Hos barn er huden alltid myk og jevn, men noen ganger blir den tørr og grov, som ikke bare kan forstyrre foreldrene. De må fastslå årsaken til at et barns tørr hud er en år gammel eller eldre, og deretter eliminere det alene eller med hjelp av leger. Vi vil vurdere hovedårsakene og metodene for effektiv behandling.

Hvorfor har en baby tørr hud

Tørr hud på kroppen av et barn i alderen 1 til 10 år kan ha en rekke årsaker, inkludert sykdommer, ytre påvirkninger og andre lidelser i kroppen.

En av grunnene til at et barn er tørt i ansiktet eller andre deler av kroppen, er utseendet på akne. Dette ubehagelige bruddet er forårsaket av et overskudd av hormoner i kroppen, mot bakgrunnen av hvilket utslett dukker opp. Av denne grunn kan tørr hud detekteres hos et barn på 1-2 år, men gradvis normaliserer staten.

Tørr hud i et barn 5 år fra fødselen kan skyldes ekstern påvirkning, inkludert mangel på væske i kroppen eller tørr inneluft. Andre populære grunner er:

 • mangel på vitaminer;
 • dårlig vannkvalitet;
 • eksponering for vind eller frost;
 • for hyppig bruk av pulver;
 • Hyppig bruk av sjampo når du vasker barn 5-10 år.

I enkelte tilfeller er svært tørr hud i et barn 2 år og eldre et symptom på visse sykdommer. Blant dem er de vanligste:

 1. Diabetes mellitus, ledsaget av økt appetitt og tørst.
 2. Medfødt hypothyroidisme, der materialet metabolisme bremser ned og regenerering av overflatelagene er forstyrret.

På grunn av arvelighet kan tørr hud på et barn fra 2 år til 5-6 år manifestere seg. Slike faktorer som:

I det første tilfelle forstyrrer genmutasjon prosessen med keratinisering av epitelceller. For det første oppstår tørrhet, hvorpå lysskalaer opptrer på kroppen og deres avvisning er forstyrret, og kroppen blir gradvis som fiskeskalaer. I tillegg er symptomene knyttet til brudd på indre organer og metabolske prosesser.

I hyperkeratose, som forårsaker fortykkelse og keratinisering av overflatelagene i epitelet, er det ofte tørrhet i barnets hud på følgende områder:

Tørr hud i et 2 år gammelt barn eller i en annen alder årsaker er noen ganger allergisk, blant annet atopisk dermatitt. Det er ledsaget av dannelsen av grove tørre flekker i ulike deler av kroppen. Sykdommen har en allergisk natur og forekommer mot bakgrunnen av eksponering for ulike allergener.

Ofte er svært tørr hud hos et barn i en alder av 1 manifestert på bakgrunn av det faktum at hans mor tok hormonpreparater under graviditet eller brukte vitaminkomplekser ukontrollert.

For å redusere risikoen for å utvikle allergi og tørr hud hos et barn 2 år eller eldre, må mødre ta vare på amming så tidlig som barnets barndom. I denne perioden kan du ikke spise fete og stekte matvarer, røkt kjøtt og krydder.

Tørr hud på et barn ved 5 år kan ha allergifremkallende virkninger. Barn i andre alder er ikke immune mot dette. Ulike produkter fungerer som aktive allergener, inkludert:

 • meieriprodukter og noen ganger spedbarnsformel;
 • vaskepulver og såper;
 • syntetiske klær;
 • kjæledyrhår;
 • akvariefisk og deres mat;
 • tobakk røyk i luften.

Slik forhindrer du tørr hud i et barn

For å forhindre utseende av tørr hud på et barn på 9 år eller i en annen alder kan det være på forskjellige måter. Først av alt, må du stoppe å misbruke hygieniske midler. I en liten alder av 2 år for å bade, trenger barnet avkok av kamille eller serier, noe som skaper antiallergiske og toniske effekter.

Den viktige rollen som spilles av vanntemperaturen, som brukes til svømming - anbefales ikke mer enn 37 grader. Varmere vann fører til tørr hud i et barn, også i alderen 7 og eldre.

Mange foreldre tror at overdreven tørrhet er forbundet med sterk vind utenfor eller frostfri luft. Disse faktorene har også en viss innvirkning, men dette er ikke det viktigste. Tørr luft kan forårsake tørr luft i en leilighet eller et hus, som har en negativ effekt på babyens hud. I dette tilfellet anbefales det å installere en luftfukter hjemme og lufte rommene oftere.

Trenger jeg å konsultere en lege dersom barnet har tørr hud og peeling av

Bare si hvorfor et barn har veldig tørr hud og hva noen barnelege vil fortelle deg. Ikke nøl med å stille spørsmål til legen. Tross alt snakker vi om babyens helse. Forstyrrelsen er ikke alltid forårsaket av feil omsorg eller allergi, og noen ganger forårsaket av de farlige sykdommene som er nevnt ovenfor.

For å forhindre videre utvikling av sykdommen og forverre tørr hud, konsulter lege. Spesialisten vil utføre en generell diagnose og, om nødvendig, foreskrive en spesialundersøkelse. Etter å ha identifisert grunnårsaken, vil barneleggen foreskrive riktig behandling og medisinering om nødvendig, og også fortelle hvilke vitaminer som skal ta på seg veldig tørr hud for barnet.

Når barnet har tørr hud i kroppen og forårsaker, velger legen riktig medisin. Mange foreldre kjøper ureaholdige kremer på apotek, men noen ganger hjelper de ikke. Barnelege må velge konsentrasjonen av den aktive ingrediensen. For eksempel er en krem ​​med 5% urea ikke egnet for barn under 10 år. Høy konsentrasjon av komponenten forårsaker smerte. Barn trenger kremer med et minimum av urea.

Den viktige rollen som sesongen av overtredelsen og dens årsaker er. Noen ganger er legene tvunget til å ta hensyn til kroppens individuelle egenskaper, så det er nødvendig å være spesielt forsiktig når du tar medisiner.

Når en svært tørr hud er funnet hos et barn som er 5 år eller eldre, foreskriver legene ofte Excipial-M, som selges i apotek i form av hydro- eller lipoalkohol. Ureainnholdet i det er annerledes, så barnelege bør foreskrive stoffet.

I tillegg, for å eliminere tørr baby hud, er det nødvendig å behandle den første sykdommen, som provoserte utviklingen av tørrhet.

Hva å gjøre hvis tørr hud vises hos barn om vinteren

Ofte er årsakene til tørr hud hos barn forbundet med sesongen. Det er et symptom i høst-vinterperioden, når vind og frost er utenfor vinduet. Selv babyer på 1, 2 eller 3 år opplever overdreven tørrhet i huden, for å bekjempe hvilke foreldre som må følge noen få enkle regler:

 • Luftfuktifisering i huset hvor barnet er. Hvis det ikke er noen spesiell luftfukter, kan våte håndklær kastes over batteriene: En slik enkel måte vil bidra til å opprettholde det optimale fuktighetsnivået i leiligheten, selv når batteriene er slått på.
 • Vanlig fuktighetsgivende. Etter bading anbefales det å fukte barnets kropp med høy kvalitet balsam eller annet kosmetisk. Det er nødvendig å velge allergifremkallende produkter som ikke irriterer barns sarte hud.
 • Drikk nok. For å bli kvitt tørr hud hos et barn i 6, 7, 8 år eller annen alder, kan du lære ham å regelmessig bruke tilstrekkelig væske.
 • Vitaminer. Ta vare på tilstrekkelig inntak av vitaminer i barnets kropp med mat eller som en del av flere multivitaminkomplekser.

Oppsummering, vi vil gi noen nyttige anbefalinger til foreldrene. Tørrhet hos et barn på 1,5 år og eldre er et ubehagelig fenomen som må bekjempes. Behandlingen kan ikke startes, selv om du finner en tørr hud på kinnene i et barn eller på en annen liten overflate av kroppen. Jo tidligere du går til barnelege, desto lettere og raskere blir behandlingen.

Et barn har tørr hud eller skumle flekker på kroppen: årsaker og mulige diagnoser

Glatt, elastisk, rosa - disse epitene beskriver vanligvis babyens hud. Dessverre er dette bare et ideelt bilde, faktisk står foreldrene ofte overfor at babyens hud blir tørr. Selv om denne tilstanden i de fleste tilfeller lett blir forklart fra fysiologisk synspunkt, er det ikke nødvendig å la situasjonen ta sitt kurs.

I noen tilfeller er dette fenomenet et av symptomene på sykdommen, noen ganger veldig alvorlig. Det er ikke nødvendig å selvmedisinere, det er bedre å henvende seg til en barneleger som vil velge et sett med aktiviteter.

Tegn på tørr hud

Et sunt barn bør ha elastisk hud av jevn farge uten betennelser, flekker, lommer med flaking og andre patologiske symptomer.

Symptomer på tørr hud:

 • kjedelig farge;
 • redusert elastisitet;
 • skalaformasjon;
 • utseendet av sår, betennelser;
 • skorpedannelse.

Dehydrering av epidermis i et barn er ikke bare en kosmetisk defekt. Tap av fuktighet på tynn hud kan forårsake sprekker, som lett trenger smitte fra omverdenen. Siden babyens immunitet bare utvikler seg, kan det føre til alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til tørr hud på kroppen

Dehydrering av barnas hud kan skyldes eksterne og interne faktorer. En av hovedårsakene er funksjonen i strukturen:

 1. Veldig tynt topplag, dårlig bundet til bunnlagene. Fettvev er praktisk talt fraværende, så epidermis er følsom overfor eksterne faktorer.
 2. Underutvikling av hovedfunksjonene: Barn i en viss alder svetter ikke, sebaceous kjertlene virker ikke, derfor er termoreguleringen svekket.
 3. På overflaten av epidermis er et lag av lipider, som skal beskytte huden, men noen ganger viser det seg det motsatte. Mikrober, komme inn i det, begynner å sprede aktivt, som ved sammenløp av visse forhold fremkaller en inflammatorisk prosess og tørrhet.

I tillegg til fysiologi påvirker eksterne faktorer barnets hudtilstand:

 • Tørr inneluft.
 • Bruk av uegnet bad og pleieprodukter. Noen barn reagerer selv på dyre kremer, sjampoer og til og med urtedekk.
 • Bading i varmt vann (temperatur over 38 grader).
 • Forandringen av årstider. Det har blitt observert at i høsten og tidlig på våren blir tilstanden forverret selv hos voksne. Dette skyldes endringer i fuktighet og temperatur på gaten og i rommet.
 • Bo i solen. Om sommeren tilbringer barna mye tid på gata, og foreldre glemmer ofte å beskytte huden med spesielle kremer, som et resultat av det tørker ut.
 • Å gå i vind eller frost kan føre til flakking av åpne områder.
 • For ofte vask med såpe, et langt opphold i en full ble eller skitne klær.
 • En skarp temperaturendring - utgangen på vinteren på gaten uten behandling med en beskyttende krem.

Tørrhet, utseendet på peeling kan være et tegn på sykdom:

 • atopisk dermatitt eller allergi mot mat, husholdnings kjemikalier, kjæledyr;
 • skjoldbrusk patologi;
 • infeksjon med ormer;
 • tarmlidelser
 • Iktyose - en alvorlig genetisk lidelse der huden er dekket med skalaer.

Hos barn blir huden tørr ved høye temperaturer eller med generell dehydrering forårsaket av overoppheting, oppkast eller diaré.

Hvordan hjelpe et barn

Når foreldre legger merke til at barnets hud har blitt tørr, er det først og fremst nødvendig å eliminere mulige provokasjonsfaktorer:

 • luftfuktige luften i rommet;
 • å drikke
 • behandle mykgjørende middel.

Ytterligere handlinger avhenger av hvor tørr området befinner seg og graden av skade.

Selvbehandling er bare mulig hvis tørrhet nylig har oppstått, ikke forårsaker ubehag og er ikke ledsaget av betennelse og høy feber.

Peeling på presten

Vanligvis på barn under ett år er skinkene avskallet. Legg merke til dette, mamma burde:

 • ta av bleier og glem det før huden blir normal;
 • behandle huden med baby krem, olje eller Bepanten (pulver kan ikke brukes);
 • Bytt bleier så snart babyen går på toalettet;
 • "Golopopit", hvis temperaturen tillater det.

Tørre føtter og hender

For ikke å starte sykdommen du trenger:

 • vask føttene med såpe og vann;
 • tørk tørk
 • smør babykrem og slitasje bomullssokker.

Sko skal byttes ut med en åpen, og om vinteren skal den isoleres med naturlig pels, barnet skal ha på seg strømpebukser (sokker). Hvis tørrhet ikke passerer, og sprekker og betennelser dukker opp, må du ta barnet til en hudlege.

Tørr hud på hendene på et barn kan myknes med spesielle barns kremer, men hvis de ikke hjelper, kontakt lege. Et slikt tegn er iboende i mange sykdommer, bare en lege kan bestemme dem og foreskrive behandling.

Ansikt og hode

Hos nyfødte kan du ofte se tørr hud på ansiktet, disse er rester av det originale smøremiddelet. De resulterende skalaene kan ikke fjernes, de vil forsvinne alene etter noen dager.

Tørr hud på kinnene er oftere et tegn på allergi eller forvitring. For å lindre tilstanden til barnet må du smøre dem med krem ​​før du går ut og vurderer kostholdet.

Tørr, skummel hud på øyelokkene og i nærheten av munnen kan signalere virale eller oftalmologiske sykdommer. I så fall bør du besøke barnelege, kan selvbehandling føre til alvorlige komplikasjoner.

Nesten alle babyer i de første månedene av livet har en tørr seborrheisk skorpe på hodet, som ikke er en patologi, men det kan ikke etterlates uten oppmerksomhet. Denne filmen reduserer tilgangen av oksygen til huden, hvor håret vokser dårlig eller faller ut. Fjern det bare i mykgjort form etter bading eller oljert.

I en eldre alder oppstår tørr hodebunn på grunn av en feil valgt sjampo, og erstatning av legemidlet vil bidra til å kvitte seg med problemet.

Tørr hud på magen, tilbake

Stramt, tørr hud på kroppen (mage, rygg, bryst) kan også være et tegn på en rekke sykdommer, banal beriberi, tørr luft. Først og fremst bør foreldre myke dermis med lotioner, oljer og gjennomgå kostholdet. Hvis problemet forverres, bør du konsultere en spesialist.

Narkotika terapi

Hvis foreldrene befinner luften i rommet, drikk rikelig med vann, mate barnet med sunne produkter og bruk fuktighetskrem, og huden fortsatt er tørr, må du kontakte en barnelege. Et besøk til ham er nødvendig for følgende symptomer:

 • utslett;
 • høy feber;
 • kløe;
 • forverring av helse
 • for blek hud.

For å finne ut grunnen til en slik tilstand, undersøker legen babyen, snakker med moren om ernæring, bryr seg om ham. Hvis nødvendig, forskrive en blodprøve eller ta skrap fra huden. I alvorlige tilfeller behandler en hudlege behandlingen av barnet.

For å bli kvitt overdreven tørrhet, bruk medisiner som velges av den behandlende legen.

De mest brukte midler for ekstern bruk:

 1. Lotioner som inneholder urea, for eksempel Excipial M. Konsentrasjonen av det aktive stoffet bør ikke overstige 4%.
 2. Panthenol, La Cree krem ​​eller Bepanten salve - myke og akselerere helbredelsen av sprekker og sår.
 3. Beroligende salve med glukokortikosteroider: Beloderm, Fucidin, Elok, Lokoid. Disse stoffene eliminerer betennelse, kløe, hevelse.
 4. Traumeel gel. Produktet beroliger inflammet hud.
 5. Iris - krem ​​for å eliminere kløe.
 6. Aconite, svovel - legemidler til behandling av skumle flekker på huden, fremkalt av autoimmune sykdommer.
 1. Sorbenter - Smekta, Enterosgel. Forberedelser er foreskrevet for å rense kroppen til et barn fra giftige stoffer.
 2. Antihistaminer (Suprastin, Claritin, Allerzin) er sjelden foreskrevet, da de i tillegg tørker babyens hud og slimhinne.
 3. Midler for normalisering av fordøyelsen - Plantex, Linex, Bifiform.
 4. Komplekser med vitaminer A, PP, E, fiskeolje.
 5. Sedativ: Nott, Capricela, Bun.

Doseringen og varigheten av bruk av medisiner er valgt for hvert barn individuelt.

Behandling av folkemidlene

Du kan berolige den fine huden på babyen din med alternativ, bestemors metoder:

 • lotion fra rå potet revet
 • bad med avkok av kamille, rosenblad, mynte, lavendel;
 • fuktighetsgivende med vegetabilsk olje blandet med geranium olje;
 • En infusjon av honning og Kalanchoe juice (i like deler), holdt i kjøleskapet i 7-10 dager, brukes til å behandle de berørte områdene;
 • Lycopodium pollenpulver vil akselerere helbredelsen av betent hud.

Selv om effektiviteten av folkemidlene er blitt bevist i århundrer, er det ikke verdt å bruke dem uten å konsultere barnelege. Mange urter og matvarer forårsaker allergi hos barn og kan komplisere sykdomsforløpet.

Forbudte handlinger

Hvis et barn har tørr eller tørr hud som er utsatt for tørrhet og irritasjon, må foreldrene huske hva de skal gjøre:

 • Bruk et barn i klær laget av syntetiske eller grove stoffer;
 • bade det hver dag med skummende, sterke luktemidler;
 • inkludere en varmeapparat eller klimaanlegg i leiligheten om vinteren;
 • overopphet barnet, legg ham i for varme klær;
 • forlate i de fulle bleiene lenge;
 • la en lang tur i varmt vær, sole deg.

Er det mulig å forhindre tørr hud

Merkelig nok, i de fleste tilfeller er det foreldrene som er skyld i det faktum at barnet har hudproblemer. Mangel på tid eller overdreven omsorg fører til at den delikate dermis mangler fuktighet (innvendig eller utvendig) og det begynner å skrelle, knekke.

For å unngå slike vanskeligheter er det ganske lite:

 • hver dag for å tørke gulvene og møbler i rommet, luft det flere ganger om dagen;
 • installer en luftfukter i leiligheten, fuktigheten bør ikke være mindre enn 50%;
 • Bruk bare et barn i klær av naturlige stoffer;
 • Hvis det ikke er mulig, bruk ikke bleier slik at presten puster mer.
 • sørg for at barnet drakk mer vann, compotes eller svakt brygget te. Juice (ikke naturlig), karbonholdige sukkerholdige drikker blir best redusert til et minimum;
 • Bruk til å vaske barnas klær myke pulver uten sulfater;
 • endre sengetøy regelmessig;
 • bade i varmt vann, såpe, geler og sjampo å bruke ikke mer enn 2 ganger i uken;
 • gå i frisk luft i minst 2 timer daglig;
 • Ikke glem å smøre nesen og kinnene i kulden.

Spesiell oppmerksomhet fortjener babyens kosthold. Det er nødvendig å fjerne søtsaker fra det, de tørker ut huden og inkludere flere produkter som inneholder vitamin A, E, B, C: fersk frukt og grønnsaker, magert kjøtt, meieriprodukter.

Tørr hud gir barnet ubehag som barna ikke kan forklare. For å lindre tilstanden og unngå komplikasjoner, er det nødvendig å starte behandlingen så snart som mulig ved å kontakte en barnelege.

Tørr hud i et barn

Hos mennesker er huden en av de viktigste organene. Det utfører flere funksjoner samtidig: barriere, ekskresjon, sensitiv, termostatisk, lagring og andre. Derfor bør foreldre fra tidlig barndom nøye overvåke tilstanden til huden på babyen deres.

Normalt bør babyens hud være ren, glatt, fri for sprekker og betennelser. Hvis det er endringer (rødhet eller grovhet) på det, bør foreldrene umiddelbart ta hensyn til det. Barnets kropp signaliserer at den har sviktet.

Hvis et barn har tørr hud, så inneholder det kåte laget en utilstrekkelig mengde fuktighet. Utseendet endrer seg - det blir grovt, skrumpet, noen ganger skalt, mister elastisitet. Men dette er ikke det verste. Faren ligger i det faktum at mikroskraper vises i tørr hud, gjennom hvilken patogene bakterier lett trenger inn i de dypere lagene og forårsaker utvikling av dermatologiske sykdommer.

Hvorfor har en baby tørr hud

Tørr hud på et barn oppstår vanligvis i de tre første årene av livet i høst-vinterperioden eller tidlig på våren. Dette fenomenet kan observeres både på separate deler av kroppen (armer, ben, ansikt) og på hele overflaten. Barnas hud er svært følsom overfor effektene av eksterne faktorer, den beskyttende funksjonen utvikler seg bare. Derfor, når det oppstår tørr flekker eller utslett på kroppen, er det viktig å avgjøre hvilke av de personlige hygieneelementene som kan irritere epidermis og ekskludere sjampo, såper, geler, vaskepulvere som babyen kan være allergisk mot. Hvis barnet har tørr hud, bør du bare velge allergifremkallende midler for hygiene og vask, helst uten sterk lukt og klar farge.

Du bør ikke bade babyen din i varmt vann, det har en tendens til å tørke huden, den optimale temperaturen for denne prosedyren er 37 ° C.

Plutselige temperaturendringer kan også forårsake tørr hud i et barn. Alvorlig frost og kald vind ofte forårsaker irritasjon og rødhet i ansikt og hender. Derfor, før du går ut, må barnet smøre de åpne områdene av kroppen med en spesiell krem.

Arbeid om vinteren tørker varmesystemet luften i leilighetene, så i denne perioden anbefales det å bruke spesielle luftfuktere.

Tørr hud av et barn kan være en allergisk reaksjon i kroppen, så du bør være oppmerksom på mat. Blant dem kan være de som provoserer allergier, spesielt sitrus og sjokolade.

Tørr hud på barnets føtter

Ofte er tørr hud i et barn på føttene. Spesielt om sommeren mister det fuktighet i en slik grad at det begynner å knekke og skade. I dette tilfellet er det bedre å bruke åpne sko med maksimal lufttilgang. For å unngå å falle i sprekker av støv og smuss, må du bruke sokker. Det er viktig at barnet trenger å vaske føttene med babysåpe før sengetid, tørke tørk og massasje med en spesiell myknings vitaminisert krem.

Tørr hud på føttene til et barn har høy mottakelighet for infeksjoner, noe som truer med komplikasjoner. All kjent stikkende varme, bleie dermatitt, blekkutslett med utilstrekkelig omsorg raskt spredt, selv en pustulær utslett kan danne seg. For å unngå komplikasjoner er det nødvendig å vise barnet til legen så snart som mulig og begynne behandlingen.

Behandling av tørr hud i et barn

Den epidermis hos små barn er ikke i stand til å beholde fuktighet i tilstrekkelige mengder, så det må fylles på nytt fra utsiden. Valget av fuktighetskrem bør nærmer seg alvorlig, fordi huden er følsom overfor ytre stimuli. Hvis barnet har veldig tørr hud, velg et middel med barnelege. Ofte, i slike tilfeller, anbefaler legene aktuelle preparater med et urininnhold, spesielt Excipial M-lotion, samt et ekstra forløb av vitamin A-inntak i en periode på to måneder. Det absorberes bedre hvis du slipper det før du spiser på et lite stykke svartbrød. I enkelte tilfeller, hvis babyens hud er betent, er E-vitamin foreskrevet, kalsiumtilskudd, fiskeolje. Dosen av medisinering bestemmes av legen.

Det er bedre å bade barnet helt uten skummende vaskemidler. Vegetabilske bad er svært effektive i slike tilfeller. Det er nødvendig å blande i like mengder roseblader og kamilleblomster, hell kokende vann og la det brygge i 15-20 minutter. Deretter belastes og legges til vannet. Prosedyren skal vare minst 10 minutter. Et linoljebad er også effektivt (1 spiseskje er tilstrekkelig).

Etter bading kan du massere babyen din ved å behandle huden din med vitamin A-krem.

Tørr hud av barnet som et tegn på sykdomsutbrudd

Noen ganger kan tørr hud indikere utbruddet av en sykdom. Derfor, i tilfelle rødhet eller irritasjon, må foreldrene kontakte en lege for å gjøre en nøyaktig diagnose, etablere årsaken og starte behandlingen. Tørr hud i et barn, overveiende under 1 år, er ofte forbundet med atopisk dermatitt. Svært kløe, røde områder er lokalisert på ansiktet, uten å påvirke den nasolabiale trekant.

Peeling, skjellformet dannelse på albuene, knærne, kinnene kan være tegn på ichthyosis - en genetisk sykdom der prosessen med keratinisering av celler i kroppen er forstyrret.

Hvis et barns hud er veldig tørt og flak, mest sannsynlig er det A og PP hypovitaminose, eliminerer behandling i form av å ta nødvendige vitaminer ubehagelige symptomer.

Det må tas i betraktning at tørr hud kan skyldes dehydrering av kroppen ved dyspeptiske sykdommer (oppkast, diaré) og kraftig svette.

Tørr flekker på babyens hud

Tørr flekker på barns kropp vises ofte, og det er ikke noe uvanlig eller skummelt, fordi det er veldig følsomt. Men foreldrene burde være bekymret hvis de ikke passerer lenge. For det første kan årsaken til slike flekker være fysiologisk, siden i små barn er fettkjertlene ikke fullt fungerende. For det andre påvirker miljøfaktorer (temperatur og vannhardhet, luftfuktighet, mat, såpe) tilstanden til huden. Første gang du må redusere de berørte områdene, kan du bruke verktøyet som er kjøpt på apoteket, for eksempel Panthenol. Men hvis de tørre flekkene på barnets hud ikke forsvinner, må du konsultere en lege, da de kan være symptomer på slike alvorlige sykdommer som atopisk dermatitt, eksem, psoriasis.

Det er vanligvis vanskelig å bekjempe hudsykdommer, men en rettidig og korrekt diagnose gjør det lettere. Hvis det er tegn på en hudsykdom i en tidlig alder, er det svært viktig å ta øyeblikkelig tiltak og forhindre dens progresjon. Uten skikkelig behandling i en medisinsk institusjon, kan det bli kronisk.

Grov hud i et barn: årsaker og anbefalinger

I noen babyer oppdager foreldre utseendet på tørr og grov hud. Disse endringene kan noteres ikke på hele kroppen, men på enkelte steder: i ansiktet, på armer og ben, på hodet eller bak ørene. Disse endringene må fortelle barnelege og finne ut årsaken til forekomsten deres.

I denne artikkelen vil vi vurdere årsakene til et slikt fenomen som grov hud i et barn, og også beskrive de mest populære pediatrician anbefalinger om dette problemet.

Årsaker til tørr og grov hud

Årsakene til tørrhet i babyens hud kan være forskjellige:

 1. Det plutselige utseendet av rødaktig utslett på ansiktet og grovheten kan være en manifestasjon av akne i det nyfødte. En slik forandring i huden er forårsaket av et overskudd av hormoner i barnas kropp, og et slikt utslett passerer med omtrent en og en halv måned av spedbarnet. Huden på ansiktet vil være ren og øm igjen.

2. Råheten i huden kan skyldes eksponering for eksterne faktorer:

 • effekten av tørr luft og mangel på væske i kroppen;
 • mangel på vitaminer;
 • badevannskvalitet og påføring av avkok av noen tørkede urter (suksess, eikebark, kamille, etc.);
 • eksponering for huden av frost luft eller vind; i dette tilfellet oppstår flekker av grov hud overveiende i åpne områder av kroppen;
 • hyppig bruk av sjampo (selv av høy kvalitet) kan bidra til utseendet av tørrhet og grovhet av huden på hodet;
 • overdreven infatuation med baby pulver kan også "tørke ut" den delikate og lett skinnede babyens hud.
 1. Tørr hud og grovhet kan være et av symptomene på sykdommen:
 • medfødt diabetes mellitus, hvor også økt appetitt og tørst, forhøyede blodsukkernivåer er karakteristiske;
 • medfødt hypotyroidisme (redusert i skjoldbruskkjertelen) som et resultat av langsom metabolisme er forstyrret fornyelse av overflatelaget av huden; Den mest uttalt tørrhet i huden samtidig i albuen og kneleddene.
 1. Hudrøykhet kan indikere en arvelig patologi (manifestasjoner av genetisk bestemt grovhet vises i alderen opp til 6 år, vanligvis fra 2 til 3 år):
 • om ichthyosis, der, som et resultat av genmutasjoner, forstyrres keratiniseringen av hudceller. For det første blir huden tørr, den er dekket med hvite eller grå skalaer, da avvises avstanden, og kroppen blir til slutt dekket med dem som fiskeskalaer. I tillegg til hud manifestasjoner, er det brudd på funksjonen av indre organer, metabolske prosesser;
 • hyperkeratose, en sykdom der det er økt fortykning, keratinisering av overflaten av huden og brudd på dets avvisning. Disse manifestasjonene er mest uttalt i føttene, albuene, på hoftene og i hodebunnen. Årsakene til denne patologien er ikke fullt ut forstått. I tillegg til den arvelige faktoren er det viktig for forekomsten av hyperkeratose og andre: tørr hud av barnet; avitaminose av vitaminer E, A, C; bivirkninger av hormonelle stoffer; stress, hormonell justering under pubertet hos ungdom; overdreven ultrafiolett stråling; sykdommer i fordøyelsessystemet; eksponering for vaskemidler.
 1. Orm invasjon kan også forårsake utseendet av grov hud hos barn.
 1. Men oftere kan rosa og grove kinn og bakder være en manifestasjon av atopisk dermatitt (det utdaterte navnet på denne tilstanden er "eksudativ diatese"). Det kan manifestere seg som tørre, grove flekker på ulike deler av kroppen. Dette er en sykdom av allergisk natur, uttrykt i reaksjonen av huden på effekten av ulike allergener.

Risikoen for allergi hos barn kan øke behandling av mor under graviditet hormon og andre rusmidler, ukontrollerte mottar hennes multivitamin komplekser, røyking kvinner under graviditet og amming.

Langvarig amming er en god beskyttelse av barnet mot allergi. Ernæringen til sykepleiemoren er også viktig, eliminere krydder, røkt mat, stekt og fettretter fra kostholdet hennes.

Den har en mening og en genetisk predisposisjon for allergier, ikke bare på moren, men også far (om de har allergiske sykdommer etter type astma, elveblest).

Allergens for baby kan være:

 • matvarer, inkludert melke-tilpassede blandinger eller til og med morsmelk; hos eldre barn utløses og intensiveres allergier etter å ha spist søtsaker;
 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • vaskepulver og andre hygieneprodukter (såpe, gel);
 • kjæledyrhår;
 • tobakk røyk (passiv røyking);
 • akvariet fisk og mat for dem.

Tørr hud med allergier kan også være lokal, for eksempel vises det i babyen bak ørene. Når du går med en stiftinfeksjon, kan det danne en skorpe, gråt med en ubehagelig lukt. Imidlertid kan slike manifestasjoner bak ørene være forbundet med feil i omsorg for den lille, og ikke med allergier: når oppkastet strømmer oppkastet i øreområdet og ikke fjernes derfra i tid.

Hvorfor allergier påvirker huden?

Bunnlinjen er at allergi er kroppens respons på fremmed protein (antigen). Som svar på et signal om fremmedheten av proteinet, produseres et antistoff for å nøytralisere det. Dette danner et antigen-antistoffkompleks som forårsaker en allergisk reaksjon.

Det er kjent at en allergi kan forårsake et stoff som ikke er et protein. I dette tilfellet er det ikke et proteinstoff som binder seg til proteinet i blodet, og dette proteinet, som er eget for denne organismen, anses allerede som fremmed og antistoffer produseres for det.

Det umodne enzymsystemet i barnets kropp er ikke i stand til å bryte ned visse matvarer normalt, og de blir allergener. I et annet tilfelle kom produktet inn i fordøyelsessystemet "i overkant" - denne situasjonen oppstår når barnet er overfeeding. Enzymer i dette tilfellet er ikke nok, og produktet (protein) blir ikke fordøyd, ikke splittet.

Alien protein (eller ikke fullstendig fordøyd) absorberes i blodet. Disse stoffene kan frigjøres fra blodet gjennom nyrene, gjennom lungene og gjennom huden (med svette). Huden reagerer på dem med utslett, rødhet og kløe.

Gitt ovenstående blir det klart hvorfor det er så viktig å ikke overfeed babyen, for ikke å overbelaste det umodne fordøyelsessystemet. Bekreftelsen for denne erklæringen er at barnet i løpet av tarminfeksjonen, når diaré er merket og belastningen av maten er betydelig redusert, manifesterer den allergiske dermatitt.

De kliniske manifestasjonene av atopisk dermatitt er avhengig av barnets alder. Hos spedbarn manifesteres det hovedsakelig i form av tørr hud, flaking på ansiktet, hodebunnen og bleieutslett, selv med god omsorg for barnet. Hovedsymptomet er rødhet, kløe, grovhet og flaking av huden på kinnene og baken.
Med riktig behandling blir symptomene lett lettet. I mangel av behandling hos barn eldre enn ett år, påvirkes de dypere lagene av huden, som det fremgår av utseende av vesikler og sår. De berørte områdene vises på stammen og ekstremiteter. Barnet er bekymret for uttalt kløende hud. En bakteriell eller soppinfeksjon kan utvikle seg ved utvikling av komplikasjoner.

Hos barn eldre enn ett år kjøper atopisk dermatitt et forlenget kurs med hyppige eksacerbasjoner. Prosessen kan bli eksem (tørr eller våt). Hvis ubehandlet, kan allergisk rhinitt, bronkial astma bli med i huden manifestasjoner.

Dr. Komarovsky på allergisk dermatitt:

Tørr hud i et barn: hva betyr det

Barnas hud er som en litmusprøve: Det signalerer øyeblikkelig funksjonsfeil i kroppen og feilbehandling. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i sin tilstand. Vi snakker om hvordan å utvikle en algoritme for å ta vare på tørr hud på babyer.

 • Hovedkarakteristika for sunn baby hud
 • Årsaker til tørr hud hos barn
 • Hva betyr et barns tørrhet?
 • Tørr hud på barnets føtter
 • Hvordan eliminere tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hud
 • Forsikringsregler på ulike tider av året
 • Forebyggende tiltak
 • Oversikt over midler

Hovedkarakteristika for sunn baby hud

Myk, øm, fløyelsaktig - det er slik vi vanligvis snakker om babyens hud. Men selv om barnet er sunt, blir hun så langt fra umiddelbart etter fødselen.

Hvorfor? Alexander Prokofiev, dermatovenerolog, medisinsk ekspert på La Roche-Posay forklarer: "Etter at barnet er født, trenger huden å tilpasse seg miljøet. Hos nyfødte er denne prosessen ennå ikke fullført, så huden deres er preget av økt tørrhet, er mer utsatt for irritasjon, rødhet og lettere å skade. Med alderen forsvinner disse funksjonene. "

Normalt, i to år, tykkes øvre stratum corneum i epidermis og huden blir mer beskyttet mot ytre påvirkninger. Sebaceous og svettekjertlene begynner å jobbe mer aktivt, prosessen med termoregulering blir gradvis normalisert. "

Normalt bør barnets hud være blekrosa og ha en god turgor, det vil si være myk og fast til berøring.

Sørg for at badevann ikke er høyere enn 37 grader. © iStock

Årsaker til tørr hud hos barn

"Barnas hud kan bli tørr under påvirkning av både eksterne og interne faktorer," sier Alexander Prokofiev. Vi lister eksterne årsaker.

Bruk av vaskemidler mer enn en gang i uken, for hardt vann for å bade (det er bedre å passere gjennom filteret).

Hold deg i solen uten beskyttelse

Babys hud kan ikke motstå effektene av UV-stråler, slik at barn opptil et år kan holdes under åpen sol i maksimalt fem minutter om dagen, og til og med da "under forsiden" av spesielle barnekrem med høy SPF.

Tørr innendørs luft og overoppheting

Overopphetet luft - en test for det ufullkomne systemet for termoregulering av barnet: huden blir rød, det blir varmt, irritasjon oppstår. Det samme skjer hvis du altfor bryter babyen din.

Kald luft i kontakt med sart baby hud kan forårsake rødhet, tørrhet og irritasjon.

Interne faktorer kan skyldes:

Underernæring, som uttrykkes i mangel på vitaminer;

noen sykdommer, spesielt hud og endokrine;

Etter badet kan babyens hud fuktes ytterligere. © iStock

Hva betyr et barns tørrhet?

Meget tørr baby hud er en grunn til bekymring. Det er mer sårbart, lett skadet, og skadet hud er mer utsatt for infeksjoner, spesielt i barndom.

I tillegg kan tørrhet signalere tilstedeværelsen av:

ichthyosis (et brudd på keratinisering av huden, som manifesterer seg i form av dannelse av skalaer);

andre sykdommer, inkludert diabetes.

Hvis tørrhet er et permanent symptom på barnets hud, er det fornuftig å først konsultere en barnelege, og deretter konsultere en hudlege for en passende behandling.

Tørr hud på barnets føtter

Friksjon av sko og klær kan også forårsake rødhet og flaking av ømt baby hud. Noen ganger er årsaken til overfølsomhet sykdommen, som ble nevnt ovenfor. I alle fall, velg klær og sko fra naturlige materialer til babyen din, og bruk barns allergifremkallende pulver til vasking. For å unngå tørrhet om sommeren, er det bedre å bruke åpne sko.

Hvordan eliminere tørr hud

Bruk fuktighetskrem, kremer eller kroppsrør laget spesielt for barnas hud. Det er alltid skrevet på slike verktøy, i hvilken alder de er ment.

Vann til badekrummer bør ikke være varmt. Den optimale temperaturen for badet er 36-37 grader.

Bathe barnet ditt hver dag, men bruk vaskemiddel ikke mer enn en gang i uken. Velg spesielle delikate formler for dette.

Fukte tørre områder med baby krem, melk eller lotion.

For å forhindre at barnets hud blir tørr, gi ham en drink oftere. © iStock

Forholdsregler for tørr hud

Tørr hud bringer barnet mye angst. Det klør, klør, flager - alt dette blir årsaken til lunger og dårlig humør. Hva kan foreldre gjøre i denne situasjonen? Først av alt, unntatt noen faktorer som fremkaller tørr hud av babyen.

Det er uønsket å bruke såpe når du bader og lekker, det tørker huden.

Vaskekluter fra grove materialer skader også. Vask skal være så forsiktig som mulig.

Ikke vikle babyen din mens du går for å unngå svetting.

Ikke medisinske. Hvis tørrhet vedvarer, kontakt lege.

Forsikringsregler på ulike tider av året

Barnets hud trenger beskyttelse i varmen og i kulde.

Husk at solen ikke kan være i den varmeste tiden, fra 11 til 16 timer. På stranden, bruk alltid en T-skjorte og en lue til barnet ditt, bruk barnas solkrem. Gå tilbake fra turen, vask kremet med SPF og legg fuktighetskrem på huden.

Eksponering for kald og tørr innendørs luft bidrar til overdreven tørrhet i huden. Installer en luftfukter i hjemmet ditt eller regelmessig dekke batteriene med et vått håndkle. Fukt babyens hud etter å ha badet.

Forebyggende tiltak

For å unngå tørr hud, gi barnet ditt en drink oftere. Pass på at kostholdet hans var nok vitaminer. Fukt babyens hud etter å ha badet. Bruk kun hypoallergene produkter som er testet av hudlege i omsorg.

Kremene bør inkludere fuktighetsgivende og beroligende ingredienser: panthenol, niacinamid, oljer (shea, oliven, hvetekim), sinkoksid, vitaminer A, B, E, F, planteekstrakter (kamille, calendula, streng).

Oversikt over midler

Melk for veldig tørr hud Lipikar Lait, La Roche-Posay

Formel med shea smør, termisk vann og niacinamid nærer huden og gjenoppretter dens lipidbarriere. Egnet til bruk hos babyer, barn og voksne.

Gel for å rense huden Lipikar Gel Lavant, La Roche-Posay

Den inneholder sheasmør og niacinamid og inneholder ikke feller og parabener. Det har hud beroligende egenskaper og passer for hele familien.

Tørr hud i et barn med 7 års årsaker og behandling

Tørr hud i et barn

Huden er den største og en av de viktigste organene i menneskekroppen. I tillegg til beskyttelsesfunksjonen utfører huden, spesielt barn, funksjonene til en slags "lakmus", som umiddelbart indikerer lidelser i kroppens arbeid. Opprettholde helsen til babyenes hud er absolutt en integrert del av full foreldreomsorg, og i det minste er det urimelig å se bort fra endringer i tilstanden til huden. Tross alt kan utslett, rødhet, lakk, flak eller tørr hud være symptomer på slike alvorlige sykdommer som: atopisk dermatitt, kyllingpoks, rubella, syfilis, herpes, etc. Faren for disse og mange andre sykdommer er også i det faktum at i mangel av rettidig medisinsk behandling blir de kroniske.

Det er derfor det er så viktig å være oppmerksom på endringer i tilstanden til barnets hud, til og med til slike tilsynelatende mindre som tørrhet.

Årsaker til tørr hud hos barn

Hvis du merker tørr hud i et barn, ikke rush for å få panikk. Først av alt, tenk på hvorfor et barn har tørr hud, analyser konsistensen og korrektheten av barnepass. Tross alt er huden på spedbarn svært mild og reagerer sterkt på de minste bivirkningene. Den vanligste årsaken til svært tørr hud i et barn er feil valg eller bruk av kosmetikk. Ikke bruk "voksne" eller aggressive pleieprodukter. Det er viktig å sikre at kosmetikk er hypoallergen, om mulig naturlig. Selvfølgelig er det best å kjøpe spesielle barns verktøy, kjente, pålitelige produsenter. Krem til et barn fra tørr hud er best å velge sammen med barneleger, fordi selv det høyeste kvalitetsproduktet kan inneholde komponenter som kan forårsake allergisk reaksjon eller irritasjon i barnet ditt. Tross alt kan allergier forekomme på alt, inkludert naturlige ingredienser.

Husk at barnets delikate hud trenger beskyttelse mot kulde og vind. Tørr flekker på barnets hud forekommer ofte etter vinterturer. Ikke glem å bruke en beskyttende krem ​​om vinteren en time før du går ut. Det er uønsket å gjøre dette umiddelbart før turen, fordi vannet som er en del av produktet, ikke har tid til å suge inn i huden og kan fryse i kulde. Således, i stedet for beskyttelse, får vi enda mer irritasjon.

Det er også verdt å ta hensyn til vaskemidler og rensemidler. Såpe, sjampo, badeskum - alt dette kan føre til utseende av tørr hud i et barn. Det er også viktig å overvåke temperaturen på vannet når du bader og vasker hender - det bør ikke overstige 37 ° C, ellers kan det også føre til tørking av huden.

Vær oppmerksom på luftfuktighet og temperatur i barnas rom - for tørr og varm luft kan også føre til tørr hud på hender og kropp av barnet.

Hvordan bli kvitt tørr hud i et barn?

Først og fremst, hvis noen form for hudirritasjon oppstår - rødhet, tørrhet, peeling, utslett - kontakt lege omgående for å finne årsakene til dette fenomenet.

Hvis tørrhetsårsaken er vitaminmangel, foreskrives et kurs av vitaminterapi (sammensetningen av vitaminer, dosen og varigheten av kurset bør foreskrives av legen). Ofte når huden er tørr, foreskrives vitamin E, A, kalsiumtilskudd og fiskeolje. Hvis kilden til irritasjon er en sykdom, vil barneleggen foreskrive en behandling og velg de nødvendige legemidlene. Ikke prøv å "korrigere", forbedre behandlingsregime eller erstatte de foreskrevne stoffene med analoger. Selvaktivitet i behandlingen er svært uønsket og kan gjøre mer skade enn bra.

Vel hjelp med hudirritasjoner varme phyto bad. De bør tas om kvelden, før sengetid, legger avkoking av medisinske urter til vannet - svinger, kamomiler, etc. Selvfølgelig bør du først sørge for at barnet ikke har allergier mot dem. Etter badet er det nyttig å smøre våt hud med babyoljer, krem ​​med vitamin A eller smeltet animalsk fett.

Ved å følge disse enkle tipsene, kan du opprettholde helsen til babyens hud, og redde ham og seg selv fra unødvendige problemer og problemer.

Hvordan myke tørr hud i et barn?

Når vi hører uttrykket "kropp som en baby", presenterer vi straks den elastiske, delikate, rosa huden til en baby. For barn er en sunn derma veldig viktig, da tilstanden er en indikator på et barns helse. Eventuelle endringer indikerer et problem og bør varsle voksne.

Årsak til tørr hud

For eksempel, tørr hud, signaliserer at du bør definitivt vise barnet til barnelege for å sikre at det ikke er atopisk dermatitt. Denne sykdommen, som har en allergisk etiologi, kan være en av de mest ubehagelige årsakene til tørr hud. Denne kosmetiske feilen hos babyens hud kan være et resultat av andre alvorlige kroniske sykdommer, så det er viktig å korrekt og, viktigst, svare på dette tilsynelatende ikke så alvorlige problemet i tide.

Reduser risikoen for tørrhet

Hvis du oppdager effekten av tørrhet på en babys kropp, så er det først og fremst verdt å vurdere korrekt omsorg for sensitiv baby hud.

 1. Barn er svært sensitive for eventuelle endringer, de har ennå ikke fullt ut dannet beskyttelsesfunksjonen fra ugunstige miljøforhold. Sjekk derfor mikroklimaet i barnehagen, se gjennom alle kosmetikkene du bruker, og ta vare på babyen din.
 2. Krem, såper, sjampo, badeskum bør utelukkende være barnslig og produseres av troverdige merker.
 3. Bruk et spesielt pulver til å vaske baby klær.
 4. Varmt og hardt vann mens du bader, kan også forårsake tørr hud. Det anbefales å vaske babyen din i mykt vann med mynte, lind, johannesurt, kamille og andre urter.
 5. Foreldre av barn utsatt for allergi, er det viktig å ikke glemme riktig ernæring, du bør utelukke sitrusfrukter og søtsaker.
 6. Uønskede værforhold som frost, vind, brennende sol påvirker også barnets hud negativt.

Så årsakene til tørr hud hos barn kan være mange, men sykdommen eller ikke kan bare bestemmes av en lege. Hvis en spesialist har utelukket forekomsten av kroniske sykdommer, vil noen av våre tips være nyttige for deg.

Først og fremst må du fuktige luften i barnehagen, og hvis du ikke har råd til dyre enheter, kan du bruke den populære metoden til å sette et vått håndkle på varmeren. Pass på å bruke beskyttelsesutstyr på barnets hud under en vintertur og solkrem om sommeren.

Tørr hud på barnets føtter

Barnas hud, i sin struktur, er svært forskjellig fra voksen, den er mer øm og sårbar, det oppstår ofte tørrhet, bleieutslett og dermatitt. Den usunne tilstanden til babyens hud er en indikasjon på at det er alvorlige problemer i kroppen.

Årsaker til tørre føtter

Tørrhet i føttene og føttene hos barn indikerer et klart brudd på beskyttelsesfunksjonen til huden.

Årsaken til problemer med huden på barns ben kan være:

 1. Ubalansert ernæring
 2. Mangel på vitaminer
 3. Feil vaskemidler,
 4. Lav luftfuktighet i huset,
 5. Genetisk predisposisjon.

Hvem vil gi råd?

Hvis barnet lider av tørr hud, bør det vises til en erfaren hudlege, da det i noen tilfeller er et symptom på alvorlige sykdommer. Mikrorackene dannet på beina øker muligheten for penetrering av allergener og sekundære infeksjoner. Derfor er det svært viktig å utelukke infeksjon med virale infeksjoner, når det passer barn, og beskytter den mot uønsket kontakt med barn som har pustulære utslett, dermatitt, vorter.

I økende grad utvikler barn atopisk dermatitt, denne allergiske sykdommen påvirker alle lag av epidermis. Det ledsages av konstant kløe og rødhet i huden. Å bestemme atopisk dermatitt i et tidlig stadium vil gjøre det mulig å kurere det raskere og lettere.

Hvis barnelege har utelukket forekomsten av alvorlige sykdommer, blir foreldrenes oppgave bare skikkelig hudpleie for deres baby, som består av riktig rensing og fuktighetsgivende. Tørr hud taper øyeblikkelig fuktighet, så det er viktig å fukte det regelmessig. Masserer babyfødder etter bading, bør du bruke baby krem ​​eller smør. Spesielle fuktighetsgivende sammensetninger når de påføres huden, skaper en beskyttende film som hindrer fuktighetstap.

Fond til å hjelpe

Velge baby hudpleie produkter bør være spesielt forsiktig, oppmerksomhet til produsenten, bør det være et veletablert merke i markedet:

Når du bader, legg til buljonger til badet:

Ikke misbruk dem, så vel som vaskemidler. På sommeren, bruk solkrem til hele kroppen av barnet. Luften i rommet hvor barnet ditt bor, skal alltid fuktes med en fordamper. Du kan fukte luften ved å plassere en vannbeholder ved siden av noen varmeapparat.

Tørr hud i et barn - omsorg og behandling

Vår hud er den viktigste indikatoren for helse. Som regel er folk med god hudfarge og hudtilstand skilt med god helse. Sunn hud er viktig for alle, og enda mer for barn. Derfor bør eventuelle endringer i barnets hud varsle foreldrene! Dessverre har små barn svært ofte så vanskelig sykdom som atopisk dermatitt, som begynner med vanlig tørr hud. Denne allergiske sykdommen forårsaker skade på alle lag av epidermis, atopisk dermatitt er uttrykt i tørr hud, kløe, rødhet i huden.

Derfor, kjære mødre, hvis du blir varslet av tørr hud i et barn - bør omsorg og behandling bestemmes av barnepediatrikeren, ikke deg! Det kan virke som om babyens kinn bare blæste av, og faktisk har barnet et første stadium av atopisk dermatitt! Vær forsiktig, det er lettest å kurere atopisk dermatitt når barnet er under 3 år. Selvfølgelig behandles atopisk dermatitt i en senere alder, men en hvilken som helst sykdom er mye lettere og raskere å helbrede helt, hvis tiltakene tas i tide.

Årsaker til barns tørrhet

Ofte fører tørrheten til babyens hud til tørr hud. Barnas hud er tynn og følsom, det er lett å skade det, så barnevaktsprodukter bør velges svært nøye. Hvis vi snakker om babyer opptil et år, har disse barna ikke utviklet en beskyttende funksjon av huden, for eksempel vil den frostige luften ikke føre til problemer for en voksen. Et barn kan være svært ubeleilig, noe som forårsaker tørrhet, irritasjon og rødhet på huden.

Du bør vite at huden til et lite barn ikke beholder fuktighet, så hvis tørr hud observeres hos et barn, start omsorg og behandling med daglig påføring av fuktighetskrem til barn. De har bevist seg utmerket for tørr hud, en krem ​​for barn av slike merker som Bubchen, Johnson Johnson, Our Mom. Krem av disse produsentene kan påføres gjentatte ganger i løpet av dagen, i et tynt lag med lette slappbevegelser.

Forebygging av tørr hud

Hvis barnet har tørr hud, bør det ikke bli misbrukt vaskemidler når du bader. Bathe babyen i badekaret med tilsetning av avkok av strengen, kamille, timian, nettle. Alle disse urter har antiallergiske og restaurerende egenskaper. Også viktig er temperaturen på vannet når du bader, det bør ikke overstige 37 ° C, da varmt vann også tørker huden.

Vanligvis vises barna i de tre første årene i høst-vinterperioden, så vel som tidlig på våren, tørr hud. Noen ganger blir huden tørr i enkelte områder - ansiktet, hendene, og noen ganger blir hele overflaten av huden tørr. Mange foreldre tror at kald vind og lav temperatur er skyld, men dette er bare en av de mulige årsakene til at barnet hadde tørr hud. Tørr luft i rommet, som en negativ effekt på barnets hud. I dette tilfellet er det fornuftig å fuktige luften i rommet, for dette kan du kjøpe en fordamper. Du kan også luftfuktige luften hvis du legger et fuktig håndkle på batteriet i barnas rom eller legg beholdere med vann nær batteriet.

Hva om babyen din har tørr hud?

For å oppsummere det ovenstående, hvis du oppdager at når temperaturen avtar, vises tørr hud i barnet - omsorg og behandling bør bestå i å befukte luften i barnehagen, og ikke glem å bruke spesielle barns kremer og oljer til barnets hud før de går ut. Disse beskyttende midlene hjelper barnets hud fuktig og elastisk.

På sommeren er babyens hud også utsatt for negative effekter, og på grunn av den aktive solen, kan barna også oppleve tørrhet og peeling av huden. For å unngå dette bør du bruke solkrem for barn. Sørg for å være oppmerksom på området bak ørene, ofte er huden på disse stedene rød og flakket. Smør områdene bak ørene med babyfuktere. I alle fall, før du velger en bestemt metode for tørr hud i et barn, må du kontakte legen din.

© Tekst: Olga Ivanova
© Foto: dreamstime.com

Kilder: Ingen kommentarer enda!

Eventuelle endringer i barnets hud bør varsle foreldrene. Når en babys hud blir tørr, rød, sprekker, kløe eller flak, indikerer det utviklingen av patologiske prosesser i kroppen, feil omsorg eller mangel på stoffer som er nødvendige for den harmoniske utviklingen. Hva er faren for tørr hud på kroppen, hender, føtter, hode, baby? Hvorfor kan et slikt symptom forekomme hos nyfødte, spedbarn opp til ett år, barn i førskolealderen og ungdomsskolebarn fra 7 år? Hvordan behandle og forebygge disse forholdene? På dette emnet vil vi snakke i detalj.

Hva kan være farlig tørr hud på et barn?

Tørr hud i en baby, selv om forårsaket av uskadelige årsaker, i fravær av riktig behandling kan føre til utvikling av noen former for dermatitt. Det bør også tas i betraktning at tørr hud kan virke som en av de første symptomene på ganske alvorlige patologier, for eksempel hypothyroidisme eller diabetes.

Årsaker og samtidige symptomer

Tørr hud i et barn kan være et resultat av en rekke faktorer, både eksogene og endogene. Kun en kvalifisert spesialist kan på en pålitelig måte opprette kilden til problemet. Hvis babyens hud ser tørr ut, er det viktig at du kontakter din barnelege for å planlegge en omfattende undersøkelse og hjelpe deg med å finne årsaken til problemet.

Det bør huskes på at når en baby bare er født, er huden per definisjon tørr, siden arbeidet med hovedkjertlene som er ansvarlig for fuktighetskrem, er ennå ikke påbegynt.

Peeling av rød hud på baken og ansiktet på barnet, forekomsten av tørkede flekker på huden på ulike deler av kroppen og ansiktet kan indikere at barnet lider av atopisk dermatitt (se også: behandle en rød grov flekk på barnets hånd eller ansikt med et bilde hvis det dukket opp). Denne patologien oppstår som en manifestasjon av allergi.

Årsaken til en allergisk reaksjon er vanligvis en arvelig disposisjon - både gjennom moren og faren. Hos spedbarn oppstår problemet på grunn av manglende overholdelse av dietten hos sykepleieren. Også allergier hos barn kan provosere:

 1. mat for akvariefisk;
 2. innånding av tobakkrøyk (hvis barnet fungerer som en passiv røyker);
 3. ull katter, hunder, andre kjæledyr;
 4. hygieneprodukter (såpe, sjampo, pulver som brukes til vasking av barnas klær);
 5. syntetiske stoffer som gjør opp klær og sengetøy;
 6. mat (inkludert tilpasset melkeformel og brystmelk i tilfelle et spedbarn).

I en alder av 2 til 6 år kan det oppstå en arvelig hudsykdom hos et barn. Vanligvis blir de første symptomene merkbare før babyen når 3 år, men det er tilfeller der tørrhet og flak ble observert i tidligere eller senere perioder (4-5 år).

Hvis babyens hud har blitt veldig tørr, flak og sprekker, kan følgende patologier forårsake:

 • Hyperkeratose. Symptomer oppstår vanligvis på hodet, albuene og beina til beinet (det oppstår tørre flekker på hofter og føtter). Arvelig hyperkeratose antas å forekomme når den utsettes for provokerende faktorer: i sykdommer i fordøyelsessystemet, interaksjon med syntetiske vaskemidler, overdreven ultrafiolett bestråling, hormonell forandring (spesielt hos ungdom), hormonelle medisiner eller beriberi.
 • Iktyose. Arvelig patologi forbundet med svekket prosess av keratinisering av hudceller. Over tid blir pasientens kropp dekket med skalaer, som ligner på fiskeskala, hvorfra sykdommens navn stammer fra. Det ledsages ikke bare av tørr hud, men også av forstyrrelser av metabolske prosesser, dysfunksjon av indre organer.

Feil hudpleie for barnet

Tender hud av babyen, spesielt i de tidlige stadier av utviklingen, krever forsiktig og skikkelig omsorg. Hvis foreldrene forsømmer hygiene eller gjør feil, tar vare på barnet, kan babyens hud tørke opp og begynne å skrelle av.

De vanligste feilene til unge foreldre, som kan føre til tørking av barnets hud:

 • hyppig bruk av baby pulver;
 • bruken av sjampo (selv av høy kvalitet, designet spesielt for babyer) ofte 2 ganger i uken;
 • dårlig kvalitet, hardt vann for å bade en baby;
 • Hyppig bading av et barn i buljonger med medisinske urter med tørkeeffekt (kamille, streng, eikebark);
 • dårlig fjerning av oppkast som faller under oppkast i hudens folder.

Hvis barnets hud er overopphetet eller gnidd lenge, er i direkte kontakt med fuktighet, kan blæreutslett forekomme. For varme klær, et lengre opphold i en våt bleie, eller mangel på hyppige bleendringer kan forårsake skade på huden.

Blær utslett vises på hvilken som helst del av babyens hud utsatt for faktorene nevnt ovenfor. I utgangspunktet ser de ut som uttalt røde områder. I mangel av skikkelig omsorg og behandling, vil irritasjon øke, mikroskraper begynner å danne på huden, utslett og suge vil dukke opp.

I tillegg til de ovennevnte årsakene kan tørr hud hos barn i ulike aldre oppstå som følge av eksponering mot andre interne og eksterne faktorer. Blant de vanligste inkluderer akne neonatal. Hun går vanligvis når hun når 6 uker.

Følgende årsaker til tørr hud bør også noteres:

 • mangel på væske i kroppen;
 • tørr innendørs luft;
 • vitaminmangel;
 • medfødt diabetes mellitus (ledsaget av økt nivå av glukose i blodet, økt tørst og appetitt);
 • hypothyroidism (størst tørrhet observeres i områder av albuen og kneleddene);
 • orminfeksjon.

Foci av tørr og flakket hud bør ikke ignoreres. Hvis årsaken til problemet er åpenbar (for eksempel, babyen tok lang tid i en våt bleie eller ble for varmt påkledd), trenger slike tilstander ikke hjelp av en spesialist, men du bør ikke vente til alt går bort av seg selv. I alle andre tilfeller må barnet vises til barnelege.

Det er viktig å huske at bruk av narkotika kun er tillatt etter samråd med barnelege. Salve eller gel, som hjalp en baby, kan være ineffektiv i å behandle en annen eller skade ham.

Blant de mest effektive legemidlene som brukes til behandling av tørr hud hos et barn, er følgende grupper av legemidler:

 • antihistaminer (Cetrin, Zyrtec), kalsiumpreparater (Kalsiumglukonat, Glycerofosfat) - er foreskrevet for alvorlige former for atopisk dermatitt;
 • fuktighetsgivende lotioner - vanligvis brukt tre ganger om dagen;
 • kremer og salver - hvis vi snakker om overfladiske lesjoner, anbefales det å bruke krem, hvis dyp salve (produkter med glukokortikosteroider kan kun brukes som foreskrevet av lege);
 • for bleieutslett kan fuktighetsgivende og helbredende midler anvendes, så som Bepanten, Dexpanthenol;
 • For å fjerne giftstoffer fra kroppen, anbefales det å gi babyens sorbenter - Enterosgel, Smektu, Sorbogel.

I noen tilfeller viser tradisjonell medisin høy effektivitet i behandlingen av tørre barns hud. Før du bruker noen hjemmeoppskrifter, kontakt en barnelege for å unngå utilsiktet skade på babyen. Blant de mest populære folkemedisinene er bad med dekk av medisinske urter, havtorn og olivenoljer påført den berørte huden.

Havtornolje er en god hjelpemiddel for tørr hud i et barn. Forebygging av tørr og flammende hud på føtter, hender og andre deler av kroppen.

Baby helse krever konstant omsorg fra de første minuttene av livet. Hvis du utfører enkle forebyggende tiltak, er det mulig å minimere utseendet på symptomer som desquamation og tørrhet i huden hos barn.

Slik at barnet alltid føles komfortabelt, og huden er fortsatt sunn og øm, anbefales det å bli styrt av følgende regler:

 1. Våtrengjøring av rommet der barnet befinner seg, skal utføres så ofte som mulig - det er ikke nødvendig å bruke kjemiske vaskemidler.
 2. Hvis barnet er genetisk utsatt for allergi, bør kontakt med mulige irritasjonsmidler minimeres.
 3. behandle åpen hud med baby fuktighetskrem 15-20 minutter før turen;
 4. barn som har engangsbleier trenger daglig luftbad - 15-20 minutter flere ganger om dagen;
 5. Spesielle hypoallergene våtservietter kan brukes til hygieniske prosedyrer i løpet av dagen, og erstatter undervasking.
 6. bruk baby såpe og bade shampoo anbefales ikke mer enn 1-2 ganger i uken;
 7. Babyens sengetøy og klær bør vaskes bare med spesielle barns midler;
 8. man bør velge undertøy laget av naturlige materialer;
 9. opprettholde temperaturen i rommet (den optimale temperaturen er 20 grader Celsius), overvåke fuktighetsnivået (anbefalt tall er 60%);
 10. i løpet av amming bør moderen følge en passende diett.

Hos barn er huden alltid myk og jevn, men noen ganger blir den tørr og grov, som ikke bare kan forstyrre foreldrene. De må fastslå årsaken til at et barns tørr hud er en år gammel eller eldre, og deretter eliminere det alene eller med hjelp av leger. Vi vil vurdere hovedårsakene og metodene for effektiv behandling.

Hvorfor har en baby tørr hud

Tørr hud på kroppen av et barn i alderen 1 til 10 år kan ha en rekke årsaker, inkludert sykdommer, ytre påvirkninger og andre lidelser i kroppen.

En av grunnene til at et barn er tørt i ansiktet eller andre deler av kroppen, er utseendet på akne. Dette ubehagelige bruddet er forårsaket av et overskudd av hormoner i kroppen, mot bakgrunnen av hvilket utslett dukker opp. Av denne grunn kan tørr hud detekteres hos et barn på 1-2 år, men gradvis normaliserer staten.

Tørr hud i et barn 5 år fra fødselen kan skyldes ekstern påvirkning, inkludert mangel på væske i kroppen eller tørr inneluft. Andre populære grunner er:

 • mangel på vitaminer;
 • dårlig vannkvalitet;
 • eksponering for vind eller frost;
 • for hyppig bruk av pulver;
 • Hyppig bruk av sjampo når du vasker barn 5-10 år.

I enkelte tilfeller er svært tørr hud i et barn 2 år og eldre et symptom på visse sykdommer. Blant dem er de vanligste:

 1. Diabetes mellitus, ledsaget av økt appetitt og tørst.
 2. Medfødt hypothyroidisme, der materialet metabolisme bremser ned og regenerering av overflatelagene er forstyrret.

Det er mange andre sykdommer, på grunn av hvilken tørr hud forekommer hos barn under 10 år, men de må bestemmes av en barnelege.

På grunn av arvelighet kan tørr hud på et barn fra 2 år til 5-6 år manifestere seg. Slike faktorer som:

I det første tilfelle forstyrrer genmutasjon prosessen med keratinisering av epitelceller. For det første oppstår tørrhet, hvorpå lysskalaer opptrer på kroppen og deres avvisning er forstyrret, og kroppen blir gradvis som fiskeskalaer. I tillegg er symptomene knyttet til brudd på indre organer og metabolske prosesser.

I hyperkeratose, som forårsaker fortykkelse og keratinisering av overflatelagene i epitelet, er det ofte tørrhet i barnets hud på følgende områder:

De eksakte årsakene til uorden er ikke fullt ut forstått, men hyperkeratose oppstår, ikke bare på grunn av arvelighet, men også av andre grunner: vitaminmangel, hormonbehandling, overdreven eksponering for UV-stråler og fordøyelsessykdommer.

Tørr hud i et 2 år gammelt barn eller i en annen alder årsaker er noen ganger allergisk, blant annet atopisk dermatitt. Det er ledsaget av dannelsen av grove tørre flekker i ulike deler av kroppen. Sykdommen har en allergisk natur og forekommer mot bakgrunnen av eksponering for ulike allergener.

Ofte er svært tørr hud hos et barn i en alder av 1 manifestert på bakgrunn av det faktum at hans mor tok hormonpreparater under graviditet eller brukte vitaminkomplekser ukontrollert.

For å redusere risikoen for å utvikle allergi og tørr hud hos et barn 2 år eller eldre, må mødre ta vare på amming så tidlig som barnets barndom. I denne perioden kan du ikke spise fete og stekte matvarer, røkt kjøtt og krydder.

Tørr hud på et barn ved 5 år kan ha allergifremkallende virkninger. Barn i andre alder er ikke immune mot dette. Ulike produkter fungerer som aktive allergener, inkludert:

 • meieriprodukter og noen ganger spedbarnsformel;
 • vaskepulver og såper;
 • syntetiske klær;
 • kjæledyrhår;
 • akvariefisk og deres mat;
 • tobakk røyk i luften.

Slik forhindrer du tørr hud i et barn

For å forhindre utseende av tørr hud på et barn på 9 år eller i en annen alder kan det være på forskjellige måter. Først av alt, må du stoppe å misbruke hygieniske midler. I en liten alder av 2 år for å bade, trenger barnet avkok av kamille eller serier, noe som skaper antiallergiske og toniske effekter.

Den viktige rollen som spilles av vanntemperaturen, som brukes til svømming - anbefales ikke mer enn 37 grader. Varmere vann fører til tørr hud i et barn, også i alderen 7 og eldre.

Mange foreldre tror at overdreven tørrhet er forbundet med sterk vind utenfor eller frostfri luft. Disse faktorene har også en viss innvirkning, men dette er ikke det viktigste. Tørr luft kan forårsake tørr luft i en leilighet eller et hus, som har en negativ effekt på babyens hud. I dette tilfellet anbefales det å installere en luftfukter hjemme og lufte rommene oftere.

Trenger jeg å konsultere en lege dersom barnet har tørr hud og peeling av

Bare si hvorfor et barn har veldig tørr hud og hva noen barnelege vil fortelle deg. Ikke nøl med å stille spørsmål til legen. Tross alt snakker vi om babyens helse. Forstyrrelsen er ikke alltid forårsaket av feil omsorg eller allergi, og noen ganger forårsaket av de farlige sykdommene som er nevnt ovenfor.

For å forhindre videre utvikling av sykdommen og forverre tørr hud, konsulter lege. Spesialisten vil utføre en generell diagnose og, om nødvendig, foreskrive en spesialundersøkelse. Etter å ha identifisert grunnårsaken, vil barneleggen foreskrive riktig behandling og medisinering om nødvendig, og også fortelle hvilke vitaminer som skal ta på seg veldig tørr hud for barnet.

Når barnet har tørr hud i kroppen og forårsaker, velger legen riktig medisin. Mange foreldre kjøper ureaholdige kremer på apotek, men noen ganger hjelper de ikke. Barnelege må velge konsentrasjonen av den aktive ingrediensen. For eksempel er en krem ​​med 5% urea ikke egnet for barn under 10 år. Høy konsentrasjon av komponenten forårsaker smerte. Barn trenger kremer med et minimum av urea.

Den viktige rollen som sesongen av overtredelsen og dens årsaker er. Noen ganger er legene tvunget til å ta hensyn til kroppens individuelle egenskaper, så det er nødvendig å være spesielt forsiktig når du tar medisiner.

Når en svært tørr hud er funnet hos et barn som er 5 år eller eldre, foreskriver legene ofte Excipial-M, som selges i apotek i form av hydro- eller lipoalkohol. Ureainnholdet i det er annerledes, så barnelege bør foreskrive stoffet.

I tillegg, for å eliminere tørr baby hud, er det nødvendig å behandle den første sykdommen, som provoserte utviklingen av tørrhet.

Hva å gjøre hvis tørr hud vises hos barn om vinteren

Ofte er årsakene til tørr hud hos barn forbundet med sesongen. Det er et symptom i høst-vinterperioden, når vind og frost er utenfor vinduet. Selv babyer på 1, 2 eller 3 år opplever overdreven tørrhet i huden, for å bekjempe hvilke foreldre som må følge noen få enkle regler:

 • Luftfuktifisering i huset hvor barnet er. Hvis det ikke er noen spesiell luftfukter, kan våte håndklær kastes over batteriene: En slik enkel måte vil bidra til å opprettholde det optimale fuktighetsnivået i leiligheten, selv når batteriene er slått på.
 • Vanlig fuktighetsgivende. Etter bading anbefales det å fukte barnets kropp med høy kvalitet balsam eller annet kosmetisk. Det er nødvendig å velge allergifremkallende produkter som ikke irriterer barns sarte hud.
 • Drikk nok. For å bli kvitt tørr hud hos et barn i 6, 7, 8 år eller annen alder, kan du lære ham å regelmessig bruke tilstrekkelig væske.
 • Vitaminer. Ta vare på tilstrekkelig inntak av vitaminer i barnets kropp med mat eller som en del av flere multivitaminkomplekser.

Oppsummering, vi vil gi noen nyttige anbefalinger til foreldrene. Tørrhet hos et barn på 1,5 år og eldre er et ubehagelig fenomen som må bekjempes. Behandlingen kan ikke startes, selv om du finner en tørr hud på kinnene i et barn eller på en annen liten overflate av kroppen. Jo tidligere du går til barnelege, desto lettere og raskere blir behandlingen.

Hver mor ønsker virkelig at hennes baby skal se ut som en kommersiell - puffy, smilende, med delikat fløyelsaktig hud, om hvilken man bare vil gni på kinnet. I praksis ser babyer ikke alltid så appetittvekkende ut, og et slikt problem, som tørr hud i et barn, gir foreldrene sine mange grunner til angst. Autoriserende barnelege Yevgeny Komarovsky forteller oss hva som forårsaker tørrhet i huden hos et spedbarn, og hva foreldrene kan gjøre.

Egenskaper av barnas hud

Huden til et spedbarn er vesentlig forskjellig fra foreldrenes hud. Hun er mer sårbar, øm. I det første år av livet er svettekjertlene ikke tilstrekkelig utviklet, og derfor må barnet gi av seg ekstra varme gjennom lungerpusten. Hvis barnet samtidig skal puste for tørr luft, eller bor han i et rom der hele tiden, ved mor og bestemors innsats, er det varmt, blir belastningen på de umodne svettekjertlene voksen og huden forverres.

Stratum corneum (øverst) i barnas hud er godt forsynt med blod, derfor klager eventuelle riper på babyen raskere enn på voksen hud. Stratum corneum, tynt og løst forbundet med andre hudlag, skaper gunstige forhold for irritasjon og skade.

Innledningsvis er tørr hud hos spedbarn nesten aldri grunnet lipidmetning - et medfødt trekk ved alle giftstoffer. Men disse fettene løser opp de fleste kjemikalier som er inneholdt i vaskemiddel, såpe, urin, og derfor er betennelse i huden hos babyer vanlig. Tørr hud kan også skyldes helseproblemer.

Den vanligste årsaken til tørrhet hvor huden føles litt grov er kontaktdermatitt, sier Yevgeny Komarovsky. Når det er, er huden skadet på grunn av kontakt med kjemikalier i vaskemiddel eller husholdningskjemikalier som brukes av mor til rengjøring. Kontakt dermatitt oppstår ofte som respons på klorert vann fra springen, hvor babyen blir badet og vasket bort.

Hvis et barn har tørr hud på leppene, som følge av hvilke lepper sprekker, kan det være flere grunner:

 • tørr luft i rommet;
 • vitamin A-mangel;
 • bivirkninger av noen stoffer;
 • allergisk reaksjon;
 • herpesvirus.

Hvis et barn har tørr hud på kinn eller nese, som et resultat av hvilken det ofte flager, kan du snakke om mangel på vitaminer E, A, samt allergier.

I 90% av tilfellene er tørr hud av pjokket forårsaket av at foreldrene bryter reglene for et gunstig mikroklima - det er varmt og tørt i huset.

Kontakt dermatitt, hvor lesjonen er ubetydelig og ser ut som små tørre flekker, eliminerer lokal bruk av fuktighetskrem, som barns kremer med tilsetning av aloe. Den mest effektive lokalmedisinen, ifølge Yevgeny Komarovsky, er Beplant salve eller krem. Med mer omfattende lesjoner bør mikroklimaet endres i rommet hvor barnet er.

Vann til bading må kokes eller filtreres, vask barnets sengetøy og klær eksklusivt med spesielle babypulver som har "Hypoallergenic" på pakken. Etter vasking må ting skylles ut, ikke med vanlig vanntvann, men med forkokt vann, siden det under kokingprosessen blir væsken kvitt klor.

I neste video diskuterer Dr. Komarovsky om hudproblemer i allergisk dermatitt.

Hvis huden tørker på grunn av en allergisk reaksjon, kan legen foreskrive antihistaminer, du må finne den sanne årsaken til kroppens utilstrekkelige respons. Dette er oppgaven til allergistaten, og foreldrene må passe på at barnet ikke har kontakt med de vanligste allergenene - dyrehår, støv, plantepollen, kjemikalier og klor. Det er viktig å sørge for at barnet ikke svetter, så gjør det ikke igjen, og rommet - peretaplivat.

Sprukne lepper og grov hud på kinn og nese blir behandlet i henhold til årsaken til at de er sprukket eller tørket. Oljeløsninger av vitaminer A og E er nesten alltid foreskrevet. For lokal bruk anbefales sjøtornolje. For lepper kan du bruke hygienisk fuktighetsgivende leppestift med aloe. Barnet skal drikke mer væske. Når du knuser huden på føttene - hæler og fingre, kan antifungal lokal terapi og alle samme havtornolje foreskrives.

Tips fra Dr. Komarovsky

Mange problemer med tørr hud kan løses ved å skape normale forhold for barnet. Det spiller ingen rolle hvor mye et barn er 1 år eller 15 år gammel, det må puste inn kald og tilstrekkelig fuktig luft. Hvis temperaturen i leiligheten opprettholdes ved 18-20 grader, og luftens relative fuktighet er 50-70%, kan det ikke hende at salver og kremer trengs, for i slike miljøforhold tørker huden sjelden ut.

Dermatologer anbefaler barn (for hvem dette allerede har skjedd) (og Komarovsky er helt enig med dem!) Ikke å bruke varme bad for å bade, det er bedre å begrense deg til varmt vann, mindre ofte å bruke vaskemidler - geler, skum og sjampo. Det er nok å bruke baby såpe en gang i uken. Badingstid for slike babyer bør ikke overstige 10-15 minutter, mens døren til badekaret skal være tett lukket for ikke å redusere fuktigheten. Etter å ha bading et barn med tørr hud, tørk ikke med et håndkle, men tørk dem forsiktig forsiktig.

Når du velger en fuktighetskrem, bør foreldrene foretrekke valgene med tilsetning av oljer. Ikke bruk geler og sjampo med uttalt lukt, mettet parfyme tilsetningsstoffer og fargestoffer. Fra det store sortimentet av såpe er det bedre å velge flytende baby.

Foreldre til et barn med tørr hud bør sørge for at karypene, kryper eller leker, ikke gni mot tepper, slik at klærne ikke gni ham til "problem" steder. Spesiell oppmerksomhet bør velges på valg av engangs ble, det er best å gi preferanse til produsenter som legger et lag impregnert aloe balsam til bleiene.

Et barn med en tendens til å tørke huden bør ikke holde seg lenge i den åpne solen. Hvis du skal ha en ferie ved sjøen, må mamma passe på at barnet er smurt med fuktighetsgivende midler med UV-beskyttelse, og om kvelden, etter en dusj, med en babykrem.

Flere Artikler Om Typer Acne