Et slikt problem som tørr flekker på huden er kjent for nesten alle voksne. Under vårt liv er vi utsatt for ulike faktorer. Som kan forårsake en slik lidelse. Samtidig kan slike manifestasjoner være både helt tilfeldige og kortvarige, og signalere tilstedeværelsen av mer alvorlige problemer. Det er viktig å skille mellom ulike typer tumorer av denne typen og vite hvordan de skal håndtere dem.

De første tegnene og årsakene

Ofte vises flekkene spontant, og personen merker dem helt ved et uhell. Noen legger ikke så stor vekt på slike symptomer og venter til alt går i seg selv.

Dette er imidlertid en feilaktig oppførsel, selv om det ikke er verdt å panikk heller. I hvilke tilfeller er det verdt å være særlig oppmerksom på hvordan opplæringen oppfører seg?

De første tegnene er vanligvis:

 • en økning i størrelsen på disse svulstene;
 • desquamation, ofte slike områder også kløe;
 • deres gjentatte gjentatte utseende på samme sted;
 • berørte områder forsvinner ikke lenge og forårsaker ubehag;
 • Lys eller mørke områder spredt over et stort område, og symptomene overføres i kontakt med syke mennesker;
 • hudbryter, sår, sprekker og gråtende områder vises.

Tørr flekker kan oppstå av ulike årsaker. De er knyttet til både interne faktorer og det ytre miljø.

 • Allergi. Dette er den vanligste årsaken til utslett og svulster av denne typen. Kontakten med allergenet fremkaller en forandring i tilstanden til huden og etter nøytralisering går situasjonen tilbake til normal.
 • Sopp. Det er vanskeligere å behandle mykotiske neoplasmer, i tillegg er de i stand til å bli en kronisk form.
 • Stress, sterke psyko-emosjonelle opprør og opplevelser.
 • Temperatur og fuktighet faller. På grunn av frostfeil, sterke vind- og varmeapparater, kan man ofte se tørre flekker om vinteren. Om sommeren er situasjonen forbundet med overoppheting og uttørking av epidermis.
 • Dermatologiske problemer. De fleste av hudsykdommene er forbundet med symptomene ovenfor.
 • Sykdommer i det endokrine systemet, problemer med skjoldbruskkjertelen.
 • Problemer med fordøyelseskanalen. Tilstanden i fordøyelsessystemet reflekteres direkte i personens utseende, inkludert huden.
 • Mangel på vitaminer. I tilfelle av underernæring og mangel på vitaminer og mikroelementer, kan sunn tilstand av dermis forstyrres.
 • Autoimmun patologi. En overflod av antistoffer og aktive celler som følge av en funksjonsfeil i immunsystemet fremkaller en reaksjon på å bekjempe friske celler, selv nekrotiske prosesser.
 • Reaksjon på vaskemidler og kosmetikk. En type allergi eller individuell intoleranse av separate komponenter i bruksmidlene. Usikre kosmetikk kan tørke ut huden eller forårsake en lignende usunn reaksjon.
 • Eksponering for sollys. I tillegg til tørking av epidermis forekommer funksjonsfeil i produksjonen av melanin og i tillegg til desquamation, oppstår spesifikk pigmentering.

Hvite, tørre flekker

Årsakene til utseendet til et slikt symptom kan være flere.

Ofte er hvite neoplasmer forbundet med nedsatt melaninproduksjon i visse områder av dermis. I dette tilfellet er hvite flekker trolig et resultat av langvarig eksponering for solen.

Ultrafiolett stråling påvirker huden på en slik måte at det over tid begynner å tørke ut og det øvre laget av epidermis klemmer seg.

Videre kan hvit pigmentering oppstå på grunn av utviklingen av vetiligo. Dette skyldes at visse områder av dermis mister melanin, derfor må sykdommen behandles umiddelbart.

I andre tilfeller er hvite flekker oftest svampe-neoplasmer. Det er inkludert lavene. Grensene til disse flekkene er ganske tydelige, og selve huden flager av, du kan merke noen skalaer. Ofte blir kløe lagt til de ubehagelige symptomene. Svampen forlater ikke en person alene i lang tid, og etter forsvinning kan den gjentas igjen, og gjentatte ganger.

Røde, tørre flekker

Dette er den vanligste reaksjonen som oppstår på huden som følge av eksponering for kroppsirriterende faktor. Først av alt, inkluderer disse allergener som utløser riktig reaksjon.

I dette tilfellet er det rødt utslett som danner et stort område av allergiske lesjoner. Symptomer ledsages av kløe og irritasjon.

Røde merkinger kan også indikere helvetesild. Årsaken til denne sykdommen er hovedsakelig nervøsitet og alvorlig stress. Neoplasmer vises i regionen av nerverstammerne oftest bare på den ene siden.

Rødpigmentering er et karakteristisk tegn på utvikling av psoriasis. Denne sykdommen er ganske vanskelig å kurere helt, men jo tidligere du går til en hudlege, jo mer sannsynlig er du å glemme dette problemet så snart som mulig.

Den mest uskadelige er røde neoplasmer som skyldes eksponering for sterke vind eller lave temperaturer. I dette tilfellet oppstår dehydrering, noe som er ganske enkelt å fikse. Fuktighetsgivende og nærende huden kan raskt takle problemet.

Mørke tørre flekker

Hvis du oppdager brune eller svarte flekker av epidermis, kan disse være ufarlige manifestasjoner eller precancerous heralds.

Den mest enkle og ikke-behandlende saken er de mørke sonene på huden av en gravid kvinne. En endring i pigmentering og lett peeling er en naturlig prosess som oppstår på bakgrunn av hormonell justering.

Etter fødselen av barnet, vil kroppen selv komme tilbake til normal og alle symptomene vil forsvinne. Også brune flekker kan indikere uunngåelige aldringsprosesser. Hos eldre mennesker er dette fenomenet ikke uvanlig, men heller til og med normen.

Brune tørre og kløende flekker er mest sannsynlig å indikere tilstedeværelse av soppinfeksjon. En nøyaktig diagnose kan bare gjøres av en lege etter å ha undersøkt skrapingen fra det berørte området.

Behandlingsmetoder

Før du tar noen tiltak for å bekjempe neoplasmer, må du besøke legen og avklare årsaken til utviklingen av sykdommen. Den vanligste diagnosen er visuell inspeksjon, blodprøvetaking for analyse og skraping for laboratorieundersøkelse av vekt under mikroskop.

Uansett hvilke steder plager deg - hvitt, rødt eller mørkt - alle behandlinger kan deles inn i flere grupper.

En allergisk reaksjon klager ofte på pasienten om røde flekker. I dette tilfellet er det første trinnet å eliminere effekten av allergenet og ta et antihistamin.

Hvis du har blitt utsatt for solen, må du beskytte huden mot ultrafiolett stråling og ta vare på helbredelse av brannskader. Om vinteren prioriteres riktig næring, vitamininntak og beskyttelse mot frost og tørr luft.

Mørke områder krever ofte økt oppmerksomhet og ernæring, for eksempel ved hjelp av omsorgsfulle kremer og vitaminserverum. Brune områder må behandles med ekstra solkrem.

Hvite sopputslett skal behandles med rusmidler. For alvorlige dermatologiske og autoimmune problemer, kan fysioterapi være nødvendig.

Hva om tørre flekker klør dårlig? Ikke rør dem med hendene dine. Du kan påføre en gel mot kløe. Når kammering er det en risiko for å forverre situasjonen.

Hva sier tørre flekker på huden

Huden, som er hovedbarrieren mellom det ytre miljø og kroppen, er tilpasset å bekjempe et stort antall ulike skadelige faktorer.

Til tross for de enorme beskyttende evner, kan huden gjennomgå forskjellige ubehagelige forandringer, hvorav den ene er tørr flekker på huden.

Det er mange årsaker til forekomsten av et slikt problem, noe som ofte gjør det vanskelig for leger å gjøre en diagnose og å velge den optimale behandlingsmetoden.

årsaker

Ubehagelige flekkete flekker på huden, som varierer i størrelse og form, kan forekomme under påvirkning av en masse forskjellige faktorer. Årsaker kan være både eksterne og interne.

Oftest fører følgende effekter til utseende av hudfeil:

 • Allergier. Allergiske reaksjoner fører ofte til at det oppstår røde, tørre flekker på huden, som en person riper på grunn av en sterk kløe.

Allergene i hvert tilfelle kan være forskjellige: noen vil ha en hudreaksjon som følge av bruk av krem ​​eller dusjgel, noen vil ha problemer etter kontakt med dårlig vasket klær, og noen vil være oppmerksom på flekkene for første gang visse typer mat.

 • Stresseffekter. Huden kan reagere på aktiv stress ved utseendet av ubehagelige tørre flekker. I dette tilfellet viser problemet ofte seg så snart stresset går.
 • Patologi av sopp opprinnelse. En rekke soppsykdommer - en annen grunn som fører til hudlidelser. Fungal invasjoner er karakterisert, avhengig av type patogen, ved forskjellige utslett. Spottene kan være rosa, hvite, skalete eller glatte.
 • Patologi i fordøyelseskanalen. Ulike sykdommer i mage-tarmkanalen fører ofte til hudutslett med forskjellige egenskaper. Dette skyldes det faktum at kroppen mottar størstedelen av næringsstoffene gjennom fordøyelsen. Hvis fordøyelsen er utilstrekkelig, påvirker huden negative resultater.
 • Ulike hudsykdommer. Psoriasis og ulike typer dermatitt fører ofte til utseendet på tørre flekker på huden. I psoriasis er flekkene hovedsakelig rosa, men kan dekkes av hudskalaer, noe som får dem til å se hvite ut.
 • Virkningen av det ytre miljøet. De karakteristiske tørrpunktene på huden er ofte et resultat av eksponering for lave temperaturer. Tørr hud kan også utvikle seg på grunn av langvarig eksponering for solen (ultrafiolette stråler tørker huden) eller sterk vind.

Huden er en utmerket indikator på menneskers helse. Endringer i tilstand og egenskaper kan indikere endokrine eller autoimmune sykdommer, kan skyldes mangel på vitaminer eller kontakt med parasitter.

Når du trenger å bli bevoktet

Tørrhet i huden, ledsaget av utseende av flekker ukarakteristisk for sunn hud, kan indikere en rekke patologier.

En person må være på vakt og konsultere lege i følgende tilfeller:

 • stedet blir gradvis større i størrelse på grunn av utvidelsen langs periferien;
 • klare ikke å bli kvitt flekker i lang tid;
 • flekker forsvinner under påvirkning av behandling, men så dukker opp igjen;
 • Det er noen ubehagelige opplevelser, som tinning, kløe eller liten smerte;
 • huden i området av stedet er dekket med ekstra patologiske elementer, det være seg sår, sår, kviser eller papiller;
 • tørre flekker er tilstede ikke bare i pasienten selv, men også i hans familiemedlemmer.

Hvis det er enda et av disse tegnene, anbefales det umiddelbart å appellere til en spesialist.

Video: Slik gjenkjenner du fare

Hva å gjøre

Valget av metoder for behandling av tørre flekker som vises, avhenger av hvordan sykdommen utløser deres utseende. For å fastslå årsaken, anbefales pasienten å konsultere en lege.

Bekjempe flekker på huden, ignorerer årsaken til utseendet deres - et midlertidig tiltak som sjelden gir effekt.

Hvis årsaken til flekkene er en allergisk reaksjon, anbefales det pasienten å stoppe kontakt med det identifiserte allergenet, om mulig. Bruk for eksempel et hypoallergent vaskemiddel eller utelukke bestemte matvarer fra dietten. Antihistaminterapi er også foreskrevet (tabletter, salver).

I fordøyelsessykdommer forsvinner hudutbruddene alene på egenhånd så snart den viktigste sykdommen kan bringes inn i remisjon.

Svamppatologier behandles ved å foreskrive anti-soppsalver. Legen vil bare kunne velge en passende salve etter at han har bestemt hvilken type sopp som forårsaket sykdommen.

Dermatitt, avhengig av typen, blir behandlet grundig. Antihistaminer av lokal og systemisk virkning, glukokortikoide salver, kompresser av avkok av urter kan foreskrives. Naturligvis er dietten valgt, noe som letter pasientens tilstand.

Hvis det er stressende, vises sedativer til pasienten. Dette kan være tinktur av valerian eller morwort rot, samt sterkere tabletter.

Å velge optimal terapi er ganske vanskelig. Pasienter anbefales ikke å gjøre det selv!

Lær hvordan du finner riktig tonic for fet hud. Er det tonale kremer for tørr hud? Svaret er her.

Folk oppskrifter

Hvis alle mulige problemer er utelukket, og årsaken til utseendet på tørre flekker på huden ikke er fastslått, kan du prøve å helbrede ved hjelp av populære oppskrifter.

Følgende alternativer vil gjøre:

 • en maske er laget av honning og cottage cheese (du kan bruke fett surkrem i stedet), og deretter på de berørte områdene på kroppen i minst en halv time, etter en halv time, vask masken og dekk huden med fuktighetskrem;
 • Du kan også takle tørre flekker ved å bruke en maske med oliven (som et alternativ til linfrø) olje og honning, som forrige oppskrift, masken påføres i en halv time og deretter skylles av med varmt vann, påføres et fuktighetskrem på de berørte områdene;
 • Hvis et tørt sted på huden flager av, så peeling basert på honning (4 spiseskjeer), havsalt (1 spiseskje) og olivenolje (1 ss) kan hjelpe.

I folkemedisin er det mange oppskrifter som er rettet mot å bekjempe tørr hud.

For å gjøre dette, før massiv bruk, påføres en liten mengde av produktet på underarmeområdet og hudreaksjonen blir evaluert.

Hvilken lege å gå til

En tur til legen med utseende av tørre flekker på huden er nødvendig.

Først og fremst bør pasienten besøke en hudlege som skal vurdere den generelle tilstanden til huden og kunne foreslå årsaken til flekkutseendet.

Avhengig av årsaken til at provokasjonen er patologi, kan du trenge et ekstra besøk til en endokrinolog, en ernæringsfysiolog, en kosmetolog, en gastroenterolog og andre spesialister som kan bistå i behandlingen av den underliggende sykdommen.

Se hva du skal gjøre hvis du har tørr hodebunn. Hva forårsaker tørr hud på fingre og sprekker? Les videre. Hva sier tørre albuer hos kvinner? Lær mer.

Nyttige tips

Hvis det oppstår ubehagelige flekker med tørr struktur på huden, anbefales det å begynne å observere de grunnleggende reglene som ikke tillater at hudpatologien blir verre.

Til å begynne med anbefales det å forhindre dehydrering. For å gjøre dette må du spise nok vann per dag (ca. 2 liter).

Om vinteren anbefales det å smøre huden i ansiktet og hender med fettete krem ​​før du går ut. Dette tiltaket vil bidra til å beskytte utsatt hud mot de negative effektene av kald luft. Om sommeren blir de åpne områdene smurt med solkrem slik at huden ikke tørker ut.

Regelmessig såpe som brukes til vasking av hender eller enkel dusjgel bør erstattes med produkter med fuktighetsgivende egenskaper. Dette kan for eksempel være melk eller fløte såpe. Disse produktene vil ikke tørke ut huden, forverre tilstanden.

Utseendet på tørre flekker på huden blir ofte ignorert i lang tid. Dette er feil tilnærming for å kvitte seg med problemet. Når de første tegnene på patologi vises, anbefales det å konsultere lege. Jo før behandlingen er startet, desto bedre!

Tørr flekker på huden

Huden (spesielt epidermis, det øvre laget) er et menneskes overfølsomme organ som reagerer på enhver funksjonsfeil i kroppen. Røde, brune, hvite, tørre flekker på huden - et våknesignal til kroppen om "funksjonsfeil" som krever medisinsk inngrep.

Er deres utseende farlig?

Plasseringen av tørre flekker på kroppen individuelt: de forekommer på huden på hendene, føttene, magen, ryggen, baken, i lyskeområdet. Spesielt ubehagelig forekomsten av slike "overraskelser" på ansiktets hud.

I utseendet er det hvite, røde og mørke (brune) tørre flekker.

Ifølge strukturen er de:

 • glatt (kun fargen på epidermis har endret seg);
 • grov, skjellete;
 • ledsaget av kløe av varierende alvorlighetsgrad, utslett, pustler.

Ofte har folk ikke lyst til å gå til legen for en slik "mindre" grunn. Men hvis den eksakte årsaken til forekomsten av en smertefull reaksjon ikke er kjent, er det ikke verdt å forsinke et besøk til legen.

Spesielt bør vakt hvis blemishes:

 • vokse i størrelse;
 • ikke passere over en lang periode;
 • de berørte områdene av epidermis er kløende, de har betennelser og sår;
 • Lignende personer dukket opp i "kontakt sirkel" (husstand, venner, etc.).

Det bør tas hensyn til forekomsten av tørr dermatitt hos små barn, særlig spedbarn.

årsaker til

Årsakene til disse patologiene er forskjellige. De viktigste er:

 • reaksjon på solen;
 • mangel på nødvendige kroppsstoffer (vitaminer, mineraler, protein, karbohydrater, fettsyrer, etc.), dehydrering;
 • hudsykdommer (dermatitt, sopp);
 • depresjon, stress, spesielt langvarig;
 • allergiske reaksjoner (uavhengig av type allergen);
 • stressende effekter på huden - overdreven tørrhet eller fuktighet i luften, kritisk temperatur faller;
 • et antall patologier (for eksempel dysfunksjon i mage, endokrine system, lever, galleblærer, etc.);
 • parasittisk infeksjon i kroppen (ormer, ormer, rundorm, etc.);
 • naturlig aldring.

Det er verdt å vite at tørre, grove flekker på huden noen ganger ledsages av svært alvorlige sykdommer, for eksempel onkologi. En rettidig undersøkelse av en lege vil aldri være overflødig.

Varianter av patologi

Tørr flekker som forekommer på en voksen eller et barns epidermis, er forskjellige i farge, størrelse og opprinnelsessted.

mørk

Disse inkluderer brune flekker på huden. Ofte ser de ut som et resultat av ganske naturlige prosesser i kroppen:

 1. For eksempel forekommer de ofte hos gravide på grunn av hormonelle overfall, en fullstendig omstilling av kroppens arbeid i forbindelse med kvinnens stilling.
 2. Brune og alder flekker. I løpet av årene mister huden sin elastisitet, turgor, det produserer mindre kollagen, reduserer elastisiteten og fuktigheten.

Slike årsaker til hudreaksjonen er helt normale. Men mørke tørre flekker kan også være et tegn på alvorlig patologi.

hvit

Av de vanlige årsakene til deres forekomst, merker dermatologer:

 • versicolor (manifestert som tørrskallete flekker på huden, ledsaget av kløe);
 • bivirkninger av aggressivt sollys;
 • soppinfeksjon.

Hvit pigmentering antyder at på stedet for forekomsten av melaninproduksjon er svekket.

rød

Årsaker til røde flekker er:

 • dermatitt: psoriasis, versicolor, diatese;
 • allergier;
 • virusinfeksjoner;
 • avitaminose, dehydrering;
 • stressende perioder, perioder med langsiktig emosjonell ustabilitet.

Vanligvis er røde, tørre flekker på huden ledsaget av utslett og kløe mye. Ikke å behandle dem er spesielt farlig da kronisk dermatitt kan utvikle seg.

Hos spedbarn og barn opptil 5 år

Tørr flekker på spedbarns hud kan oppstå på grunn av en rekke tilleggsfaktorer knyttet til de spesielle egenskapene i alderen:

 • irritasjon fra kontakt med bleier (bleie dermatitt) på baken og kjønnsorganene, utseendet av flekker på kontaktstedet med klærnesømmer;
 • reaksjon på hardt vann for svømming;
 • oppstår i armene, bena, nakken (siden babyens hud er veldig delikat og betent av konstant friksjon).

Hos spedbarn kan lignende hudreaksjoner manifestere seg veldig sterkt, opp til dannelsen av en scab. Foreldre bør straks kontakte barnelege, hvis barnet har gulaktig skorpe (sopp), et tørt sted på huden flager av (det kan være lav rosa, overført ved kontakt).

Også ofte oppstår tørr pigmentering på epidermis av eldre barn (vanligvis opptil 5 år). Faktum er at barn i denne perioden er spesielt utsatt for allergiske reaksjoner, siden immunforsvaret fortsatt er ekstremt svakt.

Årsaker til tørre flekker hos barn

Vanlige årsaker til disse reaksjonene er:

 • arvelighet (følsomhet overfor allergier hos slektninger i familien);
 • feil kosthold (for eksempel et overskudd av karbohydratmatvarer, tørrblandinger, hermetikk);
 • Tilstedeværelsen av parasitter.

I et barn er sykdommen vanligvis ledsaget av ubehag, siden et tørt sted på huden klør, noen ganger permanent. Allergiske reaksjoner hos barn må nødvendigvis behandles, fordi ellers kan det være komplikasjoner, forekomsten av hudpatologier i kronisk form.

I tillegg til narkotikabehandling, må barnet være foreskrevet et hypoallergent diett.

Også foreldre bør straks ta avføring av barnet for å etablere parasittiske infeksjoner, da de også krever umiddelbar medisinering. Med riktig medisinsk behandling blir de fleste gutta vellykket av hudreaksjoner i alderen 3-5 år.

Diagnose og behandling av sykdommen

Diagnosen inkluderer vanligvis:

 • undersøkelse av det berørte vev av pasienten
 • Levering av nødvendige tester (avføring, urin, blod);
 • allergittester (for å finne ut hva som er et allergen)
 • i alvorlige tilfeller er hudskraping nødvendig;
 • ytterligere serier av tester (for infeksjon, etablering av dysfunksjoner av indre organer).

Behandling av sykdommen er foreskrevet av en terapeut, en hudlege, en allergiker eller en annen spesialist på grunn av årsaken til forekomsten:

 1. I nærvær av patologier foreskrevet et stoff av rusmidler (antihistaminer, antivirale, etc.) og salver, emulsjoner, ytre virkning geler for å lindre utseendet av symptomer.
 2. For å fylle kroppen "byggematerialer" som mangler, er det nødvendig å drikke et vitamin- og mineralkurs, justere ernæring.
 3. Mangelen på fuktighet kompenseres av fuktighetsgivende kosmetikk.

Når du utfører alle anbefalinger fra legen, vil slike dermatitt ofte passere uten spor.

Med litt rask forbigående dermatitt kan du bruke folkemessige oppskrifter. Glattende pigmentering hjelper gni juice med sitron, kål eller persille, en maske med leire, kamille og agurk. Disse midlene fungerer imidlertid kun som tillegg og kan ikke erstattes av medisiner.

Tørr flekker som forekommer på epidermis av voksne og barn, indikerer ikke alltid alvorlig sykdom. Ofte utløses deres utseende av banale allergier, usunn matvaner, mangel på hudpleie, svak immunitet for en voksen eller et barn.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Du bør imidlertid nøye vurdere behandlingen, få en nøyaktig medisinsk diagnose og gjennomgå et foreskrevet behandlingsforløp. Slike tilsynelatende ubetydelige reaksjoner av epidermis, i fravær av en rettidig behandling, kan utvikle seg til kroniske sykdommer, noe som er ganske vanskelig å kvitte seg med.

Tørr flekker på huden

Ren hud er drømmen til enhver person. Men ofte oppdager folk at tørr flekker opptrer på huden. De varierer i farge og størrelse. Kan være lokalisert på ansikt, armer, nakke, torso. Tørr flekker på huden dannes av to grunner. Disse kan være eksterne faktorer: feil hudpleie, påvirkning av sollys eller indre årsaker: sykdommer i organer, stress, soppsykdommer.

Hvorfor tørre flekker vises

Øvre dermis er miljøsensitiv. Spots kan oppstå på grunn av eksterne faktorer: Feil hudpleie, bruk av upassende kosmetikk, reaksjon på solens stråler, temperaturfall og sterk vind.

Hudfeil er også dannet som følge av mer alvorlige indre årsaker. Kanskje de signaliserer sykdommer i huden eller organene. Disse faktorene inkluderer følgende:

 • Svampeinfeksjoner - patogener penetrerer huden og begynner å sprede aktivt, på grunn av dette oppstår flekker, sprekker, eksem på integgene.
 • Stressfulle situasjoner - moralsk stress undergraver nervesystemet. Dette provoserer ulike sykdommer, lider av kardiovaskulær, fordøyelsessystemet og andre systemer. Hudutslett form.
 • Dehydrering - med mangel på vann i kostholdet, alle organer lider, inkludert huden. Av denne grunn vises vanligvis tørre flekker på barnets hud.
 • Feil i de indre organene - tørre svulster skyldes feilaktig funksjon av leveren og galleblæren. Hvis fjerning av skadelige stoffer fra kroppen er ødelagt, akkumuleres enzymer i kroppen, noe som resulterer i flekker. Sykdommen kan bli til dermatitt. Vanligvis er sykdommen observert hos voksne, mindre ofte hos barn.
 • Mangel på vitaminer - dårlig og ubalansert kosthold sammen med de harde klimatiske forholdene forverrer hudtilstanden. Tørr flekker vises på kroppen, men de representerer bare en overfladisk defekt. Spots er lett fjernet. Du må drikke et kurs av vitaminer og smøre huden regelmessig med nærende, fuktighetsgivende kremer.

Hvite, tørre flekker på kroppen

Whitish formasjoner vises fordi melatoninproduksjonen forstyrres i forskjellige deler av huden. Hovedårsakene er følgende:

 • Overdreven eksponering for sollys - ultrafiolett stråling har en negativ effekt på huden. Over tid begynner huden å tørke, og overflatelagene på epidermis skreller av og danner flekker.
 • Vitiligo er en hudsykdom som ennå ikke har blitt fullstendig studert eller herdet. Når det ser ut på huden hvite flekker, som gradvis vokser. Formasjoner klør ikke, flager ikke, ikke plager personen, men forårsaker psykologisk ubehag, spesielt når det er fokusert på synlige deler av kroppen.
 • Ofte dannes hvite flekker som følge av soppsykdommer (inkludert boblezoster). Defekten har klare grenser, et tørt sted på huden flager av, men gjør ikke vondt.

Røde, tørre flekker på huden

Slike feil er mest vanlige. De indikerer at kroppen er påvirket av stimuli. Ofte ser flekkene ut på grunn av en allergisk reaksjon. De ledsages av kløe, huden blir betent og irritert.

Noen ganger snakker rødt løsrivelse om psoriasis eller lavplanus. I psoriasis dannes røde røde flekker på huden på hendene, nakken, ansiktet, bena, ryggen. De klø, flager og gir mye ubehag.

Følsom hud reagerer på endringer i temperatur, sterk vind og kulde. Ofte, etter et langt opphold i slike værforhold, blir huden dehydrert og det kommer tørre flekker på det.

Mørke tørre flekker på kroppen

Mørke flekker kan ikke være farlige, men de kan også være forløperne av onkologiske sykdommer. De forekommer i følgende tilfeller:

 • Hormonale forandringer i kroppen, pigmentering øker hos gravide under overgangsalderen. Så snart kroppen kommer tilbake til normal, vil de brune flekkene på huden forsvinne.
 • Tilstedeværelsen av soppinfeksjon - i dette tilfellet er flekkene kløende og flakete.
 • Alderendringer - over tid, hudens aldre, mister deres elastisitet. Melanocytter begynner å fungere verre, så mørke flekker vises på kroppen.

Narkotikabehandling

Hvis flekker dukker opp, bør du søke hjelp fra en hudlege. For diagnostisering er det nok visuell inspeksjon og beskrivelse av klager fra pasientens ord (for eksempel: et tørt sted på huden klør eller ikke, om det er smerte eller ubehag). Hvis legen tviler på diagnosen, vil kliniske studier bli utført (vanligvis blir skrap tatt fra de berørte områdene).

Når tørre flekker oppstår, foreskriver legene medisiner fra følgende kategorier:

 • Antihistaminmedikamenter - reduserer vevsvev, hjelper med å håndtere allergier. I tillegg til å ta medisiner, bør allergener utelukkes fra dietten eller daglig bruk. Antihistaminer inkluderer: "Claritin", "Suprastin", "Tavegil", "Zodak" og "Zyrtec", etc. (sistnevnte to er godkjent for bruk hos barn).
 • Beroligende medisiner - hvis en person er i en tilstand med konstant stress, vil hudfeil utløses av nervøs spenning. Pasienten bør besøke en nevrolog og drikke et kurs av piller: Novo-Passit, Tenoten, Afobazol, Persen. Det bidrar også til moderkt tinktur og myntete.
 • Anti-inflammatoriske salver - i tilfeller av alvorlig betennelse, brukes kremer med hormonell komponent. Blant dem: "Triamcinolone", "Hydrocortison", "Betamethason", "Flumethason". Ikke-hormonelle salver er laget på basis av sink, tjære og salisylsyre. Når du kjøper, se på kremsammensetningen, hvis den inneholder disse komponentene, så kan du kjøpe produktet. Barn fra de første dagene i livet hjelper perfekt "Bepanten."
 • Forberedelser for behandling av store sykdommer - Hvis tørre flekker på kroppens hud, ansikt, hender skyldes en sykdom i et indre organ, bør den underliggende sykdommen behandles. Terapi er foreskrevet av behandlende lege.

Parallelt med behandlingen kan legene foreskrive Essentiale og Kars medisiner når deres fordøyelsessystem er svekket. For avgiftning av kroppen bruk aktivert karbon eller Enterosgel. Med sterk smerte er "Nise", "Nurofen", "Ketorol" - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler foreskrevet. Hvis bakteriell infeksjon har sluttet seg til flekkene, er pasienten foreskrevet antibiotika.

Hvis det oppstår tørre flekker på et barns hud, bør du ikke selvmiljøere. Husk å kontakte barnelege. Han vil avgjøre hva utslettet er og foreskrive behandling. I de fleste tilfeller reagerer kroppen på allergifremkallende produkter på denne måten.

Behandling i skjønnhetssalongen

Fullstendig fjerne tørre flekker forårsaket av eksterne faktorer kan være i skjønnhetssalongen. Hvis utslett skyldes indre sykdommer eller hudsykdommer (psoriasis, eksem) hos mennesker, kan kosmetiske prosedyrer kun utføres på anbefaling av lege.

Hovedprosedyrene omfatter følgende:

 • Laser terapi - melanin er ødelagt av strålevirkningen, mørke og tørre brune flekker på huden blir ødelagt og forsvinner, mens friske hudceller ikke blir skadet. Denne metoden regnes som den mest milde. For store flekker må du gjøre prosedyren flere ganger.
 • Kjemisk peeling - syrer på de mørke områdene av huden påvirkes (vinsyre, sitronsyre, malinsyre), pigmentplettene får en liten brenning, det øvre laget av epidermis kommer av, på sin plass vises ren hud.
 • Fototerapi er en medisinsk prosedyre som utføres for psoriasis, vitiligo, eksem og soppsykdommer. Bestå i virkningen på de berørte områdene av lysstråler av forskjellige lengder.

I skjønnhetssalonger kan du anbefale spesielle helbredende blekekrem. De er laget på basis av hydrokinon, arbutin, kojic, askorbinsyre, etc.

Hvordan behandle flekker hjemme

Lindre pasientens tilstand kan være populære oppskrifter. Men før du bruker dem, kontakt legen din.

 1. For å fjerne de inflammatoriske reaksjonene skal vaskes med dekokser av medisinske planter. Kok en spiseskje kamille eller en streng i en liter vann. Insister 15 til 20 minutter. Vask infusjonen hver morgen til flekkene på ansiktet og betennelsen forsvinner.
 2. Eliminerer tørrflaskermaske fra honning. Smelt to spiseskjeer av honning i et vannbad, legg til en spiseskje med cottage cheese. Spred til glatt, gjelder for renset ansikt. Hold i 30 minutter og skyll.
 3. Bland en spiseskje olivenolje og samme mengde honning, bland ingrediensene godt. Påfør på rent ansikt, vask av, tretti minutter senere. Smør deretter huden med fuktighetskrem.
 4. For å lindre tilstanden med psoriasis, vil et spesielt middel hjelpe. Kok kjøttkraft Hypericum: en teskje av planten i et glass kokende vann, kok i fem minutter på lav varme. Løs opp tørr sennep med buljong, tilsett litt smør. Påfør det berørte området en gang i uken.
 5. Alkoholtinktur kan bidra til å redusere betennelse i psoriasis. Ta i samme proporsjoner av celandine, kamille og tog, hell vodka og insister i to dager. Tinktur behandler betent hud flere ganger i uka.
 6. Tørrskallete flekker på huden vil gradvis forsvinne hvis du regelmessig tar bad med medisinske urter. Perfekt håndterer hudutslett på badet, som la en avkok av serien (tatt to ganger i uken). Gode ​​resultater viser et bad med et løvblad. For å gjøre dette, strømmet løvbladet liter kokende vann og insisterer på timen. Deretter tilsettes infusjonen i badet. Prosedyren gjentas en eller to ganger i uken i minst tjue minutter.

Hvordan bli kvitt mørke flekker

Masker fra naturlige produkter vil bidra til å fjerne tørre og grove flekker på huden av en voksen.

 1. Syrekjøtt er egnet for folk i alle hudtyper. Våt gazet klut i kål juice, gjelder på alder flekker og vent 10-15 minutter. Skyll deretter av den.
 2. Oppløs sennep i varmt vann til en slurry og påfør ansiktet. Vask av når sennep begynner å brenne huden. Masken kan ikke gjøres med tørr hud, folk som har dilaterte kar på ansiktet eller har overflødig hår.
 3. Tørke flekker på ansiktet kan tennes med en maske med reddik og tomat. Skru grønnsaken på et fint rist, legg vekk på problemområder, skyll etter 10-15 minutter. Deretter gjelder en nærende krem.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Tørr flekker på huden på hender, ansikt, torso, ben kan forekomme av ulike årsaker. Noen ganger er de ufarlige: overdreven sollys, feil hudpleie eller en allergisk reaksjon. Men i noen tilfeller tyder tørre flekker på en feil i kroppen. Når et utslett oppstår, konsulter en hudlege.

Tørr flekker på huden: forebygging og behandling

Fra tid til annen reagerer huden vår på ulike eksterne og interne faktorer, noe som gjør at vi forstår at det har oppstått en slags funksjonsfeil i kroppen. Utseendet på hudutslett, flekker og andre ubehagelige feil viser problemer som ikke kan ignoreres. Noen mennesker er bekymret for hvorfor det er tørre flekker på huden. Dette er et svært vanlig fenomen, slike steder forekommer hos mennesker i alle aldre, inkludert barn. Årsakene til deres utseende er svært varierte. La oss prøve å finne ut hva som fremkaller utseendet på tørre flekker på huden, og hva som kan gjøres for å unngå utseende.

Årsaker til flekker

Årsaker til flekker kan omfatte følgende faktorer:

 1. Huddysfunksjon Sebaceous kjertler er ansvarlig for utseendet sitt. Hvis ytelsen minker, blir huden tørr. Forringet vannbalanse og næringsdefekter resulterer i et tørt sted på huden.
 2. Allergier. Av seg selv har de forskjellige årsaker. Fremkalt av mat, narkotika, kosmetikk, husholdningskjemikalier, dyrehår, planter, insektbitt og andre midler.
 3. Sykdommer i fordøyelsessystemet. De er forårsaket av feil kosthold, spiser usunn mat, mangel på vitaminer og mineraler, infeksjon med bakterien Helicobacter pylori. Som et resultat er huden ødelagt. Tørke områder kan vises på den. Det er kjent at huden er en indikator på hvordan tarmene fungerer.
 4. Svampinfeksjon. Det forårsaker sykdommer som manifesteres av skumle, tørre flekker, som f.eks. Lav.
 5. Viral infeksjon.
 6. Dermatologiske sykdommer. Dermatitt er også preget av skarpe flekker.
 7. Hyppig stress, depresjon. De påvirker arbeidet i alle organer.
 8. Forstyrrelser i immunsystemet. Antallet antistoffer som begynner å ødelegge friske celler øker.
 9. Tilstedeværelsen av parasitter i kroppen.

Som du ser, er det mange grunner som det er flekker på huden på. Noen ganger skjer disse hudfeilene i en helt frisk person. De gir ikke noe ubehag og sender seg selv. Etter å ha merket peeling på huden, kan du prøve å smøre den med en fuktighetsgivende krem, ta et antihistamin. Hvis merket ikke passerer, kan det signalere en sykdom.

Når skal du besøke en lege

Når bør du bekymre deg og konsultere en lege? Følgende faktorer bør varsle den som bryr seg om hans helse:

 • specken forsvinner ikke lenge, det øker;
 • peeling, kløe oppstår, ubehag er følt, kløe kan være ødeleggende;
 • tørrhet gir vei til sprekker eller oser av bobler dukker opp;
 • fargen på flekken endres;
 • pigmentering forsvinner, så dukker opp igjen og forsvinner igjen;
 • lesjoner sprer seg over huden og overføres til personer i kontakt.

Noen av disse symptomene er en grunn til å kontakte en hudlege.

Hva er flekkene på huden

Plettene som vises på huden, kan ha følgende farge: hvit, rosa, rød og mørk. Kan være glatt, skjellete, i form av papler (stikker ut over hudoverflaten). En spesialist i disse egenskapene vil lett bestemme det opprinnelige problemet.

Hvite flekker

Oftest er de et resultat av eksponering for sollys. Under påvirkning av ultrafiolette epidermis overdryser og begynner å skrelle. Les mer om årsakene til utseendet på slike flekker på huden og hvordan du fjerner dem i videoen:

En annen grunn til utseendet på hvite flekker er vitiligo, et brudd på melaninproduksjon. Sykdommen kan ikke etterlades uten behandling.

Lepper forårsaket av sopp, lar også hvite tørrpunkter på huden, som har klare grenser, og det er synlige peelingmerker på det berørte området. Behandlingen må vare til fullstendig gjenoppretting, ellers kan tilbakebetalinger være mulig.

Røde eller hetrosa flekker

Ofte er det rosa eller røde flekker på kroppen. De kan være manifestasjoner av allergier. Kløende utslett av forskjellige størrelser fanger store områder av huden. Fusjonere, de danner plaketter.

Noen typer dermatose, som psoriasis, eksem, neurodermatitt, kan oppstå tørrrøde flekker på huden. Det er klart at en nøyaktig diagnose er nødvendig, fordi det er svært vanskelig å kvitte seg med disse sykdommene hvis de blir kroniske.

Røde flekker kan være en reaksjon på kaldt (frost), vind eller varme. Det er ikke veldig vanskelig å kvitte seg med dem, det er nok å smøre huden med fuktighetskrem og for å beskytte mot ugunstige værforhold.

Mørke flekker

Pigmenterte neoplasmer på huden kan være ganske ufarlige, men noen ganger kan den mørke fargen på flekken være en forløper for hudkreft.

Pigmentering assosiert med graviditet, passerer etter fødselen. Alder - i form av lys eller mørkebrune merker av forskjellige størrelser vises etter 40 år. Det oppstår når overflødig melanin akkumuleres i individuelle hudceller. Og dette, i sin tur, regnes som en konsekvens av hormonell ubalanse.

Som et resultat av en soppinfeksjon kan brune, tørre flekker også forekomme, noe som forårsaker kløe.

Dermed kan tørre flekker av hvilken som helst farge skyldes en rekke faktorer. For å fastslå hvorfor de ser ut, er det nødvendig på tide å diagnostisere en mulig sykdom og forhindre dens utvikling eller overgang til en langvarig form.

På hvilke steder er flekker på huden

De kan dukke opp overalt på kroppen, avhengig av årsaken til forekomsten. Tenk på hovedtyper av lokalisering av forskjellige flekker på menneskekroppen.

 1. På baksiden kan brune flekker av varierende intensitet utvikles som følge av feil produksjon av hormonet melatonin. En annen grunn er hudirritasjon fra klær. Leaves sine merker urticaria. Begrenset pigmentering kan være et resultat av dysfunksjon av nyrene, eggstokkene, fordøyelsesorganene, hypofysen, ormer og beriberi.
 2. Spott av hvilken som helst farge på føttene indikerer tilstedeværelsen av en sopp som begynner på føttene, og uten behandling sprer seg lenger ned i huden. De kan være forårsaket av insektbitt eller atopisk dermatitt. Brune flekker blir observert med åreknuter.
 3. Epidermis på hendene lider ofte av tørrhet. Typiske årsaker er: miljøpåvirkning, kontakt med husholdnings kjemikalier, aldersrelaterte endringer. Når avitaminose, eksem, psoriasis, hudflakene, klør.
 4. Rødhet på magen kan oppstå som følge av scabies, rubella, allergier, sykdommer i endokrine og nervesystem, hud erytem, ​​insektbitt og helminthic invasjon.
 5. På ansiktet oppstår en lokal endring i epidermisfargen ofte på grunn av vind, frost, sollys og nervesjokk. Noen sykdommer forlater sporene deres: helminthiasis, neurodermatitt, eksem, allergier, dysfunksjon i fordøyelseskanaler. Peeling hud på ansiktet danner komplekser. Derfor er det nødvendig å konsultere en lege og tilstrekkelig behandling.

Diagnose og behandling av tørre skader på huden

For å identifisere et sted på huden er det ikke nok med en dermatologisk undersøkelse. For å finne ut dens natur, lage skrap fra epidermis og gjennomføre en mikroskopisk undersøkelse. I tillegg utført dermatoskopi, bakteriologisk sådd. For å bestemme allergien utføres en blodprøve for å beregne nivået av leukocytter og eosinofiler, og allergitester utføres. I tillegg analyseres avføring for å eliminere helminthiasis. Det er ofte nødvendig å konsultere andre spesialister: en gastroenterolog, allergist, endokrinolog, onkolog.

Spots forårsaket av ulike årsaker behandles annerledes. Hvis fargeendringer i enkelte områder av huden skyldes smittsomme sykdommer, brukes systemisk terapi (antiviral, antibakteriell eller antifungal) for å eliminere patogenet. Antihistaminer og sedativer, vitaminkomplekser kan foreskrives. Ved sykdommer i indre organer utføres systemisk terapi for behandling.

Lokal terapi er sikkert foreskrevet for å eliminere kløe, desquamation og andre symptomer. Denne salven, anti-allergiske og beroligende kremer.

Smerteforebygging

Det er generelle anbefalinger som vil fremskynde helbredelsen av flekker på huden og vil fungere som forebygging av deres utseende. Det er nødvendig:

 1. Bytt diett. Det er tilrådelig å utelukke matallergene (egg, sitrusfrukter, sjokolade, honning, søtsaker), samt krydret og fet mat, røkt kjøtt.
 2. Berik dietten med sjømat, grønnsaker, frukt, nøtter. Hele året bør tabellen være rik på matvarer som inneholder vitaminer A, E, D.
 3. Bruk sengetøy fra naturlige stoffer.
 4. Sørg for riktig hvile, unngå stress.
 5. Bruk hypoallergen omsorg kosmetikk. Velg kremer som inneholder aloe juice eller naturlige oljer.
 6. Bruk gummihansker til rengjøring.

Masker fra rømme, honning og cottage cheese, tatt i like mengder, eller fra honning med oliven eller steinolje (i like deler), nærer huden på ansiktet godt. Sammensetningen påføres i en halv time, fjernet med litt oppvarmet vann. Deretter påføres hypoallergen krem.

konklusjon

Riktig ernæring, rettidig hvile, ro og forsiktig omsorg - og huden vil takke deg for det sunne utseendet.

Årsakene til tørre flekker på huden

Huden er på mange måter lik jorda: det er porer i det, håret vokser i en stamme, det er et mer tett (keratinøst) øvre lag og fuktighet som inneholder tarmene som mater dets strukturer.

Men akkurat som det er steder på jordens overflate som ikke er veldig egnet for utvikling og frodig blomstring, kan du på hudens ytre hud også finne hudområder som ikke er "friske" eller slike (tørre sår) hvor bare ekstremt hardharde og ubehagelige forhold kan skape rot levende vegetasjon. Disse er lavene (det fulde navnet lavene er en symbiose av sopp og alger) og bakterier (de er mikrober), som etter deres natur er primitive planter.

Årsaker til tørre flekker

Siden dette fenomenet kan være enten permanent eller midlertidig, kan naturen ha forskjellige årsaker.

Dermed kan den konstante tilstedeværelsen av store, skumle flekker på huden (spesielt i ansiktet og hender) være et resultat av generell dehydrering av senil organismen eller resultatet av å leve i et område med konstant skarp vind (varm eller isete).

I begge tilfeller er årsaken til hudens tørrhet over et stort område å tørke det, men hvis det er umulig å bli kvitt den første grunnen, er det nok å flytte til et mer "vennlig" sted for å eliminere den andre.

Eksistensen av en viss fokal "ørkenspredning" av huden på grunn av tørking, forårsaker eksistensen av en viss psykotype personlighet - tilbøyelig til å skape og leve kroniske stressfulle situasjoner.

Noen søvnløse netter tilbrakt på datamaskinen, det er nok for forekomsten av total tørrhet i ansikt og hender.

Denne tilstanden oppstår på grunn av eksistensen av en langvarig spasm av blodkar (på grunn av spenningssituasjonen) i kombinasjon med en ubetydelig, men langvarig effekt av strålingen fra anordningen på de hudområder som er tilgjengelige for den.

Lokal frustrasjon av blod og lymfesirkulasjon, forårsaket av årsakene til enten refleks eller dysmetabolsk natur, kan føre til utseendet av mindre foci eller enkelte flekker.

Så det samme arbeidet på tastaturet med langvarig effekt på visse hudområder av fingrene kan forårsake en tilbakegangsdyktighet i sirkulasjonen av biologiske væsker i dypet av en bestemt hudsone - resultatet vil være en forbigående (men ganske lang) forstyrrelse av sin trofisme som fremgår av en endring i overflatelaget.

For dismetaboliske (forårsaket av metabolske forstyrrelser med akkumulering av giftige avfallsprodukter) årsaker til hudtrofismeforstyrrelser, nesten enhver sykdom eller tilstand med langvarig eller kronisk kurs - fra vanlig forstoppelse til diabetes, fra graviditet til overgangsalder, fra kolelithiasis til kronisk sykdom ( kompliserte) hemorroider.

Lupus flekker

Spesiell omtale bør gjelde av sykdommer av systemisk natur, det eksterne passet som er karakteristisk lesjon av visse områder av huden. For eksempel lupus "butterfly" på ansiktet - dette røde tørrstedet klør ikke i noen fase av utviklingen.

Konsekvensen av tilstedeværelsen av psykisk patologi (sammen med fenomenene depresjon av nervesystemet) er:

 • forsømmelse av hygienestandarder;
 • endringer i kroppens respons på endringer i forholdene i det sosiale og naturlige miljøet;
 • fordøyelsessykdommer som fører til avitaminose;
 • parasittisk bærer (inkludert giardiasis, ascariasis, demodikose);
 • tendens til allergiske manifestasjoner;
 • infeksjon med lavinfeksjon.

Som hver av disse faktorene separat, og deres helhet kan forårsake tørre flekker på overflaten av huden.

Video fra Dr. Malysheva:

Typer og årsaker til utslett

Avhengig av årsaken til den erfarne tilstanden, pasientens alder, levekår, vaner og andre ting, konsekvensene av både akutte og kroniske problemer med kroppen i ansiktet av flekker av forskjellige farger som "(betinget) kan deles inn i rød, hvit eller mørkt.

rød

Denne fargen på flekkene indikerer en kraftig prosess som oppstår i huden, og krever at den "brenner" en signifikant strøm av blod, og sikrer levering til kjernen av stoffer, både næringsstoffer og beskyttende. Returen av utstrømningen (ikke mindre rask og intensiv) er forpliktet til å organisere fjerning fra sentrum av kampen om stoffer dannet i mikrostrukturene i "sårede" og "døde" vev.

Utseendet på røde flekker med en tørr overflate kan oppstå på grunn av sykdomsstrømmen i kroppen:

 • viral;
 • bakteriell;
 • mykotisk (sopp);
 • hud;
 • nevrologisk.

Eller de kan være et ekko av prosessen:

 • allergisk;
 • systemet;
 • Kreft.

Viral flekker inkluderer de med:

Typisk er det karakteristiske utslettet av en smittsom virussykdom, dens spredning i hele kroppen, og de medfølgende tegn på beruselse og dehydrering.

For bakterielle utbrudd er en karakteristisk egenskap tendensen til suppuration, mens for allergiske seg er det en betydelig kløe og uttalt hevelse i det berørte området (det kløe).

Mycotic (forårsaket av en sopp) spot - en grov allsidig utdanning med en mer eller mindre "krøllete" (på grunn av peeling) "taket" at hans rolig marsj på overflaten eksister samtidig distribusjon av kroppen din også i de tilstøtende lag til det.

Flekker i de såkalte hudsykdommer (mer presist, et hudutslett på basis av nevrologisk sykdom) - eksem, psoriasis, karakterisert ved den samtidige tilstedeværelse ved siden av den allerede stabiliserte tørre deler soner aktivt forekommende endringer der det er parallelle:

 • manifestasjoner av maceration;
 • blærer og blærer;
 • skorpedannelse;
 • arrdannelse av vev.

Den mest indikative for kategorien godartede neoplasmer er et tørt, jevnt sted av et hemangiom med en litt humpete overflate, som har utseendet på en mol som har vokst til en bizarre form fra rød til kirsebærfarge. Pigmentspots kan også ha samme farge som følge av hormonforstyrrelser i kroppen, deres kjennetegn er at de ikke endrer farge når de presses.

hvit

I betraktning av det ansvar for en bestemt hudfarge melanin (under påvirkning av ultrafiolette stråler får en mørkere farge) tilfeller på sin overflate tørre hvite soner er varianter av et melanin-mangel, eller dens ødeleggelse på grunn av:

 • vitiligo;
 • En av lavene (rosa, eller Giber, eller scaly, også kalt farge, solfylte, strand);
 • en form for leucoderma (syfilitisk, legemiddel eller annet).

Bilder av ulike typer av lav:

Den mest studerte er fokaliseringen av huden som en konsekvens av oppgjør av rosa lav på den, og danner umiddelbart et stort område av hovedfokuset, omgitt av mange datterskjermbilder orientert i retning av naturlig strekking av huden.

Flekken er grov i berøring, og forårsaker ikke negative følelser (kløe, ømhet), tydelig avgrenset fra nærliggende sunt deksel, dets reduksjon (omvendt utvikling) krever ikke betydelig innsats fra kroppen, for å gjenopprette immunitet, er vevfargingen fullstendig restaurert.

Små områder av lette foci - runde flekker av tinea versicolor forsvinner også lett når du gjenoppretter tilstrekkelig metabolisme i kroppen.

Årsakene til vitiligo er fremdeles et mysterium for forskere i verden (forutsatt at teorien om viral, endokrine, dysmetabolic), men belysningen av betydelige områder av huden, på grunn av ingensteds som påtar seg helt hvite flekker avrundet form, der elvene danner merkelige figurer, nivået og tilstanden til overflaten som ikke avviker fra sunn hud er en irreversibel prosess (hår i det berørte området er også hvitt).

mørk

Utseendet på flekker på kroppen fra forskjellige nyanser av brun til nesten svart kan indikere:

 • utbruddet av senil degenerasjon av huden;
 • Graviditetsforløpet med en utprøvd hormonell "rulle" i retning av fokal bruning på ansiktet;
 • Tilstedeværelsen av melanom;
 • soppinfeksjon.

Separat bør det avklares at essensen av brune og svarte mol er deformasjonen av hudstrukturer, som allerede er dannet ved fødselen og ikke er gjenstand for videre transformasjoner. Dette er deres viktigste forskjell fra melanom - en svært aggressiv tumor, som også dannes mørkbrun (til svart) foci på overflaten (men med hovedlegemet dypere i vevet).

Senil pyatna- "nashlopki" på huden (vesentlig som rager over overflaten, med brun, ofte - dypt sprukket overflate med hår vokser gjennom dem) er den dype delen vev modifikasjon på grunn trofisme lidelser, blod og lymfe sirkulasjon, noe som har nådd stall trinnet.

Pigmenteringspunkter på ansikt og kropp av gravide er forskjellig fra andre hud bare ved mer intens farging (ingen følelser, unntatt estetisk, ikke sørgende), etter graviditet kan de:

 • lyse opp;
 • forsvinner helt;
 • forbli uendret og i de gamle omrissene.

Avhengig av forholdene i "vokser" multi-farget lichen, lommene - tørre plakk i noen tilfeller ta form av flekker av farge er ikke hvit og lys brun - men uendret sine egenskaper er alltid en tendens til å slå sammen sin utdanning og peeling overflaten.

Når du trenger å vakt?

På grunn av det store antallet tørre flekker som vises på overflaten av huden, er det veldig vanskelig å finne ut hva de skal gjøre med dem (og om). Men utseendet på noen tegn på "revitaliserende" utdanning bør ikke ignoreres.

 • en markert økning i utdanning med involvering av nærliggende hud;
 • endring i farge og natur av overflaten;
 • økt "skjøthet", noe som fører til lette skader etterfulgt av hevelse, kløe, rødhet av hele massen eller bare basen;
 • forekomsten av smerte eller blødning strukturer av utdanning;
 • sårdannelse av stedet, forekomsten av fenomenet macerasjon eller annen destruktiv aktivitet.

Det er nødvendig å være spesielt årvåken i nærvær av en neoplasma hos en voksen og trefems forsiktig - med tegn på aktivitet på senilhud, spesielt det gjenstand for gjenfødelse.

Narkotika terapi

Behandling bør alltid begynne med en diagnose.

Nødhjelp er nødvendig for tilfeller med blødning, sårdannelse, regional lymfadenitt, symptomer på rusmidler og depresjon av kroppen. Etter en eksplisitt diagnose blir tumorer skåret ut og utsatt for grundig histologisk undersøkelse.

I mindre alarmerende tilfeller utføres også en visuell studie av utdanning, laboratorium (og om nødvendig, instrumentell) forskning. Avhengig av de oppnådde resultatene, foreskrives enten dynamisk observasjon eller behandling basert på stedet.

Dette kan være medisinbehandling:

 • antisvamp (griseofulvin);
 • antiviral (acyklovir);
 • antiallergisk (fra antihistaminegruppen - Kalsiumglukonat til hormoner - Prednisolon og lignende).

I sin tur, avhengig av evnen til stoffet og ønsket effekt, kan den påføres:

 • topisk (i form av en krem, salve, spray);
 • per os (i pille, medisin);
 • injeksjon (intramuskulær, intravenøs).

I tillegg til behandlingen av hovedproblemet, er korreksjonen gjort:

 • metabolske og endokrine sykdommer;
 • immunitet;
 • arbeidet med utskillelsessystemene (nyre, lever, lunge).

Du bør ikke regne med suksessen til terapi uten:

 • behandling av kroniske inflammatoriske sykdommer og reduksjon av auto-aggresjon (allergier);
 • eliminere parasittisme;
 • korreksjon av ernæring og daglig behandling (behandling vil ikke være gunstig for å tilbringe dagen på datamaskinen).

Hjemmebehandling

Det består i bruk av "hjemmemedisinskiste" eller metoder for "folkebehandling" (lotioner, avkok, applikasjoner, bad, bad) bare i tilfeller og doser som er avtalt med behandlende lege (inkludert mangfoldet av prosedyrer og tiden mellom dem).

Enhver "partisan" som bruker de nyeste "mirakelmetodene" og bruken av uprøvde teknologier, er fulle av forverringen av både lokal (hud) og kroppens generelle tilstand.

Kun behandling under tilsyn av en lege med regelmessige effektstudier kan gi et beroligende resultat uten trusselen om tilbakefall av sykdommen.

Flere Artikler Om Typer Acne