Tilstanden til huden til en person sier mye: om hans livsstil, helse, tro og ideologi. Den vakre halvdelen av menneskeheten nærmer seg spesielt nøye spørsmålet om tilstanden til sin egen dermis. Det er sannsynligvis umulig å møte en kvinne som ikke ville ha drømt om å ha perfekt glatt, elastisk hud uten noen feil. Nye mumier er ikke noe unntak. Bare ofte på grunn av en liten baby må du ofre den veldig ideelle kroppsoverflaten. Etter fødselen av babyen opplever kvinner ofte tørr hud. Det er viktig å forstå hvorfor dette skjer.

Årsaker til tørr hud etter fødsel

Tørrhet i hele kroppen i postpartumperioden er hovedsakelig forbundet med drastiske endringer i hormonnivået. På denne tiden hos kvinner er det en kraftig reduksjon i produksjonen av hormonet østrogen i kroppen, hvorav mengden direkte påvirker tilstanden til huden. En annen vanlig årsak er utilstrekkelig omsorg for din egen kropp. Alle nye mammaer glemmer å tilbringe tid til seg selv, elskede. Huden mottar ikke riktig pleie etter fødselen og begynner å tørke ut. Hvis du gir minst tjue minutter om dagen for å bruke en rekke kremer, skrubber og lotioner, vil tilstanden til dermis bli betydelig bedre.

Blant de faktorene som påvirker tilstanden til det ytre skallet i kroppen, merker mange eksperter avitaminose, som ofte følger med kvinner i postpartumperioden. Under graviditeten er kroppen konfigurert utelukkende for å gi fosteret alt som er nødvendig, så det mest nyttige går til barnet. Etter at krummen dukker opp, endres situasjonen ikke. En kvinne prøver å berike kostholdet med næringsrik mat, men alle essensielle vitaminer og sporstoffer går inn i morsmelk. Derfor, hvis legen foreskrev opptak av spesielle midler, så kan du ikke nekte dem.

I tillegg tørker overflaten av kroppen ut av mangelen på væske som folk drikker. For ammende mødre er dette mer relevant enn for alle andre. For å opprettholde balansen er det nødvendig å bruke minst to liter væske per dag. Dette kan være vanlig vann, compotes, hjemmelagede fruktdrikker og juice, te.

Tørr hud etter fødsel: hvorfor det er skallet og sprukket, hvordan du gjenoppretter skjønnhet og attraktivitet

Moderskap er den vakreste tingen i en kvinnes liv. I påvente av barnet bryr den fremtidige mor seg selv og venter på fødselen til babyen, som et mirakel. Men ofte blir denne glede overskygget av det faktum at etter fødselen, endres mors hud, den blir tørr, blabby. Sykepleiere er mer utsatt, men de kan klare seg selv ved å følge enkle regler og utvikle nye vaner.

Årsaker til tørr hud i postpartum

Uten overdrivelse endrer graviditet og fødsel i stor grad en kvinne psykologisk og fysisk. De mest merkbare eksterne endringene er tørr hud. Bare ved å identifisere årsaken, kan du forbedre situasjonen og returnere det blomstrende, velpleide utseendet til kvinnen.

 1. Hormoner. Etter graviditetens endring, endres kvinnens hormonelle bakgrunn, spesielt hvis hun bestemmer seg for å amme. Tørrhet observeres på hele kroppen: oftest på hender, ansikt, føtter. Balansen av hormoner gjenopprettes på alle forskjellige måter, noen ganger kan denne prosessen bli forsinket opptil flere måneder eller mer.
 2. Vitaminmangel. En gravid kvinne trenger å øke mengden vitaminer, så hun bruker mye frukt og grønnsaker. Ved fødselen til et barn og begynnelsen av amming, endres kostholdet, mange produkter blir forbudt. Det er i denne perioden med justering at tørr hud oftest observeres etter fødsel.
 3. Mangel på vann. Under graviditeten akkumulerer kroppen en stor mengde fuktighet. Fostervann utgjør størstedelen av abdominalvolumet. Etter fødselen utskilles alt væsken fra kroppen veldig raskt. Tørr hud når amming oppstår på grunn av at melk trenger mye væske, og kvinnen har ikke forandret drikkegruppen og har ikke justert den til fôring.

De første nettmødrene er ofte søvnløse. Barnet vender bare opp og ned, og mamma kjører allerede mot ham og som følge av dette får man ikke nok søvn. Slike endringer i den daglige rutinen påvirker ikke på sitt beste.

Hvorfor skreller huden på ansiktet etter levering?

Endringer i huden på hele kroppen er ikke like merkbare som i åpne områder. Så ofte blir nymynte mammaer bekymret for tørrhet og flak på ansiktets hud. Huden på ansiktet er mer følsom overfor ekstreme temperaturer, lavere luftfuktighet og andre uønskede miljøfaktorer. Tørrhet er forårsaket ikke bare av mangel på vann, vitaminer eller hormoner, men også av feil omsorg. I forbindelse med fødselen til babyen, er det mindre tid igjen for seg selv og ansiktets hud mottar ikke tilstrekkelig oppmerksomhet. Peeling og tørrhet kan oppstå etter plutselige temperaturendringer, for eksempel hvis mamma ofte går utendørs i den kalde årstiden, men ikke bruker en beskyttende krem.

Hvorfor etter fødselen blir huden av hender tørr

En annen åpen del av kroppen som ofte tiltrekker seg oppmerksomhet er hendene. Årsakene til tørrhet i huden her er også mange, og selvfølgelig er de tre viktigste ikke utelukket. En nyfødt baby krever hyppig omsorg, moren har mer kontakt med vann, og som et resultat tørker hendene mer. Hyppige vasker og rengjøring av huset uten bruk av hansker, forbedrer ikke tilstanden til huden og bidrar til tørking. Med mangel på omsorg og vitamin A i kostholdet etter fødselen, opptrer huden på fingrene og sårene.

Hva å gjøre hvis huden etter levering er veldig tørr

Å forstå årsakene til tørre hender kan konkluderes med hvordan man får kvitt dette problemet.

En god søvn, et balansert kosthold og vannbalanse vil bidra til å gjenopprette og vedlikeholde skjønnheten og friskheten i huden etter fødsel.

En ung mor trenger å sove minst 8 timer om dagen. Det er mulig å dele en drøm til natt og dag, i henholdsvis 6 og 2 timer. Hvis et barn er veldig rastløs, bør du spørre din far eller slektninger om muligheten til å sove fredelig om ettermiddagen i 1-2 timer.

En ammende mor må drikke minst 2 liter væske, slik at det er nok for kroppen og for melk. Hvis du nekter å amme, kan du drikke vann så mye du vil, og ikke overholde en så streng rammeverk. Det anbefales å drikke rent, filtrert vann ved romtemperatur og unngå å drikke sterk kaffe, te med mye sukker.

Neste ting er ernæring. Etter resept av en lege er det viktig å ikke glemme å konsumere en tilstrekkelig mengde fiber og protein. Grønnsaker, kjøtt og egg må være til stede i postpartedietten. Å spise sjømat, fisk og frukt vil hjelpe til med å fylle mangel på vitaminer og forbedre tilstanden til huden på hendene.

Når amming er viktig for å overvåke barnets reaksjon på et bestemt produkt, og når en allergisk reaksjon oppstår, eliminerer den, erstatter den med en annen som er like i egenskaper. Bruk av multivitamin komplekser designet spesielt for mødre vil i stor grad legge til rette for valg av mat.

Å velge kremer og oljer for tørr hud etter fødsel, er det nødvendig å velge et valg til fordel for mer naturlige produkter uten dufter. I postpartumperioden, når barnet er svært lite, vil det være ideelt å bruke barns allergivennlige kremer og oljer for hele kroppen. Rengjøring og vasking bør bare gjøres med hansker for å beskytte delikate hender. Hyppige turer er nyttige ikke bare for babyen, men også for moren. Frisk luft har en positiv effekt, ikke bare på tilstanden av huden, men på hele kroppen, og fysisk aktivitet bidrar til å holde kroppen i god form.

Hvordan endres huden etter fødselen (forsiktighetsegenskaper)

Hvis du leser denne artikkelen et par måneder etter fødselen, vet du allerede hva som skjer med huden etter graviditet. Selv om noe går galt, ikke bekymre deg: med riktig omhu, vil første gang være bra.

 • Hudproblemer etter fødsel
 • Pigment flekker
 • Tørr og irritert hud
 • Strekkmerker (strekkmerker)
 • Egenskaper av hudpleie
 • Fungerer abdominal hudpleie
 • Øvelser for å stramme huden etter fødsel
 • Hårtilstand i postpartumperioden
 • Kosmetiske prosedyrer for hudpleie
 • Kosmetiske produkter

Hudproblemer etter fødsel

Etter fødselen blir huden utsatt for tørrhet. © iStock

Under graviditeten blir stress ikke bare av deg, men også av huden din. Du vil ikke misunne henne: hormonelle endringer gjorde hver celle arbeid i henhold til nye regler. Og ofte klarte ikke huden. bevis:

økt tørrhet eller omvendt uvanlig fettinnhold;

strekkmerker på hofter, mage og bryst;

problemer med håret (ja, hodebunnen fikk også).

Pigment flekker

Generelt kan pigmentering forstyrre i alle aldre. Og i den tredje trimesteren av graviditeten, vises den såkalte "masken av gravide", eller chloasma, ofte på ansikt, nakke og décolleté. Dette skyldes økte nivåer av østrogen og progesteron som kreves for fødsel og amming. Disse hormonene fremkaller forbedret produksjon av melanin, som farger huden i en lysebrun farge.

På bakgrunn av hormonell restrukturering er pigmentsystemet arbeidet forstyrret, melanin distribueres ujevnt.

Den skyldige av pigmentering kan også være en mangel på visse stoffer:

vitamin B og C;

Tørr og irritert hud

Etter fødselen er huden ofte utsatt for tørrhet og irritasjon. Dette er normalt. Før fødselen er alle kroppens krefter rettet mot å bære barnet, fungerer det hormonelle systemet aktivt. Etter fødselen reduseres østrogenproduksjonen.

Huden holder ikke opp med slike endringer og er ansvarlig for tørrhet, irritasjon. Plus, søvnløse netter - noe som betyr at hormonet for søvn og sirkadiske rytmer av melatonin, som også er ansvarlig for å beskytte mot stress og for tidlig aldring, produseres i utilstrekkelige mengder. Som et resultat oppstår hudproblemer.

Strekkmerker (strekkmerker)

For å unngå utseende av strekkmerker på huden, bør du ta vare fra de første dagene av svangerskapet. © iStock

En av grunnene til dannelsen er hormon progesteron. På den ene siden er det umulig å bære et barn uten det (det har en avslappende effekt på glatte muskler, beskytter livmoren fra tonen). På den annen side svekker progesteron bindevevet til dermis. Som følge av dette holder huden ikke den voksende magen og brystet, kollagenfibrene og elastingraven, strekkmerker vises.

Egenskaper av hudpleie

Ved hudpleie, følg den vanlige ordningen: rensing, toning, fuktighetsgivende, ta hensyn til hudtype og eksisterende problemer. Det eneste som er verdt å konsentrere seg om spesielt i postpartumperioden, er forbedret UV-beskyttelse.

Gå en tur, ikke glem kremet med SPF, selv om vinteren.

Fungerer abdominal hudpleie

Stretching er bedre å forebygge (ved hjelp av forebyggende tiltak) enn å bekjempe dem etter fødsel. Men selv om de dukket opp, vil kosmetikk bidra til å gjøre strekkmerker mindre merkbare hvis det brukes jevnlig etter fødselen av en baby.

Egnede kremer med tett tekstur og sammensetning, som inkluderer:

Øvelser for å stramme huden etter fødsel

Trening øker hudens elastisitet og hjelper kroppen til raskt å gjenvinne tapte former. Det er sant at aktiv fitness ikke anbefales de første to månedene etter fødselen.

For magesmerter

Sett håndflaten på magen din.

Begynn å puste aktivt: en sterk inhalere gjennom nesen, en sterk puster ut gjennom den åpne munnen.

På puster, prøv så mye som mulig å trekke i magen. Hjelp deg selv for hånd.

Gjenta først 5-7 ganger, gradvis når 20-25 ganger. Gjør tre gjentakelser.

For rumpemuskler

Sitte på en seng eller stol, spenne og slapp av muskler i baken og bekkenbunnen.

Gjenta 10-15 ganger. Lag 3 sett.

Denne øvelsen kan bare gjøres hvis du ikke har sømmer.

For bena

Sitt med ryggen rett.

Spre dine hæler fra hverandre.

Trekk tærne først bort fra deg, så mot deg.

Gjenta først 5-7 ganger, gradvis når 20-25 ganger. Lag 3 sett.

Hårtilstand i postpartumperioden

Økt hårtap etter fødsel er normalt og kan vare fra 2 til 6 måneder. Det hormonelle systemet går gradvis tilbake til sin normale modus, nivået av østrogen reduseres, noe som påvirker hårets tilstand.

Ikke bekymre deg - samtidig med tap av gammelt hår begynner aktiv vekst av nye.

Kosmetiske prosedyrer for hudpleie

Umiddelbart etter fødselen er det bedre å begrense den vanlige kosmetiske pleie. © iStock

Selvfølgelig vil jeg raskt ta ansiktet og kroppen i rekkefølge, men i de første månedene etter fødselen, er det bedre å begrense den vanlige kosmetiske pleie. Og bare etter fullførelsen av amming - seriøst tenk på prosedyrene som tilbys av moderne kosmetikk.

Mesoterapi: Cocktailer basert på vitaminer, peptider, hyaluronsyre, leveres ved injeksjon i huden. De gjenoppretter fuktighetsbevarende barriere og hydrobalanse, og som følge av hvilke fine rynker blir glatt, ser huden frisk og strålende ut.

Laser terapi bidrar til å redusere utseendet på strekkmerker. Ganske smertefull, men effektiv prosedyre.

Kryolipolyse gjør det mulig å kvitte seg med fettfeller. Problemområdet er utsatt for kaldt i en time, fettcellene blir ødelagt.

Peeling er en sikker måte å gjøre huden jevnere og glattere, og huden er vakker.

Kosmetiske produkter

Fuktighetsgivende ekspert fuktighetskrem, L'Oréal Paris

Takket være tokoferol, mandel og kameliaoljer, myker det huden og kjemper mot oksidativt stress.

Krem for området rundt øynene og leppene Ultime8, Shu Uemura

Formel med oljer nærmer huden, jevner overfladiske rynker.

Kroppsbekreftelse Stretch Oil, Biotherm Body Oil

Det forbedrer hudens tilstand, gjenoppretter elastisiteten og fastheten. Påfør etter en dusj, spesielt oppmerksom på problemområder som er utsatt for strekk.

Fastkjørt kroppsmelk "Ultra-elastisitet", Garnier

Det gir huden av kroppens elastisitet og tone på grunn av virkningen av ekstrakter av grapefrukt, kiwi og eple. Den inneholder også koffein, kjent for sin dreneringseffekt.

Hvorfor tørr hud i ansikt og kropp etter fødsel?

Huden er det største menneskelige organet. Det beskytter oss mot miljøpåvirkning og beskytter organer og vev mot skade. Huden skal være elastisk og elastisk, bare i dette tilfellet vil den utføre sine beskyttende funksjoner i sin helhet. Etter fødselen blir huden til unge mødre ofte tørr og livløs. Tilstanden av huden forverres, noe som ikke bare fører til tap av skjønnhet, men forårsaker også mye uleilighet og ubehag. Hvorfor tørk huden etter fødselen?

Grunner til endring

Hovedårsaken til endringer i tilstanden til huden etter fødselseksperter tror på ustabilitet av hormonelle nivåer. Etter fødselen av en baby, blir produksjonen av hormonet østrogen kraftig redusert i mors kropp.

Det er dette hormonet som er ansvarlig for elastisitet, elastisitet og sunt utseende av en kvinnes hud.

En ekstra årsak til tørr hud er utilstrekkelig omsorg for ansiktet i postpartumperioden. Mange unge mødre glemmer bare seg selv med fødselen av et barn. Dette kan forstås, konstant trøtthet, ubehag og mangel på tid, bidrar ikke til skjønnhetsøkter i det hele tatt. Men du trenger bare å trekke deg sammen og gi helsen din 10 - 15 minutter om dagen.

Også, postpartum avitaminose kan være en årsak til tørr hud. Under graviditeten gir kvinnens kropp hele tilførsel av vitaminer og sporstoffer til den voksende babyen. Mamma foreskrev spesielle vitaminkomplekser som kompenserer for tap av vitaminer. Etter krummens fødsel slutter mange kvinner å drikke disse vitaminene, noe som umiddelbart påvirker tilstanden til huden. I dette tilfellet må du forstå at kroppen av mødre under amming fortsetter å jobbe i form av å gi barnet det mest verdifulle. Av denne grunn blir vitaminer fra mors kropp nå levert til melk, og uten at de er tilstrekkelig og rettidig påfylling, kan ikke bare moren, men også barnet lide.

Mangel på vann kan også føre til tørrhet i huden på hender, føtter og ansikt. På dagen for normal vannbalanse i kroppen må du drikke minst 2 liter vann. Dette gjelder spesielt for ammende kvinner.

Tørr hud av kvinner etter fødsel gir mange unge mødre, men med riktig omhu kan du raskt gjenopprette helsen og skjønnheten i ansiktet og kroppen. For å få god kosmetikk av god kvalitet.

Tegn på endring

Mange kvinner klager på at deres hud har forverret seg betydelig etter fødselen. Ansiktet skreller av, kløe og følelse av tetthet vises, hudfarge blir grått og uattraktivt. I denne situasjonen er det svært viktig å ta hensyn til hudproblemer til tiden. Lette forstyrrelser i cellebalansen i epidermis kan korrigeres av deg selv hjemme.

Hvis årsakene til tørr hud er hormonelle forandringer, må du vente noen måneder.

I løpet av denne tiden vil hormoner gjenopprette, og hudproblemer vil passere på egen hånd.

Termen utvinning hormonell bakgrunn er individ.

Du bør imidlertid ikke stole bare på mors natur og ikke noe annet å gjøre. Hver kvinne kan hjelpe seg selv. I de første dagene etter uttømming fra barselshospitalet, begynn å ta vare på huden hjemme.

5 regler for sunn hud

 1. Sunn søvn. I drømmen starter vår kropp en serie prosesser som gjenoppretter skadede celler. Kvinner etter fødsel trenger nok søvn til å komme seg fra tidligere graviditet og fødsel. Søvn skal vare minst 8 timer. Hvis du ikke sov nok i løpet av en natts søvn, gå deg til sengs om dagen mens babyen sover også.
 2. Sunn mat. Et balansert kosthold rik på vitaminer og mikroelementer vil bidra til å få helse og skjønnhet. Spis flere grønnsaker og urter, inkludert fisk, kjøtt og sjømat i kostholdet ditt. Ikke glem om tilstrekkelig bruk av vann.
 3. Fukte. Pass på å bruke hudfuktere. Kast sminkeprodukter. På lekebordet av unge mødre kan bare presentere medisinsk kosmetikk fra naturlige ingredienser. Et utmerket middel for å fukte huden er en agurkmaske. Du må ta en liten agurk, gni den på en fin rist og distribuere den på ansiktet ditt. Etter 25 minutter, vask av masken med avkok av toget. Denne masken fukter raskt tørr hud. Bruk oppskriften kan være 2-3 ganger i uka.
 4. Frisk luft. Ingenting forvandler en kvinne som å gå i frisk luft. Gå i noe vær, det vil være til nytte for deg og ditt barn. En sykepleier må gå i minst 3 timer om dagen. Når du går, må du flytte. Du kan bare gå gjennom parken med en barnevogn i et rolig tempo. Slike turer vil ikke bare oppdatere huden, men også bidra til å gjenopprette slimheten i figuren.
 5. Power. For at huden ikke skal miste sin ungdom og skjønnhet, er det nødvendig å nærme det med vitaminer og fordelaktige stoffer. For å gjøre dette kan du bruke medisinsk kosmetikk og naturlige masker. Perfekt nærer og fukter huden rømme. Det er nødvendig å påføre en maske med rømme i 20 minutter, og vask deretter avkoket av kamille. Dette verktøyet vil raskt redde deg fra tørt ansikt og gi stråling og helse. Du kan lage og bruke en maske 2-3 ganger i uken før sengetid. I dag, for omsorg for kropp og ansikt, er ulike kosmetikk implementert for unge mødre. Når du kjøper, studer nøye sammensetningen, og gi fortrinn bare til naturlige rettsmidler.

Mottak av vitaminkomplekser

Kroppen til ammende mødre har behov for økt inntak av vitaminer. Dessverre er det nesten umulig å få den daglige prisen på alle nødvendige stoffer fra mat.

For å fylle opp tilførsel av vitaminer, er det nødvendig å ta spesialdesignede vitaminkomplekser til ammende mødre.

De inneholder en balansert mengde alt som er nødvendig for kvinner etter fødsel, vitaminer og mikroelementer.

Men vitaminer kan ikke bare være full, men også på ansiktet. I apoteket kan du i dag kjøpe kapsler av vitamin A og E. Disse vitaminer er gode for tørr hud, myker og nærer den. Også disse vitaminene er ansvarlige for ungdom og forhindre utseendet av rynker i mødre. Hvis huden din har forverret etter fødselen, er det veldig enkelt å bruke disse vitaminene som en maske. Du må ta en gelatinkapsel, pierce den med en nål og bruke oljeaktig væske på et rent ansikt. Prosedyren er ønskelig å gjøre etter å ha besøkt badet, det vil gi dyp penetrasjon av vitaminer. Flush maske er ikke nødvendig. Slike behandlinger kan utføres ikke mer enn en gang i uken. Også nyttig for tørr hud er B-vitaminer og vitamin C.

Når hudpleie i postpartumperioden er det bedre å bruke naturlige masker og produkter. Kosmetikk, selv medisinsk kan forårsake negative reaksjoner i barnet. Du trenger ikke å misbruke de essensielle oljene, det er bedre å erstatte dem med babyolje. Husk at noen kosmetikk inneholder kjemiske komponenter. Hvis huden din skiller seg ut eller har andre problemer, vær oppmerksom på naturens helbredende egenskaper, og du vil definitivt gjenvinne skjønnheten og ungdommen uten å skade den nyfødte.

Tørr hud i ansiktet og kroppen etter fødsel - årsaker og hva å gjøre?

Hudpleie etter fødsel

Innholdet i artikkelen: Et høyt nivå av progesteron under graviditet gir kvinner elastisk og delikat hud. Men etter fødselen endres alt dramatisk. Det er mange problemer med huden.

Derfor er hudpleie etter fødsel så viktig for den nyopprettede moren. Hva skal gjøres for å returnere den tidligere elastisiteten? Hva er de vanligste problemene og hva er deres årsak, vil du lære av denne artikkelen.

Hudproblemer etter fødsel

Mange fora er ganske enkelt overveldet av klager fra kvinner i fødsel til endringer i huden etter fødsel.

Ofte står mødre overfor: - utslett i ansiktet, så vel som fett eller tørrhet i dermis; - gåsebud; - Dermisproblemer på hendene - ulike typer subkutane seler - Dermis dermatologiske problemer, ledsaget av kløe, desquamation, pigmentering. For å få en ide om hvordan man skal håndtere denne eller den forandringen, er det nødvendig å forstå hvert av de nevnte patologiske fenomenene i detalj.

Hvordan rydde opp huden etter fødselen?

Ta vare på barnet, spesielt hvis det er den førstefødte, tillater ikke en kvinne å ta vare på utseendet hennes. Begrensninger i fritid tvinger mødre til å lete etter hurtige metoder for å sette en person i orden etter fødsel. Imidlertid vet ikke alle at valg av løsninger på problemer er nødvendig i henhold til hudtype.

Hvis hudproblemer etter fødsel er tørre?

Tørr dermis etter fødselen av et barn er ikke et sjeldent fenomen. Huden ser livløs ut, reagerer negativt på ulike stimuli - kosmetikk, hygieneprodukter. Problemer med ansiktet etter fødsel i dette tilfellet observeres i form av rødhet, kløe, peeling. Mangel på progesteron påvirker dermisens helse sterkt.

Personen lider hovedsakelig på grunn av den mest minimale mengden av talgkjertler som ligger i dette området. Ansiktspleie etter fødsel er komplisert, ikke bare av mangel på tid, men også ved amming. Derfor bør du velge de mest egnede og sikre midlene.

For eksempel kan du tilberede en naturlig krem ​​eller en regenererende maske hjemme.

Ansiktscreme etter fødsel

Oppskriften på et effektivt middel for å gjenopprette huden etter fødsel er ganske enkelt. Du må blande 50 gram smør med 2 ts. olivenolje. Deretter skal blandingen oppvarmes før smeltingen, og etter kjøling, tilsett 2 eggeplommer og ½ ts. honning.

I tillegg helles i den resulterende masse et glass avkok av kamilleekstrakt, st. l. kamferolje og ½ ts. glycerin. Så krem ​​kan brukes daglig om morgenen og om kvelden. Den naturlige sammensetningen fukter raskt tørr hud, lindrer betennelse og gir det et sunt utseende.

Maske etter fødsel

For å forberede en regenererende maske for tørr hud, trenger du: Art. l. olivenolje, ts honning, 1 eggeplomme, ts. sitronsaft.

Alle oppførte ingrediensene blandes i en beholder og påføres den resulterende massen på ansiktet. Vask masken av etter 20 minutter med varmt vann. Eggeplomme har en masse næringsstoffer og vitaminer fra gruppe A og E.

Derfor vil applikasjonen forbedre tilstanden til ansiktets hud etter første søknad.

Hvordan rense ansiktet etter fødsel?

Mange kvinner i arbeid klager over at etter fødselen blir ansiktet veldig fett og de spør: "Hva skal jeg gjøre med problemet som har oppstått?".

Til tross for at denne typen hud ser ut som den yngste blant alle eksisterende hudtyper, gir det mye ulempe for eieren.

Utvidet, som regel porene, flere utslett og attraktiviteten til smuss og støv - de viktigste egenskapene til fet hud.

Oljer for å eliminere hudproblemer etter fødsel

For å normalisere tilstanden til huden for å kvitte seg med fet hud, kan du bruke noen oljer. I 10 ml oljelegg skal legge 1-2 dråper olje fra en av komponentene: geranium. Sitron, Kananga, Lavendel, Cypress.

Sandeltre olje har også betydelig effekt. Påfør produktet når som helst på dagen. Oljen skal forbli på ansiktet i 10 minutter. En annen egnet olje er sandeltre.

Etter fødselen, gåshud på beina: hva skal jeg gjøre?

Gooseflesh på beina er en overdreven keratinisering av epidermis med endokrine sykdommer og beriberi. Alt dette kan være iboende i parturient kvinner. Derfor står de overfor denne sykdommen. Ideelt sett bør en kvinne søke hjelp fra en hudlege som vil foreskrive en behandling.

Imidlertid er mødre babyer ikke en slik mulighet. I utgangspunktet, før et besøk til en spesialist, kan du drikke et kompleks av vitaminer, inkludert en betydelig mengde elementer i gruppe A, C, E. Du kan også drikke retinoider i en liten kurs.

Men hvis du ser en allergisk reaksjon, er det nødvendig å slutte å ta stoffet. Nøyaktig lokale behandlinger takler gåsebud, spesielt salver, geler, kremer, som inkluderer hormonale kortikosteroider. Acetylsalisylsyrebaserte lotioner har også bevist sin verdi.

I tillegg til medisinske og kosmetiske produkter kan du søke hyggelige og samtidig nyttige teknikker for å bekjempe dette problemet.

bad

Eksperter sier at du kan glemme gåsebunter ved hjelp av varme fra vann. For å gjøre dette, slå på badet, vanntemperaturen skal være slik at den ikke brenner huden.

Tilsett opptil 100 g furu nål ekstrakt og 45 g maisstivelse til vann. Overfør ansvar for tilsyn av babyen til en av husstanden og gå i hvile i 20-25 minutter.

Vær oppmerksom på! Vannnivået bør ikke stige over brystnivået.

massasje

Etter vannbehandlinger kan du fortsette å kjempe med gåsebumper ved hjelp av massasje. Å gjenvinne sunt utseende av dermis og eliminere fettavsetninger gir mulighet for massasje med anti-cellulitt silikonbokser. De kan kjøpes på apoteket. Før.

Hvordan fortsette med massasje, påfør fuktighetsgivende olje eller fløte på huden og kjør en krukke over de problematiske områdene i huden uten å skape for mye press på instrumentet. Du kan utføre prosedyren direkte på badet. Fullfør massasje bør være etter rødhet i huden.

Etter ferdigstillelse av prosedyren, beleg dermisene med et høyt innhold av acetylsalisylsyre.

wraps

I moderne kosmetologi, utbredt helbredende wraps som lar deg raskt gjenopprette huden etter fødsel og lindre det fra mange problemer. Som et helbredelsesverktøy brukes sjokolade, tang, kirsebær. La oss stoppe på honningpakken. Bland biproduktet med vann i forholdet 5: 1, og legg deretter til blandingsteksten.

l. gelatin. Bland alt grundig og la oppslemningen gå i 15 minutter. Venter er nødvendig for hevelse av gelatinegranulat. På slutten av den angitte tiden, bruk den resulterende massen til problemområdene og vri med klamfilm. Soak i en halv time, vask deretter honningen i en varm dusj eller ta et bad. Til slutt, bruk en nærende krem ​​på huden.

Vi eliminerer hudproblemer etter fødsel

Tilstanden av hendens hud påvirker ikke bare hormonelle forandringer i kroppen, men også konstant kontakt med vann, noe som er uunngåelig med utseendet til en baby i huset. Naturligvis kan dermis ikke motstå en slik belastning. Varmt vann tørker huden og bidrar til dannelsen av mikroskader som forårsaker ubehag. Hva å gjøre i dette tilfellet.

Kosmetologer og dermatologer gir noen tips om dette: 1. Alle husholdningsarbeid skal bare gjøres med hansker. Selvfølgelig, dette tilbehøret skaper litt ubehag, spesielt når du vasker, men for hudens helse kan du være tålmodig. Videre vil denne sikkerhetsforanstaltningen over tid bli en vane, og du vil ikke lenger føle hanskene.

Som et middel for beskyttelse kan du også bruke en spesiell krem. 2. Etter hver ubeskyttet kontakt med vann, bør du fukte huden på hendene ved hjelp av noen effektive midler. 3. Det er ikke overflødig å lage anti-inflammatoriske og myke derma håndbad før sengetid.

Bøtter av eikebark med tilsetning av essensielle oljer og flytende vitaminer A og E som kan komme i et apotek har høy effektivitet. 4. Om natten vil det ikke være overflødig å bruke nærende krem ​​eller helbredende midler, hvis du ikke allerede har reddet hendene fra dannelsen av smertefulle sprekker. 5.

Om en gang i uken kan du gi huden din en følelse av fløyel og silke, av parafinmasker. For å gjøre dette, legg ganske enkelt hendene i et varmt stoff, som er kjøpt på apotek. Etter parafinherding må du ha på seg engangshandskehansker og vinterhansker på toppen av dem og holde masken i en time. Parafin forbedrer blodstrømmen og tilstanden til neglene. 6.

Under amming bør vitaminer til ammende være dine følgesvenner. Det anbefales å ta dem gjennom hele laktasjonsperioden. Komplekset av vitaminer påvirker ikke bare tilstanden til huden, men også neglene. I tillegg til hår.

Hudformasjoner

Ikke sjeldent, etter fødselen, kan det forekomme forskjellige neoplasmer av akne, akne og rødhet på huden på mange deler av kroppen. Provokative faktorer er mange. Mer informasjon om dem du kan lære av artikkelen - Akne etter fødsel.

Imidlertid gir smertefull forurensning under huden etter fødsel den største fare. Som tilsynelatende vanlig subkutan akne kan være bevis på utviklingen av en farlig sykdom. For eksempel infeksjon forårsaket av stafylokokker.

Skader på sebaceous kjertler eller hårsekkene er manifestert i form av en furuncle.

Forseglinger under huden krever imidlertid undersøkelse og ekspertråd. Samtidig å forsinke besøket til legen er ikke verdt det. Ethvert problem er mye lettere å utrydde i begynnelsen av utviklingen.

Generelle anbefalinger

En lokal ansiktsbehandling etter fødsel eller hud generelt er ikke nok. Restaureringen av dermis krever en integrert tilnærming. Matvarer som er daglig til stede i kostholdet, påvirker signifikant tilstanden til ikke bare de indre organene, men også huden.

Et balansert kosthold er et utmerket forebyggende tiltak mot beriberi, forstyrrelser i mage-tarmkanalen og ulike sykdommer. Menyen må nødvendigvis inneholde matvarer som er rik på vitaminer i gruppe A, B, C, D, E. I tillegg må den nyopprettede mor gå så mye som mulig i frisk luft og i det minste forsøke å få nok søvn.

Huden etter fødsel kan gjenopprette i de første månedene. Men denne utsagnet er bare gyldig når det gjelder riktig omsorg for det.

Lag en avtale for å se en lege i byen din

Klinikker i byen din

Hvordan bryr seg om hud etter fødsel

Graviditet og fødsel av et barn - et alvorlig stress for den kvinnelige kroppen, som ofte fører til forverring av huden etter fødsel. Problemene som er vanlig blant nyfødte kvinner, inkluderer bløtende mage, strekkmerker og tørr hud.

Det er selvsagt ikke alltid mulig å kvitte seg med alle post-partumendringer i huden, men det er ganske realistisk å redusere manglene til et minimum.

Hvordan ta vare på huden etter fødsel, for å gjenopprette friskheten og renheten i ansiktet, glattheten og elastisiteten i kroppen, samt stram magen og bli kvitt strekkmerker? Dette vil bli diskutert i denne artikkelen.

Som regel er kroppen til hver kvinne individuell, slik at du ikke kan snakke om spesifikk, vanlig for all nødvendig tid for å gjenopprette tilstanden til huden. Ernæring og søvn er de to hovedkomponentene i kampen for skjønnheten i huden etter fødsel.

Eksperter anbefaler at unge mødre sover ikke bare om natten, men også om dagen, med barnet.

Riktig ernæring, nemlig å spise mat som er høy i vitaminer og mineraler, hjelper ikke bare å gjenopprette huden, men gir deg også muligheten til å gi barnet ditt det mest verdifulle produktet i de første månedene av sitt liv - brystmelk.

Vi gjenoppretter huden på magen etter fødsel

Et av de viktigste problemområdene for unge mødre er huden på magen etter fødsel. Ingen av kvinnene som fødte, forventer at hennes flate mage blir så saggy og flabby.

Det er ingen hemmelighet at mange mennesker panikk, frykter at de aldri vil kunne gjenopprette sine gamle former, sette på favorittemnet og se på stranden i en bikini badedrakt. Men ikke bekymre deg mye om dette.

Denne magen vil ikke forbli for alltid, trenger bare å finne tid, ikke vær lat og ta de nødvendige tiltakene. Det må også huskes at gjenopprettingsprosessen etter fødsel er en lang periode, så du må være tålmodig.

Når det gjelder fysiske øvelser, kan de startes ikke tidligere enn en og en halv til to måneder etter fødselen, når kroppen blir restaurert og styrket. Riktig ernæring, tilstrekkelig søvn, mosjon - og huden på magen etter fødsel vil igjen bli tonet og glatt.

Hvordan stramme huden etter fødsel

Å svare på spørsmålet om hvordan å stramme huden etter fødsel, er det verdt å sitere noen tips, og lytte til hvilken hver kvinne kan gjøre ufullkommenhetene i kroppen mindre merkbar eller bli kvitt dem helt. Her er de viktigste anbefalingene som bør følges av unge mødre:

 • Som nevnt er det ikke anbefalt å trene i de første to månedene etter fødsel. Derfor er fokuset på riktig ernæring i denne perioden. Husk - hvis du spiser barnet ditt med morsmelk, er ingen dietter uakseptable, bare eliminere høyt kalori mat fra kostholdet ditt;
 • For å stramme de svekket bukemuskulaturen anbefales det å bære en postpartum bandasje;
 • Svømming hjelper veldig bra, men hvis det ikke er noen å forlate barnet med, kan du prøve en kontrastdusj. Det lar deg også gjenopprette og stramme huden etter fødsel;
 • Du kan også fjerne magen og gå ned i vekt ved å bruke en enkel bøyle som må roteres hver dag i minst ti minutter.
 • Ikke glem å puste pusten - du må puste oftere med magen. Du kan når som helst gjøre denne øvelsen, for eksempel mens du går med en baby;
 • For å løse problemet med sagende hud etter fødsel, masserer magen med bruk av spesielle strammende kremer. Bruken av slike verktøy bidrar til å redusere hudflekkhet, men det er verdt å merke seg at noen massasje er effektiv bare ved vanlig bruk.

Øvelse er den beste kur for løs hud.

Erfaring viser at sport er nødvendig for rask gjenoppretting etter fødsel. Utføre et sett med fysiske øvelser du ikke kan torturere kroppen med dietter, men fremdeles oppnå det ønskede resultatet - for å kvitte seg med beroligende hud etter fødsel. Det er ganske enkle og effektive øvelser som hver ung mor kan gjøre hjemme:

 • Løft rette ben, sitte på en stol;
 • Løft kroppen, ligge på ryggen;
 • Å heve og sakte senke bena, bøyd i knærne, mens du sitter på kanten av stolen.

Regelmessig utførelse av disse enkle øvelsene bidrar til å styrke bukemuskulaturen og stramme huden.

Vi løser problemer med ansiktets hud etter fødsel

Tilstanden av huden etter fødselen spenner kvinner så mye som magesekken. Mange oppdager at etter fødsel, har deres hudtype endret seg, akne har dukket opp, eller huden har blitt flakket. Folkemidlene vil bidra til å kvitte seg med mange problemer:

 • For akne, kan du bruke tinkturer av urter som tørr hud;
 • Fet skinn vil bidra til å fjerne peeling og masker av grå leire;
 • Kefir- og sitronsaftmasker bidrar til å kvitte seg med pigmentering;
 • Med forstørrede porer anbefales det å vaske bare med kaldt vann;
 • Å gå i friluft og ta vitaminer vil gjenopprette elastisitet og sunn hudfarge etter fødsel.

I tillegg tilbyr produsenter nå et stort antall ulike kosmetiske produkter, som vil bidra til å kvitte seg med de estetiske problemene som har oppstått etter fødselen.

Tørr hud etter fødsel: hva skal jeg gjøre?

Nesten halvparten av kvinnene som nylig har født en baby, støter på denne katastrofen. Årsaken til tørr hud etter fødsel er at hele kvinnens kropp produserer progesteron, noe som reduserer dannelsen av hormonet østrogen. Det er tap av østrogen som forårsaker peeling og tørrhet i huden. Det er flere måter å kvitte seg med dette problemet på:

 • Gjenoppretter hudens behov for vitaminer. Inntaket av spesielle vitaminkomplekser for gravide og ammende mødre som kan kjøpes på et apotek, anbefales;
 • Fuktighetsgivende huden. Regelmessig bruk av fuktighetskrem kan bidra til å bli kvitt tørr hud;
 • Hud ernæring. I tillegg til fuktighetsgivende kremer er det også tilrådelig å bruke næringsstoffer;
 • Ansiktshudsmassasje. Ansiktsmassasje bidrar til å kvitte seg med tørr hud etter fødselen, da den forbedrer blodsirkulasjonen og fremmer strømmen av nærende og fuktighetsgivende stoffer i de øvre lagene i epitelet.

Tørr hud etter fødsel, hvorfor det ser ut og hvordan du skal fukte

Moderskap er den vakreste tingen i en kvinnes liv. I påvente av barnet bryr den fremtidige mor seg selv og venter på fødselen til babyen, som et mirakel. Men ofte blir denne glede overskygget av det faktum at etter fødselen, endres mors hud, den blir tørr, blabby. Sykepleiere er mer utsatt, men de kan klare seg selv ved å følge enkle regler og utvikle nye vaner.

Årsaker til tørr hud i postpartum

Uten overdrivelse endrer graviditet og fødsel i stor grad en kvinne psykologisk og fysisk. De mest merkbare eksterne endringene er tørr hud. Bare ved å identifisere årsaken, kan du forbedre situasjonen og returnere det blomstrende, velpleide utseendet til kvinnen.

 1. Hormoner. Etter graviditetens endring, endres kvinnens hormonelle bakgrunn, spesielt hvis hun bestemmer seg for å amme. Tørrhet observeres på hele kroppen: oftest på hender, ansikt, føtter. Balansen av hormoner gjenopprettes på alle forskjellige måter, noen ganger kan denne prosessen bli forsinket opptil flere måneder eller mer.
 2. Vitaminmangel. En gravid kvinne trenger å øke mengden vitaminer, så hun bruker mye frukt og grønnsaker. Ved fødselen til et barn og begynnelsen av amming, endres kostholdet, mange produkter blir forbudt. Det er i denne perioden med justering at tørr hud oftest observeres etter fødsel.
 3. Mangel på vann. Under graviditeten akkumulerer kroppen en stor mengde fuktighet. Fostervann utgjør størstedelen av abdominalvolumet. Etter fødselen utskilles alt væsken fra kroppen veldig raskt. Tørr hud når amming oppstår på grunn av at melk trenger mye væske, og kvinnen har ikke forandret drikkegruppen og har ikke justert den til fôring.

De første nettmødrene er ofte søvnløse. Barnet vender bare opp og ned, og mamma kjører allerede mot ham og som følge av dette får man ikke nok søvn. Slike endringer i den daglige rutinen påvirker ikke på sitt beste.

Hvorfor skreller huden på ansiktet etter levering?

Endringer i huden på hele kroppen er ikke like merkbare som i åpne områder. Så ofte blir nymynte mammaer bekymret for tørrhet og flak på ansiktets hud. Huden på ansiktet er mer følsom overfor ekstreme temperaturer, lavere luftfuktighet og andre uønskede miljøfaktorer.

Tørrhet er forårsaket ikke bare av mangel på vann, vitaminer eller hormoner, men også av feil omsorg. I forbindelse med fødselen til babyen, er det mindre tid igjen for seg selv og ansiktets hud mottar ikke tilstrekkelig oppmerksomhet.

Peeling og tørrhet kan oppstå etter plutselige temperaturendringer, for eksempel hvis mamma ofte går utendørs i den kalde årstiden, men ikke bruker en beskyttende krem.

Hvorfor etter fødselen blir huden av hender tørr

En annen åpen del av kroppen som ofte tiltrekker seg oppmerksomhet er hendene. Årsakene til tørrhet i huden her er også mange, og selvfølgelig er de tre viktigste ikke utelukket.

En nyfødt baby krever hyppig omsorg, moren har mer kontakt med vann, og som et resultat tørker hendene mer. Hyppige vasker og rengjøring av huset uten bruk av hansker, forbedrer ikke tilstanden til huden og bidrar til tørking.

Med mangel på omsorg og vitamin A i kostholdet etter fødselen, opptrer huden på fingrene og sårene.

Hva å gjøre hvis huden etter levering er veldig tørr

Å forstå årsakene til tørre hender kan konkluderes med hvordan man får kvitt dette problemet.

En ung mor trenger å sove minst 8 timer om dagen. Det er mulig å dele en drøm til natt og dag, i henholdsvis 6 og 2 timer. Hvis et barn er veldig rastløs, bør du spørre din far eller slektninger om muligheten til å sove fredelig om ettermiddagen i 1-2 timer.

En ammende mor må drikke minst 2 liter væske, slik at det er nok for kroppen og for melk. Hvis du nekter å amme, kan du drikke vann så mye du vil, og ikke overholde en så streng rammeverk. Det anbefales å drikke rent, filtrert vann ved romtemperatur og unngå å drikke sterk kaffe, te med mye sukker.

Neste ting er ernæring. Etter resept av en lege er det viktig å ikke glemme å konsumere en tilstrekkelig mengde fiber og protein. Grønnsaker, kjøtt og egg må være til stede i postpartedietten. Å spise sjømat, fisk og frukt vil hjelpe til med å fylle mangel på vitaminer og forbedre tilstanden til huden på hendene.

Når amming er viktig for å overvåke barnets reaksjon på et bestemt produkt, og når en allergisk reaksjon oppstår, eliminerer den, erstatter den med en annen som er like i egenskaper. Bruk av multivitamin komplekser designet spesielt for mødre vil i stor grad legge til rette for valg av mat.

Å velge kremer og oljer for tørr hud etter fødsel, er det nødvendig å velge et valg til fordel for mer naturlige produkter uten dufter. I postpartumperioden, når barnet er svært lite, vil det være ideelt å bruke barns allergivennlige kremer og oljer for hele kroppen.

Rengjøring og vasking bør bare gjøres med hansker for å beskytte delikate hender. Hyppige turer er nyttige ikke bare for babyen, men også for moren.

Frisk luft har en positiv effekt, ikke bare på tilstanden av huden, men på hele kroppen, og fysisk aktivitet bidrar til å holde kroppen i god form.

Tørr hud etter fødsel

Tørr hud etter fødsel er et problem som mange unge mødre står overfor. Det er flere grunner til ubehagelige endringer: hormonell ubalanse, mangel på næringsstoffer, mangel på omsorg og andre. For å takle problemet, er det nødvendig å finne ut nøyaktig hva som forårsaket det og eliminere denne faktoren.

Årsaker til tørr hud etter fødsel

Den vanligste årsaken til tørr hud etter fødsel er hormonell ubalanse. Under fôringsperioden reduseres produksjonen av østrogen, som er ansvarlig for hudforholdet til hormonet, betydelig. Det er hans mangel på fører til en reduksjon i elastisitet, utslett, tørr hud, dannelse av strekkmerker.

Problemhud kan bli etter fødsel av andre årsaker:

 1. Mangel på vann. Melkproduksjon krever mye vann, men en kvinne spiser ikke alltid nok væske. Dette provoserer dehydrering og fører til tørr hud.
 2. Mangel på vitaminer. En betydelig del av næringsstoffene som kommer inn i kroppen, går til produksjonen av brystmelk, men mange vitaminerike matvarer - noen typer frukt og andre - kan ikke konsumeres under fôring. Hos dette skjer hypovitaminose, huden er tørr.
 3. Stress. Etter fødselen endres en kvinnes livsstil betydelig. Hun sover mindre, bekymrer seg om barnet, så hun opplever hele tiden fysisk og psykisk stress, noe som også kan føre til tørr hud.

Peeling, utslett på ansiktets hud utløses ofte ikke bare av disse faktorene, men også mangel på omsorg. Meget tørr hud på hendene kan skyldes langvarig kontakt med vann og vaskemidler. En ung mor etter fødselen vasker ofte, vasker og steriliserer retter, bader barnet.

Å bestemme årsaken, du kan forstå hva du skal gjøre i utgangspunktet: å gjennomgå kostholdet, øke vanninntaket, finne tid til hudpleie.

Hvordan rydde opp huden etter fødselen?

Gjenoppretting av huden etter graviditet og fødsel er ikke en rask prosess. Spesielt i tilfeller der tørrhet skyldes endringer i hormonnivå. I dette tilfellet må du bare vente til kvinnens kropp gjenoppretter, hvoretter problemet løses av seg selv. Hvis du raskt vil komme i form, kan du øke hastigheten på prosessen.

Gunstig effekt på hudtilstand, redusere peeling og eliminere følelsen av tetthet:

 1. Riktig ernæring. Til tross for restriksjonene i menyen, bør du prøve å diversifisere menyen, det er sunne retter, tillatte grønnsaker og frukt.
 2. Full søvn. Hvis du ikke kan sove om natten, kan du gå på hvile i løpet av dagen, sammen med barnet.
 3. Regelmessig pleie. Enhver - jevn ung - hud etter fødsel vil bli uklar, hvis du ikke tar hensyn til det. Derfor anbefales det å finne tid til å ta vare på: Tidlig rengjør, nærer og fukter det. Å utføre løft - hudspenning - hjemme hjelper komplekset med øvelser, massasje, bruk av kosmetikk.
 4. Forbruk av tilstrekkelig vann. For å gjenopprette elastisiteten og elastisiteten i huden, bør du øke væskeinntaket. Det vil også påvirke produksjonen av morsmelk positivt - for produksjonen krever mye fuktighet. I løpet av dagen må du drikke minst 2 liter filtrert eller ikke-karbonert mineralvann, selvkokte fruktdrikker, kompotter, gelé. Fra bruk av sterk søtet te og kaffe bør forlates.
 5. Frisk luft. Regelmessig turgåing vil hjelpe huden din til å returnere en sunn utseende og elastisitet.
 6. Mottak av vitaminer. Det er mange ferdige vitaminkomplekser laget spesielt for lakterende kvinner. De inneholder alle nødvendige stoffer under amming, bidrar til å kompensere for mangel på mineralsporelementer og mineraler. Imidlertid bør de bare tas etter rådgivning hos en lege.

Hvis du følger disse anbefalingene, vil du snart se positive endringer og bli fornøyd med huden din igjen.

Hud ernæring

For pleie av tørr hud etter fødsel, er det tilrådelig å bruke bare naturlige og hypoallergeniske produkter. Fra bruk av dekorative kosmetikk er det bedre å nekte. Bruk betyr uten dufter.

Du kan også ta vare på huden din etter fødselen ved hjelp av hjemmemedisiner:

 1. Urteinfusjoner og avkok. Urter er valgt, med fokus på deres type epitel. For eksempel, fet hud trenger forsiktig tørking, det vil passe: coltsfoot, calendula, mynte. Tørr - kamille, dill, salvie, vinge, nettle. Etter å ha forberedt buljong, hell den i en flaske med en sprøyteflaske og spray den over ansiktet i løpet av dagen, lukkede øyne. Dette vil bidra til å raskt fukte epitelet, for å oppdatere en varm dag, gi nyttige stoffer.
 2. Masker. Fuktighetsgivende produkter kan også gjøres selvstendig. God effekt er gitt av formuleringer som inneholder kollagen. Oppskriften på en effektiv ansiktsmaske: Smør 50 g smør i et vannbad, kombiner med 3 ts olivenolje, vent på massen å avkjøle og tilsett 2 yolks, en halv teskje honning og glyserin, et glass kamillebuljong og en spiseskje kamferolje. Denne masken påføres ansiktet to ganger i uken. Det fukter ikke bare, men nærmer også epitelet.
 3. Kremer, scrubs. Grove abrasive partikler bør ikke være tilstede i sammensetningen av rengjøringsmidlene (malt kaffe eller nøtter, havregryn, semolina vil gjøre). Som grunnlag for nærende kremer bruk en rekke vegetabilske oljer: mandel, ferskenpits, oliven og andre.
 4. Væske vitaminer. Vitaminer A og E i kapsler - den enkleste måten å raskt fukte huden. De blir påført et forrenset ansikt en gang i uken, vask ikke av.

Hva skal være mat og søvn?

Ernæring og søvn - de viktigste faktorene, hvorav mangelen påvirker hele kroppen, inkludert tilstanden til huden.

For å fjerne tørr hud etter fødsel, må du slappe av - minst 8 timer. Kvinner etter fødsel, som regel, får ikke nok søvn om natten, men du kan tilpasse seg barnets daglige rutine.

For å kompensere for mangel på vitaminer og mineraler som er dannet i kroppen etter fødselen, bør du bruke proteiner og fibre, hvorav en stor del finnes i kjøtt, grønnsaker, egg, fisk.

Tørr hud etter fødsel er oftest forårsaket av lave østrogennivåer.

Dette hormonet er ansvarlig for dannelsen og veksten av kjønnsorganer, og dens mangel påvirker ytelsen, hemmer hukommelsen, forårsaker søvnløshet og hudproblemer.

Østrogenivåer kan også økes med ernæring. Produksjonen er stimulert av forbruk av kjøtt, fiskeolje, meieriprodukter, noen frukter og grønnsaker.

Bare ved å bestemme den nøyaktige årsaken, kan du bli kvitt tørr hud i lang tid.

Tørr hud etter fødsel. Link til hovedartikkel

Hva å gjøre hvis etter fødsel tørr ansikt hud - Hjem Behandling

Etter fødselen, tørr hud i ansiktet: hva skal jeg gjøre? Årsakene til forekomsten? Hvordan løser du dette problemet? Tørr hud er en tynn, elegant hudtype som reagerer med irritasjon på enhver form for såpe.

Det krever spesiell omsorg, da uten det er det mange ulemper som forstyrrer den vanlige livsstilen. Denne huden må beskyttes for å forhindre for tidlig aldring, i form av utseendet av tørre rynker.

Men for riktig og fullstendig beskyttelse, må du kunne bestemme hudtype.

Hvilken type av huden din

Dens type er avhengig av individualiteten til talgkjertlene, som skiller ut en fet hemmelighet. Denne mengden bestemmer utseendet sitt. Det er: normalt, tørt og fet. I naturen er det fortsatt en kombinasjon eller blandet hudtype. For å bestemme typen av huden din, utfør følgende eksperimenter:

Metode 1: Trykk på fingeren på ansiktets hud med liten innsats. Når flekken varer lenge, er det et tegn på at den er tørr. Hvis du har fet hud, bør den ikke vises i ansiktet i det hele tatt. Saken om et mellomresultat (det ser ut til å være, men det virker ikke), betyr tilstedeværelsen av en kombinert type.

Metode 2: Påfør serviet til nesen, pannen og kinnene. Spor av fett på alle områder av papir indikerer at du er vertinne for fet hud. Deres fravær - du har tørr hud. Hvis det er et spor et sted, er et sted det ingen - huden er kombinert.

Gå tilbake til tørr hud etter fødselen, tørr hud, hvordan å hjelpe deg selv?

Dette problemet står overfor en halvdel av det rettferdige kjønn, som har opplevd all glede av å bære og bære et barn. Oftest, før og etter fødselen, er det en nedgang i mengden østrogen.

Dette hormonet er ansvarlig for å opprettholde et sunt utseende og farge. På grunn av mangel på ubehagelige konsekvenser, oppstår det: peeling, tørrhet, kløe, rødhet.

Først av alt lider ansiktshuden, da det er færre talgkirtler.

Bortskaffelse av alle fødselsvirkninger er ikke en rask oppgave og krever innsats. Men for å oppnå de ønskede resultatene er det ganske mulig. Vanligvis reagerer kvinnens kropp på sin egen måte, derfor er det umulig å etablere generelle regler. Men det er unntak - det er mat og søvn. Det er disse hovedkomponentene som hjelper til å løse problemer med en kvinnes hud.

Tilbake til mat skal være mat og søvn?

Legene er helt enige om den generelle oppfatningen: riktig ernæring er kilden til løsningen på alle problemer. Bruken av den nødvendige mengden vitaminer, samt makronæringsstoffer som finnes i grønnsaker, frukt, urter og olivenolje. De bidrar alle til forbedring av huden.

Det er en anrikning av morsmelk, som er nødvendig spesielt i de første månedene etter fødselen av babyen. Sammen med riktig ernæring, bør du ikke glemme fordelene med vann. Det er nødvendig å bruke en tilstrekkelig mengde slik at kroppen ikke forverres.

Det reflekteres primært på ansiktet.

Det er svært viktig for en ung mor å slappe fullt ut for å føle seg frisk og vakker. Den generelle tilstanden til en kvinne er alltid reflektert i utseendet hennes. Derfor, for at tørr hud skal komme tilbake etter fødselen og bli sunn, er det viktig å sove ikke bare om natten, men også om dagen. Det er også viktig å minne om turer i frisk luft. De er nyttige for dere begge.

Det er mange andre måter å kvitte seg med dette problemet på:

 • hud vitaminer;
 • hudhydrering;
 • hud ernæring;
 • hudmassasje.

Som nevnt tidligere, er det først og fremst nødvendig å fylle vitaminene i kvinnens kropp. Apotekene selger nå en tilstrekkelig mengde vitaminkomplekser, så det er mulig å kjøpe det ønskede stoffet.

Følgende vitaminer er populære for tørr hud:

 • fra gruppe A;
 • fra gruppe B;
 • fra gruppe C;
 • fra gruppe E.

De to første typene vitaminer er egnet for stress, og reduserer aldringsprosessen i ansiktets hud. Videre blir vitamin B12 tatt i økt dose. Den tredje typen vitaminer brukes til bedre ytelse av kapillærer og gendannelse. Det siste vitaminet er enten i kremer eller i masker. Du kan søke dem sammen. Det beskytter mot radikaler og forhindrer utseendet av rynker.

Neste er et fuktighetsgivende ansikt. Den systematiske bruk av spesielle kremer, oljer bidrar også til påfylling av hudvæsken. Krem kan brukes som nærende og fuktighetsgivende. Det er nødvendig å bruke dette produktet i henhold til hudtype. For å fukte, kan du bruke følgende hjemmemaske: bland kyllingost, krem, gulrotjuice i like store mengder.

Tilbake til hudens ansiktshud

Om ernæring, kan du snakke lenge. I dette tilfellet er det nødvendig å vurdere de ulike måtene på ernæringen.

Den enkleste måten er å bruke baby krem ​​og smør. I tillegg til disse verktøyene kan du bruke hjemmelagde masker, avkok av urter. Hver av disse væskene helles i sprøytepistolen og sprøytes på ansiktet forsiktig, uten å komme inn i øynene. Denne prosedyren kan utføres gjentatte ganger, spesielt på varme dager.

Et spesielt sted i denne delen er okkupert av masker. Spesielt under graviditet og etter fødsel, trenger huden ansiktsmasker. De mest nyttige masker som har en kollagenblanding. De er praktiske å lage mat hjemme.

For eksempel, for dette kan du bruke:

 • 3 ts olivenolje;
 • 50 gram krem;
 • 0,5 teskje honning;
 • 2 eggeplommer;
 • 0,5 ss glycerin;
 • 1 ss kamferolje;
 • 1 kopp kamille avkok.

Smelte på vannbad, oliven og smør, etter avkjøling, tilsett honning og eggeplommer, og deretter alle andre komponenter. Alt vi blander og får et utmerket verktøy for å fukte og nære ansiktets hud. Påfør på et hvilket som helst passende tidspunkt.

Ikke glem at masken påføres ansiktet ikke mer enn 2 ganger i uken, unntatt området rundt øynene. La blandingen stå i 30 minutter, fjern deretter forsiktig med en bomullspute, pass på at du ikke skader huden.

På slutten av ansiktet vikle med varmt vann.

Massere enhver del av huden, både ansikt og kropp, har en positiv effekt. Den er fylt med næringsstoffer, fuktet, tar et sunt og vakkert utseende. Spesielt nyttig massasje for tørr hud. I alle fall har det en mykningseffekt, og samtidig endres tilstanden på huden dramatisk.

Det kan gjøres selvstendig, men det er bedre å stole på hendene til en profesjonell. Det er han som vil velge riktig kurs for deg å utføre, med tanke på tilstanden til huden din. Også, han vil bestemme de nødvendige midler for å utføre massasjen.

 • Ikke bruk hudpleieartikler til vask: geler, skum. De fører til ødeleggelse av epidermis. For vask er det bedre å bruke spesielle vaskemidler: en melk som inneholder umettede fett og kremer for å fjerne sminke. Bruk disse preparatene, vask, behandle deretter med en tonic for en gitt hudtype. Gunstig effekt på tørr huddeksler av urter: kamille, calendula. Deres forberedelse tar ikke mye tid: ca. 15 minutter.
 • Ikke bruk petroleums gelé, ceresin. De kan skade sunn hud, for ikke å nevne problemet. Disse stoffene skaper en barriere i form av en film og forstyrrer gjenopprettingsprosessen.
 • Alle midler, som skrubber, filmmasker, påvirker det øverste laget av huden skadelig og skader den. Derfor bør de utelukkes.

  De første 3-4 ukene etter fødselen vil være de mest kjedelige for deg, og du vil ikke være i stand til å ta vare på deg selv. Derfor, på dette tidspunktet å ta vare på tørr hud, bruk essensielle oljer. De kan brukes til massasje. Og ikke glem å fjerne sminke fra ansiktet, hvis du setter det.

  Du kan selvstendig forbedre tilstanden til ansiktet ditt. Men det er tilfeller når man ikke kan gjøre det uten hjelp av spesialister. Deretter bør du kontakte skjønnhetssalongen, hvor kosmetologen skal gjennomføre det nødvendige velværekomplekset for deg.

  Tørr hud etter fødsel: hvordan å bry seg?

  Etter fødselen av et barn er det ikke uvanlig å spørre hvordan å ta vare på hud som er blitt tørr og livløs.

  Svært ofte etter fødselen til et barn i en kvinnes hud blir det tørt. Dette er mulig selv for de som hadde fett før fødselen. Selvfølgelig forårsaker tørr hud store problemer, så du må prøve å treffe tiltak for å eliminere denne mangelen.

  Årsaken til tørr hud under graviditet og etter fødsel

  Tørr hud finnes i nesten halvparten av kvinnene som skal eller har nettopp født en baby. Årsaken til alt dette er at under graviditeten produseres hormonprogesteron, noe som i sin tur reduserer hormonet østrogen. Hormonet østrogen er et kvinnelig kjønnshormon, hvor tapet fører til at huden blir tørr.

  Tørr hudpleie etter fødsel

  De fleste kvinner som opplever tørr hud etter fødsel, lurer på hvordan de skal ta vare på huden deres.

  Det viktigste i denne situasjonen er å fylle huden med mangel på vitaminer, fordi i løpet av svangerskapet mistet kroppen seg i tilstrekkelige mengder.

  For gravide, så vel som ammende mødre, selges spesielle vitaminkomplekser. Du kan også få vitaminer fra matvarer som er rike på dem.

  I tillegg er hudpleie etter fødsel, i ekstern omsorg. Det er svært viktig for tørr hud i denne perioden - fuktighetsgivende. Derfor må du kjøpe spesielle fuktighetskrem og bruke dem daglig.

  Du kan også bruke oljer som er gode for å eliminere tørr hud. Også huden etter fødselen av babyen må gjenopprettes og næres.

  Derfor, i tillegg til fuktighetsgivende midler, er det nødvendig å bruke næringsstoffer.

  Hjelper med å sikre at huden gjenoppretter etter fødsel, massasje. Under massasje, så vel som etter det, forbedrer blodsirkulasjonen, og dette betyr at næringsstoffene kommer inn i huden mye raskere og i større mengder.

  Derfor er massasje et utmerket verktøy for å løse et slikt problem som hudpleie, spesielt tørr. Innpakning med kosmetisk leire, som inneholder en stor mengde hudvennlige stoffer og vitaminer, gir en utmerket effekt.

  Du bør også bruke en hudskrubbe som er et ideelt middel for hudpleie etter fødsel. En eller to ganger i uken må du bruke dette verktøyet under vannprosedyrer. Du kan også ta et bad med salt eller avkok av urter. Det vil også bidra til å forbedre hudtonen etter fødsel og redusere dens tørrhet.

  Huden etter fødsel kan gjenopprette raskt nok, men bare under forutsetning av at det blir ordentlig forsiktig, som vil bli utført regelmessig og ved hjelp av nødvendige midler. Dette er den eneste måten å oppnå tørr hud på.

  Tørr hud under graviditet og etter fødsel

  En kvinnes kropp gjenoppbygges aktivt under graviditet, forbereder seg på å føde en baby, men denne tilstanden påvirker ofte skjønnhet - rask vektøkning, ødem hos gravide kvinner, tørr hud og mye mer. Situasjonen forverres av det faktum at leger under graviditet anbefaler å bli kvitt kosmetikk, tabletter og ulike stoffer. Det gjenstår - tradisjonell medisin, masker, riktig ernæring.

  Tørr hud under graviditet er et vanlig fenomen, nesten en tredjedel av de forventede mødrene føler for mye tørrhet i ansiktets og kroppens hud. Årsaken til dette er produksjonen av hormonprogesteron, som er ansvarlig for å opprettholde graviditet og redusere østrogen - de kvinnelige kjønnshormonene.

  At underskuddet hormonet østrogen i kroppen av en rekke gravide fører til utilstrekkelig dannelsen av den såkalte hud mantelen, med andre ord - huden kan miste glans, blir altfor tørr. I tillegg, under graviditeten, kan huden flake, kløe og rødhet forekomme.

  Dette skjer først og fremst på steder hvor sebaceous kjertlene er minst plassert.

  Også interessant: Tørr hud hos nyfødte

  Du kan imidlertid bekjempe tørr hud under graviditeten, for dette bør du ikke glemme riktig omsorg for ansikt, hender og andre deler av kroppen.

  Tørr hud i ansiktet under graviditet: omsorg

  Rensing og vasking

  Eiere av tørr hud, og selv under graviditet, i alle fall kan du ikke vaske med såpe og vann, selv baby.

  Om morgenen er det nødvendig å vaske med kaldt vann. Hvis du bruker sminke, trenger du bare å fjerne den ved hjelp av rensemelk. Rester av melk kan ikke vaskes med vann - de må fjernes med et serviett eller en bomullspinne.

  Som vi har sagt, med en økning av hormonet progesteron i kroppen av den fremtidige mor reduserer antallet kvinnelige kjønnshormoner, noe som fører til en reduksjon av farten på talgkjertlene i huden og mangel på utdannelse av mantelen, noe som fører til flaking og tørking av huden. Dette er merkbart først og fremst på ansiktets hud under svangerskapet.

  Du må bruke spesielle fuktighetskremer og regelmessig lage masker som vil bidra til å gi epidermiene nok væske.

  Søvn er den viktigste aktiviteten i livet til hver gravid kvinne (og ikke bare: finn ut hvor mange nyfødte sover).

  Ikke for ingenting, anbefaler leger å hvile så mye som mulig, fordi kroppen allerede er utsatt for betydelig stress som forberedelse til fødsel av et nytt liv. Kroppenes hud under graviditeten trenger også hvile.

  Derfor, hvis du vil gjenopprette den tidligere skjønnheten og bli kvitt tørr hud, både under graviditet og etter fødsel, hviler du oftere og tar deg tid til sunn søvn.

  massasje

  Massasje har en positiv effekt, ikke bare på kvinnenes tilstand, men også på huden.

  Under en god massasje er blodsirkulasjonen forbedret, noe som betyr at en større mengde næringsstoffer går til tørr, stresset hud.

  Ikke glem å lage fuktighetsgivende ansiktsmasker umiddelbart etter massasje - da blir ansiktets hud under graviditeten beriket med fuktighet og essensielle vitaminer.

  Strøm og gjenoppretting

  Tørr hud før og etter fødselen trenger ytterligere stoffer som vil nærme det og øke motstanden mot miljøet.

  Det anbefales å bruke regenererende krem, som kan gi råd til hudlege. Takket være det komplekset av vitaminer som finnes i dem, blir huden din mer elastisk og frisk.

  Men man bør ikke glemme under valg av krem ​​om posisjonen din - ikke alle kosmetiske produkter er ufarlige for fremtidens baby.

  Et spesielt viktig punkt i omsorg for tørr hud er nærende og regenererende masker, som lett kan tilberedes hjemme.

  Tørr hud under graviditet og etter fødsel: Forberede masker

  Mask fra hytteost

  • litt cottage cheese (ikke mer enn to teskjeer);
  • Ikke mer enn 1 ts fersk persille juice (sterk te kan brukes);
  • linolje (ca to teskjeer);
  • fiskeolje (0,5 ts);
  • litt appelsinskall.

  Det er nødvendig å blande alle ingrediensene grundig og ta en maske på ansiktet. Etter 10 minutter må du skylle den av med en kald persille kjøttkraft. Deretter må du sette på huden nærende krem.

  • en eggeplomme (rå),
  • en teskje vegetabilsk olje,
  • En teskje kamille ekstrakt.

  Først må du forsiktig grøfte eggeplommen med olje for å få en jevn konsistens, og skriv deretter inn kamilleekstraktet og bland. Etterpå blir masken påført ansiktet i 15 minutter og deretter vasket av ved hjelp av kald te. Etter bruk av en slik maske er det nødvendig å påføre en nærende krem ​​på ansiktet.

  Med riktig og regelmessig omsorg vil tørr hud under graviditeten ikke være et stort problem for den fremtidige mamma, og etter fødselen, vil det ikke minne om seg selv i det hele tatt.

  Hvordan forbedre utseendet av huden etter fødsel?

  Få kvinner vil si at huden etter fødsel ser perfekt ut. De fleste kvinner klager på at huden deres har blitt tørr og sagging, spesielt på magen og lårene. I denne artikkelen vil vi se på hva en ung mor kan gjøre hjemme for å få huden tilbake til et attraktivt utseende.

  Hva skal jeg gjøre med tørr hud?

  Ofte merker kvinner at de har tørr hud etter fødsel. Selv om huden før det var vanlig eller fet, så etter fødselen av en baby, tørker den ut, flager av, og noen ganger klør det. Hvorfor skjer dette og hva skal jeg gjøre med det? Hvordan returnere huden til sitt tidligere utseende?

  Årsaken til tørr hud etter fødsel er hormonelle forandringer i kroppen. Desquamation kan også skyldes mangel på vitaminer. For å returnere huden til det tidligere utseendet, er det nødvendig å fukte og nære det.

  Velg en nærende krem ​​som inneholder maksimalt naturlige stoffer. Det vil være veldig bra om vitamin A og E er inkludert i kremen, da de fukter huden helt og øker dens elastisitet.

  Lysmassasje har en svært positiv effekt på tørr hud: Dette skyldes at det bidrar til forbedring av blodsirkulasjonen og dermed regenerering av huden. Etter massasje anbefales det å lage fuktighetsgivende masker. Du kan lage dem selv hjemme fra naturlige ingredienser eller kjøpe dem i butikken.

  Vi lister flere oppskrifter for masker som forbedrer utseendet på tørr hud etter fødsel:

  • Mask av cottage cheese. Ta to ts teskje fersk hjemmelaget hytteost, 1 ts. fersk juice av persille eller sterk brygget te, 2 ts. linolje, 0,5 ts. fiskeolje og litt revet appelsinskall. Bland grundig alle maskinkomponentene og bruk den på ansiktet, og ikke ta området rundt øynene. Etter 10-15 minutter skyll masken med varmt vann og påfør en nærende krem ​​på huden.
  • Mask av eggeplomme og kamille. Ta en frisk, rå, eggeplomme, 1 ts. vegetabilsk olje (for eksempel olivenolje), 1 ts. kamille ekstrakt. Spred til en homogen konsistens og påfør ansiktet i 10 - 15 minutter. Vask masken med varm te, og bruk deretter en nærende krem ​​på ansiktet ditt.

  Hvordan stramme huden etter fødsel?

  Saggy hud etter fødsel er et problem for mange kvinner som nylig har blitt mødre.

  Men vær ikke redd: hvis du tar deg tid til å gjenopprette abdomenes utseende og ikke være lat, så etter noen måneder kan ung mamma skryte hvis ikke flatt, så veldig attraktiv mage.

  Du spør: "Hvordan strammer du huden etter fødsel?". Det er veldig enkelt: et rasjonelt, balansert kosthold og små fysiske aktiviteter som tar sikte på å bringe muskler i mage og lår i tone.

  La oss starte med mat. Hvis en ung mor ammer en baby, så kan det ikke snakkes om noe diett, siden babyen skal få alle nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler med melk.

  Så det er nødvendig å fokusere på at en kvinnes mat er så sunn som mulig og samtidig som lav kalorier som mulig. Og selvfølgelig er det nødvendig å spise sakte og i små porsjoner, men 5-6 ganger om dagen.

  Så får kroppen raskt en "melding" av metning, og du spiser mindre.

  For å fjerne sagge hud etter fødsel, er en brøkmatning ikke nok. Det er nødvendig å legge til dette og øvelsen. Intensiv trening idrettspleie mor definitivt kontraindisert, men litt oppvarming med trening muskler i mage og lår vil være helt riktig.

  Som oppvarming kan du utføre et sett med enkle øvelser: Husk f.eks. En gymsklasse og gjenta øvelsene som læreren viste deg på en gang.

  Etter litt oppvarming kan du fortsette til øvelsene som er beregnet på å stramme løs hud etter fødsel:

  • Stå på alle fire og pust ut, rygg på ryggen, sov i denne posisjonen i noen sekunder, og innhalér bøy ryggen og ligge i noen sekunder. Gjenta øvelsen sakte 15-20 ganger.
  • Ligg på gulvet, på magen, lene deg på albuene, overfør all vekten til dem, løft deg selv på tærne. Å være i denne posisjonen, er det nødvendig å spenne bukmuskulaturen som du puster ut, og å slappe av dem mens du inhalerer. Prøv å lage 20-30 puste.
  • Sitt på kanten av en stabil og tung avføring. Ryggen skal være flat. Ta hendene tilbake og hold dem på baksiden av stolen. Bent på knærne, løft sakte opp og føl deg hvordan bukemuskulaturen strammer. Hold denne posisjonen i noen sekunder og sakte senk bena til gulvet. Gjenta løftebenene 10-15 ganger. Hvis du regelmessig utfører denne øvelsen, vil den strakte huden etter fødselen stramme ganske fort, og vil ikke henge i skumle folder.
  • Lig deg tilbake på gulvet. På samme tid løft bena og torso opp til høyest mulig høyde, hold deg i denne posisjonen i noen sekunder og ta startposisjonen. Gjenta dette klatre 10-15 ganger.
  • Lig deg tilbake på gulvet, armer bak hodet ditt. Løft torsoen jevnt slik at øvre halvdel av kroppen ligger 90 graders vinkel mot gulvflaten. I dette tilfellet bør bena forbli ubevegelig. Gå tilbake til opprinnelig posisjon. Gjør 10-15 gjentakelser av denne øvelsen.
  • Lig deg tilbake på gulvet, armer langs kroppen. Lene på hendene, løft langsomt begge beina slik at de er vinkelrett på gulvet, hold dem oppe på toppen i et par sekunder og sakte senke dem tilbake. Under øvelsen skal bena være flate. Gjør 10 til 15 benløfter.
  • Lig deg tilbake på gulvet, armer langs kroppen. Løft begge beina i en vinkel på 45 grader til overflaten av gulvet, spred dem i forskjellige retninger til maksimal mulig avstand, og kryss deretter over. Gjenta denne øvelsen 20-30 ganger.
  • Lig deg tilbake på gulvet, armene bak hodet, bena bøyde på knærne. Løft torso og berør høyre albue på venstre kne. Gå tilbake til opprinnelig posisjon. Deretter, med venstre armbue, berør høyre kne og gå tilbake til startposisjon. Utfør denne øvelsen 20-30 ganger.

  Jeg håper denne artikkelen har fortalt deg hvordan du strammer huden etter fødsel og gjør den myk og fløyelsaktig.

 • Flere Artikler Om Typer Acne