Stearinsyre (stearinsyre), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oljesyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) er fettsyrene som er funnet i noen typer mat. I kosmetikk og personlig pleieprodukter, fettsyrer og blandinger av fettsyrer, som stearinsyre (Stearic Acid), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oleic acid) og heksadekanisk (palmitinsyre) syre (palmitinsyre) finnes i kremer, pastaer, tabletter og såper.

Hva er hensikten med bruken i disse produktene?

Følgende funksjoner kan være iboende av disse ingrediensene:

Fettsyrer er mye brukt i produksjonen av kosmetiske emulsjoner. De myker huden, kompenserer for mangel på talg, reduserer vanntap. I sammensetningen av kosmetiske formuleringer tjener fettsyrer og deres derivater som emulgatorer og viskositetsregulatorer av kosmetikk. De brukes også i sammensetningen av dekorative kosmetikk, noe som øker adhesjonen (adhesjonen) av kosmetiske produkter til huden.

Vitenskapelige fakta:

Stearinsyre, også kjent som oktadekansyre, ekstraheres fra animalske og vegetabilske oljer og fettstoffer. Folk lærte også å syntetisere stearinsyre. Generelt spiller fettsyrer en rolle i produksjonen av hormoner, som i menneskekroppen er ansvarlige for blodtrykk, blodproppsprosesser og immunresponser.

Myristiske, palmitiske og steariske fettsyrer er vanlige i naturen. Disse er mettede fettsyrer, i molekyler der det ikke er noen dobbeltbindinger mellom karbonatomer, derfor er de tilstrekkelig motstandsdyktige mot oksidasjon.

Sammen med mettede fettsyrer i vev av levende organismer inneholder fettsyrer, hvis molekyler kan ha en eller flere dobbeltbindinger mellom karbonatomer. Slike syrer kalles umettet. De kan legge til andre stoffer med dobbeltbindinger, noe som betyr at de er kjemisk ustabile. De fettmettede syrer inkluderer oljesyre, linolsyre, linolensyrer.

Funksjoner av fettsyrer i kroppen:

Forskere har funnet ut at fettsyrer er en del av cellemembranene, sebum, er involvert i syntese av hormoner. Fettsyrer regulerer vannbalansen i cellene. De er også involvert i celledeling og celleregenerering.

I levende celler er fettsyrer nødvendige for syntese av fosfolipider (forbindelser av fett med fosforsyre), som er regulatorer av cellemembranpermeabilitet, og derfor regulatorer av mange reaksjoner forbundet med overføring av substanser gjennom cellemembranen.

Sikkerhetsinformasjon:

'> Gum Resin) for tyggegummi. FDA inneholdt også fettsyrer som direkte tilsetningsstoffer. Sikkerheten til disse syrene (stearinsyre), stearinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oleinsyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) ble evaluert Formet i 1976. innenfor rammen av den uavhengige verifikasjonen av kosmetiske ingredienser. Den består av uavhengige spesialister innen dermatologi, kosmetologi, toksikologi, farmakologi og veterinærmedisin. CIR deltar i FDA og Consumer Union of America

'> Kosmetisk ingrediens gjennomgang Ekspertgruppe om gjennomgang av kosmetiske ingredienser. De konkluderte med at disse ingrediensene er helt trygge for bruk i kosmetikk.

Mer sikkerhetsinformasjon:

'> Hydrocarbon chain. Kjemisk ren stearinsyre har form av fargeløse krystaller. Stearinsyre er uoppløselig i vann, men oppløselig i eter. Luktfri. Det er mye brukt i kosmetisk industri: natriumstearat er en av hovedkomponentene i såpe, stearinsyre selv er en del av mange kosmetikk. Brukes i produksjon av stearinlys og som mykner i produksjon av gummi. Natrium, kalsium, blystearater brukes som komponenter i plastfett.

Studier har vist at stearinsyre (stearinsyre), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oljesyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) er ikke giftige. for kroppen. Studien av produkter i formelen som er fettsyrer, vitner om at de ikke har lysfølsomme eller fotosensibiliserende komponenter. De forårsaket ikke øyeirritasjon. Også disse syrer er ikke kreftfremkallende (ikke forårsake kreft). I høye konsentrasjoner forårsaker de heller ikke generell irritasjon.

FDA kilde lenke:

'> Generelle bestemmelser om EØFs kosmetiske regulering. Hvis disse syrer er oppnådd fra dyrkilder, må de overholde de generelle bestemmelsene om animalsk avfall i EØF.

Stearinsyre i kosmetikk

Stearic Acid er et element relatert til fettsyrer. Hittil er den aktivt brukt i produksjon av kosmetikk, såper, sjampo. Det ble oppdaget på 1800-tallet av den franske organiske kjemikeren Michel Chevreul i lard. Det kan brukes som et overflateaktivt middel, samt et fortykkelsesmiddel, som er ganske vanlig i mange kosmetikk. På kjemiske egenskaper oppløses det bare i eter, og også i alkalisk oppløsning. I sin naturlige form ser det ut som vanlig kjøkkensalt.

Stearinsyre kan finnes i animalsk fett, spesielt dens mange i svinekjøtt. Det kan også forekomme i planter, for eksempel i palmeolje, i store mengder finnes i kakao bønner, der det er ca 50%.

Dette elementet utfører mange forskjellige funksjoner:

  • Gjør konsistensen av kremer.
  • Aktivt rengjør og beskytter huden.
  • Passer som en flytende stabilisator.
  • Forhinder huden fra å sprekke og nøytraliserer tørrhet.

Stearinsyre skade i kosmetikk

Siden stearinsyre er en svært vanlig komponent av såpe, barberskum, kremer og mange andre kosmetikk som folk bruker, vil det naturligvis være et uberegnelig antall rykter om de skadelige effektene av stearinsyre på kroppen på Internett. Slike vurderinger kan høres ut:

  • Det er innvirkning på de indre organer og direkte på deres funksjoner.
  • Forstyrrelse av sunn hud turgor.
  • Sirkulasjonssvikt.
  • Det har en negativ effekt på kardiovaskulærsystemet.
  • Helse for hudens helse.

I tillegg til massen av de ovennevnte argumentene, som deretter leses av mennesker. På mange firmaers nettsider kan mange artikler bli offentliggjort at deres kosmetikk har en bedre effekt på huden og helsen, fordi den ikke inneholder dette stoffet i sammensetningen av produktene. Det var imidlertid ingen konkrete tilfeller av forgiftning eller forverring av folks helse, og ingen kan gi eksempler. Faktum er at alle kjemper for suksess av deres produkt. Folk leter etter noen anelse i sminke av en konkurrent, å kalle det skadelig eller generelt uakseptabelt for menneskelig bruk. Forbrukere, leser sammensetningen av krem, be om hjelp på Internett - på påskud av skade på en bestemt komponent. Å finne informasjon fra konkurrerende selskaper, folk nekter ofte å skaffe penger bare fordi "det er skadelig", "Jeg vil ikke eksperimentere." Men til slutt, er de enige om å kjøpe produkter fra en konkurrent. Ja, det ser ut som et spill mellom to rivaler, og i dag er det en handelskrig i verden.

Vel, alt som er i moderasjon, og det uten mål er dårlig. Det samme gjelder for vår komponent. Mange studier har vist at det kun kan være skadelig når det blir tilsatt i umimitert mengde eller tatt internt. Da vil det forårsake bivirkninger, forgiftning. Vel, hvis denne komponenten brukes i eksakt spesifikk dohah, så vil det være nyttig som et hjelpestoff for å gi produktet en viss konsistens, form.

Stearinsyre i kosmetikk

Stearinsyre (Stearic Acid) ble først oppdaget i Frankrike i 1816, som en komponent av lard. Navnet på syren kommer fra den greske "steatos", som bokstavelig talt betyr "fett".

Stearinsyre er en av de vanligste fettsyrene i naturen. Den er inneholdt i lipasammensetningen av stratum corneum, og beskytter den mot skadelige miljøvirkninger. Mangelen på stearinsyre fører til mange hudproblemer.

Den produseres hovedsakelig fra animalsk fett, men finnes også i planter: kakaofrukt, soyabønner og palmeolje.

I sin rene form er syren en liten, hvit flak med lukten av voks. Syren er ikke løselig i vann, men oppløselig i oljefasen av krem.

Stearinsyre er mye brukt i kosmetikk, i produksjon av kremer og dekorative kosmetikk, samt i fremstilling av såpe. Syr brukes også i næringsmiddelindustrien: det er en del av margarinen, tilsatt deigen, brukt som en krembase for baking.

Egenskaper av stearinsyre brukt i kosmetikk:

- fortykningsmiddel for såpe, solid parfyme, leppebalmer;
- styrker mykningsegenskapene til produktene
- naturlig stabilisator og emulsjonsemulgeringsmiddel
- Syrens strukturdannende egenskap gjør konsistensen av kosmetiske produkter ensartede;
- øker opasiteten og tåke av kremer
- gir effekten av silkeaktig kremer, samt barberende geler og lotioner;

Påvirkning på huden:

- forbedrer barriereegenskapene til huden
- Beskytter mot frost og vind;
- gir huden sløvhet, glatthet og elastisitet
- Nærer og fukter huden.

Stearinsyre, selv om den refererer til mettede fettsyrer, når den kommer inn i kroppen, blir den til oljesyre og øker ikke kolesterolnivået. Dermed kan den trygt brukes som en del av ulike produkter.

Stearinsyre (stearinsyre) i kosmetikk - skade eller fordel?

Den kosmetiske enhetligheten, den perfekte fargen og tekstur av blandingen, er en viktig faktor når du velger en kosmetikkkjøper. For å gjøre produktet så nær standarden som mulig i henhold til disse egenskapene, arbeider hver produsent, fordi den vil bidra til å gjøre produktet mer attraktivt for moderne skjønnheter. Til disse formål, bruk ekstra komponenter som forlenge kosmetikkens holdbarhet og forbedre strukturen.

Mange av disse stoffene, som tillater kosmetikk å forbli på hyllene i lang tid, kan ha en negativ effekt på menneskers helse. Men det faktum at de er toksiske og skadelige, hindrer ikke produsenter. Et eksempel på slike hjelpekomponenter er stearinsyre (stearinsyre). I denne artikkelen vil vi analysere hva stearinsyre er og hva sin rolle i kosmetikk er, skade og nytte. Skjønnhet trenger ikke nødvendigvis å kreve ofre, spesielt hvis dette offeret er din egen helse.

Hva er det

Stearinsyre er en hvit, skummel krystallinsk masse. Et annet navn på denne komponenten av kosmetikk er oktadecansyre. For første gang ble dette stoffet oppnådd av fransk kjemiker Chevrel i 1816 fra svinekjøttfett. Nå, som i det fjerne XIX århundre, er hovedkilden til stearinsyre dens produksjon fra hydrolyse av animalsk fett. Normalt brukes biff tallow til dette formålet, selv om det finnes en syntetisk metode for å produsere stearat, men det er ikke så interessant i industriell skala. I tillegg til animalsk fett er stearinsyre også funnet i vegetabilske oljer, men i mye mindre mengder. Lederen i innholdet av stearinsyre blant vegetabilske fettstoffer er palmeolje.

VIKTIG Å VITE! Å miste vekt på 30 dager må du bruke 3 viktige prosesser: forberedelse.. Les mer >>>

Det er interessant å vite: Stearinsyre er en av de viktigste fettsyrene som finnes i kroppens vev.

På grunn av sine fysikalsk-kjemiske egenskaper av stearinsyre er ikke løselig i vann, men er tilstrekkelig oppløselig i organiske løsningsmidler slik som eter, benzen, kloroform og ethanol.

Stearinsyre: Anvendelse i kosmetikk. Fordel og skade

Fordelene med fettsyrer har lenge vært kjent. En av de vanligste syrer er stearin. Den brukes i vegetabilske oljer som brukes i kosmetologi og matproduksjon.

Den positive effekten av stearinsyre på menneskelig hud har blitt påvist av kosmetologer. Dette stoffet brukes til fremstilling av masker, krem ​​og såpe. Hva er stearinsyre og hva er dens effekt?

Stearinsyre: hva er det?

Stearinsyre er utbredt i naturen.

Denne typen karboksylsyre ble oppdaget av en fransk kjemiker. For forskningen hans brukte forskeren svin. Stearinsyre kan være i form av krystaller eller pulver. Hun har lukt av voks. Stoffet kan ikke oppløses i vann. Det er helt oppløst bare i oljer eller fett.

Ofte finnes stearinsyre i animalsk fett. Men vegetabilisk stearinsyre er også vanlig. Det er en del av kakao bønner, fisk og animalsk fett, palm, oliven, linolje og andre produkter.

Stearinsyre brukes til å forberede løsningen, som gir de første komponentene i tettheten. Blant egenskapene til stearinsyre skiller seg ut som:

øker nivået av såpehardhet
forbedrer konsistensen av kremer og andre blandinger;
Beskytter epidermis, skaper en tynn film på huden;
Beskytter huden mot uønskede effekter av omgivelsestemperaturen.
brukes som mykningskomponent i fremstilling av drivstoff og smøremiddelblandinger.

Siden stearinsyre ikke utgjør en helsefare i moderate mengder, brukes den til å gjøre lokale farmakologiske preparater. Dette stoffet bidrar til å forbedre oppfatningen av huden nyttige komponenter, samt øker immuniteten i de områdene der den brukes.

Bruken av stearinsyre i kosmetikk

Stearinsyre brukes i kosmetikk overalt.

Bruken av stearinsyre i kosmetikk er vanlig. Det er brukt ved fremstillingen av kremer, leppepomader, tonale fundamenter, såper, sjampoer, balsamer, hårpleie og kosmetisk melk. Å lage barberkrem, leppeglans og leppestift gjør ikke uten stearinsyre.

Spesielt viktig er bruken av stearinsyre krem ​​for ansikt og hud. Selv en liten konsentrasjon i en kremblanding (fra 2 til 10%) er tilstrekkelig til å oppnå den ønskede positive effekten. Krem, som inneholder stearinsyre, oppnår optimal konsistens og får en hyggelig nyanse.

Konsentrasjonen av stearinsyre i såpe er høyere - fra 10%. I husholdningsutstyret til dette stoffet inneholder opptil 25%. Stearinsyre brukes i såpe for å øke holdbarheten. Virkningen av komponenten forhindrer mykningen av såpestangen og fremmer skumdannelse.

Fordelene og skadene til stearinsyre

Kosmetikk, inkludert stearinsyre, beskytter huden mot temperaturendringer. Krem med dette stoffet brukes i vintersesongen.

Effekten av stearin på kroppen er tvetydig. Dens bruk har positive sider og bivirkninger. Stearinsyre er praktisk talt ingen skade i kosmetikk. Denne komponenten skal imidlertid brukes med forsiktighet.

Stearinsyre fordeler

Fordelene med stearinsyre er utvilsomt. Det er nyttig for slike egenskaper:

har en fuktighetsgivende effekt
øker susceptibility av epidermis til næringsstoffene som finnes i kosmetikk;
Den beskytter huden mot de skadelige virkninger av miljøet, danner en tynn film (fra de negative effektene av lave temperaturer, UV og sprekking);
eliminerer sprekker på leppene;
hindrer fuktighetstap av cellene i epidermis, regulerer vannbalansen i huden;
stopper peeling;
lindrer irritasjon og betennelse i huden.

Stearinsyre er inkludert i hudens sammensetning for anti-aging action. Ved å ha fuktighetsgivende og nærende funksjoner stopper stearinsyren epidermis som dør av på mobilnivå. Dette stoffet øker også nivået av kollagen og elastinproduksjon. Disse faktorene gjør det mulig å si med sikkerhet at stearinsyre fordeler huden i voksen alder.

Stearic Acid Harm

Til tross for de åpenbare fordelene, er kosmetiske produkter som inneholder stearinsyre, ikke anbefalt for personer med fet hud. En av bivirkningene av stearinsyre er det faktum at komponenten tetter porene og ikke tillater at huden "puster". Stearin er også kontraindisert hos personer med et problem hudtype og en tendens til epidermis for å danne akne.

Stearinsyre er ikke allergifremkallende. Kosmetiske produkter som inneholder stearin, må brukes under graviditet. Det er verdt å si at en liten mengde stearinsyre (ca. 6%) også finnes i morsmelk.

Ellers er stearinsyre en ufarlig substans. Observerer forholdsregler og bruker ikke stoffet i store mengder, det vil ikke være noen problemer. Stearin har lang holdbarhet, men husk at denne syren er svært brannfarlig. Pass på at beholderen med stearinsyre ikke faller i direkte sollys, og det var ikke nær kildene til brann.

Oppbevar stearinsyre på et sted som barn ikke har tilgang til. Du vil forlenge holdbarheten hvis du oppbevarer stearinsyre på et tørt og mørkt sted med jevn, kald temperatur.

Stearinsyre i kosmetikk hjemme

Stearin brukes til å lage såpe og lage naturlige kremer og lotioner.

Siden stearinsyre er et naturlig fortykningsmiddel, brukes det til fremstilling av kremer og andre hjemmelagede produkter. Spesielt ofte brukes stearinsyre til såpefremstilling.

Stearin forhindrer mykningen av husholdnings såpe, i tillegg til oppløsning i biter, noe som gir konsistens for å oppnå optimal hardhet. Stearinsyre legges til massen for fremtidig såpe bare i tilfelle når blandingen inneholder vegetabilske eller eteriske oljer.

Husk at i forbindelse med utarbeidelsen av kosmetikk med stearinsyre, er det viktigste å holde proporsjonene. Konsentrasjonen av stearin i såpe eller hjemmelaget krem ​​er ikke høyere enn 10%. Ellers vil den resulterende blanding ha et økonomisk formål, siden det er kontraindisert å bruke store mengder stearin.

Stearinsyre kjøpes hos en husholdnings eller kosmetisk butikk. Distinguish industrial stearin fra det som er tillatt å bli brukt i kosmetikk. Industriell stearinsyre er ikke renset og har skadelige urenheter. Stoff av høy kvalitet har en jevn farge. Stearic syre krystaller ikke smuldre når berørt lett. Smeltepunktet for stearin uten urenheter er 60 ° C.

Stearinsyre

Hei, kjære ekologini! I dag vil jeg snakke om volosy.Pervy snøen falt, kulde på gaten, hjemme i hele batteriet er stekt, generelt dårlig lider håret til det maksimale. Med ankomsten av kaldt vær, har jeg alltid mye hårproblemer. les videre

Så det er på tide å dele den mest hemmelige! Jeg tror jeg har allerede startet emnet for kostnaden av kosmetikk. Jeg bestemte meg for å delvis fortsette den. Fortell meg jenter, har du noen begrensninger på kostnaden for kosmetikk? Har du råd til. les videre

Hei! Av ekstra hårpleie i kulden jeg skrev her om dagen her, men sjampo også er viktig, spesielt når den første snøen kommer og flass, men det er generelt en hyppig forekomst, spesielt peeling hodebunnen mot tørrhet. les videre

Stearinsyre (Stearic Acid)

Stearinsyre (stearinsyre), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oljesyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) er fettsyrene som er funnet i noen typer mat. I kosmetikk og personlig pleieprodukter, fettsyrer og blandinger av fettsyrer, som stearinsyre (Stearic Acid), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oleic acid) og heksadekanisk (palmitinsyre) syre (palmitinsyre) finnes i kremer, pastaer, tabletter og såper.

Hva er hensikten med bruken i disse produktene?

Følgende funksjoner kan være iboende av disse ingrediensene:

Fettsyrer er mye brukt i produksjonen av kosmetiske emulsjoner. De myker huden, kompenserer for mangel på talg, reduserer vanntap. I sammensetningen av kosmetiske formuleringer tjener fettsyrer og deres derivater som emulgatorer og viskositetsregulatorer av kosmetikk. De brukes også i sammensetningen av dekorative kosmetikk, noe som øker adhesjonen (adhesjonen) av kosmetiske produkter til huden.

Vitenskapelige fakta:

Stearinsyre, også kjent som oktadekansyre, ekstraheres fra animalske og vegetabilske oljer og fettstoffer. Folk lærte også å syntetisere stearinsyre. Generelt spiller fettsyrer en rolle i produksjonen av hormoner, som i menneskekroppen er ansvarlige for blodtrykk, blodproppsprosesser og immunresponser.

Myristiske, palmitiske og steariske fettsyrer er vanlige i naturen. Disse er mettede fettsyrer, i molekyler der det ikke er noen dobbeltbindinger mellom karbonatomer, derfor er de tilstrekkelig motstandsdyktige mot oksidasjon.

Sammen med mettede fettsyrer i vev av levende organismer inneholder fettsyrer, hvis molekyler kan ha en eller flere dobbeltbindinger mellom karbonatomer. Slike syrer kalles umettet. De kan legge til andre stoffer med dobbeltbindinger, noe som betyr at de er kjemisk ustabile. De fettmettede syrer inkluderer oljesyre, linolsyre, linolensyrer.

Funksjoner av fettsyrer i kroppen:

Forskere har funnet ut at fettsyrer er en del av cellemembranene, sebum, er involvert i syntese av hormoner. Fettsyrer regulerer vannbalansen i cellene. De er også involvert i celledeling og celleregenerering.

I levende celler er fettsyrer nødvendige for syntese av fosfolipider (forbindelser av fett med fosforsyre), som er regulatorer av cellemembranpermeabilitet, og derfor regulatorer av mange reaksjoner forbundet med overføring av substanser gjennom cellemembranen.

Sikkerhetsinformasjon:

'> Gum Resin) for tyggegummi. FDA inneholdt også fettsyrer som direkte tilsetningsstoffer. Sikkerheten til disse syrene (stearinsyre), stearinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oleinsyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) ble evaluert Formet i 1976. innenfor rammen av den uavhengige verifikasjonen av kosmetiske ingredienser. Den består av uavhengige spesialister innen dermatologi, kosmetologi, toksikologi, farmakologi og veterinærmedisin. CIR deltar i FDA og Consumer Union of America

'> Kosmetisk ingrediens gjennomgang Ekspertgruppe om gjennomgang av kosmetiske ingredienser. De konkluderte med at disse ingrediensene er helt trygge for bruk i kosmetikk.

Mer sikkerhetsinformasjon:

'> Hydrocarbon chain. Kjemisk ren stearinsyre har form av fargeløse krystaller. Stearinsyre er uoppløselig i vann, men oppløselig i eter. Luktfri. Det er mye brukt i kosmetisk industri: natriumstearat er en av hovedkomponentene i såpe, stearinsyre selv er en del av mange kosmetikk. Brukes i produksjon av stearinlys og som mykner i produksjon av gummi. Natrium, kalsium, blystearater brukes som komponenter i plastfett.

Studier har vist at stearinsyre (stearinsyre), laurinsyre (Lauric Acid), tetradecanoic (myristic) syre (Myristic Acid), smørsyre (oljesyre) og heksadekansyre (palmitinsyre) er ikke giftige. for kroppen. Studien av produkter i formelen som er fettsyrer, vitner om at de ikke har lysfølsomme eller fotosensibiliserende komponenter. De forårsaket ikke øyeirritasjon. Også disse syrer er ikke kreftfremkallende (ikke forårsake kreft). I høye konsentrasjoner forårsaker de heller ikke generell irritasjon.

FDA kilde lenke:

'> Generelle bestemmelser om EØFs kosmetiske regulering. Hvis disse syrer er oppnådd fra dyrkilder, må de overholde de generelle bestemmelsene om animalsk avfall i EØF.

Særlig farlig: komedogene komponenter i sammensetningen av kosmetikk

I tidligere artikler om bekjempelse av utslett, snakket vi om de interne årsakene til akne, korrigerte kostholdet og fant ut hvilke komponenter i sammensetningen av kosmetikk som er mest farlige for hud av noe slag. I dag ser vi på hvilke stoffer som ikke skal være tilstede i kosmetikkpleie, designet for kombinasjon og fet hud.

Først må vi finne ut hva som er komedogenicitet?

Komedogenitet er et kjennetegn ved kosmetikk som bestemmer deres evne til å forårsake dannelsen av komedoner, det vil si på en eller annen måte å forurene og tette porene i huden, forstyrre den frie fjerning av toksiner fra kroppen. Det er verdt å merke seg at det i dag ikke finnes noen enkelt "ark" av komedogene stoffer, fordi komedogeniciteten til det samme middelet kan være forskjellig for forskjellige mennesker. Derfor er det umulig å si med sikkerhet at et verktøy som tetter porene med en person, også vil være skadelig for en annen.

Men dermatologen James E. Fulton, grunnlegger av Acne Research Institute, California, i sin artikkel om comedogenicity / non-comedogicity av kosmetikk, lister opp komponentene som oftest forårsaker kosmetisk akne.

Høy grad av komedogenicitet (5).

  1. Isopropylmyristat - isopropylmyristat
  2. Isopropylisostearat) isopropylisostearat
  3. Laureth-4 - Laureth-4
  4. Myristylmyristat - Myristylmyristat
  5. Oleth-3-olef-3

Den gjennomsnittlige grad av komedogenicitet (4).

  1. Acetylert lanolin - acetylert lanolin
  2. Kokosmør - Kokosolje
  3. Laurinsyre - laurinsyre
  4. Acetylert lanolinalkohol - acetylert lanolinalkohol
  5. Isostearyl isostearat - isostearyl isostearat
  6. Isopropylpalmitat - isopropylpalmitat
  7. Isopropyl Lanolate - Isopropyl Lanolate
  8. Stearylheptanoat - stearylheptanoat
  9. Myristyl laktat - myristyl laktat
  10. Cetearylalkohol + cetearet 20 - Cetearylalkohol + Cetearel 20

Lav grad av komedogenicitet (3)

  1. Stearinsyre: TEA - Stearic Acid
  2. Myristinsyre - Myristinsyre
  3. Buytl-stearat - butylstearat
  4. Decyloleat - Decyl Oleate
  5. Isostearyl neopentanoat - isostearyl neopentanoat
  6. Glycerylstearat SE - Glycerylstearat
  7. Laureth-23 - Laureth-23

Også, eiere av lunefull hud bør være skeptisk til oljer, fordi selv naturlig olje kan tette porene.

De mest komedogene er:

  • kakaosmør,
  • hvetekim olje
  • linolje
  • kokosnøttolje.

Medium-comedogen er:

  • kamferolje,
  • druefrøolje
  • aprikos olje,
  • mandelolje
  • hasselnøttolje,
  • nøtter smør,
  • sandeltre olje
  • sesamolje
  • peanøttsmør
  • olivenolje,
  • maisolje
  • bomullsfrøolje
  • soyaolje
  • avokado olje
  • hai lever olje,
  • jojoba olje
  • bivoks,
  • mink olje.

Og de letteste og ikke-komedogene oljene:

  • shea smør,
  • hamp olje
  • solsikkeolje,
  • safflorolje,
  • argan olje
  • rosehip olje,
  • ricinusolje.

Dermed bør det huskes at naturlig ikke alltid er helt trygg og nyttig, spesielt for lunefull, akne-utsatt hud.

Og i slutten av samtalen om kosmetikkens sammensetning vil jeg påminn deg om at når du velger pleieprodukter, må du være oppmerksom på hvor komedogenstoffet er i ingredienslisten. Jo nærmere det er til begynnelsen av denne listen, desto mer er det i sin samlede sammensetning, og jo høyere er dens evne til å tette porene. Det er også verdt å huske at noen firmaer plasserer ikke-komedogene påskrifter på sine pakker, men faktisk er de ikke. Derfor, hver gang du kjøper ett eller annet produkt, vil det ikke være overflødig å ha komedogene ingredienser. Og hvis du ikke har funnet noen komponent fra listen ovenfor som forårsaker bekymring, kan du trygt ta den berømte krukken.

Stearinsyre i kosmetikk

Stearinsyre (Stearic Acid) ble først oppdaget i Frankrike i 1816, som en komponent av lard. Navnet på syren kommer fra den greske "steatos", som bokstavelig talt betyr "fett".

Stearinsyre er en av de vanligste fettsyrene i naturen. Den er inneholdt i lipasammensetningen av stratum corneum, og beskytter den mot skadelige miljøvirkninger. Mangelen på stearinsyre fører til mange hudproblemer.

Den produseres hovedsakelig fra animalsk fett, men finnes også i planter: kakaofrukt, soyabønner og palmeolje.

I sin rene form er syren en liten, hvit flak med lukten av voks. Syren er ikke løselig i vann, men oppløselig i oljefasen av krem.

Stearinsyre er mye brukt i kosmetikk, i produksjon av kremer og dekorative kosmetikk, samt i fremstilling av såpe. Syr brukes også i næringsmiddelindustrien: det er en del av margarinen, tilsatt deigen, brukt som en krembase for baking.

Egenskaper av stearinsyre brukt i kosmetikk:

- fortykningsmiddel for såpe, solid parfyme, leppebalmer;
- styrker mykningsegenskapene til produktene
- naturlig stabilisator og emulsjonsemulgeringsmiddel
- Syrens strukturdannende egenskap gjør konsistensen av kosmetiske produkter ensartede;
- øker opasiteten og tåke av kremer
- gir effekten av silkeaktig kremer, samt barberende geler og lotioner;

Påvirkning på huden:

- forbedrer barriereegenskapene til huden
- Beskytter mot frost og vind;
- gir huden sløvhet, glatthet og elastisitet
- Nærer og fukter huden.

Stearinsyre, selv om den refererer til mettede fettsyrer, når den kommer inn i kroppen, blir den til oljesyre og øker ikke kolesterolnivået. Dermed kan den trygt brukes som en del av ulike produkter.

Flere Artikler Om Typer Acne