Tørr hud rundt øynene er et problem som oppstår ofte, uavhengig av hudtype og alder. Vi forstår årsakene til dette fenomenet og forklarer hvordan å eliminere konsekvensene.

 • Hovedårsakene til tørr hud på øyelokkene
 • Tørr øyelokk hud: hva å gjøre
 • Øyeomsorgsregler
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Oversikt over midler

Hovedårsakene til tørr hud på øyelokkene

Hovedårsaken til at øyelokkhuden lider av tørrhet er at det er få sebaceous kjertler i dette området, og derfor er den hydrolipidiske filmen som beholder fuktighet tynnere. Det er derfor området rundt øynene kan oppleve tørrhet, uavhengig av hudtype.

Huden på øyelokkene er naturlig forsvarsløs. © iStock

I tillegg til sårbarheten til det naturlige beskyttelsesmantelet, er epidermis rundt øynene tynt og løs, noe som fører til fordampning av fuktighet. Som et resultat blir øyelokkhuden ofte dehydrert.

Mangel på næringsstoffer

Med en streng diett som ekskluderer animalske og vegetabilske fettstoffer, mottar kroppen ikke essensielle fettsyrer, noe som kan bidra til tørr hud generelt og øyelokkhuden spesielt. "Øynene til noen nybegynne vegetarianere som med vennlig hilsen tror at det er nok jern i epler og bokhvete, ser ikke den beste måten, selv om dette ikke er slik," tilføyer Vichy medisinsk ekspert Elena Eliseeva.

Ultrafiolett stråling provoserer en beskyttende reaksjon av huden - hyperkeratose, på grunn av hvilket vev ser grovt ut. Den kalde vinden forårsaker tårer i øynene, og kontakt av den salte væsken med huden i frosten fører uunngåelig til ikke bare tørrhet, men også irritasjon.

Lav luftfuktighet

Huden på øyelokkene lider sterkt av tørr luft: i rom med oppvarming eller air condition og i en bil utstyrt med et klimaanlegg.

Det er ofte årsaken til tørr og flakket øyelokkhud.

Tørr øyelokk hud: hva å gjøre

Alt vi kan gjøre er å ta hensyn til de naturlige egenskapene til øyelokkets hud og eliminere eller i det minste redusere innflytelsen fra negative faktorer som kan forverre den allerede vanskelige stillingen av huden rundt øynene.

UV beskyttelse: solbriller beskytter netthinnen og øyelokkhuden.

Bruk pleieprodukter som ikke bare inneholder hydrofiks, men også lipider: øyelokkhuden trenger både vann og fett som hindrer fuktighet i å fordampe.

Juster dietten: Et balansert kosthold, rik på grønnsaker, vegetabilske oljer, essensielle og essensielle fettsyrer, vil bidra til å unngå økt tørrhet i huden.

Øyeomsorgsregler

Siden naturen har lagret på talgkjertlene i dette området, har det blitt utviklet spesialverktøy for huden rundt øynene, designet for kunstig å opprettholde en vannholdig hydro-lipidfilm. La oss fortelle hvilke teksturer som bedre takler denne oppgaven, og hvilke som ikke passer til tørr hud på øyelokkene.

Lett krem, emulsjon

Disse er ideelle formler: lavt fett, de absorberes godt, kompenserer for mangel på lipider.

Gelstrukturer er ikke veldig komfortable med svært tørr hud og kan føre til tetthet. De unngås best.

oljer

Liker du oljer? Velg ferdige formler basert på dem, laget av fagfolk spesielt for omsorg for øyekonturen.

Sikkerhets forholdsregler

Noen ganger fremkaller vi selv økt tørrhet i huden rundt øynene. © iStock

Ofte i det faktum at øyelokkets hud blir ekstremt tørt, skyldes vi oss selv: ignorerer dens egenskaper og behov, vi behandler det på en upassende måte. Husk hva du absolutt ikke kan gjøre.

Vask av sminke med såpe. PH-nivået og vaskebunnen av såpen, samt ethvert middel som ikke er opprettet for øyesminke, er ikke egnet for dette sårbare området. Hun vil svare minst peeling.

Bruk ansiktskrem. Ansiktsprodukter er ikke egnet for området rundt øynene på grunn av dets fysiologiske egenskaper. Det er tynnere, utsatt for puffiness, pluss det ligger i nærheten av øyens slimhinne, noe som betyr at det er stor risiko for allergi og irritasjon. Selv om du allerede har opplevd ansiktskrem eller serum i dette området, og ikke noe forferdelig har skjedd, ikke slapp av. Reaksjonen kan ikke komme umiddelbart, men det vil bli vanskeligere å håndtere konsekvensene.

Gni øynene med hendene eller et håndkle. Dette er uakseptabelt grov håndtering for skjøre hud med en svekket lipidfilm.

Bruk av legemidler uten bevis. Å kjøpe øyedråper uten lege resept er ikke en god ide. Vær forsiktig med midler for å stimulere veksten av øyevipper. Kanskje vil øyevippene bli lengre, men hva er meningen hvis de "dekorerer" røde øyne som er hovne fra en allergisk reaksjon?

Tørr øyelokk hud, hva du skal gjøre - årsaker, behandling oppskrifter, tips

Huden rundt øyelokkene og øynene er veldig tynn og sårbar. Det er derfor det er under stor innflytelse av eksterne og interne faktorer. Kvinner spør ofte spørsmål: "Hvis du har tørr hud på øyelokkene, hva skal du gjøre? Hun er så øm og mister veldig elastisitet. Hvilke hudpleiebehandlinger bør du utføre? " Alt er veldig enkelt, mye enklere enn det virker. Vi snakker om dette i artikkelen.

Hva forårsaker tørr hud på øyelokkene?

Ulike årsaker kan føre til tørrhet i huden rundt øynene: øyesykdommer, allergier, upassende pleieprodukter.

Den første og vanligste årsaken til tørre øyelokk er blefarit, med andre ord kronisk øyelokkbetennelse.

Du kan finne den under rødhet, tørrhet, samt hud kløe og hevelse i øyelokkene. Det manifesterer seg i rødhet, kløe og tørrhet og generell irritasjon av huden rundt øynene.

Men dette er ikke den eneste grunnen.
• Hvis du er allergisk, er det sannsynlig at øyelokkene vil være et av stedene med intoleranse for noe produkt eller stoff.
• Problematisk hornhinne;
• I dag er det mye sjampo og rensemidler som kan forårsake tørr hud rundt øynene. Hvis du begynte å merke et slikt problem i deg selv, er det bedre å bytte til hypoallergeniske midler.
• Everyday sminke som du legger på øyelokkene eller øyevipper, kan også forårsake allergi i ansiktet eller en allergisk reaksjon på øyelokkene.

Se en av disse tørre forhold, bør oppsøke lege, slik at senere var det ingen problemer med synet. Tross alt er øyet og øyebollet koblet sammen.

Tørr øyelokk hud, hva å gjøre

Hvis øyelokkhuden blir tørr, er det først å kontakte en øyeleger som vil foreskrive

Hvis øyelokkhuden begynner å tørke ut på grunn av en slags sykdom, er det første å gjøre med en lege, nemlig en øyelege.

En erfaren lege vil foreskrive riktig behandling for deg, og alle problemer vil forsvinne.

I så fall, hvis den tørre huden rundt øynene ikke har noen spesiell skade, bør du bare følge noen viktige regler.
• Drikk væsker med minst 1,5 liter om dagen fordi tilstanden til huden må opprettholdes ikke bare utenfor, men også fra innsiden;
• Spis riktig og følg et bestemt diettregime;
• Bruk fuktighetskrem til øyelokkene, mens du trenger å nærme seg valget av kosmetisk produkt. Husk å lese sammensetningen og holdbarheten til kremer for området rundt øynene;
• Huden til huden rundt øynene bør utføres med produkter som inneholder naturlige ingredienser;
• Sørg for å vaske av sminke før du går i seng, det er bedre å bruke mycelvann til dette;
• Unngå kontakt med øynene når du bruker forskjellige typer ansiktsmasker på huden.
• På kvelden må du bruke en beroligende og fuktighetsgivende krem. Under søvn vil han forsiktig gjenopprette huden.
• I tillegg til dagkrem for området rundt øynene, er det også tilrådelig å kjøpe nattkrem.
• Du bør forlate dårlige vaner som påvirker tilstanden til ansiktets hud negativt. Det er nødvendig å besøke oftere i friluft, for å ta vitaminer til hud.

Tørr hud rundt øynene behandles ganske raskt, og det tar ikke mye arbeid og kostnader. Ikke glem at den beste måten å unngå et slikt problem på er regelmessig og skikkelig omsorg for øynene og huden rundt dem.

Folk oppskrifter for tørr øyelokk hud

For tørr hud rundt øynene, kan du bruke folkeknikker, masker eller komprimerer.

Hva er noen populære oppskrifter for å bli kvitt tørre øyelokk?

Når våre bestemødre og farmemødrene ikke engang visste at det er spesielle kremer, kremer for ansiktspleie. De brukte de enkleste folkemidlene, som i vår tid kan bli funnet på kjøkkenet av noen vertinne. Og lage sine egne pleieprodukter for huden rundt øynene: masker, komprimerer.

Bananøymask
Det er nødvendig å knede en moden banan og i like mengde blandet med smør, forsmeltet. Påfør på øyelokkene med lette massasjebevegelser i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann. Denne masken nærer huden og beriker den med vitaminer.

Mask fra hytteost
2 ss. ostemasse bland med melk, krem ​​og honning til 1 ts. hver. Legg til noen dråper olivenolje og rosmarin eterisk olje til blandingen. På samme måte som forrige maske, bruk på ansiktet i 15-20 minutter og skyll med varmt vann.

For å eliminere tørrhet av koi i øyet, kan du lage en honningmaske som nærer og fukter huden.

Honey Mask
For en slik maske må du blande litt smeltet honning, slått egghvite og mel. Påfør ansiktet og la det gå til tykt. Skyll med varmt vann forsiktig og forsiktig.

Urte komprimerer
Det er nødvendig å fylle kamilleblomster og tørr persille med kokende vann. Insistere om 1 time. Stam gjennom osteklær og legg i kjøleskapet.

Prosedyren må begynne med påføring av en oljeoppløsning av vitamin E, som finnes i apoteket. Etter det må du fukte øyelokkene infusjon av medisinske urter og la i 20 minutter. Vask av med varmt vann.

Ikke glem at tørr hud på øyelokkene, dette er en konsekvens av feil hudpleie rundt øynene. Ta vare på ansiktet ditt regelmessig og bare da vil du kunne holde henne ung i svært lang tid, til tross for påvirkning av eksterne og interne faktorer.

Ofte stilte spørsmål

Anna, 19 år gammel:
- God ettermiddag. Fortell meg hvor mange ganger om dagen du kan nærme huden med oljer for huden rundt øynene?

Spesialist svar:
- Hei. Å nære tørr hud på øyelokkene og rundt dem er nok 3 ganger om dagen. Det er best å bruke olivenolje, kakaosmør, sesam og valnøtt.

Alla, 25 år gammel:
- Hei. En venn fortalte meg nylig at røyking også kan påvirke ansiktets hud. For øyeblikket har jeg tørr øyelokk hud, hva skal jeg gjøre? Kan dette føre til røyking? Jeg har røyket i nesten 3 år.

Spesialist svar:
- Hei, Alla, først og fremst må du bli kvitt denne avhengigheten. Og umiddelbart gå til en øyelege for å sjekke synet ditt.

Hvorfor huden rundt øynene ble tørr

Tørrhet av det øvre laget av huden (epidermis) er oftest forårsaket av mangel på fuktighet. Cellulær metabolisme bremser ned, hudrynker dannes - rynker. Ytterligere symptomer i form av kløe, rødhet, ødem - en grunn til å konsultere lege. Det er viktig å bevare skjønnheten og forhindre komplikasjoner av en mulig sykdom.

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

 • mangel på vann i kroppen;
 • dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk;
 • brudd på reglene for øyelokk hudpleie;
 • allergiske reaksjoner;
 • mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

 1. hud,
 2. inflammatoriske,
 3. smittsomme
 4. oftalmisk,
 5. endokrine og andre sykdommer.

I dette tilfellet er riktig diagnose og tilstrekkelig behandling viktig, som kun kan foreskrives av en lege.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis;
 • tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer;
 • Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

 • Ikke fukt det med spesielle kremer;
 • ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg;
 • ikke vaske sminke for natten;
 • feil påført krem ​​på øyelokkområdet;
 • bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

 1. rensing,
 2. toning,
 3. bruke øyekrem.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

 • pleie og dekorative kosmetikk;
 • matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.);
 • husholdnings kjemikalier;
 • kjæledyr dander og dander;
 • tar medisinske og vitaminpreparater;
 • blomstrende planter, inkludert innendørs;
 • vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

 • alvorlig allergisk reaksjon;
 • alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne)
 • hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen);
 • fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Lær hvordan du gjør en hjemmelaget ansiktsskrubb for tørr hud. Trenger du spesielle vitaminer for tørr hud? Svaret er her.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

 • For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel;
 • Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

 1. med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder;
 2. med krem ​​og fersk ferskenpuré;
 3. fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje);
 4. fra revet eller skiver av fersk agurk;
 5. fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Les hvordan du bryr deg om tørr hud. Hvorfor tørk hud på brystvorter? Detaljer i artikkelen. Hva skal jeg gjøre hvis et tørt sted skiller på huden? Les videre.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

 • observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag;
 • bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem;
 • Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter;
 • daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Tørr øyelokk hud

Huden i ulike deler av menneskekroppen er veldig forskjellig, har en rekke fysiologiske og anatomiske egenskaper. Således er den tynne huden med epidermal laget, er et forholdsvis lite antall av talgkjertler og kollagenfibre i området rundt øynene og øyelokkene. Tørrhet i øyelokk, irritasjon, betennelse - et fenomen ganske ubehagelig, men det er ganske forståelig, som mild, sensitiv, tynn hud på øyelokkene er stadig utsatt for angrep for å unngå at det blir hovedmålet og grunnlaget for hudpleie alder.

Vanlige årsaker til tørre øyelokk

Solens brennende ultrafiolette stråler, kald, vind, forurenset luft - bare en del av de negative faktorene, fører ofte til at huden på øyelokkene blir tørr. Listen over årsaker til tørrhet i øyelokkene kan også omfatte stressene som den moderne mannen hele tiden gjennomgår, feil dagbehandling, søvnmangel eller dårlige vaner, som for eksempel røyking. Mangelen på tilstrekkelig hudpleie, daglig bruk av kosmetikk, bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet har også stor innflytelse på strukturen i huden, noe som forårsaker en rekke negative, noen ganger irreversible endringer.

Men i tillegg til "innenlands", eksterne faktorer, økt tørrhet i huden kan være et resultat av visse smertefulle forhold. For eksempel manifesterer seg en inflammatorisk hudsykdom som blefaritt, med flere karakteristiske tegn, hvorav den ene er tørre øyelokk. Et lignende symptom er ledsaget av en annen dermatologisk sykdom - atopisk dermatitt.

Et ubehagelig fenomen kan skyldes:

- ulike øyeinfeksjoner

- problemer med hornhinnen

- dysfunksjon av talgkjertlene som ligger på huden rundt øynene;

- allergisk mot mat, pollen, insektbitt, etc.

For å fjerne tørrhet i øyelokkene, som utviklet seg som følge av eksterne negative effekter, er det nok å gi huden optimal fuktighetsgivende og spesiell pleie. Det vil hjelpe til med dette og forkastelsen av noen parfymer eller kosmetikk som inneholder komponenter som er skadelige for huden (såpe, sjampo, øyenskygger, mascara, kremer, etc.). Hvis tørrårsårsaken er en dermatologisk eller indre sykdom, vil det bli nødvendig med spesiell behandling, som skal foreskrives av en spesialist etter en nøye undersøkelse av pasienten.

Hvordan bli kvitt tørre øyelokk

Den rimeligste måten å slippe av med tørr hud på øyelokkene - hjemmelagde produkter laget av naturlige ingredienser i henhold til populære oppskrifter.

Utmerkede resultater, for eksempel, kan oppnås hvis det bare er 2 ganger i uken å lage masker fra vaktelegg og vegetabilsk olje. For en prosedyre er det nok å ta en eggeplomme, tilsett en dråpe oliven eller solsikkeolje til den, gni den godt og påfør den på tidligere rengjorte, tørre øyelokk. Etter 15 minutter skal den tørkede blandingen fjernes med en fuktig bomullspinne eller sminke.

For ikke bare å fukte huden, men også for å gi den ekstra næring, kan du legge til litt havregryn til eggeplommen (grindflak i en kaffekvern) og litt honning. Denne maskekrem på øyelokkene bør også være 15 minutter, hvorpå blandingen skal vaskes med varmt vann og legg kaldt fuktig te på øynene med svart te.

Eksperter kaller aloe leaf fresh pulp den perfekte måten å bekjempe tørrhet på øyelokkene. Den enkleste måten å bruke dette unike anlegget er å kutte et tykt ark, fjerne huden, slip massen i mush og legg den på øyelokkene. Aloe Vera beskytter ikke bare huden helt, men på grunn av dens bakteriedrepende egenskaper, lindrer irritasjon, kløe, brennende.

Hvis øyelokk tørrhet skyldes blepharitis eller dermatitt, bør du søke hjelp fra en hudlege og / eller en øyelege. Etter å ha funnet ut årsaken til sykdommen, vil legen foreskrive en pasient riktig behandling og forklare reglene for øyelokk hudpleie for å gjenopprette beskyttelsesfunksjonene til epidermis.

Hvorfor tørker?

Tørr hud rundt øynene er et ganske alvorlig problem, da kvinner i nærvær av slike opplever ubehag og smerte, og ofte ikke kan bruke sminke og sminke.

Hvis årsaken ligger i en bestemt sykdom, er det nok å besøke en oftalmolog, som kan ordinere den nødvendige behandlingen.

Men hvis årsaken ikke er så viktig, må du følge følgende regler:

 1. Fukter huden regelmessig med spesielle kremer.
 2. Plukk opp rensemidler og ansikts tonics som inneholder naturlige, hudvennlige ingredienser.
 3. Forsiktig beskytte området rundt øynene mot UV-stråler (solbriller kan brukes, men bruk av en spesiell krem ​​med beskyttende filtre vil være mest effektiv).
 4. Når du bruker ansiktsmasker, unngå kontakt med huden rundt øynene.
 5. Vedlikehold av fuktighet fra innsiden ved å drikke mye væske daglig (minst to liter). Te og kaffe har evnen til å fjerne væske fra kroppen, så det er bedre å drikke rikelig med renset vann.
 6. Overholde et sunt kosthold og en sunn livsstil.
 7. Velg forsiktig hudpleieprodukter, bruk lys, fuktighetsgivende tonics, kremer og geler med vitaminer A og E.

Hvordan fukte hjemme?

I dag omfatter serien av hvert kosmetisk selskap en serie hudpleieprodukter rundt øynene. Det er nok å bestemme seg for et selskap du stoler på.

Det er også mange hjemreparasjoner og oppskrifter for å fukte huden rundt øynene.

Quail egggeoljer - myke og fuktighet huden, noe som gjør det mer tonet og sunt.

For å forberede masken er det nok å ta eggeplommen og slip den med en dråpe vegetabilsk olje (solsikke eller oliven). Påfør blandingen på en tidligere rengjort overflate, skyll med varmt vann etter femten til tjue minutter.

For å fikse resultatet, er det nok å bruke denne masken en eller to ganger i uken.

Du kan også lage en maske på grunnlag av eggeplommen med tillegg av en liten mengde honning og havregryn. Bland ingrediensene grundig, bruk masken på ansiktet i tjue minutter, skyll deretter med varmt vann og gjør kaldt komprimering fra teposer.

Aloe er kjent for sine helbredende egenskaper for huden rundt øynene.

Du må forberede en aloe leaf, hogge den, pakk den i en plastpose og legg den i kjøleskapet (eller på et annet, kjølig mørkt sted). Etter ti dager, klem juice fra bladene og bruk den til å tørke huden rundt øynene.

Denne juiceen er i stand til å gjenopprette irritert, tørr og til og med betent hud.

Hjem Nourishing Eye Cream basert på naturlig dyrefett er ideelt for svært tørr hud rundt øynene.

Smelt en spiseskje interiør eller svin usaltet fett i et vannbad, legg til 2 ss vegetabilsk olje (oliven, fersken eller aprikos vil fungere godt).

Bland alt godt for å få en homogen masse, som må overføres til en beholder med lokket. Den resulterende blandingen bør være smurt hud i øyet tre ganger i uken før sengetid, ikke vaske den av til morgenen.

Sammensetningen skal oppbevares i kjøleskapet, men ikke mer enn 20-25 dager.

Det er hevelse under øynene og mørke flekker? Lær hvordan du blir kvitt dem.

På de skadelige komponenter i kosmetikk https://ladyup.online/kosmeticheskie-sredstva/vred/vrednye-komponenty-v-kosmetike.html

Hvordan gjenopprette kosmetikk?

Tatt i betraktning at under øyelokkets hud er det praktisk talt ingen muskler og subkutant fett, er det mest utsatt for å strekke seg. De første mimic rynker vises akkurat her.
Hvis du fortsatt er ung i dag, og øyelokkets hud er i god stand, er den jevn og glatt, men du bør ikke forsømme omsorgen for henne.

Ta vare på huden rundt øynene, anbefales å starte i ungdommen: jo desto bedre.

Dette betyr selvfølgelig ikke at fra morgen til kveld må du smøre det med alle mulige midler fra tidlig aldring. Du trenger bare å huske på at på grunn av den meget fine strukturen og mangelen på subkutant fett, mister huden rundt øynene veldig elastisitet og blir tørr.

For å rense huden rundt øynene, må du bruke spesiell kosmetisk melk eller andre fuktighetsgivende midler som helt fjerner støv og sminke uten å strekke huden.

I intet tilfelle kan du ikke bruke såpe - det vil tørke huden ytterligere.

Det er ønskelig, og for eiere av tørr hud - det er bare nødvendig at ikke bare øyekrem, men også sminkefjerner har fuktighetsegenskaper.

Den enkleste regelen er å fjerne øye sminke daglig! Rester av sminke i ansiktet - dette er en ekte gift for huden.

Make-up bør fjernes med spesielle bomullsdyner som ikke har lint. Etter å ha fjernet sminken må du bruke kosmetikk som er godt absorbert i øyelokkets hud og har antiallergiske egenskaper som utfører funksjonen av ernæring og fuktighetsgivende.

Kremer er mest egnet for tørr hud. De glatter ut rynker forårsaket av fuktighet, kompenserer for tap av lipider (fett, som mangler spesielt i området rundt øynene), og gjør hudflaten smidig og jevn.

Du må være spesielt oppmerksom på sammensetningen av kremer du bruker: for å unngå midler, som inkluderer lanolin. Det forårsaker allergiske reaksjoner, rødhet og tørr hud.

Du må velge produkter som har riktig PH-nivå og sammensetning.

Lotioner absorberes veldig raskt av huden på grunn av sin lette sammensetning, noe som gjør at du kan glatte rynker, gjør huden jevn og glatt, skinnende og fuktig.

De mest effektive og nyttige geler; de er svært sensitive (spesielt hvis du bruker kontaktlinser) eller hvis øynene dine er utsatt for hevelse. Gels kan påføres på øyelokkene.

Årsaker til tørr hud rundt øynene

Tykkelsen på huden på øyelokkene, uten fett, ikke mer enn 0,5 mm. Svette og sebaceous kjertler er her, men svært få. Nødvendig elastin og kollagen her når nesten ikke. Her er derfor tørrheten i huden rundt øynene en hyppig forekomst hos mange av oss etter 25 år. Men ikke bare alder er å klandre.

Når tørr hud rundt øynene vises, er årsakene: mangel på luft, mangel på vann, søvnmangel, arbeid foran en datamaskin, røyking. Allergier og bakterier spiller også en rolle, samt kosmetikk av dårlig kvalitet. Når tørrhet blir smertefullt og ikke går forbi bakgrunnen, må du kontakte en optometrist. Hvis fuktighetsgivende kremer permanent eliminerer tørrhet, så er tingen mangel på omsorg.

Nødvendig friskhet og eliminere tørr hud i øyet kan godt, takket være erfaringene fra våre forgjengere!

Bestemors øyeomsorg tips

Oppskrifter av masker som kloke kvinner har tenkt på når det ikke var noen kremer og tonics i sikte, er ganske enkle og er laget av det som ofte skjer i huset og på bordet.

Advarsel! Enhver maske skal påføres på renset hud, etter at du har forsikret deg om at du ikke er allergisk mot ingrediensene!

Eggmaske for tørre øyne

 1. Kylling eller vaktelegg eggeplomme.
 2. Olivenolje - halv ts.

Bland langsomt disse elementene og bruk den resulterende massen på øyelokkene i 15 minutter. Skyll med varmt vann i ytterligere 10 minutter, legg øynene på en pose med te, svart eller grønt. Du kan våte bomullsputen i bryggen og feste den.

Resultatet blir umiddelbart! For å opprettholde effekten i en uke kan masken gjentas.

Agave lotion for hud rundt øynene

Ikke bekymre deg, vi snakker bare om aloe. Klem sin juice på fingeren, tørk øyelokkene og la den tørke helt. Bedre å gjøre det om natten. Burning fra tørrhet, vil selv rødmen gå bort om morgenen! Som en lotion kan du bruke druefrøolje - på apotek eller butikker i orientalske varer kan du alltid finne den.

Bee Mask

Bland en skje med honning, hvit eller vaktelegg, bruk en maske. Etter 15 minutter, vask masken og tørk huden med en dråpe olivenolje.

Komprimer "Vegetabilsk seng" mot tørr hud rundt øynene

Som du kanskje har gjettet, er en slik behandling for tørr hud rundt øynene enkel og ikke dyr. To skiver av fersk agurk på øynene i 20 minutter vil returnere tonen og fukte tørr og sliten hud; agurk hjelper med eliminering av konsekvensene av søvnmangel, og strammer "posene" på nedre øyelokk.

Du kan også ta en rå potet, peel og rist, klem litt juice og sett kompress i 25 minutter. Effekten er den samme som fra en agurk!

Curd mask

 1. Fet cottage cheese - 2 ss. skjeer
 2. Krem -1 ts
 3. Melk -1 ts
 4. Honning - 1 ts
 5. Rosemary olje - 2 dråper.

Bland alle stoffene i en bolle og sett på øynene i 20 minutter. Skyll med varmt vann.

Bananblanding

Kombiner en moden eller overfylt banan med en skje med oppvarmet mykt smør, lukk øyet med denne massen og vent 15-20 minutter til huden er mettet med vitaminer og nødvendig fuktighet.

Persille for hud rundt øynene

For ikke bare å fukte, men også tette huden under øynene, er en halv time nok til å holde den ferske hakkede persille helles med rømme.

Naturen tok generelt seg av vår skjønnhet. Kamille, salvie, drue og aprikosfrøolje, vannmelonsaft, jordbær, jordbær, brygget dill - mye kan brukes fra det som vokser på sengene i hyttene våre eller selges i butikkene for å holde sunn, glitrende hud rundt øynene.

Moderne måter å bekjempe tørrhet rundt øynene

Hva å gjøre med veldig tørr hud under øynene, hvis det ikke er tid for folkemidlene. Skjønnhetsbransjen tilbyr i dag fjell av ulike kosmetikkprodukter og ansiktspleieprodukter.

Men vi burde ikke skynde oss her. Hvis du finner lanolin i produktet - ikke bruk det, vil det tørke øyelokkhuden enda mer. Vanlige fuktighetskrem vil heller ikke fungere.

Advarsel! Ansiktsmasker kan ikke påføres øyelokkene, deres tekstur er designet for tykkere hud på ansiktet!

Såper, selv "med tilsetning av krem", uunngåelig tørke ut, og konstant gnidning av fuktighetskrem etter hver vasking vil bare øke belastningen på huden og kan forårsake irritasjon. For vask, velg spesielle skinn.

Og prøv å ikke legge sminke om natten - dette er en direkte skade for deg selv! Make-up remover melk bør være en obligatorisk egenskap av din kosmetiske pose.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene vil bli bedt om av kosmetikkprodusenter. I dag kan de tilby spesielle lotioner for øyelokk, serum eller geler. Sistnevnte er spesielt gode for bruk etter 35 år, fordi de har en trekkende effekt og fungerer raskt. Og effekten av serum er rettet mot utvinning, noe som er veldig viktig, men gjør dem dyrere.

Lotioner og tonics er veldig praktiske, de er enkle å bruke hele dagen for rask fuktighet.

Husk alltid at alt verktøy må velges i henhold til alderskategori!

konklusjon

Fra mangel på omsorg, hydrering og ernæring begynner huden rundt øynene til den første. Rynker og vanskelige å fjerne krakkens føtter vises raskt, øynene er slitne, poserform, og på grunn av tynningen av dekselet blir kranser utsatt og skaper blå flekker. Men det blå kan tyde på at nyrene dine jobber intermittent, og dette er en grunn til å gjøre en avtale med en lege.

Derfor bør du begynne å ta vare på huden rundt øynene etter 25 år. Jo lengre det tar å gjøre dette, desto vanskeligere vil det være å korrigere de negative endringene.

Og ikke glem - alt vi spiser og drikker, reflekteres i huden vår. Et sunt kosthold og en god søvn er den beste forebyggingen av problemer med tynn hud rundt øynene.

Årsaker til tørr hud rundt øynene

Området rundt øynene er det mest ømme og sårbare. Dette skyldes særegenheter av strukturen. I denne sonen ligger det tynneste lag av hud, det finnes ikke fettvev, men et stort antall blodårer er plassert.

Alt dette gjør huden mer mottakelig for miljøendringer, så vel som kroppens interne prosesser.

Tilstedeværelsen av slike grunner som mangel på søvn, tretthet, dårlig ernæring, røyking, alkohol, mangel på vitaminer, mineraler briller øyelokkene inn i risikosonen.

Årsaken kan være feil omsorg, kremer av dårlig kvalitet eller misbruk av profesjonelle verktøy. Som, som det er kjent, penetrerer dypt inn i porene, tette deres kanaler, noe som gjør epidermisene tørre, forårsaker symptomer på tidlig aldring.

Ubehag kan skyldes ulike allergiske reaksjoner, samt inflammatoriske sykdommer i øyelokkene.

Tørr huden rundt øynene, hva skal du gjøre?

Så snart advarselsskiltene dukket opp, bør du først og fremst prøve å finne ut årsaken. Hvis det i tillegg til tørrhet er rødhet, kløe, hevelse, bør du konsultere lege, og følg deretter hans anbefalinger.

Hvis problemet bare er av kosmetisk natur, så er det et hav av kremer eller metoder som er klare til å hjelpe i denne situasjonen. Du kan gå til prosedyrene i skjønnhetssalonger eller starte kampen ved å bli solgt på apotek, eller du kan ty til enkle oppskrifter av tradisjonell medisin. Ethvert produkt velges individuelt, avhengig av alder, tilstand av huden, samt reaksjon på forskjellige stoffer.

I skjønnhetssalonger kan du tilby følgende prosedyrer:

 • Virkningen av mikrostrømmer. Takket være denne metoden er metabolske prosesser normalisert. På grunn av tilsetning av medikamenter, er det en svært intens fuktighet, ernæring, celle stimulering og rynke utjevning.
 • Profesjonell massasje forbedrer blodsirkulasjonen, fremmer intensiv ernæring, samt hydrering.
 • Mesoterapi bekjemper rynker på tørr hud. Handlingen er basert på magnetiske bølger som virker på problemområdet, der medisinske stoffer er forhåndsapplikert. Som et resultat er det en forbedring i metabolske prosesser, stimulering av produksjonen av stoffer som er ansvarlige for elastisitet.
 • Hyaluronsyreinjeksjoner glatter ut rynker. Penetrerer dypt inn i vev, de bidrar til stimulering av dens fuktighet.
 • Laserpolering reduserer defekter, og gjør også blodsirkulasjonen til en bedre og sunnere farge.

Alle disse metodene er svært effektive for å bekjempe ikke bare tørrhet, men også aldersrelaterte endringer. Vær imidlertid oppmerksom på kontraindikasjoner. Som daglig pleie er det lite sannsynlig at de passer.

På apotek kan du kjøpe:

 • Aevit (består av vitaminer A, E). Olje er veldig godt næring, gjenoppretter huden rundt øynene.
 • Placental masker nærer, tone opp huden rundt øyelokkene. De blir påført, deretter vasket av.
 • Krem eller geler basert på kamille, nettle, grønn te med tilsetning av vitaminer A, E, intensiv næring og fuktighet rundt området rundt øynene. Etter påføring, gå over natten.

Disse stoffene er ikke bare veldig effektive, men også enkle å bruke. De er egnet for daglig pleie. Men man bør alltid være oppmerksom på komponentens sammensetning. Det er bedre å bruke dem med forsiktighet, siden den tunge tekstur er en ekstra byrde for tynn hud. Etter lette bevegelser av en liten mengde av stoffet fjernes resterene med en serviett.

Å folkemessige rettsmidler inkluderer:

 • Gni med is. Samtidig øker elastisiteten, blodsirkulasjonen forbedres. Hvis du legger til kamille, salvie eller calendula-avkok til vannet, når det lagrer is, vil det få en beroligende, anti-inflammatorisk effekt.
 • En lett massasje rundt øynene ved hjelp av olivenolje vil bidra til å fukte, forbedre blodsirkulasjonen og glatte ut fine rynker. Massasje bør gjøres veldig forsiktig, og pottende lett på overflaten.
 • Komprimer fra te fukter godt det tørre området rundt øynene. For å gjøre dette, brygge grønn te, flekk med en bomullspinne, og legg deretter på området rundt øynene.
 • En fantastisk fuktighetskrem er en komprimering fra melk. For å gjøre dette, koke det, kjøle det, flekk det med en bomullspinne, og legg det på området rundt øynene.
 • Ikke bare fuktes, men lindrer også øyelokk komprimerer fra agurkjuice. For å gjøre dette, fuktet bomullspinne i juice, og deretter på øyelokkene. Eller, du kan bare sette separat skiver av agurkeskiver.

Disse verktøyene er mindre effektive for utprøvde aldersrelaterte endringer, men de har enorme fordeler på grunn av at de er naturlige og også har minst antall kontraindikasjoner, bivirkninger, ikke krever mye tid, og er også egnet for daglig pleie.

Forebyggende tiltak

Det er nødvendig å utføre daglig hudpleie rundt øynene. Dette inkluderer: rensing, ernæring, hydrering. Når du bruker dekorative kosmetikk, er det nødvendig å vaske det med spesielle øyevæsker om natten. Det er bedre å velge produkter fra naturlige ingredienser som ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

Det er nødvendig å bruke solkrem. Hvis arbeidet er koblet til datamaskinen, må du ta pauser og avslappende øvelser for øynene. Generelt er et balansert kosthold, rikt på vitaminer, mineraler, vanlig mosjon, sunn søvn, blant de viktigste metodene for å forhindre utseende av problemer med huden rundt øynene.

Hvis det er en følelse av tetthet eller tørrhet rundt øynene, må du først og fremst forstå hvorfor dette skjedde.

Noen ganger er det nok å bytte livsstil eller pleieprodukter, og de ubehagelige symptomene vil gå bort alene. Ved å ta de nødvendige tiltakene i tide, er det mulig å bevare ikke bare helse, men også ungdom.

Årsaker til hud peeling rundt øynene

Tørrhet vises ikke bare etter påføring eller fjerning av sminke fra øyelokkene. I økende grad er helseproblemer skyld. Det er viktig å ha omfattende behandling av eksterne og interne midler.

Eksterne årsaker

Faktorer som fremkaller tørr hud fra utsiden inkluderer:

 • insekt biter;
 • dårlig kvalitet eller feil valgt vareprodukt for ansiktets hud;
 • ugunstige klimatiske forhold;
 • tørr innendørs luft;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • mangel på søvn.

Etter en insektbit, vises spor i form av puffiness og tørrhet på øvre øyelokk. Huden blir også betent og flager av.

Den epidermis i ansiktet varierer i følsomhet, tykkelse og mengde av subkutan fett. I øvre og nedre øyelokk er det tynt og uten lag, i motsetning til andre områder.

Derfor utviklet produsenter av omsorgsutstyr en spesiell hudpleie.

Det er ingen tilfeldighet at det er kremer som brukes om morgenen, om ettermiddagen eller bare om natten. De er forskjellige i sammensetning og konsentrasjon av de viktigste aktive komponentene som kreves på denne tiden av dagen.

Derfor vil et feilaktig valgt produkt eller smøring av hudoverflaten med samme krem ​​dag og natt uunngåelig føre til tørrhet og flak.

Mange kvinner gjør en feil når de begynner å bruke kosmetikk aktivt til å skjule små rynker rundt øynene. Dette kan ikke gjøres, fordi tidlig brukstidspunktet truer med å tørke og peeling.

Det er best å bruke fuktighetsgivende masker og kremer som nærer huden på det øvre laget. De første rynker vises når det er mangel på fuktighet, og du bør ikke prøve så snart som mulig for å eliminere dem med anti-aging kosmetikk. Det er alltid et alternativt pleiealternativ som ikke skader øynene.

For tørt og varmt klima tørker epidermis, tar bort livgivende fuktighet fra den. Derfor, før du går ut på gata, er det viktig at det er riktig næret og beskyttet, som utføres ved hjelp av spesielle omsorgsfulle kosmetikk.

I rom hvor du må bo lenge, kan du installere en luftfukter.

En mangel på vitaminer A, B, E, mikroelementer, utilstrekkelig vanninntak i løpet av dagen gir en gunstig bakgrunn for tørre områder rundt øynene.

Mangel på søvn påvirker også helsen til ansiktsvev. Tap av elastisitet i epidermis, tørrhet, rynker og kjedelig farge - dette er resultatet av dårlig søvn.

Interne årsaker

Ikke bare under påvirkning av faktorer fra det ytre miljøet er det problemer med huden rundt øynene. Det er nødvendig å ta hensyn til de interne årsakene, fordi de i noen tilfeller er dominerende. Blant dem er:

 • allergier;
 • utilstrekkelig dannelse av tårevæske;
 • hudsykdommer;
 • mangel på vitaminer og sporstoffer.

Allergiske reaksjoner oppstår etter inntak av visse matvarer, ved bruk av kosmetikk, medisiner eller kontakt med dyr.

I denne situasjonen blir overflaten rundt øynene rød og flak. Noen ganger er det ikke umiddelbart mulig å bestemme årsaken, og derfor utføre tester for å bestemme sensitiviteten for allergener.

Tårevæske fukker ikke bare overflaten av øyet, men også slimhinner og epidermis som omgir den. Ved utilstrekkelig sekresjon, oppstår tørrhet, og enkelte deler av huden begynner å skrelle seg.

Området rundt øynene krever forsiktig forsiktighet. Det er et spesielt designet kosmetikk for slike følsomme områder.

Hudsykdommer, inkludert blefaritt, atopisk dermatitt, manifesteres av tørre øyelokk, hvor huden sprekker på øyelokkene. Derfor er behandlingen rettet mot å bekjempe grunnårsaken.

Behandling for peeling av huden rundt øynene

Det er noen ganger vanskelig å organisere skikkelig omsorg for huden rundt øynene. Derfor, når du bruker kosmetikk, er det viktig å observere trinnets rekkefølge:

Overholdelse av nøyaktig sekvens vil tillate å roe og fukte huden rundt øynene.

rensing

Det mest vellykkede alternativet for første fase blant kosmetikk - melk eller krem. Gelpleie er best å velge en kvinne med normal hud som ikke krever en spesiell tilnærming. Det anbefales å ta hensyn til tolagsvæsken, hvor man fjerner kosmetikk. Hvis huden er betent og flager av, så er det andre laget laget bare for henne.

Det er nødvendig å ta vare på ansiktet daglig, og først da vil det være mulig å unngå tørrhet og rynker. Kremet som brukes til å tilberede retter vil også være egnet som rensemiddel. De utfører en dobbel funksjon - ikke bare renser, men også nærer vævene.

fukting

Det er viktig å velge de riktige produktene for å ta vare på ansiktets skjønnhet. Normalt produserer cellene hyaluronsyre, som støtter ungdom og forhindrer uttørking. Derfor bør valget gis til kosmetikk basert på det.

Hyaluronsyre kjøpes best i sin rene form og legges til hjemmelagde masker. En annen stimulant er aloe juice. Det kompenserer ikke bare for mangel på vann i cellene, men akselererer også vevsreparasjon.

mat

Når du utfører den siste fasen av ansiktspleie problemer, forekommer det vanligvis ikke. Nesten enhver nærende krem ​​vil gjøre. Fordelene ved kjøp av kosmetikk - tykk konsistens og hypoallergen. Det er bedre å velge ikke en gel, men en krem ​​som er mettet med fettsyrer, designet for å eliminere tørrhet.

Andre anbefalinger knyttet til livsstil og søvn er viktige. Du kan ikke sove ansikt i puten. Konstant friksjon på sengetøy tørker epidermis og skaper en gunstig bakgrunn for utseendet til de første rynkene under øyet eller i hjørnet.

Du bør revurdere din holdning til røyking. Nikotin er skadelig for cellene, ikke bare i ansiktet. Det gjør epidermisene til en grov klut som minner om pergamentpapir.

Fukter huden rundt øynene hjemme

Blant de rette kosmetiske produktene for dehydrert epidermis, kan du selvstendig forberede følgende:

Xerosis, eller overdreven tørrhet, behandles grundig, og det finnes ingen bedre kosmetikk enn den som er tilberedt hjemmefra naturlige ingredienser. For dette er kamille, salvie, mynte, calendula og lindenblomster egnet, hvorfra de avtar en avkok.

Bomullskiver dyppes inn i den forberedte løsningen og gni de skumlete områdene. En annen måte å bruke avkok er å fryse og feste de resulterende isbiter til øvre øyelokk.

Med forberedelsen av kremet må det fungere litt. Som grunnlag for brukt lard. Den er smeltet i et vannbad og flere dråper forskjellige oljer (sesam, oliven, kokosnøtt, fersken) tilsettes. Kremet vil vise seg å være modig, og derfor er det ønskelig å legge det på øyelokkene før sengetid.

Det er viktig å huske at lard ikke er egnet for sensitiv hud, og etter påføring er det mulig med en allergisk reaksjon. Hvis øyelokkets hud blir rød og klør, er dette et tegn på individuell intoleranse.

Masker for ansiktet hjemme for å lage det enkleste, og de takler raskt irritasjon og tørking. For å gjøre kosmetikk beregnet for dyp vev fuktighet, vil du trenge:

Alle ingrediensene er blandet, og masken forblir på ansiktet i 20-30 minutter. I en uke kan du ikke bruke denne fuktigheten mer enn 2 ganger. Aloe Vera juice eller svinekjøtt er lagt i stedet for eggeplomme. Av oljene er preferanse gitt til oliven, fersken, drue.

Tørr hud rundt øynene er oftest resultatet av feil omsorg. Den daglige eksponeringen mot aggressive miljøfaktorer og fargekosmetikk ødelegger utseendet.

Derfor, for å opprettholde skjønnhet og ungdom, er det nødvendig å velge kosmetikk av høy kvalitet i henhold til type hud og omsorgsprodukter etter å ha fjernet sminke.

Årsaker til øyelokkflinging

De vanligste faktorene som du kan forklare hvorfor huden skreller på øyelokkene er:

 • allergi eller irritasjon av epidermal dekslene forårsaket av bruk av dårlig kvalitet eller utgått kosmetikk for øynene;
 • sesongmessige allergier;
 • aldersfaktor (såkalt tørrøysyndrom);
 • luftveissykdommer;
 • tørr hud;
 • hardt eller klorert vann
 • kontaktlinser, som ble valgt uten å overholde alle standarder, eller feil lagring;
 • For tørr luft i rommet, der oftest er det en person som har rødhet og peeling av øvre øyelokk (en eller begge deler);
 • øyenstamme;
 • dårlig vane med å konstant skrape øynene;
 • lenge sitter bak datamaskinskjermen;
 • bruk av aggressive midler for vasking eller rensing av huden.

I tillegg til disse faktorene kan øyelokkets peeling og rødhet være et resultat av kontakt med et fremmedlegeme i øynene. Samtidig vil personen også ha rive, kløe og brennende øyne. Slike irritasjon av slimhinnen i det optiske organet kan ikke påvirke tilstanden til øyelokkhuden.

Hvis årsaken til dette fenomenet ikke er forbundet med alvorlige sykdommer, vil avskallingen av huden på øyelokkene passere seg selv om noen dager. Men i tilfelle noen patologi er det nødvendig å konsultere en lege for råd. En grundig undersøkelse og moderne diagnostiske metoder vil bidra til å bestemme den nøyaktige årsaken til anomali.

Patologier som kan føre til peeling av øvre øyelokk er:

 1. Demodecosis, utviklingen av denne er forårsaket av en hårmite. Det kan også bli diagnostisert hjemme. Så, med denne sykdommen, har pasienten rødhet og peeling på øyelokkene, en skummende væske avgis fra øynene, kløe og brennende føltes. Mulig tap av øyevipper, økt tåre og alvorlig rødhet i øyeproteiner.
 2. Blefaritt. Patologi utvikler seg ofte hos mennesker med svake immunsystemer, så vel som i kronisk konjunktivitt, vitaminmangel og gastrointestinale sykdommer. Symptomene på sykdommen kan oppstå ved hjelp av flakende øyelokk, øyestamme, fotofobi, hevelse og rødhet i øyelokkene. Når øyelokkene begynner å avta intensivt, oppstår tap av øyenvipper. Ikke nøl med: Blepharitis - en farlig sykdom som kan forvandle seg til en kronisk form for utvikling.
 3. Konjunktivitt er en øyesykdom der det er rødhet av proteiner, kløe og tilstedeværelse av purulente sekresjoner. Øynene blir hovne, fotofobi vises. Hvis tiden ikke tar opp spørsmålet om behandling, begynner pasienten å flake av øyelokkets hud, ikke bare det øvre, men også det nedre.
 4. Bygg. Denne patologien kan utvikle seg på bakgrunn av ikke fullstendig herdet eller ofte gjentatt konjunktivitt. Det manifesterer seg ved hjelp av øynets rødhet og dannelse av kegler på overflaten av øyelokket (eller på slimhinnen) med patologisk innhold. Hvis øyelokket er flakket, tåre og hodepine dukker opp, vær sikker på din frykt - dette er bygg.
 5. Svampinfeksjoner. Hvis huden på øyelokkene er rød og flaky, spesielt i de områdene hvor håret er, kan årsaken til avviket være en gjærsvin. Ignorer manifestasjonene av sykdommen kan ikke, fordi den kan overføres til andre.
 6. Hormonal ubalanse. Denne patologien kan manifestere seg på forskjellige måter. Hvis allergier på øyelokkene ser ut som røde flekker som kløe og scaly, så når hormonell svikt oppstår, observeres bare avvisning av nekrotiske epidermale celler. Dette fenomenet betraktes heller ikke som normen, men du bør ikke ta hormonpreparater etter eget skjønn - gi medisinsk valg til en kvalifisert medisinsk profesjonell for ikke å skade deg selv.
 7. Herpes virusinfeksjon er en annen utbredt grunn til at huden på øvre øyelokk er flakket. I dette tilfellet blir epidermiset tørt og rødt, pasienten ser ut blærer på overflaten av øyelokkene, fylt med forurenset væske. De fører til kløe, brennende, smertefulle opplevelser.

Det er ekstremt sjeldent at huden på øyelokkene flager og klør, indikerer tilstedeværelsen av:

 • type 2 diabetes;
 • leverdysfunksjon;
 • gastrointestinale sykdommer.

Hvis du selvstendig identifiserer årsakene til øyelokkets tørre hud og det ikke fungerer, kan det bare bety at noen patologiske prosesser oppstår i kroppen. Jo før de kan oppdages, desto mindre farlig og ubehagelig vil konsekvensene for menneskers helse være.

Nyttige tips for å kvitte seg med øyelokkhuden

For å bli kvitt problemet, må du nøye nærme spørsmålet om hva du skal gjøre hvis huden skreller på øyelokkene. Først og fremst fastslå årsaken til denne anomali. Først etter det vil det være mulig å trygt ta visse tiltak ved å bygge på de oppnådde resultatene.

Dermed er de generelle anbefalingene for å kvitte seg med hudens hud på øvre øyelokk:

 1. Riktig, beriket med frisk frukt og grønnsaker, diett.
 2. Unngå stress og overarbeid.
 3. Bruk bare dekorative kosmetikk av høy kvalitet.
 4. Innkjøp av linser og væsker for lagring bare fra pålitelige, lisensierte firmaer og apotek.
 5. Overvåke renheten av huden generelt.
 6. Unngå øyestrening.
 7. Eliminer kontakt med allergener, på grunn av hvilke øyelokkene blir røde og flakete.
 8. Fukt tørr hud på øyelokkene med ansikts kremer eller andre kosmetikk.
 9. Tidlig tilgang til lege for å undersøke identifikasjon av ulike sykdommer. Dette trinnet er spesielt viktig hvis du ikke lykkes med all din innsats for å kvitte seg med kløe og peeling av øyelokkene.

For behandling av demodikose, blefaritt, konjunktivitt eller bygg, brukes ulike medisiner. Spesielt gjelder dette øyedråper og salver.

Hvis vi snakker om herpes, på grunn av at huden på øyelokkene blir tørr og skreller av (i siste stadium av sykdommen), kan den herdes ved hjelp av tabletter, kremer eller salver (Acyclovir, Gerpevir, Zovirax, Acic, etc.).

Øyeomsorg og hygiene

Hvis huden på øyelokkene skreller av, forårsaker kløe, brennende, ubehag og rive i øynene, kan du prøve å lindre tilstanden selv. Til dette formål brukes avkok av medisinske planter med antiseptiske, beroligende, antiinflammatoriske og bakteriedrepende egenskaper. Disse urter inkluderer:

 • kamille;
 • calendula (marigold);
 • en rekkefølge;
 • St. John's wort;
 • Ryllik.

Medisinske dekoder fremstilles fra disse urter, som deretter brukes til å tørke øyelokkene og huden rundt øynene. I forberedelsen av slike tonics er ingenting komplisert.

1 skje med råvarer hell 200-250 ml kokende vann og insister (eller koker over lav varme i 7 minutter). Kald, klem kaken, filter. Bruk som foreskrevet 4-5 ganger om dagen.

Det hjelper i kampen mot øyesykdommer (konjunktivitt, bygg), hvor huden på øyelokkene sprekker og flager, vanlig svart te. Forbered en drink og la den avkjøles til romtemperatur. Fukt en bomullsull eller applikator i teen og skyll begge øynene. På samme tid for hvert øye bør du bruke en ren bomullspinne.

Det er nødvendig å gjøre denne manipulasjonen minst fem ganger om dagen. Te bidrar til å fjerne purulent utslipp fra øynene under konjunktivitt, lindrer smerter og brenner i øynene.

Etter å ha fullstendig fjernet øyepatologier, bør bruk av avkok av medisinske planter eller teblad forlenges for noen få dager for å forhindre tilbakefall.

I tillegg er gode øyepleieprodukter agurkevann for å tørke huden på øyelokkene og rundt øynene, så vel som tjære såpe for periodisk vasking. På grunn av sine fordelaktige egenskaper, blant hvilke den antiseptiske effekten bør noteres, bekjemper disse komponentene perfekt tretthet og irritasjon i øyet. Det er spesielt viktig å bruke dem på et tidspunkt da luften bokstavelig talt er fylt med alle slags allergener (midt på våren, i begynnelsen og slutten av sommeren).

Hvis alle de ovennevnte metodene for å bekjempe øyelokk hudflinging har vist seg å være ineffektive, må du konsultere en øyelege. Slike uregelmessigheter, spesielt hvis de forekommer ganske ofte, kan forårsake alvorlig skade på helsen din. Kanskje etter å ha gjennomgått en grundig diagnose, trenger du medisinsk behandling, som kan foreskrives utelukkende av en kvalifisert spesialist!

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

 • mangel på vann i kroppen;
 • dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk;
 • brudd på reglene for øyelokk hudpleie;
 • allergiske reaksjoner;
 • mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis;
 • tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer;
 • Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

 • Ikke fukt det med spesielle kremer;
 • ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg;
 • ikke vaske sminke for natten;
 • feil påført krem ​​på øyelokkområdet;
 • bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

 • pleie og dekorative kosmetikk;
 • matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.);
 • husholdnings kjemikalier;
 • kjæledyr dander og dander;
 • tar medisinske og vitaminpreparater;
 • blomstrende planter, inkludert innendørs;
 • vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

 • alvorlig allergisk reaksjon;
 • alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne)
 • hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen);
 • fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

 • For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel;
 • Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

 1. med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder;
 2. med krem ​​og fersk ferskenpuré;
 3. fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje);
 4. fra revet eller skiver av fersk agurk;
 5. fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

 • observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag;
 • bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem;
 • Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter;
 • daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Flere Artikler Om Typer Acne