Grove albuer - et fenomen som oppstår ofte, men bringer ubehag til personen og ser ikke ut estetisk tiltalende. Årsakene til patologien er mange, så vel som måter å kvitte seg med. I publikasjonen vurderer vi spesielt hvorfor albuer kan bli grove og tørre, samt måter å eliminere denne vanskeligheten på.

årsaker

Som regel, hvis problemet oppdages plutselig, må årsakene søktes i det ukorrekte arbeidet til de interne sekretjonsorganene. På grunn av det faktum at metabolske prosesser forstyrres i kroppen, begynner det kornede cellelaget å øke. Dette betyr at han selvsagt ikke har tid til å skrelle seg. Som et resultat er utseendet av keratose navnet på en tilstand der tørr hud vises på visse områder av kroppen. Det er en annen patologi - hyperkeratose, i hvilket tilfelle huden flager over hele kroppen, og i denne situasjonen krever hjelp av en kvalifisert hudlege.

Noen ganger blir huden på albuene tørr og grov på grunn av den mekaniske påvirkningen. For eksempel, hvis en person ofte stoler på albuer (anta at når du arbeider på en datamaskin), er det mulig at huden endres uavhengig av kroppens generelle tilstand.

Hvis problemet oppstår som følge av mekanisk stress, er det lett å eliminere det, og det er ikke nødvendig å konsultere en lege. Fett kremer, betyr for peeling - og allerede etter et par uker vil albuene igjen bli myke og behagelige å ta på. I så fall, hvis årsaken blir en funksjonsfeil i kroppen, er det viktig å kontakte legen, da meget tørr hud kan indikere en rekke visse sykdommer.

Basert på det foregående kan det sies med presisjon at de viktigste eksterne årsakene er mangel på riktig pleie, så vel som den mekaniske effekten på huden. Men det er andre, mer alvorlige patologier som skyldes at huden på albuene begynner å skrelle seg:

 1. Hypertyreose. Hvis kroppen øker nivået på bestemte hormoner i tilfelle av forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, utløses spesielle prosesser i kroppen, som følge av at fartøyene slapper av, slutter å utføre hovedfunksjonene, noe som fører til en rekke lidelser i kroppen, hvorav det ene er hudskalling.
 2. Diabetes. En alvorlig sykdom som manifesterer seg i forstyrrelsen av alle systemer og organer, spesielt - de metabolske prosessene endres helt. Hvis du merker hyppig tørst, utbrudd av svimmelhet og ukontrollabel sult, mens epidermis flager av - dette er en grunn til å konsultere en lege.
 3. Beriberi. En av de vanligste årsakene til tørr hud er albuer. Vitaminer, mineraler, aminosyrer, mikroelementer må være tilstede i kroppen for normal drift. Ellers blir ikke bare utseendet, men også generelt velvære forverret. Ofte observeres mangel på vitaminer hos kvinner som ønsker å gå ned i vekt - på grunn av mangel på næringsstoffer i kroppen.

Sunn hud på albuer: Hvilke vitaminer trengs?

Siden avitaminose er en ganske vanlig årsak til hudproblemer, bør du vurdere hvordan vitaminer trenger spesiell oppmerksomhet for at epidermis skal gjenopprette:

 1. Vitamin C. Tar en aktiv rolle i stoffskiftet i vevet - hvis det ikke er nok i kroppen, kan huden begynne å knekke og skrelle.
 2. Retinol. Med sin mangel regenererer huden mye langsommere, og dette betyr at en person vil bli forstyrret ikke bare av tørrhet, men også av sprekker som vil helbrede lenge.
 3. Vitamin E. Den sterkeste antioksidanten som er viktig for hver person. Forhindrer aldring av vev og hud, akselererer peeling av døde celler i epidermis.

Det er viktig! Alle de ovennevnte vitaminer kan enkelt kjøpes på apoteket. Men du må drikke dem i henhold til instruksjonene og egenskapene til kroppen, ellers kan hypervitaminose utvikles. Derfor, før du begynner å bruke slike legemidler, er det tilrådelig å konsultere legen din.

Årsaker til tørre albuer i hunnen

I utgangspunktet er kvinnens hud mye tynnere enn kvinner, og dette betyr at huden vil forverres raskere. Det er derfor menneskene i den vakre halvdelen av menneskeheten trenger en spesiell og grundigere pleie av epidermisene.

I utgangspunktet er årsaken til patologien fysiologiske årsaker, nemlig:

 1. Anemi. Hvis det ikke er nok jern i kroppen, forstyrres stoffskiftet, og derfor blir huden uklar, raskt aldrende. På albuene endres derfor epidermiene sin struktur.
 2. Problemer med hormonell bakgrunn. Under voksen alder, under graviditet, under menstruasjonen - nesten hele livet, varierer hormonnivået i kvinners blod. Alle disse forholdene kan ikke påvirke tilstanden til epidermis.
 3. Misbruk av kjemikalier. Hver kvinne elsker å suge i et varmt bad med duftende skum - det slapper av, beroliger. Men ikke glem at geler og skumbad kan tynne huden betydelig - det er nødvendig å legge til essensielle oljer i badekaret. Vaskemidler til oppvask og rengjøring er svært aggressive for huden, ikke bare av albuer, men også av hender. Under rengjøring er det nødvendig å bruke vernehansker.

I overgangsalderen hos kvinner er det også mulig å merke seg en betydelig reduksjon i hudens funksjoner, det blir mye tørrere og mister sin elastisitet. Det totale nivået av alle hormoner begynner å forandre, og dette påvirker først og fremst tilstanden til huden, neglene og håret. I slike tilfeller er problemer med epidermis langt fra det eneste symptomet på problemer med hormonell bakgrunn. Også en kvinne kan oppleve disse symptomene:

 • sterke varme blinker;
 • redusert ytelse;
 • døsighet;
 • humørsvingninger, tårefullhet.

Etter at barnet er født, endres kvinnens hormoner, noe som kan provosere økt tørrhet i huden. Det samme gjelder for graviditet og amming. Det er viktig å gi moren et fullverdig kosthold - så snart hormonbakgrunnen kommer tilbake til normal, normaliserer hudtilstanden også.

Årsaker til tørre albuer i hannen

Menn lider ofte av tørre albuer på grunn av ytre stimuli, for eksempel lener de albuene på bordet mens de spiser, ser på TV etc. På grunn av det faktum at i et sterkt kjønn er kroppsvekten ganske høy, albuer opplever en økt belastning, og derfor begynner de å skrelle, hudspråken etc.

Takket være forskningen har det blitt fastslått at menn ofte besøker bad og badstuer - i etableringer av denne typen alltid klorerte vann, og dette fører uunngåelig til alvorlig tørrhet i huden. I tillegg betaler menn sjelden oppmerksom på huden - ikke alle bruker pleieprodukter, etc. Og dette er viktig fordi epidermis blir grov og flakket i fravær av riktig fuktighet.

Det er også sykdommer som kan forårsake keratose hos både menn og kvinner:

 • genetisk predisposisjon;
 • virkningen av aggressive miljøfaktorer;
 • soppsykdommer;
 • sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen;
 • zoster;
 • Sesari syndrom.

Hypervitaminose kan også forårsake skade på albuehuden.

Hvordan bli kvitt hudflingning: behandlingsmetoder

Hvis du er bekymret for dette problemet, bør du konsultere en lege. Dette kan være en terapeut - han vil utnevne generelle studier, eller du kan gå direkte til en endokrinolog eller en hudlege.

For å finne ut årsaken til patologi må du som regel gå gjennom følgende studier:

 • hormonanalyse;
 • hud skraping;
 • fullfør blodtall.

Ifølge resultatene av studien, vil legen foreskrive behandling, fordi hvis årsaken til de grove albuene ligger nettopp i kroppens svikt, er det nødvendig å eliminere ikke eksterne årsaker, men å påvirke faktorene som provoserer problemet.

Terapi er som regel foreskrevet som følger:

 • bruk av vitaminkomplekser;
 • hormonelle stoffer;
 • antifungal medisiner;
 • eksfolierende og fuktighetsgivende kosmetikk.

Legen vil også foreskrive et spesielt diett. Kostholdet skal inneholde nøtter, friske grønnsaker, kaldpresset vegetabilsk olje, ulike typer grønnsaker, lever og kyllingegg. Slik mat inneholder en stor mengde vitaminer, og vil derfor tillate å eliminere deres mangel i kroppen.

Hvis det ikke finnes patologier i pasientens tilstand, vil det være viktig for ham å besøke kosmetologens kontor. Spesialisten vil foreskrive spesielle prosedyrer som vil gjenopprette glattheten i huden, gjør den smidig og myk til berøring.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

 1. Å dampe huden - for dette kan du ta et varmt bad, eller hold albuene over badekaret med varmt vann.
 2. Deretter skal dampet hud skylles ordentlig med en grov børste.
 3. Klipp en sitron i halv og fest den til huden - minst 20 minutter.
 4. Etter at du har brukt mandelolje på huden din, kan du bruke glyserin eller en hvilken som helst krem ​​som inneholder petroleumjell.

Tørr albuehud er ikke et så stort problem hvis du kan være oppmerksom på det i tide. Lag fuktighetsgivende komprimerer, bruk pleieprodukter - og i dette tilfellet truer keratose deg ikke. Hvis alt annet feiler, og patologien fortsetter å være urolig, er det nødvendig med konsultasjon med en spesialist.

Grov, mørk og tørr hud på albuer: årsaker og behandling. Peeling krem ​​og skikkelig pleie

Den ujevne huden på albuene er et problem for mange. Disse stedene gir sjelden oppmerksomhet, fordi de vanligvis er skjult for visning. I tillegg til tørrhet, endres fargen på huden. Det blir grått eller skaffer seg en annen skitten som ikke kan vaskes.

Som et resultat oppnås en slurvet utseende. Hvis du har tørr hud på albuene, vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne ut årsaken og, om nødvendig, velge riktig behandling.

Hovedårsakene til peeling og tørr hud på albuene

En av de vanligste årsakene til at huden på albuene tørker og skiller seg ut, er ofte bading. Kvinner er spesielt utsatt for dette, siden det øvre laget av epidermis er per definisjon mer følsomt, og de bruker ofte en rekke vaskemidler som inneholder alkalier. På menn er årsaken ofte mekanisk - for eksempel på bordet med albuene. I mangel av skikkelig omsorg begynner hendens hud å klø, smerte og til og med sprekke. Ofte er ubehaget ledsaget av rødhet eller mørkhet.

Før du blir kvitt svarte albuer eller røde flekker på huden i disse områdene, må du gå til en spesialist så snart som mulig for å finne ut den sanne årsaken.

ADVARSEL! Noen ganger kan selvbehandling hjemme bare skade seg, hvorfor du bør konsultere en lege, hvem vil fortelle deg hva du skal gjøre er absolutt ikke verdt det.

Hva er årsaken til mørke albuer, og hvordan bli kvitt dem

Før du begynner å behandle tøffe og mørke albuer, bør du finne ut om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Det er nødvendig å konsultere en endokrinolog her, siden hormonproblemer ikke kan helbredes alene. Legene sier at problemhud kan være et av symptomene på alvorlige sykdommer som diabetes eller anemi. Hvis på høyre eller venstre albue dannet skorpe, flekker eller skrubber, bør du kontakte din hudlege.

Vannets rolle i kroppen

Det er viktig å huske at helsen til epidermis er direkte avhengig av bruk av vann som er involvert i stoffskiftet. Tilstrekkelig bruk av vann gir huden elastisitet og regelmessig cellefornyelse, noe som direkte påvirker utseendet. Et tilstrekkelig daglig inntak for en voksen er 1,5-2 liter per dag, eller 2-2,5 liter for personer med en aktiv livsstil.

Feil diett

Dårlig monotont diett, med mangel på vitaminer A, E, D og keratin, ofte ledsaget av grov hud på albuene. I dette tilfellet er løsningen å justere strømforsyningen. For å kompensere for mangel på næringsstoffer, bør du spise følgende matvarer:

 • Vitamin A: gulrøtter, aprikoser, gresskar, spinat, persille, lever, fiskeolje, eggeplommer. Dette vitaminet bremser aldring og bidrar til dannelsen av nye celler.
 • E-vitamin: solsikke- og soyabønneolje, mandler, margarin, frokostblandinger og belgfrukter, brusselspirer, brokkoli, fjellaske, villrose, frø av epler og pærer. Det senker også aldringsprosessen, forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Vitamin D: Hestekjøtt, ost, råolje, grønnsak og smør, sjømat. Dette vitaminet øker motstanden mot hudsykdommer.
 • Keratin: meieriprodukter, biff og kylling, røde grønnsaker, gulrøtter.

Hos kvinner

Hvis legen ikke har avslørt noen sykdommer, er det grove albuer et tegn på skånsom behandling av huden. Det kan være mange grunner: hyppig kontakt med vann fra springen, klor, hvorfor huden blir tørr og til og med mørkere, temperaturfall og andre klimaendringer, klær av syntetisk eller kosmetikk av dårlig kvalitet kan vises. Dette skyldes et brudd på vannfettbalansen i huden.

Under graviditet

Under graviditeten endres hormoner, og de fleste av ressursene i en kvinnes kropp er brukt på dannelsen av fosteret. Av denne grunn er tørr hud på albuene eller mørke flekker på disse stedene et av de vanligste problemene for kvinner i situasjonen. Hva skal vi gjøre i dette tilfellet, vil vi beskrive mer detaljert i denne artikkelen.

Hos menn

Hvis kvinner tørrhet ofte skyldes feil omsorg, så for menn - på grunn av hans fravær. Ofte holder de ikke oppmerksom på problemet før huden hardner til det ser ut til sprekker, og begynner ikke å forårsake ubehag, eller til en sterkt merkbar endring i farge til brun eller svart.

Hos barn

Problemet med tørre albuer står overfor ikke bare voksne kvinner og menn, selv barn er ikke forsikret mot grov hud på disse stedene. Hvilket barn hadde ingen problemer med epidermis? Deres hud er mer følsom enn hos voksne, og immuniteten er mindre stabil, og derfor kan mørke områder av hendene vises.

VIKTIG! Et besøk til legen anbefales sterkt for å sikre at sykdommen ikke er årsaken. Spesielt hvis et barn har skorpe eller farget flekker. Du bør ikke smøre salven til andre formål og engasjere deg i selvbehandling. Spesialisten vil fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre, hvordan du skal behandle og hvilke stoffer du skal ta.

Forebygging av tørrhet og mørkhet

Hvis problemet med tørr hud på albuene ikke er kjent for deg, eller du nylig har fullført behandlingen, vil følgende regler bidra til å forhindre at det kommer tilbake:

1. Bruk klær laget av naturlige materialer. Syntetiske stoffer irriterer huden, og kan til og med bidra til utseendet av en allergisk reaksjon, spesielt hos barn.

2. Bruk en nøytral pH eller fuktighetsgivende såpe. Sørg for å bruke ekstra fuktighetskrem etter å ha badet, eller legg til forskjellige kosmetiske oljer direkte til vannet.

3. Bruk skrubbe. Små partikler renser det øverste laget av epidermis fra døde celler, og på den måten akselererer prosessen med utveksling.

4. Lag spesielle bad for albuer (oppskrifter finner du nedenfor).

Behandling av tørr og grov hud på albuene

For å bli kvitt problemet med tørre albuer, er det to måter å behandle: Ved hjelp av legemidler foreskrevet av en lege basert på resultatene av undersøkelsen eller hjemme. Ved oppdagelse av sykdommer, bør behandlingen foregå i henhold til legenes instruksjoner. Behandlingen hjemme kan bare startes hvis spesialisten ikke har funnet noen helseproblemer.

VIKTIG! Følg doserings- og medisineringstiden foreskrevet av legen din, ellers kan du bare forverre tilstanden.

Trenger jeg å ta medisiner

Ikke i noe tilfelle kan ikke ta medisiner uten spesialist. Også under graviditet bør ikke behandles alene, fordi et overskudd av visse vitaminer kan føre til brudd på dannelsen av fosteret.

Typer medisiner

Antihistaminer er foreskrevet hvis årsaken til herdet hud er allergi eller eksem. Ved feilaktig assimilering av mikroelementer, er lakto- og bifidobakterier foreskrevet. Hvis tørrhet skyldes en endret hormonell bakgrunn, utnevnes deres erstatninger.

Vitaminkomplekser

På grunn av det faktum at ofte endringer i albuens integument er en konsekvens av underernæring og mangel på vitaminer, løses problemet ved å fylle dem på nytt. Vanligvis begrenset til korreksjonsmenyen, men hvis mangelen på elementer er signifikant, er det verdt å ta vitaminer.

Helbredende kremer og salver

De beste kremer og salver

 • "Lipikar" (la roche-posay) - bryr seg om tørr og irritert hud utsatt for atopisk dermatitt. Intensivt fuktighet, umiddelbart lindrer, lindrer kløe og irritasjon. Du starter opp i form av en emulsjon, såpe, gel, balsam og krem. Passer både for voksne og barn.
 • "Radevit" - har anti-inflammatorisk, fuktighetsgivende antipruritisk effekt. Normaliserer prosessen med fornyelse av hudceller, forbedrer beskyttelsesfunksjonen. Salve hvit. Kontraindisert hos gravide kvinner.
 • "Bepanten" - lindrer irritasjon, akselererer helingen av sprekker. På grunn av komplett mangel på konserveringsmidler egnet for små barn og gravide.

Kosmetiske produkter

Når du kjøper en kosmetikk, vær oppmerksom på sammensetningen. Det bør inneholde naturlige ingredienser, for eksempel:

 • Utdrag av agurk, cornflower, succession, linfrø, løvetann, havre, etc;
 • Oljer av ulike frukter og steiner;
 • Aloe juice;
 • Vitaminer A, E, C (med deres mangel på kroppen);

For kløe og rødhet, gi preferanse til inflammatoriske matvarer. For hud, hvis tørrhet er et resultat av hyppig bading eller feil omsorg, er lys, fuktighetsgivende kremer og lotioner egnet for sommeren og fettkrem til vinteren.

De beste fuktighetsgivende masker

 • Kremmaske nærende "Sjokolade" (Velinia) - forbedrer hudens generelle tilstand og tonen, normaliserer cellefornyelse. Inneholder hvetekim olje, bivoks og vitamin E.
 • Dyp fuktighetsgivende kremmaske med aminosyrer og hyaluronsyre (New Line) - lindrer betennelse og irritasjon, forbedrer mikrosirkulasjonen, fukter. Inneholder D-panthenol, havre ekstrakt, løvetann ekstrakt, soyaolje.
 • Fuktighetsgivende kremmaske med hyaluronsyre og alger (bark) - gjenoppretter epidermishydrobalansen, aktiverer den naturlige mekanismen for fornyelse av hudceller, forbedrer tonen. Inneholder algenekstrakt, aminosyrer, melkesyre.

Den beste lysende masker

 • Cream-mask "Exfoliant" med fruktsyrer (bark) - exfoliates døde hudceller. Inneholder allantoin, som bidrar til rask regenerering av huden.
 • Depigmenterende kremmaske (Premium) - undertrykker produksjonen av melanin.
 • Dermalt aktiv kremmaske med arbutin (BeautyMed) - hvitt huden raskt, har en beroligende effekt.

Beste peeling

 • Peeling "Fruit Peel" for kroppen med fruktsyrer (Aravia Organic) - effektivt renser huden, forbedrer elastisiteten.
 • Krosset alunstein (Charme d * Orient) - beroliger, dypt renser, bekjemper betennelse.
 • Body Peeling (Organic Shop) - en serie rensemidler for huden basert på naturlige ingredienser. Blant linjen vil du sikkert velge en som du har til din smak.

Hjemmebehandling: masker og bad

De mest effektive hjemmemasker for hudproblemer i albuene

Mask med honning og mandelolje

Honning og mandelolje i like deler for å blande, litt varme. Påfør på albuer. Første vikle med plastfolie, og på toppen av en hvilken som helst klut (praktisk å ta et skjerf). Hold minst en time, du kan gå på hele natten. Gjenta prosedyren annenhver dag, 7-10 ganger.

Mask med honning og poteter

Skal poteter, rist dem. Legg til en skje med honning og søk i 30 minutter med plastfolie. Vask av med varmt vann.

Mask med honning og aprikos

Grind kjøttet av aprikoser, varme over lav varme i 5 minutter eller 15 sekunder i mikrobølgeovn. Legg til en spiseskje av enhver kosmetisk olje (kan være vegetabilsk). Påfør blandingen på albuene og hold i 30 minutter.

De samme kosmetiske oljene kan brukes separat, bare gni dem inn i problemhuden.

Bad for å bekjempe tørr hud

Oljebad

Oljer kan brukes separat, men de kan også brukes til å forberede bad. Bare legg romtemperaturoljen til en beholder med vann. Varigheten av prosedyren er minst 15 minutter. Slike bad kan gjøres hver dag. Som et forebyggende tiltak, er det nyttig å gjøre dem minst en gang i uken.

Stivelse bad

I 1 liter varmt vann, rør 4 ss stivelse til helt oppløst. Varigheten av badet er også 15 minutter. Etter at du har skyllet huden med kaldt vann, spredt med en nærende krem.

Selv en liten stund som tørr hud kan være et symptom på alvorlige sykdommer. De er alltid lettere å unngå enn å kurere, så følg forebyggende tiltak og husk at hver del av kroppen trenger omsorg.

Hvorfor huden på albuene er tørr og grov

Selv hos unge jenter er huden på albuene tørr og altfor pigmentert. Om vinteren løses problemet ved hjelp av lange ermer av klær, men i vår og sommer vil det ikke fungere for å dekke opp stygge sprekker.

Mange kvinner tar vare på albuene sine - de bruker en nærende og fuktighetsgivende krem, gjør nyttige masker med vegetabilske oljer. Men fra alle disse kosmetiske manipulasjonene er det lite fornuft, hvis årsaken til peeling er en latent sykdom.

årsaker

Selv i veldig fete mennesker, er huden på albuene tynn og tørr, leddbenet føles rett under det. I alle lag av epidermis av denne delen av kroppen er fettvev og talgkjertler helt fraværende, som i øynene. Men kvinner tar vare på huden under øynene nøye, men de glemmer albuene i det hele tatt og bare noen ganger fukter dem.

Mangel på omsorg er hovedårsaken til:

 • små utslett,
 • sprekker,
 • grove skalaer på denne delen av kroppen.

Men det er andre farligere faktorer av hudrøykhet:

 1. Hypertyreose. Ved forstyrrelser i hypofysen, hypotalamus eller skjoldbruskkjertelen i blodet, øker konsentrasjonen av tyroksin og triiodotyronin raskt. Kroppen starter prosessen med vasodilasjon, hvor de glatte muskler i blodkarene slapper av, slutter å utføre sine funksjoner.
 2. Diabetes mellitus av noe slag. Sykdommen ledsages av alvorlige metabolske forstyrrelser av fett, karbohydrater og proteiner. Et forhøyet glukoseinnhold oppdages i blodet, og insulinproduksjonen reduseres. Tørr hud på albuene kan være en grunn til å gå til legen for medisinsk hjelp.

Ofte er årsaken til peeling av huden mangel på vitaminer. Disse biologisk aktive stoffene kan absorberes dårlig i mage-tarmkanalen, eller de er ikke nok i mat.

Når kvinner er glad i monotone dietter, har de mange feil på huden.

De viktigste vitaminene:

 • Ascorbinsyre. Vitamin C er aktivt involvert i riktig bindeveske. Mangel på askorbinsyre fører til forstyrrelser i vevmetabolismen, hvor huden blir tynnere og dekket av små sprekker.
 • Vitamin A. Med mangel på retinol i kroppen, reduserer cellens evne til å regenerere. Sprekker og sår heler ikke i lang tid, og tørr hud på albuer ser ut som pergamentpapir.
 • Vitamin E. Mangelen på denne kraftige antioksidanten påvirker øyeblikkelig huden, spesielt den tynneste. Tocopherol beskytter cellene i de dype lagene i epidermis fra for tidlig aldring, fremmer vævsheling, fjerner døde flak.

Tørr albuehud er funnet hos både kvinner og menn. Årsakene til keratinisering og tynning av de øvre lagene i dermis kan variere avhengig av kjønn.

Hos kvinner

Naturen er urettferdig mot det rettferdige kjønet - i utgangspunktet er huden mye tynnere og gjenstand for raskere aldring.

Ofte avhenger det av fysiologiske årsaker:

 1. Anemi. Åpen eller skjult blødning fører til akutt jernmangel i menneskekroppen. Dette kjemiske elementet spiller en viktig rolle i stoffskiftet. Jernmangel fører til tynning av alle lagene i epidermis, huden blir tørr, blabby og grå. Månedlig blødning hos kvinner kan være ledsaget av latent form for anemi.
 2. Hormonale svikt. Gjennom hele hennes liv opplever en kvinne en økning eller reduksjon i østrogenivået i blodet: når du vokser opp, graviditet, menstruasjon, overgangsalder. Slike hormonelle støt påvirker alltid hudens tilstand negativt.

Det er ingen hemmelighet at kvinner er fans av varme bad med duftende skum og duftende tilsetningsstoffer.

Vaskemidler fungerer som aggressorer i forhold til dette området av huden, og vann inneholder ofte et overskudd av klor.

Hos menn

Menn liker å se på tv med hodene sine proppet på sine håndflater. Samtidig er albuene montert på en hard, hard overflate av bordet og er under økt stress.

Denne vanen er også karakteristisk for kvinner, men det sterkere kjønn har større kroppsmasse, og huden på albuene blir utsatt for sterkere kompresjon.

Menn besøker oftere:

 • sports trening;
 • svømmebassenger;
 • badstuer, bad.

Etter alle disse behandlingene, tar menn en varm dusj. Tørr damp og klorert vann tørker sterkt og tynner huden på albuene.

Årsakene til tørr hud på albuene finnes i arvelige hudsykdommer diagnostisert hos kvinner og menn.

Hudavgrensing er et symptom på atopisk dermatitt, en alvorlig sykdom med allergisk opprinnelse.

Video: Nyttig informasjon

Hva å gjøre når tørr hud vises på albuer

Etiologien av utseendet på tørr hud på albuene er individuelt for hver person. For noen, vil vanlig inntak av komplekse vitaminer være nok, og noen vil ha en lang og vanskelig medisinering.

Fjerne årsaken

Ofte, små sprekker, kviser og ikke-helbredende sår signaliserer en person om tilstedeværelsen av en skjult alvorlig sykdom.

Etter å ha besøkt legen vil du trenge:

 1. passere biokjemisk blod og urintester;
 2. bli testet med ultralyd, magnetisk resonansavbildning eller datatomografi.

Moderne diagnostiske metoder tillater å bestemme de minste endringene i vevet i endokrine kjertler og viscerale organer. Prosedyrene tar ikke mer enn en time, og etter å ha studert bilder av høy kvalitet, vil legen foreskrive riktig behandling.

medisiner

Hvis en person ikke finner alvorlige patologier, bør du kontakte din hudlege for verktøy som hjelper til med å eliminere overdreven tørrhet i huden. Dette kan være stoffer for intern og ekstern bruk.

Til midler for oral administrasjon inkluderer:

 • antihistaminer for mistenkte allergiske komponenter i epidermis grovdannelse: Claritin, Suprastix, Zodak, Zyrtec, Fexofast;
 • et kompleks av mineralstoffer og vitaminer for mettende kroppsvev med nyttige stoffer: Selmevit, Complivit, Vitrum, Centrum, Duovit;
 • jerntilskudd for tung blødning under menstruasjon: Ferrum-lek, Sorbifer, Fenuls.

Farmasøytiske preparater for ekstern bruk eliminerer årsaken til tørr hud:

 1. fede salver og kremer med vitaminer: Radevit, Aevit, Bepanten;
 2. salver og kremer med medisinske planter med antiallergiske og fuktighetsgivende egenskaper: La Cree, Foretal, Gistan, Boro plus;
 3. salver som inneholder stoffer som kan eliminere peeling av huden og gjenopprette det øvre laget av epidermis: salicylic pasta, sink salve, resept salve med bjørk tjære.

Alle farmasøytiske preparater kan eliminere tørr hud på albuene bare med vanlig bruk. Under behandlingen er det nødvendig å redusere bruken av alkoholholdige og koffeinholdige drikker.

Finn ut hva som forårsaker fet hud. Hva skal være sminkebasen for fet hud? Detaljer i artikkelen.

Folk oppskrifter

For å eliminere dette kosmetiske problemet kan du forberede følgende medisinske legemidler:

 • 2 ss. skje aloe juice blandet med 3 ss. skjeer med rømme og 1 ts olivenolje; å gni inn i dette området om morgenen og om kvelden;
 • 1 ts sitronsaft blandet med 2 ss. skjeer "Babykrem" og 1 ss. skje av potetstivelse; Påfør masken og hold den til tørr;
 • bland 2 ss. skjeer av aprikos, drue frø, jojoba, mandel og hamp kosmetiske oljer, varme i et vannbad; Gni varm homogen blanding i huden flere ganger om dagen;
 • sett i en termos 1 ss øl, salvie, kamille, marigold, halvbrent og hell 0,5 kopper kokende vann; insistere 3 timer, press og smør huden 6-7 ganger i løpet av dagen;
 • 2 ss. Skjeer av farmasøytisk tykk vaselin blandet med 1 ss. skje blomst honning og 3 dråper havtorn olje; gni inn i huden om natten.

For å oppnå den beste terapeutiske effekten, kan du alternere folkemidlene.

Foto: Bad for albuer

Kosmetiske produkter

Bemerkelsesverdig bidra til å håndtere problemhud på albuene, nærende kosmetiske kremer av russisk eller utenlandsk produksjon.

Når du kjøper, må du være oppmerksom på sammensetningen - det meste må være representert av ekstrakter fra medisinske urter eller andre plantekomponenter.

Det er ønskelig at krem, maske eller peeling inkludert:

 1. agurk ekstrakt;
 2. havtorn frukt frukt olje;
 3. aloe juice;
 4. cornflower ekstrakt;
 5. linfrø ekstrakt;
 6. utdrag av serien;
 7. kosmetiske oljer fra frukt og steiner.

Jo mer av disse komponentene vil bli inneholdt i et kosmetisk produkt, desto mer effektivt vil det virke på tørr hud. Det er verdt å se på de lysende fuktighetsgivende lotionene og serumene: Noen ganger er de egnet for grov hud på en kvinne.

Vannets rolle

Den daglige menneskelige rasjonen skal omfatte 2 liter rent, ikke-karbonert vann uten salter.

Vann i kroppen:

 • deltar aktivt i stoffskiftet;
 • fremmer absorpsjonen av biologisk aktive stoffer;
 • hjelper celler til å bli oppdatert;
 • hindrer aldring av huden.

Vev reagerer dårlig på mangel på vann - de mister elasticiteten, blir rynket og avtagende. Konsentrasjonen av frie radikaler øker i blodet, de viktigste skyldige i aldrende hud, spesielt så tynn som på albuene.

Se hvordan du gjør en lotion for fet hud hjemme. Hvordan velge en krem ​​for fet hud? Svaret er her. Hva er bedre pulver eller concealer for fet hud? Detaljer nedenfor.

forebygging

Tørr hud på kvinnens albuer vil ikke vises hele året, hvis du følger noen enkle regler:

 1. om morgenen og om kvelden for å smøre problemområder med din favoritt nærende krem;
 2. En gang i uken å skjemme bort albuens hud med masker med kosmetiske oljer;
 3. tar et bad og bruker peeling, kan du ikke glemme albuene;
 4. inkludere frisk frukt og grønnsaker i kostholdet ditt;
 5. drikke rikelig med rent vann
 6. å være i solen, dekke albuene dine;
 7. begrense mengden alkohol forbrukes og sterk kaffe.

For å forbedre tilstanden på huden på albuene, bør du ta en kontrast eller avslappende dusj.

Tørr og løs hud på albuene hos kvinner reduserer livskvaliteten betydelig, påvirker selvtillit. Litt tålmodighet, innsats og kosmetikk av høy kvalitet vil bidra til å glemme dette problemet for alltid.

Tørr hud på albuene: Metoder for behandling med legemidler og folkemidlene

Albuen er kanskje den mest umerkelige delen av armen. Ofte blir han oppmerksomheten bare når noen smertefulle symptomer oppstår. Sistnevnte kan imidlertid ikke oppstå på grunn av mangel på omsorg, men på grunn av sykdommen, som vil bli diskutert senere. Du vil også lære å håndtere et symptom.

Symptombeskrivelse

Først er huden på albuene grovere og tykkere enn på resten av armen. Dette skyldes det faktum at på bendens sted - albueforbindelsen, blir den utsatt for konstant strekking, og blir så sterk som mulig - tykk og grov. I tillegg er det ganske mange sebaceous og svettekjertler i dette området, så naturlig smøring er rett og slett ikke nok.

Under den tørre huden på albuene innebærer en slik tilstand som bringer ubehag:

 • merkbar fortykning og grovdannelse;
 • grovhet, bokstavelig talt lettelse;
 • peeling, og skalaene eksfolierer med stor vanskelighet, smertefullt, i noen tilfeller når peeling ser ut blødning;
 • sprekker i huden, noen ganger dypt;
 • kløe - oppstår vanligvis med rikelig peeling;
 • mørkere - for langsom oppdatering av det øvre laget fører til akkumulering av kåt skalaer. Følgelig endres fargene på dette nettstedet - huden blir grå eller brun;
 • rødhet og ømhet er vanligvis tegn på en sekundær infeksjon.

Grovhet, sprekker og kløe på albuene vises uansett hudtype. Videre er det ikke noe som tyder på at eierne av fet hud, dette fenomenet er mindre vanlig.

Årsakene til utseendet på denne irriterende mangelen på svært variert.

 • Ofte er utseendet på tørr hud forbundet med utilstrekkelig omsorg. Det tettere og tykkere øvre laget fornyes for sakte. Dette fører til fortykning av huden, forurensning og utseende av sprekker, siden fuktighetsinnholdet i det kåte laget i prinsippet er svært lite - 7-10%.

For å unngå problemer, er det mer enn nok å regelmessig skrubbe albuene dine - 1-2 ganger i uken, og smør med fuktighetskrem.

 • En annen vanligste årsak er en elementær mangel på vitaminer. Huden er kjent for å være en beskyttende barriere, og mottar næringsstoffer på en gjenværende basis. Hvis det er mangel på vitaminer og mineraler i kostholdet, vil de først og fremst bli brukt på viktige områder - for å sikre at indre organer fungerer. Følgelig, med konstant underernæring blir huden mer tørr, tynn og grov, ikke bare på albuene, men sistnevnte er en slags "første klokke".

Den vanligste årsaken er mangel på vitamin D og A. Derfor på våren er dette symptomet observert i bokstavelig talt hver andre person - mangel på sol påvirker den.

 • Utseendet til grove og sprukne albuer blir lettere av rent mekaniske grunner, for eksempel vanen med å hvile albuer på bordet mens du arbeider.
 • For ofte bad, samt besøk til bassenget med høyt klorert vann, irriterer huden i samme grad og kan også føre til tørking og grovdannelse av huden.

Mulige sykdommer

Og utilstrekkelig omsorg, og syntetisk klær, og til og med feil diett å fikse er ganske enkelt. I dette tilfellet vil hudtilstanden på albuene gjenopprette seg selv. Det samme fenomenet kan imidlertid observeres i en rekke sykdommer.

 • Dermatitt er en inflammatorisk sykdom i huden, som skyldes et bredt spekter av mekaniske og kjemiske faktorer. Kompleksiteten til sykdommen er aktiveringsmekanismen: Dermatitt er sykdommer, som er basert på en umiddelbar eller forsinket allergisk reaksjon.

Manifiserer dermatitt i form av utslett, kløe, hevelse, noen ganger betennelse og feber. Det er akutt og kronisk dermatitt. Sistnevnte manifesterer seg sakte, svakt uttrykt, men konsekvensene er svært vanskelig å behandle.

 • Hyperkeratose - et brudd på mekanismen for peeling av det øvre kåte laget av huden. I dette tilfellet dør skalaene til de er helt tørre, de adskiller seg ikke, men akkumuleres. Som et resultat, blir huden grov, tørr, dekket av smertefulle sprekker på steder med den største strekk av huden - albuer og knær.
 • Psoriasis - røde flekker med spesiell "voks" blomst, bestående av små hvite og grå skalaer. Albuefuglen blir oftest det første fokuset på sykdommen. Sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle, tilbøyelig til å komme tilbake og leverer ikke bare fysisk, men også psykologisk ubehag. Hudpleie påvirket av psoriasis bestemmes av behandlende lege.
 • Eksem - vanligvis forekommer utslett i områder utsatt for provoserende faktor. Men hvis vi snakker om soleksem, blir også albuer påvirket.

Ikke bare hudsykdommer kan føre til herding av huden. Det er ganske mange sykdommer for hvilke endringer i huden er et av symptomene.

 • Anemi - blep og tørrhet i huden er ledsaget av kortpustethet, konstant tretthet, svimmelhet, menstruasjonssykdommer hos kvinner.
 • Hypothyroidism - Ved funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, hypothalamus, hypofyse, taper de glatte muskler i blodkarene deres tone, noe som fører til de mest varierte lidelsene. I tillegg fører det til tørr hud, brittleness og tap av hår og negler.
 • Diabetes - provoserer forstyrrelser i prosessen med metabolisme av fett, karbohydrater, proteiner. Tørr hud og utseende av sprekker - ikke den verste konsekvensen av sykdommen.
 • Autoimmune sykdommer - sklerodermi, for eksempel. Med dette angrepet blir cellene av sin egen organisme utsatt. Hyperkeratose på albuene er et typisk tegn på patologi.

Les også om behandling av tørr seboré i hodebunnen på denne adressen.

Hvis årsaken til forkjøling av huden på albuene er en sykdom, gjøres alle anstrengelser for å behandle sykdommen.

Behandlingsmetoder

Under behandlingen skal forstås som virkningen på den primære sykdommen - eksem, dermatose, anemi og symptomatisk behandling. Og for sistnevnte er det nødvendig med spesielle forberedelser. I tillegg kan medisinske salver og kremer ikke brukes kontinuerlig: så snart symptomet forsvinner, bør søknaden bli forlatt.

Les også om tørr hodebunn her.

medisiner

Preparater av denne typen er konvensjonelt delt inn i to typer: med antibakteriell virkning og sikrer restaurering av huden. I dette tilfellet vil kroppskremer for tørr hud også være effektive.

 • Pitival er et stoff med antifungal og antibakteriell effekt. Deres bruk er tilrådelig i tilfelle når sykdommen er forårsaket av den patogene mikrofloraen.
 • Atoderm - inneholder forskjellige oljer og effektive fuktighetsgivende ingredienser. Atoderm gir rask gjenvinning av vannbalansen.
 • Lipikar - hovedformålet med denne salven er å gjenopprette lipidbalansen. Det gir en beskyttende film på overflaten av huden, som forhindrer ytterligere irritasjon av sprekker og sår, og bidrar til rask regenerering.
 • Radevit krem ​​- normaliserer peeling mekanismen. I tillegg helbreder Radevit mikroskader og sår og hjelper lindre kløe.
 • Bepantin krem ​​- inneholder dexpanthenol, som i kroppen forvandles til vitamin B5. Krem lindrer irritasjon, rødhet, bidrar til å fjerne hevelse.
 • Sink salve er en av de eldste farmasøytiske stoffene mot sopp og hudsykdommer av antibakteriell natur. Kremet er fettete og ganske tungt, det vil ikke hjelpe å gjenopprette vannbalansen, men for å beskytte huden under utvinningen - ja.
 • Salicylic pasta - en annen versjon av salven med en utpreget antiseptisk effekt. Salicylpasta eliminerer ikke tørrhet, men vil bidra til å bli kvitt hyperkeratose, ødelegge årsakene til betennelse og sikre gjenoppretting av normal peeling mekanisme.

Vi anbefaler også å lese om krem ​​Bepanten Derma for meget tørr hud i ansiktet her.

Tiden for bruk av legemidler er etablert av legen. Kurset er som regel 2 uker. Det anbefales å bruke krem ​​to ganger om dagen.

Farmasøytiske preparater vil ikke kunne gi den riktige effekten dersom pasienten fortsatt ikke mottar nok vitaminer.

folk

De aller fleste produkter i denne kategorien er omsorgsfull. Masker og hjemmelagde kremer kan godt gjenopprette stratum corneumens fuktighet, lage en beskyttende film, rengjør huden fra lag.

Med unntak av forbindelsene, inkludert tjære, kan andre folkemidlene brukes som omsorg uten tidsbegrensninger.

 • Masker av olje - eller rettere, bad. Olje - oliven, solsikke, shea, kakao, oppvarmes i vannbad, helles i 2 beholdere med ønsket form og dyppes i "badet" i 15-20 minutter. Du kan gjøre en enkel rubbing av huden med olje.
 • En maske med spiseskje honning, samme mengde mandelolje, 1 ts sitronsaft og 1 eggeplomme legges på et stykke klut for å få en slags komprimering. Hold i minst en halv time.
 • For å bli kvitt peeling så mye som mulig, tar de til en blanding av krem, salt "Ekstra", sitronsaft og hydrogenperoksid i like deler - 1 teskje hver.
 • En rask måte å bringe ømhet til albuer er en fruktmaske. Den er laget av massen av 2-3 aprikoser, som er pre-pureed og oppvarmet. Blandingen holdes i 20-30 minutter.
 • Når betennelse og utslett forårsaket av patogen mikroflora kan tjære såpe hjelpe. Birk tjære - et veldig effektivt middel mot hudproblemer. Såpe du trenger bare å vaske den berørte huden.

Kosmetikk maskinvare

Det er ingen spesiell behandling for albuer. Imidlertid er de fleste metoder for intensiv hudpleie ganske egnet.

 • Parafinbehandling er en av de mest tilgjengelige og ganske effektive metodene. Flytende paraffin blir påført på de grovete områdene i lag og holdt til det størkner. Parafin gjenoppretter ikke bare huden fuktighet, men fjerner også ødem, fremmer rask helbredelse og resorpsjon av ulike subkutane formasjoner.
 • Gass-flytende peeling - det kornede laget av huden fjernes med en stråle av gass under høyt trykk. Dette er den mest milde typen peeling. Siden det ikke er noen slipende partikler eller kjemisk aggressive stoffer, er det mulig å fjerne grovhet selv med sprekker og ømhet.
 • Mikrokurrent terapi er en ganske spesifikk metode hvor skadede områder behandles med strøm. En slik plan stimulerer normaliseringen av metabolisme, forbedrer blodsirkulasjonen, og bidrar derfor til å gjenopprette huden, forbedre turgor, fjerne hevelse.

Vi anbefaler også at du gjør deg kjent med middelene til antikuperoz ved referanse

video

I denne videoen snakker vi om sykdommer som forårsaket tørrhet og nasjonal behandling av problemet.

funn

For å gjenopprette huden på albuene, når det gjelder mangel på omsorg eller mangel på vitaminer, er det ganske enkelt. Men hvis hudens grovhet og tørrhet er forbundet med sykdommer, bør behandlingen ikke bare omhandle symptomene, men også den primære sykdommen.

Les også om kremer for atopisk hud i dette materialet.

Årsaker og behandling av tørr hud på albuer hjemme

Elbow omsorg er vanligvis ikke inkludert i listen over kjente behandlingsprosedyrer. Vanligvis husker de om albuezonene, når huden begynner å tørke her. På samme tid blir dekslene grovere, mørkere, begynner å skrelle, knekke og skade. Dette forårsaker ikke bare mye uleilighet, men kan også være en manifestasjon av en alvorlig sykdom. Derfor må du vite om mulige årsaker og behandling av tørr hud på albuene.

Hvorfor albuene tørker

Strukturen av albuens områder og infraorbitalområdet er svært lik. Det er blottet for både fett og talgkjertler. Det er derfor disse dekslene krever spesiell pleie og ekstra fuktighet. Men hvis huden under øynene regelmessig får omsorg, blir albuene ofte glemt. Hudlaget her er noe tykkere, noe som er forbundet med tilstedeværelsen av en ledd og behovet for at huden hele tiden skal strekke seg. Men dette naturlig tørr og ikke tilstrekkelig ømt del av kroppen viser seg å være helt forsvarsløs foran mange faktorer.

Årsaker til tørre albuer kan ha en annen opprinnelse. De som står overfor et lignende problem, må du være oppmerksom på slike øyeblikk.

 1. Power. En monotont diett, feilformulert dietter, avitaminose og mangel på næringsstoffer som er nødvendige for huden, forårsaker ofte tørrhet i albuene. Først og fremst snakker vi om mangelen på vitaminer E, A og D, samt keratin. Samtidig er det problemer med negler og hår.
 2. Hygieniske manipulasjoner. Hyppig bruk av såpe, misbruk av peeling kan også føre til at albuen bøyer vil skrelle og knekke. Men ikke bare dusj eller varmt bad kan påvirke tilstanden til integumentene negativt. Et besøk til bassenget fører ofte til dette resultatet. Dette skyldes virkningen av vannet selv, så vel som tilstedeværelsen av klor i den, som tørker huden.
 3. Mekaniske effekter. Muligheten for konstant friksjon og trykk på albuene kan ikke utelukkes. Så oppstår problemet med albuer ofte i kontorarbeidere. Klær kan også påvirke albuenes tilstand negativt, spesielt hvis den er laget av grove, kunstige, lufttette materialer.
 4. Tid på året Sesongfaktorer forårsaker ofte også tørrhet i albuene. Problemet kan bli forverret i løpet av den kalde årstiden. Dette tilskrives temperaturfallet og overtrykk av luft i oppvarmede lokaler.
 5. Somatiske sykdommer. Tørr hud kan være et av symptomene på feil i ulike systemer. Ofte ser dette problemet ut i motsetning til hormonell bakgrunn, binyrene, skjoldbruskkjertelen og parathyroidkjertlene, nyrene og fordøyelsesorganene. Overdried-integrasjoner kan indikere forekomst av allergier, psoriasis, dermatitt, hypothyroidisme, eksem, anemi og diabetes.

Årsaker til tørre albuer er noe forskjellig avhengig av kjønn. På menn kan grov hud på albuene derfor oppstå på grunn av utførelsen av fysiske øvelser med vekt på albueforbindelsene.

Også, representanter for sterkere sex bruker mye tid foran TV-apparatet eller på datamaskinen. De sitter ofte med hodene sine oppe på albuene. I tillegg besøker menn ofte dampbadene og badene, der høye temperaturer kan føre til at huden tørker.

En av de vanligste årsakene til at albuene skreller hos kvinner er hormonelle forandringer og anemi. Det bør også tas i betraktning at den høye labiliteten til det kvinnelige nervesystemet fører til utilstrekkelig motstand mot stress. Kroppen reagerer på følelsesmessig stress på forskjellige måter. Det er på grunn av stresset på albuene at tørre holmer, skorper og jevne sprekker kan danne seg. Det er preget av kvinnelig sex og kjærlighet til skumrende varme bad, som tørker ut den allerede tørre huden på albuene.

Ikke bare en voksen, men også et barn, til og med et lite barn, kan lider av albuenes tørrhet. Grunnen til dette ligger vanligvis i integrasens økte sensitivitet til friksjon. I tillegg kan grove albuer komme fra svømming i hardt vann eller som følge av bruk av hygieniske og omsorgsprodukter som ikke passer for barnets følsomme hud. Problemet er som regel lett å løse ved å bytte barnas kosmetikk og behandle albueområdene med oljer og kremer.

Mulige symptomer og diagnose

Hvis symptomer oppdages, er det nødvendig å umiddelbart identifisere årsakene og behandlingen av tørrheten i albuene. Til dette formål må du besøke en terapeut eller dermatolog. Det vil være nødvendig å bestå test, gjennomgå ultralyd, CT eller MR. Det er mulig at i fremtiden må du konsultere en endokrinolog, en gastroenterolog, en ernæringsfysiolog. Å identifisere patologien er lett.

Huden på albuene med:

 • begynner å tørke;
 • coarsens;
 • tykner;
 • blir grovt, kan bli dekket med utslett;
 • klær seg til klærne;
 • skreller av;
 • sprekkdannelse;
 • blir gulaktig, brunaktig, blir rød eller svart;
 • skorper;
 • smerte;
 • åpne sår, betennelse, blødning kan oppstå, med tillegg av en sekundær infeksjon og utseendet av purulent utslipp.

Noen ganger kan bare en fullstendig undersøkelse og differensialdiagnose avgjøre hvorfor albuene gjør vondt, og hvordan man behandler en fremvoksende patologi.

Hvordan håndtere problemet

Hvis du identifiserer en bestemt sykdom, krever målrettet behandling. Dette er en lege. Det bestemmer og justerer listen og medisinbehandling, foreskriver fysioterapi om nødvendig, gir anbefalinger om tilberedning av diett etc.

Det skjer at i løpet av den medisinske undersøkelsen oppdages ingen patologier. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på kostholdet ditt, samt å ta opp fjerning av eksterne hudfeil. Det er nødvendig å lage en balansert meny, beriket med vitamin-mineralprodukter, bruk nærende masker, salver, folkemidlene, og tilordne også tid til å skrubbe albueplottene. Du kan prøve å takle problemet selv, og hvis du ikke lykkes, bør du definitivt søke hjelp fra spesialister: en hudlæge, en ernæringsfysiolog, en kosmetolog.

Bruk av salver og kremer

Hvis huden på albuene er utsatt for overdreven tørking, bør det tas særlig hensyn til omsorgen for disse områdene. Før de går ut og etter vask, bør de smøres med babykrem, en nærende eller fuktighetsgivende sammensetning. Hvis det er peeling, dermatitt, betennelse, kan du ty til spesielle apotek verktøy:

 1. Vitaminpreparater (Bepanten, Panthenol, Aevit, Radevit), som nærer integumentet, forbedrer regenerative egenskaper, er i stand til å beholde fuktighet.
 2. Herbal remedies (Foretal, Boro Plus, Gistan, La Cree, Herbal bukett) - de fukter, beroliger huden, har antiallergisk virkning.
 3. Fettsalver (petrolatum, salicylsyre, sink, levomekol, med bjørk tjære), mykner huden, lindrer betennelse, utviser bakteriedrepende egenskaper, helbredende sår, sår, sprekker.

For behandling av albuer kan du bruke forskjellige kosmetiske produkter med en mykende og fuktighetsgivende effekt. Det anbefales å velge en som inneholder glyserin, lecitin og planteekstrakter. Utendørsprodukter skal brukes regelmessig.

Hvis albueområdene er dekket med en tett skare, bør det tidligere kåte laget fjernes med en skrubbe- eller mykningsteknikk.

Peeling hjemme

Hvis huden på albuene har blitt grov og har begynt å skrelle, er det nødvendig med forsiktig forsiktighet ved bruk av eksfolierende midler og teknikker. Alle handlinger bør være ganske delikat. Peeling er nødvendig etter løpet av hovedbehandlingen eller parallelt med den. Du kan ikke ty til det i tilfelle skade eller betennelse i integumentet. Prosedyrene utføres 1-2 ganger i uken, ikke mer. Det er også uakseptabelt å bruke pimpsten.

Kjøpte scrubs kan brukes til å rense huden på albuene. Men det vil bli billigere og mer fordelaktig å bruke naturlige produkter tilberedt hjemme. Mulige alternativer:

 • malt salt er blandet i like store mengder med natron og hjemmelaget rømme;
 • malt kaffe- eller kaffegrunder er kombinert med en liten mengde flytende honning;
 • Tilsett litt linfrøpulver til fortynnet kosmetisk leire;
 • legg til litt vann til jord havremel;
 • Den tørkede skrellen fra sitrus er malt i pulver og kombinert med kefir;
 • frukten av en sitron eller grapefrukt er kuttet i halv, massen er knead inni og albuene dyppes inn i disse halvdelene.

Du kan massere de herdede områdene med en ganske hard vaskeklut eller hårbørste. Etter prosedyrene må huden smøres med vegetabilsk olje eller fettkrem.

Nærende og fuktighetsgivende masker

Huden på hendene, inkludert albuene, trenger regelmessig hydrering og næring. For disse formål kan du bruke alle slags komposisjoner. En av de enkleste måtene å eliminere tørre albuer er å bruke varm vegetabilsk olje. Det kan være noe som brukes i kjøkkenet (solsikke, oliven, mais), og kjøpes for kosmetiske formål (fersken, lin, mandel, hvetekim, etc.). Soppede bomullsputer i den er såret til albuene i 30-40 minutter. Etter det blir de improviserte komprimeringene fjernet, og overskytende olje fjernes med en serviett.

Ulike tilsetningsstoffer kan legges til oljer: sitrusferske, honning, aloe juice, urte-avkok. Følgende sammensetninger vil være effektive:

 1. Rist rå poteter på en fin rist og kombinere med en stor skje med flytende honning. En slik maske, brukt i en halv time, vil ikke bare myke huden, men vil også bidra til å redusere betennelse og helbrede eksisterende sprekker.
 2. Puree friske gulrøtter kombineres med en liten mengde fett syrefløte og legger på huden i 20-30 minutter, og festes på maten.
 3. Rå eggeplomme er blandet med 3 ss knust havremel (havremel) og 1 skje stor tykk honning. Sammensetningen påføres i 20 minutter, deretter vaskes av.
 4. Pureed cottage cheese er knead med rå eggeplomme. Massen påføres albuene i 30 minutter.

Ved ferdigstillelse av prosedyren er albueområdet smurt med krem ​​eller vegetabilsk olje. Masker kan gjøres daglig.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Du kan bruke ulike bad for å lindre betennelse, øke hastigheten til helbredelse og returnere huden av sin tidligere glatthet og mykhet. De er laget av planteavkallinger: kamille, nettle, calendula, mynte, eikbark, suksess, yarrow, elecampane osv. Selv for prosedyren kan du bruke vegetabilsk olje oppvarmet i et vannbad.

Eliminere rødhet og redusere smerte vil hjelpe stivelsesbad. For forberedelsen skal det oppløses en håndfull stivelse i varmt vann. I væsken må du tåle albuene i ca 20 minutter, tørk dem og smør dem med helbredende salve.

Lysere den mørkede huden vil hjelpe komprimerer av fortynnet eplecider eddik, sitron eller appelsinpomace, kålpipe, kefir. Også for disse formål bruk en blanding av peroksid med rømme.

Hvis huden er betent eller sprukket, vil disse produktene ikke fungere for å hvite den. Det vil være mulig å feriested bare ved hjelp av hakkede persille.

Grunnleggende forebyggende tiltak

Selv etter å ha nådd bærekraftige resultater, kan problemet komme tilbake. For å unngå dette er det nok å følge de grunnleggende reglene.

 1. Før de forlater sitt hjem for å håndtere albuer beskyttende krem.
 2. Hver uke å nære huden med masker.
 3. Ikke utelukk fra dietten friske grønnsaker og frukt hele året.
 4. Følg drikkeregimet.
 5. Når du skrubber, ikke glem om albuer.

Så vil huden alltid forbli myk, og problemet med tørre albuer vil forbli i fortiden.

Flere Artikler Om Typer Acne