Huden rundt øyelokkene og øynene er veldig tynn og sårbar. Det er derfor det er under stor innflytelse av eksterne og interne faktorer. Kvinner spør ofte spørsmål: "Hvis du har tørr hud på øyelokkene, hva skal du gjøre? Hun er så øm og mister veldig elastisitet. Hvilke hudpleiebehandlinger bør du utføre? " Alt er veldig enkelt, mye enklere enn det virker. Vi snakker om dette i artikkelen.

Hva forårsaker tørr hud på øyelokkene?

Ulike årsaker kan føre til tørrhet i huden rundt øynene: øyesykdommer, allergier, upassende pleieprodukter.

Den første og vanligste årsaken til tørre øyelokk er blefarit, med andre ord kronisk øyelokkbetennelse.

Du kan finne den under rødhet, tørrhet, samt hud kløe og hevelse i øyelokkene. Det manifesterer seg i rødhet, kløe og tørrhet og generell irritasjon av huden rundt øynene.

Men dette er ikke den eneste grunnen.
• Hvis du er allergisk, er det sannsynlig at øyelokkene vil være et av stedene med intoleranse for noe produkt eller stoff.
• Problematisk hornhinne;
• I dag er det mye sjampo og rensemidler som kan forårsake tørr hud rundt øynene. Hvis du begynte å merke et slikt problem i deg selv, er det bedre å bytte til hypoallergeniske midler.
• Everyday sminke som du legger på øyelokkene eller øyevipper, kan også forårsake allergi i ansiktet eller en allergisk reaksjon på øyelokkene.

Se en av disse tørre forhold, bør oppsøke lege, slik at senere var det ingen problemer med synet. Tross alt er øyet og øyebollet koblet sammen.

Tørr øyelokk hud, hva å gjøre

Hvis øyelokkhuden blir tørr, er det først å kontakte en øyeleger som vil foreskrive

Hvis øyelokkhuden begynner å tørke ut på grunn av en slags sykdom, er det første å gjøre med en lege, nemlig en øyelege.

En erfaren lege vil foreskrive riktig behandling for deg, og alle problemer vil forsvinne.

I så fall, hvis den tørre huden rundt øynene ikke har noen spesiell skade, bør du bare følge noen viktige regler.
• Drikk væsker med minst 1,5 liter om dagen fordi tilstanden til huden må opprettholdes ikke bare utenfor, men også fra innsiden;
• Spis riktig og følg et bestemt diettregime;
• Bruk fuktighetskrem til øyelokkene, mens du trenger å nærme seg valget av kosmetisk produkt. Husk å lese sammensetningen og holdbarheten til kremer for området rundt øynene;
• Huden til huden rundt øynene bør utføres med produkter som inneholder naturlige ingredienser;
• Sørg for å vaske av sminke før du går i seng, det er bedre å bruke mycelvann til dette;
• Unngå kontakt med øynene når du bruker forskjellige typer ansiktsmasker på huden.
• På kvelden må du bruke en beroligende og fuktighetsgivende krem. Under søvn vil han forsiktig gjenopprette huden.
• I tillegg til dagkrem for området rundt øynene, er det også tilrådelig å kjøpe nattkrem.
• Du bør forlate dårlige vaner som påvirker tilstanden til ansiktets hud negativt. Det er nødvendig å besøke oftere i friluft, for å ta vitaminer til hud.

Tørr hud rundt øynene behandles ganske raskt, og det tar ikke mye arbeid og kostnader. Ikke glem at den beste måten å unngå et slikt problem på er regelmessig og skikkelig omsorg for øynene og huden rundt dem.

Folk oppskrifter for tørr øyelokk hud

For tørr hud rundt øynene, kan du bruke folkeknikker, masker eller komprimerer.

Hva er noen populære oppskrifter for å bli kvitt tørre øyelokk?

Når våre bestemødre og farmemødrene ikke engang visste at det er spesielle kremer, kremer for ansiktspleie. De brukte de enkleste folkemidlene, som i vår tid kan bli funnet på kjøkkenet av noen vertinne. Og lage sine egne pleieprodukter for huden rundt øynene: masker, komprimerer.

Bananøymask
Det er nødvendig å knede en moden banan og i like mengde blandet med smør, forsmeltet. Påfør på øyelokkene med lette massasjebevegelser i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann. Denne masken nærer huden og beriker den med vitaminer.

Mask fra hytteost
2 ss. ostemasse bland med melk, krem ​​og honning til 1 ts. hver. Legg til noen dråper olivenolje og rosmarin eterisk olje til blandingen. På samme måte som forrige maske, bruk på ansiktet i 15-20 minutter og skyll med varmt vann.

For å eliminere tørrhet av koi i øyet, kan du lage en honningmaske som nærer og fukter huden.

Honey Mask
For en slik maske må du blande litt smeltet honning, slått egghvite og mel. Påfør ansiktet og la det gå til tykt. Skyll med varmt vann forsiktig og forsiktig.

Urte komprimerer
Det er nødvendig å fylle kamilleblomster og tørr persille med kokende vann. Insistere om 1 time. Stam gjennom osteklær og legg i kjøleskapet.

Prosedyren må begynne med påføring av en oljeoppløsning av vitamin E, som finnes i apoteket. Etter det må du fukte øyelokkene infusjon av medisinske urter og la i 20 minutter. Vask av med varmt vann.

Ikke glem at tørr hud på øyelokkene, dette er en konsekvens av feil hudpleie rundt øynene. Ta vare på ansiktet ditt regelmessig og bare da vil du kunne holde henne ung i svært lang tid, til tross for påvirkning av eksterne og interne faktorer.

Ofte stilte spørsmål

Anna, 19 år gammel:
- God ettermiddag. Fortell meg hvor mange ganger om dagen du kan nærme huden med oljer for huden rundt øynene?

Spesialist svar:
- Hei. Å nære tørr hud på øyelokkene og rundt dem er nok 3 ganger om dagen. Det er best å bruke olivenolje, kakaosmør, sesam og valnøtt.

Alla, 25 år gammel:
- Hei. En venn fortalte meg nylig at røyking også kan påvirke ansiktets hud. For øyeblikket har jeg tørr øyelokk hud, hva skal jeg gjøre? Kan dette føre til røyking? Jeg har røyket i nesten 3 år.

Spesialist svar:
- Hei, Alla, først og fremst må du bli kvitt denne avhengigheten. Og umiddelbart gå til en øyelege for å sjekke synet ditt.

Tørr og peeling av øyelokkene: årsaker, behandling

Huden på øyelokkene er veldig delikat, har en liten mengde talgkjertler, er tynn og ganske sårbar, derfor er den utsatt for negative faktorer som er mye mer enn resten av huden på menneskekroppen. For kvinner er det ofte et skarpt spørsmål: hva skal jeg gjøre hvis øyelokkets hud er tørt? Hvilke tiltak og prosedyrer vil hjelpe øyelokkens hud til ikke å miste elastisitet i fremtiden - det truer med å etterligne rynker, om ikke å treffe noen tiltak. For å forstå hvordan du skal unnslippe fra tørrheten av peeling av øyelokkhuden, må du forstå årsakene til forekomsten deres.

Årsaker til desquamation og tørrhet i øyelokkene

1. Den første og hovedårsaken er kronisk betennelse i øyelokkene, noe som manifesterer seg i kløe, rødhet og irritasjon rundt øynene. Hvis du er utsatt for allergi, kan et av symptomene være tørre øyelokk, kroppen reagerer på virkningen av ethvert middel eller produkt som du tidligere har brukt. Problemet kan til og med være i sjampoen din, så allergikere anbefales å bruke bare allergivennlige produkter.

2. En annen årsak til øyelokkens tørrhet kan være din dekorative kosmetikk, som du legger på øyenvippene eller øyelokkene, så du må nøye velge middelene til dekorative kosmetikk. Det skjer at du kjøper en ny øyekrem med en annen sammensetning, huden reagerer umiddelbart, da kan vi trygt si at det var den nye krem ​​som forårsaket at tørrheten ble erstattet.

3. Arvelighet spiller også en viktig rolle i problemet, tørrhet kan oppstå både ved 20 år og 50 år - det avhenger av de predisponerende arvelige faktorene. Solens brennende stråler, sterk vind, frost, forurenset luft - alle disse faktorene påvirker tilstanden til øynene og øyelokkene negativt.

4. Stress er en annen faktor som påvirker ikke bare tilstanden til øyelokkene, men også tilstanden til øynene. Det er nødvendig å følge kostholdet for å spise mye matvarer som er rike på mineraler, sporstoffer og vitaminer, ikke følger for å spise hermetikk, fastfood, samt hurtigmat, slik at maten bare gir skade.

5. Mangel på vann i kroppen fører til tørrhet og flak, det er ikke for ingenting at en person består av ca 80% vann, slik at mangelen også truer et slikt problem som tørre øyelokk.

6. Dårlig søvn, hvis en person sover dårlig eller lite, det påvirker hele kroppen negativt, tørrhet opptrer rundt øyet, elastisiteten går tapt, hudfarge blir grå, ujevn, etterligning av rynker blir dannet - alt dette er en følge av dårlig søvn og mangel på hvile.

7. Det skjer ofte at tørrhet skyldes mangel på vitaminer i en persons orgasme som: A, B, C, D, B, E. I dette tilfellet bør du kontakte legen din og velge den mest hensiktsmessige løpet av vitaminer i henhold til hans anbefalinger.

Behandling av tørr og flaky øyelokk hud

Selvfølgelig, ved de første symptomene på øyelokkets tørrhet, er det et presserende behov å konsultere en øyeleger, som skal gjennomføre en undersøkelse, foreskrive den nødvendige behandlingen og gi de nødvendige anbefalinger for øyelokk hudpleie. I tørre øyelokk kan det oppstå hornhinnebetennelse eller blefaritt, øyeinfeksjon, konjunktivitt, inkludert allergisk konjunktivitt, slik at du i hvert fall bør gå til legen, bør du ikke la problemet ta kurset. Du bør ikke forsøke å løse problemet selv, spesielt hvis øyelokkets tørrhet er konstant eller nylig har dukket opp og ikke går bort, kan det være et alvorlig problem bak det, som bare en erfaren lege kan løse.

Hvis legen forsikrer at det ikke er noen alvorlige problemer, må du bare følge reglene som vil forhindre utseendet på tørre øyelokk.

For å forhindre utseende av tørrhet og flak, er det nødvendig å følge enkle regler:

- drikke rikelig med væsker (minst 1,5 liter);
- Spis riktig, i noen tilfeller, diett;
- bruk fuktighetskrem
- flush makeup (et av høydepunktene)
- hindre at omsorgsprodukter og fargekosmetikk kommer i øynene;
- bruk dag og natt øyekrem;
- nektelse av dårlige vaner (alkohol og sigaretter) som ikke bare påvirker øyelokkets hud, men også tilstanden til hele personen som helhet;
- ha en god hvile
- Unngå eksponering for sollys, prøv å ikke være lang i den bitre kulde eller vind.

For ikke å få et slikt problem som tørre øyelokk, bør du bare holde fast ved disse tipsene, det er alltid lettere å forhindre problemet enn å kurere det senere. Det er også et stort antall folkemessige rettsmidler som vil hjelpe deg, bli kvitt øyelokkens tørrhet, de er testet hele tiden.

Produkter og enkle oppskrifter for å bekjempe tørre øyelokk

I problemet med tørrhet kan du hjelpe enkle oppskrifter, så vel som produkter som nesten alltid er til stede.

- De sagte eggene (har nyttige egenskaper) trenger å bruke yolks, de vil perfekt hjelpe til med næring og fuktighet av øyelokkets hud.
- Rømme med høy prosentandel av fett, rømme kan erstattes av yoghurt, yoghurt bør være uten tilsetningsstoffer for ikke å forårsake allergi.
- Honning - de fordelaktige egenskapene til honning kan listes i lang tid, så det er også et hjelpemiddel i kampen for en sunn øyelokkhud.
- For mykning og ernæring er det også egnet - olivenolje (grønnsak, fersken, jojoba), banan og agurk.
- Aloe er en utmerket healer, samt en assistent i kampen for vakker og sunn øyelokk hud.
- Beauticians anbefaler at etter 36 år, for å forebygge næring av huden med druefrøolje.
- Foretak ved valg av krem ​​eller pleieprodukt skal gis til produkter med kollagen og hyaluronsyre.
- Sist men ikke minst, kosmetiske produkter som eliminerer tørre øyelokk. Det er nødvendig å bruke micellært vann eller hydrofil olje, som igjen har en sparsom sammensetning, fjerner smuss og fjerner ikke fuktighet fra huden i det hele tatt.

Som konklusjon

Det uttrykksfulle blikket ligger ikke bare i øynene, men også i øynene som er godt preparert, så det er viktig å overvåke kostholdet ditt, spise mye frukt i kostholdet, drikke rikelig med vann, skikkelig vare på øyelokkhuden, vask av sminke hver kveld, unngå UV-stråler. samt verne mot alvorlig frost.

Hvorfor huden rundt øynene ble tørr

Tørrhet av det øvre laget av huden (epidermis) er oftest forårsaket av mangel på fuktighet. Cellulær metabolisme bremser ned, hudrynker dannes - rynker. Ytterligere symptomer i form av kløe, rødhet, ødem - en grunn til å konsultere lege. Det er viktig å bevare skjønnheten og forhindre komplikasjoner av en mulig sykdom.

årsaker

Tørr hud i øyet er et alvorlig problem. Ikke bare er det stygg, ubehagelig og ofte smertefullt.

Tørr hud som er lett skadet kan forårsake smittsomme sykdommer i vevet.

Endelig gir alvorlig psykologisk ubehag for kvinner det manglende evne til å bruke kosmetikk.

Problemet er at huden i øyet er veldig tynn og nesten blottet for subkutant fett. I denne sonen er det ingen sebaceous kjertler og muskler, og kollagenfibrene som danner det elastiske rammeverket ligger langt fra hverandre. Som et resultat, mister huden raskt sin elastisitet, og vi begynner å alder med nøyaktig øyelokkene.

Årsakene til tørr hud rundt øynene er forskjellige:

 • mangel på vann i kroppen;
 • dårlig kvalitet eller ikke egnet for huden hud kosmetikk;
 • brudd på reglene for øyelokk hudpleie;
 • allergiske reaksjoner;
 • mangel på søvn, etc.

Dette er de vanligste årsakene til tørking av epidermis, ikke forbundet med noen sykdom. Derfor er personen selv i stand til å rette opp situasjonen.

 1. hud,
 2. inflammatoriske,
 3. smittsomme
 4. oftalmisk,
 5. endokrine og andre sykdommer.

I dette tilfellet er riktig diagnose og tilstrekkelig behandling viktig, som kun kan foreskrives av en lege.

Vannmangel

Ja, en banal mangel på vann kan ha de mest usunde konsekvensene for menneskekroppen. Det er ingen spøk: en person mister fysisk en liter og en halv vann per dag på grunn av pust, svetting og vedlikehold.

Forskere har lenge beregnet at for å opprettholde normal funksjon av cellen for hvert kilo kroppsvekt per dag, må du drikke 30 ml vann, som er fra en og en halv til 2,5 ml.

Hvis dette ikke skjer, taper huden katastrofalt sin elastisitet, tørker og spesielt raskt - i øyet.

Ikke egnet kosmetikk

Lett hud rundt øynene er lunefull og krever spesiell forsiktighet. Hvis det etter å ha blitt uegnet kosmetikk blitt tørt, følsomt og smertefullt, er det nødvendig å endre omsorg og dekorative midler raskt.

Faktum er at for området rundt øynene er det en spesiell sminke. Sammensetningen av kremer, mousses, øye geler er forskjellig fra sammensetningen av produkter for ansikt, hals og decollete.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er tre grunnleggende kremer i hver linje av skjønnhetspleie kosmetikk: dag, natt, for øyelokkene. De har forskjellig sammensetning og annen konsentrasjon av aktive stoffer.

Hva du trenger å være oppmerksom på:

 • lanolin i kosmetikk forårsaker ofte tørrhet av dermis;
 • tette teksturer av kosmetikk kan forårsake ikke bare hevelse, men også tørrhet. For øyeloksområdet foretrekkes lette gelatinøse kremer;
 • Det er viktig at nivået av Ph i kosmetikk er nøytralt

Hud kan ikke være egnet ikke bare krem, men også et middel for vasking. Hvis, etter bruk av gelen, skum, kosmetisk såpe, har huden rundt øynene trukket av, den har blitt tørr, dette betyr ikke egnet, du kan ikke bruke den.

Feil omsorg

Det er viktig å ta vare på huden i øyelokkene riktig, ellers blir den tørr og blir raskt gammel. Den grunnleggende regelen er å gi regelmessig hydrering. Hvis ikke, vil de negative prosessene starte veldig raskt. Jo eldre kvinnen, jo mer grundig omsorg bør være.

Hvilke feil gjøres oftest av eiere av tørr hud rundt øynene:

 • Ikke fukt det med spesielle kremer;
 • ignorere behovet for konsekvent daglig omsorg;
 • ikke vaske sminke for natten;
 • feil påført krem ​​på øyelokkområdet;
 • bruk kremer som ikke passer for alderen.

Jo tidligere øyelokk hudpleie startet, desto bedre. Det er ikke nødvendig å vente til alderen tørrhet ser ut: det er nødvendig å fukte dermis fra øyeblikket av full modning av huden, som oppstår etter 20 år.

 1. rensing,
 2. toning,
 3. bruke øyekrem.

Ukorrekt bruk av anti-aging kosmetikk har stor skade på huden. Opptil 30 år er det ikke verdt å kjøpe anti-age kremer, for ikke å skade huden og forårsake tørrhet.

allergi

En vanlig årsak til tørre øyelokk er en allergisk reaksjon. I spissen, selvfølgelig, allergier mot kosmetikk. Tror imidlertid ikke at dette er den eneste grunnen.

Listen over potensielt farlige stoffer og produkter som kan forårsake negativ hudreaksjon rundt øynene inkluderer:

 • pleie og dekorative kosmetikk;
 • matvarer med høy allergenicitet (sjokolade, nøtter, sitrusfrukter, honning, kakao, egg, noen varianter av fisk, etc.);
 • husholdnings kjemikalier;
 • kjæledyr dander og dander;
 • tar medisinske og vitaminpreparater;
 • blomstrende planter, inkludert innendørs;
 • vann fra springen.

Det er ikke alltid mulig å spore hvilket allergen som forårsaket tørrhet i huden. Det er imidlertid ekstremt viktig å gjøre dette, siden det er umulig å kvitte seg med problemet uten å vite årsaken.

Forskere har vist at mangel på søvn fører til akselerert aldring av huden. Tørrhet av området rundt øynene, tap av elastisitet, kjedelig, ujevn farge på huden, dannelse av rynker - alt dette er en konsekvens av en dårligere natts søvn.

I tillegg kan feil organisering av søvn provosere tørre øyelokk. Hvis det er tett i rommet, er luften forfalt, puten er for høy, og putevaret er foreldet, faren for å tørke huden øker betydelig.

Video: I skjønnhetssalongen

Hva betyr kløe i dette området

Hvis huden rundt øynene ikke bare er tørr, men også kløende, kan vi anta flere grunner:

 • alvorlig allergisk reaksjon;
 • alvorlig konjunktivit (betennelse i øyens slimhinne)
 • hypovitaminose (mangel på essensielle vitaminer for kroppen);
 • fordøyelsesproblemer.

I de to første tilfellene er umiddelbar hjelp og et riktig valgt behandlingsregime kreves. Faktum er at tørrhet og kløe i øyelokkene kan føre til sekundær infeksjon. Noen ganger har en person tørr hud rundt øynene og det klør så ille at man ufrivillig, for eksempel i en drøm, kan spre det, skade øyelokkene.

Hvis vi snakker om konjunktivitt, vil dette forverre sykdomsforløpet, spre infeksjonen gjennom vevet.

For å behandle sykdommen bør bare være lege, og du må kontakte ham så snart som mulig. Hvis strammet, vil huden bli veldig tørr, begynner å skrelle av.

Lær hvordan du gjør en hjemmelaget ansiktsskrubb for tørr hud. Trenger du spesielle vitaminer for tørr hud? Svaret er her.

Hva å gjøre med tørr hud rundt øynene

Hvis tørrhet i huden skyldes allergi eller infeksjon, er det nødvendig å bli behandlet i henhold til ordningen som er forskrevet av legen:

 • For å lindre allergisk kløe, vil legen anbefale et antihistamin basert på typen allergen, øyedråper og en beroligende krem. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonene, kan dette være et hormonelt middel;
 • Hvis tørrhet er en konsekvens av konjunktivitt, vil medisinske legemidler i form av salver, antibakterielle dråper, antiseptiske løsninger bli foreskrevet.

I tillegg kan du bruke avkok av beroligende antiinflammatoriske urter. Dette kan være kamille, calendula, streng, mynte. De trenger å lage komprimerer, vegetabilske tonics, gjelder for øyelokkene i form av lotioner eller tørk huden med en bomullsstykke.

Når tørrhet rundt øynene forårsaket av feil omsorg, bør du erstatte krem, lotion, tonics. I tillegg kan patcher og masker basert på hyaluronsyre eller kollagen brukes til å gi uttrykkelig hjelp til tørket hud. De fukter umiddelbart dermis, glatte rynker, øker hudens elastisitet.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke trenger å gå til legen (tørrhet rundt øynene ikke har en smittsom inflammatorisk natur), så kan du hjelpe huden selv. Hva kan gjøres hjemme? Det viktigste - for å sikre riktig hydrering.

Hjemmemasker brukes til dette formålet:

 1. med honning og vegetabilsk olje, tatt i like mengder;
 2. med krem ​​og fersk ferskenpuré;
 3. fra en blanding av ferskenolje (en teskje) og hvetekim og druefrøoljer (5 dråper av hver type olje);
 4. fra revet eller skiver av fersk agurk;
 5. fra en blanding av agurkpuré og mosket persille.

Den perfekte hjemme fuktighetskrem og tonic har en hjemmelaget aloe juice, en plante healer. Det er nødvendig å kutte arket, sett det på kjøleskapsdøren for en dag, klem deretter ut saften og smør den tørre huden rundt øynene. Aloe apotek har en lignende effekt.

Les hvordan du bryr deg om tørr hud. Hvorfor tørk hud på brystvorter? Detaljer i artikkelen. Hva skal jeg gjøre hvis et tørt sted skiller på huden? Les videre.

Nyttige tips

For ikke å provosere tørr hud rundt øynene, trenger ikke å gjøre noe komplisert. Det er imidlertid viktig å følge visse regler.

Anbefalinger for å forhindre tørrhet av dermis nær øynene er som følger:

 • observere drikking regime, drikker minst en og en halv liter rent drikkevann hver dag;
 • bruk høykvalitets, aldersbestemt kosmetikk. Unngå kremer og geler med sterk duft og fargestoffer, gå for lys fuktighetskrem;
 • Hvis tørrhet er forårsaket av allergi, velg ikke bare allergivennlige kosmetikk, men også et hypoallergent diett, eliminere alle potensielt farlige produkter;
 • daglig pleie for øyelokkets hud, skyll grundig av sminke før du sover.

I noen tilfeller er tørr hud forårsaket av mangel på vitamin A, C, B, D. B, E. I dette tilfellet, på anbefaling av en lege, bør du kjøpe et vitamin- og mineralkompleks, godt balansert i sammensetningen, og drikke det med et kurs for å kompensere for mangel på næringsstoffer.

Det er også viktig å beskytte huden mot aggressive miljøpåvirkninger, ikke bare fra vind, regn, kulde, men også fra ultrafiolett stråling. Personer som er utsatt for tørr hud i øynene, bør alltid ha solbriller.

Hud etter 35 år kan bli profylaktisk matet med druefrøolje. Dette verktøyet, i motsetning til tunge, fete kremer, skader ikke øyelokkene, forårsaker ikke hevelse og tørrhet. I tillegg bør preferanse i omsorg gis til produkter som stimulerer produksjonen av kollagen og inneholder hyaluronsyre.

Ved å gi huden nær øynene med riktig omsorg, opprettholde vannbalanse, normalisere ernæring og nattesøvn, kan du takle problemet med tørrhet, bevare skjønnhet og gjenopprette helse.

Tørr øyelokk hud

Tørr hud rundt øynene er et problem som oppstår ofte, uavhengig av hudtype og alder. Vi forstår årsakene til dette fenomenet og forklarer hvordan å eliminere konsekvensene.

 • Hovedårsakene til tørr hud på øyelokkene
 • Tørr øyelokk hud: hva å gjøre
 • Øyeomsorgsregler
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Oversikt over midler

Hovedårsakene til tørr hud på øyelokkene

Hovedårsaken til at øyelokkhuden lider av tørrhet er at det er få sebaceous kjertler i dette området, og derfor er den hydrolipidiske filmen som beholder fuktighet tynnere. Det er derfor området rundt øynene kan oppleve tørrhet, uavhengig av hudtype.

Huden på øyelokkene er naturlig forsvarsløs. © iStock

I tillegg til sårbarheten til det naturlige beskyttelsesmantelet, er epidermis rundt øynene tynt og løs, noe som fører til fordampning av fuktighet. Som et resultat blir øyelokkhuden ofte dehydrert.

Mangel på næringsstoffer

Med en streng diett som ekskluderer animalske og vegetabilske fettstoffer, mottar kroppen ikke essensielle fettsyrer, noe som kan bidra til tørr hud generelt og øyelokkhuden spesielt. "Øynene til noen nybegynne vegetarianere som med vennlig hilsen tror at det er nok jern i epler og bokhvete, ser ikke den beste måten, selv om dette ikke er slik," tilføyer Vichy medisinsk ekspert Elena Eliseeva.

Ultrafiolett stråling provoserer en beskyttende reaksjon av huden - hyperkeratose, på grunn av hvilket vev ser grovt ut. Den kalde vinden forårsaker tårer i øynene, og kontakt av den salte væsken med huden i frosten fører uunngåelig til ikke bare tørrhet, men også irritasjon.

Lav luftfuktighet

Huden på øyelokkene lider sterkt av tørr luft: i rom med oppvarming eller air condition og i en bil utstyrt med et klimaanlegg.

Det er ofte årsaken til tørr og flakket øyelokkhud.

Tørr øyelokk hud: hva å gjøre

Alt vi kan gjøre er å ta hensyn til de naturlige egenskapene til øyelokkets hud og eliminere eller i det minste redusere innflytelsen fra negative faktorer som kan forverre den allerede vanskelige stillingen av huden rundt øynene.

UV beskyttelse: solbriller beskytter netthinnen og øyelokkhuden.

Bruk pleieprodukter som ikke bare inneholder hydrofiks, men også lipider: øyelokkhuden trenger både vann og fett som hindrer fuktighet i å fordampe.

Juster dietten: Et balansert kosthold, rik på grønnsaker, vegetabilske oljer, essensielle og essensielle fettsyrer, vil bidra til å unngå økt tørrhet i huden.

Øyeomsorgsregler

Siden naturen har lagret på talgkjertlene i dette området, har det blitt utviklet spesialverktøy for huden rundt øynene, designet for kunstig å opprettholde en vannholdig hydro-lipidfilm. La oss fortelle hvilke teksturer som bedre takler denne oppgaven, og hvilke som ikke passer til tørr hud på øyelokkene.

Lett krem, emulsjon

Disse er ideelle formler: lavt fett, de absorberes godt, kompenserer for mangel på lipider.

Gelstrukturer er ikke veldig komfortable med svært tørr hud og kan føre til tetthet. De unngås best.

oljer

Liker du oljer? Velg ferdige formler basert på dem, laget av fagfolk spesielt for omsorg for øyekonturen.

Sikkerhets forholdsregler

Noen ganger fremkaller vi selv økt tørrhet i huden rundt øynene. © iStock

Ofte i det faktum at øyelokkets hud blir ekstremt tørt, skyldes vi oss selv: ignorerer dens egenskaper og behov, vi behandler det på en upassende måte. Husk hva du absolutt ikke kan gjøre.

Vask av sminke med såpe. PH-nivået og vaskebunnen av såpen, samt ethvert middel som ikke er opprettet for øyesminke, er ikke egnet for dette sårbare området. Hun vil svare minst peeling.

Bruk ansiktskrem. Ansiktsprodukter er ikke egnet for området rundt øynene på grunn av dets fysiologiske egenskaper. Det er tynnere, utsatt for puffiness, pluss det ligger i nærheten av øyens slimhinne, noe som betyr at det er stor risiko for allergi og irritasjon. Selv om du allerede har opplevd ansiktskrem eller serum i dette området, og ikke noe forferdelig har skjedd, ikke slapp av. Reaksjonen kan ikke komme umiddelbart, men det vil bli vanskeligere å håndtere konsekvensene.

Gni øynene med hendene eller et håndkle. Dette er uakseptabelt grov håndtering for skjøre hud med en svekket lipidfilm.

Bruk av legemidler uten bevis. Å kjøpe øyedråper uten lege resept er ikke en god ide. Vær forsiktig med midler for å stimulere veksten av øyevipper. Kanskje vil øyevippene bli lengre, men hva er meningen hvis de "dekorerer" røde øyne som er hovne fra en allergisk reaksjon?

Tørr hud rundt øynene og øyelokkene: hva skal du gjøre hjemme

Huden rundt øynene er flakket, ikke bare på grunn av værforholdene - i kald eller varme - meget tørr hud rundt øynene, så vel som på øyelokkene, kan være et symptom på sykdommer som eksem og psoriasis. Disse forholdene fører til tørrhet, flaking og noen ganger kløende hud. Huden under øynene og på øyelokkene er tynnere enn på andre deler av kroppen din, og derfor beholder den mindre fuktighet, noe som gjør huden rundt øynene sårbare for tørking. Tallrike "butikk" selvpleieprodukter og naturlige fuktighetsgivende midler kan hjelpe deg å fjerne tørr hud rundt øynene og beskytte delikat hud i dette området fra tørrhet og flak.

Vanlige årsaker til tørr hud rundt øynene

 • Været forårsaker ofte tørrhet og peeling av huden rundt øynene - lav fuktighet og alvorlige værforhold, som for eksempel vind, kan tørke den delikate huden rundt øynene.
 • Varme - sentralvarme, vedovner, ovner og peiser, alt dette reduserer fuktigheten i rommet og tørker huden.
 • Solens eksponering - Solen tørker huden, inkludert huden rundt øynene. Men den mest betydelige skaden oppstår dypere i dermis, noe som fører til dype rynker og løs, løs hud.
 • Boblebad og dusjer kan også bidra til å tørke sensitiv hud rundt det ømme øynet, så vel som huden på øyelokkene.
 • Overdreven gnidning av den delikate huden rundt øynene kan irritere den, noe som gjør den mer sårbar for tørking.
 • Stress - forskere mener at stress kan forårsake et utbrudd av eksem, noe som kan føre til tørr og flakket hud.
 • Medisinske forhold som hypothyroidisme (når skjoldbruskkjertelen er for aktiv) kan forårsake meget tørr hud rundt øynene.
 • Andre faktorer, inkludert alder - når du blir eldre, blir huden under øynene tynnere, noe som gjør den mer sårbar.
 • Hudsykdommer som eksem, seborrheisk dermatitt, kontaktdermatitt og psoriasis forårsaker rød hud og tørrhet rundt øynene.
 • Blefaritt - sebaceous kjertlene i øyelokkene fungerer ikke ordentlig på grunn av hormonell ubalanse. Blefaritt forårsaker også peeling av huden rundt øynene.

Symptomer på tørr hud rundt øynene

Symptomer på tørr hud rundt øynene og øyelokkene inkluderer tørrhet og flaking av huden, som også kan rødme eller klø hvis gnidd. Tørr hud rundt øynene dine kan påvirke hudens utseende, forårsaker sprekker i huden din, noe som øker risikoen for mer alvorlige komplikasjoner, som sekundære bakterielle eller soppinfeksjoner.

La oss se hva som kan gjøres for å behandle tørr hud rundt øynene.

Hvordan bli kvitt tørr hud rundt øynene med fuktighetsgivende

Den beste behandlingen er å eliminere årsaken til tørr hud. Noen årsaker, som eksem, har ingen kur. Det er imidlertid fornuftig å gjøre alt som er mulig for å redusere symptomene på tørr hud rundt øynene og øyelokkhuden. Hvis årsaken til huden din er en mer alvorlig tilstand, for eksempel blefaritt, bør du kontakte legen din.

En av måtene å behandle kløende tørr hud i øyet området er å bruke en fuktighetskrem etter å ha vasket ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel. En fuktighetskrem gir rask lindring fra tørre hudsymptomer. Det er viktig å huske at huden skal fuktes umiddelbart etter vask for å "fikse" fuktigheten.

Før du bruker fuktighetskrem, må du utføre en liten test for å sikre at det ikke er noen allergisk reaksjon.

Aloe Vera - bedre enn farmasøytisk krem ​​for tørr hud rundt øynene

Aloe vera fungerer som en mild fuktighetskrem som kan bidra til å reparere skadene som er gjort for å tørke huden rundt øynene. Dens antimikrobielle egenskaper kan bidra til rask sårheling. I tillegg kan aloe vera bidra til å behandle de medisinske årsakene til tørr hud rundt øynene og øyelokkene, som psoriasis og seborrheisk dermatitt.

Du kan bruke aloe vera direkte til tørr og flammende hud rundt øynene, slik at produktet ikke kommer inn i øynene. Bruk "ren" aloe vera gel for den mest effektive behandlingen. Bare bruk en liten mengde aloe vera på huden rundt øynene, så vel som på øyelokk og la det suge inn i huden din. Du trenger ikke å skylle det. Gjør dette daglig for å myke huden og fremskynde helingsprosessen av tørr hud.

Ekstra jomfru kokosnøttolje for tørre øyne

Ekstra Virgin Coconut Oil er en annen effektiv naturlig fuktighetskrem for tørr hud rundt øynene. Det kan også myke huden og redusere flak. Kokosolje er i stand til å trenge inn i huden og gir dyp hydrering av huden, samtidig som det opprettholdes et beskyttende lag på epidermis.

Hvordan bli kvitt tørr hud rundt øynene med kokosnøttolje

Påfør kokosnøttolje på den berørte huden nær øynene dine flere ganger om dagen, og før du legger deg til sengs. Du kan også bruke kokosnøttolje for å fukte tørr hud på øyelokkene. Dette vil bidra til å redusere kløe og flaking av øyelokkene. Du kan også sakte massere huden din med olje. I små mengder absorberes kokosolje nesten helt inn i huden, og gir ingen fettete rester.

En annen måte å bruke kokosnøttolje på for tørr hud er å blande kokosnøttolje med aloe vera, for å få en naturlig lotion for å helbrede øre og flakkete hud. Denne blandingen kan også hjelpe til med behandling av årsaker til tørr hud, som eksem.

Kakaoolje for tørr hud rundt øynene

Kakaosmør er et annet naturlig beroligende og fuktighetsgivende middel som kan lindre tørr hud, og forhindrer komplikasjoner som sprengning av huden. En studie publisert i International Journal of Cosmetic Science fant at kakaosmør forbedrer utseendet og tonen i huden.

For å bruke kakaosmør på den delikate huden rundt øynene, bland den med andre fordelaktige produkter, som ricinusolje eller jojobaolje. Påfør blandingen daglig for å fukte huden og helbrede tørr og flammende hud.

Du kan også gjøre et slikt hjemmiddel for tørrhet rundt øynene: 1 ts kokosnøttolje (smelte), 2 ts kakao smør, 1 teskje søt mandelolje. Deretter bør blandingen av oljer tykkere. Påfør tørr hud rundt øynene for raskt å bli kvitt flakket hud.

Naturlige oljer for å fukte huden din

Du kan også bruke en løsning av naturlige oljer, for eksempel jojobaolje, søt mandelolje og avokadoolje, olje for å behandle tørr hud. De gir et beskyttende lag på huden som beholder fuktighet og forhindrer tørr hud.

Du trenger bare noen få dråper av noen av ovennevnte oljer, slik at huden rundt øynene er myk og smidig.

Du kan også blande naturlige oljer med en dråpe essensiell olje, som lavendel eller kamille. Den beroligende duften av essensiell olje vil bidra til å redusere stress og klare å håndtere andre hudsykdommer som eksem.

Når du bruker essensielle oljer, må du sørge for at oljen ikke kommer i øynene og ikke forårsaker irritasjon.

Vaselin - den billigste måten å bli kvitt tørrhet rundt øynene

Et tynt lag av vaselin på ren hud rundt øynene vil låse fuktighet og danne en beskyttende barriere. Dette laget av vaselin beskytter huden under øynene fra kulde og irriterende, noe som forhindrer at problemet blir forverret. Også, vanlig bruk av vaselin for tørr, flaky hud på øyelokkene vil bidra til å raskere healing prosessen med tørr hud.

Husk at du må være forsiktig når du bruker et produkt i øyet og følg instruksjonene på etiketten. Hvis petrolatum ved et uhell kommer i øynene, ikke vær så bekymret. Vaselin er et lipofilt produkt, det vil si, det vil bare oppløses i fett og oljer. Et lag av fuktighet som beskytter øynene, forhindrer vaselin i å oppløse seg. Bare tørk av overflødig med en fuktig klut.

Redusert stress reduserer tørr hud rundt øynene

Stress kan forårsake eksemutbrudd, noe som kan føre til tørrhet og peeling av huden rundt øynene. Eteriske oljer, avslapping og bare en god natts søvn, redusere stress og risikoen for å utvikle tørr hud.

Hva å gjøre inne for å redusere tørr hud rundt øynene

Kvel primroseolje fra tørr hud

En studie publisert i den internasjonale journalen Cosmetic Science fant at forbruket av primroseolje øker fuktighetsinnholdet i huden i 12 uker. Kvelden primroseolje inneholder en stor mengde gamma-linolensyre (fettsyre, som kalles uunnværlig for menneskers helse). Bare melk er et naturlig alternativ til kvelden primroseolje. Dette produktet kan gi litt lettelse hvis hovedårsaken til meget tørr hud er eksem.

Fiskolje lindrer tørr hud rundt øynene

Fiskolje kan også forbedre utseendet på tørr hud, myke det. Studien, publisert i Journal of Dermatological Science, sier at fiskeolje reduserer fuktighet betydelig, øker hudens hydrering og reduserer hudkløe i 60 dager.
Som med kosttilskudd, kontakt legen din før du bruker primroseolje og fiskeolje, spesielt hvis du har noen helseproblemer eller tar medisiner.

Slik forhindrer du tørr hud rundt øynene

Det er flere ting du kan gjøre for å hindre fremtidig "blinker" av tørr hud rundt øynene. Her er noen tips som hjelper deg med å gi best mulig omsorg for tørr hud rundt øynene og forekomsten av et problem.

Unngå skarpe og krydrede matvarer slik at huden rundt øynene ikke er tørr.

Vær oppmerksom på huden din, spesielt til den delikate huden rundt øynene. Bruk luktfrie produkter og unngå parfymerte såper eller dusjgel som ofte forårsaker hudirritasjon. Du bør også minimere bruken av hudpleieprodukter rundt øynene.

Kosmetikk bør ikke føre til tørre øyne.

Du må følge grunnleggende tiltak av sunn fornuft for å hindre andre årsaker til irritasjon som kan forårsake tørr hud rundt øynene. Ikke overdriv det med sminke, spesielt øye sminke og mascara. Sørg også for regelmessig å endre kosmetikk. Det kan være bedre å nekte øyesminke i det hele tatt hvis øyelokkhuden er veldig følsom.

Hender av huden rundt øynene!

Selv om den tørre huden rundt øynene og øyelokkene klør og klør, må du avstå fra å skrape og ikke gni huden. Utløser av kløende hud rundt øynene, slik som dufter og pigmenter som inneholder nikkel, som kan forårsake hudirritasjon, bør også unngås.

Andre tips for å forhindre tørr hud rundt øynene

 • Drikk alltid mye væske, men spesielt i forhold til økt tørrhet.
 • Du kan bruke en luftfukter hvis du bor eller jobber i et veldig tørt rom.
 • Til tross for at du kan bli fristet til å bli i dusjen eller lenger, bør vannbehandlinger ikke vare lenge, bruk varmt vann, men ikke varmt, for å unngå å tørke ut av huden.
 • For å beholde fuktighet, bruk en fuktighetskrem umiddelbart etter vask.

Tørr hud rundt øynene og tørr hud på øyelokkene - når skal du se lege?

Hvis du finner ut at du ikke kan kvitte seg med tørr hud rundt øynene, er det nok tid å se lege. Tørr hud som blir kløende øker risikoen for å utvikle sekundære infeksjoner. Tørr rød hud rundt øynene kan også indikere en annen årsak til tørr kløende hud rundt øynene og øyelokkene, som blefaritt.

Forfatteren av artikkelen: Lisa Shefchik, "Moscow Medicine Portal" ©

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen i denne artikkelen om hvordan du fjerner tørr hud rundt øynene, er kun ment å informere leseren. Det kan ikke være en erstatning for råd fra en profesjonell medisinsk profesjonell.

Tørre øyelokk: årsaker, rettsmidler

Huden i ulike deler av menneskekroppen er veldig forskjellig, har en rekke fysiologiske og anatomiske egenskaper. Således er den tynne huden med epidermal laget, er et forholdsvis lite antall av talgkjertler og kollagenfibre i området rundt øynene og øyelokkene. Tørrhet i øyelokk, irritasjon, betennelse - et fenomen ganske ubehagelig, men det er ganske forståelig, som mild, sensitiv, tynn hud på øyelokkene er stadig utsatt for angrep for å unngå at det blir hovedmålet og grunnlaget for hudpleie alder.

Vanlige årsaker til tørre øyelokk

Solens brennende ultrafiolette stråler, kald, vind, forurenset luft - bare en del av de negative faktorene, fører ofte til at huden på øyelokkene blir tørr. Listen over årsaker til tørrhet i øyelokkene kan også omfatte stressene som den moderne mannen hele tiden gjennomgår, feil dagbehandling, søvnmangel eller dårlige vaner, som for eksempel røyking. Mangelen på tilstrekkelig hudpleie, daglig bruk av kosmetikk, bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet har også stor innflytelse på strukturen i huden, noe som forårsaker en rekke negative, noen ganger irreversible endringer.

Men i tillegg til "innenlands", eksterne faktorer, økt tørrhet i huden kan være et resultat av visse smertefulle forhold. For eksempel manifesterer seg en inflammatorisk hudsykdom som blefaritt, med flere karakteristiske tegn, hvorav den ene er tørre øyelokk. Et lignende symptom er ledsaget av en annen dermatologisk sykdom - atopisk dermatitt.

Et ubehagelig fenomen kan skyldes:

- ulike øyeinfeksjoner

- problemer med hornhinnen

- dysfunksjon av talgkjertlene som ligger på huden rundt øynene;

- allergisk mot mat, pollen, insektbitt, etc.

For å fjerne tørrhet i øyelokkene, som utviklet seg som følge av eksterne negative effekter, er det nok å gi huden optimal fuktighetsgivende og spesiell pleie. Det vil hjelpe til med dette og forkastelsen av noen parfymer eller kosmetikk som inneholder komponenter som er skadelige for huden (såpe, sjampo, øyenskygger, mascara, kremer, etc.). Hvis tørrårsårsaken er en dermatologisk eller indre sykdom, vil det bli nødvendig med spesiell behandling, som skal foreskrives av en spesialist etter en nøye undersøkelse av pasienten.

Hvordan bli kvitt tørre øyelokk

Den rimeligste måten å slippe av med tørr hud på øyelokkene - hjemmelagde produkter laget av naturlige ingredienser i henhold til populære oppskrifter.

Utmerkede resultater, for eksempel, kan oppnås hvis det bare er 2 ganger i uken å lage masker fra vaktelegg og vegetabilsk olje. For en prosedyre er det nok å ta en eggeplomme, tilsett en dråpe oliven eller solsikkeolje til den, gni den godt og påfør den på tidligere rengjorte, tørre øyelokk. Etter 15 minutter skal den tørkede blandingen fjernes med en fuktig bomullspinne eller sminke.

For ikke bare å fukte huden, men også for å gi den ekstra næring, kan du legge til litt havregryn til eggeplommen (grindflak i en kaffekvern) og litt honning. Denne maskekrem på øyelokkene bør også være 15 minutter, hvorpå blandingen skal vaskes med varmt vann og legg kaldt fuktig te på øynene med svart te.

Eksperter kaller aloe leaf fresh pulp den perfekte måten å bekjempe tørrhet på øyelokkene. Den enkleste måten å bruke dette unike anlegget er å kutte et tykt ark, fjerne huden, slip massen i mush og legg den på øyelokkene. Aloe Vera beskytter ikke bare huden helt, men på grunn av dens bakteriedrepende egenskaper, lindrer irritasjon, kløe, brennende.

Hvis øyelokk tørrhet skyldes blepharitis eller dermatitt, bør du søke hjelp fra en hudlege og / eller en øyelege. Etter å ha funnet ut årsaken til sykdommen, vil legen foreskrive en pasient riktig behandling og forklare reglene for øyelokk hudpleie for å gjenopprette beskyttelsesfunksjonene til epidermis.

Tørr øyelokk hud

Problemet med tørr øyelokk hud fører ofte til depresjon og komplekser. Sykdommen er vanligvis ledsaget av smerte og irritasjon. Bruken av sminke i dette tilfellet er uønsket, men det legger ikke til stemning.

Årsaker til tørr øyelokk hud

• En av de vanligste årsakene til tørr hud er blefaritt (kronisk betennelse i øyelokkene). Det manifesterer seg i rødhet, kløe og tørrhet og generell irritasjon av huden rundt øynene.

• Allergi. Bee stings kan føre til hevelse og rødhet i øyelokkene.

• Problemer med hornhinnen i øynene.

• Dysfunksjon av lacrimalkirtlerne er også ansvarlig for tørr hud på øyelokkene. Øyne redden og betent.

• Noen typer sjampo og såpe i øynene kan forårsake dette problemet. Derfor er det bedre å bruke allergifremkallende vaskemidler.

• Kontinuerlig bruk av overdreven sminke for øyelokkene og øyevipper bidrar til tørr øyelokk, hvis kosmetikk inneholder ingredienser som forårsaker allergi.

Hvordan bli kvitt tørre øyelokk

• Øyedråper. For personer som lider av blepharitis og dermatitt, er det nødvendig å konsultere med en oftalmolog. Vanligvis i dette tilfellet foreskrevne øyedråper, som eliminerer årsaken til sykdommen.

• Aloe vera. Dette middelet er ideelt for behandling av tørre øyelokk. Bare ta et blad av aloe, om lengden av din håndflate, kutt den i lengderetningen og ta den kjøttfulle delen av kjernen.

Sett på tørre øyelokk og hold i noen minutter. Aloe vera har et naturlig bakteriedrepende middel som lindrer irritasjon og bekjemper infeksjon.

Bruk av medisinske planter daterer øyeblikkelig lindring fra kløe og tørrhet. Du kan bruke kremer som inneholder aloe-ekstrakt, samtidig som de ikke rammer øynene.

• Øyefukteringsmidler. Det er spesielle fuktighetskremer som behandler tørre øyelokk. De inneholder store mengder fuktighet og gir rask lindring av symptomer på sykdommen. De er tilgjengelige i de fleste butikker, men husk å lese instruksjonene og ingrediensene før du bruker disse produktene.

Således er behandlingen av tørr øyelokk hud ikke spesielt vanskelig. Ved mild sykdom, mens behandlingen varer, kan du bruke sminke med høyverdig kosmetikk for å maskere rødhet og kløe. Men den beste måten å unngå problemet er å ha regelmessig, regelmessig øyeomsorg og rettidig behandling.

Tørr øyelokk hud: omsorgsregler

Mange kvinner forsømmer øyelokk hudpleie, men med god grunn: tørr øyelokk hud gir ekstra år til oss. I tillegg er "følgesvenn" av tørr øyelokk hud ofte irritasjon, noe som gjør det umulig å bruke sminke. Ved å følge de grunnleggende reglene for hudpleie rundt øynene, kan du takle problemet med tørre øyelokk.

Hvis du står overfor problemet med tørr hud på øyelokkene, er det første du må gjøre, å henvende deg til en øyelege, ikke en skjønnhetspleie. Tørr øyelokk hud kan være et symptom på en inflammatorisk prosess - blefaritt. I dette tilfellet blir det ofte ledsaget av rødhet, kløe og generell irritasjon.

Andre oftalmiske problemer kan også ledsages av tørr hud. Hvis øyelege identifiserer en av dem, vil han foreskrive riktig behandling: Når den underliggende sykdommen er herdet, vil øyelokkhuden komme tilbake til normal.

Hvis øyeleggen ikke fant noe, er sannsynligvis årsaken til tørr hud på øyelokkene dens utilstrekkelig hydrering og bruk av upassende dekorative kosmetikk. Hvis du kontinuerlig maler øyelokkene og øyevipper, ikke la dem "puste", bruk fargekosmetikk av lav kvalitet, som inneholder potensielle allergener, og ignorere regler for sminkefjerner, ikke vær overrasket over at øyelokkhuden har blitt tørr og irritert.

Hva om du er bekymret for tørr hud rundt øynene? For å takle problemet, vil du hjelpe til med hydrering og overholdelse av de grunnleggende omsorgsregler. For å komme i gang, utfør en revisjon i din kosmetiske pose og bli kvitt utrolige øyeskygger og mascaraer, skitne børster og applikatorer, kosmetikk som er utløpt eller utløpt.

Ta vanen med å fjerne øye sminke så snart det blir unødvendig. Si, når du kommer hjem, gjør du en sminkefjerner med en gang, og ikke før sengetid (og legger seg med sminkeøyene er vanligvis tabu). Bruk myk sminkefjerner, spesielt hvis du er eier av sensitiv hud utsatt for allergiske reaksjoner.

For å fukte huden på øyelokkene, bruk spesielle kremer og serum. Vanlige kremer er ikke egnet her: huden rundt øynene er veldig tynn og følsom, så den trenger spesiell kosmetikk. Vanligvis inneholder kosmetikk for å håndtere øyelokkets tørre hud aloe vera-ekstrakt, som har en fuktighetsgivende og bakteriedrepende effekt, vitamin E og vegetabilske oljer.

Spesielle serum er designet for intensiv hydrering av øyelokkhuden. De tillater deg å bli kvitt tørrhet, men dette er et ekspresmiddel for å lindre symptomene: slik at tørr hud på øyelokkene ikke kommer tilbake, bør du ikke glemme riktig, vanlig pleie.

Pass på å beskytte øyelokkhuden mot ultrafiolett stråling, noe som tørker det. Når du går ut i solfylt vær, vær så snill å bære solbriller. Det er også verdt å bruke en spesiell beskyttende krem. Mange merker produserer fuktighetsgivende kremer for huden rundt øynene med SPF, som har en kompleks effekt: fuktighetsgivende, beskyttende, anti-aldring, etc.

Vår hud er viktig, ikke bare ekstern, men også intern fuktighet; drikke rikelig med vann for å opprettholde fuktighet i kroppen (men du bør ikke overdrive det heller, hevelse og nyreproblemer er ikke det beste alternativet til tørr hud på øyelokkene). Hvis du røyker, prøv å bli kvitt denne vanen, eller i det minste redusere antall sigaretter røkt.

Så, tørr øyelokk hud kan være både et medisinsk problem og kosmetisk. Derfor må du først og fremst kontakte en øyeleger, og hvis han ikke finner noen problemer, må du ta kontakt med intensivpleie for huden rundt øynene og unngå forstyrrelse av vannbalansen i huden.

Flere Artikler Om Typer Acne