Tørr hud i ansiktet (xerosis) gir følelse av tetthet og ubehag, spesielt om vinteren. På en slik dermis virker irritasjon og desquamation ofte og forårsaker kløe. Selv om tørr hud ikke er et symptom på alvorlig sykdom, krever det fortsatt spesiell omsorg, uten hvilken tilstanden til dermis vil raskt forverres. Huden vil falme, det vil bli tidlige rynker. Etter å ha studert hovedårsakene til xerosis, kan du velge en effektiv behandling av epidermis.

VIKTIG Å VITE! Fortune-telleren Nina: "Pengene vil alltid være i overflod hvis de legges under puten." Les mer >>

Det er mange årsaker til tørrhet i ansiktets hud: fra arvelighet til tørr luft på kontoret. De viktigste inkluderer følgende:

 • Feil ernæring.
 • Insuffisiens av væske i kroppen.
 • Hyppig inntak av varmt bad eller dusj.
 • Tørr luft (på grunn av klimaanlegg eller driftsvarme).
 • Klimaendringer, hyppig reise.
 • Mangel på kroppsvekt, vitaminmangel.
 • Røyking, alkohol.
 • Soling i den aktive solen, et besøk til solariumet.
 • Å være på datamaskinen ofte (eksponering for elektromagnetisk stråling skader huden).
 • Kosmetikk av dårlig kvalitet.
 • Forstyrret metabolisme.
 • Arvelig faktor.
 • Tendens til allergi og dermatitt.
 • Stress, kronisk tretthetssyndrom og depresjon.
 • Nyresykdom.
 • Hormonelle forandringer i kroppen (graviditet, ungdomsår).
 • Bruk såpe.
 • Forstyrrelser i sebaceous kjertler.
 • Diabetes og fordøyelsessystem sykdommer.

I noen tilfeller viser tørking av epidermis i ansiktet og forekomsten av skjellete flekker, rødhet og betennelse en mangel på vitamin A i kroppen. Dette stoffet er ekstremt viktig for å beskytte hele huden mot aggressive effekter av det ytre miljøet. Xerose og peeling av dermis er hovedsakelig påvirket av kvinner, mens hos menn har huden fantastiske egenskaper for å gjenopprette tørr hud.

Kosmetologer anser et sterkt tørt ansikt derma et ganske alvorlig problem, og de anbefales å fukte det med profesjonelle midler, og å bruke hjemmelagde oppskrifter for hjelpebehandling.

I kosmetologi for xerose brukes ulike kosmetiske prosedyrer, blant hvilke det er:

 • saltrengjøring;
 • varm komprimering;
 • masker med kollagen;
 • peeling;
 • kosmetisk massasje;
 • biorevitalisation.

Under konsultasjonen vil skjønnhetsmedisinen selv velge de nødvendige prosedyrene og forberedelsene til behandling av tørr dermis i ansiktet.

Tørr hud i ansiktet og kroppen kan fuktes ved hjelp av ulike geler, serum og kremer med fuktighetsgivende effekt.

De mest populære produktene inneholder hyaluronsyre, som er i stand til å intensifisere huden, for eksempel krem ​​Novosvit kollagen og hyaluronsyre (dyp fuktighet i huden og glatter rynker).

Også gode fuktighetsgivende egenskaper har stoffer med ceramider, fettsyrer og fosfolipider. Opprette en lipidbarriere, slik at midler beholder fuktighet i huden og sikrer fornyelse. Slike rettsmidler inkluderer for eksempel Anne Marie Borlind Ceramide Fluid med ceramider (øker dermis evne til å beholde fuktighet, glatter rynker, er egnet for alle typer epidermis), Dado Sens beroligende krem ​​for beredskapstiltak (beroliger huden, bekjemper rødhet og irritasjon).

I tilfelle rødhet og irritasjon på huden, er det nødvendig å bruke beroligende midler, fuktighetsgivende og lindre disse symptomene. I dette tilfellet bør rensing bare være mild ved hjelp av spesielle midler (melk, skum) for tørr hud. Det anbefales på tidspunktet for behandlingen å forlate lotioner og tonika som inneholder alkohol, de tørker videre huden.

Det er mulig å kvitte seg med tørr hud ved hjelp av følgende kosmetikk:

 1. 1. Nærende krem. Vi trenger et kvalitetsprodukt som kombinerer naturlige ingredienser med nye teknikker, bare han er i stand til effektivt å fjerne symptomene på tørking av epidermis. Det bør inneholde slike spesifikke komponenter: vitaminer i gruppe A, B og E, naturlige oljer, honning (naturlig fuktighetskrem) og kalium (en viktig komponent for tørr hud), for eksempel nærende krem ​​Librederm Aevit.
 2. 2. Masker for ansikt, dekolleté og nakke på grunnlag av kollagen. Placenta-kollagen maske er en serviett fuktet med væske, med hull for lepper og øyne. De holder den i ikke lenger enn 20 minutter, på slutten av skjønnhetsøkten blir ansiktet og nakken vasket med varmt vann, for eksempel Floralis fra Placental Skin serien fornyer Age figting.
 3. 3. Fuktighetsgivende olje. Disse ekstraktene fra naturlige planter fukter huden effektivt og gir dem elastisitet. For jenter opptil 25 år er et godt alternativ til kremer. En av de mest populære oljene er: rosa (inneholdt i Roseof Bulgaria-serien av kosmetikk), mango (funnet i for eksempel Miya Cosmetics My Wonder Balm Hello Yellow Face Cream).

Ved overdreven tørrhet er bruken av jojobaolje effektiv. Den er rik på aminosyrer, beta keratiner og vitaminer. Når det brukes regelmessig, normaliserer det arbeidet i talgkjertlene, fukter tørr hud, skaper en beskyttende film på den. Kosmetologer anbefaler at du bruker det i stedet for krem, og søker på de skumle områdene av epidermis før sengetid til symptomene på tørrhet og flak er helt borte.

Før du går i seng, bør du bruke en fuktighetskrem med vitaminer på ansiktshuden, helst med en cellereparasjonseffekt.

Ved lokal påføring på spesielt overdreven hudområder anbefales bruk av krem ​​Bepanten. Det forbedrer hudens regenererende evne, helbringer den fra skade, gjenoppretter hudens integritet.

Tørr hud på ansiktet. Hvordan bli kvitt, hva du skal gjøre, hva du skal behandle. Masker for tørr hud

Hvis det oppstår tørr hud i ansiktet, må måten å bli kvitt dette ubehagelige symptomet velges i samsvar med kroppens individuelle egenskaper. Først av alt er det nødvendig å utelukke hudsykdommer og forekomsten av en allergisk reaksjon.

Sørg for at de ikke er til stede, bør du prøve å eliminere tørrhet ved hjelp av endringer i hudpleie, kosthold og bli kvitt dårlige vaner.

Det er en rekke generelle anbefalinger om hvordan du blir kvitt ubehag hvis tørr hud dukker opp i ansiktet. De passer for alle, uavhengig av kjønn, alder og klimaforhold.

Oppretthold vannbalansen

Kosmetologer er enstemmig av den oppfatning at årsaken til tørr hud i mange tilfeller ikke er tilstrekkelig væskeinntak. Det er en spesiell formel som lar deg beregne mengden vann som en person trenger per dag.

Vannbalansen i kroppen er faktisk av avgjørende betydning.

For å gjøre dette bør den faktiske kroppsvekten multipliseres med 30 ml. Dette er en indikator på forbruk av rent vann, og ikke noen annen væske i form av drinker, første kurs, saftige grønnsaker og frukt.

I den varme sesongen, med intens fysisk anstrengelse, flytur og alvorlige påkjenninger, bør dette beløpet økes med 20-30%.

Unngå negative eksterne faktorer

I varmt, vind eller frost, blir huden ofte tørr. Det er mulig å forhindre ytterligere forverring av situasjonen ved å sette ansiktet i 30 minutter før du forlater huset en beskyttende krem, beskytte ansiktet mot sollys og vind, oppvarm det med et skjerf eller en høy hevet krage av klær. Dette er noen ganger nok til å gjenopprette huden på egenhånd.

Om vinteren anbefaler kosmetologer jevnlig å bruke et lag med dekorative kosmetikk over en beskyttende krem. Pulver kan også beskytte huden mot UV-stråler og fuktighetstap.

Krem og dekorative kosmetikk beskytter huden din i den kalde årstiden

Hvis huden føles tørr i oppvarmingssesongen, når fuktighet i romluften minker, bør du bruke en spesiell luftfuktighet eller plassere en åpen beholder med vann i nærheten av varmeren.

Kompetent valg og bruk av kosmetiske produkter

Ofte gir feil utvalg av kosmetiske preparater utseende av tørr hud på ansiktet. Men, ikke å vite hva som forårsaket det, og hvordan å bli kvitt tørrhet, forsøker en person å løse problemet ved hjelp av samme midler.

Den vanligste feilen er å velge ansiktspleieprodukter uten hensyn til aldersgruppe og hudtype, samt tonic og lotioner som inneholder alkohol.

Det er også en slik vanlig feil som å kvitte seg med symptomene på utseendet av tørr hud på ansiktet ved å bruke fettsyrende kremer. Deres handling må klart skille seg fra fuktighetsgivende midler. Hvis førstnevnte er utformet for å berike huden med fett, er sistnevnte ment å introdusere og beholde fuktighet i de øvre og dype lagene av epidermis.

Ansiktskrem bør velges etter type og alder

Utvalget av fuktighetskrem gjør at du kan velge riktig alternativ, avhengig av graden av tørrhet i huden, dens årsaker og klimatiske faktorer.

Hudpleieprodukter er delt inn i følgende typer:

 • Midler danner en beskyttende film som forhindrer fordamping av fuktighet fra overflaten av det ytre laget av epidermis.

Dens grunnlag kan være petrolatum, som er en kunstig fett, eller slike naturlige ingredienser som marine kollagen og aloe juice. Vanligvis fungerer de grunnleggende vinterpreparatene i henhold til dette prinsippet.

 • Midlene tiltrekker og holder fuktighet. Deres grunnlag er glycerol-, hyaluronsyre- og kollagenfibre.

Slike kremer er tilrådelig å påføre huden, hvis tørrhet skyldes uønskede klimatiske faktorer og hyppig kontakt med vann (spesielt når du svømmer i sjøen eller klorert bassengvann).

 • Midler som er i stand til å trenge inn i dermis dype lag, forårsaker en tilførsel av fuktighet til den og undertrykker dens utgang fra cellene.

De aktive ingrediensene i slike legemidler er komponenter med lav molekylvekt av hyaluronsyre eller ekstrakt fra Centella Asiatica. De er en del av dyre linjer for å ta vare på ansiktet eller danne grunnlaget for profesjonell kosmetikk.

 • Agenter som inneholder peptider forsterker de naturlige prosessene for fuktretensjonering av celler, ved å stimulere sin produksjon av sitt eget sure miljø med hyaluronmolekyler.

De passer til moden hud med tegn på aldersvilje. Å prøve å påvirke med sin hjelp på den unge, delikate huden, kan ikke.

Å forsøke å kvitte seg med tetthet og peeling etter at tørr hud dukket opp i ansiktet, bør du nøye overvåke morgenkremet og bruke en nattekvivalenter før du går i dvale.

Bruk av dagkrem om natten provoserer hevelse og tørr hud. Et nattsmedisin gir ikke tilstrekkelig beskyttelse mot eksterne klimatiske faktorer, og fører derfor også til dehydrering av epidermis.

Tidlig behandling av patologier av indre organer

Tørr hud kan være et tegn på hormonforstyrrelser og abnormiteter i indre organer, som inkluderer:

 • funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen;
 • diabetes mellitus;
 • leversykdom;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • utilstrekkelig produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.

I dette tilfellet er det umulig å gjøre huden fuktig ved hjelp av ekstern kosmetikk.

Tørr hud kan skyldes indre sykdommer, så hvis kosmetikk ikke hjelper til med å løse problemet med tørrhet og flaking av dermis, konsulter lege.

For å gjøre dette må du kontakte klinikken, bli undersøkt og et behandlingsforløp. Riktig utvalgte hormonelle og terapeutiske stoffer vil ikke bare forbedre de berørte organers arbeid, men også eliminere problemet med tørr hud.

Eliminering av strømfeil

Hvis det er tørr hud i ansiktet, bør du nøye undersøke dietten nøye før du blir kvitt den.

Mangel på vitamin A, C, E og gruppe B og E fører til en reduksjon i syntese av hormoner og andre stoffer som utgjør strukturelementene i kroppens celler og vev.

Alt dette påvirker øyeblikkelig tilstanden på huden, som kan virke peeling.

Du kan eliminere tørr hud ved å inkludere produkter som er rike på de listede vitaminer i menyen.

Hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt dette problemet? Dette spørsmålet blir ofte bedt om det rettferdige kjønn, som ikke overholder et sunt kosthold. Først må du justere kostholdet ditt og konsumere sunne matvarer beriket med vitaminer.

Hvis det av en eller annen grunn ikke kan gjøres, bør du begynne å ta fiskeolje eller vitaminkomplekser som er spesielt utviklet for å forbedre tilstanden til epidermis.

Unngå overbruk av rensemidler

Tørr hud forårsaket av overdreven bruk av såper, skrubber, gommazhy og andre rengjøringsmidler, elimineres ved å redusere hyppigheten av bruken.

For personer med meget tørr hud, anbefaler kosmetologer å bytte ansiktsvaskprosedyre med spesielle lotioner og tonics som ikke inneholder alkohol. Hvis dette ikke er mulig, bør du bruke såpe med tilsatt krem ​​eller kosmetiske oljer.

Etter vask bør du ikke tørke ansiktet tørt med et håndkle, det vil være nok bare for å suge det med en ren serviett. Deretter bør våt hud tørkes med tonic eller micellar vann og påfør et lag fuktighetskrem som forhindrer tap av fuktighet.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på vannkvaliteten. For vask med tørr hud bør du bruke kokt, renset eller smeltet vann.

Farmakologiske preparater som eliminerer tørr hud

Sterk flaking av tørr hud kan elimineres med krem ​​inneholdende hydrokortison, hvis konsentrasjon ikke overstiger 0,5%.

Påfør et slikt legemiddel bør være 1 gang i 14 dager. I fravær av et resultat, bør bruken avbrytes og henvise til en profesjonell kosmetolog eller en hudlege.

Svak eller sunn hud bør behandles med panthenol.

I tilfeller der tørr hud skyldes overdreven eksponering for sollys, sterk vind eller frostluft, anbefales det å bruke en spray eller krem ​​Panthenol. Det myker ikke bare huden, men reduserer også betennelsen og akselererer celleregenerering.

Bepantin krem ​​er egnet for fuktighetsgivende tørr hud. Til tross for at den er beregnet for barn, har stoffet vist seg som et fuktighetsgivende og helbredende middel for hud av noe slag hos voksne.

Rengjøringspreparater for tørr hud

Før du legger på krem, må du fjerne huden på det døde laget av døde celler.

For å gjøre dette, bruk en rekke scrubs og gommazhi. Det skal forstås nøyaktig hvilke av disse produktene som er egnet for tørr hud, og hva er forskjellene deres.

Rengjøring kosmetikk

Bare unge kvinner under 30 år kan bruke skrubbe. Krembaserte produkter som bruker kunstige partikler som eksfolierende, er egnet for å rense tørr hud.

Naturlige slipemidler (malt kaffebønner, havsaltkrystaller, aprikossten, nøtteskall osv.) Har skarpe hjørner og kanter som kan skade epidermis. Men kunstige partikler er avrundet, og kan ikke skade de øvre lagene i huden.

Du kan bruke skrubben ikke mer enn 2-3 ganger i uken på et forfuktet ansikt med glatte sirkulære bevegelser, slik at området på nedre og øvre øyelokk blir uberørt. Da skal agenten vaskes av med kaldt kokt vann, og en nærende eller fuktighetsgivende krem ​​skal påføres huden.

Det er bedre å forsiktig rense moden, tørr eller sensitiv hud med gommage, som er et kjemisk peelingmiddel. Dette er en tykk krem, hvor de slipende partiklene erstattes av fruktsyrer.

Når du legger stoffet i ansiktet, bør du vente til det er helt tørt, og fjern forsiktig fingerens rullende bevegelser, slik at huden ikke strekker seg. Bruk gommage bør ikke være mer enn to ganger på 7 dager.

Hjemmelagde oppskrifter fuktighetsgivende og helbredende overdreven tørrhet

Til disse formål er havregryn dampet i kokende vann egnet. Etter kjøling må du legge til 1 eggprotein til dem. Påfør sammensetningen av masken på ansiktet, bør være en ryddig massasjebevegelse med et tynt lag. Hold produktet på ansiktet ikke mer enn 3 minutter, skyll deretter med rent vann.

Scrubs kan være:

 • en blanding av krem ​​med høy prosentandel av fett (bedre enn marked) og fint salt i forholdet 2: 1;
 • Massen av hvitt melbrød, gjennomvåt i varm melk, vil hjelpe til med å løse problemet med hvordan å kvitte seg med flaking hvis tørr hud dukker opp i ansiktet;
 • massen av vannmelon, agurk eller eple.
Gurkemaske har gode fuktighetsgivende og toningegenskaper.

Rid huden av døde celler kan bruke honning. Det er nødvendig å fukte fingrene med vann, dyppe padsene i honning, masser forsiktig det ønskede området og vask det av.

Sluttpunktet i prosessen med bruk av skrubbe er å påføre en krem ​​med næringsstoffer som raskt trenger inn i epidermis og vil bidra til forbedringen.

Populære formuleringer av tradisjonell medisin for tørr hud

Før du bruker noen sammensetning, må du kontrollere kroppens reaksjon på mulige allergier. Påfør litt på den indre overflaten av albuen og vent ca 30-40 minutter. Følelsen av brenning og rødhet vil indikere umuligheten av videre bruk av sammensetningen.

Honning bør behandles svært nøye for de som har blodårer i nærheten av dermisflaten. Sterkt aktive biologiske stoffer i dette produktet kan provosere deres brudd og utseendet av rosacea.

Før du bruker masker mot tørr hud i ansiktet (men som alle andre) kjære, utfør en allergitest

Sammensetninger fra tørr hud inneholder ofte følgende ingredienser:

 • krem;
 • hjemmelaget ikke saltet smør;
 • ostemasse;
 • vegetabilsk olje;
 • sitronsaft;
 • eggeplommer;
 • honning.

Meieriforbindelser fra tørr hud

Oppskrift nummer 1

ingredienser:

 • 20 g fett hytteost;
 • 20 g hjemmelaget krem;
 • 20 ml olivenolje.

Ingredienser bør blandes grundig, påføres, forlates for en kvart time, og etterpå fjernes ved vasking.

Oppskrift nummer 2

ingredienser:

 • 15 g smør;
 • 50 ml melk;
 • 5 ml fersk persille juice;
 • 5 g gelatin.

Melk skal helles i en glassbeholder, bestrøket med gelatin og plasseres i et vannbad. Vent kontinuerlig, til gelatin er fullstendig oppløst, sett til side, legg til smør og slå med en blender.

Mjölksammensetning med tilsetning av persillejuice vil skaffe foryngende og toningegenskaper

Hell persille juice, bland, søl på ansiktet i en kvart time, skyll med vann.

Oppskrift nummer 3

ingredienser:

 • 50 ml melk;
 • 2 ss. l. eplepulp;
 • 1 eggeplomme.

Grind eplet på en plastrist, legg til melk og pisket eggeplomme. Påfør ansiktet, la i en halv time, ta av med varmt vann.

Masker med vegetabilske oljer

Blant de fuktighetsgivende sammensetninger med bred applikasjon oppnådd følgende oljer av vegetabilsk opprinnelse:

 • olivenolje;
 • mandel;
 • jojobaolje;
 • fra aprikos groper;
 • hvetekim.
Oljeformuleringer har vunnet berømmelse for de storslåtte "fighters" med tørr hud

Disse oljene bør legges til sammensetningen av tørr hud, de kan smøre ansiktet 2-3 ganger om dagen eller bruke som komprimerer.

Applikasjonsinstruksjonen er som følger:

 • rent ansikt;
 • varme noen av oljene;
 • sett det på en gasbind serviett;
 • ta en horisontal posisjon
 • Påfør en komprimering og la den stå i 15-25 minutter.

Nyttig sammensetning av eggeplomme

ingredienser:

 • 1 eggeplomme;
 • 1 ts. honning;
 • 0,5 ts. fersken smør.

Blanding av ingrediensene, du må sette dem på ønsket område av ansiktet, legger litt før dannelsen av en tørr skorpe. For å opprettholde 20-25 minutter., Vask av med vann om en kvart time.

Fruktformuleringer

For tørr hud, banan, fersken eller aprikospuré kan brukes som næringsstoff. De har større effekt når de blandes med krem, hestekjøtt, eggeplomme, oljer.

Fruktpuré antyder:

 • 2 ts. naturlig honning;
 • 1 ts. usaltet smør eller hjemmelaget krem;
 • 50 g forsiktig omrørt fruktpuré.

Alle masker med tilsetning av frukt skal tilberedes umiddelbart før påføring.

Bruken av havremel i tørre formuleringer

Først må du grundig grille flakene og damp dem med varm melk. Deretter kan våtblandingen blandes med gulrotjuice, eggeplomme, krem, oljer, potetmos.

For å opprettholde slike sammensetninger på den delikate huden i ansiktet anbefales ikke mer enn 20 minutter.

Fra tørrhet og rosacea på ansiktet

Sammensetningen er egnet for personer som har overdreven tørrhet med tegn på rosacea. Kombiner og bland disse ingrediensene:

Hvis du har tørr hud i ansiktet, hvordan bli kvitt hjemme? Du vil bli hjulpet av en maske basert på linfrøolje, som også hjelper i kampen mot rosacea.

 • 1 ss. l. fett hytteost;
 • 1 ss. l. sterk brygging;
 • 1 ts. lin olje;
 • 1 ts. knust til en tilstand av tørket melketørket sitronskall;
 • 1 ss. l. juice av persille.

Påfør den resulterende massen på ansiktet og vask av etter en kvart time.

Salon prosedyrer

Hvis det er tørr hud på ansiktet, vil du bli kvitt en profesjonell skjønnhetspleie.

Etter inspeksjonen vil spesialisten anbefale en av følgende prosedyrer:

 • frukt syre peeling;
 • Mesoterapi kurs med hyaluronsyre preparater;
 • intensiv fuktighetsgivende kurs
 • maskinvare teknikker for kontaktløs eksponering.

Velge en salong, man bør ta hensyn til kvalifisering av en spesialist, samt graden av overholdelse av antiseptika under manipulasjonene.

Hvis tørr hud på ansiktet ikke elimineres av kosmetiske prosedyrer, bør du søke råd fra en hudlege eller endokrinolog for å identifisere årsakene til sykdommen og ta skritt for å eliminere den.

Hva å gjøre hvis det er tørr hud på ansiktet, hvordan bli kvitt peeling:

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Tørr hud

Xerosis (bare skjønnhetseksperter kaller tørr hud i ansiktet) manifesteres av en følelse av tetthet, ofte oppstår tegn på irritasjon på huden, og det begynner å skrelle seg sterkt og knuser store nok biter. Med tørr hud bør en kvinne være spesielt forsiktig, for ellers vil tilstanden raskt forverres, huden blir sløv, og den mest ubehagelige tingen som kan oppstå er tidlig rynkekontakt.

En slik følelse av tetthet på ansiktets hud kan oppstå på grunn av at sebaceous og / eller svettekjertler fungerer ukorrekt, og det kan være forstyrrelser i vannet og / eller syrebasen metabolisme. Utmerket utseende av ansiktets hud avhenger av fuktighetsgraden, og mangelen på fuktighet i cellene fører til en reduksjon av elastisitet og elastisitet, tynning, huden kan bli mer følsom. En rekke faktorer påvirker hudens fuktighetsnivåer - for eksempel dårlige vaner (røyking), sollys, lav eller for høy lufttemperatur, frost, vind, aggressiv peeling, alkoholbaserte lotioner, mangel på vitaminer og andre.

Tørr hud: årsaker

Det er veldefinerte grunner for utviklingen av tørr hud:

 1. Brudd på sebaceous kjertler. Dette kan skyldes analfabetenes valg av kosmetikk, aldersrelaterte endringer og organismens individuelle egenskaper. Når det gjelder aldersrelaterte endringer, har kvinner over 40 ofte hormonelle forandringer, noe som ikke bare påvirker den psyko-statiske tilstanden, men også helsen til ansiktets hud - det er i denne perioden at det ofte blir tørt.
 2. Mangel på væskeinntak. Legene er godt klar over at helsen til epidermis avhenger av hvor mange mennesker som bruker væsker per dag. Normalt er det nødvendig å drikke minst 2 liter rent vann per dag (dette gjelder ikke drikke, juice, te og kaffe), fordi ikke bare tørr hud kan utvikle seg, men også andre ubehagelige problemer (for eksempel, antall akne og hudormer).
 3. Eksterne uønskede faktorer. Det handler ikke bare om vind, for varmt vær, frost og ultrafiolette stråler. Eksterne faktorer innebærer feil valgt / brukt kosmetikk, dårlig ernæring og sykdommer i sentralnervesystemet, og arbeider under ugunstige forhold (varm butikk, kjøkken).
 4. Feil utført hudpleie prosedyrer. Hvis en kvinnes talgkjertler virker ikke-intensivt, er det absolutt kontraindisert for en kvinne å vaske med såpe og bruke alkoholbaserte lotioner. I tillegg er en liten tørr hud i ansiktet en kontraindikasjon for peeling, bruk av skrubbe og strammende masker.

Vennligst merk: For tørr hud i ansiktet, er det ikke nødvendig å fullstendig forlate peeling, det er nok bare å velge det beste alternativet - for eksempel, enzymskalering, som renser ansiktet og fukter huden på samme tid.

Tørr hud i ansiktet kommer aldri "alene" - som regel blir en slags ubehagelig og uttalt faktor lagt til klassisk xerose.

Klassifisering av tørr hud

Peeling og tørrhet

Denne kombinasjonen forstyrrer oftere kvinner enn menn, og dette skyldes først og fremst det faktum at sebaceous kjertlene i det sterkere kjøttet fungerer i en litt annen måte.

Årsaker til peeling og tørrhet kan være:

 • langsiktig medisinering;
 • eksponering for eksterne faktorer (kulde, varme, vind, sollys, sjøvann og så videre);
 • matforgiftning;
 • mangel på fuktighet i kroppen.

Når den vurderte kombinasjonen av dermatologiske problemer oppstår, bør spesiell oppmerksomhet tas på hudpleieprodukter - bruk kun spesielle (med mild / mild effekt) geler og skumskum, bruk bare alkoholfrie lotioner i sammensetningen.

For å bli kvitt peeling og tørr hud i ansiktet, må du følge følgende anbefalinger fra kosmetologer:

 1. Såpe til vask bør bestå av fuktighetskrem eller kosmetiske oljer. Etter vask må du straks slette ansiktet med servietter (ikke tørk det!), Behandle huden med en alkoholfri tonic og påfør en fuktighetskrem.
 2. Du kan bruke kosmetikkolje som et utmerket rengjøringsmiddel, i dette tilfellet er det beste valget sesamfrøolje - etter påføring vil det ikke være tette følelser.
 3. Det er viktig å velge riktig dagskrem, som du må ta hensyn til årstiden. For eksempel kan dette verktøyet beskytte mot ultrafiolette stråler (for sommeren) eller lave temperaturer i luften (for vinteren). Påfør dagen krem ​​på huden bør være ikke tidligere enn en halv time før du går ut. En annen advarsel - å velge en krem, er det ønskelig å kjøpe et verktøy med fete komponenter som vil bidra til å lage en beskyttende film på epidermis og forhindre fuktighetstap.

Det er en utmerket oppskrift fra kategorien "tradisjonell medisin", som vil bidra til å kvitte seg med peeling og tørr hud i ansiktet. Du må oppløse honningen i en liten mengde vann, og påfør den resulterende massen på den tidligere rensede huden og masser forsiktig med fingertoppene. Denne prosedyren vil ikke bare fukte huden i ansiktet, men også eksfoliere det døde hudlaget. Etter en slik massasje, bør du skyll ansiktet grundig og påfør en fuktighetsgivende krem.

Tørrhet, rødhet og irritasjon

Denne trioen vises på ansiktets hud av ulike grunner - allergiske reaksjoner, feil omsorg, å være i et rom med tørr luft, stress, dårlig ernæring, matforgiftning.

For å bli kvitt tørrhet, rødhet og irritasjon, må du følge følgende regler:

 1. Ikke bli involvert i hudpleieprosedyrer i ansiktet - for eksempel om vinteren kan du ikke tørke ansiktet med isbiter, og om sommeren - bruk dampmasker.
 2. Det er nødvendig å rengjøre ansiktet mot støv / smuss og dekorative kosmetikk kun ved hjelp av spesielle midler - geler, skum og melk. Du må gi opp kremer og tonics med alkoholinnhold, men som tonic, kan du bruke friske agurker og ulike masker av grønnsaker.
 3. Før du går ut på den rensede huden i ansiktet, må du påføre et lag beskyttende krem.
 4. Hvis årsaken til trioen av symptomer vurderes er en allergi, bør kontakt med irritasjon utelukkes. Det beste alternativet er å konsultere en lege som om nødvendig foreskriver antihistaminer.

Tørrhet og rødhet

Ofte skjer denne kombinasjonen av hudproblemer når det er en negativ effekt av eksterne faktorer, så en kvinne må hente en spesiell beskyttende krem ​​og bruke den før du går ut. Og den vanligste årsaken til tørrhet og rødhet i huden er allergi, og for å provosere en slik utilstrekkelig reaksjon av kroppen kan en rekke faktorer - mat, pollen, husstøv og så videre.

For å gjenopprette helsen til ansiktets hud, bør kvinner følge anbefalingene fra kosmetologer:

 1. Hvis rødhet og tørrhet dukket opp etter å ha gått ut, må du hente en beroligende og fuktighetsgivende krem.
 2. En allergisk reaksjon vil kreve utelukkelse av kontakt med en irriterende eller bruk av antihistaminer foreskrevet av en lege.
 3. Eventuelle hudpleieprodukter du trenger for å kjøpe bare de som passer til typen person. Du kan ikke bruke flere verktøy samtidig.
 4. Du kan ikke utføre peeling prosedyren og bruke scrubs (selv fra naturlige produkter). Hvis slike prosedyrer vises av en kosmetolog, kan de utføres ikke mer enn en gang hver 2. uke.

Vennligst merk: hvis rødhet i huden er permanent, så er det mest sannsynlig at årsaken til dette ligger i utviklingen av sykdommer i indre organer. Spesiell oppmerksomhet krever en plutselig, skarp rødhet av ansiktet, som oppsto uten tilsynelatende grunn.

Alvorlig tørrhet

Den første tingen å gjøre med en sterk, tørr hud i ansiktet er å forlate fast såpe, som inneholder alkali i sammensetningen. Det er mulig å erstatte dette skadelige stoffet med spesielle kosmetiske produkter som har både fuktighetsgivende og rensende effekt samtidig - geler, melk, skum. Etter rensing må du tørke ansiktet med en lotion uten alkohol og påfør en fuktighetskrem umiddelbart.

Vær oppmerksom: Hvis det etter slike prosedyrer er tørr hud i ansiktet ikke blir mindre uttalt innen 3-4 dager, anbefaler kosmetologer å legge 2-3 dråper kokos eller olivenolje til fuktighetskremet som brukes.

Før du går i seng, bør en forrenset hud påføres med vitamin, fuktighetskrem, og det er ønskelig at dette produktet har evne til å reparere celler.

Kosmetologer anbefaler kategorisk ikke å gjøre masker med sterk tørrhet i ansiktet, som inkluderer alkohol, leire eller peeling agent.

Kløe og tørrhet om sommeren

Disse symptomene kan oppstå etter vask eller påføring av kosmetikk, ofte på grunn av kløe og tørrhet, det er rødhet og følelse av tetthet / brenning. Og hvis det er en slik kombinasjon, var årsaken feil valg av kosmetiske hudpleieprodukter.

Kløe kan være forbundet med en allergisk reaksjon, men i dette tilfellet, sammen med tørr hud, vil en kvinne bli plaget av øynene rødhet, puffiness og økte vannfulle øyne.

Vennligst merk: I noen tilfeller kan kløe og tørr hud være forbundet med eksem, seboré, sopphudssår, samt hormonelle lidelser og unormal leverfunksjon. For å utelukke en slik mulighet, må du kontakte en kosmetolog eller en dermatolog - spesialister som vil diagnostisere diagnosen nøyaktig og om nødvendig sende deg til ytterligere undersøkelser.

Tørrhet kan ikke påvirke hele ansiktet, men bare noen av delene. Og i dette tilfellet vil årsakene til den aktuelle staten være noe forskjellig.

Tørr hud på enkelte deler av ansiktet

Tørr øyelokk hud

Tender hud på øyelokkene er svært utsatt for eksterne og interne uønskede faktorer - for eksempel stress, dårlige vaner, kronisk tretthet, søvnforstyrrelser kan påvirke helsen. Tilstanden til øyelokkhuden forverres, gjør den tørr og uheldig, og kosmetikk av lav kvalitet, og disse faktorene kan føre til irreversible konsekvenser.

For å løse problemet med tørre øyelokk kan:

 • milde rensemidler;
 • fuktighetskrem og masker.

For et tørt øyelokk anbefaler kosmetologer å bruke en maske basert på vaktelegg og vegetabilsk olje (preferanse bør gis til olivenolje). For en eggeplomme må du ta 2-3 dråper olje, bland alt grundig og bland blandingen på tørre, rene øyelokk. Maskens varighet er 15 minutter, deretter masken fjernes med en våt bomullspinne, og øyelokkhuden blir behandlet med fuktighetskrem.

Hvis tørr øyelokk hud ledsages av irritasjon, betennelse og / eller kløe, hjelper aloe til å lindre tilstanden. Du må ta et ark av denne planten, peel og knead. Den resulterende massen påføres på øyelokkene, og etter 10 minutter, rengjøres med en fuktig klut.

Vennligst merk: hvis øyelokkhuden er tørr selv med riktig forsiktighet, er årsaken sannsynligvis forårsaket av øyeinfeksjoner, inflammatoriske prosesser, allergiske reaksjoner eller funksjonsfeil i sebaceous kjertler som ligger rett ved siden av øynene. I dette tilfellet må du besøke en lege og få en medisinsk avtale.

I tillegg kan det virke:

 1. Tørre lepper. Denne tilstanden er som regel forbundet med å være i vinden, i solen. Du kan rette opp situasjonen med en spesiell fuktighetsgivende leppestift, tørre lepper med medisinsk petroleumjell eller olivenolje kan behandles om natten.
 2. Tørr nese. Kan oppstå på bakgrunn av en langvarig rennende nese, mangel på vitaminer. For å bli kvitt tørrhet i nesen, anbefaler kosmetologer å bruke såpe med oliven eller havtornolje for vasking.

Behandling av tørr hud

Dette problemet blant kosmetologer anses å være ganske alvorlig, og derfor bør det løses ved hjelp av profesjonelle verktøy og prosedyrer, men alle masker som er tilberedt hjemme, bør bare fungere som tilleggsprosedyrer.

Moderne kosmetologi bruker ulike prosedyrer for behandling av tørr hud i ansiktet - for eksempel masker med kollagen, saltrengjøring av epidermis, innføring av hyaluronsyre, varme komprimerer, kosmetiske massasjer. Men uten svikt vil det være nødvendig å motta avtaler fra eksperten angående valg av krem ​​og maske:

 1. Kremet må ha kraftige fuktighetsgivende egenskaper.. Dette kan være serum, som består av hyaluronsyre. Kosmetikk som har fettsyrer, ceramider og fosfolipider har gode fuktighetsegenskaper.
 2. Ansiktsmasker. Det finnes mange metoder fra kategorien "tradisjonell medisin" som vil bidra til å redusere tørrheten i huden. Men de løser problemet midlertidig, så det er uunngåelig å appellere til en skjønnhetspleie. Den mest effektive av hjemmet rettsmidler er:
  • komprimere med kald melk, den kan erstattes med kefir eller myse
  • maske basert på bivoks - blandet lanolin (2 ss), bivoks (1 ts), aloesaft (1 teskje) og olivenolje (1 ss);
 3. I sammensetningen av krem, som kan brukes til tørr hud i ansiktet, må være tilstede:
  • vitamin A, E og C, gruppe B;
  • naturlige oljer - jojoba, oliven og avokado;
  • UV beskyttelse komponenter;
  • ekstrakt av lidenskapsfrukt, kelp;
  • palm voks;
  • honning.

Tørr hud i ansiktet gir mye ubehag, så du må bekjempe den. Det er ikke anbefalt å bruke utelukkende hjemmelagede produkter til dette, men et uavhengig utvalg av profesjonell kosmetikk, og enda flere medisiner, er strengt forbudt - dette er prerogativet til spesialister.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

11.546 totalt antall visninger, 1 visninger i dag

Tørr hud i ansiktet

Tørr hud er en ekte gave i ungdommen og et stort problem etter 30 år, hvis du ikke tar vare på riktig omsorg. Vi vil fortelle hvorfor det er økt tørrhet, hvordan å fjerne dens manifestasjoner og hva de skal gjøre for forebygging.

Tørr hud: hovedtegnene

Hudtype avhenger av aktiviteten til talgkjertlene. Gjennom dem fjernes fettet som er nødvendig for beskyttelse, fuktighet, kontroll av frekvensen av epidermal cellefornyelse og andre funksjoner fra det subkutane vev. Tørr hud i ansiktet er preget av at overflaten får mindre fett. Dette bestemmer i sin tur funksjonene sine:

 • • Glatthet
  - Takket være den fine porøse strukturen ser huden ut jevnt og delikat;
 • • Mangel på oljeaktig glans
  - Fett samler seg ikke selv i T-sonen, fargekosmetikk holder perfekt, betennelse skjer ekstremt sjelden;
 • • Hurtig peeling
  - Ved meget tørr hud forårsaker mangel på fuktighet flaking på pannen, nesen, kinnene og rundt munnen, uten kvalitetspleie, rødhet er festet til flakket, høy følsomhet kan utvikle seg;
 • • Tidlige rynker
  - tørrheten i huden i ung alder gjør det mulig å ikke bekymre seg for akne, ansiktet er fløyelsitt og glatt, men etter 30 år forverres tilstanden av huden raskt.

Hvordan bestemme du tørrhet i huden?

Å vite hvordan du skal ta vare på ansiktet ditt, er viktig å nøyaktig bestemme hudtype. Med tørrhet, i tillegg til de ovennevnte tegnene, kan det være tettfølelse umiddelbart etter vask. Ubehag oppstår også ved langvarig eksponering for solen, noe som øker om vinteren, da fuktigheten i rommene blir kritisk lav på grunn av driften av varmeapparater.

Det er en enkel test som kan utføres hjemme. For å utføre det, må huden være ren - du må gjøre en sminkefjerner, vaske ansiktet og ikke sette sminke på ansiktet ditt. 3-4 timer etter slik forberedelse påføres ansiktet tynt papir eller spesielle kosmetiske kluter på ansiktet - en på pannen og nesen, to på kinnene og kinnbeinene, en annen på haken. Visker skal presses i ansiktet i noen sekunder og kontrolleres for clearance. Kvinner med en tørr type vil ikke ha spor på noen av servietter.

Årsaker til tørrhet

Ta vare på et tørt ansikt må ta hensyn til årsakene som forårsaket en reduksjon i fuktighetsnivået i huden. I tillegg til medfødte funksjoner inkluderer disse:

 • • Aldersfaktor - gjennom årene reduseres mengden sekresjoner som produseres av talgkjertlene gradvis. Som et resultat kan hudtype variere. Så blir fet hud mer som vanlig og normal - å tørke. Tegn på forstyrrelser i vannbalanse blir også synligere.
 • • Ekstern eksponering - ofte svært tørr hud er et resultat av eksponering for ulike eksterne faktorer. Blant de viktigste er innendørs luft tørket av varmeapparater i løpet av den kalde årstiden, vasking med hardt vann og forandring av vann, for eksempel på turer, langvarig eksponering for høy temperatur og ultrafiolett stråling fra sol eller sollys.
 • • Feil omsorg - med høy tørrhet, er det nødvendig med produkter som tilsetter huden fuktighet, selv om fuktighetskreft ofte erstattes med mat, med det resultat at tegn på dehydrering bare øker. Andre vanlige feil er å vaske med varmt vann, ved hjelp av alkalisk såpe, traumatisk peeling, bruk av alkoholbaserte kosmetikk og dekorative produkter med tørkekomponenter i sammensetningen.
 • • Problemer i kroppen - siden huden er det største organet i menneskekroppen, reagerer det umiddelbart på dårlig helse. Så tørrhet kan være et resultat av brudd i fordøyelseskanalen, nervøse og endokrine systemer, med desquamation og endringer i hudens farge og struktur, slike sykdommer som dermatitt, eksem, psoriasis, etc., bør utelukkes.
 • • Dårlig ernæring - et ubalansert kosthold forårsaker mangel på næringsstoffer som trengs for å opprettholde huden, slik at mangel på vitaminene A, E, C og F manifesterer seg i peeling, sløvhet og tap av elastisitet. Den samme effekten oppnås ofte ved utilstrekkelig forbruk av rent drikkevann.

Hvorfor bryr seg om tørr hud være spesiell?

For kvinner med tørre hudtyper under 25-30 år, er problemer som forstørrede porer, oljeaktig glans, svarte flekker på nesen, akne, etc., vanligvis ikke kjent. På grunn av at ansiktet "ikke forårsaker ubehag", forlater ofte forsømt, og i en alder av 30 år, aldersrelaterte endringer, inkludert et stort antall rynker, økt uønsket pigmentering, forringelse av tone, tap av naturlig utstråling, plutselig og raskt utvikle seg. Uten nødtiltak, etter 40 år blir huden sløv, og korreksjonen av tilstanden krever enorm innsats. Det er derfor tørr og veldig tørr hud trenger tidlig omsorg som gir hydrering. Sammen med riktig næring og en sunn livsstil, vil et slikt tiltak gi deg mulighet til å nyte skjønnheten og ungdommen i huden din så lenge som mulig.

Midler for tørr hud i ansiktet fra Lancôme

Hvis du er interessert i spørsmål om hvordan du fjerner manifestasjoner av tørrhet og hvordan du gjenoppretter hudtilstanden, begynner du med å velge kosmetikk som dyp og intensivt fukter huden. Ideelle produkter finnes i Lancôme hudpleieinnsamling.

Hvordan vaske og rengjør ansiktet ditt?

Ansiktsrensing er en uunnværlig del av riktig hudpleie av noe slag, men med tørrhet er det ofte et problem - hvordan å vaske? Det er nødvendig å bruke bare delikate produkter med en delikat tekstur - skum, mousse eller melk. Påfør et egnet verktøy med myke massasjebevegelser og skyll med varmt vann. Temperatur er kritisk, for varmt vann kan forverre tegn på tørrhet, spesielt i vintersesongen.

For dyp rensing, kan du bruke forsiktig peeling ved hjelp av spesielle, milde verktøy som eksfolierer uten å skade epidermis. For eksempel fjerner Énergie De Vie eksfolierende masken med en geltekstur forsiktig døde hudceller, og på grunn av innholdet av ekstrakter av beker, sitronbalsam og ginseng, vekker huden og gir den en glød. For best effekt kan den påføres 2 ganger i uken. Skrubb med grove slipemiddelpartikler for ansiktet er ikke egnet.

Micellar vann eller pleieprodukter som inneholder olje er perfekte for sminkefjerner, som du definitivt trenger å gjøre hver dag. De renser og myker samtidig.

toning

Toning er nødvendig for å gjenopprette beskyttende lipidbarriere i huden, samt for å sikre at huden forblir elastisk og mottar normal næring. For tørrhet er det helt umulig å bruke tonics og lotions som inneholder alkohol og tørke tilsetningsstoffer, selv den sikreste og mest naturlige.

Tonique Confort Tonic er en universell løsning for de som ikke vet hvordan de skal håndtere ubehag etter vask. Dette endelige rengjøringsmidlet inneholder mandel og honningekstrakt for å myke og oppdatere huden. Hans formel virker for å gjenopprette og bevare lipidlaget, og teksten i den lette gelen gir en umiddelbar følelse av komfort.

Et annet alternativ til daglig bruk er Énergie De Vie transformerende lotion med en cocktail av urte ingredienser (fransk sitronmelisse, tranebærfrøolje, ginsengrotekstrakt, etc.). Dette verktøyet bør påføres huden med en bomullspute eller fingre umiddelbart etter rensing, men før grunnleggende omsorg. Lotionen hjelper ikke bare å takle tørrhet, peeling og rødhet, men fyller også huden med energi.

fukting

Egnet til daglig bruk:

 1. • fuktighetskrem eller gel;
 2. • lysemulsjon;
 3. • serum.

Midler med en lettere og mer vannaktig tekstur påføres først ansiktet, det vil si serum eller emulsjon påføres først, deretter en mer tett krem.

Slike kosmetikk bør velges under hensyntagen til dagens behov i huden. For eksempel, hvis huden ser kjedelig ut og "trøtt", kan du prøve komplekset med væske, dag og nattkrem Hydra Zen. Disse virkemidlene gir en utbredt anti-stress effekt på grunn av ekstrakter av blomster og medisinske planter, samt hyaluronsyre og ceramider i Lipidure ™ kapsler.

Hvis tørrhet kombineres med alvorlig ubehag og irritasjon, er det verdt å inkludere Hydra Zen Extrême krem ​​i ditt ritual - det beroliger raskt og gir langvarig hydrering av huden i alle aldre.

Visionnaire Advanced Multi Correcting Cream vil bidra til å forbedre tilstanden til tørr hud med rynker og andre tegn på aldring. Den har en formel med et unikt kompleks som gir glatting, gjenoppretter elastisitet og dyp fuktighetsgivende for komfort i 24 timer.

Creamsorbet Énergie De Vie beskytter tørr hud mot stress og effekten av negative ytre faktorer, gir en sunn jevn tone, utstråling og glatthet.

I sommersesongen kan du bruke Hydra Zen Cream med SPF15, som beskytter mot UV-lys. Om vinteren bør hudpleie fuktighetskremer suppleres med nærende krem.

masker

Masker øker effektiviteten av daglig pleie, og når tørr hud kan gjøres 2-3 ganger i uka. Hydra Zen og Énergie De Vie har beroligende og fuktighetsgivende nattserum og utmattelsesmasker.

Noen ord om hjemmemekanismer

Det er mange populære måter å styrke og gjenopprette lipidlaget som beholder fuktighet. Ifølge vurderinger kan de forbedre tilstanden til tørr hud. Den sikreste og mest effektive måten er de som inneholder vegetabilske oljer. Som regel blandes i hjemmelaget kosmetikk grunnlaget (for eksempel en spiseskje oliven eller kokosnøttolje) med farmasøytiske vitaminer, urteekstrakter, honning og andre komponenter. Slike masker - trygge og rimelige - påføres ansiktet i noen minutter og skylles med varmt vann. Etter dem ser huden ut mykere, sin tone kommer ut. Likevel, "hjemme produkter" i absolutt flertall tilfeller arbeider på overflaten, og midler basert på dem gir en kortsiktig effekt. Dessuten må du sørge for at du ikke er allergisk mot komponentene før du smører en hjemmelaget maske på ansiktet. Derfor kan slike prosedyrer brukes som et tillegg til grunnleggende omsorg - profesjonell og effektiv.

Hva å gjøre hvis huden er veldig tørr

Noen ganger blir huden ikke bare tørr, men dehydrert. Hva bidrar til å takle en akutt mangel på fuktighet? Først og fremst må du ta vare på valg av profesjonell kosmetikk av retningsbestemt handling. De vil bidra til å både eliminere vannmangel og beskytte huden mot rehydrering. I tillegg må du finne ut hvorfor tørrproblemet oppsto, og fjern årsakene som forårsaket det. Du må også justere kostholdet og mikroklimaet hjemme, vurdere modusen for hudpleie og ta mer oppmerksomhet til kvaliteten på vannet som brukes til vasking.

Ved å observere de enkle regler for hudpleie og bruk av riktig kosmetikk, for eksempel fra Lancôme-samlingene, kan du oppnå en utrolig effekt selv med sterk tørrhet - tonen vil jevne ut, ansiktet ditt blir fylt med en sunn glød, vil være fløyelsaktig og glatt.

Beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling med oppstart av varmt vær

Beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling med oppstart av varmt vær. Bare erstatt dagen krem ​​med en lignende formel med en lav SPF solkrem. Dette vil bidra til å umerkelig beskytte ansiktet fra solens første stråler. Det er derfor og hvordan.

Hvordan fjerne sirkler under øynene og få et nytt utseende? Dele en hemmelighet!

Siste nytt: Lancôme har utviklet en krem ​​for øynets kontur, noe som gir et fantastisk resultat - spesielt for de som ikke systematisk får nok søvn!

Hvorfor overraser denne eksfolierende ansiktsmasken deg?

Exfoliators = hemmeligheten av strålende hud? Ja! Forutsatt at du bruker riktig produkt. Vi vil forklare.

Noen få minutter med Sandra Shawcrown...

Hun raffinerte den tradisjonelle franske chouquette bunen på en stor måte, skape en oppskrift med deilig hjemmelaget pisket krem. Når Sandra ikke jobber i sitt sjarmerende bakeri i hjertet av Abes-kvartalet, tilbringer hun tid sammen med familien hjemme, i Batignolles. I en eksklusiv samtale med Paris Inspires deler hun skjønnhet og daglige hudpleiepreferanser, samt tips om sunn livsstil og ernæring. Meet.

Beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling med oppstart av varmt vær

Beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling med oppstart av varmt vær. Bare erstatt dagen krem ​​med en lignende formel med en lav SPF solkrem. Dette vil bidra til å umerkelig beskytte ansiktet fra solens første stråler. Det er derfor og hvordan.

Hvordan fjerne sirkler under øynene og få et nytt utseende? Dele en hemmelighet!

Siste nytt: Lancôme har utviklet en krem ​​for øynets kontur, noe som gir et fantastisk resultat - spesielt for de som ikke systematisk får nok søvn!

Hvorfor overraser denne eksfolierende ansiktsmasken deg?

Exfoliators = hemmeligheten av strålende hud? Ja! Forutsatt at du bruker riktig produkt. Vi vil forklare.

Noen få minutter med Sandra Shawcrown...

Hun raffinerte den tradisjonelle franske chouquette bunen på en stor måte, skape en oppskrift med deilig hjemmelaget pisket krem. Når Sandra ikke jobber i sitt sjarmerende bakeri i hjertet av Abes-kvartalet, tilbringer hun tid sammen med familien hjemme, i Batignolles. I en eksklusiv samtale med Paris Inspires deler hun skjønnhet og daglige hudpleiepreferanser, samt tips om sunn livsstil og ernæring. Meet.

Toppnyheter

Beskyttelse av huden mot ultrafiolett stråling med oppstart av varmt vær

Hvordan fjerne sirkler under øynene og få et nytt utseende? Dele en hemmelighet!

Hvorfor overraser denne eksfolierende ansiktsmasken deg?

Noen få minutter med Sandra Shawcrown...

Blush og pulver: 2 oppskrifter for sunn hud i Paris.

Tre grunner til å følge de nyeste lip sminktrender.

Flere Artikler Om Typer Acne