Huden rundt øynene er øm og sensitiv. Hennes tørrhet kan være liten eller ledsaget av betydelig rødhet og flak. Det er ofte forårsaket av eksterne faktorer eller visse hudsykdommer.

årsaker

Årsaker til tørr hud rundt øynene inkluderer:

Værforholdene

Tørr hud rundt øynene kan være forbundet med endringer i klimaet. Våt og varmt vær er hovedårsaken til tørr hud. I tillegg kan eventuelle ekstreme værforhold eller plutselige endringer i det forverre hudens tilstand.

Hudskader

Skade på huden kan forårsake tørr hud rundt øynene. Dette skjer når huden er gjenstand for konstant irritasjon, for eksempel sminke. Dårlig hygiene av kosmetiske applikatorer kan også føre til tørr hud, da skadelige bakterier samler seg på hender og svamper.

Eksponering for aggressive kjemikalier

Hvis øynene dine utsettes for langvarig eksponering for visse kjemikalier i kosmetiske produkter som du legger på ansiktet ditt, kan dette føre til tørrhet, ettersom huden din blir tynnere og mer følsom. Tynn hud er naturlig mer utsatt for irritasjon fra giftstoffer og kjemikalier, inkludert hudprodukter og ansiktsrensere.

Dermatologiske sykdommer

 • Hudskader på grunn av solbrenthet, noe som kan forårsake alvorlige øyehudssår. Du kan også ha tørr hud rundt øynene hvis du blir utsatt for sveisestråler.
 • Perioral dermatitt, som er en kronisk sykdom og ledsages av hudutslett, som vanligvis oppstår på grunn av dårlig hygiene.
 • Blefaritt, som hovedsakelig påvirker øyelokkene, forårsaker betennelse, tørrhet og skjellete hud.
 • Eksem kan forekomme i områdene rundt øynene, inkludert øyelokkene. I tillegg til tørrhet, gjør eksem huden skumle.

Tørk kløende hud

Huden rundt øynene er veldig tynn, så hvis den er tørr og skjellet, kan den også være rød og irritert. Tørr hud rundt øynene kan forekomme av flere årsaker og kan forårsake kløe og flak. Dette kan skyldes følgende forhold:

 • Ifølge National Psoriasis Foundation, kan ansiktspsoriasis oppstå rundt øynene, oftest på øyenbrynene. Det tørker huden og gjør den skummel.
 • Eksem kan oppstå hvor som helst i kroppen og forårsaker alvorlige tørre flekker som blir kløende, rødt og betent.
 • Blefaritt er en inflammatorisk tilstand som påvirker øyelokkene på grunn av en funksjonsfeil i sebaceous kjertlene. Denne tilstanden er preget av røde, kløende og flaky øyelokk.

Noen av bivirkningene ved å bruke sminke og sminke på huden rundt øynene er:

 • Kontakt dermatitt oppstår på grunn av en allergisk reaksjon på visse irriterende stoffer som berører huden din og forårsaker kløende ansiktshud.
 • Kosmetikk, som eyeliner, mascara, øyenskygge eller verktøy som brukes til å påføre dem, kan til slutt samle bakterier som vil irritere huden, tørke den og muligens gjøre det skumlet.
 • Ansiktspleieprodukter kan også irritere og tørke huden rundt øynene.

Tørr rød hud

Mulige årsaker til tørr, rød hud:

Svampinfeksjoner

Tørr rød hud rundt øynene kan skyldes en bakteriell infeksjon, som ringorm. Det er vanligvis beskrevet som en ringformet, rød, kløende utslett. Noen ganger er skorpedannelse tilstede hvis symptomene på infeksjonen er alvorlige.

Miljøfaktorer

Slike eksterne faktorer som fuktighet, kaldt vær, eksponering for sollys, kan forårsake rødhet rundt øynene.

Andre grunner er:

 • Allergi forårsaket av atopisk dermatitt.
 • psoriasis
 • Seborrheisk dermatitt
 • rosacea
 • Såper og vaskemidler
 • kjemikalier

Hos spedbarn og små barn

Tørr hud rundt øynene til babyer har nå blitt et stort problem i verden på grunn av dynamiske værbytter. Vanlige årsaker inkluderer blefaritt, eksem, kontaktdermatitt og solbrenthet, noen ganger en infeksjon.

For å finne riktig behandling, må du først forstå hva som er hovedårsaken til eksem. Så utvikler barn eksem på grunn av "en kombinasjon av gener og miljøfaktorer" [Nationaleczema.org]

Meget tørr hud

Meget tørr hud rundt øynene skyldes vanligvis sminke. Tørr hud trenger behandling fordi den er mer utsatt for skade, for eksempel sprekker, og øker også sannsynligheten for rynker rundt øynene.

I tillegg kan tørr hud indikere en underliggende sykdom, og hvis det ikke reagerer på behandling med kosmetiske og hjemmehjelpemidler, er det bedre å konsultere en lege. Det er flere mulige årsaker til tørr, rød, skjellete og kløende hud rundt øynene:

 • Kaldt og vind i høst og vinter.
 • Solens eksponering
 • psoriasis
 • dehydrering
 • Hudpleieprodukter

Tørr hud under øynene

Hvis du har tørr hud under øynene, kan årsakene være det samme som vi allerede har nevnt, nemlig:

 • Klimaendringer
 • Hudirritasjon
 • Sterk kjemisk eksponering
 • solbrenthet
 • Dermatologisk lidelse
 • Øye sykdommer

Følsomheten i huden er ikke lett å kontrollere, spesielt når den blir tørr, kløende og skjellende. Situasjonen blir mer komplisert hvis du fortsetter å bruke kosmetikk, for eksempel mascara og øyenvippe krøller, i nærvær av en allergi.

Disse symptomene vises hovedsakelig under tørre øyelokk, men de kan være forbundet med hudforhold som blefaritt. Av sikkerhetshensyn tillater ikke allergibehandling. De beste trinnene å ta er diagnostikk. Hvis huden rundt øynene blir svært smertefull, kontakt lege.

Hvordan bli kvitt tørr hud rundt øynene?

La oss vurdere behandlingsmetoder, samt folkemessige rettsmidler.

behandling

Bruk antibakteriell gel. De vil forhindre tillegg av staph-infeksjoner som sannsynligvis vil forverre tilstanden.

Eksem blir behandlet med fuktighetskrem og kremer, du kan også trenge orale steroider. Eksem kan også behandles med lotioner og geler som inneholder antihistamin, antisvamp, antibiotika, antibakterielle, antiinflammatoriske eller analgetiske ingredienser.

Bruk kremer til å fukte tørr hud rundt øynene, for eksempel bensinatum.

Hjem rettsmidler

Noen av de beste folkeknikkene som er verdt å prøve:

Aloe vera

Det kurerer ikke årsaken, men det lugter godt, fjerner ubehag forårsaket av tørrhet rundt øynene.

Råmelk

Påfør råmelk (upasteurisert) til huden under øynene. La det stå i 10-15 minutter, og skyll deretter.

Gurkesaft

Påfør agurksaft til det berørte området, la det tørke helt og bruk en fuktighetskrem av høy kvalitet.

Tepose dyppet i kaldt vann

Denne metoden fjerner ikke bare tørrhet, men forhindrer også dannelsen av rynker og forbedrer celleregenerering på grunn av regenereringsegenskapene.

Colloidal havregrynspasta

Bruk fortynnet med vannkolloidal havremel 3 ganger daglig hvis ansiktets hud lider på grunn av eksterne miljøfaktorer, for eksempel kaldt vær.

Tørr hud rundt øynene: hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre

Absolutt alle menneskene rundt øynene er utsatt for tørrhet, som er fylt med tidlige rynker. Med dette problemet er det ganske mulig å takle, hvis du sikrer god hudpleie for øyelokkene.

 • Årsaker til tørr hud rundt øynene
 • Forebyggende tiltak
 • Hvordan bryr seg huden rundt øynene
 • Anbefalinger for å gjenopprette huden rundt øynene
 • Gjennomgang av passende kremer

Årsaker til tørr hud rundt øynene

På betingelse av at huden rundt øynene er rammet ikke bare de funksjonene i sin struktur, men også en rekke andre forhold.

På høsten og vinteren forårsaker en kald vind tårer: En salt væske som kommer i kontakt med huden, skader den allerede svake lipidbarrieren. Dette fører ikke bare til tørrhet, men også til irritasjon. I solfylt vær fremkaller ultrafiolett lys hyperkeratose - en defensiv reaksjon, på grunn av hvilken huden grover.

Lav luftfuktighet

I rom med sentralvarme eller air condition er luften vanligvis tørr, og huden lider av total fuktighet.

Tankefritt valgt kosmetikk, sminke igjen over natten, masker påført rundt området rundt øynene, i motsetning til kravene i instruksjonene - alt dette kan forårsake tørr øyelokk hud.

Hvis peeling av huden rundt øynene ikke er forbundet med kulde eller effekten av diett, er det nødvendig å sjekke om dette ikke er en reaksjon på allergener.

De vanligste av dem er blefaritt, eksem, seborrheisk dermatitt. Hvis øyelokkets tørrhet skyldes en sykdom, må du ikke selvmedisere. Registrer deg for en konsultasjon med en spesialist for å klargjøre diagnosen og gi huden tilstrekkelig terapi.

Tegn på tørr øyelokk hud - tetthet, rødhet, kløe. © iStock

Tegn på tørr hud rundt øynene:

Hemmeligheter med riktig omsorg for tørr hud rundt øynene. Årsaker til tørrhet, metoder for fuktighet, populære oppskrifter

Huden rundt øynene er mest utsatt for stressene som oppstår i kroppen vår.

Hvis en kvinne systematisk får nok søvn, overvåker sin ernæring, overbelaster ikke øynene hennes ved å se på skjermen på skjermen, TV eller tavle i lang tid, øynene hennes ser sunne ut, og huden rundt øynene "lever" i rytme med hele kroppen.

I lys av at dette området av ansiktet har den tynneste, ekstremt følsomme huden, har den svært få sebaceous kjertler, og det krever spesiell omsorg.

Hvorfor tørker?

Tørr hud rundt øynene er et ganske alvorlig problem, da kvinner i nærvær av slike opplever ubehag og smerte, og ofte ikke kan bruke sminke og sminke.

Hvis årsaken ligger i en bestemt sykdom, er det nok å besøke en oftalmolog, som kan ordinere den nødvendige behandlingen.

Men hvis årsaken ikke er så viktig, må du følge følgende regler:

 1. Fukter huden regelmessig med spesielle kremer.
 2. Plukk opp rensemidler og ansikts tonics som inneholder naturlige, hudvennlige ingredienser.
 3. Forsiktig beskytte området rundt øynene mot UV-stråler (solbriller kan brukes, men bruk av en spesiell krem ​​med beskyttende filtre vil være mest effektiv).
 4. Når du bruker ansiktsmasker, unngå kontakt med huden rundt øynene.
 5. Vedlikehold av fuktighet fra innsiden ved å drikke mye væske daglig (minst to liter). Te og kaffe har evnen til å fjerne væske fra kroppen, så det er bedre å drikke rikelig med renset vann.
 6. Overholde et sunt kosthold og en sunn livsstil.
 7. Velg forsiktig hudpleieprodukter, bruk lys, fuktighetsgivende tonics, kremer og geler med vitaminer A og E.

Hvordan fukte hjemme?

I dag omfatter serien av hvert kosmetisk selskap en serie hudpleieprodukter rundt øynene. Det er nok å bestemme seg for et selskap du stoler på.

Det er også mange hjemreparasjoner og oppskrifter for å fukte huden rundt øynene.

Quail egggeoljer - myke og fuktighet huden, noe som gjør det mer tonet og sunt.

For å forberede masken er det nok å ta eggeplommen og slip den med en dråpe vegetabilsk olje (solsikke eller oliven). Påfør blandingen på en tidligere rengjort overflate, skyll med varmt vann etter femten til tjue minutter.

For å fikse resultatet, er det nok å bruke denne masken en eller to ganger i uken.

Du kan også lage en maske på grunnlag av eggeplommen med tillegg av en liten mengde honning og havregryn. Bland ingrediensene grundig, bruk masken på ansiktet i tjue minutter, skyll deretter med varmt vann og gjør kaldt komprimering fra teposer.

Aloe er kjent for sine helbredende egenskaper for huden rundt øynene.

Du må forberede en aloe leaf, hogge den, pakk den i en plastpose og legg den i kjøleskapet (eller på et annet, kjølig mørkt sted). Etter ti dager, klem juice fra bladene og bruk den til å tørke huden rundt øynene.

Denne juiceen er i stand til å gjenopprette irritert, tørr og til og med betent hud.

Hjem Nourishing Eye Cream basert på naturlig dyrefett er ideelt for svært tørr hud rundt øynene.

Smelt en spiseskje interiør eller svin usaltet fett i et vannbad, legg til 2 ss vegetabilsk olje (oliven, fersken eller aprikos vil fungere godt).

Bland alt godt for å få en homogen masse, som må overføres til en beholder med lokket. Den resulterende blandingen bør være smurt hud i øyet tre ganger i uken før sengetid, ikke vaske den av til morgenen.

Sammensetningen skal oppbevares i kjøleskapet, men ikke mer enn 20-25 dager.

Det er hevelse under øynene og mørke flekker? Lær hvordan du blir kvitt dem.

Hvordan gjenopprette kosmetikk?

Tatt i betraktning at under øyelokkets hud er det praktisk talt ingen muskler og subkutant fett, er det mest utsatt for å strekke seg. De første mimic rynker vises akkurat her.
Hvis du fortsatt er ung i dag, og øyelokkets hud er i god stand, er den jevn og glatt, men du bør ikke forsømme omsorgen for henne.

Ta vare på huden rundt øynene, anbefales å starte i ungdommen: jo desto bedre.

Dette betyr selvfølgelig ikke at fra morgen til kveld må du smøre det med alle mulige midler fra tidlig aldring. Du trenger bare å huske på at på grunn av den meget fine strukturen og mangelen på subkutant fett, mister huden rundt øynene veldig elastisitet og blir tørr.

For å rense huden rundt øynene, må du bruke spesiell kosmetisk melk eller andre fuktighetsgivende midler som helt fjerner støv og sminke uten å strekke huden.

I intet tilfelle kan du ikke bruke såpe - det vil tørke huden ytterligere.

Det er ønskelig, og for eiere av tørr hud - det er bare nødvendig at ikke bare øyekrem, men også sminkefjerner har fuktighetsegenskaper.

Den enkleste regelen er å fjerne øye sminke daglig! Rester av sminke i ansiktet - dette er en ekte gift for huden.

Make-up bør fjernes med spesielle bomullsdyner som ikke har lint. Etter å ha fjernet sminken må du bruke kosmetikk som er godt absorbert i øyelokkets hud og har antiallergiske egenskaper som utfører funksjonen av ernæring og fuktighetsgivende.

Kremer er mest egnet for tørr hud. De glatter ut rynker forårsaket av fuktighet, kompenserer for tap av lipider (fett, som mangler spesielt i området rundt øynene), og gjør hudflaten smidig og jevn.

Du må være spesielt oppmerksom på sammensetningen av kremer du bruker: for å unngå midler, som inkluderer lanolin. Det forårsaker allergiske reaksjoner, rødhet og tørr hud.

Du må velge produkter som har riktig PH-nivå og sammensetning.

Lotioner absorberes veldig raskt av huden på grunn av sin lette sammensetning, noe som gjør at du kan glatte rynker, gjør huden jevn og glatt, skinnende og fuktig.

De mest effektive og nyttige geler; de er svært sensitive (spesielt hvis du bruker kontaktlinser) eller hvis øynene dine er utsatt for hevelse. Gels kan påføres på øyelokkene.

Beauty Tips på video: hvordan å rengjøre øyelokkene, hvordan å bruke kremer

Biorevitalisering med hyaluronsyre vil bidra til å bevare ungdommelig hud under øynene. Full gjennomgang.

For å holde underfellene tørre, må du velge riktig middel for svetting.

Hva er hovedårsakene til tørr hud under øynene?

1 Kort beskrivelse av problemet

Det ytre lag av hud i denne sonen er preget av et mindre antall rader av celler i epidermis. Det er tynnere (ca. 3-4 ganger) enn på noen annen del av kroppen. Hudhuden i ansiktet har 8-10 lag, og øyet er bare 4-5. Elastinfibre er svakt uttrykt og arrangeres i ringer rundt øynene fra ytre til indre vinkler på nedre øyelokk og fra innvendig til ekstern til øvre.

Sebaceous og svettekjertler er fraværende på huden på øyelokkene, det er ingen hårsekk. Av denne grunn lider disse områdene av mangel på fett og et raskt tap av deres elastisitet. Fettceller har evnen til å trekke i fuktighet fra omkringliggende vev. I øyelokkens subkutane vev er de fraværende, dette er årsaken til ødem under øynene.

En annen funksjon av huden rundt øynene er en stor akkumulering av blodårer, som ligger nær overflaten, på grunn av hvilke mørke sirkler dukker opp under øynene.

Disse faktorene gjør epidermis i dette området av ansiktet sårbart og følsomt. Under det nedre øyelokk og i øynene er det tidlige rynker, huden tørker ut og puffiness dannes. Kvinner er veldig bekymret, fordi økt tørrhet gjør aldersrelaterte endringer mer merkbare.

2 Etiologi faktorer

Hvis tørrhet i huden ikke er forårsaket av medisinsk forringelse, kan problemet være utilstrekkelig mengde hyaluronsyre. At hun er ansvarlig for høy kvalitet hydratisering. Alderrelaterte endringer og virkningen av negative forhold reduserer produksjonen av dette stoffet. Tapet av næringsfuktighet tørker huden og, som et resultat, aldrer det for tidlig. Tørr hud under øynene kan oppstå av følgende grunner:

 1. Illiterately utvalgte kosmetikk. Faktum er at ansiktspleieprodukter er helt uegnet for øyelokk.
 2. Allergi. Tørrhet og flak kan skyldes en allergisk reaksjon på mat, stoff, pollen eller kosmetikk. Ytterligere symptomer på allergier er: rive i øynene, kløe og hevelse under øynene
 3. Bruken av dekorative kosmetikk. Tørr hud rundt øynene kan være et resultat av langvarig bruk av pleieprodukter. Det er nødvendig å ta pauser.
 4. Beriberi. Vårmangel på vitaminer og mineraler kan også påvirke ansiktets hud negativt, forårsaker tørrhet og irritasjon.
 5. Tørker følsom hud under øynene uten fuktighet i luften i et boligområde i løpet av vinteroppvarming.
 6. Tørrhet rundt øynene kan forårsake øye og hudsykdommer.
 7. Røyking. Giftige stoffer i nikotinharpikser forårsaker irritasjon og tørrhet. Nikotin har en destruktiv effekt på kollagen, noe som gir huden styrke og elastisitet. Hos kvinner som røyker, er en del av huden gammel og grå med tidlige rynker.
 8. Hormonal ubalanse kan også påvirke hudens tilstand negativt.
 9. Klimaforhold - for tørt klima eller alvorlige værforhold, kald vind.

3 Hvordan ta vare på deg selv?

Anbefalt pleie for huden under øynene:

 1. Det riktige valget av rensemidler. For omsorg bør brukes spesielt designet for denne tonics, kremer og væsker. Bruk av barsåpe anbefales ikke. Ikke vask ansiktet med for varmt eller kaldt vann. Den optimale temperaturen bør være nær romtemperaturen.
 2. Daglig fuktighetsgivende sensitiv hud. Hovedbetingelsen - verktøyet skal utformes spesielt for denne sonen.
 3. Nærende øye kremer bør inneholde regenererende og beroligende ingredienser. For å fukte, bør du velge produkter som inkluderer hyaluronsyre.
 4. Det er nødvendig å observere vannbalansen. I løpet av dagen skal drikke minst 2 liter rent vann uten gass.
 5. Hermetiserte og røykte produkter bør utelukkes fra kostholdet. Salty, krydret og søtt mat anbefales ikke. Vitaminer, mineraler og sporstoffer som finnes i store mengder i frisk frukt, grønnsaker og grønnsaker, er nyttige for huden.
 6. Det er obligatorisk å bruke solkrem med høy SPF-faktor. For lange opphold i direkte sollys, er solbriller påkrevd.
 7. Må slutte å røyke. Nikotin ødelegger C-vitamin, som er nødvendig for dannelsen av kollagen, mangel på hvem som aldrer huden på forhånd.
 8. Når du bruker ansiktsmaske, unngå kontakt med øyelokkområdet.

4 spesielle masker

Nyttige øyelokk hudpleie masker:

 1. Det vil ta 1 vaktelegg, 1 ts. olivenolje, vitamin E-kapsel. Øl er pounded med olje, noen få dråper vitamin er tilsatt. Huden rundt øynene rengjøres, en maske påføres den, som blir igjen i 20 minutter, deretter vasket av med varmt vann. Stoffet har en fuktighetsgivende og mykende effekt.
 2. Mask av havremel. 1 ss. l. Produktet må dampes med varm melk. Den avkjølte massen påføres øyelokkene, inkuberes i 10 minutter og vaskes av med varmt vann. Masken har en mykningseffekt.
 3. Vitaminmask med aloe-blader. De kuttede råmaterialene er pakket inn i tykt papir og holdt i kjøleskapet i 10 dager. Denne prosedyren forbedrer plantens helbredende egenskaper. For masken må du blande 2 ts. Aloe-papirmasse med to kapsler av E-vitamin og en-A. Masken er et utmerket middel for tørrhet og peeling av huden under øynene, forhindrer aldring og fading. For å oppnå en terapeutisk effekt, er det nødvendig å bruke det en gang i uken.
 4. Vel fjerner tørrheten i den delikate sone hjemmelaget krem. Ta 1 ss. l. Oljer fra fersken og druefrø, 1 ss. l. terskelfett, 2 kapsler vitamin E og 1 - A. Ingrediensene smelter i et vannbad i 15 minutter, deretter pisket. Den ferdige fløten helles i en lufttett beholder og lagres i kjøleskapet. Mask påføres ren hud 1 gang per uke.
 5. Bruk av ulike oljer anbefales for øyelokk hudpleie. Kokosolje fuktiger huden epidermis, forhindrer peeling og styrker beskyttelseslaget. Kakaosmør må legges til masken, i kombinasjon med andre ekstrakter og vitaminer. Avokado og jojobaoljer er anerkjent som den mest fordelaktige for kvinners hud. Viktige stoffer med beroligende egenskaper er også nyttige.
 6. Masker med honning. Ved å legge til et bi-produkt i sammensetningen, forbedres effekten av hvilken som helst maske. Den kan kombineres med oljer, frukt, meieriprodukter, eggeplomme.
 7. Vel fukter huden på øyelokkens agurkmaske. Den knuste grønnsaken er plassert i en klutpose og påført øynene.
 8. Persille inneholder organiske og askorbinsyrer, som stimulerer hudfornyelse, tone opp og forynge. Fersk gressjuice kan legges til masken, fortynnet med vann, det er godt å bruke som tonic lotion.

Masker skal brukes 1 time før sengetid, ta en liggende stilling og slappe av. Tykt stoff er bedre å forsiktig drive fingertuppene. Væske betyr å bruke, fukt dem med en bomullspute.

5 forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak inkluderer daglig og kompetent omsorg for et delikat område under øynene. Rensing, ernæring og hydrering bør utføres av høy kvalitet. Det er nødvendig å holde seg til et balansert kosthold, konsumere en tilstrekkelig mengde filtrert vann. Unngå langvarig eksponering for solen, rengjør huden i ansiktet ditt før sengetid, bruk en luftfukter i tørre rom, slutte å røyke og alkohol. Det er bedre å unngå stress og være mer i frisk luft.

Hvorfor huden rundt øynene ble tørr

Tørrhet av det øvre laget av huden (epidermis) er oftest forårsaket av mangel på fuktighet. Cellulær metabolisme bremser ned, hudrynker dannes - rynker. Ytterligere symptomer i form av kløe, rødhet, ødem - en grunn til å konsultere lege. Det er viktig å bevare skjønnheten og forhindre komplikasjoner av en mulig sykdom.

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

 • mangel på vann i kroppen;
 • dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk;
 • brudd på reglene for øyelokk hudpleie;
 • allergiske reaksjoner;
 • mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

 1. hud,
 2. inflammatoriske,
 3. smittsomme
 4. oftalmisk,
 5. endokrine og andre sykdommer.

I dette tilfellet er riktig diagnose og tilstrekkelig behandling viktig, som kun kan foreskrives av en lege.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis;
 • tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer;
 • Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

 • Ikke fukt det med spesielle kremer;
 • ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg;
 • ikke vaske sminke for natten;
 • feil påført krem ​​på øyelokkområdet;
 • bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

 1. rensing,
 2. toning,
 3. bruke øyekrem.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

 • pleie og dekorative kosmetikk;
 • matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.);
 • husholdnings kjemikalier;
 • kjæledyr dander og dander;
 • tar medisinske og vitaminpreparater;
 • blomstrende planter, inkludert innendørs;
 • vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

 • alvorlig allergisk reaksjon;
 • alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne)
 • hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen);
 • fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Lær hvordan du gjør en hjemmelaget ansiktsskrubb for tørr hud. Trenger du spesielle vitaminer for tørr hud? Svaret er her.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

 • For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel;
 • Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

 1. med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder;
 2. med krem ​​og fersk ferskenpuré;
 3. fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje);
 4. fra revet eller skiver av fersk agurk;
 5. fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Les hvordan du bryr deg om tørr hud. Hvorfor tørk hud på brystvorter? Detaljer i artikkelen. Hva skal jeg gjøre hvis et tørt sted skiller på huden? Les videre.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

 • observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag;
 • bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem;
 • Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter;
 • daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Tør hud under øynene hva du skal gjøre

Huden på øyelokkene er utrolig følsom, tynn og øm. Det er i denne sone at rynker, rødhet og tørrhet vises først - ikke veldig hyggelige øyeblikk for hver dame.

Nedenfor vil vi prøve å forstå årsakene til fuktighet i huden under øynene, hva å gjøre med dette problemet og hvordan du unngår feil i fremtiden.

Årsaker til tørre øyelokk

En funksjon av strukturen til hudlaget i området rundt øynene er et lite antall talgkirtler og subkutant fett. Derfor krever disse områdene ekstra fuktighet og spesiell forsiktighet. Det er merkbart ubehag, muligens rødhet og peeling av epidermis, og til og med smerte.

Følgende faktorer kan forverre tilstanden til ømhuden rundt øynene:

 1. Oftalmologiske sykdommer: øyeinfeksjoner, øyelokkbetennelse (blefaritt);
 2. Allergiske reaksjoner. Tørrhet kan skyldes overflødig farge kosmetikk eller bruk av lav kvalitet makeup produkter. Kvinner med sensitiv hud har større risiko, bør være ansvarlig for valg av både dekorative og omsorgsfulle kosmetikk;
 3. Mangel på mineraler og vitaminer. Å spise utilstrekkelige mengder matvarer som er rike på fordelaktige sporstoffer, er fulle av ikke bare tørre øyelokk, men også forstyrrelse i de indre organers arbeid;
 4. Dehydrering. Mangelen på vann i kroppen påvirker øyeblikkelig tilstanden til epidermis, spesielt i følsomme områder. Nærheten til klimaanlegget eller varmeapparatet fordamper også kraftig fuktighet fra kroppens overflate;
 5. Arbeid. Timer av maraton på datamaskinen eller arbeid som krever konsentrasjon og økt oppmerksomhet, kan føre til kroniske øyesykdommer, tørre øyelokk og synkende syn;
 6. Dårlige vaner. Nikotin i kroppen forårsaker mye irreversible effekter. Røyking og alkohol kan forandre hudfargen til den usunnede siden, og forårsake tørrhet og flaking av hudlaget.
 7. Værforholdene Negativ påvirkning på ansiktets hud kan som sol og varme, og alvorlig frost eller vind.

Følg de første tegn på økt tørrhet i huden under øynene, og prøv å identifisere årsaken til problemet riktig. Identifisert i tide, er problemet ofte løst ved å eliminere sin kilde.

Gjenoppretter vannbalansen

Selvfølgelig vil rettidig forebygging av problemet være det ideelle alternativet, men ofte forekommer slike problemer uventet før oss. Hvis du er bekymret for tørr hud under øynene, hva skal du gjøre i slike tilfeller? Svaret er veldig enkelt - bare kjenner noen grunnleggende regler:

 • det er nødvendig å ta av kosmetikk før natts søvn siden igjen på søvntid, "gips" tetter porene, senker de metabolske prosessene i epidermis og forårsaker hevelse eller tørrhet i øyelokkene;
 • vask med lunkent vann; Bytt såpe med mykere, hypoallergene midler for å eliminere irritasjon, følelse av tetthet og tørrhet i huden;
 • lage et utvalg kosmetikk i henhold til omfanget, dvs. På brukte kremer bør merkes "for alderen";
 • prøv å holde fast på et sunt kosthold og drikke ca 2 liter rent vann uten gass;
 • sov nok og forsøk ikke å overspenne øynene dine om dagen, gjør små pauser for hvile.

Husk at det følsomme området rundt øynene er nødvendig, ikke bare for å skjemme bort med kremer og spesielle masker, men også for å beskytte mot direkte eksponering mot brennende sol.

Riktig pleie av øyet.

Er det ikke en drøm for hver av oss å se friske og unge? Huden rundt øynene til den første begynner å gi ut alderen på grunn av feil forsiktighet i ansiktet. Daglige fuktighetsgivende og nærende behandlinger kan forhindre tørr hud og tidlig aldring.

I tillegg til et sett kremer og sminkefjerner anbefaler vi noen ganger å diversifisere omsorg med enkle, bevist masker.

Curd-basert maske (kvelds prosedyre)

Til matlaging, flom 1 ts. honning til flytende tilstand, skriv inn 2 spiseskjeer. hjemmelaget cottage cheese, 1 ts krem eller melk, dryss med et par dråper patchouli eterisk olje, gulrotfrø, rosmarin eller ros og legg til litt olivenolje. Den resulterende blanding påføres forsiktig på huden i 20 minutter. Husk å skylle av med kaldt vann.

Banan maske

Forberedelse er enkel: knead smør og bananmasse tatt i like store deler. Påfør et lag rundt øynene med tappende bevegelser, glem i 20 minutter og skyll. Dette hjemmet har en kraftig ernæringseffekt.

Aloe Vera Fuktighetskrem

Ta et friskt blad av aloe, klem ut juiceen. Du kan bruke det på øyelokkene i ren form, slik at de påvirker natten. Det finnes også en oppskrift: for 2 ts. presset juice, tilsett 1 kapsel med vitamin A og et par dråper vitamin E. La effekten av stoffet dype fuktighet i 20-25 minutter og skyll.

For systematisk fuktighet er avkok av urter egnede, hvor bomullsputer er fuktet, og i fryst form vil urteinfusjonen også tone opp øyelokkets hud.

Ulike vegetabilske oljer har bevist seg i omsorgen for øyet: argan, drue eller aprikoskjerner, jojoba, kakao, oliven etc. Oljer bidrar ikke bare til fuktighet, men også for regenerering av huden, og utjevning av strukturen.

Ikke forsøm kvelden og morgenprosedyrene for rensing og omsorg for huden din, prøv å følge de enkle instruksjonene fra artikkelen og regelmessig fukte de delikate områdene i ansiktet, så vil problemet med tørr hud under øynene ikke påvirke deg.

Tørr hud rundt øynene forårsaker

Tørrhet av det øvre laget av huden (epidermis) er oftest forårsaket av mangel på fuktighet. Cellulær metabolisme bremser ned, hudrynker dannes - rynker. Ytterligere symptomer i form av kløe, rødhet, ødem - en grunn til å konsultere lege. Det er viktig å bevare skjønnheten og forhindre komplikasjoner av en mulig sykdom.

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

mangel på vann i kroppen; dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk; brudd på reglene for øyelokk hudpleie; allergiske reaksjoner; mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

Hvis tørrhet i huden skyldes:

hud, inflammatorisk, smittsom, oftalmologisk, endokrine og andre sykdommer.

I dette tilfellet er riktig diagnose og tilstrekkelig behandling viktig, som kun kan foreskrives av en lege.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis; tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer; Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

Ikke fukt det med spesielle kremer; ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg; ikke vaske sminke for natten; feil påført krem ​​på øyelokkområdet; bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

Daglig omsorg må inneholde tre trinn:

rensing, toning, bruker øyekrem.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

pleie og dekorative kosmetikk; matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.); husholdnings kjemikalier; kjæledyr dander og dander; tar medisinske og vitaminpreparater; blomstrende planter, inkludert innendørs; vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

alvorlig allergisk reaksjon; alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne) hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen); fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Lær hvordan du gjør en hjemmelaget ansiktsskrubb for tørr hud. Trenger du spesielle vitaminer for tørr hud? Svaret er her.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel; Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder; med krem ​​og fersk ferskenpuré; fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje); fra revet eller skiver av fersk agurk; fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Les hvordan du bryr deg om tørr hud. Hvorfor tørk hud på brystvorter? Detaljer i artikkelen. Hva skal jeg gjøre hvis et tørt sted skiller på huden? Les videre.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag; bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem; Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter; daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Foto: Før og etter

VIKTIG! For første gang importerte importørene inn i landet en virkelig arbeidsmaske for fuktighet og foryngelse... Les mer >>>

Folk har lenge lidd av tørr hud under øynene, rundt dem eller på øyelokkene av så mange grunner. Dette er en ganske vanlig foreteelse, som det minste antall av talgkjertler i området gjør det meget følsomme for mange påvirkende faktorer. Det blir ofte observert peeling, tidlige rynker i øynene eller følelsen av tynn hud, tetthet. Det gir absolutt mye ubehag. Hva kan gjøres og hva slags omsorg kan vi tilby hjemme? Og hva vil hjelpe bedre: en krem ​​eller en maske? La oss gjøre alt i orden...

Hva forårsaker tørr hud på øyelokkene, rundt øynene og under dem Hva ikke å gjøre Rask utvinning Mulige årsaker Hvilken krem ​​å velge mellom øynene i tørr hud: anmeldelser, oppskrifter

Tørr huden rundt øynene, og årsakene kan ikke beskrives i en artikkel. I utgangspunktet er årsaken - overdreven entusiasme for kosmetikk og sminke. Manifisert som følge av en allergisk reaksjon i kroppen, eller som et resultat - et brudd på talgkjertlene rundt.

Video: Korrekt omsorg for huden rundt øynene. Ekspert Tips

Her er noen grunner til at tørr hud kan dukke opp under øynene på øyelokk eller rundt:

Utilstrekkelig hudpleie i øyet. Kosmetikk som inneholder aggressive ingredienser som forårsaker tørr hud. Ingen UV-beskyttelse. For å beskytte øynene mot disse symptomene, er det nok å bruke en krem ​​som ikke klarer å savne disse strålene. Strandbriller vil også hjelpe. Sammensetningen av masken som påføres huden, faller på en tynn, sensitiv hud rundt øynene. Vi anbefaler at du bruker en tilstrekkelig daglig mengde vann for en voksen (ca. 1,5 - 2 liter). Ikke prøv å erstatte den med te eller kaffe - dette kan bare akselerere fjerning av væske fra kroppen. Vær oppmerksom på kostholdet ditt. Prøv å berike det med vitamin A, D og E. De gir hudens elastisitet, elastisitet, eliminerer årsakene til tørrhet og forlenger ungdommen.

Ikke unnlater råd fra en lege. Tørr hud på eller rundt øynene kan skyldes mer alvorlige lidelser i kroppen. Ofte, for å maksimere hastigheten på utvinning, anbefaler leger spesielle salver basert på medisinske preparater. Slike metoder kan være den eneste riktige måten å eliminere kløe eller flaking rundt øynene.

Perfekt hjelper massasje. Ved å bruke en spesiell krem, kan du til og med ordne avslappende, helbredende prosedyrer hjemme. Påfør en liten krem ​​til overflaten, hvor øyelokkets tørre hud er mest uttalt og lett gni en liten mengde med lette, milde bevegelser, og ikke helt tørke den ut. Salve skal velges fra de som er direkte ment å fukte og nærme huden rundt øynene og øyelokkene.

"Å gå til stranden eller bare hvis du planlegger en lang tur under solen, ikke glem å bære vernebriller.

Og igjen fokuserer vi på deres nødvendige kvalitet. Ikke glem å bruke et spesielt middel for huden rundt øynene - beskytte mot de negative effektene av ultrafiolett stråling.

Godt å vite: En effektiv og billig hjemmeomsorg for føttene og hælene!... Les mer >>>

Rask utvinning

Først av alt - gå til øyeleggen. Så du utelukker muligheten for mer alvorlige sykdommer. Negative effekter på huden, noe som gjør den tørr, skaper mat. Hvis symptomene beskrevet ovenfor, forsøk først å kvalitativt endre maten. Pass på at så mange vitaminer og sporstoffer som mulig faller med hvert måltid. Ekskluder fra diettbeskyttelsesmiddel og rik på farger - de første fiender med sunn øyelokk hud og huden rundt øynene. Hvis mulig, minimer dårlige vaner. Ikke vask området rundt øynene med vanlig såpe. Det er nesten garantert å tørke huden og skape forutsetninger for tidlige rynker i øynene. Også fra bruken av det blir det ofte observert at huden rundt øyet klør og flager. Ikke gni øynene dine. Denne prosessen strekker seg og skader tynn hud. Hvis du vil rette opp sminke - trykk forsiktig på pads i området. Få nok søvn. Sunn hud og helsen til hele kroppen er nært knyttet til hverandre. Forsøk ikke å holde opp sent bak TVen. Vi bruker hele dagen på datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett. La øynene hvile oftere, og du vil straks legge merke til hvordan ødemet siver seg rundt øynene, huden vil se mer vitale ut, og prosessene knyttet til ubalansen og produksjonen av tørr hud vil gradvis avta. Du trenger ikke å sette sminke på øyelokket selv - like under øyenbryn og øyne. Avhengig av hvilken tid på året det er nå - dette er måten å bruke. For hver gang - sin egen krem ​​og balsam, som påvirket av ulike eksterne faktorer. Om vinteren forsvarer vi oss mot mer aggressive ytre påvirkninger, og om sommeren bruker vi spesielle kosmetikk for øynene og øyelokkene. Husk å rengjøre huden om natten fra dagtidsmakeup, fordi mens vi sover, har kroppen selvrensing fra giftstoffer. Micellar vann er ideelt for dette formålet. Unngå øyekontakt med kosmetikk. Lær hvordan du gjør en lett trening for ansiktet. Dette vil berikke øyelokkets tørre hud og rundt øynene med oksygen det trenger, og bidrar til å motstå årsakene til tørrhet.

4. Mulige årsaker

Den første på listen over mulige årsaker til tørrhet av århundret er blefaritis. De vanlige symptomene som pasientene klager over er: peeling, kløe, kløende øyne, tørrhet. Med andre ord oppstår irritasjon av huden rundt øyet som et resultat av hvilke slike prosesser oppstår.

Hvis du har lagt merke til allergiske manifestasjoner, bør du heller ikke glemme dem i dette tilfellet heller. Oftest er en øyelokk ansvarlig for intoleranse mot et bestemt produkt eller stoff. Og igjen, vær oppmerksom på, enn å vaske. Kanskje årsaken til intoleranse i vaskemiddel, så anbefaler vi deg å finne og bytte til hypoallergenic.

Bruker spørsmål og svar om tørre øyelokk og hud rundt øynene

- Hei! Jeg er konstant plaget av spørsmålet: er det mulig å bli involvert i hudkrem rundt øynene? Takk

- I prinsippet vil det være nok hvis du får tørre hudområder 3 ganger om dagen. Men husk at hvert tilfelle må studeres separat. Fjern praksis er ineffektiv. Jeg anbefaler deg å i tillegg kontakte en spesialist.

Angelina, 26 år gammel:

- De sier at røykere har tørr hud rundt øynene og på øyelokk - dette er ofte et vanlig fenomen. Jeg er ikke veldig glad i dette i løpet av dagen. 3-4 sigaretter, ikke mer. Fortell meg, i mitt tilfelle, må du satse på det eller se etter grunner i en annen? Takk

- Det er sannsynlig at tørr hud er en individuell følsomhet for skadelige stoffer i røyken. Jeg anbefaler å bli kvitt vane så snart som mulig, og du vil umiddelbart legge merke til forskjellen.

Flere Artikler Om Typer Acne