Et utslett rundt munnen i en voksen kan indikere en funksjonsfeil i kroppen eller en spesifikk sykdom kalt perioral dermatitt.

Foto 1: Årsakene til utslett rundt munnen kan være mange, og for å finne ut hva som forårsaket problemet, er det mulig av naturen av akne og de ekstra symptomene som følger med det. Kilde: flickr (#Shuba #Norka).

Årsaker til utslett

 1. Formasjoner rundt leppene og på haken kan oppstå som en allergisk reaksjon på: kosmetikk; kaldt; dyrehår; tannkrem; hormonholdige legemidler.
 2. Akne rundt leppene kan snakke om problemer med fordøyelsen, nemlig et brudd på arbeidet i hvilken som helst del av tarmen. Dysfunksjon kan i sin tur oppstå på grunn av tilstanden i nervesystemet, langvarig bruk av antibiotika, og på grunn av konstant bruk av skadelig mat.
 3. Formasjoner av akne karakter (inflammerte komedoner, papiller) snakker om blokkering av sebaceous kanaler i huden. Dette skjer når: hormonelle forstyrrelser; stress (huden gir samtidig mer fett); overvekt; endokrine sykdommer; permanent forgiftning av kroppen (alkohol, nikotin, skadelige stoffer).
 4. Hvis utslett rundt munnen ser ut som grupperte små røde pimples, og derfor har dette området en rosa rød farge, da en hudlege kan diagnostisere perioral dermatitt. Symptomene på denne sykdommen, i tillegg til utslett, på et avansert stadium inkluderer kløe og peeling av huden, det endrer farge etter å ha bestått betennelse. Denne sykdommen manifesterer seg gradvis, vanligvis blir huden rundt munnen rød etter å ha spist varme eller krydrede matvarer, hvoretter små utslett begynner å dukke opp. De har et symmetrisk mønster, og etterlater en fri stripe av huden direkte rundt leppene.

Ofte denne sykdommen rammer kvinner, det skyldes:

 • hormonelle lidelser; stress,
 • bruk av hormonelle preparater, kremer, salver;
 • bruk av tannkrem med fluor;
 • sykdommer i kvinnelige kjønnsorganer;
 • kronisk prosess som forekommer i kroppen.

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, oppstår det komplikasjoner som pigmentering av området rundt munnen, utseendet på rynker, og i alvorlige tilfeller kan sykdommen føre til demodikose.

Foto 2: Demodekose utløses av et kryss, som parasiterer talgkjertlene, på ansiktets hud, er smittsomt, men aktiverer også med redusert immunitet og under gunstige forhold. Kilde: flickr (Rosario Arredondo).

Løsning for utslett

Det er umulig å starte behandlingen på egen hånd, du må undersøkes av en hudlege, en gastroenterolog, og du må passere de nødvendige testene for hormonnivåer i blodet.

Som et forebyggende tiltak er det nødvendig å styrke immunforsvaret, overvåke ansiktshygiene, ikke bruk billige kosmetikk, ikke selvmedisinere med hormonelle stoffer.

Foto 3: Riktig kosthold, sunn mat og avvisning av dårlige vaner vil være en god hjelp for å opprettholde kroppens generelle helse. Kilde: Flickr (Janelle).

Perioral akne rundt munnen

Perioral dermatitt er en betennelsessykdom i huden rundt munnen, noe som forårsaker dannelsen av liten akne på haken, i nasolabialene, på nesenes vinger og i spesielt ubehagelige tilfeller på templene, nesebroen, nedre og øvre øyelokk.

Ikke alle eksperter innser at dette er en uavhengig sykdom. Du kan finne forskjellige navn på denne sykdommen: okolotoroi dermatitt, steroidal perioral dermatitt, et spesielt tilfelle av rosacea og noen - kombinere det med seborrheic eller allergisk dermatitt.

I utgangspunktet lider jenter i alderen 18 år og kvinner i barnefylt alder av denne sykdommen. Mye mindre ofte påvirker denne sykdommen menn og barn.

Kausjonsmiddelet til denne sykdommen er fortsatt ukjent.

Årsaker til dermatitt er redusert til en svekkelse av beskyttelsesfunksjonen til huden, under påvirkning av uønskede faktorer, både ekstern og intern.

Hva er perioral akne?

Symmetriske utslett er små knuter som er fylt med væske, står alene eller i grupper av flere stykker som kan suppurate og dermed ligner akne.

Ved perioral dermatitt, har utslett en grov overflate, kløe kan oppstå, kløe, peeling og følelse av tetthet i huden - disse symptomene er forskjellige fra manifestasjoner av akne og rosacea (rosacea).

Rett rundt den røde grensen på leppene (en kant rundt 3-5 mm bred), forblir huden uberørt, noe som er en diagnostisk funksjon som skiller perioral dermatitt fra herpes.

Hvis den riktige diagnosen ikke er gjort i tide og behandlingen ikke er startet riktig, utvikler sykdommen og kan spre seg til nye områder av ansiktets hud, dette vil komplisere situasjonen, i tillegg til hudlege, må du også besøke en øyelege.

Hvorfor vises akne rundt munnen?

Årsakene til utslett rundt munnen er flere:

 • hormonell svikt, sykdommer i reproduktive systemet hos kvinner - den vanligste årsaken;
 • bruk av hormonpreparater som inneholder hydrokortison eller prednison for behandling av andre dermatologiske sykdommer, som eksem, nevrodermatitt og lignende;
 • hormonbasert prevensjonsbruk;
 • bruk av fluorid tannkrem kan forårsake sykdom;
 • Aktiv bruk av rensing og andre kosmetikk, mest av alt, huden lider av tonalkremer;
 • Påvirkningen av ugunstige værforhold, som sterke vind og langvarig direkte ultrafiolett bestråling;
 • allergiske bakterielle effekter av vanlige saprofytter, oppstår når den totale resistansen til organismen minker. (Saprophytes er mikroskopiske kvalster som lever i de øvre lagene i huden vår og spiser på de døde partikler og sebum);
 • sykdommer i fordøyelsessystemet, og immunitet avhenger direkte av tilstanden til dette systemet;
 • Tilstedeværelsen av en kronisk smittsom sykdom;
 • nedsatt immunstatus.

Ofte går perioral dermatitt i behandlingen av andre hudsykdommer på grunn av langvarig bruk av hormonelle salver og kremer. Det virker som en person at denne typen behandling er best, siden disse stoffene raskt lindrer betennelse og kløe.

Og så dannes en ond sirkel! Samtidig prøver de å behandle perioral dermatitt med disse stoffene, og til og med oppnå noe forbedring, men så snart den såkalte behandlingen er stoppet, forverres tilstanden umiddelbart. Av denne grunn er det viktig å bli undersøkt av en hudlege og etablere riktig diagnose.

Under hvilke omstendigheter er det nødvendig å snarest søke hjelp fra en spesialist?

Det er sant at det er alvorlige problemer med indre organer og om problemer i det endokrine systemet.

I utgangspunktet forårsaker denne sykdommen psykisk ubehag, en person opplever konstant stress på grunn av sitt utseende, og dette gir ham mye trøbbel.

Men når selvbehandling ikke gir det forventede resultatet, og sykdommen forverres:

 • sår vises, og sekundær infeksjon går sammen;
 • sykdommen sprer seg til nye områder av huden, utslett vokser og koaleserer;
 • utslett påvirker nedre og øvre øyelokkene, det er fare for oftalmiske sykdommer.

I disse tilfellene, et presserende behov for å kontakte en hudlege og en oftalmolog. Hvis du forsinker besøket til legen, kan du gå glipp av den dyrebare tiden, og behandlingen kan da være lengre enn det kan være med rettidig behandling. Og pigmentet flekker som dannes på utslettstedet, hvis det ikke er herdet i tide, kan føre til ikke mindre problemer enn selve dermatitt.

behandling

Og følg også en diett som utelukker irritasjon av mage og tarm.

Det vil være nødvendig å begrense bruken av: alle sure, krydrede, salte, krydrede matvarer og sterk te, kaffe og alkoholholdige drikker, noe som forårsaker et rush av blod i ansiktet.

Etter å ha bestemt årsaken til sykdommen, vil legen anbefale at du ikke bruker kosmetikk, syntetiske vaskemidler og tannkrem som inneholder fluor. Du må også slutte å bruke hormonelle legemidler til ekstern bruk.

Moderne medisinske metoder for behandling av perioral dermatitt er basert på bruk av tetracyklinantibiotika i tabletter og utad - i form av salver og kremer, med disse antibiotika, ledsaget av preparater som inneholder imidazol (et stoff som påvirker protozoer).

Ved allergisk sensibilisering er det nødvendig å ta antihistaminer, slik som klarin, Erius og lignende.

Det er nødvendig å ta vare på å forbedre immuniteten. Det anbefales å ta vitaminer:

Alle medisiner må utpeke en lege! Kun en spesialist kan, basert på resultatene av undersøkelsen, foreskrive et egnet middel og velge riktig dose.

Selvmedisinering med antibiotika kan forårsake alvorlig skade på kroppen.

Når du bruker kremer og salver som inneholder antibiotika i tetracyklingruppen, er det nødvendig å ta hensyn til fotosensibiliserende (økende lysfølsomhet) effekten av disse legemidlene, og til å bruke SPF 30-60 lysbeskyttende kremer kontinuerlig. Ellers kan vedvarende pigment flekker vises på huden.

Ganske gode resultater vises også ved bruk av fysioterapeutiske prosedyrer. Ved siste behandlingsstadium kan en god effekt oppnås ved bruk av kryomassasje, med kulsyre.

Og for å fjerne edderkoppene som er dannet på lesjonsstedet, kan du ta flere økter av elektrolyse.

Hvis det ikke er mulig å bruke medisiner, kan du vende deg til de populære behandlingsmetodene. For små barn er urteterapi det beste alternativet. Og du kan med hell kombinere begge behandlingsmetoder.

Etter at de første tegnene på perioral dermatitt har dukket opp, er det nødvendig å eliminere betennelser, og dette kan gjøres med lotioner.

Du kan forberede dem fra avkok av streng, lime blomst, kamille og malurt. Det er veldig effektivt å tørke ømme flekker med calendula blomster, St. John's wort herb, celandine og yarrow hver dag.

Du kan bruke urter avkok ikke bare for ekstern bruk, men også å ta dem inne. For dette formål vil en avkok som er laget av roten av elecampane, salvage gress, blomstene fra St. John's wort og kamille (apotek) være svært nyttig. Ta denne buljongen til 1 glass inne, 3 ganger om dagen.

Ved rettidig behandling til en spesialist er behandlingen av perioral dermatitt ikke spesielt vanskelig. Denne sykdommen i seg selv gir ikke noen alvorlige konsekvenser for kroppen. Det er en sjanse til å gjenopprette helt. Bare trenger å vise tålmodighet og utholdenhet. For å følge anbefalingene fra legen og forsøke å følge et sparsomt kosthold. Det antas at tilbakefall ikke kan være redd, det skjer svært sjelden.

Utslipp rundt munnen

Huden rundt munnen er mye tynnere og mykere enn på de fleste deler av kroppen. Det har heller ikke en god fuktighetsgivende funksjon. Et utslett på det kan oppstå på grunn av fysisk skade, tørrhet og intens sollys.

Noen ganger kan utslett spre seg til leppens overflate, men det er visse typer av det som bare påvirker huden og påvirker aldri leppene selv.

I noen mennesker er utslett rundt munnen en kronisk, permanent tilstand, i andre kan det skje ved en tilfeldighet. Her er noen av de vanligste årsakene til tørr hudutslett rundt munnen.

 • Perioral dermatitt
 • Kontakt dermatitt
 • Seborrheisk dermatitt
 • Klimaendringer, leppe slikker og noen medisiner

Vanlige årsaker

La oss diskutere i større detalj årsakene til utslett som kan oppstå hos voksne og barn:

Kontakt dermatitt

Dette er en sykdom som er preget av betennelse ved hudkontakt med allergene eller irriterende. Derfor kan kontaktdermatitt være allergisk når immunsystemet reagerer på et bestemt stoff, eller irritabel - huden er utsatt for kjemikalier. Den første vises i noen timer, og den andre - mye tidligere.

Ser ut som røde plaketter som kan ledsages av kløe og smerte. Ofte skjer denne typen reaksjon med visse kosmetiske produkter, planter (giftig eføy) eller noen hudpleieprodukter.

Atopisk dermatitt

De sier også atopisk eksem. Det er også en hudtilstand der det er irritasjon og betennelse rundt munnen, og utslett på bein, ansikt, knær (vanligvis fra baksiden) og hender kan også oppstå. Utslippet er preget av kløe, rødhet, hevelse, fortykkelse av huden og dannelse av vekter.

Det er flere faktorer som forårsaker dette utslettet rundt munnen, inkludert ekstreme temperaturer, stress og noen kjemikalier. Men til slutten av arten av utseendet av atopisk dermatitt er ikke kjent. Det påvirker vanligvis barn, men med alder kan det noen ganger vedvare.

urtikaria

Denne tilstanden er forårsaket av en allergisk reaksjon på mat, medisiner, stress og noen andre faktorer. Angioødem (angioødem Quincke) - en tilstand som ligner urticaria, men langt mer farlig, med utslett og ødemer, vises også på leppene.

Perioral dermatitt

Denne lidelsen rammer oftest kvinner, og forårsaker utseende av grupper av små røde støt rundt munnen. Det kan spre seg til overleppen, haken og kinnene, noe som gjør disse hudområdene veldig tørre og skumlete.

Folk med fete hudtyper, så vel som de som bruker kosmetiske preparater som inneholder sterke kjemikalier, er litt mer utsatt for denne typen dermatitt.

Relaterte symptomer

Utseende ser utslaget ut som røde støt. Noen ganger kan det være dekket med skalaer og spre seg til området under øynene, pannen og haken. Hillocks kan fylles med pus eller annen væske, på grunn av hvilken de ligner akne (akne).

Du kan også oppleve symptomer som forbrenning eller kløe, spesielt ettersom tilstanden din forverres.

Årsaker hos barn

Årsaker til spedbarnsutslett inkluderer:

Dette er et hudproblem forårsaket av et virus kjent som Coxsackie. I denne sykdommen er utslett ledsaget av feber.

impetigo

Det er en bakteriell infeksjon som forårsaker utslett som består av konvekse røde støt og lysebrune skorper rundt munnen og nesen til et barn.

Smøre mat rundt munnen

Ofte spiser barn mat med mat. Hvis de ikke vaskes i tide, kan det oppstå betennelse, noe som åpner veien til en bakteriell infeksjon.

smokker

På grunn av nappen blir huden rundt munnen av barnet kontinuerlig smurt med spytt, som, som det er kjent, er et utmerket miljø for veksten av bakterier.

siklende

I utgangspunktet gjelder dette problemet babyer. Ved langvarig hudkontakt med spytt kan det forekomme utslett.

Brennende utslett

Denne tilstanden til huden rundt munnen kan forårsake:

Kjemiske brannskader

Kan oppstå når huden kommer i kontakt med sterk kjemikalie, som syrer. En kjemisk brenning kan forårsake rødhet, smerte eller blærer på huden.

herpes

Selv om det forekommer utslett med herpes oftere på leppene (den såkalte "kaldt på leppene") eller på munnhinnene i munnen (oral herpes), kan det også vises på huden rundt munnen. Disse er varme, blåsende små blærer, som til slutt brister og skorpe.

Annet brennende utslipp

 • Allergisk reaksjon
 • Erythema multiforme
 • Vinkel Cheilitis

Utslett før menstruasjon

Det er forbundet med en sjelden hudsykdom kalt autoimmun progesteron dermatitt (APD), som manifesterer syklisk, i henhold til menstruasjonssyklusen. Det antas at denne huden reaksjon på hormonelle forandringer som skjer umiddelbart før menstruasjon.

Når progesteronnivåer stiger i blodet, oppstår en autoimmun respons i form av utslett. Når progesteronnivåer faller, går utslettet bort. Dette gjentas hver syklus.

Kløende utslett rundt munnen

Perioral dermatitt er preget av grupper av kløende og sensitive små røde papiller. Sykdommen kalles så, basert på utslettsområdet. Årsaken til utseendet er ikke kjent. Det er beskrevet mer detaljert i begynnelsen av artikkelen.

behandling

Kontakt dermatitt krever behandling bare hvis alvorlige symptomer er tilstede. Oftest er kortikosteroider foreskrevet som en salve, men i utgangspunktet er hele behandlingen å eliminere kontakt med allergenet.

Perioral dermatitt blir behandlet med antibiotika hvis tilstanden ikke forbedrer seg selv etter eliminering av mulige årsaker til utviklingen.

Unngå bruk av nye kosmetiske produkter, samt sterke vaskemidler og rensemidler, alkoholbaserte lotioner eller hudkremer som inneholder steroider.

Hva er årsaken til utslett rundt munnen hos voksne?

Hvis det er røde flekker, pustler, små knuter rundt leppene, på haken, nær nesen, kan det være en ide om matallergi, men i slike tilfeller blir oral dermatitt hovedsakelig diagnostisert.

Dermatitt kan ha mange årsaker, i motsetning til matallergier. Oral dermatitt har også andre navn - steroid dermatitt i ansiktet eller oralt rosacea.

Det er en kronisk hudsykdom, provosert av ulike årsaker, inkludert intoleranse mot visse produkter og patologier av organene i fordøyelsessystemet på grunn av allergiske årsaker. Oral dermatitt er vanlig hos kvinner mellom nitten og førti år. Hos menn og barn er denne sykdommen sjelden.

Oral dermatitt av pasientens generelle tilstand forverres ikke, men åpenbare estetiske ulemper fører til psykiske problemer.

Årsaker til munnutslett hos voksne

Det er kjent at dermatittbasen ofte er allergi mot narkotika, spesielt kortikosteroid og hormonelle salver, og de er ofte foreskrevet for allergiske hudreaksjoner, inkludert allergi i ansiktet. Ofte fremkaller gastrointestinale sykdommer en matfaktor, og for kvinner er kosmetikk og vaskemidler også en vanlig årsak til dermatitt.

Utslett rundt munnen hos voksne kan oppstå fra ultrafiolett stråling, hormonal justering og endokrine sykdommer, dysfunksjon i det autonome nervesystemet og stress, sykdommer som reduserer immunitet i et fuktig og varmt klima.

Symptomer på oral dermatitt

Symptomer på oral dermatitt vises gradvis, og området rundt munnen begynner å bli rødt bare når man spiser krydret og varm mat og etter at et måltid snart kan passere seg selv. Videre utvikler sykdommen til en mer vedvarende hyperemi, mot hvilken små kviser og knuter dukker opp som ser ut som akne.

Rashes er vanligvis plassert symmetrisk, ofte fusjonere med hverandre, men aldri komme til den røde grensen av leppene, forlater en blek strimmel av sunn hud. I noen tilfeller sprer utslett til området rundt øynene og nesen, på templene, kan det oppstå total skade på ansiktet. I dette tilfellet kløende hud og smerte eller fraværende. Hvis du ikke starter behandling, blir huden i utslettflakene, grove, tykkere, dekket med pigmentspots og rynker.

Når man behandler oral dermatitt, forsøker legene først å utelukke den faktoren som utløste utviklingen av sykdommen. Du bør i det minste midlertidig forlate bruken av fluoride tannkrem, hormonelle salver, vaskemidler og kosmetikk.

Dermatitt blir ofte kombinert med sykdommer i mage-tarmkanalen, så du bør umiddelbart bytte til et sparsomt kosthold, som legen bør anbefale. Først av alt bør du utelukke krydret, krydret, salt, røkt produkter, sterk kaffe og te, samt alkohol.

Legemidler til behandling av utslett rundt munnen hos voksne

Medisiner for behandling av utslett rundt munnen hos voksne involverer bruk av antibiotika og stoffer i imidazolgruppen. I tillegg bør du spise vitaminer, og først og fremst askorutin, riboflavin, nikotinsyre, vitamin B6.

Slike fysioterapeutiske prosedyrer som darsonval, kryomassasje, elektrolyse, som gjør det mulig å fjerne pigmentflekker og telangioektasi i munnsone, er også gode for hudgjenoppretting.

I løpet av behandlingen bør ikke gå ut i solen uten verneutstyr, det er bedre å unngå solstråling helt. Det er nødvendig å begrense langvarig opphold i varme rom og avbryte turer til varme land.

For behandling av denne sykdommen anbefales å bruke:

Det er mulig å søke midler bare etter ordre fra legen.

Utslipp rundt munnen

Utslett rundt munnen, egenskaper av sykdommen

Et utslett rundt munnen er en vanlig forekomst som kan manifestere seg i både voksne og barn. I medisin kalles dette fenomenet perioral dermatitt. Denne sykdommen er en dermatologisk sykdom, preget av utslett rundt munnen og forekomst av kviser. Sykdommen kan vises ikke bare nær munnen, men også i den, på himmelen, under nesen. Huden på det berørte området blir grovt over tid, pigmentplettene kan oppstå på stedet for utslett og blærer.

Noen ganger kan det forekomme utslett rundt øynene eller templene. Med denne sykdommen blir det ikke observert spesiell smerte og kløe. Noen pasienter kan imidlertid klage på en liten brennende følelse og litt ubehag. I noen tilfeller har utslettet et purulent innhold, denne tilstanden refereres til som purulent dermatitt. I noen tilfeller er purulent dermatitt alvorlig, ofte er det feber, forverring av pasientens generelle tilstand.

Årsakene til denne tilstanden

Hovedårsakene til ikke-smittsom dermatitt:

 • Allergisk reaksjon. Denne tilstanden er forårsaket av kroppens spesielle følsomhet til en bestemt stimulans. Mest allergisk mot mat, dyr, kosmetikk, etc. Utslett kan oppstå i munnen, på ganen, under nesen og i andre deler av kroppen
 • Kronisk patologi, som er forårsaket av en genetisk faktor. Hun følger en person fra tidlig barndom
 • Stressige situasjoner og overdreven overbelastning, spesielt hos voksne, kan også forårsake utslett og akne, rundt munnen, under nesen, i munnen, i himmelen.
 • Hormonal justering. Ofte gjelder dette ungdomsår, svært ofte forekommer akne og utslett hos unge og kvinner under svangerskapet
 • Også årsaken til utslett er ofte bruk av salve, som inkluderer steroider
 • Ulike kosmetikk og tannkrem er ofte kalt acne provocateurs og utslett i nærheten av munnen.
 • I noen tilfeller kan hormonelle prevensjonsmidler provosere en slik tilstand hos voksne kvinner.

Infeksiøs dermatitt forårsaker:

 • Herpes virus. For det meste vises utslett i nærheten av munnen, under nesen, på leppene. I begynnelsen av sykdomsutviklingen er det kløe, ømhet, svak hevelse
 • Hudlesjon ved subkutan myte - demodikose. Det er utslett på de berørte områdene, huden blir usunn
 • Ulike infeksjoner, som stafylokokker, er også preget av utslett på ansiktet, økt kroppstemperatur kan forekomme, etc.

Munnutslett

Det skjer så at utslett ofte observeres i munnen og på himmelen. Slik utslett kalles stomatitt. Det er flere hovedtyper av stomatitt:

Viral stomatitt kan utvikle seg på grunn av en sykdom som herpes, herpanangin, etc. Forekomst av bakteriell stomatitt i munnen er forbundet med utseendet av stafylokokker eller streptokokker. Med denne sykdommen i munnen er det utslett og flere sår. Også det er økt kroppstemperatur, generell ubehag. Ofte er denne tilstanden dannet mot bakgrunnen av et svekket immunforsvar, akutte luftveissykdommer. Bakteriell stomatitt forårsaker hovedsakelig Candida. Det er utslett i form av gule plakk med en ubehagelig lukt.

Utslett hos barn rundt munnen

Et slikt spørsmål som utslett rundt barnets munn bekymrer mange foreldre. Noen ganger går disse symptomene raskt, men i noen tilfeller krever utslett alvorlig tilnærming og behandling. Hovedårsakene til utslett hos barn i nærheten av munnen er:

 • Allergi. Vanligvis oppstår en allergisk reaksjon hos barn på matvarer og visse typer pacifiers.
 • Enterovirusinfeksjon. Dette er en sykdom som oppstår uten noen spesielle symptomer hos voksne, men barn er ganske vanskelig å tolerere det. Ofte er det høy feber, nedsatt appetitt, svakhet, etc.
 • Hos spedbarn forekommer utslett ofte i løpet av tannkjøttet, der det er rikelig kratt, forårsaker utslett.
 • Et utslett i et barn kan være en reaksjon på vaksinen. I dette tilfellet er det viktig å se en barnelege.
 • Overtredelse av barns personlige hygieneregler kan også føre til en slik tilstand.

Utslett i halsen og på himmelen

Utslett i halsen og på himmelen hos barn og voksne skjer ofte mot bakgrunnen av visse sykdommer i halsen. Slike sykdommer inkluderer: sår hals, influensa, akutt herpetic stomatitt, noen bakterielle infeksjoner.

Imidlertid er et rødt utslett i halsen med bakteriell tonsillitt og faryngitt hos voksne svært sjeldne, men hos barn er dette fenomenet ganske vanlig.

Samtidig er det smerter i halsen, feber og noen ganger hovne lymfeknuter. Noen ganger kan utslett i halsen og himmelen forårsake problemer forbundet med fordøyelseskanalen, en allergisk reaksjon, tuberkulose. Hos voksne blir svampen Candida ofte årsaken til denne tilstanden, men barn påvirkes mye sjeldnere.

I så fall er det nødvendig å konsultere en lege

Søk etter hjelp fra en spesialist er nødvendig i følgende situasjoner:

 • Hvis huden har flere utslett med purulent akne, peeling av huden, økt kroppstemperatur.
 • Når det er fullstendig avvisning av kosmetikk, forbedres tilstanden i løpet av få uker
 • For raskt å eliminere utslett og ubehag.

Utslett behandling

Et utslett rundt munnen gir stor ulempe for pasienten. I tillegg, hvis denne situasjonen ikke er korrigert, kan sykdommen bli forsinket i lang tid. Først av alt må du forlate bruken av kosmetikk og hormonelle kremer. Vask ansiktet med rent vann, uten å bruke såpe eller lotion. Hvis denne metoden ikke hjelper, bør du konsultere en lege.

Narkotika terapi

I de fleste tilfeller er behandling av dermatitt ved behandling av antibiotika i tetracyklin-gruppen. Ved begynnelsen av sykdommen anbefales det å bruke salver og kremer som inneholder antibiotika. I mer avanserte tilfeller brukes piller og injeksjoner. Vanligvis er behandlingen 1-2 uker, og regnes som den mest effektive terapien. Metoder for behandling av utslett rundt munnen hos barn er i stor grad avhengig av årsaken til sykdommen. Hvis sykdommen er forbundet med en allergisk reaksjon, bruk deretter antiallergiske stoffer, med smittsomme sykdommer - antibakterielle midler. Behandlingsforløpet foreskrevet av den behandlende legen!

Det bør huskes at behandling av utslett i nærheten av munnen og på andre deler av kroppen, under ingen omstendigheter skal utføres selvstendig, da dette kan føre til irreversible konsekvenser. Det er viktig å besøke en dermatolog, som vil bidra til å etablere riktig diagnose og foreskrive riktig terapi.

Utslett rundt munnen - oral dermatitt eller matallergi?

Et utslett på ansiktet - er det en manifestasjon av matallergi eller oral dermatitt? Årsaken til matallergi er en, mange av dem har dermatitt, det er ikke bare en allergi i ansiktet. Matfaktor spiller bare en liten rolle. Les mer om dette og andre aspekter av sykdommen - i artikkelen.

Røde flekker, små knuter, pustler på haken, rundt leppene, nær nesen - disse kan være manifestasjoner av matallergi, men oftest diagnostiserer leger oral dermatitt.

Hva er oral dermatitt?

Oral dermatitt, det er også oral rosacea, steroid dermatitt i ansiktet er ikke en allergi; i ansiktet er matallergi i en isolert form ganske sjelden hos voksne. Oral dermatitt er en kronisk hudsykdom som kan ha en rekke årsaker, inkludert matintoleranse og allergier forårsaket av sykdommer i organene i fordøyelsessystemet. Oppstår muntlig dermatitt oftere i det rettferdige kjønn i alderen 19-45 år, svært sjelden hos barn og menn, som tilsynelatende skyldes hormonale egenskaper hos kvinnekroppen. Forresten, derfor er slike utslett på barnets ansikt vanligvis ansett som manifestasjoner av matallergi.

Til tross for at oral dermatitt ikke bryter med pasientens generelle tilstand, blir tilstedeværelsen av en estetisk defekt av huden på ansiktet ofte årsaken til psykiske problemer.

Årsaker til matallergi og oral dermatitt

Mens årsaken til matallergi er faktisk intoleranse mot visse matvarer, kan oral dermatitt skyldes mange faktorer, og det er umulig å si sikkert hva som ble oppfattet. Imidlertid har det vist seg at dermatitt i de fleste tilfeller er basert på allergier mot medisiner, og utbredt forekommer utslett oftest under bruk av hormonale og kortikosteroide salver, vanligvis foreskrevet for hudallergiske reaksjoner, inkludert for ansiktsallergi. Næringsfaktor spiller en rolle i forekomsten og forverring av dermatitt, som et element av provokasjon av gastrointestinale sykdommer. Hos kvinner blir dermatitt ofte forårsaket av kontakt med vaskemidler og bruk av kosmetikk.

Utseendet på utslett i perioralområdet utfordrer:

 • ultrafiolett kur;
 • stress og dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • endokrine lidelser og hormonelle endringer;
 • varmt og fuktig klima
 • akutte og kroniske sykdommer som fører til lav immunitet.

Symptomer på oral dermatitt

I begynnelsen av utviklingen gir ikke oral dermatitt stor bekymring. Rødhet i området rundt munnen skjer bare under mottak av varme og krydrede matvarer
går snart alene. Men når sykdommen utvikler seg, blir hyperemi vedvarende, små knuter og kviser ser ut på bakgrunnen, noe som ligner på akne.

Rashes er vanligvis plassert symmetrisk, ofte fusjonere, men nå aldri den røde grensen av leppene, mellom den og den røde er det alltid en blek strimmel sunn hud.
Noen ganger utslaget sprer seg ikke til nesen, på området rundt øynene, på templene - det er en total skade på ansiktet. Vanligvis i tilfelle oral dermatitt, pasienten bryr seg ikke veldig godt om kløen i huden, og det er ingen smerte.

I mangel av skikkelig behandling begynner huden på utbruddsstedet å skrelle, tykke, grove, blir dekket av rynker og pigmenterte flekker.

Behandling av oral dermatitt

Tradisjonell terapi av oral dermatitt involverer først og fremst utelukkelsen av den faktoren som forårsaket utviklingen av sykdommen. Det anbefales ikke å bruke hormonelle salver, fluor tannkrem, kosmetikk og vaskemidler.

Behovet for å overholde et sparsomt kosthold skyldes den hyppige kombinasjonen av dermatitt med sykdommer i mage-tarmkanalen. Krydret, krydret, salt, røkt, alkohol, sterk te og kaffe er utelatt fra kostholdet.

Medikamentsterapi inneholder reseptbelagte imidazolkonsentrasjoner av medisiner og antibiotika. I tillegg må du ta vitaminer, spesielt askorutin, nikotinsyre, riboflavin, vitamin B6.

I løpet av perioden med hudgjenoppretting, brukes fysioterapeutiske prosedyrer: Kryomassasje, darsonval, elektrolyse, som gjør det mulig å fjerne telangiectasia og pigment flekker i munnområdet.

Under hele behandlingsforløpet er det umulig å dukke opp i solen uten verneutstyr, og det er bedre å unngå solisolasjon i det hele tatt. Lang opphold i varme rom og turer til varme land anbefales ikke.

Årsaker og behandling av utslett rundt munnen hos barn og voksne

Et utslett rundt et barns munn er et ganske vanlig fenomen. Noen ganger er det forårsaket utelukkende ved å suge en sømmer eller rikelig salivasjon når barnet har tenner å kutte gjennom. Men det skjer også at utslett er en ekstern manifestasjon av en virusinfeksjon. Så hvis utslett ikke går bort i løpet av noen få dager eller nye symptomer blir lagt til det, bør du kontakte legen din.

Årsakene til utslett kan være ganske variert. Det er såkalte neonatal utslett. De vises i omtrent en tredjedel av nyfødte. Denne utslett ligner små kviser, men uten pustler. Utseendet skyldes det faktum at naturlige hormonelle endringer forekommer hos barn i denne perioden. Videre kan et utslett på dette tidspunktet ikke bare oppstå rundt munnen, men også på nakken og på øvre rygg. Spesiell behandling i slike tilfeller er ikke foreskrevet. Utslippet vil gå bort av seg selv innen tre måneder. Men denne prosessen kan akselereres ved å sørge for skikkelig hudpleie. Luftbad er viktig. Med et barn må du gå en tur oftere og mindre å pakke den opp. Slike anbefalinger er gitt av den berømte barnevakten Evgeny Komarovsky. Når det gjelder å tørke huden med en svak løsning av kaliumpermanganat, er det alltid fare for overdrevenhet, noe som bare vil forverre situasjonen.

Irritasjonen rundt munnen blir ofte utløst ved å suge en napp eller rikelig salivasjon som oppstår under tennene. Det er spytt som forårsaker en slik hudreaksjon. Reddening oppstår rundt munnen, som ser ut som karakteristiske striper, langs kantene som en skare er tydelig synlig. Til tross for at utslett og irritasjon er forårsaket av naturlige årsaker, bør behandlingen ha spesiell oppmerksomhet, fordi en infeksjon trenger gjennom hudskaden. For å takle dette problemet kan du bruke ekstra hygienetiltak. Etter hver fôring tørk du barnets hud med våtservietter laget for barn og smør med babykrem. På apotek finner du badegeler, som normaliserer tilstanden til huden. Det er ikke nødvendig å gi barnet en pacifier på gata, fordi vind og kulde bare forverrer problemet.

Selv uten en brystvorte i et frost og vind, kan en baby utvikle utslett rundt munnen, spesielt hvis det er økt salivasjon. Derfor, før du går en tur, anbefales det å bruke en spesiell beskyttende krem ​​på ansiktet (den har en mer tett tekstur enn konvensjonelle midler).

Legene sier at utslett på huden rundt munnen har en helt annen opprinnelse: allergisk, medisinsk, viral, immunologisk og til og med psykologisk. Hos barn er dette på grunn av følgende grunner:

 1. 1. Atopisk dermatitt. Det ser vanligvis ikke bare nær munnen, men også på andre deler av kroppen. Det ser ut som røde flekker og bobler med vannholdig innhold som kan fusjonere med hverandre. Gradvis kan det berørte området øke. Over tid ser eksem også ut - dette er en karakteristisk type gråt, kløende skorpe. Det er svært viktig at barnet ikke kammer utslett. Hvis han er ammet, må moren revidere kostholdet og fjerne alle mulige stimuli derfra. For behandling kan du bruke antihistaminer som er tillatt for barn. Dette er dråper og gel av Fenistil som kan brukes fra to måneder.
 2. 2. Parasitiske invasjoner (ormer). I slike tilfeller er et utslett rundt munnen ledsaget av andre symptomer - unormal avføring (vanligvis diaré), kløe i anus, hoste uten sputum, vekttap, hudens hud. Ormer kan dukke opp i en voksen, men hos barn skjer det oftere, fordi selv om hygieneglene blir observert, er det vanskelig å holde styr på et barn som tinker i sandkassen eller spiller med dyr. I slike tilfeller, etter undersøkelsen, er anthelmintiske legemidler foreskrevet (Levamisole eller Sanoxal), enterosorbenter for fjerning av toksiner som akkumuleres i løpet av ormene. For å gjenopprette funksjonene i fordøyelseskanalens organer, ta enzympreparater (Mezim). For å gjenopprette mikroflora - Linex. En viktig rolle er spilt av vitaminkomplekser.
 3. 3. Matallergi. Det skjer ofte med introduksjon av nye produkter. Små barn kan lider av kumelksproteinallergi. Ofte krever dette ikke spesiell behandling. Det er bare nødvendig å utelukke allergenet. Fra menyen, fjern alle produkter som kan forårsake allergiske reaksjoner. Disse er jordbær, røde grønnsaker og frukt, sitrusfrukter, sjokolade etc.

Før du begynner å ta noen medisiner, må du konsultere legen din.

Hvorfor har voksne og barn utslett rundt munnen deres?

1 Forutsetninger for utvikling av sykdommen

Utslett, som består av små kviser, gir en person betydelig ubehag i form av en liten kløe og brennende. Det som er mest ubehagelig er at denne sykdommen er preget av sin varighet, og noen ganger inneholder utslettet pus. I denne forbindelse stiger pasientens kroppstemperatur og generell ulempe manifesterer seg. Purulent dermatitt, til tross for det alvorlige kurset, har en ikke-smittsom natur og oppstår av forskjellige årsaker:

 1. Eventuelt irriterende allergen kan forårsake slike tegn: En allergi utløses av både mat og kosmetikk, insektsbitt og dyrkontakt.
 2. En vanlig årsak er en ustabil følelsesmessig tilstand av en person, konstant stressende situasjoner, fysisk overbelastning.
 3. Noen ganger er utviklingen av sykdommen på grunn av arvelig disposisjon, og dermatitt ledsager den gjennom livet, fra barndommen.
 4. Hos ungdommer i ungdomsår og gravide er dette fenomenet direkte relatert til hormonelle forandringer i kroppen.
 5. Det riktige valget av kosmetiske og hygieniske midler er av stor betydning - allergien forårsaket av dem blir raskt til mer alvorlige komplikasjoner.
 6. Hos voksne kvinner oppstår dermatologisk sykdom med langvarige hormonelle orale prevensiver, denne situasjonen gjelder også for eksterne medisiner som inneholder steroider.

Imidlertid kan sykdommen skyldes penetrering av patogene bakterier, og så er det smittsom dermatitt.

Han er i stand til å provosere subkutane kvalster. Demodecosis påvirker vanligvis jevn hud og hodebunn. Symptomer kan være unaturlig hudfarge, kløe og utslett.

Et annet årsaksmiddel er herpesviruset. Sykdommen utvikler seg så raskt, manifestert i sårhet og hevelse i huden rundt munnen og nesen.

Staphylococcus er en pyogen mikroorganisme som også kan være årsaken til en ubehagelig sykdom.

2 Hoved symptomer på dermatitt

Perioral dermatitt er vanskelig å forveksle med noen annen sykdom, da den har karakteristiske trekk:

 • dette er betennelse i form av kviser, ofte fusjonere til flekker, ledsaget av irritasjon;
 • kviser er av forskjellige former, de kan fylles med pus og vannaktig væske;
 • prosessen forverres av kløe, mild smerte, hyperemi;
 • Når betennelsen sanker, blir huden grov og flager på stedet av de syke områdene i form av vekt, tørker opp og faller bort i løpet av uken.

Det bør tas hensyn til det faktum at når en persons immunitet er redusert, kan sykdomsprogresjonen forsinkes og fortsette i lang tid, og gi vei til remisjon og komplikasjoner. Feil diett, dårlige vaner, samt vitaminmangel vil hindre utvinning, spesielt hvis pasienten ikke tar noen terapeutiske tiltak og gjør at prosessen kan ta sin kurs.

Derfor er det ønskelig å kontakte en hudlege umiddelbart. I tillegg kan utslett, uansett hva som forårsaket dem - en allergi eller annen årsak - være tegn på alvorligere sykdommer. Noen ganger kan dette indikere problemer i fordøyelseskanalen og indre organer, inkludert intestinal candidiasis.

3 Metoder for behandling av utslett

De første symptomene i form av utslett bør varsle pasienten. Hvis det er flere irritasjoner i huden med akne og kløe, er det nødvendig med en lege hjelp, for ikke å nevne en økning i temperaturen. Hvis det er en avvisning av kosmetikk, men staten endres ikke, dette er en annen grunn til å konsultere en lege. Det er best å umiddelbart kontakte en endokrinolog og en hudlege.

Omfattende behandling er den mest korrekte tilnærmingen til denne sykdommen:

 • Medikamentsterapi inkluderer å ta antibakterielle, antifungale stoffer og vitamin-hjelpemidler;
 • fra et stort antall fysioterapeutiske prosedyrer, foreskrives elektrolyse - redoks prosessen med deltakelse av elektrisitet, vekselstrøm elektroterapi, spesiell massasje ved bruk av flytende nitrogen;
 • du bør overgi hormonelle midler til forskjellige retninger, kosmetikk og tannkrem med fluor, da de er en irriterende faktor;
 • i daglige måltider bør ikke spise røkt kjøtt, fett kjøtt, søtt melprodukter, alkoholholdige og karbonatiserte drikker;
 • Det er også ønskelig å gi opp den dårlige vane med å røyke.

For ekstern bruk, anbefales salver, som inkluderer antibiotika. I tilfelle en alvorlig tilstand kan sterke legemidler i tablett og injiserbar form foreskrives for pasienten. Hvis årsaken til de smertefulle manifestasjonene er allergi, er allergifrie stoffer foreskrevet.

Når alle anbefalte anbefalinger er oppfylt, tar behandlingsvarigheten fra 7 til 14 dager. Men hvis dermatitt er i en avansert fase, vil det ta mye lenger tid.

Når det gjelder selvdiagnose og behandling, kan dette føre til en komplikasjon av en dermatologisk sykdom, til og med irreversible forandringer i hudstrukturen. I tillegg kan dermatitt hos barn alltid forveksles med et plutselig eksantem, siden symptomene deres er svært like. Men bare en lege kan opprette den riktige diagnosen og justere den tillatte dosen av antibiotika i samsvar med en individuell tilnærming til egenskapene til organismen til hver pasient.

Årsaker og behandling av utslett rundt munnen hos barn og voksne

Et utslett rundt et barns munn er et ganske vanlig fenomen. Noen ganger er det forårsaket utelukkende ved å suge en sømmer eller rikelig salivasjon når barnet har tenner å kutte gjennom. Men det skjer også at utslett er en ekstern manifestasjon av en virusinfeksjon. Så hvis utslett ikke går bort i løpet av noen få dager eller nye symptomer blir lagt til det, bør du kontakte legen din.

Årsakene til utslett kan være ganske variert. Det er såkalte neonatal utslett. De vises i omtrent en tredjedel av nyfødte. Denne utslett ligner små kviser, men uten pustler. Utseendet skyldes det faktum at naturlige hormonelle endringer forekommer hos barn i denne perioden. Videre kan et utslett på dette tidspunktet ikke bare oppstå rundt munnen, men også på nakken og på øvre rygg. Spesiell behandling i slike tilfeller er ikke foreskrevet. Utslippet vil gå bort av seg selv innen tre måneder. Men denne prosessen kan akselereres ved å sørge for skikkelig hudpleie. Luftbad er viktig. Med et barn må du gå en tur oftere og mindre å pakke den opp. Slike anbefalinger er gitt av den berømte barnevakten Evgeny Komarovsky. Når det gjelder å tørke huden med en svak løsning av kaliumpermanganat, er det alltid fare for overdrevenhet, noe som bare vil forverre situasjonen.

Irritasjonen rundt munnen blir ofte utløst ved å suge en napp eller rikelig salivasjon som oppstår under tennene. Det er spytt som forårsaker en slik hudreaksjon. Reddening oppstår rundt munnen, som ser ut som karakteristiske striper, langs kantene som en skare er tydelig synlig. Til tross for at utslett og irritasjon er forårsaket av naturlige årsaker, bør behandlingen ha spesiell oppmerksomhet, fordi en infeksjon trenger gjennom hudskaden. For å takle dette problemet kan du bruke ekstra hygienetiltak. Etter hver fôring tørk du barnets hud med våtservietter laget for barn og smør med babykrem. På apotek finner du badegeler, som normaliserer tilstanden til huden. Det er ikke nødvendig å gi barnet en pacifier på gata, fordi vind og kulde bare forverrer problemet.

Selv uten en brystvorte i et frost og vind, kan en baby utvikle utslett rundt munnen, spesielt hvis det er økt salivasjon. Derfor, før du går en tur, anbefales det å bruke en spesiell beskyttende krem ​​på ansiktet (den har en mer tett tekstur enn konvensjonelle midler).

Legene sier at utslett på huden rundt munnen har en helt annen opprinnelse: allergisk, medisinsk, viral, immunologisk og til og med psykologisk. Hos barn er dette på grunn av følgende grunner:

 1. 1. Atopisk dermatitt. Det ser vanligvis ikke bare nær munnen, men også på andre deler av kroppen. Det ser ut som røde flekker og bobler med vannholdig innhold som kan fusjonere med hverandre. Gradvis kan det berørte området øke. Over tid ser eksem også ut - dette er en karakteristisk type gråt, kløende skorpe. Det er svært viktig at barnet ikke kammer utslett. Hvis han er ammet, må moren revidere kostholdet og fjerne alle mulige stimuli derfra. For behandling kan du bruke antihistaminer som er tillatt for barn. Dette er dråper og gel av Fenistil som kan brukes fra to måneder.
 2. 2. Parasitiske invasjoner (ormer). I slike tilfeller er et utslett rundt munnen ledsaget av andre symptomer - unormal avføring (vanligvis diaré), kløe i anus, hoste uten sputum, vekttap, hudens hud. Ormer kan dukke opp i en voksen, men hos barn skjer det oftere, fordi selv om hygieneglene blir observert, er det vanskelig å holde styr på et barn som tinker i sandkassen eller spiller med dyr. I slike tilfeller, etter undersøkelsen, er anthelmintiske legemidler foreskrevet (Levamisole eller Sanoxal), enterosorbenter for fjerning av toksiner som akkumuleres i løpet av ormene. For å gjenopprette funksjonene i fordøyelseskanalens organer, ta enzympreparater (Mezim). For å gjenopprette mikroflora - Linex. En viktig rolle er spilt av vitaminkomplekser.
 3. 3. Matallergi. Det skjer ofte med introduksjon av nye produkter. Små barn kan lider av kumelksproteinallergi. Ofte krever dette ikke spesiell behandling. Det er bare nødvendig å utelukke allergenet. Fra menyen, fjern alle produkter som kan forårsake allergiske reaksjoner. Disse er jordbær, røde grønnsaker og frukt, sitrusfrukter, sjokolade etc.

Før du begynner å ta noen medisiner, må du konsultere legen din.

Årsaker til utseende og behandling av utslett og pimples i barnets munn, bilder av røde flekker og irritasjon rundt leppene med forklaringer

Røde kviser og utslett rundt barnets munn ser ikke bare ujevne ut, men forårsaker også ubehag for en liten pasient og kan tyde på utvikling av patologiske prosesser i kroppen. Hva er de vanligste årsakene til rødhet og utslett rundt munnen hos barn, hva skal jeg gjøre hvis utslett vises i barnets munn - la oss sortere det sammen.

Årsakene til utslett rundt et barns munn

tenner

Irritasjon og røde kviser rundt babyens munn forekommer ofte under tennene. Når et barn er tann, blir salivasjon særlig intens. Spytt løper ned i haken, huden på dette området er konstant fuktig, og over tid ser du pimples, dekket med skorpe. Fenomenet krever ikke generell terapi - bare hygiene og behandling med eksterne midler.

Allergisk reaksjon

Hvis alle tennene i et barn allerede er vokst og det ikke er rikelig med kull, kan et utslett og akne i nærheten av munnen være et tegn på en allergisk reaksjon. Allergier følger vanligvis ikke bare med akne, men også ved rennende nese, tåre og nesestopp. En allergisk utslett oppstår plutselig - når det samhandler med et allergen (allergier kan manifestere sig på hygieneprodukter, mat, pollen, etc.).

Feil hygiene

Barn forsømmer ofte de enkle hygieneregler som er årsaken til utviklingen av mange patologiske prosesser. Hvis et barn trekker skitne hender i munnen eller tørker leppene sine uten å forlate lekeplassen, og glemmer å vaske pennene ved retur hjem, er det fare for å sette smuss i mikrotraumatisk hudskade. Deretter vil små røde pimples ikke holde deg venter.

Smittsomme sykdommer

Sykdommer av smittsom opprinnelse i førskolebarn blir ofte ledsaget av hudsymptomer. Rødlige pimples i ansiktet - en av de mest utprøvde symptomene på enterovirusinfeksjon. Imidlertid er bare utslett ikke en indikasjon på et virus. Infeksjonssykdommer i viral etiologi følger ofte med fordøyelsessykdommer, magesår på munnhulen i munnhulen, utslett på palmer (se bilde).

Et annet symptom som vil hjelpe raskt og nesten nøyaktig å diagnostisere en virusinfeksjon hos en pasient er en økning i kroppstemperaturen. Hvis et barn har feber og flekker / kviser ser på kroppen, er det ikke nødvendig å lete etter flere grunner. Utslett vil passere seg selv etter at den underliggende sykdommen er kurert.

Orminfeksjon

Infeksjon av et barns kropp med parasitter, for eksempel ormer, kan også manifestere seg gjennom et slikt symptom som rødaktige utslett i ansiktet. Det er vanskelig å bestemme helminthisk invasjon ved indirekte tegn. Den eneste pålitelige måten er å lage tester, inkludert en blodprøve for eosinofilnivå. Hvis prisene økes, oppstår infeksjon med parasitter.

Hudssykdommer

Hudsykdommer er per definisjon akkompagnert av forskjellige hudskader. Hvis små røde flekker dukker opp rundt babyens munn, som vokste over flere dager og slått sammen til et rødt sted, lider barnet sannsynligvis av oral dermatitt. Utslettene klør ikke og klør ikke, ser ut som akne. Kan også vises rundt øynene.

Lokal hypotermi

Foreldre møter ofte rød hud på barns ansikt om vinteren. Barnets hud er veldig øm, så alvorlig frost (spesielt i kombinasjon med den krypende isete vinden) kan skade huden og forårsake reaksjon i form av små sår og rosa pimples. Superkoolutbrudd kan forekomme på en eksponert hud.

Fordøyelsesproblemer

Pimples nær munnen, øynene og kinnene, litt som lav, men uten kløe og brennende, indikerer noen ganger problemer i barnets fordøyelsessystem. Hvis en liten pasient periodisk lider av forstoppelse og uregelmessig avføring, og maten ikke er fullstendig fordøyd, har dette en negativ effekt på kroppen og manifesteres ofte gjennom hudsymptomer. Denne grunnen er en av de vanskeligste å bestemme.

Behandlingsmetoder

Basert på testene og undersøkelsene som utføres, vil spesialisten bestemme årsaken til akne og utslett, og foreskrive medisiner som vil bidra til å takle problemet:

 1. Når tannregulering ikke trenger å behandle spesielt. Det er nok å regelmessig fjerne spytt fra haken av barnet med en ren serviett og skyll de berørte områdene med rent kokt vann eller kamilleavkok. Etter at perioden med intensiv utbrudd vil passere (vanligvis faller den i 7-8 måneder), vil problemet forsvinne av seg selv. Hvis utslettene plager babyen, kan du behandle huden med en spesiell krem. For babyer, er vanligvis Bepantin eller Sudokrem anbefalt.
 2. Eliminere allergiske utslett vil vanlige salver ikke fungere. Det er viktig å etablere og nøytralisere allergenet, og for å eliminere symptomene så snart som mulig, vil legen foreskrive et antiallergisk legemiddel (Pimafukort, Edem, Suprastin og t (vi anbefaler å lese: i hvilken alder kan du gi barnet "Suprastin"?). Radevit eller Bepanten kan brukes til å lindre utslett.
 3. Fordøyelsesproblemer krever en integrert tilnærming til behandling. Legen vil hjelpe deg med å velge kosthold, helbredende kremer eller salver (ikke vær redd for å bruke hormonbaserte produkter - de kommer ikke inn i blodet og ikke skader barnet med lokal ekstern bruk), samt medisiner for normalisering av fordøyelsen (barn anbefales vanligvis Creon) (vi anbefaler les: hvordan du tar stoffet "CREON 10.000" barn?).
 4. Med orminfeksjon er den eneste måten å kvitte seg med utslett på, å fjerne parasittene fra kroppen. Med riktig behandling om et par uker, kan du glemme problemet.
 5. Hvis utslett oppstår som følge av lokal hypotermi, vil legen anbefale et middel til ekstern bruk med myknings- og helbredende effekt. Foreldre snakker godt om La Cree's ikke-hormonelle krem, og mange er uunnværlige i førstehjelpsutstyret til barn Bepanten.
 6. Årsakene til oral dermatitt ligner på faktorer som forårsaker allergiske utslett - kontakt med en irritasjon. Sistnevnte kan være uhensiktsmessige hygieniske eller kosmetiske produkter, for eksempel kremer med glukokortikosteroider, tannkrem med meget høyt fluorinnhold, etc. Behandlingsregimet har også mye til felles med taktikken for allergisk utslettsterapi - du må eliminere kontakt med en irriterende og brukbar spesielle midler foreskrevet av legen. I hvert tilfelle er stoffet valgt individuelt, idet man tar hensyn til egenskapene til huden til en bestemt pasient og toleransen av komponentene.

Forebyggende tiltak

Garantert for å hindre utseendet på utslett i ansiktet nær et barns lepper er vanskelig, men overholdelse av noen forebyggende tiltak vil bidra til å opprettholde helse og minimere risikoen for å utvikle ubehagelige hudsymptomer. Barnelege anbefaler at de følger følgende regler:

Flere Artikler Om Typer Acne