Tørr hud er preget av minimal elastisitet, og er derfor nesten ikke beskyttet mot eksterne negative faktorer. Mange undervurderer alvorlighetsgraden av problemet med tørr hud. Tørr hud på føttene til barn og voksne er det første tegn på at beskyttelsesfunksjonen til huden er svekket. I tillegg til kosmetisk feil kan dette problemet føre til brudd på mekanikken til å gå.

Det er en sterk peeling og keratinisering som fører til at mange av det rettferdige sexet ser en doktor podologu. Dessverre ber de fleste om hjelp om sommeren, siden moderne mote dikterer oss åpne sommersko. Men det er verdt å huske at føttens hud må behandles gjennom hele året. Hvis du ikke tar tiltak i tide, vil keratinisering av huden øke, det blir mindre elastisk og strukket, og dype og smertefulle sprekker vil dukke opp. I denne situasjonen er det best å henvende seg til en spesialisert lege, og i parallell med behandlingen, som legen foreskriver, kan du også bli behandlet med populære oppskrifter.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. Skremmende figur - i 96% av de populære merkene av sjampo er komponenter som forgifter kroppen vår. Hovedstoffene, på grunn av hvilke alle problemer, er merket på etikettene som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler at du ikke bruker produktene der denne kjemi er plassert. Nylig har eksperter fra vårt redaksjonelle personale gjennomført en analyse av sulfatfrie sjampoer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler at du besøker den offisielle nettbutikken mulsan.ru Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overskride ett års lagringsplass.

Tørr hud stopper årsaken

 1. eksem
 2. psoriasis
 3. Skjoldbrusk sykdom
 4. diabetes mellitus
 5. Mangel på vitamin
 6. Metabolske sykdommer i foten
 7. Avansert alder

Til dags dato er det et stort utvalg av ulike kosmetikk for å ta vare på tørr hud på føttene, du trenger bare å lære å velge dem. Med problemet med tørr hud på føttene, må du begynne kosmetiske prosedyrer med en spesiell peeling. Dette verktøyet ble utviklet spesielt for tørr hudfjerning. Fjernelse av døde hudpartikler, peeling forbereder bena til etterfølgende prosedyrer. I tillegg går det bra med terapeutiske fotbad. For tørr hud anbefales bad med tilsetning av oljeaktige planteekstrakter som myker huden. Hold føttene i et slikt bad bør være minst fem minutter. Hvis det allerede har oppstått sprekker på føttene, kan det tilsettes forskjellige preparater med panthenol og bisabolol til badene.

Vi bør også legge merke til den gunstige effekten av parafinbad, som bidrar til å myke huden og gi den en sunn farge. Kosmetisk parafin kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Før du legger føttene i badekaret, bør paraffin bli litt oppvarmet. Badekar kan byttes med salve; for dette formål, bruk paraffin på føttene med en myk børste. Innen tre minutter vil parafinen herde og det vil danne en såkalt "sokk" på benet. Etter at det har hørt, bør du legge en plastpose på foten og pakke den inn i et håndkle. La dette komprimeres i en halv time. Etter en stund skal togene vaskes grundig og ta av kummen med pimpsten.

Med for mye tørrhet på beina og føttene, er det nødvendig å periodisk lage skuffer av medisinske planter:

 • Humle og kamille. Et slikt bad vil bidra til å bli kvitt betennelse, øke hudmotstanden mot ulike infeksjoner og stimulere dannelsen av nye celler.
 • Malurt og rosmarin. Dette badetoner, oppdaterer og forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Mintbad beroliger irritert hud på føttene og lindrer kløe.
 • For tørr og betent hud anbefales følgende bad:
 • Bad med karamell. Pine nåler raskt lindre trøtthet av beina, toner og beroliger nervesystemet og fukter huden.
 • Et bad av eikbark og salvie vil bidra til å fukte huden og begrense porene.
 • Yarrow bad fuktighet og mykner tørr og sprukket hud.
 • Et bad av klør fra calendula vil akselerere helbredelse av sår og suppurations.
 • Et bad av vill kastanje for å øke stabiliteten til veggene i kapillærkarene og forbedre blodsirkulasjonen.
 • Baths av mandler, mais, havre, hvete og kli vil bidra til å eliminere kløen, myke den døde huden og lindre og fukte det.
 • Fotbader skal gjøres minst to ganger i uken, men en fuktighetsgivende og nærende krem ​​for tørre føtter bør gnides hver dag. Det er ønskelig å velge kremet individuelt, avhengig av graden av forsømmelse.

Best av alt for tørre føtter egnet krem, som inneholder i deres sammensetning oljer av macadamia mutter, jojoba, druefrø og selvfølgelig vitaminer E og F

 • Med høy tørrhet hjelper eplepasta. For forberedelsen er det nødvendig å kutte eplet i små kuber og koker det i melk, til brikkene blir til grøt. Denne pastaen skal brukes på tørr hud på føttene og dekke med et serviett eller gasbind på toppen. Hold masken i en halv time. Etter at tiden er gått, fjern bandasjen, flekk beinet ditt med et serviett og sett på bomullssokker. En slik maske beskytter ikke bare huden på beina, men beskytter også føttene mot sprekker i hælene.
 • Når du behandler tørr hud på føttene, brukes ofte aromatiske oljer. Mange merker produserer krem ​​for føttene og hendene, som i deres sammensetning inneholder aromatiske små, men de kan også forveksles og selvstendig hjemme. Vanligvis kremer for tørr hud oljer av myrtle, sandeltre og patchouli olje. Sannheten er at den spesifikke intense aromaen av sandeltre og patchouli ikke alle liker. Men i tilfelle du ikke behandler dem, så må du selv stoppe valget ditt på patchouli krem ​​og smør, siden det regnes som en av de mest effektive.
 • Hvis huden din ikke er veldig tørre føtter, kan omsorg og behandling begrenses til behandling med kefir eller whey to ganger i uken. Det er disse meieriprodukter som perfekt myker huden, hvis tørrheten på føttene ikke er årsaken til noen indre organsykdom, så vil bare ti av prosedyrene være tilstrekkelig for å kvitte seg med det og gjenopprette normal vannfettbalanse i huden.

Ikke glem at hvis alle slags bad, peeling og kremer ikke hjelper å bli kvitt tørr hud, er det bedre å konsultere en spesialist. Faktum er at tørrhet og flaking av føttens hud kan være en konsekvens av en soppsykdom, en sykdom i skjoldbruskkjertelen, eller bare arvelig. Uansett årsak, hvis hjemme kosmetikk ikke hjelper, ikke forsink turen til en høyt kvalifisert spesialist i lang tid.

Se også: nærende maske for føtter og hæler

Tørr hud på føttene, hva skal jeg gjøre for å forhindre at dette skjer?

 • Sunn hud på føttene og føttene krever ikke konstant oppmerksomhet, de trenger bare å betale litt kjærlighet og omsorg. For at beina dine skal kunne glede deg og dine folk rundt deg, må du gjøre et minimum av innsats:
 • Se på været. Visse, kalde vintre og varme, tørre somre kan påvirke dannelsen av fortykket og tørr hud, både på føttene og på hendene.
 • Du må hele tiden ta hensyn til fuktigheten i rommet. Ulike varmeovner, varmekilder og til og med klimaanlegg kan gjøre luften tørrere. Og tørr luft kan lett ta fuktighet fra huden din.
 • Kontroller innholdet nøye i såpekassen. Selv den høyeste kvalitet antibakterielle såpen, som ødelegger bakterier, kan ha en skadelig effekt på føttens hud.
 • Ikke glem at i vinterhalvåret kan mange deler av kroppen, for eksempel: knær, albuer, hender og selvfølgelig føttene, grove og skaffe seg døde celler, bli grov og tørr. For å unngå dette må du regelmessig å gjøre Minst en gang i uken etter å ha tatt en dusj, bør følgende prosedyrer utføres:
 • Poler de tørre overflatene på føttene med en hard vaskeklut, og gni deretter fuktighetsgivende eksfolierende krem ​​i føttene, skyll med varmt vann og tørk føttene dine med et mykt håndkle.
 • Klem saften av en sitron og suge dem bomullservietter. Våtservietter gni huden på føttene. Vask deretter sitronsaften fra føttene og smør dem med fuktighetskrem.
 • Klipp friske agurker i små skiver, legg dem i en liter flaske, hell i vodka og la stå i solen i to uker. Etter at tiden er utløpt, er det nødvendig å fukte håndkleet med denne infusjonen og tørk tørr hud på føttene med den.
 • Og uansett tid foten er nødvendig for å sikre at beina ikke mottar overdreven belastning, men samtidig lede en aktiv livsstil. Vitaminterapi kan hjelpe i dette.

Tørr hud på føttene

Ved ankomst av varme dager er det nødvendig å treffe tiltak for å ha på seg en mini og sandaler. Men skjønnheten og komforten i føttens hud kan tas vare på på forhånd.

 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan passe godt på tørr hud på føttene
 • Hvordan bli kvitt tørre ben
 • Hvordan bli kvitt tørre føtter
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Salonprosedyrer for ben
 • Riktig ernæring
 • Fotpleieprodukter
 • Oversikt over midler

Årsaker til tørr hud

Ikke så lenge siden, gjorde amerikanske skjønnhetsbloggere et oppstyr om fotpleie på nettet ved å ta opp en million videoer om daglig fotpleie - daglig fotpleie. Ifølge deres versjon, er dette hva den skal inneholde.

Fuktighet er relevant gjennom året, men problemet er spesielt akutt om sommeren. Sprukket hud på hælene ser ujevne ut, og det er faktisk et usunt fenomen.

Pedikyr: velpleiemte negler, fuktet kutikk, lyst lakk - ikke bare for skjønnhet, men som en del av personlig hygiene.

Bekjempelse av overdreven svette. Hvis dette problemet bekymrer seg, bør tørkekrem og talkum bli daglige følgesvenner.

Når hyperhidrose er bedre å konsultere en spesialist: nå er det mange måter å håndtere, inkludert Botox-injeksjoner.

Baths: Ifølge bloggere er dette den enkleste og rimeligste måten å raskt få føttene i orden, lindre tretthet og forberede huden din for ytterligere forsiktighet.

Det er synd at problemet med tørr hud ikke var inkludert i bloggingprogrammets maksimum. Vi vil rette deres utelatelse. Årsakene til dette fenomenet kan være svært forskjellige.

 • Funksjoner av strukturen. På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere.
 • Feil kosmetikk og analfabeter. Enda verre kan bare være hans fullstendige fravær.
 • Tilstedeværelsen av sykdommer. Dette inkluderer ikke bare dermatitt, men også venøs insuffisiens, som er forbundet med nedsatt blodtilførsel til huden.
 • Mangel på vitaminer.
 • Svampesykdommer. I dette tilfellet vises en stor plateflak i fotområdet, en forandring av huden i de interdigitale rom. I dette tilfellet vises bare et komplett behandlingsregime under tilsyn av en hudlege.

Om sommeren er det nødvendig å hjelpe føttens hud, som tørker og flager mer enn vanlig. © iStock

Hvordan passe godt på tørr hud på føttene

Glatt og myk hud på føttene - den samme indikatoren for selv kjærlighet, som et godt preparert ansikt og sunt hår. Spesiell oppmerksomhet må betales til føttene, fordi dette er et av de mest tørre og problematiske områdene på kroppen. Det er bedre å ta vare på føttene i flere stadier.

Daglig rensing

Det er viktig ikke bare å vaske føttene godt, men også å tørke dem tørt helt - slik at du ikke forstyrrer hudens mikroflora. Med en sterk tørrhet, kan peeling gjøres en gang i uken.

Kombiner de knuste aprikosputene med et urte- eller saltbad og påfølgende påføring av en maske.

Fuktighetsgivende og ernæring

For å holde klackene jevne etter vask, bruk en fuktighetsgivende (om sommeren) eller nærende (i kaldsesongen) krem ​​på føttene. Det samme gjelder hud på bein og lår - dette området er også utsatt for tørrhet og flak, så daglig hydrering og ernæring vil være nyttig.

Fotmassasje

Bruk fotkrem, gjør en lys massasje av føttene og bena. Dette vil bidra til å øke blodsirkulasjonen, gi oksygen tilgang til hudceller. Vel, generelt er massasje en utmerket prosedyre mot tretthet og tone.

Påfør fotkrem med stigende bevegelser, stigende fra fot til knær og hofter.

Hvordan bli kvitt tørre ben

Tørr hud på skinnene oppstår ofte på grunn av mangel på tilstrekkelig fuktighet, spesielt etter depileringsprosedyren. Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem, og etter å ha fjernet håret, ikke glem å bruke kosmetikkolje.

Hvordan bli kvitt tørre føtter

For å holde føttene i perfekt stand etter vannbehandlinger, samt å besøke bassenget og dusjen i treningssenteret, må du bruke kremet. Hvis det ikke finnes noen spesielle midler for bena, vil det være en kremer med fuktighetsgivende effekt.

Sikkerhets forholdsregler

Hovedregelen når du tar vare på føttene dine er: handle uten fanatisme. Hva mener vi? Selvfølgelig, behandling av hæler - den mest problematiske sone på beina.

 • For å bruke en filslipende eller pimpstein bør ikke være mer enn en gang hver annen uke. Ellers vil hudbarrieren bli skadet.
 • Behandle hælene bare på steder av hardhet og bare etter damping.
 • Bevegelsen bør ikke være for sterk - ellers får du mikrotraumas.

Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. © iStock

Salonprosedyrer for ben

Vil du ha en profesjonell å ta vare på føttene? Gå til en skjønnhetssalong, spikerbarn eller klinikk, hvor podologen tar - en spesialist innen medisinsk pedikyr.

pedikyr

Denne hyggelige og nyttige prosedyren varer ca 1,5-2 timer og består av flere trinn:

 • desinfiserende dampbad
 • neglebehandling og nagelbehandling;
 • peeling av huden - maskinvare, mekanisk, ved hjelp av syre peeling;
 • maske applikasjon;
 • påføring av lakk;
 • Påfør krem ​​eller balsam, fot- og fotmassasje.

Parafinbad

Denne prosedyren anbefales for tørr, grov hud på føttene for å myke og fukte. Rene behandlede føtter dyppes i en spesiell paraffinløsning, oppvarmet til en viss temperatur (du bør være komfortabel).

På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere. © iStock

Riktig ernæring

Hvis tørrhet i bena ikke er et sesongmessig fenomen, men konstant, vær oppmerksom på kostholdet ditt. En av årsakene til ubehag i huden er vitamin A-mangel, som er ansvarlig for glatthet og elastisitet, samt vitamin E, som fremmer mykhet.

Kosthold for glatt hud på beina ser slik ut:

 • sjømat og fisk;
 • frokostblandinger i form av brød og frokostblandinger;
 • oliven eller annen vegetabilsk olje;
 • frukt og grønnsaker.

Ikke glem å drikke nok - med tørr hud er dette spesielt viktig. Normen for en sunn person er 1,5-2 liter rent ikke-karbonert vann per dag.

I tilfelle uttalt desquamation, ikke utsette besøket til hudlege.

Fotpleieprodukter

 • Fotkrem er egnet for daglig bruk. Påfør det umiddelbart etter en dusj, for mer intensiv fukting - om natten i et tykt lag, bruk bomullssokker over den.
 • Fotgelen med kjøleeffekt vil fungere godt om sommeren og etter en lang spasertur. Fuktighetsgivende huden, det lindrer også tretthet og hevelse.
 • Balm med tett tekstur som passer for meget tørr hud på føttene og knærne. Replenish lipid nivåer.
 • Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. Etter peeling oppfatter huden på beina bedre etterbehandling.

Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem. © iStock

Tørr hud på føttene: årsaker og hvordan man skal behandle

Vakker velpleid hud er grunnlaget for skjønnheten til enhver kvinne. Men kroppens egenskaper, leve- og arbeidsforhold, sykdommer - kan påvirke epidermiene negativt. Resultatet er ofte tørr hud på føttene. Dette er et brudd som kan føre til alvorlige kosmetiske feil. Peeling av huden, misfarging av det øvre laget av epidermis og en rekke andre negative manifestasjoner kan ødelegge utseendet på vakre solbrune ben. I tillegg er kosmetiske feil ikke den eneste faren som bæres av meget tørr hud.

Tørre hudproblemer

Enhver pause i epitelet er en potensiell "gateway" for infeksjon å komme inn i kroppen. Sunn hud er en enkelt elastisk cellulær barriere som regelmessig oppdateres.

Økt tørrhet i epidermis fører til tap av elastisitet, øker risikoen for sprekker og tårer på den. Forskjellige vedvarende ubehag vises - tetthet, kløe, huden begynner å skrelle av.

Symptomer på negative manifestasjoner er ganske omfattende og kan tyde på ikke bare kosmetiske defekter, men også tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Den samme overdreven tørrhet av føttene blir nesten alltid årsaken til utseendet på knust, korn og andre svulster.

Økt tørrhet i epidermis er ofte et mye mer alvorlig problem enn det kan virke ved første øyekast. Huden er en naturlig beskyttende barriere i kroppen og den første forsvarslinjen mot en rekke patogene mikroorganismer. Men for dette er en viktig betingelse for å bevare sin integritet.

Hovedårsaker

Estetisk ubehag, som forårsaker overdreven tørrhet på huden på føttene og de tilhørende eksterne endringene, blir ofte det minste av problemene. Moderne kosmetikk kan takle slike avvik. Men forutsatt at de var forårsaket av en lokal kortsiktig effekt på den opprinnelig sunne huden. For eksempel, iført sandaler om sommeren og å gå på barbens barefoot kan det oppstå tørrhet og tetthet i huden. Å eliminere disse følelsene er ikke så vanskelig. Ofte er det nok for dette å bruke fuktighetskrem eller rent vann.

Det er viktig å merke seg at fra en viss alder tørr hud blir permanent. For å eliminere det, den faktiske bruk av medisiner og folkemidlene. Oppmerksom kontroll av fuktighetsnivået i epidermis anbefales å begynne ved ca. 45 år. Vanligvis allerede i denne alderen, er overdreven tørrhet forårsaket av naturlige biologiske prosesser som forekommer i kroppen. Men det kan også være et resultat av sykdommer som:

 • diabetes mellitus;
 • psoriasis;
 • eksem;
 • metabolske forstyrrelser;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • mangel på vitaminer;

Årsakene til utviklingen av sykdommen kan tilskrives ikke bare kategorien av symptomer på sykdommen, men også pasientens vanlige uoppmerksomhet mot helsen til bena. Det vanligste eksempelet på dette har ubehagelige tette sko som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i føttene. Tette kunstige sko kan i tillegg forårsake åreknuter, soppsykdommer og mange andre farlige plager. Tørker håret sterkt ved å bruke som hovedmiddel for hygieneblandinger som inneholder mye alkali.

En enkel mangel på hudpleie, spesielt over 45 år, kan forårsake avvik i epidermis og føre til tørr hud. I denne og eldre alder er det nesten umulig å gjøre uten bruk av spesielle fuktighetsgivende midler for å bevare epidermis vakre utseende.

Behandlingsmetoder

Når det gjelder en hudlege, kan du lage en optimal behandlingsplan for tørre føtter. Det er fire effektive måter som anbefales av kosmetologer og dermatologer for å håndtere tørr, skummel hud på føttene.

 1. Organisering av grundig regelmessig fotpleie. Ubehagelige endringer i hudtilstand er resultatet av mangel på riktig omsorg for det mye oftere enn det kan virke ved første øyekast. Riktig omsorg omfatter ikke bare bruk av fuktighetsgivende kosmetikk, men også riktig valg av klær. Det er "syntetisk" som oftest tørker eller forårsaker allergier.
 2. Opprette en tidsplan for renseprosedyrer. Ukentlig hjemme peeling anbefales for å opprettholde hudens glathed og skjønnhet, samt å fjerne døde hudceller. For å oppnå større effekt kan du bruke spesielle kosmetiske verktøy - blandinger for peeling, ferdige skrubber og andre. Men folkoppskrifter kan forbedre tilstanden til huden betydelig.
 3. Balansert diett. Forsiktig oppmerksomhet til valg av produkter som utgjør grunnleggende diett - garantien for helse, ikke bare huden, men også hele kroppen. Skadelig mat og "fast food" - de direkte måtene å forverre tilstanden til epidermis.
 4. Gir kroppen alle nødvendige mikro- og makroelementer. Balansert næring er ikke alltid i stand til å hjelpe kroppen med alt nødvendig. For å eliminere "mangel på" anbefalt inntak av vitaminkomplekser. Men man bør ikke være iver med dem, fordi hypervitaminose er ikke mindre farlig enn vitaminmangel.

Returen av det normale fuktighetsnivået til føttens hud skal startes ved å identifisere årsaken til uorden. I tilfelle at "skyldige" er en sykdom, er det først å behandle det. Og bare da velger du måter å gjenopprette skjønnheten i huden på hælene.

Folkemedisin

Fotbad er en av de mest effektive folkemidlene for fuktighetsgivende tørr hud. Med hjelpen er det umulig å eliminere årsakene til sykdommen, men med ubehagelige symptomer bidrar badene til å klare seg veldig vellykket. De er basert på effekten på huden på medisinske planter.

Medisinplanter, som oftest brukes til preparering, finnes overalt. En rekke oppskrifter gjør at du kan takle et bredt spekter av hudfuktsforstyrrelser og tilhørende symptomer:

 • rosmarin og malurt - tone huden, forbedre blodsirkulasjonen og oppdatere;
 • salvie og eikbark - smalere porene og fuktighetsgivende;
 • mynte - lindrer kløe og beroliger irritasjon på huden;
 • kamille og humle - stimulerer celledeling, har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter;
 • Calendula klør - helbreder suppuration og sår raskere;
 • hvete, havre, mais, mandler - eliminere kløe, myke keratinøse områder av dermis, har en fuktighetsgivende og beroligende effekt;
 • Yarrow - fukter tørr, sprukket hud.

For å oppnå effekten er det nok å organisere mottak av bad to ganger i uken. Men for behandling av alvorlige mangler, må du i tillegg bruke en daglig nærende krem. Han er valgt individuelt på anbefaling av en dermatolog, basert på graden av forsømmelse av problemet.

Hver oppskrift har sin effekt avhengig av ønsket effekt. Bad blir tilberedt fra varmt vann som det medisinske stoffet blir tilsatt. Den anbefalte varigheten av prosedyren er femten minutter.

Kosmetiske produkter

Den maksimale effekten av bruk av fuktighetsgivende kosmetikk oppnås kun når den er riktig påført. Det er viktig å vite hvorfor bare "gni" krem ​​i huden er ikke så effektiv som pasienten forventer. Og på grunn av feil bruk, er det noen ganger kosmetikk som anses å være utilstrekkelig bra eller uegnet for pasienten.

Den første regelen om å bruke noen kosmetiske produkter - de påføres huden med åpne porer. Ellers vil næringsstoffene ikke kunne trenge inn i dermis i tilstrekkelige mengder. Og den fuktighetsgivende effekten av deres bruk vil bli redusert til en viss grad. Situasjonen ligner rensing, sårheling og andre kosmetiske midler.

For å bruke kosmetikk, må huden tilberedes, dampes og rengjøres - men om mulig uten bruk av såpe. Det vasker bort det beskyttende fettlaget og tørker det, så bruken av de fleste av dets varianter er en feil.

Årsaker til tørr hud på føttene og behandlingsmetoder

Hudproblemer manifesteres av ulike symptomer: Beinets hud blir tørr, det er irritasjon, peeling, tetthet og grovhet. Tørre epidermier er mer utsatt for de skadelige effektene av naturlige og innenlandske faktorer, som et resultat av hvilke inflammatoriske prosesser utvikler seg. Objektive følelser av eiere av tørr hud er langt fra behagelige, noe som betydelig reduserer livskvaliteten, gir psykisk ubehag. Problemet kan ikke ignoreres, siden en kosmetisk defekt er i stand til å indikere alvorlige sykdommer.

Viktigste eksterne årsaker

Tørr hud på føttene har ytre og indre årsaker. I det første tilfellet er problemet enkelt løst, det er ikke vanskelig å gjenopprette helsen til huden, fordi det er nok å utelukke provoserende faktorer.

Verdt å vite: Ofte er tørr hud på føttene resultatet av samtidige effekter av flere eksterne og interne faktorer.

Tørre føtter blir observert av følgende grunner:

 1. Mangelen på vann i epidermis. I tillegg til tørrhet, klager pasienten om en følelse av tetthet i huden, det er sterk peeling. Mangel på fuktighet har også årsaker - nedsatt blodsirkulasjon i underekstremiteter og bruk av dårlige sko, sokker laget av syntetisk materiale, noe som bidrar til brudd på respiratoriske prosesser.
 2. Dårlig mat. Dessverre tvinger den moderne rytmen av livet alle til å skynde seg et sted, og gir ingen tid til en full frokost, lunsj og middag. Følgelig mottar kroppen ikke de nødvendige komponentene for livet, noe som manifesteres av problemer med huden. Sterke dietter er ikke bare tørr hud, men også alvorlige brudd på fordøyelseskanalen.
 3. Utilstrekkelig hydrering gjennom kosmetikk. Kvinner bruker fuktighetsgivende og nærende kremer til å ta vare på hender og ansikter, men underkroppene blir ofte glemt. Men beina har en alvorlig belastning, de trenger også omsorg med kremer, oljer, fotbad og andre prosedyrer.
 4. Forkert utvalgte kosmetikk til føttene kan provosere ikke bare tørr hud, men fører også til alvorligere problemer - rødhet, alvorlig irritasjon - symptomer på en allergisk reaksjon.
 5. Dårlige vaner - Alkoholmisbruk, røyking. Det har lenge vist seg at sigaretter og alkohol har en negativ effekt på kroppen som helhet, inkludert huden.

Gjennom årene er huden utarmet, noe som resulterer i at den blir tørrere og tørrere. Studier har vist at etter å ha fylt 40 år, må du spesielt ta vare på føttene dine ved å bruke daglige kosmetiske fuktighetsgivende midler.

Viktigste interne årsaker

Sammen med ytre årsaker er det mange interne faktorer forårsaket av ulike sykdommer som fører til problemer med huden på underekstremiteter.

Viktig: Hvis tørrheten i føttens hud er forårsaket av indre årsaker (sykdommer eller patologiske prosesser i kroppen), vil ingen eksterne effekter - bad, masker og andre manipulasjoner rettet mot nærende og fuktighetsgivende, ikke gi det ønskede resultatet. For å forbedre tilstanden til huden, vil det bare hjelpe behandlingen av den underliggende patologien.

Interne årsaker til peeling føtter:

 • Dermatologiske sykdommer - psoriasis, eksem;
 • Fungal lesjoner forårsaket av sopp og deres aktive liv;
 • Hormonal ubalanse i kroppen. Årsaken til svikt i produksjon av hormoner er graviditet, overgangsalder, postpartum perioden;
 • Diabetes mellitus er ledsaget av et brudd på fordøyelsen av glukose i kroppen, noe som påvirker funksjonaliteten til alle indre organer og systemer. Diabetikere utvikler ofte hudproblemer, nesten alltid komplisert av en bakteriell infeksjon;
 • Krenkelse av metabolske prosesser;
 • Dehydrering. Grunnårsaken er mangel på væske i kroppen, forstyrrelse av fordøyelseskanalen, langvarig diaré, gjentatt oppkast, etc.;
 • Kronisk form for nyresvikt, patologi i mage-tarmkanalen og sentralnervesystemet;
 • Mangel på vitaminkomponenter, særlig vitamin E og askorbinsyre;
 • Langvarig bruk av antibakterielle stoffer.

Listen kan suppleres med autoimmune patologier, jernmangelanemi, depresjon, kronisk stress og andre patologiske forhold. Tørr hud kan bare påvirke beina, eller bli observert på andre deler av kroppen. Ofte angir lokaliseringsstedet indirekte etiologien til den uregelmessige prosessen.

Behandlingsmetoder

For å slippe av med peeling av føttens hud, er det først nødvendig å eliminere kilden til problemet. Hvis den eksterne faktoren kan elimineres uavhengig, trenger interne problemer omfattende diagnostikk.

Hvis årsaken er en sykdom som påvirker huden, er medisinsk korreksjon nødvendig gjennom legemidler. Valget av medisiner på grunn av en bestemt sykdom.

Som en hjelpemetode kan du bruke kosmetikk, oppskrifter av tradisjonell medisin, som gjør at du kan øke hastighetsprosessen og gjenopprette den skadede epidermis.

Nærende og mykende kremer

Godt bevist slikt middel for lokal handling - Ballettkrem, "Instant effect" og Belita rette basert på ekstrakter fra calendula og celandine blossoms. De kan håndtere føttene hjemme, det er ikke nødvendig med konsultasjon med lege.

Kort beskrivelse av nærende og fuktighetsgivende kremer:

 1. Ballett er en naturlig fuktighetskrem. Sammensetningen inneholder ekstrakt av eikebark, malurt, hestkastanje. Effektiv mykner huden, kompenserer for mangel på fuktighet, beskytter mot uttørking. Cream fremmer helbredelse av små sprekker, stimulerer blodsirkulasjonen.
 2. Midler "Instant effect" eliminerer desquamation, lindrer tørre føtter, nærer huden. Sammensetningen inneholder mye vitamin, ekstrakt av Hypericum og salvie.
 3. Cream "Extra" returnerer hudens naturlige utseende. Den har antiseptiske egenskaper. Kan brukes som soppsykdomsprofylakse.

De beskrevne midlene vil bidra til å gjenopprette hudens sunne utseende, lindre fra flak, overdreven tørrhet og tetthet. Påfør hver dag etter fotbadet, utført utelukkende på en tørr overflate.

Merk: Hvis årsaken ligger i en soppinfeksjon, er det nødvendig med bruk av spesialiserte stoffer med antimykotiske egenskaper. For eksempel, Clotrimazole, Ketoconazol.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

I alternativ medisin er det mange måter å håndtere tørrhet i huden av lokalisering. Disse metodene vil hjelpe i bildene når årsaken er en ekstern faktor - ubehagelige sko, syntetiske sokker, etc.

Hvis huden er tørr, kan du bruke følgende oppskrifter:

 • Mask basert på epler. Ett grønt eple sammen med peeling for å gni på en fin riper, skift blandingen til gasbind, i dette skjemaet festet til foten på foten. Bruk varme sokker over dem. La masken stå hele natten. Om morgenen blir en komprimering fjernet, vannprosedyrer utføres. Gni fuktighetskremet. Prosedyren gjentas 3-4 ganger i uken, varigheten av utvinning varierer avhengig av problemets kompleksitet;
 • Mask basert på ricinusolje. Varm oljen i et vannbad til det er litt varmt. Hell inn i en flat beholder, legg føttene på den. Behandlingen varer i 20 minutter. Etter hendene gni oljeresten på hælene. Residene rengjøres med servietter. Bruk sokker. Gjenta flere ganger i uken;
 • Rist 2 poteter på en rist, legg til samme mengde linfrø og vanlig vann. Sett på en liten brann, kok til komponentene tykkere. Påfør agenten ved romtemperatur til underdelene og la den stå i tjue minutter. Vask masken med varmt rennende vann.

Når du velger en oppskrift, må du ta hensyn til organismens individuelle egenskaper. Noen mennesker hjelper folkemessige rettsmidler for 2-3 prosedyrer, andre trenger utvinning om noen uker.

fotbad

Bli kvitt overdreven tørrhet hjelper fotbadet. Bruk vanligvis medisinske planter med antiseptisk, anti-inflammatorisk og desinfiserende effekt.

 1. To spiseskjeer av farmasøytisk kamille for 1 liter vann. Insister i 20 minutter, hell i en bolle med vann, senk nedre lemmer. Tiden for manipulering er 10-15 minutter, etter at føttene er tørket, blir krem ​​påført.
 2. Tilsett varmt vann til beholderen, hell 2 ss calendula blomster, 1 ss salvie. Insister 10 minutter. Dyp føttene i vann i 20 minutter. Gjenta hver andre dag.

Hjemme kan du lage bad på basis av en serie, juice, plantain og andre medisinske planter. Bruk alltid krem ​​etter vannbehandling.

Forebygging av tørrhet og flaking

Det er mye lettere å hindre fotproblemer enn å gjenopprette huden. Selvfølgelig gjelder denne utsagnet for disse maleriene når årsakene ligger i den negative ytre innflytelsen.

Grunnleggende forebyggende tiltak:

 • Sunn livsstil, fysisk aktivitet;
 • Rasjonell og balansert ernæring;
 • Avslag på dårlige vaner - røyking og alkohol;
 • Bruk komfortable sko fra naturlige materialer;
 • Hudpleie med fuktighetskrem.

Hvis årsakene til tørr hud på beina er forankret i sykdommer, bør du konsultere en lege med henblikk på behandling. Bare ved å fjerne hovedfaktoren som provoserte problemet, kan du returnere den normale tilstanden til huden.

Du kan bli kvitt hudens peeling og tørrhet selv. Dette vil hjelpe bad, kosmetikk og populære oppskrifter. Men hvis det i løpet av uken ikke gir effekt, er etiologien på grunn av interne forstyrrelser i kroppen.

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Hva om det er tørr hud på føttene, hva er årsakene til dette problemet? Disse spørsmålene spurte mer enn en person.

Tørr hud kan forårsake rødhet, sprekker, kløe og peeling. Fremveksten av tørrhet på føttene presserende problem ikke bare for kvinner, men også for menn, så å håndtere det, er det nødvendig å finne årsakene til tørr hud, gå for deres fjerning.

Først og fremst er det nødvendig å velge velprøvde kosmetikk for pleie av føttene, best av alt bestående av 100% naturlige ingredienser. Det er nødvendig å være oppmerksom på alle verktøyene som passerte laboratorietester, hadde spesielle sertifikater.

Tørr hud på føttene (årsaker)

Tenk på de viktigste faktorene i tørr hud på føttene hos menn og kvinner:

 1. Temperaturmodus. Hvis det er forskjeller i temperatur og med fuktighet i luften, øker sannsynligheten for hudtørking. I rom hvor luften oppvarmes av varmekilder som en peis, ovner eller ovner, kan huden bli tørr.
 2. Mottak av varme bad. Du bør ikke overdrive det med en varm dusj eller et bad, fordi det er varmt vann som vasker bort det naturlige laget som er tilstede på huden vår. Linda Stein Gold, direktør for klinisk forskning, krever dette.
 3. Bruk av kosmetikk. Sammensetningen av mange sjampoer og dusjgeler inkluderer aggressive produkter som bare vasker bort fuktighet fra huden.
 4. Skrubbingsprosedyrer. Det er en feil å anta at hyppige skrelle fot er et positivt resultat, slike prosedyrer, i henhold til professor i dermatologi Nannet Silverberg, bidra til fjerning av hudceller, og at det er tørr hud.
 5. Hormonelle endringer.
 6. Genetikk. Tørr og flakete hud kan utløses av allergiske reaksjoner og eksem, slike forhold kan arves.
 7. Tilstedeværelsen av andre sykdommer. Utseendet på tørr hud på føttene kan utløses av tilstedeværelsen av diabetes og skjoldbrusk sykdom.
 8. Eksterne stimuli. Dette inkluderer materialet fra hvilket klærne er laget, pulverene som brukes til vasking, parfyme og så videre. Syntetiske fibre fører til brudd på varmenes metabolisme i huden, samt fremveksten av statisk elektrisitet, og sistnevnte er i sin tur ødeleggende for nerveenden. Du bør ikke også bruke trykk klær, det fører til nedsatt blodsirkulasjon og lymfebevegelse.

Du bør være oppmerksom på utseendet av rødhet, det er et ganske farlig symptom. For det første er slike endringer i hudfarge tegn på infeksjon.

Ofte, i slike tilfeller vises en fot sopp, den ledsages av kløe og peeling, og forårsaker stor ubehag.

Det er best å beskytte deg selv og dine kjære fra infeksjoner ved infeksjoner, så når du reiser til offentlige steder (svømmebassenger, badstuer), bør du fylle på egne sko.

Hvis det oppstår en sopp på beina, blir kløe og brenning, kan huden rundt den bli rød, og i noen tilfeller stiger kroppstemperaturen til og med. Infiserte områder er sårdannede.

For å behandle sopp bør det være spesielle salver og kremer. Parallelt er det verdt å gjennomgå en medisinsk kurs foreskrevet av en spesialist lege.

Tørrhet med kløe

Utseendet til kløende hud på beina er et alvorlig problem, hovedårsakene:

 • allergiske reaksjoner;
 • insekt biter;
 • hudsykdommer;
 • hormonelle endringer;
 • infeksjon.

Alle disse faktorene påvirker blodtilførselen til kroppen, noe som igjen fører til tørking av huden.

Tørrhet, ledsaget av peeling (5 grunner)

Peeling av huden skyldes en rekke årsaker. De viktigste er:

 1. Allergiske reaksjoner.
 2. Utsatt stress. I slike tilfeller frigjøres kortisol i store mengder, som i sin tur endrer kollagenmikropartikkelen. Modifikasjonen direkte påvirker tilstanden til huden som helhet.
 3. Eksterne patogener.
 4. Hormonale og aldersendringer.
 5. Svampesykdommer i huden.

For å unngå tørr hud og for å bekjempe problemet, er det nødvendig å utføre passende pleie for det, samt stadig fuktighet.

Det er nødvendig hver morgen og kveld å smøre bena med fuktighetskrem eller melk, og derfor er det best å utføre spesielle prosedyrer for damping av huden. Disse inkluderer fotbad, varmtvannsdusjer eller bading.

Tørr hud på føttene til et barn

Barnets helse må overvåkes av foreldrene sine. De gir behagelige forhold for barnet deres, skaper det optimale temperaturregimet slik at fuktigheten i rommet forblir i akseptable normer.

Foreldre bør være oppmerksom på inntaket av nødvendig mengde vann i barnet slik at kroppen til den lille mannen ikke lider av dehydrering.

Barn kan møte de samme sykdommene som voksne, bare på kroppen deres, symptomene ser mye raskere ut, og det er ganske vanskelig å håndtere sår.

Hvis det oppdages tørre føtter, er det verdt å starte følgende prosedyrer umiddelbart:

 • Kontroller barnets klær, ikke tillat overoppheting eller hypotermi.
 • vann når du tar et bad bør ikke være mer enn 40 grader;
 • Du bør ikke bruke klær og sko laget av syntetiske materialer;
 • å lufte rommet der barnet bruker tid;
 • utføre våtrengjøring
 • bruke kosmetikk for barn;
 • Ikke la barnet være i solen lenge.
 • overvåke den riktige ernæringen til babyen og gi ham den nødvendige mengden væske gjennom dagen. Moderne drinker til barn i form av juice og søtt vann gir ingen positiv effekt, derfor er det best å gi barnet rent vann eller hjemmelaget kompott;
 • du bør ikke bruke lang tid i leiligheten eller huset klimaanlegg og varmeovner;
 • vask og bytt ofte en ble til en sykepleier baby.

Selv små forkjølelser og ARVI fører til tørrhet på barnets kropp, så det er best å umiddelbart søke hjelp fra en spesialisert barnelege for å identifisere årsaken til tørr hud på beina.

Behandling av tørr hud på føttene med vitaminer

Dannelsen av tørr hud kan skyldes mangel på vitaminer i kroppen. De viktigste vitaminene som bekjemper tørr hud er:

 • vitamin A;
 • vitamin E;
 • B-vitaminer;
 • vitamin C;
 • vitamin H.

Deres hovedoppgave er å fukte huden og hjelpe til med dannelsen av nye celler. For å opprettholde mengden av essensielle vitaminer i kroppen, er det verdt å kjøpe vitaminkomplekser.

De mest populære er:

 1. Perfectil. Det er nødvendig å ta 1 kapsel 1 gang per dag i en måned. Avstanden mellom kursene bør ikke være mindre enn 1,5 måneder.
 2. VitrumByuti. Legemidlet er tatt i tabell 2. 2 ganger daglig, i noen tilfeller kan du øke dosen før du tar 3 tabletter daglig etter måltider.
 3. Supradin. Ta et vitaminkompleks på et bord. 1 gang per dag, helst ved måltidstid. Det er verdt å drikke det i en måned, hvoretter en pause på 2-3 måneder.

Med aldersrelaterte endringer skjer prosessen med restrukturering av organismen, hvor utseendet på nye celler bremser, og de gamle har ikke tid til å forvandle seg.

Fotbad for tørr hud

For dampende føtter ta spesielle bad. Vurder de grunnleggende oppskrifter for deres forberedelse:

 1. Brett med havsalt. Oppløsning i varmt vann koster 1,5 ss salt, hvoretter vi legger føttene i 10-15 minutter, salt bidrar til eroderingen av epidermis.
 2. Bad med vin. For forberedelse av badet trenger 2 liter vann og 500 ml. rødvin. Bland ingrediensene, og hold bena i 15-20 minutter.
 3. Urtebad. For å forberede et slikt bad trenger du kamille-, mynte-, malurt- eller calendula-gress, deretter hell det med varmt vann og vent 20 minutter. Senk deretter bena i 15-20 minutter.

Etter påføring bør det brukes bad på føttens fuktighetskrem. Ved utseende av tørrhet på beina, bør du være oppmerksom på tidspunktet for depilering. Etter barbering i dette tilfellet er det verdt å bruke vegetabilsk olje, og du kan kjøpe spesialverktøy etter prosedyren.

Fotmasker

Med utseende av herdet og tørr hud på føttene (hvis årsaken ikke er patologi), kan du prøve å bekjempe den med spesielle masker. Dessuten er disse maskerne ganske mulig å forberede seg fra enkle ingredienser hjemme.

For forberedelsen vil du trenge en olje vitamin A, hvorpå du må blande den med rømme eller krem. Deretter skal den resulterende blandingen påføres på føttene og holdes i 15-20 minutter.

Etter tørke føttene med et serviet eller et håndkle. Også for fremstilling av masker for føtter, er enhver essensiell olje som er blandet med din daglige fotkrem egnet.

Det er verdt å gjennomføre prosedyren flere ganger i uken for å gi huden elastisitet og velvære.

Behandling av tørr hud på føttene med maske viser gode resultater.

Føtter kan næres med næringsoljer:

 • Olivenolje. Det bidrar til å fukte og gjenopprette laget av epidermis, gni oljen forsiktig inn i føttens hud og vent ca 1 time, og når du skyller, bruk bare varmt vann.
 • Kokosolje. Lauric- og hyaluronsyrer er tilstede i sammensetningen, bidrar til fuktigheten av epitelet og helbredelsen av sprekker som dannes. Og også hindre forekomsten av soppsykdommer i beina. Olje påføres ved sengetid og sokker blir satt på.
 • Shea smør. Det bidrar til å fukte føttene og har en beroligende effekt, det er også bedre å bruke før du går og legger på sokker.

Spørsmål - svar

Har wraps bidrar til å bekjempe tørrhet?

Når du ikke kan håndtere problemet selv?

Er det sant at parasitter i kroppen kan forårsake tørr hud på beina?

Andre effektive metoder for kamp

Det finnes også en paraffinbehandling, som kan gjøres på en skjønnhetssalong, men du kan gjøre det hjemme.

For dette er det nødvendig å observere følgende rekkefølge:

 1. Du trenger kosmetisk voks, oppløses og spres jevnt med et tynt lag på føttene.
 2. Så snart det første strøket er hardt, bruk ytterligere 2 strøk. For å skape en oppvarmende effekt, er det verdt å pakke beina med en film eller et håndkle.
 3. Etter 30 minutter kan voksfilmen fjernes og den grove resten fjernes med pimpsten.

Noen kvinner bruker ulike kosmetikk til å behandle tørre føtter. De består av naturlige oljer, alle nødvendige vitaminer for ernæring og glyserin. Slike midler blir valgt avhengig av pasientens hudtype.

For eksempel inneholder sammensetningen av kremer "Ballett" og "Ekstra" forskjellige nyttige komponenter som bidrar til dyp fuktighet i huden og dens helbredelse.

Det er nødvendig å bruke preparater avhengig av oppstått tørrhet. Alle midler varierer i pris, som avhenger av effektiviteten og produsenten.

Når du bruker en krem ​​for en start, er det verdt å myke føttene og deretter skrubbe huden. Deretter kan du påføre krem ​​på tørre føtter. Etter det, vent noen minutter og sett på sokkene dine.

Hovedårsaken til tørr hud i oppfatningen av helseprogrammet med Elena Malysheva ble identifisert: ubalansert ernæring, iført sko av dårlig kvalitet laget av syntetiske materialer, mangel på riktig fotpleie.

I "Helse" med Malysheva ble Hilfix krem ​​gitt oppmerksomhet, som er en effektiv metode for å behandle tørr hud på føttene. Det bør brukes to ganger om dagen, og etter påføring dannes det en film over sprekker som har oppstått, som igjen helbringer raskt.

Nedenfor er en av utgivelsene av programmet:

Tiltak for å forhindre tørr hud på føttene

Ikke la tørre føtter være lenge før utseendet, for å bekjempe det er ganske vanskelig, så du bør:

 • installer luftfuktere på arbeidsplasser, og til og med bo så mye igjen;
 • bruk såpe sjeldnere;
 • overvåke tilstanden til føttene, vær oppmerksom på rensing og hudpleie;
 • riktig ernæring er en garanti for helse, i kostholdet inkluderer matvarer høyt i vitaminer og mineraler.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Svært ofte fremkaller ytre irritasjoner tørrhet. Dette kan omfatte en stressende situasjon, svømming i bassenget, påvirkning av ultrafiolett stråling. Også huden kan bli tørr på grunn av en allergisk reaksjon. Det kan vises selv etter å ha spist et normalt produkt. For eksempel lider folk ofte av sitrus, søtsaker.

Aisha Baron

plastikkirurg

Tørrhet i huden i beina kan utløses av soppinfeksjoner. Som et resultat er det en foliering av negler, peeling. Men ikke bekymre deg, fordi med et slikt problem er det lett å håndtere moderne medisinske metoder. Jeg anbefaler deg å ikke glemme vannbalansen. Drikk 1,5-2 liter vann per dag. Dette vil bidra til å se perfekt ut (ikke bare for føttens helse).


Med slike enkle tiltak vil du holde deg attraktiv og, viktigst, sunn hud på føttene i lang tid. Og ved de første symptomene på tørrhet kan du selvstendig løse problemet uten å forlate hjemmet ditt, for det er det verdt å organisere inntaket av vitaminkomplekser, regelmessig ta fotbad, og ikke glemme spesielle masker for natten.

Bare det er verdt å huske at tørr hud på bena, sammen med andre symptomer, kan signalere forekomsten av sykdommen, så det er best å konsultere en lege i slike situasjoner for å identifisere den eksakte årsaken.

Flere Artikler Om Typer Acne