Hvis du legger merke til vår artikkel, er du sannsynligvis også bekymret for tørr hud på hendene. La oss se på hovedårsakene til tørr hud sammen og velg midler for forebygging og gjenoppretting.

Årsaker til tørr hud

Tørke hender på grunn av flere årsaker. Huden på hendene gir den minste mengden fett som trengs for å skape hudbeskyttelse. Fettblandingen som er tilgjengelig, går tapt fort når den kommer i kontakt med vann, kjemiske produkter og smuss. All denne aktiviteten, sammen med mekanisk skade og mangel på håndpleie, forårsaker desquamation, sprekker og sår på epidermis.

Det kan også bidra til utseende av dermatitt på huden mellom fingrene og utsiden, manifestasjonen av allergiske reaksjoner, eksem og andre problemer.

Naturlige årsaker

Vi mister delvis fettlaget på hendene, selv når vi bare berører noen overflater eller gjenstander. Dette problemet er ikke bare inneboende hos voksne, men kan også forekomme hos et barn.

I tillegg er det atmosfæriske fenomener som bidrar til tørr hud:

 • vind effekt;
 • frost;
 • UV-stråling;
 • tørr luft;
 • direkte sollys.

En dårlig miljøsituasjon og et tøft klima (tørr sommer, frostvann) kan også føre til at du har tørre, tørre hender.

Overdreven tørrhet i huden har ikke bare et ubehagelig estetisk utseende, men også et beklagelig resultat. Å miste den naturlige beskyttelsen som beskytter huden mot inntrenging av skadelige mikrober, virus og bakterier, risikerer å bli smittet av farlige sykdommer.

sykdom

En annen årsak til tørre hender kan være en kronisk sykdom. Hvis en person har endokrine problemer eller diabetes mellitus, gastrointestinale sykdommer eller anemi, vil huden på hendene bli tørr. Hvis kroppen absorberer vitaminer og sporstoffer fra mat, vil alle organene lide, og huden vil lide først.

Tørre hender kan skyldes tidlig stadium av psoriasis, som er forbundet med en sammenbrudd av immunsystemet.

Underernæring og underernæring kan også lett føre til overdreven tørrhet.

Vitaminer for å eliminere tørr hud

Tørr hud kan unngås ved å ta vitaminer. Men fremfor alt bør det forstås at dermis trenger konstant ernæring.

For dette må du ta:

 1. Vitaminer B-gruppe. De er ansvarlige for metabolske prosesser i kroppen. Vitaminer vil mette huden med essensielle mikroelementer, noe som vil bidra til fornyelse, samt en betydelig styrking av svake negler.
 2. Vitamin C. Takk til ham, huden er mettet med oksygen, forhindrer aldring. Og også det er en kompleks beskyttelse av epidermis fra aggressive UV-stråler.
 3. Vitamin A. Dette vitaminet er ansvarlig for regenerering av huden i kroppen. Hvis huden på hendene er veldig tørr og sprekker mot blod, er dette en klar faktor for mangel på vitamin A.
 4. Vitamin E. Det vil gi hudutstråling og elastisitet.
 5. Biotin eller vitamin H kalles et skjønnhetsvitamin. Like gunstig for hud og hår.
 6. Vitamin anses som en hudimmunitet. Det tar maksimalt å ta vare på huden, metter det med mikroelementer, og bidrar til bedre produksjon av dermale fettceller.
 7. K-vitamin forbedrer strukturen til epidermis.
 8. Nikotinamid er i stand til å etablere riktig vannbalanse i huden.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke prøver å løse problemet ved hjelp av tilgjengelige metoder, vil spesialisert behandling være nødvendig.

Ofte løses problemet med tørre hender lett. I tillegg til å ta vitaminer, kan du bruke kosmetikk og hudpleie prosedyrer. Folkemidlene innebærer bruk av produkter som er tilgjengelige i huset til hver vertinne. Vurder de mest populære metodene som vil bidra til å myke, fukte og gjenopprette huden.

Håndbad

For å gjenopprette huden på hendene flere ganger i uken kan du lage et stivelsesbad.

Alternativ 1

Fremgangsmåte for tilberedning: I 1 glass vann oppløs en teskje stivelse, rør til en jevn konsistens. Deretter tilsettes vann (opptil 40 grader) slik at totalvolumet er 1 l. I den resulterende løsningen dyppet børster og hold dem i ca 20 minutter. Deretter må du tørke hendene med et håndkle og bruke en nærende krem.

Alternativ 2

Det er en annen måte å bade med stivelse, noe som vil bidra til å raskt slippe av med tørre hender: Bland 2 spiseskjeer stivelse med 1 liter vann, hold hendene i 15 minutter i løsningen, og smør dem med fiskeolje. Denne prosedyren er ferdig om natten.

Det anbefales også å lage skuffer med dekk av medisinske urter: kamille, kalkblomst, linfrø og eikebark.

Effektive oljer for tørre hender

Hva å smøre tørre hender når krem ​​ikke hjelper, og ikke har tid til å gjøre badekaret? Her vil det hjelpe olje. Oliven, smør og jevn solsikkeolje er en god måte å bli kvitt hudflinging. Det anbefales at du kjøper apotekskornolje og smør hendene minst en gang om dagen.

Slik løser du problemet ved hjelp av krem

Håndkrem er i stand til å sørge for skikkelig omsorg for huden, eliminere tørrhet, fjern rødhet og peeling. Separat kosmetikk basert på deres handling.

 1. Silikon. Behold hydrofile egenskaper, fukt og myk epidermis. Silikon i kombinasjon med glyserin gir større effekt, uten å tette porene med overflødige komponenter. Denne krem ​​absorberes raskt i dermis og gir det øyeblikkelig til det beste utseendet. Den er egnet til bruk under økonomisk arbeid eller arbeid i gummihansker (Freedom, Vitex, Silicone).
 2. Regenereringskrem gir regenerering av huden, skaper forebyggende tiltak gjennom utvikling av en beskyttende barriere på dermis (Tulsi, Muse Restoring, Armacon).
 3. Helbredende kremer brukes på problemområder. Hvis palmer, hender, hud har sår, sprekker og kutt, så forårsaker kremet så raskt som mulig cellefornyelse, noe som bidrar til rask helbredelse av sår, og skaper en beskyttende usynlig film (Freedom, Fitocrone, Shi Fei Shi).
 4. Nærende krem ​​er designet for å gi hendene den nødvendige omsorg. Den nærer næring til hendene med fettstoffer, som fôrer hver celle i dermis (Vitex, BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA, Nika).
 5. Hydrofobe - designet for å arbeide med kjemiske midler. Det beskytter huden så mye som mulig, og dekker den med en tynn film. Bruken av denne krem ​​er et godt forebyggende tiltak mot herdet og flaky derma (Krembarriere, Tulsi, Muse Restoring).

Anmeldelser og vurdering av håndkrem på prosjektet vårt.

Beste håndmaskene

En håndmaske anbefales også til håndpleie.

 1. Honningsmaske: 1 ts. honning er lagt i 1 ss. l. melk og 1 ss. l. oljer (vegetabilsk eller oliven). Til den resulterende massen legg havremel (2 ss) og bland forsiktig komponentene. Den resulterende våpenet må masseres på hendene og ha på bomullshansker.
 2. Havregrynsmaske: Havregryn kan males i kaffekvern eller brukes i normal tilstand. Ta 1,5 - 2 ss korn, 1 ss. l. varmt vann, glyserin og olje, legg til 1 ts. sitronsaft og bland godt ingrediensene. Masken påføres i 15 minutter, vaskes deretter av med vann ved romtemperatur og tørk børsten forsiktig av med et håndkle.

Riktig pleie for tørr hud

Som du kan se, påvirker en rekke faktorer tørrheten i hendene. Dette er eksternt miljø, daglig arbeid, mangel på vitaminer i kroppen, feil diett, kronisk sykdom, eller bare mangel på riktig omsorg for hendene dine.

For å unngå problemer med huden og ytterligere skadelige effekter, er det nødvendig å følge grunnleggende regler for håndpleie:

 • vaske opp, gulv, vinduer og andre gjenstander som involverer kontakt med kjemiske midler, bare med hansker;
 • regelmessig ta et kompleks av vitaminer;
 • bruk en nærende håndkrem daglig;
 • 1-2 ganger i uken for å gjøre profylaktiske masker og bad;
 • føre en sunn livsstil;
 • Spis riktig, fullstendig metning av kroppen med sunne matvarer (frokostblandinger, grønnsaker, frukt, grønnsaker).

Hvis du følger disse enkle regler, vil problemet med tørre hender forsvinne for alltid!

Tørr hud i hendene: årsaker og hva de skal gjøre

Om håndkrem, husker vi bare om vinteren, når huden skiller seg ut fra kulde og vind. Men det er bedre å ikke gå til ekstremer og alltid holde et rør av krem ​​med deg - spesielt hvis huden på hendene er tørr. Forresten, fortell deg nå hvorfor det blir så og hva du skal gjøre med det.

 • Tørr hud: hovedtegnene
 • Årsaker til tørrhet
 • Riktig pleie for tørr hud
 • Sesongpleie
 • Håndbad
 • Ernæringsregler for tørr hud
 • Forebyggende tiltak
 • Care Product Review

Tørr hud: hovedtegnene

Tørr hud kan skyldes enten en genetisk predisponering eller eksterne faktorer, som for eksempel bruk av mislykkede utvalgte kosmetiske produkter eller alvorlige værforhold.

Tørr hud holder ikke fuktighet godt, fordi det naturlige beskyttelseslaget er skadet - lipidmantelen. Spesielt ofte, er tynne hudområder påvirket av dette problemet: øyelokk, hender, nakke, decollete område.

Årsaker til tørrhet

Hvis vi ikke snakker om atopisk dermatitt eller eksem, så er det flere grunner til tørr hud på hendene.

Hyppig håndvask med aggressive rensemidler og bruk av bakteriedrepende geler (spesielt viktig for leger og sykepleiere).

Bruk av kjemikalier til husholdninger uten hansker.

Forsømmelse av omsorgsprodukter.

For ofte bruk av skrubbe og som et resultat brudd på integriteten til epidermis beskyttende barriere.

Arbeid med kjemiske reagenser, løsningsmidler og andre aggressive stoffer.

Ekstreme værforhold: varme eller omvendt, alvorlig frost og isete vind.

Lav luftfuktighet i rommet er et vanlig vinterproblem, for når sentralvarmen er slått på, er luften vanligvis overdreven.

Bruk alltid vernehansker før rengjøring eller vasking. © iStock

Riktig pleie for tørr hud

Håndpleie er ikke begrenset til krem ​​alene, spesielt hvis du bare tar det ut av esken i nødstilfeller. En enkel omsorgsplan vil bidra til å holde hendene dine i topptilstand.

Vær oppmerksom på hvordan du vasker hendene og hvor ofte du gjør det. Hvis tørre hender - ditt konstante problem eller arbeid krever at du vasker hendene mange ganger om dagen, bytt den klassiske klumpen eller flytende såpe til en mer mild kremrenser.

Det er viktig å begrense kontakten i henderhuden med husholdningskjemikalier, for eksempel når du vasker: bruk hansker eller erstatt produktene med fuktighetsgivende og hypoallergeniske.

Håndskrubbe er ikke veldig populær, men det vil ikke skade for å få det. Regelmessig (et par ganger i uken) eksfoliering fjerner døde hudpartikler av epidermis og forårsaker at cellene oppdateres raskere. Huden blir ikke bare mykere og mer øm, men også bedre oppfatter de gunstige substansene som er en del av midler til etterfølgende omsorg.

Håndkrem skal stå på nattbordet til hver kvinne (den andre kan kastes i posen, og den tredje - i skuffen på kontortabellen). Uten den blir håndhudet gammelt for tidlig.

Som en nødprosedyre for rask gjenoppretting, bruk en maske for hendene: det kan enten være et spesielt verktøy eller en hvilken som helst fettete krem ​​som er brukt med et tykt lag. Bruk bomullshansker på toppen.

Bruk håndkrem flere ganger om dagen. © iStock

Sesongpleie

Som med forsiktighet i ansiktet endres hudpleieordningen avhengig av sesong.

For huden er dette den vanskeligste perioden når frostene og piercing vinden på gaten kombineres med tørr innendørs luft. Husk å bruke hansker og hold en nærende håndkrem med deg. Og som en nødsituasjon må du bruke spesielle væsker for grov hud.

Bare problemfri tid hvis du ikke er i et tørt og varmt klima. Fuktighetskrem hjelper til med å ta hendene i orden, pluss ikke glem om kutellikkolje.

De er preget av et forandringsbart klima, på kalde dager fokuserer på hudens næring og på varme dager - på fuktighetsgivende.

Håndskrubbe gjør huden mer øm og myk. © iStock

Håndbad

Før du bruker kremet, kan du lage et 10-minutters bad med havsalt til hendene. En teskje salt er nok for en liten beholder: den vil nærme huden med mikroelementer og fukte den.

Etter badet må du ikke tørke hendene tørke, bare ta dem med et håndkle. Påfør deretter kremet.

Balansert diett for tørr hud

Forskere har ennå ikke kommet til enighet om muligheten for å ta vitaminer for å forbedre hudtilstanden. I dag tror leger at en person må få de nødvendige stoffene fra mat. Derfor er det universelle rådet å justere dietten slik at menyen opprettholder en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett.

Det regnes som deres universelle onde, men faktisk snakker vi om fettsyrer, som huden ser frisk ut og strålende ut. Fettsyrer finnes i matvarer som vegetabilske oljer, frø og nøtter, noen fisk.

De er kjent for å være rike på friske grønnsaker, bær og frukt. Selv om innholdet av nyttige stoffer i frosne frukter, ifølge de nyeste vitenskapelige dataene, ikke er mye mindre. Mesteren i konsentrasjonen av vitaminer og mineraler kan kalles spinat, rik på vitaminer B, C, E, jern, kalsium, kalium og magnesium. Men alle grønne grønnsaker er utrolig gode for hudens helse.

Forebyggende tiltak

Disse tipsene vil bidra til å forhindre ubehagelig peeling av hendene på hendene - så ta dem til å merke seg.

Rengjør huset og vask opp vaskene strengt med hansker: rengjøringsmidler (selv om det ikke er "unngå kontakt med hud") inneholder en høy konsentrasjon av aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer). Det skader ikke oppvasken og VVS, men huden på hendene vil definitivt tørke ut.

Varm hansker lagret millioner av hender fra å tørke ut og svinge, noe som betyr at din vil bli frelst. Nyttig liv hacking: Sett et par hansker i lommene på hver av jakker, og bære et par "på vakt" i vesken din.

Hvordan behandle tørr hud av hender - hva skal jeg gjøre?


Japanske geisha forførte menn ikke bare med vakre klær og klare taler, men også med velpleide hender. I form av forføringshender tilordnet en av hovedrollene. Brewing tea, en erfaren geisha kunne forta seg med en flick av en kimono ermet, utsette en slank børste.

"Shagreen skin", tørre fingre og jevne sprekker - dette er børsten til mange moderne kvinner. Så du kan ikke forføre.

Hvordan håndtere det? Algoritmen er som følger: Vi oppdager og eliminerer årsaken, vi gir støtte til våre hender. For årsaken!

Årsaker til tørre hender: Hvor går fuktigheten?

Vet du at det ikke er sebaceous kjertler på håndflatene? Sebum, som er et naturlig beskyttende smøremiddel, er ikke produsert her. Heldigvis er palmer svette.

Fuktighetsgivende svette, som beskytter huden mot å tørke ut og sprekke, produserer svettekjertler og deres palmer - med hevn. Over 400 per kvadratcentimeter.

Men tørre håndflater, så vel som dehydrerte hender generelt, finnes svært ofte. Her vasket jeg oppvasken uten hansker. Der blir ikke hendene tørket tørr. Jeg hørte om ultrafiolett, men jeg glemte... La oss diskutere i større detalj årsakene til tørre hender.

Enhver husholdnings kjemikaliehånd hud ødelegger. Det er ikke nødvendig å ha illusjoner i forhold til oppvaskmiddel merket "balsam". Hvis det ikke er noen som skal skifte ansvaret for huset, kjempe med livet, bevæpnet med hansker.

Årsaken til tørre hender kan være skjult i dietten. Ikke bare folk som drikker lite vann lider av dehydrering, men også de som misbruker kroppens tørkede drikker, som te og kaffe.

Beskyttende krem ​​og votter på hender før du går ut om vinteren - alle lærte denne leksjonen fast (eller ikke alle?). Men mange mennesker glemmer destruktive effekten av varmeapparater. Om vinteren bør kremet beskyttes hjemme.

Solen tørker ikke bare huden. Det er hennes gamle. På solrike dager, selv om vinteren, ikke glem å bruke en krem ​​med UV-filtre. Det er bra hvis en slik krem ​​inneholder ikke bare SPF-faktoren, men også PPD-indikatoren, som bestemmer beskyttelse mot spektrum A-stråler.

Varmt vann er hyggelig, men skadelig. Høytemperaturvann tømmer lipidmantelen. Regel: vannet er varmt, tørk hendene tørt.

Konstant kontakt med papiret er en annen trussel mot hendene på hendene. Papir - en svamp som absorberer fett og fuktighet. Hva å gjøre Bytt jobb eller før, under og etter bruk av nærende krem.

En annen populær "intern" grunn - begrensningen av menyen for fett. Multivitaminkomplekser med vitamin A, E, C og fettsyrer (fiskeolje, Omega-3) vil gjenopprette den forstyrrede balansen av fett.

Antibiotika, avføringsmidler, diuretika påvirker tilstanden til huden på hendene. Tørr flekker på hendene kan indikere en allergisk reaksjon, problemer med fordøyelsessystemet, skjoldbrusk sykdom, dermatitt, psoriasis, eksem...

Nå er det klart hvorfor du ikke skal helle liter fuktighetskrem på hendene uten å forstå essensen av tørrhet. Hvis besøket til legen bekreftet at det ikke er noen "interne" årsaker til angst, og alle organer og systemer fungerer i riktig rekkefølge, gjør justeringer for miljøet og koble til kosmetisk pleie.

Hvordan lagre hender fra tørrhet og peeling - en gjennomgang av geler, masker og kremer

De kan bare sympatisere. På hodet "hodet", nesten berøvet naturlig beskyttelse, kollapser vognen og vognen av ulykker. I mellomtiden, hendene - visittkortet til en kvinne. Og ikke fordi Coco Chanel sa det. Og før den store modisten om hendene uttrykt meningsfullt.

Hva om pennene og streber etter å ødelegge rykte til en velpleidede dame? Ta vare på dem. Og visdom er ikke nødvendig. Bare vasker, nærer og beskytter dem ordentlig.

Moy: tørr håndvask gel

En såpe med høyt innhold av alkalier vasker, selvfølgelig, "før den knirkende", men det gjør også huden til pergament. Ut? Bytt ut aggressiv alkalisk såpe (spesielt antibakteriell!) Med pH-nøytral med overflateaktive stoffer av høy kvalitet.

Se etter etiketter på etiketten "for tørr og sensitiv hud", og i sammensetningen - omsorgsfulle oljer og vitaminer. Du kan koke "såpe uten såpe" selv, og selv med permanent tørrhet - til og med nødvendig. Store besparelser og konsekvent høy kvalitet.

Vi spiser: hjemmelagde masker for tørre hender

Hvis hendene er tørre og sprukne, vil en delikat gel ikke være nok. Som utilstrekkelig tørr og skadet hårreparativ sjampo. Masker - et grunnleggende øyeblikk for omsorg for tørrhet av lokalisering. 2-3 masker per uke - og håndterer slank.

Alt som trengs for prosedyren, er litt tid (15-20 minutter), matfilm og votter (eller silikonhansker) og en favoritt TV-serie. Vi deler oppskrifter av de mest populære og effektive håndmaskene nedenfor.

 • Olje maca for hender. Olje fungerer godt med tørrhet. Spesielt hvetekim, mandel, oliven, kakao og shea. Hvis hendene dine er tørre og sprukne, vær oppmerksom på havtorn. Alle flytende oljer oppvarmes før bruk i "badet", fast - oppvarmes. For å øke effekten av olje, kan du "klemme" et par kapsler Aevita.
 • Havregrynsmaske for hender. Kan ikke tolerere havremel? I armene hennes! Kok korngrøt, legg til honning og sprer. For grov hud koker grøt med melk og smør.
 • Eggmaske for hender. Hva å gjøre med eggeplanter igjen etter matlaging marengs? Bland med honning, olivenolje og påfør hånden. Proteiner for ernæring av dehydrert hud av hendene er uegnet - de er strammet og tørket.
 • Parafinbad for hender. Parafinbehandling er kjent for sine høye fuktighetsgivende, rensende og utjevningsegenskaper. Alle materialer og trinnvise instruksjoner er tilgjengelige. Resultatet - på randen av salongen. Hva er feilfri hud, lær umiddelbart etter prosedyren.
Paraffin tørre hender

Vi beskytter: kremer for tørre hender

Ikke hav illusjoner. Ifølge planen, mating hendene med masker og ignorerer midler til daglig pleie, kan du ikke løse problemet med tørrhet. Om morgenen, om kvelden, før og etter eksponering for aggressive medier, gni kremet i hendene. Det er mulig og gått fett, som det gjorde i Russland - naturlige produkter og 100% økologisk. Fra rekke industrielle kremer bør du se på de følgende «bestselgere».

 • Neutrogena, Intensive Recovery Hand Cream

Ønsker du å løse problemer raskt og effektivt? Krem "intensiv gjenoppretting" fra linjen "Norsk formel" kalles "førstehjelp". Kremens formel er designet for intensiv omsorg for meget tørr, sprukket eller forvitret hud. Kamille ekstrakt løser problemet med peeling. Panthenol og vitamin B5 dyp fuktighet. Glyserin skaper en fuktighetsholdende barriere. Bisabolol akselererer helbredelse og regenererer skadede områder.

 • Velvet hender, balsam for hender "SOS Recovery"

Tror du at du kan komme seg ut av en vanskelig situasjon uten å skade lommeboken din? Du har rett i minst én ting - du kan gjenopprette problemhuden av hendene dine på et budsjett. Profesjonell reparasjonslinje fra merkevaren Velvet hands - en direkte bekreftelse på dette. Krem-balsam med silke-ekstrakt, allantoin, vitaminer A og E gjenoppretter raskt integriteten til huden og fuktighet det i lang tid. Koble til vare på andre produkter av linjen - lotion, olje og såpe.

 • Økologisk butikk, håndkrem "Irish SPA manicure"

Fans av budsjett, men "organiske" løsninger bør ta hensyn til den lette kremgelen med eksotisk navn "Irish Spa Manicure". Det er vanskelig å si hva aloe-ekstrakt, linolje, bivoks og vitamin E har å gjøre med Irland, men det kan virkelig gi omsorg og hydrering av hender og negler med et kompleks av aktive ingredienser. 98,9% av komponenter av naturlig opprinnelse. BDIH-sertifisering. Og en svært rimelig pris.

 • Retinoider CJSC, Videstim Salve for tørr hud

For utviklingen av salven ble Videmstim Retinoid CJSC tildelt Platinum Ounce - landets viktigste farmasøytiske pris. Salve på vannbasert basis med en dose på vitamin A er ikke bare en forsiktighet, men en behandling for et bredt spekter av hudsykdommer, fra sprekker til dermatitt. Og ikke bare huden på hendene.

 • GUAM, krem ​​oljete intensivt nærende "Inthenso"

Krem fra det italienske merket GUAM med tang, shea smør og mandelolje vil komme til nytte når det ikke er tid til å fremkalle "bestemors" oppskrifter, og du vil glede pennene (og ikke bare) med intens fuktighet. GUAM slukker håndens tørst, og påminner igjen om at vår kropp og vann er udeelbare.

Immaculately vakre hender var en viktig, men ikke den viktigste egenskapen til en geisha. Det vanskeligste var å ha en forførende aura, som kunne skryte av noen. De som eide disse "våpnene" var de mest ønskelige og dyre geishasene. Ta vare på håndtakene, ikke glem å fremme nåde, beskjedenhet og ømhet.

Tørr hud av hender

Hender - den mest forsvarsløse delen av kroppen. De er nesten ikke beskyttet mot varme og kulde, men de bryr seg ikke om børster så grundig som de står overfor. Tørr hud i hendene oppstår ofte på grunn av uforsiktig omsorg, mindre ofte på grunn av indre sykdommer. I alle fall løses problemet med riktig tilnærming.

Tegn på tørr hud

Tørr hud av hendene (xerosis) bestemmes av:

 • peeling;
 • følelse av tetthet;
 • kløende hud;
 • frakturer;
 • blødning;
 • røde flekker på hendene.

Kun mild grovhet er karakteristisk for den første fasen av xerose. Senere kløe er tilsatt, huden sprekker og bløder.

Årsaker til tørr hud på hendene

Årsaker til tørr hud på lemmer er delt inn i 2 typer: ekstern og intern.

 • ugunstige værforhold: varme, kulde, sterk vind;
 • tørr innendørs luft;
 • uforsiktig omsorg (vask med alkalisk såpe), hardt vann fra springen;
 • bruk av husholdnings kjemikalier uten hansker;
 • Arbeidsforhold: arbeid i varme butikker;
 • Vanen med å lene seg på albuer eller knær kan provosere forkjølingen av disse kroppsdelene;
 • valg av kosmetikk, uegnet for alder eller hudtype;
 • røyking, alkohol;
 • hårfjerning;
 • klær laget av syntetiske stoffer.
 • feil kosthold: avhengighet av strenge dietter, drastisk begrense mengden av fett i kostholdet;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • aldersendringer;
 • tar visse medisiner (diuretika, orale retinoider);
 • vitaminmangel;
 • arvelighet;
 • hudsykdommer: eksem, psoriasis, ichthyosis, sopplidelser;
 • andre sykdommer: nervøse og endokrine systemer, gastrointestinale kanaler, nyresvikt, allergi, onkologi, diabetes;
 • folk som er tvunget til å stå mye (frisører, lærere) lider ofte av tørr hud på føttene, dette skyldes nedsatt blodsirkulasjon.

Ta vare på tørr hud

Eliminere og forhindre tørre hender ved å skaffe gode vaner:

 • Beskytt huden mot ugunstige værforhold: Bruk hansker i kulde, bruk solkrem i varmen;
 • fuktig inneluft om vinteren;
 • Organiser riktig hudpleie: bruk en nærende krem, masker, skrubbe;
 • rene hender med sparsomme midler, unngå hardt gni med et håndkle;
 • Bruk gummihansker i kontakt med husholdnings kjemikalier;
 • vask hendene når det er virkelig nødvendig (før du spiser etter bruk av toalettet);
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • velg klær fra naturlige materialer.

Rettsmidler for tørr hud hjemme

Ekstraomsorg hjemme vil øke hastigheten på bortskaffelsen av xerose:

 • krem for å eliminere tørr hud på hendene;
 • spesielle masker;
 • salver;
 • paraffinbehandling;
 • riktig utvalgte vitaminer;
 • bad.

Hvis de tiltakene du selv har tatt, ikke gir et synlig resultat, vil det bli nødvendig med et besøk hos en hudlege.

Krem for veldig tørr hud

Kremer for tørre hender kommer i 5 typer:

 • næringsstoffer;
 • kremer;
 • behandling;
 • beskyttelse;
 • anti-aldring.

Noen merker av kremer kombinerer flere funksjoner samtidig, og om nødvendig kan produktene kombineres.

Velge en krem ​​for veldig tørr hud av hender, du må ta hensyn til sammensetningen, i et godt verktøy vil være:

 • glycerol;
 • vegetabilske oljer og ekstrakter;
 • vitaminer;
 • Dexpanthenol;
 • bivoks;
 • hyaluronsyre.

Den valgte krem ​​skal ha intakt emballasje og uventet holdbarhet. Verktøyet skal ikke lukte og exfoliere. Hvis produktet er lukket tett og ikke kan vurderes, bør du ikke kjøpe en krem, hvor holdbarheten utløper om 1-3 måneder.

Det er bedre å velge mellomstore emballasje: store volumer er vanligvis mer økonomiske, men det er fare for at de ikke har tid til å bruke innholdet til slutten. I kremet for tørre hender bør ikke være for mange konserveringsmidler, er tilstedeværelsen av dufter uønsket (for å unngå allergiske reaksjoner).

Generelle regler for bruk av kremer for tørre hender:

 1. Midler legges med massasjebevegelsene for best mulig absorpsjon.
 2. Du kan fikse effekten av nattkrem ved å bære bomullshansker før du legger deg til sengs. Denne teknikken vil skape en nærende maskeffekt.
 3. Fuktighetskrem kan ikke påføres før du forlater huset når det er kaldt ute. Fuktighet kan bli iskrystaller og skade huden.
 4. Beskyttelsesutstyr brukes 30 minutter før du går ut eller kontakt med kjemikalier. Et brudd i tid tillater produktet å absorbere bedre.

5 populære kremer for veldig tørr hud i hender:

 1. "Doctor" med aloe hjelper til med å gjenopprette epidermis og helbrede skaden. Hovedkomponenten av produktet er aloin, som kan takle selv med løpende form for xerose.
 2. "Dawn" med floralisin eliminerer sprekker og peeling. Kremens sammensetning gir fullstendig ernæring av huden.
 3. "Radevit" med vitamin A, E, D helbreder skade. Produktet er egnet selv for svært følsom hud.
 4. "Velvet hender" med shea smør og avokado. Kremen fukter og gjenoppretter hudens elastisitet.
 5. "Yak" med sitrusolje. Et positivt resultat av bruk av midler er synlig etter de første søknadene.

De som ikke stoler på kjøp av kosmetikk, kan tilberede kremet for tørre hender alene. På grunnlag av hjemme rettsmidler egnede naturlige oljer (oliven, kokosnøtt), honning, glycerin, essensielle oljer.

Krem til daglig bruk kan gjøres på følgende måte: bland 1 ss. l. smør, 1 ts. honning og 1 ss. l. urte avkok til uniform. Produktet tilberedt på denne måten lagres i kjøleskapet i maksimalt 10 dager.

Masker for tørr hud av hender

Masker for å håndtere xerose er enkle å forberede hjemme: bare vanlige produkter trengs og litt tid.

5 hjemmemasker for å kvitte seg med tørre hender:

 1. Honning nærende. Ingredienser: honning - 15 g, eggeplomme - 1 stk., Olivenolje - 25 g, 2-3 dråper sitronsaft. Ingrediensene er blandet, påført huden, over natten under bomullshansker. Skyll av med varmt vann.
 2. Havregryn er lett å lage: Finmalt flak brygges med varm melk eller krem. Før bruk blir blandingen avkjølt til romtemperatur, venstre på hendene i 30 minutter, vasket med varmt vann.
 3. Potet: Skalte kokte knollene må knuses og blandes med en liten mengde melk. Sammensetningen holder på huden i 3 timer.
 4. Maske fra coltsfoot. Matlaging: 2 ss. l. Friske blader vaskes, knuses, blandes med 200 ml varm melk. Midler påføres i 25 minutter, vaskes av med varmt vann.
 5. Rømme Du må grille en liten gulrot på en fin rist, legg til 3-4 ss. l. rømme. Blandingen fordeles på hendene på et tykt lag, vaskes med varmt vann etter 20 minutter.

For vellykket eliminering av tørre hender, bør masker gjøres regelmessig, ikke vask dem av med såpe, etter påføring, bruk en nærende krem.

Salve for tørre hender

Salver som kan fjerne tørre hender kan kjøpes på apoteket:

 • "Bepanten" med pantothensyre helbringer raskt skader;
 • "Levomekol" bidrar til å gjenopprette vev;
 • "Boro plus" fjerner betennelse, normaliserer talgkjertlene;
 • Lamisil er effektivt hvis xerose oppstår på grunn av soppinfeksjoner.

Salver for å bekjempe tørr hud i hendene og forberede seg hjemme:

 1. Rosa er et rasktvirkende middel, resultatet er merkbart etter første søknad. Knuste roseblader blandet med 1 ss. l. gåsfett.
 2. Fra calendula: 100 g knuste blomster fortynnes med 200 g smeltet smette. Den resulterende blanding oppvarmes i et vannbad, avkjølt før bruk.
 3. Salisylsalve og glyserin kombineres i like store mengder, verktøyet er egnet for daglig bruk.
 4. Mel, honning, smør og vodka blandes i like deler. Den resulterende slurry er fordelt på gazeen, påført huden i 4 timer.
 5. Pulverplantain fortynnet 1 ts. vegetabilsk olje og 1 ss. l. Vaselin kan brukes hver dag.

Hjemmelaget salve lagret i kjøleskapet.

Parafinbehandling

Kosmetiske parafinprosedyrer er etterspurt i salonger: prosessen er smertefri, tar ikke mye tid, tilstanden til børster og negler forbedres etter en økt.

Parafinbehandling virker i fire retninger samtidig:

 1. Hendene blir myke og glatte på grunn av muligheten til kjøleparafinen til å dekke vevene under huden.
 2. Rensing oppstår på grunn av økt sirkulasjon av lymfestrømmen: giftstoffer frigjøres fra huden og kan ikke returneres på grunn av den beskyttende parafinfilmen.
 3. Hender godt fuktet. Prosedyren øker kroppstemperaturen, porene åpner seg og blir kvitt akkumulerte toksiner. Parafinfilm tillater ikke fuktighet å gå ut og reabsorbsjon oppstår.
 4. Skadet hud regenererer, sprekker helbringer. Resultatet oppnås på grunn av effekten av varme på kapillærene: blodsirkulasjonen akselererer, næringsstoffer kommer raskt inn i cellene.

Parafinbehandling kan ordnes hjemme. Først må du kjøpe alt du trenger for prosedyren:

 • kosmetisk paraffin (2 kg er nok for en økt);
 • bad,
 • stoff hansker;
 • 2 plastposer;
 • skrubbe og håndkrem.

Før starten av økten må paraffin smelte, dette kan gjøres i et vannbad. Også hendene må forberede seg: prosesskrem og krem.

Hjemme prosedyre foregår i 5 faser:

 1. Varm paraffin er plassert i badekaret, børster senkes der.
 2. Tiden på ett dykk er 10 sekunder, alt du trenger er 7 tilnærminger. Pause mellom dykk er også 10 sekunder.
 3. I løpet av denne tiden er hendene dekket med et tett paraffinlag, plastposer settes på hendene og votter på toppen.
 4. Etter 25 minutter fjernes paraffinen.
 5. Prosedyren er ønskelig for å fullføre en håndmassasje.

Om nødvendig kan øktene holdes 2-3 ganger i måneden. Parafinbehandling er kontraindisert i diabetes, hypertensjon, følsomhet overfor allergier, infeksjonssykdommer.

Vitaminer for tørre hender

Tørr hud av hendene indikerer mangel på visse vitaminer:

 • Vitamin C beskytter huden mot uønskede effekter, forhindrer for tidlig aldring;
 • vitamin A forynker epidermis;
 • E gjør huden smidig;
 • H-vitamin normaliserer arbeidet med blodkar og kapillærer;
 • B-vitaminer hjelper huden å bli fornyet;
 • Nikotinamid normaliserer fettinnholdet i huden.

På apoteket kan du velge et egnet kompleks.

Bad for tørr hud

Baths for fjerning av xerosis handle raskt, blir resultatet lenge. Det er mange varianter av prosedyren, det er enkelt å organisere nyttige økter hjemme:

 1. Honningbad: i 0, 5 liter varm melk legges 1 ss. l. honning. I det avkjølte verktøyet hold hands i 20 minutter.
 2. Herbal: 2 ss. l. nettle og 1 ss. l. Calendula infused 1 liter varmt vann. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.
 3. Medisinsk: 1 ss. l. glycerin og 2 ts. ammoniakk fortynnet med 2 ss. l. vann. Badet er tatt 10 minutter.
 4. Berry: Kamille og bringebær i like store mengder infundert, fortynnet med varmt vann, i 30 minutter. Etter at begge produktene er filtrert, blandes de resulterende væsker. Varigheten av sesjonen er 10 minutter.
 5. Korn: til 2 ss. l. havregryn tilsatt 1 liter. kokende vann, blandingen oppvarmes på lav varme i 5 minutter. Det resulterende verktøyet er filtrert. Pensler er nedsenket i væske i 20 minutter.

Bad kan gjøres en gang i uken. For raske resultater er det bedre å alternere komposisjoner.

Huden på fingrene tørker og sprekker: årsaker

Årsaken til tørr og sprukket hud bare på fingrene er ofte den konstante kontakten med kjemiske midler. Problemet i dette tilfellet løses enkelt: det er nok å bruke hansker før du bruker aggressive stoffer, og etter ferdigbehandling, bruk en nærende krem.

Noen ganger sprer huden på fingrene på grunn av det lange oppholdet på gaten i varmen eller kulde uten bruk av solkrem eller hansker.

Hvis sprekker i huden går fra fingrene til håndflaten, ledsaget av kløe og brennende, kan dette tyde på indre sykdommer:

 • allergier;
 • sopp lesjoner;
 • hormonelle endringer;
 • eksem;
 • forverring av kroniske sykdommer.

Angst symptomer - en grunn til å umiddelbart besøke en lege.

Huden på hendene er tørr og peeling av.

Skal hendene som regel for eiere av tørr hud med utilstrekkelig forsiktighet. Den riktige forsiktigheten vil bidra til å fjerne peeling: konstant påføring av nærende kremer, beskyttelse av børster i varmt og kaldt vær. I tillegg fjerner tørr hud bruken av kosmetikk som inneholder alkohol.

Hendene kan tørke og avskalke med visse sykdommer:

 • tarmproblemer, mage;
 • soppsykdommer;
 • dermatitt, eksem;
 • forstyrrelser i hormonelle og endokrine systemer.

Hvis riktig behandling ikke forbedrer tilstanden til hendene, er det verdt å kontakte en spesialist.

Tørr hud på håndflatene: årsaker

Palmer er den delen av hånden som er mest utsatt for tørrhet. Problemet oppstår vanligvis på grunn av for hyppig håndvask, bruk av upassende kosmetikk, kontakt med husholdningskjemikalier uten hansker. Folk som jobber på en byggeplass eller foretar reparasjoner, lider ofte av tørre hender, forårsaket av ulike blandinger og støv. Et kurs av antibiotika kan også føre til at huden tørker ut.

Du kan gjenopprette mykheten i dine håndflater ved å bruke forsiktig kosmetikk og beskytte huden din med gummihansker når du arbeider med skadelige stoffer. For å konsolidere resultatene er det nyttig å regelmessig påføre en fuktighetskrem.

Tørre palmer kan indikere visse sykdommer: sopp, psoriasis, eksem, problemer med det endokrine systemet. Disse sykdommene vil bidra til å eliminere en hudlege.

Tørr hud av hendene under graviditet

I fremtidige mødre tørker huden på hendene ofte. Før 20 uker med graviditet, bør dette ikke forårsake bekymring: vannet som kommer inn i kvinnekroppen går til fostrets utvikling. En økning i volumet av væske som forbrukes, vil bidra til å eliminere ulempen.

Når svangerskapet er over 20 uker, og tørr hud på hendene fortsatt er plagsom og kløe, bør du umiddelbart informere legen din. Fremtidige mødre står ofte over for hormonforstyrrelser, tørr hud er et av symptomene. Noen ganger er problemer forårsaket av nervøs spenning, en gravid kvinne bør forsøke å unngå stress, slappe av og gå mer.

Tørr hud på barnets fingre

Hos barn tørker huden på fingrene vanligvis på grunn av lange turer og hyppig kontakt med vann. I disse tilfellene er det nok å håndtere hendene med en passende babykrem.

Hvis huden ikke bare tørker, men også skiller av fingrene, så er helseproblemer sannsynlig:

 • vitamin mangel;
 • allergier;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hud og smittsomme sykdommer.

Konstant peeling av hud, kløe og peeling av fingrene signalerer behovet for å vise barnet til en spesialist.

mat

De riktige produktene i den daglige menyen vil bidra til å takle tørr hud:

 • Sitrusfrukter (i fravær av allergi) vil gjenopprette hudens elastisitet og visuell attraktivitet;
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitamin A (gulrøtter, gresskar, aprikoser), vil oppdatere cellene i epidermis;
 • nøtter vil akselerere utvinningen av huden;
 • gjærte melkeprodukter vil eliminere giftstoffer;
 • Fisk og vegetabilske oljer er rike på omega-3 fettsyrer, som er uunnværlige for naturlig hydrering.

Produkter uønsket i kosten med tørr hud i hendene:

 • stekt og saltet retter;
 • hermetikk og marinader;
 • alkohol, karbonatiserte drikker, kaffe.

Sesongpleie

Funksjoner omhyggelig for tørr hud, avhengig av sesong:

 • i vår og høst trenger hendene spesielt ernæring og hydrering;
 • Om sommeren vil huden trenge solkrem og fuktighetskrem hvis klimaet er for tørt.
 • Om vinteren bør du ikke glemme hansker før du går ut og konstant bruk av nærende krem.

Hender, fingre og palmer er sårbare flekker som nøyaktig eksponerer en persons alder og krever omsorg ikke mindre enn et ansikt. Det er lett å returnere skjønnheten til hendene og unngå tørrhet i huden: det er nok å organisere skikkelig omsorg og skaffe seg vane med å velge sunne produkter.

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud i hendene i form av "shagreen" er en hyppig forekomst, kjent for nesten alle jenter / kvinner. Det ser ikke ut estetisk tiltalende, og det fører til ubehag for de som står overfor en slik plage.

Det er flere grunner for forekomsten av xerose (dette er navnet på dette problemet i medisinske termer), og det er nødvendig å begynne å behandle det hjemme etter å ha identifisert kilden til problemet.

Tørr hånd hud - årsaker

Dette problemet er ikke normen. Dens manifestasjon forårsaker ubehagelige opplevelser og forteller at det kan ha vært noen forstyrrelser, funksjonsfeil i kroppen eller mangel på riktig omsorg for hendene.

Hudoverflaten i dette området er mye tynnere enn på ansiktet. Det er fratatt fettkjertler som produserer et smøremiddel, mer mottakelig for hyppig kontakt med vann og husholdnings kjemikalier.

Derfor oppstår peeling, sprekker og rødhet på huddekselet, som ikke behandles ordentlig.

Blant årsakene til tørre epidermis av hendene er:

 • rengjøring av huset ved bruk av rengjøringsmidler uten vernehansker, daglig vasking av servise, periodisk vask av vinduer, gulv mv.
 • å være i den blotte tilstanden av hendene i kald og frost;
 • får huden i hendene på overdreven ultrafiolett stråling, virkningen av tørr vind;
 • utførelsen av grovt, hjelpelig, ukvalifisert arbeid med åpne hender;
 • Tilstedeværelse av genetisk følsomhet;
 • begrensning av kroppen i å skaffe vitaminer;
 • lever i dårlige miljøforhold
 • epidermal coat sykdommer.

Mange kroniske sykdommer kan føre til dette problemet. Disse inkluderer endokrine sykdommer, diabetes mellitus, forstyrrelser i mage-tarmkanalen. Slike sykdommer påvirker vanligvis utseendet på hudoverflaten.

Når skal hjemmeomsorgen være verdiløs?

Ofte er tilstanden til hendens hud forbedret hvis en kvinne tar mer tid til å bry seg. Men i noen tilfeller viser det seg å være ubrukelig. Dette skjer i sykdommer som må behandles av en lege: bare kremer og masker hjelper ikke.

Tørre hender kan indikere disse patologiske problemene:

 1. Epidermal allergisk reaksjon er forårsaket av noe. Å provosere en sykdom under kraft og ringer, hvis de er laget av en uegnet kombinasjon av metaller i legeringen. Blant "initiatorene" manifestasjoner av allergi er mat. Og en hudlege på konsultasjoner på grunnlag av analyser vil identifisere årsaken og planlegge behandlingen.
 2. Svampesykdom er ikke et uvanlig fenomen som gjør huden på hendene tørr, dekker med sprekker, forårsaker generell ubehag hos den syke personen. Sannsynligheten for en slik situasjon øker dersom føttene påvirkes av soppen.
 3. Feil i mage-tarmkanalen fører til manglende evne til ordentlig å absorbere sporstoffer fra mat. På grunn av dette er det mangel på vitaminer i kroppen, noe som fører til en utilfredsstillende tilstand av epidermis.

Tidlig registrering av sykdommen vil unngå tørr hud på hendene.

# 4 mytiske ideer om tørr hud

For å forhindre tørrhet av epidermis på hendene eller i tide for å legge merke til vanskeligheten, er det ikke overflødig å vite om noen av mytene som er forbundet med problemet.

 1. De som skal eliminere feilen bare ved hjelp av en god krem, er feil. Det er verdt å vite at bare en integrert tilnærming vil hjelpe. I utgangspunktet er det nødvendig å strømlinjeforme dietten, hente opp et vitaminkompleks, og deretter fortsette behandlingen med forskjellige fuktighetsgivende og nærende hudprosedyrer.
 2. De som tror at kremer med fuktighetsgivende og nærende egenskaper er bare nødvendige for de med en tørr hudoverflate er også feil. Imidlertid blir epidermisene på hendene ofte tørre og ganske friske mennesker, fordi fuktighetsmetning er nødvendig for et epidermisk deksel.
 3. De som tror er feil - tørrhet skyldes bare mangel på vann i hudlagene. Men dette er ikke slik, fordi huden er spesielt i nød og i fettsekresjon.
 4. De som tillater, blir også lurt - tørrhet er en arvelig disposisjon. I virkeligheten er denne vanskeligheten oftest forårsaket av allestedsnærværende feil eller utilstrekkelig omsorg, vitamin- og submikronelementmangler.

Å finne årsaken til tørrhet på hendene, er det mulig å overvinne problemet så snart som mulig. Det viktigste er å nærme seg det på en grundig måte.

Hva skal man gjøre når tørrhet oppstår?

Har knapt oppdaget tørrhet, må umiddelbart bruke håndkrem. Og å pusse dem med en børste hver gang etter "kommunisere" med vann, så vel som å forlate huset. Hvis situasjonen utløses, må du bruke en krem ​​mer fett og næringsrik.

For konfrontasjonen med tørrhet er det nødvendig å koble til festning fra innsiden. Kompetent utvalgte vitaminkomplekser vil stoppe prosessen som er skadelig for hudens overflate av hendene.

Forbedre effekten av å ta vitaminer "ungdom" i flytende tilstand. Dette - retinolacetat, tokoferolacetat (vitamin A og E) og vitamin D. I tillegg fører disse samme oljevitaminene til anrikning av kremer med nyttige stoffer.

For å unngå overflødig inntak av vitaminer, må du konsultere lege.

Grunnleggende omsorg i ulike årstider

Enig at forskjellige værforhold ofte påvirker huden vår på forskjellige måter. Det er derfor du bør ta hensyn til sesongen for å gi skikkelig vare på huden din.

# 5 rimelige og rimelige prosedyrer

Hjemme, for å overvinne problemer, vil det hjelpe produkter fra lager på kjøkkenet. Her er noen effektive teknikker:

 1. Egnet og solsikkeolje. Det oppvarmes litt til en varm tilstand i et vannbad og påføres på hendene. Virkningen av masken er 20 minutter, da - fjerning av ikke absorbert olje med serviett.
 2. Olivenolje brukes i badet. 1 ss. l. Olivenolje helles i varmt kokt vann (volumet er justert slik at hendene er helt nedsenket i væsken). Hendene holdes i badekaret i en halv time.
 3. Applikasjon av potetmos og en kar med knolles kjøttkraft bemerker bemerkelsesverdig og forynker den epidermale overflaten på hendene.
 4. Mask av havregryn - sparer når epidermis er tørr, fordi havremel inneholder hyaluronsyre. Det er nok å legge til litt vegetabilsk olje i mush og legge en blanding på den ugunstige sonen av hendene.
 5. Mesajon er også verdt å ta for å bekjempe tørrheten av det epidermale dekket på hendene. Det vil ta 100 gram majones, juice av 1 sitron, 1 ss. l. honning. Smør blandingen på hendene og stram hanskene. Etter 4 timer fjernes masken med varmt vann. Dette alternativet er godt å bruke om natten.

Forbedre effektiviteten av enhver manipulering av tilsetningen til sammensetningene av olje vitaminer, honning. Resultatet vil bli uttalt med en økning i betongmanipulering opptil 1 time.

Viktigheten av ernæring (2 tips)

Det er kjent at vitaminer og andre stoffer som er viktige for helse, kommer inn i kroppen gjennom mat. Deres mangel påvirker ikke bare organens funksjoner, men også huden.

Derfor anbefaler eksperter å revurdere kostholdet ditt, hvis du står overfor tørr hud.

For å fukte er det viktig å skaffe seg slike stoffer:

 1. Vitaminer. Hvor får du dem? De er fulle av bær, alle slags frukt og grønnsaker. Ikke glem grønn. Spenat er for eksempel kjent for en hel "haug" av sunne vitaminer og mineraler. Forresten er det vitenskapelig bevist at frosne matvarer også har nytte.
 2. Fett. Mange mennesker, og spesielt slankende damer, er forferdet på selve ordet. Men ikke alle fett er skadelige! F.eks. Er fettsyrer, som finnes i oljer av vegetabilsk opprinnelse, nøtter og fisk, til stor nytte. Så ikke glem å bruke disse produktene.

# 5 trinn for å lagre paraffin

Parafin fukter epidermis på hendene. Salon, det virker, prosedyren kan gjøres hjemme. Det vil ta:

 • kosmetologisk paraffin;
 • 2 poser av polyetylen;
 • 2 håndklær;
 • egnet kapasitet.

Trinn-for-trinns terapi utføres som følger.

 1. Voksepakken er plassert i en beholder og smeltet i et vannbad. I mellomtiden må du forberede hendene for prosedyren, bruke en skrubbe og en feit krem.
 2. Dyp paraffinet i en flytende tilstand, senk hendene og la dem være der i 10 sekunder.
 3. Trekk hendene ut av parafinløsningen for å danne en film (det tar flere sekunder).
 4. Dyp hendene i flytende parafin igjen, ta den ut, hold den i luft. Og så opptil 7 ganger.
 5. Etter den siste dyppingen dannes et tykt lag av paraffin på hendene. Deretter legges poser på hendene og pakkes i håndklær i 20-30 minutter.

På slutten av tiden fjernes parafinfilmen. Den gjenværende løsningen lagres til neste prosedyre.

Under hendelsen blir hudlagene fuktet og mettet med næringsstoffer fra den tidligere påførte fettkrem. Blodstrømmen og stoffskiftet i hudlagene akselereres, og slaggene og toksinene som er tilstede i dem holdes på paraffin.

Slike parafinbehandling returnerer elastisiteten til hudoverflaten av hendene, og samtidig bryr seg for neglene, styrker neglene, akselererer veksten.

Når er behandling med legemidler fra apotek nødvendig?

Når ikke herdet tørt epidermisk dekke på hendene på sprekker dannet, blødende sår.

Under slike forhold krever palmer spesiell hygiene, desinfiserer dem med klorhexidin / miramistin, og påfører sår på sårene for å stramme dem. Panthenolholdige legemidler, "Solcoseryl", andre ikke-hormonelle geler brukes til dette.

Ofte forårsaker håndkrem allergier. Og mange vet ikke hvordan å motvirke dette. Redningsnærende beskyttende krem ​​for barn, som "Bepentol Baby" fra Bayer (Tyskland).

Kosmetikk for barn er rimelig, og sammensetningen er representert av stoffer som ikke forårsaker allergiske reaksjoner. De kan takle den tørre epidermis på hendene.

Barneomsorgsprodukter hjelper i mange tilfeller fordi de ikke inneholder aggressive stoffer.

Spørsmål - svar

Hva skal være håndsåpe?

Hva skal passe om vinteren?

Hvordan bryr du seg om sommeren?

Slik forhindrer du tørr hud på hendene

Det er kjent at det er bedre å forhindre forekomsten av en slik plage enn senere å aktivt håndtere det. Enkle regler for å hjelpe.

 • Bruk av vernehansker når du arbeider på husholdningen, hjelper til med å unngå problemer. Produktene skal brukes med daglig arbeid, ledsaget av kontakt med hender med midler for veiledning av renhet.
 • Etter å vaske hendene dine må du tørke dem godt hver gang og unngå å tørke dem i luften. Og når du går ut i solen, er det nødvendig å bruke en krem ​​som beskytter mot ultrafiolett stråling i håndflaten.
 • En uunnværlig tilstand - peeling av huden med en skrubbe to ganger eller tre ganger i uka. Etter manipulering er det nødvendig å bruke en nærende krem.
 • Det er enkelt å erstatte parafinbehandling med mindre energiintensive prosedyrer. En av dem er plassering av hender smurt med brukt krem ​​i polyetylenposer i 20 til 60 minutter.

Det blir ikke noe tørrår hvis hudhuden begynner å motta tilstrekkelig fuktighet.

Betydningen av å bruke krem ​​(5 typer)

Cream - hovedverktøyet for å eliminere tørrhet i epidermis. Enkel bruk gjør det til en favoritt i kampen mot overdrying.

Effektivt og tidstestet verktøy fukter og nærer børsten. Hvilken krem ​​å foretrekke?

Disse kosmetikkene passer godt til epidermis, eliminerer tørrhet, fjern rødhet og skumle.

De er delt på grunnlag av deres innflytelse. De fem mest brukte kremer inkluderer:

 • silikon;
 • regenererende;
 • næringsrik;
 • healing;
 • hydrofobe.

La oss se nærmere på dem.

 1. Silikon, og dette er "Silicone" -merket "Freedom" (RF), "Vitex" med samme navn merkevare (Hviterussland), utstyrt med lyofil kvalitet, fuktighet og mykgjør huden. Silikon er mer effektivt i kombinasjon med glyserin, fordi det ikke overfyller porene med brute force ingredienser. Kremet absorberes umiddelbart, noe som gir epidermis et godt preparert utseende. Produktet er egnet til bruk i perioden med økonomisk arbeid med gummihansker.
 2. Regenererende kremer regenererer de epidermale lagene, de virker forebyggende på grunn av generering av en beskyttende barriere på epidermis. Blant de mest brukte kremer er "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel), "Armakon" (RF).
 3. Healing brukes lokalt i palmsområdet, hender med skader på huden med sår, sprekker. Noen av disse kremer tvinger umiddelbart fiberen til selvfornyelse, og sår - for å helbrede, og danner en beskyttende film som er umerkelig for øyet. Blant slike kremer skiller seg ut fra produktene fra fabrikken "Freedom" (RF), "Fitokrem" (Hviterussland), "Shi Fei Shi" (Kina).
 4. Ernæringsmessig gi den nødvendige håndpleie. De maksimerer nærer huden med fete komponenter, og metter hver enkelt celle med dem. Fordel i bruk - for produktene av merkevaren "Viteks" (Hviterussland), kremer BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA (Bulgaria), "Nika" (Italia).
 5. Hydrofobe er fokusert på kontakt med kjemiske sammensetninger. De beskytter den epidermale overflaten perfekt og dekker den med en tynn film. Slike kremer brukes som forebygging mot grov og skumrende hud. Blant de tilsvarende produktene er "Cream Barrier" (Danmark), "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel).

Hvis den valgte krem ​​ikke hjelper, bør du prøve en annen. Hver menneskekropp reagerer individuelt på komponentene i krem.

anmeldelser

SVETLANA, 35 ÅR OLD:

"Det var alvorlig tørrhet på hendene, det kom til sprekker, sterk rødhet. Havtornolje hjalp. Det vitaminer epidermis, har anti-inflammatorisk, antibakteriell effektivitet, helbreder sår.

Oljen inneholder karoten og karotenoider, tokoferol, glyserider av oljesyre, linolsyre, palmitinsyre, stearinsyrer. Smurt håndtak før sengetid, etter 3 ganger ble tilstanden bedret markert.

Ingen rødhet, sprekker, sår og huden er myk og myk. Passet på konvensjonelle kremer. Råd for dem som har lagt merke til min oppskrift: Havtornet smører alt veldig hardt, så du må være forsiktig med den og vente til den er fullstendig absorbert. "

ELIZABETH, 30 ÅR OLD:

"Jeg redder meg selv med et billig middel til Tula farmasøytiske fabrikk. Jeg myker med en væske for mykgjøring ved sengetid, ikke bare hender, men også føtter og knær på bena. Om morgenen beundrer jeg deres velpleide utsikter. Jeg liker det mye! "

GALINA, 42 ÅR:

"Forstyrrelser i mage-tarmkanalen førte til tørr hud i hendene. Til frelse fra ulykke, anbefalte en dermatolog Losterin krem ​​fra Balkanpharma-Troyan (Bulgaria).

Og for å normalisere aktiviteten til magesystemet, er det fortsatt å bli behandlet. For meg viste det seg å være nyheter at epidermis reagerer på "gastrisk" problemer. "

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Ofte glemmer kvinner håndpleie. Men denne delen av kroppen trenger også omsorg. Du bør ikke være begrenset til krem. Lag masker, beskytt huden din mot kulde og andre negative eksterne faktorer. Jeg vil råde alle kvinner til å bruke hansker når de retter, i kontakt med ulike husholdningsartikler.

Aisha Baron

plastikkirurg

I tillegg til vanlig krem, vær oppmerksom på skrubbe for hender. Til tross for at han ikke er veldig populær, kan han med sin hjelp oppnå en positiv effekt. Skru 1-2 ganger i uken. Dette vil fjerne døde celler, noe som vil gjøre huden myk, øm. I tillegg, etter slike prosedyrer, den beste effekten av krem.

Hjemme er det lett å takle tørre hender. Det viktigste er ikke å gå glipp av øyeblikk av forekomsten av problemet og forhindre skade på det ytre epidermale lag.

Og hvis du tar vare på helsen din, vil du i lang tid kunne bevare ungdom og skjønnhet i dine hender.

Flere Artikler Om Typer Acne