Hva er fordelene med tørr hud? Masse, spesielt i ungdomsårene! Dens eiere i deres ungdom har subtile porer, ikke bry deg med problemene med fet glans. Effekten av fløyelsaktig og "fersken" -effekt er til stede selv uten sminkeprodukter.

Men etter 25 år begynner problemer. Et nettverk av rynker vises gradvis rundt øynene, vask forårsaker flak, en følelse av tetthet, mot hvilken selv kremer er ineffektive. Denne informasjonen er for de som har svært tørr hudflak, hva de skal gjøre i slike tilfeller.

Hvorfor er huden tørr?

Tørrhet oppstår på grunn av at kjertlene ikke produserer nok sebum. Hos unge mennesker skyldes dette genetisk predisposisjon. I mer moden alder er andre faktorer skyld i, både ekstern og intern. Uønskede eksterne faktorer inkluderer:

for varmt eller kaldt vann når det vaskes

tøffe klimatiske forhold - kaldt eller rikelig med sol;

bruk av aggressive kosmetikk, såper, hyppige peeling, etc. (oftere hver 10-14 dager).

Tørrhet oppstår også på grunn av unormal kroppsfunksjon forårsaket av:

dehydrering, som oppstår ved utilstrekkelig væskeinntak, spesielt rent vann, høy kroppstemperatur, langvarig oppkast og diaré;

hormonforstyrrelser i diabetes mellitus, hypothyroidism (skjoldbruskinsuffisiens), i overgangsalderen;

brudd på metabolske prosesser i kroppen;

langsiktig antibiotikabehandling;

utilstrekkelig inntak av vitaminer, særlig vitamin A, E, som oppstår som følge av ubalansert ernæring;

Hudproblemer - psoriasis, keratose, allergiske reaksjoner, infeksjon med sopp, etc.

Tørrhet kan forekomme både i et eget område og i hele kroppen.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Det er regler for omsorg for denne typen hud. Hvis de er ødelagte, oppstår det forverring.

vasking

Noen eksperter anbefaler at i tilfelle tørr hud i ansiktet vaskes bare om kvelden. Om natten dannes en beskyttende film på huden, noe som reduserer skaden forårsaket av eksterne faktorer.

Før vannet forsvinner vannet, filtreres eller kokes. Det bør være ved romtemperatur.

Etter vask blir ansiktet forsiktig tørket med et håndkle.

I stedet for tonic anbefales det å bruke rosenhydrolat, ellers - rosevann. Dette verktøyet renser forsiktig, og opprettholder også vannbalansen, normaliserer arbeidet til talgkjertlene, beroliger. Micellar vann er et alternativ til vannvasking.

Andre metoder for kamp

Etter vask må du bruke krem, olje eller lotion på huden.

Om vinteren skjer tørking på grunn av kunstig oppvarming, noe som reduserer luftfuktigheten. Derfor, i den kalde årstiden, de også fuktig luften. For å gjøre dette, bruk teknikken eller sett på batteriet et vått håndkle.

Endre kostholdet. Menyen inneholder produkter som inneholder vitaminer A, B, C, fiskeolje. Apoteket selger vitamin- og mineralkomplekser som vil eliminere mangel på næringsstoffer. Prøv å drikke nok vann. Norm (ml) er assosiert med vekt og kjønn:

for menn - vekt (kg) x 35;

for kvinner - vekt (kg) x 31.

Neste - om hva som betyr hjemme kosmetikk vil forhindre utseendet av tidlige rynker, eliminere peeling, kløe, irritasjon.

Ansiktspleie

Hvis tørr hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre hjemme?

I pleie av medisinske urter hjelp - linden blomster, kamille, salvie gress, rosenbladene (kan erstattes med rosehip petals). Av disse lagre infusjoner - 1 ss. l. tørre råvarer tar 200 ml kokende vann, filtreres etter 30 minutter.

Dessuten brukes urte ingredienser i kombinasjon. For vask blir disse urter tatt i like store mengder, samt mynteblader, dildyr. To spiseskjeer av blandingen hell 500 ml råvann, kok opp og hold fortsatt på brannen i 5 minutter. Kjøttboksene avkjøles, filtreres.

Til ernæring og rensing av tørr, irritert hud med urtete i kombinasjon med meieriprodukter:

Ved infusjon av blomster av elderbær (1 ss L blomster per 200 ml kokende vann) legg til en teskje krem ​​20-30% fett.

En spiseskje med blader av en coltsfoot helles 100 ml varm melk, la den brygge til melken avkjøler. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i en melke tonic, og etter 30 minutter vaske dem med varmt vann (t 30 ° C).

Ingredienser å ta vare på denne typen hud er i kjøleskapet - honning, hytteost, eggeplommer, olivenolje. Vi tilbyr oppskrifter for hjemmelagde masker.

Honning og egg

honning - 0,5 ss;

oliven eller annen vegetabilsk olje - 2 ss;

kyllingegumuler - 2 stk.

Komponentene er kombinert, malt til homogenitet, litt oppvarmet, og forhindrer at eggeplommer blir krøllete. Massen pålegger huden i lag, med et intervall på 5 minutter. Masken er igjen i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullsskive. Disken er pre-dyppet i lime kjøttkraft, eller bare vasket med varmt vann.

Flake Mask

Havregryn sparer ikke bare høyt fettinnhold, men også tørrhet.

Mask forberede seg så. Flakes insisterer på varm melk for hevelse. Tilsett 1 ss grøt. l. honning, en teskje rømme og mykt smør, blandet til glatt. Masken holdes på ansiktet i 20-30 minutter, vaskes med varmt vann eller infusjon av urter, egnet for hudtype. Dette stoffet nærer, fukter.

Aloe hudpleie. Hvis anlegget ikke har avgjort ennå på vinduskarmen, så er det kjøpt på apoteket. Å forberede ta:

aloe juice - 15 ml;

kyllingegulv - 1 stk.

Apple gned på en fin riper. Komponentene blandes, påføres på renset hud, forlates i 1-2 minutter, vaskes av med varmt vann.

Persille pluss dill

Produktet som er fremstilt i henhold til denne oppskriften, fukter, glatter og oppfrisker huden.

persille, dill - på 1 gjeng;

rømme - 2 ss. l.

Greens smuldre og smelte i en mørtel, tilsett surkrem. Hvis massen er for tynn, tyk den med havregrynsmel, potetstivelse.

Blandingen fordeles over ansiktet, venstre i 15-20 minutter, vaskes av med varmt vann. I stedet for rømme og vegetabilsk olje brukes.

Gjær vs tørrhet

Gjær er verdsatt i kosmetikk fordi den har en rik kjemisk sammensetning. Produktet inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin E, PP, H, og også mineraler - kalium, kalsium, fosfor, sink, magnesium, etc.

For å lage en gjærmaske, ta:

Melk er oppvarmet, fortynnet i det, gjær fortynnet, tilsett sukker, la det stå på et varmt sted i en halv time. Verktøyet påføres, la i 30-40 minutter vaskes med vannkroppstemperatur.

Fruktskrubbe

Siden tørr hud er tynn, sårbar, sensitiv, pålegges spesielle krav på skrubbingen.

Oppskriften bruker ikke grove, skarpe slipemidler - malt apricotstein, salt. I stedet tar de havregryn, semolina, malt kaffe, frø av bær. Grunnleggende - fett, krem, tykk.

Her er to skrubbeoppskrifter.

Bland 1 teskje mashed banan, eple, honning, tung krem, 2 ts. semulegryn.

¼ kopp bringebær bær mashed i puree, tilsett 1 ts. rømme, olivenolje.

Huden masseres i 1-2 minutter, ikke lenger. Hvis ønskelig, la blandingen stå på huden i ytterligere 2 minutter, skyll med varmt vann.

Oppskrifter for andre kroppsdeler

Cleopatras bad vil bidra til å takle tørr hud på kroppen. For prosedyren fortynnes en kopp honning (200 ml) i 1 liter varm melk, blandingen helles i et bad. Vanntemperaturen er 37 ° C. Frisk melk får erstatte det tørre produktet, det tar 1-2 kg.

For hender

Problemer med huden på hendene oppstår fra ikke-overholdelse av sikkerhetsregler for arbeid med aggressive medier - vaskemidler, bombekastere, hvis vinteren ikke beskytter hendene med hansker eller votter, ofte bruker antibakterielle såper eller deodorert ikke bruk kremer.

Returnerer ungdommelig hud glycerin-honning kompresjon. For å gjøre dette, bland 1 ts. Følgende produkter:

Gruel er fordelt over hendene, bruk hansker laget av naturlig fiber, la i 20 minutter. Deretter vaskes produktet, bruk en nærende krem.

En annen oppskrift er et vegetabilsk oljebad (som er til stede - solsikke, oliven, linfrø). Oljen oppvarmes til 40-45 ° C, fjernes fra varme, nedsenk hendene i 20 minutter. Deretter tørkes huden med et serviett.

For hæler

Peeling og sprukne hæler vises som skyldes vitaminmangel, og som et resultat av sykdommer -. Soppinfeksjoner, sirkulasjonssvikt, forstyrrelser i hormonsystemet, etc. Også er det ubehag ubehagelig, trange sko.

For å eliminere tørrhet, spesielt, brukes antibakterielle midler - salver, kremer, sårheling, eksfolierende, mykgjørende midler.

Hjemme vil en potetkompress hjelpe deg med å takle problemet. Root rist (liten sone), tilsatt det samme volumet av linfrø som potetmos, helle litt vann og kokt inntil blandingen tykner. Varm (ikke varm) vassdrag påføres problemområder, hold i 20 minutter. Da blir føttene vasket, fjern den døde huden. Hælene smurt med jod.

Den enkleste metoden for behandling er å lage en komprimering fra ricinusolje om kvelden. En bandasje dyppet i olje påføres på føttene, setter på sokker og går over natten. Om morgenen blir resterende fett fjernet med et papirserviett.

For albuer

Honning og mandel olje vil bidra til å eliminere denne mangelen, noe som skjer nesten av samme grunner som på hjelene. En teskje olje oppvarmes til 40 ° C, blandet med samme mengde honning.

Blandingen påføres albuene, toppdekket med klamfilm. Mask holde en time, du kan hele natten. Honning er vasket av, en nærende krem ​​påføres huden.

Hvis tørrheten er veldig bekymret, gå til en hudlege eller en kosmetolog. De vil utnevne pleieprodukter. Det er verdt å kontakte en terapeut. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere årsaken til bruddet. I noen tilfeller er det behov for å konsultere en smal spesialist - en gynekolog, en allergiker, en reumatolog, etc.

Nyttig video

Hvordan bli kvitt tørr hud på ansiktet? Vi ser.

Tørr hud i ansiktet: hva skal du gjøre hjemme?

Vakre damer søker alltid etter måter å bli bedre, men tørr hud er en av hovedårsakene til frustrasjon. Det følger med peeling, dekorative kosmetikk på ansiktet av dårlig vedlikeholdt, ofte er det smertefulle områder. Nymodig kosmetikk hjelper ikke alltid. Alt avhenger av prinsippene om grunnleggende omsorg og de viktigste årsakene til tørrhet. La oss sortere ut de viktige nyansene i rekkefølge.

Tørr hud - hva er det?

 1. De spesielle egenskapene til tørt ansiktstype inkluderer følsomhet for kosmetikk og eksterne faktorer. Huden er fortsatt vakker, matt, med en behagelig rødme akkurat så lenge det er passet. Så snart det stopper, mister ansiktet sin tidligere attraktivitet og begynner å skrelle seg.
 2. Om vinteren er situasjonen komplisert. Under virkningen av vind og frostig luft blir ansiktet veldig rødt og kan forbli det i flere dager.
 3. Etter vask av epidermis, vil personen alltid bruke en krem ​​eller vask, for i det minste å lindre ubehag. Disse følelsene antyder at huden mangler dyrebar fuktighet.
 4. Tapet av væske passerer ikke umiddelbart, men under virkningen av fremmede stimuli. Huden består av flere lag, den øverste av dem beskytter mot væskeuttak. Men hvis det kåte laget er tynt og blottet for sine beskyttende funksjoner, begynner ansiktet å tørke og skrelle av.
 5. Det handler om funksjonene i den tørre typen. Det øvre laget er for tynt, og det er derfor ikke i stand til å holde tilbake all fuktighet i de nedre lagene av dermis. Også denne typen epidermis har lav lipidbalanse, i motsetning til normal eller fet hud.
 6. Men det er lipider (fett) som bidrar til å beholde fuktighet. Med deres mangel eller mangel på praktisk funksjon blir huden enda tørrere på grunn av omsorg for væsken. Disse prosessene er raske, de forsterkes under påvirkning av ultrafiolett stråling, kosmetikk av dårlig kvalitet, dårlig ernæring og andre forhold.
 7. Det skal forstås at mellom tørr og dehydrert hud har sine egne forskjeller. Det første alternativet innebærer at epidermis er tynn og delikat av natur, mer utsatt for negative miljøeffekter.
 8. Den andre typen sier at under visse omstendigheter (sykdom, vær, dårlig ernæring, etc.) har huden mistet fuktighet og lipider. Dehydrering oppstår på grunn av sterk tørking av fet eller kombinasjonshud på spesielle måter.

Et utvalg av kosmetikk for tørr hud

Hver type hud, enten det er for mye fett eller tørrhet, må behandles ordentlig.

 1. Med selvbehandling er det viktig å velge riktig kosmetikk som passer deg og systematisk bruke den. Det anbefales å gi preferanse til hydrogeler eller serum, som for det meste består av vann (fuktighetsgivende).
 2. Også, som en ekstern fuktighetskrem, bruk produkter som inneholder hyaluronsyre. Det dekker epidermis med en beskyttende "pustende" film, som beholder fuktighet i dermis dype lag, men tetter samtidig ikke porene. Som et resultat ser ansiktet alltid hydrert, rødt og sunt ut.
 3. Det er viktig å opprettholde riktig struktur av tørr hud. Som hovedprodukter som skal brukes 3-5 ganger i uken, velg formuleringer av retningsvirkning (for tørr hud). De må inneholde laktater, aminosyrer, B-gruppe vitaminer, syrer, naturlige sukkerarter.
 4. Hvis huden er utarmet under påvirkning av utilsiktede irritasjoner, for eksempel værforhold, lavkvalitets dekorative kosmetikk, manglende overholdelse av drikkeregimet, velger du ekstra midler for å gjenopprette lipidlaget. Du kan gjenopprette det med passende kosmetikk. Det må inneholde organiske syrer (for eksempel linolensyre, linolsyre), ceramider, estere og naturlige oljer. Sistnevnte inkluderer argan, karitt, agurk, soyabønne, sesam, havtorn, solsikkeolje, olivenolje.
 5. Det er verdt å huske for alltid at alt kosmetikk, omsorg eller dekorasjon, må inneholde et minimum av urenheter. Foretrekker naturlig hypoallergen kosmetikk. Det holder fuktighet, gjenoppretter lipidbalansen. Gi opp harde skrubber, bruk noen ganger syrebaserte peeling.

Daglig pleie for tørr hud

Selv om du velger riktig kosmetikk, inkludert alle slags naturlige stoffer for å opprettholde fuktighet og øke fettvev i ansiktet, kan du ikke gjøre det uten daglig pleie. Det regnes som grunnleggende og inneholder flere grunnleggende trinn. La oss sortere dem ut.

 1. For tørr hud må du bare påføre de mykeste og naturlige kosmetikkene du finner. Hårde geler virker ikke hvis de inneholder kull, slipende partikler, acetylsalisylsyre, etc.
 2. Foretrekker myk melk eller ansiktsvask, spesielt designet for tørr og sensitiv hud.
 3. Vær oppmerksom på formuleringer som inneholder algenekstrakt, naturlige oljer, azulene eller bisabol.
 4. Rengjøring utføres 1 gang per dag - etter morgenoppvåkning. Ikke utfør prosedyren oftere, for ikke å forverre tørrhet.
 1. Tørr hud kan ikke uten systematisk bruk av fuktighetsgivende lotion eller tonic. Dette verktøyet brukes 2-3 ganger om dagen etter vasking.
 2. Tonic bør ikke inkludere alkohol eller andre tørkemidler. Velg produkter for din hudtype som vil gjenopprette pH-balansen.
 3. Når det kommer i kontakt med kranvann, blir det alkaliske miljøet forstyrret, og den tilsvarende lotionen vil bringe den tilbake til normal og forberede ansiktet for å påføre serumet (krem, hydrogel).

Regenerering og ernæring

 1. For å oppnå ønsket resultat og overvinne tørr hud, bør du bruke en tykkere nattkrem. Kosmetologer anbefaler at man prefererer kosmetikk på halvsyntetisk basis.
 2. Naturlig fettblanding anses å være vanskeligere for en så mild type epidermis. Eksperter insisterer på bruk av kremer med nærvær av fettsyrer, vegetabilske oljer og ceramider.
 3. I sammensetningen av slike kremer kan det være myseprotein, algenekstrakt, elastin og kollagen. Før du bruker kosmetikken, må ansiktet være forberedt og rengjort. Sprer sammensetningen 1 time før sengetid.
 4. Spred kremet i et tykt lag og vent i ca 20-25 minutter. Deretter får det overskytende produktet å fjerne et papirhåndkle.

Beskyttelse og hydrering

 1. For å gi huden alt du trenger, er det viktig å bruke daglig krem ​​daglig. Husk at dette verktøyet nødvendigvis inneholder spesielle enzymer som beskytter epidermis mot miljøets negative virkninger.
 2. Blant slike antioksidanter kan man skille askorbinsyre, UV-filtre og tokoferol. Slike stoffer motstår for tidlig aldring av huden. Kremet bør også inkludere hyaluronsyre, kollagen og melkeprotein.
 3. Som et resultat av systematisk bruk av kosmetikk, vil huden få et sunt og stramt utseende. For å fylle cellene fra innsiden, er det viktig å inkludere honning ekstrakt, algen ekstrakt, drue frø ekstrakt og lecithin i produktet.
 1. En slik prosedyre bør utføres obligatorisk 1 gang i uken. Det er viktig å fjerne de kåte partiklene fra huden. Det anbefales å bruke bare retningsmidler for følsom og ømhinn epidermis.
 2. Det er verdt å ta hensyn til kosmetikk i form av masker på olje- og krembasis. Foretrekker homaser, enzymskiller og masker med fruktsyrer i form av mandel og melkesyre.
 3. Det er forbudt å bruke aggressive midler som ikke passer for din type epidermis. Slike produkter inneholder i de fleste tilfeller glykolsyre og salisylsyre.

Ernæring og dyp hydrering

 1. Masker av den rettede handlingen anbefales å utføres minst to ganger i uken. Slike kosmetikk bør tilnærme og fukte vevet av epidermis. For å oppnå maksimale resultater, anbefales det å rengjøre ansiktet med masker med fruktsyrer eller gommage før du bruker masker.
 2. Som regel inkluderer produsenter sporstoffer og ekstrakter av bilobo, alger, guarana og ginkgo. De aktive ingrediensene øker vevets tone og deres beskyttende funksjoner betydelig. Fuktighetsgivende masker inkluderer chitosan, kollagen, melkeproteiner og hyaluronsyre.
 3. Slike midler skal distribueres til den forberedte rensede huden i ikke mer enn en tredjedel av en time. Vent på den angitte tiden og vask med varmt vann. Etter det, fukte ansiktet med en retningskrem. For å opprettholde effekten så lenge som mulig, er det viktig å utelukke tørkeprodukter fra kosmetikk.
 4. Det er nødvendig å fullstendig forlate midler for å ta vare på ansiktet i form av masker, sammensetning for vask og tonics, hvis du etter påføring føler deg tinning og følelse av tetthet.

Masker mot tørr hud

 1. Kamille med hoppkegler. Kombinere i like mange blader av björnbær og jordbær, karasj, knust hummer, kamille. Ta 30 gr. samling og hell 200 ml. kokende vann. Insister komponenter en kvart time. Avstiv sammensetningen og tilsett 30 ml. eplejuice, eggeplomme og 15 gr. honning. Få fra komponentene av enhetlighet. Spred produktet over ansiktet, vask det etter en tredjedel av timen.
 2. Olivenolje med salat. Finhakk 2 ferske salatblader og bland med 15 ml. olivenolje, 15 gr. rustikk rømme. Nå ut fra komponentene i en homogen masse, gjelder på huden. Vent i ca. 25 minutter, vask med varmt vann.
 3. Solsikkeolje med sennep. Kombiner i en liten tallerken 10 gr. sennepspulver og 30 ml. solsikkeolje. Hvis sammensetningen er for tykk, fortynn komponentene med mineralvann uten gass. Spred masken over ansiktet i ikke mer enn 5 minutter. Vask på den klassiske måten. Etter det, fukte ansiktet ditt med en dagkrem.

For å eliminere tørr hud er det viktig å identifisere årsakene til et slikt problem. Om nødvendig, besøk en skjønnhetspleie. Hvis midler tillater det, er det verdt å bruke retningslinjer. Ikke glem å overvåke huden din daglig og gi den riktig forsiktighet, ernæring, hydrering. Bruk masker av egen matlaging.

Regler for omsorg for tørr hud

Eventuell hud krever oppmerksom omsorg, men tørr - spesielt. La oss forklare hvorfor. Økt tørrhet i huden er ledsaget av mange ubehagelige fenomener: desquamation, tidlige rynker, grovhet. De er ikke alltid forårsaket av utilstrekkelig omsorg. Fenomener kan være forbundet med noen patologier eller andre årsaker som bør elimineres, slik at huden igjen skinner med skjønnhet og friskhet. Å tillate epidermis å tørke for mye er uakseptabelt!

Fuktretensjonsmekanisme

På hudflaten er det et stratum corneum. Dens fuktighet er gitt av cellulære strukturer og lipider plassert mellom dem, som utfører flere funksjoner:

 • de fungerer som bindemiddel for post-cell strukturer;
 • hindre fuktighetstap;
 • regulere hastigheten på huden peeling og fornyelse av sine celler;
 • På grunn av den antimikrobielle virkningen utfører de en beskyttende rolle på overflaten av epidermis.

I normal hud er det en viss balanse mellom vanninnholdet i stratum corneum og i omgivende luft. Hvis det er forstyrret, vises tørr hud i ansiktet eller omvendt fet hud.

Vannlipidemulsjonsfilm, som dannes på overflaten av epidermis, bidrar også til bevaring av fuktighet. Det er dannet av sekreter av svette og talgkjertler og intercellulære lipider. En emulsjon kan ha et annet forhold av komponenter. Det avhenger av de ytre forhold og intensiteten av kjertlene.

Mekanismen for tørrhet og peeling av huden bestemmes av følgende faktorer:

 • mangel på fuktighet i stratum corneum;
 • for hyppig forandring av overflate laget av celler;
 • brudd på de beskyttende egenskapene til huden.

årsaker

Mange faktorer påvirker tilstanden til huden. Hver av dem kan føre til negative konsekvenser. Noen ganger kan utseendet på tørr hud i ansiktet og årsakene til dette fenomenet elimineres ved å velge de beste pleieprodukter.

Men noen ganger er de forbundet med en alvorlig sykdom som krever dyktig behandling.

De vanligste årsakene til tørr hud er:

 • mangel på talgkjertler eller deres dysfunksjon;
 • hormonelle endringer som forekommer i kroppen av en eller annen grunn;
 • lidelser forårsaket av genetisk bestemt predisponering;
 • en nedgang i fuktighetsnivået i hornhinnen med økende alder;
 • alvorlige sykdommer i fordøyelseskanalen eller diabetes mellitus, som ikke bare følger med tørr hud, men også av andre symptomer;
 • dyp rensing av huden, hvis den utføres for ofte;
 • avitaminose, som vanligvis begynner på slutten av en lang og kald vinter;
 • hyppig bruk av varmt eller lavt vann, samt aggressive vaskemidler når det vaskes;
 • for tørr luft i huset, spesielt om vinteren, i varmesesongen;
 • lenge opphold i sol eller frost uten beskyttende krem;
 • dårlig kvalitet eller feil utvalgte hudpleieprodukter;
 • utilstrekkelig bruk av rent vann
 • dårlig ernæring.

Hvis du ikke forstår årsakene til å lage tørr hud på ansiktet ditt, bør du opplyse om legen din dersom det oppstår flere symptomer på hud og kløe. De kan indikere noen hudsykdommer.

Pleieregler

Eliminere årsakene til hudproblemer, samtidig bør det gi en kompetent og regelmessig omsorg, som krever at flere betingelser overholdes.

 • Trenger å endre regler for vasking. Om morgenen vasker vannet bort alt fettet som frigjøres fra talgkjertlene om natten og frarøver huden på den beskyttende barrieren den trenger i løpet av dagen. Derfor er prosedyren for grundig vask bedre å overføre til kvelden.
 • Tørr ansikt skal vaskes med vann ved romtemperatur, og la badet eller dusjen være varm.
 • Vannkvalitet er viktig. Det må kokes og avkjøles eller brukes filtreres, tines eller avgjøres.
 • For vask kan du bare bruke fuktighetsgivende gel eller skum. Eventuelle såper bør utelukkes.
 • Ikke gni det våte ansiktet med et håndkle, det er bedre å la det tørke eller forsiktig plette med en myk klut.
 • Meget tørr hud krever et spesielt forsiktig utvalg av kosmetiske pleieprodukter. Hvis du ikke lager slike produkter fra naturlige produkter, er det bedre å kjøpe kosmetikk av kjente produsenter og helst i en serie, med et notat om den tilsiktede bruken for tørr hud. Det er nødvendig å forlate geler og lotioner som inneholder alkohol. Det har en tørkeeffekt på huden.
 • Forsiktig trenger å plukke opp dekorative kosmetikk. Både kremer og pulver må ha fuktighetsgivende egenskaper og inneholder beskyttende filtre.
 • Det er viktig og hvordan du fjerner sminke - det kan kun fjernes med spesielle, designet for dette kosmetiske produktet. Ikke la tonal sminke på ansiktet om natten.
 • Det er viktig å kompensere for mangel på vann i kroppen. Drikker mye væske hver dag vil ikke bare øke hudfuktigheten, men også fjerne metabolske produkter og giftstoffer. Dette vil bidra til å rense huden og gi den et friskt og sunt utseende. Daglig anbefales det å bruke opptil to liter vann.
 • Balansert ernæring er en viktig del av kampen mot tørr hud. En økning i kostholdet med frukt og grønnsaker bidrar til:
 • rettidig tarmrensing og rask fjerning av toksiner fra kroppen;
 • få kroppen av vitaminer og næringsstoffer involvert i forbedring av huden.
 • Det er nødvendig å overvåke fuktighetsnivået hjemme og på jobb. Hvis romluften er for tørr, bør du installere en luftfukter i den og også ventilere rommet regelmessig.
 • Det anbefales ikke overdreven svette, så du bør tenke på å velge en sport. Bassenger med klorerte vann har også en negativ effekt: Før du bader, er det bedre å bruke en rik krem ​​til huden.

Siden å bli kvitt tørr hud på ansiktet er ganske vanskelig, må du stille inn en lang og systematisk omsorg i samsvar med alle anbefalte anbefalinger.

Kosmetiske prosedyrer

Hvis det blir observert tørr hud i ansiktet, bør behandlingen omfatte ikke bare masker og kremer, men også effektive kosmetiske prosedyrer. Mange av dem kan utføres hjemme.

 • En varm komprimering øker kapillærblodstrømmen, ekspanderer og renser porene, fjerner det keratinske lag og støv fra hudoverflaten, hemmer fuktdamp, og fremmer også muskelavslapping. For å holde det kan du våt håndkleet brettet i en stripe med varmt vann og legg det på ansiktet i ca 20 minutter. Temperaturen bør være tålelig for ansiktet. Denne behandlingen er spesielt nyttig etter et avslappende urtebad.
 • Tørr hud på ansiktet gir seg god til å rense med dampbad. Prosedyren vil fylle den med en masse nyttige stoffer fra urteavkok, styrke blodstrømmen. Infusjon kan gjøres fra kamille, som er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper.

Essensielle og vegetabilske oljer

Eteriske oljer, som har blitt brukt til disse formål i lang tid, er et utmerket middel til omsorg for tørr hudtype. Ved å styrke cellemembranen stimulerer de utvekslingsreaksjoner, øker blodstrømmen og forbedrer dermed celleernæring. Fuktighetsgivende huden, samtidig mette den med vitaminer. Konsentrasjonen er så høy at det er nok å legge til noen dråper i midler til tørr hud. Et godt grunnlag for essensielle oljer er kaldpresset vegetabilsk olje, som absorberes veldig raskt i huden.

Olivenolje er spesielt egnet for dette formålet. De essensielle fettsyrene som den inneholder, danner en tynn film som omslutter huden og holder fuktighet i den. Og effekten av antioksidanter stimulerer produksjonen av kollagen, noe som øker dets elastisitet.

Olivenolje er et universelt middel som kan brukes på alle hudtyper i kombinasjon med forskjellige tilsetningsstoffer, men det er spesielt nyttig for tørr. Den brukes i form av kompresser, masker blir forberedt på grunnlag. Olje selv du kan bare tørke huden, litt varm. Alle disse prosedyrene gjøres best om natten.

masker

Arsenalen av kosmetiske midler er flott, og hver kvinne kan velge hvordan man skal takle et tørt ansikt og hva man skal gjøre med tidlige rynker. Utmerket fukter huden en rekke masker. De gjenoppretter elastisitet og reduserer aldringsprosessen med vanlig bruk. De er enkle å forberede hjemme, ved hjelp av de naturlige produktene som alltid finnes på kjøkkenet. En annen fordel er fraværet av kjemiske tilsetningsstoffer.

 • Sennepspulver blandet med olivenolje fukter huden perfekt og stimulerer kapillær blodstrøm. Et rush av blod bidrar til anrikning av overflatelaget av oksygen og nyttige sporstoffer.
 • Masken har en utmerket fuktighetsgivende effekt og er laget av revet eple basert på olivenolje. Etter flere behandlinger blir huden frisk og fløyelsaktig.
 • Havregryn hjelper med peeling. De skal helles med varmt vann, og honning og litt glycerin skal legges til den hovne massen. Det nærer og regenererer huden.
 • Den ypperlige fuktighetsgivende og foryngende effekten er preget av en agurkmaske. Det kan tilberedes på grunnlag av tung krem, og noen få dråper sitronsaft gjør det mykt og smidig.

I dag finnes det ulike metoder for fuktighets-, beskyttelses- og ansiktspleie. Bare på lyst og evner avhenger av hva du skal gjøre, og hvis huden er tørr, hvordan du skal fuktighetsgjøre den. Og hjemmebehandling er tilgjengelig for alle, du trenger bare å følge oppskriftene og observere regelmessighet. Da vil huden alltid være glatt og godt preparert.

Tørr hud på ansiktet. Hvordan bli kvitt, hva du skal gjøre, hva du skal behandle. Masker for tørr hud

Hvis det oppstår tørr hud i ansiktet, må måten å bli kvitt dette ubehagelige symptomet velges i samsvar med kroppens individuelle egenskaper. Først av alt er det nødvendig å utelukke hudsykdommer og forekomsten av en allergisk reaksjon.

Sørg for at de ikke er til stede, bør du prøve å eliminere tørrhet ved hjelp av endringer i hudpleie, kosthold og bli kvitt dårlige vaner.

Det er en rekke generelle anbefalinger om hvordan du blir kvitt ubehag hvis tørr hud dukker opp i ansiktet. De passer for alle, uavhengig av kjønn, alder og klimaforhold.

Oppretthold vannbalansen

Kosmetologer er enstemmig av den oppfatning at årsaken til tørr hud i mange tilfeller ikke er tilstrekkelig væskeinntak. Det er en spesiell formel som lar deg beregne mengden vann som en person trenger per dag.

Vannbalansen i kroppen er faktisk av avgjørende betydning.

For å gjøre dette bør den faktiske kroppsvekten multipliseres med 30 ml. Dette er en indikator på forbruk av rent vann, og ikke noen annen væske i form av drinker, første kurs, saftige grønnsaker og frukt.

I den varme sesongen, med intens fysisk anstrengelse, flytur og alvorlige påkjenninger, bør dette beløpet økes med 20-30%.

Unngå negative eksterne faktorer

I varmt, vind eller frost, blir huden ofte tørr. Det er mulig å forhindre ytterligere forverring av situasjonen ved å sette ansiktet i 30 minutter før du forlater huset en beskyttende krem, beskytte ansiktet mot sollys og vind, oppvarm det med et skjerf eller en høy hevet krage av klær. Dette er noen ganger nok til å gjenopprette huden på egenhånd.

Om vinteren anbefaler kosmetologer jevnlig å bruke et lag med dekorative kosmetikk over en beskyttende krem. Pulver kan også beskytte huden mot UV-stråler og fuktighetstap.

Krem og dekorative kosmetikk beskytter huden din i den kalde årstiden

Hvis huden føles tørr i oppvarmingssesongen, når fuktighet i romluften minker, bør du bruke en spesiell luftfuktighet eller plassere en åpen beholder med vann i nærheten av varmeren.

Kompetent valg og bruk av kosmetiske produkter

Ofte gir feil utvalg av kosmetiske preparater utseende av tørr hud på ansiktet. Men, ikke å vite hva som forårsaket det, og hvordan å bli kvitt tørrhet, forsøker en person å løse problemet ved hjelp av samme midler.

Den vanligste feilen er å velge ansiktspleieprodukter uten hensyn til aldersgruppe og hudtype, samt tonic og lotioner som inneholder alkohol.

Det er også en slik vanlig feil som å kvitte seg med symptomene på utseendet av tørr hud på ansiktet ved å bruke fettsyrende kremer. Deres handling må klart skille seg fra fuktighetsgivende midler. Hvis førstnevnte er utformet for å berike huden med fett, er sistnevnte ment å introdusere og beholde fuktighet i de øvre og dype lagene av epidermis.

Ansiktskrem bør velges etter type og alder

Utvalget av fuktighetskrem gjør at du kan velge riktig alternativ, avhengig av graden av tørrhet i huden, dens årsaker og klimatiske faktorer.

Hudpleieprodukter er delt inn i følgende typer:

 • Midler danner en beskyttende film som forhindrer fordamping av fuktighet fra overflaten av det ytre laget av epidermis.

Dens grunnlag kan være petrolatum, som er en kunstig fett, eller slike naturlige ingredienser som marine kollagen og aloe juice. Vanligvis fungerer de grunnleggende vinterpreparatene i henhold til dette prinsippet.

 • Midlene tiltrekker og holder fuktighet. Deres grunnlag er glycerol-, hyaluronsyre- og kollagenfibre.

Slike kremer er tilrådelig å påføre huden, hvis tørrhet skyldes uønskede klimatiske faktorer og hyppig kontakt med vann (spesielt når du svømmer i sjøen eller klorert bassengvann).

 • Midler som er i stand til å trenge inn i dermis dype lag, forårsaker en tilførsel av fuktighet til den og undertrykker dens utgang fra cellene.

De aktive ingrediensene i slike legemidler er komponenter med lav molekylvekt av hyaluronsyre eller ekstrakt fra Centella Asiatica. De er en del av dyre linjer for å ta vare på ansiktet eller danne grunnlaget for profesjonell kosmetikk.

 • Agenter som inneholder peptider forsterker de naturlige prosessene for fuktretensjonering av celler, ved å stimulere sin produksjon av sitt eget sure miljø med hyaluronmolekyler.

De passer til moden hud med tegn på aldersvilje. Å prøve å påvirke med sin hjelp på den unge, delikate huden, kan ikke.

Å forsøke å kvitte seg med tetthet og peeling etter at tørr hud dukket opp i ansiktet, bør du nøye overvåke morgenkremet og bruke en nattekvivalenter før du går i dvale.

Bruk av dagkrem om natten provoserer hevelse og tørr hud. Et nattsmedisin gir ikke tilstrekkelig beskyttelse mot eksterne klimatiske faktorer, og fører derfor også til dehydrering av epidermis.

Tidlig behandling av patologier av indre organer

Tørr hud kan være et tegn på hormonforstyrrelser og abnormiteter i indre organer, som inkluderer:

 • funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen;
 • diabetes mellitus;
 • leversykdom;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • utilstrekkelig produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.

I dette tilfellet er det umulig å gjøre huden fuktig ved hjelp av ekstern kosmetikk.

Tørr hud kan skyldes indre sykdommer, så hvis kosmetikk ikke hjelper til med å løse problemet med tørrhet og flaking av dermis, konsulter lege.

For å gjøre dette må du kontakte klinikken, bli undersøkt og et behandlingsforløp. Riktig utvalgte hormonelle og terapeutiske stoffer vil ikke bare forbedre de berørte organers arbeid, men også eliminere problemet med tørr hud.

Eliminering av strømfeil

Hvis det er tørr hud i ansiktet, bør du nøye undersøke dietten nøye før du blir kvitt den.

Mangel på vitamin A, C, E og gruppe B og E fører til en reduksjon i syntese av hormoner og andre stoffer som utgjør strukturelementene i kroppens celler og vev.

Alt dette påvirker øyeblikkelig tilstanden på huden, som kan virke peeling.

Du kan eliminere tørr hud ved å inkludere produkter som er rike på de listede vitaminer i menyen.

Hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt dette problemet? Dette spørsmålet blir ofte bedt om det rettferdige kjønn, som ikke overholder et sunt kosthold. Først må du justere kostholdet ditt og konsumere sunne matvarer beriket med vitaminer.

Hvis det av en eller annen grunn ikke kan gjøres, bør du begynne å ta fiskeolje eller vitaminkomplekser som er spesielt utviklet for å forbedre tilstanden til epidermis.

Unngå overbruk av rensemidler

Tørr hud forårsaket av overdreven bruk av såper, skrubber, gommazhy og andre rengjøringsmidler, elimineres ved å redusere hyppigheten av bruken.

For personer med meget tørr hud, anbefaler kosmetologer å bytte ansiktsvaskprosedyre med spesielle lotioner og tonics som ikke inneholder alkohol. Hvis dette ikke er mulig, bør du bruke såpe med tilsatt krem ​​eller kosmetiske oljer.

Etter vask bør du ikke tørke ansiktet tørt med et håndkle, det vil være nok bare for å suge det med en ren serviett. Deretter bør våt hud tørkes med tonic eller micellar vann og påfør et lag fuktighetskrem som forhindrer tap av fuktighet.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på vannkvaliteten. For vask med tørr hud bør du bruke kokt, renset eller smeltet vann.

Farmakologiske preparater som eliminerer tørr hud

Sterk flaking av tørr hud kan elimineres med krem ​​inneholdende hydrokortison, hvis konsentrasjon ikke overstiger 0,5%.

Påfør et slikt legemiddel bør være 1 gang i 14 dager. I fravær av et resultat, bør bruken avbrytes og henvise til en profesjonell kosmetolog eller en hudlege.

Svak eller sunn hud bør behandles med panthenol.

I tilfeller der tørr hud skyldes overdreven eksponering for sollys, sterk vind eller frostluft, anbefales det å bruke en spray eller krem ​​Panthenol. Det myker ikke bare huden, men reduserer også betennelsen og akselererer celleregenerering.

Bepantin krem ​​er egnet for fuktighetsgivende tørr hud. Til tross for at den er beregnet for barn, har stoffet vist seg som et fuktighetsgivende og helbredende middel for hud av noe slag hos voksne.

Rengjøringspreparater for tørr hud

Før du legger på krem, må du fjerne huden på det døde laget av døde celler.

For å gjøre dette, bruk en rekke scrubs og gommazhi. Det skal forstås nøyaktig hvilke av disse produktene som er egnet for tørr hud, og hva er forskjellene deres.

Rengjøring kosmetikk

Bare unge kvinner under 30 år kan bruke skrubbe. Krembaserte produkter som bruker kunstige partikler som eksfolierende, er egnet for å rense tørr hud.

Naturlige slipemidler (malt kaffebønner, havsaltkrystaller, aprikossten, nøtteskall osv.) Har skarpe hjørner og kanter som kan skade epidermis. Men kunstige partikler er avrundet, og kan ikke skade de øvre lagene i huden.

Du kan bruke skrubben ikke mer enn 2-3 ganger i uken på et forfuktet ansikt med glatte sirkulære bevegelser, slik at området på nedre og øvre øyelokk blir uberørt. Da skal agenten vaskes av med kaldt kokt vann, og en nærende eller fuktighetsgivende krem ​​skal påføres huden.

Det er bedre å forsiktig rense moden, tørr eller sensitiv hud med gommage, som er et kjemisk peelingmiddel. Dette er en tykk krem, hvor de slipende partiklene erstattes av fruktsyrer.

Når du legger stoffet i ansiktet, bør du vente til det er helt tørt, og fjern forsiktig fingerens rullende bevegelser, slik at huden ikke strekker seg. Bruk gommage bør ikke være mer enn to ganger på 7 dager.

Hjemmelagde oppskrifter fuktighetsgivende og helbredende overdreven tørrhet

Til disse formål er havregryn dampet i kokende vann egnet. Etter kjøling må du legge til 1 eggprotein til dem. Påfør sammensetningen av masken på ansiktet, bør være en ryddig massasjebevegelse med et tynt lag. Hold produktet på ansiktet ikke mer enn 3 minutter, skyll deretter med rent vann.

Scrubs kan være:

 • en blanding av krem ​​med høy prosentandel av fett (bedre enn marked) og fint salt i forholdet 2: 1;
 • Massen av hvitt melbrød, gjennomvåt i varm melk, vil hjelpe til med å løse problemet med hvordan å kvitte seg med flaking hvis tørr hud dukker opp i ansiktet;
 • massen av vannmelon, agurk eller eple.
Gurkemaske har gode fuktighetsgivende og toningegenskaper.

Rid huden av døde celler kan bruke honning. Det er nødvendig å fukte fingrene med vann, dyppe padsene i honning, masser forsiktig det ønskede området og vask det av.

Sluttpunktet i prosessen med bruk av skrubbe er å påføre en krem ​​med næringsstoffer som raskt trenger inn i epidermis og vil bidra til forbedringen.

Populære formuleringer av tradisjonell medisin for tørr hud

Før du bruker noen sammensetning, må du kontrollere kroppens reaksjon på mulige allergier. Påfør litt på den indre overflaten av albuen og vent ca 30-40 minutter. Følelsen av brenning og rødhet vil indikere umuligheten av videre bruk av sammensetningen.

Honning bør behandles svært nøye for de som har blodårer i nærheten av dermisflaten. Sterkt aktive biologiske stoffer i dette produktet kan provosere deres brudd og utseendet av rosacea.

Før du bruker masker mot tørr hud i ansiktet (men som alle andre) kjære, utfør en allergitest

Sammensetninger fra tørr hud inneholder ofte følgende ingredienser:

 • krem;
 • hjemmelaget ikke saltet smør;
 • ostemasse;
 • vegetabilsk olje;
 • sitronsaft;
 • eggeplommer;
 • honning.

Meieriforbindelser fra tørr hud

Oppskrift nummer 1

ingredienser:

 • 20 g fett hytteost;
 • 20 g hjemmelaget krem;
 • 20 ml olivenolje.

Ingredienser bør blandes grundig, påføres, forlates for en kvart time, og etterpå fjernes ved vasking.

Oppskrift nummer 2

ingredienser:

 • 15 g smør;
 • 50 ml melk;
 • 5 ml fersk persille juice;
 • 5 g gelatin.

Melk skal helles i en glassbeholder, bestrøket med gelatin og plasseres i et vannbad. Vent kontinuerlig, til gelatin er fullstendig oppløst, sett til side, legg til smør og slå med en blender.

Mjölksammensetning med tilsetning av persillejuice vil skaffe foryngende og toningegenskaper

Hell persille juice, bland, søl på ansiktet i en kvart time, skyll med vann.

Oppskrift nummer 3

ingredienser:

 • 50 ml melk;
 • 2 ss. l. eplepulp;
 • 1 eggeplomme.

Grind eplet på en plastrist, legg til melk og pisket eggeplomme. Påfør ansiktet, la i en halv time, ta av med varmt vann.

Masker med vegetabilske oljer

Blant de fuktighetsgivende sammensetninger med bred applikasjon oppnådd følgende oljer av vegetabilsk opprinnelse:

 • olivenolje;
 • mandel;
 • jojobaolje;
 • fra aprikos groper;
 • hvetekim.
Oljeformuleringer har vunnet berømmelse for de storslåtte "fighters" med tørr hud

Disse oljene bør legges til sammensetningen av tørr hud, de kan smøre ansiktet 2-3 ganger om dagen eller bruke som komprimerer.

Applikasjonsinstruksjonen er som følger:

 • rent ansikt;
 • varme noen av oljene;
 • sett det på en gasbind serviett;
 • ta en horisontal posisjon
 • Påfør en komprimering og la den stå i 15-25 minutter.

Nyttig sammensetning av eggeplomme

ingredienser:

 • 1 eggeplomme;
 • 1 ts. honning;
 • 0,5 ts. fersken smør.

Blanding av ingrediensene, du må sette dem på ønsket område av ansiktet, legger litt før dannelsen av en tørr skorpe. For å opprettholde 20-25 minutter., Vask av med vann om en kvart time.

Fruktformuleringer

For tørr hud, banan, fersken eller aprikospuré kan brukes som næringsstoff. De har større effekt når de blandes med krem, hestekjøtt, eggeplomme, oljer.

Fruktpuré antyder:

 • 2 ts. naturlig honning;
 • 1 ts. usaltet smør eller hjemmelaget krem;
 • 50 g forsiktig omrørt fruktpuré.

Alle masker med tilsetning av frukt skal tilberedes umiddelbart før påføring.

Bruken av havremel i tørre formuleringer

Først må du grundig grille flakene og damp dem med varm melk. Deretter kan våtblandingen blandes med gulrotjuice, eggeplomme, krem, oljer, potetmos.

For å opprettholde slike sammensetninger på den delikate huden i ansiktet anbefales ikke mer enn 20 minutter.

Fra tørrhet og rosacea på ansiktet

Sammensetningen er egnet for personer som har overdreven tørrhet med tegn på rosacea. Kombiner og bland disse ingrediensene:

Hvis du har tørr hud i ansiktet, hvordan bli kvitt hjemme? Du vil bli hjulpet av en maske basert på linfrøolje, som også hjelper i kampen mot rosacea.

 • 1 ss. l. fett hytteost;
 • 1 ss. l. sterk brygging;
 • 1 ts. lin olje;
 • 1 ts. knust til en tilstand av tørket melketørket sitronskall;
 • 1 ss. l. juice av persille.

Påfør den resulterende massen på ansiktet og vask av etter en kvart time.

Salon prosedyrer

Hvis det er tørr hud på ansiktet, vil du bli kvitt en profesjonell skjønnhetspleie.

Etter inspeksjonen vil spesialisten anbefale en av følgende prosedyrer:

 • frukt syre peeling;
 • Mesoterapi kurs med hyaluronsyre preparater;
 • intensiv fuktighetsgivende kurs
 • maskinvare teknikker for kontaktløs eksponering.

Velge en salong, man bør ta hensyn til kvalifisering av en spesialist, samt graden av overholdelse av antiseptika under manipulasjonene.

Hvis tørr hud på ansiktet ikke elimineres av kosmetiske prosedyrer, bør du søke råd fra en hudlege eller endokrinolog for å identifisere årsakene til sykdommen og ta skritt for å eliminere den.

Hva å gjøre hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt peeling:

Hva skal jeg gjøre hvis huden er tørr? Regler for pleie og hjemmelaget kosmetikk for tørr hud

Eiere av tørr hud vet ikke hva som skinner, forstørret porene og akne. Imidlertid lider de av defekter av deres type epidermis, da deres talgkjertler ikke produserer nok fett. Dette gjør huden sårbar for de negative effektene av det ytre miljøet. Mangelen på en beskyttende film og mangel på fuktighet i cellene fører til uttørking, konstant peeling og rask aldring. For å unngå dette, krever kompetent og passende omsorg for tørr hud, som eliminerer de skadelige effektene av ulike faktorer (ekstern og intern) som bidrar til tørking. For å kjempe ta av, er det nødvendig å begynne å finne ut av det.

Årsaker til tørr hud

For å kvitte seg med tørrhet i ansiktets hud og ha minst en sjanse for suksess, må du vite årsakene som fører til dehydrering og mangel på fett som produseres av talgkjertlene. Hvis dette er arvelige faktorer, vil den eneste løsningen være regelmessig omsorg for denne typen hud gjennom hele livet. Hvis det imidlertid er mulig å fastslå at andre forhold som du kan endre og til og med eliminere er årsaken til tørrhet, kan du bli eier av en normal hudtype og ikke lenger lider av for tidlig aldring, smalere porer, følsomhet og peeling. Årsaker til tørrhet kan være:

 • arvelighet;
 • Alder endres;
 • Forstyrrelser i sebaceous kjertler;
 • Interne sykdommer i kroppen: problemer i mage-tarmkanalen, nervesystemet;
 • Feil bruk og utvalg av hudpleieprodukter (hyppig peeling, bruk av såpe til vask);
 • Vitamin mangel;
 • Lang opphold i sol eller frost;
 • Feil hudpleie: For eksempel kan hyppig vask med for varmt eller klorert vann føre til tørking av huden.

Regler for omsorg for tørr hud

Ta vare på tørr hud regelmessig, uavhengig av årsaker og tilstand. Det er feil å fastslå dette bare ved eksacerbasjoner, når ansiktet er dekket med en flaky skorpe eller nådesløs "kråkefødder" vises under øynene. Alle eiere av tørr hud bør forstå en fast regel: Regularity of care er en garanti for suksess i denne vanskelige oppgaven.

 1. Vasking anbefales kun om kveldene. Om morgenen fjernes fettet, som kjertlene har utviklet seg over natten, og huden er berøvet beskyttelsesbarrieren den trenger. Dette gjør det sårbart for ytre påvirkninger.
 2. Du kan vaske med vann ved romtemperatur. Bruk av varmt vann er utelukket. Derfor bør også bad og dusjer være varme.
 3. Om kranvann, uansett hvor kjent og praktisk å bruke den, må du glemme. For vask må du stå, filtrere eller avkjøle etter koking.
 4. Vaskeprosessen utelukker bruk av såpe. Trenger en spesiell fuktighetsgivende gel eller skum.
 5. Etter vask må du ikke gni ansiktet med et håndkle: bare litt fuktig gjenværende fuktighet på huden.
 6. Du må nøye velge midler for å ta vare på denne typen hud. Først bør de alle være fra samme serie (eller minst en produsent). For det andre må de merkes: "FOR TØRRE HUD" eller "MØTTE".
 7. Det anbefales å nøye studere sammensetningen av de pengene du har kjøpt: den bør ikke inneholde alkohol, som tørksløs huden. Når du forbereder hjemmelagde masker og lotioner, ta også forsiktig hensyn til dette.
 8. Bruken av dekorative kosmetikk bør være svært begrenset og kompetent. Det er tillatt å bruke på huden bare fuktighetsgivende fundament og pulver, som i sin sammensetning inneholder alle slags beskyttende filtre.
 9. Du kan ikke gå i seng uten å fjerne rester av kosmetikk fra huden. For å fjerne sminke er det spesielle verktøy - kosmetisk melk, for eksempel.
 10. Korrigering av drikkeregimet er nødvendig: Når huden er tørr, anbefales det å drikke minst to liter vann om dagen.
 11. Riktig ernæring er et annet viktig poeng med omsorg for tørr hud. Det er nødvendig å minimere forbruket av krydder og krydret, for salt mat. Kaffe, alkohol, karbonert vann er vanndrivende, bidrar til rask fordampning av fuktighet fra cellene, noe som forverrer tilstanden til epidermis.
 12. To ganger i året er det nødvendig å bruke multivitaminer. Under eksacerbasjoner (når ansiktet blir dekket med en skalpet skorpe) anbefales det å drikke separate vitaminer A og E (i enhver form, inkludert som en del av fiskeolje).

Disse anbefalingene, som gir eksperter, er lette og komplekse på samme tid, men de som ønsker å oppnå resultater, vil takle dem. Hvis problemene med tørrhet er skjult mye dypere eller tilstanden av huden allerede er i gang, er det bedre å henvende seg til fagfolk som vil gjennomføre den nødvendige undersøkelsen og foreskrive riktig behandling.

Behandling for tørr hud

For kosmetologer, er det unormale arbeidet til talgkjertlene (i dette tilfellet en utilstrekkelig mengde subkutant fett), så vel som manglende evne til å beholde fuktighet i seg selv, alvorlige sykdommer som krever behandling. Ifølge eksperter på dette feltet, involverer det profesjonell fuktighet av huden i hytta og, allerede som et tillegg, passende hjemmebehandling. Til dags dato er de mest effektive terapeutiske prosedyrene for tørr hud:

 • En varm kompressor utvider porene, blodkarene, forbedrer mikrosirkulasjonen, fjerner døde celler og støv, varme huden. Som følge av denne prosedyren stopper fordampningen av vann fra cellene, stratum corneum absorberes av fuktighet og svulmer - så den mest tørre huden blir bare en prosedyre, myk, delikat, utrolig elastisk;
 • Saltrensing;
 • Peelings (mekanisk, maskinvare, kjemisk) fjerne døde celler, forny huden;
 • Kollagenmasken strammer huden, fukt og toner den;
 • Ulike typer kosmetisk massasje forbedre blodsirkulasjonen, fjern gamle celler, oppdatere hudfarge;
 • Syr mesoterapi (administrering av terapeutiske injeksjoner) metter de dype lagene i epidermis med fettsyrer;
 • Biorevitalisering - innføring av hyaluronsyre ved injeksjon, som har en utmerket fuktighetsgivende effekt;
 • Ulike salongprogrammer for aktiv ernæring og nødhud hydrering.

Kvalifiserte spesialister innen kosmetikk prøver å optimalisere prosedyrer og behandlinger for tørr hud i ansiktet, i henhold til individuelle indikatorer. Fuktighetsgivende og beskyttende programmer for slik terapi er effektive og svært etterspurt i dag. Hvis tilstanden til huden ikke er så viktig for å søke medisinsk hjelp, kan du bruke hjemmemedisiner som kan forbedre tilstanden til tørr hud.

Hvordan forbedre tilstanden til sensitiv hud? På salongen og folkemetoder.

Oppskrifter til hjemmelagde produkter for tørr hud

Hjemmelaget kosmetikk for tørr hud er ikke begrenset til masker og kremer. For det må du nøye velge og skum (eller gel) for vasking og skrubbing og tonic. Videre bør de ikke brukes fra tid til annen, i perioden med aktiv peeling eller økt sensitivitet i offseasonen. Regelmessigheten av bruken er en garanti for at hudcellene i den nærmeste fremtid vil mangle verdifull fuktighet og ansiktet blir frisk.

 • Varm komprimering

Terry håndkle foldet med en stripe, dukkert i varmt vann (slik at huden kan tåle og ikke brenne), sett på ansiktet til stoffet er helt avkjølt. Denne prosedyren forbedrer blodstrømmen, fjerner urenheter fra huden, slapper av muskler. Det kan holdes hver annen uke etter et avslappende bad.

 • Kamille dampbad

Tre spiseskjeer av farmasøytisk kamille helles tre liter vann, kok i ca 15 minutter. Fjern fra varme, legg på en stol eller et lite bord, bøy over en kasserolle, dekk hodet med et håndkle. Du må vare i ca 10 minutter. Når kjøttkraft kjøler ned, bør du senke ansiktet ditt lavere og lavere. Deretter vasker du med kaldt vann og tørker huden med fuktighetsgivende lotion.

En spiseskje havremel helle 50 ml varm melk med høy prosentandel av fett. Insister 10 minutter. Påfør ansiktet i 15 minutter, skyll med kaldt vann. Masken forårsaker sjelden allergier. Du kan gjøre det to ganger i uken i en måned.

Rensing av smuss og eksfoliering av døde celler er et viktig skritt i omsorg for tørr hud. Du kan ikke frata det av peeling ved hjelp av myke skrubber som renser forsiktig og veldig delikat. En gang i uken for denne prosedyren vil være ganske nok. Knead med gaffelmasse av moden, uten banans mørke, tilsett sukker (3 ss), honning (teskje) og vaniljeekstrakt. Skrubbingen påføres huden med lette sirkulære bevegelser, i noen minutter blir ansiktet masset, og deretter vaskes blandingen med kaldt vann.

Tonics for tørr hud bør gi sin rensing og fuktighetsgivende. Du kan tørke ansiktet ditt før du bruker krem ​​med persille kjøttkraft. Det er veldig enkelt å gjøre det: hakk 200 gram grønnsaker, hell en liter vann, koke, kul, belastning. Den er lagret i kjøleskapet og er i stand til å gi personen en utrolig friskhet, og eliminerer følelsen av tetthet. Melk tonic for tørr hud er også ikke mindre effektiv. Bare tørk ansiktet ditt to ganger om dagen med kul melk.

Kremet brukes vanligvis etter en fuktighetsgivende tonic. Hvis du foretrekker butikkprodukter, velg et produkt som inneholder liposomer, nanosfærer, ceramider, linolsyre, gamma-linolsyre. Du kan også tilberede en hjemmelaget krem, som vil være like effektiv i omsorg for tørr hud.

En spiseskje av farmasøytisk kamille, hell kokende vann (250 ml), dekke, kjølig, belastning. Legg til to spiseskjeer av den resulterende infusjonen av en liten vegetabilsk glyserin (litt mindre enn en teskje). Smelt en spiseskje smør eller margarin, bland med en teskje ricinusolje, tilsatt geranium-essensiell olje (ikke mer enn tre dråper). Bland alle ingrediensene, slå med en mikser, sett i en krukke og sett i kjøleskapet. Du kan holde fuktighetsgivende blandingen i fem dager. Hvis du legger til en teskje kamferolje til det, vil holdbarheten øke med noen flere dager.

Alt dette rådet, utviklet av kosmetologer, må brukes til å bevare ungdommen, friskheten og skjønnheten i tørr hud. En full forsiktighet, en sunn livsstil, vanlige skjønnhetsbehandlinger hjemme og i salonger vil tillate deg å sikre at ingen innser at din hudtype er tørr. Metoder for å fukte og beskytte den er tilgjengelig for enhver skjønnhet i dag, og de må settes i praksis fra en tidlig alder. Da vil hverken tid eller aggressive faktorer dominere skjønnheten i ditt alltid friske og så unge ansikt.

Flere Artikler Om Typer Acne