Barnas hud er som en litmusprøve: Det signalerer øyeblikkelig funksjonsfeil i kroppen og feilbehandling. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i sin tilstand. Vi snakker om hvordan å utvikle en algoritme for å ta vare på tørr hud på babyer.

 • Hovedkarakteristika for sunn baby hud
 • Årsaker til tørr hud hos barn
 • Hva betyr et barns tørrhet?
 • Tørr hud på barnets føtter
 • Hvordan eliminere tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hud
 • Forsikringsregler på ulike tider av året
 • Forebyggende tiltak
 • Oversikt over midler

Hovedkarakteristika for sunn baby hud

Myk, øm, fløyelsaktig - det er slik vi vanligvis snakker om babyens hud. Men selv om barnet er sunt, blir hun så langt fra umiddelbart etter fødselen.

Hvorfor? Alexander Prokofiev, dermatovenerolog, medisinsk ekspert på La Roche-Posay forklarer: "Etter at barnet er født, trenger huden å tilpasse seg miljøet. Hos nyfødte er denne prosessen ennå ikke fullført, så huden deres er preget av økt tørrhet, er mer utsatt for irritasjon, rødhet og lettere å skade. Med alderen forsvinner disse funksjonene. "

Normalt, i to år, tykkes øvre stratum corneum i epidermis og huden blir mer beskyttet mot ytre påvirkninger. Sebaceous og svettekjertlene begynner å jobbe mer aktivt, prosessen med termoregulering blir gradvis normalisert. "

Normalt bør barnets hud være blekrosa og ha en god turgor, det vil si være myk og fast til berøring.

Sørg for at badevann ikke er høyere enn 37 grader. © iStock

Årsaker til tørr hud hos barn

"Barnas hud kan bli tørr under påvirkning av både eksterne og interne faktorer," sier Alexander Prokofiev. Vi lister eksterne årsaker.

Bruk av vaskemidler mer enn en gang i uken, for hardt vann for å bade (det er bedre å passere gjennom filteret).

Hold deg i solen uten beskyttelse

Babys hud kan ikke motstå effektene av UV-stråler, slik at barn opptil et år kan holdes under åpen sol i maksimalt fem minutter om dagen, og til og med da "under forsiden" av spesielle barnekrem med høy SPF.

Tørr innendørs luft og overoppheting

Overopphetet luft - en test for det ufullkomne systemet for termoregulering av barnet: huden blir rød, det blir varmt, irritasjon oppstår. Det samme skjer hvis du altfor bryter babyen din.

Kald luft i kontakt med sart baby hud kan forårsake rødhet, tørrhet og irritasjon.

Interne faktorer kan skyldes:

Underernæring, som uttrykkes i mangel på vitaminer;

noen sykdommer, spesielt hud og endokrine;

Etter badet kan babyens hud fuktes ytterligere. © iStock

Hva betyr et barns tørrhet?

Meget tørr baby hud er en grunn til bekymring. Det er mer sårbart, lett skadet, og skadet hud er mer utsatt for infeksjoner, spesielt i barndom.

I tillegg kan tørrhet signalere tilstedeværelsen av:

ichthyosis (et brudd på keratinisering av huden, som manifesterer seg i form av dannelse av skalaer);

andre sykdommer, inkludert diabetes.

Hvis tørrhet er et permanent symptom på barnets hud, er det fornuftig å først konsultere en barnelege, og deretter konsultere en hudlege for en passende behandling.

Tørr hud på barnets føtter

Friksjon av sko og klær kan også forårsake rødhet og flaking av ømt baby hud. Noen ganger er årsaken til overfølsomhet sykdommen, som ble nevnt ovenfor. I alle fall, velg klær og sko fra naturlige materialer til babyen din, og bruk barns allergifremkallende pulver til vasking. For å unngå tørrhet om sommeren, er det bedre å bruke åpne sko.

Hvordan eliminere tørr hud

Bruk fuktighetskrem, kremer eller kroppsrør laget spesielt for barnas hud. Det er alltid skrevet på slike verktøy, i hvilken alder de er ment.

Vann til badekrummer bør ikke være varmt. Den optimale temperaturen for badet er 36-37 grader.

Bathe barnet ditt hver dag, men bruk vaskemiddel ikke mer enn en gang i uken. Velg spesielle delikate formler for dette.

Fukte tørre områder med baby krem, melk eller lotion.

For å forhindre at barnets hud blir tørr, gi ham en drink oftere. © iStock

Forholdsregler for tørr hud

Tørr hud bringer barnet mye angst. Det klør, klør, flager - alt dette blir årsaken til lunger og dårlig humør. Hva kan foreldre gjøre i denne situasjonen? Først av alt, unntatt noen faktorer som fremkaller tørr hud av babyen.

Det er uønsket å bruke såpe når du bader og lekker, det tørker huden.

Vaskekluter fra grove materialer skader også. Vask skal være så forsiktig som mulig.

Ikke vikle babyen din mens du går for å unngå svetting.

Ikke medisinske. Hvis tørrhet vedvarer, kontakt lege.

Forsikringsregler på ulike tider av året

Barnets hud trenger beskyttelse i varmen og i kulde.

Husk at solen ikke kan være i den varmeste tiden, fra 11 til 16 timer. På stranden, bruk alltid en T-skjorte og en lue til barnet ditt, bruk barnas solkrem. Gå tilbake fra turen, vask kremet med SPF og legg fuktighetskrem på huden.

Eksponering for kald og tørr innendørs luft bidrar til overdreven tørrhet i huden. Installer en luftfukter i hjemmet ditt eller regelmessig dekke batteriene med et vått håndkle. Fukt babyens hud etter å ha badet.

Forebyggende tiltak

For å unngå tørr hud, gi barnet ditt en drink oftere. Pass på at kostholdet hans var nok vitaminer. Fukt babyens hud etter å ha badet. Bruk kun hypoallergene produkter som er testet av hudlege i omsorg.

Kremene bør inkludere fuktighetsgivende og beroligende ingredienser: panthenol, niacinamid, oljer (shea, oliven, hvetekim), sinkoksid, vitaminer A, B, E, F, planteekstrakter (kamille, calendula, streng).

Oversikt over midler

Melk for veldig tørr hud Lipikar Lait, La Roche-Posay

Formel med shea smør, termisk vann og niacinamid nærer huden og gjenoppretter dens lipidbarriere. Egnet til bruk hos babyer, barn og voksne.

Gel for å rense huden Lipikar Gel Lavant, La Roche-Posay

Den inneholder sheasmør og niacinamid og inneholder ikke feller og parabener. Det har hud beroligende egenskaper og passer for hele familien.

Årsaker og behandling av tørr hud på barnets kropp: Hva skal jeg gjøre hvis det klør, flager og sprekker?

Tørr hud i et barn er et ganske vanlig problem i alle aldre - både ved 1 år og 7 eller 9 år gammel. Foreldre stiller ofte spørsmålet, hvilke grunner kan provosere en slik stat og hva de skal gjøre. Behandling av flakket hud avhenger av den faktoren som forårsaket tørrhet i huden.

Hvorfor ble babyen født med tørr hud? Hva betyr det hvis et barn på 3 måneder har rød hud på bena sine? Hvilke behandlingsmetoder brukes til å eliminere tørrhet i 4 år? Hva utpeker legen for behandling av 9 år gamle barn?

Mulige årsaker til tørr hud hos barn

Normalt bør babys hud være ren og glatt. Det bør ikke klø, skille eller knekke. Nylig har unge foreldre i økende grad blitt til dermatologer med klager av tørrhet, flak eller grovhet av huden hos spedbarn. De oppdager nederlaget på huden på ulike deler av kroppen - ansikt, armer, torso, ben.

Utilsiktig eller ineffektiv behandling kan føre til endringer i tilstanden til epidermis og dannelse av skalaer. Alle disse faktorene er predisponerende for dannelsen av mikroskader på overflaten av huden. Eventuelle skader på huden, inkludert mikroskader, bidrar til inngrep og reproduksjon av patogene mikroorganismer i de dypere lagene av epidermis.

Hvis tørr hud blir en konsekvens av systemiske sykdommer, krever dette øyeblikkelig behandling. Pediatrics kjente tilfeller av tørr hud under påvirkning av noen eksterne faktorer. Terapien vil være rettet mot å eliminere stimulansen.

akne

Akne i et spedbarn er preget av rødhet og grovhet, samt dannelse av små kviser. Fremveksten av akne utslett leger forbundet med et overskudd av hormoner. Stabilisering av hormonnivåer oppstår på 1,5 måneder uten behov for et behandlingsforløp. Ved denne alderen blir huden restaurert og blir helt ren. Hvis dette ikke skjer og etter 2 måneder med akne, må barnet bli vist hos legen.

Virkning av eksterne faktorer

Huden blir grov og tørr på grunn av eksterne faktorer. Disse inkluderer:

 • Misbruk av barns hygieneprodukter. Deres sortiment på hyllene til butikkene er preget av et bredt spekter, så noen unge mødre er veldig begeistret for å kjøpe. Lidenskap for pulver, kremer under bleen kan påvirke den nydelige huden til en nyfødt baby negativt. Overdreven bruk av baby sjampo fører ofte til tørr hodebunn.
 • Tørr luft. Mange moderne barneleger retter oppmerksomheten til unge foreldre på behovet for å luftfuktige luften i rommet hvor barnet tilbringer tid - sove, leke og spise. Tørr luft påvirker barnas hud negativt.
 • Frost eller blåsende vær. Denne faktoren kan provosere forverringen av huden hos både små og voksne pasienter. Problemer vil oppstå i åpne områder av kroppen.
 • Bruk av urter med tørkeeffekt. Broths fra serien, kamille, eikbark, som brukes til å bade nyfødte, gjør ofte mer skade enn godt. Lett barns hud under påvirkning blir for tørt.
 • Fluidmangel. Mengden væske som forbrukes bestemmer tilstanden til huden. Jo mindre vann eller melk kommer inn i barnas kropp, desto større er sannsynligheten for at huden blir grov og tørket.

Noen sykdommer

Endringer i hudtilstand hos spedbarn er forbundet med utvikling av alvorlige sykdommer. Tørhet og grovhet blir en manifestasjon av to medfødte sykdommer - hypothyroidism og diabetes. I tillegg til dette symptomet er diabetes ledsaget av:

 • økt appetitt
 • høy blodglukosekonsentrasjon;
 • irrepressible tørst.

Arvelig patologi

Genetisk forårsaket tørr hud begynner å manifestere hos barn under 6 år (toppalderen er 2-3 år). Arvelig patologi, som er ledsaget av en forandring i tilstanden til huden, kan snakke om følgende sykdommer:

 • Iktyose. Sykdommen utvikler seg som et resultat av genmutasjoner og manifesteres som en metabolsk lidelse, så vel som keratinisering av hudceller. På begynnelsen blir huden overdried, så pasientens kropp er fullstendig dekket med skalaer.
 • Hyperkeratose. Alvorlig grovhet observeres på pasientens ben, hofter og hode. I tillegg til denne manifestasjonen har spedbarnet økt fortykning og keratinisering av huden. Årsakene til hyperkeratose inkluderer ikke bare en genetisk predisponering, men også vitaminmangel, samt hormonell svikt som følge av stress eller tar visse medisiner.

Orminfeksjon

Forekomsten av tørre lesjoner i deler av barnets kropp indikerer noen ganger tilstedeværelsen av parasitter i barnas kropp. En slik grunn er ekstremt sjelden, spesialister tilknytter hovedsakelig de ovennevnte faktorene. Leger vurderer tørr hud som en reaksjon på de inneholdende toksinene. Ved denne diagnosen vil barnet bli foreskrevet antiparasitisk behandling.

Atopisk dermatitt

Dermatologer behandler røde og røde flekker som et av symptomene på atopisk dermatitt. Patologi tilhører gruppen av allergiske reaksjoner. Blant dens patogener er:

 • Mat. Ved nyfødte barn kan tilpassede melkeformler føre til allergier. Barn som er på HB, er generelt ikke utsatt for å utvikle atopisk dermatitt. Hvis moren er på en diett og ikke misbruker de forbudte matvarer, er sannsynligheten for å utvikle sykdommen lik null. I eldre alder er forekomsten av atopisk dermatitt ofte forbundet med et overforbruk av søtsaker.
 • Feil livsstil eller bruk av visse stoffer av moren under graviditeten. Misbruk av multivitaminkomplekser i feil dosering, hormonelle stoffer, røyking - de viktigste predisponerende faktorene for utvikling av atopisk dermatitt hos en baby.
 • Ull kjæledyr. Hvis en katt eller en hund bor i huset, så er det en mulighet for at ullen vil forårsake en allergisk reaksjon hos et lite barn. Ved første manifestasjoner av atopisk dermatitt bør foreldre midlertidig gi kjæledyret til slektninger eller venner og se på babyen.
 • Akvariefisk. Spedbarn har ofte en allergi mot husholdningsfisk eller mat.
 • Syntetisk. Syntetiske ting er en annen provokerende faktor, så unge foreldre bør kjøpe nyfødte babyklær av bomull.
 • Forkert valgt vaskepulver. Barnas ting skal vaskes med spesielle midler. Deres kostnader er ikke mye høyere enn vanlig. Barnens pulver er forskjellige for hypoallergene komponenter.

Feil hudpleie

Skader på huden på ansiktet eller bak øret er resultatet av feil behandling. I en baby, når det mates, kan melk strømme over øret. Oppkast under opphissingen kommer også inn i øreområdet. Hvis moren ikke tar hensyn til tiden, etter en stund vil tilstanden på dette stedet forverres.

Behandling av tørr hud hos barn

Effektiviteten av behandlingen avhenger av hvor riktig legen har bestemt årsaken til problemet. Terapi krever en integrert tilnærming, som består i å kombinere medisin og ikke-medisinske metoder.

Narkotikabehandling skal utføres bare som foreskrevet av en spesialisert barnelege. Behandling av tørr hud hos barn krever som regel bruk av:

 • Absorbenter. Legemidler i denne legemiddelgruppen bidrar til eliminering av toksiner fra kroppen, noe som forårsaker en reaksjon i form av tørket hud. Sorbenter bør tas av ammende mødre dersom barnet er på HB. Smecta og Enterosgel er blant de mest effektive.
 • Glukokortikoide hormonelle legemidler. Disse stoffene har en betydelig fordel i forhold til andre medisiner - en svært rask effekt. Men de kan ikke kurere årsaken. Dermed er hormoner alltid foreskrevet i kombinasjon med andre legemidler. Foreldre kan ikke selvstendig avbryte eller avbryte behandlingen. Avbestilling av hormonelle stoffer utføres vanligvis gradvis og under oppsyn av en lege.
 • Fuktighetsgivende lotioner. Slike stoffer hjelper ikke bare med å fukte huden, men har også en anti-inflammatorisk effekt. Den mest effektive lotion er Excipial M.
 • Antihistamin medisiner. Tavegil, Diazolin og Fenistil er trygge for barn.
 • Ca preparater. Barn i barndommen disponerer vanligvis kalsiumglukonat.

Ikke-medisinsk behandling er den andre komponenten av kompleks behandling av tørr hud i et spedbarn. Overholdelse av noen enkle regler vil hjelpe unge foreldre til å gjenopprette barnets gamle tilstand av huden. Disse inkluderer:

 • Riktig ernæring. Hvis barnet spiser morsmelk, bør moren se både hans ernæring og hennes. Foreldre må også kontrollere stolenes regelmessighet. Forstoppelse bidrar til opphopning av toksiner i tarmene, som igjen kan forårsake hudproblemer. Hvis huden begynte å knekke og avskal etter at moderen introduserte et nytt produkt, må det bli forlatt. Små 3-4 år gamle pasienter utsatt for allergi bør ikke få eksotisk frukt, søtsaker, stabilisatorer og emulgatorer.
 • Fuktet luft. I rommet hvor barnet bor, er det nødvendig å luftfuktige luften. For det første kan tørrhet forhindres. For det andre, i et rom med fuktig luft, er det mye lettere for et barn å puste.
 • Hyppig går i frisk luft. Hvis barnet har tørrhet, må han tilbringe så mye tid som mulig i frisk luft. Foreldre må være forsiktig for å forhindre at babyen blir overopphetet. For mye spole påvirker hudens tilstand negativt.

Forebygging av tørr hud

Forebygging av tørrhet bør utføres i alle aldre - ved 2, 4, 5, 7 eller til og med 9 år. For å forhindre forekomst av tørre skader på huden, bør følgende regler overholdes:

 • svømme i vann hvis temperatur ikke overstiger 37 grader;
 • Bruk et barn i klær av naturlige stoffer;
 • vask babyens klær separat med babypulver;
 • daglig utføre våtrengjøring gjennom hele leiligheten, samt luftfuktighet i barnehagen med en spesiell enhet;
 • følg barnets ernæring og avføring.

Tørr hud i et barn

Hos mennesker er huden en av de viktigste organene. Det utfører flere funksjoner samtidig: barriere, ekskresjon, sensitiv, termostatisk, lagring og andre. Derfor bør foreldre fra tidlig barndom nøye overvåke tilstanden til huden på babyen deres.

Normalt bør babyens hud være ren, glatt, fri for sprekker og betennelser. Hvis det er endringer (rødhet eller grovhet) på det, bør foreldrene umiddelbart ta hensyn til det. Barnets kropp signaliserer at den har sviktet.

Hvis et barn har tørr hud, så inneholder det kåte laget en utilstrekkelig mengde fuktighet. Utseendet endrer seg - det blir grovt, skrumpet, noen ganger skalt, mister elastisitet. Men dette er ikke det verste. Faren ligger i det faktum at mikroskraper vises i tørr hud, gjennom hvilken patogene bakterier lett trenger inn i de dypere lagene og forårsaker utvikling av dermatologiske sykdommer.

Hvorfor har en baby tørr hud

Tørr hud på et barn oppstår vanligvis i de tre første årene av livet i høst-vinterperioden eller tidlig på våren. Dette fenomenet kan observeres både på separate deler av kroppen (armer, ben, ansikt) og på hele overflaten. Barnas hud er svært følsom overfor effektene av eksterne faktorer, den beskyttende funksjonen utvikler seg bare. Derfor, når det oppstår tørr flekker eller utslett på kroppen, er det viktig å avgjøre hvilke av de personlige hygieneelementene som kan irritere epidermis og ekskludere sjampo, såper, geler, vaskepulvere som babyen kan være allergisk mot. Hvis barnet har tørr hud, bør du bare velge allergifremkallende midler for hygiene og vask, helst uten sterk lukt og klar farge.

Du bør ikke bade babyen din i varmt vann, det har en tendens til å tørke huden, den optimale temperaturen for denne prosedyren er 37 ° C.

Plutselige temperaturendringer kan også forårsake tørr hud i et barn. Alvorlig frost og kald vind ofte forårsaker irritasjon og rødhet i ansikt og hender. Derfor, før du går ut, må barnet smøre de åpne områdene av kroppen med en spesiell krem.

Arbeid om vinteren tørker varmesystemet luften i leilighetene, så i denne perioden anbefales det å bruke spesielle luftfuktere.

Tørr hud av et barn kan være en allergisk reaksjon i kroppen, så du bør være oppmerksom på mat. Blant dem kan være de som provoserer allergier, spesielt sitrus og sjokolade.

Tørr hud på barnets føtter

Ofte er tørr hud i et barn på føttene. Spesielt om sommeren mister det fuktighet i en slik grad at det begynner å knekke og skade. I dette tilfellet er det bedre å bruke åpne sko med maksimal lufttilgang. For å unngå å falle i sprekker av støv og smuss, må du bruke sokker. Det er viktig at barnet trenger å vaske føttene med babysåpe før sengetid, tørke tørk og massasje med en spesiell myknings vitaminisert krem.

Tørr hud på føttene til et barn har høy mottakelighet for infeksjoner, noe som truer med komplikasjoner. All kjent stikkende varme, bleie dermatitt, blekkutslett med utilstrekkelig omsorg raskt spredt, selv en pustulær utslett kan danne seg. For å unngå komplikasjoner er det nødvendig å vise barnet til legen så snart som mulig og begynne behandlingen.

Behandling av tørr hud i et barn

Den epidermis hos små barn er ikke i stand til å beholde fuktighet i tilstrekkelige mengder, så det må fylles på nytt fra utsiden. Valget av fuktighetskrem bør nærmer seg alvorlig, fordi huden er følsom overfor ytre stimuli. Hvis barnet har veldig tørr hud, velg et middel med barnelege. Ofte, i slike tilfeller, anbefaler legene aktuelle preparater med et urininnhold, spesielt Excipial M-lotion, samt et ekstra forløb av vitamin A-inntak i en periode på to måneder. Det absorberes bedre hvis du slipper det før du spiser på et lite stykke svartbrød. I enkelte tilfeller, hvis babyens hud er betent, er E-vitamin foreskrevet, kalsiumtilskudd, fiskeolje. Dosen av medisinering bestemmes av legen.

Det er bedre å bade barnet helt uten skummende vaskemidler. Vegetabilske bad er svært effektive i slike tilfeller. Det er nødvendig å blande i like mengder roseblader og kamilleblomster, hell kokende vann og la det brygge i 15-20 minutter. Deretter belastes og legges til vannet. Prosedyren skal vare minst 10 minutter. Et linoljebad er også effektivt (1 spiseskje er tilstrekkelig).

Etter bading kan du massere babyen din ved å behandle huden din med vitamin A-krem.

Tørr hud av barnet som et tegn på sykdomsutbrudd

Noen ganger kan tørr hud indikere utbruddet av en sykdom. Derfor, i tilfelle rødhet eller irritasjon, må foreldrene kontakte en lege for å gjøre en nøyaktig diagnose, etablere årsaken og starte behandlingen. Tørr hud i et barn, overveiende under 1 år, er ofte forbundet med atopisk dermatitt. Svært kløe, røde områder er lokalisert på ansiktet, uten å påvirke den nasolabiale trekant.

Peeling, skjellformet dannelse på albuene, knærne, kinnene kan være tegn på ichthyosis - en genetisk sykdom der prosessen med keratinisering av celler i kroppen er forstyrret.

Hvis et barns hud er veldig tørt og flak, mest sannsynlig er det A og PP hypovitaminose, eliminerer behandling i form av å ta nødvendige vitaminer ubehagelige symptomer.

Det må tas i betraktning at tørr hud kan skyldes dehydrering av kroppen ved dyspeptiske sykdommer (oppkast, diaré) og kraftig svette.

Tørr flekker på babyens hud

Tørr flekker på barns kropp vises ofte, og det er ikke noe uvanlig eller skummelt, fordi det er veldig følsomt. Men foreldrene burde være bekymret hvis de ikke passerer lenge. For det første kan årsaken til slike flekker være fysiologisk, siden i små barn er fettkjertlene ikke fullt fungerende. For det andre påvirker miljøfaktorer (temperatur og vannhardhet, luftfuktighet, mat, såpe) tilstanden til huden. Første gang du må redusere de berørte områdene, kan du bruke verktøyet som er kjøpt på apoteket, for eksempel Panthenol. Men hvis de tørre flekkene på barnets hud ikke forsvinner, må du konsultere en lege, da de kan være symptomer på slike alvorlige sykdommer som atopisk dermatitt, eksem, psoriasis.

Det er vanligvis vanskelig å bekjempe hudsykdommer, men en rettidig og korrekt diagnose gjør det lettere. Hvis det er tegn på en hudsykdom i en tidlig alder, er det svært viktig å ta øyeblikkelig tiltak og forhindre dens progresjon. Uten skikkelig behandling i en medisinsk institusjon, kan det bli kronisk.

Grov hud i et barn: årsaker og anbefalinger

For noen barn oppdager foreldrene utseendet på tørr og grov hud, og de vises ikke overalt, men bare på enkelte steder - på hodet, på ansiktet, bak ørene, på hender eller føtter. Slike endringer skal rapporteres til barnelege, han vil ikke bare finne ut årsaken til forekomsten deres, men gi også anbefalinger om hvordan man løser problemet.

Hvorfor har et barn tørr hud: mulige årsaker

Fenomenet under vurdering kan forekomme av flere årsaker:

 1. Akne hos nyfødte. Det er preget av rødhet, grovhet og små utslett på huden, som skyldes et overskudd av hormoner i barnas kropp. Som regel forsvinner dette fenomenet med en og en halv til to måneder av barnets liv, barnets hud vil være ren og anbud uten behandling.
 2. Virkning av eksterne faktorer. Grovhet, tørr hud på en baby kan utvikles under påvirkning av visse faktorer:
  • mangel på vitaminer i kroppen;
  • badevann er ikke av god kvalitet;
  • for å bading et barn, brukes medisinske urter, som har en tørkeeffekt - for eksempel eikebark, kamille medisin, streng og andre;
  • mangel på væske i kroppen;
  • effekten av for tørr luft (utilstrekkelig fuktighet i rommet hvor barnet tilbringer mesteparten av tiden);
  • påvirkning på huden av vind og / eller frostluft (grov og tørr foci vises på huden på åpne områder av kroppen);
  • hyppig bruk av sjampo, selv om den bare er beregnet for bruk av små barn
  • overbruk baby pudder.
 3. Noen sykdommer. For visse patologier er fenomenet et symptom. Disse sykdommene inkluderer:
  • medfødt diabetes mellitus, som ikke bare blir preget av utseende av områder med grove og tørre lesjoner på huden, men også et høyt nivå av blodsukker, økt appetitt og økt tørst;
  • medfødt hypothyroidisme, som er preget av langsommere metabolisme, vil tørr og grov hud i dette tilfellet være spesielt fremtredende i albuen og kneleddene.
 4. Arvelig patologi. Vi snakker om genetisk bestemt grovhet, når fenomenet i betraktning begynner å manifestere seg i en alder av opptil 6 år, oftere på 2-3 år. Slike arvelige patologier inkluderer:
  • ichthyosis: Som et resultat av genmutasjoner forstyrres keratiniseringsprosessen av hudceller. I tillegg til hud manifestasjoner, vil dysfunksjonen av de indre organene være til stede;
  • hyperkeratose: økt fortykning, keratinisering av overflaten av huden og brudd på dets avvisning. Råhet og tørrhet i huden er spesielt uttalt i føttene, på lårene, i albuene og på hodet.
 5. Orminfeksjon. Sjelden, men forekomsten av parasitter i et barns kropp kan utløse utseendet på grove og tørre lesjoner på huden. Du kan vurdere dette fenomenet som kroppens reaksjon på tilstedeværelsen av toksiner.
 6. Atopisk dermatitt. Ofte oppstår fenomenet som omtalt nettopp mot bakgrunnen av denne sykdommen, som refererer til allergiske reaksjoner.

Risikoen for forekomst av fenomenet som behandles hos et barn, øker dersom moren under graviditeten tok hormonpreparater, tok vitaminer ukontrollert, røkt og i løpet av barneperioden og i laktasjonsperioden.

Hvis barnet har ammet lenge, vil han få utmerket beskyttelse mot allergi, men i dette tilfellet er mors kosthold av største betydning, unntatt stekt, krydret mat og fettstoffer fra hennes meny. Av stor betydning er også den genetiske predisponering for allergi, ikke bare på moderlinjen, men også på fars side.

Allergene for et barn kan være:

 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • matvarer (inkludert tilpassede melkeformler og morsmelk);
 • akvariet fisk og mat for dem;
 • vaskepulver og eventuelle hygieneprodukter;
 • kjæledyrhår;
 • tobakksrøyk.

Hvis hudens ujevnhet og tørrhet skyldes en allergisk reaksjon i kroppen, kan den være lokal i naturen - for eksempel foregår fenomenet bak ørene i krummene. Ofte blir en stafylokokkinfeksjon forbundet med de berørte områdene av huden, noe som resulterer i skorper og gråt med en ubehagelig lukt.

Vennligst merk: tørrhet og grovhet i huden bak ørene kan ikke være et patologisk fenomen, men bare et brudd på barnevernreglene. For eksempel, når oppkastningsoppkast kan strømme inn i øreområdet og ikke fjernes i tide.

Hvorfor allergier påvirker huden

Hva er en allergi? Dette er kroppens respons på et fremmedprotein, etter at signalet om fremmedheten av proteinet er mottatt, produseres et antistoff for å nøytralisere det. Dette er mekanismen for en allergisk reaksjon. Det er velkjent at allergier kan være forårsaket av stoffer som ikke er proteiner, og i dette tilfellet kombinerer ikke-protein substrat allergen med pasientens blodprotein, og nå betraktes det som fremmed.

I et barns kropp er enzymsystemet umoden og kan derfor ikke bryte ned visse matvarer, og de blir derfor allergener. Det er en annen måte å utvikle situasjonen på. For mye produkt kommer inn i babyens kropp, noen proteiner deles ikke på grunn av mangel på enzymer.

Alienprotein absorberes i blodet. Disse allergenstoffene kan frigjøres fra blodet gjennom nyrene, lungene og gjennom huden med svette. Og akkurat som huden reagerer på dem ved utseende av utslett, kløe og rødhet.

Vennligst merk: Det er viktig å ikke overfeed babyen, for ikke å overbelaste det umodne fordøyelsessystemet.

Hvis vi snakker om atopisk dermatitt, er dens kliniske manifestasjoner avhengig av pasientens alder. Hos spedbarn, denne sykdommen manifesteres av tørr hud, peeling på ansiktet og hodebunnen, bleie utslett selv mot bakgrunnen av upåklagelig hudpleie for barnet. Hvis behandlingen utføres riktig, kan symptomene på atopisk dermatitt enkelt stoppes, men hvis de ikke behandles, opplever barn dypere lag av hud, blærer og sår og uutholdelig kløe.

Atopisk dermatitt hos barn over ett år, som regel, kjøper et forlenget kurs med hyppige eksacerbasjoner. Den patologiske prosessen kan forvandles til tørt eller fuktig eksem, og hvis ubehandlet, bronkial astma og allergisk rhinitt fremgang.

Forebygging av atopisk dermatitt

For å unngå utviklingen av fenomenet under behandling, bør foreldrene ta vare på helsen fra de første ukene av livet. De forebyggende tiltakene av atopisk dermatitt, nemlig utseendet av tørrhet og grovhet av huden, inkluderer:

 1. Kostholdspleie mødre. Det er nødvendig å ekskludere fra kostholdet røkt, hermetisert mat, krydder, sjokolade, eksotiske frukter.
 2. Permanent kontroll av temperatur og fuktighet i rommet hvor barnet er. Lufttemperaturen skal være innen 18-20 grader, fuktighet - ikke mindre enn 60%. Hvis det er behov, må du bruke en luftfukter.
 3. Undertøyet til et barn bør kun gjøres av naturlige stoffer, barn med allergi i historien bør ikke kjøpe yttertøy laget av ull eller naturlig pels.
 4. Det er mulig å bade et barn med såpe ikke mer enn en gang i uken, og det er bedre å bruke renset eller kokt og skilt vann for denne hygieniske prosedyren.
 5. I stedet for å vaske om dagen kan du bruke sanitære våtservietter, men de bør ikke være med dufter og dufter.
 6. Hvis foreldre stadig bruker bleier, må babyen ha et luftbad om dagen.
 7. Hvis det er en genetisk predisponering for allergier, bør myke leketøy utelukkes fra spedbarnets liv, tepper skal fjernes fra rommet, og kjæledyr bør kastes.
 8. Minst to ganger om dagen i et rom hvor barnet er mesteparten av tiden, bør våtrengjøring utføres, men uten bruk av desinfeksjonsmidler.

Behandling av tørr hud i et barn

Siden dette fenomenet oftest er klassifisert av leger som atopisk dermatitt, vil dette materialet vurdere behandlingen av denne sykdommen. Og det vil forresten være ganske vanskelig og lang.

Ikke-medisinsk behandling

Først av alt må du justere og normalisere babyens ernæring. Det er forstått at du må utelukke et matallgenen, hvis barnet er ammet, skal moderen analysere sin egen meny og ekskludere produkter fra den som kan teoretisk utløse et utbrudd av allergi.

Sørg for å ta hensyn til arbeidet i tarmen til moren. Hvis hun stadig lider av forstoppelse, suges toksinene fra en forsinkelse i avføringen til blodet og overføres til babyen med kvinnenes melk. For å bekjempe forstoppelse kan moderen bruke laktulose, lys med glyserin og øke forbruket av gjærte melkeprodukter.

Hvis barnet er på kunstig fôring, bør du søke hjelp av en lege - det kan hende du må endre den tidligere valgte blandingen for mat.

I tilfelle tørrhet og grovhet av huden etter introduksjon av komplementære matvarer, bør foreldrene slutte å gi barnet et nytt produkt og mate kun kjent mat i to uker. Foreldre bør huske: hvert nytt produkt blir introdusert som utfyllende mat separat, avhengighet skal vare minst 3 uker, noe som gjør det mulig å identifisere den sanne stimulansen med stor nøyaktighet.

Hvis barnet er eldre enn ett år, må du holde en dagbok med observasjoner av kroppens reaksjon på forskjellige produkter. Pass på å utelukke fra kostholdet av fisk, egg, sitrusfrukter, oster og jordbær - matvarer som mest sannsynlig vil forårsake allergier. I fremtiden kan de angis, men i små mengder.

I tillegg bør du huske følgende anbefalinger fra leger:

 1. Barn med grov og tørr hud (atopisk dermatitt) er strengt kontraindisert søtsaker, da de øker gjæringen i tarmene og forbedrer absorpsjonen av allergener. Bruken av honning, sukkerholdige drikker og gelé fører til en forverring av helsen.
 2. Forbudt for barn med fenomenet som behandles, er konserveringsmidler, stabilisatorer, emulgatorer og smakforsterkere, eksotiske frukter.
 3. Barnet må gis full mengde drikke, siden mangel på væske i kroppen fører til forstoppelse.
 4. Det er viktig å ikke overfeed barnet. For eksempel, når kunstig fôring i brystvorten de lager et lite hull, slik at krummen spiser sin del av blandingen på ca 15 minutter - slik vil han få glede og følelse av metning.
 5. Det første tillegget er vegetabilsk puree. Og de mest allergivenlige produktene er blomkål og courgette.
 6. Luften i barnehagen skal alltid være frisk, litt kjølig og tilstrekkelig fuktig. Bare i dette tilfellet vil det være mulig å forhindre svette og tørr hud.
 7. Vask baby ting trenger hypoallergen fosfatfritt pulver, skyll minst 3 ganger i rent vann. Hvis tørrheten og ruheten av huden er i et progressivt stadium, komplisert av en bakteriell infeksjon, vil det være nødvendig å skylle vasken i kokt vann.
 8. Retter og leker av barnet skal vaskes regelmessig med varmt vann. Dette bør gjøres uten bruk av kjemiske vaskemidler / rengjøringsmidler.
 9. Et barn bør gå i frisk luft hver dag, og minst 3 timer og i alle vær. Hvis du har en tur på frostige dager, må ansiktet på babyen smøres med en feit babykrem.

Atopisk dermatitt forekommer i bølger - Forværringsperioder erstattes av perioder med remisjon. Men selv i perioder med "lull" må foreldre følge visse regler:

 • når du bader et barn, kan du ikke bruke loofah;
 • sjampo og babybad såpe kan ikke brukes mer enn en gang i uken;
 • hud etter bading og tørking trenger å fukte babykrem, melk eller en spesiell fuktighetsgivende lotion;
 • Det er nødvendig å smøre barnets hud ikke bare på steder med peeling og tørrhet, men gjennom hele kroppen;
 • Så ofte som mulig, må du vaske barnets ansikt og perineum, og du kan bruke våte hypoallergeniske kluter for dette.

Narkotikabehandling

Umiddelbart foreta en reservasjon: behandling av grovhet og tørr hud med legemidler utføres kun under veiledning av en lege og i strengt samsvar med hans avtaler. Narkotikabehandling av atopisk dermatitt involverer:

 1. Bruken av sorbenter Smekta, Enterosgel, Sorbogel, som bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. Hvis barnet er ammet, skal moderen ta de samme stoffene.
 2. Bruken av kremer og salver, som inkluderer glukokortikosteroider, men bare på resept. Med dype hudlesjoner med salver, med overflaten - krem. Uavhengig av å endre dosen eller avbryte disse stoffene er strengt forbudt.
  Vennligst merk:Hormonale salver har en rask effekt - Råhet og tørrhet i huden forsvinner nesten umiddelbart, men slike legemidler beskytter ikke den underliggende sykdommen. Derfor bør salver / kremer med glukokortikosteroider kun brukes i kombinasjon med andre legemidler. Ellers vil huden snart vise seg karakteristiske lesjoner.
 3. Bruk lotion som har en fuktighetsgivende effekt. Mange av disse midler har anti-inflammatorisk virkning og er derfor i mild behandling kan gå uten hormonelle metoder for atopisk dermatitt.
 4. Lotion brukes på babyens hud tre ganger om dagen - morgen (etter å ha våknet opp og vask), og umiddelbart etter bading rett foran en natts søvn. Regelmessig bruk av fuktighetsgivende lotioner reduserer hyppigheten av tilbakefall.
 5. I alvorlig atopisk dermatitt legen foreskriver kalsiumpreparater (Glitserfosfat, kalsiumglukonat), antihistaminer (Diazolin, Zyrtec, Tsetrin). Men her må vi være forsiktig, fordi en av bivirkningene presentert av medisiner er tørr hud, så antihistaminer brukes svært sjelden, bare når uutholdelig kløe.

Foreldre bør ikke være likegyldige for utseendet av lesjoner med grov og tørr hud. Ja, i de fleste tilfeller er dette fenomenet ikke alvorlig for helsen, men i noen er det et tegn på utviklingen av atopisk dermatitt. Behandlingen av en slik sykdom er alltid lang og vanskelig, krever mye tid og tålmodighet hos foreldrene. Ellers kan eksem eller bronkial astma utvikles.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

11,555 totalt antall visninger, 8 visninger i dag

Dr. Komarovsky på årsakene til tørr hud i et barn

Hver mor ønsker virkelig at hennes baby skal se ut som en kommersiell - puffy, smilende, med delikat fløyelsaktig hud, om hvilken man bare vil gni på kinnet. I praksis ser babyer ikke alltid så appetittvekkende ut, og et slikt problem, som tørr hud i et barn, gir foreldrene sine mange grunner til angst. Autoriserende barnelege Yevgeny Komarovsky forteller oss hva som forårsaker tørrhet i huden hos et spedbarn, og hva foreldrene kan gjøre.

Egenskaper av barnas hud

Huden til et spedbarn er vesentlig forskjellig fra foreldrenes hud. Hun er mer sårbar, øm. I det første år av livet er svettekjertlene ikke tilstrekkelig utviklet, og derfor må barnet gi av seg ekstra varme gjennom lungerpusten. Hvis barnet samtidig skal puste for tørr luft, eller bor han i et rom der hele tiden, ved mor og bestemors innsats, er det varmt, blir belastningen på de umodne svettekjertlene voksen og huden forverres.

Stratum corneum (øverst) i barnas hud er godt forsynt med blod, derfor klager eventuelle riper på babyen raskere enn på voksen hud. Stratum corneum, tynt og løst forbundet med andre hudlag, skaper gunstige forhold for irritasjon og skade.

Innledningsvis er tørr hud hos spedbarn nesten aldri grunnet lipidmetning - et medfødt trekk ved alle giftstoffer. Men disse fettene løser opp de fleste kjemikalier som er inneholdt i vaskemiddel, såpe, urin, og derfor er betennelse i huden hos babyer vanlig. Tørr hud kan også skyldes helseproblemer.

Årsaker til tørrhet

Den vanligste årsaken til tørrhet hvor huden føles litt grov er kontaktdermatitt, sier Yevgeny Komarovsky. Når det er, er huden skadet på grunn av kontakt med kjemikalier i vaskemiddel eller husholdningskjemikalier som brukes av mor til rengjøring. Kontakt dermatitt oppstår ofte som respons på klorert vann fra springen, hvor babyen blir badet og vasket bort.

Hvis et barn har tørr hud på leppene, som følge av hvilke lepper sprekker, kan det være flere grunner:

 • tørr luft i rommet;
 • vitamin A-mangel;
 • bivirkninger av noen stoffer;
 • allergisk reaksjon;
 • herpesvirus.

Hvis et barn har tørr hud på kinn eller nese, som et resultat av hvilken det ofte flager, kan du snakke om mangel på vitaminer E, A, samt allergier.

I 90% av tilfellene er tørr hud av pjokket forårsaket av at foreldrene bryter reglene for et gunstig mikroklima - det er varmt og tørt i huset.

behandling

Kontakt dermatitt, hvor lesjonen er ubetydelig og ser ut som små tørre flekker, eliminerer lokal bruk av fuktighetskrem, som barns kremer med tilsetning av aloe. Den mest effektive lokalmedisinen, ifølge Yevgeny Komarovsky, er Beplant salve eller krem. Med mer omfattende lesjoner bør mikroklimaet endres i rommet hvor barnet er.

Vann til bading må kokes eller filtreres, vask barnets sengetøy og klær eksklusivt med spesielle babypulver som har "Hypoallergenic" på pakken. Etter vasking må ting skylles ut, ikke med vanlig vanntvann, men med forkokt vann, siden det under kokingprosessen blir væsken kvitt klor.

I neste video diskuterer Dr. Komarovsky om hudproblemer i allergisk dermatitt.

Hvis huden tørker på grunn av en allergisk reaksjon, kan legen foreskrive antihistaminer, du må finne den sanne årsaken til kroppens utilstrekkelige respons. Dette er oppgaven til allergistaten, og foreldrene må passe på at barnet ikke har kontakt med de vanligste allergenene - dyrehår, støv, plantepollen, kjemikalier og klor. Det er viktig å sørge for at barnet ikke svetter, så gjør det ikke igjen, og rommet - peretaplivat.

Sprukne lepper og grov hud på kinn og nese blir behandlet i henhold til årsaken til at de er sprukket eller tørket. Oljeløsninger av vitaminer A og E er nesten alltid foreskrevet. For lokal bruk anbefales sjøtornolje. For lepper kan du bruke hygienisk fuktighetsgivende leppestift med aloe. Barnet skal drikke mer væske. Når du knuser huden på føttene - hæler og fingre, kan antifungal lokal terapi og alle samme havtornolje foreskrives.

Tips fra Dr. Komarovsky

Mange problemer med tørr hud kan løses ved å skape normale forhold for barnet. Det spiller ingen rolle hvor mye et barn er 1 år eller 15 år gammel, det må puste inn kald og tilstrekkelig fuktig luft. Hvis temperaturen i leiligheten opprettholdes ved 18-20 grader, og luftens relative fuktighet er 50-70%, kan det ikke hende at salver og kremer trengs, for i slike miljøforhold tørker huden sjelden ut.

Dermatologer anbefaler barn (for hvem dette allerede har skjedd) (og Komarovsky er helt enig med dem!) Ikke å bruke varme bad for å bade, det er bedre å begrense deg til varmt vann, mindre ofte å bruke vaskemidler - geler, skum og sjampo. Det er nok å bruke baby såpe en gang i uken. Badingstid for slike babyer bør ikke overstige 10-15 minutter, mens døren til badekaret skal være tett lukket for ikke å redusere fuktigheten. Etter å ha bading et barn med tørr hud, tørk ikke med et håndkle, men tørk dem forsiktig forsiktig.

Når du velger en fuktighetskrem, bør foreldrene foretrekke valgene med tilsetning av oljer. Ikke bruk geler og sjampo med uttalt lukt, mettet parfyme tilsetningsstoffer og fargestoffer. Fra det store sortimentet av såpe er det bedre å velge flytende baby.

Foreldre til et barn med tørr hud bør sørge for at karypene, kryper eller leker, ikke gni mot tepper, slik at klærne ikke gni ham til "problem" steder. Spesiell oppmerksomhet bør velges på valg av engangs ble, det er best å gi preferanse til produsenter som legger et lag impregnert aloe balsam til bleiene.

Et barn med en tendens til å tørke huden bør ikke holde seg lenge i den åpne solen. Hvis du skal ha en ferie ved sjøen, må mamma passe på at barnet er smurt med fuktighetsgivende midler med UV-beskyttelse, og om kvelden, etter en dusj, med en babykrem.

Hva å gjøre hvis et barn har tørr hud på beina, armene og hele kroppen: årsaker og behandling

Eventuelle endringer i barnets hud bør varsle foreldrene. Når en babys hud blir tørr, rød, sprekker, kløe eller flak, indikerer det utviklingen av patologiske prosesser i kroppen, feil omsorg eller mangel på stoffer som er nødvendige for den harmoniske utviklingen. Hva er faren for tørr hud på kroppen, hender, føtter, hode, baby? Hvorfor kan et slikt symptom forekomme hos nyfødte, spedbarn opp til ett år, barn i førskolealderen og ungdomsskolebarn fra 7 år? Hvordan behandle og forebygge disse forholdene? På dette emnet vil vi snakke i detalj.

Hva kan være farlig tørr hud på et barn?

Tørr hud i en baby, selv om forårsaket av uskadelige årsaker, i fravær av riktig behandling kan føre til utvikling av noen former for dermatitt. Det bør også tas i betraktning at tørr hud kan virke som en av de første symptomene på ganske alvorlige patologier, for eksempel hypothyroidisme eller diabetes.

Årsaker og samtidige symptomer

Tørr hud i et barn kan være et resultat av en rekke faktorer, både eksogene og endogene. Kun en kvalifisert spesialist kan på en pålitelig måte opprette kilden til problemet. Hvis babyens hud ser tørr ut, er det viktig at du kontakter din barnelege for å planlegge en omfattende undersøkelse og hjelpe deg med å finne årsaken til problemet.

allergi

Peeling av rød hud på baken og ansiktet på barnet, forekomsten av tørkede flekker på huden på ulike deler av kroppen og ansiktet kan indikere at barnet lider av atopisk dermatitt (se også: behandle en rød grov flekk på barnets hånd eller ansikt med et bilde hvis det dukket opp). Denne patologien oppstår som en manifestasjon av allergi.

Årsaken til en allergisk reaksjon er vanligvis en arvelig disposisjon - både gjennom moren og faren. Hos spedbarn oppstår problemet på grunn av manglende overholdelse av dietten hos sykepleieren. Også allergier hos barn kan provosere:

 1. mat for akvariefisk;
 2. innånding av tobakkrøyk (hvis barnet fungerer som en passiv røyker);
 3. ull katter, hunder, andre kjæledyr;
 4. hygieneprodukter (såpe, sjampo, pulver som brukes til vasking av barnas klær);
 5. syntetiske stoffer som gjør opp klær og sengetøy;
 6. mat (inkludert tilpasset melkeformel og brystmelk i tilfelle et spedbarn).

Hudssykdommer

I en alder av 2 til 6 år kan det oppstå en arvelig hudsykdom hos et barn. Vanligvis blir de første symptomene merkbare før babyen når 3 år, men det er tilfeller der tørrhet og flak ble observert i tidligere eller senere perioder (4-5 år).

Hvis babyens hud har blitt veldig tørr, flak og sprekker, kan følgende patologier forårsake:

 • Hyperkeratose. Symptomene vises vanligvis på hodet, albuene og beina til babyen (det oppstår tørre flekker på hoftene og føttene) (vi anbefaler å lese: røde flekker på hodet til nyfødte: årsaker og behandling). Arvelig hyperkeratose antas å forekomme når den utsettes for provokerende faktorer: i sykdommer i fordøyelsessystemet, interaksjon med syntetiske vaskemidler, overdreven ultrafiolett bestråling, hormonell forandring (spesielt hos ungdom), hormonelle medisiner eller beriberi.
 • Iktyose. Arvelig patologi forbundet med svekket prosess av keratinisering av hudceller. Over tid blir pasientens kropp dekket med skalaer, som ligner på fiskeskala, hvorfra sykdommens navn stammer fra. Det ledsages ikke bare av tørr hud, men også av forstyrrelser av metabolske prosesser, dysfunksjon av indre organer.

Feil hudpleie for barnet

Tender hud av babyen, spesielt i de tidlige stadier av utviklingen, krever forsiktig og skikkelig omsorg. Hvis foreldrene forsømmer hygiene eller gjør feil, tar vare på barnet, kan babyens hud tørke opp og begynne å skrelle av.

De vanligste feilene til unge foreldre, som kan føre til tørking av barnets hud:

 • hyppig bruk av babypulver (vi anbefaler å lese: hvordan du bruker babypulver riktig: instruksjoner);
 • bruken av sjampo (selv av høy kvalitet, designet spesielt for babyer) ofte 2 ganger i uken;
 • dårlig kvalitet, hardt vann for å bade en baby;
 • Hyppig bading av et barn i buljonger med medisinske urter med tørkeeffekt (kamille, streng, eikebark);
 • dårlig fjerning av oppkast som faller under oppkast i hudens folder.

Bleieutslag

Hvis barnets hud er overopphetet eller gnidd lenge, er i direkte kontakt med fuktighet, kan blæreutslett forekomme. For varme klær, et lengre opphold i en våt bleie, eller mangel på hyppige bleendringer kan forårsake skade på huden.

Bleieutslett vises på hvilken som helst del av spedbarnets hud som er utsatt for faktorene som er nevnt ovenfor (vi anbefaler å lese: hvordan behandle bleieutslett hos nyfødte gutter?). I utgangspunktet ser de ut som uttalt røde områder. I mangel av skikkelig omsorg og behandling, vil irritasjon øke, mikroskraper begynner å danne på huden, utslett og suge vil dukke opp.

Andre grunner

Følgende årsaker til tørr hud bør også noteres:

 • mangel på væske i kroppen;
 • tørr innendørs luft;
 • vitaminmangel;
 • medfødt diabetes mellitus (ledsaget av økt nivå av glukose i blodet, økt tørst og appetitt);
 • hypothyroidism (størst tørrhet observeres i områder av albuen og kneleddene);
 • orminfeksjon.

behandling

Foci av tørr og flakket hud bør ikke ignoreres. Hvis årsaken til problemet er åpenbar (for eksempel, babyen tok lang tid i en våt bleie eller ble for varmt påkledd), trenger slike tilstander ikke hjelp av en spesialist, men du bør ikke vente til alt går bort av seg selv. I alle andre tilfeller må barnet vises til barnelege.

Narkotika terapi

Det er viktig å huske at bruk av narkotika kun er tillatt etter samråd med barnelege. Salve eller gel, som hjalp en baby, kan være ineffektiv i å behandle en annen eller skade ham.

Blant de mest effektive legemidlene som brukes til behandling av tørr hud hos et barn, er følgende grupper av legemidler:

 • antihistaminer (Cetrin, Zyrtec), kalsiumpreparater (Kalsiumglukonat, Glycerofosfat) - er foreskrevet for alvorlige former for atopisk dermatitt;
 • fuktighetsgivende lotioner - vanligvis brukt tre ganger om dagen;
 • kremer og salver - hvis vi snakker om overfladiske lesjoner, anbefales det å bruke krem, hvis dyp salve (produkter med glukokortikosteroider kan kun brukes som foreskrevet av lege);
 • for bleieutslett kan fuktighetsgivende og helbredende midler anvendes, så som Bepanten, Dexpanthenol;
 • For å fjerne giftstoffer fra kroppen, anbefales det å gi babyens sorbenter - Enterosgel, Smektu, Sorbogel.

Folkemidlene

I noen tilfeller viser tradisjonell medisin høy effektivitet i behandlingen av tørre barns hud. Før du bruker noen hjemmeoppskrifter, kontakt en barnelege for å unngå utilsiktet skade på babyen. Blant de mest populære folkemedisinene er bad med dekk av medisinske urter, havtorn og olivenoljer påført den berørte huden.

Havtornolje er en god hjelpemiddel for tørr hud i et barn.

Forebygging av tørrhet og flaking av huden på føttene, hendene og andre deler av kroppen.

Baby helse krever konstant omsorg fra de første minuttene av livet. Hvis du utfører enkle forebyggende tiltak, er det mulig å minimere utseendet på symptomer som desquamation og tørrhet i huden hos barn.

Slik at barnet alltid føles komfortabelt, og huden er fortsatt sunn og øm, anbefales det å bli styrt av følgende regler:

Flere Artikler Om Typer Acne