Den ujevne huden på albuene er et problem for mange. Disse stedene gir sjelden oppmerksomhet, fordi de vanligvis er skjult for visning. I tillegg til tørrhet, endres fargen på huden. Det blir grått eller skaffer seg en annen skitten som ikke kan vaskes.

Som et resultat oppnås en slurvet utseende. Hvis du har tørr hud på albuene, vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne ut årsaken og, om nødvendig, velge riktig behandling.

Hovedårsakene til peeling og tørr hud på albuene

En av de vanligste årsakene til at huden på albuene tørker og skiller seg ut, er ofte bading. Kvinner er spesielt utsatt for dette, siden det øvre laget av epidermis er per definisjon mer følsomt, og de bruker ofte en rekke vaskemidler som inneholder alkalier. På menn er årsaken ofte mekanisk - for eksempel på bordet med albuene. I mangel av skikkelig omsorg begynner hendens hud å klø, smerte og til og med sprekke. Ofte er ubehaget ledsaget av rødhet eller mørkhet.

Før du blir kvitt svarte albuer eller røde flekker på huden i disse områdene, må du gå til en spesialist så snart som mulig for å finne ut den sanne årsaken.

ADVARSEL! Noen ganger kan selvbehandling hjemme bare skade seg, hvorfor du bør konsultere en lege, hvem vil fortelle deg hva du skal gjøre er absolutt ikke verdt det.

Hva er årsaken til mørke albuer, og hvordan bli kvitt dem

Før du begynner å behandle tøffe og mørke albuer, bør du finne ut om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Det er nødvendig å konsultere en endokrinolog her, siden hormonproblemer ikke kan helbredes alene. Legene sier at problemhud kan være et av symptomene på alvorlige sykdommer som diabetes eller anemi. Hvis på høyre eller venstre albue dannet skorpe, flekker eller skrubber, bør du kontakte din hudlege.

Vannets rolle i kroppen

Det er viktig å huske at helsen til epidermis er direkte avhengig av bruk av vann som er involvert i stoffskiftet. Tilstrekkelig bruk av vann gir huden elastisitet og regelmessig cellefornyelse, noe som direkte påvirker utseendet. Et tilstrekkelig daglig inntak for en voksen er 1,5-2 liter per dag, eller 2-2,5 liter for personer med en aktiv livsstil.

Feil diett

Dårlig monotont diett, med mangel på vitaminer A, E, D og keratin, ofte ledsaget av grov hud på albuene. I dette tilfellet er løsningen å justere strømforsyningen. For å kompensere for mangel på næringsstoffer, bør du spise følgende matvarer:

 • Vitamin A: gulrøtter, aprikoser, gresskar, spinat, persille, lever, fiskeolje, eggeplommer. Dette vitaminet bremser aldring og bidrar til dannelsen av nye celler.
 • E-vitamin: solsikke- og soyabønneolje, mandler, margarin, frokostblandinger og belgfrukter, brusselspirer, brokkoli, fjellaske, villrose, frø av epler og pærer. Det senker også aldringsprosessen, forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Vitamin D: Hestekjøtt, ost, råolje, grønnsak og smør, sjømat. Dette vitaminet øker motstanden mot hudsykdommer.
 • Keratin: meieriprodukter, biff og kylling, røde grønnsaker, gulrøtter.

Hos kvinner

Hvis legen ikke har avslørt noen sykdommer, er det grove albuer et tegn på skånsom behandling av huden. Det kan være mange grunner: hyppig kontakt med vann fra springen, klor, hvorfor huden blir tørr og til og med mørkere, temperaturfall og andre klimaendringer, klær av syntetisk eller kosmetikk av dårlig kvalitet kan vises. Dette skyldes et brudd på vannfettbalansen i huden.

Under graviditet

Under graviditeten endres hormoner, og de fleste av ressursene i en kvinnes kropp er brukt på dannelsen av fosteret. Av denne grunn er tørr hud på albuene eller mørke flekker på disse stedene et av de vanligste problemene for kvinner i situasjonen. Hva skal vi gjøre i dette tilfellet, vil vi beskrive mer detaljert i denne artikkelen.

Hos menn

Hvis kvinner tørrhet ofte skyldes feil omsorg, så for menn - på grunn av hans fravær. Ofte holder de ikke oppmerksom på problemet før huden hardner til det ser ut til sprekker, og begynner ikke å forårsake ubehag, eller til en sterkt merkbar endring i farge til brun eller svart.

Hos barn

Problemet med tørre albuer står overfor ikke bare voksne kvinner og menn, selv barn er ikke forsikret mot grov hud på disse stedene. Hvilket barn hadde ingen problemer med epidermis? Deres hud er mer følsom enn hos voksne, og immuniteten er mindre stabil, og derfor kan mørke områder av hendene vises.

VIKTIG! Et besøk til legen anbefales sterkt for å sikre at sykdommen ikke er årsaken. Spesielt hvis et barn har skorpe eller farget flekker. Du bør ikke smøre salven til andre formål og engasjere deg i selvbehandling. Spesialisten vil fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre, hvordan du skal behandle og hvilke stoffer du skal ta.

Forebygging av tørrhet og mørkhet

Hvis problemet med tørr hud på albuene ikke er kjent for deg, eller du nylig har fullført behandlingen, vil følgende regler bidra til å forhindre at det kommer tilbake:

1. Bruk klær laget av naturlige materialer. Syntetiske stoffer irriterer huden, og kan til og med bidra til utseendet av en allergisk reaksjon, spesielt hos barn.

2. Bruk en nøytral pH eller fuktighetsgivende såpe. Sørg for å bruke ekstra fuktighetskrem etter å ha badet, eller legg til forskjellige kosmetiske oljer direkte til vannet.

3. Bruk skrubbe. Små partikler renser det øverste laget av epidermis fra døde celler, og på den måten akselererer prosessen med utveksling.

4. Lag spesielle bad for albuer (oppskrifter finner du nedenfor).

Behandling av tørr og grov hud på albuene

For å bli kvitt problemet med tørre albuer, er det to måter å behandle: Ved hjelp av legemidler foreskrevet av en lege basert på resultatene av undersøkelsen eller hjemme. Ved oppdagelse av sykdommer, bør behandlingen foregå i henhold til legenes instruksjoner. Behandlingen hjemme kan bare startes hvis spesialisten ikke har funnet noen helseproblemer.

VIKTIG! Følg doserings- og medisineringstiden foreskrevet av legen din, ellers kan du bare forverre tilstanden.

Trenger jeg å ta medisiner

Ikke i noe tilfelle kan ikke ta medisiner uten spesialist. Også under graviditet bør ikke behandles alene, fordi et overskudd av visse vitaminer kan føre til brudd på dannelsen av fosteret.

Typer medisiner

Antihistaminer er foreskrevet hvis årsaken til herdet hud er allergi eller eksem. Ved feilaktig assimilering av mikroelementer, er lakto- og bifidobakterier foreskrevet. Hvis tørrhet skyldes en endret hormonell bakgrunn, utnevnes deres erstatninger.

Vitaminkomplekser

På grunn av det faktum at ofte endringer i albuens integument er en konsekvens av underernæring og mangel på vitaminer, løses problemet ved å fylle dem på nytt. Vanligvis begrenset til korreksjonsmenyen, men hvis mangelen på elementer er signifikant, er det verdt å ta vitaminer.

Helbredende kremer og salver

De beste kremer og salver

 • "Lipikar" (la roche-posay) - bryr seg om tørr og irritert hud utsatt for atopisk dermatitt. Intensivt fuktighet, umiddelbart lindrer, lindrer kløe og irritasjon. Du starter opp i form av en emulsjon, såpe, gel, balsam og krem. Passer både for voksne og barn.
 • "Radevit" - har anti-inflammatorisk, fuktighetsgivende antipruritisk effekt. Normaliserer prosessen med fornyelse av hudceller, forbedrer beskyttelsesfunksjonen. Salve hvit. Kontraindisert hos gravide kvinner.
 • "Bepanten" - lindrer irritasjon, akselererer helingen av sprekker. På grunn av komplett mangel på konserveringsmidler egnet for små barn og gravide.

Kosmetiske produkter

Når du kjøper en kosmetikk, vær oppmerksom på sammensetningen. Det bør inneholde naturlige ingredienser, for eksempel:

 • Utdrag av agurk, cornflower, succession, linfrø, løvetann, havre, etc;
 • Oljer av ulike frukter og steiner;
 • Aloe juice;
 • Vitaminer A, E, C (med deres mangel på kroppen);

For kløe og rødhet, gi preferanse til inflammatoriske matvarer. For hud, hvis tørrhet er et resultat av hyppig bading eller feil omsorg, er lys, fuktighetsgivende kremer og lotioner egnet for sommeren og fettkrem til vinteren.

De beste fuktighetsgivende masker

 • Kremmaske nærende "Sjokolade" (Velinia) - forbedrer hudens generelle tilstand og tonen, normaliserer cellefornyelse. Inneholder hvetekim olje, bivoks og vitamin E.
 • Dyp fuktighetsgivende kremmaske med aminosyrer og hyaluronsyre (New Line) - lindrer betennelse og irritasjon, forbedrer mikrosirkulasjonen, fukter. Inneholder D-panthenol, havre ekstrakt, løvetann ekstrakt, soyaolje.
 • Fuktighetsgivende kremmaske med hyaluronsyre og alger (bark) - gjenoppretter epidermishydrobalansen, aktiverer den naturlige mekanismen for fornyelse av hudceller, forbedrer tonen. Inneholder algenekstrakt, aminosyrer, melkesyre.

Den beste lysende masker

 • Cream-mask "Exfoliant" med fruktsyrer (bark) - exfoliates døde hudceller. Inneholder allantoin, som bidrar til rask regenerering av huden.
 • Depigmenterende kremmaske (Premium) - undertrykker produksjonen av melanin.
 • Dermalt aktiv kremmaske med arbutin (BeautyMed) - hvitt huden raskt, har en beroligende effekt.

Beste peeling

 • Peeling "Fruit Peel" for kroppen med fruktsyrer (Aravia Organic) - effektivt renser huden, forbedrer elastisiteten.
 • Krosset alunstein (Charme d * Orient) - beroliger, dypt renser, bekjemper betennelse.
 • Body Peeling (Organic Shop) - en serie rensemidler for huden basert på naturlige ingredienser. Blant linjen vil du sikkert velge en som du har til din smak.

Hjemmebehandling: masker og bad

De mest effektive hjemmemasker for hudproblemer i albuene

Mask med honning og mandelolje

Honning og mandelolje i like deler for å blande, litt varme. Påfør på albuer. Første vikle med plastfolie, og på toppen av en hvilken som helst klut (praktisk å ta et skjerf). Hold minst en time, du kan gå på hele natten. Gjenta prosedyren annenhver dag, 7-10 ganger.

Mask med honning og poteter

Skal poteter, rist dem. Legg til en skje med honning og søk i 30 minutter med plastfolie. Vask av med varmt vann.

Mask med honning og aprikos

Grind kjøttet av aprikoser, varme over lav varme i 5 minutter eller 15 sekunder i mikrobølgeovn. Legg til en spiseskje av enhver kosmetisk olje (kan være vegetabilsk). Påfør blandingen på albuene og hold i 30 minutter.

De samme kosmetiske oljene kan brukes separat, bare gni dem inn i problemhuden.

Bad for å bekjempe tørr hud

Oljebad

Oljer kan brukes separat, men de kan også brukes til å forberede bad. Bare legg romtemperaturoljen til en beholder med vann. Varigheten av prosedyren er minst 15 minutter. Slike bad kan gjøres hver dag. Som et forebyggende tiltak, er det nyttig å gjøre dem minst en gang i uken.

Stivelse bad

I 1 liter varmt vann, rør 4 ss stivelse til helt oppløst. Varigheten av badet er også 15 minutter. Etter at du har skyllet huden med kaldt vann, spredt med en nærende krem.

Selv en liten stund som tørr hud kan være et symptom på alvorlige sykdommer. De er alltid lettere å unngå enn å kurere, så følg forebyggende tiltak og husk at hver del av kroppen trenger omsorg.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips for alle anledninger (103)
 • Lite triks, god matlaging (84)
 • Mistress notat (121)
 • Personlig utvikling (83)
 • Minneutvikling (48)
 • Livstips (13)
 • Tidsstyring (11)
 • Kommunikasjonsevner (9)
 • Speed ​​Reading (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansemner (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalsk dans (25)
 • FAQ (78)
 • Vanlige spørsmål (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våre mindre brødre (656)
 • Hunder (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Mitt dyr (5)
 • Fra kattens liv -1 (154)
 • Fra livet av katter-2 (35)
 • Interessant om katter (62)
 • Kattunger (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • For katt eiere (37)
 • Disse strålende dyrene (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Muskelinnsamling (32)
 • Hvilken fremgang har nådd. (8)
 • Jeg vil vite alt (114)
 • Kreativ skriving (17)
 • Myter og fakta (36)
 • Med vilje vil du ikke tenke opp (3)
 • Lidenskapelig Mordasti (44)
 • Utrolig - neste! (14)
 • Showbiz (40)
 • Alt om alt (39)
 • Livet er en glede (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, formuefortelling, omens (126)
 • Helligdager, tradisjoner (97)
 • Money Magic (72)
 • Mann og Kvinne (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • For sjelen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helligdommer (5)
 • Alfabet av tro (104)
 • Helse (803)
 • Hjelp deg selv (363)
 • Selvmassasje i henhold til alle regler (82)
 • Sykdommer (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Refleksologi (40)
 • Alderdom er ikke en glede? (26)
 • Visjonskorreksjon (9)
 • Tradisjonell medisin (9)
 • Orientalsk medisin (4)
 • Lev sunn (133)
 • Tradisjonell medisin (45)
 • Rensing av kroppen (42)
 • Siste sigarett (24)
 • Israel (144)
 • Byer (34)
 • Promised Land (10)
 • Nyttig informasjon (5)
 • Izravideo (19)
 • Fotorapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yoga komplekser (123)
 • Yoga løser problemer (43)
 • Øvelser (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga for fingre (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skjønnhet uten magi (1165)
 • Ansiktsgymnastikk, øvelser (220)
 • Luksuriøst hår (133)
 • Japansk skjønnhet, asiatisk teknikere (82)
 • Massasje teknologi (63)
 • Ungdoms hemmeligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Veien til strålende hud (111)
 • Kosmetikkpose (55)
 • Ulastelig sminke (105)
 • Problemer (42)
 • Kunsten å være vakker (33)
 • Stil (135)
 • Pleie (281)
 • Oppskrifter (769)
 • Baking (93)
 • Garnér (18)
 • Den første parabolen (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Deigprodukter (84)
 • Å spise arkivert (51)
 • Kjøtt (113)
 • I en hast (31)
 • Drikkevarer (75)
 • Grønnsaker og frukt (115)
 • Oppskrifter (25)
 • Fisk, sjømat (34)
 • Salater (60)
 • Sauser (8)
 • Vilkår (16)
 • Nyttige nettsteder (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktører (3)
 • Strømforsyning (7)
 • Nyttige lenker (7)
 • Programmer (11)
 • I livet, ler. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto morsomt (3)
 • Leker (25)
 • Oh, de barna. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bare flott! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Strikking (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparasjoner (3)
 • Gjør det selv (83)
 • Vi skaper trøst (37)
 • Sying (70)
 • Dikt og prosa (245)
 • Tekst (151)
 • Ordsprogene (67)
 • Aforismer, sitater (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt kropp (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobic (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Treningsstudio (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Stretching (40)
 • Øvelser (233)
 • Photo World (63)
 • Kunstnere (5)
 • Natur (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer og deres verk (31)
 • Blomster (8)
 • Photoshop (5)
 • Utfordre den ekstra vekten (552)
 • Fanget i dietter (63)
 • Power Laws (118)
 • Spis å leve. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Miste vekt intelligent (128)
 • Veien til det ideelle (103)

-video

-musikk

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-Vanlige lesere

Tørr hud på albuene: årsaker og behandling

Vanligvis kvinner betaler liten oppmerksomhet til albuene.

De fanger ikke øyet foran et speil og som regel ikke føre til problemer.

Albuens hud er alltid tørrere og tettere enn resten av huden på kroppen. Dette er normalt og på grunn av det faktum at i armbøyens steder er tykkelsen tykkere på grunn av konstant strekking på grunn av arbeidet i leddene. Også i albuer og knær er det praktisk talt ingen sebaceous kjertler som fukter huden.
Huden på albuene er ganske grov og bare få mennesker vet at det også må tas vare på og fuktes. Det er mangel på riktig oppmerksomhet på dette området av kroppen som medfører slike ubehagelige konsekvenser som tørr, skjellete og sprukket hud i albuene.

Grov, med et stort antall sprekker, kan huden på albuene være årsaken til en slik sykdom som hyperkeratose. Hyperkeratose manifesterer seg som regel i form av en rødbrun vekst på 1-5 mm tykk.

Årsaker til tørr hud på albuene

 1. Spesiell oppmerksomhet bør settes på helse. Ofte snakker tørre albuer om lidelser i skjoldbruskkjertelen og binyrene. Hormonelle endringer i kroppen behandles ikke uavhengig, det er nødvendig å konsultere en endokrinolog. Alvorlige sykdommer som diabetes, hypothyroidisme og eksem og psoriasis er best identifisert i begynnelsen. Bare ved å eliminere sykdommen, kan du se etter årsakene til at albuene tørker.
 2. Tilstanden av huden er sterkt påvirket av hva en person spiser. Mangel på vitaminer, spesielt A, E, D kan påvirke det betydelig. Monotont ernæring, når det ikke er nok viktige komponenter i dietten, kan også forårsake tørr hud. Spesielt viktig er de produktene som inneholder keratin. Dette er fettfattig fisk, kjøtt, ulike meieriprodukter og noen andre. For at næringsstoffer skal absorberes godt, må ernæring varieres. Ofte tørre albuer forårsaker ulempe i nettopp de årstidene når det ikke er nok vitaminer.
 3. Ofte skyldes tørr hud på albuene for ofte bading. Spesielt ofte er de avhengige av dem i den kalde årstiden. Mange mennesker liker hyggelige prosedyrer med forskjellige aromatiske tilsetningsstoffer. Men ikke glem at huden tørker sterkt ved hyppig vasking. I tillegg har det klor, noe som er irriterende. Hyppige besøk til bassenget gir også tørr hud ut. Hvis du ikke behandler det, vil albuene dine sprekke.
 4. Selv mekanisk stress kan forårsake tørre albuer. Dette observeres hos de som ofte sitter ved bordet. Kontorarbeidere tenker ofte ikke på dette problemet. De holder hendene over bordet og samtidig hviler albuene på den. En slik vane ser ganske stygg ut. I tillegg fører det uunngåelig til at huden på albuene grover. Hvis du ikke tar hensyn til henne, begynner hun å knekke.
 5. Sesongbasert forverring av problemet. Du kan merke at huden på albuene er mer utsatt for tørrhet om vinteren. Dette skyldes hovedsakelig skarpe og betydelige temperaturendringer og overdreven tørrhet i luften i oppvarmede lokaler.

Behandling av tørr hud på albuene

Hva slags omsorg trenger tørr hud?

peeling

Å bli kvitt dette problemet eller redusere manifestasjonen er umulig uten skikkelig omsorg, som er basert på peeling og nærende hud på albuene. For peeling av albuens hud er bare sparsomme midler egnet, representert av skrubbe eller gommage.
Peeling bør ikke utføres for ofte. To ganger i uken vil være nok. Bruken av pimpsten og dens analoger er uakseptabel. Fra dem er huden bare zagrubeet.

 • Du må ta kaffegrunnet og blande det med honning - denne blandingen fjerner helt døde hudceller på albuene
 • Exfoliating scrub hjemme: Bland fint salt med rømme, kaffegrunn og honning i like store mengder og masser lett av albuens hud med denne blandingen i noen minutter. Etter dette, vask av skrubbe og legg til en nærende krem ​​på huden.
 • I gamle dager ble det brukt løk på albuene til herdede steder. Gruel gjelder rikelig på albuene (du kan fikse det med tape), suge i 25 minutter.
  Den mykede huden skrapes av med pimpsten, vaskes med varmt vann og smøres med oliven, solsikkeolje eller fettkrem.
  Denne prosedyren kan også brukes med herdet hud på knær og palmer.
 • Peeling med sitronsaft: det er nødvendig å klemme ut saften fra sitronen. Ta en bomullspinne, fukt i juice og bruk albuer på huden, gni i en sirkel. Gi litt tørr og skyll med kaldt vann, og smør deretter albuene med en mykende krem. Bruk peeling en gang i uken. Kurs 7 behandlinger.
 • Syrt peeling av sitrus, som perfekt fjerner keratiniserte skalaer og umiddelbart nærer huden av albuene, noe som gir den elastisitet. For fremstilling av peeling, er en grapefrukt eller en sitron bedre egnet: en ganske stor frukt skal kuttes i 2 halvdeler, med en skje, strekke massen rett i huden og senke albuene i halver. Du kan skifte massen i en bolle og holde albuene i den; frukt syre, inneholdt i store mengder i disse fruktene, vil rense huden på gamle celler, gi det mykhet og silke.
  Men du bør være oppmerksom på at denne peeling er egnet bare for sunn hud uten sprekker, fordi ellers samme sitronsyre vil forårsake alvorlig forbrenning og irritasjon av huden.

Albue masker

For å opprettholde albuens skjønnhet trenger deres hud næring og hydrering. Løsningen av disse problemene innebærer bruk av kosmetikk med mutter, ricinus eller mandelolje, forskjellige vitaminer, ekstrakter fra medisinske urter som papchatka, mynte, calendula og andre.

 • Den vanligste metoden for behandling av hyperkeratose er å smøre de skadede områdene i huden med aloe juice.
 • Oljetrykk. Ta 4 bomullsplater, en bred bandasje og litt oppvarmet vegetabilsk olje (helst olivenolje). På 2 wadded disker fuktet i olje for å påføre albuer av begge hender og å pakke dem med bred bandasje. Etter ca. 40 minutter, fjern komprimeringen og fjern den gjenværende oljen med en pappserviett. Utmerket nærer og fukter huden.
  For olje komprimerer egnet oliven-, sesam- eller maisolje fra kjøleskapet eller kosmetiske oljer som mandel- eller ferskenpits.
 • Perfekt mykner den tøffe huden på albuene med kokosolje, som ikke trenger å bli oppvarmet, men bare gnides i en sirkelbevegelse ved albuene; Som et resultat av varmemassasjebevegelsene vil den harde kokosoljen smelte og suge inn i huden.
 • En maske som kan gjøres hjemme er svært effektiv: ta en teskje sitronsaft, hydrogenperoksid, rik rømme eller krem. Bland alt grundig, pre-damp albuene og rengjør med en pensel. Påfør blandingen og hold den i ca. 30 minutter, skyll deretter med varmt vann. Etter prosedyren, bruk en fuktighetsgivende eller nærende krem ​​til huden.
 • Nyttig for helbredende albuer hjemmelaget maske, tilberedt av revet ost blandet med honning. Denne masken påføres i en halv time. Og etter fjerning er det nyttig å salve med en feit krem.
 • Det vil kreve et glass vann; på en spiseskje med kamille planter, calendula; halv ss smør. Kok det hakkede gresset med kokende vann, la det stå i åtte timer. Smelt smør og honning i et vannbad, tilsett to spiseskjeer av infusjonen og bland godt. Påfør på albuer om kvelden. Bruk en gang om dagen i 14 dager.
 • Potetmaske: rist 2 små poteter, legg til 1-2 ts honning og bland godt. Den resulterende massen påføres albuene og fikseres. Skyll med varmt vann i 30 minutter, tørk og smør rikelig med nærende krem. Perfekt mykner og fukter huden, eliminerer sprekker.
 • Havregryn: 3 ss. skjeer med honning, 3 ss. skjeer av havremel, eggeplomme 1 egg. Bland alle ingrediensene grundig med pisket eggeplomme.
 • Gresskremmaske: Slipe en spiseskje med ost og eggeplomme 1 egg til glatt. Den resulterende blandingen påføres på albuene og pakkes i 2 lag - først med klangfilm, deretter med en bred bandasje. Etter 20 minutter vaskes masken med varmt vann under dusjen. Når det brukes mer enn 3 ganger i uken, bidrar det til å fjerne hudpigmentering og gjør den myk og silkeaktig.
  Påfør den resulterende masken med massasjebevegelser på albuene, gni litt, og la i 20 minutter, hvor armene ikke skal bøyes og unbend ved albuene. Rengjør albuene med en stiv børste etter 20 minutter, og vask deretter rester av masken med varmt vann. Gjenta prosedyren minst 2 ganger i uken.

Vi myker huden på albuer, folkemessige oppskrifter

 • For å redusere rødheten i huden på albuene, sitronsaft, surkåljuice eller avkok av ris har blitt brukt i lang tid. Tross alt har disse komponentene en blekningsegenskap.
 • Du kan også lage kompresser basert på rømme eller kefir i 10-15 minutter. Det anbefales ikke å bruke ovennevnte produkter i nærvær av sår og sprekker i albuene. Dette kan ha motsatt effekt.
 • Honning er en utmerket mykemiddel. Derfor kan eliminering av tørrheten i albuene ikke klare seg uten det. Du kan lage en mykende og nærende komprimering fra den. For en slik komprimering bør blandes i et forhold mellom honning og mandelolje.
  For å forberede kompresjonen i like store mengder, bland naturlig honning og forvarmet mandelolje. Påfør blandingen på albuene dine, pakk dem i polyetylen og på toppen med en hvilken som helst varm klut, og etter en halv time vaske kompressen med kaldt vann.
 • Et glass havtorn olje; to spiseskjeer av kamille. Oljestrøm kamille og sett i et vannbad i 15 minutter. Lukk oppvasken med et lokk, og sett på et kaldt sted i 5 dager. Deretter belastes en gang om dagen, gjelder om kvelden på albuens hud. For mye rydde opp med serviett. Kurset varer to uker. Den samme effekten kan oppnås hvis du har en badstue i leiligheten din.
 • Mint infusjon. For fremstilling av ta 1 ss. knuste blader, hell 1 ss. kokende vann og la i 30 minutter, deretter belastning. Fra infusjonen kan du lage isterninger og tørke albuene. Denne prosedyren glatter huden, toner og gjør den fløyelsaktig

Tub for albuer

Ikke mindre nyttig for å holde oljebad for albuene. Nok en gang i uken. Dette badet er lett å forberede med vegetabilsk olje som må varmes opp til ønsket temperatur. Oljen skal være varm, men ikke varm, og før prosedyren, må albuens hud bli avskallet, for eksempel med en børste.
Deretter senker han i albuene. Den nødvendige varigheten av prosedyren varierer innen 10-15 minutter. For eksempel

 • Olivenoljebad: et glass olivenolje. Hell oljen oppvarmet i et vannbad til 40 ° C i en beholder og senk albuene inn i 10 minutter. Deretter tørker du albuene med en fuktig klut, påfør en myk skrubbe og gni albuene med en myk børste. Senere, vask av skrubbe med varmt vann og smør albuene dine med en mykende krem. Bad brukes to ganger i uken i 1. måned.
 • Nyttige bad av stivelse og vegetabilsk olje, som også bidrar til å bli kvitt tørre albuer. Du kan legge til forskjellige essensielle oljer.
  For å forberede det, må du fortynne 1-2 ts stivelse i et glass varmt vann. legg til en teskje olje. I blandingen senker du albuene i 10 minutter, hvorpå de må skylles med kaldt vann og påfør en fuktighetskrem.
 • Mykningsbad 1: 2 ss. skjeer med natron, 4 kopper kokt vann. Løs opp brus i varmt vann.
  Dyp albuene i brusoppløsning, hold i 10 minutter, skyll deretter huden med varmt vann og gni albuene med noe mykende krem.
 • Medisinsk bad: to liter vann; en teskje løkjuice; to teskjeer sitronsaft; 50 ml olivenolje; spiseskje kamille farmasøytisk; spiseskje Hypericum perforatum; spiseskjeke Urter calendula. Tilsett kokt råstoff til kokende vann. Insistere i førti minutter. Deretter stamme, tilsett juice og smør, slå.
  Hell innholdet i badekaret og senk albuene i 15 minutter. Forsiktig behandle albuer med pimpstein og flekk med serviett. Pensle albuene med en mykende krem. Bad gjør en gang i uken. Kurs syv ganger.

Tørre albuer bør beskyttes mot stress: Ikke igjen stole på dem, bruk myke klær for å unngå ytterligere skade på huden.

Når årstidene endres, faller temperaturen, tilstanden til albuens hud forverres også, det blir grovt, det blir peeling, og noen ganger utslett, noe som indikerer økt tørrhet i huden. I denne situasjonen er disse manifestasjonene et symptom på et brudd på vann-fettbalansen i overflatelaget av huden. For å gjenopprette det, er det først og fremst å fjerne såpen fra arsenalet av hygieneprodukter, da det i hovedsak tørker huden. Det kan erstattes med skummende vaskemidler (geler, flytende såpe), som har mykningseffekt. Når du vasker, bør albuens hud masseres med en hårbørste belagt med skum med glyserin.
Ifølge materialer www.nemaski.ru, www.prosto-mariya.ru, vitaportal.ru

Ved hyppig og høy kvalitet behandling av tørr hud i albuene, vil den synlige effekten komme om to uker. Men å nå ønsket vil ikke stoppe. Og fra tid til annen å bruke masken, bad, bruk krem.

Hvis du ikke takler problemet med tørre albuer selv, må du kontakte en hudlege, som kan diagnostisere ved sykdommen, og vil anbefale terapeutiske salver med vitaminer eller spesielle kremer. Konsultasjon med en endokrinolog kan være nødvendig.
Utmerkede preparater for tørr hud er "Radevit" salve, "Lipikar" balsam, "Pitaliv" og "Atoderm" kremer. Påfør dem på rensede albuer minst to ganger om dagen.
Hvis tørrheten i albuens hud er forårsaket av mangel på vitaminer, bør legen foreskrive et vitaminkompleks, for eksempel dråper "Vetoron" eller "Vetoron E". AEvit kapsler, Claritin piller og Aleron piller er også gode. Etter en uke med behandling, vil vi kunne observere gode resultater.

Jeg håper at med disse tipsene vil huden din på albuene alltid være forskjellig i skjønnhet og helse!

Tørre og grove albuer: hvorfor og hva å gjøre?

Grove albuer - et fenomen som oppstår ofte, men bringer ubehag til personen og ser ikke ut estetisk tiltalende. Årsakene til patologien er mange, så vel som måter å kvitte seg med. I publikasjonen vurderer vi spesielt hvorfor albuer kan bli grove og tørre, samt måter å eliminere denne vanskeligheten på.

årsaker

Som regel, hvis problemet oppdages plutselig, må årsakene søktes i det ukorrekte arbeidet til de interne sekretjonsorganene. På grunn av det faktum at metabolske prosesser forstyrres i kroppen, begynner det kornede cellelaget å øke. Dette betyr at han selvsagt ikke har tid til å skrelle seg. Som et resultat er utseendet av keratose navnet på en tilstand der tørr hud vises på visse områder av kroppen. Det er en annen patologi - hyperkeratose, i hvilket tilfelle huden flager over hele kroppen, og i denne situasjonen krever hjelp av en kvalifisert hudlege.

Noen ganger blir huden på albuene tørr og grov på grunn av den mekaniske påvirkningen. For eksempel, hvis en person ofte stoler på albuer (anta at når du arbeider på en datamaskin), er det mulig at huden endres uavhengig av kroppens generelle tilstand.

Hvis problemet oppstår som følge av mekanisk stress, er det lett å eliminere det, og det er ikke nødvendig å konsultere en lege. Fett kremer, betyr for peeling - og allerede etter et par uker vil albuene igjen bli myke og behagelige å ta på. I så fall, hvis årsaken blir en funksjonsfeil i kroppen, er det viktig å kontakte legen, da meget tørr hud kan indikere en rekke visse sykdommer.

Basert på det foregående kan det sies med presisjon at de viktigste eksterne årsakene er mangel på riktig pleie, så vel som den mekaniske effekten på huden. Men det er andre, mer alvorlige patologier som skyldes at huden på albuene begynner å skrelle seg:

 1. Hypertyreose. Hvis kroppen øker nivået på bestemte hormoner i tilfelle av forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, utløses spesielle prosesser i kroppen, som følge av at fartøyene slapper av, slutter å utføre hovedfunksjonene, noe som fører til en rekke lidelser i kroppen, hvorav det ene er hudskalling.
 2. Diabetes. En alvorlig sykdom som manifesterer seg i forstyrrelsen av alle systemer og organer, spesielt - de metabolske prosessene endres helt. Hvis du merker hyppig tørst, utbrudd av svimmelhet og ukontrollabel sult, mens epidermis flager av - dette er en grunn til å konsultere en lege.
 3. Beriberi. En av de vanligste årsakene til tørr hud er albuer. Vitaminer, mineraler, aminosyrer, mikroelementer må være tilstede i kroppen for normal drift. Ellers blir ikke bare utseendet, men også generelt velvære forverret. Ofte observeres mangel på vitaminer hos kvinner som ønsker å gå ned i vekt - på grunn av mangel på næringsstoffer i kroppen.

Sunn hud på albuer: Hvilke vitaminer trengs?

Siden avitaminose er en ganske vanlig årsak til hudproblemer, bør du vurdere hvordan vitaminer trenger spesiell oppmerksomhet for at epidermis skal gjenopprette:

 1. Vitamin C. Tar en aktiv rolle i stoffskiftet i vevet - hvis det ikke er nok i kroppen, kan huden begynne å knekke og skrelle.
 2. Retinol. Med sin mangel regenererer huden mye langsommere, og dette betyr at en person vil bli forstyrret ikke bare av tørrhet, men også av sprekker som vil helbrede lenge.
 3. Vitamin E. Den sterkeste antioksidanten som er viktig for hver person. Forhindrer aldring av vev og hud, akselererer peeling av døde celler i epidermis.

Det er viktig! Alle de ovennevnte vitaminer kan enkelt kjøpes på apoteket. Men du må drikke dem i henhold til instruksjonene og egenskapene til kroppen, ellers kan hypervitaminose utvikles. Derfor, før du begynner å bruke slike legemidler, er det tilrådelig å konsultere legen din.

Årsaker til tørre albuer i hunnen

I utgangspunktet er kvinnens hud mye tynnere enn kvinner, og dette betyr at huden vil forverres raskere. Det er derfor menneskene i den vakre halvdelen av menneskeheten trenger en spesiell og grundigere pleie av epidermisene.

I utgangspunktet er årsaken til patologien fysiologiske årsaker, nemlig:

 1. Anemi. Hvis det ikke er nok jern i kroppen, forstyrres stoffskiftet, og derfor blir huden uklar, raskt aldrende. På albuene endres derfor epidermiene sin struktur.
 2. Problemer med hormonell bakgrunn. Under voksen alder, under graviditet, under menstruasjonen - nesten hele livet, varierer hormonnivået i kvinners blod. Alle disse forholdene kan ikke påvirke tilstanden til epidermis.
 3. Misbruk av kjemikalier. Hver kvinne elsker å suge i et varmt bad med duftende skum - det slapper av, beroliger. Men ikke glem at geler og skumbad kan tynne huden betydelig - det er nødvendig å legge til essensielle oljer i badekaret. Vaskemidler til oppvask og rengjøring er svært aggressive for huden, ikke bare av albuer, men også av hender. Under rengjøring er det nødvendig å bruke vernehansker.

I overgangsalderen hos kvinner er det også mulig å merke seg en betydelig reduksjon i hudens funksjoner, det blir mye tørrere og mister sin elastisitet. Det totale nivået av alle hormoner begynner å forandre, og dette påvirker først og fremst tilstanden til huden, neglene og håret. I slike tilfeller er problemer med epidermis langt fra det eneste symptomet på problemer med hormonell bakgrunn. Også en kvinne kan oppleve disse symptomene:

 • sterke varme blinker;
 • redusert ytelse;
 • døsighet;
 • humørsvingninger, tårefullhet.

Etter at barnet er født, endres kvinnens hormoner, noe som kan provosere økt tørrhet i huden. Det samme gjelder for graviditet og amming. Det er viktig å gi moren et fullverdig kosthold - så snart hormonbakgrunnen kommer tilbake til normal, normaliserer hudtilstanden også.

Årsaker til tørre albuer i hannen

Menn lider ofte av tørre albuer på grunn av ytre stimuli, for eksempel lener de albuene på bordet mens de spiser, ser på TV etc. På grunn av det faktum at i et sterkt kjønn er kroppsvekten ganske høy, albuer opplever en økt belastning, og derfor begynner de å skrelle, hudspråken etc.

Takket være forskningen har det blitt fastslått at menn ofte besøker bad og badstuer - i etableringer av denne typen alltid klorerte vann, og dette fører uunngåelig til alvorlig tørrhet i huden. I tillegg betaler menn sjelden oppmerksom på huden - ikke alle bruker pleieprodukter, etc. Og dette er viktig fordi epidermis blir grov og flakket i fravær av riktig fuktighet.

Det er også sykdommer som kan forårsake keratose hos både menn og kvinner:

 • genetisk predisposisjon;
 • virkningen av aggressive miljøfaktorer;
 • soppsykdommer;
 • sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen;
 • zoster;
 • Sesari syndrom.

Hypervitaminose kan også forårsake skade på albuehuden.

Hvordan bli kvitt hudflingning: behandlingsmetoder

Hvis du er bekymret for dette problemet, bør du konsultere en lege. Dette kan være en terapeut - han vil utnevne generelle studier, eller du kan gå direkte til en endokrinolog eller en hudlege.

For å finne ut årsaken til patologi må du som regel gå gjennom følgende studier:

 • hormonanalyse;
 • hud skraping;
 • fullfør blodtall.

Ifølge resultatene av studien, vil legen foreskrive behandling, fordi hvis årsaken til de grove albuene ligger nettopp i kroppens svikt, er det nødvendig å eliminere ikke eksterne årsaker, men å påvirke faktorene som provoserer problemet.

Terapi er som regel foreskrevet som følger:

 • bruk av vitaminkomplekser;
 • hormonelle stoffer;
 • antifungal medisiner;
 • eksfolierende og fuktighetsgivende kosmetikk.

Legen vil også foreskrive et spesielt diett. Kostholdet skal inneholde nøtter, friske grønnsaker, kaldpresset vegetabilsk olje, ulike typer grønnsaker, lever og kyllingegg. Slik mat inneholder en stor mengde vitaminer, og vil derfor tillate å eliminere deres mangel i kroppen.

Hvis det ikke finnes patologier i pasientens tilstand, vil det være viktig for ham å besøke kosmetologens kontor. Spesialisten vil foreskrive spesielle prosedyrer som vil gjenopprette glattheten i huden, gjør den smidig og myk til berøring.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

 1. Å dampe huden - for dette kan du ta et varmt bad, eller hold albuene over badekaret med varmt vann.
 2. Deretter skal dampet hud skylles ordentlig med en grov børste.
 3. Klipp en sitron i halv og fest den til huden - minst 20 minutter.
 4. Etter at du har brukt mandelolje på huden din, kan du bruke glyserin eller en hvilken som helst krem ​​som inneholder petroleumjell.

Tørr albuehud er ikke et så stort problem hvis du kan være oppmerksom på det i tide. Lag fuktighetsgivende komprimerer, bruk pleieprodukter - og i dette tilfellet truer keratose deg ikke. Hvis alt annet feiler, og patologien fortsetter å være urolig, er det nødvendig med konsultasjon med en spesialist.

Flere Artikler Om Typer Acne