I noen babyer oppdager foreldre utseendet på tørr og grov hud. Disse endringene kan noteres ikke på hele kroppen, men på enkelte steder: i ansiktet, på armer og ben, på hodet eller bak ørene. Disse endringene må fortelle barnelege og finne ut årsaken til forekomsten deres.

I denne artikkelen vil vi vurdere årsakene til et slikt fenomen som grov hud i et barn, og også beskrive de mest populære pediatrician anbefalinger om dette problemet.

Årsaker til tørr og grov hud

Årsakene til tørrhet i babyens hud kan være forskjellige:

 1. Det plutselige utseendet av rødaktig utslett på ansiktet og grovheten kan være en manifestasjon av akne i det nyfødte. En slik forandring i huden er forårsaket av et overskudd av hormoner i barnas kropp, og et slikt utslett passerer med omtrent en og en halv måned av spedbarnet. Huden på ansiktet vil være ren og øm igjen.

2. Råheten i huden kan skyldes eksponering for eksterne faktorer:

 • effekten av tørr luft og mangel på væske i kroppen;
 • mangel på vitaminer;
 • badevannskvalitet og påføring av avkok av noen tørkede urter (suksess, eikebark, kamille, etc.);
 • eksponering for huden av frost luft eller vind; i dette tilfellet oppstår flekker av grov hud overveiende i åpne områder av kroppen;
 • hyppig bruk av sjampo (selv av høy kvalitet) kan bidra til utseendet av tørrhet og grovhet av huden på hodet;
 • overdreven infatuation med baby pulver kan også "tørke ut" den delikate og lett skinnede babyens hud.
 1. Tørr hud og grovhet kan være et av symptomene på sykdommen:
 • medfødt diabetes mellitus, hvor også økt appetitt og tørst, forhøyede blodsukkernivåer er karakteristiske;
 • medfødt hypotyroidisme (redusert i skjoldbruskkjertelen) som et resultat av langsom metabolisme er forstyrret fornyelse av overflatelaget av huden; Den mest uttalt tørrhet i huden samtidig i albuen og kneleddene.
 1. Hudrøykhet kan indikere en arvelig patologi (manifestasjoner av genetisk bestemt grovhet vises i alderen opp til 6 år, vanligvis fra 2 til 3 år):
 • om ichthyosis, der, som et resultat av genmutasjoner, forstyrres keratiniseringen av hudceller. For det første blir huden tørr, den er dekket med hvite eller grå skalaer, da avvises avstanden, og kroppen blir til slutt dekket med dem som fiskeskalaer. I tillegg til hud manifestasjoner, er det brudd på funksjonen av indre organer, metabolske prosesser;
 • hyperkeratose, en sykdom der det er økt fortykning, keratinisering av overflaten av huden og brudd på dets avvisning. Disse manifestasjonene er mest uttalt i føttene, albuene, på hoftene og i hodebunnen. Årsakene til denne patologien er ikke fullt ut forstått. I tillegg til den arvelige faktoren er det viktig for forekomsten av hyperkeratose og andre: tørr hud av barnet; avitaminose av vitaminer E, A, C; bivirkninger av hormonelle stoffer; stress, hormonell justering under pubertet hos ungdom; overdreven ultrafiolett stråling; sykdommer i fordøyelsessystemet; eksponering for vaskemidler.
 1. Orm invasjon kan også forårsake utseendet av grov hud hos barn.
 1. Men oftere kan rosa og grove kinn og bakder være en manifestasjon av atopisk dermatitt (det utdaterte navnet på denne tilstanden er "eksudativ diatese"). Det kan manifestere seg som tørre, grove flekker på ulike deler av kroppen. Dette er en sykdom av allergisk natur, uttrykt i reaksjonen av huden på effekten av ulike allergener.

Risikoen for allergi hos barn kan øke behandling av mor under graviditet hormon og andre rusmidler, ukontrollerte mottar hennes multivitamin komplekser, røyking kvinner under graviditet og amming.

Langvarig amming er en god beskyttelse av barnet mot allergi. Ernæringen til sykepleiemoren er også viktig, eliminere krydder, røkt mat, stekt og fettretter fra kostholdet hennes.

Den har en mening og en genetisk predisposisjon for allergier, ikke bare på moren, men også far (om de har allergiske sykdommer etter type astma, elveblest).

Allergens for baby kan være:

 • matvarer, inkludert melke-tilpassede blandinger eller til og med morsmelk; hos eldre barn utløses og intensiveres allergier etter å ha spist søtsaker;
 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • vaskepulver og andre hygieneprodukter (såpe, gel);
 • kjæledyrhår;
 • tobakk røyk (passiv røyking);
 • akvariet fisk og mat for dem.

Tørr hud med allergier kan også være lokal, for eksempel vises det i babyen bak ørene. Når du går med en stiftinfeksjon, kan det danne en skorpe, gråt med en ubehagelig lukt. Imidlertid kan slike manifestasjoner bak ørene være forbundet med feil i omsorg for den lille, og ikke med allergier: når oppkastet strømmer oppkastet i øreområdet og ikke fjernes derfra i tid.

Hvorfor allergier påvirker huden?

Bunnlinjen er at allergi er kroppens respons på fremmed protein (antigen). Som svar på et signal om fremmedheten av proteinet, produseres et antistoff for å nøytralisere det. Dette danner et antigen-antistoffkompleks som forårsaker en allergisk reaksjon.

Det er kjent at en allergi kan forårsake et stoff som ikke er et protein. I dette tilfellet er det ikke et proteinstoff som binder seg til proteinet i blodet, og dette proteinet, som er eget for denne organismen, anses allerede som fremmed og antistoffer produseres for det.

Det umodne enzymsystemet i barnets kropp er ikke i stand til å bryte ned visse matvarer normalt, og de blir allergener. I et annet tilfelle kom produktet inn i fordøyelsessystemet "i overkant" - denne situasjonen oppstår når barnet er overfeeding. Enzymer i dette tilfellet er ikke nok, og produktet (protein) blir ikke fordøyd, ikke splittet.

Alien protein (eller ikke fullstendig fordøyd) absorberes i blodet. Disse stoffene kan frigjøres fra blodet gjennom nyrene, gjennom lungene og gjennom huden (med svette). Huden reagerer på dem med utslett, rødhet og kløe.

Gitt ovenstående blir det klart hvorfor det er så viktig å ikke overfeed babyen, for ikke å overbelaste det umodne fordøyelsessystemet. Bekreftelsen for denne erklæringen er at barnet i løpet av tarminfeksjonen, når diaré er merket og belastningen av maten er betydelig redusert, manifesterer den allergiske dermatitt.

De kliniske manifestasjonene av atopisk dermatitt er avhengig av barnets alder. Hos spedbarn manifesteres det hovedsakelig i form av tørr hud, flaking på ansiktet, hodebunnen og bleieutslett, selv med god omsorg for barnet. Hovedsymptomet er rødhet, kløe, grovhet og flaking av huden på kinnene og baken.
Med riktig behandling blir symptomene lett lettet. I mangel av behandling hos barn eldre enn ett år, påvirkes de dypere lagene av huden, som det fremgår av utseende av vesikler og sår. De berørte områdene vises på stammen og ekstremiteter. Barnet er bekymret for uttalt kløende hud. En bakteriell eller soppinfeksjon kan utvikle seg ved utvikling av komplikasjoner.

Hos barn eldre enn ett år kjøper atopisk dermatitt et forlenget kurs med hyppige eksacerbasjoner. Prosessen kan bli eksem (tørr eller våt). Hvis ubehandlet, kan allergisk rhinitt, bronkial astma bli med i huden manifestasjoner.

Dr. Komarovsky på allergisk dermatitt:

Årsaker til tørr hud hos spedbarn

Lett og fløyelsaktig spedbarnshud er bare i fjernsynsreklame. Dekselene på en ekte nyfødt er langt fra ideell: kviser, flekker, peeling er synlige på dem. Oftest er foreldrene utsatt for tørrheten i enkelte soner: ben, ansikt, hode, mage. Tørr hud hos spedbarn betraktes ikke som en patologi, men det kan forårsake alvorlig ubehag. Finn ut årsakene til dette fenomenet og hvordan du kan forhindre det.

Barnas hud

Huden til en baby opptil ett år adskiller seg i sine egenskaper fra integrasene til en voksen. Hovedtrekkene er:

 1. Underutvikling av svettekjertler. Det er vanskelig for et barn å gi varme til det ytre miljøet gjennom svette, i utgangspunktet gjør han det gjennom å puste.
 2. Horn (øvre) skall er ekstremt tynt og løst forbundet med andre lag av huden. På grunn av dette er dekket av en nyfødt lett skadet.
 3. På epidermis er det mye fett, der aggressive stoffer er godt oppløst.

Hvorfor vises tørr flekker på babyens hud? Det er flere hovedårsaker:

 1. fysiologisk tilpasning
 2. feil luftparametere
 3. kontakt med skadelige stoffer og naturlige faktorer
 4. feil i omsorg og utvalg av barnas kosmetikk
 5. mat

tilpasning

Under hele graviditeten er babyen omgitt av vann, det vil si et miljø med 100% fuktighet. Ved fødselen er huden til det nyfødte i kontakt med luft, hvis fuktighet ikke overstiger 50-60%. Barnet er opprinnelig beskyttet av det originale smøremiddelet, men det er fjernet, og dekslene må tilpasses de nye forholdene.

De første dagene i livet opplever barnets hud ekte stress, noe som resulterer i at tørre, skumlete områder dukker opp over hele kroppen. Slik blir epidermis fornyet. Hvis det ikke ledsages av kløe, rødhet og betennelse, så er det ikke nødvendig å bekymre deg - ved utgangen av nyfødtiden vil dekslene bli glatte.

Luftparametere

Dr. E.O. Komarovsky insisterer på at mikroklimaet i rommet der spedbarnet befinner seg, er av stor betydning for hans helse. Optimale parametere:

I varmere og mindre fuktig luft opplever krummen overopphetet, og svettekjertlene og blodårene økt stress. Som et resultat tørker bein, mage og andre deler av kroppen ut.

Normaliser temperatur og fuktighet ved å bruke:

 1. maksimal utgivelse av rommet fra støvsamlere - ekstra møbler, leker, klær, tunge gardiner
 2. installasjon av regulatorer på radiatorer
 3. ventilasjon
 4. bruk av husholdningsbefugtere
 5. hyppig våtrengjøring

Kontakt med skadelige stoffer

Huden til en nyfødt baby er utrolig følsom. Tørrhet i bena, magen og ryggen kan skyldes at klær som inneholder:

 1. partikler av vaskemiddel
 2. aggressive fargestoffer
 3. Rest klor oppløst i rennende vann

Mjuk leketøy av dårlig kvalitet, sengetøy, hard møbler, klær, tepper, voksen klær - alt det som babyen kommer i kontakt med, kan irritere dekslene.

Veien er å bruke myke klær av lyse nyanser av naturlige stoffer. Sengetøy, babyklær, samt klær til mor og far, der de tar barnet i armene sine, må vaskes med spesielle pulver eller såpe. Grundig skylling er nødvendig. Alle "mistenkelige" leker skal fjernes. Det anbefales å klatre barnet ofte - la han ta på bad, dette er veldig nyttig.

En annen faktor som fører til tørrhet i epidermis er naturlige fenomener: frost, sol, vind. Hvis problemet er i dem, så er ansikt og hender de første som lider. Før du går ut i kulde, bør du smøre ansiktet med en fettete krem. Om sommeren er det bedre ikke å falle under direkte stråler, for å forhindre peeling, kan solkrem brukes på armer, ben og andre åpne områder.

Feil i omsorg og dårlig barns kosmetikk

Selv om renslighet er nøkkelen til helse, anbefaler Dr. Komarovsky ikke å misbruke såpe og sjampo. Hodet kan vaskes en gang i uken, og hele kroppen skummer hver tredje dag. Regelmessig såpe bør bare brukes til å fjerne avføring når du bytter bleie.

Det nyfødte blir tatt i bad med tilsetning av kaliumpermanganat, men det tørker ut huden. Det er nok bare å koke vann hvis navlestrengen ennå ikke har helbredet. For eldre barn passer og rennende vann. Det bør ikke være varmt - maksimalt 36 ºС. Etter badet trenger ikke babydeksler å gni - de bør være godt blottet med et mykt håndkle.

Kranvannets hardhet og dets metning med klor kan også føre til tørrhet i bein, hode, rygg. Det beste alternativet er å installere filtre. Hvis det ikke er tilgjengelig, anbefales det at varmtvann føres inn i badekaret på forhånd - inntil det avkjøles, vil noen av kloret fordampe. Våtservietter kan brukes til å rengjøre huden når du bytter bleie.

Hvis slør er svært tørt, bør de smøres etter hver bading kremer, eller vannbasert emollients - krav som er godt fukter hornlaget.

Det er viktig å kjøpe bare høykvalitets barnas kosmetikk: ingen farger, dufter, aggressive kjemikalier. Det er tilrådelig å gjøre dette på apotek. Slike produkter har en relativt høy pris, men behandlingen av skadet hud vil bli enda dyrere.

Hvis beina eller magen skiller seg ut, er dette et klart tegn på at pleieprodukter ikke passer til barnet. For svært følsom hud, kan de erstattes med sterilisert oliven eller solsikkeolje.

mat

En vanlig årsak til tørr babyens hud er en allergisk reaksjon på en blanding eller diett hos en ammende mor. Når kunstig fôring skal for en tid gå til et hypoallergent diett og følge endringene i integumentets tilstand.

En sykepleiemor skal fjerne hele kummelk, rød fisk, sjømat, nøtter, honning, sjokolade, kaffe, røde grønnsaker og frukt, fabrikkbrød, næringsmiddel og så videre fra dietten. Potensielle allergener anbefales å utelukkes fra menyen minst en uke. Deretter kan du legge inn en delikatesse på 3-5 dager og observere reaksjonen av krummene.

Hvis allergien er veldig uttalt - huden på bena, magen og kinnene tørker, klør, rødmer, så må du kontakte en barnelege slik at han foreskriver antihistaminer.

Vekt på hodet

Hvorfor er babyens hodebunnen tørr? Skare er tørket fettplater som produseres aktivt av sebaceouskjertlene. I løpet av året forsvinner de vanligvis. Men situasjonen kan bli forverret av:

 1. overoppheting baby
 2. lavkvalitets sjampo
 3. allergisk reaksjon

Fjern skorpen oppnådd ved hjelp av babyolje. De trenger å smøre hårbunnen, legg en lue på barnet og la dem stå i 15 minutter. Da bør du forsiktig "gå" langs de myke skalaene med en kam med stumpe tenner og vaske babyens hår med sjampo. Det vil ikke være mulig å fjerne alle skorpe på en gang, men hvis du gjør denne prosedyren en gang i uken, vil de snart forsvinne eller være knapt merkbare. Det er forbudt å skrape tørre skalaer.

Tørrhet av føttene, ansiktet og andre deler av spedbarnets kropp kan skyldes feil i omsorg eller ernæring. I seg selv er det ikke farlig. Men mangel på fuktighet i stratum corneum reduserer integumentets beskyttende funksjoner, og de er skadet av den minste friksjonen på klær, og mikrober kan trenge inn i de dypere lagene av huden gjennom mikrosprett. Derfor må årsakene til hudproblemer raskt identifiseres og elimineres.

Tørr hud i et barns ansikt, ben. Årsaker og hva du skal gjøre

Tørr hud i et spedbarn er et svært vanlig problem i de første månedene av livet. Tørrhet i huden, peeling og microcracks på ansikt, ben eller andre deler av kroppen, forstyrrer din baby, gjør at du føler deg ubehagelig. Men kjærlige foreldre kan hjelpe barnet.

Årsaker til tørr hud hos babyer

Ifølge barn og dermatologer, i det overveldende flertallet av tilfellene, er manifestasjonen av tørrhet på et spedbarns hud et naturlig fenomen som naturlig skyldes en endring i det omgivende mikroklimaet. Huden til det nyfødte er ikke fullt tilpasset luften etter en varm og fuktig mors livmor.

Men tørrhet og flaking av huden hos et spedbarn kan godt være et signal om utilstrekkelig omsorg eller sykdom.

Tørr hud i et spedbarn bekymrer ofte nyansatte foreldre. Hvordan bli kvitt tørrhet og flak av ømt babyhud og forhindre det i fremtiden - les denne artikkelen.

Eksterne faktorer som fremkaller tørrhet:

 • Kaldt, blåser årstid.
 • Ikke nok fuktig luft, bruk av oppvarming enheter, air condition, ingen våtrommet rengjøring.
 • Såpe eller sjampo, ikke egnet for barnet.
 • Careless omsorg for lysken området av babyen.
 • Bruk i vask av pulver, ikke beregnet til barneklær.
 • Bading i vann over 37 ° C - høye temperaturer forårsaker tørr hud i babyen.
 • Overoppheting på grunn av overdreven innpakning av nyfødte.
 • Direkte kontakt med irriterende baby hud med syntetiske stoffer.
Vitaminmangel er en av de vanligste årsakene til tørr hud hos spedbarn

Intern forstyrrelse av kroppen, manifestert av tørrhet:

 • En mangel i kroppen av vitaminer A og PP.
 • Feil, ubalansert ernæring av barnet etter fødselen (eller moren under graviditet).
 • Endringer i stoffskiftet, brudd på de indre organer.
 • Allergier til spedbarnsformel, brystmelk eller andre kostholdsdeler.
  SARS, forkjølelse, feber.
 • Atopisk dermatitt - en hudsykdom preget av kløe, rødhet, peeling, irritasjon av huden, oftest uttrykt på kinnene.
 • Iktyose er en "familiær" arvelig sykdom ("fisk" skalaer på huden).

Grunnleggende regler for baby hudpleie

Tørr hud i et spedbarn trenger riktig pleie. Barn er skjøre skapninger, deres hud er tynnere og mer følsomme enn en voksenes hud flere ganger.

Derfor er det nødvendig å gi barnet optimale forhold (for å kontrollere mikroklimaet i rommet, maten, tilegne seg ikke-syntetisk klær av høy kvalitet, overvåke babyens hygiene, dagens modus).

Se lufttemperatur og fuktighetsnivå i barnehagen - optimale indikatorer er henholdsvis 18-20 grader og 70%

Den berømte barnehagen Komarovsky formulerte følgende regler for omsorg for nyfødte:

 • Den ideelle lufttemperaturen i barnehagen bør være 18-20 ° C. Fuktighet på samme tid når 50-70%.

For å oppnå disse parametrene, er en luftfukter eller et stort akvarium i babyens rom egnet.

 • Daglig våtrengjøring av rommet uten bruk av kjemikalier.
 • Fraværet i det indre av ting som samler mye støv (tepper, store stoffleker).
 • Materialer for klær og sengetøy bør være naturlige, uten skadelige fargestoffer.
Nyfødte klær skal vaskes bare med babypulver, skylles grundig og strykes på begge sider.
 • Når du vasker, må du bruke babypulver - slik at barnet ikke har en allergisk reaksjon. Etter vask må ting skylles.
 • Overdreven babyinnpakning bør unngås.
 • Små barn trenger ikke en pute under søvnen. Men det faktum at madrassen var vanskelig nok (ideelt - ortopedisk), må du ta vare på.
 • Daglig bading etter at sjølengden sår helbreder. Inntil den tiden tørker du med babyservietter eller (med forsiktighet) bader i kokt og filtrert vann.
 • Behandling av sår på navlen til helbredelse med hydrogenperoksid, bomullspott og briljantgrønn.
 • Du kan røre barnet med svært rene hender med korte negler og uten dekorasjoner.
Daglig går i frisk luft - en utmerket forebygging av tørr hud i et spedbarn
 • Daglige turer (unntatt når barnet lider av feber). Hvis det er varmt ute eller tvert imot frost, er det ikke nødvendig å forsinke oppholdet i luften.
 • Gymnastikk og lysmassasje bør også utføres hver dag.
 • Maten er av blandet type (et kompromiss mellom fôring på etterspørsel og strenge timemodus): spedbarnet skal bare gis mat etter signalet, men intervaller mellom matingen skal forbli innen 3 timer.

Kremer for tørr hud

Hvis en baby har tørr hud, trenger den to typer krem: fuktighetsgivende og beroligende.

Forskjellen mellom dem er at fuktighetskremet gjenoppretter beskyttelsesfunksjonen til huden etter bading, mens det beroligende brukes til å forhindre bleieutslett, irritasjon og utslett.

Barns hypoallergene krem ​​"Umka" kombinerer begge egenskaper - og fukter og beroliger. Denne krem ​​bidrar til å beskytte delikat hud, reduserer betennelse, har helbredende egenskaper. Den inneholder ikke parabener. Ingredienser: panthenol, kamille ekstrakt og olivenolje.

Fransk emulsjon Mustela Stelatopia fukter huden, gjenoppretter elastisitet, eliminerer rødhet og kløe. Designet spesielt for tørr baby hud, rasktvirkende.

Cream Johnson's Baby (mild omsorg) har en mykende, fuktighetsgivende og nærende effekt. Duften betyr en hyggelig, luktemidler er ikke brukt. Sammensetningen inneholder ekstrakter av aloe, kamille, oliven, solsikkeolje og soya.

Barnkrem "Frihet" er kjent for alle i post-sovjetiske rom. Naturlige ingredienser i sammensetningen og lave kostnader tiltrekker foreldrene. Løsningen er effektiv for bleieutslett, stikkende varme, bidrar til å kvitte seg med brenning, kløe, oppdaterer og fukter huden.

Hvordan bading en baby med tørr hud

Hvis barnet lider av tørr hud, anbefaler eksperter å bade hver annen dag. I de første 30 dagene av barnets liv, må vannet kokes og filtreres.

Ikke legg kaliumpermanganat i badekaret: hudlege legger vekt på at den har en tørr hudeffekt.

Det er nødvendig å bade barnet i varmt (36-37 grader) kokt vann med tilsetning av urter

Som folkeseptiske midler brukte avkok av urter (kamille, calendula, serie). De er også anbefalt til bruk hos barn med blære dermatitt.

Når du bader en baby med tørr hud, legg til en spiseskje linolje for å legge til fuktighet.

Etter bading må du bruke fuktighetsgivende baby krem.

Fungerer omhyggelig for tørr hodebunn

Barneleger sier: Skalete hodebunn i et spedbarn under en års alder er normen.

Likevel er det nødvendig å utelukke sykdommer og faktorer som påvirker hodebunnen:

 • bruk av såpe og sjampo bør reduseres til 1 gang i uken;
 • det er nødvendig å rense vann fra klor med et filter eller koke det
 • luftfuktighet skal nå 50% og ikke overstige 70%;
 • i den varme sesongen er hodeplaggene obligatorisk;
 • klær og undertøy bør bare være av naturlige stoffer.

Særegenheter for omsorg for tørr hud med allergier

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med allergi, noe som resulterte i tørr hud, legg merke til følgende regler for omsorg:

Ikke bruk til badende babyer vaskekluter fra grove materialer.

 • Overvåk luftfuktigheten i rommet.
 • Avvis svamp grov tekstur.
 • Badevann må kokes.
 • Etter bading må du ikke gni huden, men forsiktig ta den med et håndkle.
 • Behandle huden med en hypoallergen fuktighetskrem (Realba, Mustela Stelatopia).
 • Ikke bruk ammoniakkholdige produkter under rengjøring.

Hva å gjøre hvis babyens hud er tørr og sprukket

Først av alt må du identifisere årsaken til tørrhet. Det er nødvendig å analysere om barnet er ordentlig omhyggelig.

Våtrengjøring av et barns rom er obligatorisk når barnet er i familien

Følgende sentrale spørsmål vil hjelpe i denne prosessen:

 1. Er luften fuktig nok?
 2. Er det en daglig våtrengjøring?
 3. Hvor ofte brukes varmeovner eller klimaanlegg? Er lufttemperaturen behagelig for babyen?
 4. Har babyens oppførsel blitt rastløs?
 5. Hvor lenge har endringer i hudtilstand blitt merkbare?
 6. Er barnet i kontakt med syntetiske stoffer (klær, leker)?
 7. Har mat av en sønn eller datter forandret seg nylig?
 8. Har matallergene blitt testet?
 9. Er barnehygiene tilstrekkelig og nøye utført (spesielt etter urinering og avføring)?
 10. Er badevannet for varmt?
Hvis det oppstår sprekker på en babyes tørre hud, sørg for å konsultere en barneleger - han vil velge riktig behandling

Hvis det er sprekker på barnets hud, riper barnet, gnider ofte huden, det er fare for infeksjon i barnas kropp. I dette tilfellet må du konsultere legen din.

Selvbruk av kraftige stoffer er forbudt. Du kan imidlertid få barnet til å føle deg bedre ved å nøye observere omsorgsregler (i samsvar med anbefalingene fra eksperter) og bruke babykrem eller smør.

Baby hudpleie avhengig av sesong

Barnelærer merker at et barns hud er ekstremt følsomt for temperaturendringer - derfor vil det være annerledes om vinteren og om sommeren.

Om vinteren, før du går utenfor, behandle babyens hud med en beskyttende krem

Vinterpleie

I den kalde årstiden skal en spesiell beskyttende krem ​​påføres ansiktet og andre utsatte områder av babyens hud. Slike kremer har en høy tetthet, og danner dermed en pålitelig lipidbarriere på huden som forhindrer obvetrivaniyu.

Bruk verktøyet må være en halv time før du går ut.

Barnets tilstand under vinterturen overvåkes når man ser på kinnene: Den rosa fargen indikerer at babyen er komfortabel, og hvite og rosa flekker av blekk eller "marmor" indikerer at barnet er hardt kjølt. I dette tilfellet bør du hellere levere det til et varmt sted.

Det er strengt forbudt å gni huden under frostbit. Det er nødvendig å vente til babyen varmes opp, og bruk "D-Panthenol" eller "Bepanten" på nylige rosenrøde kinn.

For å forhindre forkjølelse, gjelder det å bruke Masque baby aqua baby oppvarming krem ​​til babyens bryst og lemmer.

Hvis turen er fullført i tide, hjemme etter at den bruker vanlig fuktighetskrem til barn.

Sommerpleie

På sommeren har barn ofte stikkende varme, bleieutslett. For forebygging anbefaler dermatologer å bade babyen din 2 ganger om dagen for å gi naturlig ventilasjon av huden.

For å gjøre dette er det enkelt å kle barnet, og om mulig - å kle av seg. Økt oppmerksomhet bør rettes mot rettidig erstatning av bleier og hygiene etter avføring.

Endre bleier i tide - denne regelen gjelder ikke bare for sommeren, men generelt når som helst på året.

Mens du bader, bør du redusere bruken av såpe. Også i den varme sesongen anbefales ikke misbruk av ulike kremer, spesielt på grunnlag av oljer og vaselin - dette fører til tilstopping av huden.

Solkrem med beskyttelse mot 30 SPF er nødvendig i den varme sesongen. I tillegg er det nyttig fra tid til annen å tørke ansiktet ditt med rent vann.

Mens du slapper av på landsbygda, er et oppblåsbart padlebasseng velkommen hvis været er varmt og vindløst.

For at barnets hud ikke skal lide tørrhet, må foreldrene sørge for riktig pleie: et komfortabelt miljø, et balansert kosthold, allergivennlige sjampo, kremer og vaskepulver, daglig hygiene og bruk av fuktighetskrem etter bading. I tillegg, i vinterens frost, trenger babyens hud en beskyttende krem.

Hva å gjøre hvis babyens tørre hud:

Tørr hud i nyfødt

Med fødselen til babyen har mor mange grunner til bekymring. Blant de vanligste er kolikk, dårlig søvn, ustabil fødestyring for babyen. Til dette kan legges til problemet med tørr hud i et spedbarn. Her anbefaler eksperter at du ikke skal panikk, men for å få deg til hjelp med nyttig kunnskap som vil bidra til å sikre riktig omsorg.

 • Egenskaper av huden til det nyfødte
 • Årsaker til tørr hud i et spedbarn
 • Pleieregler
 • Hva skal jeg gjøre hvis en baby har tørr hud
 • Konsekvenser av tørr hud i nyfødte og bekymringsfeil
 • Viktigheten av ernæring
 • Forebyggende tiltak
 • Oversikt over midler

Egenskaper av huden til det nyfødte

Huden til et nyfødt er forskjellig fra en voksenes hud. Det mister varme mye raskere, fordi forholdet mellom babyens kroppsoverflate til vekten er mange ganger større enn for en voksen.

"De nyfødte har en veldig tynn epidermis," sier Alexander Prokofiev, en dermatovenerolog, en medisinsk ekspert på La Roche-Posay-merket. - Det er derfor babyens hud er veldig delikat og tynnhudet. Opptil en viss alder har den en utilstrekkelig sur pH (på grunn av lav sebumproduksjon), og er derfor mer mottakelig for forskjellige mikrober. I tillegg er det betydelig mindre beskyttende melaninpigment. "

Hos nyfødte er tettheten av svettekjertlene høyere på grunn av den mindre, sammenlignet med voksne, hudoverflate. Men ved fødselen er disse kjertlene ikke modne og kan ikke takle deres oppdrag - svette. Derfor, når omgivelsestemperaturen stiger, er babyens hud utsatt for overoppheting.

Årsaker til tørr hud i et spedbarn

Ifølge Alexander Prokofiev, "er hovedårsaken til tørrheten av babyens hud det utilstrekkelige arbeidet med hans sebaceous og svettekjertler. I livmoderen forblir disse kjertlene i hvilemodus og begynner å aktiveres bare etter fødselen. Gradvis forsvinner denne fysiologiske tilstanden av hudsårbarhet. "

Huden til nyfødte er veldig delikat, tynn og tynnhudet. © iStock

Det er flere andre faktorer som er ansvarlige for den tørre huden hos babyer.

For tørr luft

I tørr og varm luft øker belastningen på barnets uformede termoregulering. Derfor er det viktig å bruke enheter-luftfuktere.

Overdreven vikling, bading i for varmt vann, varmt vær - alt dette fører til tørr hud.

Vaskemidler, desinfeksjonsmidler, klorerte vann og pleieprodukter av dårlig kvalitet kan påvirke barns hud negativt.

Fra de første månedene av livet lærer barnet ditt å drikke vann, ikke juice, fruktjuice eller te.

Pleieregler

Omsorg for barnet krever stort ansvar fra foreldrene og overholdelse av hygieneglene.

Moren skal ha ryddig, kort beskjærte negler og rene, velpleide hender. Ellers er det fare for å skade barnets sarte hud og forårsake infeksjon.

To ganger om dagen må babyen behandle navlestrengen til den er helt helbredet.

Hold babyens hud ren og bytt bleien hver 3. time eller umiddelbart etter en avføring.

Bathe barnet daglig. Hvis kvaliteten på kranvannet etterlater mye å ønske, bruk kokt vann med en temperatur ikke høyere enn 37 grader Celsius (og ikke lavere enn 34).

Hva skal jeg gjøre hvis en baby har tørr hud

Her er anbefalingene avhengig av hvor tørr hud er.

Vask den nyfødte med en bomullspute dyppet i kokt vann. © iStock

I parietalregionen av nyfødte dannes ofte skumle skorster, gneis, ofte. En halv time før du bader barnet, smør dem med varm petroleumjell eller vegetabilsk olje, og vask det forsiktig av håret mens du vasker. Hvis du ikke kan rense hodebunnen for første gang, må du ikke bekymre deg. Gjenta hudbehandling ved etterfølgende bading. Det viktigste - ikke plukk huden og ikke rive av skorpen, for ikke å forårsake ytterligere irritasjon i huden.

Problemet med tørrhet kan oppstå på grunn av hyppig kontakt med vann (spesielt hardt), overtørket inneluft, varmt og blåsende vær. Tørk huden av ansiktet til det nyfødte 2 ganger om dagen med en bomullspute dyppet i kokt vann. Ikke glem å rengjøre ørebrettene. Påfør deretter fuktighetskrem.

Tørrhet kan oppstå på grunn av kontakt med klær som inneholder deler av vaskemidler eller aggressive fargestoffer. Etter at navlindesåret har helbredet, bruk for å bade spesielle fuktighetsgivende oljer eller kamilledekok. Tørk babyens hud, ikke gni den, men blott forsiktig med et mykt håndkle. Påfør deretter fuktighetskrem for nyfødte.

Hva om ditt nyfødte har tørr hud?

Nyfødte er sjelden født med tørr hud. Mer presist er dette nesten umulig. Alle babyer er født med tilstrekkelig tilførsel av subkutan fett. Huden til et nyfødt kan imidlertid bli tørt, og dette bør ikke overses. Hva å gjøre hvis krummene av tørr hud plutselig dukker opp, vil vi fortelle i denne artikkelen.

årsaker

Den naturlige beskyttelsen av delikat baby hud er lipidlaget. Men de sebaceous kjertlene som produserer fett, fungerer ikke det nyfødte i full grad. Deres aktivitet er nært knyttet til hormonell bakgrunn, og hos spedbarn, som hos ungdommen, er det ustabilt.

Under påvirkning av materielle hormoner, som babyen fikk etter levering, i de første seks månedene, kan sebaceous kjertlene produsere for mye lipider, noe som fører til barnas akne, og de kan bli "dovne", og så blir huden for tørr.

En rekke faktorer kan påvirke barnets hudtilstand:

 • For tørr luft i rommet hvor barnet bor. Spesielt ofte skjer dette i den kalde årstiden, når foreldrene, slik at barnet ikke fryser, slår på varmeren på barnas rom.
 • Overdreven hygiene. Huden er svært raskt drenert vaskemidler - såpe, skum, geler, selv om de er forsynt med et merke på pakken, og sier at produktet er barnevennlig og hypoallergen. Hvis du vasker og bader barnet med såpe hver gang, så snart det oppstår behov, blir huden tørr etter en uke med slike prosedyrer.
 • Mangel på hygiene. Tørr hud kan bli hvis dens dehydrering skyldes den inflammatoriske prosessen. Hvis du vasker barnet ditt sjelden, bytt bleierne tidlig, hudfeltene og lyskenet vil først bli betent og deretter dekket med tørre flekker, noe som kan forårsake ganske smertefulle sprekker.
 • Metabolske sykdommer. Årsaken til tørr hud i et spedbarn kan være problemer med skjoldbruskkjertelen eller bukspyttkjertelen av medfødt eller oppkjøpt natur. Ofte forårsaker tørr hud kronisk tørst hvis foreldrene ikke gir barnet vann i tilstrekkelige mengder. Dette gjelder spesielt for barn av kunstighet.

På grunn av hva barnet har tørr, grov hud

Vanligvis er huden på babyer glatt og behagelig å ta på. Den tørre, grove huden på et barn forstyrrer foreldrene med rette.

Ikke tro at problemet vil forsvinne av seg selv. For å eliminere tørrheten i huden hos babyer, er det viktig å forstå årsaken og lære å takle den ubehagelige manifestasjonen.

årsaker

Det er flere faktorer som forårsaker irritasjon av tender epidermis:

 • Overdreven tørr luft (bruk av varmeapparat, klimaanlegg, sjeldne våtrengjøring);
 • Kontakt med syntetiske stoffer og materialer som inneholder komponenter som er farlige for barns hud.

En annen gruppe grunner:

 1. Feil diett Tørr hud av spedbarn er resultatet av bruk av forbudte produkter av mor.
 2. Allergisk reaksjon. Hos barn som mottar blandingen, er problemet forårsaket av feil mating eller et overskudd av en av produktene som fremkaller peeling og tørr hud.
 3. Feil i de indre organene, metabolske forstyrrelser.
 4. Atopisk dermatitt er en av de mest alvorlige sykdommene. De berørte områdene ligger ofte på kinnene.
 5. Iktyose er en alvorlig arvelig sykdom.
 6. ARVI, virusinfeksjoner, forkjølelse, ledsaget av feber.

behandling

Finn ut grunnen. Analyser:

 • Hvor ofte vasker du gulvene;
 • Tør du kjønnsorganene dine godt etter tarmbevegelse og vannlating?
 • Hva spiser babyen din;
 • Hvor lenge har en ny tallerken blitt innført i lokker?
 • Har din datter eller sønn leker eller klær laget av syntetiske materialer?
 • Er varmeapparatet og klimaanlegget installert i leiligheten, og hvordan du bruker dem;
 • Husk om varmt vann på badet mens du bader;
 • Fikk babyen en forkjølelse?
 • Krummer krummen rastløs, eller tilstanden er normal.

Husk å lese publikasjonen om behandling av lus i barnet ditt.

Etter å ha funnet ut årsakene, hjelp babyen. Dine handlinger:

 1. Gjør regelmessig våt rengjøring. Hvis luften er for tørr, bruk en luftfukter.
 2. På rommet der krummen er, må du ikke slå på klimaanlegget. I tillegg til tørr luft, kan mikrober som har slått seg på filteret komme inn i rommet fra klimaanlegget.
 3. Hvis temperaturen i rommet er lav samtidig med varmeren, slår du på luftfukteren. Pass på at leiligheten ikke blir til en badstue.
 4. Uten å angre, kast bort syntetiske klær, billige plastlegetøy. Penger er penger, men babyens helse er viktigere. Hvis sykdommen går i forsømt form, vil du ikke bare få barnet til å lide, men også bruke mye mer penger på dyre medisiner.
 5. Ammer du? Ikke spis mat som er farlig for babyen din. Gi kunstige blandinger som ikke forårsaker allergi.
 6. Har barnet tørr rødmet hud på ansiktet? Dette er et tegn på matallergi. Gå til legen og utfør en spesiell test for å identifisere allergenet. Mat dagbok vil bidra til å avgjøre hvorfor det var irritasjon. Ekskluder fra kostholdet dette produktet.
 7. Innfør supplerende matvarer i tid og i små porsjoner. Barneleger anbefaler det som en første ny rett, ikke tradisjonell juice og frukt, men hypoallergeniske grønnsaker. Gi din baby potetmos eller courgette eller kål.
 8. Bathe babyen annenhver dag til babyens hud er myk igjen. Vanntemperaturen er ved +37 ° C. Legg til avkok av kamille eller kalendula til vannet for å lindre irritasjon.
 9. Hvis et barn har tørr, sprukket hud, klær barnet oftere. Fukt kroppen med en spesiell melk eller babykrem av god kvalitet. Mange mummier reagerer perfekt på Bepanten salve med et bredt spekter av handling.
 10. I kjølig eller vind vær, smør kinnene og håndtakene til babyen med en spesiell babykrem som ikke inneholder vann.
 11. Ikke selvmedisinere! Enkelte dermatitt og tørre hudsalver inneholder hormonelle komponenter. Bare en lege kan godkjenne bruken av en så kraftig agent.

konklusjon

Mange problemer med huden - tegn på problemer i kroppen eller noen form for feil handlinger fra din side. Forstå hvorfor barnet ditt har tørr hud, hjelper barnet ditt og forsøk å unngå lignende problemer i fremtiden.

4mama

Tørr, grov hud hos spedbarn kan skremme mamma alvorlig. Men i de fleste tilfeller snakker dette symptomet ikke om alvorlige sykdommer. Vi forteller deg når du trenger å se en lege, samt hvordan du kan forhindre tørr hud hos babyer.

Hvorfor vises tørr hud hos babyer?

Etter fødselen er babyens hud dekket med et ostlignende smøremiddel som beskytter babyen i livmor. Så snart smulen er født, renser legen sin dermis, på grunn av hvilken det øverste laget av huden tørker ut og begynner å skrelle av. Dette er en helt naturlig prosess som kan vare opptil en måned. I løpet av denne perioden, anbefaler eksperter mot bruk av salver og spesielle balsam for babyer. Etter hvert som barnet vokser, kan tørr hud utvikle seg som en reaksjon på eksterne og interne faktorer. I dette tilfellet trenger du en pediatrisk konsultasjon.

Hva kan forårsake tørr hud hos babyer?

Først av alt er det verdt å vite at desquamation og tørrhet er et tegn på tap av hud ved fuktighet. Dette fører til sprekker og flaking av epidermis. Faktorene som forårsaker tørrhet inkluderer:

 1. Værforholdene For lave eller høye temperaturer reduserer luftfuktigheten, noe som påvirker tilstanden til huden.
 2. Lang bading. Under badprosedyrene kan du vaske de beskyttende stoffene som produserer barnets talgkjertler.
 3. Såpe. Husk at for badende babyer må du bare bruke spesielle baby såpe. Ellers kan du oppleve ikke bare tørrhet, men også irritasjoner.

Når skal jeg se en lege?

Tørr hud hos spedbarn kan skyldes ulike sykdommer, inkludert eksem, ulike typer dermatitt, ichthyosis og lignende. Derfor, når følgende symptomer vises, må du sørge for å vise krummer til din barneleger:

 • alvorlig kløe
 • poser
 • sprukket hudblødning
 • økt kroppstemperaturen

Ved å bestemme årsaken til forverringen av barnets tilstand, vil legen foreskrive en behandling. Disse symptomene blir som regel lett behandlet ved hjelp av spesielle salver, sprøyter, komprimerer.

Hvordan forhindre tørr hud hos babyer?

Gjør det veldig enkelt! For det første begrense badetiden til babyen, og bruk i alle fall ikke "voksen" såpe. For det andre, på anbefaling av en lege, kjøp en fuktighetsgivende lotion etter bading. Tredje, velg baby klær og sengetøy bare fra naturlige materialer. For det fjerde, bruk en luftfukter og spesialprodukter for å vaske barnas klær. Og for det femte, bruk alltid en baby for været. Det er ikke nødvendig å pakke det inn i hundre klær, hvis temperaturen utenfor er over null.

Vi er sikre på at vårt råd vil hjelpe deg med å unngå tørr hud hos babyer. Men ikke glem at i tilfelle endringer i barnets tilstand, er det bedre å vise ham til legen.

Tørrhet og flaking av huden hos nyfødte: årsaker, forebygging og behandling

Mange mødre forventer å se sitt barn med perfekt hvit hud under fødsel, men ofte kommer babyer inn i verden med ulike hudforandringer. Tilfeller der en nyfødt hud er litt flaky anses å være et normalt fenomen på grunn av tilpasning av babyen til nye forhold.

Men det skjer at et barns hud er veldig tørt eller symptomene er alvorligere enn peeling. Disse barna trenger spesiell omsorg. Det anbefales ikke å selvmiljøere, men å konsultere en lege så snart som mulig. Den lokale barnelege vil bidra til å identifisere årsakene og bestemme effektive tiltak for å eliminere tørr hud av spedbarn og andre hudsykdommer.

Særegenheter av babyens hud

Huden til barn i det første år av livet bør gis spesiell oppmerksomhet. Med feil omsorg eller eksponering for uønskede faktorer i et barn, flager huden.

På grunn av deres anatomiske og fysiologiske egenskaper er babyens hud svært følsom for infeksjoner, virkningen av kjemikalier som finnes i hygieneprodukter og husholdnings kjemikalier, samt påvirkning av meteorologiske faktorer.

I denne perioden kan du også støte på andre hudsykdommer hos barn:

 • xerose av huden hos barn (xerodermia);
 • fysiologisk katarre i huden (økt skylling og rødhet i et barns hud i form av et rødt rødt sted);
 • atopisk dermatitt;
 • gneis - seborrhea av huden på hårete områder av kroppen;
 • Milia (whiteheads, "prosyanka") har utseendet på hvite-gule knuter opptil 2 mm på ansiktet, oftere i nesebroen og nesens vinger, panne, hake. Det oppstår på grunn av økt arbeid av talgkjertlene og blokkering av kanalene. Krever ikke behandling.
 • Hudskalling i et barn kan forårsake bleieutslett med rødhet og erosjon;
 • allergiske reaksjoner (flakete, kløende hud på kinnene og andre deler av kroppen);
 • omfalitt - betennelse i området av navlestang, sår;
 • pemphigus (pemphigus) hos spedbarn er sjelden. Manifisert ved stratifisering av epitelet, dannelsen av bobler med ekssudat på magen, lemmer.

Det er mange årsaker som huden på kroppen peels av i en nyfødt. Egenskaper av strukturen i huden til spedbarn krever forsiktig omsorg.

Du må være veldig forsiktig med valg av kosmetikk, bleier, klær til babyer.

Oftest kan foreldrene bli plaget av tørr hud og utslett i et barn, desquamation eller kløe.

Årsaker til tørrhet og flaking av huden hos små barn.

Et tegn på forskjellige patologiske forhold kan være tørr hud på et barns kropp. Årsakene til at babyens hud flager på kroppen, kan være svært variert. Ofte kan tørrhet, peeling, rødhet eller kløe oppstå som følge av normale fysiologiske reaksjoner og foregå over tid uten bruk av terapeutiske legemidler. Men det skjer at tørr hud hos spedbarn er en forløper for alvorlige sykdommer som krever akutt behandling.

Hovedårsakene til tørrhet (xerosis) av huden hos babyer:

 • tørr hud hos spedbarn kan skyldes de strukturelle egenskapene til babyens hud;
 • babyen har flakete hud på grunn av hyppig bading i for varmt vann;
 • mangel på vitaminer, ansvarlig for tilstanden til huden;
 • under overføring av hormoner fra moren under amming;
 • eksponering for ultrafiolette stråler, vind, frost, regn;
 • husholdningskjemikalier som inneholder overflateaktive stoffer;
 • langvarig hudkontakt med våte bleier eller bleier;
 • bruk av kosmetiske preparater som inneholder alkohol;
 • langvarig bruk av eksterne glukokortikoidmidler;
 • sykdommer i systemene og indre organer i kroppen.

For å nøye fastslå årsakene til tørr hud hos et barn, bør du kontakte din barneleger. Diagnose av tørr hud i en baby inkluderer anamnese, visuell inspeksjon og palpasjon, samt noen laboratorietester.

De vanligste hudproblemer hos barn i nyfødt periode

Huden til barn ved fødselen er svært sårbar. Den nyfødte perioden er tiden for en baby å tilpasse seg nye miljøforhold, når det er en omlegging av sine vitale systemer. Barnet må tilpasse seg en ny måte å mate og puste på, til temperaturfallet, til virkningen av ulike aggressive faktorer.

Peeling av huden på det nyfødte på kroppen ser vanligvis ut på 3-5 dager i livet, ofte i brystet, på magen. Spesielt flager av huden av slitte barn. Denne tilstanden er normal, krever ofte ikke bruk av rusmidler.

For å eliminere hudens avskall på det nyfødte, er det nok å fukte de grove områdene med barns kosmetiske melk eller krem.

Tørr hud i et nyfødt kan oppstå på grunn av en fysiologisk katarre. Ved fødselen er huden på barn dekket med et smøremiddel som letter gjennomføringen gjennom fødselskanalen, og beskytter også mot mikroorganismer.

Innen 2-3 dager vaskes denne væsken gradvis bort, noe som resulterer i rødhet og utslett på kroppen. Denne tilstanden oppstår på grunn av utvidelsen av hudens kapillærer, som ofte forklarer hvorfor huden til et nyfødt skiller seg av.

For å holde barnets hud sunt og rent, er det ønskelig å bade det daglig. Ikke tillat overoppheting av babyen - dette fører til bleieutslett. Fukt tørr hud med trygge kosmetikk.

Mor trenger å se på kostholdet hennes Under amming, bør produkter som forårsaker exudativ-katarraldiater, kasseres.

Alle ovennevnte metoder og midler vil bidra til å forebygge eller raskt avlaste tørrhet, flaking av huden på en nyfødt baby, og foreldrene nyte smilet av sitt sunne og lykkelige barn.

Årsaken til tørr hud hos nyfødte

En dag, dukker opp krummen din, merker du at hans hud har forandret seg. I går var hun så myk, behagelig å ta på, fløyelsaktig, og i dag ble hun plutselig tørr og uvanlig. Du begynner en rolig panikk: hva skjedde, ble ikke babyen syk, eller gjorde det nyfødte tørrhuden - er dette normalt, og det er ingenting å bekymre seg for? Men spørsmål forblir, og du vender deg til din neonatolog eller barnelege.

Legen undersøker babyen og beroliger mamma. I de fleste tilfeller er dette fenomenet egentlig ikke en stor sak. Dette er normalt i de første dagene og årene av nyfødte. Foreldre vil mer enn en gang stå over tørr hud i babyen sin. Selv kontakt av babyens hud med luft kan føre til at babyens hud tørker, da moderens smøremiddel ikke beskytter det nå.

Legen kan anbefale å vaske rommet med våtrengjøring, og smør tørre områder lett på babyens kropp med babykrem eller vegetabilsk olje, som må kokes og avkjøles på forhånd. Etter disse manipulasjonene hos de fleste barn forsvinner problemet, og huden blir frisk.

Hud - Statusindikator

Huden beskytter oss mot eksterne faktorer, regulerer varmeoverføring, fjerner skadelige stoffer fra kroppen, danner vitamin D og melanin. Gjennom huden puster vi, huden vi føler.

Menneskekroppen er utformet slik at huden kan gi signaler om problemer og feil i enkelte organer. Kroppen til det nyfødte informerer også moren om at han ikke liker noe, for eksempel at hans hud mangler fuktighet.

Hvis et barn har tørrhet, grovhet, huden skiller seg av, selv skaler dannes, dette gir barnet smerte, ubehag. Baby gråter, fræk. Foreldre bør være oppmerksom på dette og vise barnet til barnelege. Legen vil gjøre den riktige diagnosen, fordi disse symptomene kan bety utbruddet av en alvorlig dermatologisk sykdom, noe som vil kreve akutt handling.

Årsaker til tørr hud

La oss se på årsakene til tørr hud hos spedbarn. Den første og vanligste årsaken til at huden tørker er barnets fysiologi.

Inntil barnet tilpasser seg et nytt liv for ham utenfor moderens livmor, mens sekretoriske kjertler, inkludert sebaceous og svettekjertlene, ikke lærer å beskytte den lille mannen mot miljøpåvirkning, kan huden ikke klare tørrhet.

På nyfødte og andre faktorer som forårsaker ulike plager, inkludert dehydrering av det øvre laget av epidermis.

 • Værforhold - kjøling, sesongmessige endringer i lufttemperatur, blåsende vær.
 • Lang går i varme eller kulde.
 • Overdried innendørs luft som krever konstant fukting.
 • Ved bading er kaldt eller for varmt vann lavere eller høyere enn + 37 ° C.
 • Hygienprodukter, produkter, stoffer som tørker huden eller forårsaker allergi.
 • Mangel på væsker, vitamin A og PP forårsaker hudproblemer.
 • Dehydrering av kroppen med overdreven svette, fordøyelsessykdommer, forkjølelse.
 • Ikke-overholdelse av hygiene, spesielt hvis foreldrene ikke har det travelt med å skyll straks barnet etter urinering og avføring.

Fare for tørrhet

Alle mødre vet at tørr hud hos barn er et tegn på feil omsorg eller problemer med en såkalt intern natur. Noen ganger tørker barnet huden slik at det skiller seg av. Dette kan snakke om alvorlige sykdommer som manifesterer seg ikke bare eksternt. For å avskære de forferdelige mistankene og ta tiltak i tide, konsulter legen din.

Men selv om det ikke er sykdom, og tørrhet skyldes midlertidige årsaker, bør foreldrene bekymre seg. Faktum er at de tørkede derma sprekker og samtidig blir dekket av mikroskader som ikke er synlige for øyet. Gjennom sprekker i epidermis penetrerer ofte mikrober og bakterier som forårsaker hudsykdommer.

Hvordan hjelpe et barn

fukting

Start med problemet med tørrhet med våt rengjøring av lokaler, og først og fremst de stedene hvor det er en baby. Hvis småbarnet kryper eller går i gang, rengjør gulvene grundig, rengjør teppene og tørker støvete overflater, og deksler luften, og dette vil lette tilstanden til nyfødte.

Fukt luften med en spesiell luftfukter, fartøy med vann eller et fuktig håndkle på batteriet. Få et termometer for å måle temperaturen og et hygrometer for å måle luftens fuktighet. Lufttemperaturen akseptabel for et barn er + 22-24 ° С, fuktighet er 60-70%. Et godt akvarium med stor fisk kan være en god luftfukter. Når babyen vokser opp, vil den mate fisken og studere livet til undervannsbeboere.

bading

Noen foreldre er redd for å bade barnet. Forgjeves. Rent kokt eller destillert vann renser og forbedrer barnets generelle tilstand. Tørr hud bør bli mer fuktighetsgivende, så når du bader, legger du til vannet et avkok av nese, burdockrot eller trillebunn, infusjonstog. Mangan løsning på denne tiden avbryte.

Barna elsker å plaske. Denne prosedyren vil akselerere utvinning og bringe glede til krummene. Ta forsiktig en liten bader med et håndkle og smør lett tørke og modne områder med babykrem eller smør.

Sunn mat

Løse hudproblemer kan skikkelig sunn ernæring av nyfødte. Angi hvilke mat babyen din ikke er allergisk overfor, og at han liker mat. Prøv å mate den smuldre saftige, som inneholder vitaminer, frukt, grønnsaker, melk og meieriprodukter.

Når du ammer med legen din, må du avgjøre om det er allergener i morsmelken. Eliminer fra maten din som kan skade barnet. Se opp for stolen, din og barnets aktualitet.

Ikke glem å gi barnet ditt rent vann opp til 150 ml per dag. Så kroppen kommer ut av dehydrering. Men mer enn dette volumet av vann bør ikke gis.

foreldre

Kjære foreldre, forstå hvor vanskelig det er for en liten mann å tilpasse seg den nye verden for ham. Mens alle hans systemer og organer tilpasser seg det nye miljøet, hjelper han med kjærlighet og hengivenhet. Opprett betingelsene for en god søvn dag og natt, følg næringsverdien, ta nyfødte en tur i frisk luft. Gode ​​forhold mellom foreldre og andre familiemedlemmer er viktige for barnets helse.

Flere Artikler Om Typer Acne