Komfortabel hudtilstand er uløselig forbundet med fuktighetsgraden. Tørr hud på hender og føtter forårsaker ikke bare en ubehagelig følelse, men fører også til økt risiko for sprekker og hudinfeksjoner.

Årsaker til tørking av huden er varierte. Faktorer kan være enten ernæringsmessige eller forbundet med alvorlige kroniske sykdommer som en person ikke engang innså.

Hva er årsaken til å tørke opp baby og voksen hud?

Næringsfaktorene som påvirker graden av hydrering av huden hos voksne og barn inkluderer for eksempel hyppige eller brå endringer i omgivelsestemperaturen. Med langsiktige effekter av kaldt eller direkte sollys på epitelet, utilstrekkelig fuktighet i stuer, taper de øvre lagene av huden dramatisk fuktighet uten å kompensere for tapet. Dette øker hastigheten på stratum corneum.

Dårlig kvalitetshygieneprodukter, kjemikalier og slitasje på syntetiske klær har en skadelig effekt på en persons integumentarvev.

Den konstante tilstedeværelsen av epidermiske divisjoner i tørr tilstand med uttalt desquamation er en indikator på ulike sykdommer og lidelser. Disse inkluderer:

 • Vanntap av kroppen mot bakgrunnen av fordøyelsessykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • beriberi;
 • leversykdom;
 • keratoser;
 • lokal hormonbehandling;
 • bakterielle og virale hudlesjoner;
 • sykdommer i sentrale og perifere nervesystemet;
 • urinveier
 • galleblærens og kanalens patologi.

I barndommen kan tørking av huden på ekstremiteter være et resultat av hyppige vannbehandlinger eller tidlig opphør av amming. Hos spedbarn oppstår tørrhet med feil i kostholdet til en ammende mor eller inkompetent bruk av barns hygieneprodukter.

Diagnostikk og ekspertrådgivning

For å forstå årsakene til tørking av armer og ben, er det nødvendig å sende en blodprøve for å bestemme eosinofiler og immunoglobuliner. Konsultasjon av en hudlege er nødvendig for differensiering av patologiske prosesser og fordøyelsessykdommer.

Unngå parasittiske prosesser ved å teste blod for tilstedeværelse av antistoffer mot Giardia og ascaris. Bakteriologiske metoder bestemmer nivået av intestinale mikroflora lidelser som oppstår når dysbakterier.

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Moderne diagnostiske metoder tillater bruk av laboratorietester for å gjennomføre en allergologisk studie. Allergittester bestemmer irritasjon som påvirker hudens tilstand på hender og føtter hos barn eller voksne. Etablere tilstedeværelse av dysbiose og ved å gjennomføre scatologisk forskning.

Behandling av tørre hender og føtter

Å ha riktig identifisert årsaken til den dårlige tilstanden til huden på hender eller føtter, er lett å kvitte seg med dette ubehagelige fenomenet.

Hudmedisin

For farmakologiske legemidler som har en terapeutisk effekt på problemhud, inkluderer vitaminer og multivitaminkomplekser. Bruk av multivitaminer reduserer tørr hud og styrker kroppens immunsystem. Vitaminpreparater inkluderer:

Hva er noen av grunnene til at kvinner har akne på pannen? Om dette, så vel som behandling av problemer, les denne artikkelen.

Folkemetoder

Det er praktisk å håndtere problemene med tørr hud ved hjelp av fot- og fotbad. For deres forberedelse kan du bruke vegetabilske oljer og fuktighetsgivende ingredienser. En gang i uken er det nyttig å bruke en maske for armer og ben som består av varm vegetabilsk olje. Til en spiseskje legg til en teskje krem ​​og ½ teskje sitronsaft. Etter smøring av problemområder, bruk hansker og sokker av bomullsmaterialer.

Skuffer av havregryn slimete med tilsetning av vegetabilsk olje er vist å bli brukt for å senke hender og føtter i en kvart time. Havregryn kan erstattes med valle fra melk. Chapped hud behandles med applikasjoner fra:

 • revet grønne epler;
 • blandinger av lin og poteter.

Potetene er pre-knust på en rive og blandet med linfrø. For å koke blandingen tilsett litt vann.

Sunn mat

Ødeleggelsen av cellemembraner, forekomsten av frie radikaler og forringelsen av huden er et resultat av å forbruke store mengder oppvarmet fett. Derfor er det nødvendig å forlate stekte fettretter eller begrense antallet. Utelukkelsen av alkoholholdige drikker og kaffe med en vanndrivende effekt fra mat, forhindrer huden i å miste verdifull fuktighet.

Legene anbefaler å spise mer:

 • gule og oransje grønnsaker eller frukt som inneholder keratinkomplekser;
 • frokostblandinger og rå vegetabilske retter som renser hele kroppen av giftstoffer;
 • For å opprettholde turgor og langvarig ungdommelig hud inkluderes det regelmessig i kosten hvitløk, løk og egg;
 • kaldpresset linfrø;
 • nok vann.

Tørre hudpleieregler

For å nærme huden, er det nødvendig å bruke en nærende krem ​​etter vasking av hender og føtter, og også om natten etter en dusj eller et bad. Når du velger et kosmetisk produkt, er det foretrukket å gi krem ​​med jojobaolje, glyserin, olivenekstrakter.

Les koblingen for effektiv behandling av akne hjemme ved hjelp av ulike midler.

Hva kan skade?

Tørr hud er strengt kontraindisert:

 • soling;
 • vaske med vann fra springen;
 • vask med varmt vann.

Forebyggende tiltak

Med god ernæring og vanlig fuktighet i huden kan unngås. Ernæring med lavt fettinnhold og uten overflødig karbohydrater eliminerer ikke bare tørrhet, men forlener også ungdommen i huden. Vasking med vann utføres etter det forutgående koking og avkjøling.

Når du arbeider med kjemikalier, er det viktig å huske om midler for å beskytte huden og slimhinnene. I den kalde årstiden blir huden pakket så mye som mulig. Psykologisk kontroll og fysisk trening er blant faktorene for å opprettholde helse. Med ineffektiviteten av besøket til legen vil bidra til å løse hudproblemet.

Du kan også se en video om hvordan du skal ta vare på hendene dine:

Årsaker og behandling av tørr hud på hender og føtter

Huden er en svært viktig og funksjonell del av kroppen som reflekterer menneskets indre helse. På overflaten kan det oppstå feil og forstyrrelser som vitner om en eller annen funksjonsfeil i kroppen eller om noen sykdommer.

Videre kan problemer oppstå selv med forsiktig omsorg for henne. En av disse feilene er overdreven tørrhet i huden som oppstår på hender og føtter. Årsakene til dette kan være svært forskjellige.

Hovedårsakene og skadelige faktorer som forårsaker tørrhet på hender og føtter

Et slikt ikke veldig hyggelig symptom er vanligvis forårsaket av ulike faktorer, som kan være både indre og eksterne.

 • Tørking av huden oppstår ofte på grunn av langvarig eksponering for ekstrem kulde, frost og blåsende vær. Og dette fenomenet skjer hos folk som er i forhold med lav luftfuktighet (vanligvis om vinteren, i rom med oppvarming slått på).
 • Bruk av aggressive vaskemidler uten bruk av vernehansker. Skader kan skyldes vanlig såpe eller vaskepulver.
 • Utilstrekkelig hudpleie er en av hovedfaktorene. Eller feil valgt kosmetikk for kroppspleie.
 • Alderrelaterte endringer i kroppen.
 • Årsaken til tørrhet blir ofte epilering.
 • Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er allergiske reaksjoner, indikerer ofte et brudd på noen metabolske prosesser i kroppen.
 • Tørr hud er noen ganger forårsaket av svært lavt hemoglobin, anemi.
 • Dysbacteriosis provoserer problemer med huden til personen.
 • Feil og ubalansert ernæring.
 • Utilstrekkelig væskeinntak.
 • Når du har ubehagelige eller smale sko, blir føttens hud tykkere, noe som resulterer i alvorlig tørrhet og sprekker.
 • Bruk syntetiske klær.

Forsiktig! Ofte er det tilfeller der tørr hud er kronisk, peeling og vekter oppstår på overflaten av epidermis. Dette er manifestasjoner av mer alvorlige helseproblemer som krever spesiell oppmerksomhet.

Sykdommer, symptomer som er tørr hud

Dette ubehagelige symptomet forekommer ofte på bakgrunn av en sykdom:

 1. Svampesår i huden (for eksempel mykose, dermatitt).
 2. Ulike hudpatologiske tilstander (psoriasis, atopisk dermatitt).
 3. Diabetes og andre forstyrrelser i aktiviteten til kroppens endokrine system.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Parasitter forårsaker også tørr hud på hender og føtter.
 6. Kvinner som har tid til overgangsalderen lider oftest av tørre epidermier. Dette skyldes hormonelle forandringer i kroppen.
 7. En sykdom kalt ichthyosis bidrar til utseendet av tørre skalaer på overflaten av huden.
 8. Forstyrrelser i nyrene fører til store væsketap, og som et resultat oppstår dehydrering i hudens vev.
 9. Sykdommer i mage-tarmkanalen, som fremkaller metabolske lidelser. Resultatet er at hele kroppen, inkludert dermis, lider av mangel på vitaminer og livgivende fuktighet.
 10. Vitaminmangel.

Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke som helst av de listede sykdommene, krever komplisert behandling. En velvalgt terapi rettet mot den oppdagede sykdommen, samt nøye kroppspleie, hydrering og ernæring er avgjørende.

Medisinske preparater for å eliminere tørr hud

For å unngå tørking og skade på huden, er det nødvendig å sikre effektiv daglig pleie som er rettet mot fuktighet og næring. Beskyttelse mot miljøirritanter er også viktig.

Først og fremst bør ulike foci av betennelse, desquamation, kløe, etc. fjernes på overflaten av dermis. For å oppnå dette må du bruke verktøy som inkluderer:

 • Occlusal komponenter som bidrar til utseendet til en slags beskyttende film på huden. Men slike verktøy kan ikke eliminere årsakene til dehydrering.
 • Ikke-okklusive stoffer er glyserin, kollagen, hyaluronsyre, urea, melkesyre, etc.
 • Antioxidanter (vitamin E og C).
 • Elementer for ernæring av dermis, for eksempel vitamin F, linolje, essensielle fettsyrer.

Også for å gjenskape beskyttelsesbarrieren til dermis, er fysiologiske lipider nyttige, som også kalles ceramider.

Vær oppmerksom på! Blant de farmasøytiske preparatene som er rettet mot å eliminere symptomene på tørr hud, er følgende:

 • "Belobaza" - myker epidermis
 • Dexpanthenol stimulerer regenerering
 • Pantoderm, Psoricap, Balzamed, Vaselin, Elovera, Glycerol og mange andre.

Folkemidler for tørr hud på hender og føtter

For å takle denne sykdommen kan du bruke en rekke populære oppskrifter, preget av enkelhet og effektivitet. Hovedbetingelsen her er regelmessigheten av prosedyrene for kroppspleie.

Det anbefales å bruke oljer i kombinasjon med andre fuktighetsgivende stoffer:

 • For huden på hendene: Du må legge til 1 skje varm varm vegetabilsk olje til en liten mengde vanlig krem, i denne blandingen for å komme inn ganske mye sitronsaft. Det resulterende stoffet påføres huden og bærer hansker, legger seg over natten. Denne løsningen anbefales hver uke.
 • God for å håndtere tørr hudvalle, hvorfra du kan lage bad for huden på hender, så vel som for føttene.
 • Tradisjonell medisin anbefaler å eliminere overdreven tørrhet og grovhet i beinets hud med et grønt eple, hvorfra du må lage potetmos og ved hjelp av gasbind for å feste den til beina. Bruk sokker over denne komprimeringen. Denne prosedyren gjøres best før sengetid, slik at produktet fungerer hele natten, og om morgenen trenger du bare å vaske føttene og smøre med en spesiell krem.
 • Veldig godt fuktet vann fra rå poteter med tilsetning av linfrø og en liten mengde vann. Denne blandingen skal kokes på en liten flamme til den er litt tykk. Deretter, når det er avkjølt, bruk blandingen på føttene, skyll av etter en halv time og bruk en nærende krem.
 • Du kan i hjemmet lage en fuktighetskrem som passer for hender og føtter. Dette vil kreve en naturlig yoghurt med olivenolje. Påfør det flere ganger i løpet av dagen.

En annen god oppskrift: en spiseskje med vanlig krem ​​for barn, noen dråper glycerin, en dråpe vitamin A og E. Alle ingrediensene blandes grundig og påføres hender og føtter flere ganger om dagen.

Sunn hud helse produkter

Mange mennesker, og legger stor vekt på tilstanden til sin egen hud, får dyr kosmetiske produkter til å ta vare på det, men glem så viktig øyeblikk som riktig ernæring og bruk av akkurat de produktene som gir kroppen den største mengden næringsstoffer som bidrar til en sunn kropp generelt.

Dermatologer mener at den vakre huden er direkte relatert til god helse

Det er veldig viktig å regelmessig spise sjømat som inneholder sink, omega 3 og andre nyttige elementer, på grunn av at tørrheten i huden reduseres og risikoen for tidlig aldring reduseres. I tillegg blir det bedre sirkulasjonssystem som påvirker tilstanden til huden.

Alle sitrusfruer inneholder vitamin C, noe som er viktig for epidermis, og det hyppige forbruket av appelsiner, mandariner, grapefrukt vil bidra til å unngå tidlig utseende av rynker.

Grønnsaker av rød og grønn farge er også veldig nyttige: gulrøtter, paprika, spinat, etc. De inneholder vitamin A, som fremmer dannelsen av nye celler og eliminering av gamle. Som et resultat, tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er en utilstrekkelig mengde vitaminer, blir mer hydrert og sunt.

Vitaminkomplekser for å gjenopprette hudhelsen

Selv med den mest forsiktige omsorg, ser ikke huden på armer og ben ofte seg estetisk tilfredsstillende og forårsaker ubehag. Oftest skyldes dette overdreven tørrhet forårsaket av en slik årsak som mangel på vitaminstoffer som produserer elastin og kollagen.

Hvis huden er tørr, har kroppen ikke nok vitamin B, også vitamin A, E, F, K

Apotek har et bredt utvalg av ulike vitaminkomplekser for hudhelbredelse ("Vitrum", "Complivit", "Alfabet", etc.). Regelmessig inntak av disse stoffene vil effektivt takle problemet. Men først bør du rådføre deg med legen som vil velge det mest passende komplekset i samsvar med de individuelle egenskapene til organismen.

Riktig hudpleie som forebygging av tørrhet.

Huden på hendene og føttene blir ofte svært tørr og irritert, og hvis årsakene til dette er utilstrekkelig eller uriktig behandling, er problemet løst, underlagt visse regler for kroppspleie.

For riktig pleie av hendene, bør du bruke en nærende krem, som må påføres etter hver håndvask. Krem må kjøpes på grunnlag av glyserin eller med innholdet i noen oljer. Og for effektivt å eliminere irritasjon av hudpåførte kremer basert på urteekstrakter, for eksempel kamille.

Huden på hendene har dessverre ikke sebaceous kjertler, så det trenger spesiell og grundig pleie og hydrering. Og når du bruker vaskemidler, anbefales det å bruke gummihansker for å forhindre ytterligere tørking og skade.

Når det gjelder beina, så er alt litt komplisert, fordi huden på dem er tøffere på grunn av mer intense belastninger og sko. Derfor er det tilrådelig å bruke en peeling eller børste for å fjerne føttens hud fra stratum corneum, samt bad med tilsetning av rengjøringsmidler eller oljer.

Prosedyren for å peeling huden på føttene og føttene må utføres hver uke, og etter det må du grundig fukte med en spesiell fotkrem.

Det er viktig å huske! Det beste alternativet er å besøke en skjønnhetssalong for å lage manikyr og pedikyr, hvor intensiv omsorg ikke bare er gitt for hud på hender og føtter, men også for nagel og nagler.

Dermatologer og ernæringsfysiologer er enige om at å eliminere hudproblemer forbundet med tørrhet, krever en integrert tilnærming. Det vil si at det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare eksterne stimuli, men også å lete etter årsaker inne i kroppen.

5 bugs som gjør huden din veldig tørr

Mange har kanskje lagt merke til at når vinteren nærmer seg, begynner huden å falle mer og mer: tørrhet, sprekker, flekker og peeling vises. I denne vanskelige værperioden trenger hun spesiell omsorg, som er helt forskjellig fra den som var i den varme sommeren.

Her er hva medisinsk lege og den sertifiserte dermatologen i New York, Callie Papantoniu, sier om dette:

"Du bør ta vare på tørr hud med omhu. Scrubs, alkohol og skummende vaskemidler vil bare øke den allerede sterke flakket. "

Basert på alle menneskelige handlinger i hverdagen har forskere samlet en vurdering av daglige skadelige vaner som negativt og skadelig påvirker menneskets hud, noe som til slutt forårsaker tørrhet i huden i hele kroppen og ansiktet.

 1. Såpebaserte vaskemidler, inkludert de som er utformet for å bekjempe akne. Du må passe på skum og såpe vaskemidler, siden de vasker sine egne naturlige oljer fra huden. "Det er mange kosmetiske produkter som passer for vanlig og fet hud, men bruk av dem for tørr hud er bare ødeleggende," sier Papantoniu. Foundation kremer, ansiktsmasker, samt produkter som brukes til å behandle akne, bidrar også til tørr hud. Derfor må du velge produkter som renser huden, men ikke frata det av fuktighet.
 2. Varm dusj. Med en svært brennende, dampende dusj, slapper kroppen av, men samtidig tørr, utsatt for kløehud lider. Høytemperaturvann, i tillegg til de ovenfor beskrevne midler, suger naturlige oljer fra huden og fører til tørrhet. For eiere av tørr hud er det bare en kul eller varm dusj som passer. Det ville ikke være overflødig å tenke på å kjøpe en spesiell luftfukter.
 3. Påfør hudpleieprodukter i feil rekkefølge. Bruk dem bare i følgende rekkefølge:
  - rensing;
  - fuktighetsgivende serum
  - krem;
  - olje (bare hvis huden fortsatt er tørr).
  Bare en slik ordre er den mest korrekte og lar deg oppnå ønsket fuktighet over lengre tid. Rosehip olje og kokosnøttolje skaper en sterk vannbarriere, og kan brukes om vinteren, helst ved sengetid.
 4. Scrubs og altfor rensende peeling. De hjelper til med å bli kvitt flakete og døde hud, men samtidig skrape narkotisk tynn overflate av epidermis.
 5. Bruk hudpleieprodukter som inneholder alkohol som hovedbestanddel. Det har en skadelig effekt på tørr, sensitiv hud. Alkohol berører huden av fuktighet. Alkoholholdige stoffer kan ødelegge hudens beskyttende barriere, noe som resulterer i enda mer tørrhet.

Før du velger riktig omhu for tørr hud, bør du forstå hva som er årsaken til tørrheten. Det bør bemerkes, det kan være et tegn på psoriasis eller eksem.

Disse sykdommene er vanligvis preget av kløe, røde skorper eller flak på huden. Også, hvis tørrhet strekker seg ikke bare til ansiktet, men også til kroppen, så kan dette være et tegn på interne forstyrrelser.

Diabetes, hypothyroidism og noen medisiner kan forårsake patologisk tørrhet i huden. I dette tilfellet vil bare legen bidra til å avgjøre om dette problemet er fysiologisk eller noe annet tegn.

Tørr hud på hender og føtter - årsaker og behandling

Personer med tørre hudtyper opplever ofte ubehag på grunn av tetthet og flak av huden, og de klager ofte på økt tørrhet i enkelte deler av kroppen: armer, ben, albuer. Problemet kan også forekomme hos personer med normale og fett-utsatte hudtyper under utviklingen av visse sykdommer.

Årsaker til tørre hender og føtter

Årsakene til at huden mister fuktighet, kan deles inn i to typer:

 1. Ekstern. Denne gruppen inkluderer:
  • Konstant kontakt med kranvann med høyt innhold av klor og jordalkalimetallsalter (hardt vann).
  • Feil valg av kosmetikk, kjøpe det uten matchende alder og hudtype.
  • Påvirkning av vind, frost, direkte sol på huden; tørket luft i leiligheten.
  • Arbeid i varme butikker.
  • Røyking og drikking av alkohol.
 2. innenriks:
  • Uttømming av huden som følge av underernæring, når kostholdet mangler matvarer rik på vitaminer A, E, gruppe B, fett. Også, en liten mengde væske som forbrukes i løpet av dagen, påvirkes.
  • Genetisk predisposisjon.
  • Sykdommer i de nervøse og endokrine systemene.
  • Aldersendringer, klimaks.
  • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
  • Hud- og allergiske sykdommer.
  • Nyresvikt.

For hver kroppsregion er det flere spesifikke årsaker til epidermis dehydrering.

Hva å gjøre hvis du har tørr hud på hendene

Huden på hendene er oftest utsatt for tørrhet og flaking. Disse problemene påvirkes like mye av menn og kvinner. Menn liker ikke å bruke hansker om vinteren, de er i kontakt med aggressive væsker når de reparerer sine biler. Mange mannlige yrker antyder at huden påvirker hendene på ulike irriterende stoffer, men ikke alltid ved bruk av vernehansker.

Kvinner bruker mye tid på å vaske, vaske, rense og ikke alltid bruke spesielle kremer og gummihansker for å beskytte hendene. Etter 40 år, når kroppen begynner å aldre hormonelle endringer, taper huden av hendene raskt fuktighet, begynner å skrelle til sprekker dukker opp på den.

Tørr hud på albuer - årsaker og behandling

Økt tørrhet i albuene skyldes ofte en livsstil: Arbeid der du må tilbringe mesteparten av tiden ved bordet eller på datamaskinen forårsaker friksjon av albuene på bordet eller armlenet. Som et resultat blir huden på albuene grov, begynner å avta, i utseende ligner en callus.

Elbuer er blant de første som blir påvirket av psoriasis. Derfor, når tørrhet og flak forekommer, som ikke er egnet til selvbehandling, er det nødvendig å besøke en dermatolog for ikke å gå glipp av utbruddet av en alvorlig sykdom.

Også økt tørrhet i albuene kan tjene som et signal om en funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, utviklingen av diabetes.

Med en betydelig fortykning av overflaten av epidermis, snakker de om hyperkeratose, en sykdom som er preget av økt celledeling av stratum corneum med samtidig forstyrrelse av deres eksfoliering. Samtidig kan hudtykkelsen nå flere centimeter. Hyperkeratose er aldri en uavhengig sykdom og indikerer alvorlige lidelser i kroppen.

Tørr hud på føttene

De tørreste områdene på bena er knær og føtter. Tørr hud på knærne kan være forårsaket av friksjon når du går på grove jeans, strømpebukser, og når du kneler i lang tid mens du utfører visse typer arbeid (i konstruksjon, i gruver). Når psoriasis oppstår, er knærne, sammen med albuene, de første som begynner å peeling og skrape.

Huden på føttene tørker spesielt ut om sommeren, når sandaler er de eneste skoene. Varme, støv, dehydrering er faktorer som bidrar til tørrhet og knekking av føttene. Samtidig vises natoptysh og calluses.

Hælene er utsatt for størst grovhet, om sommeren kan dype sprekker skape seg på dem og forårsake alvorlig smerte når de går. Årsaker til sprekkhælene kan også være diabetes, overvekt, flate føtter, feil hudpleie, dårlig sirkulasjon av nedre lemmer, forårsaket av åreknuter.

Metoder for å håndtere tørr hud

For å begynne å håndtere tørrheten i huden bør være ved sin første manifestasjoner, for ikke å gå glipp av tiden. Tilnærmingen til å løse problemet er komplisert, det inkluderer:

 • Besøk en hudlege for å utelukke sykdommer som forårsaker tørr hud.
 • Følg tørre hudpleieregler:
  • Bruk fuktighetsgivende dusjgeler, flytende såpe.
  • Fukt tørrare områder med kremer hele dagen.
  • Håndbeskyttelse før du går til frosten med spesielle kremer.
  • Fjern kontakt med aggressive husholdningsvarer.
  • Vanlig bruk av fuktighetsgivende og nærende masker, mykningsbad for hender og føtter.
  • Bruken av terapeutiske kremer: Lokobeyz Repea, Lokobeyz Lipokrem, Carboderm, Flexitol (balsam for hendene, balsam for føttene).
 • Inkluderingen i menyen med produkter med høyt innhold av vitaminer A, C og E: gulrøtter, lever, fet fisk, nøtter, sitrusfrukter, frokostblandinger.
 • Slutte å røyke og drikke alkohol.
 • Daglig inntak av 1,5-2 liter væske.
 • Om nødvendig - tar vitaminkomplekser for å forbedre tilstanden til huden: Vitrum Beauty, Vitrum Beauty Q10. Anbefales også inntak av fiskeolje, vitamin A, E (de kan kjøpes på apoteket i form av en oljeløsning eller kapsler).

For å hindre grovhet av føttens hud, må du velge komfortable sko, regelmessig exfoliere stratum corneum ved hjelp av en pedicure riper.

Den kraftig grovde huden på albuene og hælene må fjernes ved hjelp av skrubbe og pimpsten, som tidligere har smeltet bort problemområdene i badekaret med tilsetning av glycerin, brus, avkok av kalk eller kamille.

Også hjemmelagde masker brukes til å bekjempe tørrheten av føttene og hendene.

Hånd masker

I kosmetiske butikker eller apotek kan du kjøpe ferdige masker, men det skjer at etter en søknad vises en allergisk reaksjon på huden. Tørr hud er tilbøyelig til overfølsomhet, årsaken til irritasjon kan være hvilken som helst ingrediens i masken; Derfor, for å ha tillit til sammensetningens naturlighet, er det bedre å bruke hjemmelagde produkter:

 • Bland en spiseskje honning, glycerin, havremel; Tilsett to spiseskjeer kokt eller filtrert vann.
 • 20 g kakaopulver helles med kokende vann for å danne en pastaformig masse. Tilsett det til tre teskjeer glyserin, bland godt sammen.
 • Mellomstore gulrøtter gnides på den fineste riven og blandes med 15 ml linfrøolje.
 • Bland i en spiseskje honning, aloe juice, olivenolje, tilsett en dråpe kamille eterisk olje.
 • Til en spiseskje med ristet rå poteter legger du til en spiseskje honning og gulrotjuice.
 • Til 25 ml olivenolje, tilsett 5 ml havtornolje og en kapsel med vitamin A og E (kapsler blir først gjennomboret med en nål og klemmet ut av dem). Om ønskelig kan du legge til en teskje farmasøytisk salve med panthenol (Dexpanthenol, D-panthenol) til oljeblandingen.

På grunn av kombinasjonen av forskjellige ingredienser i hjemmelagde masker, skjer fuktighetsgivende og nærende tørr hud samtidig.

Regler for bruk av masker:

 • Før du bruker en håndmaske, må du holde 15-20 minutter i varmt vann eller i avkok av kamille, salvie, lind.
 • Masken påføres i 20-30 minutter, for å forbedre effekten av hånden, kan du pakke med plastfolie, bomullsklut eller bruke bomullshansker.
 • Vask masken med varmt vann, etter at hendene kan skylles i avkok av medisinske urter.
 • Hendene tørker tørk og påføres en nærende krem.

Håndkrem

Håndkrem bør være en fast følgesvenn for eiere av tørr hud: Påfør dagen fuktighetskrem etter hver håndvask; før du arbeider i forbindelse med kontakt med vann og husholdnings kjemikalier, samt å gå utendørs i den kalde årstiden, bruk en beskyttende krem; over natten forårsaker næringsstoffer.

Om sommeren, når hendene er helt åpne, kan nærende og fuktighetsgivende kremer påføres på underarmens hud, og ikke glemme å forsiktig smøre albuene.

Hvis håndkremet er riktig valgt for formålet og sammensetningen, begynner huden å endre egenskaper umiddelbart etter noen dager etter bruk. På typer kremer for tørr hud av hender, deres sammensetning, regler for valg og anvendelse kan bli funnet her.

Sprekk i huden

Årsaker til sprekker

De vanligste årsakene til tørr hud sprekker er:

 • redusert hud elastisitet på grunn av tap av næringsstoffer og fuktighetskrem;
 • hyppig eksponering for aggressive husholdningsvaskemidler;
 • sopphudsykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • å være i kulde uten hansker.

Sprukne hæler forekommer ofte i overvektige mennesker med utilstrekkelig hudpleie.

Sprukne hender

Sprekker i hendene oppstår oftest i de interdigitale rom og i stedene av fingrene, noen ganger kan dype sprekker forekomme på håndflatene. Mikroskopiske sprekker vises vanligvis på ytre overflaten av hendene.

Sprekker huden på hendene er ledsaget av smerte, forstyrrer ytelsen til hverdagslige aktiviteter. På grunn av konstant kontakt med omgivende gjenstander er risikoen for penetrering av en bakteriell infeksjon i sår høy.

Sprukne hæl

Sprekker på hælene vises vanligvis i nærvær av noen patologi i kroppen, så behandlingen skal begynne med et besøk hos legen. Under behandlingen kan det oppstå vanskeligheter på grunn av at personen er på foden hele tiden, det er konstant press på sprekker som forstyrrer helbredelsen.

Sprekkbehandling

For behandling av sprekker må du først fjerne de eksterne faktorene som forårsaker sprekker. Du må også undersøkes av en terapeut og en hudlege for å utelukke forekomsten av sykdommer - årsakene til hudkreft.

Ifølge resultatene av undersøkelsen kan legen foreskrive bruk av salver med antibiotika, hormoner, antifungale komponenter, ta antiallergiske stoffer. Det vil også være behandling av store sykdommer som forårsaker hudkreft.

Hvis sprengene er forårsaket av tørr hud og utilstrekkelig omsorg, brukes denne behandlingen:

 • I nærvær av keratinisering, må de forsiktig fjernes ved hjelp av pimpsten eller en pedicure riper, som tidligere har blitt myknet i et varmt bad med tilsetning av brus.
 • For de første dagene blir medisinsk lim BF-6 påført sprekker som skaper en antiseptisk elastisk film på såroverflaten. Under filmen blir sårets kanter strammet, helingsprosessen starter.
 • Salve hjelper til med å akselerere regenereringsprosessene: Dexpanthenol, Vulnuzan, Apilak, Calendula salve, havtornolje. Også nyttig er inntak av Aevit kapsler (fremstilling av vitamin A og E).
 • Etter at sprungene begynner å helbrede, må du bruke kremer for tørr hud med høyt innhold av nærende og fuktighetsgivende stoffer.
 • Etter fullstendig helbredelse er det nødvendig å alltid følge reglene for tørr hudpleie.

Videoer om tørr hud på hender og føtter og behandlinger

Det er ikke vanskelig å håndtere tørr hud i hender og føtter, hvis du legger merke til helsen din: å spise riktig, å kurere sykdommene i tide, for å bruke kosmetikk riktig. Tørr hud er spesielt følsom for omsorg, så resultatene av innsats vil ikke holde deg venter lenge.

Tørr hud på armer og ben - årsaker

Del i sosiale. nettverk:

Huden er det største organet i menneskekroppen. Det utfører en rekke viktige funksjoner og sikrer kroppens funksjon. Ifølge hennes tilstand og utseende kan vi konkludere om helheten til hele organismen. Utviklingen av ulike helseproblemer, inkludert ganske alvorlige sykdommer, kan indikeres ved utseendet av noen uregelmessigheter på overflaten av huden. Et av de vanligste ubehagelige fenomenene er tørr hud på hender og føtter. Årsakene til dette problemet og mulige måter å fikse det på, blir diskutert i denne artikkelen.

Årsaker til tørre hender og føtter

Svaret på spørsmålet om hvorfor tørr hud på hender og føtter er en nedgang i talgproduksjonen. Dette skjer under påvirkning av ulike provokerende faktorer, og kan også skyldes den arvelige særegenheten til organismen.

En slik tilstand hos unge er sannsynligvis et genetisk trekk.

Hvorfor tørr hud på hendene og føttene til folk i voksen alder? Dette problemet kan oppstå under påvirkning av visse interne og eksterne faktorer. Hormonelle forandringer som kan føre til en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene, reflekteres i hudtilstanden. For å forverre problemet kan det være mangel på passende omsorg.

Det er viktig! Bad, kremer og andre prosedyrer som er rettet mot næring eller fuktighet av huden, kan ikke føre til ønsket resultat hvis problemet med tørr hud er indre årsaker forårsaket av sykdommer. I dette tilfellet vil kun behandling av den underliggende sykdommen bidra til å forbedre hudtilstanden. Bare en hudlege vil kunne identifisere årsakene til at tørr hud på hender og føtter.

Interne årsaker:

 • Dehydrering på grunn av fordøyelsessykdommer, utilstrekkelig drikkregime, diaré, hypertermi, oppkast.
 • Kronisk nyresvikt.
 • Naturlig aldring av huden.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Hormonforstyrrelser - graviditet, overgangsalder, hypothyroidisme, diabetes.
 • Autoimmune sykdommer.
 • Dårlige vaner - alkohol, røyking.
 • Lidenskap for sterk te, kaffe.
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 • Sykdommer i sentralnervesystemet.
 • Metabolske sykdommer.
 • Utmattende dietter, mangel på næringsinntak.
 • Jernmangel anemi.
 • Langsiktig antibiotikabehandling.
 • Hypovitaminose, spesielt vitamin A og E.
 • Hudsykdommer - allergier, eksem, psoriasis, dermatitt, keratose, soppinfeksjon.
 • Hyppig stress.

Eksterne årsaker:

 • Moroz.
 • Tørt klima
 • Tørr luft
 • Lang eksponering for sollys.
 • Kaldt eller varmt vann, spesielt med høyt innhold av jordalkalimetallsalter, klor.
 • Arbeid uten vernehansker.
 • Virkningen av industrielle eller husholdnings kjemikalier.
 • Arbeid i varme butikker.
 • Feil omsorg - hyppig bruk av alkoholkrem, aggressiv kosmetikk, alkaliske såper, husholdnings kjemikalier.
til innhold ↑

Den manifestasjon av tørr hud

Den enkleste testen for å bestemme tilstedeværelsen av tørr hud som kan gjøres hjemme, er å trykke ned på huden med fingrene for å forlate spor. Problemet eksisterer hvis sporene ikke forsvinner lenge.

 • Rødhet, hudirritasjon.
 • Tetthet. Sprekk vises på stratum corneum under hudspenning.
 • Peeling, selv når huden er full av vekter. Etter vask og tørking blir huden mest merkbar.
 • Som om pulverisert, umerkelig, slettet porene.
 • Kløe er en ekte følgesvenn for å tørke hud, og en av disse problemene forverrer den andre.
 • Inflammerte områder av huden med puffiness - med komplikasjoner av infeksjoner som har penetrert mikroskader.
til innhold ↑

Behandling av tørr hud

Hvis du har tørr hud på hendene og føttene, hjelper en hudlege å bestemme årsaken til utseendet og foreskrive behandling. Med vanlig tørr hud kan du uten medisinsk behandling, men i tilfelle av alvorlige sykdommer i krem ​​og andre midler vil ikke hjelpe.

Det er viktig! I tilfelle komplikasjoner i form av mikroskader, irritasjon under behandling, skal salve med dexpanthenol brukes. Påfør krem ​​og andre kosmetikk bare etter lindring av irritasjon. Du må også eliminere maskefilmen, kosmetikk som inneholder alkohol, aggressive peeling. Etter vask må du ikke tørke huden med et håndkle.

Tørre hender

Eksterne faktorer er i de fleste tilfeller årsaken til dette problemet. Tilstedeværelsen av sprekker kan indikere svampelesjoner, hypovitaminose, dermatitt etc.

Det er viktig! Kontakt legen din dersom du har en våt sprekk mellom fingrene. Kanskje dette er eksem.

Generelle anbefalinger

For ikke å lette søket etter et svar på spørsmålet om hvorfor tørr hud på hendene, er det bedre å forhindre utseende. For å gjøre dette, bruk noen anbefalinger:

 • Bruk verneutstyr (bomulls- eller gummihansker) når du gjør lekser - når du vasker, når du arbeider på bakken eller med aggressive stoffer.
 • I løpet av den kalde årstiden må du bruke vanter eller hansker.
 • Når du soler, bruk solkrem.
 • For å rense hendene og kroppen, bruk pH-nøytrale vaskemidler.
 • Normaliser dietten ved å inkludere dyre- og vegetabilsk fett på menyen.

Behandling av tørr hud

På grunn av det faktum at det er praktisk talt ingen sebaceous kjertler i huden i hendene, trenger hun spesiell forsiktighet. Etter vask, tørk huden av hendene, spesielt mellom fingrene, og smør deretter med fuktighetskrem, som inkluderer glyserin, melkesyre eller sorbitol.

Det er viktig! Hvis du er over tretti, få en krem ​​med solkremfaktor.

Her er hva du kan gjøre for å kvitte seg med problemet:

 • Bruk krem ​​hver gang du går ut.
 • Hvis du har tørr hud i hendene, vil vitaminer også bidra til å bekjempe dette problemet. Bruken av vitaminpreparater spiller en viktig rolle i forebygging og behandling av overdreven tørr hud. Kan brukes i form av apotekskomplekser eller i form av mat.
 • Bruk wraps basert på en rekke uraffinerte oljer.
 • Bruk mye væske, og på arbeidsplassen og hjemme, opprettholde et tilstrekkelig fuktighetsnivå.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

I tillegg til medisiner kan hjemmehjelpemidler også være svært effektive for å eliminere overdreven tørrhet i huden.

Potetmaske

Skrell og stek potetene, kokt i uniform, legg til en skje med varm melk. Påfør masken i form av varme (og hold den til avkjøling) på håndflaten 2-3 ganger om dagen i 4-5 dager på rad.

Maske med olivenolje og sitronsaft

 • 1 ts håndkrem;
 • 1 teskje olje;
 • 0,5 ts sitronsaft.

Bruk ved sengetid om natten, bruk klutshansker. Gjenta hver uke.

Honning-glycerin komprimere

Det er nødvendig å blande 1 teskje av følgende komponenter:

Påfør blandingen på hendene og bruk hansker laget av klut, la i 20 minutter. Det anbefales å utføre 2 prosedyrer om dagen.

Rømme

 • 200 g surkrem med et fettinnhold på 20%;
 • eggeplomme;
 • sitronsaft.

I den resulterende blandingen, våt den rene gassen, legg den på hendene, pakk den med matfilmen og et håndkle på toppen. La i 20 minutter, hvorpå vaske av resten og ha på deg klærhansker. Denne prosedyren gjøres best ved sengetid i flere dager på rad.

Oljebad

Varm eventuelt vegetabilsk olje til en varm tilstand og legg hendene i den i 20 minutter. Prosedyren gjentas to ganger i uken.

Beroligende, nærende og sårhelingskrem

For å takle små problemer i hendene på huden, kan du bruke følgende kremer.

Astroderm

Regenererer huden, helbreder sprekker. Sammensetningen av krem ​​D-panthenol, vanillin, allantoin, vitamin E, yarrow ekstrakt og calendula, som bidrar til å raskt gjenopprette beskyttelsesfunksjonene i huden.

Aloe healer

Krem for å helbrede sår og eliminere tørr hud. Ekstraktet av aloe akselererer regenerering, forhindrer sprekker, regenererer og myker huden.

Velvet håndtak. For veldig tørr hud

Kremet inneholder kakaosmør, allantoin, D-panthenol, olivenolje og glyserin, som eliminerer tørrhet, peeling og hudirritasjon.

Krem restaurering for hendene på Belita

På grunn av de komponenter som f.eks hvetekimolje, og sjø buckthorn ekstrakter av tindved og kalk-farget, vitamin E og glyserin kremen vil bidra til å gjenopprette, mykne og berolige huden.

Vitex. Oljekrem

Eliminer flak og tørrhet med denne fløten, som inkluderer kamille, burdock og calendula ekstrakter, Shea smør og aprikoskjerneolje.

Sprekkbehandling

Tørr hud i hendene kan føre til slike problemer som sprekker. Vitaminer i å løse dette problemet vil ikke hjelpe. Her bør du bruke følgende salveoppskrifter, som skal brukes på en sprekk, holde fast med en bakteriedrepende gips og la det stå i 7-8 timer.

Salve fra honning og terpentin

Bland 10 g honning, 10 g terpentin, 30 ml vodka og 15 g bivoks. Sett blandingen på brannen og bring den til jevn tilstand med konstant omrøring. Fjern fra varme, kjøle og kjøle.

Calendula Salve

Grind 100 ml tørkede blomster av calendula i pulver, tilsett 200 ml smeltet svinekjøttfett. I et vannbad bringes blandingen til homogenitet og avkjøl.

Plantain Salve

1 del tørr plantain blandet med 9 deler vaselin, tilsett tre dråper vegetabilsk olje.

Tørr hud på føttene

Mangelen på grunnleggende hygienisk omsorg for dem, bruk av ubehagelige sko, samt den hyppige gåfoten kan provosere problemet med tørr hud på føttene. Det kan også provoseres av sykdommer i det endokrine systemet, soppinfeksjoner og hypovitaminose.

Det er viktig! Hvis riktig behandling ikke utføres, kan tørr hud føre til sprekker og dehydrering av huden, som er ytterligere komplisert av en bakteriell infeksjon.

Generelle anbefalinger

For å unngå dannelse av tørr hud på føttene, bruk følgende enkle retningslinjer:

 • Bruk komfortable sko av riktig størrelse, laget av kvalitetsmaterialer.
 • Bruk fotkrem.
 • Ikke gå på grus, sand barfot.
 • Fjern det kornede lag av hud med pimpsten eller skrubber hver uke.
 • Lag kontrastfotbad som forbedrer hudernæring.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Følgende oppskrifter av tradisjonell medisin vil bidra til å takle problemet med tørr hud på føttene.

Apple maske

Gni på et fint grøntgrønt eple, moset, legg på en ostekloth, gjelder på føttene. Bruk sokker på toppen. La om natten, skyll om morgenen og påfør en passende krem.

Castor oljemaske

Soak gasbind i varm olje, gjelder på føttene, sett på sokkene dine. La om natten og blett gjenværende olje om morgenen med serviett.

Oljebad

For denne prosedyren, bør du varme vegetabilsk olje, hell den inn i en bred tallerken. Dyp føttene i olje, suge i 20 minutter. Etter denne tiden, prøv å gni den gjenværende oljen inn i huden. Overflødige fete føtter kan fjernes med våtservietter.

Beroligende og nærende krem

Følgende kosmetikk kan bidra til å løse problemet med tørr hud på føttene.

Fotkrem ballett

Denne krem ​​vil bidra til å helbrede små sår, myke, beskytte mot tørrhet, stimulerer blodsirkulasjonen takket være hestkastan, eik og malurtekstrakter.

Cream Instant Effect

Kremet inneholder vitaminer A, E, D og B5, ekstrakter av salvie, eukalyptus, St. John's wort, Shostakovsky balsam. På grunn av denne kombinasjonen av ingredienser, kremer kremet effektivt huden, reduserer irritasjon og flaking.

Fotkrem med et ekstrakt av calendula og celandine Belita

Ved hjelp av denne krem ​​vil det hjelpe å helbrede mikroskader, redusere tørrhet. Sammensetningen inneholder mynteolje, urteekstrakter, provitamin B5.

opptakene

Som du kan se, kan du håndtere problemet med å ha tørr hud på hendene og føttene hjemme. I tilfeller der alle anbefalingene for pleie blir fulgt, og fortsatt er det tørr hud på hender og føtter, kan dermatologen bestemme årsakene.

Årsaker og behandling av tørr hud på hender og føtter

En artikkel om emnet: "årsaker og behandling av tørr hud på hender og føtter" fra fagfolk.

Personer med tørre hudtyper opplever ofte ubehag på grunn av tetthet og flak av huden, og de klager ofte på økt tørrhet i enkelte deler av kroppen: armer, ben, albuer. Problemet kan også forekomme hos personer med normale og fett-utsatte hudtyper under utviklingen av visse sykdommer.

Årsaker til tørre hender og føtter

Årsakene til at huden mister fuktighet, kan deles inn i to typer:

 1. Ekstern. Denne gruppen inkluderer:
  • Konstant kontakt med kranvann med høyt innhold av klor og jordalkalimetallsalter (hardt vann).
  • Feil valg av kosmetikk, kjøpe det uten matchende alder og hudtype.
  • Påvirkning av vind, frost, direkte sol på huden; tørket luft i leiligheten.
  • Arbeid i varme butikker.
  • Røyking og drikking av alkohol.
 2. innenriks:
  • Uttømming av huden som følge av underernæring, når kostholdet mangler matvarer rik på vitaminer A, E, gruppe B, fett. Også, en liten mengde væske som forbrukes i løpet av dagen, påvirkes.
  • Genetisk predisposisjon.
  • Sykdommer i de nervøse og endokrine systemene.
  • Aldersendringer, klimaks.
  • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
  • Hud- og allergiske sykdommer.
  • Nyresvikt.

For hver kroppsregion er det flere spesifikke årsaker til epidermis dehydrering.

Hva å gjøre hvis du har tørr hud på hendene

Huden på hendene er oftest utsatt for tørrhet og flaking. Disse problemene påvirkes like mye av menn og kvinner. Menn liker ikke å bruke hansker om vinteren, de er i kontakt med aggressive væsker når de reparerer sine biler. Mange mannlige yrker antyder at huden påvirker hendene på ulike irriterende stoffer, men ikke alltid ved bruk av vernehansker.

Kvinner bruker mye tid på å vaske, vaske, rense og ikke alltid bruke spesielle kremer og gummihansker for å beskytte hendene. Etter 40 år, når kroppen begynner å aldre hormonelle endringer, taper huden av hendene raskt fuktighet, begynner å skrelle til sprekker dukker opp på den.

Tørr hud på albuer - årsaker og behandling

Økt tørrhet i albuene skyldes ofte en livsstil: Arbeid der du må tilbringe mesteparten av tiden ved bordet eller på datamaskinen forårsaker friksjon av albuene på bordet eller armlenet. Som et resultat blir huden på albuene grov, begynner å avta, i utseende ligner en callus.

Elbuer er blant de første som blir påvirket av psoriasis. Derfor, når tørrhet og flak forekommer, som ikke er egnet til selvbehandling, er det nødvendig å besøke en dermatolog for ikke å gå glipp av utbruddet av en alvorlig sykdom.

Også økt tørrhet i albuene kan tjene som et signal om en funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, utviklingen av diabetes.

Med en betydelig fortykning av overflaten av epidermis, snakker de om hyperkeratose, en sykdom som er preget av økt celledeling av stratum corneum med samtidig forstyrrelse av deres eksfoliering. Samtidig kan hudtykkelsen nå flere centimeter. Hyperkeratose er aldri en uavhengig sykdom og indikerer alvorlige lidelser i kroppen.

Tørr hud på føttene

De tørreste områdene på bena er knær og føtter. Tørr hud på knærne kan være forårsaket av friksjon når du går på grove jeans, strømpebukser, og når du kneler i lang tid mens du utfører visse typer arbeid (i konstruksjon, i gruver). Når psoriasis oppstår, er knærne, sammen med albuene, de første som begynner å peeling og skrape.

Huden på føttene tørker spesielt ut om sommeren, når sandaler er de eneste skoene. Varme, støv, dehydrering er faktorer som bidrar til tørrhet og knekking av føttene. Samtidig vises natoptysh og calluses.

Hælene er utsatt for størst grovhet, om sommeren kan dype sprekker skape seg på dem og forårsake alvorlig smerte når de går. Årsaker til sprekkhælene kan også være diabetes, overvekt, flate føtter, feil hudpleie, dårlig sirkulasjon av nedre lemmer, forårsaket av åreknuter.

Metoder for å håndtere tørr hud

For å begynne å håndtere tørrheten i huden bør være ved sin første manifestasjoner, for ikke å gå glipp av tiden. Tilnærmingen til å løse problemet er komplisert, det inkluderer:

 • Besøk en hudlege for å utelukke sykdommer som forårsaker tørr hud.
 • Følg tørre hudpleieregler:
  • Bruk fuktighetsgivende dusjgeler, flytende såpe.
  • Fukt tørrare områder med kremer hele dagen.
  • Håndbeskyttelse før du går til frosten med spesielle kremer.
  • Fjern kontakt med aggressive husholdningsvarer.
  • Vanlig bruk av fuktighetsgivende og nærende masker, mykningsbad for hender og føtter.
  • Bruken av terapeutiske kremer: Lokobeyz Repea, Lokobeyz Lipokrem, Carboderm, Flexitol (balsam for hendene, balsam for føttene).
 • Inkluderingen i menyen med produkter med høyt innhold av vitaminer A, C og E: gulrøtter, lever, fet fisk, nøtter, sitrusfrukter, frokostblandinger.
 • Slutte å røyke og drikke alkohol.
 • Daglig inntak av 1,5-2 liter væske.
 • Om nødvendig - tar vitaminkomplekser for å forbedre tilstanden til huden: Vitrum Beauty, Vitrum Beauty Q10. Anbefales også inntak av fiskeolje, vitamin A, E (de kan kjøpes på apoteket i form av en oljeløsning eller kapsler).

For å hindre grovhet av føttens hud, må du velge komfortable sko, regelmessig exfoliere stratum corneum ved hjelp av en pedicure riper.

Den kraftig grovde huden på albuene og hælene må fjernes ved hjelp av skrubbe og pimpsten, som tidligere har smeltet bort problemområdene i badekaret med tilsetning av glycerin, brus, avkok av kalk eller kamille.

Også hjemmelagde masker brukes til å bekjempe tørrheten av føttene og hendene.

Hånd masker

I kosmetiske butikker eller apotek kan du kjøpe ferdige masker, men det skjer at etter en søknad vises en allergisk reaksjon på huden. Tørr hud er tilbøyelig til overfølsomhet, årsaken til irritasjon kan være hvilken som helst ingrediens i masken; Derfor, for å ha tillit til sammensetningens naturlighet, er det bedre å bruke hjemmelagde produkter:

 • Bland en spiseskje honning, glycerin, havremel; Tilsett to spiseskjeer kokt eller filtrert vann.
 • 20 g kakaopulver helles med kokende vann for å danne en pastaformig masse. Tilsett det til tre teskjeer glyserin, bland godt sammen.
 • Mellomstore gulrøtter gnides på den fineste riven og blandes med 15 ml linfrøolje.
 • Bland i en spiseskje honning, aloe juice, olivenolje, tilsett en dråpe kamille eterisk olje.
 • Til en spiseskje med ristet rå poteter legger du til en spiseskje honning og gulrotjuice.
 • Til 25 ml olivenolje, tilsett 5 ml havtornolje og en kapsel med vitamin A og E (kapsler blir først gjennomboret med en nål og klemmet ut av dem). Om ønskelig kan du legge til en teskje farmasøytisk salve med panthenol (Dexpanthenol, D-panthenol) til oljeblandingen.

På grunn av kombinasjonen av forskjellige ingredienser i hjemmelagde masker, skjer fuktighetsgivende og nærende tørr hud samtidig.

Regler for bruk av masker:

 • Før du bruker en håndmaske, må du holde 15-20 minutter i varmt vann eller i avkok av kamille, salvie, lind.
 • Masken påføres i 20-30 minutter, for å forbedre effekten av hånden, kan du pakke med plastfolie, bomullsklut eller bruke bomullshansker.
 • Vask masken med varmt vann, etter at hendene kan skylles i avkok av medisinske urter.
 • Hendene tørker tørk og påføres en nærende krem.

Håndkrem

Håndkrem bør være en fast følgesvenn for eiere av tørr hud: Påfør dagen fuktighetskrem etter hver håndvask; før du arbeider i forbindelse med kontakt med vann og husholdnings kjemikalier, samt å gå utendørs i den kalde årstiden, bruk en beskyttende krem; over natten forårsaker næringsstoffer.

Om sommeren, når hendene er helt åpne, kan nærende og fuktighetsgivende kremer påføres på underarmens hud, og ikke glemme å forsiktig smøre albuene.

Hvis håndkremet er riktig valgt for formålet og sammensetningen, begynner huden å endre egenskaper umiddelbart etter noen dager etter bruk. På typer kremer for tørr hud av hender, deres sammensetning, regler for valg og anvendelse kan bli funnet her.

Sprekk i huden

Årsaker til sprekker

De vanligste årsakene til tørr hud sprekker er:

 • redusert hud elastisitet på grunn av tap av næringsstoffer og fuktighetskrem;
 • hyppig eksponering for aggressive husholdningsvaskemidler;
 • sopphudsykdommer;
 • diabetes mellitus;
 • å være i kulde uten hansker.

Sprukne hæler forekommer ofte i overvektige mennesker med utilstrekkelig hudpleie.

Sprukne hender

Sprekker i hendene oppstår oftest i de interdigitale rom og i stedene av fingrene, noen ganger kan dype sprekker forekomme på håndflatene. Mikroskopiske sprekker vises vanligvis på ytre overflaten av hendene.

Sprekker huden på hendene er ledsaget av smerte, forstyrrer ytelsen til hverdagslige aktiviteter. På grunn av konstant kontakt med omgivende gjenstander er risikoen for penetrering av en bakteriell infeksjon i sår høy.

Sprukne hæl

Sprekker på hælene vises vanligvis i nærvær av noen patologi i kroppen, så behandlingen skal begynne med et besøk hos legen. Under behandlingen kan det oppstå vanskeligheter på grunn av at personen er på foden hele tiden, det er konstant press på sprekker som forstyrrer helbredelsen.

Sprekkbehandling

For behandling av sprekker må du først fjerne de eksterne faktorene som forårsaker sprekker. Du må også undersøkes av en terapeut og en hudlege for å utelukke forekomsten av sykdommer - årsakene til hudkreft.

Ifølge resultatene av undersøkelsen kan legen foreskrive bruk av salver med antibiotika, hormoner, antifungale komponenter, ta antiallergiske stoffer. Det vil også være behandling av store sykdommer som forårsaker hudkreft.

Hvis sprengene er forårsaket av tørr hud og utilstrekkelig omsorg, brukes denne behandlingen:

 • I nærvær av keratinisering, må de forsiktig fjernes ved hjelp av pimpsten eller en pedicure riper, som tidligere har blitt myknet i et varmt bad med tilsetning av brus.
 • For de første dagene blir medisinsk lim BF-6 påført sprekker som skaper en antiseptisk elastisk film på såroverflaten. Under filmen blir sårets kanter strammet, helingsprosessen starter.
 • Salve hjelper til med å akselerere regenereringsprosessene: Dexpanthenol, Vulnuzan, Apilak, Calendula salve, havtornolje. Også nyttig er inntak av Aevit kapsler (fremstilling av vitamin A og E).
 • Etter at sprungene begynner å helbrede, må du bruke kremer for tørr hud med høyt innhold av nærende og fuktighetsgivende stoffer.
 • Etter fullstendig helbredelse er det nødvendig å alltid følge reglene for tørr hudpleie.

Videoer om tørr hud på hender og føtter og behandlinger

Det er ikke vanskelig å håndtere tørr hud i hender og føtter, hvis du legger merke til helsen din: å spise riktig, å kurere sykdommene i tide, for å bruke kosmetikk riktig. Tørr hud er spesielt følsom for omsorg, så resultatene av innsats vil ikke holde deg venter lenge.

Det er det største organet i menneskekroppen med mange og svært varierte funksjoner. Dette organet er involvert i prosesser for respirasjon, metabolisme, termoregulering, etc. I tillegg beskytter huden kroppen fra en rekke negative miljøfaktorer. Utseendet på ytre dekselet kan bedømmes på grunnlag av hele organismen. Men hva "signaler"

tørr hud og hvor farlig dette fenomenet er, kan du finne ut ved å lese denne artikkelen.

Tørr hud - hva er det? Tørr hud, tørr hud eller xeroderma er et tegn på fuktmangel i epidermis, eller rettere i sitt øverste lag. Den epidermis er det ytre hornete laget av huden, hvor hovedmerket er ansett å være fraværet av levende celler i den. I samme lag er det opphopning av en meget liten mengde vann (ca. 20%). Så snart dette laget begynner å oppleve fuktighet, begynner de nedre lagene av huden med levende celler å fordampe vann kraftig. Som et resultat er det en betydelig nedgang i prosessen med metabolisme, noe som fører til tarnishing av huden. Eventuelle patogene mikroorganismer kan trenge gjennom denne huden, noe som utløser utviklingen av svært varierte patologiske forhold. Tørr hud er et ganske vanlig fenomen, noe som er spesielt vanlig hos mennesker i mellom og alder.

Symptom eller normal? Moderne spesialister skiller to hovedtyper av tørr hud, nemlig:

1. Ervervet tørr hud;

2. Konstitusjonelt betinget tørr hud.

1. I det første tilfellet blir huden tørr under påvirkning av visse eksterne faktorer. Det kan være både ultrafiolette stråler og høy temperatur eller lav luftfuktighet, frost, vind, etc. Ofte er overflødig tørrhet av huden et resultat av ulike terapeutiske tiltak eller mange prosedyrer for peeling (eksfolierende hudens øvre stratum corneum) eller dermabrasjon (hudforyngelsesmetode). De samme endringene er mulige med ekstern bruk av retinoider, azelainsyre og noen andre stoffer.

2. Konstitusjonell tørr hud skyldes som regel fysiologiske eller genetiske egenskaper. Oftest er det observert hos barn i alderen 2 til 6 år. Det er i denne perioden at den fysiologiske nedgangen i sebaceous kjertel sebumsyntese oppstår. Tørr hud på ryggen, bena, ansikt og hender finnes ofte hos kvinner med tynn og hvit hud. Det er i moderne medisin et slikt begrep som senil xerose.

Senil xerose er en klinisk

, preget av overdreven tørrhet av huden under sin

. Ganske ofte blir huden tørr under premenopausen, så vel som

fullstendig stopp av menstruasjon på grunn av opphør av ovariefunksjon). Konstitusjonell tørrhet kan også forekomme i visse hudpatologier som

arvelig sykdom preget av ulike keratiniseringsbrudd).

Det er en annen klassifisering av tørr hud, slik det kan være:

1. med god tone

2. med redusert tone.

1. Overflaten av tørr hud med god tone er glatt, smidig og matt. I tillegg er det ingen rynker på den, men det reagerer følsomt overfor eventuelle ytre irritanter, så det krever vanlig kosmetisk pleie. Hvis du ikke tar vare på henne, vil hun veldig fort tape sin tone. I de fleste tilfeller er denne huden karakteristisk for unge mennesker.

2. Overflaten på huden med redusert tone tynnes. Dette er spesielt merkbart i området rundt munn og øyne, siden det er på disse stedene at utseendet på tidlige rynker og folder er notert. Holdere av slik hud krever mer moderne metoder for omsorg for det, da konvensjonelle kosmetikk ikke er i stand til å forbedre sin generelle tilstand og utseende.

Kan du selv definere tørr hud? Ja, det kan du. For å gjøre dette må du trykke på huden med fingrene. Hvis fingeravtrykkene ikke forsvinner lenge, betyr det at huden din er tørr og derfor sårbar. Det er andre tegn på tørr hud.

Du kan legge til sin liste:

 • Huden sprekker og skreller av;
 • Exfoliate skalaer;
 • Kløe og ubehag føltes;
 • Dekket med røde flekker;
 • Veldig grov og uelastisk;
 • Det er nesten ikke synlige porer;
 • Hun er spesielt bundet etter et bad, dusj eller svømming;
 • Føler sin ujevnhet;
 • Dype sprekker blir observert, noe som til og med bløder.

Hvorfor trenger huden vann? En tilstrekkelig mengde fuktighet er en av de grunnleggende betingelsene for normal funksjon av hele hudintegumet. Fra fuktighetsnivået avhenger hudens utseende. Det er fuktighet som gjør huden fast og elastisk. Det beriker også hudcellene med alle nødvendige næringsstoffer. Uten nødvendig fuktighet blir huden tynn og tørr. I tillegg blir det rynket og blir overfølsomt overfor ytre påvirkninger.

Graden av hydrering av huden bestemmes av 2 reguleringsmekanismer:

 • den generelle tilstanden til stratum corneum;
 • total sebum.

Både hornete celler og talg har en tendens til å danne et såkalt lipidlag som beskytter huden mot tap av store mengder fuktighet. Lipidlaget er også nødvendig for å forhindre penetrering i de dype lag av huden av fremmede midler som patogene mikrober, toksiner og allergener. Herfra følger at tørr hud er en direkte vei til utvikling av immunresponser og inflammatoriske prosesser. Han provoserer også tidlig aldring.

Mekanismer som forhindrer hudens tørrhet. Hudhuden, eller rettere dens stratum corneum, er nettopp mekanismen som ikke bare forhindrer huden i å tørke ut, men er også ansvarlig for sin normale generelle tilstand. Det er en unik struktur designet for å opprettholde fuktighetsnivået til dette laget i normen.

I denne strukturen gis en spesiell rolle for corneocytter (post-cellestrukturer av stratum corneum) og ekstracellulære lipider. Lipider inkluderer både ceramider og fettsyrer, ceramider, etc. Produksjonen av disse stoffene forekommer i spesielle organeller (deler) av cellene i det granulære lag. De utviklede lipidene danner i sin tur hovedbarrieren mot vann, som forhindrer store mengder fuktighet i å fordampe. Lipider er også ansvarlige for integriteten til huden, siden de har en tendens til å koble sammen hverandre postcellestrukturene.

Sykdommer ledsaget av tørr hud1. hypotyreose;
2. Psoriasis

3. Atopisk dermatitt

4. Diabetes

7. Nyresvikt

11. Hårkeratose;

15. Sjogrens sykdom.

1. Hypothyroidisme: En spesifikk tilstand av kroppen som oppstår som en reaksjon på et lavt nivå av skjoldbruskhormoner. I dette tilfellet blir huden spesielt tørr i albuene. Andre symptomer inkluderer søvnløshet, hørselshemmede, stratifisering av negler, hårglødning, hevelse av lemmer, etc. Du kan bli kvitt alle disse symptomene ved å kompensere for den nødvendige mengden hormoner.

2. Psoriasis eller scaly zoster: er en kronisk hud-ikke-smittsom sykdom som oppstår som følge av endokrine og nervesykdommer eller metabolisme. Huden til pasienter i slike tilfeller blir ikke bare tørr, men også betent. Det svulmer og begynner å skrelle av. Avskalling av huden i visse områder av kroppen som har blitt påvirket, observeres ofte. Behandlingsforløpet for denne patologien er avhengig av form.

3. Atopisk dermatitt: En kronisk allergisk sykdom som utvikler seg hos personer med genetisk predisponering for atopi (allergier). Denne sykdommen er ikke smittsom, men den har et relapsing kurs, så behandlingen tar mye tid. Huden i slike tilfeller blir tørr og fortykket. På steder skraper observerte skorpe.

4. Diabetes mellitus: En kronisk patologisk tilstand, ledsaget av en lidelse av alle typer metabolisme på grunn av absolutt eller delvis mangel på insulin i kroppen, dvs. pankreas hormon. I diabetes blir huden tørr oftest i hudfoldene, selv om andre deler av huden også kan bli påvirket.

5. Eksem: En akutt eller kronisk inflammatorisk sykdom i huden som er allergisk i naturen og er ikke smittsom. Med denne patologien klager pasienter på tørr hud, utslett, kløe og brennende følelse i det berørte området.

6. Stress: Den generelle reaksjonen av kroppen til psykologiske eller fysiske effekter, som bryter sin vanlige tilstand. En slik reaksjon kan utløse utviklingen av en rekke symptomer, nemlig: kvalme, magesmerter, feber, kulderystelser, følelse av mangel på luft, etc. Hyppige stressende forhold er spesielt farlige. De fører til ukontrollabel angst og tap av store mengder fuktighet i kroppen.

7. Nyresvikt: en patologisk tilstand, ledsaget av nedsatt nyrefunksjon for å opprettholde bestandigheten av kroppens indre miljø. Pasienter merket kvalme og oppkast, tap av appetitt, hemmet bevisstheten. Huden er vanligvis tørr og blek med en gul fargetone.

8. Allergisk rhinitt: Betennelse i slimhinnet i neshulen som forekommer under påvirkning av visse allergener, og ledsages av kløe i nesen, nysing og vanskeligheter med nasal pust. Ofte er denne tilstanden også preget av tørr hud i området med betennelse.

9. Kronisk forgiftning: En patologisk tilstand som skyldes de vanlige virkninger på kroppen av visse toksiske stoffer som forekommer i kroppen. I dette tilfellet påvirkes alle systemer og organer i menneskekroppen, inkludert huden.

10. Iktyose: arvelig dermatose, preget av dannelse av vekter på huden som alle ser ut som fisk. Tørr hud er spesielt uttalt på ekstensorflatene på øvre og nedre ekstremiteter. Noen ganger er kroppen også påvirket.

11. Hårkeratose: Medfødt-familiær patologi, som begynner å utvikle seg i barndommen, men symptomene blir mer uttalt bare i puberteten. Huden til slike pasienter er hard, tørr og grov. Extensorflatene på øvre og nedre ekstremiteter, magesekken og ryggen er utsatt for en lesjon.

12. Dystrofi: En patologisk prosess hvor et vev taper eller akkumulerer stoffer som ikke er karakteristiske for det i sin normale tilstand. Huden blir veldig tørr og blek.

13. Flass eller seboré: En patologisk tilstand av huden på grunn av dysfunksjon av talgkjertlene, samt endringer i sammensetningen av deres sekresjoner. Huden blir bare tørr når den tørre formen av seboré.

14. Hypovitaminosis A og PP: er en mangel i kroppen av disse vitaminene. Et spesifikt tegn er den generelle tørrheten i huden med en lett, skumrende peeling.

15. Sjogrens sykdom: systemisk autoimmun patologi, ledsaget av nederlag av forskjellige utskillende kjertler. Tørr hud er et hyppig symptom på denne patologiske tilstanden. I tillegg har pasientene en reduksjon i synsstyrken, fotofobi, stomatitt, tannkaries, etc.

Andre mulige årsaker

 • Bading i varmt vann;
 • aldring;
 • Unnlatelse av å følge en sunn livsstil;
 • Hyppig vask;
 • Stoffinntak;
 • Sesongmessige faktorer;
 • Klimaendringer;
 • dehydrering;
 • Inflammatoriske prosesser;
 • Allergiske reaksjoner;
 • irritasjon;
 • Sår, riper, kutt;
 • Tørr luft i hjemmet;
 • Overdreven bruk av alkaliske såper og kosmetikk;
 • Krenkelser i mage-tarmkanalen.

Huden etter ferien. Ofte står vi overfor det samme problemet - vi kommer fra ferien med delikat og elastisk hud, men etter 3-4 dager blir det hardt og tørt. Det er mange grunner til dette. Først og fremst er dette et langt opphold i solen, konsekvensene av dette er ikke umiddelbart følt. En viktig rolle blir spilt av det lokale klimaet, som er mye tørrere enn havets klima.

Hva skal jeg gjøre? Først og fremst er det nødvendig å fuktige luften i huset til det maksimale. For å gjøre dette, ordne vaser med friske blomster eller fartøy med vann i rommene. Mens du er i bilen, må du justere klimaanlegget eller klimastyringen i minst 7 dager til 85% fuktighet. Det er svært viktig å gjennomføre flere fuktighetsgivende prosedyrer under polyetylen. Slike prosedyrer vil bidra til å øke svette og reabsorpsjon av vann i huden. Bare 3 behandlinger og ikke bekymre deg for tørr hud.

Fisk Skin og Fish Skin Pool eller ichthyosis er en medfødt tilstand preget av overdreven tørrhet i huden. Å takle denne patologien er ikke så lett. Pasienter er foreskrevet bad med stivelse, salt eller brus, samt spesielle salver basert på urea eller salisylsyre. Ofte blir huden tørr og alle de innbyggerne som regelmessig besøker bassenget. Oftest, albuer, knær og underarmer peeling, selv om hele kroppen også kan bli tørr. For å unngå alle disse problemene, skyll med svalt vann etter hver svømmetur i bassenget.

Klima i huden. Svært ofte blir huden tørr hos kvinner eldre enn 45-50 år. Huden på føttene og håndflatene lider spesielt. Dette fenomenet skyldes en svært variert hormonforandring som forekommer både før og under overgangsalderen. Behandling i slike tilfeller bør være omfattende. Ofte er kvinner foreskrevet og hormon erstatning medisiner.

Midler til vekttap er også skadelige! Svært ofte blir huden tørr og representanter for svakere kjønn, som stadig prøver å kvitte seg med ekstra pounds. I dette tilfellet er det to alternativer. Den første er en ganske stiv diettmat, på grunn av hvilken kroppen har mangel på proteiner, vitaminer og sporstoffer. Den andre er spesielle midler for vekttap, som er utstyrt med både vanndrivende og avføringsvirkninger. Disse egenskapene til slike midler er årsaken til utskillelsen av store mengder vann. Som et resultat er huden dehydrert. Det blir tørt og begynner å skrelle av. Gitt dette, under mottak av slike midler er det nødvendig å drikke minst 2 liter væske daglig. Du bør stoppe ditt valg på fettfattige sur-melkdrikker, vanlig vann og juice. Sterk te og kaffe bør kastes, da disse drikkene bidrar til dehydrering.

Risikofaktorer Til tross for at alle uten unntak kan bli eier av tørr hud, er det en viss gruppe mennesker som er spesielt utsatt for å utvikle dette fenomenet.

I denne gruppen kan du legge til:

 • folk over 65 år;
 • borgere som ofte tar et varmt bad eller dusj;
 • personer som lever i lav luftfuktighet eller kaldt klima.

Mulige komplikasjoner1. Cellulitt - akutt betennelse i bindevevet i huden under påvirkning av bakterier eller infeksjoner;

2. Eksem eller atopisk dermatitt er en patologi som er preget av rødhet, betennelse og revner i huden;

3. Follikulitt - Betennelse i hårsekkelen, preget av rødhet og hevelse i det berørte området. En knute med en pustule på overflaten, som er gjennomboret av hår, kan også danne seg på skadestedet.

Utviklingen av alle disse sykdommene er mulig i tilfelle feilaktig omsorg for slik hud eller mot bakgrunnen av svekkelse av beskyttelsesfunksjonene i huden.

Når du ikke kan uten å konsultere en hudlege? For hjelp, må legen kontakte:

 • I tillegg til tørrhet er det rødhet i huden;
 • Tørrhet og kløe forstyrret søvn;
 • Innsatsen bidro ikke til å forbedre den generelle tilstanden til huden;
 • Sår vises på huden;
 • Observert omfattende områder med svært flaky hud.

Hva skal være kraften? Både tørrhet og peeling av huden skyldes oftest en utilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler. I de fleste tilfeller er disse B-vitaminene. For å supplere antallet av disse komponentene, anbefaler eksperter å spise flere egg, fersk fisk, grønnsaker, brun ris, meieriprodukter, svartbrød, lever, frukt og nøtter. Å spise grønnsaker og frukt vil bidra til å aktivere prosessen med kollagenproduksjon, men leveren er en av hovedkildene til protein. En stor mengde vitamin C finnes i både sitroner og appelsiner, så vel som i havtornsjuice. Meieriprodukter vil berike kroppen med aminosyrer som er involvert i å bygge celler i kroppen, inkludert hudceller. "Nyttig" kolesterol, som er involvert i metabolisme, finnes i fettfisk. Det er obligatorisk å inkludere i dietten og vitamin A. Dette vitaminet er beriket med alle røde grønnsaker og frukt. Hver dag bør du spise 300 til 400 gram rødbeter, gulrøtter, rød paprika, røde epler eller tomater. I tillegg kan du søke hjelp fra spesielle vitamin-mineralkomplekser.

Tørr hud hos nyfødte. Mange unge mommier opplever fenomenet for tørr hud i sine babyer. Faktisk er dette fenomenet ganske normalt, siden svettekjertlene i de første dagene i livet til spedbarn ikke arbeider aktivt. Deres økte aktivitet er kun registrert i løpet av babyens tilpasningstid, slik at tørrheten forsvinner etter noen dager, og uavhengig av hverandre. Ekstra fuktighetsgivende i form av oljer og kremer er ikke nødvendig.

Tørr hud hos barn. I barndommen kan huden tørke av ulike årsaker. Det kan være både naturlige faktorer og hyppige bading, hardt vann, tidlig kunstig fôring, maternær ernæringsforstyrrelse under graviditet eller amming, ulike tarmpathologier, innføring av komplementære matvarer for tidlig, tilstedeværelse av ulike husholdningskjemikalier i huset, etc. Det er verdt å huske at barns hud er veldig delikat, så det reagerer raskt på noen, selv de mest ubetydelige endringene. Selv det vanligste babypulveret basert på talkumpulver kan tørke huden. Tørr hud er et av de problemene som må tas opp, da det kan forårsake rødhet, smerte, peeling, kløe og sprekker i huden. Oftest er tørrhet kontrollert med fuktighetsgivende lotioner og kremer. Hvis de ikke hjelper, må barnet bli vist til en spesialist som kan bestemme den sanne årsaken til hva som skjer, og derfor foreskrive tilstrekkelig behandling.

Under graviditeten er tørr hud et av de problemene som nesten alle fremtidige mødre står overfor, og alt fordi i løpet av denne perioden har kroppen et sterkt behov for væske. Slike "dehydrering" er oftest utsatt for overkroppen, føttene og huden i ansiktet. Å håndtere dette fenomenet bør være ved hjelp av spesielle midler for å lindre irritasjon, i instruksjonene som det er lagt merke til at de ikke har en tendens til å ha bivirkninger på fosteret. I intet tilfelle kan ikke stoppe deres valg på midlene, som inkluderer hydrokortison eller kortison, da de bare øker dehydrering.

Det er best å begynne å følge noen ganske enkle tips, nemlig:

 • Bruk blødningsmidler;
 • Vask to ganger om dagen med tørr hud;
 • En gang i uken, lage en fuktighetsgivende maske;
 • Drikk så mye ikke-karbonert mineralvann som mulig, noe som bidrar til å fukte huden fra innsiden;
 • Om nødvendig, bruk en luftfukter
 • Bruk skrubbe bare med små partikler;
 • Ta et bad ikke mer enn 1 gang i uken, og med bruk av helbredende oljer, som inkluderer ekstrakter av medisinske planter.

5 myter om tørr hud Myte 1:
Tørr hud er en medfødt eiendom. Det skjer, og dette er imidlertid ikke et mønster. Huden kan bli tørr og påvirket av kosmetikk eller på bakgrunn av et ubalansert kosthold, så moren er ikke alltid skyldig.

Myte 2:
Tørr hud trenger en nærende krem, men den dehydrerte huden er fuktighetsgivende. Faktisk må noen hud, uavhengig av dens type, bli fuktet. Selv om du er eier av en normal hud, uten ekstra fuktighet, vil det snart bli dehydrert, og vil derfor begynne å skrelle og sprekke.

Myte 3:
Tørr hud er dehydrert hud. Det er det ikke. Disse problemene er forskjellige. I det første tilfellet er det en signifikant reduksjon i talgproduksjonen, men i andre tilfelle mangel på fuktighet mot bakgrunnen av svekket barrierefunksjoner.

Myte 4:
Med tørr hud er riktig pleie tilstrekkelig. Bare å forlate er ikke nok. Svært ofte, pasienter trenger komplisert behandling, som inkluderer rasjonell ernæring, bruk av kosmetikk, samt terapi for den underliggende sykdommen.

Myte 5:
Tørr hud trenger ikke vann. Til tross for at vannet "vasker bort" en spesiell beskyttende film, kan man ikke klare seg uten det, da det bare kan oppnås fullstendig rensing med hjelpen. Etter å ha ryddet huden, kan du være sikker på at den påførte krem ​​er fullstendig absorbert og vil derfor gi den nødvendige terapeutiske effekten.

Tørr hodebunn - hvordan å være? Tørr hodebunn - et ganske vanlig fenomen, som spesielt ofte observeres om vinteren. Det første tegn på dette problemet er oftest funnet på skuldrene. Folk i slike tilfeller kommer til den konklusjonen at de har flass, men gjør ikke hastige konklusjoner og kjøper straks anti-flass sjampo, som i dette tilfellet vil bare forverre den generelle situasjonen. Først må du nøye undersøke de faltne "flakene". Hvis de er store og utrustet med en gulaktig tinge, er dette ikke skæl, men resultatet av en ubalanse av talgkjertlene.

Hva skal jeg gjøre? Først og fremst be om hjelp til kostholdet. Berik ditt daglige diett med fettsyrer. Spis mer avokado og fettfisk. For en stund, slutte å bruke parfymerte balsam og sjampo. Få mykere produkter og vask hodet med dem. Etter vask av håret, skyll håret med eple cider eddik i en uke. Det vil ikke være overflødig å kjøpe en luftfukter.

Perfekt for pleie av tørr hodebunn og denne masken: Bland grundig 1 ss. l. honning med 2 ss. l. olivenolje. Hell blandingen i en plastbeholder. Så tar vi en kaffekopp, hell nesten kokende vann og senk forsiktig beholderen inn i den. Etter 3 - 4 minutter, ta ut beholderen, klipp av en av hjørnene og hell innholdet på håret. Vi legger på en lue og forlater masken i nøyaktig 15 minutter, hvoretter vi vasker håret med sjampo.

Det er viktig å merke seg at hodebunnen kan være tørr og i nærvær av visse sykdommer. Dette kan enten være psoriasis (en autoimmun patologi preget av tørrhet, kløe og flakering av huden) eller alopeci eller seborrheisk dermatitt (en kronisk inflammatorisk sykdom som påvirker de hudområdene som sebaceous kjertlene utvikles på). I alle disse tilfellene vil det bli nødvendig med komplisert behandling, som kun kan foreskrives av en spesialist.

Tørr hud i hendene og hvordan håndteres det? Tilstanden av hendens hud er direkte avhengig av en rekke faktorer. Dette er reglene for håndpleie, kroppens generelle tilstand, livsbetingelsene, maten og mye mer. Ved brudd på selv en av disse forholdene, blir huden på hendene nesten umiddelbart tørr og grov. I tillegg begynner huden å bli eldre. Det er ikke overraskende at hendene noen ganger gir en kvinnes sanne alder. En rekke interne årsaker som kroniske patologier som fremkaller en vedvarende metabolsk lidelse har også en skadelig effekt på hendene.

Tørr hudtips

 • Bruk regelmessig såpe, som har en nærende krem;
 • Etter hver håndvask må du tørke dem grundig;
 • Vask hendene med lunkent vann, skyll dem deretter med kaldt vann;
 • Ikke gå ut med våte hender, og i kaldt vær uten hansker;
 • På morgenen og om kvelden masserer du huden med en nærende krem ​​som inneholder glyserin, som har en fuktighetsgivende effekt;
 • I den varme sesongen, før du går ut, smør hendene dine med solkrem;
 • Gjør alle husholdningsarbeid med gummihansker;
 • Behandle hendene regelmessig med en skrubb for å bli kvitt døde celler;
 • På kvelden, etter bruk av krem, bruk plasthansker på hendene i 30 minutter.

Masker og komprimerer for tørr hud av hender Oppskrift nr. 1: lage potetmos og legg det med et tynt lag på henderens hud. Vi legger på hansker og går i 120 minutter, hvoretter vi vasker hendene våre med varmt vann.

Oppskrift nummer 2: bland 2 eggeplommer med 2 ss. l. honning og 1/3 kopp vegetabilsk olje. Den resulterende blandingen påføres på hendene og holder til den tørker, deretter fjern masken med en våt bomullspinne.

Oppskrift nummer 3: ett glass rømme skal blandes med 1 eggeplomme og juice av 1 sitron. Vi sprer blandingen med gasbind, så pakker vi gasbind over våre hender, vikler dem i cellofan og pakk dem i et håndkle. Etter 20 minutter, fjern masken med en fuktig bomullspinne og legg deretter på bomullshansker.

Oppskrift nummer 4: Hell selleri rot med 1 liter vann og koke det i 60 minutter. Da filtrerer vi den resulterende kjøttkraft og bruker den til å tørke hender.

Oppskrift nummer 5: 1 ss. l. knuste blader av plantain vi damp i 1 liter kokt vann. Vi filtrerer den oppnådde infusjonen og holder hendene i den i minst 20 minutter. Etter denne prosedyren må hendene tørkes grundig og smøres med tykk krem.

Hvordan skikkelig pleie for tørr hud? Tørr hud i ansiktet krever både forsiktig og rettidig omsorg. Hvis du ikke tar vare på slik hud, vises rynker veldig snart, som vi er så redde for. Irritasjon og betennelse i denne huden kan oppstå selv fra vanlig vann, derfor er det best å bruke smeltevann eller spesielle lotioner for vasking. Selv om det ikke er smeltevann for hånden, legg deretter litt brus til vannet eller bruk melkens hjelp, etter å ha fortynnet det med vann. Perfekt egnet for vask og ekstrakter eller avkok av medisinske urter. Gjelder regelmessig på huden og spesielle masker, men bare etter at du har renset huden og etter en varm komprimering eller massasje. Masker kan bli laget av havremel, så vel som melkeprodukter, varme korn eller potetmos. Gode ​​resultater kan gi og spesielle treningsmetoder, samt et balansert kosthold.

Oppskrifter for noen ansiktsmaskerMask med grønnsaker: Slip havregryn og bland dem med revet gulrøtter i forholdet 1: 1. Fortynn blandingen med en liten mengde melk og påfør huden på huden. Etter 15 - 20 minutter, vask masken av med varmt vann.

Sennep maske: bland 1 ts. sennep med samme mengde vegetabilsk olje og en liten mengde kokt vann. Påfør huden på huden i 5 minutter, vask deretter med varmt vann.

Mask av honning og eggeplomme: 2 bland eggene med 0,5 ss. l. honning og 2 ss. l. vegetabilsk olje. Varm opp blandingen i et vannbad og legg det på ansiktet i lag. Hvert lag skal påføres etter 5 minutter. Bare 3 - 4 lag. Etter å ha brukt det siste laget, vent 20 minutter og vask masken med varmt vann.

Tørr hud rundt øynene Tørr hud på både øyelokkene og rundt øynene er et ganske alvorlig problem, som med sin nærvær, opplever kvinner ikke bare smerte og ubehag, men kan heller ikke bruke sminke og sminke. Årsakene til tørrheten i huden i dette området florerer. Disse inkluderer hornhinneproblemer, allergiske reaksjoner, kronisk øyelokkbetennelse (blefaritt), mangel på tårevæske, og hyppig bruk av øyesminke, samt mange øyeinfeksjoner. Ofte blir huden rundt øynene tørr og på grunn av en slik avhengighet som røyking. Hvis årsaken ligger i en sykdom, er det verdt å besøke en øyelege, som vil foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvis årsaken ikke er så viktig, så begynn å følge noen ganske enkle regler:

 • Fukter huden regelmessig med spesielle fuktighetskrem for øyet.
 • Velg ansiktsrensemidler som inneholder hudvennlige ingredienser;
 • Påfør nattkrem regelmessig til området rundt øynene;
 • Beskytt dette området nøye fra UV-stråler;
 • Gå til et sunt kosthold;
 • Opprettholde fuktighet fra innsiden ved å drikke mye væske daglig.

Til dags dato er det mange hjemmemekanismer som du lett kan fukte huden rundt øynene. Et av disse verktøyene er en plante kalt aloe. Ta et ark av denne planten, klipp den, sett den i en plastpose og sett den på et kjølig, mørkt sted. Etter 10 dager, klem saften fra bladene og bruk den til å tørke dette området. Denne saften vil gjenopprette både irritert og tørt, så vel som betent hud.

Tørr hud på leppene. I de fleste tilfeller blir huden på leppene tørr på grunn av vår egen feil, siden mange av oss har en vane med å slikke leppene våre, slik at fuktigheten som dannes på dem, fordampes veldig raskt. Spesielt ofte oppstår dette problemet i kaldt og blåsende vær. Lepper kan bli tørre og utsatt for direkte sollys. Det er andre grunner for utviklingen av dette fenomenet, blant annet mangel på fuktighet eller næringsstoffer. I alle tilfeller må problemet bekjempes, og enda bedre for å forhindre dets utvikling. For å gjøre dette må du smøre leppene dine med en spesiell balsam eller krem ​​før hver utgang fra huset, noe som vil bidra til å forhindre forvitring av dette området. På sommeren av lepper er det best å smøre produktet med solkrem effekt. Ikke glem om hygienisk leppestift, så vel som spesielle vitaminkomplekser, hvis bruk er viktig når som helst på året. På apoteket finner du også spesielle næringsstoffer i form av kremer som forsiktig bryr seg om dette området og forhindrer tap av mye fuktighet. Minst en gang i uken bør du massere leppene dine med en myk tannbørste. For en stund, gi opp alle vedvarende leppestifter, da de pleier å tørke huden.

Masker for tørr hud av leppe av leppe Mask av eple og smør: bland 1 ts. revet eple med 1 ts. myknet smør. Den resulterende blanding påføres på leppene i 15 minutter.

Mask av gulrøtter og hytteost: Bland 1 ts. gulrotjuice med samme mengde hytteost og legg alt på leppene i 15 minutter.

Mask av sennep eller linolje: Påfør en av oljene på leppene i 15 minutter.

Alle disse masker kan brukes på leppene ikke mer enn 2 ganger i uken.

Tørr hud på føttene hos barn og voksne. Voksne opplever oftest tørr hud på hælene, siden det er i dette området at huden er utstyrt med et tykkere kåt lag. Gitt dette faktum, bør dette området behandles med spesiell oppmerksomhet. Først av alt er det nødvendig minst en gang i uken å fjerne døde celler fra hælene. Pimpstein er perfekt for denne prosedyren. Umiddelbart etter fjerning av løse partikler, bør hælene tørkes grundig og smøres med et av fuktighetsgivende kremer.

Advarsel! Manglende overholdelse av reglene for omsorg for dette området kan forårsake utseende av små sprekker der både bakterier og sopp lett kan trenge inn.

Når det gjelder den tørre huden på føttene hos barn, har den sin egen særegne egenskaper. Slike hud er svært utsatt for infeksjoner. I tillegg er inflammatoriske prosesser lett fordelt på den. Utilstrekkelig omsorg for huden på babyens føtter kan føre til utvikling av bleie dermatitt (

flekker med rødt betent hud) og bleieutslett eller

små røde utslett). Du kan unngå alle disse problemene. For å gjøre dette, etter hver hygienisk prosedyre er det nødvendig å massere babyens føtter og smøre dem med babykrem eller olje.

Tørr hud i forhudenDen hud i forhuden kan observeres i følgende patologiske forhold:

Krauroz: Betennelse i forhuden og penishodet, med en returform;

Balanitt: betennelse i huden på penisens hode, som kan utvikle seg som en komplikasjon av en smittsom eller ikke-smittsom sykdom;

Balanopostitt: Betennelse i glanspenis og forhuden.

I kampen mot alle disse sykdommene anbefaler eksperter å være oppmerksom på kjønnsorganernes hygiene, samt å bruke spesielle preparater utrustet med antiinflammatoriske, antiseptiske og immunmodulerende effekter.

ADVARSEL! Informasjonen som er lagt ut på vår nettside er referanse eller populær og leveres til en bred sirkel av lesere for diskusjon. Legemiddelrecept bør kun utføres av en kvalifisert spesialist, basert på medisinsk historie og diagnostiske resultater.

Menneskeskinn er et komplekst organ som utfører et stort antall forskjellige funksjoner. Huden er involvert i prosessen med metabolisme, termoregulering og beskyttelse av menneskekroppen fra eksterne bivirkninger.

Utseendet til kroppens ytre hud reflekterer helbredstilstanden til hele menneskekroppen.

Årsaker til tørr hud på lemmer

Huden på ekstremiteter tørker ut på grunn av påvirkning av interne eller eksterne negative faktorer.

Hvis du har tørr hud på armer og ben, kan årsakene til sykdommen være annerledes. Huden på ekstremiteter tørker ut på grunn av påvirkning av interne eller eksterne negative faktorer.

Eksterne faktorer, hvis konsekvens er tørrhet i huden (xerosis) av ekstremiteter:

 • effekten av ultrafiolette stråler;
 • langvarig opphold i kulde;
 • eksponering for sterk luftstrøm på huden;
 • reduksjon av innendørs fuktighet;
 • bruk av husholdnings kjemikalier uten bruk av hansker;
 • mangel på omsorg;
 • dårlig kvalitet eller feil utvalgte kosmetikk.

Interne faktorer inkluderer:

 • hudsykdommer;
 • allergiske manifestasjoner;
 • metabolske forstyrrelser;
 • arvelige faktorer;
 • aldersendringer;
 • Noen sykdommer (for eksempel anemi eller nedsatt tarmmikroflora).

Det kan også være andre grunner for huden på hender og føtter. Svært ofte, tørker huden på ekstremiteterne fremkaller mangel på væske i hudcellene i huden.

Å provosere dehydrering kan:

 1. Patologi av blodsirkulasjon. Når blodsirkulasjonen forstyrres, mottar cellene et utilstrekkelig volum av væske, oksygen og nødvendige komponenter.
 2. Bruk stramme eller tette klær og sko. Stramt klær forstyrrer blodstrømmen, noe som ikke bare fører til tørr hud på hender og føtter, men også forårsaker slike uregelmessigheter som åreknuter.
 3. Bruk av klær laget av syntetiske materialer. Syntetiske materialer lar ikke luft flyte dårlig, noe som fører til brudd på vann-saltbalansen i epidermis.
 4. Stress. Overdreven stress fører til endringer i hele kroppen, huden er ikke noe unntak.
 5. Mangel på essensielle mineraler eller vitaminforbindelser. Den mest uttalt tørr hud på hender og føtter på grunn av mangel på vitamin A, E og B.
 6. Høye temperaturer. Om sommeren er huden på ekstremitetene utsatt for høye temperaturer, for eksempel å gå på sand, mens væsken fra cellene fjernes mer enn den går inn i.

Sykdommer karakterisert ved tørr hud

Allergiske manifestasjoner på huden kan reflekteres i form av rødhet, blåsing eller tørrhet og peeling.

Ofte skjer xerose som et resultat av overførte eller eksisterende sykdommer, for eksempel:

 1. Sykdommer i soppens natur. En av disse sykdommene er mycosis, manifestert som peeling og tørr hud.
 2. Patologi av huden på det akutte og kroniske kurset. En av symptomene på denne sykdommen er tørr hud på hender og føtter. Årsakene til hudpatologier kan være forskjellige, for eksempel psoriasis, som uttrykkes som foki av tørr hud med flakete områder.
 3. Patologi av det endokrine systemet. Diabetes mellitus har størst effekt på huden.
 4. Allergi. Allergiske manifestasjoner på huden kan reflekteres i form av rødhet, blåsing eller tørrhet og peeling (med langvarige allergier). Slike manifestasjoner kan være både på grunn av mat, og på grunn av medisiner og husholdnings kjemikalier.
 5. Tilstedeværelsen av parasitter i menneskekroppen. Parasitter bryter med riktig kroppsfunksjon, som kan forstyrre metabolismen og vann-saltbalansen, som reflekteres i form av xerose.
 6. Klimaks. Brudd eller endring av hormonell bakgrunn hos kvinner er ikke sjelden reflektert i strukturen og utseendet på huden, som regel er det tørre føtter og palmer.
 7. Iktyose. Sykdommen fører til patologiske forandringer i huden, manifestert i herding og dannelse av tørre skalaer.
 8. Nyresvikt. Med nyrens patologiske funksjon kan kroppen miste mye fuktighet, noe som tydelig reflekteres i huden.
 9. Hyperkalsemi. Denne sykdommen er preget av økt utskillelse av fuktighet fra kroppen, som forårsaker dehydrering.

Måter å eliminere tørr hud på lemmer

Hvis xerose er forårsaket av ekstern påvirkning, kan den elimineres ved å beskytte huden selv.

Det er viktig å vite at tørr hud på kroppen (hender eller føtter) må bekjempes uten å utløse sykdommen. Først må du identifisere årsakene til dette fenomenet, og deretter begynne en omfattende behandling.

Hvis tørrhet skyldes en spesifikk sykdom, vil behandlingen også eliminere det ubehagelige symptomet. Hvis xerosen er forårsaket av ekstern påvirkning, kan den elimineres ved å beskytte huden selv.

Hudpleie og restaurering

Om vinteren bør spesielt verneutstyr brukes til å redusere de negative effektene av vind og kulde.

Tørr hud på hender og føtter, årsaken til hvilken var den negative effekten av eksterne faktorer, kan gjenopprettes. For dette trenger du:

Hold huden ren, men uten fanatisme, unntatt store mengder vasker. Vaskemidler skal velges grundig, basert på hudtype og produktets kvalitet.

Spesiell oppmerksomhet er nødvendig for å betale for utløpsdatoen for de kjøpte kosmetikkene, utgåtte varer kan bare forverre situasjonen.

Om vinteren bør spesielt verneutstyr brukes til å redusere de negative effektene av vind og kulde.

Valget av klær bør også næres nøye. Syntetiske materialer bør unngås, noe som reduserer risikoen for irritasjon, allergiske reaksjoner og overoppheting av huden.

Stor forsiktighet i å eliminere tørr hud er riktig omsorg. Huden skal rengjøres 2 ganger om dagen, dersom det til dette formål brukes spesielle midler, bør man foretrekke det faktum at de ikke inneholder en alkoholkomponent.

Alle vaskemidler brukes best om kvelden, da de frata huden på en lipidfilm som beskytter huden mot miljøets skadelige virkninger.

Du bør også unngå høye temperaturer, ta et bad, og det er bedre å bytte til en varm dusj, denne prosedyren har en gunstig effekt på huden og kroppen som helhet.

Fuktighetsgivende og nærende hud

Etter vannprosedyrer, tørk huden med et mykt håndkle, unngå friksjon så mye som mulig.

Etter vannprosedyrer, tørk huden med et mykt håndkle, unngå friksjon så mye som mulig. Fortrinnsvis bør håndkleets materiale være naturlig, syntetisk absorberer fukt verre.

Fuktighetsgivende aktiviteter utføres fortrinnsvis før sengetid. Ved bruk av fuktighetskrem om morgenen når de treffer gaten, kan de krystallisere, som vil ha motsatt effekt.

Ernæringsmessige masker tvert imot - det er bedre å søke om morgenen. Kremer som har tung struktur er ønskelige for bruk i vintertid.

Vi bør ikke glemme rensende kosmetiske prosedyrer, men de skal utføres i spesielle institusjoner, da hjemme er det en sjanse for infeksjon eller skade. Avvik fra korrekt utførelse av prosedyren kan føre til mer skade enn det er for øyeblikket.

Det skal huskes ikke bare om prosedyrene, men også om livsstilen. Illiterat ernæring kan også gi tørr hud på hender og føtter, slik at ernæring også skal gjenopprettes til normalt. Det er viktig å observere dietten og gjøre det slik at det var variert.

Tradisjonell medisin for å redusere tørr hud

Større effektivitet i å eliminere tørr hud på hender og føtter, forårsaket av eksterne faktorer, er middel til tradisjonell medisin.

Større effektivitet i å eliminere tørr hud på hender og føtter, forårsaket av eksterne faktorer, er middel til tradisjonell medisin.

Slike metoder er rimelige, billige og ganske ofte med riktig tilnærming er ikke dårligere enn dyre kosmetiske produkter.

Nyttige masker for å gjenopprette huden

For å forbedre hudens helse kan du bruke masker og bad.

For å forbedre helsen til huden din, kan du søke på følgende:

Eggmaske.

For produksjonen er det nødvendig å kombinere en teskje knust havregryn, en spiseskje olje av voksende opprinnelse, for eksempel oliven og fersk kyllingegulv.

Denne massen distribueres til problemområder og varer 10-15 minutter, og vaskes deretter av med kaldt vann.

Tinktur basert på serien.

For gjennomføring av vannprosedyrer kan du bruke en tinktur på grunnlag av en rekkefølge. For fremstilling er det nødvendig å helle en skje med hakkede urter med kokende vann og la det gå i ca 15 minutter innpakket i et håndkle.

Husskrubbe.

For å rense og nære huden hjemme, kan du lage en skrubbe. Men ikke glem at bruken av skrubber daglig forbudt. Verktøyet er laget av cottage cheese, det er best å bruke et feit hjemmelaget produkt og kaffebrygging.

Begge ingrediensene er blandet med hverandre og påføres huden med massasjebevegelser. Etter påføring bør du holde massen på huden som en maske i omtrent en halv time og skyll med kaldt vann, det er best å besøke en kontrastdusj.

Hjemmelaget krem.

For å lage hjemmelaget nærende krem ​​for å redusere tørrheten på huden på hender og føtter av ulike grunner, er det nødvendig å blande avkoket av kamilleblader, en teskje glycerin og så mye frisk honning.

Deretter blander en spiseskje med smør, eggeplomme og olivenolje sammen med den forrige blandingen. For blanding er det best å bruke en mikser. Etter at blandingen er lagret i kjøleskapet. Påfør som fuktighetskrem.

I tilfelle uavhengig utvalg av midler gir vanskeligheter, er det nødvendig å ty til hjelp fra ekspert.

Hvis årsaken til tørr hud på lemmer er en sykdom, kan uavhengige måter ikke gjøre, pass på at du trenger hjelp fra en profesjonell. For å redusere tørrhet, må du identifisere og eliminere årsaken.

Sunn hud helse produkter

Ved å konsumere bestemte matvarer, kan du oppnå de ønskede resultatene, inkludert eliminering av tørr hud.

Et sunt kosthold kan gjøre huden mer enn de dyreste kosmetiske prosedyrene. Ved å konsumere bestemte matvarer, kan du oppnå de ønskede resultatene, inkludert eliminering av tørr hud. For hudens helse bør være:

Seafood.

Deres bruk lar deg normalisere balansen mellom omega-3 fettsyrer og sink i kroppen. Omega-3 inneholdt i fiskeprodukter reduserer tørrhet og betennelse i huden.

Fettsyrer hjelper også å unngå tidlig aldring av huden og opprettholder normal blodsirkulasjon. I sin tur kan mangelen på denne komponenten utløse utviklingen av psoriasis eller eksem.

Zink, som også kan hentes fra sjømat, er aktivt involvert i syntese av celler, et harmonisk nivå av sink i kroppen gjør det mulig å opprettholde en sunn hud.

Sitrus.

Vitamin C, som er en del av sitrus, gjør det mulig å unngå manifestasjon av aldersrelaterte endringer, da den deltar i produksjonen av kollagen, som er aktivt ødelagt med alderen.

For å få en ekstra mengde vitamin C, må du spise appelsiner, grapefrukt og mandariner. I tillegg bidrar denne komponenten til å redusere utseendet av inflammatoriske prosesser.

Hvis citruses ikke kan spises av en eller annen grunn, kan vitamin C fås fra tomater, kirsebær, kål, varme og søte paprika, samt fra kosttilskudd askorbinsyre.

Ikke glem å vaske hendene før du spiser.

Grønnsaker er grønne og røde.

Slike produkter inneholder beta-karoten og vitamin A. Denne komponenten styrker cellene og har en antioksidant effekt, reduserer tørrhet. Du bør ikke bruke vitamin A syntetisk opprinnelse, da dette kan føre til alvorlige problemer.

Nøtter.

E-vitamin inneholdt i dem gir ekstra beskyttelse mot huden fra virkningen av forstørrelsesstråler og frie radikaler, bidrar til å beholde fuktighet og reduserer dehydrering av huden.

En tilstrekkelig mengde vitamin E kan fås fra mandler. I tillegg inneholder de fleste nøtter Omega-3-syrer.

Hele korn.

Deres ingrediens rutin og vitaminer i gruppe B undertrykker inflammatoriske prosesser, eliminerer desquamation og tørrhet.

Ved å inkludere i diettmat fra de ovennevnte gruppene, kan du ikke bare opprettholde en sunn hud, men også gjenopprette skadet hud.

Vitaminkomplekser for å gjenopprette hudhelsen

For å gjenopprette huden er det spesielt skapt komplekser med vitaminer og mineraler.

Hvis det for en eller annen grunn er umulig å konsumere mat, eller for å gjenopprette balansen av vitaminer i kroppen, er ernæring alene ikke nok, etter å ha konsultert en spesialist kan du begynne å ta vitaminkomplekser.

For å gjenopprette huden er det spesielt skapt komplekser med vitaminer og mineraler. Et av disse kompleksene er Solgar vitaminer Skin, Hair, Nails. Dette komplekset er et kosttilskudd, som inkluderer vitaminer og svovelforbindelser, som er så nødvendige for sunn hud.

Testimonials fra enkeltpersoner som har brukt dette verktøyet, er for det meste positive, men man bør ikke miste det faktum at komplekser av denne typen kanskje ikke passer for alle, og bør bare velges med en spalialist.

Husk og om vanlige pleie ha ben.

Uansett hva som forårsaker tørr hud på hender og føtter, bør du ikke starte selvbehandling, selv om eksterne faktorer er årsaken, vil profesjonell råd ikke skade. Bare ved hjelp av en spesialist kan du bestemme den eksakte årsaken til problemet og fikse det i budet.

Ta vare på huden din!

Tørr hud gir mange problemer til sine eiere. Som regel er det ikke bare tørrheten i saken, parallelt er det andre symptomer: sløvhet, irritasjon, kløe, peeling, stikkende. Tørr hud er mer utsatt for naturlige og husholdningsfaktorer, mer sannsynlig å bli eldre og mer betent.

Objektive følelser av eiere av tørr hud er også langt fra behagelig. Irritasjon forårsaker og klær i kontakt med huden, og berøring, og huden, som ligner et ørkenland, undertrykker stemning.

Problemet bør ikke ignoreres, siden det ikke bare er estetisk styggt, men ofte et symptom på visse sykdommer.

Hvorfor trenger huden vann?

Fukt gir elastisitet og fasthet i huden, så vel som nærende celler. Graden av hydrering er bestemt av tilstanden til stratum corneum og mengden sebum som er ansvarlig for fuktutvekslingen mellom dermis og miljøet. Et moderat stratum corneum og fett skaper en lipidfilm på huden, som ikke tillater fuktighet å forlate huden, og presser aggressive miljøfaktorer inne i huden.

Uformet beskyttende lipidfilm, på grunn av eksterne eller interne faktorer, fører til overdreven fordampning av fuktighet, og derfor - tørr hud. Samtidig blir mikrosirkulasjonen av blod og trofisme forverret, og kollagenfibrene lider. Huden blir ikke bare tørr, men også blabby.

Årsaker til tørr hud

Tørr hud oppstår på grunn av en reduksjon av talgproduksjonen i nærvær av provokerende faktorer. Noen ganger er ineffektiv salivasjon en arvelig karakteristisk for organismen.

 • Hvis problemet er funnet hos unge, er det mest sannsynlig at dette er en genetisk funksjon.
 • I modne mennesker oppstår denne tilstanden mot bakgrunnen av visse eksterne og interne årsaker. Hormonelle forandringer fører til en nedgang i aktiviteten til talgkjertlene, som umiddelbart påvirker tilstanden til huden. Mangel på riktig omsorg forverrer problemet.

Det skal forstås at i tilfeller hvor tørr hud skyldes indre årsaker (sykdommer eller kroppsforhold), vil ingen eksterne effekter - kremer, bad og andre prosedyrer som er rettet mot fuktighet og næring av huden, ikke føre til ønsket effekt. Og bare behandling av den underliggende sykdommen kan forbedre tilstanden til huden.

Interne årsaker

Eksterne årsaker

 • Hudsykdommer: keratose, dermatitt, psoriasis, eksem, allergi, soppinfeksjon
 • Hormonforstyrrelser (hypotyreose, diabetes, overgangsalder, graviditet)
 • Dehydrering, som er en konsekvens av utilstrekkelig drikkregime, fordøyelsessykdommer, hypertermi, diaré, oppkast, etc.
 • Metabolisk lidelse
 • Kronisk nyresvikt
 • Sykdommer i sentralnervesystemet
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen
 • Autoimmune sykdommer
 • Jernmangel anemi
 • Naturlig aldring
 • Hypovitaminose, spesielt A og E
 • Langsiktig behandling med antibiotika og visse andre legemidler
 • Mangel på næringsinntak, utmattende dietter
 • Kaffe og sterk te
 • Dårlige vaner (røyking, alkohol)
 • Hyppig stress
 • Tørt klima
 • Lang eksponering for solen
 • Tørr luft
 • frost
 • Varmt eller kaldt vann
 • Eksponering for husholdnings- eller industrielle kjemikalier
 • Feil omsorg: hyppig bruk av alkaliske såper, alkoholkrem, husholdnings kjemikalier, aggressiv kosmetikk, hyppige peeling.
 • Arbeid på bakken, etc. uten vernehansker
 • Arbeid under høye temperaturer (varme butikker)

Tørr hud kan være vanlig eller påvirke noen områder av kroppen (ansikt, armer, ben, etc.). Lokalisering av tørrhet kan direkte eller indirekte snakke om årsakene til forekomsten.

Manifestasjoner av tørr hud

Det er en enkel hjemtest som hjelper deg med å finne ut om det er tørr hud: Legg press på huden med fingrene slik at spor forblir - hvis de ikke forsvinner lenge, eksisterer problemet med tørrhet.

 • Tetthet. Ved utilsiktet eller bevisst spenning av slik hud, vises synlige sprekker på stratum corneum;
 • Kløe. Tørrhet og kløe i huden ledsager hverandre, og ett fenomen forverrer den andre;
 • Ugjennomtrengelig, slettet porer, som om det er litt pulverisert;
 • Irritasjon, rødhet;
 • Peeling av huden ned til signifikant, når huden er bokstavelig talt fulle av skalaer. Det blir mest merkbar etter vasking av huden og dens etterfølgende tørking.
 • Med en komplikasjon av infeksjon som har penetrert microcracks: områder av betennelse med ødem.

Behandling av tørr hud og peeling

Det bør forstås at en kvalifisert spesialist, en dermatolog, må bestemme årsaken, og deretter foreskrive behandling. Hvis hudens ufarlige tørrhet kan håndteres uten medisinsk hjelp, vil det i tilfelle sykdommer av krem ​​og andre midler være ganske enkelt ubrukelig.

Hvis hudrørhet oppstår med komplikasjoner som irritasjon og mikroskader, bør grunnleggende terapi inkludere salve med dexpanthenol. Bare etter å ha fjernet irritasjonen kan du bytte til kosmetiske preparater og kremer. Alkoholbasert kosmetikk, aggressive peeling, maskerfilmer bør utelukkes. Du kan ikke aktivt tørke huden med et håndkle etter vask.

Tørre hender

I de fleste tilfeller er årsaken til dette fenomenet eksterne faktorer. Hvis det i tillegg til tørrhet også er sprekker på fingrene, kan dette tyde på hypovitaminose, allergisk kontaktdermatitt, svampelesjoner, etc. (se årsakene til sprekker i hendene). Hvis gråtende sprekker mellom fingrene bør konsultere en lege - mest sannsynlig er det eksem.

Flere Artikler Om Typer Acne