Huden (spesielt epidermis, det øvre laget) er et menneskes overfølsomme organ som reagerer på enhver funksjonsfeil i kroppen. Røde, brune, hvite, tørre flekker på huden - et våknesignal til kroppen om "funksjonsfeil" som krever medisinsk inngrep.

Er deres utseende farlig?

Plasseringen av tørre flekker på kroppen individuelt: de forekommer på huden på hendene, føttene, magen, ryggen, baken, i lyskeområdet. Spesielt ubehagelig forekomsten av slike "overraskelser" på ansiktets hud.

I utseendet er det hvite, røde og mørke (brune) tørre flekker.

Ifølge strukturen er de:

 • glatt (kun fargen på epidermis har endret seg);
 • grov, skjellete;
 • ledsaget av kløe av varierende alvorlighetsgrad, utslett, pustler.

Ofte har folk ikke lyst til å gå til legen for en slik "mindre" grunn. Men hvis den eksakte årsaken til forekomsten av en smertefull reaksjon ikke er kjent, er det ikke verdt å forsinke et besøk til legen.

Spesielt bør vakt hvis blemishes:

 • vokse i størrelse;
 • ikke passere over en lang periode;
 • de berørte områdene av epidermis er kløende, de har betennelser og sår;
 • Lignende personer dukket opp i "kontakt sirkel" (husstand, venner, etc.).

Det bør tas hensyn til forekomsten av tørr dermatitt hos små barn, særlig spedbarn.

årsaker til

Årsakene til disse patologiene er forskjellige. De viktigste er:

 • reaksjon på solen;
 • mangel på nødvendige kroppsstoffer (vitaminer, mineraler, protein, karbohydrater, fettsyrer, etc.), dehydrering;
 • hudsykdommer (dermatitt, sopp);
 • depresjon, stress, spesielt langvarig;
 • allergiske reaksjoner (uavhengig av type allergen);
 • stressende effekter på huden - overdreven tørrhet eller fuktighet i luften, kritisk temperatur faller;
 • et antall patologier (for eksempel dysfunksjon i mage, endokrine system, lever, galleblærer, etc.);
 • parasittisk infeksjon i kroppen (ormer, ormer, rundorm, etc.);
 • naturlig aldring.

Det er verdt å vite at tørre, grove flekker på huden noen ganger ledsages av svært alvorlige sykdommer, for eksempel onkologi. En rettidig undersøkelse av en lege vil aldri være overflødig.

Varianter av patologi

Tørr flekker som forekommer på en voksen eller et barns epidermis, er forskjellige i farge, størrelse og opprinnelsessted.

mørk

Disse inkluderer brune flekker på huden. Ofte ser de ut som et resultat av ganske naturlige prosesser i kroppen:

 1. For eksempel forekommer de ofte hos gravide på grunn av hormonelle overfall, en fullstendig omstilling av kroppens arbeid i forbindelse med kvinnens stilling.
 2. Brune og alder flekker. I løpet av årene mister huden sin elastisitet, turgor, det produserer mindre kollagen, reduserer elastisiteten og fuktigheten.

Slike årsaker til hudreaksjonen er helt normale. Men mørke tørre flekker kan også være et tegn på alvorlig patologi.

hvit

Av de vanlige årsakene til deres forekomst, merker dermatologer:

 • versicolor (manifestert som tørrskallete flekker på huden, ledsaget av kløe);
 • bivirkninger av aggressivt sollys;
 • soppinfeksjon.

Hvit pigmentering antyder at på stedet for forekomsten av melaninproduksjon er svekket.

rød

Årsaker til røde flekker er:

 • dermatitt: psoriasis, versicolor, diatese;
 • allergier;
 • virusinfeksjoner;
 • avitaminose, dehydrering;
 • stressende perioder, perioder med langsiktig emosjonell ustabilitet.

Vanligvis er røde, tørre flekker på huden ledsaget av utslett og kløe mye. Ikke å behandle dem er spesielt farlig da kronisk dermatitt kan utvikle seg.

Hos spedbarn og barn opptil 5 år

Tørr flekker på spedbarns hud kan oppstå på grunn av en rekke tilleggsfaktorer knyttet til de spesielle egenskapene i alderen:

 • irritasjon fra kontakt med bleier (bleie dermatitt) på baken og kjønnsorganene, utseendet av flekker på kontaktstedet med klærnesømmer;
 • reaksjon på hardt vann for svømming;
 • oppstår i armene, bena, nakken (siden babyens hud er veldig delikat og betent av konstant friksjon).

Hos spedbarn kan lignende hudreaksjoner manifestere seg veldig sterkt, opp til dannelsen av en scab. Foreldre bør straks kontakte barnelege, hvis barnet har gulaktig skorpe (sopp), et tørt sted på huden flager av (det kan være lav rosa, overført ved kontakt).

Også ofte oppstår tørr pigmentering på epidermis av eldre barn (vanligvis opptil 5 år). Faktum er at barn i denne perioden er spesielt utsatt for allergiske reaksjoner, siden immunforsvaret fortsatt er ekstremt svakt.

Årsaker til tørre flekker hos barn

Vanlige årsaker til disse reaksjonene er:

 • arvelighet (følsomhet overfor allergier hos slektninger i familien);
 • feil kosthold (for eksempel et overskudd av karbohydratmatvarer, tørrblandinger, hermetikk);
 • Tilstedeværelsen av parasitter.

I et barn er sykdommen vanligvis ledsaget av ubehag, siden et tørt sted på huden klør, noen ganger permanent. Allergiske reaksjoner hos barn må nødvendigvis behandles, fordi ellers kan det være komplikasjoner, forekomsten av hudpatologier i kronisk form.

I tillegg til narkotikabehandling, må barnet være foreskrevet et hypoallergent diett.

Også foreldre bør straks ta avføring av barnet for å etablere parasittiske infeksjoner, da de også krever umiddelbar medisinering. Med riktig medisinsk behandling blir de fleste gutta vellykket av hudreaksjoner i alderen 3-5 år.

Diagnose og behandling av sykdommen

Diagnosen inkluderer vanligvis:

 • undersøkelse av det berørte vev av pasienten
 • Levering av nødvendige tester (avføring, urin, blod);
 • allergittester (for å finne ut hva som er et allergen)
 • i alvorlige tilfeller er hudskraping nødvendig;
 • ytterligere serier av tester (for infeksjon, etablering av dysfunksjoner av indre organer).

Behandling av sykdommen er foreskrevet av en terapeut, en hudlege, en allergiker eller en annen spesialist på grunn av årsaken til forekomsten:

 1. I nærvær av patologier foreskrevet et stoff av rusmidler (antihistaminer, antivirale, etc.) og salver, emulsjoner, ytre virkning geler for å lindre utseendet av symptomer.
 2. For å fylle kroppen "byggematerialer" som mangler, er det nødvendig å drikke et vitamin- og mineralkurs, justere ernæring.
 3. Mangelen på fuktighet kompenseres av fuktighetsgivende kosmetikk.

Når du utfører alle anbefalinger fra legen, vil slike dermatitt ofte passere uten spor.

Med litt rask forbigående dermatitt kan du bruke folkemessige oppskrifter. Glattende pigmentering hjelper gni juice med sitron, kål eller persille, en maske med leire, kamille og agurk. Disse midlene fungerer imidlertid kun som tillegg og kan ikke erstattes av medisiner.

Tørr flekker som forekommer på epidermis av voksne og barn, indikerer ikke alltid alvorlig sykdom. Ofte utløses deres utseende av banale allergier, usunn matvaner, mangel på hudpleie, svak immunitet for en voksen eller et barn.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Du bør imidlertid nøye vurdere behandlingen, få en nøyaktig medisinsk diagnose og gjennomgå et foreskrevet behandlingsforløp. Slike tilsynelatende ubetydelige reaksjoner av epidermis, i fravær av en rettidig behandling, kan utvikle seg til kroniske sykdommer, noe som er ganske vanskelig å kvitte seg med.

Hva skal jeg gjøre hvis tørr flekker vises på huden?

I de fleste tilfeller tørr flekker på huden er sopp, mindre sannsynlig å være allergisk eller smittsom. Mye vil avhenge av de medfølgende symptomene, som kan manifestere seg i form av desquamation, suge, alvorlig kløe og smerte. Mer vanlig hos personer i alderen 20-45, mindre ofte hos barn. Spots kan lokalisere på alle områder av huden, fra ansiktet og slutter med lyskeområdet. Størrelsen, avhengig av sykdommen, varierer fra en liten mynte til en stor tallerken. Tørr til berøring, kan observeres pendulous flaking i form av flak.

Mulige sykdommer

Svært ofte runde, tørre flekker vises på ansiktet og brystområdet etter alvorlig stress eller nylige erfaringer. De har en rosa eller rød farge, ledsaget av en liten kløe. De er preget av et plutselig utseende og samme forsvinning (om dagen). I andre tilfeller snakker vi om sykdommer av forskjellig art:

 1. Psoriasis. Dermatose med til slutten av uutforsket etiologi, som forekommer hos mennesker i alle aldre. Den har en arvelig natur. Karakteristiske forskjeller er utseendet på tørre, skumlete flekker på huden, ikke ledsaget av noen subjektive følelser. På begynnelsestrinnet overskrider plakkens størrelse ikke 1-2 cm. Overflaten er grov til berøring, når den trykkes, er det peeling av epidermis, som ligner flak. Etter hvert som prosessen utvikler seg, kan antallet og størrelsen øke betydelig. Vanlige lokaliseringssteder er hodebunnen, albuene, knærne, underbenet, ryggen, mindre vanlig magen og lyskeområdet. Forverring av psoriasis observeres etter alvorlig stress eller lange erfaringer.
 2. Kontakt dermatitt. En allergisk reaksjon i utgangspunktet kan vises som tørr flekker på huden av rød eller rosa farge. Den gjennomsnittlige størrelsen på utslett er ikke mer enn en mynt. Det er en subjektiv følelse i form av en kløe av varierende intensitet og samtidige symptomer i form av puffiness, rødhet, blister, blister og små røde prikker som vises i løpet av prosessen. Det kan vises på hvilken som helst del av huden som kommer i kontakt med allergenet. Allergiske reaksjoner i lysken og kjønnsorganene er de vanskeligste.
 3. Flerfarget versicolor. En vanlig soppinfeksjon i huden, som manifesterer seg i form av tørre flekker av forskjellige farger. Fargeleggene kan oftest identifiseres med brune flekker på kroppen, mindre ofte tar det en rosa eller solid farge. Ikke ledsaget av noen subjektive følelser (i de fleste tilfeller). Platenes størrelse er 1-2 cm, sjelden større. Antall utslett kan i noen tilfeller nå 7-10 stykker. Ofte lokalisert på nakken, brystet, ryggen og magen. Etter hvert som prosessen utvikler seg, kan det spre seg til lyskeområdet. En kraftig reduksjon i immunitet (vanligvis i svangerskapet er for jenter), hypotermi eller en nylig virussykdom kan provosere en forverring.
 4. Pink lichen. En annen dermatose med kontroversiell etiologi, som ikke pålidelig kan indikere årsaken til forekomsten. Noen eksperter argumenterer - rosa versicolor er en "sensor" med redusert immunitet. Det er også en forbindelse med årstidene - 80% av eksacerbasjonene oppstår i løpet av våren og høsten. Det ser vanligvis ut som en eller flere runde, tørre flekker på huden av rosa eller lysrød farge. Lokalisering - ansikt, nakke, bryst, mage, rygg, mindre ofte lyske og ben. Peeling av lesjoner blir ofte observert, i enkelte tilfeller er det en liten kløe.
 5. Eksem. En svært vanlig kronisk hudsykdom, preget av akutt utbrudd, forlenget kurs og sesongmessige eksacerbasjoner. Eksem bare i første fase kan vises som tørre flekker på kroppen, med løpet av prosessen, blir blærer, blærer, gråt, skorper og skalaer nesten alltid lagt til. Behandler sykdommer av nervøs og allergisk natur. Den har mange former, som er preget av egne symptomer og lokalisering av lesjoner. Hver form kombinerer alvorlig kløe i huden i lesjonene.

Mindre ofte oppstår tørre flekker på huden som følge av sykdommer i de indre organene, nemlig problemer med fordøyelseskanalen og fordøyelsessystemet. Menn og kvinner etter fylte 50 er i fare.

Tørr flekker på hudfotoet

Diagnose og behandling

Ifølge statistikken vises tørre flekker på menneskelig hud i 30% tilfeller etter alvorlig stress og forsvinner spontant innen få timer / dager. Sammen med deres utseende kan det være en liten kløe. De vanligste lokaliseringsstedene er åpne områder av kroppen (ansikt, nakke, bryst).

Hvis utslett varer mer enn 2-3 dager, anbefales det ikke å forsinke med et besøk hos en hudlege. Selv om du har rosa lav, som passerer på egen hånd (i 90% av tilfellene) innen 4-6 uker, vil du etter diagnosen være rolig og utelukke alvorlige sykdommer. De samme anbefalingene med pityriasis versicolor. Bare her er det bedre å ikke håpe på en selvstendig kur og å gjennomgå en passende behandling, som vanligvis inneholder følgende stoffer:

 • Clotrimazol i synlig salve (eksternt 2 ganger daglig i 7-10 dager);
 • Boricalkohol (tørker lesjoner 2 ganger om dagen i 10 dager);
 • Nizoral i form av sjampo;
 • Sjampo dermazol;
 • Sebosol i form av sjampo;
 • Fluconazol i form av kapsler (utpekt mye sjeldnere i avanserte tilfeller).

I tilfelle en lavfarge, i samråd med en lege, kan 5-7 solbriller også foreskrives, noe som vil lindre pigmentering, som forblir på lesjonsstedet.

Behandling av psoriasis og eksem bør utføres under streng tilsyn med en lege som ikke bare velger medisiner, men justerer også pasientens kosthold og livsstil. Saltbad på basis av det døde hav og besøk til badebyer 2-3 ganger i året (spesielt i forverringsperioden) viste seg å være utmerket her. Legen bør også informere om at dagens psoriasis er en uhelbredelig sykdom, slik at pasienten ikke "faller for" tricks av apotekere som angivelig hevder at deres krem ​​og salve en gang for alle kan lindre sykdommen.

Tørrskallete flekker på huden: årsaker, behandlingsmetoder, legemidler

Tørr flekker vises ofte på kroppen. Patologiske hudlesjoner diagnostiseres hos både voksne og barn. Ulike faktorer, ofte vanskelig å bestemme, fremkaller dannelsen av tørre flekker.

For å finne ut årsaken til patologien, er det nødvendig å konsultere en medisinsk spesialist, bli undersøkt. Bare en lege kan gjøre en nøyaktig diagnose, foreskrive optimal terapi.

Utviklingen av tørre flekker på huden

Vanligvis danner de tørre flekker på kroppen plutselig, blir de en ubehagelig overraskelse for en person. Mange mennesker tar ikke hensyn til disse hudlidene, og håper at den patologiske tilstanden er midlertidig og ikke alvorlig. Faktisk kan tørre flekker ikke bli ignorert, da de kan advare om utvikling av sykdommer. Hvilke flekker signalerer uønskede prosesser i kroppen? Det er nødvendig å være oppmerksom på følgende formasjoner:

 • Aktivt økende i størrelse;
 • Intensivt kløe og scaly;
 • Konstant vises på samme kroppsområde;
 • Lang ikke fading;
 • Ledsaget av smerte;
 • Overført fra en syke til andre mennesker;
 • Bursting med dannelse av sår, øser sår, sprekker.

Årsaker til tørre flekker

Årsakene til dannelsen av tørre flekker på huden er svært forskjellige. Hudformasjoner utvikles under påvirkning av både endogene og eksogene faktorer.

 1. Allergi. Den vanligste årsaken til utseendet på en rekke hudpatologier. Allergisk dermatitt oppstår etter hudkontakt med irritasjon. For å eliminere den allergiske reaksjonen er det nok å kvitte seg med allergenet.
 2. Mycosis. Fungal lesjon av huden. Behandling av sykdommen er vanskelig, det kan bli kronisk.
 3. Stress. Tørr flekker på kroppen er konsekvenser av stressfulle situasjoner, opplevelser, psykiske lidelser, følelsesmessig uro.
 4. Ubehagelige klimatiske forhold. Om vinteren tørker huden ut og blir farget på grunn av isete vind, frost og de medfølgende oppvarmingsapparatene i boligen. Om sommeren tørker huden sjelden ut, hovedsakelig på grunn av overoppheting i solen.
 5. Dermatologisk patologi. En stor liste over hudsykdommer forårsaker dannelsen av tørre flekker på kroppen.
 6. Endokrine patologi. Tørrflekker kan oppstå på grunn av nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen.
 7. Sykdommer i fordøyelsessystemet. Menneskelig utseende er avhengig av helsen til mage-tarmkanalen. Hvis fordøyelsessystemet er syk, virker det ikke riktig, tilstanden til huden forverres.
 8. Beriberi. Med mangel på vitaminer og mineralelementer i kroppen, med dårlig og dårlig kvalitet, er huden i dårlig stand.
 9. Autoimmune sykdommer. Når immunforsvaret er svekket, syntetiseres antistoff i overskudd og begynner å angripe kroppens egne celler, inkludert hudceller. Som et resultat oppstår ikke bare patologiske formasjoner på kroppen, men vevnekrose kan også utvikle seg.
 10. Virkningen av kosmetikk. Huden er irritert og tørket ut ved bruk av uegnet eller kosmetiske preparater av lav kvalitet og omsorgsmidler.
 11. Fotodermatit. Den negative reaksjonen av huden på ultrafiolett solstråling. Patologi er ledsaget av tørking av ytre hudlaget, nedsatt melaninsyntese, utseendet på skumle flekker.

Hvite, tørre flekker

Det er flere grunner til dannelsen av hvite tørre flekker. I de fleste tilfeller oppstår rettferdige hudformasjoner på grunn av brudd på melaninsyntese på enkelte deler av kroppen.

Denne patologien er vanligvis et resultat av overdreven eksponering for direkte sollys.

Ultrafiolett stråling av solen påvirker tilstanden på huden negativt, under påvirkning tørker det ytre lag av epidermis og eksfolierer. Mangelen på melaninpigment i bestemte områder av kroppen kalles vitiligo.

Røde, tørre flekker

Ofte er det dannet røde flekker på huden, årsaken til forekomsten er effekten av en irriterende, hovedsakelig et allergen. Allergiske utslett fanger store områder av kroppen, ledsaget av kløe og betennelse i huden.

Røde tørre formasjoner er et symptom på helvetesild.

Denne virussykdommen, ledsaget av alvorlige smerter på huden, blir ofte diagnostisert hos personer som har hatt kyllingpoks, er under konstant stress og har nervøse lidelser. Spots av denne sykdommen er vanligvis dannet bare fra den ene siden av kroppen, lokalisert i området av nerverbuksene.

Tørke flekker av mørk farge

Mørkbrune og svarte flekker på kroppen er begge ufarlige områder med overdreven pigmentering og harbingers av onkologi. Mørke flekker på huden blir ofte observert hos gravide kvinner.

I dette tilfellet, ikke bekymre deg. Økt pigmentering og liten peeling av huden under graviditet er et normalt fenomen som følger med hormonelle forandringer i kroppen. Etter fødselen normaliseres hudpigmentering.

Narkotika terapi

Hvis det oppstår mistenkelige flekker, gå til en hudlege. Før du anbefaler behandling, må legen finne ut hva patologien er og hvilke faktorer som forårsaker det. For å gjøre en nøyaktig diagnose er det i de fleste tilfeller nok for legen å undersøke huddannelsen, for å samle anamnese.

Hvis dermatologen ikke er sikker på diagnosen, utfører han en laboratorieanalyse av skrapingen av det berørte hudområdet.

Hvordan behandles huden påvirket av tørr flekker? Valget av medisiner forårsaker den patologiske tilstanden. Nedenfor er listede medisiner, oftest foreskrevet for å eliminere tørre hudlidelser i visse sykdommer.

 1. Antihistaminer. Brukes i tilfelle av en allergisk reaksjon, lindrer betennelse i huden. Vanligvis foreskrevet medisiner Tavegil, Suprastin, Claritin. For behandling for å lykkes, er det nødvendig å eliminere kontakt med allergener.
 2. Sedativa. De brukes hvis utseendet på flekker på huden er provosert av erfaringer og konstant stressende situasjoner. En syke person anbefales å konsultere en nevrolog. Vanligvis, i dette tilfelle, foreskriver legene beroligende midler til pasienter: Persen, Tenoten, Novo-Passit. Det er også nyttig å drikke te med mynte.
 3. Anti-inflammatorisk salve. Hvis den berørte huden er betent og alvorlig kløende, brukes hormonholdige eksterne midler. Den vanligst foreskrevne salven Hydrocortison, Flumetazon, Betamethason. Også for fjerning av flekker kan brukes ikke-hormonelle legemidler: Salicylic, Tar, Zinc salve. For behandling av små barn kan du bruke krem ​​Bepanten.
 4. Hepatobeskyttelse. Utnevnt, hvis hudutslett utløst av et brudd på fordøyelsessystemet. Vanligvis brukes tabletter Kars, kapsler Essentiale. Enterosgel og aktivert karbon er egnet for utskillelse av toksiner.
 5. Analgetika. Hvis hudformasjoner ledsages av intens smerte, foreskrives smertestillende og antiinflammatoriske stoffer av ikke-steroid-gruppen: Nurofen, Ketorol.
 6. Antibiotika. Utslippet hvis flekkene er et symptom på infeksjon av huden ved bakteriell infeksjon.

Det er strengt forbudt å fjerne flekker fra barnets hud. Spedbarn må snarest føre til barnelege. Legen vil bestemme årsaken til hudutbrudd på barnas kropp, foreskrive en effektiv og sikker behandling. Mange barn har flekker på huden som følge av matallergi.

Vi anbefaler å lese:

Kosmetiske prosedyrer

Fjernelsen av tørre flekker, utløst av eksogene faktorer, utføres av spesialister i kosmetiske klinikker. Hvis hudskader forårsakes av psoriasis, eksem og andre endogene årsaker, er kosmetiske prosedyrer bare tillatt med tillatelse fra den behandlende legen. Fremgangsmåten nedenfor brukes til å fjerne tørre flekker.

 1. Laser terapi. Den sikreste og mest milde måten å fjerne flekker på. Laserbjelker påvirker destruktivt melanin, og som et resultat brenner tørre mørke formasjoner ut. Under prosedyren er normalt hudvev ikke skadet. Hvis det mørke punktet er stort, må operasjonen gjentas flere ganger.
 2. Kjemisk peeling. Foryngelse og eliminering av ujevnheter i huden ved å fjerne de øvre hudlagene. Flekker er cauterized med syrer: vinsyre, hydroksycytisk. Det brente området av epidermis exfoliates, i stedet er fortsatt sunn hud.
 3. Lysterapi De berørte delene av kroppen er utsatt for kunstige lysstråler av forskjellige lengder. Denne terapien brukes til psoriasis, eksem, vitiligo.

Folkeslag for tørre flekker

Naturmedisinene bidrar til å kjempe med tørre flekker ganske effektivt. Men før du blir behandlet hjemme med medisiner foreslått av tradisjonell medisin, bør du definitivt konsultere legen din. Nedenfor er de beste folkeoppskrifter.

 1. Kamilleinfusjon. Hjelper med å slukke den inflammatoriske responsen. Det tørkede apotekets kamille er tatt. En spiseskje av vegetabilske råvarer er fylt med en liter varmt vann. Løsningen er infundert i ca. 20 minutter. Klar infusjon er nødvendig daglig for å behandle den berørte huden til fullstendig forsvunnelse av flekker.
 2. Honning maske. Fjerner effektivt tørre flekker effektivt. To spiseskjeer av naturlig honning smeltet ved hjelp av et vannbad. En spiseskje med cottage cheese blir lagt til honningmassen. Produktene blandes grundig til en jevn konsistens. Den forberedte masken påføres på sårområdet i ansiktet, holdes i 30 minutter, vasket av.
 3. Oliven maske. Bland i like store deler olivenolje og naturlig honning. Produktene er grundig blandet. Masken påføres på det tidligere vasket ansiktet, holdt i 30 minutter, vasket av. Etter prosedyren anbefales det å behandle huden med et fuktighetsgivende middel.
 4. Broth Hypericum med sennep. Effektiv behandling av psoriasis. Ta tørket ut Hypericum. En teskje av vegetabilske råvarer helles med et glass varmt vann. Løsningen legges på lav varme og kokes i omtrent fem minutter. En liten mengde sennepspulver og smør legges til ferdig buljong. Den resulterende medisinen er nødvendig for å smøre de berørte områdene av kroppen en gang i uken.
 5. Urtebad. Bidra til forsvunnelse av tørre flekker terapeutiske bad basert på medisinske planter. Brøthud hudutslett bad med tillegg av avkok av toget. Det anbefales å ta det to ganger i uka. Du kan også lage et bad basert på infusjon av løvblad. Ta dette badet skal være 20 minutter to ganger i uken.

Tørr flekker på huden

Ren hud er drømmen til enhver person. Men ofte oppdager folk at tørr flekker opptrer på huden. De varierer i farge og størrelse. Kan være lokalisert på ansikt, armer, nakke, torso. Tørr flekker på huden dannes av to grunner. Disse kan være eksterne faktorer: feil hudpleie, påvirkning av sollys eller indre årsaker: sykdommer i organer, stress, soppsykdommer.

Hvorfor tørre flekker vises

Øvre dermis er miljøsensitiv. Spots kan oppstå på grunn av eksterne faktorer: Feil hudpleie, bruk av upassende kosmetikk, reaksjon på solens stråler, temperaturfall og sterk vind.

Hudfeil er også dannet som følge av mer alvorlige indre årsaker. Kanskje de signaliserer sykdommer i huden eller organene. Disse faktorene inkluderer følgende:

 • Svampeinfeksjoner - patogener penetrerer huden og begynner å sprede aktivt, på grunn av dette oppstår flekker, sprekker, eksem på integgene.
 • Stressfulle situasjoner - moralsk stress undergraver nervesystemet. Dette provoserer ulike sykdommer, lider av kardiovaskulær, fordøyelsessystemet og andre systemer. Hudutslett form.
 • Dehydrering - med mangel på vann i kostholdet, alle organer lider, inkludert huden. Av denne grunn vises vanligvis tørre flekker på barnets hud.
 • Feil i de indre organene - tørre svulster skyldes feilaktig funksjon av leveren og galleblæren. Hvis fjerning av skadelige stoffer fra kroppen er ødelagt, akkumuleres enzymer i kroppen, noe som resulterer i flekker. Sykdommen kan bli til dermatitt. Vanligvis er sykdommen observert hos voksne, mindre ofte hos barn.
 • Mangel på vitaminer - dårlig og ubalansert kosthold sammen med de harde klimatiske forholdene forverrer hudtilstanden. Tørr flekker vises på kroppen, men de representerer bare en overfladisk defekt. Spots er lett fjernet. Du må drikke et kurs av vitaminer og smøre huden regelmessig med nærende, fuktighetsgivende kremer.

Hvite, tørre flekker på kroppen

Whitish formasjoner vises fordi melatoninproduksjonen forstyrres i forskjellige deler av huden. Hovedårsakene er følgende:

 • Overdreven eksponering for sollys - ultrafiolett stråling har en negativ effekt på huden. Over tid begynner huden å tørke, og overflatelagene på epidermis skreller av og danner flekker.
 • Vitiligo er en hudsykdom som ennå ikke har blitt fullstendig studert eller herdet. Når det ser ut på huden hvite flekker, som gradvis vokser. Formasjoner klør ikke, flager ikke, ikke plager personen, men forårsaker psykologisk ubehag, spesielt når det er fokusert på synlige deler av kroppen.
 • Ofte dannes hvite flekker som følge av soppsykdommer (inkludert boblezoster). Defekten har klare grenser, et tørt sted på huden flager av, men gjør ikke vondt.

Røde, tørre flekker på huden

Slike feil er mest vanlige. De indikerer at kroppen er påvirket av stimuli. Ofte ser flekkene ut på grunn av en allergisk reaksjon. De ledsages av kløe, huden blir betent og irritert.

Noen ganger snakker rødt løsrivelse om psoriasis eller lavplanus. I psoriasis dannes røde røde flekker på huden på hendene, nakken, ansiktet, bena, ryggen. De klø, flager og gir mye ubehag.

Følsom hud reagerer på endringer i temperatur, sterk vind og kulde. Ofte, etter et langt opphold i slike værforhold, blir huden dehydrert og det kommer tørre flekker på det.

Mørke tørre flekker på kroppen

Mørke flekker kan ikke være farlige, men de kan også være forløperne av onkologiske sykdommer. De forekommer i følgende tilfeller:

 • Hormonale forandringer i kroppen, pigmentering øker hos gravide under overgangsalderen. Så snart kroppen kommer tilbake til normal, vil de brune flekkene på huden forsvinne.
 • Tilstedeværelsen av soppinfeksjon - i dette tilfellet er flekkene kløende og flakete.
 • Alderendringer - over tid, hudens aldre, mister deres elastisitet. Melanocytter begynner å fungere verre, så mørke flekker vises på kroppen.

Narkotikabehandling

Hvis flekker dukker opp, bør du søke hjelp fra en hudlege. For diagnostisering er det nok visuell inspeksjon og beskrivelse av klager fra pasientens ord (for eksempel: et tørt sted på huden klør eller ikke, om det er smerte eller ubehag). Hvis legen tviler på diagnosen, vil kliniske studier bli utført (vanligvis blir skrap tatt fra de berørte områdene).

Når tørre flekker oppstår, foreskriver legene medisiner fra følgende kategorier:

 • Antihistaminmedikamenter - reduserer vevsvev, hjelper med å håndtere allergier. I tillegg til å ta medisiner, bør allergener utelukkes fra dietten eller daglig bruk. Antihistaminer inkluderer: "Claritin", "Suprastin", "Tavegil", "Zodak" og "Zyrtec", etc. (sistnevnte to er godkjent for bruk hos barn).
 • Beroligende medisiner - hvis en person er i en tilstand med konstant stress, vil hudfeil utløses av nervøs spenning. Pasienten bør besøke en nevrolog og drikke et kurs av piller: Novo-Passit, Tenoten, Afobazol, Persen. Det bidrar også til moderkt tinktur og myntete.
 • Anti-inflammatoriske salver - i tilfeller av alvorlig betennelse, brukes kremer med hormonell komponent. Blant dem: "Triamcinolone", "Hydrocortison", "Betamethason", "Flumethason". Ikke-hormonelle salver er laget på basis av sink, tjære og salisylsyre. Når du kjøper, se på kremsammensetningen, hvis den inneholder disse komponentene, så kan du kjøpe produktet. Barn fra de første dagene i livet hjelper perfekt "Bepanten."
 • Forberedelser for behandling av store sykdommer - Hvis tørre flekker på kroppens hud, ansikt, hender skyldes en sykdom i et indre organ, bør den underliggende sykdommen behandles. Terapi er foreskrevet av behandlende lege.

Parallelt med behandlingen kan legene foreskrive Essentiale og Kars medisiner når deres fordøyelsessystem er svekket. For avgiftning av kroppen bruk aktivert karbon eller Enterosgel. Med sterk smerte er "Nise", "Nurofen", "Ketorol" - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler foreskrevet. Hvis bakteriell infeksjon har sluttet seg til flekkene, er pasienten foreskrevet antibiotika.

Hvis det oppstår tørre flekker på et barns hud, bør du ikke selvmiljøere. Husk å kontakte barnelege. Han vil avgjøre hva utslettet er og foreskrive behandling. I de fleste tilfeller reagerer kroppen på allergifremkallende produkter på denne måten.

Behandling i skjønnhetssalongen

Fullstendig fjerne tørre flekker forårsaket av eksterne faktorer kan være i skjønnhetssalongen. Hvis utslett skyldes indre sykdommer eller hudsykdommer (psoriasis, eksem) hos mennesker, kan kosmetiske prosedyrer kun utføres på anbefaling av lege.

Hovedprosedyrene omfatter følgende:

 • Laser terapi - melanin er ødelagt av strålevirkningen, mørke og tørre brune flekker på huden blir ødelagt og forsvinner, mens friske hudceller ikke blir skadet. Denne metoden regnes som den mest milde. For store flekker må du gjøre prosedyren flere ganger.
 • Kjemisk peeling - syrer på de mørke områdene av huden påvirkes (vinsyre, sitronsyre, malinsyre), pigmentplettene får en liten brenning, det øvre laget av epidermis kommer av, på sin plass vises ren hud.
 • Fototerapi er en medisinsk prosedyre som utføres for psoriasis, vitiligo, eksem og soppsykdommer. Bestå i virkningen på de berørte områdene av lysstråler av forskjellige lengder.

I skjønnhetssalonger kan du anbefale spesielle helbredende blekekrem. De er laget på basis av hydrokinon, arbutin, kojic, askorbinsyre, etc.

Hvordan behandle flekker hjemme

Lindre pasientens tilstand kan være populære oppskrifter. Men før du bruker dem, kontakt legen din.

 1. For å fjerne de inflammatoriske reaksjonene skal vaskes med dekokser av medisinske planter. Kok en spiseskje kamille eller en streng i en liter vann. Insister 15 til 20 minutter. Vask infusjonen hver morgen til flekkene på ansiktet og betennelsen forsvinner.
 2. Eliminerer tørrflaskermaske fra honning. Smelt to spiseskjeer av honning i et vannbad, legg til en spiseskje med cottage cheese. Spred til glatt, gjelder for renset ansikt. Hold i 30 minutter og skyll.
 3. Bland en spiseskje olivenolje og samme mengde honning, bland ingrediensene godt. Påfør på rent ansikt, vask av, tretti minutter senere. Smør deretter huden med fuktighetskrem.
 4. For å lindre tilstanden med psoriasis, vil et spesielt middel hjelpe. Kok kjøttkraft Hypericum: en teskje av planten i et glass kokende vann, kok i fem minutter på lav varme. Løs opp tørr sennep med buljong, tilsett litt smør. Påfør det berørte området en gang i uken.
 5. Alkoholtinktur kan bidra til å redusere betennelse i psoriasis. Ta i samme proporsjoner av celandine, kamille og tog, hell vodka og insister i to dager. Tinktur behandler betent hud flere ganger i uka.
 6. Tørrskallete flekker på huden vil gradvis forsvinne hvis du regelmessig tar bad med medisinske urter. Perfekt håndterer hudutslett på badet, som la en avkok av serien (tatt to ganger i uken). Gode ​​resultater viser et bad med et løvblad. For å gjøre dette, strømmet løvbladet liter kokende vann og insisterer på timen. Deretter tilsettes infusjonen i badet. Prosedyren gjentas en eller to ganger i uken i minst tjue minutter.

Hvordan bli kvitt mørke flekker

Masker fra naturlige produkter vil bidra til å fjerne tørre og grove flekker på huden av en voksen.

 1. Syrekjøtt er egnet for folk i alle hudtyper. Våt gazet klut i kål juice, gjelder på alder flekker og vent 10-15 minutter. Skyll deretter av den.
 2. Oppløs sennep i varmt vann til en slurry og påfør ansiktet. Vask av når sennep begynner å brenne huden. Masken kan ikke gjøres med tørr hud, folk som har dilaterte kar på ansiktet eller har overflødig hår.
 3. Tørke flekker på ansiktet kan tennes med en maske med reddik og tomat. Skru grønnsaken på et fint rist, legg vekk på problemområder, skyll etter 10-15 minutter. Deretter gjelder en nærende krem.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Tørr flekker på huden på hender, ansikt, torso, ben kan forekomme av ulike årsaker. Noen ganger er de ufarlige: overdreven sollys, feil hudpleie eller en allergisk reaksjon. Men i noen tilfeller tyder tørre flekker på en feil i kroppen. Når et utslett oppstår, konsulter en hudlege.

Tørr hud i kroppen: årsaker, symptomer og løsninger

Huden er en av de viktigste organene. Den former vår utseende, gir følelse av berøring, styrer temperaturen og beskytter mot infeksjoner. Men herdet, fortykket, uklar, kløende eller tørr smerte mister evnen til å fungere ordentlig - reseptorene blir mindre følsomme, risikoen for tidlig aldring og skade ved sollys øker, og risikoen for infeksjon øker. Vanligvis er effektive løsninger svært rimelige, og de er basert på daglig pleie, som er egnet for tørr hud.

Tegn på økt hudtørrhet

Tørr hud er den viktigste årsaken til hudsykdommer, mer enn 40% av besøk til hudlege forbundet med tørr hud. Tørrhet kan oppstå hvor som helst på kroppen, men oftest skjer det på armer, ben, knær og albuer, samt ansiktet, fordi disse områdene er mest sårbare. Tørr hud på ansiktet kan være en faktor ved tidlig aldring.

Tørr hud er ikke i stand til å regulere dens fuktighet. Interne og eksterne faktorer kan påvirke hudens evne til å hydrere og forårsake overdreven tørr hud.

Når huden blir overdried, kan den bli veldig stiv, flaky, med løsninger, forårsake alvorlig kløe og smerte, selv veldig grov og sprukket. Det er imidlertid ikke alltid klart at tørrhet er årsaken til disse hudproblemer, noe som avhenger av graden av tørrhet og det berørte området av kroppen.

 • Moderat tørr hud
  I begynnelsen kan tørrhet ses i form av lett komprimering eller liten ruhet.
 • Tørr hud
  Hvis huden fortsetter å miste fuktighet, blir den grov og kan bli sprukket eller grov, muligens kløende.
 • Overdreven tørr hud
  Hvis slik tørrhet forblir uten behandling eller omsorg, eller de er ineffektive, kan huden bli ekstremt tett, grov og sprukket. På dette stadiet kan kløe også bli alvorlig og smertefull.

Tørr hudområder av kroppen

Tørrhet vises ofte på huden på beina og lårene. Tørr hud på beina er spesielt vanlig, og fører ofte til sprukne hæl, som i tilfelle alvorlig skade er forbundet med smerte og betennelse.

Men tørrheten i forbindelse med vask med bruk av sterke vaskemidler kan påvirke hele kroppen likt. For ofte vasking av hender bidrar som regel også til tørr hud på dem.

Hvis du vasker hendene svært ofte, kan det utvikles tørr hud på dem.

Følsom hud

Tørr hud på kroppen er ofte svært følsom, men følsomheten er ikke alltid forårsaket av tørrhet. Noen menneskers hud er svært følsom av naturen, selv om den er godt hydrert. I alle fall er det viktig å unngå hudpleieprodukter som inneholder irriterende ingredienser som dufter og farger. Kontroller alltid at produktet har blitt dermatologisk testet på sensitiv hud.

Tørr hud for sykdommer

For sykdommer som psoriasis eller atopisk dermatitt, kan huden virke rødt, avskal og klø.

Tørr hud kan også være forbundet med visse sykdommer:

 • Xerosis er et medisinsk begrep for tørr hud. Den kommer fra gresk: "xero" betyr "tørr", og "osis" betyr "sykdom".
 • Atopisk dermatitt og psoriasis er også forbundet med tørrhet, selv om disse sykdommene er basert på inflammatoriske prosesser. Som regel ser huden som er berørt av dem, rødmen, eksfolierer og kløkker veldig mye.
 • Metabolske sykdommer, som diabetes og nyresykdom, kan også øke risikoen for tørr hud.

Hovedårsakene til tørr hud

Det er mange årsaker og faktorer som forårsaker tørr hud i kroppen: fra miljøpåvirkning og feil hudpleie til sykdommer som psoriasis og atopisk dermatitt. Huden virker som en barriere for kroppen, men dette betyr at den er utsatt for både ekstern og intern påvirkning.

 • Eksterne faktorer forårsaker dysfunksjon av huden som en naturlig barriere, noe som fører til økt fuktighetstap gjennom huden.
 • Brudd på hudens overflatebarriere på grunn av vask av det naturlige lipidlaget gjør det umulig å beholde fuktighet, og hastigheten på tapet øker.
 • Til slutt, når tørrheten sprer seg til de nedre lagene i huden, blir transporten av vann gjennom de begravde vevene forstyrret, siden funksjonen av viktige kanaler for fuktighet er forstyrret.

Mangel på naturlige fuktighetsfaktorer (PFZ), som binder fuktighet, fører til dehydrering av de øvre lagene i huden.

Eksterne faktorer som bidrar til tørrhet

De viktigste eksterne årsakene til prosessen som er beskrevet ovenfor er miljøfaktorer og hudpleie:

 • Overdreven inntak av UV-stråler kan føre til aldring av huden og som et resultat av tørrhet.
 • Det anbefales å begrense badebadet og redusere vannet, fordi lange bad kan føre til fordampning av fuktighet.
 • Siden noen stoffer kan forårsake tørr hud, anbefales det å konsultere lege.

Eksternt miljø

 • Alvorlige værforhold - varme, kulde og tørr luft - ødelegge beskyttelsesfunksjonen i huden.
 • Sesongmessige endringer - Tørre hudsymtomer forverres ofte om vinteren eller sommeren.
 • Ultrafiolett (UV) sollys kan akselerere hudens aldring, og med aldring blir det mer utsatt for tørrhet.

Hudpleie

 • Hyppig vask eller langvarig varmt bad eller dusjer fjerner laget av lipider som danner hudens beskyttende barriere.
 • Uegnet hudpleie - det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud. Det er spesielt viktig å ikke bruke sterke såper som sletter naturlige lipider i huden.

medisinering
Tørr hud forekommer som en bivirkning av mange stoffer. Blant de vanlige legemidlene som har denne bivirkningen er diuretika for å kontrollere blodtrykket. Effekten av dette er å øke mengden vann som utskilles fra kroppen sammen med urin, samt noen antibiotika og orale medisiner for å bekjempe akne. Rådfør deg alltid med lege eller apotek dersom du er

Genetisk innvirkning
Arvelighet påvirker også balansen av fuktighet i huden. Noen mennesker har fet hud, andre er tørre, og disse typer hud er arvet, selv om personen ikke nødvendigvis har den samme typen hud foreldrene hadde. Hudsykdommer som atopisk dermatitt, psoriasis, diabetes mellitus og ichthyosis har ofte en genetisk bakgrunn.

Hormonale påvirkninger
Endringer i konsentrasjonen av visse hormoner, spesielt østrogen og testosteron, kan påvirke hudfukthet og lipidnivåer. Dette er spesielt merkbart etter overgangsalder, når huden blir tørr på grunn av en nedgang i østrogennivå.
Tørr hud kan også utvikle seg under graviditet på grunn av hormonelle endringer, samt på grunn av ekstra behov i biologisk væske.

mat
Som ethvert annet organ krever huden en rekke viktige næringsstoffer for normal funksjon. Blant dem er umettede fettsyrer og vitaminer. Fraværet av noen av dem kan bidra til utvikling av tørr hud.

alder
Med alderen reduseres antall sebaceous og svettekjertler i huden, noe som fører til en reduksjon i evnen til å syntetisere svette og lipider. Vanninnholdet i huden og dets evne til å beholde fuktighet reduseres også. Disse faktorene fører til tørrhet, noe som i sin tur fører til aldring av huden og dannelsen av fine linjer og rynker. Lær mer om aldersrelatert tørrhet.

Faktorer som forårsaker tørr hud

I tillegg til hovedårsakene til kroppens tørre hud er det flere andre faktorer som også påvirker graden av tørr hud. Å forstå dette vil bidra til å unngå dem og dermed redusere deres innflytelse.

 • Den beste tiden for fuktighet er når huden er ren og litt fuktig, for eksempel etter et bad eller en dusj.
 • Tørr hud trenger spesiell solkrem uten irriterende parfymer og fargestoffer.
 • Konstant bruk av vernehansker og håndkrem kan hjelpe representanter for enkelte yrker, som for eksempel legen eller frisøren.

Mangel på effektiv behandling
Hvis tørr hud ikke behandles raskt, kan tørrhetsgraden øke, og det fuktighetsgivende systemet i de dypere lagene i huden kan være svekket. I slike situasjoner må du bruke en fuktighetskrem laget for å løse dette problemet.

Sollys effekt
Beskytter tørr hud mot eksponering for sollys, det er viktig at solcreme også gjenoppretter mangelen på fuktighetsgivende faktorer, i tillegg til den passende solbeskyttelsesfaktoren (SPF). Det er også viktig at solkrem, som alle andre pleieprodukter som brukes på tørr hud, ikke inneholder irriterende parfymer og fargestoffer, siden tørr hud, spesielt på ansiktet, er mer utsatt for irritasjoner enn normalt.

Arbeidsfarer
Noen yrker krever arbeid under forhold som kan øke risikoen for tørr hud. Vanligvis er det aktiviteter som involverer innflytelse av tørr hudutviklingsfaktorer, som for eksempel arbeid i varme eller kalde forhold (landbruk / fisker) eller arbeid relatert til bruk av vaskemidler (lege / sykepleier / frisør) eller arbeider med kjemikalier (mekaniker / renere).

dehydrering
Huden mottar fuktighet fra kroppen, og avhenger derfor av vannbalansen i kroppen. Når dehydrert, reduserer det fuktighetsstrømmen til huden, noe som reduserer den naturlige bevegelsen av vann gjennom huden, noe som kan bidra til tørrhet. Eldre mennesker er utsatt for dehydrering, fordi med alder er tørstfølelsen sløv.

røyke
Sigaretter inneholder mange giftstoffer, inkludert nikotin, som kan redusere blodstrømmen. Dette fører til en nedgang i stoffskiftet i huden. Dette betyr at det kan starte prosessen med tidlig aldring og tørking.

Ta vare på tørr hud

Tørr hud skyldes et brudd på barrierefunksjonen i huden, noe som fører til tap av fuktighet og redusert evne til å beholde vann på grunn av mangel på fuktighetsgivende faktorer. Dermed krever tørr hud daglig pleie, noe som ikke forårsaker ytterligere forverring av hudbarrieren og gjenoppretter mangelen på naturlige fuktighetsgivende faktorer.

Tørr og overdreven tørr hud, samt tørr hud forbundet med diabetes eller psoriasis, krever hensiktsmessige midler avhengig av graden av tørrhet, men atopisk dermatitt krever spesielle produkter for daglig hudpleie for spedbarn og små barn. Når du velger et produkt for å ta vare på barns hud, må du alltid sjekke alderindikasjonene.

Anbefalinger for pleie av tørr hud

Rengjøring av tørr hud i kroppen. Vanligvis blir huden tørr på grunn av skader på overflaten av huden, derfor er det viktig at rensemiddelet er mykt nok til ikke å vaske av den naturlige beskyttelsesbarrieren på huden. Ekstra naturlige fuktighetsgivende faktorer, som for eksempel urea, vil også bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden.

Fukt tørr hud av kroppen. Det første kravet til fuktighetskrem for tørr hud er å gjenopprette fuktighetsbalansen i de øvre lagene i huden. Stoffer som kalles "naturlige fuktighetsgivende faktorer" (PZF), som urea og melkesyre, beholder fuktighet i stratum corneum eller topplag av huden. Den minimale anbefalte ureakonsentrasjonen, selv for moderat tørr hud, er 5%. For overdreven tørr hud er det vanligvis nødvendig med en høyere konsentrasjon av urea og andre fuktighetsgivende faktorer.

I stedet for å tørke våt hud med et håndkle, blett det tørt, og søk deretter straks en krem ​​eller lotion.

Det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud.

Tørrhet, grovdannelse og herding av huden kan skyldes forstyrrelser i de tre hovedmekanismer for fuktkontroll: skade på overflatebarrieren på grunn av mangel på hudlipider, dehydrering av stratum corneum gjennom fravær av naturlige fuktighetsgivende faktorer og dårlig fuktighetsfordeling i de nedre lagene av huden.

Beskyttelse av tørr hud fra solstråling
Når du går utenfor, bør du redusere eksponeringen, legge på klær som dekker alle deler av kroppen og bruker solkrem. I tillegg er det viktig at solkrem også inneholder fuktighetsgivende faktorer. Solkrem for tørr hud bør ikke inneholde irriterende parfymer og fargestoffer, fordi tørr hud er følsom for irritasjoner.

Det berørte området bør ofte påføres med fuktighetskrem som er egnet for tørr hud.

Unngå faktorer som bidrar til tørrhet

I tillegg til høy kvalitet daglig rengjøring og fuktighetsgivende, er det viktig å unngå faktorer som bidrar til utvikling av tørr hud. Dette vil bidra til å lindre problemet med tørr hud og redusere behovet for behandling:

 • Unngå tørr luft ved å bruke mindre tid ute under varmt og tørt eller kaldt vær og bruk av luftfuktere hvis rommet er slått på for oppvarming.
 • Reduser tiden i varmt vann, ta raske varme dusjer i stedet for lange varme bad.
 • Bruk hansker når du vasker for å unngå eksponering for varmt vann og aggressive vaskemidler.
 • Bruk klær laget av naturlige materialer som bomull og silke som ikke irriterer huden. Ull er også et naturlig materiale, men kan irritere tørr hud, så det bør unngås.
 • Prøv å bruke klær for å vaske klær uten fargestoffer eller smaker for å unngå irritasjon.
 • Pass på at du drikker nok vann - spesielt for eldre mennesker.

Flere Artikler Om Typer Acne