Et slikt fenomen som utslett på hendene, gir vanligvis en person en masse problemer og påvirker kvaliteten på livet hans betydelig. Utslett på huden varierer i struktur og art, samt natur og kilder til forekomsten. Et utslett på fingrene kan dukke opp på grunn av ytre påvirkninger, samt reflektere interne problemer i kroppen.

Det er ikke alltid mulig å etablere uavhengig hva som har forårsaket ubehagelige forandringer i huden, hvorfor det er kløende fingre og palmer, hvorfor akne har dukket opp. Videre, under påvirkning av eksterne faktorer (kontakt med ulike medier og stoffer), blir problemet ofte forverret: utslett kan spre seg videre gjennom kroppen, og risikoen for å feste en sekundær infeksjon øker.

I tillegg avhenger sykdommens etiologi av hvordan man skal behandle hudens manifestasjoner. Kun en erfaren spesialist på grunnlag av diagnostiske data kan korrekt diagnostisere og foreskrive et komplekst terapeutisk tiltak.

Hvilke faktorer kan utløse håndhudsykdommer?

Et utslett på hendene oppstår ofte som følge av eksterne effekter på huden i kontakt med aggressive stoffer, under påvirkning av lave eller høye temperaturer, ultrafiolette stråler, samt mat og narkotikaallergier. I tillegg kan boblene på fingrene og på håndflatene indikere smittsomme sykdommer og lesjoner i indre organer.

Allergi - en av årsakene til utslett

Vannete blærer på fingrene, et utslett på hendene i form av røde prikker, elveblest - alle disse fenomenene kan oppstå som følge av allergiske reaksjoner, hvor årsakene er mangfoldige:

 • kontakt med husholdnings kjemikalier, kosmetikk eller hygieneprodukter, byggematerialer, syntetiske stoffer, metaller;
 • reaksjon på animalske proteiner og plantekomponenter;
 • handling på huden støv, mugg;
 • langvarig kontakt med klorerte vann;
 • systematiske effekter på huden av noen medisinske løsninger;
 • insekt biter;
 • påvirkning av høye eller lave temperaturer.

I tillegg kan ulike utslett på hendens hud oppstå når et allergen kommer inn i kroppen gjennom fordøyelsessystemet og gjennom blodet - som et resultat av mat og narkotikaallergier.

De karakteristiske tegnene på kontaktallergisk dermatitt er ubehagelige og smertefulle forandringer i huden:

 1. Det kommer utslag på hendene i form av bobler fylt med serøst innhold.
 2. Huden i lesjonene svulmer.
 3. Bubblene på fingrene kløe. Om natten blir kløende palmer svært intense.

I tilfelle kontaktdermatitt, har fingrene i huden og mellom dem, håndflatene og håndleddene, først "lider". Utfall kan vises på albuen.

Med atopisk dermatitt, vises røde flekker på albuene. På albuens skur, dannes små vannbobler som kan klø veldig mye. Utsprett på fingrene ser ofte ut som røde små støt som klør og gjør vondt.

Følgende manifestasjoner er karakteristiske for allergisk eksem:

 1. Røde flekker vises på hendene på huden, kløen er i hendene.
 2. Bobler dannes på fingrene, i håndflatene.
 3. Videre åpnes disse vannflatene og danner gråtete flekker av huden.

I tilfelle av tørt eksem bobler hendene ikke på hendene og tørker opp. Huden er flakket, dekket med kløende skorpe og vekter. Det er irritasjon mellom fingrene, tørre hudbrudd, sprekker vises. Kløe i hendene kan bare være smertefullt, spesielt om natten.

En allergi på fingrene, i håndflatene, kan virke som store lyserøde blærer eller små bobler. Disse utslettene kan klø veldig mye. Vevene dekket av utslett svulmer sterkt. Dette er vanligvis manifestert som allergisk urticaria.

Giftig sjokk syndrom er en svært alvorlig form for en allergisk reaksjon eller en smittsom sykdom. Blant de første tegnene på denne patologien kan det være blærer på fingrene, håndflatene og føttene som om det er urtikaria. I tillegg til hud manifestasjoner, er det feber, tarmlidelser, oppkast, nervesystem, alvorlig smerte og mange andre alvorlige symptomer.

For allergiske utslett, er kløe og brenning alltid karakteristiske tegn. Ofte er forskjellige papler, knuter og blærer på fingrene på hendene ledsaget av et sterkt ødem i vevene. Hengene svulmer så mye at det er nesten umulig å utføre handlinger med hendene. Kløepalmer er uutholdelig og fører til riper på huden, og dette kan provosere infeksjonen.

Parasittiske, bakterielle og virusinfeksjoner som årsaker til utslett

Et utslett på hendene kan oppstå på grunn av smittsomme sykdommer eller parasittiske infeksjoner.

Skjønnen av huden med en scabiesmite er også preget av følgende fenomener:

 • bobler dukker opp på huden - disse er stedene der fekket lagde egg;
 • huden klør mellom fingrene, på håndflatene, på albuene;
 • støt ser ut under huden - parasittpassasjer.

Små bobler på fingrene kan dukke opp som følge av virus-, sopp- og bakterieinfeksjoner.

De første symptomene er kløe i hendene, smerter og brennende. Deretter er det vesikler - vann flekker på fingrene. Ofte rammet palmer, tommel og indeksfinger.

Hvis det forekommer små røde prikker på hendene og kløende hender, kan det indikere bakterielle smittsomme sykdommer. Disse patologiene ledsages ofte av symptomer som feber, hodepine og ledsmerter, svakhet. Det er karakteristisk at utslettene spre seg veldig raskt til hele kroppen.

Hvilke interne problemer kan forårsake utslett

Feil i de indre organene og systemene påvirker umiddelbart den menneskelige huden. Huden blir tørr eller for fet, flak, dekket med utslett.

Bobler i hendene kan tyde på:

 • sykdommer i det endokrine systemet, inkludert diabetes mellitus;
 • om metabolske forstyrrelser;
 • patologier av leveren (skrumplever, hepatitt) og tarmen;
 • om blodsykdommer;
 • om helminthiasis;
 • sykdommer i nervesystemet, med stress og følelsesmessig overbelastning;
 • om avitaminose.

Hvordan behandle utslett på hendene

Oftest er utslett et resultat av ulike sykdommer og et symptom på visse patologiske forhold i kroppen. Når noen formasjoner vises på huden, spesielt når de ledsages av en kløe, begynner personen å bekymre seg og forsøke å eliminere de ubehagelige symptomene alene. Det er imidlertid verdt å huske at bare en erfaren lege kan svare på spørsmål om hvorfor kløe og hva som forårsaket utslett, samt foreskrive behandling. I de fleste tilfeller er det umulig å bare fjerne hudutslett uten å benytte seg av komplisert terapi.

Med rettidig behandling blir klinikken undersøkt og gjort en nøyaktig diagnose.

Avhengig av dette vil allergist eller hudlege ordinere riktig behandling:

 1. I tilfelle en allergisk reaksjon, vil spesialisten anbefale å eliminere kontakt med kilden til allergener. Tilordne symptomatisk behandling i form av antihistamin medisiner systemisk og ekstern handling. I noen tilfeller foreskriver legen behandling med hormonelle legemidler.
 2. Antifungal salver og antimykotiske preparater av intern virkning brukes til soppinfeksjoner.
 3. Med skader på hud med skabb, foreskriver legen spesielle "talkers" og salver (svovel, Wilkinson salve), etylenglykol og andre.
 4. Fysioterapi prosedyrer er en effektiv metode for å eliminere ubehagelige symptomer på hudsykdommer (hvis kløe i hender, fingre, eliminere kløe, lindre betennelse og hevelse, regenerere epidermis).
 5. Spesialisten kan ordinere beroligende stoffer, antidepressiva.
 6. Kosthold og vitaminterapi er også essensielle komponenter i et hvilket som helst behandlingsforløp. I tillegg vil spesialisten sterkt anbefale å gi opp dårlige vaner og å revurdere livsstilen.

Håndforebygging og beskyttelse

Mange problemer kan forebygges ved å følge visse forholdsregler:

 1. Hold hendene fra skade. solstråler, vind og kulde.
 2. Alt arbeid med kjemiske og aggressive stoffer skal utføres med hansker.
 3. Følg regler for personlig hygiene, vask hendene med såpe og vann etter å ha besøkt offentlige steder.
 4. Behandle hendene med hypoallergen fuktighetsgivende og nærende produkter.
 5. Spis riktig. Bruk mindre sukker og salt, unngå mattilsetninger, konserveringsmidler, smakforsterkere.
 6. Prøv å unngå stressende situasjoner, overarbeid.

Viktigst, det må huskes at i tilfelle alarmerende symptomer er det nødvendig å søke kvalifisert hjelp, da selvmedisinering er farlig.

Utslett mellom fingrene

Noen ganger kan det forekomme et lite utslett, blister eller tegn på irritasjon mellom fingrene på hendene. Slike problemer oppstår spesielt ved kontakt med aggressive stoffer som er florerende i hygiene og pleieprodukter for møbler, klær og fottøy.

Årsaker til utslett

Årsakene til utslett mellom fingrene er ganske mye. Her er noen av dem:

 • Allergisk dermatitt. Det er et lite utslett som forårsaker kløe. Vanligvis skjer utslett mellom fingrene og på baksiden av håndflatene. Etter en tid begynner utslett å skare. Allergisk dermatitt kan forårsake å spise mat med allergener eller bruk av husholdnings kjemikalier. For eksempel, å vaske klær manuelt uten bruk av vernehansker. Klesvask, blekemidler og blekemidler er ganske aggressive stoffer som irriterer huden og forårsaker skade på beskyttelsesbarrieren i huden på hendene. Noen ganger kan dermatitt skyldes eksponering for kaldt.
 • Dyshidrotisk eksem. Denne sykdommen i huden på hender og føtter, som er preget av det uventede utseendet på et stort antall kløende gjennomsiktige bobler som ligger dypt i huden. Dette er ledsaget av sprengning og peeling av huden.
 • legemiddelreaksjon. Tegn på denne sykdommen kan være: ulike utslett på huden på hendene, rødhet og små sår. Faktisk er denne sykdommen en vanlig allergisk reaksjon på noen substans, medisin eller produkt. Men forskjellen mellom toksidermii og kontaktdermatitt er at allergenet kommer inn i kroppen gjennom blodet og virker fra innsiden. Mens kontaktdermatitt utvikler seg etter hudkontakt med et allergen.
 • Atopisk dermatitt. Dette er en genetisk kronisk hudsykdom. Har en allergisk natur. Atopisk dermatitt opptrer i en alder av flere måneder, og som regel forsvinner med 4 år. Imidlertid er det en mulighet for manifestasjon av denne sykdommen i ungdommen, så vel som hos voksne. Symptomer på denne sykdommen er utslett på barnets hender, kløe og flaking av huden.
 • skabb. Dette er en parasittisk sykdom som oppstår når en person er smittet med en scabies tick. Sykdommen manifesteres av utslett og kløe. Den kvinnelige scabies-myten trenger dypt inn i huden og legger seg der for å legge egg. Scabies kan bli forurenset ved kontakt med en syke person, samt gjennom klær og leker som har blitt brukt av en syke person.
 • candidiasis. Dette er en soppinfeksjon i huden, hvor den såkalte interdigital erosjon utvikler seg. Vanligvis ser de mellom fingrene på hendene. Gjær erosjon forekommer svært ofte hos personer som jobber i vegetabilske baser eller fabrikker for produksjon av konditori.
 • Lupus erythematosus. Et utslett på hendene på denne sykdommen er ledsaget av peeling av huden.
 • psoriasis. Denne sykdommen skyldes funksjonsfeil i de indre organene og systemene. Et utslett med denne sykdommen kan ha det mest varierte utseendet. Liggende på huden på hender og føtter, har utslett utseendet på tørre, røde flekker, litt utragende på overflaten av huden. Topp flekker er vanligvis dekket med grå skalaer. Spots vokser og fusjonerer med hverandre.

Et utslett mellom et barns fingre kan skyldes barndoms sykdommer som kyllingpoks, rubella, impetigo, meslinger, skarlagensfeber og andre. I disse sykdommene dekker utslaget først torso og ansikt på barnet og sprekker da bare til huden på hender og føtter.

Registrer deg med en mykolog

behandling

Hudsykdommer, inkludert føtter og hender, bør behandles under tilsyn av en kvalifisert hudlege. Kun en lege kan foreskrive de nødvendige allergitestene eller laboratorietester for å bestemme årsaken til utslett mellom fingrene og tildele riktig behandling, avhengig av resultatene av undersøkelsen.

For behandling av dermatitt, samt sopp-, virus- og parasittinfeksjoner, bør de fleste legemidler nøye velges.

Uavhengig av årsaken til utslett mellom fingrene og kløen, har tradisjonell behandling noen lignende punkter som bidrar til å redusere ubehagelige symptomer. Denne såkalte symptomatiske behandlingen inkluderer:

 • Mottak av antiallergiske legemidler. Det kan være narkotika som en lokal handling (kremer, salver, sprøyter) og tabletter eller dråper til oral administrasjon.
 • Balansert diett. Ved å eliminere matallergene fra kostholdet ditt, så vel som krydret, fett, kaffe og alkohol, kan du redusere hudens manifestasjoner av sykdommen og kløe.
 • Bruk av hjelpemetoder for tradisjonell medisin, slik som varme bad for hender med tilsetning av kamille eik bark, suksess.

I hvert tilfelle vil valget av behandling avhenge av sykdomsfremkallende middel, dets kurs, tilhørende sykdommer og individuelle egenskaper hos organismen. Bare et rettidig besøk til legen kan bidra til å eliminere årsakene til utslett mellom fingrene og bli kvitt dette problemet for alltid.

Fingerutslett: Årsaker og mulig behandling

Inflammatoriske og smittsomme hudsykdommer er ofte lokalisert på fingrene i form av rødhet, utslett eller blærer. Deres liste er veldig lang. Du kan ikke starte behandlingen uten å vite diagnosen, uten å bestemme årsaken til sykdommen. Derfor, når det oppstår forstyrrende symptomer, bør du umiddelbart kontakte en hudlege.

Et utslett på fingrene og i interdigitalrommene er et symptom på ulike hudsykdommer: allergiske reaksjoner, smittsomme hudsykdommer eller sykdommer i en annen etiologi.

Rash på hendene er svært karakteristisk for allergiske reaksjoner. Det vanligste stoffet, mat, husholdningsallergier og autoimmune lidelser.

Typer av allergiske reaksjoner er også ganske forskjellige:

 • Allergisk kontaktdermatitt er en sykdom som utvikler seg som følge av direkte hudkontakt med et allergen. Årsakene kan være miljøfaktorer (sollys, høye eller lave temperaturer, eksponering for elektrisitet), kjemiske faktorer (eksponering for aggressive kjemikalier), biologiske faktorer (plante pollen, legemiddel injeksjoner).
 • Toxicoderma er en akutt allergisk lesjon i huden, spesielt fingre. Allergenet kommer inn i kroppen ikke ved kontakt, men ved en hematogen rute (gjennom blod). Et utslett på fingrene og håndflatene i form av små kviser spre seg gradvis gjennom kroppen, som går over til slimhinnene.
 • Allergisk urticaria er en annen type reaksjon som ofte har lokalisering på fingrene. Det manifesterer seg i form av kløende utbrudd av en erythemal natur, som ligner en nettleforbrenning.
 • Atopisk dermatitt er en allergi som har en arvelig natur og et relapsing kurs. Barn opp til 4 år er oftere ofre. Det manifesterer seg som en karakteristisk allergisk utslett på fingre, palmer og andre deler av kroppen.

Behandling av allergisk utslett er å identifisere og eliminere allergenet. Avgiftningsterapi utføres ved utnevnelse av antihistaminer og antiinflammatoriske legemidler.

Et utslett på hendene på huden kan skyldes patogene mikroorganismer - virus, bakterier eller sopp. Infeksjon bidrar til kroppens smertefulle tilstand - svekket immunitet, brudd på integriteten til huden.

Infeksiøs dermatitt oppstår som følge av aktiv reproduksjon i kroppen av patogene bakterier, virus og sopp:

 • virussykdommer (rubella, meslinger, herpes);
 • mykoser (soppsykdommer);
 • stafylokokker og streptokokinfeksjoner.

Mange virusinfeksjoner påvirker huden, noe som forårsaker ulike elementer i utslett. De overføres hovedsakelig ved kontakt eller luftbårne dråper. Noen ganger oppstår ikke infeksjonen for øyeblikket, og de første symptomene vises bare med en reduksjon i kroppsresistensen:

 • Measles kjennetegnes av utseende av utslett over hele kroppen. Huden på de berørte områdene klør, etter noen tid begynner å avta.
 • Med røde hunder oppstår en liten rosa utslett, som er lokalisert ikke bare på hendene, men også på andre deler av kroppen. Hun holder på for en stund, og blir så blek.
 • Herpesviruset er ofte lokalisert på fingrene. Denne sykdommen er kronisk. Forverringer erstattes av tilbakekallelser. Mange pasienter kan ikke kvitte seg med dette problemet gjennom livet, behandling er ofte bare symptomatisk. Det består i bruk av antivirale legemidler. Som en lokal terapi brukes tørke og desinfiserende salver.

Mykoser er en vanlig gruppe smittsomme sykdommer som er forårsaket av parasittiske patogene sopp. Mikrotrauma bidrar til infeksjon, slik at sporer kommer inn i kroppen. Den sclera og øvre luftveiene er også involvert i overføring av infeksjonen.

Denne gruppen inkluderer:

 • Mikrosporia eller ringorm er en svært smittsom soppsykdom som er lokalisert på palmer og andre deler av kroppen, så vel som på hodebunnen. Manifisert i form av runde flekker av betent hud som er dekket med skorpe og vekter.
 • Candidiasis er forårsaket av en spesiell type sopp. Det fører til dannelsen av interdigital erosjon hos mennesker med en sykdomssituasjon (ansatte i svømmebassenger og bad). På grunn av sitt yrke må de være i et vått miljø i lang tid.

Staphylokokker og streptokokkinfeksjon forårsaker betennelse i den menneskelige huden. Et tegn på stiftinfeksjon på fingrene og på de periungale ryggene er panaritium.

Infeksjonen kommer fra utsiden under kosmetiske prosedyrer (manikyr). De viktigste symptomene er smertefull rødhet og abscess på infeksjonsstedet. Behandling utføres ved generell og lokal antibiotikabehandling.

Denne sykdommen i huden forårsaket av blodsugende parasitter: insekter og kvaler. Scabies er den vanligste kryssbårne invasjonen. Det er provosert av en spesiell type parasitt - en scabby myte. Når infisert, penetrerer patogenet dypt inn i epidermis for å legge egg.

Sykdommen er preget av kløende utslett i form av vesikler og knuter, lokalisert på håndflatene, fingrene og andre deler av kroppen. Terapi består av foreskrivelse av antiparasitiske midler (svovelsalve) og immunmodulerende legemidler.

Det er mange sykdommer av ikke-smittsom natur, symptomene som også kan være hudirritasjon på fingrene i fingrene.

Eksem på fingrene har en annen opprinnelse, men nesten alltid er det et brudd på immunforsvaret. Betennelse skjer på en finger, og spre seg gradvis til resten. Huden rødmer først, så vises et lite utslett. Det er en sterk kløe. Over tid vil de berørte områdene tørke opp, mørke, begynne å skrelle. Skille mellom ekte, dyshidrotisk, mikrobiell, allergisk og profesjonell eksem. Behandlingen består i å identifisere faktorene som forårsaket sykdommen og deres målrettede eliminering. Behandlingsplanen er valgt av behandlende lege.

Psoriasis er en sykdom med en uklar etiologi. Det representerer en feil i immunsystemet. Sykdommen er svært vanskelig å kurere. Det berørte området er et rødt skalete område, gradvis økende i størrelse og sammenslåing.

Systemisk lupus erythematosus er en sykdom i kroppens immunsystem, og årsaken er heller ikke helt kjent. Indirekte innflytelse av uønskede miljøfaktorer. Det er en gruppe av genetisk disponert for menneskers sykdom. Dens manifestasjoner er forskjellige. Rødhet på fingrene er erstattet av inflammatorisk ødem, lokalisert nær neglene. Deretter komprimeres det berørte området, huden gradvis atrofierer. Sykdommen er manifestert av en forandring i neglens struktur opp til nailrollens atrofi.

Hormonelle endringer i kvinner under graviditet kan forårsake utslett. Graviditet er et stress for kroppen. I noen tilfeller produserer mors kropp antistoffer.

I tillegg økte økrogenproduksjonen i andre halvdel av perioden. Dette påvirker tilstanden til huden. Et utslett på fingrene følger med kvinnen mens hun bærer barnet og går alene på slutten av svangerskapet.

Utslett på fingrene på et barn er svært vanlig. Årsakene kan være forskjellige. De hyppigste av dem er allergiske reaksjoner, diatese, smittsomme og virussykdommer. For å unngå hyppig utslett, er det nødvendig å følge visse regler i omsorgen for babyer:

 • observere barnets diett, introdusere nye typer mat veldig nøye;
 • bruk kun allergivennlige hygieneprodukter (sjampo, såpe, vaskepulver);
 • begrense kontakt med dyr;
 • begrense barnets kommunikasjon med andre barn under karantene.

Tidlig immunisering er svært viktig. Overholdelse av tidsplanen for vaksinasjoner vil beskytte barnet mot mange alvorlige og farlige infeksjoner.

Når utslett oppstår, bør du umiddelbart vise barnet til barnelege, gjennomgå diagnose og starte behandling.

Utslett på og mellom fingrene kan skyldes andre grunner:

 • overdreven svetting av håndflatene;
 • sol-, husholdnings- eller kjemiske forbrenninger;
 • lenge bli ute i kulde uten hansker.

Regler for forebygging av hudutslett er enkle. Du kan ikke fullt ut beskytte deg mot dem, men du kan minimere risikoen for ubehagelige symptomer:

 • bruk gummihansker mens du arbeider med husholdnings kjemikalier;
 • Beskytt hendene med ullhansker i løpet av den kalde årstiden;
 • behandle huden med antiseptiske midler for brudd på integritet - kutt, riper;
 • føre en sunn livsstil;
 • opprettholde immunitet på riktig nivå.

Ingen hudutslett bør ikke overses. En slik reaksjon kan tyde på et alvorlig problem, for løsningen av hvilke presserende tiltak må tas.

Utslett på fingrene

Hvorfor er kløe fingre

Eventuell manifestasjon på huden blir ofte et symptom på en annen sykdom. Hvis fingrene dine klør, er det nødvendig å lete etter grunnårsaken og eliminere den, og ikke å behandle kun eksterne tegn.

Bare kampen mot hovedpatologien eller irritasjonsfaktoren vil bidra til å kvitte seg med alle symptomene på sykdommen. Her er de viktigste grunnene til at det klør mellom fingrene:

 1. Allergisk reaksjon. Dette inkluderer matallergi, kaldt, forårsaket av ytre stimuli.
 2. Dermatologisk patologi. Dette er en av de første alternativene som klør fingrene dine. Hvis du opplever rødhet på huden, føler ubehag på grunn av tørking, sprengning av huden, bør du umiddelbart gå til et møte med en hudlege. De vanligste sykdommene som påvirker huden er urtikaria, nevrodermatitt, scabies, pedikulose, eksem.
 3. Virkningen av eksterne faktorer. Det er flere muligheter for å påvirke miljøet på huden: temperatur, kjemisk, mekanisk. For eksempel opplever noen mennesker kløe i huden når de kommer i kontakt med ull eller syntetiske klær, eller ved å blokkere normal svette, langvarig eksponering for kulde eller varme. Dette gjelder spesielt for personer med sensitiv, tørr hud. Et annet navn er kontaktdermatitt.
 4. Sykdommer i indre organer. Kroppssystemene er sammenkoblet, så hudproblemer kan være et tegn på en sykdom i lymfesystemet, skjoldbruskkjertelen, mage-tarmkanalen, leveren, nyrene.
 5. Psykologisk stress. I lett utrolige, følelsesmessige mennesker kan manifestere symptomer som er forårsaket av imaginære opplevelser, for eksempel scabies av fingrene eller mellom dem.
 6. Medisiner. Kløe blir en av bivirkningene av noen salver. tabletter.

Årsaker til

Små vannaktige pimples har en karakteristisk funksjon - de kan virke og forsvinne spontant.

Oftest er disse utslettene lokalisert på hender, føtter eller ansikt.

Det kan være flere grunner for utseendet på vannaktig akne på hendene. De vanligste er:

 • allergier;
 • forkjølelse;
 • dermatologisk patologi;
 • smittsomme sykdommer;
 • nervøse lidelser;
 • forbrenninger.

allergi

Lys rød, hevet over overflaten av hudflekkene og alvorlig kløe indikerer at det er urticaria.

Allergisk reaksjon i dens manifestasjoner ligner en brenn av nettle, og mottok derfor dette navnet.

Allergene kan være:

 • plante pollen;
 • kjæledyr hår og ned av fugler;
 • husholdnings støv;
 • komponenter av kosmetiske produkter eller kjemikalier til husholdning;
 • syntetiske klær stoffer;
 • solstråler;
 • frost (kald allergi);
 • mat;
 • medikamenter.

Felles forkjølelse

 • Med en kald, vannaktig akne vises ofte på leppene og er en manifestasjon av herpes.
 • Og med aktivering av helvetesild, som forårsaker herpes zoster-viruset, kan det forekomme utslett på fingrene og på ulike deler av kroppen.
 • Det samme viruset, som kommer inn i kroppen av en uinfisert person for første gang, forårsaker vannkopper.

Behandling av herpes på håndflatene eller andre deler av hendene er av stor betydning, fordi sykdommen kan forårsake mange ubehagelige opplevelser og psykisk ubehag. Vesiklene som vises mellom fingrene eller i nærheten av spikerplaten er oftest resultatet av en persons selvinfeksjon.

Den enkle typen humant herpesvirus i den overveiende delen av kliniske tilfeller manifesteres i ansiktet eller leppene. Når du klør sårene, forstyrrer pasienten seg selv ved å overføre infeksjonen fra de berørte områdene av kroppen til sunne, mikrotrauma områder av huden.

Det er kjent at menneskelig infeksjon kan oppstå når som helst. At infeksjonen har skjedd, kan pasienten finne ut etter en lang periode.

Det latente kurset av sykdommen i kroppen er ikke i stand til å identifisere seg med noen symptomer. Bare venter på de gunstigste forholdene, kommer viruset ut.

Ofte begynner pasientene å behandle en utbredt infeksjon på grunn av følgende indikatorer:

 • svekket immunitet;
 • andre smittsomme sykdommer;
 • hyppige erfaringer, nerver, stress;
 • graviditet;
 • klimaendringer;
 • hypotermi;
 • holde en usunn måte.
 • Allergien mellom fingrene på hendene manifesterer seg ofte i nær kontakt med husholdningsrengjøringsprodukter, som inkluderer kjemikalier.
 • I tillegg til de allergiske effektene av kjemiske elementer, genetisk predisponering, negative værforhold (regn, vind, kulde) kan være årsaken til økt følsomhet på hendene.
 • I tillegg kan en stressende situasjon, direkte kontakt med bakken og vannet, overdreven svette, etc. provosere allergiske symptomer.

Årsakene til utslett av vannholdige blærer på hendene er mange, de er delt inn i to typer - ekstern og intern:

Årsaken til et symptom som utslett på barnets hender avhenger av ulike faktorer. Både patogener, kjemikalier, midd og kroppsreaksjoner på allergener kan forårsake utslett.

Det er mange årsaker til rødhet og kløe i huden på hendene og mellom fingrene.

Midlertidig kløe på huden mellom fingrene kan forekomme uten tilsynelatende grunn. Den avtar seg selv og, som regel, ikke krever et besøk til legen.

Noen ganger kløe kan være vedvarende og ledsaget av utslett, rødhet. I dette tilfellet er det nødvendig med en korrekt diagnose av en medisinsk spesialist, etterfulgt av behandling.

Typer av utslett

Hvis det kommer periodisk utslag på fingrene, bør vi snakke om kontaktdermatitt. Det er en form for eksem.

Utslett på hendene, som er dekket med en skorpe, kalles ectima. Antibiotika som cephalixin, lincomycin og t / d brukes til å behandle det. Hvis utslett på hendene skreller av, blir denne sykdommen kalt lupus erythematosus, psoriasis eller kløende dermatitt. For å kvitte seg med denne sykdommen, må du tørke huden med agurk eller eple frisk juice. Du kan også tørke huden med et avkok av geraniumer. Ved behandling av psoriasis ved hjelp av en masse av tørkede kamilleblomster. Den er plassert på de berørte områdene, dekket med bomull, polyetylen, og festet med et bandasje på toppen. Ved behandling av lupus erythematosus brukte antiinflammatoriske legemidler som triamcinolon, naproxen og t / d

I noen patologier ser utslag ut nesten det samme, og bare en lege kan gjøre en nøyaktig diagnose.

I andre tilfeller har pimples særegne egenskaper som kan tyde på utvikling av en bestemt sykdom (for hjelp, et bilde med forklaringer som kan ses og leses online).

Generelt er hudens hud påvirket av følgende typer utslett:

Faktisk er hånd allergier en naturlig respons av menneskekroppen til virkningen av indre eller eksterne stimuli. I de fleste tilfeller kan årsaken til dens utvikling bestemmes av lokalisering og utseende av utslett.

 • Fingerallergi er vanligst hos personer som regelmessig kommer i kontakt med husholdnings kjemikalier. Siden moderne vaskemidler til forskjellige formål inneholder en stor mengde forskjellige sterke stoffer, har problemet med utseendet av utslett på hendene allerede blitt et spørsmål om tid. Videre utvikler en allergisk reaksjon nesten umiddelbart og blir ledsaget av alvorlig kløe, noe som forårsaker riper på utslett og dannelse av sår og sprekker i huden i deres sted. Spesielt ubehag for pasienter er forårsaket av skade på huden i leddene av fingrene, da de forhindrer normal bøyning.
 • Allergier i armer og ben, særlig hos barn, er ofte en reaksjon på overdreven sukkerforbruk, matholdige ingredienser, sitrusfrukter og andre matallergener. Favoritt lokalisering av utslett er albuens og kneleddets hud. En lignende reaksjon oppstår hos voksne når du spiser mat av lav kvalitet.
 • Allergier i hendene kan indikere følsomhet overfor kulde. I slike tilfeller blir huden rød, tørr og smertefull. Symptomene på sykdommen er på mange måter lik tegn på frostbit, og smerte er en av de viktigste kjennetegnene ved kald allergi. Generelt gir utseendet på hendene mye å være ønsket på grunn av at huden ser usunn, tynn og utmattet ut.
 • Stiplede, tungt skjelte utslett kan indikere økt følsomhet for bitt av bier, mygg, hveps, myrer og andre insekter.
 • Allergisk dermatitt utvikler seg vanligvis etter gjentatt og langvarig kontakt med en bestemt substans. Når du er til stede, blir hendene røde og merkbare svulmer, etterfulgt av dannelsen av bobler på fingrene og huden på hendene med fargeløse innhold, som kan fusjonere, sprekke og skare. Prosessen er som regel ledsaget av alvorlig kløe og brenning. Hvis kontakten med allergenet ikke er avbrutt, blir prosessen kronisk, noe som manifesteres ved peeling, komprimering og fortykkelse av huden.

Ulike sykdommer kan være ledsaget av karakteristiske typer utslett, som varierer både i størrelse og farge, form og karakter av overflaten. Også skilles utslag fra hverandre ved nærvær av innhold, for eksempel væske eller pus. Vanlige typer utslett:

 • Vesiklet, representert av bobler, er vanligvis fylt med væske og når 0,5 cm i diameter. Ofte, når det er skadet, vises en våt hud.
 • Makulaen, som ser ut som en flekk, er den delen av huden hvor fargeendringer har skjedd. Men dette utslettet stiger ikke over overflaten av huden. Det kan vises ikke bare på hendene, men også på ansikt, pave og andre områder av huden.
 • En boble (ikke å forveksle med en boble) er 0,5-2 cm i diameter.
 • Blærene har en sfærisk uregelmessig form og ser ut som bobler. Størrelsen på hvalene overstiger 0,5 cm.
 • Pustulen er en abscess som rager over overflaten av huden og er fylt med pus.
 • Et hvitt utslett på hendene kan indikere forekomst av allergisk dermatitt. Den hvite utslett er i utgangspunktet liten og tar opp små områder av huden, og begynner deretter å spre seg gjennom hele kroppen.

Symptomatologi og manifestasjon

Urtikaria på håndflatene hos voksne og andre deler av kroppen er preget av utseende av røde blærer, oftest avrundet med rosa kant langs konturen. Blistere kommer i forskjellige størrelser og stikker litt over huden.

Av det foregående blir det tydelig at en allergi på hendens hud manifesteres:

Symptomer på utslett er ofte ensformige. Når kviser ser ut, blir barnet rastløs og kløe. Det kan være et lite rødt utslett mellom fingre, tær og andre deler av kroppen. Noen ganger øker kroppstemperaturen. Et utslett i et ett år gammelt barn kan føre til tap av matlyst.

Å besøke en lege og diagnostisere lesjoner

Hvis du mistenker urticaria, bør du kontakte en hudlege så snart som mulig. fordi risikoen for alvorlig sykdom er høy: migrering av utslett til andre organer og angioødem.

Selvmedisinering er strengt kontraindisert. Bare en spesialist må foreta en diagnose og foreskrive behandling!

Med absolutt sikkerhet er det umulig å lage en nøyaktig diagnose av "urticaria", fordi det ikke er noen spesifikke tester for å bestemme denne sykdommen.

Pasienten er diagnostisert på grunnlag av det samlede bilde av undersøkelsen: pasientens svar er tatt i betraktning, huden undersøkes, hudprøver for allergener utføres, ytterligere blodprøver utføres for andre sykdommer.

For et klart bilde av sykdommen er det viktig å bestemme årsaken. Du må kanskje undersøkes av flere spesialister: en allergiker, en immunolog, en hudlege, og noen ganger en smal spesialist: en gastroenterolog, en otolaryngolog, en tannlege, en gynekolog.

Hvis årsaken til sykdommen ikke er etablert, kan behandlingen være ineffektiv!

For å finne en tilstrekkelig behandling for babyens hender, trenger barnelege å diagnostisere denne manifestasjonen av sykdommen. Temperaturen måles først.

Etter det kan pasienten bli henvist til en allergiker og en hudlege. Spesialister vil kunne skille sykdommen i utseende.

Deretter tildeles flere tester.

Hvis den allergiske årsaken til utslett på hendene ikke er bekreftet, som også kan være tilstede mellom fingrene, albuene, bena, ansiktet, bunnen, kinnene, magen eller nakken, blir barnet henvist til en infeksjonssjukdomsdoktor.

Først av alt vil spesialisten finne ut av foreldrene om tidspunktet for utseendet på utslettsymptomene, deres mistenkte årsak og de tiltak som er tatt for å eliminere utslett.

Etter en liten pasient er undersøkt. Legen utfører en undersøkelse med en detaljert studie av utseendet og lokaliseringen av lesjoner, som ikke bare er i hendene, men også mellom tær, ansikt, bunn, kne og albuer, kinn og nakke.

Før du besøker en spesialist, anbefales det ikke å bruke løsninger som strålende grønn eller jod for å behandle den berørte huden. Utslett er forskjellig: små og store, røde og hvite. Behandling av utslett med fargestoffer gjør det vanskelig å diagnostisere.

Laboratorietester

Legen kan foreslå å gjennomføre laboratorietester for en liten pasient dersom det er tvil om årsakene til utslett. Ofte er en generell urin og blodprøve foreskrevet. En allergisk reaksjon vil vise tilstedeværelsen av forhøyede eosinofiltall.

I tillegg vil blodtellingen bidra til å eliminere den inflammatoriske prosessen i barnets kropp, som mistenkes av økt kroppstemperatur. Økt kroppstemperatur i en liten pasient kan oppfordre legen til å sende barnet til PCR-diagnostikk.

Noen ganger foreskriver en lege en studie som mikroskopi. Denne analysen vil bekrefte forekomsten av scabies, som også kan manifestere seg i nærvær av utslett på huden på hender, ansikt, nakke, kinn og pave.

behandling

Behandling av neseutslett på hender:

 • Søk etter årsakene til utslett;
 • tar antihistaminer;
 • tar stoffer for å fjerne allergenet fra kroppen, drikker rikelig med vann;
 • behandling av infeksjoner med beroligende midler;
 • urte komprimerer for å lindre hevelse og kløe;
 • slanking;
 • behandling av tilknyttede sykdommer, mot hvilke utslag vises på fingeren av hånden eller håndflaten.

Tabletter og salver for urticaria på hendene

Tabletter kan tas for å lindre kløe. Fexofenadin, Loratadin, Astemizol. De er effektive i denne retningen og forårsaker ikke bivirkninger i form av døsighet.

For å bli kvitt kløe og brenning lokalt, er ikke-hormonelle salver på urticaria egnet: Fenistil, Gestan, Nezulin. De bør forsiktig påføres med et tynt lag uten å gni på lesjonene.

Komprimering kan gjøres med løsninger av mentol, dimedrol, salisylsyre.

Hva å gjøre først og hva å nekte?

Behandling av vannholdige kviser på hendene bør være basert på årsaken til det ubehagelige symptomet.

 • Skabb. Lokal behandling utføres ved bruk av svovelsalve, benzylbenzoatemulsjon, Spregal aerosol.
 • Fungal lesjoner. Terapi innebærer bruk av antifungale midler inne og ute. Valget av et bestemt legemiddel utføres etter å ha etablert typen av patogen.
 • Infeksjon. Behandling av vannkopper, scarlet feber, rubella og andre infeksjoner reduseres til symptomatisk terapi og behandling av huden med antiseptiske løsninger for å lindre kløe og irritasjon.
 • Dyshydrosis. Behandlingen utføres omfattende, inkluderer å ta sedativer, antihistaminer og desensibiliserende stoffer, lokal behandling av lesjoner med antiseptiske løsninger.
 • Allergi. Utnevnt antihistaminer til oral administrasjon, en salve basert på glukokortikosteroider eksternt. Hovedbetingelsen for vellykket behandling er å identifisere allergenet og unngå kontakt med det.
 • Hormonal utslett. Hos ungdommer og gravide forsvinner slike utslett uavhengig etter stabilisering av hormonell bakgrunn, og til dette tidspunktet reduseres behandlingen til grundig rensing og hudpleie. Hvis hormonell svikt er forårsaket av noen sykdom, utføres passende behandling, kan legemidler som påvirker nivået av hormoner i kroppen bli foreskrevet.

Foto: Du kan tegne pus med Vishnevskys salve

Terapeutisk behandling avhenger av sykdomsformen og pasientens aldersgruppe. Ofte er barn i stand til å "vokse" allergier, i motsetning til voksne.

For å oppnå større effekt anbefales det først å identifisere allergenet og begrense kontakten med det. For å bekjempe allergiske manifestasjoner er det mange stoffer.

Disse inkluderer:

 • antihistaminer, som er foreskrevet for å lindre akutte symptomer i tilfelle utslett på hendene klør alvorlig, noe som resulterer i at vannige vesikler er åpne. I dette tilfellet er Tavegil, Suprastin, Diazolin oftest foreskrevet. Disse stoffene hemmer cellene i immunsystemet, som er ansvarlige for aktiviteten av allergiske effekter. Det bør tas i betraktning at den første generasjonen antihistaminer, det er mange bivirkninger;
 • I tillegg kan ekstern behandling med kortikosteroider, som inneholder hormoner, brukes. Derfor har disse legemidlene sterke antiinflammatoriske og antipruritiske effekter. Men det må huskes at kortikosteroider har mange bivirkninger og bør foreskrives svært nøye. De hormonelle preparatene for ekstern bruk inkluderer: Psilo-balsam, Fenistil-gel, Hydrocortison-salve, Fluorkort, etc.
 • Erius, Loratadin, Claritin, Telfast, etc., brukes til oral administrasjon. I tilfelle når vannrike blærer, kløe og betennelse mellom fingrene blir uutholdelige, anbefales det å gjennomføre en kort kurs med bruk av salver: Lokoid, Flutsinar, Lorinden, Triderm, etc.;
 • Allergi behandling er mulig ved hjelp av enterosorbents. Disse stoffene bidrar til å nøytralisere allergisk utslett på hendene, som fremkommer som følge av sensibilisering for allergener. Disse inkluderer Atoxyl, Smecta, Enterosgel, Lifran, Polysorb, Filtrum, aktivert karbon, etc.;
 • svært ofte gir kløe alvorlig riper, noe som resulterer i boblende sprekker og mulig dannelse av et infisert sår. I dette tilfellet innebærer behandlingen at antibiotika utnevnes for rask såring av såroverflaten.

Behandling av allergier mellom fingre på hender krever en integrert tilnærming. Bare i dette tilfellet er det mulig å oppnå et stabilt resultat og forhindre utvikling av komplikasjoner.

Behandlingsretningen avhenger av typen allergi og pasientens alder. Den mest effektive og samtidig vanskelig måte å håndtere allergiske reaksjoner på er å unngå kontakt med allergenet.

Men hvis barn ganske ofte "vokser" deres overfølsomhet overfor visse stoffer, og i fremtiden kan samhandle med dem helt smertefritt, har voksne sjelden slik lykke.

Men det er tider når et barns allergi mot hendene til slutt utvikler seg til bronkial astma. Barn med psykiske problemer og de som ofte kommer i stressende situasjoner, er mest berørt.

Slike pasienter anbefales blant annet å konsultere en psykoterapeut.

For å bekjempe de eksterne manifestasjonene av allergi og fremskynde helbredelsesprosessen, brukes en rekke stoffer og kosmetikk i dag.

For at behandlingen ikke skal være midlertidig, er det nødvendig å behandle ikke symptomene, men årsaken til sykdommen.

Behandling av små vannholdige blærer på hendene avhenger direkte av hvilken sykdom som forårsaket betennelse på fingrene:

 1. Ved nervøs overspenning, sedativer, antihistaminer (diphenhydramin) tas. Legene anbefaler å unngå stressende situasjoner, ha en sunn søvn, gå i frisk luft og et balansert kosthold.
 2. Fungalskader av huden på hendene (mykose) bør ikke forveksles med eksem, det er ofte umulig å visuelt bestemme sykdommen (diagnosen er kun etablert gjennom laboratorietester). Et karakteristisk trekk ved sopp i hendene - tørr og sprukket hud, små blærer vises mellom fingrene og overføres deretter til negleplaten. Behandle med komplekse eksterne antifungale salver eller geler (mykosan, clotrimazol, bifonazol) og antimykotiske preparater for intern bruk.
 3. Ved behandling av smittsomme sykdommer (meslinger, kyllingkopper, urtikaria) er det nødvendig å konsumere tilstrekkelig mengde matvarer som inneholder vitamin C (grønnsaker og frukt) og kalsium (melk), hygiene og mye drikke er nødvendig. Behandling er vanligvis rettet mot å forhindre komplikasjoner.
 4. Scabies, eller skader på huden på fingrene på hendene med scab-myt, er en akutt smittsom sykdom hvor infeksjon oppstår som følge av kroppslig kontakt med en syke person, hans klær, sengetøy. Behandlingen utføres eksternt med bruk av narkotika (bolt) basert på svovel, lindan. Klær, sengetøy, alt som pasienten har vært i kontakt med, må behandles termisk (forsiktig kokt); pasienten må strengt overholde alle hygieniske krav, særlig med hensyn til den daglige bytte av klær og sengetøy.
 5. Ved dyshidrose eller dyshidrotisk eksem (stikkvarme), anbefales det å vaske hendene ofte, tørk dem deretter med etylalkohol, og bruk deretter et kortikosteroid (hydrokortison, lorinden) og et antihistamin (bipanten, elokom, advantan). Kun påføres i henhold til anbefaling fra legen.
 6. Hvis du er allergisk mot fingrene, anbefales det ikke å vaske hendene dine. Omfattende behandling er foreskrevet. Innvendig ta antihistaminer (citrin, tavegil, fenistil, diazolin)

Det må huskes: For utseende av vannholdige blister på hendene, kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp. Selvbehandling er veldig farlig for både pasienten og andre.

Etter diagnostisering av utslett, bør spesialisten foreskrive behandling. For å behandle utslett på hendene, paven, magen og andre områder av en ungs barns hud, må foreldrene ikke gjøre det alene, spesielt hvis barnet har feber.

Behandling av utslett er delt inn i to hovedområder:

 • lindre symptomer som feber og umiddelbar utslett og ubehagelig kløe;
 • behandling av sykdommen som forårsaket utslett.

Kan kreve behandling med antihistaminer, lokale midler, som er salver, kremer, geler som inneholder hormoner. Det er noen ganger nødvendig å behandle utslett med injeksjoner av narkotika eller medikamenter tatt oralt.

Behandling kan omfatte å ta antifungale, antivirale eller antibakterielle midler. Men ikke glem å ta vitaminer som vil bidra til å styrke barnets immunsystem. Og kløe kan behandles med beroligende midler, antiallergiske kjøleregler.

Noen ganger tilbyr legen å behandle utslett på hendene på spesielle UV-lamper, som kan inkluderes i fysioterapi. Strålene av slike enheter kan ødelegge bakterier og eliminere akne.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Salve for kløe på hendene

Lokale rettsmidler brukes ofte til å lindre symptomene. Kløe mellom fingrene er ofte et tegn på en annen sykdom, så bruken av slike medisiner gir bare midlertidig lindring hvis du ikke behandler den underliggende sykdommen.

Hver salve på kløe på hendene inkluderer ytterligere bløtgjøringsmidler, petrolatum, som virker sammen med det viktigste aktive stoffet.

Det anbefales ikke å ta med seg selv, du bør vise utslett til en spesialist og konsultere med ham. Han vil være i stand til å foreskrive tilstrekkelig behandling og foreskrive passende medisiner, vil fortelle deg hvordan du smører de skadede områdene. For å lindre tilstanden kan du bruke narkotika med følgende hovedkomponenter:

 1. Karbolsyre. Dette er et rimelig verktøy, en salve basert på denne komponenten gir midlertidig lindring, reduserer nivået av ubehag når det blir utsatt for direkte sollys, kontakt med insekter, allergener. Kontraindikasjoner inkluderer alder av barn opptil 3 år.
 2. Difenhydramin.
 3. D-panthenol. Dette verktøyet kan brukes til amming, graviditet, og passer også til spedbarn. Hjelper å takle irritasjon, som vises på bakgrunn av reaksjonen på mat, med allergier. Legemidlet inneholder stoffer som reduserer graden av kløe, forbedrer celleregenerering.
 4. Benzocaine.
 5. Mentol. Dette stoffet er en del av mange medisinske salver, bidrar til å gi kjøleeffekt, inneholder ikke hormoner. Hjelper med å redusere kløe, irritasjon på huden, bruk slike salver for atopisk nevrodermatitt, insektbitt. De mest populære stoffene: Boromentol, Menthol olje, Bom Benge.
 6. Betulin. Brukes for kløe på fingrene, inneholder et antihistaminkompleks og inneholder ikke hormoner. Medisiner med denne komponenten er godt egnet for nevrodermatitt, dermatitt, sår, insektbitt og mygg. Det kan ikke brukes til gravide, ammende mødre. Etter påføring, begynner kløe etter bare et minutt å synke.

Hvordan hjemme kan du lindre hudbetennelse

Baking soda - berømt lege i kampen mot hudsykdommer

forebygging

Folk som ofte står overfor problemet med utseendet av vannet pimples på hendene, anbefales å følge en rekke regler.

 1. Soling. Eksponering for ultrafiolett lys forhindrer utseendet av utslett. Men denne anbefalingen er ikke egnet for de som har akne fra soleksponering.
 2. Tenk på livsstilen. Spise riktig (begrense forbruket av røkt mat, søtsaker, fettstoffer og baking), følg drikkeregimet, gi opp dårlige vaner og unngå stress, sørg for riktig hvile.
 3. Eliminere effektene på hendene til husholdnings kjemikalier. Alle jobber rundt i huset, i hagen og i hagen for å trene i hansker.
 4. Å skrelle. Forhindre at forekomst av kviser vil hjelpe peeling med sjø eller salt, men bare når huden er ren og det er ingen utslett.

Selvfølgelig, i noen tilfeller er overholdelse av forebyggende anbefalinger nok til å forhindre at utslett oppstår.

Men hvis de trufne tiltakene ikke hjelper, og utslett fra tid til annen vises, er det bedre å konsultere en lege.

Bare en spesialist vil kunne si nøyaktig hva som gjør vannaktig akne i hendene i et bestemt tilfelle, og med dette i tankene vil du velge det optimale behandlingsregime.

Flere Artikler Om Typer Acne