir huden ikke bare raskere, men skiller også ut mer fett, som vi flittig prøver å vaske av, og forårsaker dermed enda mer skade på epidermis.

Hvis mulig, ikke rengjør porene selv. Ved å gjøre dette risikerer du å få negative konsekvenser i form av rosacea. Men hvis du virkelig vil, bruk spesielle rengjøringsstrimler, som selges i et apotek.

Salon prosedyrer

Den mest effektive prosedyren mot komedoner i nasalområdet er ansiktsrengjøring av en skjønnhetspleie. Den kan utføres manuelt eller ved hjelp av ultralyd- og vakuumteknologi. Den sistnevnte metoden er den mest effektive, men den mest traumatiske for huden.

Det beste middelet for svarte prikker

Svarte prikker (comedones) - en blodpropp som består av talg og døde celler i hårsekkelen.

En blodpropp eller kork forstyrrer normal funksjon av huden, slik at den ikke puster. Når bakterier går inn, begynner betennelse.

Det er mange medisiner for å kvitte seg med dette problemet. De er forskjellige i sammensetning, kost og metode.

Det kan være farmasøytiske produkter, kosmetikk, som kan kjøpes i butikker med kosmetikk og folkemidlene.

Kosmetologen vil også bidra til å kvitte seg med svarte flekker, og dette alternativet er sikrere, siden spesialisten har de nødvendige ferdighetene og utfører prosedyren i et sterilt rom.

Men kosmetologitjenester er ikke rimelige for alle. Hvis du følger hygieneregler, kan du rense ansiktet selv hjemme.

Hvilke stoffer kan bidra til å kvitte seg med problemet? Vi tilbyr en oversikt over de beste verktøyene fra svarte prikker.

Beste legemidler

Differin

Ganske populær salve for akne og svarte flekker. Den aktive ingrediens er en syntetisk analog av retinsyre. Narkotikaaksjon:

 • reduserer mengden fett som produseres av huden;
 • regenererer;
 • kan myke innholdet av komedoner og hjelpe sebum og smuss komme ut.

Påfør legemidlet bør være en gang om dagen, punkt. Sensitiv og delikat hud reagerer ofte på salven ved skalering, tørrhet, brennende, betennelse.

Slike reaksjoner kan utløses av det faktum at stoffet er i stand til å trekke ut toksiner. Og i begynnelsen kan de eksisterende inflammatoriske prosessene forverres.

Da forsvinner disse bivirkningene. Men for sensitiv hud er det bedre å velge et annet stoff.

Kostnad: 700-750 rubler.

Sink salve

Dette er en av de beste apoteksprodukter fra svarte flekker på nesen og i andre områder. Legemidlet har et bredt spekter av handlinger, det bidrar til å bli kvitt ikke bare komones, men også dermatitt, akne, andre hudsykdommer og solbrenthet.

Salven har nesten ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse. Egnet selv for sensitiv hud og baby hud.

Zink tørker, men forteller ikke: det er petroleumsglass i sammensetningen, som perfekt fuktighet og regenererer.

Sink er en antiseptisk, tillater ikke bakterier å formere seg. Det kan myke innholdet av komedoner og smale porer.

Salven påføres på det rensede ansiktet med et tynt lag opptil seks ganger om dagen med et intervall på 2-3 timer. Hvis det ikke er mulig å bruke preparatet i løpet av dagen, kan du søke om natten og vaske det bare om morgenen.

Kostnad: 50 rubler.

Salisylsyre

Et annet godt middel for akne og svarte prikker, er mye brukt i sammensetningene av kjemiske peeling. Exfoliates, forsiktig fornyer huden, påvirker overflaten og mellomlagene i huden.

Salisylsyre er i stand til:

 • fjern smuss fra porene;
 • normalisere sebaceous kjertler;
 • eliminere postacne;
 • skille av;
 • myke comedones;
 • tørre sår.

Syr løser protein i sammensetningen av epidermis, fremmer hudfornyelse og eliminering av trafikkork. Gradvis tynn hud eliminerer svarte prikker.

Legemidlet er ikke brukt under graviditet, laktasjon, nyresvikt.

Vilkår for bruk av salicylsyre:

 1. For å fjerne sorte prikker egnet verktøy med en konsentrasjon på 5%. Hvis huden er følsom, bør du begynne med 1%, deretter gå til 3%, hvis det ikke er peeling, brennende og tørking ut.
 2. Gjelder kun på problemområder. Salicylsyre peels kan brukes opptil to ganger i uken i to måneder.
 3. Etter prosedyren skal huden behandles med alkoholfri tonic og fuktet med en lett krem.

Kostnad: opptil 30 rubler.

Den beste kosmetikken

Svarte prikkede striper

Strimler for nesen, haken og pannen av noen merker (Propeller, Garnier, Nivea, Cettua) består av glatte og klebende sider.

Forskjellige stoffer påføres på klebemiddelsiden for å gi en "spennende" effekt. Etter liming holder strimlene seg til uregelmessigheter på huden.

Mekanisk er comedoner vanskelig å fjerne på grunn av dybden av porene, men effekten av stripene er mykere. Stikker til toppen av korken, de trekker den forsiktig ut uten å skade huden.

Produsenter av striper er beriket med forskjellige tilsetningsstoffer som bidrar til innsnevring av porer og akselerert regenerering.

I tillegg har enkelte strimler (kull) i deres sammensetning komponenter som absorberer giftstoffer og smuss. De renser, normaliserer sebaceous kjertlene, reduserer talg.

Strimlene er kun festet til våt hud. Fuktighet aktiverer tilsetningsstoffer.

Vilkår for bruk:

 1. Vask ansiktet, bruk en skrubb, skyll av skrubbe og klapp huden med et håndkle.
 2. Før du bruker, bør du dampe huden. Dampen åpner porene, som muliggjør bedre fjerning av komedoner. Du kan bruke badekaret av kamille, salvie eller te tre.
 3. Lim stripen, forsiktig glatt og trykk til huden, noe som gir en sterk hitch.
 4. Hold verktøyet på huden bør være ca 10 minutter. Noen strimler fjernes vått, noen bare etter fullstendig tørking. Det er nødvendig å lese instruksjonene nøye.
 5. Etter bruk, tørk ansiktet med en bomullspinne dyppet i micellar vann, som vil fjerne resterende lim overflaten.

Stripes for black dots - et effektivt verktøy. Etter fjerning av talg, forblir et tomrom i pore, som raskt blir forurenset igjen. Av denne grunn, umiddelbart etter påføring av lappen må du lukke porene.

Dette vil hjelpe isbiter eller andre måter å begrense porene på. Påfør stripene skal være tre ganger i uken.

Koreanske rettsmidler for svarte flekker

Koreansk helt ren hudkult sprer seg veldig raskt i andre land.

Sørkoreanske kosmetikk regnes som en av de beste på grunn av sin høye effektivitet og naturlige ingredienser. Lindrer akne, svarte flekker og andre hudfeil.

Vurdere en av de beste middelene til sørkoreanske merkevarer som vil bidra til å glemme problemet med svarte prikker.

Mask dermal

Dermal Charcoal Collagen Essence Mask inneholder kull ekstrakt, kollagen, aloe juice, glycerin og mange andre komponenter.

Gir dyp rensing av porene fra smuss, fjerning av overskytende sebum, døde hudceller, utjevning av lindring av huden. Huden blir mindre fet, betennelsen forsvinner.

Kullmasken er spesielt utviklet for å hjelpe mot fet hud og akneproblemer. Dører rent porer av smuss, fjerner overflødig fett. Alle hudmaskene er basert på marine kollagen, som ekstraheres fra fisk.

søknad:

 1. Fjern masken fra posen, rett, forsiktig på ansiktet.
 2. Fordel masken på ansiktet, fra nese til kanter, trykk forsiktig på huden.
 3. La i 20 minutter, ta av, gjør en lett massasje med rene fingre for bedre absorpsjon.
 4. Det bør gjøres før sengetid, slik at gelen kommer i kontakt med huden i lengre tid og vaske om morgenen.
 5. Utseendet til ødem, rødhet, kløe er usannsynlig.
 6. Ikke bruk på huden med solbrenthet, problemområder, eksem og dermatitt.
 7. Ved kontakt med øynene, skyll med vann.
 8. Tørker raskt, så bruk umiddelbart etter fjerning fra emballasje.
 9. Påfør to ganger i uken.

Etter påføring blir huden jevn, ren, uregelmessig og svarte flekker forsvinner.

Kostnaden for en maske er 70 rubler.

Koreanske vulkanske askeprodukter

Spesielt populært er masker og såper med vulkansk aske.

Vulkanisk aske er et absorberende stoff som absorberer store sekreter av talg og andre urenheter, og metter huden med mikroelementer.

Fjerner akne helt innen en måned (hvis utslett ikke er forårsaket av hormonforstyrrelser og andre alvorlige indre patologier) og forbedrer hudens generelle tilstand.

Leirmasken fra Daycell JeJu Dol Hareubang vulkansk porr leirepakke med vulkansk aske løsner urenheter, fjerner svarte flekker, danner rent og forsiktig bryr seg om huden. Bekjemper problemet med forstørrede porer og overdreven sebum.

Hvit leire kan eksfoliere døde celler, nærme mikroelementer, gjenopprette, lindre kløe og irritasjon. Sammensetningen inneholder ekstrakter av medisinske planter, som har tonic, fuktighetsgivende, utjevning, foryngende virkning.

Små rynker og hudavlastning er glatt. Huden er mattet, etterlater en fettete glans, porene er innsnevret, og komedoner fjernes. Huden blir myk, fløyelsaktig, utstråling.

Du vil røre huden hele tiden, men det er bedre å avvenne deg bort fra denne dårlige vanen, ellers kan du bruke smuss.

Masken er tykk, men lett påført, og også lett å vaske av. Ingredienser: vulkansk aske, hvit leire, heksehasselvann, ekstrakter av salvieblad, sitronbalsam, misteltein, johannesurt, papaya, anis.

Påfør på renset hud, unngå øyeområde. Slipe slik at porene er helt skjult under masken. Når det gnis, absorberes det bedre. Skyll med varmt vann etter 20 minutter. Påfør opptil to ganger i uken.

Kostnaden ved å pakke 50 g (nok til flere bruksområder): 400-500 rubler.

Innisfree Jeju Volcanic Pore Såpe vulkansk leire såpe renser også huden av smuss og strammer porene. Lett såpe skum kan absorbere talg, trekke ut forurensning fra dybden av porene, myke sebaceous plugger, eliminere toksiner.

Avlastningen av huden er jevnet, huden er mettet med sporstoffer, oljeaktig glans går bort. Såpe tørker acne, fremskynder sin helbredelse og gjør dem mindre merkbare. Det finnes ingen parabener, fargestoffer, syntetiske smaker i produktet.

Ved hjelp av masken, som kommer med såpe, må du lage et frostfritt skum. Påfør deretter det på ansiktet, masser huden i et par minutter, skyll med varmt vann. Deretter bør du bruke tonic på huden.

De beste rettsmidler for sorte prikker gjør det selv

Mask med aktivert karbon

Masker fra svarte flekker, laget av de enkleste og billigste komponentene, viser seg ofte å være mye mer effektive enn kosmetiske produkter kjøpt til en ganske høy pris.

En av de beste masker fra svarte flekker er anerkjent som en maskefilm med aktivert karbon og gelatin. Billig og effektivt alternativ til rengjøringsstrimler. Oppskriften består av aktivert karbon, gelatin og melk (det er bedre å ikke erstatte med vann).

Aktivt kull absorberer, trekker i smuss, støv, sebum, forbedrer hudfarge, tørker, strammer porene.

Gelatin gir huden elastisitet, forynker, exfoliates det øvre laget av epidermis, nærer huden, forbedrer metabolisme, myker, whitens litt. Gelatin må velges uten lukt og uten gulaktig fargetone.

Melk mykner handlingene til de to andre komponentene, gjenoppretter hudbeskyttelse, glatter lettelsen, gir mykhet, fløyelsaktig, forbedrer hudfarge, forynker.

forberedelse:

 1. Grind en tablett med aktivert karbon.
 2. Legg til to teskjeer gelatin, en spiseskje melk.
 3. Rør, sett i mikrobølgeovn i 10 sekunder. Gelatin må være fullstendig oppløst.
 4. Påfør på renset dampet ansikt i flere lag. Påfør det første laget med en kjørebevegelse på nesen, haken, pannen. Deretter gjelder et annet ett eller to lag.
 5. Vent til masken herdes (ca. 30 minutter). Fjernet et solidt stykke. Alt smuss bør forbli på masken.

Påfør ikke mer enn en gang i uken i to måneder. Kontra:

 • rosacea;
 • hud overfølsomhet, tørrhet;
 • sår akne på ansiktet;
 • komponentallergi.

DIY · Sort maske med svarte prikker med aktivert karbon og gelatin hjemme

Leremaske

Et annet flott verktøy er leiremasker. Hvilken leire bidrar til å bli kvitt svarte prikker bedre? Hvit og svart.

Hvit leire har sterkere astringent effekt og øker blodsirkulasjonen. Svart leire absorberer forurensning, giftstoffer, tørker og strammer porene.

Masker av leire exfolierer, renser huden, eliminerer betennelse. Kosmetisk leire er hvit, gul, svart, grønn, blå.

Leire fortynnet med vann for å oppnå en homogen oppslemming. Påfør ansiktet, hold i 20 minutter, skyll med varmt vann, tørk ansiktet med midler for å begrense porene. Hvis masken sterkt hud, kan du legge til en teskje vegetabilsk olje.

Etter påføring av leiremasken kan det forekomme utslett, ettersom leiren trekker ut all smuss og giftstoffer. Etter 2-3 applikasjoner vil rødmen passere og slutte å vises igjen.

Noen nyttige leiremaskeoppskrifter:

 1. Bland en teskje hvit leire, tre aspirintabletter i vann, bruk på ansiktet, bruk to ganger i uken.
 2. Bland en spiseskje med leire med vann og en liten mengde salisylsyre. Etter skyll, fukt huden med en krem.
 3. Bland tre spiseskjeer av svart leire med en liten mengde St. John's wort te, legg til en teskje sitronsaft, en dråpe te-treolje.

Før bruk må huden rengjøres og dampes.

Skru av sorte prikker

En av de beste scrubs fra de svarte prikkene kan kalles en skrubbe med sjø eller bordssalt. Salt er i stand til å tørke helt, rengjør epidermis. Havsalt beriker også huden med mineraler.

Til saltet kan du legge til brus i like store mengder, fylt opp med varmt vann for å få en slurry. Noen sitronsaft blir noen ganger lagt til løsningen.

Før bruk, damp på huden, bruk deretter skrubbe med lys masserende bevegelser, skyll med varmt vann om to minutter. Etter bruk fuktighetskrem.

Salt og brus vil tørke fet hud, forlenge forurensning, smale porer og jevne ut hudavlastning. Denne skrubbingen kan ikke gjøres hvis ansiktet har betennelse.

En billig løsning for svarte punkter på nesen

Det beste middelet for de svarte prikkene i ansiktet, bestemmer hver for seg selv. Den samme masken eller salven kan hjelpe en og skade en annen.

Alle de ovennevnte rettsmidler for svarte flekker har nesten ingen bivirkninger og gjør en utmerket jobb med oppgaven med å fjerne komedoner, men før du bruker det, er det nødvendig å sørge for at huden ikke reagerer med en allergisk reaksjon på ett eller annet legemiddel. Også, ikke forstyrre konsultasjon av en hudlege.

Effektive rettsmidler for komedoner ("svarte flekker")

Comedones er det vanligste hudproblemet som hver person møter periodisk. De er en blanding av talg og små smusspartikler, som tetter opp i porene og stivner der i form av tette mørkeplugger.

Dannelsen av komoneser kan provosere en hormonell ubalanse i kroppen, bort fra reglene for personlig hygiene eller forstyrrelser av sebaceous kjertler.

De kan være åpne og lukkede. De første ser ut som små svarte prikker, mens andre ser ut som vanlig akne.

Er det mulig å bli kvitt komedoner

For å kvitte seg med ubehagelige utslett, urenheter og returnere huden et sunt og vakkert utseende, kan du bruke ulike metoder:

 • Saloon måter å påvirke huden ved hjelp av fysioterapeutiske enheter;
 • medisinsk behandling;
 • bruk av kosmetikk rettet mot dyp rensing av huden og hindre tilstopping av talgkjertlene;
 • hjemmelagde metoder for rengjøring av folkemidlene.

Før du velger noen av de populære metodene, er det best å først konsultere med en hudlege. Dette er nødvendig for å identifisere hovedårsaken til dannelsen av komedoner og eliminere problemet fra innsiden.

Hvis blokkering av sebaceous kjertler ble utløst av hormonelle forandringer i kroppen eller var et resultat av feil valgt behandling av kronisk sykdom, må du først gjennomgå et behandlingsforløp, gjenopprette normal funksjon av viktige organer og systemer.

Moderne skjønnhetssalonger tilbyr mange effektive måter å rense huden mot smuss og eliminere regelmessig blokkering av porene. I kosmetologikontoret kan du tilby følgende prosedyrer.

Manuell ansiktsrengjøring

Før du starter prosedyren, vil dermatologen dampe ut, åpne porene så mye som mulig, og rengjør og desinfiserer huden grundig. Da blir de sorte prikkene langsomt presset ut med hender i sterile hansker eller en spesiell kosmetologivals. Store hvite lukkede komedoner pierces en med en medisinsk nål og trekker ut innholdet gjennom den resulterende åpningen.

Etter mekanisk rengjøring med hender, kan åpningene som er igjen etter komones, lukkes og helges i flere dager, slik at det blir nødvendig med forsiktig hudpleie og daglig dekontaminering av overflaten ved hjelp av antiseptiske midler fra salongens klient. For at effekten kommer raskt og lenge, må du gå gjennom prosedyren flere ganger.

Ultralyd rengjøring

Virkningen av akustiske bølger har effekten av lett peeling, og tvinger gamle korker av smuss og fett å gå ut fra under huden uten å skade det.

Ultralyd eksfolierer forsiktig det øverste laget av huden, og utløser også metabolske prosesser og stimulerer huden til en etterfølgende intensiv gjenoppretting.

Støvsugende hud

Det er et spesielt rør med hulrom inni. Ved hjelp av en reduksjon i trykk, kan en slik enhet suge i små, svarte prikker fra blokkerte porer. Før prosedyren blir huden også grundig dampet for å maksimere åpningen av porene og legge til rette for frigjøring av sebaceous plugger fra dem.

Fordelen med metoden er at med sin hjelp kan du bli kvitt komedoner, selv de mest utilgjengelige stedene.

Laser ansiktsrengjøring

Dette er en av de mest populære og effektive metoder for å rense huden fra ubehagelige formasjoner. Laserstrålen klipper alle komedoner fra innsiden, eliminerer blokkeringer uavhengig av opprinnelsen.

Kjemisk peeling

Effekter på huden med rensede konsentrerte fruktsyrer. Under denne prosedyren oppstår samtidig rengjøring av porene fra okklusjoner med sebaceous plugger, fullstendig desinfeksjon av epidermisoverflaten og starten på regenereringsprosesser inni.

Cellene fornyes, etter kjemisk peeling ser huden ut friskere og mer strålende.

fordamping

Intensiv massasje med grunne vannstråler. Under mekanisk trykk åpner og porer porene i huden. Det er samtidig desinfisering av det øvre laget av epidermis og stimulering av intensiv blodsirkulasjon, noe som bidrar til raskere cellefornyelse. Etter fordampning, brukes en rensende og fuktighetsgivende maske vanligvis.

Det er viktig! Salonmetoder for eksponering er mest effektive for å bli kvitt komedoner, men deres betydelige ulempe er en ganske lang rehabiliteringsperiode, hvor du må nøye overvåke hudtilstanden og også gå på et spesielt diett med lavt fettinnhold og et stort antall produkter som inneholder vitaminer som er nødvendige for huden og mineraler.

Narkotikabehandling

Dermatologer anbefaler oftest å kvitte seg med sebaceous plugger i huden ved hjelp av beviste stoffer.

 1. Ichthyol salve. Den har en ubehagelig lukt, men samtidig en svært uttalt effekt. Legene anbefaler å pålegge det på området av komisk klyngen for natten, under en steril gazeforbinding.
 2. Badyaga eller en hvilken som helst krem ​​eller gel basert på den. Det er et pulver som er hentet fra spesielle alger. En slurry laget av en blanding av badyi pulver og kokt vann påføres punktvis til komedoner og vaskes av i 10-15 minutter. Geler og salver brukes også på det berørte området av huden.
 3. Salisylsyre. Hennes hud gnides over hele overflaten om morgenen og kvelden, etter grundig vask. Dette verktøyet bør brukes forsiktig, da det kan tørke huden.
 4. Den samme tørke- og rensingseffekten kan ha påført punkt sink og salisylsalve.
 5. Produkter som inneholder antibiotika. I tilfeller av alvorlige hudlidelser med komedoner, foreskriver legene noen ganger eksterne legemidler som Tetracycline Salve, Zenerit, Metronidazole Salve. De brukes lokalt på hudlesjonsområdet strengt under oppsyn fra behandlende lege, siden disse midlene kan provosere allergier og ulike ubehagelige bivirkninger.

Det er verdt å merke seg at den moderne farmasøytiske industrien har et stort antall midler rettet mot å bli kvitt problemene i forbindelse med forstyrrelsen av talgkjertlene og tilstoppede porene.

Slike produkter inkluderer Skinoren, Skin-cap og andre salver og geler som inneholder hypoallergeniske komponenter for å eliminere akne og komedoner.

Det er viktig! Narkotika for å kvitte seg med svarte flekker kan bare foreskrives av lege. Bruk av et preparat som ikke er egnet for hudtype, kan forårsake alvorlig skade.

Kosmetikk fra "svarte flekker" på ansiktet

Kosmetikk mot hudormer og svarte flekker er mye mer populært enn medisiner, på grunn av dets milde komplekse effekter. Et bredt spekter av produkter for rensing av epidermis vil tillate deg å velge kosmetikk for alle hudtyper og nivå av inntekt.

Det kan være en rekke geler og kremer for vask, myke rensende lotioner, produkter for spotbehandling, eksfolierende skrubber og masker. Det er best for riktig valg å kontakte apoteket for kompetent ekspertrådgivning.

Leger kosmetologer å bli kvitt comedos anbefales å plukke opp 3-4 produkter fra en linje for å gi omfattende rensing og restaurering av huden.

Ofte foretrekker apotekskunder linjen til produsenter Vichy, La Roche, Lierac. Disse kosmetikkmerkene har lenge etablert seg som trygge og mest effektive.

Folkemedisiner for "svarte flekker" på ansiktet

På Internett finner du mange velprøvde populære oppskrifter for å bekjempe komedoner. Før du bruker noen av dem, er det best å konsultere en lege, siden de naturlige komponentene er ganske aggressive og kan, hvis de brukes feil, provosere allergier, brannsår og ødemer.

I tillegg må du ta hensyn til hudtype før du bruker noen hjemmeoppskrift på deg selv, for eksempel, bør du ikke bruke oljebaserte produkter hvis huden din er fet.

I kampen mot komedoner brukes følgende midler:

 • essensielle oljer av te tre, bergamot, rosmarin, grapefrukt, eucalyptus, furutrær;
 • forskjellige typer fargete leire, hvorfra masker blir tilberedt og påført ansiktet, slik at de påvirker i 30-40 minutter;
 • Du kan tørke huden med en infusjon av kamille, salvie, mynte, eucalyptus eller calendula, eller tilberede spesielle kosmetiske ister fra infusjoner av medisinske urter og tørk huden etter vasking;
 • masker av hvite hvitt og fortynnet juice av sitron og aloe, som ikke bare hjelper med å rense huden, men også berolige det i de tilfeller hvis det er irritasjon;
 • bruk etter vaskeskrubb av knuste aprikoskjerner, brus, kaffebønner. De må brukes nøye for ikke å skade det øvre laget av epidermis.

Ethvert folkemedisin krever regelmessig bruk, minst en gang i uken. De kan ikke helt bli kvitt komedoner, men de vil gi huden et rent og strålende utseende.

Nyttige tips

For å eliminere dannelsen av komedoner eller øke effekten av rengjøringsprosedyren, må du følge noen få enkle regler:

 1. I intet tilfelle kan du ikke uavhengig presse de svarte punktene. Så du kan smitte og forverre situasjonen.
 2. Du må bruke daglig rengjøringsmidler og nøye overvåke hudens hygiene.
 3. Du kan ikke forlate for natten sminke.
 4. I løpet av rengjøringsprosedyrene er det nødvendig å slutte å ta medisiner i samråd med legen din.
 5. Prøv å slutte å spise fett, søt, krydret, junk food. Du kan ikke drikke søt brus og konsentrert juice.
 6. Det er best å diskutere med en dermatolog en spesiell diett designet for å akselerere rensing og restaurering av det øvre laget av epidermis.
 7. Det er nødvendig å fullstendig kvitte seg med dårlige vaner.

Disse tiltakene er ikke bare enkle regler for hygiene i huden, men også en god hjelp til å kvitte seg med problemer som oppstår fra tilstoppede porene. Overholdelse av alle regler og forskrifter vil hjelpe huden å opprettholde et strålende, sunt og blomstrende utseende i lang tid.

6,135 totalt antall visninger, 2 visninger i dag

Oversikt over de mest effektive middelene til svarte prikker

Svarte flekker eller komedoner er et hudproblem som mange mennesker står overfor. Denne ulempen er porene tilstoppet, tilstoppet av smuss, fett og hudpartikler. De fleste komedoner vises på ansiktet: på nesen, kinnene, haken; Noen ganger i øret, langs leppens kontur. Generelt er disse ufarlige, men veldig stygge hudfeil. Derfor forsøker noen eier å finne et effektivt middel for tilstoppede porene.

Behandlingen kan utføres uavhengig, ved hjelp av tradisjonelle metoder, og av en kosmetolog. Det andre alternativet betraktes som sikrere, fordi spesialisten ikke bare har de nødvendige ferdighetene, men også et velutstyrt kontor. Men hvis du følger alle praktiske anbefalinger og hygieneregler, kan prosedyrene for rengjøring av huden utføres hjemme.

Midler fra komedoner og akne på nesen og andre deler av ansiktet er ganske forskjellige når det gjelder bruksmetoden, graden av effektivitet og kostnad. Det kan være både produkter av farmasøytisk industri og folkemessige løsninger, komponentene som finnes i kjøleskap.

Apoteksprodukter

Mange mennesker har ikke tid eller tilbøyelighet til å gjøre hjemmebehandling ved hjelp av populære metoder. Hvis det oppstår sorte prikker på nesen, pannen, brystet, etc., er det lettere å gå til apoteket og velge en av salver som presenteres der.

Retinoisk salve

Et viktig stoff i denne salven er isotretinoin. Generelt er retinsyre en form for vitamin A, som er veldig aktiv i arbeidet med talgkjertlene, det reduserer nivået av talgproduksjon, strammer porene og reduserer betennelse.

Blant indikasjonene for bruk i instruksjonene er det listet ulike hudproblemer. Imidlertid er vi interessert i salven er et middel for å kvitte seg med tilstoppede porer (på nesen, kinnene, haken, etc.). Når det gjelder dette problemet, er dette legemidlet meget effektivt. Prisen snakker også til hans favør. Et smørrør kan kjøpes på apoteket for 200-250 rubler. Ikke det billigste verktøyet, men basert på effektivitet, er prisen mer enn akseptabel.

Doseringen av salven er forskjellig: enten 0,1% (kan brukes til fet hud), eller 0,05% (for tørr og sensitiv hud).

For behandling av komedoner på nesen, kinnene, i øret og på haken, bør den påføres om morgenen og om kvelden. Kursets varighet er ca. tre måneder. Bedømmelse av vurderinger, har salven nesten ingen bivirkninger, med unntak av individuell intoleranse.

Det eneste begrensingspunktet er at salve kan forårsake vitamin A hypervitaminose. Derfor er det svært viktig å følge anbefalingene som er angitt i instruksjonene, samt å ekskludere andre former for vitamin A.

Differin

Differin - dette er trolig den beste medisinen for komedoner i ansiktet, som selges i apotek.

Den aktive ingrediens her er en syntetisk analog av den ovenfor beskrevne retinsyre. Differin reduserer mengden fett som produseres av huden, har anti-inflammatorisk effekt, hjelper det å gjenopprette. Denne salven myker innholdet av komedoner på nesen (og andre problemområder) og hjelper fett og smuss komme ut.

Søknaden er veldig enkel: en gang om dagen påføres salven på området dekket med svarte prikker (på nesen, kinnene, haken, i ørene). Studier av pasient vurderinger, kan vi konkludere med at Differin er mer egnet for fet hud. Følsom og svært delikat hud kan reagere på det ved skalering, tørrhet, irritasjon og betennelse i eksisterende akne.

Det siste øyeblikk kan imidlertid utløses av det faktum at salven trekker ut toksiner, og derfor kommer det nye akne på nesen en stund, og de eksisterende prosessene forverres. Men i et normalt kurs vil disse bivirkningene snart forsvinne. Når det gjelder sensitiv hud, er det bedre å gjøre et valg til fordel for mer godartede stoffer.

Hvis vi snakker om prisen, kan den ikke kalles symbolsk (ca 600-700 rubler per rør). Men problemet med penger og helse er veldig individuelt.

Sammendrag: For svarte flekker på nesen, er dette stoffet kanskje for sterkt og mer egnet for å behandle akne. Men hvis comedo torturert - kan brukes som tungt artilleri.

Sink salve

Dette er det mest budsjettverktøyet mot komedoner på nesen og andre deler av ansiktet. På apotek koster det ca 30-50 rubler per pakke. Aktivitetsspekteret av dette stoffet er svært bredt (alt fra dermatitt, som slutter med solbrenthet), men det er også utmerket for å håndtere svarte flekker i ansiktet.

Umiddelbart til fordel for denne salven sier at hun har praktisk talt ingen kontraindikasjoner (unntatt individuell intoleranse). Selv på svært følsom hud, det irriterer ikke. Bare at det er tillatt å bli brukt på babyens hud er et sikkerhetsskilt.

Sinksalve er preget av følgende tiltak. Zink tørker huden, men å tørke den gir ikke en del av petroleumjell. Vaselin fremmer også regenerering. Salve er en antiseptisk, stopper aktiviteten av bakterier. I tillegg mykner det innholdet i porene og smaler dem. Dette er den viktigste mekanismen for å bekjempe komedoner. Passer som profylaktisk mot akne, hudormer og andre huddefekter.

Ichthyol salve

Det brukes til å behandle mange hudsykdommer av inflammatorisk natur. Den har en veldig god effekt på epidermis generelle tilstand, forbedrer blodstrømmen. Ichthyol salve selges i et apotek og er ganske billig (80-120 rubler).

Påfør det to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden. Passer for alle hudtyper (unntatt svært følsomme). Du kan bruke salven over natten ved å blande den med glyserin i forholdet 1 til 4. Denne metoden bidrar til å kvitte seg med komedoner og akne i 1-2 prosedyrer.

Omtaler av pasienter sier om den høye effektiviteten til ichthyol salve ved behandling av komedoner (åpen og lukket), akne, akne og til og med koke. Men i motsetning til sink har ichthyol salve en rekke kontraindikasjoner:

 • Den er brukt fra 12 år;
 • Kan ikke brukes under graviditet og amming;
 • Hvis det var tilfeller av onkologi i familien;
 • Når det er en allergi mot komponentene.

leire

I nesten alle apotek kan du i dag ikke bare medisinske, men også kosmetiske preparater. Som et veldig effektivt middel mot komedoner har leire (spesielt hvitt og svart) bevist seg selv. Slike masker er i stand til å myke innholdet i porene og fjerne smuss fra dem. Leire har også antiinflammatoriske og piggingeffekter. I tillegg forbedrer det huden, nærer huden med mineralsk sammensetning.

Jeg må si at, som et legemiddel, er leire effektivt for ikke veldig tett lukket porer. Det er imidlertid et utmerket middel til forebygging og hudpleie.

Home Cooking Supplies

Det er et stort antall metoder som kvinner og menn kjemper mot komedene hjemme. Den beste måten å bli kvitt komedoner og akne kan velges ved prøving og feiling, idet du tar hensyn til egenskapene til huden din og tidligere erfaring. Vi lister de mest kjente og velprøvde metodene.

masker

Det er mange oppskrifter for masker som du kan lage selv. Kombinasjonen av komponenter er bedre å variere, se hvordan huden reagerer:

 • Veldig effektiv er en maske med hvit og sukker. Det er veldig enkelt å søke. Vi bruker en maske på hele ansiktet eller, hvis huden er tørr, bare på problemområdene. Gi litt tørr. Deretter begynner du forsiktig å trykke fingrene på ansiktet. Masken begynner å holde fast i fingrene, på grunn av hvilken smuss er trukket ut av porene. Når fingrene slutter å stikke, må du vaske masken med varmt vann, børste ansiktet med fuktighetskrem.
 • Lignende effekt har en honningmaske. Plus, honning har anti-inflammatorisk effekt. Det er nødvendig å legge kefir eller rømme til honning (for tørr hud) eller sitronsaft (for fet hud). Sitronsyre og melkesyre oppløser godt fettet som akkumuleres i porene.
 • En god scrub maske for alle hudtyper kan gjøres i havregryn hjemme ved å blande dem med vann, en klype salt og et par borsyre dråper. Hvis huden er tørr, er det bedre å legge til kefir. Vi venter på litt tid for flakene å svulme. Påfør deretter ansiktet. Etter 10 minutter, rull masken med fingrene, vask ansiktet med varmt vann.

lotions

Hjemme kan du også forberede lotioner og rensemidler:

 • Skje calendula blomster blandet med samme mengde salvie og hell kokende vann (1 kopp). Kjøle det ned. Denne anti-inflammatoriske lotionen anbefales å tørke ansiktet minst to ganger om dagen.
 • Fin lotion er hentet fra aloe. Blader trenger å hogge, helle et glass vann og la stå i omtrent en time. Kok deretter. Tørk ansiktet med kjølt kjøttkraft i morgen og kveld.

Mekanisk rengjøring

Vurdere gjennom vurderinger, mange mennesker som prøver å takle sorte prikker, vurdere den mest effektive metoden for mekanisk rengjøring, eller bare - klemme. Selvfølgelig anbefaler alle kosmetologer å utføre denne prosedyren i kosmetikkkontoret. Og de har mer rett. Hus er mye mer sannsynlig å bli smittet under prosedyren. Men hvis du av en eller annen grunn ikke ønsker å gå til en kosmetolog, er det en rekke obligatoriske regler, hvoretter du kan prøve å gjøre rengjøringen selv:

 1. Så for det første, før prosedyren er det nødvendig å desinfisere ansiktets hender og hud (nese, panne, hake, kinn). For disse formål er det nødvendig å bruke alkohol.
 2. Trinn nummer to - damphud. For å gjøre dette, kok vann eller lag en avkok av kamille eller kalendula. Hell væsken i bollen og lene seg over den, og dekker deg med et stort håndkle over hodet ditt. Damp bør falle på alle områder av huden der det er problemer. Varighet - 10 minutter.
 3. Etter at porene åpnes under påvirkning av damp, må du starte den faktiske rengjøringen. For å fjerne blackheads fra nesen og andre områder av ansiktet, er det bedre å bruke en spesiell kosmetisk enhet - en skje Uno (en metallpinne med et øye på enden). Det etterlater ingen merker på huden, som negler gjør.
 4. Etter det må vi tørke de stedene der "operasjonen" ble utført med et antiseptisk middel og behandle med et middel for å begrense porene. Dette kan være spesialisert kosmetikk eller ferskpresset sitronsaft.

Som du ser, er rekkevidden av de foreslåtte verktøyene ganske brede. Valget er ditt!

Rettsmidler for svarte flekker: bedre behandlinger

Fond fra svarte prikker skiller seg fra hverandre med terapeutisk effekt, sammensetning, brukssikkerhet og kostnad. Hvis det er flere åpne eller lukkede komedoner på huden, kan du bruke hjemmelagde skrubber og masker med naturlig sammensetning - avkok av helbredende urter, honning, grønnsaksjuice, essensielle oljer. Og hvis svarte flekker blir dannet sammen med akne, så kan du ikke gjøre det uten hjelp av en hudlege. Legen vil foreskrive en rekke laboratorietester og anbefale anti-inflammatoriske salver, geler, kremer. Effekten av alle de svarte punktene øker riktig drikkeregime og endringer i kostholdet.

Legemidler for eliminering av komedoner

Midler for eliminering av komedoner presenteres på apoteksteller i et bredt spekter. De kan være i form av løsninger, geler, salver, kremer, balsam, lotioner, tonics. Mange produsenter av medisinsk kosmetikk produserer en hel rekke produkter for å ta vare på problemhud - Stopp akne, propeller, Garnier. Regelmessig bruk av ansiktsrensemidler, skrubber og masker for rensing, fuktighetsgivende og nærende kremer blir ikke bare en utmerket forebygging av svarte flekker, men eliminerer gradvis allerede eksisterende komedoner.

Anbefaling: For å fremskynde rensingen av ansiktet og kroppen til de svarte punktene, anbefaler dermatologene å drikke minst 2 liter rent ikke-karbonert vann daglig og ta vitaminer med sporstoffer - Supradin, Vitrum, Centrum.

På apoteket kan du kjøpe produkter til lokal applikasjon, som ikke bare er av høy effektivitet, men også langt fra budsjettkostnadene:

 • Skinoren gel og krem ​​med azelainsyre, effektivt undertrykker betennelse, har en utpreget antibakteriell, antifungal og keratolytisk virkning;
 • Zenerit-løsning med erytromycin, sinkacetat og etylalkohol, som har en komedolytisk effekt, som manifesteres som et resultat av den kombinerte effekten av dets aktive bestanddeler;
 • Baziron gel med benzoylperoksid, som reduserer sekresjon i talgkjertlene, sikrer full absorbsjon, bidrar til å fukte huden og normalisere mikrosirkulasjonen.
 • krem og gel Forskjellig med adapalen - en metabolitt av fettløselige vitamin A. Angående og antiinflammatorisk effekt er karakteristisk for et biologisk aktivt stoff.


Ovennevnte preparater har vist seg å rense huden på nesen, kinnene, pannen og haken fra svarte prikker. Men før oppkjøpet bør huskes at deres hovedformål - behandling av akne. Derfor er det upassende å bruke slike alvorlige preparater dersom 2-3 komedoner har dannet seg på ansiktet. I slike tilfeller er det bedre å bruke billige salver for å bli kvitt den kosmetiske feilen i 2-4 uker.

Ichthyol salve

Ichthyol black spot salve er et testet middel for å forbedre hudtilstanden. Den aktive ingrediensen undertrykker den inflammatoriske prosessen i de dypeste lagene av epidermis. Ichthyol salve hemmer veksten og reproduksjonen i hudens porene av patogene bakterier (stafylokokker, streptokokker) og patogene sopp. Kursets anvendelse av produktet på de svarte prikkene bidrar til gradvis oppløsning på grunn av denaturering av proteinmolekyler. Iktyolsalve skal brukes som følger:

 • 15 ml av midler (omtrent en teskje) blandes grundig med 4-5 dråper glycerin;
 • Påfør på en steril klut og fest på problemområdet av huden;
 • Fest bandasjen med tape og la det gå et par timer, du kan overnatte.

Denne medisinske prosedyren bidrar til å bli kvitt ikke bare komones, men også akne og smertefulle koke. Kontraindikasjoner for bruk av Ichthyol salve er graviditet og amming. Ulempene med stoffet inkluderer ubehagelig, spesiell lukt og overdreven oljeaktig konsistens.

Retinoisk salve

Den aktive ingrediensen i Retinoic salve er isotretinin, som har en kraftig regenerativ effekt. Etter påføring på comedonstedet absorberes det raskt av huden og penetrerer inn i de betente porer. Isotretionin er en direkte deltakende i alle biokjemiske prosesser, hemmer frie radikaler, normaliserer sekretjonen av sekret fra sebaceous glands. Mange kvinner bruker retinoisk salve umiddelbart for å eliminere svarte flekker og forbedre hudtilstanden. Etter at du har brukt verktøyet en gang om dagen i en uke, kan du merke sine mangefasete effekter på epidermis:

 • forsvinner av fettete skinner;
 • oppløsning av innholdet i forurenset hudporer
 • utjevne uregelmessigheter og grovhet
 • redusere antall mimic rynker;
 • eliminering av rødhet og små flekker.

Når du bruker denne salven fra svarte flekker, kan det oppstå en allergisk reaksjon, så behandlingen skal startes med 0,5% av produktet blandet med samme mengde babykrem. Retinoic salve skal påføres i 1-2 timer, ikke gni og ikke massere, og fjern deretter ikke absorbert overflødig serviett.

Dette er interessant: Effektene av Retinoic salve kan sammenlignes med en peeling. Det eksfolierer effektivt cellene i det øvre laget av epidermis, noe som bidrar til dannelsen av nytt, ungt vev.

Sink salve

Indikasjoner for bruk av dette eksterne legemidlet er dermatitt, bleputslett, trophic ulcers og koker. I medisin brukes zinksalve fra svarte punkter aktivt. Dens terapeutiske effekt er basert på sinkoksydets evne til å tørke og ekstrahere innholdet i hudporene. Den kjemiske forbindelsen utviser blekingeffektivitet ved bleking av komedoner. For å danne en salvebase brukte produsentene medisinsk petrolatum. Det forhindrer overdreven absorpsjon av sinkoksidfuktighet, myker huden og strammer porene. Slik bruker du den eksterne agenten:

 • klem ut den nødvendige mengden salve på en steril klut fra røret;
 • Fest på huden med komedoner;
 • Fest med tape og la det stå i 3-4 timer.


Sinksalvekomponenter trenger ikke inn i systemisk sirkulasjon, derfor er bivirkninger ekstremt sjeldne. Anti-inflammatorisk middel er anbefalt å bruke for personer med normal, fet og kombinasjonshud. Sink salve stabiliserer produksjonen av sebaceous sekreter, eliminerer ubehagelig glans, forhindrer smitte av kjertlene. Men for en person med tørr hud, kan et middel gi en følelse av tetthet, til tross for tilstedeværelsen av vaselin i kjemisk sammensetning.

Merk: Å begrense, og best av alt, fullstendig eliminering fra dietten til baking, søtsaker, fete kjøtt, røkt kjøtt, vil bidra til å kvitte seg med svarte prikker raskere. Disse produktene fremkaller utviklingen av putrefaktive og fermenteringsprosesser, slagg kroppen, som raskt påvirker tilstanden til huden.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Folkemedisiner for svarte flekker er hovedsakelig representert av masker og skrubber som fukter huden, nærer det med næringsstoffer og biologisk aktive stoffer. De inkluderer medisinske urter, bieprodukter, kosmetiske og naturlige oljer. Folkemidlene er ikke like effektive som farmakologiske preparater, men de har en mildere og mer mild effekt. Langvarig bruk av toning masker og rensing scrubs forbedrer strukturen av epidermis, hjelper det uavhengig og raskt å takle overdreven produksjon av sebaceous sekresjon og betennelse. Dette blir en utmerket forebygging av ikke bare svarte flekker, men også for tidlig aldring av huden.

Hjemmelagde masker

Den beste hjemmelagde masken er laget av kyllingprotein. Gjør det 7-10 minutter for å danne en tykk crema, og etter hvert legge til en klype havsalt. Masken påføres ansikts- eller kroppsområder i en kvart time, og vaskes deretter av med varmt vann og fukter huden med en krem. Hjemmemedisin mot svarte flekker skiller godt av det øvre laget av epidermis, forenkler cellefornyelse, og trekker herdet innhold fra porene. Proteinmassen tørker huden, stabiliserer produksjonen av sebaceøse sekresjoner. For å eliminere svarte prikker, kan du bruke slike behandlingsmasker:

 • en spiseskje med tykk rømme blandet med en teskje honning og 5 dråper aloe juice, sett på comedo, hold i 30 minutter;
 • i 30 ml baby krem ​​legg 1 dråpe essensielle oljer av rosmarin og salvie, gjelder for problemområder av huden i 20-25 minutter;
 • grind hele havregryn til en tilstand av pulver, tilsett kosmetisk teolje til en elastisk masse dannes, hold ansiktet i 30-40 minutter.

Godt bevist i behandling av akne, provoserer den rike dannelsen av svarte flekker, en maske av apotekslære. Den høyeste terapeutiske effekten er karakteristisk for naturlige rettsmidler i grønt, svart og hvitt. For å forberede basen blandes leire med varmt vann, slik at det oppnås en blanding av tykk surkremkonsistens. Essensielle og kosmetiske oljer, sitronsaft, fermenterte melkskumprodukter kan legges til det. Og for å øke den antiinflammatoriske effekten i stedet for vann, blandes leire med infusjoner av kamille, marigold og St. John's wort (10 g tørre plantematerialer per 0,5 kopper kokende vann).

Tips: Bli kvitt komedoner vil hjelpe kosmetisk maskefilm. Under påvirkning av kroppstemperatur fordampes deres hjelpestoffer, og en tynn film forblir på huden. Etter at du har fjernet masken på det, er innholdet av komedoner og kåt vekter av epidermis merkbar.

Hjem scrubs

Effektiv middel for svarte flekker - havregryn, knust til tilstanden av fine korn. De er blandet med noe fettfattig meieriprodukt (rømme, varenets, kefir, yoghurt) og masserte problemområder i 7-10 minutter. Etter renseprosedyren påføres noe nærende krem ​​på huden. Du kan også bli kvitt komedoner ved hjelp av følgende hjemme scrubs:

 • 30 g granulat tilsatt tykk blomst honning for å danne en elastisk masse og massere huden i 15 minutter;
 • knust grønn te til en pulverisert tilstand, blandet med honning og 2 dråper timian essensiell olje, rens ansiktet eller kroppen i 15-20 minutter;
 • bryg en teskje kamille 50 ml kokende vann, avkjøl, filtrer, bland med kokepulver og masser ansiktet i 15 minutter.

Kosmetologer anbefaler å legge til 10-15 ml ferskpresset sitron, appelsin og grapefruktjuice til alle boliger. De inneholder en stor mengde verdifulle organiske (frukt) syrer som forbedrer blodsirkulasjonen i huden. Under deres innflytelse, metaboliseringsprosesser akselereres, bidrar til full regenerering av alle lag av epidermis. I tillegg unngår fruktsyrer svarte prikker, oppløser innholdet og fjerner fra porene.

Viktig: Hjemmelagde skrubber kan bare brukes hvis det ikke er noen betennelse på huden. Ellers lindrer bruken av verktøy ikke bare feil, men vil også bidra til at de sprer seg til sunne deler av ansiktet og kroppen.

Det beste middelet for svarte flekker bør velges hos en hudlege, spesielt farmakologiske midler. Dette vil bidra til å unngå avhengighet av huden til antibiotika og redusere effektiviteten, forhindre forekomsten av bivirkninger. Legen vil gi noen anbefalinger om ernærings- og drikkregime. Bare en integrert tilnærming til behandling av akne og eliminering av comedoner vil bidra til å løse hudproblemer på kortest mulig tid.

Flere Artikler Om Typer Acne