Nesten hver person før eller senere står overfor tørr hud, spesielt etter 35 år. Shins skalpe og kløende i første omgang, fordi her er huden tynn og skjøre. Det er på tide å tenke på kosmetiske prosedyrer og behandling av utilstrekkelig blodsirkulasjon i nedre lemmer. Følgende hjelp til å helbrede ubehagelige tørre føtter.

Årsaker til tørr hud på beina

Noen tror at når huden på beina er tørr og stram, er det nok å fukte det, og det vil bli så godt som nytt. Fuktet huden, det blir virkelig lettere, men ikke for lenge. Så snart vann eller olje tørker, flager huden med enda større kraft. Og alt fordi den virkelige grunnen ikke ble etablert, som det er verdt å kjempe. Listen over slike grunner er som følger:

 1. Irrasjonell mat. Hver dag er vi vant til å absorbere mye stekt og fet mat, som ikke bare er ubrukelig for kroppen vår, men til og med skader det. For å forbedre tilstanden på huden på beina anbefaler dermatologer å spise fisk, frukt og grønnsaker desserter, salater, supper. Lene på produkter av oransje farge, de klarer seg godt med tørrhet.
 2. Utilstrekkelig vanninntak. Dehydrering fører til det faktum at kroppen tilbringer en væske på de grunnleggende prosessene i livet - svette, fordøyelse. For å få nok vann, må du drikke minst 1,5 liter væske hver dag. Om sommeren øker volumet av vann til 2 liter.
 3. Mangel på vitaminer. De fleste vitaminer og næringsstoffer går inn i kroppen med mat. Og tilbake til sunn mat, viser det seg at dette er grunnlaget for vår helse. Derfor, i høstperioden, lene på sitrusfrukter. Hvis du lider av høy surhet, brygger smaksatt lime te, er det også mye vitamin C.
 4. I dag er det vanskelig å finne en person som aldri har vært syk. Men dette betyr ikke at kroniske sykdommer må reddes. Hvis den behandlende legen ikke kan hjelpe deg, vil en annen hjelpe, det er ingen håpløse situasjoner.
 5. Feil utvalgte personlig pleieprodukter. Antibakteriell såpe brukes ikke mer enn et par ganger om dagen. Sammensetningen av dette verktøyet er for mettet med kaustiske stoffer, de spiser bokstavelig talt overflaten av dermis. Velg riktig såpe og dusjgel, det er bra hvis de inneholder naturlige oljer.
 6. Personens alder.
 7. Besøk bassenget, rengjort med blekemiddel.
 8. UV-stråler, inkludert solsenger, tørker ut huden, og kan til og med føre til kreft.
 9. Stramt klær laget av syntetiske fibre fører til forstyrrelse av vannbalansen.

Fotpleie regler

For å bringe beinets hud til en normal tilstand, bruk disse tipsene kosmetologer og dermatologer:

 1. Påfør kroppen fuktighetskrem etter å ha tatt en dusj. Da absorberte næringsstoffene bedre.
 2. Bytt alkalisk såpe med en myk væske med naturlige oljer i blandingen.
 3. For å forbedre sirkulasjonen, rett vann til shin. Dette er en slags hydromassasje av beina hjemme.
 4. Hvis du ikke er sikker på effektiviteten av kremer, gi preferanse til oljer. Oliven, mandel, linfrø - de beste hjelperne med strammet hud på beinet. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å forlate oljesammensetningen i lang tid. Etter 5 minutter, tørk overflødig av med et papirhåndkle.
 5. Tørr hud som forstyrrer skinnene på beina er ikke den eneste feilen som kan irritere. Sprukne hæl legges ofte til tørrskinn. Pimpsten brukes til å fjerne stratum corneum. Det er bedre å forlate en barberhøvel i fortiden, det er alvorlig skadet dermis og bidrar til infeksjon.
 6. Spør skjønnhetsbutikken for effektive kroppsmasker med fuktighetsgivende effekt.

Naturlige Ingredienser Fuktighetsgivende Masker

Ecomasks blir stadig mer populært hver dag. Folk nekter å bruke fabelaktige produkter til tvilsomme kosmetiske produkter og blir stadig mer til naturlige fuktighetsgivende ingredienser. En fuktighetsgivende benmask kan gjøres ved å bruke følgende produkter:

 1. Bland krem ​​eller hjemmelaget rømme med flytende vitaminer A og E. Spred massen på huden og bløt i 20 minutter. Etter tørking av sammensetningen med et papirhåndkle.
 2. Til 3-4 dråper lavendelolje, legg til et par dråper mynte. Hell i en flaske med din favoritt fuktighetskrem. 2-3 påføring av en slik blanding - og huden vil tilfredsstille deg med fløyels og mykhet.
 3. Krymp eplet i puré og legg til melk. Legg kokepannen med massen på brannen og kok til konsistensen av vassdrag. Tørre føtter vil fortelle deg for en så fin fuktighetsgivende økt takk! For større effektivitet legges en plastpose og ullsokker på toppen. Mask holder på føttene i 40 minutter, deretter vasket av og smurt med fuktighetskrem.
 4. Mål ut 4 ts babykrem, legg 1 egghvite til dette, tilsett 1 teskje smeltet smør og legg til et par skjeer med rå poteter i form av potetmos. Rør ingrediensene med en skje, spredt på underdelene. Masken er slitt i minst en halv time.

Hvordan ta vare på beina slik at de ser vakker ut, blir fortalt i videoen:

Tørr hud på føttene

Tørr hud er oftest et midlertidig problem om vinteren, og dette kan føre til rødhet, sprekker, kløe og flaking eller peeling. Dette kan oppstå på alle deler av kroppen, for eksempel armer, ben, da de er mer utsatt for skadelige effekter av eksterne faktorer.

årsaker

Vær forandrer seg

Når temperaturnivået synker (spesielt om vinteren), reduseres også fuktighetsnivået, noe som får huden til å tørke ut. Men for de som bor i ørkenen, kan sesongen ikke påvirke føttens tilstand, da de vil være mest tørr gjennom hele året.

Varmeksponering

Når du er på steder der rommet er for oppvarmet, er ovner opplyst, og varmeovner fungerer, bør du forvente at føttene blir tørre, da alt dette reduserer fuktighetsnivået.

Varm dusj og bad

Igjen, når du tar en dusj, bør du unngå for varmt vann, da det ikke er bra for huden. "Jeg vet at det er veldig hyggelig å ta en veldig varm dusj... men det kan vaske bort det naturlige sebum som er tilstede på huden vår," sier Linda Stein Gold, MD, direktør for klinisk forskning ved Dermatology Department på Detroit Hospital Henry Ford.

Du trenger bare å huske at jo lenger du tilbringer tid i for varmt vann, jo mer blir huden din tørr.

Aggressive såper og rensemidler

Bruken av aggressiv såpe ødelegger den naturlige fuktighetsbarrieren. Lovende å rense huden, fjerner mange rensemidler og vaskemidler, sjampo og såpe til slutt all fuktighet fra den, siden deres grunnleggende sammensetning bidrar til å fjerne fett.

skrubbing

De fleste tror at de trenger å skrubbe føttene sine ofte for å holde dem rene. Men det bør huskes at "friksjon fjerner hudceller og øker tørrheten," sier Nanette Silverberg, MD, professor i dermatologi ved Columbia University.

Aldringsfaktor

Med alderen får selv endringer i hormoner huden til å bli tynn og tørr. Eldre mennesker har større sannsynlighet for å ha tørr hud. Når en person aldre, gir porer mindre sebum, noe som øker risikoen for tørrhet.

Genetisk tilstand

Mer sannsynlig å få eksem eller allergisk kontaktdermatitt hvis det er tilfeller av disse tilstandene eller andre allergiske sykdommer i familien din. Disse forholdene kan forårsake tørr, skummel hud på beina.

Helse

Skalete røde flekker kan være et tegn på forskjellige forhold, som atopisk dermatitt eller psoriasis. Hudproblemer kan også være et symptom på sykdommer som diabetes eller skjoldbrusk sykdom.

Eksponering for irriterende stoffer

Dette kan være en klut, mykemiddel, vaskepulver. Mange daglige stoffer og produkter fra kluter til parfyme kan irritere huden.

Ekstremt tørr hud på beina.

I tilfelle av svært tørr hud på beina, må du kanskje søke medisinsk hjelp, ifølge eksperter ved University of Maryland Medical Center. Til tross for at dette er et vanlig problem som kan oppstå i alle aldre.

Tørrhet kan oppstå når fettlaget på huden minker og cellene begynner å miste fuktighet. Mange mennesker lider av dette problemet når de alder eller er på steder med lav luftfuktighet, for eksempel i et rom hvor klimaanlegg eller luftvarme fungerer.

Grovt tørr hud på beina kan være et tegn på skjoldbruskkjertelproblemer, noe som reduserer aktiviteten av sebum og svette.

Tørr og flammende hud på føttene

Tett tørr hud på beina kan være et resultat av en rekke problemer eller årsaker, som for eksempel hyppig bading, eksem, etc., rapporterer New York Times Health Guide.

Det er et faktum at tørrhet er vanlig i vintersesongen når temperatur og fuktighet er lave.

I tillegg til det ovenfor er det andre årsaker til tørr hud, for eksempel:

 • alder
 • Hudhelse
 • irritanter
 • Boblebad og dusjer, etc.

Ifølge internettportalen DermNet NZ kan enkelte tilfeller være forårsaket av medisinske problemer, inkludert atopisk dermatitt.

Hvis tørrheten er moderat, kan du bruke en fuktighetskrem to eller tre ganger om dagen, spesielt etter å ha tatt en dusj. Dette kan bidra til å holde føttene godt hydrert.

Kløende tørr hud på føttene

Kløe på beinets hud kan være et tegn på et mer alvorlig underliggende problem, og i de fleste tilfeller er det vanskelig å bestemme den spesifikke årsaken. Noen av disse kan omfatte:

 • Hudssykdommer
 • Allergier og hudreaksjoner
 • Parasitter og insektbiter
 • Infeksjoner som mykose
 • Andre forhold som depresjon eller angst
 • Hormonelle endringer på grunn av graviditet og overgangsalder.

Tørrhet på underbena

Dette kan skyldes en rekke årsaker, som diett, som ikke har nok fettsyrer, dehydrering, overdreven bruk av såpe, genetisk predisponering, alderdom, hypotyreose og andre lidelser. Vær oppmerksom på at hvis huden er for tørr, bør det forventes ubehag eller kløe.

eliminasjonsmetoden

Det er nødvendig å bruke fuktighetskrem umiddelbart etter en dusj. I tillegg bør direkte eksponering for vind og sol unngås, da dette også kan tørke huden.

I tillegg må du fukte huden og bruke mye væske. Vann er også veldig viktig. Du må drikke minst to liter vann daglig.

For kvinner som har dette problemet under graviditeten, er det mange trygge fuktighetsgivende kremer for forventende mødre, samt eliminering av kløe.

Tørr hud på knærne

Tørre knær kan se ut som et stort sted på føttene og til og med bli et kronisk problem, spesielt hvis du bor i harde eller ekstreme klimatiske forhold.

Eksperter peker ofte på kjemikalier, eksponering for tøffe overflater og uønskede klimaer, som de tre vanligste årsakene til tørre knær. Alle de ovennevnte grunnene i artikkelen kan også føre til mangel på fuktighet i huden rundt knærne.

Hvordan bli kvitt problemet?

Hjem rettsmidler

Olivenolje

Det er kjent som en god ingrediens for fuktighetskrem, fordi den inneholder antioksidanter og fettsyrer, som styrker huden godt og beroliger den.

Melkesyre

Du kan bruke melkesyre, som selges på apotek eller finnes også i ulike kosmetiske produkter (kremer, lotioner, etc.). Det bidrar naturlig til å peeling tørr hud.

Melkesyre kan også være en god fuktighetskrem og har beroligende egenskaper som balanserer pH i huden.

Honning inneholder antioksidant, fuktighetskrem, og har også antimikrobielle egenskaper som kan myke og lindre tørr hud på føttene. I tillegg inneholder honning viktige mineraler og vitaminer som kan forbedre hudens helse.

yoghurt

Det er en antioksidant, så vel som et godt anti-inflammatorisk middel som vil bidra til å berolige grov hud. Yoghurt inneholder også melkesyre, som er i stand til å drepe bakterier som forårsaker kløe og tørrhet.

avokado

Avokado inneholder mange antioksidanter, fettsyrer og vitaminer som bidrar til å forbedre huden fra innsiden. I tillegg inneholder den vitamin A, som perfekt gjenoppretter hudens helse.

agurk

Mange kvinner bruker en agurk eksternt til å bleke og myke huden. Men du kan også spise denne grønnsaken daglig for å fukte og helbrede huden på hele kroppen, fordi den inneholder en stor mengde vann. Men du kan også søke på beina eksternt:

 1. Sett noen, helst store, agurker i vannet (dette trinnet kan hoppes over).
 2. Etter en stund, trekk saften fra dem manuelt eller med en juicer.
 3. Bruk den til en fotmassasje i 30 minutter.
 4. Skyll deretter med vann.
 5. Du kan gjøre det en gang om dagen for å eliminere tørrhet og kløe på beina.

behandling

Noen ganger kan tørre føtter forårsake dermatitt, noe som igjen gjør huden rød og kløende. I slike tilfeller bør du bruke lotion med hydrokortison.

Tørr hud på føttene

Ved ankomst av varme dager er det nødvendig å treffe tiltak for å ha på seg en mini og sandaler. Men skjønnheten og komforten i føttens hud kan tas vare på på forhånd.

 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan passe godt på tørr hud på føttene
 • Hvordan bli kvitt tørre ben
 • Hvordan bli kvitt tørre føtter
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Salonprosedyrer for ben
 • Riktig ernæring
 • Fotpleieprodukter
 • Oversikt over midler

Årsaker til tørr hud

Ikke så lenge siden, gjorde amerikanske skjønnhetsbloggere et oppstyr om fotpleie på nettet ved å ta opp en million videoer om daglig fotpleie - daglig fotpleie. Ifølge deres versjon, er dette hva den skal inneholde.

Fuktighet er relevant gjennom året, men problemet er spesielt akutt om sommeren. Sprukket hud på hælene ser ujevne ut, og det er faktisk et usunt fenomen.

Pedikyr: velpleiemte negler, fuktet kutikk, lyst lakk - ikke bare for skjønnhet, men som en del av personlig hygiene.

Bekjempelse av overdreven svette. Hvis dette problemet bekymrer seg, bør tørkekrem og talkum bli daglige følgesvenner.

Når hyperhidrose er bedre å konsultere en spesialist: nå er det mange måter å håndtere, inkludert Botox-injeksjoner.

Baths: Ifølge bloggere er dette den enkleste og rimeligste måten å raskt få føttene i orden, lindre tretthet og forberede huden din for ytterligere forsiktighet.

Det er synd at problemet med tørr hud ikke var inkludert i bloggingprogrammets maksimum. Vi vil rette deres utelatelse. Årsakene til dette fenomenet kan være svært forskjellige.

 • Funksjoner av strukturen. På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere.
 • Feil kosmetikk og analfabeter. Enda verre kan bare være hans fullstendige fravær.
 • Tilstedeværelsen av sykdommer. Dette inkluderer ikke bare dermatitt, men også venøs insuffisiens, som er forbundet med nedsatt blodtilførsel til huden.
 • Mangel på vitaminer.
 • Svampesykdommer. I dette tilfellet vises en stor plateflak i fotområdet, en forandring av huden i de interdigitale rom. I dette tilfellet vises bare et komplett behandlingsregime under tilsyn av en hudlege.

Om sommeren er det nødvendig å hjelpe føttens hud, som tørker og flager mer enn vanlig. © iStock

Hvordan passe godt på tørr hud på føttene

Glatt og myk hud på føttene - den samme indikatoren for selv kjærlighet, som et godt preparert ansikt og sunt hår. Spesiell oppmerksomhet må betales til føttene, fordi dette er et av de mest tørre og problematiske områdene på kroppen. Det er bedre å ta vare på føttene i flere stadier.

Daglig rensing

Det er viktig ikke bare å vaske føttene godt, men også å tørke dem tørt helt - slik at du ikke forstyrrer hudens mikroflora. Med en sterk tørrhet, kan peeling gjøres en gang i uken.

Kombiner de knuste aprikosputene med et urte- eller saltbad og påfølgende påføring av en maske.

Fuktighetsgivende og ernæring

For å holde klackene jevne etter vask, bruk en fuktighetsgivende (om sommeren) eller nærende (i kaldsesongen) krem ​​på føttene. Det samme gjelder hud på bein og lår - dette området er også utsatt for tørrhet og flak, så daglig hydrering og ernæring vil være nyttig.

Fotmassasje

Bruk fotkrem, gjør en lys massasje av føttene og bena. Dette vil bidra til å øke blodsirkulasjonen, gi oksygen tilgang til hudceller. Vel, generelt er massasje en utmerket prosedyre mot tretthet og tone.

Påfør fotkrem med stigende bevegelser, stigende fra fot til knær og hofter.

Hvordan bli kvitt tørre ben

Tørr hud på skinnene oppstår ofte på grunn av mangel på tilstrekkelig fuktighet, spesielt etter depileringsprosedyren. Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem, og etter å ha fjernet håret, ikke glem å bruke kosmetikkolje.

Hvordan bli kvitt tørre føtter

For å holde føttene i perfekt stand etter vannbehandlinger, samt å besøke bassenget og dusjen i treningssenteret, må du bruke kremet. Hvis det ikke finnes noen spesielle midler for bena, vil det være en kremer med fuktighetsgivende effekt.

Sikkerhets forholdsregler

Hovedregelen når du tar vare på føttene dine er: handle uten fanatisme. Hva mener vi? Selvfølgelig, behandling av hæler - den mest problematiske sone på beina.

 • For å bruke en filslipende eller pimpstein bør ikke være mer enn en gang hver annen uke. Ellers vil hudbarrieren bli skadet.
 • Behandle hælene bare på steder av hardhet og bare etter damping.
 • Bevegelsen bør ikke være for sterk - ellers får du mikrotraumas.

Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. © iStock

Salonprosedyrer for ben

Vil du ha en profesjonell å ta vare på føttene? Gå til en skjønnhetssalong, spikerbarn eller klinikk, hvor podologen tar - en spesialist innen medisinsk pedikyr.

pedikyr

Denne hyggelige og nyttige prosedyren varer ca 1,5-2 timer og består av flere trinn:

 • desinfiserende dampbad
 • neglebehandling og nagelbehandling;
 • peeling av huden - maskinvare, mekanisk, ved hjelp av syre peeling;
 • maske applikasjon;
 • påføring av lakk;
 • Påfør krem ​​eller balsam, fot- og fotmassasje.

Parafinbad

Denne prosedyren anbefales for tørr, grov hud på føttene for å myke og fukte. Rene behandlede føtter dyppes i en spesiell paraffinløsning, oppvarmet til en viss temperatur (du bør være komfortabel).

På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere. © iStock

Riktig ernæring

Hvis tørrhet i bena ikke er et sesongmessig fenomen, men konstant, vær oppmerksom på kostholdet ditt. En av årsakene til ubehag i huden er vitamin A-mangel, som er ansvarlig for glatthet og elastisitet, samt vitamin E, som fremmer mykhet.

Kosthold for glatt hud på beina ser slik ut:

 • sjømat og fisk;
 • frokostblandinger i form av brød og frokostblandinger;
 • oliven eller annen vegetabilsk olje;
 • frukt og grønnsaker.

Ikke glem å drikke nok - med tørr hud er dette spesielt viktig. Normen for en sunn person er 1,5-2 liter rent ikke-karbonert vann per dag.

I tilfelle uttalt desquamation, ikke utsette besøket til hudlege.

Fotpleieprodukter

 • Fotkrem er egnet for daglig bruk. Påfør det umiddelbart etter en dusj, for mer intensiv fukting - om natten i et tykt lag, bruk bomullssokker over den.
 • Fotgelen med kjøleeffekt vil fungere godt om sommeren og etter en lang spasertur. Fuktighetsgivende huden, det lindrer også tretthet og hevelse.
 • Balm med tett tekstur som passer for meget tørr hud på føttene og knærne. Replenish lipid nivåer.
 • Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. Etter peeling oppfatter huden på beina bedre etterbehandling.

Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem. © iStock

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

Årsaker til kløe:

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Hvorfor er huden på beina tørr og peeling av

Tørr hud på bena er mest vanlig om vinteren og høsten. Forklaringen er veldig enkel: Menneskekroppen svekkes nå, og blir derfor sårbar. Det er derfor det krever maksimal omsorg for huden. Og hva bidrar til utseendet av tørr hud på beina, årsaker til peeling, hvilke tiltak som skal i dette tilfellet, vil du lære i denne artikkelen.

Årsaker til tørr hud på bena og føttene

Hva påvirker tilstanden til dermis av beina og hvorfor skreller den av? Vi vil lære mer om årsakene som kan provosere tørr hud på beina.

 1. Klær laget av syntetiske stoffer. Dette er strømpebukser og leggings som kan irritere huden. Og det manifesterer seg i form av tørrhet og flak av benets hud.
 2. Kosmetikk. Hvis verktøyene ikke er riktig valgt eller bare ikke passer, tørker de ut huden. Når du velger kosmetikk, er det nødvendig å lese hvilke komponenter som er inkludert i sammensetningen. Tilstedeværelsen av naturlige oljer eller ceramider er en forutsetning for kosmetikk av høy kvalitet for hudpleie.
 3. Utilstrekkelig omsorg. Ikke alle kvinner betaler samme oppmerksomhet på huden på beina til ansiktets hud. Benene krever imidlertid ikke mindre oppmerksomhet.
 4. Sykdom. Svært ofte er tørr hud et av symptomene på noen sykdom, for eksempel psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner, samt utilstrekkelig inntak av vitaminer og fordelaktige komponenter.
 5. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen. Tempering prosedyrer, øvelser, sport - alt som styrker blodårene vil hjelpe. Hvis en yrkesaktivitet tvinger en person til å være i en stilling i lang tid (for eksempel å jobbe på en datamaskin), så vel som å være på føttene (lærere, frisører), så er det nødvendig å ta pauser for å gå, stå, flytte. Dette vil forhindre utvikling av negative endringer i blodsirkulasjonen.
 6. Age. Etter 40 år tørker huden ut, og dette krever forsiktig og systematisk omsorg. Det er svært viktig å observere drikkeregimet, bruke rent vann, og ikke erstatte det med andre drikker. Innledning til kostholdet med store mengder frukt, grønnsaker, fisk, tar vitaminer, samt avvisning av hygieneprodukter som inneholder alkali, vil gi et positivt resultat.

Tegn på

Hvilke symptomer indikerer at føttens hud krever fuktighet og spesiell oppmerksomhet? Vurder dem mer detaljert:

Veldig tørr hud på føttene

 • reduksjon av elastisitet og elastisitet;
 • dullhet i huden;
 • peeling og utseendet på døde grå-hvite flak av forskjellige størrelser, som på bildet til høyre;
 • overflaten av huden blir grov og grov til berøring;
 • rødhet oppstår, huden tørker ut og til og med sprekker.

Når skal du se lege

Hvis de første symptomene på tørr hud dukker opp, anbefales det å konsultere lege. Dette er nødvendig for å kunne identifisere årsakene riktig og ikke forveksle, selv å gjøre en diagnose. Hvis tørrheten i huden skyldes en sykdom, og personen ikke kontakter en spesialist, kan farlige komplikasjoner utvikle seg. En dermatolog, en allergiker, en terapeut vil hjelpe i denne situasjonen, som etter å ha undersøkt og mottatt resultatene av de utførte tester vil foreskrive behandling og gi anbefalinger.

behandling

Hvis et slikt problem oppstår, trenger du ikke å panikk. Det er mange måter å takle tørrhet på føttens hud.

Balansert næring

Huden skal få tilstrekkelig mengde væsker, vitaminer og andre fordelaktige ingredienser. Det er derfor du trenger å revidere kostholdet ditt. Hver dag bør du drikke minst 2 liter vann, spise sunne fettstoffer (nøtter av ulike slag, fisk, vegetabilske oljer), frukt, grønnsaker og bær. Det bør bemerkes at for eksempel sjetonger, kan hurtigmat forårsake tørr hud, og derfor anbefales disse og lignende usunde matvarer å bli utelukket fra dietten.

Bruk av vitaminer

I høst-vinterperioden, så vel som på våren, er det vanskelig å få riktig mengde vitaminer med mat. Det er nødvendig å konsultere en lege for utnevnelse av vitamin- eller vitamin-mineralkomplekser. Supradin, Alfabet, Aevit og andre er populære.

Forsiktig omsorg

Å ta vare på føttens hud er ikke mindre viktig enn å ta vare på ansikt og hender. Hva er begrepet "forsiktig omsorg":

 1. Daglig pleie for personlig hygiene i kropp og føtter. Å plukke opp strømpebukser og sokker med naturlig sammensetning.
 2. Hver dag anbefales det å legge fuktighetskrem på føttene, noe som raskt myker huden og nærer det med fuktighet. Gjør det riktig. Først må du ta en dusj eller et bad for å åpne porene på huden, og deretter påfør kremet. Det er godt å ta en dusj for å forbedre blodsirkulasjonen for å gjøre en massasje med en strøm av vann rettet mot føttene. Etter prosedyren skal huden blottes med et håndkle, og deretter bruk kremet. Du kan også bruke vegetabilske oljer (mandel, oliven, linfrø), som ikke bare bidrar til å fukte, men gir også huden vitaminer. Etter vannprosedyrer påføres oljen på huden i 3 til 5 minutter, og deretter fjernes overskytende mengde med et papirserviett.
 3. Alkalisk såpe - under forbudet, da det vil tørke huden ytterligere. Egnet flytende såpe, som består av olje. Denne såpen renser huden forsiktig og skader den ikke.
 4. For å forhindre sprekker på hælene, anbefales systematisk bruk av pimpsten for å fjerne stratum corneum. Bruk aldri en barberhøvel som skader huden, noe som kan øke risikoen for infeksjon. Etter pimpsteinbehandling skal hælen vaskes under rennende vann, tørke av og påføre en nærende krem. Prosedyren er spesielt effektiv hvis huden er tørr og kløe.
 5. Du kan også bruke spesialbutikk scrubs og peels - mousses eller kremer, som inneholder faste partikler i deres sammensetning. Det er de som fjerner de øverste døde hudceller. Du kan også tilberede et hjemskrubbe ved å blande i stort mengder stort havsalt og krem ​​eller fett syrekrem.
 6. Parafin til føtter. Denne prosedyren kan bestilles som en skjønnhetssalong, og utfør det selv hjemme. For å gjøre dette smelter du kosmetisk voks på dampbadet og oppvarmer det med et tynt lag på føttene, la det herdes, og påfør deretter ytterligere 2 - 3 lag på samme måte. Vik bena med plastfolie og en varm tykk klut og la den stå i en halv time, fjern deretter voksen og bruk pimpstein til å fjerne den herdede huden. Parafinmykner og fukter huden.
 7. Fotbad. For prosedyren må du blande i like store mengder salvie og eikebark eller kamille og humle, eller havre og kli. Ta 2 ss. l. noen samling og hell 1 liter kokende vann, la det stå i 20 til 30 minutter. Infusjon for skuffer klar. Gjør prosedyren systematisk to ganger i uken i 15 minutter, hvoretter føttene blir våte med et håndkle og påfør en nærende eller fuktighetsgivende krem.

Bruk av kosmetikk

Kosmetikk vil bidra til å takle føttens tørre hud. La oss bli kjent med de mest brukte.

 1. Eteriske oljer. De trenger inn i huden og danner næring, berik med nyttige komponenter. Påfør essensielle oljer hver dag etter å ha tatt en dusj eller et bad. Ofte brukes til disse formålene slik oljer som: fersken, tea tree, linfrø, mandel.
 2. Melk for tørr hud. Den brukes i stedet for vanlig såpe. Melk renser forsiktig huden uten å forårsake tørrhet.
 3. Fuktighetskrem. Designet for daglig bruk om morgenen og kvelden.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

La oss bli kjent med de mest effektive alternative medisinreceptene som vil bidra til å bli kvitt tørr hud på beina.

 1. Fra tørre knær. For å forberede dette verktøyet trenger du juice av en sitron og en liten mengde mandelolje. Komponentene må blandes og påføres det våte håndkleet, som er viklet rundt knærne. Etter en kvart time, fjern håndkleet og børst knærne med fuktighetskrem. Resultatet er jevn hud og en behagelig lukt av huden.
 2. Mask for tørre føtter, basert på barnekrem. Bland 4 ts fløte + protein av rå egg + teskje smør + 2 ts. strimlet rå poteter. Påfør den homogene massen på føttens hud i en halv time, skyll deretter med varmt vann. Vel hjelper fra veldig tørr hud på føttene.
 3. Kombiner det farmasøytiske preparatet - en oljeoppløsning av vitamin E eller A med fløte eller fett syre fløte, ta de nevnte komponentene i like mengder. Det viste seg å være et utmerket verktøy for fuktighetsgivende tørr hud på føttene, som skal påføres i 20 minutter. Etter prosedyren, fjern restene med et papirhåndkle.
 4. En annen maske for å myke føttene. Grind en teskje smør med rå eggeplomme, legg deretter til 2 ts. revet rå poteter og 4 ts. baby krem. Massen lå på foten, vikle festfilmen og ha varme sokker. Etter 20 minutter vasker du av masken og smør kremet. Prosedyren utføres 2 ganger i uken, slik at hælene vil se bra ut, og tørr hud på føttene vil være en ting fra fortiden.

Narkotikabehandling

Hvis verken tradisjonelle metoder, kosmetikk eller riktig ernæring bidrar til å overvinne tørrheten i beinets hud, må du gå til apotek. Naturligvis, etter konsultasjon og legenes avtaler:

 • Hvis tørr hud på beina er blitt på grunn av allergier, er antihistaminer foreskrevet.
 • For sykdommer som eksem, bruk dermatitt salve med petroleumsglass eller glyserin.
 • Hvis årsaken til peeling av beinets hud er diabetes mellitus, foreskriver legen medisiner for å normalisere blodsukkernivået.
 • Når åreknuter er foreskrevet.

forebygging

Vi vet alle at sykdom er lettere å hindre enn å kurere. Det samme gjelder for beinets hud. Det er bedre å forhindre utseende av tørrhet, peeling, sprekker enn senere å bruke forskjellige metoder for å bekjempe disse ubehagelige konsekvensene. Så, forebyggende tiltak er som følger:

 • sko er bare komfortable;
 • nei - til slanking leggings og tette strømpebukser;
 • i kosten - sunn mat, som inkluderer et stort antall ferske grønnsaker og frukt, økologiske matvarer;
 • ja - fuktighetsgivende masker, kremer, fotpleie prosedyrer;
 • ingen vanlig alkalisk såpe.

Vi håper at denne artikkelen vil bidra til å holde huden på føttene dine i god stand, uansett hvilken tid på året det er utenfor vinduet. Og hver kvinne vil vite hva du skal gjøre hvis det er problemer med tørrhet i huden på beina og føttene.

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Hva om det er tørr hud på føttene, hva er årsakene til dette problemet? Disse spørsmålene spurte mer enn en person.

Tørr hud kan forårsake rødhet, sprekker, kløe og peeling. Fremveksten av tørrhet på føttene presserende problem ikke bare for kvinner, men også for menn, så å håndtere det, er det nødvendig å finne årsakene til tørr hud, gå for deres fjerning.

Først og fremst er det nødvendig å velge velprøvde kosmetikk for pleie av føttene, best av alt bestående av 100% naturlige ingredienser. Det er nødvendig å være oppmerksom på alle verktøyene som passerte laboratorietester, hadde spesielle sertifikater.

Tørr hud på føttene (årsaker)

Tenk på de viktigste faktorene i tørr hud på føttene hos menn og kvinner:

 1. Temperaturmodus. Hvis det er forskjeller i temperatur og med fuktighet i luften, øker sannsynligheten for hudtørking. I rom hvor luften oppvarmes av varmekilder som en peis, ovner eller ovner, kan huden bli tørr.
 2. Mottak av varme bad. Du bør ikke overdrive det med en varm dusj eller et bad, fordi det er varmt vann som vasker bort det naturlige laget som er tilstede på huden vår. Linda Stein Gold, direktør for klinisk forskning, krever dette.
 3. Bruk av kosmetikk. Sammensetningen av mange sjampoer og dusjgeler inkluderer aggressive produkter som bare vasker bort fuktighet fra huden.
 4. Skrubbingsprosedyrer. Det er en feil å anta at hyppige skrelle fot er et positivt resultat, slike prosedyrer, i henhold til professor i dermatologi Nannet Silverberg, bidra til fjerning av hudceller, og at det er tørr hud.
 5. Hormonelle endringer.
 6. Genetikk. Tørr og flakete hud kan utløses av allergiske reaksjoner og eksem, slike forhold kan arves.
 7. Tilstedeværelsen av andre sykdommer. Utseendet på tørr hud på føttene kan utløses av tilstedeværelsen av diabetes og skjoldbrusk sykdom.
 8. Eksterne stimuli. Dette inkluderer materialet fra hvilket klærne er laget, pulverene som brukes til vasking, parfyme og så videre. Syntetiske fibre fører til brudd på varmenes metabolisme i huden, samt fremveksten av statisk elektrisitet, og sistnevnte er i sin tur ødeleggende for nerveenden. Du bør ikke også bruke trykk klær, det fører til nedsatt blodsirkulasjon og lymfebevegelse.

Du bør være oppmerksom på utseendet av rødhet, det er et ganske farlig symptom. For det første er slike endringer i hudfarge tegn på infeksjon.

Ofte, i slike tilfeller vises en fot sopp, den ledsages av kløe og peeling, og forårsaker stor ubehag.

Det er best å beskytte deg selv og dine kjære fra infeksjoner ved infeksjoner, så når du reiser til offentlige steder (svømmebassenger, badstuer), bør du fylle på egne sko.

Hvis det oppstår en sopp på beina, blir kløe og brenning, kan huden rundt den bli rød, og i noen tilfeller stiger kroppstemperaturen til og med. Infiserte områder er sårdannede.

For å behandle sopp bør det være spesielle salver og kremer. Parallelt er det verdt å gjennomgå en medisinsk kurs foreskrevet av en spesialist lege.

Tørrhet med kløe

Utseendet til kløende hud på beina er et alvorlig problem, hovedårsakene:

 • allergiske reaksjoner;
 • insekt biter;
 • hudsykdommer;
 • hormonelle endringer;
 • infeksjon.

Alle disse faktorene påvirker blodtilførselen til kroppen, noe som igjen fører til tørking av huden.

Tørrhet, ledsaget av peeling (5 grunner)

Peeling av huden skyldes en rekke årsaker. De viktigste er:

 1. Allergiske reaksjoner.
 2. Utsatt stress. I slike tilfeller frigjøres kortisol i store mengder, som i sin tur endrer kollagenmikropartikkelen. Modifikasjonen direkte påvirker tilstanden til huden som helhet.
 3. Eksterne patogener.
 4. Hormonale og aldersendringer.
 5. Svampesykdommer i huden.

For å unngå tørr hud og for å bekjempe problemet, er det nødvendig å utføre passende pleie for det, samt stadig fuktighet.

Det er nødvendig hver morgen og kveld å smøre bena med fuktighetskrem eller melk, og derfor er det best å utføre spesielle prosedyrer for damping av huden. Disse inkluderer fotbad, varmtvannsdusjer eller bading.

Tørr hud på føttene til et barn

Barnets helse må overvåkes av foreldrene sine. De gir behagelige forhold for barnet deres, skaper det optimale temperaturregimet slik at fuktigheten i rommet forblir i akseptable normer.

Foreldre bør være oppmerksom på inntaket av nødvendig mengde vann i barnet slik at kroppen til den lille mannen ikke lider av dehydrering.

Barn kan møte de samme sykdommene som voksne, bare på kroppen deres, symptomene ser mye raskere ut, og det er ganske vanskelig å håndtere sår.

Hvis det oppdages tørre føtter, er det verdt å starte følgende prosedyrer umiddelbart:

 • Kontroller barnets klær, ikke tillat overoppheting eller hypotermi.
 • vann når du tar et bad bør ikke være mer enn 40 grader;
 • Du bør ikke bruke klær og sko laget av syntetiske materialer;
 • å lufte rommet der barnet bruker tid;
 • utføre våtrengjøring
 • bruke kosmetikk for barn;
 • Ikke la barnet være i solen lenge.
 • overvåke den riktige ernæringen til babyen og gi ham den nødvendige mengden væske gjennom dagen. Moderne drinker til barn i form av juice og søtt vann gir ingen positiv effekt, derfor er det best å gi barnet rent vann eller hjemmelaget kompott;
 • du bør ikke bruke lang tid i leiligheten eller huset klimaanlegg og varmeovner;
 • vask og bytt ofte en ble til en sykepleier baby.

Selv små forkjølelser og ARVI fører til tørrhet på barnets kropp, så det er best å umiddelbart søke hjelp fra en spesialisert barnelege for å identifisere årsaken til tørr hud på beina.

Behandling av tørr hud på føttene med vitaminer

Dannelsen av tørr hud kan skyldes mangel på vitaminer i kroppen. De viktigste vitaminene som bekjemper tørr hud er:

 • vitamin A;
 • vitamin E;
 • B-vitaminer;
 • vitamin C;
 • vitamin H.

Deres hovedoppgave er å fukte huden og hjelpe til med dannelsen av nye celler. For å opprettholde mengden av essensielle vitaminer i kroppen, er det verdt å kjøpe vitaminkomplekser.

De mest populære er:

 1. Perfectil. Det er nødvendig å ta 1 kapsel 1 gang per dag i en måned. Avstanden mellom kursene bør ikke være mindre enn 1,5 måneder.
 2. VitrumByuti. Legemidlet er tatt i tabell 2. 2 ganger daglig, i noen tilfeller kan du øke dosen før du tar 3 tabletter daglig etter måltider.
 3. Supradin. Ta et vitaminkompleks på et bord. 1 gang per dag, helst ved måltidstid. Det er verdt å drikke det i en måned, hvoretter en pause på 2-3 måneder.

Med aldersrelaterte endringer skjer prosessen med restrukturering av organismen, hvor utseendet på nye celler bremser, og de gamle har ikke tid til å forvandle seg.

Fotbad for tørr hud

For dampende føtter ta spesielle bad. Vurder de grunnleggende oppskrifter for deres forberedelse:

 1. Brett med havsalt. Oppløsning i varmt vann koster 1,5 ss salt, hvoretter vi legger føttene i 10-15 minutter, salt bidrar til eroderingen av epidermis.
 2. Bad med vin. For forberedelse av badet trenger 2 liter vann og 500 ml. rødvin. Bland ingrediensene, og hold bena i 15-20 minutter.
 3. Urtebad. For å forberede et slikt bad trenger du kamille-, mynte-, malurt- eller calendula-gress, deretter hell det med varmt vann og vent 20 minutter. Senk deretter bena i 15-20 minutter.

Etter påføring bør det brukes bad på føttens fuktighetskrem. Ved utseende av tørrhet på beina, bør du være oppmerksom på tidspunktet for depilering. Etter barbering i dette tilfellet er det verdt å bruke vegetabilsk olje, og du kan kjøpe spesialverktøy etter prosedyren.

Fotmasker

Med utseende av herdet og tørr hud på føttene (hvis årsaken ikke er patologi), kan du prøve å bekjempe den med spesielle masker. Dessuten er disse maskerne ganske mulig å forberede seg fra enkle ingredienser hjemme.

For forberedelsen vil du trenge en olje vitamin A, hvorpå du må blande den med rømme eller krem. Deretter skal den resulterende blandingen påføres på føttene og holdes i 15-20 minutter.

Etter tørke føttene med et serviet eller et håndkle. Også for fremstilling av masker for føtter, er enhver essensiell olje som er blandet med din daglige fotkrem egnet.

Det er verdt å gjennomføre prosedyren flere ganger i uken for å gi huden elastisitet og velvære.

Behandling av tørr hud på føttene med maske viser gode resultater.

Føtter kan næres med næringsoljer:

 • Olivenolje. Det bidrar til å fukte og gjenopprette laget av epidermis, gni oljen forsiktig inn i føttens hud og vent ca 1 time, og når du skyller, bruk bare varmt vann.
 • Kokosolje. Lauric- og hyaluronsyrer er tilstede i sammensetningen, bidrar til fuktigheten av epitelet og helbredelsen av sprekker som dannes. Og også hindre forekomsten av soppsykdommer i beina. Olje påføres ved sengetid og sokker blir satt på.
 • Shea smør. Det bidrar til å fukte føttene og har en beroligende effekt, det er også bedre å bruke før du går og legger på sokker.

Spørsmål - svar

Har wraps bidrar til å bekjempe tørrhet?

Når du ikke kan håndtere problemet selv?

Er det sant at parasitter i kroppen kan forårsake tørr hud på beina?

Andre effektive metoder for kamp

Det finnes også en paraffinbehandling, som kan gjøres på en skjønnhetssalong, men du kan gjøre det hjemme.

For dette er det nødvendig å observere følgende rekkefølge:

 1. Du trenger kosmetisk voks, oppløses og spres jevnt med et tynt lag på føttene.
 2. Så snart det første strøket er hardt, bruk ytterligere 2 strøk. For å skape en oppvarmende effekt, er det verdt å pakke beina med en film eller et håndkle.
 3. Etter 30 minutter kan voksfilmen fjernes og den grove resten fjernes med pimpsten.

Noen kvinner bruker ulike kosmetikk til å behandle tørre føtter. De består av naturlige oljer, alle nødvendige vitaminer for ernæring og glyserin. Slike midler blir valgt avhengig av pasientens hudtype.

For eksempel inneholder sammensetningen av kremer "Ballett" og "Ekstra" forskjellige nyttige komponenter som bidrar til dyp fuktighet i huden og dens helbredelse.

Det er nødvendig å bruke preparater avhengig av oppstått tørrhet. Alle midler varierer i pris, som avhenger av effektiviteten og produsenten.

Når du bruker en krem ​​for en start, er det verdt å myke føttene og deretter skrubbe huden. Deretter kan du påføre krem ​​på tørre føtter. Etter det, vent noen minutter og sett på sokkene dine.

Hovedårsaken til tørr hud i oppfatningen av helseprogrammet med Elena Malysheva ble identifisert: ubalansert ernæring, iført sko av dårlig kvalitet laget av syntetiske materialer, mangel på riktig fotpleie.

I "Helse" med Malysheva ble Hilfix krem ​​gitt oppmerksomhet, som er en effektiv metode for å behandle tørr hud på føttene. Det bør brukes to ganger om dagen, og etter påføring dannes det en film over sprekker som har oppstått, som igjen helbringer raskt.

Nedenfor er en av utgivelsene av programmet:

Tiltak for å forhindre tørr hud på føttene

Ikke la tørre føtter være lenge før utseendet, for å bekjempe det er ganske vanskelig, så du bør:

 • installer luftfuktere på arbeidsplasser, og til og med bo så mye igjen;
 • bruk såpe sjeldnere;
 • overvåke tilstanden til føttene, vær oppmerksom på rensing og hudpleie;
 • riktig ernæring er en garanti for helse, i kostholdet inkluderer matvarer høyt i vitaminer og mineraler.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Svært ofte fremkaller ytre irritasjoner tørrhet. Dette kan omfatte en stressende situasjon, svømming i bassenget, påvirkning av ultrafiolett stråling. Også huden kan bli tørr på grunn av en allergisk reaksjon. Det kan vises selv etter å ha spist et normalt produkt. For eksempel lider folk ofte av sitrus, søtsaker.

Aisha Baron

plastikkirurg

Tørrhet i huden i beina kan utløses av soppinfeksjoner. Som et resultat er det en foliering av negler, peeling. Men ikke bekymre deg, fordi med et slikt problem er det lett å håndtere moderne medisinske metoder. Jeg anbefaler deg å ikke glemme vannbalansen. Drikk 1,5-2 liter vann per dag. Dette vil bidra til å se perfekt ut (ikke bare for føttens helse).


Med slike enkle tiltak vil du holde deg attraktiv og, viktigst, sunn hud på føttene i lang tid. Og ved de første symptomene på tørrhet kan du selvstendig løse problemet uten å forlate hjemmet ditt, for det er det verdt å organisere inntaket av vitaminkomplekser, regelmessig ta fotbad, og ikke glemme spesielle masker for natten.

Bare det er verdt å huske at tørr hud på bena, sammen med andre symptomer, kan signalere forekomsten av sykdommen, så det er best å konsultere en lege i slike situasjoner for å identifisere den eksakte årsaken.

Flere Artikler Om Typer Acne