Grove albuer - et fenomen som oppstår ofte, men bringer ubehag til personen og ser ikke ut estetisk tiltalende. Årsakene til patologien er mange, så vel som måter å kvitte seg med. I publikasjonen vurderer vi spesielt hvorfor albuer kan bli grove og tørre, samt måter å eliminere denne vanskeligheten på.

årsaker

Som regel, hvis problemet oppdages plutselig, må årsakene søktes i det ukorrekte arbeidet til de interne sekretjonsorganene. På grunn av det faktum at metabolske prosesser forstyrres i kroppen, begynner det kornede cellelaget å øke. Dette betyr at han selvsagt ikke har tid til å skrelle seg. Som et resultat er utseendet av keratose navnet på en tilstand der tørr hud vises på visse områder av kroppen. Det er en annen patologi - hyperkeratose, i hvilket tilfelle huden flager over hele kroppen, og i denne situasjonen krever hjelp av en kvalifisert hudlege.

Noen ganger blir huden på albuene tørr og grov på grunn av den mekaniske påvirkningen. For eksempel, hvis en person ofte stoler på albuer (anta at når du arbeider på en datamaskin), er det mulig at huden endres uavhengig av kroppens generelle tilstand.

Hvis problemet oppstår som følge av mekanisk stress, er det lett å eliminere det, og det er ikke nødvendig å konsultere en lege. Fett kremer, betyr for peeling - og allerede etter et par uker vil albuene igjen bli myke og behagelige å ta på. I så fall, hvis årsaken blir en funksjonsfeil i kroppen, er det viktig å kontakte legen, da meget tørr hud kan indikere en rekke visse sykdommer.

Basert på det foregående kan det sies med presisjon at de viktigste eksterne årsakene er mangel på riktig pleie, så vel som den mekaniske effekten på huden. Men det er andre, mer alvorlige patologier som skyldes at huden på albuene begynner å skrelle seg:

 1. Hypertyreose. Hvis kroppen øker nivået på bestemte hormoner i tilfelle av forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, utløses spesielle prosesser i kroppen, som følge av at fartøyene slapper av, slutter å utføre hovedfunksjonene, noe som fører til en rekke lidelser i kroppen, hvorav det ene er hudskalling.
 2. Diabetes. En alvorlig sykdom som manifesterer seg i forstyrrelsen av alle systemer og organer, spesielt - de metabolske prosessene endres helt. Hvis du merker hyppig tørst, utbrudd av svimmelhet og ukontrollabel sult, mens epidermis flager av - dette er en grunn til å konsultere en lege.
 3. Beriberi. En av de vanligste årsakene til tørr hud er albuer. Vitaminer, mineraler, aminosyrer, mikroelementer må være tilstede i kroppen for normal drift. Ellers blir ikke bare utseendet, men også generelt velvære forverret. Ofte observeres mangel på vitaminer hos kvinner som ønsker å gå ned i vekt - på grunn av mangel på næringsstoffer i kroppen.

Sunn hud på albuer: Hvilke vitaminer trengs?

Siden avitaminose er en ganske vanlig årsak til hudproblemer, bør du vurdere hvordan vitaminer trenger spesiell oppmerksomhet for at epidermis skal gjenopprette:

 1. Vitamin C. Tar en aktiv rolle i stoffskiftet i vevet - hvis det ikke er nok i kroppen, kan huden begynne å knekke og skrelle.
 2. Retinol. Med sin mangel regenererer huden mye langsommere, og dette betyr at en person vil bli forstyrret ikke bare av tørrhet, men også av sprekker som vil helbrede lenge.
 3. Vitamin E. Den sterkeste antioksidanten som er viktig for hver person. Forhindrer aldring av vev og hud, akselererer peeling av døde celler i epidermis.

Det er viktig! Alle de ovennevnte vitaminer kan enkelt kjøpes på apoteket. Men du må drikke dem i henhold til instruksjonene og egenskapene til kroppen, ellers kan hypervitaminose utvikles. Derfor, før du begynner å bruke slike legemidler, er det tilrådelig å konsultere legen din.

Årsaker til tørre albuer i hunnen

I utgangspunktet er kvinnens hud mye tynnere enn kvinner, og dette betyr at huden vil forverres raskere. Det er derfor menneskene i den vakre halvdelen av menneskeheten trenger en spesiell og grundigere pleie av epidermisene.

I utgangspunktet er årsaken til patologien fysiologiske årsaker, nemlig:

 1. Anemi. Hvis det ikke er nok jern i kroppen, forstyrres stoffskiftet, og derfor blir huden uklar, raskt aldrende. På albuene endres derfor epidermiene sin struktur.
 2. Problemer med hormonell bakgrunn. Under voksen alder, under graviditet, under menstruasjonen - nesten hele livet, varierer hormonnivået i kvinners blod. Alle disse forholdene kan ikke påvirke tilstanden til epidermis.
 3. Misbruk av kjemikalier. Hver kvinne elsker å suge i et varmt bad med duftende skum - det slapper av, beroliger. Men ikke glem at geler og skumbad kan tynne huden betydelig - det er nødvendig å legge til essensielle oljer i badekaret. Vaskemidler til oppvask og rengjøring er svært aggressive for huden, ikke bare av albuer, men også av hender. Under rengjøring er det nødvendig å bruke vernehansker.

I overgangsalderen hos kvinner er det også mulig å merke seg en betydelig reduksjon i hudens funksjoner, det blir mye tørrere og mister sin elastisitet. Det totale nivået av alle hormoner begynner å forandre, og dette påvirker først og fremst tilstanden til huden, neglene og håret. I slike tilfeller er problemer med epidermis langt fra det eneste symptomet på problemer med hormonell bakgrunn. Også en kvinne kan oppleve disse symptomene:

 • sterke varme blinker;
 • redusert ytelse;
 • døsighet;
 • humørsvingninger, tårefullhet.

Etter at barnet er født, endres kvinnens hormoner, noe som kan provosere økt tørrhet i huden. Det samme gjelder for graviditet og amming. Det er viktig å gi moren et fullverdig kosthold - så snart hormonbakgrunnen kommer tilbake til normal, normaliserer hudtilstanden også.

Årsaker til tørre albuer i hannen

Menn lider ofte av tørre albuer på grunn av ytre stimuli, for eksempel lener de albuene på bordet mens de spiser, ser på TV etc. På grunn av det faktum at i et sterkt kjønn er kroppsvekten ganske høy, albuer opplever en økt belastning, og derfor begynner de å skrelle, hudspråken etc.

Takket være forskningen har det blitt fastslått at menn ofte besøker bad og badstuer - i etableringer av denne typen alltid klorerte vann, og dette fører uunngåelig til alvorlig tørrhet i huden. I tillegg betaler menn sjelden oppmerksom på huden - ikke alle bruker pleieprodukter, etc. Og dette er viktig fordi epidermis blir grov og flakket i fravær av riktig fuktighet.

Det er også sykdommer som kan forårsake keratose hos både menn og kvinner:

 • genetisk predisposisjon;
 • virkningen av aggressive miljøfaktorer;
 • soppsykdommer;
 • sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen;
 • zoster;
 • Sesari syndrom.

Hypervitaminose kan også forårsake skade på albuehuden.

Hvordan bli kvitt hudflingning: behandlingsmetoder

Hvis du er bekymret for dette problemet, bør du konsultere en lege. Dette kan være en terapeut - han vil utnevne generelle studier, eller du kan gå direkte til en endokrinolog eller en hudlege.

For å finne ut årsaken til patologi må du som regel gå gjennom følgende studier:

 • hormonanalyse;
 • hud skraping;
 • fullfør blodtall.

Ifølge resultatene av studien, vil legen foreskrive behandling, fordi hvis årsaken til de grove albuene ligger nettopp i kroppens svikt, er det nødvendig å eliminere ikke eksterne årsaker, men å påvirke faktorene som provoserer problemet.

Terapi er som regel foreskrevet som følger:

 • bruk av vitaminkomplekser;
 • hormonelle stoffer;
 • antifungal medisiner;
 • eksfolierende og fuktighetsgivende kosmetikk.

Legen vil også foreskrive et spesielt diett. Kostholdet skal inneholde nøtter, friske grønnsaker, kaldpresset vegetabilsk olje, ulike typer grønnsaker, lever og kyllingegg. Slik mat inneholder en stor mengde vitaminer, og vil derfor tillate å eliminere deres mangel i kroppen.

Hvis det ikke finnes patologier i pasientens tilstand, vil det være viktig for ham å besøke kosmetologens kontor. Spesialisten vil foreskrive spesielle prosedyrer som vil gjenopprette glattheten i huden, gjør den smidig og myk til berøring.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

 1. Å dampe huden - for dette kan du ta et varmt bad, eller hold albuene over badekaret med varmt vann.
 2. Deretter skal dampet hud skylles ordentlig med en grov børste.
 3. Klipp en sitron i halv og fest den til huden - minst 20 minutter.
 4. Etter at du har brukt mandelolje på huden din, kan du bruke glyserin eller en hvilken som helst krem ​​som inneholder petroleumjell.

Tørr albuehud er ikke et så stort problem hvis du kan være oppmerksom på det i tide. Lag fuktighetsgivende komprimerer, bruk pleieprodukter - og i dette tilfellet truer keratose deg ikke. Hvis alt annet feiler, og patologien fortsetter å være urolig, er det nødvendig med konsultasjon med en spesialist.

Tørr hud på albuene. 10 måter å ta vare på albuene hjemme

Tørr hud på albuene. Slik myker du hard hud på albuer

Tørr hud på albuene - problemet er mye mer alvorlig enn det kan virke ved første øyekast. Hva som forårsaker tørr hud, og hvordan du skal håndtere det, vil du lære av denne artikkelen.

Årsaker til tørr hud på albuene

Ulike faktorer kan føre til økt tørrhet og alvorlig peeling av huden på albuene. Et slikt problem oppstår som regel på en gang av flere grunner, både ekstern og intern. Disse kan være:

 • Endokrine problemer. Slike grunner er ledsaget av visse endringer som forekommer i hormonell bakgrunn, noe som igjen påvirker tilstanden til huden negativt.
 • Plutselig temperaturfall, skiftende sesonger. Det er i disse periodene at visse endringer i aktiviteten til talgkjertlene begynner å forekomme, noe som vil påvirke hudtilstanden.
 • Mangel på vitaminer i kroppen. For at huden skal være i god stand, er det nødvendig med vitaminer E og A. Hvis kroppen har alvorlig mangel på disse vitaminene, begynner separeringen av neglerplaten, peeling av huden på albuene, håravfall, etc..
 • Ulike mekaniske effekter. Dette problemet oppstår ofte hos folk som sitter ved bordet lenge hver dag, hviler på en hard overflate med albuene.
 • Eksem er en ubehagelig sykdom ledsaget av betennelse. Noen typer eksem kan oppstå som følge av kontakt med lavkvalitets syntetiske ting.
 • Feil omsorg. Det er verdt å huske at huden på albuene trenger økt hydrering og ernæring. Derfor, hvis det ikke regelmessig fuktes, men det brukes hardt vann og aggressive vaskemidler kontinuerlig, bruk av kosmetikk med mange kjemiske elementer - albuene begynner å tørke, knekke, skrelle.
 • Varmt bad Denne metoden bidrar til å bli kvitt stress, spesielt ved tilsetning av havsalt i vann, skum eller aromatiske oljer. Imidlertid kan slike avslappende prosedyrer provosere økt tørrhet i huden, fordi vann inneholder klor.

Tørr hud på albuer: Hvordan bli kvitt

På grunn av det store antallet forskjellige metoder, vil alle kunne velge den mest passende for ham. Men for å oppnå målet og helt bli kvitt dette problemet, må du først eliminere årsaken som provoserte dette fenomenet.

Fuktighetsgivende med aloe vera

Dette er en fantastisk naturlig fuktighetskrem som kan takle tørr hud på alle deler av kroppen.

Påfør aloe vera kan være som følger: Fjern gelen fra kjøttfulle bladet av aloe vera. Legg det på albuene dine. Etter 20 minutter vaskes den gjenværende gelen med varmt vann. Gjenta en eller to ganger om dagen i flere uker.

Hudpleie med vaselin

Dette er et annet rimelig og effektivt middel for å opprettholde mykheten i huden på albuene. Det lindrer irritasjon og kløe, jevner overflaten av kroppen.

Det er bedre å bruke det før sengetid: Du må vaske albuene grundig med varmt vann og tørke dem med et håndkle. Påfør et tykt lag av vaselin til albuene. Dekk dem med en elastisk bandasje og legg deg til sengs. Neste morgen, skyll av med varmt vann. Gjenta daglig.

Myk kokosnøttolje

Dette populære verdensomspennende naturlige middelet har en høy fuktighetsgivende evne og kan gi effektiv albueomsorg. Den inneholder vitamin E, noe som reduserer tørrhet i huden.

Slik bruker du det: Smør litt olje i mikrobølgeovnen. Tørk varm olje grundig inn i albuens hud. Masser huden forsiktig for dype gjennomtrengningsmidler. Gjenta prosedyren daglig etter å ha tatt en dusj og før sengetid. Kokosolje kan erstattes med oliven eller mandel.

Tørr hud på albuer - myk peeling

En av de viktigste trinnene i hudpleie, spesielt utsatt for tørrhet - en myk peeling. Det vil tillate eliminering av albuer fra peeling og døde celler, slik at huden ser bedre ut.

Peeling anbefales etter å ha tatt et bad og en dusj når huden er våt og varm. Du kan skille albuene med en grov klut, scourer, børste eller svamp. Samtidig er det umulig å trykke for mye på huden for ikke å skade det.

Til slutt påføres en fuktighetsgivende fettkrem eller noen dråper olivenolje på huden for å gjenopprette hydrering. Nyt prosedyren anbefales ikke. Det er nok å gjenta det ikke mer enn en eller to ganger i uken.

Olivenolje og sukker

Fra disse to naturlige ingrediensene, kan du lage et flott hjem rette. Strukturen av sukker vil klare seg godt med gamle celler, og den fordelaktige sammensetningen av olivenolje vil myke og dype fuktig den herdede huden.

For å gjøre dette: Bland i en liten bolle en kvart kopp sukker med samme mengde olivenolje. Du kan legge til litt honning for dem.

Masser denne skrubbe i albueområdet i noen minutter. Vent 10 minutter. Vask av skrubbe med varmt vann. Kremet på slutten er valgfritt. Å utføre en slik peeling en gang i uken.

Honey Mask

Tørr hud på albuene - ved hjelp av honning kan du få en fantastisk naturlig krem ​​som sparer huden mot tørrhet og flak. Det fukter og beholder fuktighet i huden.

For å bruke honning som en maske bør du: Påfør økologisk honning i albuene dine. La i 20 minutter. Vask albuene med varmt vann. Gjenta to ganger om dagen til du får det ønskede resultatet.

Alternativt kan litt honning blandes med samme mengde melk. Påfør blandingen på albuene før du tar en dusj. Vent 10 minutter og vask det av. Gjenta daglig, til et positivt resultat.

Beroligende havremel

Havre er kjent for sine beroligende og nærende egenskaper. Det kan også være nyttig i kampen mot tørre albuer.

For dette trenger du: Bland 2 ss finhakket havremel med nok melk til å lage en pasta. Legg det på albuene og la det tørke på egenhånd. Vask av rester med vann og gjenta en gang om dagen til huden gjenopprettes.

Shea smør for tørr hud

Shea smør fungerer som en utmerket fuktighetskrem og kan fjerne døde hudceller, utjevne hudtone. Vitaminer A og E, fettsyrer i oljen bidrar til å hydrere.

Du må gni en liten mengde sheasmør i håndflaten din, og varme den opp. Påfør den på tørre albuer. Masser dem i noen minutter, slik at produktet absorberes i huden. La overnatte. Gjenta daglig eller etter behov.

Hjemmelaget glycerin krem

Som bensinatum er glycerin en hyppig gjest i hjemmets førstehjelpsutstyr. Det brukes også ofte til å myke den herdede huden på hendene på ulike deler av kroppen, inkludert albuene. Det er ingen tilfeldighet at glycerin er inkludert i sammensetningene av forskjellige fuktighetsgivende kosmetikk.

Slik bruker du det: Bland like mengder glyserin og vann. Fordel på overflaten av tørre albuer. Vent 20 minutter og skyll. Gjør det to ganger om dagen.

Alternativ: Bland en spiseskje med glyserin og kokosnøttolje. Ved sengetid, gni albuer med masserende bevegelser. Neste morgen, vask av restene av kaldt vann. Prosedyren er egnet for daglig bruk.

Tørr hud på albuer - Banan peeling

En enkel og effektiv måte å opprettholde mykheten på huden på albuene er å tørke dem med innsiden av huden på bananer. Fettsyrene som finnes i det bidrar til å fukte albuene for å redusere tørrhet og kløe. Antioksidanter beskytter mot mørkere hud.

For å gjøre dette: Gni forsiktig albuene dine inne i bananskallet i 5-10 minutter. La restene av massen være på huden i ca 20 minutter. Skyll dem med kaldt vann. Påfør 2-3 ganger om dagen til ønskede resultater vises.

Nyttige tips

Alle de ovennevnte tipsene vil være nyttige, men du må følge de viktigste reglene for hudpleie:

 • Hvis den tørre huden på albuene ikke bare er flakket, men det er ganske smertefulle sprekker, må du søke medisinsk hjelp. Det er bedre å ikke ignorere dette symptomet, ellers kan det være alvorligere problemer.
 • Med begynnelsen av den kalde årstiden er det nødvendig å ta multivitaminkomplekser, som kan forhindre utvikling av beriberi og andre sykdommer, dessuten trives vårt trivsel vesentlig.
 • Bruken av ulike skuffer og oljer gir kun ønsket resultat hvis de brukes regelmessig. Det vil være nødvendig med minst to uker med intensiv rehabiliteringsbehandling for å løse problemet. Da må du stadig bruke fuktighetsgivende og nærende midler for å opprettholde tilstanden til huden.
 • Det er nødvendig å følge maten - menyen skal inneholde ulike produkter, som inkluderer vitaminer E, A, D.
 • Ikke for ofte og sterkt stole på bordet eller andre gjenstander med hard overflate, på grunn av dette blir huden veldig grov og grov.

Årsaker og behandling av tørr hud på albuer hjemme

Elbow omsorg er vanligvis ikke inkludert i listen over kjente behandlingsprosedyrer. Vanligvis husker de om albuezonene, når huden begynner å tørke her. På samme tid blir dekslene grovere, mørkere, begynner å skrelle, knekke og skade. Dette forårsaker ikke bare mye uleilighet, men kan også være en manifestasjon av en alvorlig sykdom. Derfor må du vite om mulige årsaker og behandling av tørr hud på albuene.

Hvorfor albuene tørker

Strukturen av albuens områder og infraorbitalområdet er svært lik. Det er blottet for både fett og talgkjertler. Det er derfor disse dekslene krever spesiell pleie og ekstra fuktighet. Men hvis huden under øynene regelmessig får omsorg, blir albuene ofte glemt. Hudlaget her er noe tykkere, noe som er forbundet med tilstedeværelsen av en ledd og behovet for at huden hele tiden skal strekke seg. Men dette naturlig tørr og ikke tilstrekkelig ømt del av kroppen viser seg å være helt forsvarsløs foran mange faktorer.

Årsaker til tørre albuer kan ha en annen opprinnelse. De som står overfor et lignende problem, må du være oppmerksom på slike øyeblikk.

 1. Power. En monotont diett, feilformulert dietter, avitaminose og mangel på næringsstoffer som er nødvendige for huden, forårsaker ofte tørrhet i albuene. Først og fremst snakker vi om mangelen på vitaminer E, A og D, samt keratin. Samtidig er det problemer med negler og hår.
 2. Hygieniske manipulasjoner. Hyppig bruk av såpe, misbruk av peeling kan også føre til at albuen bøyer vil skrelle og knekke. Men ikke bare dusj eller varmt bad kan påvirke tilstanden til integumentene negativt. Et besøk til bassenget fører ofte til dette resultatet. Dette skyldes virkningen av vannet selv, så vel som tilstedeværelsen av klor i den, som tørker huden.
 3. Mekaniske effekter. Muligheten for konstant friksjon og trykk på albuene kan ikke utelukkes. Så oppstår problemet med albuer ofte i kontorarbeidere. Klær kan også påvirke albuenes tilstand negativt, spesielt hvis den er laget av grove, kunstige, lufttette materialer.
 4. Tid på året Sesongfaktorer forårsaker ofte også tørrhet i albuene. Problemet kan bli forverret i løpet av den kalde årstiden. Dette tilskrives temperaturfallet og overtrykk av luft i oppvarmede lokaler.
 5. Somatiske sykdommer. Tørr hud kan være et av symptomene på feil i ulike systemer. Ofte ser dette problemet ut i motsetning til hormonell bakgrunn, binyrene, skjoldbruskkjertelen og parathyroidkjertlene, nyrene og fordøyelsesorganene. Overdried-integrasjoner kan indikere forekomst av allergier, psoriasis, dermatitt, hypothyroidisme, eksem, anemi og diabetes.

Årsaker til tørre albuer er noe forskjellig avhengig av kjønn. På menn kan grov hud på albuene derfor oppstå på grunn av utførelsen av fysiske øvelser med vekt på albueforbindelsene.

Også, representanter for sterkere sex bruker mye tid foran TV-apparatet eller på datamaskinen. De sitter ofte med hodene sine oppe på albuene. I tillegg besøker menn ofte dampbadene og badene, der høye temperaturer kan føre til at huden tørker.

En av de vanligste årsakene til at albuene skreller hos kvinner er hormonelle forandringer og anemi. Det bør også tas i betraktning at den høye labiliteten til det kvinnelige nervesystemet fører til utilstrekkelig motstand mot stress. Kroppen reagerer på følelsesmessig stress på forskjellige måter. Det er på grunn av stresset på albuene at tørre holmer, skorper og jevne sprekker kan danne seg. Det er preget av kvinnelig sex og kjærlighet til skumrende varme bad, som tørker ut den allerede tørre huden på albuene.

Ikke bare en voksen, men også et barn, til og med et lite barn, kan lider av albuenes tørrhet. Grunnen til dette ligger vanligvis i integrasens økte sensitivitet til friksjon. I tillegg kan grove albuer komme fra svømming i hardt vann eller som følge av bruk av hygieniske og omsorgsprodukter som ikke passer for barnets følsomme hud. Problemet er som regel lett å løse ved å bytte barnas kosmetikk og behandle albueområdene med oljer og kremer.

Mulige symptomer og diagnose

Hvis symptomer oppdages, er det nødvendig å umiddelbart identifisere årsakene og behandlingen av tørrheten i albuene. Til dette formål må du besøke en terapeut eller dermatolog. Det vil være nødvendig å bestå test, gjennomgå ultralyd, CT eller MR. Det er mulig at i fremtiden må du konsultere en endokrinolog, en gastroenterolog, en ernæringsfysiolog. Å identifisere patologien er lett.

Huden på albuene med:

 • begynner å tørke;
 • coarsens;
 • tykner;
 • blir grovt, kan bli dekket med utslett;
 • klær seg til klærne;
 • skreller av;
 • sprekkdannelse;
 • blir gulaktig, brunaktig, blir rød eller svart;
 • skorper;
 • smerte;
 • åpne sår, betennelse, blødning kan oppstå, med tillegg av en sekundær infeksjon og utseendet av purulent utslipp.

Noen ganger kan bare en fullstendig undersøkelse og differensialdiagnose avgjøre hvorfor albuene gjør vondt, og hvordan man behandler en fremvoksende patologi.

Hvordan håndtere problemet

Hvis du identifiserer en bestemt sykdom, krever målrettet behandling. Dette er en lege. Det bestemmer og justerer listen og medisinbehandling, foreskriver fysioterapi om nødvendig, gir anbefalinger om tilberedning av diett etc.

Det skjer at i løpet av den medisinske undersøkelsen oppdages ingen patologier. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på kostholdet ditt, samt å ta opp fjerning av eksterne hudfeil. Det er nødvendig å lage en balansert meny, beriket med vitamin-mineralprodukter, bruk nærende masker, salver, folkemidlene, og tilordne også tid til å skrubbe albueplottene. Du kan prøve å takle problemet selv, og hvis du ikke lykkes, bør du definitivt søke hjelp fra spesialister: en hudlæge, en ernæringsfysiolog, en kosmetolog.

Bruk av salver og kremer

Hvis huden på albuene er utsatt for overdreven tørking, bør det tas særlig hensyn til omsorgen for disse områdene. Før de går ut og etter vask, bør de smøres med babykrem, en nærende eller fuktighetsgivende sammensetning. Hvis det er peeling, dermatitt, betennelse, kan du ty til spesielle apotek verktøy:

 1. Vitaminpreparater (Bepanten, Panthenol, Aevit, Radevit), som nærer integumentet, forbedrer regenerative egenskaper, er i stand til å beholde fuktighet.
 2. Herbal remedies (Foretal, Boro Plus, Gistan, La Cree, Herbal bukett) - de fukter, beroliger huden, har antiallergisk virkning.
 3. Fettsalver (petrolatum, salicylsyre, sink, levomekol, med bjørk tjære), mykner huden, lindrer betennelse, utviser bakteriedrepende egenskaper, helbredende sår, sår, sprekker.

For behandling av albuer kan du bruke forskjellige kosmetiske produkter med en mykende og fuktighetsgivende effekt. Det anbefales å velge en som inneholder glyserin, lecitin og planteekstrakter. Utendørsprodukter skal brukes regelmessig.

Hvis albueområdene er dekket med en tett skare, bør det tidligere kåte laget fjernes med en skrubbe- eller mykningsteknikk.

Peeling hjemme

Hvis huden på albuene har blitt grov og har begynt å skrelle, er det nødvendig med forsiktig forsiktighet ved bruk av eksfolierende midler og teknikker. Alle handlinger bør være ganske delikat. Peeling er nødvendig etter løpet av hovedbehandlingen eller parallelt med den. Du kan ikke ty til det i tilfelle skade eller betennelse i integumentet. Prosedyrene utføres 1-2 ganger i uken, ikke mer. Det er også uakseptabelt å bruke pimpsten.

Kjøpte scrubs kan brukes til å rense huden på albuene. Men det vil bli billigere og mer fordelaktig å bruke naturlige produkter tilberedt hjemme. Mulige alternativer:

 • malt salt er blandet i like store mengder med natron og hjemmelaget rømme;
 • malt kaffe- eller kaffegrunder er kombinert med en liten mengde flytende honning;
 • Tilsett litt linfrøpulver til fortynnet kosmetisk leire;
 • legg til litt vann til jord havremel;
 • Den tørkede skrellen fra sitrus er malt i pulver og kombinert med kefir;
 • frukten av en sitron eller grapefrukt er kuttet i halv, massen er knead inni og albuene dyppes inn i disse halvdelene.

Du kan massere de herdede områdene med en ganske hard vaskeklut eller hårbørste. Etter prosedyrene må huden smøres med vegetabilsk olje eller fettkrem.

Nærende og fuktighetsgivende masker

Huden på hendene, inkludert albuene, trenger regelmessig hydrering og næring. For disse formål kan du bruke alle slags komposisjoner. En av de enkleste måtene å eliminere tørre albuer er å bruke varm vegetabilsk olje. Det kan være noe som brukes i kjøkkenet (solsikke, oliven, mais), og kjøpes for kosmetiske formål (fersken, lin, mandel, hvetekim, etc.). Soppede bomullsputer i den er såret til albuene i 30-40 minutter. Etter det blir de improviserte komprimeringene fjernet, og overskytende olje fjernes med en serviett.

Ulike tilsetningsstoffer kan legges til oljer: sitrusferske, honning, aloe juice, urte-avkok. Følgende sammensetninger vil være effektive:

 1. Rist rå poteter på en fin rist og kombinere med en stor skje med flytende honning. En slik maske, brukt i en halv time, vil ikke bare myke huden, men vil også bidra til å redusere betennelse og helbrede eksisterende sprekker.
 2. Puree friske gulrøtter kombineres med en liten mengde fett syrefløte og legger på huden i 20-30 minutter, og festes på maten.
 3. Rå eggeplomme er blandet med 3 ss knust havremel (havremel) og 1 skje stor tykk honning. Sammensetningen påføres i 20 minutter, deretter vaskes av.
 4. Pureed cottage cheese er knead med rå eggeplomme. Massen påføres albuene i 30 minutter.

Ved ferdigstillelse av prosedyren er albueområdet smurt med krem ​​eller vegetabilsk olje. Masker kan gjøres daglig.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Du kan bruke ulike bad for å lindre betennelse, øke hastigheten til helbredelse og returnere huden av sin tidligere glatthet og mykhet. De er laget av planteavkallinger: kamille, nettle, calendula, mynte, eikbark, suksess, yarrow, elecampane osv. Selv for prosedyren kan du bruke vegetabilsk olje oppvarmet i et vannbad.

Eliminere rødhet og redusere smerte vil hjelpe stivelsesbad. For forberedelsen skal det oppløses en håndfull stivelse i varmt vann. I væsken må du tåle albuene i ca 20 minutter, tørk dem og smør dem med helbredende salve.

Lysere den mørkede huden vil hjelpe komprimerer av fortynnet eplecider eddik, sitron eller appelsinpomace, kålpipe, kefir. Også for disse formål bruk en blanding av peroksid med rømme.

Hvis huden er betent eller sprukket, vil disse produktene ikke fungere for å hvite den. Det vil være mulig å feriested bare ved hjelp av hakkede persille.

Grunnleggende forebyggende tiltak

Selv etter å ha nådd bærekraftige resultater, kan problemet komme tilbake. For å unngå dette er det nok å følge de grunnleggende reglene.

 1. Før de forlater sitt hjem for å håndtere albuer beskyttende krem.
 2. Hver uke å nære huden med masker.
 3. Ikke utelukk fra dietten friske grønnsaker og frukt hele året.
 4. Følg drikkeregimet.
 5. Når du skrubber, ikke glem om albuer.

Så vil huden alltid forbli myk, og problemet med tørre albuer vil forbli i fortiden.

Tørr hud på albuer

Huden på albuene er svært følsom og flager mye oftere enn på andre deler av kroppen. Et slikt fenomen kan skyldes en genetisk predisponering.

Det er tilfeller der huden ikke er lett å skrelle, men begynner også å sprekke, noe som forårsaker ubehagelige smertefulle opplevelser. Ulike grunner kan provosere et slikt fenomen, etter å ha fastslått at man kan begynne å lete etter metoder for å eliminere økt tørrhet.

Hvorfor er albuehuden tørr?

Ulike faktorer kan føre til økt tørrhet og alvorlig peeling av huden på albuene. Et slikt problem oppstår som regel på en gang av flere grunner, både ekstern og intern. Disse kan være:

  Endokrine problemer. Slike grunner er ledsaget av visse endringer som forekommer i hormonell bakgrunn, noe som igjen påvirker tilstanden til huden negativt. Hvis det, i tillegg til tørrhet i albuene, forekommer visse uregelmessigheter i menstruasjonssyklusen, en plutselig vektøkning, overdreven svetting, hevelse, kortpustethet, er det nødvendig å kontakte en spesialist så snart som mulig.

Plutselig temperaturfall, skiftende sesonger. Det er i disse periodene at visse endringer i aktiviteten til talgkjertlene begynner å forekomme, noe som vil påvirke hudtilstanden. Derfor begynner huden på albuene å tørke.

Mangel på vitaminer i kroppen. For at huden skal være i god stand, er det nødvendig med vitaminer E og A. Hvis kroppen har alvorlig mangel på disse vitaminene, begynner separeringen av neglerplaten, peeling av huden på albuene, håravfall, etc..

Ulike mekaniske effekter. Dette problemet oppstår ofte hos folk som sitter ved bordet lenge hver dag, hviler på en hard overflate med albuene. Som et resultat, huden begynner å bli grov, peeling vises, splitting og sprekker kan forekomme.

Eksem er en ubehagelig sykdom ledsaget av betennelse. Noen typer eksem kan oppstå som følge av kontakt med lavkvalitets syntetiske ting. I dette tilfellet kan bare en lege hjelpe.

Feil omsorg. Det er verdt å huske at huden på albuene trenger økt hydrering og ernæring. Følgelig, hvis det ikke regelmessig fuktes, men hardt vann og en rekke aggressive vaskemidler blir stadig brukt, begynner albuene å tørke, knekke, skrelle.

 • Varmt bad Sannsynligvis liker alle å suge i et varmt bad, lindre spenningen etter en hard dags arbeid. Denne metoden bidrar til å bli kvitt stress, spesielt ved tilsetning av havsalt i vann, skum eller aromatiske oljer. Imidlertid kan slike avslappende prosedyrer provosere økt tørrhet i huden, fordi vann inneholder klor. På pH i huden har en negativ effekt og kokosene, som er en del av såpebollene.

 • Forebygging av tørr hud på albuene

  Til albuens hud hadde alltid et attraktivt utseende, må du følge de følgende tipsene:

   Du kan bare bruke de klærne som var laget av naturlige materialer, og glemmer syntetiske stoffer for alltid, da de negativt påvirker hudtilstanden.

  Påfør regelmessig en maske med fett krem, rømme, mandelsmør med honning.

  Det er nødvendig å nekte å ta veldig varme bad, for å bruke bare såpe som inneholder fuktighetsgivende stoffer for vasking. Passer perfekt til dusjgeler.

  Regelmessig trenger å bruke en spesiell skrubbe, designet for å ta vare på den delikate huden på albuene.

  Flere ganger om dagen, inkludert etter å ha tatt et bad eller en dusj, må du bruke forskjellige mykgjørende midler. Disse inkluderer linfrø, olivenolje, solsikkeolje, samt kremer som inneholder glyserin, kamille, calendula, nettle, palmweed.

 • Spesielle oljebad blir laget flere ganger i uka.

 • Hvordan bli kvitt tørr hud på albuer

  På grunn av det store antallet forskjellige metoder kan hver jente velge den mest passende metoden for å eliminere tørr hud i albuene. Men for å oppnå målet og helt bli kvitt dette problemet, må du først eliminere årsaken som provoserte dette fenomenet.

  Honning komprimerer

  I like mengder blir honning tatt med mandelolje (litt oppvarmet). Den ferdige sammensetningen er påført alle problemområder, på toppen av albuene dekket av en enkel klamfilm, innpakket med en hvilken som helst varm klut. Denne komprimeringen holder minst en time, men du kan gå for hele natten.

  Oljer mot tørrhet

  Linfrø, mandel og olivenolje anbefales mot tørrhet i albuene. De har en god mykningseffekt, nærer, eliminerer betennelse.

  Du kan ta oljen og bare gni inn i problemområder, eller legge til badet. I dette tilfellet blir noe olje tatt, eller en blanding av dem, og litt oppvarmet til de når romtemperaturen (du kan bruke en mikrobølgeovn). Deretter helles oljen i beholderen, der det er mulig å senke albuene. Varigheten på ett bad skal være minst 15 minutter.

  Stivelse skuffer

  I 500 g vann (varm) stivelse oppløses (2 ss. L.), og albuer senkes i den ferdige løsningen i ca. 15 minutter, ikke mindre. Så skylles huden med rent vann, og litt nærende krem ​​påføres.

  mat

  For å kompensere for mangel på vitaminer, kan du bruke spesielle medisiner, eller bare endre det vanlige kostholdet. Leger anbefaler å legge til menyen mandler, frø, kyllingegg, som i deres sammensetning inneholder en økt mengde vitamin E.

  For å kompensere for mangelen på vitamin D, er det nyttig å bruke ost, en rekke meieriprodukter og fiskelever. Å løse problemet med mangel på vitamin A, vil hjelpe spinat, sorrel, biff leveren, gulrøtter.

  Hvis den kategoriske menyendringen ikke fullstendig løste problemet med desquamation og smertefulle sprekker i albuene, må du ta konsentrert multivitaminkomplekser. Men her er det bedre å søke hjelp fra en lege som vil velge riktig verktøy og bestemme ønsket dose.

  Mykgjørings kremer

  Perfekt hjelp spesielle mykgjørende kremer. Først må du ta et bad, fordi huden skal dampe ut og myke. Vann inneholder klor, som påvirker tilstanden av huden negativt, så det er verdt å legge til noe glyserin. Deretter rengjøres huden med en myk skrubbe og smøres med en nærende krem. Du må bare bruke ekstra fuktighetsgivende eller fuktighetsgivende midler. I dag for å kjøpe en slik krem ​​vil det ikke være vanskelig.

  Folkemidlene

  For å redusere rødhet, må du regelmessig bruke pickle fra surkål, sitronsaft, risvann. Disse stoffene er ikke bare perfekt mykner, men gir også en bleking effekt.

  Perfekte kompresser, som er basert på kefir eller rømme. Varigheten av denne prosedyren er ca. 10 minutter. Det er strengt forbudt å bruke disse verktøyene hvis det er sår eller sprekker på huden, da det er fare for å få motsatt resultat og bare forverre problemet.

  Vel myker huden med honning, hvorfra du kan lage nærende og fuktighetsgivende komprimerer. I like mengder blir honning tatt med mandelolje, som er litt oppvarmet. I den resulterende løsningen kan du slippe albuene eller søke på huden, lage en komprimering og fjerne etter ca. 20 minutter.

  Ikke mindre nyttig infusjon av mynte. For å gjøre et slikt verktøy, må du ta knuste blader (1 ss. L.) og hell kokende vann (1 kopp). Etter en halv time må du filtrere gjennom en liten sil. Fra den resulterende infusjonen blir det laget isbiter, som tørker albuene. Takket være denne prosedyren oppstår en rask utjevning av huden, blir den fløyelsaktig til berøring.

  Nyttige tips

  Alle de ovennevnte tipsene vil være nyttige, men du må følge de viktigste reglene for hudpleie:

   Hvis huden på albuene ikke bare er flakket, men det er ganske smertefulle sprekker, må du søke medisinsk hjelp. Det er bedre å ikke ignorere dette symptomet, ellers kan det være alvorligere problemer.

  Med begynnelsen av den kalde årstiden er det nødvendig å ta multivitaminkomplekser, som kan forhindre utvikling av beriberi og andre sykdommer, dessuten trives vårt trivsel vesentlig.

  Bruken av ulike skuffer og oljer gir kun ønsket resultat hvis de brukes regelmessig. Det vil være nødvendig med minst to uker med intensiv rehabiliteringsbehandling for å løse problemet. Da må du stadig bruke fuktighetsgivende og nærende midler for å opprettholde tilstanden til huden.

  Det er nødvendig å følge maten - menyen skal inneholde ulike produkter, som inkluderer vitaminer E, A, D.

 • Ikke for ofte og sterkt stole på bordet eller andre gjenstander med hard overflate, på grunn av dette blir huden veldig grov og grov.

 • Elbow hudpleie videoer:

  Grov, mørk og tørr hud på albuer: årsaker og behandling. Peeling krem ​​og skikkelig pleie

  Den ujevne huden på albuene er et problem for mange. Disse stedene gir sjelden oppmerksomhet, fordi de vanligvis er skjult for visning. I tillegg til tørrhet, endres fargen på huden. Det blir grått eller skaffer seg en annen skitten som ikke kan vaskes.

  Som et resultat oppnås en slurvet utseende. Hvis du har tørr hud på albuene, vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne ut årsaken og, om nødvendig, velge riktig behandling.

  Hovedårsakene til peeling og tørr hud på albuene

  En av de vanligste årsakene til at huden på albuene tørker og skiller seg ut, er ofte bading. Kvinner er spesielt utsatt for dette, siden det øvre laget av epidermis er per definisjon mer følsomt, og de bruker ofte en rekke vaskemidler som inneholder alkalier. På menn er årsaken ofte mekanisk - for eksempel på bordet med albuene. I mangel av skikkelig omsorg begynner hendens hud å klø, smerte og til og med sprekke. Ofte er ubehaget ledsaget av rødhet eller mørkhet.

  Før du blir kvitt svarte albuer eller røde flekker på huden i disse områdene, må du gå til en spesialist så snart som mulig for å finne ut den sanne årsaken.

  ADVARSEL! Noen ganger kan selvbehandling hjemme bare skade seg, hvorfor du bør konsultere en lege, hvem vil fortelle deg hva du skal gjøre er absolutt ikke verdt det.

  Hva er årsaken til mørke albuer, og hvordan bli kvitt dem

  Før du begynner å behandle tøffe og mørke albuer, bør du finne ut om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Det er nødvendig å konsultere en endokrinolog her, siden hormonproblemer ikke kan helbredes alene. Legene sier at problemhud kan være et av symptomene på alvorlige sykdommer som diabetes eller anemi. Hvis på høyre eller venstre albue dannet skorpe, flekker eller skrubber, bør du kontakte din hudlege.

  Vannets rolle i kroppen

  Det er viktig å huske at helsen til epidermis er direkte avhengig av bruk av vann som er involvert i stoffskiftet. Tilstrekkelig bruk av vann gir huden elastisitet og regelmessig cellefornyelse, noe som direkte påvirker utseendet. Et tilstrekkelig daglig inntak for en voksen er 1,5-2 liter per dag, eller 2-2,5 liter for personer med en aktiv livsstil.

  Feil diett

  Dårlig monotont diett, med mangel på vitaminer A, E, D og keratin, ofte ledsaget av grov hud på albuene. I dette tilfellet er løsningen å justere strømforsyningen. For å kompensere for mangel på næringsstoffer, bør du spise følgende matvarer:

  • Vitamin A: gulrøtter, aprikoser, gresskar, spinat, persille, lever, fiskeolje, eggeplommer. Dette vitaminet bremser aldring og bidrar til dannelsen av nye celler.
  • E-vitamin: solsikke- og soyabønneolje, mandler, margarin, frokostblandinger og belgfrukter, brusselspirer, brokkoli, fjellaske, villrose, frø av epler og pærer. Det senker også aldringsprosessen, forbedrer blodsirkulasjonen.
  • Vitamin D: Hestekjøtt, ost, råolje, grønnsak og smør, sjømat. Dette vitaminet øker motstanden mot hudsykdommer.
  • Keratin: meieriprodukter, biff og kylling, røde grønnsaker, gulrøtter.

  Hos kvinner

  Hvis legen ikke har avslørt noen sykdommer, er det grove albuer et tegn på skånsom behandling av huden. Det kan være mange grunner: hyppig kontakt med vann fra springen, klor, hvorfor huden blir tørr og til og med mørkere, temperaturfall og andre klimaendringer, klær av syntetisk eller kosmetikk av dårlig kvalitet kan vises. Dette skyldes et brudd på vannfettbalansen i huden.

  Under graviditet

  Under graviditeten endres hormoner, og de fleste av ressursene i en kvinnes kropp er brukt på dannelsen av fosteret. Av denne grunn er tørr hud på albuene eller mørke flekker på disse stedene et av de vanligste problemene for kvinner i situasjonen. Hva skal vi gjøre i dette tilfellet, vil vi beskrive mer detaljert i denne artikkelen.

  Hos menn

  Hvis kvinner tørrhet ofte skyldes feil omsorg, så for menn - på grunn av hans fravær. Ofte holder de ikke oppmerksom på problemet før huden hardner til det ser ut til sprekker, og begynner ikke å forårsake ubehag, eller til en sterkt merkbar endring i farge til brun eller svart.

  Hos barn

  Problemet med tørre albuer står overfor ikke bare voksne kvinner og menn, selv barn er ikke forsikret mot grov hud på disse stedene. Hvilket barn hadde ingen problemer med epidermis? Deres hud er mer følsom enn hos voksne, og immuniteten er mindre stabil, og derfor kan mørke områder av hendene vises.

  VIKTIG! Et besøk til legen anbefales sterkt for å sikre at sykdommen ikke er årsaken. Spesielt hvis et barn har skorpe eller farget flekker. Du bør ikke smøre salven til andre formål og engasjere deg i selvbehandling. Spesialisten vil fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre, hvordan du skal behandle og hvilke stoffer du skal ta.

  Forebygging av tørrhet og mørkhet

  Hvis problemet med tørr hud på albuene ikke er kjent for deg, eller du nylig har fullført behandlingen, vil følgende regler bidra til å forhindre at det kommer tilbake:

  1. Bruk klær laget av naturlige materialer. Syntetiske stoffer irriterer huden, og kan til og med bidra til utseendet av en allergisk reaksjon, spesielt hos barn.

  2. Bruk en nøytral pH eller fuktighetsgivende såpe. Sørg for å bruke ekstra fuktighetskrem etter å ha badet, eller legg til forskjellige kosmetiske oljer direkte til vannet.

  3. Bruk skrubbe. Små partikler renser det øverste laget av epidermis fra døde celler, og på den måten akselererer prosessen med utveksling.

  4. Lag spesielle bad for albuer (oppskrifter finner du nedenfor).

  Behandling av tørr og grov hud på albuene

  For å bli kvitt problemet med tørre albuer, er det to måter å behandle: Ved hjelp av legemidler foreskrevet av en lege basert på resultatene av undersøkelsen eller hjemme. Ved oppdagelse av sykdommer, bør behandlingen foregå i henhold til legenes instruksjoner. Behandlingen hjemme kan bare startes hvis spesialisten ikke har funnet noen helseproblemer.

  VIKTIG! Følg doserings- og medisineringstiden foreskrevet av legen din, ellers kan du bare forverre tilstanden.

  Trenger jeg å ta medisiner

  Ikke i noe tilfelle kan ikke ta medisiner uten spesialist. Også under graviditet bør ikke behandles alene, fordi et overskudd av visse vitaminer kan føre til brudd på dannelsen av fosteret.

  Typer medisiner

  Antihistaminer er foreskrevet hvis årsaken til herdet hud er allergi eller eksem. Ved feilaktig assimilering av mikroelementer, er lakto- og bifidobakterier foreskrevet. Hvis tørrhet skyldes en endret hormonell bakgrunn, utnevnes deres erstatninger.

  Vitaminkomplekser

  På grunn av det faktum at ofte endringer i albuens integument er en konsekvens av underernæring og mangel på vitaminer, løses problemet ved å fylle dem på nytt. Vanligvis begrenset til korreksjonsmenyen, men hvis mangelen på elementer er signifikant, er det verdt å ta vitaminer.

  Helbredende kremer og salver

  De beste kremer og salver

  • "Lipikar" (la roche-posay) - bryr seg om tørr og irritert hud utsatt for atopisk dermatitt. Intensivt fuktighet, umiddelbart lindrer, lindrer kløe og irritasjon. Du starter opp i form av en emulsjon, såpe, gel, balsam og krem. Passer både for voksne og barn.
  • "Radevit" - har anti-inflammatorisk, fuktighetsgivende antipruritisk effekt. Normaliserer prosessen med fornyelse av hudceller, forbedrer beskyttelsesfunksjonen. Salve hvit. Kontraindisert hos gravide kvinner.
  • "Bepanten" - lindrer irritasjon, akselererer helingen av sprekker. På grunn av komplett mangel på konserveringsmidler egnet for små barn og gravide.

  Kosmetiske produkter

  Når du kjøper en kosmetikk, vær oppmerksom på sammensetningen. Det bør inneholde naturlige ingredienser, for eksempel:

  • Utdrag av agurk, cornflower, succession, linfrø, løvetann, havre, etc;
  • Oljer av ulike frukter og steiner;
  • Aloe juice;
  • Vitaminer A, E, C (med deres mangel på kroppen);

  For kløe og rødhet, gi preferanse til inflammatoriske matvarer. For hud, hvis tørrhet er et resultat av hyppig bading eller feil omsorg, er lys, fuktighetsgivende kremer og lotioner egnet for sommeren og fettkrem til vinteren.

  De beste fuktighetsgivende masker

  • Kremmaske nærende "Sjokolade" (Velinia) - forbedrer hudens generelle tilstand og tonen, normaliserer cellefornyelse. Inneholder hvetekim olje, bivoks og vitamin E.
  • Dyp fuktighetsgivende kremmaske med aminosyrer og hyaluronsyre (New Line) - lindrer betennelse og irritasjon, forbedrer mikrosirkulasjonen, fukter. Inneholder D-panthenol, havre ekstrakt, løvetann ekstrakt, soyaolje.
  • Fuktighetsgivende kremmaske med hyaluronsyre og alger (bark) - gjenoppretter epidermishydrobalansen, aktiverer den naturlige mekanismen for fornyelse av hudceller, forbedrer tonen. Inneholder algenekstrakt, aminosyrer, melkesyre.

  Den beste lysende masker

  • Cream-mask "Exfoliant" med fruktsyrer (bark) - exfoliates døde hudceller. Inneholder allantoin, som bidrar til rask regenerering av huden.
  • Depigmenterende kremmaske (Premium) - undertrykker produksjonen av melanin.
  • Dermalt aktiv kremmaske med arbutin (BeautyMed) - hvitt huden raskt, har en beroligende effekt.

  Beste peeling

  • Peeling "Fruit Peel" for kroppen med fruktsyrer (Aravia Organic) - effektivt renser huden, forbedrer elastisiteten.
  • Krosset alunstein (Charme d * Orient) - beroliger, dypt renser, bekjemper betennelse.
  • Body Peeling (Organic Shop) - en serie rensemidler for huden basert på naturlige ingredienser. Blant linjen vil du sikkert velge en som du har til din smak.

  Hjemmebehandling: masker og bad

  De mest effektive hjemmemasker for hudproblemer i albuene

  Mask med honning og mandelolje

  Honning og mandelolje i like deler for å blande, litt varme. Påfør på albuer. Første vikle med plastfolie, og på toppen av en hvilken som helst klut (praktisk å ta et skjerf). Hold minst en time, du kan gå på hele natten. Gjenta prosedyren annenhver dag, 7-10 ganger.

  Mask med honning og poteter

  Skal poteter, rist dem. Legg til en skje med honning og søk i 30 minutter med plastfolie. Vask av med varmt vann.

  Mask med honning og aprikos

  Grind kjøttet av aprikoser, varme over lav varme i 5 minutter eller 15 sekunder i mikrobølgeovn. Legg til en spiseskje av enhver kosmetisk olje (kan være vegetabilsk). Påfør blandingen på albuene og hold i 30 minutter.

  De samme kosmetiske oljene kan brukes separat, bare gni dem inn i problemhuden.

  Bad for å bekjempe tørr hud

  Oljebad

  Oljer kan brukes separat, men de kan også brukes til å forberede bad. Bare legg romtemperaturoljen til en beholder med vann. Varigheten av prosedyren er minst 15 minutter. Slike bad kan gjøres hver dag. Som et forebyggende tiltak, er det nyttig å gjøre dem minst en gang i uken.

  Stivelse bad

  I 1 liter varmt vann, rør 4 ss stivelse til helt oppløst. Varigheten av badet er også 15 minutter. Etter at du har skyllet huden med kaldt vann, spredt med en nærende krem.

  Selv en liten stund som tørr hud kan være et symptom på alvorlige sykdommer. De er alltid lettere å unngå enn å kurere, så følg forebyggende tiltak og husk at hver del av kroppen trenger omsorg.

  Flere Artikler Om Typer Acne