Peeling rundt munnen er et hyppig og ofte lett løst problem forårsaket av feil ernæring og omsorg. Men noen ganger, når huden rundt munnen skiller seg ut, oppstår tetthet og irritasjon, er dette et alarmerende symptom på ubehagelige sykdommer i mage-tarmkanalen eller problemer med hormoner, og i så fall er det verdt å besøke en lege.

Årsakene til at huden rundt munnen flager av kan også referere til dermatitt eller beriberi.

Årsaker til å peeling huden rundt munnen

Flertallet flor huden nær leppene på grunn av:

 • traumatisk omsorg Rikelig tilstedeværelse av alkoholer, harde overflateaktive midler, konserveringsmidler og andre ubehagelige stoffer i kosmetikk fremkaller utseende av flak og hudproblemer generelt. Komponenter som: Denaturert alkohol, etanol, etylalkohol bør unngås, og kjemisk eller mekanisk rengjøring bør ikke utføres oftere. Forresten kan scrubs være årsaken til hvorfor huden skiller seg ut, da de skader det dårlig nok, selv med synlig rensing.
 • feil diett. Produktene vi bruker, påvirker vårt utseende. For å holde det i orden og minimere risikoen for peeling, akne, andre mangler, må du fjerne søt, feit, krydret, røkt mat fra menyen, redusere forbruket av lette karbohydrater, tilsett fiber og melkholdige drikker som kefir, ryazhenka, sur melk.

Interessant! Bruken av meieriprodukter kan virkelig bidra til å bli kvitt peeling, da de inneholder mange melkebakterier. De produserer melkesyre, som er mye brukt i kosmetisk produksjon - det syrer kroppens miljø, ødelegger subkutan fett, regulerer arbeidet med talgkjertler, og eksfolierer også døde hudpartikler, som faktisk skiller.

 • Skarpe temperaturforskjeller. Dette gjelder spesielt for kalde vinterdager og høstkveld. Derma kunne bare fryse eller vind, for eksempel lepper, noe som er mye lettere å takle.
 • Mangel på visse vitaminer. Disse kan inkludere vitaminer A, E, B eller C. Disse vitaminene har størst effekt på vår dermis. De akselererer regenereringen, som huden etter peeling regenererer raskere, fukter den, forhindrer utseendet, og tillater ikke at døde celler forblir på ansiktet i lang tid.
 • Problemer med fordøyelseskanalen eller hormonene. Mage-tarmkanalen og hormonsystemet i kroppen vår er blant de mest utsatte menneskelige systemene. Problemer med dem kan være arvelige eller medfødte, men ofte oppnådd over tid. De er ledsaget av en forverring av ansiktet, lettelse, kan forårsake flakket hud rundt munnen og nesen.
 • Dermatitt, kan være forutgående (skumlet), kontakt (med blødning) eller seborrheic (lik flass). Peeling - den evige følgesvenn av dermatitt, og konvensjonell kosmetikk her kan ikke takle.

Advarsel! Du bør aldri glemme at huden i noen tilfeller er utsatt for flaking - spesielt tørr type.

Hva å gjøre hvis huden flager rundt munnen

Shelled hud rundt leppene trenger behandling, derfor vil det ikke begynne å skrelle seg. Men av ulike grunner trenger ulike verktøy. Med kosmetiske feil vil det være nok å ta vare på den rette omsorg, men ved den første mistanke om dermatitt bør man besøke en hudlege som skal skrive ut ikke bare kosmetikk, men også interne.

Huden på ansiktet rundt munnen er ofte en indikator på om jenta bryr seg om ansiktet som helhet, så det er veldig viktig å holde henne i god stand. Og selv etter behandling er det verdt å legge stor vekt på forebygging og rådgivning fra skjønnhetspleie.

Eksperter anbefaler at hvis huden rundt munnen allerede er avskallet, spør deg selv noen spørsmål:

 • Bruker jeg nok vann? Vann er involvert i mange prosesser i kroppen, inkludert spiller en viktig rolle i å opprettholde ansiktet i rekkefølge.
 • Har jeg allergi mot mat / organismer? Røde flekker nær munnen i en voksen, som også er flakket, kan være en manifestasjon av en allergisk reaksjon.
 • Er det verdt å redusere nivået av alkohol / nikotin / fett / søt og tilsett mer frukt, melk og fiber? Tross alt forårsaker det ikke bare rødhet og irritasjon rundt munnen, men påvirker også generelt kroppen dårlig.
 • Gjør hver gang jeg kommer hjem, vask av sminke? Vask med micellar vann og skum etter en hard dags arbeid, til tross for tretthet. I alt det støv, sekreter av talgkjertler, akkumuleres partikler av kosmetikk over et stort antall bakterier, som huden rundt munnen begynner å skrelle på, selv dermatitt eller herpes kan forekomme.

De beste anti-peeling agentene

Hvis det på grunn av en undersøkelse av en hudlege ble det avdekket at huden ved siden av leppene ikke skreller av på grunn av gastrointestinal sykdom eller hormonforstyrrelser, vil kosmetikk være nok til å kvitte seg med manglene.

 • Alfa-hydroksy-syre, eller forskjellig, ANA-syre. Til tross for navnet, aggressivt for peeling rettsmidler, disse syrer, når de brukes riktig, er helt trygge. De brukes til mange problemer med dermis, da de utfører funksjonen til peeling av peeling. Det anbefales å bruke kremer, peeling og tonics med alfa-syrer, hvis huden rundt munnen flager - de vil redde deg fra spor av flaking. Når de brukes ikke mer enn 2-3 ganger i uken i mørket, vil de ikke forårsake skade, men de kan ikke brukes i solen. Syrer berører kun det øvre laget av huden, trenger ikke inn dypt inn, og det er derfor umulig å forverre tilstanden i ansiktet med dem.

Advarsel! Du bør starte med små doser syrer. F.eks. Først få produktet fra "Hvit lin", deretter - fra "Bark", og når huden blir brukt, kan du se på 30% ANA-peeling fra The Ordinary.

 • AEvit-serien fra det russiske merket Liberiderm. Linjen inkluderer: gel for vask, ansiktsmaske, ansiktsfløde og separat - for området rundt øynene, hygienisk leppestift, som ikke vil tillate peeling av lepper å skade. Behandlingen er rettet mot mykning, eliminering av peeling, ernæring, og er spesielt relevant i vinter og høst. Det glatter også fine linjer. Som en del av "AEvit" finner du et kompleks av vitaminer A, E, urtekomponenter - ekstrakter av bringebær, edelweiss, rosmarin. Se også på hyaluronsyrebatchen.
 • Svovelsåpe. Det er flott for å irritere huden rundt munnen, hvis den skiller seg ut, rødhet, tetthet. Skum med en myk svamp eller konjac er fin, myk, skader ikke leppene hvis de ved et uhell slår på dem. Men lukten av svovel er spesifikk, som bør tas i betraktning.

Spesiell omtale er behandling av peeling og flekker forårsaket av allergi eller urticaria. I dette tilfellet anbefales det å bruke medisiner med loratodin i sammensetningen, men legen bør angi dosering og hyppighet av bruk.

Før du velger noen av disse verktøyene, vær oppmerksom på kontraindikasjonene som de er forbudt å bruke.

Noen nyttige hjemmelagde oppskrifter mot leppe peeling:

Kontra

Slik at prosessen med hudavskallingsbehandling er nøyaktig sikker, vær oppmerksom på sammensetningen før du bruker produktet. Du må være sikker på at det ikke er alkoholer og stoffer du er allergisk overfor, selv om de er effektive mot urte kosttilskudd.

Ikke bruk kremer og andre produkter med vitamin A og E i nærvær av et overskudd av disse stoffene i kroppen, og syrer bør settes til side under aktiv sol eller hvis huden din er veldig tynn og sensitiv.

Advarsel! Når du skreller et barn, vil ingen av disse metodene (unntatt å gå til legen) ikke fungere.

konklusjon

Peeling rundt leppene er en vanlig feil, men det blir et reelt problem bare i sjeldne tilfeller av sykdommer eller lidelser i kroppen. Hvis det er forårsaket av feil omsorg eller ernæring, kaldt vær, så kan du kvitte seg med det ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan håndtere tørr hud rundt munnen

Huden rundt munnen er veldig følsom. Det krever forsiktig vedlikehold, da det tørker raskt og er utsatt for irritasjoner. Det mest ubehagelige tilfellet er tørr hud rundt munnen, som blir rød og flak. Hvordan beskytte deg mot et slikt problem og hvordan du løser det, la oss snakke i denne publikasjonen.

Forårsaker hudirritasjon i nærheten av leppene

Sensibiliteten til epidermis nær munnen kan indikere tilstanden til menneskekroppen. Ikke bare eksterne stimuli (kald, vind), men også sykdommer påvirker huden i nærheten av leppene. Samtidig kan ikke bare kvinner, men også menn møte et slikt problem. Hva er årsaken til irritasjon av huden rundt munnen?

Ofte skjer dette om vinteren. Bivirkninger av kald luft og en liten mengde væske kan forårsake irritasjon på den tørre huden i ansiktet rundt munnen, det blir tørt og begynner å skrelle av.

Selv om du omgår det estetiske spørsmålet, gir tørrheten i området rundt munnen mye problemer, og det er ikke så lett å eliminere dette problemet som det ser ut ved første øyekast.

Om sommeren kan sol (ultrafiolett) stråler, eller rettere overflødig, være årsaken til huden peeling på ansiktet. I den varme årstiden går kroppsfukta raskere, noe som er nødvendig for å opprettholde helse og hudfarge. Under påvirkning av solen, blir følsomme områder av ansiktet tørket og flakket. Dette følges av rødhet i det irriterte området, som kan utvikle seg til et lite, smertefullt sår.

Hovedårsaken til slike problemer er at det ikke er noen sebaceous kjertler i dette området. Derfor fordampes fuktigheten raskere, både om vinteren og om sommeren, og selve området tørker ut. Tørrhet, ubehagelige og smertefulle sår i hjørnene i munnen kan også resultere i tørrhet.

Måter å eliminere tørr hud rundt munnen

Det første som bør gjøres for å behandle irritasjon er å rense huden på døde celler. Ryddig peeling ved hjelp av spesielle masker, kosmetisk melk eller nærende krem ​​- med riktig bruk vil disse verktøyene bidra til å fjerne døde hudceller og rense området tørr irritasjon. Apotek selger spesielle masker for peeling, men kjøp bare masker laget for sensitiv hud, dette vil spare deg for å forårsake enda mer skade på irritasjon.

Eksperter anbefaler å rengjøre huden ikke mer enn en gang hver 5-6 dager, fordi hvis du rengjør det for ofte, kan du tørke over huden og bare forverre situasjonen.

Hjemmemasker og komprimerer

I hjemmet kan du også lage sunne leppemasker:

 1. Olje-honning maske. Bland 2 ss. noen grunnleggende kosmetikkolje (oliven, fersken eller mandel) med en halv stor skje honning og 2 eggeplommer. Påfør sammensetningen på leppene og huden rundt, vask den av etter 10 minutter med varmt vann.
 2. Vitaminmask. Ta en baseolje (oliven og havtorn er perfekt), varme den litt i et vannbad og legg til noen dråper vitaminer A, B, E, D.
 3. Mask av melon. Ta litt frisk melonmasse og slå den til en mos med en gaffel. Legg til honning og en skje med rømme til melonene. Påfør sammensetningen for å tørke områder rundt leppene, vask den av etter 15-20 minutter.
 4. Gulrot og havregrynsmaske. Bland i like store mengder revet fersk gulrot, kokt havregryn og fersk melk, tilsett 1 kyllingegulv til blandingen. Denne masken fukter og nærer huden.
 5. Curd mask. Bland i like store mengder fersk gulrotjuice, olivenolje og lavmette cottage cheese. Rør massebrønnen med en gaffel eller visp i en blender. Påfør sammensetningen på tørre områder i 20 minutter.
 6. Maske av propolis. Ta 10 g propolis og 100 g smør smeltet i et vannbad. Påfør sammensetningen til problemområder i huden og leppene flere ganger om dagen.
 7. Bruk regelmessig kompresser av kamilledekok. Dette middelet lindrer huden, lindrer irritasjon og rødhet, samt fukter og nærer dermis.
 8. Utmerket med tørr hud klarer havtornolje. Den har nærende, beroligende og desinfiserende egenskaper. Bruk havtorn olje oppvarmet til å gni hud og lepper daglig.

Lip massasje

Nyttig er en leppemassasje. Denne typen peeling skader ikke huden din, så dermatologene anbefaler at du masserer leppene dine så ofte som mulig. Det beste alternativet er to ganger om dagen. Påfør den vanlige nærende krem ​​på en gammel tannbørste, hvor du masserer leppene og irritert området rundt munnen med lette sirkulære bevegelser. Fett kremer for ansiktspleie, og generelt vil alle midler av denne typen, som har egenskaper for fuktighetsgivende og ernæring, hjelpe.

Hvordan bli kvitt tørr hud rundt munnen: video

Forebyggende tiltak: lettere å hindre

For å unngå dette problemet igjen, må du følge disse tipsene:

 1. Påfør bare fuktighetskrem på kvelden og før sengetid, ikke bruk dem før du forlater huset. Hvis været er dårlig (vind eller frost), vil det ikke bare eliminere de positive egenskapene til kremet, men også forårsake stor skade. Svært ofte dette er det som forårsaker hudirritasjoner.
 2. Ikke glem å regelmessig fjerne døde celler på leppene og rundt munnen. Dette vil bidra til å raskt gjenopprette og eliminere irritasjon.
 3. Bruk termisk vann oftere, det vil bidra til å holde huden i tone og unngå å tørke ut følsomme områder i ansiktet.
 4. Vask av kosmetikk før sengetid med spesialprodukter, ikke skader huden din. Ideelt, overgi det helt, i hvert fall fra dårlige og billige analoger. De forårsaker stor skade på ansiktets generelle tilstand.
 5. Vanen med å slikke lepper påvirker tørre lepper og området rundt munnen. På gaten er dette årsaken til vikling og peeling.

konklusjon

Vi håper at tipsene i publikasjonen vår vil hjelpe deg å kvitte deg med slike problemer som tørr hud rundt munnen. Selv om det i utgangspunktet ikke ser ut til å være et alvorlig problem, men hvis du "lanserer" det, vil det være vanskelig å gjenopprette og gjenopprette hudens tidligere elastisitet og tone.

Peeling av huden i nærheten av munnen: Finn ut årsakene og fjern ubehag

Peeling av huden rundt munnen er en svært ubehagelig kosmetisk defekt som kan ødelegge bildet av selv den mest sofistikerte og sofistikerte damen. Ofte er det kvinner som blir "ofre" av denne anomali. Derfor tar opplevelsene og nerverne til å kjempe det mye mer.

Men bare å kvitte seg med hudens peeling rundt munnen er det ikke nok - det er viktig først og fremst å forstå årsakene til dette fenomenet. Først da kan vi snakke om å bli kvitt hudproblemet rundt leppekonturen.

Årsaker og faktorer som forårsaker peeling nær munnen

Årsakene til at huden flager rundt konturen av munnen kan være:

 1. Feil ernæring. Denne faktoren er en av de vanligste. Det forårsaker utseende av mange dermatologiske sykdommer, og rødhet og peeling av huden rundt munnen er ikke noe unntak. Misbruk av søte, krydret, salt, stekt, røkt - alt dette kan forstyrre metabolismen av noen person. Som et resultat lider huden.
 2. En mangel på vitaminer i gruppe A og B, hvor en person ikke bare skaller huden i hjørnene av munnen, men også reduserer synsstyrken, tretthet, døsighet og tretthet.
 3. Problemer med fordøyelseskanalen. Når det oppstår en funksjonsfeil i fordøyelsessystemet, blir de epidermiske dekslene nesten umiddelbart berørt. Så, peeling av huden i hjørnene av munnen, hvis den egentlig var forårsaket av en funksjonsfeil i mage-tarmkanalen, kan være ledsaget av guling av ansiktet og et hvitt belegg på tungen.
 4. Dermatitt er en av de hyppigste grunnene til at huden rundt munnen flager og rødmer. Denne patologien kan være ekstremt farlig for helsen, så du må håndtere det umiddelbart, ellers kan du forverre tilstanden sterkt.
 5. Hyppig kjemisk peeling av ansiktet er den verste fienden til hver kvinne. For å forhindre flakering av huden på ansiktet rundt munnkonturen etter denne manipuleringen, er det for ofte kategorisk umulig å utføre. Riktig ansiktspleie krever en følelse av proporsjon.
 6. Skarp temperaturfall. Spesielt ofte har huden rundt konturene på leppene lider om vinteren, når det fra et varmt rom går en person plutselig ute, hvor været er frostfritt. Dette er ofte en av årsakene til å flakke huden rundt munnen, samt brenning og kløe i dette området.
 7. Mekanisk skade på de epidermale dekslene på dette området av ansiktet.
 8. Mangel på væske i kroppen.
 9. Beriberi.
 10. Depletion av kroppen, på grunn av overholdelse av strenge dietter eller de såkalte "sjokkregimer"
 11. Sesong- eller kronisk allergi mot mat, medisin etc.
 12. Ukontrollert inntak av antibiotika eller annen aggressiv medisinering.
 13. Diabetes mellitus. Med denne farlige sykdommen i en pasient, flår huden ikke, ikke bare rundt munnen, men også på andre deler av kroppen. Samtidig føles en person kløe, feber eller brenning i de områdene hvor den patologiske prosessen finner sted.
 14. Medfødt tørr hud.

Hvis huden rundt munnen flager av i et lite barn, er dette et klart tegn på en allergisk reaksjon. Ikke lignende signaler fra barnets kropp kan ikke lukke øynene deres - de kan indikere tilstedeværelsen av en mer alvorlig patologisk prosess som forekommer i kroppen latent (skjult).

En av grunnene til at huden på leppene eller rundt munnen skiller seg ut, kan være dermatologiske sykdommer som tidligere er overført (eller i dag flyter). Spesielt gjelder dette herpesinfeksjon, som er på siste stadium - i løpet av sårhelingstiden.

Uansett hva som innebærer en slik ubehagelig avvik, må det bekjempes med alle tilgjengelige metoder. Forebygging spiller også en viktig rolle, så det bør også bli gitt oppmerksomhet.

Metoder for å håndtere peeling

Finn ut nøyaktig hvorfor huden i ansiktet, leppene eller rundt munnen skreller av, du kan tenke på hvordan du kan bli kvitt et så ubehagelig problem. Utmerkede resultater i denne situasjonen er gitt ved populære oppskrifter for bekjempelse av ulike dermatologiske abnormiteter. Her er noen av dem.

 1. I en liten porselenskål hell 30 ml av en hvilken som helst vegetabilsk olje, tilsett 1 egghvite og bland med 5 ml smeltet honning. Bland alle ingrediensene grundig til en jevn konsistens. Sett i en emalje bolle med vann og varme litt. Påfør masken på huden rundt leppene i 10-12 minutter. Vask av med varmt vann. Utfør prosedyren til huden rundt munnen slutter å skrelle.
 2. For å holde de epidermale dekslene på ansiktet sunt, må de regelmessig fuktes. Dette er spesielt viktig for personer med tørr hudtype. Av denne grunn bør du tørke leppene og huden rundt dem med forskjellige vegetabilske oljer. Det er best å bruke til dette formål oliven, sesam, mandelolje. Disse leppemasker nærer huden, beriker den med vitaminer og alle nødvendige næringsstoffer.
 3. Dessert skje med smør blandet med 10 g propolis og sett beholderen i et vannbad. Varme, og etter en kvart time, fjern fra varmen. Rør ingrediensene - og salven er klar. Dette legemidlet er stor hjelp i tilfelle flakende hud rundt munnen. Det helbreder små sprekker, sår, og har også en bakteriedrepende effekt.

Slike metoder for eliminering av peeling kan ikke bare påføres leppene, men også for å behandle ansiktets hud som helhet. Hovedbetingelsen er at du må være helt sikker på at denne eller den aktuelle løsningen ikke vil føre til utvikling av en allergisk reaksjon.

Forebyggende tiltak

For å stoppe huden på ansiktet rundt munnen for å skrelle, eller for å forhindre utviklingen av denne anomali i fremtiden, er det nødvendig å huske noen få enkle, men svært viktige regler. Deres overholdelse vil bidra til å forhindre en rekke andre problemer med epidermiske deksler.

 1. Bruk mye væske, fordi det påvirker tilstanden til huden, fuktighetsgivende og nærende.
 2. Inkludering i kostholdet av frukt, grønnsaker og frokostblandinger fra ulike typer frokostblandinger. De normaliserer stoffskiftet, eliminerer giftstoffer og beriker kroppen med nyttige stoffer.
 3. Rolighet og unngåelse av stressende situasjoner er en garanti for helse, ikke bare for huden, men også for alle indre organer.
 4. Riktig bruk av sminke vil forhindre flakering av huden rundt munnen og nesen.
 5. Pålitelig beskyttelse av epidermis i leppeområdet fra plutselige temperaturendringer bør ikke være sesongmessig, men konstant.
 6. Ukentlig skrubbe med en hjemmelaget skrubbe laget av havregryn og varmt vann vil bidra til å fjerne døde hudceller.

Hvis du har mistanke om helsetilstanden din, er det bedre å ikke nølle og konsultere en lege. Peeling av huden på ansiktet og rundt munnen, spesielt hvis den ikke kan fjernes ved hjelp av metodene beskrevet ovenfor, kan signalere alvorlige forstyrrelser i de indre organers funksjon. Et rettidig svar på slike alarmklokkene vil ikke bare hjelpe til med å bli kvitt dermatologiske problemer, men også å bevare helheten til hele organismen.

Skal av huden rundt munnen: årsaker og løsning

Peeling av huden i nærheten av munnen er en ekstremt ubehagelig mangel i kosmetisk plan, noe som kan ødelegge utseendet til selv en svært raffinert og sofistikert kvinne. I de fleste tilfeller er det rettferdig sex som står overfor denne anomali. Fordi de bruker mye mer nerver for å kjempe med det.

Men det er ikke nok å fjerne flakingen i denne sonen. Først må du identifisere årsakene til dette problemet. Først etter dette er det bestemt hvordan du kan kvitte seg med sykdommen.

Årsaker til peeling hud i nærheten av munnen

De vanligste årsakene til peeling av huden rundt munnen er følgende:

 • Feil diett Denne faktoren er utseendet på peeling og rødhet rundt leppene regnes som den vanligste. I tillegg forårsaker det utvikling av mange dermatologiske plager, og flakering og rødhet av området ved siden av munnen er ikke noe unntak. Overdriven konsum av salt, krydret, stekt og søtt - alt dette kan forårsake en metabolsk svikt i kroppen til enhver person. På grunn av dette lider huden.
 • Mangel på vitaminer B og A. I dette tilfellet kan en person oppleve døsighet, tretthet, tretthet og forverring av visuell funksjon.
 • Problemer med fordøyelseskanalen. Hvis det oppstår noen form for funksjonsfeil i fordøyelsessystemet, gjenspeiles dette i tilstanden til de epidermale dekslene. Dermed kan utseendet på peeling på ansiktet bli ledsaget av sin gule og hvite blomster på overflaten av tungen.
 • Dermatitt. Det regnes også som en hyppig grunn til at huden tørker i hjørnene av leppene og i nærheten av munnen. Denne patologien er farlig, og derfor må den håndteres umiddelbart, ellers kan situasjonen forverres med letthet.
 • Vanlig rensing av ansiktet er en ondsinnet motstander av hver dame. For å forhindre hudens avskalling ved siden av munnen etter denne prosedyren, bør den ikke utføres for ofte. I dette tilfellet, ikke å gjøre uten følelse av proporsjon.
 • Temperaturdråper. Ofte lider huden i vinter, når en person umiddelbart kommer ut av varmen til frost. Huden kan slites ut, og deretter begynne å skrelle.
 • Mekanisk skade.
 • Mangel på væske kan også tørke huden og forårsake peeling og rødhet rundt munnen.
 • Beriberi.
 • Kronisk eller sesongmessig allergisk reaksjon på rusmidler, næringsrik mat osv.
 • Feil bruk av antibiotika eller annen aggressiv medisinering.
 • Tilstedeværelsen av diabetes. I dette tilfellet kan huden skli ikke bare nær munnen, men også på andre steder. I en person med dette problemet er det feber, brennende og kløe på hudområder som har begynt å skrelle.
 • Genetisk predisposisjon til økt tørrhet i huden.

Hvis huden begynte å skrelle av i et barn, så er dette sannsynligvis et klart tegn på allergi. Du bør ikke lukke øynene dine for denne typen barns kroppssignaler, fordi de ofte er resultatet av en mer alvorlig og farlig patologi, som fortløper skjult.

Uansett grunn kan det oppstå rødhet og flaking rundt leppene, dette problemet må behandles raskt og korrekt. Forebyggende tiltak er også av stor betydning, fordi de også må ta hensyn.

Behandlingsmetoder

Etter å ha lært grunnårsaken som huden tørker rundt munnen, kan du tenke på metoder for å bekjempe peeling. Gode ​​resultater kan skryte av og tradisjonell medisin. Noen eksempler bør gis:

 • Hell i en liten porselenskål 40 ml litt vegetabilsk olje, kast en egghvide i den og bland med 6 gram smeltet honning. Ingredienser må blandes riktig for å danne en homogen masse. Deretter skal blandingen plasseres i vann og oppvarmes litt. Salven brukes på problemområder og varer i ti til tolv minutter. Vask av blandingen med varmt vann. Prosedyren må tas opp til peeling er borte.
 • For å opprettholde en sunn hud er det nødvendig å fukte det fra tid til annen. Dette gjelder spesielt for holdere av tørr hud. For dette formål bør huden i nærheten av munnen og leppene rengjøres med naturlige vegetabilske oljer: mandel, sesam, oliven.
 • En liten skje smør bør blandes med ti gram propolis og sett beholderen i et vannaktig bad. Varm sammensetningen i femten minutter og fjern fra varme. Bland ingrediensene - og verktøyet er klart. Det hjelper perfekt til å kvitte seg med hudens hud i munnen, så vel som å helbrede sår og sprekker.

Disse oppskriftene kan også brukes til generell hudhelbredelse. Det viktigste er å sørge for at du ikke har en allergisk reaksjon på en eller annen ingrediens.

Forebyggende tiltak

For at huden i munnen skal stoppe peeling, så vel som for forebyggende formål, bør du huske noen svært viktige og enkle regler:

 1. Prøv å konsumere nok væske, da det er ansvarlig for tilstanden til huden, nærende og fuktighetsgivende den.
 2. Fullfør ditt næringsrike kosthold med grønnsaker, frukt og frokostblandinger basert på frokostblandinger. Disse produktene bidrar til normalisering av metabolisme og eliminering av toksiner. De mætter også kroppen med mineraler og fordelaktige mikroelementer.
 3. Å unngå stress og trygghet er nøkkelen til en god tilstand, ikke bare for huden, men for alle organer.
 4. Riktig bruk av kosmetikk gjør at du kan unngå irritasjon, flak og rødhet i huden i nærheten av nese og munn.
 5. Effektiv beskyttelse av epidermis i leppens område fra plutselige temperaturendringer bør være konstant, ikke sesongmessig.
 6. Regelmessig skrubbing ved hjelp av hjemmelaget skrubbe basert på varmt vann og havregryn gjør det mulig å kvitte seg med døde hudceller som bare skal avfalle.

Hvis du er i tvil om helsen din, er det bedre å kontakte en spesialist umiddelbart. Peeling av huden på leppene er ofte et resultat av alvorlige funksjonsfeil i kroppen. En rettidig respons på symptomene kan forhindre ikke bare dermatologiske problemer, men også opprettholde generell helse.

Tørr huden rundt munnen og nesen

Tørr hud rundt munnen kan forårsake ubehag og noen ganger være smertefullt, spesielt hvis utslett, peeling eller betennelse er tilstede. Artikkelen diskuterer årsakene, symptomene, rettsmidler for behandling av dette problemet.

Oftest - dette er en av eksemens varianter (dermatitt), men også årsaken kan være værforhold, mangel på næringsstoffer, slikker lepper.

årsaker

Perioral dermatitt

Dette er en slags eksem (dermatitt), som er preget av kløende utslett og dannelse av små følsomme og røde papiller. Denne dermatitt er vanlig i munnområdet (men andre områder, for eksempel områder nær nesen, kan også bli påvirket).

Dermatologer forstår ikke sin eksakte årsak. Imidlertid er utseendet nært knyttet til slike problemer som et brudd på funksjonaliteten til det epidermale laget av huden. Dette kan skyldes å ignorere hudens renhet, eksponering for kjemikalier som finnes i tannkrem, kremer eller steroidmedisiner.

Det kan også være en genetisk defekt som fører til aktivering av immunsystemet.

 • Skalaktig, tørr overflate av huden rundt munnen
 • Kløende papler. De kan også opptre som mindre skade.
 • Brennende eller ømhet.

behandling

Perioral dermatitt, som påvirker ansiktets hud, reagerer godt på behandlingen avhengig av alvorlighetsgraden. Leger bruker en kombinasjon av aktuelle medisiner, hovedsakelig antibiotika (oral eller kremer og geler) som terapeutisk behandling.

Disse inkluderer tetracyklin, erytromycin (oral medisinering), azelainsyre, etc.

Vedlikeholdsregler

Siden denne tilstanden kan skyldes bruk av lokale produkter som steroider, er det nødvendig å diagnostisere for å finne ut hvilken behandling som passer best. Perioral dermatitt kan også gjenta hvis behandlingen avbrytes.

Imidlertid inkluderer omsorgstips følgende.

 • Ikke bruk kosmetiske ansikts kremer
 • Vask ansiktet med varmt vann
 • Informer lege hvis symptomene forverres.

Kontakt dermatitt

I motsetning til perioral oppstår kontaktdermatitt når et bestemt stoff berører huden, noe som forårsaker irritasjon. Avhengig av hvordan kroppen reagerer på visse stoffer, kan det forekomme utslett (små støt, flekker, tørrhet eller rødhet).

Vanlige kilder inkluderer fluor tannkrem, kosmetikk (leppebalmer, leppestifter, mascara, etc.), rensemidler, som såper og vaskemidler.

Rødhet, tørrhet, peeling og sprekker i hjørnene i munnen er tegn på kontaktdermatitt. Andre symptomer kan oppstå, inkludert:

 • Smerte eller blærer
 • Noen ganger kan blødning forekomme
 • utvalg
 • følsomhet
 • Kløe.

Behandlingsmetoder

De beste og anbefalte behandlingene inkluderer å redusere effektene av irriterende stoffer, forebygge virkningen av allergener eller en hvilken som helst kilde som antas å være årsaken til problemet.

Det første trinnet er å identifisere disse irriterende eller allergenene, der hudlege kan hjelpe, fordi det ikke er lett å gjøre alene. Under diagnosen eller undersøkelsen vil legen sette deg opp for å sikre minimal kontakt med identifiserte stoffer.

medisiner

Hvis alvorlige symptomer som betennelse, rødhet eller smerte er tilstede, bør du konsultere lege for å foreskrive lokale kortikosteroider. Du må sørge for at du bruker disse medisinene i henhold til anbefalingene eller reseptene.

Seborrheisk dermatitt

Denne typen dermatitt er også kjent av andre navn, men den enkleste av dem er flass. Medisinsk spesialister refererer til dette begrepet som seborrheic skorper, seborrheic eksem, sebopsoriaz og pitiriaz. Det er en inflammatorisk tilstand av huden, med relativt milde manifestasjoner. Det forekommer oftere på toppen av hodet, men kan også påvirke andre områder av ansiktet der det er mange fettkjertler, inkludert området rundt munnen og nesen. Menn er mer utsatt for tørrhet og flass på grunn av denne årsaken.

Seborrhea fører til flaking av huden og ligner ofte en generell allergi, så vel som psoriasis og eksem. Selv om seborrheisk dermatitt skiller seg fra manifestasjon fra tilfelle til annen, er det noen symptomer som er vanlig i de fleste tilfeller - vanligvis påvirker det først og fremst hodebunnen (tørr eller oljeaktig flass vises), øyenbryn og ører kan også.

Årsaken er en patogen gjær av Malassezia slekten, som normalt er tilstede på huden, men under påvirkning av visse faktorer begynner å formere seg raskt og provosere fornyet fornyelse av hudceller og betennelse.

Behandlingsmetoder

De er avhengige av alvorlighetsgraden. Med en lett kurs kan du prøve å søke på det berørte området av ansikts farmasøytiske legemidler til flass på hodet, inkludert sjampo og pasta med ketokonazol (Nizoral og dets billigere kolleger) og selendisulfid (Sulsen). Men det vil være mer korrekt å konsultere en lege for å foreskrive antifungale salver eller antiinflammatoriske legemidler. Han vil også vurdere behovet for en mer omfattende behandling rettet mot å styrke immunsystemet eller bekjempe stress, noe som kan påvirke den aktive reproduksjonen av patogenet.

Lip licking

Personer som har vane med å slikke leppene deres, kan potensielt lider av en inflammatorisk tilstand preget av rødhet, betennelse og tørrhet. Oftest er dette problemet observert hos barn.

Fordøyelsesenzymer i spytt er ansvarlige for tørking, da de frata et følsomt område med fuktighet.

 • Små utslett rundt leppens hud
 • rødhet
 • Tørke flekker med skumlet utseende
 • Sårhet.

Mangel på næringsstoffer

Tørr hud (og ikke bare) rundt munnen kan være et symptom på ernæringsmessige mangler.

Selv om ikke ofte, kan alvorlige mangler i jern eller biotin forårsake tørrhet og peeling av huden, og det kan noen ganger observeres sprekkdannelse, spesielt i hjørnene av munnen.

NB. Det må huskes at disse ikke er de eneste symptomene som indikerer mangel på stoffer i kroppen.

Miljøfaktorer

Andre mulige årsaker til dette problemet er endringer i værforhold, som om vinteren eller når luften blir tørr og varm.

 • Svært kalde temperaturer kan føre til at leppene virker sprakk eller tørre.
 • Eksponering for såpe og vann. Overdreven eksponering for såpe kan også tørke ut huden.
 • Våt vær er en annen miljøfaktor som kan føre til at huden tørker rundt munnen.

forebygging

Siden miljøendringer er uunngåelige, er det nødvendig å beskytte seg mot virkningene av virkningene. Således er det nødvendig:

 • Bruk en luftfukter når det er veldig varmt.
 • Fukt huden rundt munnen
 • Intern hydrering er viktig.

Tørrhet og rødhet

De fleste av de inflammatoriske tilstandene som er forbundet med tørrhet, kan potensielt forårsake rødhet på overflaten av huden. Imidlertid kan riper, slikker eller eksponering for direkte sollys forverre rødhet.

På de nedre delene av ansiktet, inkludert haken, kan utslag, rødhet og tørrhet på grunn av kontaktdermatitt forekomme.

 • Ulike, men ofte forvirrede sykdommer, som seborrheisk dermatitt og psoriasis, kan føre til komplikasjon av symptomer.
 • Forkjølelsen kan også forårsake tørr hud i nærheten av nesen hvis det gnides ofte og rengjøres for å lindre symptomene.
 • Folk som røyker eller drikker mye er i fare for hudproblemer mer enn de som ikke gjør det.
 • Medfølgende symptomer som kløe eller betennelse kan oppstå. Du bør slutte å bruke kremer, leppebalmer eller leppestift.
 • Hvis symptomene ikke forbedrer, bør du søke lege for å finne ut om mulige årsaker.

Hvis rødhet og tørrhet rundt munnen og nesen kommer tilbake eller fortsetter å komme og gå, kontakt lege.

Tørr flakete hud

Tørr hud kan begynne å skrelle, noe som følger med utseendet av fine krummer eller flager av eksfolierte celler.

Fra vår diskusjon er de vanligste faktorene for peeling og peeling på hudoverflaten perioral eller seborrheisk dermatitt, alvorlige ernæringsmessige mangler eller leppelicking.

Hvis du opplever tørrhet rundt munnen og nesen, spesielt med en brennende følelse, må du kontakte en hudlege.

Naturlig hjemme rettsmidler og metoder

1. Vaselin

For å bidra til å beholde fuktighet og unngå ytterligere tap anbefaler dermatologer å påføre et lag ren petroleumjell (ingen lukt). Dette middelet minimerer også hudkreft. Et alternativ er hygienisk leppestift uten fyllstoffer.

2. Skyll grundig med kaldt vann.

Det er nødvendig å bruke rennende vann til tørr hud rundt munnen, spesielt når det er en brennende følelse. Dette vil bidra til å berolige inflammet hud. I tillegg kan du i løpet av denne prosessen bli kvitt irritanter.

3. Tea tree olje

Fortynnet tea tree olje kan brukes til å minimere betennelse og bidra til å forhindre infeksjon og mikrobiell vekst. Hvis dette legemidlet forårsaker ytterligere irritasjon, bør du informere legen din eller spørre apoteket om råd.

4. Hydrering

Det er nødvendig å forsøke å fukte kroppen fra innsiden. Ernæringseksperter anbefaler å drikke rikelig med væsker for å fukte huden og bidra til å gjenopprette fortapt væske på grunn av infeksjon.

Til slutt må du studere dietten eller tenke på hvordan du skal rådføre deg med en lege for råd.

konklusjon

Hvis du har tørr hud rundt munnen din med vedvarende symptomer (sprekker, blødninger, blærer, sårhet eller rødhet), bør du umiddelbart konsultere lege.

Peeling av huden rundt munnen

Tilstanden av huden reflekterer ikke bare livsstilen og tilstedeværelsen av kosmetisk pleie, men også tilstedeværelsen av uregelmessigheter i funksjonene til de indre organene og kroppssystemene. Når huden flager rundt munnen, svarer ikke på vanlige nærende og fuktighetsgivende prosedyrer, bør roten til problemet søges ved å kontakte en spesialist.

Problembeskrivelse

Området rundt munnen er veldig følsomt. Hvorfor rødmer huden, skreller, irriterer oftere enn på andre deler av ansiktet? Naturen rundt munnen la en liten mengde subkutan fett, som gir fett til epidermis. Dette medfører tørrhet, sårbarhet, lav elastisitet.

Tegn på et ubehagelig peeling fenomen er følte og tydelig synlig. I tillegg til kløe, i refleksjon av speilet observeres:

  Irritasjon i hjørnene av munnen

misfarging av huden - fra rødlig til gulgrå tint;

 • Utseendet av tørre skalaer, som er lette å exfoliere;
 • utseendet av sprekker i munnens hjørner;
 • akne og blemishes.
 • Peeling ser avstøtende og ubehagelig ut, så det kosmetologiske aspektet er ikke mindre viktig enn det medisinske.

  Mulige årsaker

  Faktorene som påvirker utseendet på huden rundt leppene er mange. Selv en sunn person lider av kløe og flaking av huden, hvis den blir utsatt for aggressive naturfenomener, i lang tid tvunget til å være på gata for fagets spesifikasjoner.

  Ekstern effekt

  I noen sesonger påvirkes menneskekroppen negativt av klimatiske forhold. Hud tørker i kaldt vær, når damp fra å puste legger seg rundt munnen, fryser i vinden, avkjøler epidermis. Ansiktet er gnidd med spiky krage, strikkede skjerf, pels hetter.

  1. Ultrafiolett stråling forårsaker rødhet og peeling. Om sommeren blir porene tilstoppet med støv og sebum, salt svette irriterer og provoserer kløe.
  2. Røyking påvirker ikke bare tilstanden til lungene, men også på ansiktets og leppens hud. Kjemiske forbindelser som inneholder tobakkrøyk, påvirker hudens evne til å produsere kollagen og elastin negativt.
  3. Dårlig kosmetikk, billig leppestift, alkoholbasert tonics og lotion er faktorer som utløser allergiske reaksjoner, irritasjon av leppene og huden rundt dem.
  4. Peeling av huden rundt munnen med hyppige slikker lepper

  Permanent mekanisk samhandling. Skadelige vaner, ukontrollert hyppig slikking av lepper, oftest det gjelder barn, fører til overdreven tørr hud. Dårlig mottak av for varm, krydret mat, måte å gnote en blyant på, en penn, en nøkkelring, har en dårlig effekt.

  Interne årsaker

  Ofte vet en person ikke hva han skal gjøre for å kvitte seg med tørr hud rundt munnen. Siden problemet forsvinner bare for en kort periode med bruk av sterke stoffer. I dette tilfellet, gå til legen, fordi peeling - en konsekvens av et brudd på immunitet eller sykdom:

  1. Herpes. De aller fleste mennesker er bærere av viruset, men manifestasjoner av infeksjon blir tydelige når kroppen er mangelfull i vitaminer, kronisk tretthet, utmattelse.
  2. Allergi. Det er vanskelig å bestemme reaksjonens skyldige på egen hånd fordi det i tillegg til mat, hudens rødhet, reagerer med utslett og kløe til pollen av planter, stoffer i kosmetikk, parfyme. Ofte ledsaget av lacrimation, rennende nese.
  3. Dermatitt, psoriasis, streptoderma. Hudsykdommer som er smittsomme eller genetiske predisponering, forverres av manglende overholdelse av personlig hygiene, redusert immunitet.
  4. Brudd på mikroflora i fordøyelseskanalen. Feil diett, beruselse av kroppen med skadelige produkter, tilstopping av slagger påvirker tarmens tilstand, stoffskifte og hudhelse. Langvarig bruk av antibiotika forårsaker tørrhet og flak.
  5. Diabetes og tannssykdommer. Høyt blodsukker fremkaller dehydrering, huden tørker og klør. Den mekaniske effekten av medisinske instrumenter med hyppige besøk til tannlegen irriterer huden i hjørnene av munnen.
  6. Hormonale svikt. Omstillingen av kroppen i ungdomsårene forårsaker utslett og kløe på huden, inkludert rundt munnen. Godkjennelse av orale prevensiver kan oppstå perioral dermatitt hos noen kvinner, noe som påvirker en hudstrimmel nær leppene.
  7. Mangel på vitaminer og fordelaktige mikronæringsstoffer. Mangel på retinol fremstår tørr hud, sprekker i hjørnene av leppene vises hvis kroppen ikke mottar nok vannoppløselig vitamin B2.

  Når skal du se lege

  Hvor alvorlig er problemet, når huden flager rundt leppene, er det behov for å gå til en lege, bestemmer personen seg selv. Spesiell oppmerksomhet og ekspertrådgivning krever saker der:

  • sprekker blir omdannet til sår, åpner munnen en skarp smerte;
  • en gråhvit blomst akkumulerer i hjørnene av munnen;
  • sammen med peeling er røde, komprimerte flekker notert, noe som er svært kløende;
  • bruk av farmasøytiske salver hjalp ikke eller problemet returnerte etter seponering av selvbehandling.

  Hjem rettsmidler

  Komprimerer, kremer, masker, tilberedt med egne hender, vil bidra til å lindre irritasjon og hevelse. Tørr hud rundt munnen er forrenset med lett, lett peeling.

  rensing

  Tynn, sensitiv hud reagerer med irritasjon og mikrotraumas til aggressiv rengjøring med grovblandinger som inneholder salt og kaffe. Fordel vil gi alternativer myke scrubs.

  Med bodagoy. Farmasøytisk oppsamling av tørr lim i mengden 40 g presses til tilstanden til pulveret. En 3% løsning av hydrogenperoksid tilsettes gradvis til massen når konsistensen til en skummet krem. En bomullspinne er påført ren hud og er lett massasje. Blandingen er igjen på huden, vasket av etter 15-20 minutter.

  Havregryn med mandler. Hakkede nøtter og havremel, malt i en blender, blandet i 2 ss. l. Legg til 1 ts. krem, 1 ts. vann eller brygget grønn te, en dråpe mandelolje, insistere på 20 minutter. Påfør på fuktig hud med massasjebevegelser, la blandingen stå i 15 minutter, vask av med varmt vann.

  fukting

  Urteinfusjoner ikke bare tone opp, men har også en antibakteriell effekt. For å forberede en komprimering, ta tørre blomster av kamille, immortelle, salvie, eikbark i like deler. En spiseskje av blandingen helles et glass kokende vann, infunderes i en time. Strained infusjon er impregnert med bomullspinne, som påføres huden i 15-20 minutter.

  mat

  Nyttige og enkle hjemmelagde masker vil eliminere den negative påvirkning av naturlige faktorer og forbedre lokal immunitet av huden.

  1. Oljete honning. Bland 1 ss. l. kosmetisk olje med 1 ts. honning og 1 eggeplomme. Massen påføres huden, vaskes av etter 10 minutter.
  2. Havre og gulrot. 1 ss. l. friske, ristede gulrøtter legg til 1 ss. l. tett kokt havregryn usaltet grøt. Eggeplomme og noen dråper fløte, lagt til masken, fuktighet huden og gi en fløyelsaktig. La på problemområdet i 15 minutter.
  3. Med propolis. 10 g propolis blandes i 100 g smeltet smør. Påfør huden rundt leppene flere ganger om dagen regelmessig.

  apotek agenter

  For å fjerne peeling og irritasjon på den tynne huden rundt munnen, for å øke beskyttelsesegenskapene, ta til bruk av legemidler fra apoteket.

  1. Fukortsin, Levorin, Nystatin. Antifungal salver med antibiotika i sammensetningen.
  2. Acyclovir, Lavomaks, Fenistil, oksolinolsk salve - vil lindre fra kløe, irritasjon forårsaket av herpesvirus og andre infeksjoner.
  3. Elokom, Suprastin, Bepanten, Panthenol - antihistaminer, lindrende hevelse, peeling og kløe, som følge av allergiske reaksjoner.
  4. Silitsiya, Petroleum Jelly - myk å trekke huden, eliminere kløen forårsaket av angst, dysfunksjoner i nervesystemet, stress.

  Farmasøytiske kremer bør brukes i komplisert terapi, på råd fra en lege. En dermatolog vil anbefale riktig behandling basert på en undersøkelse av tester eller gi en henvisning til en annen spesialist (endokrinolog, tannlege) om nødvendig.

  Uønskede prosedyrer

  Tørrhet og flaking av huden i området rundt leppene vil bli forværret i følgende tilfeller:

  Hva å gjøre hvis huden flager rundt munnen

  Setter på vanlig morgenmakeup, er du forferdet for å finne ut at huden rundt munnen din er flakket. En mindre misforståelse kan ikke bare ødelegge utseendet, men også symbolisere alvorlige brudd på kroppens arbeid. Vi må handle umiddelbart. La oss forstå årsakene til peeling og vurdere måter å eliminere det på.

  Mulige årsaker

  Å bruke en nærende krem ​​gir bare midlertidige resultater, og det blir vanskeligere å maskere problemet. Det er på tide å komme til en beslutning fra et vitenskapelig synspunkt, og ikke å velge en tilfeldig behandling.

  Feil hudpleie

  Hvis huden din er av blandet eller tørr type, trenger den spesiell forsiktighet. Pass på at rensemidler ikke inneholder sulfater og alkalier. De forstyrrer vann-lipidbalansen og forårsaker desquamation. Dette er spesielt merkbar på steder med tynn og delikat hud - rundt munnen og øynene.

  Ikke bruk substandard kosmetikk. Hver dag tar ansiktets hud et kraftig slag fra de ulike kjemikaliene som utgjør sammensetningen av kosmetikk og pleieprodukter. Derfor må valget deres tilnærmes med stor omhu. Ikke glem å sjekke sammensetningen og holdbarheten til et rør av skjønnhet.

  En jevn hudtone og fraværet av noe antydninger er det moderne samfunnet. I forsøk på å bli en dekselpike, går mange for langt med en kjemisk peeling. Hvis dette er tilfelle, les hvordan du bryr deg om ansiktet etter peeling for å unngå følelser av tetthet og peeling.

  Noen sykdommer

  Årsaker til tørrhet rundt munnen kan være sykdommer i mage-tarmkanalen. Samtidig, hvis du ikke har magesmerter, betyr dette ikke at du spiser riktig. Prøv å gi opp fett, søtt, skarpt og saltt, og du vil bli overrasket over å finne ut hvordan leppene dine har sluttet å knekke og huden rundt munnen din for å skrelle av.

  Hvis dette ikke hjelper, kanskje tilfellet i epidermis sykdommer. Cheilitis og dermatitt er en vanlig årsak til flaking og rødhet i huden. Husk at bare en lege kan gjøre en nøyaktig diagnose.

  Tørr hud kan forekomme hos personer med diabetes. Steder for skade er ikke bare peeling og rødhet, men også kløe, komplisert ved å brenne.

  Ikke glem om mulige allergiske reaksjoner. Rødhet, peeling og kløe er deres trofaste følgesvenner. Hvis ubehag følges ikke bare i leppens område, men også fanger andre områder av huden, bør årsaken søges i produkter og produkter som inneholder allergener.

  beriberi

  Mangel på vitaminer, spesielt gruppen, A og B, reagerer umiddelbart på peeling av leppens hud og rundt munnen. Andre symptomer på avitinose er:

  • konstant følelse av tretthet;
  • redusert synsstyrke;
  • redusert immunitet.

  Ikke bare høst-vår sesongen kan forårsake mangel på vitaminer, men også overholdelse av strenge dietter. Ikke glem om tilstanden til huden, planlegger kostholdet ditt. Vitaminer - en integrert del av skjønnheten din.

  Værforholdene

  Om vinteren knuses leppene nå og da, og ansiktet slutter aldri å skrelle. Dette skjer på grunn av en kraftig temperaturfall. Huden har ikke tid til å tilpasse seg, rødme og reagerer på tørrhet og brenning.

  Varmt vær påvirker også tilstanden til huden, frarøver fuktighet og beskyttende funksjoner. Resultatet er tynning av epidermis, peeling og rødhet.

  I blåsende vær er leppene og huden rundt munnen spesielt berørt. For å forhindre dette vil hygienisk leppestift eller balsam.

  Skader og sår

  Enhver, selv merkbar skade og sår rundt munnen hindrer bevaring av vannbalanse og senker prosessen med vevregenerering. Resultatet - hudens respons i form av tørrhet. Ved gjenopprettelse av skade vil løsningen løses.

  Hvordan håndtere peeling

  Hvis du allerede har overhalet dette problemet, må du opptre i et kompleks.

  Narkotikabehandling

  Å vite årsaken til peeling, kan du velge riktig middel fra antihistamin, antivirale eller antibakterielle grupper av stoffer.

  Generelt, hvis du er sikker på at tørr hud skyldes allergiske reaksjoner, ta noen antihistamin, som Tavigil eller Suprastin. De nøytraliserer allergenes handlinger, fjerner rødhet og kløe.

  Antibiotika vil hjelpe til i kampen mot bakterielle sykdommer og soppinfeksjoner. Men husk at et feil valgt stoff kan tvert imot provosere en gjentatt desquamation, og hovedblåset vil være på leppens ømme hud. Så ikke selvmedisinere, men kontakt en hudlege.

  Folketingene

  Ikke begrenset inntaket av medisiner i kampen mot hudskalling. Bruk også populære råd:

  Gi opp bruk av kosmetikk. Det handler ikke bare om dekorative kosmetikk, men også om personlige hygieneprodukter som inneholder dufter og dufter. Tannkrem kan også forårsake lekkasjer og tørrhet.

  Bruk medisinske urter for å lindre rødhet, kløe og flak. I løpet av perioden med forverring, bruk avkok av kamille, celandine eller nese for å berolige den betente huden.

  Ta vitaminer. Du kan bruke hele komplekset eller gi preferanse til bestemte grupper, for eksempel A, B og E. Brygger gjær vil være effektiv for å gjenopprette huden i ansiktet og leppene.

  Bli kvitt døde celler. Bruk delikat peeling basert på fruktsyrer eller hjemmelaget kaffe eller havremelkrubb. Husk at du kan frigjøre huden fra gamle celler ikke mer enn en gang i uken, og bare etter eliminering av inflammatoriske prosesser.

  Fukt huden. I stedet for vanlig krem, bruk naturlige oljer: oliven, sesam, havtorn eller mandel. Med problemet med hakkede lepper, gjør lotioner fra te-treolje en utmerket jobb.

  Forebyggende metoder

  Som du vet, er problemet lettere å hindre enn å løse. Derfor, hvis huden din er utsatt for tørrhet, og peeling har lenge krysset linjen med ubehagelige overraskelser, husk forebyggende tips.

  Styr immunsystemet ditt

  Ofte er tørrhet relevant i vinter og høst, når kroppen er mest svekket. Begynn å ta vitaminer på forhånd, utfør herdingsprosedyrer og ikke glem daglige turer i frisk luft.

  En annen nyttig artikkel: Typer av akne på ansiktet

  Spis riktig

  Sunn tarm og vakker hud er uadskillelige fra hverandre. Forsiktig gjøre opp dietten, gi opp på strenge dietter og ikke misbruke skadelige produkter. Foretrekker komplekse karbohydrater, som er en del av frokostblandinger og grønnsaker. Ikke glem frukt. De hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen, men beriker dem med nyttige stoffer.

  Drikk mye væske

  Menneskekroppen er 70% vann, så det er så nødvendig å opprettholde sin normale funksjon. Drikk minst 1,5 liter renset vann per dag for å holde huden og håret sunt.

  Ta vare på huden din systematisk.

  Ikke vent på dårlig vær å legge på en krem ​​på huden, og en leppebalsam på leppene. Selv på en solrik dag, bruk verneutstyr. Vanen med næring av huden vil gunstig påvirke tilstanden under alle værforhold.

  Flere Artikler Om Typer Acne