Tørr hud er preget av minimal elastisitet, og er derfor nesten ikke beskyttet mot eksterne negative faktorer. Mange undervurderer alvorlighetsgraden av problemet med tørr hud. Tørr hud på føttene til barn og voksne er det første tegn på at beskyttelsesfunksjonen til huden er svekket. I tillegg til kosmetisk feil kan dette problemet føre til brudd på mekanikken til å gå.

Det er en sterk peeling og keratinisering som fører til at mange av det rettferdige sexet ser en doktor podologu. Dessverre ber de fleste om hjelp om sommeren, siden moderne mote dikterer oss åpne sommersko. Men det er verdt å huske at føttens hud må behandles gjennom hele året. Hvis du ikke tar tiltak i tide, vil keratinisering av huden øke, det blir mindre elastisk og strukket, og dype og smertefulle sprekker vil dukke opp. I denne situasjonen er det best å henvende seg til en spesialisert lege, og i parallell med behandlingen, som legen foreskriver, kan du også bli behandlet med populære oppskrifter.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. Skremmende figur - i 96% av de populære merkene av sjampo er komponenter som forgifter kroppen vår. Hovedstoffene, på grunn av hvilke alle problemer, er merket på etikettene som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler at du ikke bruker produktene der denne kjemi er plassert. Nylig har eksperter fra vårt redaksjonelle personale gjennomført en analyse av sulfatfrie sjampoer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler at du besøker den offisielle nettbutikken mulsan.ru Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overskride ett års lagringsplass.

Tørr hud stopper årsaken

 1. eksem
 2. psoriasis
 3. Skjoldbrusk sykdom
 4. diabetes mellitus
 5. Mangel på vitamin
 6. Metabolske sykdommer i foten
 7. Avansert alder

Til dags dato er det et stort utvalg av ulike kosmetikk for å ta vare på tørr hud på føttene, du trenger bare å lære å velge dem. Med problemet med tørr hud på føttene, må du begynne kosmetiske prosedyrer med en spesiell peeling. Dette verktøyet ble utviklet spesielt for tørr hudfjerning. Fjernelse av døde hudpartikler, peeling forbereder bena til etterfølgende prosedyrer. I tillegg går det bra med terapeutiske fotbad. For tørr hud anbefales bad med tilsetning av oljeaktige planteekstrakter som myker huden. Hold føttene i et slikt bad bør være minst fem minutter. Hvis det allerede har oppstått sprekker på føttene, kan det tilsettes forskjellige preparater med panthenol og bisabolol til badene.

Vi bør også legge merke til den gunstige effekten av parafinbad, som bidrar til å myke huden og gi den en sunn farge. Kosmetisk parafin kan kjøpes på et hvilket som helst apotek. Før du legger føttene i badekaret, bør paraffin bli litt oppvarmet. Badekar kan byttes med salve; for dette formål, bruk paraffin på føttene med en myk børste. Innen tre minutter vil parafinen herde og det vil danne en såkalt "sokk" på benet. Etter at det har hørt, bør du legge en plastpose på foten og pakke den inn i et håndkle. La dette komprimeres i en halv time. Etter en stund skal togene vaskes grundig og ta av kummen med pimpsten.

Med for mye tørrhet på beina og føttene, er det nødvendig å periodisk lage skuffer av medisinske planter:

 • Humle og kamille. Et slikt bad vil bidra til å bli kvitt betennelse, øke hudmotstanden mot ulike infeksjoner og stimulere dannelsen av nye celler.
 • Malurt og rosmarin. Dette badetoner, oppdaterer og forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Mintbad beroliger irritert hud på føttene og lindrer kløe.
 • For tørr og betent hud anbefales følgende bad:
 • Bad med karamell. Pine nåler raskt lindre trøtthet av beina, toner og beroliger nervesystemet og fukter huden.
 • Et bad av eikbark og salvie vil bidra til å fukte huden og begrense porene.
 • Yarrow bad fuktighet og mykner tørr og sprukket hud.
 • Et bad av klør fra calendula vil akselerere helbredelse av sår og suppurations.
 • Et bad av vill kastanje for å øke stabiliteten til veggene i kapillærkarene og forbedre blodsirkulasjonen.
 • Baths av mandler, mais, havre, hvete og kli vil bidra til å eliminere kløen, myke den døde huden og lindre og fukte det.
 • Fotbader skal gjøres minst to ganger i uken, men en fuktighetsgivende og nærende krem ​​for tørre føtter bør gnides hver dag. Det er ønskelig å velge kremet individuelt, avhengig av graden av forsømmelse.

Best av alt for tørre føtter egnet krem, som inneholder i deres sammensetning oljer av macadamia mutter, jojoba, druefrø og selvfølgelig vitaminer E og F

 • Med høy tørrhet hjelper eplepasta. For forberedelsen er det nødvendig å kutte eplet i små kuber og koker det i melk, til brikkene blir til grøt. Denne pastaen skal brukes på tørr hud på føttene og dekke med et serviett eller gasbind på toppen. Hold masken i en halv time. Etter at tiden er gått, fjern bandasjen, flekk beinet ditt med et serviett og sett på bomullssokker. En slik maske beskytter ikke bare huden på beina, men beskytter også føttene mot sprekker i hælene.
 • Når du behandler tørr hud på føttene, brukes ofte aromatiske oljer. Mange merker produserer krem ​​for føttene og hendene, som i deres sammensetning inneholder aromatiske små, men de kan også forveksles og selvstendig hjemme. Vanligvis kremer for tørr hud oljer av myrtle, sandeltre og patchouli olje. Sannheten er at den spesifikke intense aromaen av sandeltre og patchouli ikke alle liker. Men i tilfelle du ikke behandler dem, så må du selv stoppe valget ditt på patchouli krem ​​og smør, siden det regnes som en av de mest effektive.
 • Hvis huden din ikke er veldig tørre føtter, kan omsorg og behandling begrenses til behandling med kefir eller whey to ganger i uken. Det er disse meieriprodukter som perfekt myker huden, hvis tørrheten på føttene ikke er årsaken til noen indre organsykdom, så vil bare ti av prosedyrene være tilstrekkelig for å kvitte seg med det og gjenopprette normal vannfettbalanse i huden.

Ikke glem at hvis alle slags bad, peeling og kremer ikke hjelper å bli kvitt tørr hud, er det bedre å konsultere en spesialist. Faktum er at tørrhet og flaking av føttens hud kan være en konsekvens av en soppsykdom, en sykdom i skjoldbruskkjertelen, eller bare arvelig. Uansett årsak, hvis hjemme kosmetikk ikke hjelper, ikke forsink turen til en høyt kvalifisert spesialist i lang tid.

Se også: nærende maske for føtter og hæler

Tørr hud på føttene, hva skal jeg gjøre for å forhindre at dette skjer?

 • Sunn hud på føttene og føttene krever ikke konstant oppmerksomhet, de trenger bare å betale litt kjærlighet og omsorg. For at beina dine skal kunne glede deg og dine folk rundt deg, må du gjøre et minimum av innsats:
 • Se på været. Visse, kalde vintre og varme, tørre somre kan påvirke dannelsen av fortykket og tørr hud, både på føttene og på hendene.
 • Du må hele tiden ta hensyn til fuktigheten i rommet. Ulike varmeovner, varmekilder og til og med klimaanlegg kan gjøre luften tørrere. Og tørr luft kan lett ta fuktighet fra huden din.
 • Kontroller innholdet nøye i såpekassen. Selv den høyeste kvalitet antibakterielle såpen, som ødelegger bakterier, kan ha en skadelig effekt på føttens hud.
 • Ikke glem at i vinterhalvåret kan mange deler av kroppen, for eksempel: knær, albuer, hender og selvfølgelig føttene, grove og skaffe seg døde celler, bli grov og tørr. For å unngå dette må du regelmessig å gjøre Minst en gang i uken etter å ha tatt en dusj, bør følgende prosedyrer utføres:
 • Poler de tørre overflatene på føttene med en hard vaskeklut, og gni deretter fuktighetsgivende eksfolierende krem ​​i føttene, skyll med varmt vann og tørk føttene dine med et mykt håndkle.
 • Klem saften av en sitron og suge dem bomullservietter. Våtservietter gni huden på føttene. Vask deretter sitronsaften fra føttene og smør dem med fuktighetskrem.
 • Klipp friske agurker i små skiver, legg dem i en liter flaske, hell i vodka og la stå i solen i to uker. Etter at tiden er utløpt, er det nødvendig å fukte håndkleet med denne infusjonen og tørk tørr hud på føttene med den.
 • Og uansett tid foten er nødvendig for å sikre at beina ikke mottar overdreven belastning, men samtidig lede en aktiv livsstil. Vitaminterapi kan hjelpe i dette.

Tørr hud på føttene

Ved ankomst av varme dager er det nødvendig å treffe tiltak for å ha på seg en mini og sandaler. Men skjønnheten og komforten i føttens hud kan tas vare på på forhånd.

 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan passe godt på tørr hud på føttene
 • Hvordan bli kvitt tørre ben
 • Hvordan bli kvitt tørre føtter
 • Sikkerhets forholdsregler
 • Salonprosedyrer for ben
 • Riktig ernæring
 • Fotpleieprodukter
 • Oversikt over midler

Årsaker til tørr hud

Ikke så lenge siden, gjorde amerikanske skjønnhetsbloggere et oppstyr om fotpleie på nettet ved å ta opp en million videoer om daglig fotpleie - daglig fotpleie. Ifølge deres versjon, er dette hva den skal inneholde.

Fuktighet er relevant gjennom året, men problemet er spesielt akutt om sommeren. Sprukket hud på hælene ser ujevne ut, og det er faktisk et usunt fenomen.

Pedikyr: velpleiemte negler, fuktet kutikk, lyst lakk - ikke bare for skjønnhet, men som en del av personlig hygiene.

Bekjempelse av overdreven svette. Hvis dette problemet bekymrer seg, bør tørkekrem og talkum bli daglige følgesvenner.

Når hyperhidrose er bedre å konsultere en spesialist: nå er det mange måter å håndtere, inkludert Botox-injeksjoner.

Baths: Ifølge bloggere er dette den enkleste og rimeligste måten å raskt få føttene i orden, lindre tretthet og forberede huden din for ytterligere forsiktighet.

Det er synd at problemet med tørr hud ikke var inkludert i bloggingprogrammets maksimum. Vi vil rette deres utelatelse. Årsakene til dette fenomenet kan være svært forskjellige.

 • Funksjoner av strukturen. På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere.
 • Feil kosmetikk og analfabeter. Enda verre kan bare være hans fullstendige fravær.
 • Tilstedeværelsen av sykdommer. Dette inkluderer ikke bare dermatitt, men også venøs insuffisiens, som er forbundet med nedsatt blodtilførsel til huden.
 • Mangel på vitaminer.
 • Svampesykdommer. I dette tilfellet vises en stor plateflak i fotområdet, en forandring av huden i de interdigitale rom. I dette tilfellet vises bare et komplett behandlingsregime under tilsyn av en hudlege.

Om sommeren er det nødvendig å hjelpe føttens hud, som tørker og flager mer enn vanlig. © iStock

Hvordan passe godt på tørr hud på føttene

Glatt og myk hud på føttene - den samme indikatoren for selv kjærlighet, som et godt preparert ansikt og sunt hår. Spesiell oppmerksomhet må betales til føttene, fordi dette er et av de mest tørre og problematiske områdene på kroppen. Det er bedre å ta vare på føttene i flere stadier.

Daglig rensing

Det er viktig ikke bare å vaske føttene godt, men også å tørke dem tørt helt - slik at du ikke forstyrrer hudens mikroflora. Med en sterk tørrhet, kan peeling gjøres en gang i uken.

Kombiner de knuste aprikosputene med et urte- eller saltbad og påfølgende påføring av en maske.

Fuktighetsgivende og ernæring

For å holde klackene jevne etter vask, bruk en fuktighetsgivende (om sommeren) eller nærende (i kaldsesongen) krem ​​på føttene. Det samme gjelder hud på bein og lår - dette området er også utsatt for tørrhet og flak, så daglig hydrering og ernæring vil være nyttig.

Fotmassasje

Bruk fotkrem, gjør en lys massasje av føttene og bena. Dette vil bidra til å øke blodsirkulasjonen, gi oksygen tilgang til hudceller. Vel, generelt er massasje en utmerket prosedyre mot tretthet og tone.

Påfør fotkrem med stigende bevegelser, stigende fra fot til knær og hofter.

Hvordan bli kvitt tørre ben

Tørr hud på skinnene oppstår ofte på grunn av mangel på tilstrekkelig fuktighet, spesielt etter depileringsprosedyren. Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem, og etter å ha fjernet håret, ikke glem å bruke kosmetikkolje.

Hvordan bli kvitt tørre føtter

For å holde føttene i perfekt stand etter vannbehandlinger, samt å besøke bassenget og dusjen i treningssenteret, må du bruke kremet. Hvis det ikke finnes noen spesielle midler for bena, vil det være en kremer med fuktighetsgivende effekt.

Sikkerhets forholdsregler

Hovedregelen når du tar vare på føttene dine er: handle uten fanatisme. Hva mener vi? Selvfølgelig, behandling av hæler - den mest problematiske sone på beina.

 • For å bruke en filslipende eller pimpstein bør ikke være mer enn en gang hver annen uke. Ellers vil hudbarrieren bli skadet.
 • Behandle hælene bare på steder av hardhet og bare etter damping.
 • Bevegelsen bør ikke være for sterk - ellers får du mikrotraumas.

Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. © iStock

Salonprosedyrer for ben

Vil du ha en profesjonell å ta vare på føttene? Gå til en skjønnhetssalong, spikerbarn eller klinikk, hvor podologen tar - en spesialist innen medisinsk pedikyr.

pedikyr

Denne hyggelige og nyttige prosedyren varer ca 1,5-2 timer og består av flere trinn:

 • desinfiserende dampbad
 • neglebehandling og nagelbehandling;
 • peeling av huden - maskinvare, mekanisk, ved hjelp av syre peeling;
 • maske applikasjon;
 • påføring av lakk;
 • Påfør krem ​​eller balsam, fot- og fotmassasje.

Parafinbad

Denne prosedyren anbefales for tørr, grov hud på føttene for å myke og fukte. Rene behandlede føtter dyppes i en spesiell paraffinløsning, oppvarmet til en viss temperatur (du bør være komfortabel).

På ankles, føtter og ben er det få sebaceous kjertler, derfor blir huden her tørr og grov oftere. © iStock

Riktig ernæring

Hvis tørrhet i bena ikke er et sesongmessig fenomen, men konstant, vær oppmerksom på kostholdet ditt. En av årsakene til ubehag i huden er vitamin A-mangel, som er ansvarlig for glatthet og elastisitet, samt vitamin E, som fremmer mykhet.

Kosthold for glatt hud på beina ser slik ut:

 • sjømat og fisk;
 • frokostblandinger i form av brød og frokostblandinger;
 • oliven eller annen vegetabilsk olje;
 • frukt og grønnsaker.

Ikke glem å drikke nok - med tørr hud er dette spesielt viktig. Normen for en sunn person er 1,5-2 liter rent ikke-karbonert vann per dag.

I tilfelle uttalt desquamation, ikke utsette besøket til hudlege.

Fotpleieprodukter

 • Fotkrem er egnet for daglig bruk. Påfør det umiddelbart etter en dusj, for mer intensiv fukting - om natten i et tykt lag, bruk bomullssokker over den.
 • Fotgelen med kjøleeffekt vil fungere godt om sommeren og etter en lang spasertur. Fuktighetsgivende huden, det lindrer også tretthet og hevelse.
 • Balm med tett tekstur som passer for meget tørr hud på føttene og knærne. Replenish lipid nivåer.
 • Skrubbe og eksfolierende midler brukes under vannbehandlinger. Etter peeling oppfatter huden på beina bedre etterbehandling.

Gjør det en regel å regelmessig behandle huden med en fuktighetsgivende eller nærende kroppskrem. © iStock

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Tørr hud på føttene: årsaker, hvordan å glemme problemet?

Hva om det er tørr hud på føttene, hva er årsakene til dette problemet? Disse spørsmålene spurte mer enn en person.

Tørr hud kan forårsake rødhet, sprekker, kløe og peeling. Fremveksten av tørrhet på føttene presserende problem ikke bare for kvinner, men også for menn, så å håndtere det, er det nødvendig å finne årsakene til tørr hud, gå for deres fjerning.

Først og fremst er det nødvendig å velge velprøvde kosmetikk for pleie av føttene, best av alt bestående av 100% naturlige ingredienser. Det er nødvendig å være oppmerksom på alle verktøyene som passerte laboratorietester, hadde spesielle sertifikater.

Tørr hud på føttene (årsaker)

Tenk på de viktigste faktorene i tørr hud på føttene hos menn og kvinner:

 1. Temperaturmodus. Hvis det er forskjeller i temperatur og med fuktighet i luften, øker sannsynligheten for hudtørking. I rom hvor luften oppvarmes av varmekilder som en peis, ovner eller ovner, kan huden bli tørr.
 2. Mottak av varme bad. Du bør ikke overdrive det med en varm dusj eller et bad, fordi det er varmt vann som vasker bort det naturlige laget som er tilstede på huden vår. Linda Stein Gold, direktør for klinisk forskning, krever dette.
 3. Bruk av kosmetikk. Sammensetningen av mange sjampoer og dusjgeler inkluderer aggressive produkter som bare vasker bort fuktighet fra huden.
 4. Skrubbingsprosedyrer. Det er en feil å anta at hyppige skrelle fot er et positivt resultat, slike prosedyrer, i henhold til professor i dermatologi Nannet Silverberg, bidra til fjerning av hudceller, og at det er tørr hud.
 5. Hormonelle endringer.
 6. Genetikk. Tørr og flakete hud kan utløses av allergiske reaksjoner og eksem, slike forhold kan arves.
 7. Tilstedeværelsen av andre sykdommer. Utseendet på tørr hud på føttene kan utløses av tilstedeværelsen av diabetes og skjoldbrusk sykdom.
 8. Eksterne stimuli. Dette inkluderer materialet fra hvilket klærne er laget, pulverene som brukes til vasking, parfyme og så videre. Syntetiske fibre fører til brudd på varmenes metabolisme i huden, samt fremveksten av statisk elektrisitet, og sistnevnte er i sin tur ødeleggende for nerveenden. Du bør ikke også bruke trykk klær, det fører til nedsatt blodsirkulasjon og lymfebevegelse.

Du bør være oppmerksom på utseendet av rødhet, det er et ganske farlig symptom. For det første er slike endringer i hudfarge tegn på infeksjon.

Ofte, i slike tilfeller vises en fot sopp, den ledsages av kløe og peeling, og forårsaker stor ubehag.

Det er best å beskytte deg selv og dine kjære fra infeksjoner ved infeksjoner, så når du reiser til offentlige steder (svømmebassenger, badstuer), bør du fylle på egne sko.

Hvis det oppstår en sopp på beina, blir kløe og brenning, kan huden rundt den bli rød, og i noen tilfeller stiger kroppstemperaturen til og med. Infiserte områder er sårdannede.

For å behandle sopp bør det være spesielle salver og kremer. Parallelt er det verdt å gjennomgå en medisinsk kurs foreskrevet av en spesialist lege.

Tørrhet med kløe

Utseendet til kløende hud på beina er et alvorlig problem, hovedårsakene:

 • allergiske reaksjoner;
 • insekt biter;
 • hudsykdommer;
 • hormonelle endringer;
 • infeksjon.

Alle disse faktorene påvirker blodtilførselen til kroppen, noe som igjen fører til tørking av huden.

Tørrhet, ledsaget av peeling (5 grunner)

Peeling av huden skyldes en rekke årsaker. De viktigste er:

 1. Allergiske reaksjoner.
 2. Utsatt stress. I slike tilfeller frigjøres kortisol i store mengder, som i sin tur endrer kollagenmikropartikkelen. Modifikasjonen direkte påvirker tilstanden til huden som helhet.
 3. Eksterne patogener.
 4. Hormonale og aldersendringer.
 5. Svampesykdommer i huden.

For å unngå tørr hud og for å bekjempe problemet, er det nødvendig å utføre passende pleie for det, samt stadig fuktighet.

Det er nødvendig hver morgen og kveld å smøre bena med fuktighetskrem eller melk, og derfor er det best å utføre spesielle prosedyrer for damping av huden. Disse inkluderer fotbad, varmtvannsdusjer eller bading.

Tørr hud på føttene til et barn

Barnets helse må overvåkes av foreldrene sine. De gir behagelige forhold for barnet deres, skaper det optimale temperaturregimet slik at fuktigheten i rommet forblir i akseptable normer.

Foreldre bør være oppmerksom på inntaket av nødvendig mengde vann i barnet slik at kroppen til den lille mannen ikke lider av dehydrering.

Barn kan møte de samme sykdommene som voksne, bare på kroppen deres, symptomene ser mye raskere ut, og det er ganske vanskelig å håndtere sår.

Hvis det oppdages tørre føtter, er det verdt å starte følgende prosedyrer umiddelbart:

 • Kontroller barnets klær, ikke tillat overoppheting eller hypotermi.
 • vann når du tar et bad bør ikke være mer enn 40 grader;
 • Du bør ikke bruke klær og sko laget av syntetiske materialer;
 • å lufte rommet der barnet bruker tid;
 • utføre våtrengjøring
 • bruke kosmetikk for barn;
 • Ikke la barnet være i solen lenge.
 • overvåke den riktige ernæringen til babyen og gi ham den nødvendige mengden væske gjennom dagen. Moderne drinker til barn i form av juice og søtt vann gir ingen positiv effekt, derfor er det best å gi barnet rent vann eller hjemmelaget kompott;
 • du bør ikke bruke lang tid i leiligheten eller huset klimaanlegg og varmeovner;
 • vask og bytt ofte en ble til en sykepleier baby.

Selv små forkjølelser og ARVI fører til tørrhet på barnets kropp, så det er best å umiddelbart søke hjelp fra en spesialisert barnelege for å identifisere årsaken til tørr hud på beina.

Behandling av tørr hud på føttene med vitaminer

Dannelsen av tørr hud kan skyldes mangel på vitaminer i kroppen. De viktigste vitaminene som bekjemper tørr hud er:

 • vitamin A;
 • vitamin E;
 • B-vitaminer;
 • vitamin C;
 • vitamin H.

Deres hovedoppgave er å fukte huden og hjelpe til med dannelsen av nye celler. For å opprettholde mengden av essensielle vitaminer i kroppen, er det verdt å kjøpe vitaminkomplekser.

De mest populære er:

 1. Perfectil. Det er nødvendig å ta 1 kapsel 1 gang per dag i en måned. Avstanden mellom kursene bør ikke være mindre enn 1,5 måneder.
 2. VitrumByuti. Legemidlet er tatt i tabell 2. 2 ganger daglig, i noen tilfeller kan du øke dosen før du tar 3 tabletter daglig etter måltider.
 3. Supradin. Ta et vitaminkompleks på et bord. 1 gang per dag, helst ved måltidstid. Det er verdt å drikke det i en måned, hvoretter en pause på 2-3 måneder.

Med aldersrelaterte endringer skjer prosessen med restrukturering av organismen, hvor utseendet på nye celler bremser, og de gamle har ikke tid til å forvandle seg.

Fotbad for tørr hud

For dampende føtter ta spesielle bad. Vurder de grunnleggende oppskrifter for deres forberedelse:

 1. Brett med havsalt. Oppløsning i varmt vann koster 1,5 ss salt, hvoretter vi legger føttene i 10-15 minutter, salt bidrar til eroderingen av epidermis.
 2. Bad med vin. For forberedelse av badet trenger 2 liter vann og 500 ml. rødvin. Bland ingrediensene, og hold bena i 15-20 minutter.
 3. Urtebad. For å forberede et slikt bad trenger du kamille-, mynte-, malurt- eller calendula-gress, deretter hell det med varmt vann og vent 20 minutter. Senk deretter bena i 15-20 minutter.

Etter påføring bør det brukes bad på føttens fuktighetskrem. Ved utseende av tørrhet på beina, bør du være oppmerksom på tidspunktet for depilering. Etter barbering i dette tilfellet er det verdt å bruke vegetabilsk olje, og du kan kjøpe spesialverktøy etter prosedyren.

Fotmasker

Med utseende av herdet og tørr hud på føttene (hvis årsaken ikke er patologi), kan du prøve å bekjempe den med spesielle masker. Dessuten er disse maskerne ganske mulig å forberede seg fra enkle ingredienser hjemme.

For forberedelsen vil du trenge en olje vitamin A, hvorpå du må blande den med rømme eller krem. Deretter skal den resulterende blandingen påføres på føttene og holdes i 15-20 minutter.

Etter tørke føttene med et serviet eller et håndkle. Også for fremstilling av masker for føtter, er enhver essensiell olje som er blandet med din daglige fotkrem egnet.

Det er verdt å gjennomføre prosedyren flere ganger i uken for å gi huden elastisitet og velvære.

Behandling av tørr hud på føttene med maske viser gode resultater.

Føtter kan næres med næringsoljer:

 • Olivenolje. Det bidrar til å fukte og gjenopprette laget av epidermis, gni oljen forsiktig inn i føttens hud og vent ca 1 time, og når du skyller, bruk bare varmt vann.
 • Kokosolje. Lauric- og hyaluronsyrer er tilstede i sammensetningen, bidrar til fuktigheten av epitelet og helbredelsen av sprekker som dannes. Og også hindre forekomsten av soppsykdommer i beina. Olje påføres ved sengetid og sokker blir satt på.
 • Shea smør. Det bidrar til å fukte føttene og har en beroligende effekt, det er også bedre å bruke før du går og legger på sokker.

Spørsmål - svar

Har wraps bidrar til å bekjempe tørrhet?

Når du ikke kan håndtere problemet selv?

Er det sant at parasitter i kroppen kan forårsake tørr hud på beina?

Andre effektive metoder for kamp

Det finnes også en paraffinbehandling, som kan gjøres på en skjønnhetssalong, men du kan gjøre det hjemme.

For dette er det nødvendig å observere følgende rekkefølge:

 1. Du trenger kosmetisk voks, oppløses og spres jevnt med et tynt lag på føttene.
 2. Så snart det første strøket er hardt, bruk ytterligere 2 strøk. For å skape en oppvarmende effekt, er det verdt å pakke beina med en film eller et håndkle.
 3. Etter 30 minutter kan voksfilmen fjernes og den grove resten fjernes med pimpsten.

Noen kvinner bruker ulike kosmetikk til å behandle tørre føtter. De består av naturlige oljer, alle nødvendige vitaminer for ernæring og glyserin. Slike midler blir valgt avhengig av pasientens hudtype.

For eksempel inneholder sammensetningen av kremer "Ballett" og "Ekstra" forskjellige nyttige komponenter som bidrar til dyp fuktighet i huden og dens helbredelse.

Det er nødvendig å bruke preparater avhengig av oppstått tørrhet. Alle midler varierer i pris, som avhenger av effektiviteten og produsenten.

Når du bruker en krem ​​for en start, er det verdt å myke føttene og deretter skrubbe huden. Deretter kan du påføre krem ​​på tørre føtter. Etter det, vent noen minutter og sett på sokkene dine.

Hovedårsaken til tørr hud i oppfatningen av helseprogrammet med Elena Malysheva ble identifisert: ubalansert ernæring, iført sko av dårlig kvalitet laget av syntetiske materialer, mangel på riktig fotpleie.

I "Helse" med Malysheva ble Hilfix krem ​​gitt oppmerksomhet, som er en effektiv metode for å behandle tørr hud på føttene. Det bør brukes to ganger om dagen, og etter påføring dannes det en film over sprekker som har oppstått, som igjen helbringer raskt.

Nedenfor er en av utgivelsene av programmet:

Tiltak for å forhindre tørr hud på føttene

Ikke la tørre føtter være lenge før utseendet, for å bekjempe det er ganske vanskelig, så du bør:

 • installer luftfuktere på arbeidsplasser, og til og med bo så mye igjen;
 • bruk såpe sjeldnere;
 • overvåke tilstanden til føttene, vær oppmerksom på rensing og hudpleie;
 • riktig ernæring er en garanti for helse, i kostholdet inkluderer matvarer høyt i vitaminer og mineraler.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Svært ofte fremkaller ytre irritasjoner tørrhet. Dette kan omfatte en stressende situasjon, svømming i bassenget, påvirkning av ultrafiolett stråling. Også huden kan bli tørr på grunn av en allergisk reaksjon. Det kan vises selv etter å ha spist et normalt produkt. For eksempel lider folk ofte av sitrus, søtsaker.

Aisha Baron

plastikkirurg

Tørrhet i huden i beina kan utløses av soppinfeksjoner. Som et resultat er det en foliering av negler, peeling. Men ikke bekymre deg, fordi med et slikt problem er det lett å håndtere moderne medisinske metoder. Jeg anbefaler deg å ikke glemme vannbalansen. Drikk 1,5-2 liter vann per dag. Dette vil bidra til å se perfekt ut (ikke bare for føttens helse).


Med slike enkle tiltak vil du holde deg attraktiv og, viktigst, sunn hud på føttene i lang tid. Og ved de første symptomene på tørrhet kan du selvstendig løse problemet uten å forlate hjemmet ditt, for det er det verdt å organisere inntaket av vitaminkomplekser, regelmessig ta fotbad, og ikke glemme spesielle masker for natten.

Bare det er verdt å huske at tørr hud på bena, sammen med andre symptomer, kan signalere forekomsten av sykdommen, så det er best å konsultere en lege i slike situasjoner for å identifisere den eksakte årsaken.

Tørr hud på føttene: årsaker og hvordan man skal behandle

Vakker velpleid hud er grunnlaget for skjønnheten til enhver kvinne. Men kroppens egenskaper, leve- og arbeidsforhold, sykdommer - kan påvirke epidermiene negativt. Resultatet er ofte tørr hud på føttene. Dette er et brudd som kan føre til alvorlige kosmetiske feil. Peeling av huden, misfarging av det øvre laget av epidermis og en rekke andre negative manifestasjoner kan ødelegge utseendet på vakre solbrune ben. I tillegg er kosmetiske feil ikke den eneste faren som bæres av meget tørr hud.

Tørre hudproblemer

Enhver pause i epitelet er en potensiell "gateway" for infeksjon å komme inn i kroppen. Sunn hud er en enkelt elastisk cellulær barriere som regelmessig oppdateres.

Økt tørrhet i epidermis fører til tap av elastisitet, øker risikoen for sprekker og tårer på den. Forskjellige vedvarende ubehag vises - tetthet, kløe, huden begynner å skrelle av.

Symptomer på negative manifestasjoner er ganske omfattende og kan tyde på ikke bare kosmetiske defekter, men også tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Den samme overdreven tørrhet av føttene blir nesten alltid årsaken til utseendet på knust, korn og andre svulster.

Økt tørrhet i epidermis er ofte et mye mer alvorlig problem enn det kan virke ved første øyekast. Huden er en naturlig beskyttende barriere i kroppen og den første forsvarslinjen mot en rekke patogene mikroorganismer. Men for dette er en viktig betingelse for å bevare sin integritet.

Hovedårsaker

Estetisk ubehag, som forårsaker overdreven tørrhet på huden på føttene og de tilhørende eksterne endringene, blir ofte det minste av problemene. Moderne kosmetikk kan takle slike avvik. Men forutsatt at de var forårsaket av en lokal kortsiktig effekt på den opprinnelig sunne huden. For eksempel, iført sandaler om sommeren og å gå på barbens barefoot kan det oppstå tørrhet og tetthet i huden. Å eliminere disse følelsene er ikke så vanskelig. Ofte er det nok for dette å bruke fuktighetskrem eller rent vann.

Det er viktig å merke seg at fra en viss alder tørr hud blir permanent. For å eliminere det, den faktiske bruk av medisiner og folkemidlene. Oppmerksom kontroll av fuktighetsnivået i epidermis anbefales å begynne ved ca. 45 år. Vanligvis allerede i denne alderen, er overdreven tørrhet forårsaket av naturlige biologiske prosesser som forekommer i kroppen. Men det kan også være et resultat av sykdommer som:

 • diabetes mellitus;
 • psoriasis;
 • eksem;
 • metabolske forstyrrelser;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • mangel på vitaminer;

Årsakene til utviklingen av sykdommen kan tilskrives ikke bare kategorien av symptomer på sykdommen, men også pasientens vanlige uoppmerksomhet mot helsen til bena. Det vanligste eksempelet på dette har ubehagelige tette sko som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i føttene. Tette kunstige sko kan i tillegg forårsake åreknuter, soppsykdommer og mange andre farlige plager. Tørker håret sterkt ved å bruke som hovedmiddel for hygieneblandinger som inneholder mye alkali.

En enkel mangel på hudpleie, spesielt over 45 år, kan forårsake avvik i epidermis og føre til tørr hud. I denne og eldre alder er det nesten umulig å gjøre uten bruk av spesielle fuktighetsgivende midler for å bevare epidermis vakre utseende.

Behandlingsmetoder

Når det gjelder en hudlege, kan du lage en optimal behandlingsplan for tørre føtter. Det er fire effektive måter som anbefales av kosmetologer og dermatologer for å håndtere tørr, skummel hud på føttene.

 1. Organisering av grundig regelmessig fotpleie. Ubehagelige endringer i hudtilstand er resultatet av mangel på riktig omsorg for det mye oftere enn det kan virke ved første øyekast. Riktig omsorg omfatter ikke bare bruk av fuktighetsgivende kosmetikk, men også riktig valg av klær. Det er "syntetisk" som oftest tørker eller forårsaker allergier.
 2. Opprette en tidsplan for renseprosedyrer. Ukentlig hjemme peeling anbefales for å opprettholde hudens glathed og skjønnhet, samt å fjerne døde hudceller. For å oppnå større effekt kan du bruke spesielle kosmetiske verktøy - blandinger for peeling, ferdige skrubber og andre. Men folkoppskrifter kan forbedre tilstanden til huden betydelig.
 3. Balansert diett. Forsiktig oppmerksomhet til valg av produkter som utgjør grunnleggende diett - garantien for helse, ikke bare huden, men også hele kroppen. Skadelig mat og "fast food" - de direkte måtene å forverre tilstanden til epidermis.
 4. Gir kroppen alle nødvendige mikro- og makroelementer. Balansert næring er ikke alltid i stand til å hjelpe kroppen med alt nødvendig. For å eliminere "mangel på" anbefalt inntak av vitaminkomplekser. Men man bør ikke være iver med dem, fordi hypervitaminose er ikke mindre farlig enn vitaminmangel.

Returen av det normale fuktighetsnivået til føttens hud skal startes ved å identifisere årsaken til uorden. I tilfelle at "skyldige" er en sykdom, er det først å behandle det. Og bare da velger du måter å gjenopprette skjønnheten i huden på hælene.

Folkemedisin

Fotbad er en av de mest effektive folkemidlene for fuktighetsgivende tørr hud. Med hjelpen er det umulig å eliminere årsakene til sykdommen, men med ubehagelige symptomer bidrar badene til å klare seg veldig vellykket. De er basert på effekten på huden på medisinske planter.

Medisinplanter, som oftest brukes til preparering, finnes overalt. En rekke oppskrifter gjør at du kan takle et bredt spekter av hudfuktsforstyrrelser og tilhørende symptomer:

 • rosmarin og malurt - tone huden, forbedre blodsirkulasjonen og oppdatere;
 • salvie og eikbark - smalere porene og fuktighetsgivende;
 • mynte - lindrer kløe og beroliger irritasjon på huden;
 • kamille og humle - stimulerer celledeling, har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter;
 • Calendula klør - helbreder suppuration og sår raskere;
 • hvete, havre, mais, mandler - eliminere kløe, myke keratinøse områder av dermis, har en fuktighetsgivende og beroligende effekt;
 • Yarrow - fukter tørr, sprukket hud.

For å oppnå effekten er det nok å organisere mottak av bad to ganger i uken. Men for behandling av alvorlige mangler, må du i tillegg bruke en daglig nærende krem. Han er valgt individuelt på anbefaling av en dermatolog, basert på graden av forsømmelse av problemet.

Hver oppskrift har sin effekt avhengig av ønsket effekt. Bad blir tilberedt fra varmt vann som det medisinske stoffet blir tilsatt. Den anbefalte varigheten av prosedyren er femten minutter.

Kosmetiske produkter

Den maksimale effekten av bruk av fuktighetsgivende kosmetikk oppnås kun når den er riktig påført. Det er viktig å vite hvorfor bare "gni" krem ​​i huden er ikke så effektiv som pasienten forventer. Og på grunn av feil bruk, er det noen ganger kosmetikk som anses å være utilstrekkelig bra eller uegnet for pasienten.

Den første regelen om å bruke noen kosmetiske produkter - de påføres huden med åpne porer. Ellers vil næringsstoffene ikke kunne trenge inn i dermis i tilstrekkelige mengder. Og den fuktighetsgivende effekten av deres bruk vil bli redusert til en viss grad. Situasjonen ligner rensing, sårheling og andre kosmetiske midler.

For å bruke kosmetikk, må huden tilberedes, dampes og rengjøres - men om mulig uten bruk av såpe. Det vasker bort det beskyttende fettlaget og tørker det, så bruken av de fleste av dets varianter er en feil.

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

Årsaker til kløe:

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Flere Artikler Om Typer Acne