Mange mennesker står overfor årsaken til hudens hud, og dette kan skje både om vinteren og om sommeren. Dermatologer anbefaler ikke å gå glipp av slike signaler fra kroppen, da dette kan være en indikasjon på forekomst av alvorlige helseproblemer. Det er viktig å huske på at et slikt avvik i sidste ende fører til tidlig hudalder, det vil si for tidlig aldring.

Hvorfor tørker huden på ansiktet?

For å oppsummere, kan alle grunnene deles inn i det interne, det vil si som følge av enkelte endringer i kroppen og ekstern, det vil si faktorene som omgir oss. På grunn av korrekt identifisering av negative faktorer, vil det være mulig å kvitte seg med det eksisterende problemet på kort tid.

Hvorfor oppstår tørr hud som fremkaller dette fenomenet?

 • Klima. Av stor betydning er miljøet og været. Hvis direkte ultrafiolette stråler ofte faller på ansiktet eller temperaturen endres dramatisk, for eksempel når en person kommer fra en kald gate til et varmt rom, forverres huden betydelig. Negativt påvirker huden og forårsaker alvorlige frost, vind og tørr luft. For å eliminere den negative effekten, anbefales det å bruke spesielt verneutstyr før du går ut;
 • Ekstremt tørr hud i ansiktet kan skyldes feil utvalgte kosmetikk eller på grunn av bruk av allerede sydd. Hvis det er et slikt problem, anbefales det å gjennomgå innholdet i din kosmetiske pose. Det er viktig å vurdere at høyprisen ikke er en garanti for mangel på et problem. Det anbefales å kontakte kosmetologen din for å bestemme hudtype og velge riktig sminke.
 • Skal av huden kan skyldes det faktum at mange sminkeprodukter blir brukt. I tillegg glemmer mange kvinner å vaske det og sminke seg i sminke. Bruk sminkefjerner, som selges i nesten alle kosmetiske butikker. Det er spesielle tonics som ikke bare rengjør overflaten, men også smal porene, hindrer forurensning;
 • Ofte er ansiktets hud veldig tørt og flakket på grunn av feil vasking. Det er viktig å velge en gel eller skum for vask, avhengig av hudtype. Mange foretrekker såpe, selv om det er dette som oftest er årsaken til tørrhet. I noen tilfeller påvirker klorert vann huden, så det må byttes ut med filtrert vann. Ta forsiktig et papirhåndkle eller serviett;
 • Hvis huden tørker, bør du helt eliminere bruken av kosmetikk, som inkluderer alkohol, fordi det fører til utseende av peeling, irritasjon og kløe.
 • Tørr ansikt kan skyldes allergi mot visse ingredienser i kosmetikk. Sjekk om lanolin eller lanolinsyre er i blandingen, da disse komponentene er kraftige allergener.

Interne tørrfaktorer

I noen tilfeller ligger problemet med peeling i kroppen, og det er ikke så lett å bestemme. For å gjøre dette, først og fremst må du gjennomgå den nødvendige medisinske eksamen og bestå test.

Ofte ligger årsaken til tørr hud på ansiktet i mangel på visse vitaminer. Hvis årsaken har oppstått for en kvinne med fetttype, er det sannsynligvis ikke nok vitaminer i gruppe B, A og E i kroppen. Det anbefales å endre dietten eller bruke vitaminkomplekset i tillegg, men bare etter å ha konsultert en lege.

Noen ganger er årsaken til tørrhet mangel på fuktighet. Den daglige mengden væskeinntak er minst 1,5 liter. Kanskje du drikker mye kaffe og alkohol, nemlig disse drikkene fører til dehydrering.

Blant annet kan problemer med mage-tarmkanalen, det endokrine systemet, samt dermatologiske sykdommer føre til flaking.

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktets hud tørker?

Hvis problemet oppstod for første gang, og skaden er mindre, kan du prøve å håndtere det selv. Det anbefales å kjøpe for seg kosmetikk på fettbasis, som på overflaten lager en bestemt film som forhindrer fordampning av fuktighet. Du kan bruke fuktighetskrem, samt forberedelser til mykgjøring. Mange foretrekker de populære oppskrifter som allerede er testet etter tid.

Slike masker er veldig populære:

 • Koble 0,5 ss. skjeer med honning, et par eggeplommer og 2 ss. skjeer av olivenolje. Bland alt godt og varme litt. Sett den varme blandingen på ansiktet ditt, la det stå i et par minutter og spre et annet lag. Hold deg i denne tilstanden i 20 minutter, og vask deretter av med varmt vann.
 • En slik maske er nyttig for hud: kombiner 1 ss. skje med stor fettost, varm melk, oppvarmet olivenolje og lite salt. Påfør forbindelsen i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann;
 • Du kan regelmessig lage en maske på grunnlag av havremel. Ta eggeplommen, 1 teskje flak, pre-knust i en kaffekvern, og 1 ss. skje av vegetabilsk olje. Spred blandingen i ansiktet og masser det forsiktig. Etter 15 minutter vask ansiktet ditt

Kjemp for perfekt hud!

Hvis ansiktets hud tørker ut om vinteren, kan du bruke en liten varm olivenolje daglig før du legger deg til sengs og enkelt slå den med fingrene. Hvis ovennevnte hjelpemidler ikke hjalp, anbefales det snarest å gå til en hudlege. Ofte foreskriver en spesialist en krem ​​som inneholder ikke mer enn 0,5% hydrokortison. Det påføres de berørte områdene en gang om dagen i 2 uker.

Hvis folk flager av sterkt, anbefales det å bruke legemidler med dexapantonol. Den mest praktiske måten å bruke verktøyet i form av en spray, som skal brukes 3 ganger om dagen. Etter 10 min. overskytende midler må fjernes.

Før du bruker medisiner eller masker, må du rengjøre huden. For å gjøre dette, anbefales det ikke å ta de vanlige skrubene, fordi det bare vil forverre problemet og skrelle alt blir enda mer. Det er verdt å bruke myke alternativer tilberedes hjemme, for eksempel produkter basert på havremel, agurk eller epler.

Det er viktig å ikke starte problemet og umiddelbart etter utseendet, bestem årsaken og utvikle avhendingstrinnene. Det er best å umiddelbart gå til en kosmetolog eller en hudlege, slik at en spesialist kan gjøre en korrekt diagnose og bidra til å kvitte seg med tørr hud på kortest mulig tid.

Hvorfor huden på ansiktet tørker

Huden på ansiktet, utsatt for tørrhet, er selvsagt et betydelig og svært ubehagelig problem. Det er helt ubehagelig når ansiktet tørker så mye at det når "knirkende". La dette høres litt overdrevet, men følelsene til de jentene og kvinnene som er kjent med problemet med tørr hud, akkurat slik.
Forresten er følelsen av tørrhet og tetthet i ansiktet ikke særegent for de som har ansikt til den "tørre" typen. Et slikt ubehag kan overleve og de av det rettferdige kjønn, i hvem hun er ganske fet eller kombinert type. Hele essensen av problemet ligger i feilaktig courtship og dårlig ernæring.

Tørr hud: symptomer og opplevelser

Generelt sett, hvis det er riktig å si det, er hudens dermis veldig utsatt for tørrhet. En av de gode grunnene til dette er dehydrering. Det vil si når kroppen mangler fuktighet, eller hvis nivået holdes stabilt under et tillatt nivå, begynner konsekvensene i form av ubehagelig tetthet, peeling, rødhet og generell tørrhet i ansiktet når huden føles som den er stram.

Forresten må du ikke vende seg fra å løse problemet med tørr hud, både unge jenter og eldre damer. De "kråkefotene" og mikrokrøkkene kan raskt vises og være tydelig synlige på ung hud også. Hva er symptomene som tyder på at huden i ansiktet tørker og krever intens fuktighet? Her er noen av dem:

 • Følelse av spenning i ansiktet, som om hudvevet tett bryter beinet;
 • elastisitet og tone i huden forsvinner;
 • typiske fenomener - peeling og rødhet;
 • dermis hardes raskt og blir grov;
 • etterligne rynker, "spindelvev", "kragefødder" og andre ubehagelige feil er lett manifestert;
 • Ansiktet utmerker seg hovedsakelig av en svak nyanse, det betyr at den ikke "brenner" med en livlig rødme;
 • tynne linjer begynner å danne seg rundt øynene, munnen og kinnbenet.

Årsaker til tørr og flakket hud

Som regel tenker eller tenker sjelden ikke hva som kan være årsaken til tørrhet. Det er typisk for kvinner å umiddelbart takle synlige konsekvenser, men samtidig blir de sanne årsakene til forverring av huden på ansiktet ignorert. Kanskje dette er riktig, fordi alt som gjør utseendet (spesielt ansiktet) verre, må du umiddelbart justere.

Men tørrhet i ansiktet er mye mindre sannsynlig på grunn av noen eksterne faktorer. Mye oftere på grunn av det interne, som må sorteres ut. Så hvorfor huden på ansiktet tørker?

For det første er dette en overdreven lidenskap for kosmetikk, spesielt rensing. Så, såpe og geler dreper bare all ømhet i ansiktets hud, og gir bare en følelse av tørrhet. Men ulike sparsomme peeling, krem, kosmetisk melk er uunnværlig for sensitiv hud.

For det andre, når du vasker (eller tar en dusj, bad), bør du ikke bli båret med for varmt vann og harde svamper. For eksempel, i et fuktig og varmt miljø, åpner porene, og samtidig taper hele kroppen hele kroppen fuktighet (det virker å fordampe). Rådene er at vannprosedyrer er best tatt i lunkent vann, det er ikke nødvendig å torturere deg med kokende vann.

For det tredje, utover alt annet, hvorfor skiller huden på ansiktet av? På grunn av den dype mangelen på vann i kroppen. Derfor må fuktighetsgivende utsiden starte fra innsiden. Ikke bare drikker og væsker, men det enkle vannet i kroppen skal være nok for ansiktet til å lyse med skjønnhet og glans med helse.

Hvorfor tørker huden på ansiktet? Årsaker, symptomer, metoder for dyp fuktighet

PhotoElf ansikts hudpleiemagasin presenterer en publikasjon fra boka av A. Margolin, E. Hernandez. "Ny kosmetologi", der spørsmålet er i detalj: Hvorfor tørker huden på ansiktet, brudd på barriereegenskapene i huden, årsakene til tørrhet i epidermis.

Hvorfor tørker huden på ansiktet? Er det en sykdom eller et symptom?

Tørr hud er ikke en sykdom, men et symptom. Vi hører ofte klager om svært tørr hud. Årsaken til slike klager kan være tetthet i huden, grovhet og smertefulle mikroskader som oppstår etter vasking. Det ser ut til at det ikke er noe lettere - bare bruk en fuktighetskrem til huden, og problemet er løst!

En tur til en kosmetikkbutikk skaper optimisme samtidig (våre tjenester inkluderer batterier av luftfuktere av ulike kosmetiske former, merker og priser) og en følelse av forvirring (hva skal du velge?). Hvorfor tørker huden på ansiktet? Du har sannsynligvis kommet over tilfeller (hvis ikke personlig, hørt fra venner eller kunder) når huden etter en ukes bruk av et dyrt "super-fuktighetsgivende" stoff av et elite-merke ble tørrere, mens en beskjeden krem ​​på Vaseline ga ekte hjelp.

"Bad cosmetics", - Den skuffede kjøperen gjør en dom og i fremtiden prøver å unngå ikke bare dette merkevaren, men også butikken, der han laget, et verdifullt oppkjøp.

I praksis er valg av fuktighetskrem nesten alltid problematisk. Før vi begynner på det, la oss definere hva vi mener når vi snakker om tørr hud.

Det viser seg ikke så lett. Tørr hud klages ofte av de som har mangel på talg. Samtidig er det ofte mennesker i hvem tverrsnittet i sebaceous kjertler øker, og huden er tydelig fet. Samtidig vurderer de også huden tørr og lider av ubehagelige opplevelser forbundet med denne tilstanden.

Så begynner å vurdere et av de vanligste og mest kontroversielle problemene i kosmetikk under den generelle tittelen "hvorfor huden i ansiktet tørker", la oss forstå at tørr hud ikke er en sykdom, men et symptom. Nærmere bestemt, et kompleks av symptomer (grovhet, reduksjon av plastisitet, mikrokaster, følelse av tetthet, små rynker, irritasjon, økt følsomhet), som utvikler seg som følge av en nedgang i fuktighetsinnholdet i det øverste laget av epidermis - stratum corneum.

Hvorfor tørker huden på ansiktet: et brudd på barriereegenskaper

Husk at en av de viktigste forskjellene i stratum corneum fra andre lag av epidermis er det relativt lave innholdet av vann i det - ca 15%.

Kåt lag (et lag der det ikke finnes levende celler), er det nødvendig med en liten mengde vann først og fremst for å opprettholde plastisitet og integritet (disse cellene i stratum corneum er forskjellige fra cellene i de dypere lagene av epidermisene, som krever fuktighet for livet).

Hvis av en eller annen grunn reduserer fuktighetsinnholdet i stratum corneum, blir strukturen forstyrret, noe som fører til brudd på barriereegenskapene. Sistnevnte betyr at stratum corneum slutter å være en ugjennomtrengelig barriere for vann, og dens fordampning blir forbedret.

Som følge av det er fuktighetstap i de levende lagene i huden med alle de følgende konsekvensene - senker stoffskiftet, huden ikke så fort gjenopprette og helbrede, dets utseende forverres merkbart (det forsvinner, med tiden små rynker oppstår). I tillegg kan mikroorganismer lettere trenge gjennom den ødelagte barrieren og forårsake irritasjon.

Forsøk på å eliminere irritasjon og betennelse ved å bruke aktive stoffer av antiinflammatorisk og antibakteriell virkning, fører som regel ikke til resultater eller effekten er ustabil - i tilfeller av konstant mangel på fuktighet, blir kroppens fysiologi forstyrret og det er ikke lett å "kurere" dem.

Derfor, før du behandler symptomer (betennelse, kløe, desquamation), er det nødvendig å gjenopprette barriereegenskapene til stratum corneum og øke dens fuktighet til det optimale nivået. Hvorfor tørker huden på ansiktet?

Når vi snakker om å fukte huden, betyr det faktisk at vi smelter stratum corneum. Målet med en fuktighetsgivende kosmetisk prosedyre eller et produkt er å mette stratum corneum med fuktighet og holde den tilstrekkelig fuktig så lenge som mulig.

For dette problemet ble løst effektivt, bør du finne ut årsakene til tørrhet. La oss snakke om dem i detalj.

Hvorfor huden i ansiktet tørker: Årsaker til tørrhet

Det er mange grunner til dette, og de er alle veldig forskjellige. Det kan være en slags sykdom, og ikke nødvendigvis hud. Spekteret av patologier er bredt - det kan være hormonell ubalanse (husk diabetikere med kronisk tørr og irritert hud), sykdommer i kjønnsystemet, fordøyelsesproblemer, smittsomme sykdommer, genetiske syndromer.

Sunn hud kan imidlertid også bli tørr på grunn av ekstern påvirkning (UV-stråling, sterk vind, kulde, støv, mekanisk friksjon (for eksempel klær), tørt klima, kjemikalier som ødelegger barriere strukturer) eller på grunnlag av ubalansert ernæring.

Hva skjer med stratum corneum? Hvorfor slutter han å holde vann? Hvorfor tørker huden på ansiktet? For å svare på disse spørsmålene må vi huske de viktigste fuktighetsholdende konstruksjonene til stratum corneum:

1. Sebum - glatter horny skalaer, reduserer kontaktområdet av de intercellulære rom med luft (henholdsvis reduserer overflaten hvorfra fordampning skjer); skaper på overflaten av huden et ekstra vannavvisende lag som forhindrer fordampning av vann.

2. Lipidstrukturer (lipidbarriere) - fyll de intercellulære romene til stratum corneum og forhindre diffusjon av vannmolekyler og vannløselige stoffer.

3. Komponenter av den naturlige fuktighetsgivende faktoren (NMF)

NMF er forkortelsen av navnet på klassen av stoffer på overflaten av stratum corneum skalaene, hvis molekyler er i stand til å tiltrekke og beholde fuktighet. NMF inkluderer gratis aminosyrer, urea, melkesyre, natriumpyroglutamat, etc.

4. Keratin - er et stort proteinaggregat som fyller corneocytene. Uoppløselig, likesom alle proteiner, sveller det i vann og binder vannmolekyler.

Fuktbevarende strukturer av stratum corneum

Vann i stratum corneum kan være:

 1. Fritt (mellom lipid lag) og
 2. Associated (NMF, keratin).

Ved brudd (mangel, strukturelle endringer) av en eller flere vannholdige strukturer, faller vannet i det kåte laget. Riktig valgt kosmetikk kan enten bare redusere ubehag og midlertidig forbedre hudens utseende, eller til og med helt eliminere dette problemet, noe som forårsaker spørsmålet: Hvorfor tørker huden på ansiktet opp.

I dette formålet brukes tre hovedstrategier - å øke vanninnholdet i de øvre lagene i huden, gjenopprette barrieren og myke huden med mykgjørende stoffer.

Fuktighetsgivende maske for meget tørr hud

Tørr hud på ansiktet er hovedindikasjonen for bruk av en fuktighetsgivende maske. Følgende oppskrifter for hjemmelagde masker, valgt for deg av redaktørene av PhotoElf "Facial Skin Care" magasinet, er en utmerket måte å fukte tørr hud.

1. Maske med melon og agurk

 • Ripe melon - 50 gr.
 • Gurkesaft - 30 ml.
 • Olivenolje - 5 ml.

Forbered ferskpresset agurkjuice. Bland den hakkede melonen, og tilsett smøret. Påfør ansiktet.

2. Fuktighetsgivende ansiktsmaske med honning

Honning er en uunnværlig kilde til fordelaktige komponenter som er så nødvendige for huden i alle aldre. Det fremmer mild rensing av huden og fyller cellene med oksygen.

 • Honning - 30 ml.
 • Gresskar - 1 stk.
 • Vegetabilsk olje - 10 ml.

Tør eggeplommen med en blender eller en visp. Legg litt honning oppvarmet i et vannbad og enhver vegetabilsk olje. Det er best å bruke oliven eller linfrøolje. Påfør forsiktig masken med en børste, vent til den tørker litt ut og påfør et andre lag.

3. Rensende fuktighetsgivende ansiktsmaske

For ikke bare å fuktighet, men også å slå døde hudceller, kan du bruke potetstivelse. Det renser forsiktig huden og holder samtidig fuktighet i den.

 • Potetstivelse - 15 gr.
 • Yoghurt - 20 ml.
 • Egg hvit.
 • Sitronsaft - 5 ml.

Forbered alle ingrediensene og bland dem på en slik måte at det oppnås en tykk vann. Påfør huden ved å massere dem med fingertuppene. La blandingen skylles med varmt vann. Å gjøre en slik maske 2-3 ganger i uken i løpet av en måned, glemmer du i lang tid at du en gang lurte på hvorfor huden på ansiktet tørker.

4. Masochka med tomat for dyp hud fuktighetsgivende

Tomater har en unik evne til ikke bare å fukte, men forynge også huden. Basert på denne komponenten har mange dyre kosmetikk blitt opprettet, hvor effektiviteten kan oppnås hjemme.

 • Friske tomater - 100 gr.
 • Olivenolje - 10 ml.

Kombiner saftig tomatmasse med en liten mengde olivenolje og påfør huden på 10 minutter.

5. Universal fuktighetsgivende maske

Hvis du er ute etter et universelt middel som passer best for huden av enhver type og tilstand, anbefaler vi at du bruker en maske basert på aloe juice og rosenvann. Regelmessig bruk av denne masken vil bidra til å gjøre huden renere og mykere, samt fylle den med skjønnhet og helse.

 • Te rosenblad - 10 stk.
 • Aloe juice - 20 ml.
 • Grønne druer - 50 gr.
 • Sitron essensiell olje - 3-4 dråper

Først må du forberede rosevann. Dette er en infusjon av te rose kronblade. For å forberede det, hell varmt vann over kronbladene og insister i en time.

Deretter må du male med en blender grønne druer. Bruk bær helt, inkludert hud og bein, som har en anti-inflammatorisk effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og fremmer fornyelsen av epidermis. For å forberede masken, bruk ferskpresset aloe juice. Bland de forberedte komponentene. Hvis nødvendig, legg til litt vann, slik at blandingen har konsistens av en tykk slurry.

Påfør på renset hud, og vask av etter 10 minutter. Denne super fuktighetsgivende masken bidrar til å fylle hudcellene med fuktighet, og normaliserer også vannet og fettmetabolismen av huden.

Nå vet du, kjære lesere, hvorfor huden på ansiktet tørker, så vel som hjemmelagde metoder for dyp fuktighetsgivende hud.

Hva skal jeg gjøre hjemme, hvis det er veldig tørr hud i ansiktet og peeling av?

Hva er fordelene med tørr hud? Masse, spesielt i ungdomsårene! Dens eiere i deres ungdom har subtile porer, ikke bry deg med problemene med fet glans. Effekten av fløyelsaktig og "fersken" -effekt er til stede selv uten sminkeprodukter.

Men etter 25 år begynner problemer. Et nettverk av rynker vises gradvis rundt øynene, vask forårsaker flak, en følelse av tetthet, mot hvilken selv kremer er ineffektive. Denne informasjonen er for de som har svært tørr hudflak, hva de skal gjøre i slike tilfeller.

Hvorfor er huden tørr?

Tørrhet oppstår på grunn av at kjertlene ikke produserer nok sebum. Hos unge mennesker skyldes dette genetisk predisposisjon. I mer moden alder er andre faktorer skyld i, både ekstern og intern. Uønskede eksterne faktorer inkluderer:

for varmt eller kaldt vann når det vaskes

tøffe klimatiske forhold - kaldt eller rikelig med sol;

bruk av aggressive kosmetikk, såper, hyppige peeling, etc. (oftere hver 10-14 dager).

Tørrhet oppstår også på grunn av unormal kroppsfunksjon forårsaket av:

dehydrering, som oppstår ved utilstrekkelig væskeinntak, spesielt rent vann, høy kroppstemperatur, langvarig oppkast og diaré;

hormonforstyrrelser i diabetes mellitus, hypothyroidism (skjoldbruskinsuffisiens), i overgangsalderen;

brudd på metabolske prosesser i kroppen;

langsiktig antibiotikabehandling;

utilstrekkelig inntak av vitaminer, særlig vitamin A, E, som oppstår som følge av ubalansert ernæring;

Hudproblemer - psoriasis, keratose, allergiske reaksjoner, infeksjon med sopp, etc.

Tørrhet kan forekomme både i et eget område og i hele kroppen.

Hvordan bryr seg om tørr hud?

Det er regler for omsorg for denne typen hud. Hvis de er ødelagte, oppstår det forverring.

vasking

Noen eksperter anbefaler at i tilfelle tørr hud i ansiktet vaskes bare om kvelden. Om natten dannes en beskyttende film på huden, noe som reduserer skaden forårsaket av eksterne faktorer.

Før vannet forsvinner vannet, filtreres eller kokes. Det bør være ved romtemperatur.

Etter vask blir ansiktet forsiktig tørket med et håndkle.

I stedet for tonic anbefales det å bruke rosenhydrolat, ellers - rosevann. Dette verktøyet renser forsiktig, og opprettholder også vannbalansen, normaliserer arbeidet til talgkjertlene, beroliger. Micellar vann er et alternativ til vannvasking.

Andre metoder for kamp

Etter vask må du bruke krem, olje eller lotion på huden.

Om vinteren skjer tørking på grunn av kunstig oppvarming, noe som reduserer luftfuktigheten. Derfor, i den kalde årstiden, de også fuktig luften. For å gjøre dette, bruk teknikken eller sett på batteriet et vått håndkle.

Endre kostholdet. Menyen inneholder produkter som inneholder vitaminer A, B, C, fiskeolje. Apoteket selger vitamin- og mineralkomplekser som vil eliminere mangel på næringsstoffer. Prøv å drikke nok vann. Norm (ml) er assosiert med vekt og kjønn:

for menn - vekt (kg) x 35;

for kvinner - vekt (kg) x 31.

Neste - om hva som betyr hjemme kosmetikk vil forhindre utseendet av tidlige rynker, eliminere peeling, kløe, irritasjon.

Ansiktspleie

Hvis tørr hud i ansiktet, hva skal jeg gjøre hjemme?

I pleie av medisinske urter hjelp - linden blomster, kamille, salvie gress, rosenbladene (kan erstattes med rosehip petals). Av disse lagre infusjoner - 1 ss. l. tørre råvarer tar 200 ml kokende vann, filtreres etter 30 minutter.

Dessuten brukes urte ingredienser i kombinasjon. For vask blir disse urter tatt i like store mengder, samt mynteblader, dildyr. To spiseskjeer av blandingen hell 500 ml råvann, kok opp og hold fortsatt på brannen i 5 minutter. Kjøttboksene avkjøles, filtreres.

Til ernæring og rensing av tørr, irritert hud med urtete i kombinasjon med meieriprodukter:

Ved infusjon av blomster av elderbær (1 ss L blomster per 200 ml kokende vann) legg til en teskje krem ​​20-30% fett.

En spiseskje med blader av en coltsfoot helles 100 ml varm melk, la den brygge til melken avkjøler. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i en melke tonic, og etter 30 minutter vaske dem med varmt vann (t 30 ° C).

Ingredienser å ta vare på denne typen hud er i kjøleskapet - honning, hytteost, eggeplommer, olivenolje. Vi tilbyr oppskrifter for hjemmelagde masker.

Honning og egg

honning - 0,5 ss;

oliven eller annen vegetabilsk olje - 2 ss;

kyllingegumuler - 2 stk.

Komponentene er kombinert, malt til homogenitet, litt oppvarmet, og forhindrer at eggeplommer blir krøllete. Massen pålegger huden i lag, med et intervall på 5 minutter. Masken er igjen i 20 minutter, deretter fjernet med en bomullsskive. Disken er pre-dyppet i lime kjøttkraft, eller bare vasket med varmt vann.

Flake Mask

Havregryn sparer ikke bare høyt fettinnhold, men også tørrhet.

Mask forberede seg så. Flakes insisterer på varm melk for hevelse. Tilsett 1 ss grøt. l. honning, en teskje rømme og mykt smør, blandet til glatt. Masken holdes på ansiktet i 20-30 minutter, vaskes med varmt vann eller infusjon av urter, egnet for hudtype. Dette stoffet nærer, fukter.

Aloe hudpleie. Hvis anlegget ikke har avgjort ennå på vinduskarmen, så er det kjøpt på apoteket. Å forberede ta:

aloe juice - 15 ml;

kyllingegulv - 1 stk.

Apple gned på en fin riper. Komponentene blandes, påføres på renset hud, forlates i 1-2 minutter, vaskes av med varmt vann.

Persille pluss dill

Produktet som er fremstilt i henhold til denne oppskriften, fukter, glatter og oppfrisker huden.

persille, dill - på 1 gjeng;

rømme - 2 ss. l.

Greens smuldre og smelte i en mørtel, tilsett surkrem. Hvis massen er for tynn, tyk den med havregrynsmel, potetstivelse.

Blandingen fordeles over ansiktet, venstre i 15-20 minutter, vaskes av med varmt vann. I stedet for rømme og vegetabilsk olje brukes.

Gjær vs tørrhet

Gjær er verdsatt i kosmetikk fordi den har en rik kjemisk sammensetning. Produktet inneholder vitaminer fra gruppe B, vitamin E, PP, H, og også mineraler - kalium, kalsium, fosfor, sink, magnesium, etc.

For å lage en gjærmaske, ta:

Melk er oppvarmet, fortynnet i det, gjær fortynnet, tilsett sukker, la det stå på et varmt sted i en halv time. Verktøyet påføres, la i 30-40 minutter vaskes med vannkroppstemperatur.

Fruktskrubbe

Siden tørr hud er tynn, sårbar, sensitiv, pålegges spesielle krav på skrubbingen.

Oppskriften bruker ikke grove, skarpe slipemidler - malt apricotstein, salt. I stedet tar de havregryn, semolina, malt kaffe, frø av bær. Grunnleggende - fett, krem, tykk.

Her er to skrubbeoppskrifter.

Bland 1 teskje mashed banan, eple, honning, tung krem, 2 ts. semulegryn.

¼ kopp bringebær bær mashed i puree, tilsett 1 ts. rømme, olivenolje.

Huden masseres i 1-2 minutter, ikke lenger. Hvis ønskelig, la blandingen stå på huden i ytterligere 2 minutter, skyll med varmt vann.

Oppskrifter for andre kroppsdeler

Cleopatras bad vil bidra til å takle tørr hud på kroppen. For prosedyren fortynnes en kopp honning (200 ml) i 1 liter varm melk, blandingen helles i et bad. Vanntemperaturen er 37 ° C. Frisk melk får erstatte det tørre produktet, det tar 1-2 kg.

For hender

Problemer med huden på hendene oppstår fra ikke-overholdelse av sikkerhetsregler for arbeid med aggressive medier - vaskemidler, bombekastere, hvis vinteren ikke beskytter hendene med hansker eller votter, ofte bruker antibakterielle såper eller deodorert ikke bruk kremer.

Returnerer ungdommelig hud glycerin-honning kompresjon. For å gjøre dette, bland 1 ts. Følgende produkter:

Gruel er fordelt over hendene, bruk hansker laget av naturlig fiber, la i 20 minutter. Deretter vaskes produktet, bruk en nærende krem.

En annen oppskrift er et vegetabilsk oljebad (som er til stede - solsikke, oliven, linfrø). Oljen oppvarmes til 40-45 ° C, fjernes fra varme, nedsenk hendene i 20 minutter. Deretter tørkes huden med et serviett.

For hæler

Peeling og sprukne hæler vises som skyldes vitaminmangel, og som et resultat av sykdommer -. Soppinfeksjoner, sirkulasjonssvikt, forstyrrelser i hormonsystemet, etc. Også er det ubehag ubehagelig, trange sko.

For å eliminere tørrhet, spesielt, brukes antibakterielle midler - salver, kremer, sårheling, eksfolierende, mykgjørende midler.

Hjemme vil en potetkompress hjelpe deg med å takle problemet. Root rist (liten sone), tilsatt det samme volumet av linfrø som potetmos, helle litt vann og kokt inntil blandingen tykner. Varm (ikke varm) vassdrag påføres problemområder, hold i 20 minutter. Da blir føttene vasket, fjern den døde huden. Hælene smurt med jod.

Den enkleste metoden for behandling er å lage en komprimering fra ricinusolje om kvelden. En bandasje dyppet i olje påføres på føttene, setter på sokker og går over natten. Om morgenen blir resterende fett fjernet med et papirserviett.

For albuer

Honning og mandel olje vil bidra til å eliminere denne mangelen, noe som skjer nesten av samme grunner som på hjelene. En teskje olje oppvarmes til 40 ° C, blandet med samme mengde honning.

Blandingen påføres albuene, toppdekket med klamfilm. Mask holde en time, du kan hele natten. Honning er vasket av, en nærende krem ​​påføres huden.

Hvis tørrheten er veldig bekymret, gå til en hudlege eller en kosmetolog. De vil utnevne pleieprodukter. Det er verdt å kontakte en terapeut. Han vil gjennomføre en undersøkelse og identifisere årsaken til bruddet. I noen tilfeller er det behov for å konsultere en smal spesialist - en gynekolog, en allergiker, en reumatolog, etc.

Nyttig video

Hvordan bli kvitt tørr hud på ansiktet? Vi ser.

Huden på ansiktet er tørt og flakket: Årsaker til tørrhet, hva skal man gjøre

Det er akseptert å ringe patologi av xerosis, hvor huden tørker og flager sterkt. Det er preget av en følelse av tetthet av epidermis, irritasjon, rødhet og peeling. I dette tilfellet blir for store områder av huden avvist, derfor slår de store lag.

Hvis huden på ansiktet tørker og flager, kan dette fenomenet ikke være normen. Av denne grunn er det nødvendig å bekjempe det med alle tilgjengelige metoder. Først av alt trenger huden å sørge for at det ikke er alvorlige problemer med det.

Årsaker til tørr og flakket hud

Det er mange forklaringer på hvorfor huden tørker og peels av. Hver av dem krever spesiell oppmerksomhet, siden du ikke i noen tilfeller skal lukke øynene til slike signaler fra kroppen.

Så årsakene til tørrhet og flak av ansiktets hud kan være:

 1. Feil funksjon av sebaceous kjertler. En slik alvorlig feil kan oppstå på grunn av feilaktig valgt eller misbrukte dekorative kosmetikk for ansiktet.
 2. Alderrelaterte hudendringer som oppstår etter at en kvinne har fylt 40 år.
 3. Hormonale svikt.
 4. Mangel på væske i kroppen. Mineralvann er svært viktig for driften av alle organer og systemer. Hvis en voksen bruker mindre enn 2 liter væske per dag, så vil hans hud gradvis begynne å reagere kraftig på mangelen. Dermed vil de epidermiske dekslene sakte falme, tørke og skrelle av.
 5. Bivirkninger av miljøet. Spesielt gjelder dette for varmt eller tvert imot de kalde klimaforholdene, samt bor i byer med forurenset miljø.
 6. Feil hudpleie eller fullstendig fravær av det.

Et viktig faktum. Selv om ansiktets hud har blitt veldig tørt og flakket, bør du ikke helt forlate en slik kosmetisk prosedyre som peeling. Det viktigste er å velge den riktige versjonen av denne manipulasjonen, som er et enzymskille. Det renser ikke bare huden på døde hudceller, men bidrar også til sin intensive fuktighetskrem.

Når det gjelder spørsmålet om hvilket vitamin som mangler, hvis tørr hud har oppstått, indikerer en slik anomali en mangel i kroppen av vitamin A. vil gi de forventede resultatene.

I tillegg er grunnen til at huden i ansiktet er tørr og flakket, en sterk allergisk reaksjon på mat, rensemidler og mange andre irriterende stoffer. For å kvitte seg med problemet må du nøyaktig identifisere allergenet, og helt eliminere kontakt med ham.

Ukontrollert medisin (spesielt antibiotika) er også en ganske vanlig faktor som kan forårsake tørr hud på ansiktet, ledsaget av skalering. Generelt er selvmedisinering, spesielt hvis den utføres ved bruk av antibiotika, en veldig risikabel ting. Av denne grunn er det nødvendig å behandle smittsomme sykdommer i ulike etiologier og lokaliseringer utelukkende av legeens resept.

Dermatologiske sykdommer av forskjellig natur er også en god grunn til at huden i ansiktet er veldig tørr, irritert, skumlet. Slike uregelmessigheter kan og bør bekjempes, men enhver behandling må utføres med sinnet. Dette er den eneste måten å oppnå maksimal effekt ved bruk av visse metoder og metoder for å håndtere hudsykdommer.

Metoder for å bli kvitt tørrhet og peeling på ansiktet

For ikke å la situasjonen gå, er det nødvendig å tenke nøye på hva du skal gjøre hvis en veldig tørr ansiktskode skreller av og samtidig gir mye trøbbel. Det kan være flere løsninger på dette problemet.

 1. Se gjennom metodene dine for å ta vare på epidermal hud. Såpe som du bruker til vask, skal være myk, med en blanding av fuktighetsgivende eller nærende krem.
 2. Etter hver vask skal ansiktet være våt lett med en myk klut. Ikke gni den med et hardt håndkle - det kan forårsake skade på huden.
 3. For rensing anbefales ansiktet å bruke kosmetisk olje basert på sesamfrø. De hjelper ikke bare med behandling av tørr hudskalling, men også for å forhindre denne ubehagelige prosessen.
 4. Krem og andre elementer i kosmetikk bør velges, tatt hensyn til ikke bare hudtype, men også årstiden. I den varme sesongen bør søkes solkrem, og i kulde - fet og nærende. Det vil skape en usynlig film som vil beskytte mot de negative effektene av lave temperaturer.
 5. Hvis ansiktets hud er veldig tørr, skiller det seg veldig godt, leger anbefaler at det smøres med hydrokortison salve. Det er imidlertid nødvendig å sikre at mengden av dette stoffet ikke overstiger 0,5%, ellers kan du bare skade epidermis. Men det er en nyanse som må tas i betraktning: det er mulig å kurere dette middelet i ikke mer enn 2 uker. Det bør brukes en gang om dagen til de områdene i ansiktet hvor huden er for tørr og skiller seg av. Det er ikke nødvendig å behandle sunne områder.

Utmerket hjelp til å takle problemet og midler til alternativ medisin (tradisjonell) medisin. En av dem er vanlig (men alltid frisk) honning. Men det er en tilstand: du bør ikke være allergisk mot den. Ellers skader du deg selv.

Så, hva du skal gjøre, og hvordan du bruker honning, hvis huden er tørr og flak? Først og fremst trenger du litt varmt vann. Det skal ikke være varmt, men bare litt varmt. Løs opp i en teskje honning, som et resultat av hvilken en kremaktig masse skal danne.

Påfør blandingen på problemområdene, som før det skal rengjøres med tonic eller mild skrubbe. En liten nyanse: gni masken i ansiktet for å bli massert.

En slik kosmetisk prosedyre er utmerket hvis huden er irritert, for tørr og flakket. Honning fukter og nærer epidermis, gjør det mer elastisk, styrker lokal immunitet. Etter denne manipulasjonen, bruk en nærende krem ​​på ansiktet.

Fjerning av døde hudceller på ansiktet

Hva å gjøre hvis svært tørr hud stadig faller ned, og dermed gi mye ubehag? Først og fremst må ansiktet renses av døde celler, og først da begynne å utføre visse kosmetiske prosedyrer. For å gjøre dette må ansiktet først dampes godt. Dette kan gjøres med urte-dekoksjoner som har anti-inflammatorisk, beroligende, sårhelende effekt. Derfor bør spesiell preferanse gis for infusjoner eller avkok fra:

 • kamille blomster;
 • calendula blomster;
 • peppermynteblader;
 • urter St. John's wort, etc.

For å rense ansiktet på flakket hud, er det bedre å ikke bruke butikkskrubb. Det er bedre å bruke gommazhi eller scrubs, laget med egne hender fra naturlige ingredienser.

Hell en kvart kopp 150 ml kokende vann og la det brygge i 10-15 minutter. Rør massen, hell den i egghviten, som tidligere er skilt fra eggeplommen. Igjen, bland alt opp og masser på ansiktshuden. Skyll deretter av kosmetikken med varmt vann.

Med samme formål kan du bruke tykk brygget kaffe, fint skivet eple eller agurk. Vanlig hvetebrød kan også brukes som et hjemskrubbe for å rense huden fra døde celler.

I fremtiden, for ikke å tenke på hva du skal gjøre med tørr hud i ansiktet og peeling, bør slike prosedyrer rengjøres med hjemmemedisiner regelmessig. I tillegg må du ikke glemme at etter hver rensing av epidermis er det nødvendig å fukte. Det er mulig i stedet for butikkremmen å gni inn i huden naturlig rømme, krem, grønnsak eller smør. Dermed vil du alltid være sikker på at huden din får svært gunstige stoffer som ikke vil skade det, men tvert imot vil bare gi nytte.

Hvorfor florer huden på ansiktet og tørker?

Mange er interessert i hvorfor huden på ansiktet flager, fordi dette problemet er ganske vanlig blant både kvinner og menn.

Artikkelen vil hjelpe deg å forstå årsakene til at huden tørker, så vel som mulige måter å løse dette problemet på.

Årsaker til peeling

Årsakene til at huden på ansiktet tørker kan ha både ekstern og intern karakter. Dette problemet kan oppstå i alle mennesker, uansett alder eller kjønn.

Men oftest og spesielt sterkt ansikt flager hos personer med tørr hud. Men hos personer av forskjellig kjønn og alder kan årsaken til desquamation også være forskjellig.

For eksempel, hos barn forekommer huden peeling oftest som en reaksjon på en irriterende. Jo yngre barnet, desto mer vil dette problemet manifestere seg - dette skyldes at barns hud, spesielt små, er veldig delikat og mottakelig for eventuelle effekter.

Blant årsakene til tørrhet i ansiktet kan være eksponering for lav eller høy temperatur, mat eller annen form for allergi, osv. Selv delikat hud kan bli skadet, for eksempel ulls skjerf og hatter.

Lignende årsaker kan forårsake peeling hos kvinner, spesielt med svært sensitiv hud.

I tillegg til eksterne naturlige faktorer kan bruken av utgått, upassende eller lavkvalitets kosmetikk, hudens naturlige tørrhet eller mangel på fuktighet, samt mangel på vitaminer og mikroelementer i kroppen på grunn av beriberi eller feil diett, føre til flaking av ansiktet hos kvinner.

Ofte oppstår lignende reaksjoner hos kvinner etter mislykkede kosmetiske prosedyrer.

Menn kan også lide av hudflinging, men vanligvis sjeldnere enn kvinner og barn, siden mannlig hud er merkbart grovere.

Ofte utseendet av tørrhet og irritasjon forårsaket av upassende midler for vasking eller barbering, samt allergier eller andre interne problemer.

I representanter for forskjellige kjønn og aldre kan det forekomme peeling av andre grunner, for eksempel er mange hudrørheter genetisk forårsaket, derfor kan det under ugunstige perioder eller ved funksjonsfeil i kroppen oppstå irritasjon, og peeling kan ikke bare spre seg i ansiktet, men også hele kroppen.

Mange bemerker flakering av huden om vinteren eller varm sommer - dette skyldes eksponering for værforhold: alvorlig frost, direkte sollys, tørr luft, overflødig havsalt, etc.

Hudlesjoner, som sprekker og sår, kan også føre til flak, hvis ikke behandlet i tide.

Profesjonelle behandlinger

Peeling, spesielt hvis huden tørker veldig sterkt, kan forårsake merkbar ubehag, fordi dette problemet ikke bare ødelegger utseendet, men forårsaker også kløe, brennende og andre ubehagelige opplevelser.

Profesjonelle kosmetiske prosedyrer kan bidra til å raskt kvitte seg med problemet.

Det anbefales spesielt å konsultere spesialister som har irritasjon og tørrhet i huden - legen vil ikke bare kunne eliminere ulemper, men også bestemme årsaken, noe som vil bidra til å forhindre gjenopptakelse av desquamation.

For profesjonell behandling brukes ulike metoder - disse kan være både kremer og masker, samt salongprosedyrer, noen få sesjoner som vil bidra til å glemme problemet i lang tid.

Blant faglige rettsmidler er kremer som inneholder hydrokortison særlig effektive - de skal vanligvis brukes innen 2 uker, og gjelder på de skadede områdene.

Dette verktøyet er effektivt, men ikke beregnet for lengre mottak, fordi det er vanedannende hud.

På grunnlag av hydrokortison er det også terapeutiske masker som kan kjøpes på apoteket - de er også ganske effektive metoder for å løse dette problemet.

Også for behandling av overdreven tørrhet i huden, bruk agenter med dexpanthenol, men det er best å velge et bestemt stoff etter å ha konsultert en spesialist.

Kosmetologiske prosedyrer vil ikke være mindre effektive enn spesielle rettsmidler - det finnes flere varianter som kan brukes til å behandle flakket hud:

 • mesoterapi ved bruk av preparater basert på hyaluronsyre;
 • peeling, for eksempel frukt syre peeling;
 • Bio-revitalisering;
 • prosedyrer for å gjenopprette den nødvendige mengden fuktighet i huden.

Den største fordelen med profesjonell behandling er selvsagt at den bare er utpekt etter at årsaken til problemet er fastslått og inkluderer de metodene som er mest effektive i hvert enkelt tilfelle.

Hjemmebehandling

Hvis huden ikke skiller seg for mye og ikke forårsaker mye ubehag, foretrekker de fleste hjemmelagde behandlinger, som i de fleste tilfeller vil være ganske effektive.

Svært ofte blir huden tørr og irritert på grunn av feil omsorg eller upassende kosmetikk. I dette tilfellet er problemet løst ganske enkelt, akkurat nok til å erstatte feil kosmetikk.

Når huden er for tør, hjelper honning vann veldig bra. Det er best å bruke rent vann til vask, fordi vannet fra springen ofte fører til tørr hud.

For å lage en honning rengjøringsmiddel, må du varme honningen slik at den blir væske, og legg den til vannet.

Dette verktøyet myker og fukter huden og, med systematisk bruk, fjerner snarest peeling på ansiktet.

Masker og scrubs mot peeling kan tilberedes hjemme. En av de mest effektive anses som en melkoliven maske. Det fukter huden, gjør den jevn og jevn.

For matlaging betyr det at du må blande en spiseskje havregryn, kokt i melk, med en teskje flytende oppvarmet honning og en teskje olje.

Denne masken gjør ikke bare dyp fuktighet, men fjerner også døde hudpartikler, som raskt gir ut ansiktstonen.

Effektiv for å fjerne kåte partikler og skrubber, som også kan tilberedes hjemme.

Naturlige faste produkter som frø, skillebiter eller kaffegrunn kan brukes som skrubbe. Å til og med tone i ansiktet er nok til å tørke ansiktet deres hver tredje dag.

Denne metoden kan kombineres med bruk av andre metoder for å eliminere tørr hud, for eksempel med en maske av vegetabilske oljer.

For matlaging betyr det at du må legge til honning til vegetabilsk olje (hver ingrediens i en spiseskje).

Peeling Prevention

Slik at problemet ikke vises igjen, er det nok å observere en rekke enkle forhold:

 • bruk spesielle rengjøringsmidler i stedet for såpe, som tørker epidermis sterkt;
 • Ikke tørk ansiktet med et håndkle, spesielt hardt, fordi det kan etterlate mikrotrauma på huden. Det er best å bruke servietter i stedet for håndklær;
 • Beskytt huden med en krem, spesielt før du går ut;
 • velg fuktighetsgivende kosmetikk for tørr hud, samt ikke-alkohol- og lanolinbaserte pleieprodukter som kan føre til dehydrering og allergier.
 • om vinteren er det bedre å i tillegg beskytte ansiktet med et skjerf;
 • Bruk en tilstrekkelig mengde væske, fordi huden begynner å skrelle veldig ofte på grunn av dens mangel;
 • øke forbruket av frisk frukt og grønnsaker, som er en god kilde til fuktighet;
 • luftfuktige luften i rommet. Ofte fremkaller forekomsten av peeling tørr luft. Det kan fuktes ved hjelp av profesjonelt utstyr - en luftfukter, eller uavhengig, som ofte lufter rommet. Du kan også fukte luften med vanlige vannkopper - hvis du setter dem på et varmt batteri, vil fuktigheten begynne å fordampe, mengden i luften vil øke.

Det er mange grunner til at huden på ansiktet flager. Mange opplever desquamation regelmessig - vanligvis flere ganger i året, under ugunstige perioder.

Hvis problemet medfører stor ubehag, vil den beste løsningen være å kontakte en profesjonell skjønnhetspleie, i andre tilfeller kan du takle peeling selv, dette kan gjøres med riktig omsorg og forebyggende tiltak for å forhindre gjenoppretting av problemet.

Hvorfor tørker huden på ansiktet og peeling av

Den som tror at bare tørr hud er dehydrert, er dypt feilaktig. Enhver type hud kan lide av vannmangel. tørrhet problemet kan forstyrre hele året: tørr hud om vinteren frost og sterk vind, våren fungerer som en provokatør beriberi, blir sommeren skyldige for dette problemet trykkende varmen og lang eksponering for solen. Og fra dette er det en følelse av tetthet, peeling, lakk og usunt utseende. Med problemet med tørrhet og flaking bør kvinnen velge spesialpleie og bruke nærende og fuktighetsgivende midler som vil bidra til å forbedre situasjonen.

Daglig pleie er også nødvendig for å holde huden ung så lenge som mulig: når den er dehydrert, begynner aldring og tidlig aldring. På hvordan du skal ta vare på ansiktets hud med et slikt problem, beskriver vi nedenfor.

Årsaker til tørr hud

Eiere av tørr og dehydrert hud merker vanligvis slike medfølgende ubehagelige fenomen som:

 • På steder ser grove områder av dermis ut som tøft papir;
 • På grunn av mangel på fuktighet i nærheten av øynene, begynner et nettverk av rynker å fremstå for tidlig. Det samme skjer med huden i nakken og brystet - det mister sin elastisitet og elastisitet, bretter og rynker vises på den;
 • Konstant følelse av tetthet etter morgen og kveldsvask: den forsvinner ikke til det er fuktighetsgivende eller nærende middel på huden;
 • I tillegg er dermis utsatt for irritasjon og er svært følsom overfor kosmetikk. Make-up i disse tilfellene forbedrer ikke situasjonen, men forverres bare mer.

Årsakene til denne tilstanden til dermis kan variere, alt fra arvelighet og slutter med sykdommer i indre organer.

Oftest blir følgende faktorer provokatører av tørrhet og flaking av huden:

 • Uegnet eller for aggressiv for denne typen hud kosmetikk;
 • Overdreven ultrafiolette stråler, som skjer på grunn av et lengre opphold på solrike dager på gaten eller en solariumhobby;
 • Hyppig svømming i bassenget eller konstant vasking med vann fra springen (det er kjent å inneholde mye klor);
 • Tørr innendørsluft (dette gjelder hovedsakelig for den kalde årstiden);
 • Dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol;
 • Brudd på drikkeregimet (eksperter anbefaler at du drikker minst en og en halv liter rent vann om dagen);
 • Mangel på vitaminer på våren (vitaminmangel);
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • Allergiske reaksjoner.

Dette er hovedårsakene til at problemet med tørr hud kan oppstå. Hvis det er kjent at jentens dermis er dehydrert på grunn av forstyrrelser i indre organer, kan en spesialist hjelpe ved å ordinere medisiner for å behandle sykdommen.

I andre tilfeller er det som regel nok å endre livsstilen din, bli kvitt dårlige vaner, kjøp passende pleieprodukter for din hudtype.

Hvorfor huden på ansiktet flager

Peeling hud kan forårsakes som en reaksjon på endringer i vær og klimatiske forhold. I de fleste tilfeller blir ansiktets dermis overdried på grunn av uønskede effekter av sollys eller frost på den.

I sjeldnere tilfeller kan dette skyldes inntak av medisiner, så vær sikker på å lese instruksjonene før du tar medisinen.

Hvis, i tillegg til peeling og tørr hud, er jenta bekymret for kløe og alvorlig irritasjon, da dette kan være et symptom på en infeksjon, så bør du umiddelbart kontakte en hudlege for å utnevne nødvendig behandling.

Desquamation oppstår ofte som et svar på en allergi: generelt er det en allergi mot dyr eller planter.

Endelig er en av hovedårsakene til et slikt ubehagelig problem bruk av aggressive rensemidler og tap av fuktighet. For eksempel påvirker det dermisvask med vanlig såpe som tørker dermis.

Hobby scrubs også fører til flassing: skrabirovat hud anbefales ikke mer enn en gang i uken, og for å føle den type dermis eller den kalde årstiden, og enda sjeldnere.

Kosmetologer anbefaler å rense ansiktet ditt ved hjelp av myke rengjøringsmidler: disse kan være spesielle mousses, skinn og melk.

Geler og lotioner uten tilsetning av alkohol eller lanolin er også egnet: sammensetningen er svært viktig, så sørg for å studere den før du kjøper en krem ​​eller andre midler.

Vær oppmerksom på tilsetning av oljer og ekstrakter, de er de beste for å hjelpe huden å beholde fuktighet.

Med jevne mellomrom kan du erstatte vanlig vask ved å tørke ansiktet med oliven, kokos eller sesamolje. I dette tilfellet vil oljen ikke bare rense dermis, men også godt fukte og nære den.

Svært tørr ansiktshud, flager av - hva du skal gjøre

1. Først og fremst er det anbefalt å revidere kosthold og drikker regime: mangel på bruk av vann, blir dehydrert hud, og som et resultat, mister sin tone.

2. Derfor må du drikke rent vann minst en og en halv liter per dag, men hvis det er varmt, er det ønskelig å øke mengden vann til to liter.

3. Når det gjelder ernæring, må du inkludere i kosten så mye som mulig av grønnsaker og frukt, slik at kroppen får nok vitaminer. Og fra overdreven bruk av søtt, salt og røkt er det bedre å nekte.

4. Videre, om nødvendig, bør du endre kosmetikk og kremer. Når det gjelder hudpleie, er det viktig å ikke overse bruken av natt- og dagkrem, avhengig av din type dermis. Dagkrem perfekt fuktighet og kan være en god base for sminke, mens nattkrem nærer og beroliger.

5. Etter oppvåkning, er det best å bruke skum eller melk, det er verdt å glemme å vaske med såpe og tørr type dermis.

6. Kranvann inneholder klor, derfor anbefales det å vaske ansiktet med mineralvann eller i det minste filtrert vann.

7. Etter morgenvask og rensing, bør en lett fuktighetskrem eller dagkrem påføres ansiktet.

Hvis peeling er forstyrrende, vil en maske med tykk krem ​​hjelpe.

For å gjøre dette, ta en liten mengde fermentert melkeprodukt og bruk på huden, unngå området rundt øynene.

Etter 10-15 minutter, fjern restene med en bomullspute. Mørk med rømme, et utmerket verktøy.

Ikke glem at tørr hud må fuktes hele dagen. Før du går ut, er det verdt å bruke en ekstra krem ​​med et SPF filter, slik at de ultrafiolette strålene ikke forverrer situasjonen.

Ved sengetid bør huden også rengjøres med geler, kremer eller melk. Da må du ikke glemme å bruke en ansiktskrem av nattypen som vil berolige dermis og vil nærme det under søvnen.

Folk og farmasøytiske preparater

For å opprettholde skjønnhet og helse, samt ytterligere hydrering av huden, bør du regelmessig bruke velprøvde folkemidlene.

Så, velprøvd havremelmaske

For forberedelsene må du ta to spiseskjeer flak, hell kokende vann eller varm melk over dem og la det svulme.

Når det sveller, legg til en teskje honning, samt en teskje av en baseolje (oliven, linfrø, sesam, etc.), bland og applicer på et renset ansikt.

Hold sammensetningen i 10 til 15 minutter, skyll deretter med urteavkok eller mineralvann og bruk et lett ansiktskrem.

En maske med krem ​​og potetmos hjelper også tørr hud i ansiktet.

For forberedelsen må du ta et par spiseskjeer potetmos (helst ung), tilsett 2 ts krem, en teskje linfrø eller olivenolje og en eggeplomme.

Alle komponenter blandes og påføres med et tykt lag på ansiktet. Hold masken i 15 minutter, og fjern overflødig papir med et papirhåndkle og vask med mineralvann.

Du kan også lage en maske fra knust banan i potetmos: i dette tilfellet bør en banan forsiktig knyttes med en gaffel, og en tebåt av naturlig honning og yoghurt uten sukker og tilsetningsstoffer bør legges til det. Rør og rør på rent ansikt. La i 10-15 minutter, vask deretter med urte avkok.

Fra legemidler verdt å ta hensyn til kremen "Losterin"

Det forbedrer tilstanden til huden etter de første applikasjonene. Utmerket bevist i kampen mot flaking og overdreven tørrhet. Den kan brukes både for voksne og barn - det er helt trygt.

I tillegg vurderte mange kvinner og jenter effekten av Lipo Dardia krem: den passer til følsom og tørr epidermis.

På grunn av innholdet i glycerins sammensetning fuktes dehydrert hud perfekt. Samtidig kan den brukes av kvinner og menn i alle aldre. Det er lov å bruke det i stedet for dag eller nattkrem.

Tips og triks

Generelt, slik at huden alltid ser frisk ut og ikke skreller, er det nok å utføre daglig pleie og bruk bare kosmetiske og pleieprodukter av høy kvalitet.

I vintersesongen er det tilrådelig å ikke bruke peeling og scrubs, eller å gjøre det så sjelden som mulig.

Massasje ved hjelp av is kan gjøres, men bare i den varme årstiden, som om vinteren har frosten og vinden en negativ effekt på huden.

Det anbefales ikke å bruke kremer med gelkonstruksjon, da det kan bidra til tette følelser.

Det anbefales heller ikke å lage masker av leire ofte, fordi det tørker huden.

Det er bedre å bruke fuktighetskrem eller hjemmelagde masker basert på oljer (oliven, kokos, fersken), rømme, krem, honning.

Disse produktene er ikke bare naturlige, men også svært effektive i kampen for å bevare skjønnheten og ungdommen i huden din.

Flere Artikler Om Typer Acne