Den viktigste årsaken til sykdommen er lav - soppbakterier og mikroorganismer som faller på huden, begynner å utvikle seg aktivt. Eiere med sterk immunitet, som selvstendig kan bekjempe trusselen fra utsiden og ikke tillate sykdommen til å utvikle seg, kan ikke bli smittet selv etter nær kontakt med syke dyr eller mennesker.

Menn og kvinner etter 30 år med de svekkede forsvarene i kroppen er mest utsatt for denne sykdommen. Ofte oppstår sykdommen på nervejord etter å ha opplevd stressende situasjoner. Også, forskere pleier å versjonen av den genetiske predisposisjonen til en person.

Symptomer og behandling av herpes

Det er veldig lett å gjenkjenne infeksjonen. De viktigste symptomene på sykdommen er alvorlig kløe av de berørte delene av kroppen, pigmenteringsendringer, peeling av små områder av huden. Jo før laven blir avslørt, desto lettere er det å bli kvitt det og mindre sannsynlig å smitte andre.
For å unngå alvorlige konsekvenser og komplekse former for berøvelse, bør man ved diagnostisering av en sykdom i seg selv kontakte dermatovenerologisk dispensar så snart som mulig.

Hjemme er behandlingen som følger: behandling av den berørte huden med jod og svovelsalve, mottatt immunmodulatorer. Det er nødvendig å unngå kontakt med vann på det infiserte området, ellers er det sannsynligheten for at spredning avtar i hele kroppen.

Typer av lav

Det finnes forskjellige typer av lav:

- enkel boble;
- rosa;
- ringorm, eller microsporia;
- flis;
- rød flat;
- pityriasis.

Hver av disse sykdommene krever en spesiell behandling. Derfor er den kvalifiserte hjelpen til en hudlege viktig.

Sykdommens varighet

Ikke glem at versicolor er en smittsom sykdom. Det er en sjanse til å fange en lav og smitte andre i hele sykdomsperioden. I gjennomsnitt er en enkel grad av sykdommen fullstendig helbredet i 1 måned. Under hele behandlingstiden er det nødvendig å bestå test for tilstedeværelse av sopp, og den første negative analysen indikerer ikke en fullstendig gjenoppretting. En pasient regnes som helt sunn når han mottar tre negative tester. På denne behandlingen anses å være fullført.
Frøken kommer til syne rundt 1-3 uker etter kontakt med soppen på menneskelig hud. Denne perioden kalles inkuberingsperioden - versicoloren er ennå ikke merkbar, men bakteriene og soppene sprer seg allerede.

Så den totale varigheten av sykdommen er fra 6 til 9 uker, og i løpet av denne tiden kan laven overføres. Det er nødvendig å unngå kroppslig kontakt med de smittede, ikke å bruke klær og pasientens retter, å utføre hyppig lufting av lokalene, å ta medikamenter for å styrke immunforsvaret. Hvis du følger disse reglene, reduseres risikoen for infeksjon.

Varighet av inkubasjonsperioden etter infeksjon frata en person

Frata er en hudsykdom forårsaket av sopp eller virus. Infeksjon oppstår etter kontakt med syke mennesker eller dyr. Sykdommen rammer oftest barn og barn i førskolealder, men det finnes også hos voksne. Deprivasjonsinkubasjonsperioden hos en person har en annen varighet, avhengig av hvilken type patologi.

ringorm

Denne sykdommen av smittsom natur, hvis forårsakende midler er sopp:

Sykdommen påvirker hud, negler og hårete deler av kroppen. Lichen overføres gjennom husholdnings kontakt fra en syke eller kjæledyr, gjennom personlige hygieneprodukter (kam, håndkle).

Men infeksjon skjer ikke alltid, for at svampen skal slå seg ned, trenger vi et gunstig miljø. Patogene mikroorganismer multipliserer aktivt i nærvær av sår, slitasje, på fuktig, myk hud. Svak immunitet og kroniske sykdommer bidrar også til utviklingen av ringorm.

Inkubasjonsperioden for sykdommen varer fra 10-14 dager, i tilfelle infeksjon fra et dyr. Hvis kilden til infeksjonsspredningen er en syk person, kan symptomene på sykdommen ikke forekomme i 2-6 uker. Deretter dannet på overflaten av huden, ofte hodebunnen, runde flakete flekker.

Ringorm forårsaker sprøtt hår. Gradvis, langs konturet av plaketten, vises en pute med små bobler, etter åpning som skorpen dannes. Utseendet på flekker på huden er ledsaget av alvorlig kløe. Uten rettidig behandling blir ringormen kronisk og kan av og til manifestere tilbakefall.

Behandlingen utføres ved hjelp av salver til ekstern bruk, foci behandles med en alkoholholdig løsning av jod, antifungal preparater foreskrives. Og det er også nødvendig å styrke immunforsvaret, konsumere vitaminer.

helvetesild

Dette er en sykdom av viral etiologi, det forårsakende middelet er herpes Varicella Zoster, som provoserer utviklingen av kyllingkopper under den første kontakten med menneskekroppen. Etter å ha lidd en sykdom, dannes immunitet hos mennesker, så vannkopper blir ikke syke andre gang. Men viruset manifesterer seg i form av helvedesild med en betydelig svekkelse av immunsystemet.

Tilbakefall av sykdommen kan forekomme mange år etter den første infeksjonen. Det er betennelse i nerveenden, karakteristisk vesikulært utslett vises på hudoverflaten. Fociene er lokalisert langs den nervøse grenen, derfor har de en girdling form, oftest er den ene siden av kroppen påvirket. Utseendet på utslett er ledsaget av feber, alvorlig smerte som ikke stopper med smertestillende midler.

Inkubasjon av vannkopper hos barn varer 7-21 dager fra øyeblikk av kontakt med en smittet person. De fleste forskolebarn er syke.

Pityriasis versicolor

Kronisk soppinfeksjon i det øvre laget av epidermis kalles scaly eller psoriasis. Sykdomsfremkallende midler til sykdommen er gjærlignende mikroorganismer som inngår i mikrofloraen av menneskelig hud. Frata er oftest diagnostisert hos ungdom, unge menn og innbyggere i varme land.

Hovedsymptomet er dannelsen av rødbrune flekker med klare grenser som kan fusjonere inn i store foci. Plaques er lokalisert på ryggen, skuldre, nakke, armhulen. Under påvirkning av ultrafiolette stråler, endrer de berørte områdene ikke farge, siden soppen forstyrrer produksjonen av melaninpigment. Derfor, når intens solbrenthet kan skille ut lyse flekker.

Inkubasjonsperioden for pityriasis versicolor er fra 2 uker til 3 måneder. Hud manifestasjoner er ikke betent, forårsaker en liten kløe, peeling, svette.

De provokerende faktorene inkluderer:

 • endokrine sykdommer;
 • svekkelse av immunitet;
 • solstråling;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • kortikosteroidbehandling;
 • iført syntetisk klær;
 • tungmetallforgiftning.

Pityriasis versicolor er ikke en smittsom sykdom og kan ikke overføres til andre personer ved kontakt. Etter behandling må pasientene overholde forebyggende tiltak for å forhindre tilbakefall. Du må bære bomullsundertøy, ikke bli lenge i solen, for å unngå tung fysisk anstrengelse og stress.

Red lichen planus

Denne sykdommen manifesteres av betennelse, utslett på huden og slimhinner. Foci er oftest lokalisert i munnen, på leppene, i lysken, under armene, på albuene og på bena, og er ledsaget av kløe. Tegn på flatt lav på hodet og huden er ikke typiske. Ailment skjer:

 • allergisk;
 • nevrogen;
 • arv;
 • autoimmun karakter.

Kvinner i moden alder er syk hovedsakelig.

De karakteristiske symptomene er en monomorf utslag dannet av papiller med en skinnende overflate. Fargene på plakettene er lilla eller lyse rødt, overflaten er glatt, dekket med vekter. Utslett forårsaker feber, alvorlig kløe, noe som kan forårsake søvnløshet, ubehag. Med lokalisering av foci på overflaten av slimhinnene, er pasientene bekymret for irritasjon, smerte, brennende under måltider, denne form for rød laken er strengere enn den ytre.

Plettene har en ringformet form, etter sammenslåing av en "krans" og buer dannes. Plakkene lokalisert i hudfoldene tar form av en gråt erosjon. Overfra er de dekket av purulente skorper.

Behandlingen er foreskrevet basert på årsaken til utviklingen av sykdommen og plasseringen av flekkene. Det er viktig å eliminere infeksjonskilden. For eksempel, hvis du har versicolor i munnhulen, gjennomføres reorganisering, sårtann, tannkjøtt blir behandlet. For autoimmune prosesser foreskrives kortikosteroider og vitaminterapi. Til aktuell bruk av hormonal salve.

Lichen planus er i de fleste tilfeller en kronisk sykdom. For en fullstendig gjenoppretting krever en omfattende, langsiktig behandling. Etter at plakkene har gått ned, forblir hyperpigmenterte områder på plass.

Pink lichen

En slik dermatologisk sykdom utvikler seg i bakgrunnen av redusert immunitet. Lichen har en smittsom-allergisk etiologi, unge i alderen 10-35 år påvirkes. Inkubasjonsperioden varer fra 6 til 21 dager.

Sykdommen manifesterer seg etter den nylig overførte influensa i form av utseendet til et rundt sted med rosa farge som når mer enn 2 cm i diameter. Den sentrale delen av plaketten er dekket av vekter og begynner å skrelle. Etter flere dager dannes flere flekker av forskjellige størrelser på kroppen.

Spesiell behandling er ikke nødvendig, vanligvis ligner rosenrommet på egen hånd etter 4-6 uker. Ved alvorlig kløe, er antihistaminer foreskrevet. Lokalt behandles plaketter med kortikosteroider og spesielle "talkers".

Root mycosis

På annen måte kalles denne sykdommen scab eller scabies mycosis circular. Den forårsakende agensen av sykdommen er den parasittiske sopp Trihofiton. Infeksjon skjer gjennom nær kontakt med en smittet person gjennom hygieneartikler, klær, sengetøy. Ofte er menn som lider av overdreven svette, overvekt, forsømmer hygienegler syk.

Brownish flekker er dannet på huden, omgitt av en hyperemisk corolla. Plakkene øker i størrelse, deres sentrale del er dekket med flaky skalaer. Etter flere måneder vises det samme stedet i midten av utbruddet, denne prosessen gjentas hele tiden. Krustene er lagdelt på hverandre, plakkene blir som helvedesild. Kløe er moderat, kan øke med overdreven svette.

Det påvirker hovedsakelig huden på stammen og lemmer, hårete områder og negler sjelden lider. Inkubasjonsperioden er 7-10 dager. Behandlingen utføres med antifungale legemidler, keratolytiske og fungicide salver er foreskrevet for ekstern bruk. Uten rettidig behandling blir sykdommen kronisk.

Inkubasjonsperioden for ulike typer lav kan variere. I gjennomsnitt, etter kontakt med en infisert person, varer det skjulte løpet av sykdommen 5-21 dager. For å redusere risikoen for hudutslett, i løpet av denne perioden, bør styrke immunforsvaret, følge reglene for personlig hygiene, overvåke svette, begrense tiden brukt i solen. Ved oppstart av kliniske symptomer på å frata, bør du kontakte din hudlege.

Inkubasjonsperiode i lav

Etter infeksjon berøver inkubasjonsperioden en person. Det er nødvendig å vite hvor lang tid det tar å hindre sykdommen i å gå inn i avansert stadium. For visse typer kremer krever de isolasjon av pasienten allerede i inkubasjonsperioden. Kilden til infeksjon er en sopp, men sannsynligheten for infeksjon øker den siste sykdommen eller tilstedeværelsen av kroniske lidelser.

Hva er frata?

Frata er et kollektivt begrep for sopp- eller viral hudsykdom. Medisin skiller mellom 5 typer, avhengig av opprinnelse, symptomer og behandlingsmetoder:

 • Red. Oppstår på grunn av autoimmune lidelser, overføres ikke fra en person.
 • Pityriasis. Utvikler under påvirkning av gjærsvin. Ikke ansett smittsom.
 • Ringorm. Lesjonen er forårsaket av sopp av hermafroditt slekten.
 • Rosa. Den utvikler seg mot bakgrunnen av inflammatoriske prosesser, for eksempel under eller etter en forkjølelse.
 • Helvetesild. Herpesvirus betraktes som forårsakende middel til sykdommen.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Måter for overføring

Vanligvis frata smittet:

 • gjennom felles husholdningsartikler på offentlige steder;
 • i direkte kontakt med transportøren;
 • som et resultat av spill med syke dyr.
De eldre, så vel som barn, er mest utsatt for sykdommen.

En sunn person har en sterk immunitet, som enkelt håndterer patogenet. Oftere er folk smittet med en svak forsvarsmekanisme, etter en sykdom eller med kroniske sykdommer. De eldre og små barn er spesielt utsatt. Etter infeksjon er hovedoppgaven å starte behandlingen i tide, derfor er det viktig å frata en potensiell bærer av sykdommen for hele inkubasjonsperioden. Det er tilrådelig å finne ut hvilken type å frata kilden til sykdommen, og om nødvendig isolere pasienten fra infeksjonstidspunktet.

Perioden med inkubasjon av forskjellige typer av lav

Spesifikke behandlinger er foreskrevet for hver type lighet. Når det kommer utslag eller grove flekker på huden, anbefales det å besøke en hudlege. Hver type sykdom har sine egne egenskaper:

 • Inkubasjonsperioden for ringorm er fra 1 dag til 2 måneder. Type lesjon bestemmer intensiteten av sykdommen. Når overflateinkubasjonsperioden ikke er lengre enn 1 uke. Når infiltrative-suppurative type - varer flere måneder.
 • Helvedesild overføres av luftbårne dråper. Etter at pasienten blir smittet, kan inkubasjonen vare opptil 14 dager. Så stiger temperaturen, et utslett vises over hele overflaten av huden. Tidspunktet for infeksjon hos pasienten er 21 dager.
 • Den rosa licheninkubasjonstiden i en person begynner med utseendet på den første plakett, og to uker senere kommer utslett langs lengre linjer med seg.
 • Rødt utseende, i tillegg til huden, påvirker fortsatt slimhinnen. Ofte vises som en konsekvens av den primære sykdommen. Inkubasjonsperioden er 5-7 dager.
 • Chump form er ofte diagnostisert hos ungdom og unge menn. Inkubasjonstiden varer 0,5-3 måneder.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Funksjoner hos barn

Opptil 90% av barna lider av en type sykdom eller en annen. Ungdommer i alderen 14 år er mer utsatt. Den vanligste diagnosen er ringorm, skjellete og rosa.

Sykdommen oppstår identisk med voksne, men det er viktig å vite noen av funksjonene:

 • Ringorm hos barn forekommer oftest. Det påvirker håret, huden og neglene. Fra infeksjonstidspunktet til de første symptomene går det fra 5 dager til 1,5 måneder.
 • Et hakeliknande utseende hos et barn forekommer oftest på hodebunnen eller på øvre deler av kroppen.
 • Rødt hos barn oppdages i sjeldne tilfeller.
 • Helvedesild er berørt av barn etter 10 år, med en historie med vannkopper.
 • Pink lichen - en konsekvens av spill med hjemløse dyr.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

De første manifestasjoner i mennesker

 • Brudd på hudpigmentering.
 • Utseendet til karakteristiske flekker med en bestemt farge.
 • Overflaten på flekkene begynner å skrelle, knekke, kløe, en følelse av tetthet.

ringorm

Ringorm - en ubehagelig sykdom i alle forstand - oppstår som en følge av en soppinfeksjon og kan påvirke hud, hår, øyevipper og negler. Om hva som utgjør en sykdom, hvordan det manifesteres og behandles, les mer i denne artikkelen.

Hva er ringorm?

Hudsykdommen som oppstår når sopp er et dermatofyt mikrosporum, har to navn - microsporia og ringorm. Det mest populære rammet området av denne soppen er hodet på hodet. Med mikrosporia bryter håret på infeksjonsstedet i en høyde på 0,5-0,8 cm fra hudoverflaten. På grunn av denne faktoren fikk sykdommen navnet "ringorm".

Ser berøver ikke mer attraktivt enn det høres ut. I standarden er det en rund rød flekk på huden som omgir en slags pip, som ligner en vals. Denne flekken kan skille av og forårsake ubehag i form av kløe og smerte.

Barn er mer utsatt for denne sykdommen, fordi Først opprettholder de sjelden riktig hygiene når det gjelder dyr. Og for det andre har huden fortsatt økt ømhet og følsomhet, og håret er ikke dekket av organiske syrer.

Voksne er mindre utsatt for soppinfeksjon, fordi Håret er dekket av organiske syrer som kan motstå infeksjon. Unge kvinner er mer berørt i voksenkategorien.

Årsaker til ringorm

Microsporia kan skyldes to typer sopp:

 • Antroponotisk - parasitering utelukkende i menneskekroppen;
 • Zoonotisk - sopp, parasittisk i dyrenes kropp.

Av dette følger at følgende faktorer kan være årsakene til infeksjon av en sopp:

 • Kontakt med en smittet person;
 • Kontakt med et smittet dyr;
 • Bruken av objekter og ting av en smittet person eller dyr;
 • Lang opphold i et lukket rom med et infisert dyr eller en person. Det bør avklares her at selv minimal skade på huden øker risikoen for infeksjon betydelig.

Nå er det verdt å merke seg risikofaktorene, dvs. situasjoner hvor sjansene for å bli smittet økes flere ganger:

 1. Krenkelse av integriteten til huden;
 2. Redusere hudens elastisitet etter et langt opphold i vann;
 3. Arbeid med bakken uten vernehansker;
 4. Redusert immunitet;
 5. Tilstedeværelsen av andre sykdommer i huden;
 6. Depresjon og stress.

Det er viktig å forstå at for smitte er bare en liten ripe på huden til en person nok. Og dersom hans immunitet samtidig svekkes av sykdommer eller medisiner, øker risikoen for infeksjon flere ganger.

Bilde av infeksjon

Infeksjon med ringorm oppstår tritt og ligner reproduksjon av planter med sporer, som er inkludert i standard skoleplan. Når hårpartikler, menneskelig hud eller et dyr infisert med en sopp kommer i kontakt med huden til en sunn person, trer svampens sporer inn i cellene. Hvis håret vokser i dette området, kommer svampens sporer også inn i hårsekken.

Etter å ha kommet inn i de friske cellene, begynner svampens sporer å formere seg. På huden manifesteres dette av rødheten i dannelsen av røde sirkler. Håret blir blek og sprøtt. Svampen ødelegger hårskalaene og gjør dem løs. Deretter går håret under vekten av egen vekt.

Symptomer og inkubasjonsperiode for microsporia

Inkubasjonsperioden for ringorm er fra 5 dager til 1,5 måneder. Så mye tid kan passere fra det øyeblikket soppsporene kommer på huden til en sunn person til de første tegnene på sykdommen opptrer. Når en soppspore treffer bakken, kan den opprettholde aktiviteten i opptil 3 måneder.

Symptomene på ringorm varierer avhengig av type sykdom, hvorav det er to:

 1. Frata jevn hud;
 2. Berør hodebunnen.

Ved navnet blir det klart at den første typen strekker seg til hvilken som helst del av kroppen. Det manifesteres av skarlagede flekker som begynner å vokse i størrelse. Border, som består av mange små kviser, skiller seg ut på omkretsen av flekkene. Over tid kan det oppstå nye lesjoner rundt ett fokus.

Berør hodebunnen strekker seg hovedsakelig på hodet, men kan også påvirke overleppen med et skjegg, øyenbryn, rygg osv. Skarlet flekker vises også her, håret blir kjedelig i farge og blir tynt. Gradvis bryter håret av. I stedet for ilden vises skallethet eller sparsomt kort hår.

Ringorm Former

På grunn av det faktum at menneskelige organismer kan reagere annerledes på soppen, utmerker seg flere former for sykdommen:

 • Abortive - milde symptomer, sopp manifesterer bleke flekker på huden uten klare grenser.
 • Erythematøs og edematøs - alvorlige symptomer. I dette skjemaet er infeksjonsfokuset preget av rød rød farge og peeling. Sykdommen er ledsaget av allergiske reaksjoner.
 • Papulær pladeform - påvirker brystets og ansiktets hud. Dette skjemaet er preget av høyder dekket med skalaer forhøyet over overflaten av huden.
 • Dyp - dette skjemaet preges av subkutane noder som har en diameter på opptil 3 cm. Dette skjemaet er lokalisert på kvinners knær.
 • Suppressively infiltrative - er den mest alvorlige form av lav. Puffiness i lesjonen, akkumulering og utslipp av purulente masser i lesjonene - disse symptomene indikerer kompleksiteten av sykdommen og den kommende behandlingen.
 • Ta av neglen eller onychomycosis - dette skjemaet er preget av utseende av et kjedelig sted på spissen. Etter hvert blir neglen myk og skjør.
 • Kronisk form. Dette skjemaet forekommer hovedsakelig hos kvinner i tilfeller hvor en fullstendig behandling av ringorm i barndommen ikke er brukt. Deretter manifesterer seg seg allerede i voksen alder med forstyrrelsen av eggstokkens funksjon, skjoldbruskkjertelen. Også redusert immunitet og avitaminose kan være årsaker til manifestasjonen av ringorm i kronisk form.
 • Du kan også isolere i en separat form for versicolor, som påvirker føttene og huden på håndflatene. Med denne typen sykdom, ser flekkene ut som tørre plakker dekket med skalaer.

  Ringorm hos barn

  Ofte er ringorm hos barn lik voksne - uten komplikasjoner og ubehag. På kroppen eller hodet er det flekker på hvilke brytning av hår oppstår. Ruller passerer langs kanten av flekkene, dvs. røde åser. Flekken i seg selv kan ha en jevn eller grov overflate, avhengig av at selskapet fratager.

  Imidlertid er barn ofte utsatt for allergiske reaksjoner, noe som fører til komplikasjoner av mikrosporia. I dette tilfellet blir laven erytematøs edematøs form. Dette skjemaet ledsages av kløe, brennende følelse i det berørte området. Barnet, som regel, mister fred, han føler et sterkt ubehag. Noen ganger med denne form for lav, er det en økning i kroppstemperatur, betennelse i lymfeknuter.

  I sjeldne tilfeller blir erytematøs-edematøs form en suppurativ-infiltrativ form, hvor flekkene blir dekket med blister fylt med purulente masser. Dette skjemaet regnes som en av de vanskeligste, så behandling utføres ofte på et sykehus.

  Forhindre ringorm

  Det er klart at hovedpunktet i mikrosporia forebygging er å ivareta riktig hygiene tiltak. Dette er imidlertid ikke nok. Det er derfor for å unngå infeksjon, som ofte oppstår på grunn av kontakt med et sykt dyr, bør du studere bildet av ringorm og dets stadium i dyr.

  Avstå fra dyr

  Så, i dyr, passerer lavene i tre faser:

 • Den første fasen. Dette er et utviklingsstadium hvor det oppstår en liten rødhet og utslett på dyrets kropp. Akk, i dette stadiet er det ganske vanskelig å gjenkjenne ringormen hos dyr, spesielt i langhårede raser. Håret på dette stadiet bryter ikke av, så den eneste måten å oppdage tegn på å frata er daglig grundig undersøkelse av dyrets hud.
 • Progressivt stadium. Det er mye lettere å finne, fordi Det er preget av skallethet og smelting. Spottene blir større og begynner å skare. Dyret selv kan oppføre seg rastløst og til og med aggressivt, fordi Berør av dem er ledsaget av kløe.
 • Aktivt stadium Denne scenen kan kalles kjører, fordi Når det er observert fullstendig skallethet av lesjonene, keratinisering av flekker. Plettene selv blir store og forener ofte med hverandre. Danner et stort område med ødeleggelse. Dyret opplever smertefullt utseende og oppfører seg ekstremt rastløs.
 • Men ikke slapp av på det. Som nevnt ovenfor kan deprivasjonsinkubasjonsperioden nå 1,5 måneder, noe som betyr at barnet etter å ha oppdaget sykdommen i et dyr i løpet av de neste to månedene, skal kontrolleres regelmessig for de første tegn på sykdommen.

  I tillegg, etter at dyret har blitt transportert til veterinærklinikken, er det nødvendig å desinfisere rommet i leiligheten eller huset. For å gjøre dette, bør du tørke rent tepper, tepper, tepper, tepper - alt som et dyr kan røre, og hvor ullen kan forbli. Gulv, vegger, vinduer og andre glatte overflater skal vaskes med blekemiddel eller behandles med en alkoholløsning.

  Et annet poeng å vurdere når du kontakter barn med dyr - i noen dyr kan lavene holdes i latent form. Det eneste tegnet kan være ødelagt overskje eller rosa flekker inne i øret, som en person langt fra zoologien kanskje ikke merker. Det er derfor det er nødvendig å begrense barnets kontakt med svarte dyr, selv om de ser friske utover.

  I tillegg bør det huskes at i land av lavsporer kan leve opptil 3 måneder, og deretter komme på huden til en person og begynne å spre seg. Dette betyr at i de neste 3-5 månedene må du gå til en hudlege for tidlig diagnose av sykdommen.

  Frata folk

  Du bør ikke tro at det er mulig å fange sykdommen bare fra dyr. Ofte er bæreren av soppen en person, og selv om han selv ikke mistenker det. Dette betyr at i kontakt med mennesker er det også nødvendig å være oppmerksom på hud og hår. Først og fremst, hvis det er røde flekker på hodet til en person med kort og sparsomt hår på den, er det sannsynligvis det smittet med berøvet. Selv om han sier at det ikke er smittsomt, ikke tro på ham - det er smittsomt og farlig.

  Oppmerksomhet bør betales til menneskekroppen, eller rettere til de åpne områdene. Hvis de viser røde flekker med en diameter på 0,5 cm til 10 cm, er det best å holde seg borte fra det. Hvis imidlertid ikke kontakt kunne unngås, er det nødvendig å umiddelbart ta tiltak for hygiene for å ødelegge tvister som berører:

  1. Det første trinnet er å vaske hendene grundig med antimikrobielle midler. Disse kan være spesielle såper, alkoholbaserte hudrensere, bjørktårsåpe.
  2. Deretter må du ta av alle klærne og vaske kroppen din med samme verktøy. Ikke bruk harde og harde vaskekluter, som De kan skade huden og skape en ekstra infeksjonsrisiko.
  3. Hodet skal vaskes med antimikrobiell sjampo. En av disse er Nizoral sjampo. Den kan brukes som dusjgel.
  4. Bruk gummihansker, sendes til vasken og alle klærne der det var kontakt med pasienten. Vask ved maksimal temperatur ved bruk av blekemiddel eller vaskesåpe.

  Disse tiltakene kan imidlertid være ubrukelige dersom de ikke tas umiddelbart etter kontakt. Men vær det som det kan, etter 5-6 dager, må du fortsatt kontakte en hudlege. Ved hjelp av spesielle midler vil han kunne oppdage infeksjonen, selv om den ikke er synlig med det blotte øye.

  Hygiene i behandling av lav

  Behandling for ringorm er komplisert ved at sporer ikke ødelegges umiddelbart. De kan spre seg i sunne områder av huden og begynner å formere seg der. Således blir de sunnene smittet mens de berørte hudområdene blir behandlet. Hvordan unngå det og hvordan å forkorte behandlingsperioden? For å gjøre dette må du overholde visse hygienetiltak.

  1. Først av alt bør pasientens klær skiftes daglig. Brukte ting skal fuktes i en løsning av desinfeksjonsmidler, og deretter kokes. Etter tørking skal klærne strykes.
  2. Rommet der behandlingen foregår, må rengjøres daglig ved bruk av desinfeksjonsmidler. Dette gjelder også elementer som brukes av pasienten. Også rommet skal luftes periodisk.
  3. Det er nødvendig å utelukke pasientens bruk av objekter og ting som er vanskelig å desinfisere. Dette er tepper, tepper. Polstrede møbler anbefales å være dekket med cellofan.

  I tillegg må pasienten selv nøye vurdere hygienen sin. Ikke glem at han er en bærer av soppen. Det er derfor pasientens hode skal dekkes med et lommetørkle. Når hun er fratatt kroppen sin, er det nødvendig å bære bomullsklær som dekker alle infiserte deler av kroppen.

  Behandling for ringorm

  Nå er det nødvendig å fortelle i detalj om behandlingen i seg selv berøver. Og dette er en ganske lang og komplisert prosess. Behandlingen i seg selv kan vare opptil 1,5 måneder. Det er viktig å merke seg at behandlingen skal utføres av en spesialist. Denne sykdommen tolererer ikke hjemmebehandling og reagerer ofte på overgangen til kronisk form.

  Før du begynner behandling, utfører legen en grundig diagnose ved hjelp av en voodoo lampe. Denne enheten lar deg identifisere infeksjonsfokus, selv i de tidlige stadiene. Etter gjenkjenning av foci fra dem, er skrap tatt. Materialet undersøkes i laboratoriet ved bruk av kultur i næringsmedium. Etter tre dager vil legen kunne gi en nøyaktig diagnose siden Dette er akkurat den perioden som tvister berøver, skaper hele fluffete kolonier.

  Hvis diagnosen er bekreftet, velger legen den optimale behandlingen for pasienten. Noen ganger i begynnelsen av sykdommen, hvis laven er på kroppen, utføres behandlingen med antimikrobielle midler. Disse er antifungal salver eller jod.

  Hvis det er flere infeksjonsfokuser og noen av dem har rørt den hårete delen av kroppen, så vil behandlingen bli komplisert med bruk av stoffer og salver, kremer og løsninger.

  Salve for ringormsbehandling

  Det er mange salver som sliter aktivt med ringorm. De varierer i sammensetning, hastighet, men de deler alle en ting - leger anbefaler å kombinere bruk av salver med jod. På begynnelsen av dagen bør jod brukes på det berørte området, og på slutten av dagen skal salven smøres. Så, her er en liste over de mest populære og samtidig effektive salve fra ringorm:

  • Svovelsalve. Hovedkomponenten - svovel, som er en del av salven, ødelegger mikrober og sopp, tørker huden og kviser.
  • Salisylsalve. Smerter betennelse og ødelegger sopp. Ikke egnet for bruk på ansiktet.
  • Lamisil. Det hemmer veksten av sopp og dreper dem. Det første resultatet er merkbart innen fem dager etter starten av søknaden.
  • Svovel tjære salve. Desinfiserer hud, ødelegger sopp. Når edematøs form av lav på toppen av salven bandasje.
  • Mikospor. Ødelegger soppen på grunn av ødeleggelsen av cellene.


  Før du bruker salve for ringorm, må det infiserte området av kroppen rengjøres og desinfiseres. Det anbefales imidlertid ikke å gjøre dette med vann. Det beste alternativet vil være løsninger av furacilin, kaliumpermanganat, rivanol.

  Gels fra ringorm

  Gels avvike fra salver ved at absorpsjon skjer mye raskere, det er ingen spor på klær, det er praktisk talt ingen lukt. Dette er alle plusser. Ulempene er det faktum at geler må påføres oftere til huden. Så, her er en liste over de mest kjente og effektive gelene fra ringorm:

  • Exifin 1%. Det er nødvendig å bruke 1-2 ganger om dagen på den berørte huden, gni lett.
  • Mikogel-ILC. Destruerer membranen av soppceller, noe som fører til deres død. Påfør 1-2 ganger om dagen med et tynt lag.


  Før du påfører gelen, anbefales det å myke huden i det berørte området så mye som mulig for å øke hastigheten på prosessen med inntrengning av medisinen til nidus. For dette kan du bruke salicylic collodion. Etter påføring blir det øverste laget av huden myk og løs, den kan fjernes med en sløv skalpell eller medisinsk spatel. Hvis det er hår i det berørte området, bør det trekkes ut med pinsett.

  Løsninger for ringorm

  Løsninger kan brukes som et selvstendig verktøy og som en forbehandling før du bruker salver. I tilfeller hvor versikoloren påvirker den hårete delen av kroppen, letter bruk av løsninger markant behandlingen, siden Løsningene forblir ikke på håret, men strømmer umiddelbart ned til huden og absorberes i den. Blant løsningene er de mest populære slike verktøy:

  • Yoditsirin. Dette verktøyet inneholder to aktive ingredienser - glyserin og jod. Løsningen eksfolierer skalaene på det berørte området og fremmer rask helbredelse. Påfør på en bomullspute, så blir platen påført på det berørte området.
  • Vokadin. Dette stoffet er basert på jod. Ødelegger svampens sporer og desinfiserer huden.
  • Nitrofungin. Antifungal løsning. Påfør 2-3 ganger om dagen med en bomullspinne.


  Hvis håret er infisert med ringorm, er det nødvendig å kombinere behandling, siden løsning + tabletter. Hva er pillene for behandling av ringorm, les videre.

  Tablets for ringorm

  Medisinske legemidler er foreskrevet i flere tilfeller:

  1. Med dyp ringorm
  2. Hvis det er flere områder på kroppen;
  3. Med nederlaget på håret, uavhengig av sted.


  I slike situasjoner har tabletter generell antifungal effekt. De fremskynder helingsprosessen og forhindrer reinfeksjon. Av de eksisterende stoffene i dag, kan vi skille flere av de mest effektive og populære:

  • Orungal. Disse tabletter brukes i alle typer sopp, inkludert med ringorm. Effektivt legemiddel på grunn av ødeleggelse av membranet av soppceller.
  • Lamisil. Ødelegger soppen. Det er nødvendig å akseptere 1-2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 1,5 måneder.
  • Griseofulvin. Inhiber utviklingen av sykdommen og reproduksjon av sopp. Tabletter tas med vegetabilsk olje, noe som øker biotilgjengeligheten av medisiner.

  Valget av disse legemidlene kan kun stole på med en lege. Det anbefales ikke å begynne å bruke dem selv, fordi de har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger.

  Behandling for ringorm hos barn

  Behandling av ringorm hos barn er mye lettere enn hos voksne. I de fleste tilfeller er kostnaden hjemme behandling med bruk av lokale produkter - salver, kremer. Disse midlene er brukt på huden 1-2 ganger om dagen. I tillegg blir det berørte området en gang om dagen smurt med jod.

  Hvis et barn har versicolor og berørt hår, da først og fremst må du bli kvitt dem. I avanserte tilfeller har svampen spist etter skallethet oppstått. Det ser ut som en fluff på stedet av nederlag. For å fjerne det berørte håret eller fluffen, kan du bruke en collodion film. Legemidlet er påført håret og forlatt det i tre dager. I løpet av denne perioden blir de smertefritt fjernet.

  Ved infeksjon av babyens hode blir behandling av ringorm vanskeligere. Her er kombinert behandling nødvendig, dvs. Lokale rettsmidler og antifungale piller. I de fleste tilfeller er barn foreskrevet stoffet Griseofulvin. Barn opp til 3 år er foreskrevet en suspensjon, etter 3 år - tabletter. Men dette stoffet er ikke egnet hvis barnet har problemer med nyrene, leveren, perifert nervesystem. Magesår er også kontraindikasjoner for Griseofulvin. I disse tilfellene kan den erstattes med Lamisil tabletter.

  I tillegg til dette er det nødvendig å bruke antifungal sjampo, som Dermazole, Nizoral. For å gjenopprette immunitet, bør du ta vitamin B og C. For å eliminere kløe, kan du ta antiallergiske stoffer som Zyrtec eller Claritin.

  Behandling for ringorm på hodet

  Hos voksne er behandlingen av mikrosporia av hår påvirket av ringorm forskjellig fra behandling hos barn. Det krever også omfattende behandling. Dette skyldes det faktum at for å eliminere sopp i håret er det ganske vanskelig. Sammen med lokale preparater kreves piller eller andre antifungale midler for oral administrasjon. Oftest er Griseofulvin utnevnt. Hvis pasienten har kontraindikasjoner til dette legemidlet, kan den erstattes med Lamisil tabletter. De handler mer forsiktig og har færre kontraindikasjoner.

  I tillegg til behandling trenger håret periodisk fjerning. I gjennomsnitt er barbering tilstrekkelig hver uke. Du kan bruke andre verktøy som fjerner hår uten smerte. Algoritmen kan bringe klarhet i behandling, som er anvendbar for eliminering av en av flere enkle former for ringorm:

  1. Daglig skalp antifungal sjampo;
  2. Jodsmøring etter vasking av hodet;
  3. Etter tørking zoster, er det nødvendig å påføre en lokal antifungal stoffet - en salve, krem ​​(laminere, mikoseptin, Fungur, klotrimazol, etc.).

  For komplekse former er også tabletter med antifungal effekt foreskrevet. Varigheten av behandling av microsporia er også avhengig av form av lav. Under behandlingen gjennomgår pasienten jevnlig tester. Tabletter avbrytes ved den første negative analysen for tilstedeværelse av soppsporer.

  Folkemetoder mot ringorm

  Som nevnt ovenfor anbefales ringorm å bli behandlet strengt under tilsyn av en lege. Imidlertid forbyder ingen å kombinere tradisjonell behandling og tradisjonell medisin. Noen ganger hjelper Amia-leger pasienter til å velge et folkemidlet som vil gi raskere utvinning. Som regel er disse sparsomme midler som ikke har kontraindikasjoner og bivirkninger:

  • Propolis tinktur For å klargjøre løsningen trenger du 50 gram. propolis blandet med et glass alkohol. Insister 7-10 dager. Etter denne infusjonen er det nødvendig å suge en bomullspute og tørke den berørte huden 4-5 ganger om dagen. Kurset er 2 uker.
  • Tranebærjuice. 0,5 kg tranebær hakk, spenne blandingen gjennom osteklær. Det brukes også som propolis tinktur, men antall prosedyrer og varigheten av kurset kan være noen.
  • Kamilleavkok. Dette verktøyet brukes til å behandle lav på hodet og håret. For å fremstille de nødvendige ss tørkede kamille blomster hell 1,5 kopper kokende vann og la stå i 30 minutter. Den resulterende kjøttkraft er litt avkjølt og grundig gnidd i hodebunnen og håret. Etter en time må håret skylles grundig.

  Artikkelen gir grunnleggende informasjon om ringorm. Her finner du mikrosporia behandlingsmetoder, årsaker, forebyggende tiltak. Imidlertid bør spesiell oppmerksomhet rettes mot forebygging av ringorm, fordi det unngår de store og vexing problemer forbundet med behandlingen.

  Ringorm i en person symptomer behandling inkubasjon periode

  Frata er en veldig alvorlig hudsykdom som ofte er preget av utseende av knutepunktskader som forårsaker alvorlig og utålelig kløe. I tillegg kan betennelse og vevnekrose forekomme. Derfor er det svært viktig å bestemme inkubasjonsperioden som frarøver en person for å minimere de mulige konsekvensene av denne sykdommen.

  Årsaker til laven

  Den vanligste arten er ringorm. Inkubasjonsperioden for en persons liv kan variere avhengig av mange faktorer. Ofte varierer det fra noen uker til to måneder.

  Vanligvis overføres denne sykdommen fra et sykt dyr eller en person - til en sunn person. Den vanligste modusen for overføring av sykdommen - kontakt-husstand. De blir også ofte smittet ved å berøre syke dyr, ved å bruke gjenstander som berøres av de smittede eller besøke vanlige områder.

  Når en infisert person eller et dyr berører gjenstander, forblir deres hud eller hårpartikler på dem. De kan forbli levedyktige i svært lang tid. Resultatet kan være epidemier, for eksempel i skole- og førskoleinstitusjoner. Fremfor alt skjer risikoen for oppdragsgren i vår og høst måneder.

  De mest utsatt for infeksjon med denne hudsykdommen er pasienter som har senket immunitet, som jobber med bakken uten hansker, har sprekker og mikroskader på huden. Og også hvis du er i langvarig kontakt med syke dyr eller mennesker.

  Inkubasjonsperiode

  Inkubasjonsperioden for ringorm i en person varierer fra en til to dager til en og en halv til to måneder. Utviklingsgraden av denne soppinfeksjonen avhenger direkte av hvilken type patogen som har oppstått i menneskekroppen.

  Det er en ting om det er en overfladisk infeksjon. I dette tilfellet er inkubasjonstiden som berøver en person, ikke mer enn en uke. De første symptomene skal vises på 5-6 dag etter kontakt med patogenet.

  Avstå fra en annen type, for eksempel infiltrative-suppurative, kan ikke manifestere seg selv i flere måneder. I dette tilfellet er det ofte ikke mulig å bestemme når en infeksjon har oppstått.

  Symptomer på sykdommen

  Frata påvirker alle områder av menneskelig hud, men oftest utvikler sykdommen på hodet. I dette tilfellet, hvis pasienten har en stor mengde hår, kan de første tegn på infeksjon passere ubemerket.

  Skulle være bekymret hvis håret uten objektive årsaker begynner å bryte og falle ut. Og også det er peeling og utålelig kløe. Fokuset på infeksjonens infeksjon begynner å virke 7-10 dager etter infeksjon.

  Som regel, etter at inkubasjonsperioden for å frata en person har passert, dannes flere foci av tilstrekkelig stor størrelse. Utslett og suppuration er dannet rundt dem. I dette tilfellet faller håret enda sterkere, og endene er dekket med en karakteristisk gråblomstring.

  Hvis laven manifesterer sig på menneskekroppen, er det enda enklere å oppdage det. Huden hevelse vises på baksiden, armer, ben eller bryst, de kan være rosa eller rød i fargen.

  Hvis negleplaten din påvirkes av en sopp, vil den etter hvert bli overskyet, grovt og grovt og til og med begynne å smuldre.

  På den sørgeste måten, med kronisk sykdom, faller håret ut dårlig, merkbare skallede flekker blir dannet, kløe stopper ikke. Formen på flekkene kan endres, oftest utgir de en sukkeraktig lukt.

  Når infiltrativ-suppurativ form for infeksjon kan utvikle feber, svakhet, lymfeknuter vil øke i hele kroppen. Også dette skjemaet ledsages av en migrene. Dette er en av de mest alvorlige former. Antallet lesjoner kan være flere dusin.

  Transmisjon berøvelse av dyr

  En av de vanligste måtene å få en sykdom på er å plukke den opp fra dyr. Vector er ofte hjemløse katter. Derfor er det viktig å huske hvordan laven overføres. Inkubasjonstiden av sykdommen er svært lang, og det er svært vanskelig å starte behandlingen i tide.

  Symptomene er ekstremt ubehagelige, og som regel kan de ikke helbredes raskt og uten konsekvenser. På infeksjonsstedet vises bald flekker, en forutsetning - et sterkt håravfall. Men du kan bli smittet med noen, selv den minste, kontakt med et dyr. Det viktigste er ikke å ta denne sykdommen for alvorlig flass, og i de tidlige stadiene er de veldig like. Inspirert av behandling av flass, kan du alvorlig kjøre en lav.

  Inkubasjonsperioden for å frata en person, fra en infisert katt, kan være flere uker. Derfor er det best å eliminere kommunikasjon og kontakt med hjemløse dyr helt. Eller hvis du bestemmer deg for å ta dyret inn i huset fra gaten, så før du tar det til leiligheten, besøk veterinæren. Spesialisten vil kunne fortelle om katten din har lav eller andre sykdommer, foreskrive nødvendige forberedelser for både dyret og deg og familiemedlemmer.

  Ekstremt ubehagelig sykdom - kattløg. Hos mennesker er inkubasjonstiden stor, så sykdommen er vanligvis startet, og så betaler de lenge for deres uforsiktighet.

  Pink lichen

  Ikke bare katter og andre dyr blir berøvet bærere. Enhver person har en alvorlig fare for å inngå Giberts rosa lav. Dette er en dermatologisk sykdom, med karakteren av en allergisk. Kausjonsmiddelet er oftest et spesifikt herpesvirus.

  Denne sykdommen oppstår vanligvis etter alvorlig forkjølelse. Og noen - fra SARS og influensa til sykdommer i hals og ører. Vanligvis faller utviklingen av rosa lichen sammen med den aktive fasen av forkjølelse.

  Å anerkjenne denne typen slikking er lett. På huden er det flekker og mange utslag. Spesielt bør det være forsiktig med mennesker med svekket immunitet. På samme tid for andre er denne typen av lav vanligvis ikke smittsom. Inkubasjonstiden for rosenkreft i en person varierer fra to dager til tre uker.

  helvetesild

  En annen slags lavendel - helvetesild. Det er også forårsaket av herpes viruset. Dessuten, den spesifikke - Zoster. Du kan skille det ut av stedet for hudskader. De korresponderer med plasseringen av de menneskelige nervebuksene.

  Det alvorligste problemet er at inkubasjonsperioden for helvetesild i en person kan nå flere tiår. Men selv om personen er bærer av viruset, kan han ikke være utsatt for ham. Oftest forekommer denne sykdommen hos voksne og eldre. I medisin er det ikke registrert tilfelle av infeksjon hos barn under 10 år.

  Denne typen av lav spredes ikke av luftbårne dråper. Du kan fange viruset bare ved nær og direkte kontakt. Spesielt forsiktig er å være folk som ikke har hatt vannkopper i barndommen.

  Behandling av lav

  Hovedmålet med behandlingen av lav er å ødelegge kausjonsmiddelet. Dette oppnås ved hjelp av lokal terapi. Det inkluderer regelmessig bruk av antifungale stoffer, i spesielt alvorlige tilfeller kan en spesialist foreskrive spesielle hormoner som vil hjelpe kroppen å bekjempe viruset. Også brukt multivitaminer, jern og fitin, injeksjoner av aloe-ekstrakt.

  Hjemme er det anbefalt å behandle den berørte huden med 5% jod løsning, bruk antisvamp kremer og salver.

  Lichen profylakse

  Frata er en sykdom som kan og bør forebygges. For effektiv forebygging er det nødvendig å foreta en regelmessig inspeksjon av alle familiemedlemmer til de første tegnene.

  En syke person må umiddelbart isoleres, og hans gjenstander og tilbehør må desinfiseres hele tiden.

  Etter å ha besøkt offentlige toaletter og andre steder med massebruk, vask hendene grundig, ta en dusj daglig, bruk ikke andre personlige hygieneprodukter - kammer, undertøy. Ikke kontakt med hjemløse dyr.

  En ganske ubehagelig hudsykdom ledsaget av hårtap er ringorm, inkubasjonsperioden som er ganske lang, kan være 2-6 uker, det vil si hele tiden er det ingen åpenbare symptomer. Denne inkuberingsperioden observeres når infeksjonen overføres fra person til person, og hvis infeksjonen er fra syke dyr, reduseres tiden til en uke. Ofte er denne diagnosen gitt til barn, siden immuniteten deres ikke er fullstendig dannet, er de oftere på gata, i kontakt med dyr og kommuniserer tett med sine jevnaldrende.
  Sporer er plassert i hodebunnen, gjennom hele kroppen og til og med på neglene. Sykdommen er smittsom, så du trenger mindre kontakt med pasienten og følger hygieneregler.

  Infeksjon med ringormsporer

  Du kan overføre en soppinfeksjon på flere måter:

  • gjennom direkte kontakt med en person eller et dyr
  • ved å bruke andres personlige hygieneprodukter (kam, håndklær, dusjhett, bar såper, etc.);
  • gjennom felles husholdningsartikler (dørhåndtak, tallerkener, møbler);
  • gjennom sengetøy, klær og hatter.

  Selv en helt sunn person kan bli smittet før eller senere hvis han stadig er i pasientens bostedsområde eller ofte er i kontakt med potensielt farlige dyr.

  Men det er også visse risikogrupper, det vil si noen faktorer, i tilfelle hvor sjansene for å bli infisert øker kraftig:

  • redusert immunitet;
  • overdreven svette
  • Tilstedeværelsen av sår på huden, selv den minste;
  • høyt luftfuktighet i rommet pluss mangel på sollys;
  • langvarig interaksjon med infeksjonskilden.

  Denne typen dermatose lever hovedsakelig i områder som er godt dekket av hår, det vil si hos folk på hodet.

  Denne laven anses som den mest smittsomme, fordi i tillegg til den menneskelige faktoren er det fortsatt mulighet for infeksjon fra dyret.

  Forresten, avhengig av det spesifikke patogenet, er det to typer ringorm:

  1. Trichophytosis - oppstår på grunn av aktiviteten til antropofile, det vil si svamp av slekten Trichophytum som parasitterer en person. Infeksjon skjer kun fra person til person, og sykdommen vises i gjennomsnitt i to uker, men inkubasjonsperioden kan forsinkes opptil en og en halv måned.
  2. Microsporia (Microsporum patogen) - zoofiliske sopp parasiterende dyr. Samtidig kan de også leve på mennesker, så denne typen av lav er regnet som den mest alvorlige når det gjelder sykdomsforløpet. En bærer kan være både et dyr og en mann, og her blir inkubasjonen av sopp redusert flere ganger: opptil 5-7 dager.

  Sykdomskurs

  Inkubasjonsperioden for ringorm fortsetter fra det øyeblikk agenten går inn i kroppen til de første manifestasjonene av sykdommen.

  Ikke bare hodet, men også noen annen del av menneskekroppen kan fungere som et lesionsområde. De første tegnene er ikke alltid merkbare, spesielt hvis sporene var lokalisert i området dekket med hår: Gjennom tett vegetasjon vil det ikke være mulig å gjenkjenne sykdomsfokuset til det begynner å klø.

  Etter litt tid begynner håret å tynne, de faller gradvis ut, bryter av i selve basen, og følger med alt dette peeling og kløe. Etter 5-10 dager vil grensene for fokuset på betennelse få en klar oversikt. Som regel kommer en eller to store flekker i sin rolle, rundt hvilke små papiller og purulente sår allerede avl.

  På dette stadiet begynner håret å falle sterkere ut, og danner veldefinerte skallet flekker. Brutte hårendene er dekket av en gråaktig blomst.

  På kroppen av versicolor ser tydeligere ut. Det sprer seg over beina, armene, ryggen og brystet. I første fase er det bare rosa hevelse på enkelte steder.

  Utslettene er omgitt av en lysere og tettere grense. Vanligvis har plakkene en avrundet eller oval form, deres grenser er klare og jevne.

  En utviklet grad av sykdommen er preget av dannelsen av små bobler, fra midten av stedet. De brøt etter en stund og overgrodde med en skorpe. Til alle andre eksterne tegn, er alvorlig kløe og brenning tilsatt.

  Svampen kan også konsentrere seg om spikerplaten, da blir den overskyet, tykkere, dimmer og føles grovt og grovt på berøring. Strukturen på overflaten endres helt: striber, hvite flekker, bukser, sprekker, spor, konkaviteter, etc. kan observeres. Spiken exfolierer og smuldrer, blir brun eller skitten grå.

  I tilfelle av microsporia har pasienten følgende symptomer:

  Dette skjemaet ledsages av rikelig utslett, og fargene av svampinfeksjon er blå-rød. De ligger på hodet i hårveksten, på haken, i nasolabialområdet. Hårsekkene festes.

  I mangel av adekvat terapi kan sykdomsforløpet vare i flere måneder.

  forebygging

  Ringworm kontrovers kan ikke overleve inkubasjonsperioden, fordi for deres vekst, aktivering og reproduksjon trenger et gunstig miljø. Ellers vil de dø. Forresten, det er fantastisk, men disse tvister i store mengder faller på huden vår hver dag. Og bare takket være elementær individuell hygiene er det ingen generalisert epidemi av ringorm.

  For å redusere sjansene for forekomst og utvikling av sykdommen, er det nødvendig å observere forebyggende tiltak:

  • begrense kontakt med folk som forsømmer hygienregler
  • vask helt ikke mer enn en gang om dagen, som et unntak - tilfeller av stor forurensning eller overdreven svette;
  • ikke ta taktil kontakt med dyre dyr, vær forsiktig med kjæledyr som har tilgang til gaten;
  • etter vannprosedyrer, er det nødvendig å tørke av kroppen og umiddelbart, fordi fuktighet er et gunstig miljø for utvikling av patogener;
  • eliminere effekten av ultrafiolett stråling på våt hud;
  • unngå hudskade, ikke gni kroppen sterkt med en vaskeklut, velg et mykere stoff;
  • bruk fuktighetsgivende såpe og andre lignende midler, fordi overdreven hud ofte sprekker og er skadet på alle mulige måter.

  Disse tiltakene vil bidra til å forhindre en vellykket gjennomføring av inkubasjonsperioden for ringorm.

  Alle har hørt om en slik smittsom hudsykdom som ringorm, men ikke alle vet hvordan man identifiserer symptomene og identifiserer sykdommen i begynnelsen (se bildet). La oss prøve å gjøre dette, basert på dagens kunnskap om hudlege, vurderinger av sykdommen og behandlingsmetodene beskrevet i litteraturen.

  Ringorm (microsporia) - en soppinfeksjon i huden, håret, neglene, som kan smittes av hver person. Det kalles microsporum og trichophyton sopp. Dette er en godt undersøkt fratatt type. Denne hudpatologien heter microsporia og trichophytosis (avhengig av patogenet). En person kan få trichophytosis fra en annen, microsporia fra et dyr.

  årsaker

  Hva er det Ringorm i mennesker kan være forårsaket av antropofile sopp, det vil si de som parasitterer bare i menneskekroppen. Oftere er det ringorm på barn når de leker med dyr eller bare hjelper å ta vare på dem.

  Kjennetegn ved ringorm, først og fremst, inkluderer nederlaget for håret (inkludert bart), glatt hud av varierende grad av penetrasjon og negler. Alle symptomene på ringorm er synlige for øyet, deres beskrivelse er ganske informativ, men ikke veldig estetisk tiltalende.

  Ringorm av en person, sykdommen er smittsom og kan overføres på flere måter:

  • Først personlig kontakt med en smittet person.
  • For det andre, bruk av ting og emnet til en smittet person.
  • For det tredje, et langt opphold med en smittet person i samme rom, vil det være nok til og med den minste skaden i huden at infeksjonen har trengt inn i kroppen.

  Risikofaktorer øker sjansen til å fange en sopp, det er:

  • nedsatt integritet av huden;
  • hudmykning med langvarig eksponering for vann eller høy luftfuktighet;
  • svekket immunitet;
  • Tilstedeværelsen av andre hudsykdommer;
  • jordbehandlingen uten vernehansker;
  • vanlig stress og depresjon.

  Hos mennesker, får de første tegnene på slipt lav til å føle seg i to uker, hvoretter sykdommen begynner å påvirke huden. For å avgjøre hvilken type lav som er riktig, må en undersøkes av en hudlege.

  Symptomer på ringorm i en person

  Inkubasjonsperioden for ringorm kan vare fra flere dager til 1,5-2 måneder. Alt avhenger av typen sopp. Hva ser ringorm ut? Sykdommen har i de fleste tilfeller uttalt symptomer som er enkle å se med det blotte øye:

  • det er alvorlig kløe på visse hudområder;
  • små støt ser ut i ørene og øynene;
  • tuberkuler blir gradvis synlige steder;
  • neste trinn er en skorpe på flekkene;
  • På den berørte huden bryter håret av, hvis de selvfølgelig eksisterer i dette området;
  • stedene vokser i størrelse og kvantitativt, gradvis opptar andre deler av kroppen og beveger seg til beina, armene og magen.

  Hvert område av hud og hode kan påvirkes. I tilfelle å frata i hodebunnen, kan de første symptomene overses. Gradvis hårtap oppstår, de blir sprø i basen. Huden begynner å skrelle, kløe oppstår. Etter 7-10 dager er klare grenser for lesjonen synlige, og opptar et stort område. Vesikler med purulent innhold helles rundt utbruddene. Håret begynner å falle enda sterkere, en grå patina er merkbar i enden.

  Negler påvirkes av ringorm mye sjeldnere enn huden. Klinisk er dette manifestert av det faktum at hvite flekker vises på spikens ytre kant. Etter en tid begynner neglen på dette stedet å myke og smuldre.

  Kronisk form

  Kronisk ringorm er en sykdom som bare er vanlig blant kvinner som ikke har kurert overfladisk ringorm i barndommen. Vanligvis manifesterer seg seg i tilfeller der en kvinne har en lidelse i skjoldbruskkjertelen og i eggstokkens funksjon, så vel som i vitaminmangel og en generell uttømming av kroppen.

  Ringorm i en person: bilde av den første fasen

  For å nøyaktig forstå hvilken ringorm som ser ut i en person i utgangspunktet, foreslår vi å vise detaljerte bilder av de berørte hudområdene hos en person.

  diagnostikk

  Diagnosen er basert på en visuell undersøkelse av pasienten, samt å samle sykdommens historie og en undersøkelse av mulige infeksjonskilder. I tvilstilfeller utfører legen skraping fra det berørte området.

  Samlede materialer undersøkes under et mikroskop eller plasseres i næringsmedium i tre dager, der det er en rask vekst av svampekolonier. Hvis filamentene av mycelium og spor av sopppatogenet oppdages, identifiseres det.

  Behandling for ringorm hos mennesker

  Når ringorm oppstår hos mennesker, er grunnlaget for behandling kampen mot sopp som forårsaket ringorm. Behandlingsforløpet er kun foreskrevet av en hudlege, og utføres hjemme. Den kombinerer lokal terapi med berøvelse av salver - soppdrepende kremer, sprayer, sjampo med inntak av soppdrepende stoffer.

  For behandling av ringorm virker følgende stoffer:

  • Mikokonazol;
  • griseofulvin;
  • klotrimazol;
  • ketokonazol;
  • mikoseptin;
  • Preparater med virkestoffet terbinafin (for eksempel Lamisil, Terbifin, Terbizil, etc.).

  I tilfelle når soppinfeksjonen påvirker jevn hud, foreskrives pasienter eksterne antisvampemidler, samt en alkoholoppløsning av jod, svovelsyre og svovel tjære eller svovelsalisylsalve. Ved utvikling av en utprøvd inflammatorisk prosess, er administrering av kombinerte preparater som inneholder hormoner indikert.

  Hvis hodebunnen er skadet, er det nødvendig å helt barbere håret før du starter prosedyrene, hvoretter antifungal behandling utføres ved hjelp av systemiske etiotropiske legemidler. I dette tilfellet er antifungal antibiotika griseofulvin oftest foreskrevet. Det bør bemerkes at behandlingen skal foregå under kontroll av en fluorescerende lampe.

  Etter avslutningen av behandlingen for ringorm ble det gitt igjen en skraping for bakteriell analyse fra overflaten av huden på steder der det var en lav Bare hvis alle 3 analysene gir et negativt resultat, betraktes ringorm som helbredet. Hvis resultatene er positive, bør behandlingen vurderes og et annet regime foreskrevet.

  En av de svært smittsomme typer menneskelig soppinfeksjon er ringorm. Denne sykdommen overføres både gjennom kontakt mellom mennesker og fra et sykt dyr til en person.

  Infeksjonsfaser

  Hver sykdom i menneskekroppen utvikler seg på forskjellige måter. Ringorm under infeksjon går gjennom følgende stadier:

  Idet en sopp når ikke overflaten av kroppen. I utgangspunktet er soppen fast på huden, håret, neglene mindre. Overføring av infeksjon skjer når en person kontakter et sykt dyr eller en person, samt gjennom husholdningsartikler, sengetøy, håndklær, hårbørster. Derfor er viktigheten av personlig hygiene, siden svampen på huden lett kan vaske av med såpevann uten å ha tid til å forårsake skade. 2 Reproduksjon av sopp. Etter kontakt med menneskelig hud, har en patogen sopp, under gunstige forhold, en tendens til å trenge inn i den såkalte epidermis i hudcellene og multiplisere raskt. 3 Penetrasjon gjennom de berørte områdene av soppen av ulike skadelige bakterier som forårsaker rotting. Dette skjer når sykdommen forsømmes, forårsaket av sen eller feil behandling eller selvbehandling.

  På samme tid, i hårveksten, trenger svampesporer dypt inn i hårsekkene (follikler). Etter det, som sporer sprer seg på jakt etter et nytt næringsmedium, beveger de seg videre til håret, bosetter seg mellom skalaer og gnager dem. På dette stedet på huden kan du se restene av soppen. Her ser du hvilken ringorm som ser ut.

  For dette stadiet er de provokerende faktorene redusert immunitet og tilstedeværelse av eventuelle skader, kutt, riper på huden, noe som øker sjansene for at patogenet trenger gjennom overflatelaget dypere inn i det berørte området.

  I følge noen innledende trekk: form, struktur og farge på flekkene på huden, er ringenorm lik pink. Men rosa laken påvirker bare visse områder av kroppen, det skjer ikke for eksempel i ansiktet og varer opptil 2 måneder. Ringorm er i stand til å infisere enhver del av kroppen, og uten behandling forblir den i menneskekroppen i mange år. Ofte kan du diagnostisere ringorm på pasientens ansikt.

  Hudlesjoner

  Ringorm observert på huden er en rødaktig kløende ringformet flekker, omgitt av en perimeter av en slags boblende grense. Hva er bevis på aktiviteten til parasitter i dette området. Ofte på den berørte huden finnes tilstedeværelsen inne i de dannede flekkene av en annen ring i form av en vals.

  Opprinnelsen til sekundærringen i ringorm skyldes reproduksjon av sopp. Dermatofit sopp, som oversetter som "hud elskende", spiser proteinkomponenten i epidermis, strekker seg rundt omkretsen fra stedet for sin innledende penetrasjon. Når dermatofyten blir fjernet fra midten, gjenoppretter de først skadede hudcellene gradvis, og soppen vender tilbake til sitt opprinnelige sted, hvor et nytt næringsmedium ble funnet. Dette symptomet er karakteristisk for sykdommen.

  Hårlesjon

  Håret ringer påvirker en person har følgende symptomer. Én eller flere rundformede infeksjonsfokuser vises på hodet. Peeling av huden, balding patches og hvite eller grå skalaer på huden blir observert her, avhengig av typen parasittisk dermatofyt. Langs omkretsen av infeksjonsfokus med en diameter på opptil 10 cm. og flere dannes små bobler av rød-gul farge. Karakterisert ved tilstedeværelse av alvorlig kløe på skadestedet.

  Spiker skade

  Fingernails påvirket av ringworm er lett identifisert av deres unflattering utseende. De blir grå, gjørmete, uregelmessig formet rundt kantene, eksfolierer og smuldrer. Vellykket behandling av ringorm på neglene er bare mulig med rettidig og kvalifisert hjelp av spesialister i denne typen sykdom.

  Risikoen for ringormssykdom er mye høyere hos barn enn hos voksne, da de ofte er i kontakt med dyr og med hverandre. I tillegg voksne med alder dannet på legemet og utskilles i talgkjertlene i huden stoffer som er skadelige for de agenter på ringorm, men infeksjonen kan likevel utvikle seg i lav immunitet, hud traumatisk, som får antibiotika, graviditet.

  Det er verdt å merke seg at ringorm i løpet av svangerskapet ikke overføres til fosteret. Men sykdommen må herdes før barnets fødsel, for barnet er ikke utviklet immunitet umiddelbart etter fødselen, og det kan bli smittet med moren.

  Typer ringorm

  Avhengig av typen spesifikk patogen som forårsaket utviklingen av sykdommen, kan ringorm være delt inn i to hovedtyper:

  I den første varianten er sykdommen forårsaket av soppene Trihofiton, som parasitterer huden på et sykt dyr, hovedsakelig katter eller hunder, og overføres til mennesker ved kontakt med dem eller med en smittet person. Og microsporia overføres utelukkende fra en person.

  Den andre arten fikk navnet på grunn av Microsporum sopp, som danner mikroskopiske sporer (mikrosporer) på lokaliseringsstedet. Huden og håret til en person, og mer spesifikt proteinet i dem, tjener som næringsmedium for begge sopp.

  Derfor spørsmålet "Hvordan behandle ringorm"? Kan bare besvares etter å finne ut hvilken av de to typene som blir diskutert, siden til tross for symptomens likhet, har hver av de ovennevnte typer sine egne forskjeller, som vi vil diskutere nærmere nedenfor.

  Spesielle funksjoner

  I begge tilfeller påvirkes hud, hår og, sjeldnere, negle av en person. Inkubasjonsperioden varer vanligvis opptil ti dager. Huden på lesionsstedet blir betent, flakket og blir rosa-grått, men med trichophytia er sykdommen mer uttalt.

  I lesjonen skjer fullstendig hårfjerning, er huden på dette stedet dekket med svarte prikker. Dette skyldes at svampens avfallsprodukter dekker huden på konsentrasjonsstedet av tykke cornified skalaer, der det ikke lenger er mulig å bryte gjennom nye hårspirer. Dette er den såkalte overfladiske fasen av trichophytia.

  I tilfelle av tidlig eller ukorrekt behandling trenger svampen inn i de dypere lagene av huden, danner purulente vesikler på overflaten og herdes sykdommen i dette såkalte suppurative stadiet, er absolutt vanskeligere.

  Når microsporia betent område er lokalisert, vanligvis på hodet i kronen sone, en prøve av en rund flekk størrelser opp til 5 cm. Ringorm farge, mens etterlater en sone som avkuttet hår blir sprø og nadlamyvayutsya i en avstand på 4-6 mm. fra røttene. Oftere påvirker denne arten barn under 10 år.

  Overflateformen til microsporia hos ungdomsgutter passerer helt uavhengig på grunn av de spesielle hormonelle stoffene som produseres av kroppen under pubertet. Infeksjon med dette skjemaet skjer utelukkende mellom mennesker.

  Ringorm Former

  I henhold til alvorlighetsgraden av infeksjon, kan tre hovedformer av sykdommen skiller seg ut:

  1Surface, som lett kan herdes med rettidig behandling for medisinsk behandling og riktig behandling. I gutter, når de når 13-15 år, løser sykdommen seg selv og til slutt. Dette skjer fordi i perioden med seksuell formasjon i guttens kropp produserer spesielle stoffer som dræper lavsvampen. I jenter skjer dette ikke, så uten behandling kan sykdommen i dem bli en mer komplisert form. 2 Den kroniske formen er karakteristisk for kvinner der sykdommen ikke har blitt fullstendig helbredet i barndommen. Kronisk ringorm har selv overfladiske symptomer. Med unntak av kløe og ikke-estetisk utseende, er det praktisk talt ingen andre ulempe for eieren. Risikoen for kronisk sykdom øker mot bakgrunnen av en generell nedgang i kroppens immunbeskyttende funksjoner. 3 Deep ringworm, eller som den også kalles infiltrative-suppurative, overføres til mennesker bare fra dyr, og påvirker hårsekkene. Dette stadiet er preget av økning i lymfeknuter, feber og generell svakhet. Den inflammatoriske prosessen varer opptil tre måneder, og danner klare plaketter på hodet opp til 10 cm. Huden er sterkt betent og svulmer, folliklene festes og utskiller et purulent væske. Hos menn, frata melange kan slå enda en bart og et skjegg.

  behandling

  Hvordan behandle ringorm i hvert tilfelle ta hensyn til type, alvorlighetsgraden av lesjoner, varighet av sykdommen, den generelle tilstanden til pasienten og andre faktorer løser bare en erfaren spesialist innen hudsykdommer, etter nøye studier av årsakene til sykdom og patogenet.

  En slik sykdom som ringorm, involverer behandling bare i komplekset, som virker overfladisk direkte på selve soppen og inntak av anti-sopp, antiinflammatoriske legemidler. For å styrke pasientens immunitet i løpet av behandlingen, er bruk av vitaminpreparater indikert.

  Før en ordinær behandling skal en dermatolog eller smittsomme sykdommer spesialisere seg med en diagnose for å etablere den spesifikke typen dermotofit som forårsaker sykdommen. Til dette formål inspiseres lesjonsstedet ved hjelp av en spesiell trelampe, i henhold til hvilken svampesporer utheves i en bestemt farge, nemlig microsporia-gløder med en lys grønn farge, og trihofiton er blåaktig-hvit. Det er obligatorisk å ta skrap fra de berørte områdene for forskning på laboratoriet.

  Avhengig av resultatene av undersøkelsen, drar doktoren konklusjoner om muligheten for ambulant eller behovet for pasientbehandling hos pasienten. Behandlingsforløpet er ganske lang, gjennomsnittlig fra en til tre måneder med periodisk kontroll av legen av resultatene av den behandlede behandlingen, for å kunne anvende et annet regime i tilfelle feil.

  I behandlingsprosessen er håret på de berørte områdene ønskelig for barbering for å forbedre og tilgjengelighet av behandlingen. Det er også nødvendig å følge et bestemt diett for å øke kroppens beskyttende egenskaper i kampen mot dermatofytter. I tillegg er det nødvendig å ekskludere fra kostholdet fett, stekt og melprodukter, alkohol, som gir lasten på leveren, sammen med de anvendte antimikrobielle midler.

  Konservativ behandling

  For aktuell eksponering for hår med helvedesild, brukes forskjellige salver, kremer, vaskemidler basert på clotrimazol, mikoseptin, mykokonazol, ketokonazol.

  Med nederlaget av jevn hud (dvs. uten hår) er terbinafin og tolnafat bedre egnet. Også et godt resultat gir behandling av sår med 5% jodløsning, salisylsyre eller svovel-tjære salve. Bredt brukt til kompleks behandling av ringorm mottakelse av griseofulvin, som er et naturlig antimikrobielt middel. Å ta denne medisinen fortsetter i et par uker etter at ingen spor av parasitten har blitt funnet i skrapingen, for å hindre reinfeksjon.

  Ved behandling av kronisk form av denne sykdommen hos mennesker, sammen med antimikrobielle midler, brukes midler til å opprettholde immunsystemet, vitaminer og legemidler som styrker blodkarene og forbedrer mikrosirkulasjonen og ulike hormonelle legemidler.

  For behandling av berørte negler, blir de fjernet for å påføre en aktuell behandling av huden under dem. Til dette formål brukes metoder for frigjøring der nagelen dampes på en bestemt måte og deretter skrapes, inkludert kirurgisk.

  Når purulent form for å ødelegge bakterier som forårsaker suppuration, utover det ovennevnte, utpekes passende antibiotika.

  Behandling av folkemidlene

  Gode ​​resultater i kampen mot parasitter med ringorm gir bruk av tradisjonelle behandlingsmetoder. Med skade på håret på hodet er kamillebrygge effektivt. Det er oppnådd med en 20 minutters infusjon av kamilleblader i kokende vann, som senere gnides på problemområdet med hår. Hjelper også med samling av urter-serien, celandine og horsetail, hentet fra det ekstraktet som skalpene behandles umiddelbart etter vask.

  Hvis vi mister den glatte overflaten av huden, kan du bruke en slurry av kål med rømme, som brukes som komprimering på et sårt sted. Det er viktig å huske at en persons ringorm skal behandles med tradisjonelle metoder bare i kombinasjon med tradisjonelle medisinske tjenester og obligatorisk konsultasjon hos behandlende lege.

  For å sikre suksessen til behandlingen, må du passere noen få skrapinger for laboratorieforskning. Dette gjøres umiddelbart etter avslutning av behandlingen, etter 7 dager og 2-3 måneder etter det. Og bare i tilfelle at alle analyser viser fravær av spor av dermatofyt, anses sykdommen å være endelig beseiret.

  forebygging

  Forebygging av sykdommen innebærer et sett med tiltak for å forbedre immunforsvaret til menneskekroppen med streng overholdelse av hygieniske og hygieniske standarder i hverdagen og på offentlige steder. Vi trenger også forklarende arbeid med befolkningen med en beskrivelse av karakteristiske tegn og fare for denne typen sykdom for å oppdage det på en riktig måte. Øyeblikkelig isolasjon av en infisert person eller dyr er påkrevd ved behandling, etterfulgt av en obligatorisk undersøkelse av alle som kan ha kontakt med dem.

  Klærne og rommet der pasienten befinner seg, må desinfiseres forsiktig og regelmessig. Ikke glem den lange inkubasjonsperioden og den høye grad av smitte av denne sykdommen, og ved den minste mistanke om dens tilstedeværelse, kontakt lege umiddelbart. I intet tilfelle ikke selvmedisinere.

  Ved oppdagelse av syke dyr i huset, er det presserende å varsle veterinæren med ytterligere streng implementering av hans anbefalinger. Det er alltid viktig å huske at sykdommen er lettere å hindre enn å kurere.

  Flere Artikler Om Typer Acne