Mange står overfor tørr hud vet at det kan forårsake mange problemer. Konsentrasjon, småporestruktur, irritasjon, kjedelig farge, peeling og kløe - disse ubehagsmessigene kan forstyrre og få deg til å tenke på å finne måter å bekjempe dem på. I tillegg er tørr hud mer utsatt for rynker og aldre raskere.

I artikkelen vil vi fortelle deg om årsakene til tørr hud og behandlingsmetoder. Slike kunnskaper vil bidra til å kvitte seg med de ubehagelige opplevelsene som den kan levere, og forhindre dannelsen av for tidlig rynker.

Tegn på tørr hud

For å bestemme tørrheten i huden, kan du selv gjøre det: Når du trykker på overflaten med fingrene, forsvinner ikke spor i lang tid. Det er også andre tegn:

 • tetthet;
 • uoppdagede porer;
 • hyppig irritasjon (rødhet);
 • peeling;
 • mangel på elastisitet;
 • sprekker.

Ved tørking av det øvre lag av huden, mister det sin integritet og kan passere gjennom smuss, bakterier og kjemikalier gjennom de dannede mikrosirkene. Deretter kan disse utenlandske agenter for det forårsake irritasjon og kløe.

årsaker

Inhibering av talgproduksjon, som utløses av en rekke årsaker, fører til tørr hud. I noen tilfeller er denne ineffektive sebaceous kjertelen forårsaket av en arvelig disposisjon. Dermatologer bemerker at tørr hud hos unge ofte indikerer den genetiske særegenheten, og hos mennesker i mer moden alder fremstår det på grunn av andre interne eller eksterne faktorer.

De viktigste eksterne årsakene til tørr hud er som følger:

 • tørr luft;
 • klima;
 • varmt og kaldt vann;
 • lenge bli i solen;
 • frost;
 • feil hudpleie (aggressiv kosmetikk, hyppig vask med såpe, etc.).

De viktigste interne årsakene til tørr hud:

 • dehydrering (utilstrekkelig vanninntak, fordøyelsesbesvær, høy feber, etc.);
 • hormonforstyrrelser (diabetes mellitus, hypothyroidism, overgangsalder, etc.);
 • metabolske forstyrrelser;
 • hyppig stress;
 • langvarig bruk av antibiotika;
 • hypovitaminose (spesielt A og E);
 • hudsykdommer (allergier, keratose, eksem, dermatitt, psoriasis, soppinfeksjoner, etc.);
 • dårlig ernæring og grusomme dietter;
 • dårlige vaner (røyking, overdreven forbruk av søt te og kaffe, karbonatiserte drinker);
 • aldring.

Tørr hud kan være generell eller påvirke visse områder av kroppen. En bestemt lokalisering av slike soner kan indikere årsaken til forekomsten deres, og ulike midler kan brukes til å eliminere og behandle det.

Behandlinger for tørre hender og fingre

Tørrhet av hender og fingre skyldes ofte eksterne faktorer. Vask opp uten hansker med aggressive stoffer eller i varmt vann, kald luft, bruk av antibakteriell eller deodorisert såpe, arbeid på bakken, arbeid med byggblandinger - dette er ikke alle faktorer som bidrar til å tørke ut huden. Spesiell oppmerksomhet bør gis til dannelse av sprekker på fingrene. Et slikt symptom kan tyde på utilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

For å eliminere og behandle tørr hud på hender og fingre, bør det tas en rekke tiltak:

 • Bruk bomulls- eller gummihansker når du arbeider med aggressive stoffer;
 • Bruk varme votter eller hansker i løpet av den kalde årstiden.
 • bruk solkrem;
 • Tørk huden forsiktig etter vask med et mykt håndkle;
 • bruk myke og høykvalitets vaskemidler for å vaske hender;
 • normalisere ernæring;
 • Vær oppmerksom på tilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

Behandling av tørr hud i hendene kan utføres ved hjelp av apotek sårheling kremer og ulike populære oppskrifter.

Tradisjonell medisin anbefaler bruk av ulike sårheling, nærende og fuktighetsgivende bad, komprimerer og masker:

 1. Mask fra poteter - koker poteter i uniform, skrell og mash i mush. Legg til en spiseskje med varm melk til den. Påfør en varm maske på hendene i 20 minutter i flere dager på rad, 2-3 ganger om dagen.
 2. Komprimer av honning og glyserin - ta 1 teskje honning, glycerin, vann og mel. Bland ingrediensene til en jevn konsistens og puss med håndblandingen. Bruk bomullshansker i 20 minutter. Slike kompresser gjøres best flere ganger om dagen i løpet av uken.
 3. Komprimer av rømme - et glass rømme blandet med eggeplomme og sitronsaft. Fuk gasset med blandingen og legg det på hendene, fest det med en plastfolie og sett på hansker eller sett hendene sammen med et varmt håndkle. Etter 20 minutter, fjern rester av en komprimering med en bomullspute og bruk rene bomullshansker. Disse pakkene gjøres best ved sengetid i flere dager.
 4. Maske med olivenolje og sitronsaft - en spiseskje olje blandet med 1/2 ts sitronsaft og 1 teskje krem. Før sengetid, bruk blandingen på huden på hendene og bruk bomullshansker. Denne masken kan utføres en gang i uken for profylakse eller i flere dager for å behandle tørr hud på hendene.
 5. Oljebad - hell olivenolje, solsikkeolje eller linolje i en liten bolle og varme i et vannbad til en behagelig temperatur (det skal være veldig varmt). Dyp hendene i olje i 20 minutter. Etter det, blett hendene med et serviett. Slike prosedyrer anbefales to ganger i uken.

For behandling av sprekker på fingrene, brukes slike populære oppskrifter:

 1. Salve av terpentin og honning - Bland i en metallskål 10 g terpentin, 10 g honning, 15 g bivoks og 30 ml vodka. Slå på brannen, og vent mens du rører hele tiden, til alle ingrediensene er helt oppløst. Hell salven i en ren glassfat og oppbevar i kjøleskapet. For behandling, bruk agenten til sprekk og forsegl den med et bakteriedrepende gips. La igjen i 7-8 timer.
 2. Plantain salve - gni tørt gress i pulver, bland med 3 dråper olje og tilsett oljeolje (1: 9-forhold). Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.
 3. Calendula salve - en halv kopp tørket calendula blomster skal males i pulver og blandes med en kopp smeltet svinegard. Blandingen plasseres i et vannbad, og omrøres konstant med en trespatel, til en ensartet konsistens. Hell i glass og lagre i kjøleskapet. Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.

For tørre hender og sprekker på fingrene, kan en hudlege anbefale vitamin- og mineralkomplekser for deg - det anbefales ikke å velge dem selv.

I noen tilfeller kan tørrhet og flaking av hendene være forårsaket av soppsykdommer. Huden er dekket med flekker av forskjellige størrelser og farge (fra rosa til litt blåaktig), og pasienten kan oppleve kløe og brennende. På brettene kan det knekke og danne hvite, skalete øyer. Riktig behandling av slike sopplidelser i hendens hud er foreskrevet av en hudlege etter å ha gjennomført laboratorietester for å bestemme type sopp. Først etter det vil legen kunne foreskrive antifungale stoffer og bestemme varigheten av bruken.

Behandlinger for tørre albuer

Tørr hud på albuene kan skyldes mange eksterne og interne årsaker. Peeling i dette området er provosert av mekanisk handling (for eksempel når du arbeider på kontoret) eller hyppig bading. Det kan også skyldes ulike sykdommer.

Oftest observeres tørre albuer med:

 • hypothyroidism - denne sykdommen fører til en langsommere metabolisme og hudregenerering, epidermiscellene dør av, har ikke tid til å skrelle, og huden blir tørr og grov;
 • jernmangel anemi - mangel på jern fører til en reduksjon i hemoglobin og mangel på oksygen i vevet, en metabolsk lidelse forårsaker tørr hud;
 • diabetes mellitus - en feil i metabolisme forårsaker underernæring av alle kroppsvev, huden blir dehydrert, blir sårbar og tynn, det er flekker av betennelse og kløe;
 • autoimmune og dermatologiske sykdommer - atopisk dermatitt, nevrodermatitt, sklerodermi, hudtykkelse og andre sykdommer fører til flaking og herding av huden.

Behandling for tørr hud på albuene er rettet mot å eliminere årsaken til dette symptomet. I tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, kan bruk av kamille og alfalfa kremer, Lipikar balsam, Nourival og Atoderm kremer, Radevit salve, oljer (kakao, shi, mango, etc.) og folkemessige oppskrifter, anbefales.

Tradisjonell medisin gir råd til tørr hud på albuer, slik at:

 1. Skru av kaffegrunn og honning - legg til honning til kaffeglasset, bruk på albuene og massasje i sirkulære bevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll med varmt vann og bruk en nærende krem ​​eller olje.
 2. Komprimerer med rømme og solsikkeolje - bland ingrediensene i like store mengder, bland blandingen på gasbind og bruk på albuene, pakk den med en varm klut og la den stå i 10-20 minutter.
 3. Mælkemelkebatterier blir oppvarmet og nedsenket i albuen i 20 minutter. Blot med serviett og gjenta prosedyren på den annen side.

Metoder for behandling av tørr hud

Tørr hud i ansiktet kan skyldes arvelig disposisjon, eksterne faktorer, aldersrelaterte forandringer eller forstyrrelser i talgkjertlene. Å redusere nivået av sebumsekretjon kan provosere ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine eller nervesystemet og mangel på vitaminer A, E og gruppe B. For å behandle disse patologiene, bør du konsultere en lege, som gjør at du kan identifisere årsaken og bestemme løpet av behandlingen av den underliggende sykdommen.

For å hindre utviklingen av dette problemet, er det nødvendig å minimere de aggressive effektene av miljøet og sørge for skikkelig hudpleie. Vask og pleie av slik hud skal kun utføres ved hjelp av spesielle midler. Du kan også bruke en rekke hjemme ernæring og fuktighetskrem.

Tradisjonell medisin foreslår å bruke disse masker for tørr hud:

 1. Mask av blomme, melon og jojobaolje - alle ingrediensene skal ta i samme proporsjoner. Pulp plommer og modne meloner hogge med en gaffel til en tilstand av potetmos. Tilsett olje og bland godt. Påfør ansiktet og skyll med varmt vann etter 20 minutter.
 2. Mask av eggeplomme, vegetabilsk olje og kamille - slå eggeplomme med en teskje vegetabilsk olje (mandel, linfrø, solsikke, oliven eller andre), legg til en spiseskje av et farmasøytisk ekstrakt av kamille og slå igjen. Påfør blandingen på ansiktet og vask av om 10-15 minutter med lunkent vann.
 3. Mask av havregryn og olivenolje - kok kornet i melk. Ta 3-4 ss grøt, legg til samme mengde olivenolje og visp. Påfør ansiktet med et tykt lag. Skyll etter 15 minutter med varmt vann og skyll ansiktet med kaldt vann.

Måter å behandle tørr hud på kroppen

Den generelle tørrheten i huden på kroppen kan også skyldes eksterne faktorer, men oftest skyldes det sykdommer i de indre organene. For behandling er det nødvendig å identifisere årsaken og eliminere den. I tillegg til å bli kvitt eksterne faktorer (varmt vann, aggressive vaskemidler, langvarig eksponering for solen, etc.) og behandling av den underliggende sykdommen, anbefales det å følge et normalt drikkegruppe, spise tilstrekkelig mengde meieriprodukter, fisk, vegetabilske oljer, brokkoli, nøtter og sjømat.

For fuktighetsgivende og nærende hud etter hygieniske prosedyrer, bør ulike kosmetiske produkter for tørr hud med ceramider, fettsyrer og lipider påføres. Du kan også bruke en rekke populære oppskrifter for bad, masker og peeling:

 1. Peeling med honning, havsalt og olivenolje - Bland 4 ss honning og 1 ss fint havsalt, legg til blandingen en spiseskje olivenolje og bland. Påfør på renset kropps hud og forsiktig massasje. Etter 5 minutter, ta en varm dusj.
 2. Bath av linfrø bouillon og kamille - 5 teskefulde linfrø til å koke i en liter vann i ca 15 minutter, lag en avkok av kamille (oppskriften er oppført på pakken). Begge dekoder blandes i forholdet 1: 1 og legges til 1/2 bad. Varigheten av prosedyren er ca. 15 minutter.
 3. Bad av melk, mandelolje og honning - varm en liter melk og tilsett 200 honning til den, bland med en skje med mandelolje. Sammensetningen helles i badet. Varigheten av prosedyren er ca. 15-20 minutter.
 4. Mask av honning og olivenolje - bland honning og olje i forholdet 1: 1, bruk på renset kroppshud og la den stå i 20 minutter. Ta en varm dusj.
 5. Maske avokado, banan, krem ​​og smør - hakk en avokado og bananmasse med en gaffel til en puree-stat, tilsett 100 g smør til blandingen, 1/2 kopp fløte og slå alt grundig. Legg til noen dråper roseolje og visp masken igjen. Påfør på renset kropp i 15 minutter. Ta en varm dusj med en vaskeklut.

Behandlinger for tørr hud på føttene og hæler

Tørr hud på hæl og føtter kan skyldes ubehagelige sko, utilstrekkelige mengder vitamin A og E, sykdommer i endokrine system og soppinfeksjoner. I noen tilfeller kan alle disse årsakene føre til dannelse av sprekker i området av det grovete området av huden, noe som forårsaker mye ubehag og smerte.

Hvis et slikt problem var forårsaket av ubehagelige sko, er det nok å bli kvitt det og velge sko i henhold til fotens størrelse og form. Behandling av tørr hud på føttene og hæler bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. For å gjøre dette må du konsultere en endokrinolog eller en hudlege. Mangelen på tilstrekkelig behandling vil føre til forverring av den underliggende sykdommen og utviklingen av komplikasjoner.

For lokal behandling av tørr hud på hæler og føtter kan påføres forskjellige midler: bløtgjøringsmidler, eksfolierende, antibakteriell og sårheling. Deres valg avhenger av tilstanden til huden.

For å eliminere den meget tørre huden på hæler og føtter, tilbyr tradisjonell medisin følgende oppskrifter:

 1. Mask av grønne epler - rist ett eple på en fin rist, mospuré på gasbind og fest den til foten. Bruk sokker. Komprimer laver over natten. På morgenen vasker du av masken og bruker en nærende krem ​​på huden.
 2. Mask av poteter og linfrø - rist rå poteter på en fin rist, legg til samme mengde linfrø, tilsett litt vann og koker blandingen til den er tykk. La avkjøles litt og på føttene. Skyll etter 20 minutter med varmt vann, fjern patched hud og smør føttene med jod.
 3. Castor olje masker - fuktighet gaze med olje og gjelder på foten eller hælen. Bruk varme sokker og gå over natten. Om morgenen våt huden med et serviett.

For behandling av sprekker på hælene, kan du bruke de populære oppskriftene som er beskrevet ovenfor for behandling av sprekker i fingrene. Gode ​​resultater oppnås også ved bruk av slike midler:

 1. Glyserin med ammoniakk - bland ingrediensene i forholdet 1: 1 og bruk på dampede føtter. Bruk sokker. Påfør til forsvinning av sprekker og grov hud.
 2. Apple Cider Eddik - Tilfør samme mengde vann til 20 ml eddik. I en løsning, fukt et stykke gassbind og legg det på føttene, sett på sokkene og legg deg over natten. På morgenen vasker du føttene og fjerner de myke områdene av herdet hud. Spray antibakterielle smører, bruk nærende krem ​​på føttene.

Når svampeskader på føttene på huden dannes områder av rødhet, som senere kan avkli, blir smertefull og kløende. Behandlingen av slike sykdommer kan bare foreskrives etter laboratorietester, som etablerer type sopp og lar legen velge det nødvendige stoffet og bestemme varigheten av behandlingen.

Tørr hud er ikke bare et kosmetisk problem. Et slikt symptom kan tyde på sykdom, feil omsorg, mangel på vitaminer, aldersrelaterte endringer og arvelig disposisjon. For å løse dette problemet, er det mange kosmetiske og folkemessige rettsmidler, men før du bruker dem, sørg for å finne årsaken til tørr hud. Så du kan forhindre sykdomsprogresjonen og utviklingen av komplikasjoner som det kan forårsake.

Hvilken lege å kontakte

For å bli kvitt tørr hud, må du kontakte en hudlege eller en skjønnhetspleie som vil gi råd til omsorgen. Samtidig må du besøke en terapeut og bli undersøkt for å identifisere årsaken til slik tørrhet. Om nødvendig er en reumatolog (for sklerodermi) en rådgiver for en endokrinolog, en gynekolog, en mykolog (for sopphudssykdommer), en allergiker (for atopisk dermatitt), en hematolog (for anemi). Det anbefales å konsultere en ernæringsfysiolog for ernæringsmessige problemer.

Hvordan tørr hud begynner: Årsaker og behandling av tørt ansikt, hender og kropp

Vann er grunnlaget for eksistensen av alle levende organismer på jorden. Mangel på ernæringsmessig fuktighet er manifestert i svekkelsen av kroppen, svak motoraktivitet; huden blir tørr, håret kjedelig, konsentrasjonen forsvinner. Slike patologiske endringer i kroppens funksjon forårsaker mye trøbbel, både estetisk og medisinsk. Eksperter anbefaler å starte behandling for tørr hud ved første tegn på et problem.

Det menneskelige embryo består av 95-97% væske, og i en voksen menneskelig organisme består kun 70% vann: Med alderen reduseres volumet av væske, som ifølge forskere er en av faktorene for biologisk aldring.

Pasienter som står overfor problemet med tørrhet i huden, vet de - dette er et stort problem, ledsaget av irritasjon, stikk, kløe og peeling av epidermis. Disse manifestasjonene er fulle av mye uleilighet, men du kan bli kvitt dem.

Tegn på tørr hud

Behandling av tørr hud begynner først etter at problemet er oppstått. Det kan være medfødt eller oppkjøpt.

Microcracks, flaking av epitelet, effekten av "tetthet" - klare tegn på tørrhet av epidermis

Tilstedeværelsen av sykdommen er indisert ved følgende symptomer:

 1. Eksfoliering av epitelet.
 2. Tilstedeværelsen på overflaten av huden av små sprekker.
 3. Rødhet, irritasjon, konstant kløe.
 4. Tap av elastisitet i epidermis (når du presser på huden, forsvinner ikke sporet fra virkningen).
 5. Ugjennomtrengelige porer.
 6. Etter å ha tatt vannbehandlinger, er det en følelse av "tetthet".

Hovedfaren ligger i brudd på dekkets strukturelle integritet. Mikroskraper tillater uhindret penetrasjon av potensielt farlige kjemikalier, bakterier, støv inn i dermis dype lag. Spredningen av disse midlene er ledsaget av smerte, irritasjon.

Årsaker til tørr hud

Dermatologer sier - tilstanden til huden er avhengig av miljøet, uønskede faktorer, dårlige vaner og til og med livsstil. Ofte legges forutsetningene i andre sykdommer.

Tørrhet i epitelet kan provosere feil diett, fordøyelsesproblemer

Eksperter legger vekt på et viktig punkt - tørrhet kan være en manifestasjon eller reaksjon av kroppen til en av følgende lidelser:

 • problemer med fordøyelsessystemet;
 • dystrofi;
 • intensivering av smittsomme sykdommer;
 • dermatitt;
 • forverring av metabolske prosesser;
 • iktyose;
 • allergisk mot ekstern eller intern irritasjon
 • nyresvikt.

Det er viktig å sørge for at det ikke er noen sykdommer i kroppen, eller å takle dem. Ofte går tørrhet uten utvendig intervensjon, hvis kroppen er sunn.

For mye forbruk av kaffe kan forårsake tørr hud

Hovedårsakene til fuktighetstap i dermis:

 • arvelighet;
 • tørr luft, klimatiske egenskaper i regionen;
 • kroppens fysiske aldring
 • intens ultrafiolett stråling;
 • overdreven forbruk av kaffe, te, brus;
 • tar varmtvann behandlinger;
 • bruk av kosmetikk som ikke samsvarer med typen av epidermis;
 • grusomme dietter;
 • brå endring av klimatiske forhold;
 • røyking, drikking av alkohol, dårlig ernæring.

Tørrhet av epitelet er lokal (strekker seg til individuelle områder av kroppen) eller generelt. Problemområdet kan fortelle mye om årsakene til feilen. Basert på denne informasjonen bestemmer dermatologen om utnevnelse av visse stoffer.

Måter å behandle tørr hud

Hendene får mest ut av ugunstige miljøfaktorer. De er utsatt for temperaturer, vind, ultrafiolett lys, kjemikalier, ulike pulver. Det er ikke overraskende at det er på denne delen av kroppen at ruheten, tettheten oftest manifesteres.

Dermatologer er enige om at pasienten har en tørr hud i hendene, bør årsakene og behandlingen være innbyrdes forbundet.

Ubehagelige problemer kan lett unngås hvis du følger enkle regler:

 • Ved arbeid med kjemisk aggressive stoffer, bruk vernehansker;
 • Etter vannprosedyrer, tørk hendene forsiktig med en myk lur, myk klut;
 • gå utenfor, bruk solkrem lotioner, kremer;
 • i kaldt vær, beskyt huden mot vind, lave temperaturer;
 • inkludere sunne frukter og grønnsaker i dietten, spesielt de som er rik på vitaminer B, E og A.
Beauticians anbefaler å eliminere hudkontakt med kjemikalier.

Behandling av tørr hud i hendene kan utføres i kosmetologerom: massasje, parafinbehandling, innpakning med planteekstrakter, bad - alle disse prosedyrene vil gjenopprette hudens hud og skjønnhet. En lignende effekt er lett å oppnå ved å benytte seg av hjemmelagde oppskrifter.

Måter å behandle tørr hud

Dermatologer innser at tørr hud er et alvorlig problem som krever kirurgisk behandling. Smertefull epidermis krever høy kvalitet på fôring fra profesjonelle preparater. Når det gjelder hjemmemedisiner, er det bedre å bruke dem til å konsolidere hovedvirkningen oppnådd med medisinsk behandling.

Masker i kampen mot tørr hud

Behandling av tørr hud med kosmetiske prosedyrer innebærer bruk av en av følgende metoder:

 • hyaluronsyreinjeksjoner;
 • kollagen applikasjoner;
 • peeling;
 • Påføring av varme komprimerer;
 • spesiell ansiktsmassasje;
 • saltrengjøringsporer.

Midler for fuktighetsgivende tørr hud velges individuelt for hver pasient. Blant de mest populære prosedyrene de siste årene er xerose i ansiktet. Fettsyrer, ceramider og fosfolipider har en gunstig effekt på epidermis.

Generelle prinsipper for behandling av tørr hud

Tilstanden til den problematiske huden vil bli merkbart bedre hvis du løser problemet på en omfattende måte. Hovedoppgaven er å bestemme fraværet av stoffer i kroppen, sporstoffer, fuktighet. Mens du mating det, er det viktig å kontrollere endringer i tilstanden til dermis. Kroppen vil reagere positivt på egnede og effektive metoder, som sikkert vil påvirke epithelets tilstand.

Sunn mat normaliserer tilstanden til epidermis, eliminerer mangel på mikronæringsstoffer og vitaminer.

Dermatologer legger vekt på flere aspekter ved behandling:

 1. Riktig kosthold. Sunn mat - "skjelett" for å håndtere eventuelle plager. Ofte innser folk ikke viktigheten av ernæring, og det er forgjeves. Sunn mat begynner å forbedre kroppen. I det daglige kostholdet bør være tilstede: vegetabilske oljer, fisk, meieriprodukter, sjømat, nøtter, brokkoli.
 2. Ofte er tørrhet i epidermis en manifestasjon av en alvorlig sykdom i indre organer. Oppgaven av avgjørende betydning er å eliminere hoveddiagnosen, og bare deretter eliminere konsekvensene.
 3. Utelukkelse av ytre stimuli, uønskede faktorer. Dermatologer anbefaler å unngå direkte kontakt med aggressive kjemikalier, vaske væsker.
 4. Kroppen må fylles med fuktighet, som innebærer bruk av store mengder vann (minst 2,5 liter daglig).

Beauticians anbefaler å bruke daglig pleieprodukter for ansikt og kropp. Forbindelser rik på lipider, fettsyrer, ceramider fortjener spesiell oppmerksomhet.

Hjemmelagde oppskrifter for tørr hud

En kraftig effekt preget av masker, tilberedt hjemme. De hjelper til å mette epidermis med næringsfuktighet, glatte folder, rynker. Disse forbindelsene er allsidige, fordi gjelder ikke bare for ansiktet, men også for kroppen. Spesielt bemerkelsesverdige oppskrifter er presentert nedenfor.

Sammensetningen av honning og hytteost forbedrer hudens elastisitet, eliminerer tørrhet

Curd-honning maske

Når tørr dermis er en av de mest nyttige og verdifulle produktene, er det honning. Den metrer de indre kulene i epidermisene med mikroelementer. Etter eksponering for denne gaven av naturen blir dekslet mye mykere. Når det gjelder ostemassen, fremmer den intensiv regenerering på mobilnivå, helbreder små sår.

 • 15 ml honning;
 • 25 gram fett hytteost.

Fremgangsmåte for tilberedning: Honning oppvarmes i mikrobølgeovn, der legges hytta til den. Det er viktig at temperaturen ikke er for kald. Ingrediensene blandes forsiktig, og påføres deretter på problemområder i huden. Varigheten av masken er 10-12 minutter.

Tradisjonell medisin i kampen mot tørre albuer

Hvis huden er tørr på albuene, er det også nødvendig med behandling. Først må du bli kvitt den underliggende årsaken, og først etter det for å håndtere flaky epitel. Beauticians anbefaler bruk av balsams (Pitival), salve (Radevit), oljer (mango, kakao), etc.

En skrubbe av honning og kaffegrunn vil bidra til å gjenopprette helsen til huden. I den tykkere gjør honningen oppvarmet med et dampbad. Ingrediensene blandes til glatt. Da er næringsblandingen behandlet med albuer, fjerning av de døde cellene i en sirkelbevegelse. Konsistensen vaskes med avkok av kamille. Ved fullføring av prosedyren fuktes dermis med en olje, krem.

Havre peeling

Sammensetning basert på havregryn er egnet for alle hudtyper, den er universell. Bruk sammensetningen til å rense hele kroppen.

 • 100 mg havregryn;
 • 45 ml honning;
 • 1 kyllingegg.

Fremstillingsmetode: Slip havremel inn i en kaffekvern, legg egg og honning inn i det til en homogen masse dannes. Hele kroppen behandles med den forberedte massen, masserer den. Resultatene er merkbare etter 2 økter av havremel peeling. Etter prosedyren blir huden fuktet med en nærende lotion.

forebygging

En ubehagelig mangel i form av tørr hud kan unngås hvis du omhyggelig tar vare på dekselet. Forebygging krever minst innsats og tid, men resultatene vil bli imponerende.

Riktig daglig pleie av huden - nøkkelen til suksess når det gjelder tørr epidermis

 1. Vannbehandlinger bør fylles ut med fuktighetskroppen med en nærende sammensetning. Preferanse er gitt til lotioner og kremer beriket med propolis, hyaluronsyre, kollagen, planteekstrakter.
 2. Det er bedre å ekskludere klær av syntetiske stoffer fra garderoben, naturfibre er alltid å foretrekke, siden de la luften gjennom.
 3. I boarealet bør ikke føles fuktighetstap. Gi ekstra volum av det vil hjelpe luftfukteren. Denne nyttige, økonomiske og kompakte enheten er uunnværlig i rom hvor små barn bor.
 4. Det er ikke ønskelig å bruke harde scrubs, mye foretrukne peeling i salongforhold.

Huden og tilstanden er en lakmusprøve, hvor helbredene til organismen som helhet vurderes. De minste problemene med de indre organene påvirker utseendet. Ikke ignorere signaler sendt av kroppen. Nå på salg er en stor mengde spesialiserte midler for forebygging og pleie av tørr hud.

Årsaker til tørr hud

Tørr hud i kroppen skyldes ofte interne faktorer (sykdommer, hormonelle lidelser, stressende situasjoner). Når det gjelder hendene og ansiktet, er de negative manifestasjonene lokaliserte, men hvis hele kroppen påvirkes, er den egnet til å snakke om komplekse problemer. Forskere fortsetter å aktivt undersøke prosessene som forverrer tilstanden til epidermis. Tørrhet av dermis vurderes under prisme av immunologiske og biokjemiske prosesser.

Tørrhet i epidermis kan forårsake fuktmangel i epidermis.

Barrierefunksjonen i epitelet er nivellert når:

 • mangel på fuktighet i stratum corneum av dermis, som observeres i fravær av eksterne fuktighetsgivende faktorer;
 • et lite antall syntetiserte ceramider, som er en del av epitelet.

Ovennevnte grunner fører til irrasjonell fettproduksjon. Under påvirkning av ytre stimuli, samtidige faktorer, dannes nye foci av betennelse. I dybden av lesjonen kan de påvirke jevne blodkar.

Hvis du alltid vil se vakker og godt preparert, start med en sunn kropp. Det er bedre å begynne å korrigere hudfeil i fravær av andre sykdommer, komplikasjoner. Ellers er det høy sannsynlighet for gjentakelse.

Tørr hud (xerosis) - årsaker, behandling og komplikasjoner av tørr hud

Vanligvis viser tørr hud (xerose) ikke alvorlige problemer, men det kan føre til ubehag og noen ganger føre til ubehagelige komplikasjoner.

Heldigvis er de fleste tilfeller av xerosis forårsaket av eksterne faktorer som er lette å kontrollere.

Iktyose er et eget problem, en sykdom som er forbundet med ekstrem tørrhet i huden, noe som forstyrrer pasienten og forårsaker fysisk og følelsesmessig lidelse. Kroniske og alvorlige hudproblemer er en grunn til å gå til en hudlege.

Årsaker til tørr hud

Hovedårsakene til xerosis inkluderer påvirkning av ulike miljøfaktorer, samt sykdommer som forstyrrer hudens funksjon.

Mulige årsaker inkluderer:

1. Klimatiske forhold. Huden blir tørr om vinteren når temperaturen og fuktigheten i luften faller. Vinterforhold bidrar til forverring av eksisterende hudproblemer.

2. Sentralvarme og air condition. Peiser, sentralvarme, air condition uten fuktighet i luften, kan forårsake tørr hud.

3. Varmt bad eller dusj. Hyppig inntak av et varmt bad, spesielt hvis en person liker å plaske i vann i lang tid, kan ødelegge hudens lipidbarriere. Det anbefales heller ikke å svømme i høyt klorerte bassenger.

4. Hårde såpe og dusjprodukter. Mange populære produkter inneholder aggressive tensider. Disse overflateaktive stoffene vaskes enkelt av den beskyttende lipidmembranen i huden, og forårsaker tørrhet.

5. Solens stråler. Som varme, tørker solens stråler huden. UV stråler trener inn i epidermis, påvirker det dype hudlaget - dermis. De ødelegger kollagen og elastin, som fører til den såkalte solelastosen.

6. Atopisk dermatitt. Dette er en av de vanligste typene eksem, som ofte påvirker tørr og sensitiv hud.

7. Psoriasis. Denne hudsykdommen er preget av en rask økning i grove, tørre, døde hudvekter, samt hud kløe.

8. Sykdommer i skjoldbruskkjertelen. Hypothyroidism - utilstrekkelig funksjon av skjoldbruskkjertelen - reduserer aktiviteten til svette og sebaceous kjertler, noe som fører til tørr hud.

Risikofaktorer for tørr hud

Tørr hud kan utvikle seg i noen, men følgende grupper er mest utsatt for xerose:

1. Eldre mennesker.
2. Innbyggere i land med tørt og kaldt klima.
3. Lovers tar ofte en varm dusj eller et bad.

Symptomer på xerose

Ofte er tørr hud et midlertidig problem som bare bekymrer seg i en viss årstid, men det kan vare livet. Symptomer på xerose avhenger av den generelle tilstanden av helse, alder, bosted og tid brukt utendørs.

Mulige symptomer inkluderer:

1. Følelse av hudstramming, spesielt etter et bad.
2. Hud rynket og dehydrert.
3. Huden ser grov ut, ikke glatt.
4. Kløe, noen ganger veldig intens.
5. Peeling av huden - fra mindre til sterk.
6. Hudsprekk, noen ganger blødning og smertefullt.
7. Rødhet i huden, vanligvis i begrensede områder.

I følgende tilfeller anbefales det å konsultere lege:

1. Tilstanden forbedres ikke, til tross for hjemmetiltak.
2. Tørr hud er ledsaget av sterk rødhet.
3. Tørrhet og kløe forstyrrer normal søvn.
4. Sår og smittede sår på grunn av riper.
5. Huden er flakket over store områder.

Diagnose årsakene til tørr hud

Tørr hud kan følge en rekke hud- og indre sykdommer, slik at legen vil trenge å utføre noen tester for å gjøre en nøyaktig diagnose. For å bestemme noen hudproblemer, noen ganger en tilstrekkelig grundig undersøkelse, og for å bestemme, si skjoldbruskinsuffisiens, er det nødvendig å analysere nivået av skjoldbruskhormoner.

Listen over hudsykdommer forbundet med xerose inkluderer:

1. Follikulær keratose. Denne sykdommen forårsaker små, akne-lignende kviser på hender, føtter og rumpe. Tallrike kviser gir huden et grovt utseende, som sandpapir. Pimples er vanligvis kjøttfarget, men kan være rødt, betent.

2. Iktyose. Med denne ubehagelige sykdommen danner hudceller tykke, tørre skalaer som ser ut som fiskeskalaer. Vektene er små, flerfasetterte, fra hvitt til brunt. Iktyose kan forårsake dype, smertefulle sprekker i håndflatene og sålene.

3. Xreotisk eksem. Denne sykdommen forårsaker tørr hud og mange hud sprekker. Noen beskriver denne karakteristiske huden som "tørr elvelde" eller "sprukket porselen". Hud er betent, kløe og blødninger.

4. Psoriasis. Sykdommen manifesteres av tørrhet, peeling og kløe i huden. Huden i de berørte områdene er rødaktig, dekket med vekter, som ligner flass. I alvorlige tilfeller kan sykdommen bli komplisert ved tilsetning av en infeksjon.

Behandling av tørr hud, tips

I de fleste tilfeller kan problemet med tørr hud håndteres med enkle hjemmeteknikker, for eksempel fuktighetsgivende etter en dusj. Ved peeling av huden kan legen anbefale spesielle kremer som inneholder salisylsyre, melkesyre eller en kombinasjon av melkesyre og urea.

For mer alvorlige problemer, som atopisk dermatitt eller psoriasis, kan du bruke salver og kremer som inneholder kortikosteroider (Celestoderm B, Elokom, Advantan). Hvis det oppstår en infeksjon på grunn av konstant riper eller dårlig hygiene, kan legen foreskrive kombinert produkter som også inneholder antibiotika (Celestoderm B med Garamicin, Triderm).

Med en tendens til tørrhet er det ikke alltid mulig å oppnå feilfri hud.

Bruk imidlertid disse tipsene:

1. Fukt huden din. Det er mange produkter som danner en beskyttende film som beskytter huden mot fuktighetstap. Det enkleste og mest effektive alternativet er baby olje.

2. Begrens varme bad og dusjer. Slike prosedyrer bør vare mer enn 15 minutter, og vannet skal brukes varmt, ikke varmt.

3. Unngå sterke såper som tørker huden. Hvis du har sensitiv hud, kan du ikke spare på gode såper og dusjgeler. Bruk mild såpe med tilsatte oljer, for eksempel Neutrogena eller Dove.

4. Bruk fuktighetskrem umiddelbart etter bading. Etter å ha tatt badet, klapp huden forsiktig med et håndkle for å holde kroppen litt fuktig. Umiddelbart etter dette, bruk baby olje eller annen fuktighetskrem på kroppen.

5. Bruk en luftfukter. Hvis årsaken til tørr hud er den tørre luften i huset, ikke stint på luftfukteren (luftfukter), i det minste bærbar - for rommet ditt. Ta vare på enheten regelmessig slik at luftfukteren ikke blir en kilde til bakterier eller sopp.

6. Velg de riktige klærne. Naturfibre, som silke og bomull, gir huden en sjanse til å puste. Unngå stoffer med billige fargestoffer. Ikke bruk dufter eller andre kjemikalier under vask som kan irritere huden.

Ved kløe og betennelse i huden anbefaler amerikanske eksperter en begrenset bruk av en krem ​​eller salve som inneholder minst 1% hydrokortison. Dette er et mediumstyrt kortikosteroidhormon som klarer seg godt med betennelse, kløe og en allergisk reaksjon. I USA er dette verktøyet tilgjengelig uten resept, men i de fleste land i den tidligere Sovjetunionen er hydrokortison foreskrevet av en lege.

Før du bruker slike legemidler, vil det ikke være overflødig å konsultere en hudlege.

Mulige komplikasjoner av xerose

I noen mennesker med en tendens til eksem, kan tørr hud forårsake slike komplikasjoner:

1. Atopisk dermatitt.
2. Follikulitt (betennelse i hårsekkene).
3. Cellulitt (bakteriell infeksjon i det subkutane vev).

Disse komplikasjonene skjer som regel i de tilfellene når beskyttelsesmekanismer i huden blir brutt. For eksempel forårsaker alvorlig tørrhet i huden sprekker, og de åpner portene for infeksjon.

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Årsaker og behandling av tørr hud

Ofte er peeling av huden et midlertidig fenomen, ofte forstyrrende om vinteren. Noen jenter må imidlertid kjempe med ham i mange år. Xerosis kan oppstå på grunn av ulike årsaker. Behandling av tørr hud ved hjelp av folkemidlene vil bidra til å kvitte seg med dette problemet.

Provoking faktorer

Årsaker til tørr hud i kroppen kan være både ekstern og intern. Hovedkildene til problemet er:

 1. Arvelig predisposisjon
 2. Mangel på væske i kroppen. Daglig bruk av 1,5 til 2 liter vann bidrar til normalisering av vann-saltbalanse, eliminering av toksiner og andre skadelige stoffer fra kroppen.
 3. Naturlig aldring av kroppen. Etter 40 år forekommer hormonelle forandringer i kroppen som påvirker sebaceous kjertlene, som regulerer vannbalansen i kroppen.
 4. Ubalansert ernæring. Spise fastfoodprodukter som inneholder kreftfremkallende stoffer, fargestoffer, stabilisatorer, etc.
 5. Mangel på vitaminer A, E og C og sporstoffer.
 6. Feil kroppspleie påvirker funksjonen av talgkjertlene som beskytter huden mot for mye fuktighetstap.
 7. Regelmessig bruk av kosmetikk, som inkluderer aggressive ingredienser.
 8. Bruk av syntetiske klær kan forstyrre varmevekslingsprosesser og kan forårsake tørr hud i kroppen.
 9. Besøk til bassenget med klorerte vann.
 10. Plutselig temperaturfall, sterk vind, brennende sollys, lav luftfuktighet.
 11. En bivirkning ved å ta medisiner.
 12. Dårlige vaner.
 13. For ofte bading bidrar til å vaske ut beskyttelsesfilmen av fett som beskytter huden.

Fortsatt veldig tørr epidermis på grunn av dermatologiske sykdommer: seborré, eksem, dermatitt, psoriasis.

I tillegg til endokrine sykdommer som hypothyroidisme (redusert mengde skjoldbruskkjertelhormoner) og diabetes mellitus er kilder til huddrenering.

Kampsformer

Før du begynner å ta vare på tørr hud i kroppen, må du avgjøre hvilken type xerose. Det er to typer tørr hud:

 • med normal tone - det er tørrhet, men epidermis forblir glatt og elastisk;
 • med redusert tone - dette danner raskt sprekker, rynker og selve huden er fortynnet.

Fra den første varianten av sykdommen, kan du bli kvitt folkemedisiner, fuktighetskremer og salver. For det andre er kompleks terapi nødvendig.

Folkemedisin

Hvis huden er kløende og kløende, kan du bekjempe dette problemet med kalde kompresser, salver eller kremer. En annen gunstig effekt av fuktighetsgivende masker som må gjøres to ganger i uken, samt et bad med avkok av urter. Disse prosedyrene lindrer også, renser og regenererer huden.

Helbredende bad

Bad med avkok av linfrø og kamille må tas innen en kvart time. For å forberede urte væske, legg til et par små skjeer av linfrø og kamille til 1 liter vann og lag i ca 15 minutter. Og så må du filtrere sammensetningen og helle inn i badet.

Godt glycerinbad. Det krever å legge et halvt glass flytende glyserin til vannet. Denne prosedyren vil hjelpe til med å gjenopprette den tørkede huden.

For et melk-honning bad, må du varme opp melken litt og smelte 200 gram honning. Og så skal du sakte blande disse ingrediensene og hell 2 ts mandelolje inn i blandingen. Deretter må den resulterende blanding tilsettes i badet.

Et havremelbad hjelper perfekt hvis huden er kløende og peeling av. For det må du helle havremelflak i en pose med materiale og knytte den opp. Deretter krever han å henge den under en liten vannstrøm. Ta dette badet bør være for en kvart time.

Det er verdt å merke seg at vannet på badet ikke bør være veldig varmt, da det fører til dehydrering av huden.

Peelings og masker

Selv for å bli kvitt tørrhet, kan du bruke peeling, som er lett å forberede deg selv. I forholdet 4: 1: 1 er det nødvendig å blande ikke tykk naturlig honning, vegetabilsk olje og salt, og deretter behandle huden med dette skrubemiddelet og la det gå i 5 minutter. Deretter må du forsiktig vaske av sammensetningen og skyll med varmt vann.

Den andre skrubbe: Først og fremst skal du male havregryn og mandler i en kaffekvern, og legg deretter til to store skjeer med rømme til dem. Verktøyet påføres på epidermis og etter 5 minutter vaskes det av.

For å lage en nærende og fuktighetsgivende maske hjemme, må du blande to spiseskjeer med honning og olivenolje, og smør deretter huden med blandingen og vent i 20 minutter. Til slutt må du vaske av masken med oppvarmet vann.

Og du kan også bruke et annet valg av masken: Du må kombinere og grundig blande massen av avokado, banan, en halv kopp krem, 100 gr. smør og 3 dråper roseeter. Dette verktøyet skal gni inn i huden og etter 15 minutter å vaske.

For tørr hud med dårlig tone, i tillegg til hjemmet kosmetiske prosedyrer, må du følge en diett: Spis sjømat, tørket frukt, friske grønnsaker og frukt, magert kjøtt og nøtter, og drikk ca 2 liter væske om dagen. Ikke drikk alkohol og røyk.

Som hudpleie kan du bruke melk, musa og lotioner uten alkohol. For å myke epidermis, anbefales det å bruke salver og kremer basert på planteekstrakter, fett og vitaminer.

Vitaminer for hudhelse

Ofte oppstår tørr hud, om ikke nok vitaminer. Mange av dem har en stor rolle i å opprettholde huden i god stand. De er vitaminer i gruppe B, C, A og E. Derfor, med et ubalansert kosthold, er det bare nødvendig å introdusere multivitaminkomplekser i dietten.

Vitamin C (askorbinsyre) er avgjørende for sunn hud. Han er involvert i syntese av kollagen og elastin, noe som gjør epidermis elastisk og fløyelsaktig. Dens mangel fører til dehydrering og peeling av huden. Fyll underskuddet kan spises sitrus, surkål, lever, svart currant.

Vitaminer E (tokoferol) og A (retinol) har antioksidantegenskaper. Tocopherol finnes i egg, smør, meieriprodukter, gulrøtter, hvete-germinerte korn og nøtter. Og retinol i asparges, tomater, fersken, gresskar og grønne erter.

Det er også viktig og vitaminer i gruppe B, som påvirker sammenbrudd og syntese av aminosyrer, som er byggeblokkene til mange cellulære strukturer. Det finnes disse vitaminer i melprodukter, frokostblandinger, kjøtt, sjømat, grønnsaker og frukt.

Nyttige anbefalinger

For å holde huden i tone må du opprettholde sin vannfettbalanse. For å gjøre dette må du regelmessig ta vare på kroppen, i tillegg til:

 • holder seg til drikkeregimet;
 • Ikke tortur deg selv med strenge dietter;
 • å nekte diuretika;
 • før du går ut, smør hendene og ansiktet med en beskyttende krem;
 • Ikke å bli involvert i turer til solariumet;
 • bruk solkrem på stranden;
 • Ikke bruk kosmetiske produkter av lav kvalitet til kroppspleie.
 • redusere mengden forbruk av svart te og kaffe.

Dermed kan mange faktorer utløse tørr hud. For å eliminere problemet, er det først nødvendig å finne ut hvorfor huden blir tørr, og først da begynne behandlingen. Veldig bra hjelp i dette tilfellet folkelige oppskrifter.

Flere Artikler Om Typer Acne