Den som tror at bare tørr hud er dehydrert, er dypt feilaktig. Enhver type hud kan lide av vannmangel. tørrhet problemet kan forstyrre hele året: tørr hud om vinteren frost og sterk vind, våren fungerer som en provokatør beriberi, blir sommeren skyldige for dette problemet trykkende varmen og lang eksponering for solen. Og fra dette er det en følelse av tetthet, peeling, lakk og usunt utseende. Med problemet med tørrhet og flaking bør kvinnen velge spesialpleie og bruke nærende og fuktighetsgivende midler som vil bidra til å forbedre situasjonen.

Daglig pleie er også nødvendig for å holde huden ung så lenge som mulig: når den er dehydrert, begynner aldring og tidlig aldring. På hvordan du skal ta vare på ansiktets hud med et slikt problem, beskriver vi nedenfor.

Årsaker til tørr hud

Eiere av tørr og dehydrert hud merker vanligvis slike medfølgende ubehagelige fenomen som:

 • På steder ser grove områder av dermis ut som tøft papir;
 • På grunn av mangel på fuktighet i nærheten av øynene, begynner et nettverk av rynker å fremstå for tidlig. Det samme skjer med huden i nakken og brystet - det mister sin elastisitet og elastisitet, bretter og rynker vises på den;
 • Konstant følelse av tetthet etter morgen og kveldsvask: den forsvinner ikke til det er fuktighetsgivende eller nærende middel på huden;
 • I tillegg er dermis utsatt for irritasjon og er svært følsom overfor kosmetikk. Make-up i disse tilfellene forbedrer ikke situasjonen, men forverres bare mer.

Årsakene til denne tilstanden til dermis kan variere, alt fra arvelighet og slutter med sykdommer i indre organer.

Oftest blir følgende faktorer provokatører av tørrhet og flaking av huden:

 • Uegnet eller for aggressiv for denne typen hud kosmetikk;
 • Overdreven ultrafiolette stråler, som skjer på grunn av et lengre opphold på solrike dager på gaten eller en solariumhobby;
 • Hyppig svømming i bassenget eller konstant vasking med vann fra springen (det er kjent å inneholde mye klor);
 • Tørr innendørsluft (dette gjelder hovedsakelig for den kalde årstiden);
 • Dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol;
 • Brudd på drikkeregimet (eksperter anbefaler at du drikker minst en og en halv liter rent vann om dagen);
 • Mangel på vitaminer på våren (vitaminmangel);
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Allergiske reaksjoner.

Dette er hovedårsakene til at problemet med tørr hud kan oppstå. Hvis det er kjent at jentens dermis er dehydrert på grunn av forstyrrelser i indre organer, kan en spesialist hjelpe ved å ordinere medisiner for å behandle sykdommen.

I andre tilfeller er det som regel nok å endre livsstilen din, bli kvitt dårlige vaner, kjøp passende pleieprodukter for din hudtype.

Hvorfor huden på ansiktet flager

Peeling hud kan forårsakes som en reaksjon på endringer i vær og klimatiske forhold. I de fleste tilfeller blir ansiktets dermis overdried på grunn av uønskede effekter av sollys eller frost på den.

I sjeldnere tilfeller kan dette skyldes inntak av medisiner, så vær sikker på å lese instruksjonene før du tar medisinen.

Hvis, i tillegg til peeling og tørr hud, er jenta bekymret for kløe og alvorlig irritasjon, da dette kan være et symptom på en infeksjon, så bør du umiddelbart kontakte en hudlege for å utnevne nødvendig behandling.

Desquamation oppstår ofte som et svar på en allergi: generelt er det en allergi mot dyr eller planter.

Endelig er en av hovedårsakene til et slikt ubehagelig problem bruk av aggressive rensemidler og tap av fuktighet. For eksempel påvirker det dermisvask med vanlig såpe som tørker dermis.

Hobby scrubs også fører til flassing: skrabirovat hud anbefales ikke mer enn en gang i uken, og for å føle den type dermis eller den kalde årstiden, og enda sjeldnere.

Kosmetologer anbefaler å rense ansiktet ditt ved hjelp av myke rengjøringsmidler: disse kan være spesielle mousses, skinn og melk.

Geler og lotioner uten tilsetning av alkohol eller lanolin er også egnet: sammensetningen er svært viktig, så sørg for å studere den før du kjøper en krem ​​eller andre midler.

Vær oppmerksom på tilsetning av oljer og ekstrakter, de er de beste for å hjelpe huden å beholde fuktighet.

Med jevne mellomrom kan du erstatte vanlig vask ved å tørke ansiktet med oliven, kokos eller sesamolje. I dette tilfellet vil oljen ikke bare rense dermis, men også godt fukte og nære den.

Svært tørr ansiktshud, flager av - hva du skal gjøre

1. Først og fremst er det anbefalt å revidere kosthold og drikker regime: mangel på bruk av vann, blir dehydrert hud, og som et resultat, mister sin tone.

2. Derfor må du drikke rent vann minst en og en halv liter per dag, men hvis det er varmt, er det ønskelig å øke mengden vann til to liter.

3. Når det gjelder ernæring, må du inkludere i kosten så mye som mulig av grønnsaker og frukt, slik at kroppen får nok vitaminer. Og fra overdreven bruk av søtt, salt og røkt er det bedre å nekte.

4. Videre, om nødvendig, bør du endre kosmetikk og kremer. Når det gjelder hudpleie, er det viktig å ikke overse bruken av natt- og dagkrem, avhengig av din type dermis. Dagkrem perfekt fuktighet og kan være en god base for sminke, mens nattkrem nærer og beroliger.

5. Etter oppvåkning, er det best å bruke skum eller melk, det er verdt å glemme å vaske med såpe og tørr type dermis.

6. Kranvann inneholder klor, derfor anbefales det å vaske ansiktet med mineralvann eller i det minste filtrert vann.

7. Etter morgenvask og rensing, bør en lett fuktighetskrem eller dagkrem påføres ansiktet.

Hvis peeling er forstyrrende, vil en maske med tykk krem ​​hjelpe.

For å gjøre dette, ta en liten mengde fermentert melkeprodukt og bruk på huden, unngå området rundt øynene.

Etter 10-15 minutter, fjern restene med en bomullspute. Mørk med rømme, et utmerket verktøy.

Ikke glem at tørr hud må fuktes hele dagen. Før du går ut, er det verdt å bruke en ekstra krem ​​med et SPF filter, slik at de ultrafiolette strålene ikke forverrer situasjonen.

Ved sengetid bør huden også rengjøres med geler, kremer eller melk. Da må du ikke glemme å bruke en ansiktskrem av nattypen som vil berolige dermis og vil nærme det under søvnen.

Folk og farmasøytiske preparater

For å opprettholde skjønnhet og helse, samt ytterligere hydrering av huden, bør du regelmessig bruke velprøvde folkemidlene.

Så, velprøvd havremelmaske

For forberedelsene må du ta to spiseskjeer flak, hell kokende vann eller varm melk over dem og la det svulme.

Når det sveller, legg til en teskje honning, samt en teskje av en baseolje (oliven, linfrø, sesam, etc.), bland og applicer på et renset ansikt.

Hold sammensetningen i 10 til 15 minutter, skyll deretter med urteavkok eller mineralvann og bruk et lett ansiktskrem.

En maske med krem ​​og potetmos hjelper også tørr hud i ansiktet.

For forberedelsen må du ta et par spiseskjeer potetmos (helst ung), tilsett 2 ts krem, en teskje linfrø eller olivenolje og en eggeplomme.

Alle komponenter blandes og påføres med et tykt lag på ansiktet. Hold masken i 15 minutter, og fjern overflødig papir med et papirhåndkle og vask med mineralvann.

Du kan også lage en maske fra knust banan i potetmos: i dette tilfellet bør en banan forsiktig knyttes med en gaffel, og en tebåt av naturlig honning og yoghurt uten sukker og tilsetningsstoffer bør legges til det. Rør og rør på rent ansikt. La i 10-15 minutter, vask deretter med urte avkok.

Fra legemidler verdt å ta hensyn til kremen "Losterin"

Det forbedrer tilstanden til huden etter de første applikasjonene. Utmerket bevist i kampen mot flaking og overdreven tørrhet. Den kan brukes både for voksne og barn - det er helt trygt.

I tillegg vurderte mange kvinner og jenter effekten av Lipo Dardia krem: den passer til følsom og tørr epidermis.

På grunn av innholdet i glycerins sammensetning fuktes dehydrert hud perfekt. Samtidig kan den brukes av kvinner og menn i alle aldre. Det er lov å bruke det i stedet for dag eller nattkrem.

Tips og triks

Generelt, slik at huden alltid ser frisk ut og ikke skreller, er det nok å utføre daglig pleie og bruk bare kosmetiske og pleieprodukter av høy kvalitet.

I vintersesongen er det tilrådelig å ikke bruke peeling og scrubs, eller å gjøre det så sjelden som mulig.

Massasje ved hjelp av is kan gjøres, men bare i den varme årstiden, som om vinteren har frosten og vinden en negativ effekt på huden.

Det anbefales ikke å bruke kremer med gelkonstruksjon, da det kan bidra til tette følelser.

Det anbefales heller ikke å lage masker av leire ofte, fordi det tørker huden.

Det er bedre å bruke fuktighetskrem eller hjemmelagde masker basert på oljer (oliven, kokos, fersken), rømme, krem, honning.

Disse produktene er ikke bare naturlige, men også svært effektive i kampen for å bevare skjønnheten og ungdommen i huden din.

Hva skal jeg gjøre hjemme, hvis det er veldig tørr hud i ansiktet og peeling av?

Hva er fordelene med tørr hud? Masse, spesielt i ungdomsårene! Dens eiere i deres ungdom har subtile porer, ikke bry deg med problemene med fet glans. Effekten av fløyelsaktig og "fersken" -effekt er til stede selv uten sminkeprodukter.

Men etter 25 år begynner problemer. Et nettverk av rynker vises gradvis rundt øynene, vask forårsaker flak, en følelse av tetthet, mot hvilken selv kremer er ineffektive. Denne informasjonen er for de som har svært tørr hudflak, hva de skal gjøre i slike tilfeller.

Hvorfor er huden tørr?

Tørrhet oppstår på grunn av at kjertlene ikke produserer nok sebum. Hos unge mennesker skyldes dette genetisk predisposisjon. I mer moden alder er andre faktorer skyld i, både ekstern og intern. Uønskede eksterne faktorer inkluderer:

for varmt eller kaldt vann når det vaskes

tøffe klimatiske forhold - kaldt eller rikelig med sol;

bruk av aggressive kosmetikk, såper, hyppige peeling, etc. (oftere hver 10-14 dager).

Tørrhet oppstår også på grunn av unormal kroppsfunksjon forårsaket av:

dehydrering, som oppstår ved utilstrekkelig væskeinntak, spesielt rent vann, høy kroppstemperatur, langvarig oppkast og diaré;

hormonforstyrrelser i diabetes mellitus, hypothyroidism (skjoldbruskinsuffisiens), i overgangsalderen;

brudd på metabolske prosesser i kroppen;

langsiktig antibiotikabehandling;

utilstrekkelig inntak av vitaminer, særlig vitamin A, E, som oppstår som følge av ubalansert ernæring;

Hudproblemer - psoriasis, keratose, allergiske reaksjoner, infeksjon med sopp, etc.

Tørrhet kan forekomme både i et eget område og i hele kroppen.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Det er regler for omsorg for denne typen hud. Hvis de er ødelagte, oppstår det forverring.

vasking

Noen eksperter anbefaler at i tilfelle tørr hud i ansiktet vaskes bare om kvelden. Om natten dannes en beskyttende film på huden, noe som reduserer skaden forårsaket av eksterne faktorer.

Før vannet forsvinner vannet, filtreres eller kokes. Det bør være ved romtemperatur.

Etter vask blir ansiktet forsiktig tørket med et håndkle.

I stedet for tonic anbefales det å bruke rosenhydrolat, ellers - rosevann. Dette verktøyet renser forsiktig, og opprettholder også vannbalansen, normaliserer arbeidet til talgkjertlene, beroliger. Micellar vann er et alternativ til vannvasking.

Andre metoder for kamp

Etter vask må du bruke krem, olje eller lotion på huden.

Om vinteren skjer tørking på grunn av kunstig oppvarming, noe som reduserer luftfuktigheten. Derfor, i den kalde årstiden, de også fuktig luften. For å gjøre dette, bruk teknikken eller sett på batteriet et vått håndkle.

Endre kostholdet. Menyen inneholder produkter som inneholder vitaminer A, B, C, fiskeolje. Apoteket selger vitamin- og mineralkomplekser som vil eliminere mangel på næringsstoffer. Prøv å drikke nok vann. Norm (ml) er assosiert med vekt og kjønn:

for menn - vekt (kg) x 35;

for kvinner - vekt (kg) x 31.

Neste - om hva som betyr hjemme kosmetikk vil forhindre utseendet av tidlige rynker, eliminere peeling, kløe, irritasjon.

Ansiktspleie

Hvis tørr hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre hjemme?

I pleie av medisinske urter hjelp - linden blomster, kamille, salvie gress, rosenbladene (kan erstattes med rosehip petals). Av disse lagre infusjoner - 1 ss. l. tørre råvarer tar 200 ml kokende vann, filtreres etter 30 minutter.

Dessuten brukes urte ingredienser i kombinasjon. For vask blir disse urter tatt i like store mengder, samt mynteblader, dildyr. To spiseskjeer av blandingen hell 500 ml råvann, kok opp og hold fortsatt på brannen i 5 minutter. Kjøttboksene avkjøles, filtreres.

Til ernæring og rensing av tørr, irritert hud med urtete i kombinasjon med meieriprodukter:

Ved infusjon av blomster av elderbær (1 ss L blomster per 200 ml kokende vann) legg til en teskje krem ​​20-30% fett.

En spiseskje med blader av en coltsfoot helles 100 ml varm melk, la den brygge til melken avkjøler. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i en melke tonic, og etter 30 minutter vaske dem med varmt vann (t 30 ° C).

Ingredienser å ta vare på denne typen hud er i kjøleskapet - honning, hytteost, eggeplommer, olivenolje. Vi tilbyr oppskrifter for hjemmelagde masker.

Honning og egg

honning - 0,5 ss;

oliven eller annen vegetabilsk olje - 2 ss;

kyllingegumuler - 2 stk.

Komponentene er kombinert, malt til homogenitet, litt oppvarmet, og forhindrer at eggeplommer blir krøllete. Massen pålegger huden i lag, med et intervall på 5 minutter. Masken er igjen i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullsskive. Disken er pre-dyppet i lime kjøttkraft, eller bare vasket med varmt vann.

Flake Mask

Havregryn sparer ikke bare høyt fettinnhold, men også tørrhet.

Mask forberede seg så. Flakes insisterer på varm melk for hevelse. Tilsett 1 ss grøt. l. honning, en teskje rømme og mykt smør, blandet til glatt. Masken holdes på ansiktet i 20-30 minutter, vaskes med varmt vann eller infusjon av urter, egnet for hudtype. Dette stoffet nærer, fukter.

Aloe hudpleie. Hvis anlegget ikke har avgjort ennå på vinduskarmen, så er det kjøpt på apoteket. Å forberede ta:

aloe juice - 15 ml;

kyllingegulv - 1 stk.

Apple gned på en fin riper. Komponentene blandes, påføres på renset hud, forlates i 1-2 minutter, vaskes av med varmt vann.

Persille pluss dill

Produktet som er fremstilt i henhold til denne oppskriften, fukter, glatter og oppfrisker huden.

persille, dill - på 1 gjeng;

rømme - 2 ss. l.

Greens smuldre og smelte i en mørtel, tilsett surkrem. Hvis massen er for tynn, tyk den med havregrynsmel, potetstivelse.

Blandingen fordeles over ansiktet, venstre i 15-20 minutter, vaskes av med varmt vann. I stedet for rømme og vegetabilsk olje brukes.

Gjær vs tørrhet

Gjær er verdsatt i kosmetikk fordi den har en rik kjemisk sammensetning. Produktet inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin E, PP, H, og også mineraler - kalium, kalsium, fosfor, sink, magnesium, etc.

For å lage en gjærmaske, ta:

Melk er oppvarmet, fortynnet i det, gjær fortynnet, tilsett sukker, la det stå på et varmt sted i en halv time. Verktøyet påføres, la i 30-40 minutter vaskes med vannkroppstemperatur.

Fruktskrubbe

Siden tørr hud er tynn, sårbar, sensitiv, pålegges spesielle krav på skrubbingen.

Oppskriften bruker ikke grove, skarpe slipemidler - malt apricotstein, salt. I stedet tar de havregryn, semolina, malt kaffe, frø av bær. Grunnleggende - fett, krem, tykk.

Her er to skrubbeoppskrifter.

Bland 1 teskje mashed banan, eple, honning, tung krem, 2 ts. semulegryn.

¼ kopp bringebær bær mashed i puree, tilsett 1 ts. rømme, olivenolje.

Huden masseres i 1-2 minutter, ikke lenger. Hvis ønskelig, la blandingen stå på huden i ytterligere 2 minutter, skyll med varmt vann.

Oppskrifter for andre kroppsdeler

Cleopatras bad vil bidra til å takle tørr hud på kroppen. For prosedyren fortynnes en kopp honning (200 ml) i 1 liter varm melk, blandingen helles i et bad. Vanntemperaturen er 37 ° C. Frisk melk får erstatte det tørre produktet, det tar 1-2 kg.

For hender

Problemer med huden på hendene oppstår fra ikke-overholdelse av sikkerhetsregler for arbeid med aggressive medier - vaskemidler, bombekastere, hvis vinteren ikke beskytter hendene med hansker eller votter, ofte bruker antibakterielle såper eller deodorert ikke bruk kremer.

Returnerer ungdommelig hud glycerin-honning kompresjon. For å gjøre dette, bland 1 ts. Følgende produkter:

Gruel er fordelt over hendene, bruk hansker laget av naturlig fiber, la i 20 minutter. Deretter vaskes produktet, bruk en nærende krem.

En annen oppskrift er et vegetabilsk oljebad (som er til stede - solsikke, oliven, linfrø). Oljen oppvarmes til 40-45 ° C, fjernes fra varme, nedsenk hendene i 20 minutter. Deretter tørkes huden med et serviett.

For hæler

Peeling og sprukne hæler vises som skyldes vitaminmangel, og som et resultat av sykdommer -. Soppinfeksjoner, sirkulasjonssvikt, forstyrrelser i hormonsystemet, etc. Også er det ubehag ubehagelig, trange sko.

For å eliminere tørrhet, spesielt, brukes antibakterielle midler - salver, kremer, sårheling, eksfolierende, mykgjørende midler.

Hjemme vil en potetkompress hjelpe deg med å takle problemet. Root rist (liten sone), tilsatt det samme volumet av linfrø som potetmos, helle litt vann og kokt inntil blandingen tykner. Varm (ikke varm) vassdrag påføres problemområder, hold i 20 minutter. Da blir føttene vasket, fjern den døde huden. Hælene smurt med jod.

Den enkleste metoden for behandling er å lage en komprimering fra ricinusolje om kvelden. En bandasje dyppet i olje påføres på føttene, setter på sokker og går over natten. Om morgenen blir resterende fett fjernet med et papirserviett.

For albuer

Honning og mandel olje vil bidra til å eliminere denne mangelen, noe som skjer nesten av samme grunner som på hjelene. En teskje olje oppvarmes til 40 ° C, blandet med samme mengde honning.

Blandingen påføres albuene, toppdekket med klamfilm. Mask holde en time, du kan hele natten. Honning er vasket av, en nærende krem ​​påføres huden.

Hvis tørrheten er veldig bekymret, gå til en hudlege eller en kosmetolog. De vil utnevne pleieprodukter. Det er verdt å kontakte en terapeut. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere årsaken til bruddet. I noen tilfeller er det behov for å konsultere en smal spesialist - en gynekolog, en allergiker, en reumatolog, etc.

Nyttig video

Hvordan bli kvitt tørr hud på ansiktet? Vi ser.

Peeling hud

Enig: Det er ubehagelig å se i speilet at huden flager av og ser kjedelig ut. Det kan skje med noen, så det er viktig å vite hva du skal gjøre.

 • Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet
 • Årsaker til peeling av hud på ansiktet
 • Peeling hud på kvinner
 • Peeling hud for menn
 • Oversikt over midler

Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet

Integriteten til lipidmantelen i huden.

Økt fuktighetsfordampning.

Mikrobiom i huden er ødelagt.

Økt hudfølsomhet og følsomhet.

effekter

Det er umiddelbart klart at peeling av huden på ansiktet er et signal fra SOS. Vi må gjøre noe.

Vichy merkevare ekspert Elena Eliseeva advarer: "Hvis ingenting er gjort, vil dehydrering utvikle seg og aldringsprosessen i huden vil akselerere. Tross alt, uten fuktighet, er det ikke i stand til å fungere effektivt, for å produsere kollagen og elastin fullt ut. Dette betyr at epidermis blir forsvarsløs foran eksterne og interne aggressive faktorer. "

Hvordan unngå

Peeling av huden kan være et tegn på noen dermatologiske sykdommer, så hvis du opplever ubehagelige symptomer, bør du konsultere legen din. Selv om frykten ikke er bekreftet, vil legen gi råd om daglig pleie. Husk hva som er viktig:

velg kosmetikk av hudtype;

vask med spesielle midler;

Beskytt huden mot sol, frost, temperaturendringer;

forbedre hydrering og ernæring;

sørg for at du ikke er allergisk mot omsorg og sminkeprodukter;

drikke nok vann, basert på formelen 30 ml per kg vekt.

Men det viktigste når peeling - å forstå årsakene.

Årsaker til peeling av hud på ansiktet

En liten spoiler var i forrige avsnitt, og nå vil vi forstå mer detaljert.

Eksterne årsaker

Allergisk reaksjon

Ved peeling kan huden reagere på en upassende ingrediens i et kosmetisk middel, og matallergi kan også manifesteres på samme måte.

Peeling hud på ansiktet kan forårsake ny kosmetikk. Hvis det ikke handler om peeling, så er det mest sannsynlig at det er en allergisk reaksjon. © Getty Images

Ekstreme værforhold

Frost og vind brenner bokstavelig talt ansiktet, og den delikate huden på leppene og området rundt dem lider i første omgang. For å unngå peeling, bruk en beskyttende krem, så vel som leppebalsam, 20-30 minutter før du går ut.

UV-stråling kan forårsake brannskader, på grunn av hvilken huden vil avta etter noen dager. For å unngå dette, husk om kosmetikk med SPF 15-30 i byområder og SPF 30-50 + på stranden.

For grundig vask

Selvfølgelig bør rensing være grundig. Men betyr samtidig - delikat og valgt av hudtype. Hvis peeling vises samtidig med en ny gel for vask, prøv å bytte den med en mykere hud.

Alkoholbasert kosmetikk

Overdreven eksfoliering

Eksfoliering er et av stadiene av riktig hudpleie. Det viktigste er å følge målingen. Selv for den tetteste oljeholdige huden anbefales peeling 1-2 ganger i uken. For ikke å nevne en tynnere og mer følsom hud, for hvilken det optimale intervallet mellom behandlinger er 7-14 dager. Følg produsentens anvisninger på pakken.

For mye hudskalling kan føre til flak. © Getty Images

Interne faktorer

Dehydrering. "Peeling er en manifestasjon av en alvorlig grad av dehydrering," forklarer Elena Eliseeva. - Vi tilbringer det meste av livet vårt innendørs, og de fleste av rommene har klimaanlegg eller oppvarming. Vi drikker også mye kaffe og lite vann, som følge av dette, ifølge leger, kan den første grad av dehydrering bli diagnostisert i nesten hvert sekund. "

Beriberi. Hvis du ser nøye på tegn på mangel på ett eller annet vitamin, blir det klart at huden, og det er på ansiktet, reagerer ofte først, og det skreller. Dette refererer til mangel på vitamin A, gruppe B, D, E, F (flerumettede fettsyrer), PP.

Skjoldbruskkjertelproblemer. Peeling av huden sammen med andre eksterne symptomer kan indikere en hormonell ubalanse.

Sykdommer i mage-tarmkanalen, matintoleranse.

Peeling hud på kvinner

I tillegg til de generelle grunnene som allerede er nevnt, er det flere - fra serien "kvinner kun".

Age. "Etter utbruddet av overgangsalderen mister en kvinnes hud opptil 57% av lipidene. Resultatet er økt skjøthet og tørrhet, kløe og ubehag, peeling, sier Elena Eliseeva.

Pulvermisbruk. Med tørr hud er dette en sikker måte å flakke på. "Hvis du ikke kan uten mineralpulver, fukter du huden først med en krem ​​og vent til den er fullstendig absorbert," forteller Elena Eliseeva.

Peeling. Peeling er en naturlig følge av peeling, fordi med hjelpen prøver vi å fjerne den øvre delen av epidermallaget.

Ukontrollert diett. Vår ekspert advarer: "Det er spisevaner som kan bidra til tørrhet. For eksempel, en diett med avvisning av fett, inkludert vegetabilske oljer. Når vev er mangelfull i flerumettede fettsyrer, blir huden tørr. Et overskudd av enkle karbohydrater med mangel på grønnsaker og frukt fører til en lignende effekt (utvidede kar og et generelt kjedelig utseende blir tilsatt til tørrhet og flak). "

Peeling hud for menn

For menn er hudpleie viktig både før og etter barbering. Og ekstra hydrering! © Getty Images

Bekjempelse av peeling hud hjemme

Først må du rådføre deg med legen din og forstå årsakene til desquamation, ellers vil den eksterne virkningen bare ikke hjelpe. Selv om kompetent hudpleie fortsatt er nødvendig, fordi lipidbeskyttelsen allerede er ødelagt.

rensing

Fokuser på kosmetikk for sensitiv hud. Preferanse bør ikke gis til melk, men til micellar løsning: slike midler ble utviklet bare for rensing følsom, skummel hud.

exfoliate

ansiktsmaske

Kanskje dette er et av de mest kraftige og pålitelige verktøyene mot flakende hud. Elena Eliseeva anbefaler å ta hensyn til de beroligende og fuktighetsgivende masker som inkluderer:

B-vitaminer;

serum

Bortsett fra tilfeller av individuell intoleranse og andre ekstraordinære situasjoner, kan fuktighetsgivende serum anbefales til alle uten unntak. Tross alt, når peeling, er oppgaven å "fikse" lipidbarrieren og mette huden med fuktighet.

Et spesielt spørsmål - valg av krem ​​til daglig pleie. Sortimentet av merkevarer inkluderer hypoallergen- og dermatologistestede produkter spesielt for flaky hud.

Oversikt over midler

Cicaplast Gel B5, La Roche-Posay akselererende hudbarriere behandling med mykning av vitamin B5, antibakteriell kobber, sink, mangan, regenererende Madecassoside og hyaluronsyre, som støtter det nødvendige fuktighetsnivået, gjenoppretter huden og gir en følelse av komfort.

Micellar makeup remover Pureté Thermale, Vichy er så myk at den passer for å rense området rundt øynene. Sammensetningen er beriket med beroligende panthenol.

Intensiv fuktighetsgivende regenererende gel Hydrating B5 Gel, SkinCeuticals inneholder ingrediensene som er nødvendige for huden med en ødelagt hydrolipidisk barriere: hyaluronsyre, en komponent av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NMF), vitamin B5.

Biocellulose Masque Biocellulose Gjenoppretter beroligende maske, SkinCeuticals, gir en behagelig følelse, skaper en hydrofil barriere for å forbedre regenerative prosesser i huden.

L'Oréal Paris inneholder mineralrikt vann fra fjellfjærer, etter at man har rakert menns ekspert Hydra Power Moisturizing Gel, og gir pålitelig hudhydrering hele dagen, og beroliger den etter barbering.

Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå det?

Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå det?

Skall huden på ansiktet - trolig de fleste, minst en gang i livet, møtte et lignende problem. Alt begynner veldig harmløst: en liten følelse av tetthet og tørrhet, noe som til slutt fører til dannelsen av peeling foci.

Problemet kan vises på hodet, i øyenbrynene. Noen hjelper næringsstoffer og fuktighetskrem, noen reddet av salven på typen "redningsmann", andre bruker stoffer og går på en diett.

For å velge riktig behandlingsmetode er det nødvendig å bestemme sykdommens art, hvorpå du kan etablere et kompetent behandlingsforløp.

Selvaktivitet i slike saker er fulle av utviklingen av patologi. Hvordan å unngå ubehagelige konsekvenser og løse dette problemet er beskrevet nedenfor.

Årsaker til peeling

Tørr hud er en tilstand som kan påvirke alle på et eller annet tidspunkt i hans eller hennes liv, spesielt i de kalde vintermånedene. Selv om dette ikke er et alvorlig helseproblem, kan det være et alvorlig ulempe forbundet med desquamation, kløe, irritasjon og forlegenhet.

Først av alt er det nødvendig å bestemme arten av peeling. Det er flere hovedårsaker som fører til dannelsen av patologi:

 • dehydrering;
 • svampelesjoner;
 • feil hudpleie
 • frostbit, vikling eller forbrenning;
 • funksjonsfeil i fordøyelseskanalen, sår;
 • hormonelle problemer og næringsdefekter.

Avskaffelsen av desquamation kan bare startes etter å ha bestemt årsaken til utseendet. Ellers vil behandlingen ikke bare gi resultater, men forverre også situasjonen.

Det er en universell måte å kontrollere alvorlighetsgraden av et problem: Utfør en 7-10-dagers behandling og følg resultatene. Hvis peeling elimineres og ikke vises igjen, betyr det at patologien ikke har noen alvorlige grunner.

Hvis dette problemet plager pasienten i lang tid, må han konsultere en lege for å avgjøre årsakene.

Huden kan avdekke Demodex eller fra feilaktig valgt kosmetikk. Hvis du har en kombinasjon / fet hud, bør du bare bruke kosmetikk for denne typen hud, og ikke for alle typer, eller enda verre - for følsomme eller normale.

Det er nødvendig å overvåke arbeidet i talgkjertlene, avhenger av tilstanden til epidermis. Derfor, prøv å bestemme typen og velg de riktige pleieprodukter.

Hvis problemet oppstår hos et nyfødt, er det verdt å ikke selvmedisinere, men å vise barnet til legen.

I denne artikkelen vil vi diskutere eliminering av peeling, som oppsto mot bakgrunnen av hverdagens årsaker: dehydrering, feil omsorg, brann eller frostbit.

I alle andre tilfeller bør behandling foreskrives av lege, siden amatøraktivitet kan føre til katastrofale konsekvenser.

Noen opplysninger om soppinfeksjoner.

Alvorlig peeling kan forårsake svampelesjoner i huden. Dermatologer bruker definisjonen av "mycosis". Behandlingen er basert på bruk av antifungale stoffer og spesielle salver, som foreskrives av den behandlende legen.

Først må du gjennomgå en laboratorieundersøkelse, for dette formålet vil hudskraping utføres. Analyser bør tas om morgenen, helst uten vask før det minst en dag.

Dette vil bidra til å bestemme patogenet og etablere en kompetent behandling, fordi ikke alle antifungale legemidler har et bredt spekter av virkning.

Å bruke salver og tar piller uten lege resept er forbudt - denne tilnærmingen kan føre til reproduksjon av sopp på huden.

Normalt har hver person en hudsvamp (ikke å forveksle med lav). Men reproduksjon av et patogen begynner først når gunstige forhold er opprettet for det.

Som regel skjer dette på bakgrunn av stress, underernæring, hudhuggning av huden, hormonforstyrrelser og feilbehandling.

Hvilke vitaminer mangler?

Ofte kan mangelen på visse vitaminer og mikroelementer føre til tørr hud. Vanligvis oppstår et problem på grunn av mangel:

 • vitamin A, C, E, P og B grupper (Bl, B6, B12);
 • selen;
 • sink;
 • kalium;
 • kalsium;
 • jern,
 • magnesium.

Denne gruppen av stoffer er ansvarlig for helsen til huden, neglene og håret. Generelt bidrar alle disse stoffene til bevaring av helse, men deres mangel påvirker også tilstanden til huden. Derfor er det viktig å vite hvilke vitaminer som mangler.

Hvis en person observerer forekomsten av problemer i lavsesongen, er det med størst sannsynlighet at årsaken til peeling er beriberiosis.

Vitaminkomplekser bidrar til å bekjempe dette problemet, men deres valg bør næres med omhu. Noen multivitaminer inkluderer bare en gruppe elementer, selv om de skriver på pakken at dette er et bredt spekter av rusmidler.

For å unngå å gjøre feil når du velger, bør du være oppmerksom på sammensetningen av hver tablett, som er beskrevet i pakningen eller på baksiden av pakken.

Hva om huden på ansiktet av menn skreller av?

Menneskets hud er tykkere enn hos kvinner, og dette skyldes de fysiologiske egenskapene til kjønnene. Hvis peeling var forårsaket av avaminose eller et langt opphold i solen / i kulde, så løses problemet ganske enkelt:

 • du må ta et kurs for å ta vitaminkompleks;
 • inkludere matvarer rik på vitamin A, E og gruppe B (bokhvete, lever, smør, gulrøtter);
 • bruk fuktighetskrem, med en verdi på SPF20 og høyere;
 • bruk salve på typen "Bepanten" på de stedene hvor peeling er mest uttalt;
 • bør midlertidig forlate vask med varmt vann.

Hva annet å gjøre hvis mannens hud skreller av? Det anbefales å avstå fra dårlige vaner, spesielt fra å ta alkohol.

Det er nødvendig å øke mengden vann tatt, men ikke å overhydrere (for mye væskeinntak). Den daglige bruken av rent destillert vann for en mann som veier 70 kg er 2,1 liter.

Hvis forholdsregler og forsiktig forsiktighet ikke gir resultater innen 3-4 uker, er dette en alvorlig grunn til å gå til legene. Muligheten for infeksjon med sopp eller andre dermatologiske problemer bør utelukkes.

8 hjemmebehandling anbefalinger

Kvinner bør behandle huden med stor oppmerksomhet, fordi de av natur får tildelt en tynn og sensitiv dermis. Hos kvinner forekommer rynker tidligere enn hos menn, fordi mengden hyaluronsyre i kvinners hud er naturlig lavere.

Det er av disse grunnene at kvinner har større sannsynlighet for å oppleve problemer som forekomst av tørrhet og flak.

Selv med riktig hudpleie er det nødvendig å ty til kosmetologiske prosedyrer og kirurgi, men hvis du nøye overvåker tilstanden til dermis, kan tiden for å henvise til kirurger bli forsinket.

Hva om peeling er til stede om vinteren? Ofte er årsaken til dette problemet værende. For å unngå dette, bør du bruke fuktighetskrem som beskytter mot kulde og vind.

Hva skal jeg gjøre hjemme, hvis huden skreller på kvinners ansikt? Det finnes en rekke måter å fukte huden og raskt slippe av med peeling:

 1. Begynn å ta multivitaminkompleks.
 2. Berik kostholdet med frukt, friske grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter. Smør i rimelige doser bidrar til å gjenopprette huden.
 3. Påfør masker laget på basis av fett yoghurt, olivenolje, honning, eggeplommer.
 4. Eliminer bruken av varmt vann når du vasker (for det første begynner dette problemet ofte), forlater såpe og bytt til spesielle milde stoffer (skum for sensitiv hud).
 5. Bruk ansikts kremer som inneholder panthenol, urin (med en konsentrasjon på opptil 5%), glyserin og essensielle oljer (shea, oliven).
 6. Peeling nettsteder bør behandles med Bepanten og Solcoseryl salver - de vil akselerere regenerering prosesser i de øvre lagene av huden.
 7. I stedet for aggressive sminkefjernere bruker du melk til tørr og sensitiv hud.
 8. Øk inntaket av vann i forholdet 30 ml pr. Kg vekt (med en vekt på 50 kg er det nødvendig å drikke 1,5 liter vann).

Dette er en liste over grunnleggende tips for å oppdage problemer som tørrhet og skalering av dermis.

Normalt bør stabil, korrekt omsorg føre til ønsket effekt, men hvis situasjonen ikke forbedres innen kort tid (opptil 1 måned), må du besøke en internlege for en anbefaling.

Når akne og akne oppstår, er det forbudt å bruke tørkemidler siden Dette problemet oppstår på bakgrunn av dehydrering av huden. Bruken av alkoholholdige produkter vil forverre situasjonen.

Hvis det ikke er hudsvamp, anbefales det å bruke Paul Hartmann-produkter. Disse er profesjonelle produkter spesielt for behandling av hud, inkludert flaking.

Hva ikke å gjøre når peeling?

Det er også en liste over handlinger som er svært motet når tørr hud oppdages:

 • bruk peeling (kjemisk, hjemme);
 • prøv å fjerne døde hudpartikler (bruk en vaskeklut eller hjemme peeling);
 • Bruk pulver til å "dekke" defektene (dette vil bare forverre situasjonen og fremheve peeling enda mer, tørk ut den allerede dehydrerte huden);
 • bruk døgnet rundt fettkrem, tette huden
 • damp hud ved innånding, besøker badstuer og bad.

Enhver aggressiv innvirkning på de øverste lagene av dermis vil bare forverre situasjonen og skade den enda mer. Dette problemet må bekjempes så forsiktig og forsiktig som mulig.

Alle eiere av sensitiv hud bør være oppmerksomme på at vanntett vann med klor og andre antiseptiske stoffer forårsaker alvorlig tørr hud.

Hyppige besøk til bassenget kan forårsake alvorlige problemer, derfor bør du bruke fuktighetsgivende og nærende kremer hver gang du går på treningsøkt, for å forhindre tørking av huden.

Spørsmål - svar

Hvorfor oppstår peeling etter vask?

Jeg har et flakende sted. Hva er årsakene?

Hva fører til peeling av huden på ulike deler av kroppen, så vel som ansiktet?

Peeling av huden rundt munnen

Noen ganger rundt munnen, uten tilsynelatende grunn, kan det oppstå tetthet, noe som fører til flaking og sprekker i huden. Årsaken til dette fenomenet er som regel Cheilitis sykdom. Følgende faktorer kan forårsake det:

 • endringer i hormonell bakgrunn;
 • stress,
 • redusert immunitet;
 • Frostbit av ansiktets hud eller overoppheting;
 • Tilstedeværelsen av parasitter;
 • Herpes virus;
 • vitaminmangel eller hypervitaminose;
 • mangel på kalsium, magnesium eller B-vitaminer;
 • bruk av aggressive vaskemidler (såpe, gel for vasking, tannkrem);
 • bruk av kosmetikk som inneholder lanolin (spesielt i hygienisk leppestift);
 • alkoholmisbruk og røyking.

Mange av disse grunnene, ved første øyekast, har ingenting å gjøre med hudsykdommer, spesielt i området rundt leppene. Men hvis du lager hver av dem mer nøye, så blir det mye klart.

For eksempel fører alkohol til dehydrering. Og lanolinproduktene hindrer den delikate huden av leppene å puste, noe som fører til tilstoppede porene og deretter til tørking av de øvre lagene av dermis.

Hvordan raskt bli kvitt problemet?

Det er ikke så lett å takle Haylite, og vanlige kremer eller helbredende midler vil ikke ha den ønskede effekten.

Det er en effektiv metode foreskrevet av erfarne hudlege: du må blande i forholdet 2: 1 Solkoseryl og sink salve.

Solkoseryl er tilgjengelig både som en gel og som en salve, men for behandling av denne sykdommen vil det være nødvendig å ha en salve - tykk, hvit i farge, med en liten karakteristisk aroma.

Den resulterende blandingen må blandes grundig, deretter påfør et tett lag på den berørte huden. Oppbevar verktøyet må være i kjøleskapet, bruk etter behov.

Etter påføring vil salven begynne å tine på huden. Etter 30 minutter kan rester fjernes ved å blotte dem med et mykt papirhåndkle. Ny frakk kan påføres umiddelbart.

Du bør bruke en kombinasjon for å gjenopprette huden helt og søke så mange ganger som nødvendig. Cheilitis, som er i stand til å forstyrre en pasient i lang tid, vil forsvinne på mindre enn en uke.

Hvis dette verktøyet ikke ga noen konkrete resultater innen 10 dager, bør du søke hjelp fra leger.

Temaet for hudskalling på ansiktet er svært omfattende, det er vanskelig å omfavne det med flere hoder. Det er nødvendig å vite at hver person kan ha individuelle årsaker til patologien.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Ofte oppstår problemet på grunn av påvirkning av eksterne faktorer. Det kan være kaldt, upassende kosmetikk, etc. Ofte tror folk at peeling bare vises blant eiere av tørr hud, men dette er ikke slik. Problemet kan også påvirke personer med fet hud. Jeg anbefaler deg å ikke vaske med vanlig såpe, da det tørker mye, betyr det også at alkohol ikke passer.

Aisha Baron

plastikkirurg

Bestem hudtype, velg deretter passende pleieprodukter. En rekke skinn og geler er utmerket for vasking. Ikke gni ansiktet sterkt med et håndkle, du trenger bare å bli litt våt. Etter det må du bruke tonisk krem. Før du går ut i kjølig vær, bør du legge krem ​​på ansiktet i 30 minutter.

Hvis bruken av klassiske rettsmidler ikke gir resultater, er det nødvendig å konsultere en lege for å fastslå forekomsten av visse sykdommer. Ignorere problemet i lang tid kan ikke, ellers kan det føre til kroniske sykdommer.

Skal huden på ansiktet - hva skal du gjøre først?

Peeling ansiktet - ved første øyekast kan et ufarlig, men ganske ubehagelig problem oppstå i alle aldre, hos menn og kvinner. Oftest er dette forårsaket av ekstern eksponering, men noen ganger viser hudens peeling en dermatologisk patologi. I slike tilfeller bør det klart forstås hvorfor huden på ansiktet flager, hva skal man gjøre og i hvilke tilfeller er det nødvendig å konsultere en lege.

Raskt overgang på siden

Hvorfor skreller huden på ansiktet?

Peeling av huden på ansiktet er prosessen med å akselerere løsningen av overflatelaget av huden, eller heller, av dens døde celler. Det skumle ansiktet ser stygg ut, mens et forsøk på å skjule peeling ved hjelp av tonale midler bare fokuserer oppmerksomheten på problemet. Kampen begynner med å finne ut årsaken som førte til peeling av ansiktets hud:

Tørr hudtype skyldes ofte genetiske faktorer. Tørr hud er svært følsom: Selv den minste irritasjonen fører til voldelig flak.

I slike tilfeller bør omsorgsprosedyrer velges nøye, og kosmetikk bør ikke inneholde alkohol og andre aggressive ingredienser. Ofte er tørr hud forårsaket av utilstrekkelig væskeinntak og svekkende mono dietter som fører til beriberi.

 • Værforholdene

Om vinteren flager huden på ansiktet på grunn av effekten av lave temperaturer og sterk vind. En viktig faktor for å tørke ut luften i rommet, og som følge av huden, er hele tiden på air condition. I dette tilfellet er peeling midlertidig og forsvinner i seg selv når provoserende faktorer elimineres og fuktighetsgivende midler blir tilsatt hudpleie. Imidlertid bør man ikke utelukke kald sensibilisering. Allergi for kaldt krever nøye undersøkelse av en allergist og omfattende behandling.

Ofte skjer hudflinging om sommeren i høytiden. Overdreven eksponering for solen, svømming i sjøen (saltvann tørker tørt huden) kan provosere en reaksjon på ansiktet og ødelegge inntrykk av en ferie.

 • Feil hudpleie

Avskalling av ansiktet skjer etter salongskalling, mens intensiteten av avvisning av hudlagene avhenger av konsentrasjonen av syre i avskallingsmiddelet og eksponeringsdybden. Varigheten og intensiteten til reaksjonens skjønnhetspleie fastsetter før prosedyren, slik at hudens avskalling for pasienten ikke blir en plutselig ubehagelig overraskelse.

Hjemme blir kvinner ofte misbrukt med scrubs og peels. Selv bruk av vanlig såpe for å vaske følsom hud og overdreven kraft når det gis huden kan føre til peeling av ansiktet. Ofte oppstår peelingreaksjonen ved bruk av kosmetikk som inneholder alkohol (etyl, salicylsyre) og lanolin, samt bruk av utløste eller lavkvalitets hudpleieprodukter.

For din informasjon: glycerin gir en midlertidig fuktighetskrem, med langvarig bruk i kremer huden oppstår overdrevenhet.

Dårlig omsorgstiltak påvirker ikke bare den mer delikate huden i ansiktet hos kvinner, det gjelder ofte menn. Vanligvis er huden på menns ansikt flaky på grunn av bruk av vanlig såpe under barberingen. Kombinasjonen av raser irritasjon og aggressive vaskemidler fører til kløe og utseendet av små flaky skalaer.

Huden på ansiktet er skallet bilde 2

 • Hudssykdommer

Begrensede områder av desquamation indikerer ofte en dermatologisk sykdom. Med hudsykdommer - psoriasis, eksem, seborrhea - peeling av huden er ofte ledsaget av alvorlig kløe og rødhet.

Det er ikke nødvendig å utelukke en allergisk reaksjon, i slike tilfeller kan ikke bare kosmetikk og andre eksterne produkter fungere som en følsomhet, men også matvarer og medisiner (både til ekstern bruk og ved langvarig inntak). I tilfelle av allergi, forekommer huden på ansiktsflakene og røddene, papler (noduler) og vesikler (bobler med væske) ofte.

Hudallergi er spesielt vanlig hos barn: En svak beskyttende funksjon av huden, et uformet immunsystem og en underutviklet fordøyelse kan provosere en sensibiliseringsreaksjon selv med den aller minste effekten av et allergen.

Huden er skallet - hva skal du gjøre først?

Korrigering av hudpleie bidrar ofte til å takle peeling, siden denne tilstanden ofte skyldes ekstern irritasjon. Ved peeling skal huden utelukke følgende:

 • Vask med såpe.
 • Gni ansiktet med et håndkle.
 • Alkoholbaserte pleieprodukter og utgått kosmetikk.
 • Lang opphold i et rom med klimaanlegg.

Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå problemer? Enkle regler vil hjelpe ikke bare å takle peeling av huden forårsaket av ekstern irritasjon, men også for å hindre at det kommer tilbake:

 1. Vask med spesielle geler, som en siste utvei, nøytral såpe med fuktighetsgivende ingredienser i sammensetningen.
 2. Tør ansiktet ditt etter vask med et mykt håndkle eller serviett, blottingbevegelser.
 3. Vanlig bruk av fuktighetskrem eller tonics. For tørr hud er oljeholdige kremer perfekte (det enkleste betyr - barnekrem, petroleumjell), den fete basen forhindrer fordampning av fuktighet. For fet hud, velg en vannbasert fuktighetskrem for å unngå akne og andre hudproblemer.
 4. Bruk en skrubbe eller peeling med tørr hud ikke mer enn 1 gang i måneden. Hvis fet hud skiller seg ut i ansiktet, anbefales disse prosedyrene 1 gang i uken. Etter prosedyren er det nødvendig å bruke en fuktighetskrem.
 5. Revisjon av kosmetikk: Fjern alle produkter som inkluderer alkohol (etyl, salisylsyre) og lanolin.
 6. Regelmessig ventilasjon og luftfuktighet, spesielt i varmesesongen.
 7. Korrigering av drikkeregimet, inkludering i kostholdet av mer frukt og grønnsaker.
 8. Under ditt opphold utenfor bør du ha på seg et skjerf om vinteren og en lue om sommeren (dekker ansiktet mot direkte sollys).

Hva skal menn gjøre hvis huden på ansiktet flager av? Det viktigste - å bytte verktøyet som brukes når du barberer. Moderne kosmetologi tilbyr et stort utvalg av barberingsskum og etterbearbeidingskrem som ikke bryter med vannbalansen og beskyttelsesfunksjonene. Vanligvis er slike produkter merket for tørr hud, for sensitiv hud.

Når er det tid til å gå til legen?

røde flekker på ansiktet flake og kløe bildet

Vi kan ikke utelukke risikoen for at flaking av huden forårsaket av noen sykdom. Du bør kontakte legen din i følgende tilfeller:

 • Peeling, varig mer enn 2 uker, underlagt overholdelse av alle regler for tilstrekkelig hudpleie;
 • Plutselig, uttalt peeling av huden;
 • Hvis huden på ansiktet skiller seg ut, vises rødt eller rødt flekker, kløe;
 • Det var purulente elementer som indikerer at infeksjonen ble tatt opp;
 • Peeling og kløe på huden hos små barn påvirker tilstanden deres (skarp, sov dårlig, noen ganger er det en liten temperaturstigning).

Peeling behandling i ansiktet - narkotika og effektive prosedyrer

Nøkkelen til å effektivt eliminere peeling av ansiktets hud - identifisere årsakene til tilstanden. Legen kan foreskrive følgende stoffer:

 • Bepanten, Panthenol - utmerket middel for å eliminere irritasjon og forhindre hudinfeksjon. Gjøre raskt huden mikroskader.
 • Antihistamin-tabletter (Suprastin, Tavegil, Claritin, Zyrtec) - deres mottak er kun tilrådelig for allergisk hudskalering. 3 generasjoner anbefales for voksne - Telfast, Hismanal (ikke føre til døsighet).
 • Hydrocortisone salve - eliminerer helt desquamation. Imidlertid begrenser dets sammensatte kortikosteroidhormon bruksvarigheten. Selv om hydrokortison praktisk talt ikke absorberes gjennom huden, bør denne salven ikke være mer enn 14 dager. Generell anbefaling: hormonelle virkemidler brukes bare i fravær av effekt ved bruk av andre kremer og salver.
 • Antibakterielle, svampeformede salver - brukes til peeling, fremkalt av en infeksjon i huden, brukes bare når legen foreskriver det.

Oppskrifter med honning (vask med vann og honning), masker med olivenolje og grønnsaker (gulrøtter, rå poteter), rydder huden med havregryn (hakkede havregryn brukes som mild skrubbe i stedet for morgenvask med såpe).

Peeling av huden er lett eliminert i skjønnhetssalongen ved hjelp av moderne hudpleieprosedyrer:

 • Peeling - fjerning av flakket lag av huden med sure preparater. Peeling agent (frukt syrer, melkesyre, salicylsyre eller trikloreddiksyre), dens konsentrasjon og frekvens av prosedyren avhenger av hudtype, alvorlighetsgraden av problemet.
 • Mesoterapi - intradermale injeksjoner av komplekse preparater, som inkluderer vitaminer, mikroelementer og hyaluronsyre. Samtidig oppnås effekten av fuktighet raskt og fortsetter i lang tid.
 • Biorevitalisering - effektiviteten av denne prosedyren er basert på hyaluronsyre fuktighetsgivende egenskaper. Injiseringer gir ikke bare hydrering, men forbedrer også det generelle utseendet av huden, utligner tonen og eliminerer aldersrelaterte endringer (rynker).

Valget av metoder for eliminering / behandling av ansiktsskalering og foreskriving av bestemte stoffer, spesielt hormonelle, er prerogativet til kosmetologen og dermatologen. Bare eliminering av årsaksfaktoren vil tillate å unngå utseendet av peeling foci i fremtiden.

Flere Artikler Om Typer Acne