En dag, dukker opp krummen din, merker du at hans hud har forandret seg. I går var hun så myk, behagelig å ta på, fløyelsaktig, og i dag ble hun plutselig tørr og uvanlig. Du begynner en rolig panikk: hva skjedde, ble ikke babyen syk, eller gjorde det nyfødte tørrhuden - er dette normalt, og det er ingenting å bekymre seg for? Men spørsmål forblir, og du vender deg til din neonatolog eller barnelege.

Legen undersøker babyen og beroliger mamma. I de fleste tilfeller er dette fenomenet egentlig ikke en stor sak. Dette er normalt i de første dagene og årene av nyfødte. Foreldre vil mer enn en gang stå over tørr hud i babyen sin. Selv kontakt av babyens hud med luft kan føre til at babyens hud tørker, da moderens smøremiddel ikke beskytter det nå.

Legen kan anbefale å vaske rommet med våtrengjøring, og smør tørre områder lett på babyens kropp med babykrem eller vegetabilsk olje, som må kokes og avkjøles på forhånd. Etter disse manipulasjonene hos de fleste barn forsvinner problemet, og huden blir frisk.

Hud - Statusindikator

Huden beskytter oss mot eksterne faktorer, regulerer varmeoverføring, fjerner skadelige stoffer fra kroppen, danner vitamin D og melanin. Gjennom huden puster vi, huden vi føler.

Menneskekroppen er utformet slik at huden kan gi signaler om problemer og feil i enkelte organer. Kroppen til det nyfødte informerer også moren om at han ikke liker noe, for eksempel at hans hud mangler fuktighet.

Hvis et barn har tørrhet, grovhet, huden skiller seg av, selv skaler dannes, dette gir barnet smerte, ubehag. Baby gråter, fræk. Foreldre bør være oppmerksom på dette og vise barnet til barnelege. Legen vil gjøre den riktige diagnosen, fordi disse symptomene kan bety utbruddet av en alvorlig dermatologisk sykdom, noe som vil kreve akutt handling.

Årsaker til tørr hud

La oss se på årsakene til tørr hud hos spedbarn. Den første og vanligste årsaken til at huden tørker er barnets fysiologi.

Inntil barnet tilpasser seg et nytt liv for ham utenfor moderens livmor, mens sekretoriske kjertler, inkludert sebaceous og svettekjertlene, ikke lærer å beskytte den lille mannen mot miljøpåvirkning, kan huden ikke klare tørrhet.

På nyfødte og andre faktorer som forårsaker ulike plager, inkludert dehydrering av det øvre laget av epidermis.

 • Værforhold - kjøling, sesongmessige endringer i lufttemperatur, blåsende vær.
 • Lang går i varme eller kulde.
 • Overdried innendørs luft som krever konstant fukting.
 • Ved bading er kaldt eller for varmt vann lavere eller høyere enn + 37 ° C.
 • Hygienprodukter, produkter, stoffer som tørker huden eller forårsaker allergi.
 • Mangel på væsker, vitamin A og PP forårsaker hudproblemer.
 • Dehydrering av kroppen med overdreven svette, fordøyelsessykdommer, forkjølelse.
 • Ikke-overholdelse av hygiene, spesielt hvis foreldrene ikke har det travelt med å skyll straks barnet etter urinering og avføring.

Fare for tørrhet

Alle mødre vet at tørr hud hos barn er et tegn på feil omsorg eller problemer med en såkalt intern natur. Noen ganger tørker barnet huden slik at det skiller seg av. Dette kan snakke om alvorlige sykdommer som manifesterer seg ikke bare eksternt. For å avskære de forferdelige mistankene og ta tiltak i tide, konsulter legen din.

Men selv om det ikke er sykdom, og tørrhet skyldes midlertidige årsaker, bør foreldrene bekymre seg. Faktum er at de tørkede derma sprekker og samtidig blir dekket av mikroskader som ikke er synlige for øyet. Gjennom sprekker i epidermis penetrerer ofte mikrober og bakterier som forårsaker hudsykdommer.

Hvordan hjelpe et barn

fukting

Start med problemet med tørrhet med våt rengjøring av lokaler, og først og fremst de stedene hvor det er en baby. Hvis småbarnet kryper eller går i gang, rengjør gulvene grundig, rengjør teppene og tørker støvete overflater, og deksler luften, og dette vil lette tilstanden til nyfødte.

Fukt luften med en spesiell luftfukter, fartøy med vann eller et fuktig håndkle på batteriet. Få et termometer for å måle temperaturen og et hygrometer for å måle luftens fuktighet. Lufttemperaturen akseptabel for et barn er + 22-24 ° С, fuktighet er 60-70%. Et godt akvarium med stor fisk kan være en god luftfukter. Når babyen vokser opp, vil den mate fisken og studere livet til undervannsbeboere.

bading

Noen foreldre er redd for å bade barnet. Forgjeves. Rent kokt eller destillert vann renser og forbedrer barnets generelle tilstand. Tørr hud bør bli mer fuktighetsgivende, så når du bader, legger du til vannet et avkok av nese, burdockrot eller trillebunn, infusjonstog. Mangan løsning på denne tiden avbryte.

Barna elsker å plaske. Denne prosedyren vil akselerere utvinning og bringe glede til krummene. Ta forsiktig en liten bader med et håndkle og smør lett tørke og modne områder med babykrem eller smør.

Sunn mat

Løse hudproblemer kan skikkelig sunn ernæring av nyfødte. Angi hvilke mat babyen din ikke er allergisk overfor, og at han liker mat. Prøv å mate den smuldre saftige, som inneholder vitaminer, frukt, grønnsaker, melk og meieriprodukter.

Når du ammer med legen din, må du avgjøre om det er allergener i morsmelken. Eliminer fra maten din som kan skade barnet. Se opp for stolen, din og barnets aktualitet.

Ikke glem å gi barnet ditt rent vann opp til 150 ml per dag. Så kroppen kommer ut av dehydrering. Men mer enn dette volumet av vann bør ikke gis.

foreldre

Kjære foreldre, forstå hvor vanskelig det er for en liten mann å tilpasse seg den nye verden for ham. Mens alle hans systemer og organer tilpasser seg det nye miljøet, hjelper han med kjærlighet og hengivenhet. Opprett betingelsene for en god søvn dag og natt, følg næringsverdien, ta nyfødte en tur i frisk luft. Gode ​​forhold mellom foreldre og andre familiemedlemmer er viktige for barnets helse.

Tørr hud av spedbarn

Hvorfor babyer har tørr hud og behandling

Din nyfødte baby brukte 40 uker i et varmt, fuktig miljø som var perfekt for vekst og utvikling. Babys hud er sårbar for irritasjoner, endringer i temperatur, fuktighet og andre eksterne faktorer. Hos barn er det mye tynnere enn hos voksne, mild, fløyelsaktig, silkeaktig og glatt, så det er nødvendig med ekstra forsiktighet. Du kan legge merke til at barnet har tørrhet i enkelte deler av kroppen fra tid til annen. Mange barn er mer utsatt for tørrhet enn andre, men de fleste har problemer om vinteren. Hvis barnets hud ser ut til å være for tørr, irritert, eller du merker utslett, bør du kontakte din barnelege og diskutere hjemmebehandling med ham.

Symptomer på tørr hud:

 • huden er grov og ofte kløende;
 • sprekker vises.

Tørrhet kan være hvor som helst. Hos barn forekommer det i ansiktet, hender (spesielt albuene) og på bena, hodet, kinnene, knærne, bena.

Årsaker til tørr baby hud:

 • bruker såpe som ikke er egnet for et barn;
 • tette klær irriterer babyens hud;
 • Overoppheting kan forårsake tørrhet
 • arvelige faktorer;
 • saltvann;
 • kaldt blåsende vær;
 • air condition;
 • varmere sommersol;
 • vasker for ofte med vaskemidler.

Berømt barnelege Dr. Komarovsky tørr hud av barnet er forbundet med regimet og feil omsorg:

 • luften i barnehagen bør være 18-20 grader, og fuktigheten - ikke mindre enn 50%;
 • du må velge riktig bleier. Det er nødvendig å gi preferanse til kvalitet, de må endres ofte. Du kan ikke lagre på dem. Barnet skal være komfortabelt;
 • plukke opp tid går. Solens direkte stråler bør ikke falle på babyen, og tørr varm luft er også skadelig for ham.

Alle disse faktorene tørker babyens hud.

Når trenger jeg å se en lege? Du må vise barnet til barnelege om:

 • han utviklet røde flekker og kløe;
 • tørrhet og kløe forstyrrer søvn;
 • Barnets hud, til tross for fuktighet, forbedrer ikke;
 • det er store områder med peeling eller peeling;
 • åpne sår eller infeksjoner fra riper.

Spedbarn kan ha tørr dermis på grunn av problemer med indre organer. I denne situasjonen må du gjennomgå en eksamen, bestå test og finne årsaken. Dette kan være det første symptomet på dermatitt.

Hvordan bryr seg om babyens hud

Det er nødvendig å nøye behandle den fine huden på babyen. Husk noen regler:

 • voksen neglene skal kuttes kort;
 • Ikke la barnet være en person som har en infeksjon på hendene
 • overvåke renheten av huden i brettene;
 • forhindre bleieutslett;
 • kutt babyens negler og føtter hver femte dag.

Hvis du ikke følger huden på babyen, kan du få forskjellige problemer og sykdommer:

 • bleieutslett er et rødt utslett rundt kjønnsorganene som forårsaker irritasjon. Det oppstår når bleien sjelden endres;
 • eksem - betennelse i huden i ansiktet og hodet i form av røde blærer, pustler, vekter, ledsaget av kløe;
 • seborrheic dermatitt - fett eller flaky gulaktig skorpe i hodebunnen. Det skjer i halvparten av babyene i de første månedene av livet.

Spesiell oppmerksomhet bør tas til tørr hud på babyens hode. Hvordan bryr seg om henne?

Du trenger å helle noen dråper olje på fingertrådene, og deretter masser forsiktig barnets hodebunn med små sirkulære bevegelser. Oljen skal være på hodet i ca 15 minutter. Det vil fukte den tørre hodebunnen av barnet og bidra til å fjerne peeling. Da skal oljen vaskes av med en mild babysjampo for å vaske håret. Påfør sjampo, og la det gå et par minutter mens du bader barnet ditt. Skyll deretter forsiktig på hodet for å fjerne sjamporester, da det også kan føre til tørrhet og irritasjon.

Tørr hud hos spedbarn: hva skal jeg gjøre, hvordan å smøre og behandle

Forebygging er alltid bedre enn kur. Her er noen tips for å forhindre tørr hud:

 • bruk fuktighetskrem;
 • sett en luftfukter i barnehagen;
 • Gi barnet Omega-3 og fiskeolje (som anbefalt av legen);
 • når du bader vannet, skal det være varmt, ikke varmt.

Hvis du følger huden og behandler den i tide, så vil babyen føle seg bra, og han vil ikke være redd for noen problemer.

Årsaken til tørr hud hos nyfødte

En dag, dukker opp krummen din, merker du at hans hud har forandret seg. I går var hun så myk, behagelig å ta på, fløyelsaktig, og i dag ble hun plutselig tørr og uvanlig. Du begynner en rolig panikk: hva skjedde, ble ikke babyen syk, eller gjorde det nyfødte tørrhuden - er dette normalt, og det er ingenting å bekymre seg for? Men spørsmål forblir, og du vender deg til din neonatolog eller barnelege.

Legen undersøker babyen og beroliger mamma. I de fleste tilfeller er dette fenomenet egentlig ikke en stor sak. Dette er normalt i de første dagene og årene av nyfødte. Foreldre vil mer enn en gang stå over tørr hud i babyen sin. Selv kontakt av babyens hud med luft kan føre til at babyens hud tørker, da moderens smøremiddel ikke beskytter det nå.

Legen kan anbefale å vaske rommet med våtrengjøring, og smør tørre områder lett på babyens kropp med babykrem eller vegetabilsk olje, som må kokes og avkjøles på forhånd. Etter disse manipulasjonene hos de fleste barn forsvinner problemet, og huden blir frisk.

Hud - Statusindikator

Huden beskytter oss mot eksterne faktorer, regulerer varmeoverføring, fjerner skadelige stoffer fra kroppen, danner vitamin D og melanin. Gjennom huden puster vi, huden vi føler.

Menneskekroppen er utformet slik at huden kan gi signaler om problemer og feil i enkelte organer. Kroppen til det nyfødte informerer også moren om at han ikke liker noe, for eksempel at hans hud mangler fuktighet.

Hvis et barn har tørrhet, grovhet, huden skiller seg av, selv skaler dannes, dette gir barnet smerte, ubehag. Baby gråter, fræk. Foreldre bør være oppmerksom på dette og vise barnet til barnelege. Legen vil gjøre den riktige diagnosen, fordi disse symptomene kan bety utbruddet av en alvorlig dermatologisk sykdom, noe som vil kreve akutt handling.


For mange babyer er tørr hud resultatet av deres tilpasning til de nye livsvilkårene utenfor moderens mage, og det er ingenting å bekymre seg for. Smør det bare med smør eller babykrem

Årsaker til tørr hud

La oss se på årsakene til tørr hud hos spedbarn. Den første og vanligste årsaken til at huden tørker er barnets fysiologi. Inntil barnet tilpasser seg et nytt liv for ham utenfor moderens livmor, mens sekretoriske kjertler, inkludert sebaceous og svettekjertlene, ikke lærer å beskytte den lille mannen mot miljøpåvirkning, kan huden ikke klare tørrhet.

På nyfødte og andre faktorer som forårsaker ulike plager, inkludert dehydrering av det øvre laget av epidermis.

Vi anbefaler deg å lese: Hvordan kurere bleieutslett hos en nyfødt

 • Værforhold - kjøling, sesongmessige endringer i lufttemperatur, blåsende vær.
 • Lang går i varme eller kulde.
 • Overdried innendørs luft som krever konstant fukting.
 • Ved bading er kaldt eller for varmt vann lavere eller høyere enn + 37 ° C.
 • Hygienprodukter, produkter, stoffer som tørker huden eller forårsaker allergi.
 • Mangel på væsker, vitamin A og PP forårsaker hudproblemer.
 • Dehydrering av kroppen med overdreven svette, fordøyelsessykdommer, forkjølelse.
 • Ikke-overholdelse av hygiene, spesielt hvis foreldrene ikke har det travelt med å skyll straks barnet etter urinering og avføring.

Fare for tørrhet

Alle mødre vet at tørr hud hos barn er et tegn på feil omsorg eller problemer med en såkalt intern natur. Noen ganger tørker barnet huden slik at det skiller seg av. Dette kan snakke om alvorlige sykdommer som manifesterer seg ikke bare eksternt. For å avskære de forferdelige mistankene og ta tiltak i tide, konsulter legen din.

Men selv om det ikke er sykdom, og tørrhet skyldes midlertidige årsaker, bør foreldrene bekymre seg. Faktum er at de tørkede derma sprekker og samtidig blir dekket av mikroskader som ikke er synlige for øyet. Gjennom sprekker i epidermis penetrerer ofte mikrober og bakterier som forårsaker hudsykdommer.

Hvordan hjelpe et barn

fukting

Start med problemet med tørrhet med våt rengjøring av lokaler, og først og fremst de stedene hvor det er en baby. Hvis småbarnet kryper eller går i gang, rengjør gulvene grundig, rengjør teppene og tørker støvete overflater, og deksler luften, og dette vil lette tilstanden til nyfødte.

Fukt luften med en spesiell luftfukter, fartøy med vann eller et fuktig håndkle på batteriet. Få et termometer for å måle temperaturen og et hygrometer for å måle luftens fuktighet. Lufttemperaturen akseptabel for et barn er + 22-24 ° С, fuktighet er 60-70%. Et godt akvarium med stor fisk kan være en god luftfukter. Når babyen vokser opp, vil den mate fisken og studere livet til undervannsbeboere.


Det første du må gjøre for å fjerne tørr hud er å fukte det. For å gjøre dette, må du kjøpe spesielle barns rettsmidler - krem, olje, lotion. I de fleste tilfeller er dette nok

Noen foreldre er redd for å bade barnet. Forgjeves. Rent kokt eller destillert vann renser og forbedrer barnets generelle tilstand. Tørr hud bør bli mer fuktighetsgivende, så når du bader, legger du til vannet et avkok av nese, burdockrot eller trillebunn, infusjonstog. Mangan løsning på denne tiden avbryte.

Barna elsker å plaske. Denne prosedyren vil akselerere utvinning og bringe glede til krummene. Ta forsiktig en liten bader med et håndkle og smør lett tørke og modne områder med babykrem eller smør.


Ikke nekt barnet ditt med gleden av å bade, selv om han har peeling og tørr hud. Bare legg til et avkok av urter til vannet og ikke bruk kaliumpermanganat som tørker huden.

Sunn mat

Løse hudproblemer kan skikkelig sunn ernæring av nyfødte. Angi hvilke mat babyen din ikke er allergisk overfor, og at han liker mat. Prøv å mate den smuldre saftige, som inneholder vitaminer, frukt, grønnsaker, melk og meieriprodukter.

Når du ammer med legen din, må du avgjøre om det er allergener i morsmelken. Eliminer fra maten din som kan skade barnet. Se opp for stolen, din og barnets aktualitet.

Ikke glem å gi barnet ditt rent vann opp til 150 ml per dag. Så kroppen kommer ut av dehydrering. Men mer enn dette volumet av vann bør ikke gis.

Kjære foreldre, forstå hvor vanskelig det er for en liten mann å tilpasse seg den nye verden for ham. Mens alle hans systemer og organer tilpasser seg det nye miljøet, hjelper han med kjærlighet og hengivenhet. Opprett betingelsene for en god søvn dag og natt, følg næringsverdien, ta nyfødte en tur i frisk luft. Gode ​​forhold mellom foreldre og andre familiemedlemmer er viktige for barnets helse.

Lena - 2. mars 2017 - 21:43.

Og min kanin er hjulpet av "kaninen")))) Vi tar barnens krem ​​Refarm med ferskenolje, der på røret er haren veldig morsomt tegnet) Kaninen er vårt år og kaninen passer ikke alle sammen. Han har følsom hud, dette er fra pappa, jeg tror det). Derfor er det nødvendig å overvåke denne saken svært nøye, og jeg leser også her at du kan gjøre avkjøling av rosenblad og kamille for å bade, bryg det hele som vanlig gress med kokende vann og legg til karet))))

Tørr hud hos spedbarn

En babys hud skal være myk, smidig og fløyelsaktig, så de som aldri har sett sine babyer i live, kan forestille seg det selv. Folk som hadde muligheten til å snakke med nyfødte, vet sikkert at barnets hud er dekket av akne og blemishes, og også peels av for noen grunn.

Hvorfor har babyen tørr hud?

For tørr luft i leiligheten, vaskemiddel av dårlig kvalitet, feil mating av moren og mye mer kan gjøre babyens hud usammenhengende. For å unngå dette problemet må du sette en luftfukter hjemme, alle ting, inkludert voksne, skal vaskes med babypudder (babyen berører voksne klær med ansikt og andre deler av kroppen). En ammende mor bør nøye overvåke kostholdet og ikke tillate seg produkter som er skadelige for barnet.

Hvorfor har babyen tørr hud? Kanskje årsakene er frost, sol og vind. For ikke å frata barnets tur i dårlig vær må du kle seg godt og smøre ansiktet med en spesiell krem.

For at huden ikke var tørr, er det nødvendig etter hver vask å fukte det med babykrem. I dag i butikker og apotek for salg et stort antall allergivennlige kremer som passer for nesten alle barn. Noen smør babyens hud med oliven eller solsikkeolje. Hvis du vil bruke et naturlig produkt, må oljen kokes og avkjøles.

Tørr hud hos spedbarn, hva skal jeg gjøre?

Siden sebaceous kjertlene er underutviklet hos barn, svetter de ikke. På grunn av dette har nyfødte problemer med varmeoverføring. Det øvre laget av epidermis er lett skadet på grunn av at det er tynt og dårlig forbundet med de nedre lagene.

Tørr hud hos spedbarn, hva skal jeg gjøre? For å unngå dette ubehagelige fenomenet, er det nødvendig å sørge for at barnet ikke overopphetes. Det er ikke nødvendig å vikle babyen i en million tepper og bade ham i varmt vann. I rommet hvor barnet er, kan du ikke bruke varmeovner og klimaanlegg. Barnets hud bør ikke berøre plast, tepper og ulike kjemikalier. Husholdningenes kjemikalier som brukes hjemme, må du velge med stor forsiktighet. Kjøp kun spesialpulver og vaskemidler til vasking av leker og servise. For at huden på babyens prest skal være frisk og strålende, bør ikke barnet løsne seg etter tømming av blæren eller tarmene. Hvis du ikke kan vaske kjønnsorganene og rumpa, må du tørke alt med våtservietter. Det nyfødte kommer inn i et nytt habitat for seg selv, huden må tilpasses nye forhold: tørr eller fuktig luft, temperatur og så videre. Moms bør ofte gjøre babyens luftbad, det vil si, helt avklare krummene, og la ham være helt naken. Slike prosedyrer herder ikke bare barnet, men gjør også huden motstandsdyktig mot ulike skader. Det viktigste at temperaturen på luften i rommet var behagelig og babyen ikke var frossen.

Tørr hodebunn i spedbarn

Ofte skyller huden på hodet av på grunn av at barnet er født senere enn den fastsatte fristen, det vil si når moren endrer den. Barnets hud er utsatt for irritasjon og chafing. Tørr hodebunn i spedbarn kan være et tegn på atopisk dermatitt. Denne sykdommen anses som alvorlig, og det er umulig å kvitte seg med det uten hjelp av en lege.

Årsaken til peeling kan være seborisk dermatitt - en sykdom som oppstår på grunn av overflødig fett. Seborrheic dermatitt krever ingen spesiell behandling, i løpet av året vil hodet slutte å skrelle av.

Tørr hud i ansiktet hos spedbarn

Allergisk reaksjon på enkelte produkter, kosmetikk og vann, manifesterte seg raskt på ansiktet. Hvis et barn har røde flekker på ansiktet eller kroppen, må du tenke at en baby eller en mor har nylig spist noe nytt. Problemet kan løses først etter at kilden er funnet og eliminert.

Tørr hud på ansiktet av spedbarn er godt myknet med La Cree-emulsjon. Hvis dette middelet brukes daglig, vil huden ikke lenger skrelle, sprengene vil helbrede, og vannbalansen i epidermis vil bli gjenopprettet.

Tørr hud på babyben

I livmoren er barnet dekket med en viskøs, gråaktig substans (originalt smøremiddel som beskytter babyens hud og hjelper til med å passere fødselskanalen). Etter et par dager blir dette smøremiddel absorbert i huden og forsvinner helt. Barneleger mener at det er umulig å fjerne dette smøremiddelet, da det bidrar til å tilpasse seg miljøet. Tross alt går babyen fra vannmiljøet til luften.

Tørr hud på beinets ben skyldes at barnet tilpasser seg andre forholdsforhold. Hans nervøse, fordøyelses-, respiratoriske og andre systemer i kroppen går gjennom den mest kompliserte prosessen med tilpasning.

Hva om ditt nyfødte har tørr hud?

Nyfødte er sjelden født med tørr hud. Mer presist er dette nesten umulig. Alle babyer er født med tilstrekkelig tilførsel av subkutan fett. Huden til et nyfødt kan imidlertid bli tørt, og dette bør ikke overses. Hva å gjøre hvis krummene av tørr hud plutselig dukker opp, vil vi fortelle i denne artikkelen.

årsaker

Den naturlige beskyttelsen av delikat baby hud er lipidlaget. Men de sebaceous kjertlene som produserer fett, fungerer ikke det nyfødte i full grad. Deres aktivitet er nært knyttet til hormonell bakgrunn, og hos spedbarn, som hos ungdommen, er det ustabilt.

Under påvirkning av materielle hormoner, som babyen fikk etter levering, i de første seks månedene, kan sebaceous kjertlene produsere for mye lipider, noe som fører til barnas akne, og de kan bli "dovne", og så blir huden for tørr.

En rekke faktorer kan påvirke barnets hudtilstand:

 • For tørr luft i rommet hvor barnet bor. Spesielt ofte skjer dette i den kalde årstiden, når foreldrene, slik at barnet ikke fryser, slår på varmeren på barnas rom.
 • Overdreven hygiene. Huden er svært raskt drenert vaskemidler - såpe, skum, geler, selv om de er forsynt med et merke på pakken, og sier at produktet er barnevennlig og hypoallergen. Hvis du vasker og bader barnet med såpe hver gang, så snart det oppstår behov, blir huden tørr etter en uke med slike prosedyrer.
 • Mangel på hygiene. Tørr hud kan bli hvis dens dehydrering skyldes den inflammatoriske prosessen. Hvis du vasker barnet ditt sjelden, bytt bleierne tidlig, hudfeltene og lyskenet vil først bli betent og deretter dekket med tørre flekker, noe som kan forårsake ganske smertefulle sprekker.
 • Metabolske sykdommer. Årsaken til tørr hud i et spedbarn kan være problemer med skjoldbruskkjertelen eller bukspyttkjertelen av medfødt eller oppkjøpt natur. Ofte forårsaker tørr hud kronisk tørst hvis foreldrene ikke gir barnet vann i tilstrekkelige mengder. Dette gjelder spesielt for barn av kunstighet.
 • Mangel på vitaminer. To vitaminer, A og E, er ansvarlige for integriteten og elastisiteten i huden i kroppen. Hvis mødrene som ammer ikke har nok av disse vitaminene, vil ikke babyen få nok av dem. I flaskefødte babyer blir vanligvis en slik mangel vanligvis ikke observert, siden alle modermælksformler er beriket med alle nødvendige vitaminer i den nødvendige daglige mengden.
 • Allergi. Tørrrød hud på kroppen, bak ørene, på kinnene, på ansiktet, på pannen, på baken kan indikere at barnets kropp ikke tilstrekkelig svarer til et bestemt proteinantigen. Dette kan være mat, medisiner og kanskje - stoffer som er en del av vaskemiddelet, som moren bruker til å vaske barnas klær, sengetøy og egne klær.
 • Eksponering for eksterne temperaturer. Huden på spedbarn som er badet i for varmt vann (over 38 grader), samt barn som bor i en leilighet hvor det er for varmt eller for kaldt, er mest utsatt for tørrhet. I dette tilfellet er tap av fuktighet ved huden ganske rask.

fare

Berørt av lipidbeskyttelse blir huden til et nyfødt svært sårbart for skade. På det raskere sår, sprekker, riper. Det øvre laget av epidermis av babyer er bedre enn hos voksne, leveres med blod. Av denne grunn helbrede babyer sår raskere. Men i tilfelle av dehydrert, tørr hud, påvirker intensive blodtilførselen bare økt sannsynlighet for mikrotraumas, som deretter kan bli åpne "port" for penetrasjon i kroppen av ulike patogene bakterier og sopppatogener.

Et barn med omfattende hudskader blir nervøs, humør, hans appetitt og søvn forverres. Dette skyldes kløe, som er ledsaget av peeling av tørrskallete epitel. Sprekk, som kan dannes i dette tilfellet, forårsaker smerte.

diagnostikk

Et barn som plutselig hadde store tørre hudområder, bør vises obligatorisk av en barneleger og muligens en hudlege. Det er viktig å utelukke bakterielle og soppinfeksjoner, samt allergisk, atopisk og kontaktdermatitt. Barnet vil ta en blodprøve, avføring og hudskraping for å identifisere patologiske faktorer. Først etter det vil tilstrekkelig behandling bli foreskrevet.

Men i de fleste tilfeller, ifølge barneleger, ligger den virkelige grunnen i brudd på de hygieniske reglene av foreldrene selv, så problemet med tørr hud skal løses på husstandsnivå. Hvordan - legen vil spørre og undervise.

 • Etter å ha lagt merke til tørre deler av babyens hud, rødhet, er det verdt å begynne med å sjekke mikroklimaet i leiligheten - er det egnet for normal vekst av sunne babyer. For å gjøre dette måler du lufttemperaturen og dens relative fuktighet. Temperaturen der luften ikke tørker ut, overstiger ikke 20-21 grader varme, i de anbefalte fuktighetsparametrene - 50-70%.
 • Hvis det ikke er noe spesielt apparat - en luftfukter, kan du henge håndklær fuktet med vann på radiatorene i leiligheten, sette et akvarium i barnas rom, gjør våt rengjøring oftere i barnas soverom, fjern det fra det alt som husstøv kan akkumulere, myke leker.
 • I barnets diett må man legge inn mer drikkevann. Det er nødvendig å mate den nyfødte mellom matingen ved hjelp av en flaske med en teat eller en teskje. Det er viktig å sikre at barnet ikke overvinner, fordi overfeeding forårsaker problemer med stoffskiftet, undergraver den normale tilstanden i bukspyttkjertelen.
 • Det er nødvendig å bade et barn med tørr hud i varmt vann (ikke høyere enn 37 grader), og døren til badet skal være tett lukket slik at dampen ikke går, fordi ytterligere fuktighet ikke gjør vondt. Bruk såpe, selv baby, barn med et slikt dermatologisk problem, tillates ikke mer enn en gang i uken. Resten av tiden må han ta bad, som foreldrene koker vann på forhånd for å kvitte seg med klor. Hvis du ønsker, kan du legge til en liten mengde kamille eller calendula kjøttkraft til vannet. Det viktigste - ingen kaliumpermanganat!
 • Etter bading kan du ikke gni huden, spesielt de berørte områdene, med et håndkle. Det gjør bare vondt henne. Det vil være nok til å klare huden med en klut eller et mykt babyhåndkle. Det er forbudt å bruke pulver til tørr hud - talkum bare tørker i tillegg.

Det er best å smøre rent hud "Bepantenom." Med tørrhet, Bevanthen fukter huden raskt og effektivt epidermis, og lindrer også betennelse, hvis noen.

 • Med utseende av skorpe og peeling på huden, bør ikke prøve å fjerne. Dette vil bare få ganger øke risikoen for bakteriell infeksjon. For å myke skorpen kan det brukes oljer - varm solsikke, oliven, petrolatum og også fersken eller aprikos.
 • Tørre områder kan smøres med konvensjonell babykrem. Når du velger et bedre stopp på krem ​​med tilsetning av aloeolje. Hvis huden skiller seg ut på armer eller ben, kan du smøre de berørte områdene med oljeløsninger av vitamin A og E.
 • Barneklær og sengetøy skal vaskes bare med babyvaskepulver, hvis du trener med foreldrene dine, bør du også vaske voksen sengetøy med samme produkt. Klær og sengetøy bør være laget av naturlige stoffer uten tekstilfarger. Dette betyr at lyse ting skal forlates til fordel for det vanlige hvite linet.
 • Barn med tørr hud bærer ikke sol i de åpne solene. Hvis du planlegger å gå, smør huden smuler tillatt etter alder betyr å beskytte mot UV-stråler. Når som helst på året, er luftbadene nyttige, samt en skånsom sirkulær massasje som stimulerer blodtilførselen til huden og talgkjertlene.

Dermed er hovedbehandlingen skapelsen av de rette forholdene for barnets vekst. I de fleste tilfeller er de ovenfor nevnte tiltakene ganske nok slik at du kan glemme tørrhet. Men hvis huden, til tross for foreldrenes beste innsats, fortsetter å tørke, knekke, skille av, lesionsområdet øker, må du gå til en avtale med en lege.

Medisinsk behandling

Spesiell medisinering kan bare være nødvendig dersom barnet er diagnostisert med diabetes, atopisk dermatitt og allergi. Ved allergisk reaksjon kan salver med hormoner, for eksempel Advantan, samt antihistaminer (Suprastin) bli foreskrevet, noe som vil redusere manifestasjonene av allergi.

Hovedbetingelsen for vellykket behandling er å stoppe kontakt med allergenet. Hvis det ikke kan identifiseres, må foreldrene beskytte barnet mot virkningen av potensielt farlige antigener - plante pollen, ku protein etc.

Når man slår seg til en bakteriell infeksjon, som kan gjettes ved forekomst av pustler, vil antibiotiske salver, for eksempel Levomekol eller Baneocin, bli foreskrevet. Når en soppinfeksjon oppdages, noe som har ført til uttørking av den berørte huden, er antifungal behandling foreskrevet - salver og preparater for intern bruk.

forebygging

Enkle tiltak som bør observeres fra den aller første dagen etter at barnet er utladet fra barselshospitalet, vil bidra til å unngå et så ubehagelig fenomen som tørr hud i en nyfødt:

 • Huden til et barn som tilbrakte ni måneder i vannmiljøet er ikke tilpasset for livet "på land", det tar flere uker for justeringen. Det er viktig å i tillegg fukte det med vegetabilske oljer, baby krem. Uten nødvendighet, ikke bruk baby pulver.
 • Inntil seks måneder bør du ikke bruke når du vasker noen geler og sjampo. Det er best å bade barnet med såpevann, tilberedt med babysåpe, ikke mer enn 1 gang per uke. Skylling og skylling i løpet av dagen gjøres best med rent vann uten bruk av vaskemidler.
 • I kostholdet til en ammende mor bør være matvarer som inneholder vitaminer A og E. Disse er fett meieriprodukter - rømme, stekt ost med høy prosentandel av fett, smør, samt friske grønnsaker, greener, bokhvete og havregryn.
 • Du bør ikke gi barnet noen medisiner uten resept. Det vil være ganske vanskelig for moren å skille stoffallergi fra dermatitt senere, og uten den nødvendige behandlingen vil den allergiske reaksjonen utvikles.
 • Gode ​​og høye kvalitet bleier med et absorberende lag og impregnert med aloeolje og deres rettidig erstatning med rene, er en garanti for at barnet ikke vil ha kontaktdermatitt på grunn av reaksjonen mot aggressive stoffer fra avføring og urin.
 • Overholdelse av temperaturen, samt riktig fuktighet, vanlig våtrengjøring i barnas soverom uten vaskemidler, spesielt klorholdige, vil ikke tillate at babyens hud blir tørr.

For tips om hvordan du skal ta vare på huden til en nyfødt fra en barnelege av den høyeste kategorien, se følgende video.

medisinsk anmelder, spesialist i psykosomatik, mor til 4 barn

Grov hud i et barn: årsaker og anbefalinger

For noen barn oppdager foreldrene utseendet på tørr og grov hud, og de vises ikke overalt, men bare på enkelte steder - på hodet, på ansiktet, bak ørene, på hender eller føtter. Slike endringer skal rapporteres til barnelege, han vil ikke bare finne ut årsaken til forekomsten deres, men gi også anbefalinger om hvordan man løser problemet.

Hvorfor har et barn tørr hud: mulige årsaker

Fenomenet under vurdering kan forekomme av flere årsaker:

 1. Akne hos nyfødte. Det er preget av rødhet, grovhet og små utslett på huden, som skyldes et overskudd av hormoner i barnas kropp. Som regel forsvinner dette fenomenet med en og en halv til to måneder av barnets liv, barnets hud vil være ren og anbud uten behandling.
 2. Virkning av eksterne faktorer. Grovhet, tørr hud på en baby kan utvikles under påvirkning av visse faktorer:
  • mangel på vitaminer i kroppen;
  • badevann er ikke av god kvalitet;
  • for å bading et barn, brukes medisinske urter, som har en tørkeeffekt - for eksempel eikebark, kamille medisin, streng og andre;
  • mangel på væske i kroppen;
  • effekten av for tørr luft (utilstrekkelig fuktighet i rommet hvor barnet tilbringer mesteparten av tiden);
  • påvirkning på huden av vind og / eller frostluft (grov og tørr foci vises på huden på åpne områder av kroppen);
  • hyppig bruk av sjampo, selv om den bare er beregnet for bruk av små barn
  • overbruk baby pudder.
 3. Noen sykdommer. For visse patologier er fenomenet et symptom. Disse sykdommene inkluderer:
  • medfødt diabetes mellitus, som ikke bare blir preget av utseende av områder med grove og tørre lesjoner på huden, men også et høyt nivå av blodsukker, økt appetitt og økt tørst;
  • medfødt hypothyroidisme, som er preget av langsommere metabolisme, vil tørr og grov hud i dette tilfellet være spesielt fremtredende i albuen og kneleddene.
 4. Arvelig patologi. Vi snakker om genetisk bestemt grovhet, når fenomenet i betraktning begynner å manifestere seg i en alder av opptil 6 år, oftere på 2-3 år. Slike arvelige patologier inkluderer:
  • ichthyosis: Som et resultat av genmutasjoner forstyrres keratiniseringsprosessen av hudceller. I tillegg til hud manifestasjoner, vil dysfunksjonen av de indre organene være til stede;
  • hyperkeratose: økt fortykning, keratinisering av overflaten av huden og brudd på dets avvisning. Råhet og tørrhet i huden er spesielt uttalt i føttene, på lårene, i albuene og på hodet.
 5. Orminfeksjon. Sjelden, men forekomsten av parasitter i et barns kropp kan utløse utseendet på grove og tørre lesjoner på huden. Du kan vurdere dette fenomenet som kroppens reaksjon på tilstedeværelsen av toksiner.
 6. Atopisk dermatitt. Ofte oppstår fenomenet som omtalt nettopp mot bakgrunnen av denne sykdommen, som refererer til allergiske reaksjoner.

Risikoen for forekomst av fenomenet som behandles hos et barn, øker dersom moren under graviditeten tok hormonpreparater, tok vitaminer ukontrollert, røkt og i løpet av barneperioden og i laktasjonsperioden.

Hvis barnet har ammet lenge, vil han få utmerket beskyttelse mot allergi, men i dette tilfellet er mors kosthold av største betydning, unntatt stekt, krydret mat og fettstoffer fra hennes meny. Av stor betydning er også den genetiske predisponering for allergi, ikke bare på moderlinjen, men også på fars side.

Allergene for et barn kan være:

 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • matvarer (inkludert tilpassede melkeformler og morsmelk);
 • akvariet fisk og mat for dem;
 • vaskepulver og eventuelle hygieneprodukter;
 • kjæledyrhår;
 • tobakksrøyk.

Hvis hudens ujevnhet og tørrhet skyldes en allergisk reaksjon i kroppen, kan den være lokal i naturen - for eksempel foregår fenomenet bak ørene i krummene. Ofte blir en stafylokokkinfeksjon forbundet med de berørte områdene av huden, noe som resulterer i skorper og gråt med en ubehagelig lukt.

Vennligst merk: tørrhet og grovhet i huden bak ørene kan ikke være et patologisk fenomen, men bare et brudd på barnevernreglene. For eksempel, når oppkastningsoppkast kan strømme inn i øreområdet og ikke fjernes i tide.

Hvorfor allergier påvirker huden

Hva er en allergi? Dette er kroppens respons på et fremmedprotein, etter at signalet om fremmedheten av proteinet er mottatt, produseres et antistoff for å nøytralisere det. Dette er mekanismen for en allergisk reaksjon. Det er velkjent at allergier kan være forårsaket av stoffer som ikke er proteiner, og i dette tilfellet kombinerer ikke-protein substrat allergen med pasientens blodprotein, og nå betraktes det som fremmed.

I et barns kropp er enzymsystemet umoden og kan derfor ikke bryte ned visse matvarer, og de blir derfor allergener. Det er en annen måte å utvikle situasjonen på. For mye produkt kommer inn i babyens kropp, noen proteiner deles ikke på grunn av mangel på enzymer.

Alienprotein absorberes i blodet. Disse allergenstoffene kan frigjøres fra blodet gjennom nyrene, lungene og gjennom huden med svette. Og akkurat som huden reagerer på dem ved utseende av utslett, kløe og rødhet.

Vennligst merk: Det er viktig å ikke overfeed babyen, for ikke å overbelaste det umodne fordøyelsessystemet.

Hvis vi snakker om atopisk dermatitt, er dens kliniske manifestasjoner avhengig av pasientens alder. Hos spedbarn, denne sykdommen manifesteres av tørr hud, peeling på ansiktet og hodebunnen, bleie utslett selv mot bakgrunnen av upåklagelig hudpleie for barnet. Hvis behandlingen utføres riktig, kan symptomene på atopisk dermatitt enkelt stoppes, men hvis de ikke behandles, opplever barn dypere lag av hud, blærer og sår og uutholdelig kløe.

Atopisk dermatitt hos barn over ett år, som regel, kjøper et forlenget kurs med hyppige eksacerbasjoner. Den patologiske prosessen kan forvandles til tørt eller fuktig eksem, og hvis ubehandlet, bronkial astma og allergisk rhinitt fremgang.

Forebygging av atopisk dermatitt

For å unngå utviklingen av fenomenet under behandling, bør foreldrene ta vare på helsen fra de første ukene av livet. De forebyggende tiltakene av atopisk dermatitt, nemlig utseendet av tørrhet og grovhet av huden, inkluderer:

 1. Kostholdspleie mødre. Det er nødvendig å ekskludere fra kostholdet røkt, hermetisert mat, krydder, sjokolade, eksotiske frukter.
 2. Permanent kontroll av temperatur og fuktighet i rommet hvor barnet er. Lufttemperaturen skal være innen 18-20 grader, fuktighet - ikke mindre enn 60%. Hvis det er behov, må du bruke en luftfukter.
 3. Undertøyet til et barn bør kun gjøres av naturlige stoffer, barn med allergi i historien bør ikke kjøpe yttertøy laget av ull eller naturlig pels.
 4. Det er mulig å bade et barn med såpe ikke mer enn en gang i uken, og det er bedre å bruke renset eller kokt og skilt vann for denne hygieniske prosedyren.
 5. I stedet for å vaske om dagen kan du bruke sanitære våtservietter, men de bør ikke være med dufter og dufter.
 6. Hvis foreldre stadig bruker bleier, må babyen ha et luftbad om dagen.
 7. Hvis det er en genetisk predisponering for allergier, bør myke leketøy utelukkes fra spedbarnets liv, tepper skal fjernes fra rommet, og kjæledyr bør kastes.
 8. Minst to ganger om dagen i et rom hvor barnet er mesteparten av tiden, bør våtrengjøring utføres, men uten bruk av desinfeksjonsmidler.

Behandling av tørr hud i et barn

Siden dette fenomenet oftest er klassifisert av leger som atopisk dermatitt, vil dette materialet vurdere behandlingen av denne sykdommen. Og det vil forresten være ganske vanskelig og lang.

Ikke-medisinsk behandling

Først av alt må du justere og normalisere babyens ernæring. Det er forstått at du må utelukke et matallgenen, hvis barnet er ammet, skal moderen analysere sin egen meny og ekskludere produkter fra den som kan teoretisk utløse et utbrudd av allergi.

Sørg for å ta hensyn til arbeidet i tarmen til moren. Hvis hun stadig lider av forstoppelse, suges toksinene fra en forsinkelse i avføringen til blodet og overføres til babyen med kvinnenes melk. For å bekjempe forstoppelse kan moderen bruke laktulose, lys med glyserin og øke forbruket av gjærte melkeprodukter.

Hvis barnet er på kunstig fôring, bør du søke hjelp av en lege - det kan hende du må endre den tidligere valgte blandingen for mat.

I tilfelle tørrhet og grovhet av huden etter introduksjon av komplementære matvarer, bør foreldrene slutte å gi barnet et nytt produkt og mate kun kjent mat i to uker. Foreldre bør huske: hvert nytt produkt blir introdusert som utfyllende mat separat, avhengighet skal vare minst 3 uker, noe som gjør det mulig å identifisere den sanne stimulansen med stor nøyaktighet.

Hvis barnet er eldre enn ett år, må du holde en dagbok med observasjoner av kroppens reaksjon på forskjellige produkter. Pass på å utelukke fra kostholdet av fisk, egg, sitrusfrukter, oster og jordbær - matvarer som mest sannsynlig vil forårsake allergier. I fremtiden kan de angis, men i små mengder.

I tillegg bør du huske følgende anbefalinger fra leger:

 1. Barn med grov og tørr hud (atopisk dermatitt) er strengt kontraindisert søtsaker, da de øker gjæringen i tarmene og forbedrer absorpsjonen av allergener. Bruken av honning, sukkerholdige drikker og gelé fører til en forverring av helsen.
 2. Forbudt for barn med fenomenet som behandles, er konserveringsmidler, stabilisatorer, emulgatorer og smakforsterkere, eksotiske frukter.
 3. Barnet må gis full mengde drikke, siden mangel på væske i kroppen fører til forstoppelse.
 4. Det er viktig å ikke overfeed barnet. For eksempel, når kunstig fôring i brystvorten de lager et lite hull, slik at krummen spiser sin del av blandingen på ca 15 minutter - slik vil han få glede og følelse av metning.
 5. Det første tillegget er vegetabilsk puree. Og de mest allergivenlige produktene er blomkål og courgette.
 6. Luften i barnehagen skal alltid være frisk, litt kjølig og tilstrekkelig fuktig. Bare i dette tilfellet vil det være mulig å forhindre svette og tørr hud.
 7. Vask baby ting trenger hypoallergen fosfatfritt pulver, skyll minst 3 ganger i rent vann. Hvis tørrheten og ruheten av huden er i et progressivt stadium, komplisert av en bakteriell infeksjon, vil det være nødvendig å skylle vasken i kokt vann.
 8. Retter og leker av barnet skal vaskes regelmessig med varmt vann. Dette bør gjøres uten bruk av kjemiske vaskemidler / rengjøringsmidler.
 9. Et barn bør gå i frisk luft hver dag, og minst 3 timer og i alle vær. Hvis du har en tur på frostige dager, må ansiktet på babyen smøres med en feit babykrem.

Atopisk dermatitt forekommer i bølger - Forværringsperioder erstattes av perioder med remisjon. Men selv i perioder med "lull" må foreldre følge visse regler:

 • når du bader et barn, kan du ikke bruke loofah;
 • sjampo og babybad såpe kan ikke brukes mer enn en gang i uken;
 • hud etter bading og tørking trenger å fukte babykrem, melk eller en spesiell fuktighetsgivende lotion;
 • Det er nødvendig å smøre barnets hud ikke bare på steder med peeling og tørrhet, men gjennom hele kroppen;
 • Så ofte som mulig, må du vaske barnets ansikt og perineum, og du kan bruke våte hypoallergeniske kluter for dette.

Narkotikabehandling

Umiddelbart foreta en reservasjon: behandling av grovhet og tørr hud med legemidler utføres kun under veiledning av en lege og i strengt samsvar med hans avtaler. Narkotikabehandling av atopisk dermatitt involverer:

 1. Bruken av sorbenter Smekta, Enterosgel, Sorbogel, som bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. Hvis barnet er ammet, skal moderen ta de samme stoffene.
 2. Bruken av kremer og salver, som inkluderer glukokortikosteroider, men bare på resept. Med dype hudlesjoner med salver, med overflaten - krem. Uavhengig av å endre dosen eller avbryte disse stoffene er strengt forbudt.
  Vennligst merk:Hormonale salver har en rask effekt - Råhet og tørrhet i huden forsvinner nesten umiddelbart, men slike legemidler beskytter ikke den underliggende sykdommen. Derfor bør salver / kremer med glukokortikosteroider kun brukes i kombinasjon med andre legemidler. Ellers vil huden snart vise seg karakteristiske lesjoner.
 3. Bruk lotion som har en fuktighetsgivende effekt. Mange av disse midler har anti-inflammatorisk virkning og er derfor i mild behandling kan gå uten hormonelle metoder for atopisk dermatitt.
 4. Lotion brukes på babyens hud tre ganger om dagen - morgen (etter å ha våknet opp og vask), og umiddelbart etter bading rett foran en natts søvn. Regelmessig bruk av fuktighetsgivende lotioner reduserer hyppigheten av tilbakefall.
 5. I alvorlig atopisk dermatitt legen foreskriver kalsiumpreparater (Glitserfosfat, kalsiumglukonat), antihistaminer (Diazolin, Zyrtec, Tsetrin). Men her må vi være forsiktig, fordi en av bivirkningene presentert av medisiner er tørr hud, så antihistaminer brukes svært sjelden, bare når uutholdelig kløe.

Foreldre bør ikke være likegyldige for utseendet av lesjoner med grov og tørr hud. Ja, i de fleste tilfeller er dette fenomenet ikke alvorlig for helsen, men i noen er det et tegn på utviklingen av atopisk dermatitt. Behandlingen av en slik sykdom er alltid lang og vanskelig, krever mye tid og tålmodighet hos foreldrene. Ellers kan eksem eller bronkial astma utvikles.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

11 625 totalt antall visninger, 3 visninger i dag

Flere Artikler Om Typer Acne