Barnas hud er som en litmusprøve: Det signalerer øyeblikkelig funksjonsfeil i kroppen og feilbehandling. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i sin tilstand. Vi snakker om hvordan å utvikle en algoritme for å ta vare på tørr hud på babyer.

 • Hovedkarakteristika for sunn baby hud
 • Årsaker til tørr hud hos barn
 • Hva betyr et barns tørrhet?
 • Tørr hud på barnets føtter
 • Hvordan eliminere tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hud
 • Forsikringsregler på ulike tider av året
 • Forebyggende tiltak
 • Oversikt over midler

Hovedkarakteristika for sunn baby hud

Myk, øm, fløyelsaktig - det er slik vi vanligvis snakker om babyens hud. Men selv om barnet er sunt, blir hun så langt fra umiddelbart etter fødselen.

Hvorfor? Alexander Prokofiev, dermatovenerolog, medisinsk ekspert på La Roche-Posay forklarer: "Etter at barnet er født, trenger huden å tilpasse seg miljøet. Hos nyfødte er denne prosessen ennå ikke fullført, så huden deres er preget av økt tørrhet, er mer utsatt for irritasjon, rødhet og lettere å skade. Med alderen forsvinner disse funksjonene. "

Normalt, i to år, tykkes øvre stratum corneum i epidermis og huden blir mer beskyttet mot ytre påvirkninger. Sebaceous og svettekjertlene begynner å jobbe mer aktivt, prosessen med termoregulering blir gradvis normalisert. "

Normalt bør barnets hud være blekrosa og ha en god turgor, det vil si være myk og fast til berøring.

Sørg for at badevann ikke er høyere enn 37 grader. © iStock

Årsaker til tørr hud hos barn

"Barnas hud kan bli tørr under påvirkning av både eksterne og interne faktorer," sier Alexander Prokofiev. Vi lister eksterne årsaker.

Bruk av vaskemidler mer enn en gang i uken, for hardt vann for å bade (det er bedre å passere gjennom filteret).

Hold deg i solen uten beskyttelse

Babys hud kan ikke motstå effektene av UV-stråler, slik at barn opptil et år kan holdes under åpen sol i maksimalt fem minutter om dagen, og til og med da "under forsiden" av spesielle barnekrem med høy SPF.

Tørr innendørs luft og overoppheting

Overopphetet luft - en test for det ufullkomne systemet for termoregulering av barnet: huden blir rød, det blir varmt, irritasjon oppstår. Det samme skjer hvis du altfor bryter babyen din.

Kald luft i kontakt med sart baby hud kan forårsake rødhet, tørrhet og irritasjon.

Interne faktorer kan skyldes:

Underernæring, som uttrykkes i mangel på vitaminer;

noen sykdommer, spesielt hud og endokrine;

Etter badet kan babyens hud fuktes ytterligere. © iStock

Hva betyr et barns tørrhet?

Meget tørr baby hud er en grunn til bekymring. Det er mer sårbart, lett skadet, og skadet hud er mer utsatt for infeksjoner, spesielt i barndom.

I tillegg kan tørrhet signalere tilstedeværelsen av:

ichthyosis (et brudd på keratinisering av huden, som manifesterer seg i form av dannelse av skalaer);

andre sykdommer, inkludert diabetes.

Hvis tørrhet er et permanent symptom på barnets hud, er det fornuftig å først konsultere en barnelege, og deretter konsultere en hudlege for en passende behandling.

Tørr hud på barnets føtter

Friksjon av sko og klær kan også forårsake rødhet og flaking av ømt baby hud. Noen ganger er årsaken til overfølsomhet sykdommen, som ble nevnt ovenfor. I alle fall, velg klær og sko fra naturlige materialer til babyen din, og bruk barns allergifremkallende pulver til vasking. For å unngå tørrhet om sommeren, er det bedre å bruke åpne sko.

Hvordan eliminere tørr hud

Bruk fuktighetskrem, kremer eller kroppsrør laget spesielt for barnas hud. Det er alltid skrevet på slike verktøy, i hvilken alder de er ment.

Vann til badekrummer bør ikke være varmt. Den optimale temperaturen for badet er 36-37 grader.

Bathe barnet ditt hver dag, men bruk vaskemiddel ikke mer enn en gang i uken. Velg spesielle delikate formler for dette.

Fukte tørre områder med baby krem, melk eller lotion.

For å forhindre at barnets hud blir tørr, gi ham en drink oftere. © iStock

Forholdsregler for tørr hud

Tørr hud bringer barnet mye angst. Det klør, klør, flager - alt dette blir årsaken til lunger og dårlig humør. Hva kan foreldre gjøre i denne situasjonen? Først av alt, unntatt noen faktorer som fremkaller tørr hud av babyen.

Det er uønsket å bruke såpe når du bader og lekker, det tørker huden.

Vaskekluter fra grove materialer skader også. Vask skal være så forsiktig som mulig.

Ikke vikle babyen din mens du går for å unngå svetting.

Ikke medisinske. Hvis tørrhet vedvarer, kontakt lege.

Forsikringsregler på ulike tider av året

Barnets hud trenger beskyttelse i varmen og i kulde.

Husk at solen ikke kan være i den varmeste tiden, fra 11 til 16 timer. På stranden, bruk alltid en T-skjorte og en lue til barnet ditt, bruk barnas solkrem. Gå tilbake fra turen, vask kremet med SPF og legg fuktighetskrem på huden.

Eksponering for kald og tørr innendørs luft bidrar til overdreven tørrhet i huden. Installer en luftfukter i hjemmet ditt eller regelmessig dekke batteriene med et vått håndkle. Fukt babyens hud etter å ha badet.

Forebyggende tiltak

For å unngå tørr hud, gi barnet ditt en drink oftere. Pass på at kostholdet hans var nok vitaminer. Fukt babyens hud etter å ha badet. Bruk kun hypoallergene produkter som er testet av hudlege i omsorg.

Kremene bør inkludere fuktighetsgivende og beroligende ingredienser: panthenol, niacinamid, oljer (shea, oliven, hvetekim), sinkoksid, vitaminer A, B, E, F, planteekstrakter (kamille, calendula, streng).

Oversikt over midler

Melk for veldig tørr hud Lipikar Lait, La Roche-Posay

Formel med shea smør, termisk vann og niacinamid nærer huden og gjenoppretter dens lipidbarriere. Egnet til bruk hos babyer, barn og voksne.

Gel for å rense huden Lipikar Gel Lavant, La Roche-Posay

Den inneholder sheasmør og niacinamid og inneholder ikke feller og parabener. Det har hud beroligende egenskaper og passer for hele familien.

Dr. Komarovsky på årsakene til tørr hud i et barn

Hver mor ønsker virkelig at hennes baby skal se ut som en kommersiell - puffy, smilende, med delikat fløyelsaktig hud, om hvilken man bare vil gni på kinnet. I praksis ser babyer ikke alltid så appetittvekkende ut, og et slikt problem, som tørr hud i et barn, gir foreldrene sine mange grunner til angst. Autoriserende barnelege Yevgeny Komarovsky forteller oss hva som forårsaker tørrhet i huden hos et spedbarn, og hva foreldrene kan gjøre.

Egenskaper av barnas hud

Huden til et spedbarn er vesentlig forskjellig fra foreldrenes hud. Hun er mer sårbar, øm. I det første år av livet er svettekjertlene ikke tilstrekkelig utviklet, og derfor må barnet gi av seg ekstra varme gjennom lungerpusten. Hvis barnet samtidig skal puste for tørr luft, eller bor han i et rom der hele tiden, ved mor og bestemors innsats, er det varmt, blir belastningen på de umodne svettekjertlene voksen og huden forverres.

Stratum corneum (øverst) i barnas hud er godt forsynt med blod, derfor klager eventuelle riper på babyen raskere enn på voksen hud. Stratum corneum, tynt og løst forbundet med andre hudlag, skaper gunstige forhold for irritasjon og skade.

Innledningsvis er tørr hud hos spedbarn nesten aldri grunnet lipidmetning - et medfødt trekk ved alle giftstoffer. Men disse fettene løser opp de fleste kjemikalier som er inneholdt i vaskemiddel, såpe, urin, og derfor er betennelse i huden hos babyer vanlig. Tørr hud kan også skyldes helseproblemer.

Årsaker til tørrhet

Den vanligste årsaken til tørrhet hvor huden føles litt grov er kontaktdermatitt, sier Yevgeny Komarovsky. Når det er, er huden skadet på grunn av kontakt med kjemikalier i vaskemiddel eller husholdningskjemikalier som brukes av mor til rengjøring. Kontakt dermatitt oppstår ofte som respons på klorert vann fra springen, hvor babyen blir badet og vasket bort.

Hvis et barn har tørr hud på leppene, som følge av hvilke lepper sprekker, kan det være flere grunner:

 • tørr luft i rommet;
 • vitamin A-mangel;
 • bivirkninger av noen stoffer;
 • allergisk reaksjon;
 • herpesvirus.

Hvis et barn har tørr hud på kinn eller nese, som et resultat av hvilken det ofte flager, kan du snakke om mangel på vitaminer E, A, samt allergier.

I 90% av tilfellene er tørr hud av pjokket forårsaket av at foreldrene bryter reglene for et gunstig mikroklima - det er varmt og tørt i huset.

behandling

Kontakt dermatitt, hvor lesjonen er ubetydelig og ser ut som små tørre flekker, eliminerer lokal bruk av fuktighetskrem, som barns kremer med tilsetning av aloe. Den mest effektive lokalmedisinen, ifølge Yevgeny Komarovsky, er Beplant salve eller krem. Med mer omfattende lesjoner bør mikroklimaet endres i rommet hvor barnet er.

Vann til bading må kokes eller filtreres, vask barnets sengetøy og klær eksklusivt med spesielle babypulver som har "Hypoallergenic" på pakken. Etter vasking må ting skylles ut, ikke med vanlig vanntvann, men med forkokt vann, siden det under kokingprosessen blir væsken kvitt klor.

I neste video diskuterer Dr. Komarovsky om hudproblemer i allergisk dermatitt.

Hvis huden tørker på grunn av en allergisk reaksjon, kan legen foreskrive antihistaminer, du må finne den sanne årsaken til kroppens utilstrekkelige respons. Dette er oppgaven til allergistaten, og foreldrene må passe på at barnet ikke har kontakt med de vanligste allergenene - dyrehår, støv, plantepollen, kjemikalier og klor. Det er viktig å sørge for at barnet ikke svetter, så gjør det ikke igjen, og rommet - peretaplivat.

Sprukne lepper og grov hud på kinn og nese blir behandlet i henhold til årsaken til at de er sprukket eller tørket. Oljeløsninger av vitaminer A og E er nesten alltid foreskrevet. For lokal bruk anbefales sjøtornolje. For lepper kan du bruke hygienisk fuktighetsgivende leppestift med aloe. Barnet skal drikke mer væske. Når du knuser huden på føttene - hæler og fingre, kan antifungal lokal terapi og alle samme havtornolje foreskrives.

Tips fra Dr. Komarovsky

Mange problemer med tørr hud kan løses ved å skape normale forhold for barnet. Det spiller ingen rolle hvor mye et barn er 1 år eller 15 år gammel, det må puste inn kald og tilstrekkelig fuktig luft. Hvis temperaturen i leiligheten opprettholdes ved 18-20 grader, og luftens relative fuktighet er 50-70%, kan det ikke hende at salver og kremer trengs, for i slike miljøforhold tørker huden sjelden ut.

Dermatologer anbefaler barn (for hvem dette allerede har skjedd) (og Komarovsky er helt enig med dem!) Ikke å bruke varme bad for å bade, det er bedre å begrense deg til varmt vann, mindre ofte å bruke vaskemidler - geler, skum og sjampo. Det er nok å bruke baby såpe en gang i uken. Badingstid for slike babyer bør ikke overstige 10-15 minutter, mens døren til badekaret skal være tett lukket for ikke å redusere fuktigheten. Etter å ha bading et barn med tørr hud, tørk ikke med et håndkle, men tørk dem forsiktig forsiktig.

Når du velger en fuktighetskrem, bør foreldrene foretrekke valgene med tilsetning av oljer. Ikke bruk geler og sjampo med uttalt lukt, mettet parfyme tilsetningsstoffer og fargestoffer. Fra det store sortimentet av såpe er det bedre å velge flytende baby.

Foreldre til et barn med tørr hud bør sørge for at karypene, kryper eller leker, ikke gni mot tepper, slik at klærne ikke gni ham til "problem" steder. Spesiell oppmerksomhet bør velges på valg av engangs ble, det er best å gi preferanse til produsenter som legger et lag impregnert aloe balsam til bleiene.

Et barn med en tendens til å tørke huden bør ikke holde seg lenge i den åpne solen. Hvis du skal ha en ferie ved sjøen, må mamma passe på at barnet er smurt med fuktighetsgivende midler med UV-beskyttelse, og om kvelden, etter en dusj, med en babykrem.

Ingen allergier!

medisinsk referanse bok

Barnet har tørr hud Komarovsky

Hver mor ønsker virkelig at hennes baby skal se ut som en kommersiell - puffy, smilende, med delikat fløyelsaktig hud, om hvilken man bare vil gni på kinnet. I praksis ser babyer ikke alltid så appetittvekkende ut, og et slikt problem, som tørr hud i et barn, gir foreldrene sine mange grunner til angst. Autoriserende barnelege Yevgeny Komarovsky forteller oss hva som forårsaker tørrhet i huden hos et spedbarn, og hva foreldrene kan gjøre.

Egenskaper av barnas hud

Huden til et spedbarn er vesentlig forskjellig fra foreldrenes hud. Hun er mer sårbar, øm. I det første år av livet er svettekjertlene ikke tilstrekkelig utviklet, og derfor må barnet gi av seg ekstra varme gjennom lungerpusten. Hvis barnet samtidig skal puste for tørr luft, eller bor han i et rom der hele tiden, ved mor og bestemors innsats, er det varmt, blir belastningen på de umodne svettekjertlene voksen og huden forverres.

Stratum corneum (øverst) i barnas hud er godt forsynt med blod, derfor klager eventuelle riper på babyen raskere enn på voksen hud. Stratum corneum, tynt og løst forbundet med andre hudlag, skaper gunstige forhold for irritasjon og skade.

Innledningsvis er tørr hud hos spedbarn nesten aldri grunnet lipidmetning - et medfødt trekk ved alle giftstoffer. Men disse fettene løser opp de fleste kjemikalier som er inneholdt i vaskemiddel, såpe, urin, og derfor er betennelse i huden hos babyer vanlig. Tørr hud kan også skyldes helseproblemer.

Den vanligste årsaken til tørrhet hvor huden føles litt grov er kontaktdermatitt, sier Yevgeny Komarovsky. Når det er, er huden skadet på grunn av kontakt med kjemikalier i vaskemiddel eller husholdningskjemikalier som brukes av mor til rengjøring. Kontakt dermatitt oppstår ofte som respons på klorert vann fra springen, hvor babyen blir badet og vasket bort.

Hvis et barn har tørr hud på leppene, som følge av hvilke lepper sprekker, kan det være flere grunner:

Hvis et barn har tørr hud på kinn eller nese, som et resultat av hvilken det ofte flager, kan du snakke om mangel på vitaminer E, A, samt allergier.

I 90% av tilfellene er tørr hud av pjokket forårsaket av at foreldrene bryter reglene for et gunstig mikroklima - det er varmt og tørt i huset.

Kontakt dermatitt, hvor lesjonen er ubetydelig og ser ut som små tørre flekker, eliminerer lokal bruk av fuktighetskrem, som barns kremer med tilsetning av aloe. Den mest effektive lokalmedisinen, ifølge Yevgeny Komarovsky, er Beplant salve eller krem. Med mer omfattende lesjoner bør mikroklimaet endres i rommet hvor barnet er.

Vann til bading må kokes eller filtreres, vask barnets sengetøy og klær eksklusivt med spesielle babypulver som har "Hypoallergenic" på pakken. Etter vasking må ting skylles ut, ikke med vanlig vanntvann, men med forkokt vann, siden det under kokingprosessen blir væsken kvitt klor.

I neste video diskuterer Dr. Komarovsky om hudproblemer i allergisk dermatitt.

Hvis huden tørker på grunn av en allergisk reaksjon, kan legen foreskrive antihistaminer, du må finne den sanne årsaken til kroppens utilstrekkelige respons. Dette er oppgaven til allergistaten, og foreldrene må passe på at barnet ikke har kontakt med de vanligste allergenene - dyrehår, støv, plantepollen, kjemikalier og klor. Det er viktig å sørge for at barnet ikke svetter, så gjør det ikke igjen, og rommet - peretaplivat.

Sprukne lepper og grov hud på kinn og nese blir behandlet i henhold til årsaken til at de er sprukket eller tørket. Oljeløsninger av vitaminer A og E er nesten alltid foreskrevet. For lokal bruk anbefales sjøtornolje. For lepper kan du bruke hygienisk fuktighetsgivende leppestift med aloe. Barnet skal drikke mer væske. Når du knuser huden på føttene - hæler og fingre, kan antifungal lokal terapi og alle samme havtornolje foreskrives.

Tips fra Dr. Komarovsky

Mange problemer med tørr hud kan løses ved å skape normale forhold for barnet. Det spiller ingen rolle hvor mye et barn er 1 år eller 15 år gammel, det må puste inn kald og tilstrekkelig fuktig luft. Hvis temperaturen i leiligheten opprettholdes ved 18-20 grader, og luftens relative fuktighet er 50-70%, kan det ikke hende at salver og kremer trengs, for i slike miljøforhold tørker huden sjelden ut.

Dermatologer anbefaler barn (for hvem dette allerede har skjedd) (og Komarovsky er helt enig med dem!) Ikke å bruke varme bad for å bade, det er bedre å begrense deg til varmt vann, mindre ofte å bruke vaskemidler - geler, skum og sjampo. Det er nok å bruke baby såpe en gang i uken. Badingstid for slike babyer bør ikke overstige 10-15 minutter, mens døren til badekaret skal være tett lukket for ikke å redusere fuktigheten. Etter å ha bading et barn med tørr hud, tørk ikke med et håndkle, men tørk dem forsiktig forsiktig.

Når du velger en fuktighetskrem, bør foreldrene foretrekke valgene med tilsetning av oljer. Ikke bruk geler og sjampo med uttalt lukt, mettet parfyme tilsetningsstoffer og fargestoffer. Fra det store sortimentet av såpe er det bedre å velge flytende baby.

Foreldre til et barn med tørr hud bør sørge for at karypene, kryper eller leker, ikke gni mot tepper, slik at klærne ikke gni ham til "problem" steder. Spesiell oppmerksomhet bør velges på valg av engangs ble, det er best å gi preferanse til produsenter som legger et lag impregnert aloe balsam til bleiene.

Et barn med en tendens til å tørke huden bør ikke holde seg lenge i den åpne solen. Hvis du skal ha en ferie ved sjøen, må mamma passe på at barnet er smurt med fuktighetsgivende midler med UV-beskyttelse, og om kvelden, etter en dusj, med en babykrem.

I de første årene av et barns liv står foreldrene ofte overfor ulike helseproblemer. Ofte bærer de ikke med seg en alvorlig fare eller andre negative konsekvenser. Men fortsatt ikke verdt å plage ekstremt følsom baby uleilighet.

 • 1 Livsstil
  • 1.1 Et av de vanligste problemene for nye foreldre er ofte tørr baby hud. Årsaker til at Dr. Komarovsky ofte forholder seg til et barns livsstil og feil hudpleie eller utelatelser i det:
  • 1.2 Feil klima i rommet kan påvirke barnets hud, spesielt for tørr det. Dette gjelder spesielt temperatur og fuktighet. Gjennomsnittstemperaturen skal være rundt 18-20 grader. Babyer har ekstremt følsom hud, så de varmere rommene til dem er allerede varme. Og luftfuktigheten i rommet bør ikke være under 50%. Det følger med arbeidet til barnets metabolismen, og dermed den generelle tilstanden til kroppen sin.
  • 1.3 Feil bruk av bleier. Spesielt kan problemet ikke være så mye i bruk av dette hygieneproduktet, som i kvaliteten på dette produktet. Du bør ikke lagre på bleier, hvis du vil at barnet ditt alltid skal trives. Forsinket erstatning av bleier kan føre direkte til hudproblemer: tørrhet, irritasjon.
  • 1.4 Feil gangtid. Under ingen omstendigheter bør barnet ditt bli utsatt for solen, og varm og tørr luft er generelt skadelig for ham som helhet. Han begynner nesten å tørke barnets hud.
 • 2 Andre mulige årsaker
  • 2.1 Så, i tillegg til eksterne generelle faktorer, kan det også være dypere årsaker til overdreven tørrhet og irritasjon av babyens hud:
  • 2.2 Overoppheting. Barnet ditt trenger ikke å bruke for mye klær i varmt vær, så prøv ikke å beskytte ham mot solen på denne måten. Bedre å være i skyggen. Overopphet ikke vannet for prosedyren for å bading barnet, fordi det over tid vil føre til at huden skiller seg av.
  • 2.3 Husholdningsskader. Du kan ikke merke hvordan din baby gni hånden eller en annen del av kroppen på teppe, klær eller bleie. Disse lesjonene er ofte mekaniske, og etter hvert som sårene heler, vil huden igjen være sunn og øm.
  • 2.4 Kontakt med kjemi. Ved å bruke forskjellige kosmetikk, både i kontakt med barnet og med sine ting, spesielt klær og hygieneprodukter, må du sørge for at de er ufarlige for barns følsom hud. Det er mulig at overdreven tørrhet forårsakes nettopp på disse måtene, og det kan også være en allergisk reaksjon på dem.
  • 2,5 såpe. Tørr hud i et barn er ofte forårsaket på grunn av en grunn som å bruke såpe, som Komarovsky sier. Den overdrevne kontakten med babyens hud kan ikke ha desinfiserende og rensende egenskaper, men irriterer huden. Se sammensetningen av såpen og prøv å ikke bruke dem for ofte.
  • 2.6 Naturlig utvalg. Deres gasser på grunn av sammensetningen av sine ekskrementer kan lesbarhet langvarig eksponering til huden av ammoniakk som inneholdes i urinen, og irritanter til stede i fekal ekskreter. Sjekk babyens bleier ofte.

Livsstil

Et av de vanligste problemene for nye foreldre er ofte tørr baby hud. Årsaker til at Dr. Komarovsky ofte forholder seg til et barns livsstil og feil hudpleie eller utelatelser i det:

Tørr hud i et barn: årsakene forteller barnelege Komarovsky

Feil klima i rommet kan påvirke barnets hud, spesielt for tørr det. Dette gjelder spesielt temperatur og fuktighet. Gjennomsnittstemperaturen skal være rundt 18-20 grader. Babyer har ekstremt følsom hud, så de varmere rommene til dem er allerede varme. Og luftfuktigheten i rommet bør ikke være under 50%. Det følger med arbeidet til barnets metabolismen, og dermed den generelle tilstanden til kroppen sin.

Den optimale temperaturen i barnehagen er 18-20 grader, fuktigheten er ikke lavere enn 50%

Feil bruk av bleier. Spesielt kan problemet ikke være så mye i bruk av dette hygieneproduktet, som i kvaliteten på dette produktet. Du bør ikke lagre på bleier, hvis du vil at barnet ditt alltid skal trives. Forsinket erstatning av bleier kan føre direkte til hudproblemer: tørrhet, irritasjon.

Feil gangtid. Under ingen omstendigheter bør barnet ditt bli utsatt for solen, og varm og tørr luft er generelt skadelig for ham som helhet. Han begynner nesten å tørke barnets hud.

Andre mulige årsaker

Hvis babyens hud er tørr, anklager årsakene Komarovsky også andre. I tillegg gir han råd om hva som skal endres i livet til avkommet ditt, slik at dette problemet kan løses raskt.

Så, i tillegg til eksterne generelle faktorer, kan det også være mer grundige årsaker til overdreven tørrhet og irritasjon av babyens hud:

Feil bruk av bleier forårsaker ofte tørr hud i et barn.

Overoppheting. Barnet ditt trenger ikke å bruke for mye klær i varmt vær, så prøv ikke å beskytte ham mot solen på denne måten. Bedre å være i skyggen. Overopphet ikke vannet for prosedyren for å bading barnet, fordi det over tid vil føre til at huden skiller seg av.

Husholdningsskader. Du kan ikke merke hvordan din baby gni hånden eller en annen del av kroppen på teppe, klær eller bleie. Disse lesjonene er ofte mekaniske, og etter hvert som sårene heler, vil huden igjen være sunn og øm.

Hyppig bruk av såpe forårsaker irritasjon på babyens hud.

Kontakt med kjemi. Ved å bruke forskjellige kosmetikk, både i kontakt med barnet og med sine ting, spesielt klær og hygieneprodukter, må du sørge for at de er ufarlige for barns følsom hud. Det er mulig at overdreven tørrhet forårsakes nettopp på disse måtene, og det kan også være en allergisk reaksjon på dem.

Såpe. Tørr hud i et barn er ofte forårsaket på grunn av en grunn som å bruke såpe, som Komarovsky sier. Den overdrevne kontakten med babyens hud kan ikke ha desinfiserende og rensende egenskaper, men irriterer huden. Se sammensetningen av såpen og prøv å ikke bruke dem for ofte.

Barnelege Evgeny Komarovsky

Naturlig utslipp. Deres gasser på grunn av sammensetningen av sine ekskrementer kan lesbarhet langvarig eksponering til huden av ammoniakk som inneholdes i urinen, og irritanter til stede i fekal ekskreter. Sjekk babyens bleier ofte.

I samsvar med disse reglene og grunnleggende hygieniske krav til barnet ditt, bør det ikke være problemer med tørr hud. Og i nødstilfelle kan du alltid kontakte en barnedyrlege. Det viktigste - ikke panikk, dette problemet har ingen alvorlige konsekvenser.

Finn ut akkurat nå om det mest nyttige stoffet Plantex for nyfødte (bruksanvisninger). Fra kolikk, forstoppelse, oppblåsthet, oppblåsthet og for å normalisere fordøyelsen.

I noen babyer oppdager foreldre utseendet på tørr og grov hud. Disse endringene kan noteres ikke på hele kroppen, men på enkelte steder: i ansiktet, på armer og ben, på hodet eller bak ørene. Disse endringene må fortelle barnelege og finne ut årsaken til forekomsten deres.

I denne artikkelen vil vi vurdere årsakene til et slikt fenomen som grov hud i et barn, og også beskrive de mest populære pediatrician anbefalinger om dette problemet.

Årsaker til tørr og grov hud

Tørr hud i et barn kan være en manifestasjon av noen sykdommer.

Årsakene til tørrhet i babyens hud kan være forskjellige:

2. Råheten i huden kan skyldes eksponering for eksterne faktorer:

 • effekten av tørr luft og mangel på væske i kroppen;
 • mangel på vitaminer;
 • badevannskvalitet og påføring av avkok av noen tørkede urter (suksess, eikebark, kamille, etc.);
 • eksponering for huden av frost luft eller vind; i dette tilfellet oppstår flekker av grov hud overveiende i åpne områder av kroppen;
 • hyppig bruk av sjampo (selv av høy kvalitet) kan bidra til utseendet av tørrhet og grovhet av huden på hodet;
 • overdreven infatuation med baby pulver kan også "tørke ut" den delikate og lett skinnede babyens hud.
 1. Tørr hud og grovhet kan være et av symptomene på sykdommen:
 • medfødt diabetes mellitus, hvor også økt appetitt og tørst, forhøyede blodsukkernivåer er karakteristiske;
 • medfødt hypotyroidisme (redusert i skjoldbruskkjertelen) som et resultat av langsom metabolisme er forstyrret fornyelse av overflatelaget av huden; Den mest uttalt tørrhet i huden samtidig i albuen og kneleddene.
 1. Hudrøykhet kan indikere en arvelig patologi (manifestasjoner av genetisk bestemt grovhet vises i alderen opp til 6 år, vanligvis fra 2 til 3 år):
 • om ichthyosis, der, som et resultat av genmutasjoner, forstyrres keratiniseringen av hudceller. For det første blir huden tørr, den er dekket med hvite eller grå skalaer, da avvises avstanden, og kroppen blir til slutt dekket med dem som fiskeskalaer. I tillegg til hud manifestasjoner, er det brudd på funksjonen av indre organer, metabolske prosesser;
 • hyperkeratose, en sykdom der det er økt fortykning, keratinisering av overflaten av huden og brudd på dets avvisning. Disse manifestasjonene er mest uttalt i føttene, albuene, på hoftene og i hodebunnen. Årsakene til denne patologien er ikke fullt ut forstått. I tillegg til den arvelige faktoren er det viktig for forekomsten av hyperkeratose og andre: tørr hud av barnet; avitaminose av vitaminer E, A, C; bivirkninger av hormonelle stoffer; stress, hormonell justering under pubertet hos ungdom; overdreven ultrafiolett stråling; sykdommer i fordøyelsessystemet; eksponering for vaskemidler.
 1. Orm invasjon kan også forårsake utseendet av grov hud hos barn.
 1. Men mest av alt rosa og grove kinn og rumpe kan være en manifestasjon av atopisk dermatitt (det gamle navnet på staten - "exudative diatese). Det kan manifestere seg som tørre, grove flekker på ulike deler av kroppen. Dette er en sykdom av allergisk natur, uttrykt i reaksjonen av huden på effekten av ulike allergener.

Risikoen for allergi hos barn kan øke behandling av mor under graviditet hormon og andre rusmidler, ukontrollerte mottar hennes multivitamin komplekser, røyking kvinner under graviditet og amming.

Langvarig amming er en god beskyttelse av barnet mot allergi. Ernæringen til sykepleiemoren er også viktig, eliminere krydder, røkt mat, stekt og fettretter fra kostholdet hennes.

Den har en mening og en genetisk predisposisjon for allergier, ikke bare på moren, men også far (om de har allergiske sykdommer etter type astma, elveblest).

Allergens for baby kan være:

 • matvarer, inkludert melke-tilpassede blandinger eller til og med morsmelk; hos eldre barn utløses og intensiveres allergier etter å ha spist søtsaker;
 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • vaskepulver og andre hygieneprodukter (såpe, gel);
 • kjæledyrhår;
 • tobakk røyk (passiv røyking);
 • akvariet fisk og mat for dem.

Tørr hud med allergier kan også være lokal, for eksempel vises det i babyen bak ørene. Når du går med en stiftinfeksjon, kan det danne en skorpe, gråt med en ubehagelig lukt. Imidlertid kan slike manifestasjoner bak ørene være forbundet med feil i omsorg for den lille, og ikke med allergier: når oppkastet strømmer oppkastet i øreområdet og ikke fjernes derfra i tid.

Hvorfor allergier påvirker huden?

Bunnlinjen er at allergi er kroppens respons på fremmed protein (antigen). Som svar på et signal om fremmedheten av proteinet, produseres et antistoff for å nøytralisere det. Dette danner et antigen-antistoffkompleks som forårsaker en allergisk reaksjon.

Det er kjent at en allergi kan forårsake et stoff som ikke er et protein. I dette tilfellet er det ikke et proteinstoff som binder seg til proteinet i blodet, og dette proteinet, som er eget for denne organismen, anses allerede som fremmed og antistoffer produseres for det.

Det umodne enzymsystemet i barnets kropp er ikke i stand til å bryte ned visse matvarer normalt, og de blir allergener. I et annet tilfelle kom produktet inn i fordøyelsessystemet "i overkant" - denne situasjonen oppstår når barnet er overfeeding. Enzymer i dette tilfellet er ikke nok, og produktet (protein) blir ikke fordøyd, ikke splittet.

Alien protein (eller ikke fullstendig fordøyd) absorberes i blodet. Disse stoffene kan frigjøres fra blodet gjennom nyrene, gjennom lungene og gjennom huden (med svette). Huden reagerer på dem med utslett, rødhet og kløe.

Gitt ovenstående blir det klart hvorfor det er så viktig å ikke overfeed babyen, for ikke å overbelaste det umodne fordøyelsessystemet. Bekreftelsen for denne erklæringen er at barnet i løpet av tarminfeksjonen, når diaré er merket og belastningen av maten er betydelig redusert, manifesterer den allergiske dermatitt.

De kliniske manifestasjonene av atopisk dermatitt er avhengig av barnets alder. Hos spedbarn manifesteres det hovedsakelig i form av tørr hud, flaking på ansiktet, hodebunnen og bleieutslett, selv med god omsorg for barnet. Hovedsymptomet er rødhet, kløe, grovhet og flaking av huden på kinnene og baken.
Med riktig behandling blir symptomene lett lettet. I mangel av behandling hos barn eldre enn ett år, påvirkes de dypere lagene av huden, som det fremgår av utseende av vesikler og sår. De berørte områdene vises på stammen og ekstremiteter. Barnet er bekymret for uttalt kløende hud. En bakteriell eller soppinfeksjon kan utvikle seg ved utvikling av komplikasjoner.

Hos barn eldre enn ett år kjøper atopisk dermatitt et forlenget kurs med hyppige eksacerbasjoner. Prosessen kan bli eksem (tørr eller våt). Hvis ubehandlet, kan allergisk rhinitt, bronkial astma bli med i huden manifestasjoner.

Dr. Komarovsky på allergisk dermatitt:

Hvordan bli kvitt hudproblemer med allergisk dermatitt? - Doctor Komarovsky

Forebygging av atopisk dermatitt

Fra de første ukene av et barns liv, bør foreldrene ta vare på barnets helse.

 • En viktig rolle for forebygging av allergi er amming. En ammende mor må nøye følge en diett, ekskludere krydder, røkt mat, hermetikk, eksotisk frukt, sjokolade fra kostholdet og begrense mengden bakverk.
 • Systematisk overvåke temperaturen og luftfuktigheten i rommet for et barn - bruk hygrometre og termometre. Temperaturen skal ligge i området 18-20 °, og fuktighet - minst 60%. Hvis det er nødvendig, bruk fuktighetskilder, og hvis de ikke er installert, legg beholdere med vann i rommet eller heng et vått håndkle på batteriet.
 • Babys undertøy skal være laget av naturlige stoffer (bomull, sengetøy). Barn med allergi bedre å ikke kjøpe klær av ull eller naturlig pels.
 • Vask barnas klær og sengetøy trenger bare milde ("barns") pulver.
 • Bading babyen din med bruk av babysåpe bør ikke være mer enn en gang i uken. Badevann er bedre å bruke renset, eller i det minste skilt og kokt.
 • I løpet av dagen, i stedet for å vaske, kan du bruke spesielle hypoallergene våtservietter.
 • Når du bruker engangsbleier flere ganger om dagen, bør du kle av babyen og holde ham luftbad.
 • Før du går ut en tur (20 minutter), bør du bruke fuktighetskrem til behandling av eksponert hud.
 • Hvis det er en genetisk predisponering for allergi, bør kjæledyr fjernes fra leiligheten, tepper, og barnas spill med myke leker bør utelukkes.
 • Flere ganger om dagen bør utføres våtrengjøring av rommet med vann uten bruk av kjemikalier.

Behandling av atopisk dermatitt

Behandling av denne sykdommen er ikke en lett oppgave. Det krever felles innsats av leger og foreldre. Behandlingen er delt inn i ikke-rusmiddel og medikament.

Ikke-medisinsk behandling

Hvis et barn med atopi er ammet, må det hypoallergene dietten følges av moren.

Behandlingen starter alltid med etableringen av barnets ernæring. Først må du identifisere og eliminere maten allergen. Hvis barnet får brystmelk, er det nødvendig, sammen med barnelege, å analysere moderens ernæring og spore hvilket produkt som forårsaker hudmessige manifestasjoner i barnet.

Det bør også legges oppmerksomhet på spørsmålet om moralens avføring, da forstoppelsen av toksiner fra tarmene inn i moderens blod øker med forstoppelse. Disse giftene kan da komme inn i kroppen av en baby med melk og forårsake allergi. For å bekjempe forstoppelse kan en mor bruke laktulose, glycerin suppositorier, øke inntaket av fermenterte melkeprodukter.

Når det er kunstig å mate barnet, er det tilrådelig å oversette til soyablanding for å utelukke allergi mot kumelkprotein. Slike blandinger inkluderer "Bona-soya", "Tuteli-soya", "Frisosoya". Hvis det ikke er noen forbedring, overføres babyen til blandinger basert på kov proteinmelk hydrolysater (Alfar, Nutramigen).

Hvis dermatitt har utviklet seg etter introduksjonen av komplementære matvarer, bør du returnere barnet i 2 uker til sitt vanlige kosthold. Deretter begynner du å mate igjen, nøye observere reglene for introduksjonen: å introdusere hvert nytt produkt, startende med minimumsdosen, i 3 uker. På denne måten kan en matallgengen identifiseres.

Hvis barnet er eldre enn ett år, bør det oppbevares en daglig logg over alle produkter mottatt av barnet og beskrivelser av tilstanden til huden. De aller allergenste produktene (fisk, egg, oster, kylling, sitrusfrukter, jordbær, etc.) bør utelukkes og deretter bare gis til ett barn i 2-3 dager og overvåke hudreaksjoner.

Søtsaker er absolutt kontraindisert hos slike barn: de øker gjæringen i tarmene, og dette øker absorpsjonen av allergener. Bruken av gelé, honning, sukkerholdige drikker vil føre til forverring. Allergifrie barn er forbudt fra å inneholde stabilisatorer, konserveringsmidler, emulgatorer og smakforsterkere. Det skal huskes at importerte eksotiske frukter også behandles med konserveringsmidler for å øke holdbarheten.

Det er svært viktig å gi en tilstrekkelig mengde drikke for barnet, vanlige avføring. Det sikreste middel for forstoppelse hos spedbarn er Lactulose. Du kan også bruke Normaze, Duphalac. Disse rettsmidler forårsaker ikke avhengighet.

Det er veldig viktig at barnet ikke overvinner. Et kunstig matet spedbarn bør i brystvorten på flasken med blandingen lage et veldig lite hull slik at han spiser sin del av 15 minutter og får en følelse av fylde, i stedet for å svelge den om 5 minutter, og krever mer ernæring. Du kan også redusere dosen av tørr blanding før du fortynner den. Dette spørsmålet er bedre å diskutere med en barnelege.

Når du når alderen for første fôring, er det bedre å starte med grønnsakspuré av en type grønnsaker. De lavest allergeniske grønnsakene er blomkål og courgette.

Regulering av barnets ernæring bør også eliminere de skadelige effektene av miljøet. Luften i barnehagen skal alltid være frisk, kjølig og fuktig. Kun under slike forhold kan svette og tørr hud av et barn med dermatitt forhindres.

Familiemedlemmer bør bare røyke utenfor leiligheten. Kontakt av barnet med røykende familiemedlemmer bør reduseres til et minimum, med hensyn til utslipp av skadelige stoffer i røykers utåndede luft.

Våtrengjøring av rommet, eliminering av "støvsamlere" (tepper, myke leker, fløyelgardiner, etc.), og unngår kontakt med kjæledyr vil bidra til å oppnå suksess i behandlingen. Vi må også ikke glemme å vaske leker med varmt vann regelmessig.

Alle baby klær (undertøy og sengetøy) skal være laget av bomull eller sengetøy. Etter vask av barnas klær med hypoallergent fosfatfritt pulver, skal de skylles minst 3 ganger i rent vann. I alvorlige tilfeller utføres det siste skyllet med kokt vann. Vask babyen skal vaskes uten bruk av vaskemidler.

Kle deg barnet en tur bør være i henhold til været. Det er ikke nødvendig å muffe barnet for å unngå overdreven svette. Opphold i frisk luft bør være daglig når som helst på året og i alle vær - minst 3 timer om dagen. Om vinteren må vi ikke glemme å behandle barnets ansikt med en fett barnekrem før en tur.

Meget viktig for atopisk dermatitt er hudpleie, ikke bare i det akutte stadiet av prosessen, men også i remisjon. Å bading et barn bør daglig bli filtrert eller i det minste forsvunnet (for å fjerne klor) vann. I vannet kan du legge til avkrok av urter (nese, yarrow, burdock root), unntatt bruk av urter med tørkeeffekt.

Når du bader, ikke bruk en vaskeklut, og bruk bare såpe og nøytral sjampo bare en gang i uka. Etter bading skal huden forsiktig tørkes med et mykt håndkle og smøres umiddelbart med en babykrem, fuktighetsgivende melk eller fuktighetsgivende lotion.

Smøring bør utføres gjennom hele kroppen, og ikke bare i de berørte områdene. Velfukte hudpreparater som inneholder urea (Excipial M-lotioner). Velprøvd som et middel til hudpleie Bepanten salve. Det har ikke bare en fuktighetsgivende effekt, men også en beroligende kløe og helbredende effekt.

Det er nødvendig å vaske ansiktet og skrotet ofte. Du kan bruke våte hypoallergeniske kluter produsert av anerkjente selskaper.

Det er også viktig å observere det daglige diett, en tilstrekkelig varighet av natt og natt, et normalt psykologisk klima i familien.

Narkotikabehandling

Narkotikabehandling av atopisk dermatitt utføres kun på legens anbefaling!

Sorbenter (Smecta, Enterosgel, Sorbogel) kan brukes til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. Hvis barnet er ammet, tar barnets mor også stoffet.

Hvis de grove punktene forårsaker kløe og angst hos babyen, kan Fenistil salve brukes til å behandle dem.

Allergisten foreskriver kremer eller salver som inneholder glukokortikosteroider. For dype lesjoner brukes salver, og for overfladiske - kremer. Disse hormonelle legemidlene må strengt måles. Uavhengig av å endre dosen og varigheten av bruken er umulig. Oppsigelse av stoffet bør bare være gradvis, over flere dager.

I dette tilfellet kan både dosen av salven og konsentrasjonen av legemidlet reduseres. For å redusere konsentrasjonen, blandes salven i en viss andel (foreskrevet av legen) med en babykrem. Gradvis øk delen av krem ​​i blandingen og reduser mengden salve.

Hormonale salver gir en rask effekt, flekker av grovhet og rødhet forsvinner. Men disse stoffene virker ikke på grunn av sykdommen, og hvis det ikke er eliminert, vil endringer på huden vises igjen på samme eller andre steder.

Hormonalven - Doctor Komarovsky - Inter

Hormonale salver (kremer) blir vanligvis kombinert med bruk av Exipal M-lotion, noe som bidrar til å redusere behandlingstiden med hormonelle stoffer, og reduserer dermed risikoen for bivirkninger ved bruk av steroider.

Lotioner har ikke bare en fuktighetsgivende effekt, men også antiinflammatorisk, tilsvarende virkningen av hydrokortison salve. I de lette stadier av dermatitt kan lotioner gi en positiv effekt uten hormonelle midler.

Det finnes to former for lotion Excipial M: Lipoltion og Hydrolotion. Excipial M Hydrolering brukes til å fukte huden til barn i perioden med remisjon av dermatitt. Virkningen av stoffet begynner 5 minutter etter påføring. Den kan brukes fra fødselsmomentet. Og Excipial M Lipoltion bør foreskrives under eksacerbasjoner av dermatitt. Dens lipider og urea beskytter huden mot væsketap, og den fuktighetsgivende effekten varer ca. 14 timer. Det er tillatt for bruk fra 6 måneders levetid.

Lotionen påføres babyens hud tre ganger: om morgenen, umiddelbart etter å ha badet og før du legger deg til sengs. Under forverring av prosessen blir lotion påført det nødvendige antall ganger for å sikre en konstant fuktighet i huden. Regelmessig bruk av lotioner reduserer hyppigheten av tilbakefall.

I alvorlige sykdomsformer er kalsiumtilskudd i tillegg foreskrevet (glycerolfosfat, kalsiumglukonat), antihistaminer (Tavegil, Suprastin, Diazolin, Cetrin, Zyrtec). Men husk at en bivirkning av disse stoffene kan være tørr hud. Derfor brukes antihistaminer for vedvarende kløe. Fenobarbital er noen ganger foreskrevet for natten, som har en beroligende og beroligende effekt.

CV for foreldre

Ikke vær frivoløs om utseendet på grov, tørr hud i et barn. Dette bør betraktes som et alarmerende signal fra barnets kropp. Oftest er disse "ikke-seriøse" manifestasjonene symptomer på atopisk dermatitt. Denne sykdommen kan føre til nevropsykiatriske lidelser i tidlig barndom og utvikling av alvorlig allergisk sykdom i fremtiden.

Behandlingen av dermatitt bør behandles umiddelbart etter deteksjonen. Det er med kvalitetsbehandling i det første år av livet at et barn kan bli fullstendig helbredet. Derfor er det nødvendig å overvinne både innenlandske og økonomiske problemer som oppstår i behandlingen av babyen.

Det er ingen viktige komponenter i behandlingen. Alle aspekter av terapi - starter med riktig ernæring, daglig diett og baby hudpleie og slutter med legemiddelbehandling - er nøkkelen til et vellykket resultat. Bare gjennom foreldrenes innsats i dette tilfellet vil barnet ikke lenger være allergisk, og han vil ikke bli truet med utvikling av eksem eller bronkial astma.

Hvilken lege å kontakte

Hvis barnets hud endres, må du først og fremst kontakte barnelege. Etter utelukkelse av ytre årsaker (underernæring eller hudpleie) henvises barnet til konsultasjon til spesialister: en dermatolog, en allergiker, og om nødvendig en endokrinolog.

Dermatitt i et barn - Doctor of Doctor Komarovsky

Dr. Komarovsky om hvordan å finne årsaken til allergi:

Hvordan finne årsaken til atopisk dermatitt? - Doctor Komarovsky

Se populære artikler

Basal temperatur fra A til Z

Tørr hud på føttene til et barn.

Kukurusa, min sønn er nå 13 år gammel. Da han var 2-3 år gammel, hadde vi et problem at barnelege kalt første allergi, og deretter enkel tørr hud. Bena på utsiden av beinet var veldig tørt og fra sen høst til tidlig på våren stikker de veldig mye (han ville ikke ha på seg strømpebukser om vinteren, syntes jeg stygg, bare nå forstår jeg at han stikk og klø) Noen ganger er det peeling, men veldig lite. Over tid begynte ryggen å tørke, armene fra albuen og skulderen fra utsiden, om vinteren ofte ansiktet forvitret (veldig tørt), i vekt gjorde han alltid meg dårlig (tynn). I barnehagen, sier omsorgspersonen at slik hud er et tegn på mage eller bukspyttkjertel sykdom. Begynte å sjekke. Legene sa at alt er normalt. Og om sommeren var disse symptomene fraværende da sønnen ble solbrent. Klokken 10 tok jeg sønnen min til en dermatovenerolog. Hvem ga oss diagnosen "vulgært ichthyosis" (mild form). Lyder skummelt selvfølgelig. Dette er en hudsykdom. Kroppen produserer ikke nok fuktighet for å fukte huden, samt mangel på vitamin A og E. Dette er ofte en arvelig sykdom. Jeg begynte å finne ut av nære slektninger som var syke eller har en slik sykdom... Jeg fant ut, min mor, bestemoren min, bestefars søster har alle disse symptomene gjennom hele levetiden... Denne sykdommen kan manifestere seg i alle aldre, ganske ofte etter puberteten ( etter hormonell justering av kroppen) forsvinner symptomene, tilsynelatende en kur. Hvilken behandling de foreskrev for oss: Vitamin Aevit kurs, et medisinsk produkt "lipo-melk for Dardia-kroppen". anbefalinger: fukting av inneluft, diettmat (uten krydret og stekt), om i solen om sommeren, da bare med beskyttende krem. Ikke det faktum at du har det samme, men det kan være verdt å vise barnets hudlege. Få testet for vitamin A og E? Jeg håper du får det bra, og snart vil tørrheten passere!)))

Det er klart at tørr hud på babyer kan være enten en sykdom eller bare en midlertidig reaksjon på syntetisk klær eller dårlig badevann. Oljer og kremer forkjøler huden midlertidig, men hvis denne sykdommen... behandler seg selv ikke. Jeg beklager veldig mye at jeg ikke klarte å komme til denne legen før, og min sønn var i ubehag hele sin barndom.

Grov hud i spedbarn

Tilstanden for baby hud er ofte avhengig av foreldrene. Mange foreldre ser noen ganger ikke de åpenbare tingene, som for eksempel grov hud hos spedbarn.

Grov hud i spedbarn forårsaker

Den viktigste fienden i huden til spedbarn er varm og tørr luft. Det øker tilleggsbelastningen på det fortsatt ufullkomne systemet for barns termoregulering. Foreldre til spedbarn må følge noen regler:

 • Ikke overopphet babyen med varmt vann og varme klær;
 • tørk ikke luften med klimaanlegg og apparater;
 • eliminere syntetiske baby klær;
 • unngår kontakt av barnet med kjemikalier;
 • bruk bare spesielle barnas kosmetikk;
 • Ikke la barnet være i solen;
 • Ikke la barnet være i skitne bleier og bleier;
 • 20 minutter før du går ut i kulde, behandle babyens hud med beskyttende kremer

Grov og tørr hud hos spedbarn kan være av flere grunner.

For en baby som er ammet, er mors kosthold og kosthold av stor betydning.

Hvis barnet blir matet med tilpassede blandinger, kan det være verdt å bytte produsent av baby mat.

Den vanligste årsaken til kløe og tørr hud hos spedbarn er atopisk dermatitt. Det oppstår som en reaksjon av det nyfødte kroppens kropp til eksterne patogener eller til mat.

Denne sykdommen kalles oftest diatese. Mange mødre og bestemødre anser ikke diatesen å være en grunn til bekymring. Slike resonnement er feil.

Når den myke og behagelige å berøre huden på babyen plutselig blir grov, må du informere barnelege om det. Det er nødvendig å forhindre atopisk dermatitt.

Det er også nødvendig å fjerne alle ting og gjenstander som kan forårsake allergi i babyen. Barns allergi kan oppstå på kjæledyr, tobakkrøyk og visse typer bygningsmaling.

Ting som er i kontakt med et barns kropp må være laget av bomullsmaterialer. De øvre klærne til en babys garderobe bør være laget av naturlig ull og pels.

Blandinger for småbarn av kunstige skal være hypoallergena. De er av to typer - laktosefrie, sukkerfrie blandinger og proteinfrie blandinger. Det er viktig å finne ut hvilket element i kosten fører til allergi hos babyen.

Grov hud i spedbarnsbehandling

Tørr og grov baby hud skal smøres med spesielle hormonbaserte salver. Disse legemidlene kan bare ordinere en lege. Ved selvbetjening av salver kan de påvirke barnets helse negativt.

For behandling av grov hud hos spedbarn kan du bruke stoffer basert på urea. Urea gjør opp for mangel på fuktighet i huden, som en naturlig fuktighetskrem. Urea, penetrerer dypt inn i huden, og øker dermed evnen til å binde fuktighet. Utjevning av vannbalansen skjer. Urea reduserer også kløe og irritasjon. Det beste alternativet for babyer vil være en krem ​​med 4% urea.

Oppskrifter av tradisjonell medisin er også brukt til å behandle den grove huden til en nyfødt:

Når du bader babyer, kan du bruke avkok av løvblad. I ti liter vann legger du til seks laurbærblad og en spiseskje te. Insistere om en time. Etter fem badninger i behandlingsbadet vil babyens hudtilstand merkbart bli bedre.

Legg til badet for bading infusjoner av urter - kamille, celandine, eik bark, en serie.

Vel hjelper havtorn olje for å smøre de betente områdene.

Du kan selvstendig tilberede salven. Fire teskjeer av baby krem ​​blandes med to teskjeer av granolje. Smør babyens hud to ganger om dagen.

Hvis tørrheten og ruheten av huden ikke overgår i lang tid, er det nødvendig å bli undersøkt for å etablere årsaken.

Tørr hud i et barn - eliminere problemet.

Ved starten av kaldt vær på nettstedet mitt, har forespørselen "tørr babyskinn" blitt veldig populær. Jeg skulle fortsette dette emnet for lenge siden, og nå, endelig, fortsetter jeg.

Som i vinter, og dette, har vi ikke unngått problemet med tørr hud. Vår dermatolog forklart for oss at i den kalde årstiden, når det er mye skitt og smuss, i tillegg til standard klor, blir noe annet stoff tilsatt til vann fra springen.

Etter effekten av hvilken huden også er tørket ut. Forresten er dette problemet ikke bare relevant blant barn, men også for voksne. Jeg tror du allerede har lagt merke til.

Jeg vil også si at hvis i fjor var huden mer skifer og tørr på albuene og knærne. nå ble det mer tørrhet på paven og kinnene.
Men vi vet allerede. hvordan å håndtere. Løst problemet raskt. Jeg vil anbefale til deg, kjære lesere, noen flere måter å eliminere tørrhet på:

1. Etter hvert bad, skyll barnet med tidligere tilberedt, avkjølt eller kokt vann. Når du forsvarer, klipper klor og alle andre skadelige stoffer som et bunnfall til bunnen. Men du må forsvare minst en dag.

Når kokende klordamp fordampes, noe som også er veldig bra, blir vannet renset.

2. For folk og barn med blondt hår anbefales det å ta et bad og dusj så sjelden som mulig. Huden til disse barna er vanligvis utsatt for tørrhet. Hyppig bading kan skade henne veldig mye.

3. Bruk til å bade slike urter som en serie, St. John's wort, kamille, celandine og eikbark. forbedrer hudtilstanden, men skyll etter bading, alt du trenger for tidlig.

4. En annen faktor som påvirker tilstanden til huden er tørr luft i leiligheten. Under alle omstendigheter skal fuktigheten være fra 40 til 80%. Se dette nøye. Tørr luft er svært dårlig for tilstanden til slimhinnen hos et barn.

5. Og jeg vil tilby deg en oppskrift på å lage salve. for hudområder som er mest flakete. 10 kapsler AEvita (vitaminer A og E) skal legges til røret av noen baby fuktighetskrem eller til Bepanten (ofte tatt for sprekker i brystvorten). Klem ut innholdet av kapslene, bland med krem ​​og bruk på problemområder i huden om morgenen og kvelden i 10 dager. Det hjelper veldig bra. Vi sjekket.

Forresten dro vi til landsbyen for nyttårssesongen. Vi bodde der i 10 dager. Frisk luft og godt vann er det beste middelet for tørrhet.

Anbefalinger som jeg ga i en artikkel skrevet tidligere. også ikke verdt å ignorere. Ikke løp problemet. Hun alene vil ikke forsvinne.

Kanskje er problemet ikke i det hele tatt i vannet, og ikke om vinteren mangel på vitamin. Hvis huden, i tillegg til tørking, også er kløe, rødhet, så løp til en hudlege. Mest sannsynlig er dette allerede en sykdom, muligens smittsom.

Og vær sunn!

Utmerket hudfukter til babyer og voksne - Excipialhydroloxen. Prøv det, kanskje du ikke trenger noe annet. Men vær sikker på å sjekke om det forårsaker allergi (litt å sette på håndleddet) og konsultere lege.

Flere Artikler Om Typer Acne