Enig: Det er ubehagelig å se i speilet at huden flager av og ser kjedelig ut. Det kan skje med noen, så det er viktig å vite hva du skal gjøre.

 • Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet
 • Årsaker til peeling av hud på ansiktet
 • Peeling hud på kvinner
 • Peeling hud for menn
 • Oversikt over midler

Hva du trenger å vite om hudens peeling på ansiktet

Integriteten til lipidmantelen i huden.

Økt fuktighetsfordampning.

Mikrobiom i huden er ødelagt.

Økt hudfølsomhet og følsomhet.

effekter

Det er umiddelbart klart at peeling av huden på ansiktet er et signal fra SOS. Vi må gjøre noe.

Vichy merkevare ekspert Elena Eliseeva advarer: "Hvis ingenting er gjort, vil dehydrering utvikle seg og aldringsprosessen i huden vil akselerere. Tross alt, uten fuktighet, er det ikke i stand til å fungere effektivt, for å produsere kollagen og elastin fullt ut. Dette betyr at epidermis blir forsvarsløs foran eksterne og interne aggressive faktorer. "

Hvordan unngå

Peeling av huden kan være et tegn på noen dermatologiske sykdommer, så hvis du opplever ubehagelige symptomer, bør du konsultere legen din. Selv om frykten ikke er bekreftet, vil legen gi råd om daglig pleie. Husk hva som er viktig:

velg kosmetikk av hudtype;

vask med spesielle midler;

Beskytt huden mot sol, frost, temperaturendringer;

forbedre hydrering og ernæring;

sørg for at du ikke er allergisk mot omsorg og sminkeprodukter;

drikke nok vann, basert på formelen 30 ml per kg vekt.

Men det viktigste når peeling - å forstå årsakene.

Årsaker til peeling av hud på ansiktet

En liten spoiler var i forrige avsnitt, og nå vil vi forstå mer detaljert.

Eksterne årsaker

Allergisk reaksjon

Ved peeling kan huden reagere på en upassende ingrediens i et kosmetisk middel, og matallergi kan også manifesteres på samme måte.

Peeling hud på ansiktet kan forårsake ny kosmetikk. Hvis det ikke handler om peeling, så er det mest sannsynlig at det er en allergisk reaksjon. © Getty Images

Ekstreme værforhold

Frost og vind brenner bokstavelig talt ansiktet, og den delikate huden på leppene og området rundt dem lider i første omgang. For å unngå peeling, bruk en beskyttende krem, så vel som leppebalsam, 20-30 minutter før du går ut.

UV-stråling kan forårsake brannskader, på grunn av hvilken huden vil avta etter noen dager. For å unngå dette, husk om kosmetikk med SPF 15-30 i byområder og SPF 30-50 + på stranden.

For grundig vask

Selvfølgelig bør rensing være grundig. Men betyr samtidig - delikat og valgt av hudtype. Hvis peeling vises samtidig med en ny gel for vask, prøv å bytte den med en mykere hud.

Alkoholbasert kosmetikk

Overdreven eksfoliering

Eksfoliering er et av stadiene av riktig hudpleie. Det viktigste er å følge målingen. Selv for den tetteste oljeholdige huden anbefales peeling 1-2 ganger i uken. For ikke å nevne en tynnere og mer følsom hud, for hvilken det optimale intervallet mellom behandlinger er 7-14 dager. Følg produsentens anvisninger på pakken.

For mye hudskalling kan føre til flak. © Getty Images

Interne faktorer

Dehydrering. "Peeling er en manifestasjon av en alvorlig grad av dehydrering," forklarer Elena Eliseeva. - Vi tilbringer det meste av livet vårt innendørs, og de fleste av rommene har klimaanlegg eller oppvarming. Vi drikker også mye kaffe og lite vann, som følge av dette, ifølge leger, kan den første grad av dehydrering bli diagnostisert i nesten hvert sekund. "

Beriberi. Hvis du ser nøye på tegn på mangel på ett eller annet vitamin, blir det klart at huden, og det er på ansiktet, reagerer ofte først, og det skreller. Dette refererer til mangel på vitamin A, gruppe B, D, E, F (flerumettede fettsyrer), PP.

Skjoldbruskkjertelproblemer. Peeling av huden sammen med andre eksterne symptomer kan indikere en hormonell ubalanse.

Sykdommer i mage-tarmkanalen, matintoleranse.

Peeling hud på kvinner

I tillegg til de generelle grunnene som allerede er nevnt, er det flere - fra serien "kvinner kun".

Age. "Etter utbruddet av overgangsalderen mister en kvinnes hud opptil 57% av lipidene. Resultatet er økt skjøthet og tørrhet, kløe og ubehag, peeling, sier Elena Eliseeva.

Pulvermisbruk. Med tørr hud er dette en sikker måte å flakke på. "Hvis du ikke kan uten mineralpulver, fukter du huden først med en krem ​​og vent til den er fullstendig absorbert," forteller Elena Eliseeva.

Peeling. Peeling er en naturlig følge av peeling, fordi med hjelpen prøver vi å fjerne den øvre delen av epidermallaget.

Ukontrollert diett. Vår ekspert advarer: "Det er spisevaner som kan bidra til tørrhet. For eksempel, en diett med avvisning av fett, inkludert vegetabilske oljer. Når vev er mangelfull i flerumettede fettsyrer, blir huden tørr. Et overskudd av enkle karbohydrater med mangel på grønnsaker og frukt fører til en lignende effekt (utvidede kar og et generelt kjedelig utseende blir tilsatt til tørrhet og flak). "

Peeling hud for menn

For menn er hudpleie viktig både før og etter barbering. Og ekstra hydrering! © Getty Images

Bekjempelse av peeling hud hjemme

Først må du rådføre deg med legen din og forstå årsakene til desquamation, ellers vil den eksterne virkningen bare ikke hjelpe. Selv om kompetent hudpleie fortsatt er nødvendig, fordi lipidbeskyttelsen allerede er ødelagt.

rensing

Fokuser på kosmetikk for sensitiv hud. Preferanse bør ikke gis til melk, men til micellar løsning: slike midler ble utviklet bare for rensing følsom, skummel hud.

exfoliate

ansiktsmaske

Kanskje dette er et av de mest kraftige og pålitelige verktøyene mot flakende hud. Elena Eliseeva anbefaler å ta hensyn til de beroligende og fuktighetsgivende masker som inkluderer:

B-vitaminer;

serum

Bortsett fra tilfeller av individuell intoleranse og andre ekstraordinære situasjoner, kan fuktighetsgivende serum anbefales til alle uten unntak. Tross alt, når peeling, er oppgaven å "fikse" lipidbarrieren og mette huden med fuktighet.

Et spesielt spørsmål - valg av krem ​​til daglig pleie. Sortimentet av merkevarer inkluderer hypoallergen- og dermatologistestede produkter spesielt for flaky hud.

Oversikt over midler

Cicaplast Gel B5, La Roche-Posay akselererende hudbarriere behandling med mykning av vitamin B5, antibakteriell kobber, sink, mangan, regenererende Madecassoside og hyaluronsyre, som støtter det nødvendige fuktighetsnivået, gjenoppretter huden og gir en følelse av komfort.

Micellar makeup remover Pureté Thermale, Vichy er så myk at den passer for å rense området rundt øynene. Sammensetningen er beriket med beroligende panthenol.

Intensiv fuktighetsgivende regenererende gel Hydrating B5 Gel, SkinCeuticals inneholder ingrediensene som er nødvendige for huden med en ødelagt hydrolipidisk barriere: hyaluronsyre, en komponent av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NMF), vitamin B5.

Biocellulose Masque Biocellulose Gjenoppretter beroligende maske, SkinCeuticals, gir en behagelig følelse, skaper en hydrofil barriere for å forbedre regenerative prosesser i huden.

L'Oréal Paris inneholder mineralrikt vann fra fjellfjærer, etter at man har rakert menns ekspert Hydra Power Moisturizing Gel, og gir pålitelig hudhydrering hele dagen, og beroliger den etter barbering.

Skal av huden på ansiktet. Årsaker til peeling av hud på ansiktet hos menn og kvinner. Hva skal jeg gjøre hvis huden skiller seg av

Ofte stilte spørsmål

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Strukturen av huden

Ansiktets hud består av flere lag. De mest overfladiske av dem er epidermis, som er et tykt lag av flate, gradvis keratiniserende celler. Kombinasjonen av disse cellene kalles stratified squamous squamous epithelium. Den epidermis i ansiktet er litt tynnere enn på alle andre deler av kroppen. Dette overflatelaget av huden dannes av fire nært kontaktende grupper (lag) av celler. Hovedsiden av epidermis er det såkalte basalaget (det første laget av epidermis), som skiller det fra neste lag av hud (dermis). Det basale laget ligger på bindevevslaminatet og inneholder epidermale stamceller og unge epidermale celler (keratinocytter). I tillegg er melanocytter (pigmentceller), Langerhans-celler (de er involvert i immunreaksjoner og regulerer reproduksjon av epidermale celler) og Merkels kalv (de spiller rollen som taktile reseptorer i huden) også i dette laget. På grunn av det basale laget oppdateres hele tiden hele epidermis.

Like over basalaget er det roterende lag (det andre laget av epidermis), som består av allerede modnet epidermale celler (keratinocytter), som faller her fra det nedre (basale) lag av epidermis. Keratinocytter har en polygonal (polygonal) form og er tett sammenkoblet ved hjelp av spesielle intercellulære forbindelser - desmosomer. I det roterende lag i keratinocytter begynner prosessene for keratinsyntese å intensivere, hvilket senere vil være nødvendig for keratinisering av mer overfladiske celler i epidermis. I dette laget finnes også Langerhans-celler periodisk.

Rett over det stikkende laget er et tynt lag av 3-4 lag celler, som kalles det granulære laget av epidermis (det tredje laget av epidermis). Den inneholder oval keratinocytter, som aktivt syntetiserer ulike proteiner (keratin, involucrin, filaggrin, keratolinin, etc.). Filaggrin er nødvendig for binding og stabilisering av keratinaggregater (keratintonofilamenter). Involucrin og keratolinin er involvert i dannelsen av et proteinlag lokalisert under plasmamembranen av keratinocytter og nødvendig for deres beskyttelse mot hydrolytiske enzymer frigjort under virkningen av Langerhans-celler. Her i cytoplasma av keratinocytter inneholder et stort antall keratogialin granulater, noe som gir dem et kornete utseende, som et resultat av hvilket dette stratum av epidermale celler ble kalt granulært.

Det ytre laget av epidermis er stratum corneum (fjerde lag av epidermis). Dette laget består av et stort antall døde (døde) keratinocytter (corneocytter), som mangler cellekernen og organeller. Corneocytter er eksternt lik flat, liten, gjennomsiktig eller gjennomskinnelig skala. I stratum corneum er det mange av dem. I den er de ordnet i kolonner (kolonner) og sammenkoblet med en sementerende intercellulær substans rik på lipider (fett). Korneocyttene selv har en flat polygonal (polygonal) form og er fylt med et stort antall keratinfibriller (filamenter) nedsenket i en amorf matrise. Hjerte av corneocytene er ganske tett og består av klynger av protein - keratolinin.

Umiddelbart under hudens hud er det dermale laget (dermis). Dette laget er vanligvis delt inn i papillær og mesh. Den papillære laget av dermis er rik på løs bindevev og inneholder et stort antall nerveender og kar. Den har en humpete struktur og en betydelig mengde papillære fremspring kile langs huden i epidermisene. På ansiktets hud er papillærlaget dårlig utviklet, det er veldig delikat og tynt. Litt under det er dermismasjeskiktet, som består av grovt, uformet bindevev som inneholder et stort antall store kollagen og elastiske fibre. Ansiktets dermis inneholder mye mer elastiske fibre enn huden på resten av kroppen. I hudens dermale lag er en stor mengde svette og sebaceous kjertler. Svettekjertlene ligger litt dypere enn sebaceous kjertlene, som oftest ligger i grenseområdet mellom papillære og retikulære lag av dermis, nær hårrøttene (hårfollikler).

Det nederste laget av huden er hypodermis, som består av subkutant fett. I ansiktet er fettavsetninger ujevnt utviklet. Store oppsamlinger av fettvev er vanligvis plassert i lepper, øyelokk og kinn. Dette laget er nødvendig for å opprettholde hudens elastisitet, den riktige formen på ansiktet og sikre termoregulerende funksjon. Ikke mindre viktig for ansiktets hud er det faktum at ansiktsmuskulaturene i ansiktet en av dens ender er festet til dets dermis, slik at det kan samles i folder.

Hvorfor skreller huden i ansiktet?

Hudhuden i ansiktet (så vel som andre deler av kroppen) oppdateres kontinuerlig. Essensen av denne oppdateringen er som følger. I prosessen med vitale aktiviteter observeres konstant avvisning (eliminering) av stratum corneum av epidermis. Dette skjer på grunn av at Langerhans-celler periodisk slippes ut i epidermis-spesielle lipolytiske enzymer (enzymer som bryter ned fett) som ødelegger den sementerende intercellulære substansen (som er mettet med lipider) som fyller mellomromene mellom corneocytter (døde keratinocytter i stratum corneum).

Etter desquamation (avvisning) av stratum corneum, kommer nye celler (keratinocytter) fra det granulære laget inn i det, som deretter raskt nedbrytes og dør, noe som resulterer i dannelsen av en ny stratum corneum. Det granulære laget av epidermis blir stadig oppdatert på grunn av de spinøse og basale lagene. Forlengelsen av epidermis er således en lukket syklisk prosess hvor cellene i de nedre lagene av epidermis erstatter de gradvis avviste cellene i stratum corneum. Under normale forhold er prosessen med hudfornyelse ofte usynlig (eller knapt merkbar), siden i de fleste tilfeller avvises de mest overfladiske skalaene fra stratum corneum av epidermis, som har mikroskopiske dimensjoner.

Under påvirkning av visse negative eksterne faktorer (uønskede klimatiske forhold, allergiske reaksjoner, soppinfeksjon, arbeid med giftige kjemikalier etc.) og / eller internt (for eksempel mangel på vitaminer, mineralelementer, væsker, genetiske lidelser etc.) skalaer (corneocytter) fra overflaten av stratum corneum kan øke markant. Dessuten blir ganske ofte slike prosesser ledsaget av økt dannelse av nye modne (keratose) eller umodne (parakeratose) skalaer. En slik massiv peeling av stratum corneum av epidermis av dets bestanddeler (flak) er bare det fenomenet, som kalles hudskalling. Hudavskalling kan også observeres ved hyperkeratose (kåt degenerasjon), en patologisk tilstand hvor overmåte mengder kåt stoff akkumuleres i skalaen til stratum corneum i epidermis (består hovedsakelig av keratin).

Hudens følsomhet kan også være arvelig, på grunn av den lille mengden av talgkjertler på huden fra naturen, så vel som deres lave aktivitet. Hvis du har sensitiv hud, bør du nøye velge kosmetikk. Vær oppmerksom på fravær av bivirkninger. Som et alternativ til salongprosedyrer kan Pectilift ansiktsmaske anbefales.
Pektilift har en ultrahøy grad av rensing. Produsert uten bruk av konserveringsmidler og parabener. Moderne prosesseringsteknologi av plantekomponenter eliminerer risikoen for å utvikle allergier. Den har en utmerket tonisk effekt på huden.

Hvordan søke?
1. Åpne flasken, hell gelen inn i håndflaten.
I flasken og korken skal ikke skje.
2. Påfør gelen i ansiktet, inkludert området under øynene.
Ikke lagre, bruk med et rikelig lag.
3. La gelen stå i ansiktet i 15 minutter.
Du vil føle hvordan huden begynner å stramme sterkt.
4. Vask gelen med varmt vann og påfør noe fuktighetskrem.
Synlig resultat etter første søknad!
Selges på apotek.

Hovedårsakene til tørr og flakket hud

Tørrhet og flak av ansiktets hud er oftest observert med mangel på vitaminer i kroppen (avitaminose) og væske (dehydrering). Dette symptomet er også ofte observert i tilfelle av enkel kontaktdermatitt (betennelse i huden), som oppstår som følge av eksponering for huden av visse uønskede miljøfaktorer. Litt mindre ofte diathesis, mycosis, seborrheic dermatitt, ichthyosis og psoriasis kan forårsake tørrhet og flaking av huden. Alle disse årsakene kan føre til peeling på ansiktets hud hos menn, kvinner og barn, fordi deres hud ikke er noen av dem selv, noen signifikante forskjeller i den anatomiske strukturen.

Ansiktshuden kan ofte flake av i følgende tilfeller:

 • diatese;
 • psoriasis;
 • dehydrering;
 • negative eksterne faktorer;
 • beriberi;
 • fotsopp;
 • seborrheisk dermatitt;
 • iktyose.

diatese

Diatese er den genetiske predisponering av en person til ulike sykdommer (tarm-, luftveisinfeksjoner, nevrologiske patologier, etc.). Diatese har en såkalt exudativ-catarrhal (allergisk) form, der barn og voksne ofte opplever en rekke allergiske reaksjoner, som ofte ledsages av peeling av ansiktets hud. De vanligste av disse er kontakt og atopisk dermatitt.

Allergisk kontaktdermatitt er en form for allergi hvor en person opplever lokal allergisk reaksjon på stedet med gjentatt kontakt mellom huden og allergenet. Hvis du vil forklare i enklere ord, er kontaktdermatitt økt følsomhet for de ytre integritene (hud, slimhinner) til visse stoffer. Utseendet til kontaktdermatitt i ansiktet er ofte forbundet med bruk av visse kosmetikk, medisinske salver, tannkrem, matvarer, etc. Noen ganger kan det oppstå når noen insekter biter eller edderkopper biter. Ved allergisk kontaktdermatitt blir ansiktets hud umiddelbart etter gjentatt interaksjon med allergenet rødt, hovent og kløende. Ulike patologiske elementer kan vises på overflaten - vesikler, papiller, serøs skorpe, peeling, oozing (isolering av gjennomsiktig væske fra epidermis).

Atopisk dermatitt, i motsetning til kontakt, er en kronisk tilbakevendende (tilbakevendende) sykdom og oppstår under den første kontakten av huden eller slimhinner med et allergen. Denne patologien vises vanligvis i tidlig barndom (1 - 5 år). I noen tilfeller kan det oppstå i sen voksen alder. Atopisk dermatitt har en tydelig sesongbinding. Det er vanligvis observert på vår- og høst-vintersesongen, og om sommeren blir dens manifestasjoner helt avtagende. Pasientens kropp med atopisk dermatitt blir følsom overfor allergener (ull, støv, mat, kosmetikk, vaskemidler, rusmidler, mugg, tobakkrøyk, etc.), og i de fleste tilfeller er det polyallergi (overfølsomhet overfor flere allergener).

Svært ofte er atopisk dermatitt kombinert med bronkial astma, pollinose (sesongmessig, allergisk betennelse i neseslimhinnen og øynene) og allergisk rhinitt (betennelse i neseslimhinnen). Huden på ulike deler av kroppen (inkludert ansiktet) hos pasienter med atopisk dermatitt er tørr, edematøs, hyperemisk (rød), skjellete og svært kløende (kløende) som gir betydelig ubehag for pasienten (spesielt om natten). Med denne patologien kan det forekomme forskjellige papler og vesikler (bobler) på huden.

psoriasis

Psoriasis er en kronisk ikke-infeksjonell patologi, som er ledsaget av det periodiske utseendet på røde, skjellete flekker på huden. Årsaken til psoriasis er fortsatt ikke klart forstått. Imidlertid er det kjent at i utviklingen av sin forekomst ligger immunopatologiske prosesser, det vil si prosesser der immunsystemet selvstendig angriper vevstrukturen i overflatelagene av huden. Også i utviklingen av denne sykdommen viste rollen som genetiske faktorer. Psoriasisutslett (hvis vi snakker om klassisk, vanlig psoriasis) er oftest lokalisert på baksiden, midjen, ekstensorflatene på albuene, knærne. Ofte påvirker det huden i hodebunnen, og ofte går den psoriasisutslett utover sine grenser og er plassert på sin periferi i form av en slags krone (psoriasiskrone). Derfor kan ofte et slikt utslett lett ses på pannen på pannen, templene.

Huden på ansiktet i psoriasis påvirkes svært sjelden, på grunn av dette, anses lokalisering som en atypisk form for manifestasjon av denne patologien. De fleste tilfeller av slik psoriasis forekommer hos barn. Peeling av huden i psoriasis skyldes inflammatoriske prosesser som forekommer i overflatelaget - epidermis. På grunn av slike prosesser i huden blir den overdrevne dannelsen av keratinocytter (hovedcellene i epidermis) konstant observert, noe som resulterer i at hyperkeratose utvikler seg (fortykkelse av det hornete laget av epidermis). Også med psoriasis blir parakeratose observert i epidermis, en patologisk tilstand hvor keratinocytter mister sin evne til å syntetisere keratin, noe som resulterer i keratinisering i epidermis (dannelse av skalaer som danner overflatelaget av epidermis).

dehydrering

Vann til kroppen fungerer som et naturlig biologisk løsningsmiddel. Uten det kan det overveldende flertallet av biokjemiske reaksjoner (syntese, oksidasjon, spaltning, transport etc.) ikke fortsette i forskjellige celler og vev (inkludert huden). Avhengig av ulike faktorer (alder, bygg, kjønn, etc.), er gjennomsnittlig mengde vann i kroppen 50 - 80% av total kroppsvekt. Det meste av væsken i en voksen er inne i cellene, den minste delen ligger ekstracellulært og er en del av det intercellulære væsken (interstitial fluid, blodplasma, cerebrospinalvæske, etc.). Når vann blir inntatt i menneskekroppen (vannsvikt, nedsatt esophageal patency, svelging lidelse, koma) eller omvendt, hvis det er riktig eliminert (oppkast, blodtap, diaré, brannskader, polyuria, svette osv.), Oppstår dehydrering dehydrering).

I de vevene hvor det oppdages en signifikant reduksjon av væsken, reduseres alle metabolske prosesser, noe som fører til brudd på deres anatomiske struktur og funksjon. Cellene i disse vevene begynner å formere seg feil. Mellom dem er intercellulære interaksjoner forstyrret. I nærvær av vannmangel i kroppen, lider nesten alle vev og organsystemer (nyre, kardiovaskulær, sirkulasjonssykdom, lunger, nervøsitet etc.). Derfor kan det oppstå ulike symptomer under dehydrering (for eksempel svimmelhet, hodepine, hallusinasjoner, smerte i hjerteområdet, ryggsmerter, senke blodtrykk, feber, etc.). Tørrhet og flaking av huden på ansiktet (og andre deler av kroppen) er de vanligste tegn på dehydrering.

Uønskede eksterne faktorer

Uønskede eksterne faktorer (for eksempel fuktighet, lufttemperatur, ioniserende stråling, kosmetikk, narkotika, etc.) er en av de vanligste årsakene til skalering på ansiktets hud. Faktum er at disse faktorene kan ha en direkte irriterende effekt på det og provosere utviklingen av såkalt enkel kontaktdermatitt. Enkel kontakt dermatitt - betennelse i huden, som skyldes virkningen av forpliktende (ubetingede) stimuli på den.

Denne type dermatitt skal skille seg fra allergisk kontaktdermatitt, som fremkommer som følge av hudkontakt med ulike allergener (betingede eksterne faktorer). Enkel kontakt dermatitt oppstår umiddelbart etter eksponering for hudirriterende, mens allergisk kontaktdermatitt utvikler seg bare etter gjentatt hudkontakt med et irritasjonsmiddel (allergen). Enkel kontaktdermatitt er ikke en allergisk patologi og oppstår bare hvis huden (for eksempel en person) er påvirket av en aggressiv faktor (som ingen har allergier), som anses å være en irriterende irriterende.

Enkel kontaktdermatitt kan oppstå hvor som helst - hjemme, på jobb, utendørs. Mekanismen for utseendet er forbundet med overdreven eksponering av huden til enhver aggressiv faktor (for eksempel kald vind, langsiktig isolasjon, narkotika, etc.). Med en slik innvirkning blir overflatelagene i huden skadet, noe som resulterer i at det blir betent, rødt og flakket. Enkel kontaktdermatitt kan være akutt eller kronisk. I den akutte form av denne patologien (som utvikler seg for eksempel i brannskader, frostskader, elektriske skader), blir hudskall på ansiktet vanligvis ikke observert. Det er oftest funnet i kronisk kontaktdermatitt, som oppstår på grunn av den periodiske virkningen av svake, obligatoriske stimuli på huden.

 • høy eller lav luftfuktighet;
 • kaldt eller varmt klima;
 • mekanisk friksjon (med gensere og kroppskjorter med høy krage, bruk av harde skjerf osv.);
 • effekter på huden på ansiktet av ulike typer stråling (røntgen, radioaktiv, infrarød, ultrafiolett, etc.).
 • kosmetikk (fundament, ansiktsmaske, skrubbe, serum, mascara, etc.);
 • stoffer som brukes på ansiktets hud (i form av salver, kremer, geler);
 • mat (ofte på huden i form av masker);
 • bruk av hardt vann;
 • bruk av vaskemidler (såpe, dusjgeler, etc.);
 • Arbeid med forskjellige fargestoffer, løsningsmidler og maling (på jobb eller hjemme);
 • visse kjemikalier som brukes i ansiktsskjemikalie peeling prosedyrer.
 • kontakt med ulike planter (familie av milkweed, rut, ranunculus, paraply, etc.);
 • kontakt med noen insekter (larver, edderkopper, kakerlakker, etc.).

beriberi

Peeling hud kan oppstå med mangel på visse vitaminer i kroppen (en gruppe av lavmolekylære kjemikalier som spiller en nøkkelrolle i metabolismen). For eksempel kan slik peeling oppstå når det er mangel på nikotinsyre (vitamin PP eller niacin eller vitamin B3), som er en del av en rekke enzymer (hovedsakelig dehydrogenaser) som regulerer nitrogen-, lipid- og karbohydratmetabolismen i vevet ( metabolisme). Alvorlig vitaminmangel (mangel) av vitamin B3 kalles pellagra (fra italiensk. Pelle agra - grov hud). Med denne patologien blir ansiktets hud ekstremt tørr, følsom (spesielt til solens stråler og infeksjoner), hard og dekket av sprekker.

Peeling hud kan ofte oppstå med mangel på vitamin B6. Dette vitaminet, som er en bestanddel av visse enzymer (dekarboksylaser, transaminaser), er involvert i metabolisme av aminosyrer. Mangel på vitamin B6 fører til dermatitt (hudbetennelse) i ulike deler av kroppen, som er hovedårsaken til utviklingen av flaking i ansiktet. Av samme grunn kan desquamation og tørr hud også forekomme med mangel på vitamin B7 (biotin) i pasientens kropp. Dette vitaminet spiller en nøkkelrolle i metabolismen av proteiner, fett, karbohydrater og kollagensyntese. Peeling på huden av nasolabialt trekant (området mellom overleppen og neseborene), nesevinger og øyelokk er et karakteristisk tegn på mangel på vitamin B2 (riboflavin) i kroppen, som er en del (kofaktor) av ulike grupper av enzymer (hovedsakelig oksidoreduktase og dehydrogenaser) som regulerer ulike metabolske prosesser (oksidasjon av karbohydrater, fett, aminosyre metabolisme, etc.) i vev.

Hudavskalling i ansiktet kan være et tegn på vitamin A-mangel hos en pasient. Dette vitaminet er involvert i dannelsen av enzymer som blokkerer for tidlig keratinisering av epidermis. På grunn av sin mangel på pasientens hud kan derfor overdreven keratinisering og peeling begynne, noe som vil bli manifestert av tørrhet og flaking av huden på ulike deler av kroppen. En mangel på vitamin E (tokoferol) kan noen ganger også føre til flak på ansiktet. Faktum er at dette vitaminet er en naturlig antioksidant. Det hemmer (blokkerer) reaksjonene av friradikaloksydasjon i hudcellene (under disse reaksjonene blir det dannet frie oksygenradikaler i cellene under oksydasjon av umettede fettsyrer) og bidrar dermed til å stabilisere sin intracellulære metabolisme (metabolisme).

Vitaminmangel på alle ovennevnte vitaminer (B2, B3, B6, B7, A, E) er vanligvis observert i alkoholisme, underernæring (siden vitaminer for det meste må inntas fra utsiden), misbruk av ulike dietter, inntak av antibiotika (vitamin B2, B3, B6 syntetiseres i tilstrekkelig mengde av den normale intestinale mikrofloraen), gastrointestinale sykdommer (gastrointestinale kanaler), mangel på visse sporstoffer (for eksempel sink). Mangel på vitamin B7 (biotin) er en vanlig forekomst når en pasient spiser mye rå egghvite og sakkarin.

mycosis

Mykose er en smittsom sykdom hvor kroppens vev påvirkes av ulike sopp. Hvis hudinfeksjon oppstår, kalles slik mykose ringorm. På ansiktets hud kan i utgangspunktet to hovedtyper av ringorm fremkomme - versicolor versicolor og dermatophytosis av glatt hud. Flerfarget (scaly) versicolor forårsaker sopp av slekten Malassezia. Disse soppene er en del av den normale mikrofloraen i ansiktets hud og liker å leve nær kanalene i talgkjertlene. Under påvirkning av visse faktorer (redusert immunitet, hormonelle forandringer, overdreven svette, bruk av visse stoffer, etc.), begynner de å formere seg raskt, noe som resulterer i en enorm mengde av metabolitter (metabolske produkter) som er sterke irritasjon for huden. Under påvirkning av disse metabolittene blir huden betent og begynner å skrelle.

Dermatofytose resulterer fra å smitte ansiktets hud med sopp - dermatofytter som tilhører slekten Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes. Disse soppene, som setter seg på huden, begynner å utskille spesielle enzymer - keratinase, som de trenger for vekst og reproduksjon. Keratinaser, som kommer på hudens epidermis, begynner å ødelegge keratin, elastin og kollagen, som følge av hvilken peeling oppstår på den. Dermatofytose, i motsetning til lav-farget lav, er en smittsom mykotisk (sopp) infeksjon. Det kan oppstå når det kommer i kontakt med infiserte husdyr eller villdyr eller mennesker og husholdningsartikler. Også en rekke eksterne (ioniserende stråling, arbeid i fuktig miljø, husdyrhold, manglende overholdelse av personlig hygiene osv.) Og internt (immunbrist, hormonell ubalanse, alvorlig bakteriell eller virusinfeksjon, bruk av glukokortikoider, antibiotika, genetisk predisponering og andre) faktorer.

Seborrheisk dermatitt

Seborrheisk dermatitt er en patologi som er ledsaget av hypersekresjon (økt sekresjon) av talg, utviklingen på denne bakgrunn av inflammatoriske prosesser på huden på visse områder av menneskekroppen og dets avskalling. Seborrheic dermatitt påvirker oftest huden i hodebunnen og ansiktet (i øyebrynene, øyevipper, nasolabiale folder, mustasjer og skjegg). I diffuse former for seborrheisk dermatitt kan også huden i brystkjernen, navlestreng, inguinal, aksillære bretter bli betent. Hovedårsaken til seborisk dermatitt anses å være overdreven aktivering av sopp av slekten Malassezia (furfur, restricta, globosa) på hudoverflaten. Under normale forhold er disse sopp mikroorganismer en del av mikrofloraen i huden. De bor i nærheten av sebaceous kjertler, åpner på overflaten av epidermis og spiser på sebum.

Når visse gunstige forhold oppstår (overdreven sebumsekresjon, stress, lav immunitet, hormonelle forstyrrelser, virale og bakterielle infeksjoner, overdreven svetting, kulde årstider, alkoholforbruk, etc.), begynner disse soppene å formere seg og vokse aktivt. Deres vekst er ledsaget av utslipp av giftige metabolske produkter som skader epidermis og forårsaker betennelse i det, noe som resulterer i peeling av overflatelagene. Det er også bevis på at arvelige faktorer spiller en rolle i utviklingen av denne sykdommen. For eksempel, hos personer med en tredje blodgruppe, er seborrheisk dermatitt mye mer vanlig enn hos alle andre.

iktyose

Iktyose er en arvelig hudsykdom hvor normal keratinisering er forstyrret i overflatelagene av epidermis, som et resultat av hvilken det blir for tørt og skumlet. Det er mange former for ichthyosis (vulgært, X-koblet, epidermolytisk, lamellar, etc.), som avviker i kliniske manifestasjoner og årsaken som forårsaker dem. Den vanligste formen for ichthyosis er vulgær (vanlig) ichthyosis. Hovedårsaken til denne ichthyosen er en mutasjon (defekt) i genet som koder for et hudprotein - filaggrin. En slik genetisk defekt fører til svekket stabilisering og orientering av strukturelle komponenter i et annet hudprotein, keratin, som er ansvarlig for keratiniseringsprosesser i epidermis.

De første symptomene på vulgært ichthyosis, i de fleste tilfeller, vises på 1 års levetid. Mye sjeldnere forekommer sykdommen i 2 - 4 år. Både gutter og jenter har det. Den viktigste aktiviteten til patologien er notert i puberteten. Hos voksne pasienter svinder sykdommen litt og blir mindre uttalt. De viktigste symptomene på vulgært ichthyosis er tørrhet, peeling, grovhet av huden (i ulike deler av kroppen, inkludert ansiktet) og follikulær hyperkeratose (utseende av peeling - hyperkeratose - på huden).

Diagnose av årsakene til peeling hud på ansiktet

diatese

Atopisk dermatitt begynner ofte i barndommen. Det har en fase karakter av kurset (forverring av sykdommen, vekslende med normalisering av staten), en klar forbindelse med sesongen (som regel manifesterer sykdommen seg på vår og høst-vinter sesongen). I en familie har slektninger til slike pasienter (for eksempel en mor, far) nesten alltid allergiske patologier (bronkial astma, allergisk rhinitt, kontaktdermatitt, atopisk dermatitt, etc.). Pasientene selv har økt følsomhet overfor allergener (mat, ull, støv, kosmetikk, vaskemidler, medisiner, tobakkrøyk, mugg, etc.). Forverring av atopisk dermatitt forekommer ofte under påvirkning av visse provoserende faktorer (stress, fysisk anstrengelse, klimaendringer, vær, luftveisinfeksjoner, etc.).

I atopisk dermatitt kan ikke bare ansiktets hud påvirkes. Dette kan være nakken, flexor eller ekstensorflatene på lemmer, stammen, hodebunnen. De morfologiske egenskapene ved atopisk dermatitt under eksacerbasjonen er svært ofte forskjellige, det vil si at lesjonen av huden i denne patologien er ulik i naturen og ofte avviker fra tidligere manifestasjoner. I de fleste tilfeller er ansiktets hud hos pasienter med atopisk dermatitt imidlertid tørr, hovent, hyperemisk (rød), skjellende og kløende (kløende), noe som gir pasienten betydelig ubehag (spesielt om natten). Huden på ansiktet med denne sykdommen kan ikke alltid (det vil si ikke med hver forverring) bli trukket inn i den patologiske prosessen. Ofte vesikler (bobler), papiller vises på overflaten.

Ved allergisk kontaktdermatitt kan ansiktets hud også være tørr, hovent, hyperemisk (rød), skjellende og kløende, som ved atopisk dermatitt. Hovedforskjellen mellom disse to dermatittene er at kontaktdermatitt bare opptrer på stedet der direkte vekselvirkning mellom huden og allergenet oppsto (for eksempel når du bruker medisinsk salve eller kosmetikk på ansiktets hud). Allergisk kontaktdermatitt forsvinner etter en viss tid etter at allergenet har blitt fjernet fra overflaten av huden og vises aldri igjen hvis en person ser at huden ikke interagerer med den igjen.

For å bekrefte at pasienten har kontakt eller atopisk dermatitt, foreskrives en fullstendig blodtelling, en immunologisk blodprøve og hudskåringstest. Generelt viser analysen av blod i disse sykdommene en økning i innholdet av eosinofiler. En immunologisk blodprøve bidrar til å oppdage en økning i konsentrasjonen av IgE-immunglobuliner. Hudprøvingstest med atopisk dermatitt avslører sensitivitet (overfølsomhet) av huden til et bredt spekter av testet allergener (husholdning, pollen, sopp, mat, etc.). Gjennomføring av slike hudtester for kontaktdermatitt lar deg vanligvis sette et allergen, som direkte tjente som årsak til utviklingen. Også slike pasienter foreskrives feces analyse for helminths, siden parasittisk invasjon i noen tilfeller kan forårsake allergiske reaksjoner.

psoriasis

Diagnosen av psoriasis er hovedsakelig laget på grunnlag av en vurdering av pasientens klager, noen data fra historien (pasienten har slektninger med psoriasis).
Med psoriasis, vises rød-rosa, kløende, skjellende flekker (papler) av forskjellig størrelse og rund form på huden. Disse flekkene forekommer ofte i huden på ryggen, midjen, ekstensorflatene på albuene, knærne, hodebunnen, pannen, templene, nakken. I sjeldne tilfeller med psoriasis er ansiktshud involvert i den patologiske prosessen. Plasser med psoriasis har alltid en tendens til å slå sammen og forene seg i større, fokale, skumlete formasjoner - "paraffinvann". Huden i nærheten av slike utbrudd er svært følsom. I det minste hans traumer er det mindre blødninger. Plettene selv er ofte omgitt av en tynn, blek halo.

Siden psoriasis er en kronisk sykdom, er den preget av perioder med eksacerbasjoner (tilbakefall), som erstattes av perioder med remisjon (en signifikant forbedring i sykdomsforløpet). Forverring av denne sykdom er vanligvis sees i tilfeller der pasienten overfor visse predisponerende faktorer (ved bruk av store mengder alkohol, fysisk traume, infeksjoner, hypotermi, bruk av visse stoffer, forlenget eksponering til solen, spenning, etc.). I noen tilfeller er slike pasienter biopsierte (ta et vevstykke til histologisk undersøkelse) av huden for å utelukke andre mulige patologier.

dehydrering

Uønskede eksterne faktorer

Diagnose av enkel kontaktdermatitt, som oppstår som følge av eksponering av huden for uønskede eksterne faktorer, består i å vurdere symptomene og ta hensyn til anamnese data. Avskallende hud i denne tilstanden oppstår som regel nøyaktig på sin kroniske form, som vises på grunn av langvarig kontakt mellom huden og en hvilken som helst ubetinget stimulus (for eksempel kald vind, langvarig soleksponering, medikament, for ioniserende stråling, et kosmetisk, og andre. ). Ofte er denne peeling kombinert med tørrhet, ubetydelig rødhet av huden, utseendet av en liten kløe, brennende, ømhet på den.

I skader, maceration (våtmykning av huden) kan sprekker, unexpressed puffiness og lichenization (fortykning av huden) også forekomme. Enkel kontakt dermatitt vises nøyaktig på de stedene hvor ansiktets hud er i konstant kontakt med en ekstern irritasjon og forsvinner etter en stund hvis dette irriterende stoffet fjernes. Graden av flaking av huden på ansiktet avhenger alltid av typen, varigheten og intensiteten av stimuluseksponeringen for den. Det er verdt å merke seg at enkel kontaktdermatitt ikke ledsages av allergiske fenomener (for eksempel utseendet av urticaria, allergisk rhinitt, konjunktivitt, bronkial astma, etc.).

beriberi

For å få diagnosen avitaminose er det nødvendig å ta hensyn til alle symptomene som kan oppstå i slike tilfeller hos en pasient, og ikke bare tilstedeværelsen av flaky hud. For bare dette symptomet er det nesten umulig å fastslå faktum av nærvær av beriberi hos en pasient. Når avitaminosis vitamin B2 vanligvis vises konjunktivitt (inflammasjon av slimhinner i øynene), dermatitt (betennelse i hud) nasolabiale område (område som ligger mellom overleppen og neseborene), øyelokk, neseborene, vinkel stomatitt (forekomst av sår i hjørnene av munnen), keilitt (sprekker på leppene), keratitt (hornhinnebetennelse), anemi (redusert hemoglobin og røde blodceller), muskelsvakhet, katarakt, fotofobi, glossitis (tunge inflammasjon), brennende smerter i de nedre ekstremiteter.

Mangel på vitamin B3 er karakterisert ved utseendet av pasientens dermatitt (hudbetennelse), diaré (diaré), generell svakhet, sykdomsfølelse, demens, hallusinasjoner, delirium, søvnløshet, parese (ufullstendig paralyse), og paralyse av de øvre og nedre ekstremiteter, ataksi (discoordination bevegelser), tap hår, glossitt (betennelse i tungen). Med mangel på vitamin B6 på ansiktshuden utvikler ofte seboreisk dermatitt (sopp hudsykdom), anemi (redusert hemoglobin og erytrocytter), merket vekstinhibering og utvikling av organismen, irritabilitet, søvnløshet, svakhet, inflammasjon av slimhinner (øyne, munn).

Med vitamin B7 vitamin mangel utvikler en person vanligvis døsighet, utilpashed, muskel svakhet, myalgi (muskel smerte), depresjon, tretthet, redusert arbeidsevne, appetitt og blodtrykk. Huden til slike pasienter ser som regel tørr og blek ut, og det flager ofte. De faller ofte hår, negler påvirkes, tungen blir glatt og blir blek. Med mangel på vitamin A i tillegg til avskalling av huden til pasienten kan være en nattblindhet (redusert nattsyn), keratitt (hornhinnebetennelse), konjunktivitt (øyebetennelse i slimhinnen), ofte tilbakevendende bronkitt (betennelse i bronkiene), uretritt (urinrør betennelse) enteritt (betennelse i tarmslimhinnen).

Når avitaminosis vitamin E kan observeres steatose (patologi, fulgt av overdreven avleiring av fett i leveren), hemolytisk anemi (redusert antall røde blodlegemer på grunn av deres overdreven svikt), muskelsvakhet, abort hos kvinner, redusert sperm fruktbarhet hos menn, ataksi (discoordination bevegelser ), immunfeil (redusert immunitet), tørrhet og flakering av huden på forskjellige kroppsdeler, sprø negler, redusert synsstyrke, etc. For en endelig diagnose av noen av de ovennevnte avitamene nozov anbefales for biokjemisk blodanalyse for å bestemme konsentrasjonen av vitaminer.

mycosis

Med multi-farget (skummel) lav på ansiktets hud, vises skumle flekker (det kan oppstå et sted). Fargen på disse stedene varierer fra lys gul til brun. På hvit hud er disse flekkene alltid mørkere enn selve huden, og på solbrune - de er alltid lettere. Spots kan ofte fusjonere med hverandre, og danner omfattende lesjoner med skulpterte kanter. Peeling av huden med lavfargede er øm og øker alltid når du skraper (Benies symptom). Huden selv på bakgrunn av peeling kan ha en hvit, rosa farge. I svært sjeldne tilfeller rødmer det og sveller det sterkt, noe som indikerer en intensivering (økning) av betennelse på infeksjonsstedet. Det bør ikke være kløe, brennende og smerte på ansiktets hud med pityriasis versicolor (selvfølgelig, unntatt de sjeldne tilfellene når huden på infeksjonsstedet er signifikant betent).

For å bekrefte diagnosen av flerfargede lichen gjøre Balzer prøven osvechivayut de berørte hudområder Wood lampe (i disse områdene, gul eller brun gløde bør være) og produsere mikroskopisk undersøkelse av patologisk materiale som er tatt i løpet av skraper (fra infiserte områder av huden), for påvisning av sopp (slekten Malassezia ). Når du utfører prøven av Balzer, blir ansiktets hud smurt med jod, hvorpå den vaskes av og graden av farging av flakskalering vurderes. Når pityriasis psoriasis, bør disse lesjonene bli mørkere enn selve huden.

I dermatofytose vises rødlige, skjellete, ringformede flekker av forskjellige størrelser på ansiktet, som har en tendens til å vokse perifert (dvs. økning i størrelse). Disse stedene har alltid klare grenser, skulpterte kanter. De er ofte omgitt av en inflammatorisk rulle. I midten av slike steder kan sprekker, vesikler, pustler, erosjon og gråting forekomme (utslipp av serøs væske fra epidermis). På lesjonens side på ansiktets hud føles pasienten vanligvis kløende, brennende og litt sår. For å bekrefte forekomsten av dermatofytose hos ham, må han gjennomføre en mykologisk studie av det patologiske materialet tatt fra overflaten av flekkene. Hvis materialet avslører patogene sopp som tilhører slekten Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes, er det gjort en diagnose av dermatofytose i ansiktets hud.

Seborrheisk dermatitt

Med seborrheisk dermatitt, opplever pasienten skalering, kløe, rødhet i hodebunnen, ansiktet og kroppen. I denne patologien er det de områdene i huden som leveres med et stort antall talgkirtler og hår som påvirkes. På ansiktet er det vanligvis regionen øyenvipper, øyenbryn, nasolabial folder, bartender og skjegg. I utgangspunktet påvirker seborrheisk dermatitt i hovedsak hodebunnen, så det finnes flass i denne patologien. Imidlertid kan noen ganger inflammatoriske prosesser krysse grensen til hodebunnen og bli observert i pannen på pannen, templene. Det er også diffuse (vanlige) former for seborrheisk dermatitt, hvor huden i sternum, paraumbiliske, anogenitale, inguinale og aksillære bretter kan øke sammen med ansiktets og hodet.

Seborrheic dermatitt utvikler seg vanligvis under visse forhold og forhold. Oftest forekommer det hos en pasient som ikke følger regler for personlig hygiene, som bruker mye alkohol, har nedsatt immunitet, alvorlig svette, hormonelle lidelser, ulike virus- og bakterielle infeksjoner. Utseendet til seborrheisk dermatitt kan også skyldes miljøforurensning, ernæringsmessige feil, stress, lav levestandard og ugunstige levekår. For å bekrefte diagnosen av denne sykdommen er nødvendig for å Dermatoskop (mikroskopiske undersøkelser av huden ved hjelp av en spesiell enhet - en dermatoscope), Trichogramma (hår studie på et bestemt forstørrelse), komplett blodprosent (for å vurdere den generelle tilstanden av kroppen), og en blodprøve for hormoner (østrogen og androgener ).

iktyose

Iktyose diagnostiseres på grunnlag av kliniske symptomer, historie og histologiske funn av huden. De viktigste kliniske tegnene på ichthyosis er tilstedeværelsen av diffus flakering av huden, dens tørrhet og follikulær hyperkeratose (utseendet av foci av økt flaking - hyperkeratose - på huden). I ichthyosis blir huden grov, grov og lik fiskeskalaer. Lignelsen med fiskeskala er forklart av epidermisplaten med stor plate, hvor store flak av forskjellige farger og former er splittet fra overflaten. I tilfelle av vulgært ichthyosis (den hyppigste form for ichthyosis), observeres den sterkeste desquamasjonen i regionen av huden på ekstensorflatene på øvre og nedre ekstremiteter (albue og kneledd), rygg, nedre del. Ansiktets hud flager med ichthyosis oftest i tidlig barndom og pubertet. Huden på ekstensorflatene på lemmerne (for eksempel lysken, armhulen, ulnar fossae, etc.) er sjelden involvert i den patologiske prosessen. Det bør bemerkes at rødmen og hevelse i huden på bakgrunn av desquamation med vulgært ichthyosis er ganske sjelden.

Iktyose lider svært tidlig (fra 1 til 4 år). Det kan forekomme i begge kjønn med samme frekvens. Hos barn og ungdom er symptomer på ichthyose som regel alltid mer uttalt enn hos voksne. Histologisk undersøkelse av huden hos pasienter med vulgært ichthyosis kan avsløre retensjons hyperkeratose (fortykkelse av stratum corneum i epidermis med forsinkelse i separasjon fra hudoverflaten) med tynning eller fullstendig fravær av granulært lag i epidermis.

Hvordan bli kvitt huden på ansiktet på en mann?

diatese

I tilfelle kontaktdermatitt, antiinflammatorisk, antihistamin, antibakteriell (i tilfelle sekundær infeksjon) er foreskrevet. Disse stoffene er foreskrevet hovedsakelig i salver og geler. Noen ganger med kontaktdermatitt er sedativer foreskrevet for å berolige pasienten, siden kløe forårsaker betydelig ubehag. Et viktig poeng ved behandling og forebygging av kontaktdermatitt er at pasienten fullstendig unngår stoffer som forårsaker forekomsten av denne sykdommen i ham.

I atopisk dermatitt foreskrives immunosuppressive midler til pasienten (undertrykke immunresponsen), glukokortikoider (antiinflammatorisk effekt), antihistaminer, sedativer, plasmaferese, hemosorpsjon. De to siste metodene er nødvendige for å rense blodet av allergener som er giftige for kroppen. Legemidler mot atopisk dermatitt, i motsetning til kontakt, administreres hovedsakelig oralt (som tabletter) og / eller injeksjoner, inkludert intravenøst.

Noen ganger, i atopisk dermatitt, kombineres lokale og systemiske metoder for bruk av bestemte stoffer (det vil si de foreskrives både i form av salver og i form av tabletter), alt avhenger av sykdommens form og alvorlighetsgrad. Lokalt, i denne patologien, er antiinflammatoriske (topiske glukokortikoider), antihistaminer og aktuelle immunmodulatorer (calcineurininhibitorer) vanligvis foreskrevet. Alle tre stoffgruppene rettet mot eliminering av patologiske allergiske og inflammatoriske fenomen i huden. Ved akutt betennelse og fuktighet på huden (utslipp av serøs væske fra under epidermis) og skorpe anbefales det å bruke desinfeksjonsmidler (for eksempel furatsilin, rivanol, etc.) for å forhindre suppurative prosesser i huden.

Pasienter med atopisk dermatitt anbefales å forandre klimaet til varmere og mildere. Det er ønskelig at disse var kyst- og fjellagtige geografiske områder. De har også tildelt hypoallergenic diett som utelukker bruk av alkoholholdige drikkevarer, krydder, sjokolade, kaffe, sitrus, konfekt, ost, røkt produkter, nøtter, honning, melk og andre. Som med kontakteksem, er slike pasienter svært viktig å unngå allergener (Food, ull, støv, kosmetikk, vaskemidler, narkotika, tobakksrøyk, mugg, etc.), som ble identifisert som et resultat av hudskåringstester.

Flere Artikler Om Typer Acne