Utslett i kvinnens lyske kan indikere tilstedeværelsen av en smittsom lesjon, mulige fysiologiske abnormiteter eller utviklingen av en ondartet neoplasma. Normalt er huden til de kvinnelige kjønnsorganene jevn, så utseendet på utslett og irritasjon bør være en grunn til et øyeblikkelig besøk til legen. For tilsynelatende ufarlig ved første øyekast kan brudd på strukturen, fargen og fyllingen av epidermis skjule alvorlige patologiske prosesser som truer helsen til den kvinnelige kroppen og det normale reproduktive systemets normale funksjon.

Funksjoner av manifestasjonen av forskjellige typer utslett

Utfall i lysken hos kvinner, som regel, vises plutselig. Hudplanter kan variere i natur, størrelse, farge, struktur, etc.

Det er disse typer av inguinal utslett:

 1. Enkel akne - små, væskefylte bobler som ser ut som blister, støt eller knuter som rager over hudflaten;
 2. pustler - utstikkende akne over huden av en væsketetthet av en uklar farge, innenfor hvilken det er et purulent ekssudat;
 3. erytem - konvekse deler av epidermis av rosa eller burgunderhue;
 4. blistere - neoplasmer som skyldes mekanisk irritasjon av huden;
 5. condylomas - inflammatoriske papillære seler av epidermis eller slimhinne;
 6. kronisk ulcerøs utslett på huden og slimhinnene;
 7. noder - tette subkutane neoplasmer;
 8. plakk - flere høyder over huden, med utseende av flekker.

Utslettets natur kan være monoform (inkluderer bare en type utslett) og polyformal (en kombinasjon av to eller flere velmerkerte typer av hudlidelser).

Hvert slag av inguinal utslett kan være et symptom på individuelle patologier eller signalbrudd på personlig hygiene, bruk av sengetøy laget av syntetiske materialer, bruk av aggressive rensende og omsorgsfulle kosmetikk eller feil depilering. Å identifisere årsaken, provoserte utseendet av utslett i lysken av kvinner og foreskrive effektive måter å eliminere det kan bare være en lege.

Utslett i utviklingen av sykdommer eller kjønnsinfeksjoner

Hvis en kvinne overvåker hudens renhet i den intime sonen, utfører de nødvendige omsorgsprosedyrene i tide og regelmessig, bruker trygge måter å fjerne uønsket hår, foretrekker sengetøy laget av naturlige "pustende" materialer, kan utseendet på utslett i lyskeområdet indikere ulike patologiske forstyrrelser i kroppens normale funksjon.

Dannelsen av hudtumorer på bakgrunn av veneriske sykdommer

Et utslett i lysken hos kvinner kan være et symptom på slike seksuelt overførbare sykdommer:

 • Candidiasis (thrush). Under påvirkning av veksten av organismen patogene sykdommen - gjær sopp slekten Candida, betennelse av vaginalslimhinnen. Utseendet av slike symptomer som trost utvalg koagulert sur lukt, vesentlig kløe og smerte under samleie eller vannlating, kan ledsages av dannelsen av en kløende utslett på pol.gubah som røde flekker av forskjellig størrelse, belagt hvitaktig hinne.
 • Pediculosis. Infeksjon med pubic lice forekommer på tidspunktet for samleie med en bærer av parasitter. Symptomene på sykdommen kan forekomme i perioden fra to uker til en måned etter kontaktoverføringen av sykdomsfremkallende middel. Det er en merkbar kløe av stadig økende intensitet, i stedet for biter blå eller rødaktige flekker av middels størrelse er dannet, provokerende skrape av de intime områdene som er berørt av hode lus.
 • Smittsom mollusk. Det viktigste symptomet ved patologi er utseendet i lyskenområdet av enkle eller flere noduler med rosa farge med en jevn overflate. Hvis du trykker på en pimple, skiller en hvit, ostaktig ekssudat ut uten å følge smerte.
 • Syfilis. Etter to til fire måneder fra datoen for Treponema infeksjon, kan vise symptomer på sekundær syfilis i form av økt betennelse og inguinale lymfeknuter og dannelse av papulært syphilide - faste knuter i rødt med glinsende og glatt overflate. Etter hvert som elementene i utslettet tørker opp, blir kantene pakket inn i en slags krage. Du kan også få syfilitisk sjanker - dypt smertefritt sår av liten størrelse med flat bunn, skinnende overflate og tykke kanter.
 • Genital herpes. Neoplasmene som oppstår på huden i det intime området i form av flere grupperte bobler av forskjellige størrelser, fylt med klare eller gjørmete med blodplettvæske, indikerer manifestasjonen av et virus av enkle kjønnsherpes. Ikke bare bobler vises på kjønnsleppene, men også alvorlig kløe og ømhet i lesjonens område.

Uansett symptomene, er det viktigste å konsultere en lege i tide for ikke å forverre situasjonen din.

Foto av et lyskeutslett hos kvinner

Utslett som en manifestasjon av ikke-venereal patologi

Slike sykdommer av ikke-venereal karakter kan provosere dannelsen av hudutslett:

 1. Instruktiv epidermus. På grunn av nederlaget på huden av svampen Epidermophyton floccosum, er det utseendet på røde flekker i lysken og innsiden av lårene. Overflaten av lesjonen er ødelagt, det er hvit blomstring. I hvert andre tilfelle observeres peeling på den pubic delen.
 2. Skabb. Med utviklingen av scabies - en smittsom hudsykdom, hvor den forårsakende agensen er en scabies-myt, er det alvorlig kløe og små utslett, som har form av kanaler opp til 3 mm lange med små prikker i endene. Ticks beveger seg gjennom disse kanalene og larver legges i dem.
 3. Kontakt allergisk dermatitt. Det er ofte kløende røde pimples med karakteristisk puffiness på grunn av irritasjon av huden med aggressive kosmetikk, smøring av latexkondomer, smøremidler, syntetiske stoffer av undertøy eller medisinering.
 4. Psoriasis. Hvis det vises rosa eller kjøttfarget plakk i kjønnsområdet, med klare kanter og en svakt overflate, kan vi snakke om å utvikle psoriasis. Utseendet til et slikt utslett er ofte ledsaget av kløe, men fraværet er ikke en eksklusiv faktor for å diagnostisere psoriasis.
 5. Oncologic prosessen Tilgjengelighet av langsiktig helbredelse av sår og erosjoner, kan deformasjon av reproduktive organer og vev aktivt voksende forekomsten av pigmentflekker tyde på utvikling av hudkreft. Melanom på huden ser mørkebrune eller svarte flekker, raskt økende i størrelse. Manifestasjoner av squamouscellekarcinom er smertefri erosjon, karakterisert ved fusjon og perifer vekst.

Når utslett vises i lysken til kvinner, selv om utslett ikke forårsaker ubehag og smerte, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Tidlig diagnose og riktig behandling vil ikke bare eliminere den patogene effekten av irritanter, men også beskytte kroppen mot utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Utslett i lysken og underlivet

Legene identifiserer en rekke grunner, på grunn av at det er utslett på magen i en voksen og et barn. Noen av dem er relatert til faktorer som virker fra utsiden på kroppen, andre er sykdommer.

Eventuelle hudproblemer signaliserer sviktet i kroppssystemene. Du bør nøye gjøre deg kjent med alle slags grunner og provoserende faktorer for å beskytte deg selv og ditt barn mot ubehag.

Hovedårsak

De fleste tilfeller der det er liten utslett på magen hos en voksen, manifesteres på grunn av den provoserte økte reproduksjonen av patogen soppmikroflora.

Følgende typer patogener kan provosere ubehag i magen eller på kroppen overalt, så vel som i det intime området:

Ovennevnte patogener er en bestanddel av den normale sammensetningen av menneskelig mikroflora, de er lett å overføre, gjenstår på personlige eiendeler og hygieneforsyninger.

Det kan overføres hvis du bærer andres klær eller sover på andres seng. Mange av disse mikroorganismer utfører sine levebrød på den menneskelige huden, men forårsaker ikke skade, siden deres antall styres av immunsystemet.

Hvis immunforsvarets beskyttende funksjoner svekkes, så aktiveres den vitaliteten av patogener, deres reproduksjon, som senere fører til ulike typer dermatitt.

Følgende liste over faktorer er provoserende, de hemmer immunforsvaret og tillater sopp å multiplisere.

Andre faktorer

Pasienten lider ofte av forkjølelse eller kort tid før utslett ser ut, har hatt influensa.

Dette gjelder spesielt hvis det er utslett på barnets mage:

 • kroppen har kroniske sykdommer i det endokrine systemet;
 • hyppig stress;
 • hepatitt eller HIV;
 • klimaendringer;
 • intens svetteprosess, overflødig hudfuktighet;
 • mangel på hygiene kontroll av det intime området og hele kroppen.

Mange pasienter som går til legen, på grunn av at det var utslett i bukområdet, er overvektige. Dette skyldes at overvektige mennesker er utsatt for overdreven svette og forstyrrelser i hormonsystemet. Slike faktorer er de mest komfortable for reproduksjon av sopp mikroorganismer.

Hvis noen sykdom svekker immunforsvaret, er det et brudd på tarmmikrofloraen, da er det fare for at det blir utslett på magen hos en voksen med kløe eller i lyskeområdet.

Når det gjelder barn, lurer foreldrene ofte på når de finner utslett i et barn, hva kan være sykdommen. I noen tilfeller manifesteres dermatitt hos babyer som er underernærte.

Deres diett har ikke nok vitaminer og mineraler. Foreldre hvis barn er utsatt for smittsomme sykdommer, kan også møte en lignende situasjon.

Liste og beskrivelse av sykdommer med utslett

Det er mulig å diagnostisere sykdommen selv ved å bruke et bilde med forklaringer, men når du møter dermatitt på kroppen, anbefales det å konsultere en lege så snart som mulig for råd.

Det spiller ingen rolle om dermatitt ledsages av høy feber og andre symptomer, eller det går uten temperatur Følgende liste over sykdommer har i sine symptomer manifestasjoner i form av dermatitt.

allergi

Det første du bør være oppmerksom på når utslett vises, er en allergisk reaksjon.

Følgende faktorer kan utløse allergier, utslett i underlivet og lysken:

 • syntetiske undertøy;
 • Undertøy mindre størrelse som gni huden;
 • dårlig hvitvaskede undertøy eller sengetøy;
 • Nye klær og tilbehør for hvilke avslag har skjedd;
 • bruken av substandard care produkter.

Hvis en allergisk reaksjon oppstår, vil manifestasjonen ledsages av kløe. Det er imidlertid tilfeller der utslett er allergisk uten kløe. Det ser ut som et lite rosa utslett på magen eller i lysken, og vises også på andre deler av kroppen.

Den delen av legemet som utslaget dukket opp, var sannsynligvis i direkte kontakt med allergenkilden. I noen tilfeller oppstår allergi på grunn av inntak av medisiner eller kosttilskudd. Deretter kan lokalisering av lesjoner være noen.

herpes

Herpes zoster er en smittsom sykdom. Herpesvirus provoserer sykdommen. Viruset finnes i blodet av nesten alle mennesker, men manifesterer seg i et svekket immunforsvar. Lokalisert utslett langs nervefibrene.

Den første fasen av sykdommen er preget av kløe og brenning på huden som ligger på ryggen og magen. Etter en tid, dannelsen av papler og bobler på stedet der kløe er riper. Inne i boblene er det et klart væske- og smertesyndrom.

Antallet bobler varierer og skjer, både enkelt og flere. En komplett kur for herpes er ikke mulig, men ved hjelp av systemiske legemidler, er virusinfeksjonen hemmet.

Legemiddelet med høy effektivitet er Acyclovir. For å eliminere ubehag ved hjelp av en lokal metode, brukes salver og papiller dukket opp på huden med grønn maling.

Hvis temperaturen har steget kraftig og utslett på magen ikke bare klør, men også begynner å skade, anbefales det å se en lege snart. Ved uutholdelig smerte eller intens varme må du ringe en ambulanse.

sopp

Årsakene til sykdommen er oppført ovenfor. Med hensyn til symptomene er utslettene ledsaget av alvorlig kløe. Slike ubehag stopper ikke, intensiteten øker.

Av utslettets utseende varierte i størrelse og form. På enkelte områder hvor flekker er lokaliserte og papules begynner huden å skrelle av. Fargen på utslett varierer fra lysegul og kan bli rosa og nå brun.

skabb

De mest utsatt er folk som forsømmer reglene for personlig hygiene eller leder en livsstil forbundet med å besøke hoteller, hoteller og andre offentlige steder. Scabies overføres gjennom sengetøy, madrasser, for eksempel i et tog.

Parasitten provoserer sykdommer - kløe. Med hensyn til symptomene på sykdommen, manifestasjoner er vanligvis parret. Dette skyldes at miten i løpet av sin livsviktige aktivitet først gnister gjennom hullene for å komme inn under huden og etter noen tid å gå ut.

På stedet for skade på huden oppstår et rødt utslett. Sykdommen er også preget av uttalt kløe, noe som er uutholdelig i noen situasjoner. Dette gjelder spesielt for kveld og natt. Lokalisert parasitt hovedsakelig på fingrene og i underlivet fra bunnen.

konklusjon

Bestem den eksakte årsaken til utslett - det viktigste og viktige punktet som kreves for riktig behandling.

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Hvis du tar tiltak som kan eliminere kun tilsynelatende ubehag, er det risiko for komplikasjoner. Det er verdt å ta hensyn til lokalisering av lesjoner, samt tilstedeværelse av kløe, temperatur og smerte.

Utslette i lysken til et kvinnefoto med forklaringer på symptomene på en sykdom

Hver kvinne kan møte problemet med et lyskeutslett. Mange opplever dette fenomenet som en hudsykdom. Av denne grunn, redd for å konsultere en lege. Så hva skjer egentlig og hva å gjøre i en slik situasjon? Hennes utseende bekymrer hver kvinne. Tross alt, unpleasant utslett ødelegger ikke bare datoen, noe som forårsaker mange spørsmål fra mannen eller partneren. De kan avbryte din tur på stranden i en badedrakt. Du bør imidlertid ikke umiddelbart gå til en veneral klinikk. Bare se på informasjonen på nettstedet, som tydelig viser hvor utslett kommer fra lysken på en kvinnes bilde med forklaringer. I noen tilfeller er det nok bare å se på bildene i denne artikkelen for å danne en passende mening og gå for medisiner. Men husk at bare ved å nøyaktig bestemme årsaken til utslett i medisinske senter, kan du få riktig behandling. Tross alt er det fare for at utslettene kommer tilbake igjen. Her er hovedårsakene til slike problemer som utseendet på bobler og akne i lyskeområdet.

Genital herpes

Svamp herpes er i kroppen til hver person. Etter en kald med bobler på leppen går det veldig mange. Men i noen situasjoner kan det forekomme i det intime området. Og det overføres ofte under sex, selv om partneren noen ganger ikke engang mistenker denne sykdommen. Det er genital herpes med nedsatt immunitet og dårlig hygiene, og de kan bli smittet under oralsex. Hvis du ser på utslett i lysken på kvinnene, så ligner herpes små sår i rødhet.

De vises vanligvis 10 dager etter kjønn eller til og med et kyss. De første tegnene er:

 • hovne lymfeknuter mellom bena;
 • kløe og rødhet;
 • spesielle bobler som samles inn i små grupper;
 • i enkelte situasjoner - temperatur,
 • indisposisjon i kroppen, noen ganger muskelsmerter;
 • ubehag under vannlating.

Et slikt utslett i lysken av kvinnelige bilder med forklaringer - ikke en ufarlig tilstand. Hvis tiden ikke begynner behandling, kan viruset spre seg til slimhinnene i skjeden og livmoren, samt forårsake infertilitet.

Men selv om du sov med en syk herpes, er det ikke noe forferdelig, med en sterk og sunn immunitet. Viruset vil ganske enkelt være i en inaktiv tilstand. Dette betyr at du ikke blir syk, vel, og herpes bærer i kroppen et veldig stort antall mennesker på planeten. Selv om dette skjemaet ikke kan uten antibiotika, som vanligvis foreskrives av legen.

Allergisk utslett

Ofte oppstår når en jente feilaktig opprettholder hygiene. Det kan oppstå alt fra syntetiske truser til kondom. Vanligvis manifesterer seg seg med kløe, liten, men raskt forbigående utslett. De kan forsvinne så snart du bytter klær eller hygieniske vaner. Oftest forekommer allergien i følgende situasjoner:

 1. hvis du bruker tråder hele tiden. De kan gni de kjønnsfulle hudene til kjønnsorganene, så eksperter anbefaler at du endrer dette undertøyet til normalt, spesielt i den kalde årstiden.
 2. når du bruker pakninger med parfyme eller fargestoffer, for eksempel for svart lin;
 3. hvis en kvinne bruker ulike metoder for intim hygiene, spesielt ikke godkjent av dermatologer, for eksempel sprøyter, pads for hver dag, geler, inkludert for å forbedre følsomheten, samt prevensjonslys, simulatorer, smøremidler eller sexlegetøy;
 4. hvis du alltid bruker badedrakter eller undertøy laget av syntetiske stoffer;
 5. irritasjon kan oppstå hvis det er trøst. Her for noen stramme undertøy kan du se ubehagelige kviser:

Et slikt utslett i lysken til kvinnens bilde med forklaringer fort går, hvis den irriterende faktoren forsvinner. For eksempel bytter du på klær eller ikke bruker den i flere dager. Ikke bruk pads for hver dag eller intime geler. Fare hun representerer ikke for noen.

Innginal eksem

De forekommer ikke veldig ofte og ser mer skremmende ut enn andre typer utslett. Et slikt utslett i lyskeområdet fanger et stort område og kan føre til at du føler deg flau for å dukke opp på stranden eller i et badedraktbasseng. Årsaken kan være økt svette, overvekt og skade under barberingen.

Denne utbruddet i lysken til en kvinnefoto med forklaringer er preget av det eksakte området av utslett. Årsaken til sykdommen er en spesiell sopp. Du kan fjerne den hvis du bruker spesielle kremer og spray som dræper ubehagelig mikroflora. Hva vil hjelpe fra inngående eksem? God hjelp:

Flekker kan være både brune og røde.

Men for å bli kvitt eksem er nok ekstern bruk. Antibiotika er sjelden foreskrevet her. Derfor, etter 3 uker med behandling (noen ganger mindre) forsvinner eksem.

Sannt, med overvekt fremdeles er det godt å gå ned i vekt og gå på en diett for ikke å fremkalle videre sykdomsutviklingen. Fordi eksem kan, med feil hygiene eller uttalte folder, kommer tilbake.

Innginal sopp

Han ser ut som herpes, men etymologien og opprinnelsen til den er noe annerledes. Derfor vil behandlingen være forskjellig fra hvordan du prøver å bli kvitt den vanlige genitale herpesen. Et slikt utslett i lysken forekommer hos menn og kvinner og kan bli seksuelt overført.

Det er ofte plassert i feltene og det er der at meget sterke utslett begynner. Dette utslettet i lysken til en kvinnefoto med forklaringer kan ha en annen natur. Den insidiousness av inguinal sopp er manifestert i det faktum at det er lett forvekslet med allergier eller andre manifestasjoner av sykdom. I en slik situasjon er det best å ikke selvmedisinere og ikke prøve å kjøpe en stor mengde dyre salver på apotek, men å konsultere en lege.

Faktum er at naturen til hver sopp er helt annerledes, så behandlingen er annerledes. Det er vesikler forårsaket av vanlig trøst, men de er helt immun mot antibiotika og spesielle salver. Selv med denne sykdommen er det nok bare å gi opp søtsaker om en stund.

Så Candida-sopp - sykdomsfremkallende stoffet begynner å bli aktivert nettopp når en kvinne bruker mye sjokolade og sjokolade. Laminar og en stor mengde iodisert mat eller blåskjell, reker, østers, blekksprut kan bidra til å bli kvitt den. Andre typer inguinal sopp blir behandlet med antibiotika eller spesielle ytre salver. Derfor er det i denne tilstanden nødvendig å sende et smør på mikrofloraen og deretter behandle sykdommen.

Mykose av inguinal foldene

Det ser ikke bare ut i lysken, men også på magen. Den har et klart sted på disse stedene, røde flekker som kløe og skrelle av.

I dette tilfellet er ikke vagina påvirket. Mykose utvikler seg hovedsakelig hos eldre mennesker med feil hygiene, eller hvis en kvinne går i en våt syntetisk badedrakt i svært lang tid.

Behandling her leger anbefaler ikke internt, men ekstern ved hjelp av ulike salver, geler og kremer: econazol, clotrimazole. Det anbefales også å bytte undertøy til tynn og uten irriterende kanter. Da kan du bli kvitt den ubehagelige sykdommen og forsøke å kurere dårlige symptomer.

Men bare en spesialist vil kunne skille mycosis fra en annen sykdom - psoriasis. Legg merke til at psoriasis vanligvis forårsaker kløe. Mykose kan forekomme ikke bare på intime steder, men også på armer, ben, torso eller i hele kroppen.

psoriasis

Disse er røde flekker som ikke bare kan plasseres under linnet. Psoriasis vises ofte på jordens nerver og preges av uforutsigbare manifestasjoner. Folk har ofte en arvelig disposisjon for sykdommen. Slik utslett er preget av flekker i form av dråper eller avrundet rødhet.

Og psoriasis vises ikke bare på et intimt sted, men også senere i andre deler av kroppen.

Men vær ikke redd - det er ikke en seksuelt overførbar sykdom. Og det kan, som det går av seg selv, og med hjelp av prestasjonene fra moderne medisin.

Vanligvis oppstår røde flekker på huden med samtidig sykdom. Derfor, psoriasis, selv om det kan passere seg, er det bedre å kurere en lege.

Med normal immunitet vil behandlingen bli rask, og du vil kunne gjøre dine vanlige ting. Ja, og i badedrakt på stranden, det vil ikke være synd.

Vi vurderte et utslett i lysken til et kvinnefoto med forklaringer. Har du møtt slike sykdommer? Forstår du årsakene? Hva ble behandlet? Gi din mening eller tilbakemelding til alle på forumet.

Utslett i lysken: foto, årsaker, behandling

Et slikt ubehagelig problem som utslett i lyskeområdet, ofte møtt av både menn og kvinner. Hyperemi og hevelse i huden, flekker i lysken, samt en brennende følelse og kløe, som regel følger med prosessen med dannelse av elementene i dreneringen, forstyrrer den vanlige livsstilen, gir opptatt ubehag. Hvis en irriterende faktor ikke identifiseres i tide, kan problemet bli betydelig forverret.

To grupper med årsaker kan provosere utseendet av utslett i lysken - utvikle hudsykdommer og ikke-patologiske faktorer. I begge tilfeller er det påfallende ubehag som forstyrrer å opprettholde en normal livsstil, og det er fare for alvorlige komplikasjoner ved sen diagnostisering og mangel på nødvendig behandling.

Årsaker til ikke-patologisk natur

Mange menn kommer også over Fordace granulater, som er helt ufarlige. Se ut som hvite prikker fylt med kroppslig innhold. Ikke skad, ikke klø, kan sjelden bli betent når det er skadet. Fjerning - bare etter ønske. Lokalisering - pubis, overflaten av penis og testikler.

En ubehagelig kløende utslett, rødhet og brenning i lyskeområdet manifesterer seg ofte som svar på bruk av undertøy laget av syntetiske materialer. Selv den mest fasjonable og vakre, men syet av syntetiske modeller av bukser, kan forårsake:

 • en allergisk reaksjon (røde flekker vises på huden som klør og blir vått);
 • friksjon av huden med påfølgende skade og infeksjon av de skadede områdene;
 • klemme av testiklene (hos menn);
 • Overoppheting av de ytre kjønnsorganene
 • "Drivhuseffekt" (nedsatt luftutveksling med økt svette).

Foretrakk å lukke syntetiske undertøy, menn og kvinner som utsettes for intim hudområde mot mekanisk skade som følge av friksjon, overoppheting, oppsamling av svette og smuss - et ideelt miljø for vekst av patogene organismer.

Spesielt blir utslettene i lyskeområdet forstyrret av de som forsømmer hygieneprosedyrer. Men selv de reneste menneskene kan ha utslett på kjønnsorganene deres som følge av bruk av uegnet kosmetikk (geler, såper, kremer, etc.). For å forhindre forekomst av ubehagelig symptom av hygieniske grunner, er det nødvendig å gi preferanse til komfortable undertøy laget av naturlige materialer og riktig størrelse, for regelmessig å være oppmerksom på rensing og hudpleie av det intime området ved hjelp av spesielle midler.

Utslett i lyskefotoet

Patologiske årsaker

Utslett i lyskeområdet kan være et av symptomene på disse sykdommene:

 1. Candidiasis. Aktiv gjengivelse av gjærlignende sopp av slekten Candida på huden i lyskenområdet, som observeres med svekkelse av immunforsvaret eller antimikrobielle legemidler, fremkaller utseendet på et lite kløende blærende utslett. Elementene i et ødem i candidiasis raser raskt og brister, og skaper store smertefulle fosier av erosjoner av rik bourgondisk farge. Terapi av soppinfeksjoner med antimykotiske legemidler bør utføres under streng medisinsk tilsyn, da en feil valgt behandling bare forverrer problemet, som danner patogenes motstand.
 2. Idrettsutøver. Infeksjon med soppen Epidermophyton floccosum kan forekomme på steder med høy luftfuktighet (bad, badstuer, svømmebassenger, etc.), ved hjelp av hygieneprodukter som tilhører infeksjonsbæreren, samt i direkte kontakt med bæreren av sykdommen. Med utviklingen av mykose observeres dannelsen av røde, skjellete flekker med middels diameter (fra 1 cm) i lysken. Kanten av infeksjonsfokuset vokser raskt, og den betent midt er redusert i størrelse. Gradvis smelter utslett i store ringer med betent pustler og vesikler langs kantene. For å forhindre nederlag av signifikante områder av huden av hele kroppen ved en patogen sopp med den etterfølgende utviklingen av alvorlige komplikasjoner, foreskrives pasienter med inguinal epidermophitia antiseptisk behandling av skadede områder, mottar lokale og orale svampedrettsmidler, bruk av antihistaminer og immunmodulerende midler.
 3. Syfilis. Alvorlige seksuelt overførbare infeksjoner følger vanligvis med en blek utslett, ikke bare i lysken, men gjennom hele kroppen (inkludert overflaten av føttene og håndflatene). Dette symptomet vises imidlertid bare i den andre fasen av patogenesen av sykdommen, som utvikler 3-10 uker etter at patogenet kommer inn i kroppen. For sekundær syfilis er også kjennetegnet ved utilpasshet, feber og hyppig hodepine, den gradvis endring av elementene i en blek sår i store flekker, lokalisert over hele kroppen. Faren for den andre fasen av patologi ligger i den hyppige forandringen av perioder med ettergivelse og forverring, som varer i mange år. Uten tidsriktig antibiotikabehandling blir sykdommen en tertiær - en dødelig form der alle indre organer og systemer er skadet.
 4. Erythrasma. Små, litt kløende elementer av utslett, som ligner flak i form, kan dannes i lysken som et resultat av utviklingen av erythrasma. Sykdommen oppstår på bakgrunn av overdreven svette, i strid med alkalisk balanse. Dens symptomer kan forsvinne alene uten bruk av terapeutiske tiltak, men i noen tilfeller forårsaker denne patologen farlige komplikasjoner i lever, nyrer og hjerte. For å unngå slike forhold foreskrives pasienter en lokal ekstern behandling med antibakterielle midler.
 5. Psoriasis. Utseendet til små grågule plaketter med en skifer overflate i inngangsveggene indikerer vanligvis utvikling av psoriasis. Elementer av utslett ved den angitte sykdommen sterkt klø, utvide i de store nederlagssentrene som vil skrelle og bløde. Siden psoriasis ikke kan være fullstendig herdet, for å redusere intensiteten av symptomer og manifestasjoner på å forbedre immunforsvaret anvende komplekse antiinflammatoriske, immunmodulerende midler, gjørme og fototerapi.

Når utslett ser ut i lysken, hvor utseendet ofte signalerer utviklingen av interne patologier, kan et besøk hos en hudlege ikke bli utsatt. Bare rettidig diagnose og terapi kan forhindre alvorlige komplikasjoner for hele organismen og urinsystemet spesielt.

Utslett i lysken

Utslett i lysken - et symptom på mange sykdommer.

Det kan forårsake dermatologiske sykdommer, infeksjoner, allergiske reaksjoner og andre årsaker. La oss snakke om hva som kan forårsake utslett, og hva du skal gjøre når det ser ut.

Utslett i lysken med bleieutslett

Ofte forårsaket av røde utbrudd i lysken hos menn er bleieutslett. Dette er en bakteriell betennelse i huden mot bakgrunnen av utilstrekkelig hygiene og overdreven svette.

Slike utbrudd i mannens lyske synes oftere enn kvinner. De overvåker ikke nøye hygiene, og svetter også mer, fordi de er mer fysisk aktive.

I tillegg øker nivået av mannlige kjønnshormoner som regulerer aktiviteten til svette og sebaceous kjertler risikoen for bleieutslett. Det er slike utslett i armhulene og i lysken, så vel som i andre deler av kroppen som svetter mest.

Ved første behandlingstid er det tilstrekkelig å sikre tilstrekkelig ventilasjon og hygiene i det berørte området. Men i svær inflammatorisk prosess, hvis utslett i lyskeområdet hos menn er ledsaget av utseende av sår, raid, må du konsultere lege.

Utslett i lysken når det gnides

Utfall er ikke alltid forårsaket av sykdom. Noen ganger kan mekanisk skade på huden føre til utseende. Konsekvensen er en lokal inflammatorisk reaksjon. Skipene er utvidet, noe som gjør huden redden i skaderne.

Det er utslett og kløe i lysken til menn og kvinner som:

 • bruk stramme bukser;
 • lenge forandre ikke klærne;
 • de går mye, spesielt i varmt vær, når macerated hud er lett skadet;
 • barbere lysken.

Utslett i lysken etter barbering oppstår også på grunn av mekanisk skade på huden.

Sannsynlige grunner:

 • hudirritasjon - en lokal inflammatorisk reaksjon oppstår når en person har barbert lysken for første gang på lang tid;
 • hudinfeksjon - hvis prosedyren utføres feil, kan infeksjonen bli introdusert;
 • allergisk mot barberskum, etterskjæringsgel eller andre midler - utslett i lysken med allergi forekommer i stedet for direkte hudkontakt med allergenet.

Hvis hudutslett i lysken forekommer 1-2 uker etter barberingen, kan årsaken være at de nylig vokste hårene irriterer huden når du går.

Hedeutslett for STDs

Noen kjønnsinfeksjoner forårsaker utslett i lyskeområdet. Det kan være herpes, syfilis eller hiv. Når herpes observeres, oppstår bobleutbrudd i lysken.

Hos eldre kvinner kan sykdommen være spesielt vanskelig. I dem forårsaker boblene stor smerte, suppurate, fylle med blod, ikke passere lenge. Infeksjonen kan ikke helbredes, den kan bare "behandles", etter å ha oppnådd eliminering av symptomer i noen tid - til neste eksacerbasjon.

Utslett i lysken med syfilis kan dukke opp i den andre fasen av sykdommen. Det er preget av spredningen av bleke treponemas gjennom hele kroppen. De trenger inn i huden, noe som resulterer i utseende av flekker eller papiller.

Utbrudd i lysken med hiv vises bare i de første dagene av sykdommen. Morfologiske elementer kan lokaliseres ikke bare i inngangsregionen, men også i andre deler av kroppen.

Relaterte symptomer:

 • hovne lymfeknuter;
 • feber,
 • sår hals;
 • muskel smerte;
 • sår på munnens slimhinne.

Den akutte perioden varer som regel ikke mer enn 10 dager.

Utslett i lysken med ektoparasittiske sykdommer

Blant seksuelt overførte sykdommer er det ikke bare infeksiøse, men parasittiske sykdommer. En av de vanligste sykdommene er phthyriasis.

Utslett i lysken med skorpelus er ledsaget av alvorlig kløe. Pasienten kan kløe og kamme huden mot blodet. Da er det dannet skorper, etter avvisning av hvilke flekker som forblir.

Røde utslett i lysken til kvinner og menn er forbundet med kroppens respons på stoffer som innføres i huden av insekter. Kausjonsmiddelet til en annen ektoparasittisk sykdom med seksuell overføring er en scabies-myte. Utslett i lysken med scabies ser vanligvis ut som papules - crapless små elementer av rød farge. De vises i naturlige hudfeller. Ledsaget av kløe.

Utslett i lysken med sopp

Ofte fører soppsykdommer til forekomsten av morfologiske elementer på huden.

Det kan være:

 • candidiasis;
 • idretts sykdom;
 • pityriasis versicolor.

Utslett i lysken med candidose av de inguinale brettene kan forekomme mot bakgrunnen av immunfeil.

Tross alt er candida en opportunistisk sopp som alltid er tilstede på huden i små mengder. Utslett i kvinnens lyske er annerledes ved at de kan dekkes med hvit blomstring. De morfologiske elementene selv har utseende på flekker eller papiller. Utslett i lysken med pityriasis versicolor er forårsaket av aktiviteten til opportunistisk sopp Pityrosporum Ovale. Det er en gjærsvin som metaboliserer sebum aktivt. Sykdommen er ikke smittsom, men det forårsaker ubehag for pasienten. For det første - estetisk, fordi kløe hudutslett i lysken med pityriasis versicolor sjelden ledsages. De har form av flekker - på garvet hud er lys, på hvit hud - brun. Utslett i lysken under idretts sykdom oppstår når svampen fra foten blir skrevet med uvaskede hender i kjønnsområdet. Kliniske manifestasjoner er svært forskjellige. Røde flekker, peeling, blister, sår kan oppstå.

Utslett i lysken med ikke-spesifikke bakterielle infeksjoner

Bakterielle inflammatoriske prosesser fører ofte til utslag av utslett i form av flekker. De er røde, kan klø og skille av. Utslett i lysken med erythrasma forårsaket av corynebakterier.

Vises på bakgrunn av dårlig hygiene og overdreven svette. Noen ganger krever behandling med antibiotika. Manifest store flekker. De kan fusjonere med hverandre, danner store flekker av rødt, betent hud.

Utslett i lysken i form av follikulitt manifesterer smertefulle røde knuter. De blir til slutt pustler - hulrom fylt med pus.

I fravær av tilstrekkelig behandling er det risiko for abscessdannelse. Kan kreve kirurgisk behandling.

Utslett i lysken med hudsykdommer

Mange dermatologiske patologier provoserer kløe og utslett i lysken hos kvinner eller menn. Dette kan være dermatitt, nevrodermatitt, eksem, systemiske bindevevssykdommer.

Ofte er det utslett i lysken med psoriasis. Bare en lege kan bestemme årsaken til patologien. For å gjøre dette, utfører han diagnostiske prosedyrer for utslett i lysken: hudskraping, dermatoskopi, biopsi og andre.

Hvilken lege behandler et utslett i lysken?

Hvis du har en rød utbrudd i lysken, ta kontakt med vår klinikk. Vi har gode leger dermatovenerologer.

En erfaren lege vet alltid hvilke tester som skal gi utslag i lysken for raskt å bestemme årsaken til utslett. Først etter diagnosen vil det være mulig å fortsette til terapi, da ingen vil behandle lyskenutbrudd hos kvinner og menn "tilfeldig". Årsakene til dette symptomet er mange, og de er svært forskjellige.

Alle disse patologiene: sopp og bakteriell, autoimmun og parasittisk, behandles annerledes. Riktig valgt terapi vil tillate å kvitte seg med lesjoner på kortest mulig tid.

Når det kommer utslag i lysken, konsulter en kompetent dermatoventolog.

Utseendet av utbrudd i lysken hos menn og kvinner

Et utslett i lysken er årsaken til den obligatoriske behandlingen til legen. Det kan være et symptom på ulike sykdommer som kan bli mer alvorlige. Å se en lege på et tidlig stadium gjør behandlingen enklere.

Mulige årsaker

Utslett i lysken kan forekomme både for ufarlig grunn og som et resultat av utviklingen av patologi. Blant de mulige faktorene kan nevnes manifestasjoner av denne art som ikke utgjør en fare:

 1. Overdreven svette.
 2. Mangel på hygiene.
 3. Lang overoppheting av hudområdet.
 4. Allergisk reaksjon. Det kan skyldes bruk av visse hygieneprodukter, samt fra å ha på seg undertøy laget av syntetiske materialer som ikke oppfyller kravene.

Slike avvik manifesterer seg i form av utslett eller liten akne, i disse tilfellene er behandling hjemme mulig, men det er ønskelig å koordinere med en hudlege.

Hvis det er sår eller ulike utslipp, er det umulig å engasjere seg i selvbehandling, og du må konsultere en spesialist. Dette kan være det første tegn på en farlig sykdom.

Typer av sykdommer

Blant de patologiske årsakene til utslett i lysken, som finnes hos både menn og kvinner, kan følgende bli oppført:

 1. Candidiasis. På tidspunktet for svekkelse av immunsystemet eller etter bruk av antimikrobielle midler, blir reproduksjonen av denne typen sopp på huden i den intime sonen provosert. Resultatet er et lite utslett som forårsaker kløe. Disse boblene modner i kort tid og begynner å briste; store soner av brun farge opptrer, rammet av erosjon.
 2. Idrettsutøver. Infeksjon med en slik sopp forekommer på steder der det er økt fuktighet (bad, basseng, etc.). Du kan komme direkte fra svampens bærer, samt gjennom hygieneprodukter som tilhører det. Utviklingen av mykose begynner, noe som resulterer i utseende av scaly røde flekker, med en diameter på ca. 1 cm. Etter hvert smelter områdene av utslett til store, boblende langs kantene, avrundede foci med betente pustler.
 3. Syfilis. En farlig sykdom, infeksjon oppstår gjennom seksuell kontakt. Det manifesterer seg i bleke utslett, ikke bare i inngangssonen, men også i andre deler av kroppen som observeres i andre fase av patologien. Denne tidsperioden varierer fra 3 til 7 uker fra infeksjonstidspunktet. Med sekundær syfilis, i tillegg til å føle seg uvel, høy feber og vedvarende hodepine, forvandles utslettene til store steder. Dette kan fortsette i mange år, med en konstant forandring av remisjon og forverring.
 4. Erythrasma. Skalete utslett, ledsaget av mindre kløe, danner i lyskeområdet under utviklingen av denne sykdommen. Økt svette og alkalisk ubalanse provoserer utviklingen av patologi. I noen tilfeller forsvinner utslett uten behandling. Men med den negative utviklingen av sykdommen er det mulig farlig feil og komplikasjoner i arbeidet til en persons indre organer.
 5. Psoriasis. Utviklingen av denne sykdommen er ledsaget av utseendet på små, flakete plaketter som har en grågul nyanse i løvens folder. Disse manifestasjonene, ledsaget av konstant kløe, øker med tiden og begynner å bløde og skrelle.

Blant de sykdommene som forårsaker utslett, er det de som bare finnes hos kvinner:

 1. Genital herpes. Årsaken til utviklingen av denne patologien er infeksjon under oralsex, dersom personen har svak immunitet, og hvis personlige hygienegler ikke følges. Ca 10 dager etter infeksjon, forekommer små sår i rødhet. Over tid øker temperaturen, tilstanden av helse forverres, smerter oppstår under urinering. I mangel av rettidig behandling begynner en komplikasjon, er utviklingen av infertilitet mulig.
 2. Innginal eksem. Denne sykdommen er sjelden, og dens forårsakende middel er en sopp. Årsaken kan være overdreven svette, tilstedeværelse av overflødig vekt og skade på tidspunktet for barberingen. Spottene er brune og røde.

behandling

Behandling av sykdommer som forårsaker utslett i lyskeområdet, bør kun utføres som foreskrevet av en hudlege. Spesialisten diagnostiserer utseendet av lesjoner, tidspunktet for utseendet deres og foreskriver et behandlingsforløp. Om nødvendig er en ekstra diagnose foreskrevet, og hvis utslett er et tegn på en sykdom, blir pasienten henvist til den aktuelle spesialisten.

Først av alt, foreskrevet medisiner for ekstern bruk. I tillegg, om nødvendig, ordinerer legen orale medisiner og injeksjoner. Hvis patologien er bakteriell i naturen, foreskrives det et antibiotikaforløp, og hvis sykdomsfremkallende midler er sopp eller virus, så antivirale eller antifungale stoffer. Som et supplement foreskrevet vitaminer og midler som styrker kroppens forsvar.

Selv om utslett forsvinner, er det nødvendig å fullføre behandlingsforløpet for å forhindre at sykdommen blir kronisk. Ved for tidlig seponering av medisiner fra mikroorganismer kan stoffresistens utvikles. Du kan ikke engasjere seg alene, basert på informasjon fra ulike kilder. Ved sekundær sykdom er behandlingen ofte vanskeligere.

Forebyggende tiltak

Linneområdet kan bli dekket av utslett hos personer som følger hygieneglene, så du må ta noen forebyggende tiltak:

 • vær forsiktig med valg av personlige hygieneprodukter, foretrekker velprøvde produkter;
 • slitasje undertøy laget av naturlige materialer og ofte endre det, velg bare riktig størrelse;
 • i grøntområdet bør alltid være tørt;
 • bruk bare sine egne hygieneprodukter og ikke gi dem til andre personer til bruk;
 • hvis en av familiemedlemmene har blitt smittet med en soppsykdom, er det oftere å behandle lokalene med et antiseptisk middel.

konklusjon

I tilfelle utseendet på ulike typer utslett i lyskeområdet er det umulig å utsette behandlingen i en medisinsk institusjon. Dette kan være et symptom på utviklingen av ulike sykdommer, noe som ofte fører til alvorlige komplikasjoner. For å unngå farlige konsekvenser, bør behandlingen startes så snart som mulig.

Utslett i lysken av kvinner

Utslett i lysken forekommer hos kvinner i ulike aldre og forårsaker ubehag i livet.

Årsak ubehag og smerte, forstyrrer normalt sexliv.

Hvordan behandle kløe og utslett i lysken av kvinner.

Hva er årsakene til disse ubehagelige symptomene, vil vi fortelle i dag.

Blant årsakene til utviklingen av utbrudd i kvinnens lyske er følgende:

 1. Faktorer som fører til dårlig ventilasjon og lokale metabolske prosesser:
  • stramt undertøy
  • syntetisk undertøy
  • utilstrekkelig, uregelmessig intim hygiene.
 2. Allergiske sykdommer og reaksjoner:
  • kontakt dermatitt,
  • kløende dermatitt
  • vaskemidler av dårlig kvalitet, eller en reaksjon på noen komponenter i et hygienisk produkt.

  Røde utbrudd i lysken hos kvinner manifesterer ofte som kløende flekker.

Som dannes under en allergisk reaksjon, ikke bare på klær, men også mat, medisiner.

Papiller og plakk med kløende dermatitt er røde.
Forårsaker mye uleilighet.
Karakterisert av vedvarende intens kløe.

 • STD:
  • genital herpes,
  • syfilis.

  Genital herpes er preget av blærende utslett på hud og slimhinner i kjønnsorganene.
  Utslett blir ofte ledsaget av generell ulempe.
  Boblene briste gradvis og forvandle seg til erosjon, forårsaker kløe og ømhet.

  Syfilittutslett i lysken av sekundær syfilis er representert ved et variert utslett: flekker, knuter, plakk.
  Samtidig en økning i inguinal lymfeknuter.

 • Svampesykdommer:
  • lyske idrettsutøver,
  • candidiasis av hudfalser.
 • Urticaria i lysken

  Hver person i livet hans står overfor mange sykdommer som opptrer på huden i form av flekker, utslett eller rødhet. Vi ble til og med vant til de fleste, men utbruddet i lysken var alltid skremmende og tvunget til å vokte. Det er ikke alltid grunn til bekymring, men vi anbefaler at du gjør deg kjent med de vanligste årsakene til utslag av utslett i inguinalområdet hos voksne og barn og effektive stoffer, som oftest foreskrives av leger.

  Provoking faktorer

  Immunologer slår ALARM! Ifølge offisielle data, en tilsynelatende ufarlig ved første øyekast, tar allergi årlig millioner av liv. Årsaken til en slik forferdelig statistikk - PARASITER, infested inne i kroppen! Primært i fare er det mennesker som lider.

  Årsakene til utbruddet av utbrudd i lysken er et stort antall. Til din oppmerksomhet er de vanligste av dem:

  1. Bleie dermatitt;
  2. Kontakt dermatitt;
  3. Irritasjon i det intime området etter barbering;
  4. Prickly varme;
  5. Bleieutslett;
  6. Kok i lyske;
  7. Subkutan akne;
  8. Svampesykdommer;
  9. Seksuelt overførbare sykdommer;
  10. Trush i munnen hos spedbarn.

  Faktisk, bare seksuelt overførbare sykdommer som forårsaker utslett i lysken, noen få dusin. Men nesten alle sammen med de viktigste symptomene - kløe, rødhet, smerte under vannlating, etc.

  Hos menn

  Nesten alle menstruelle utslett hos menn er forbundet med sopp- eller venerale infeksjoner. Svært ofte blir en inguinal atlet diagnostisert, der det kan observeres utslett, kløe, sprekker og rødhet i lysken. Når herpes opptrer karakteristisk utslett i form av bobler, lokalisert langs hele lengden av penis og lyskeområdet.

  Når det gjelder seksuelt overførbare sykdommer, fremkaller nesten alle dem utseendet av skam og kjønnsutslett. Ytterligere symptomer vil spille en viktig rolle i diagnosen:

  • kløe;
  • rødhet;
  • hevelse;
  • røde flekker på hodet av penis;
  • smerte under vannlating.

  Scabies er mindre vanlig diagnostisert, siden det bare i isolerte tilfeller vises under beltet og på kjønnsorganene. Allergiske reaksjoner er heller ikke typiske for de fleste menn, siden huden er mye grovere enn kvinner. Akne og koker forekommer vanligvis som følge av å ignorere regler for personlig hygiene. I sjeldne tilfeller kan candidiasis spres fra penis til pubis og underliv.

  Svært ofte, et utslett i lysken, som ikke går vekk i svært lang tid, kan være det første tegn på diabetes.

  Hos kvinner

  Den vanligste årsaken til lustutslett hos kvinner er irritasjon etter barbering. Hvis du har brukt en liten barberhøvel etter en barberhøvel i en time på puben, så er det stor sannsynlighet for en allergisk reaksjon på bladet. Det kan ikke kureres, den eneste måten er å utelukke allergenet.

  Den nest vanligste årsaken til utslett i lysken hos kvinner er en allergi mot undertøy, nemlig syntetisk. Kun sammen med utseendet på mange små kviser, kan det bli observert liten kløe og rødhet på puben. Her må du også helt forlate slitasje av syntetiske truser.

  Den tredje grunnen er inngrodde hår i bikiniområdet, som vises etter depilering. Antallet av dem varierer fra en til ti. Ofte ser de ut som en liten støt med rødhet rundt formasjonen. Med en liten mengde kan du enkelt fjerne inngrodd hår selv, i alvorlige tilfeller vil kirurgi, rensing og sårpleie kreves.

  Mindre vanlig er furunkulose, som kan skyldes vanlige skader (permanent depilering) og infeksjon gjennom mikrosekker. Det er ikke nødvendig å besøke en lege her, siden behandlingen er lang og stiv med bruk av antibiotika og immunmodulatorer.

  Hos barn

  Ofte observeres utslett i lysken hos barn under to år. Vanlige årsaker er atopisk dermatitt og stikkende varme. Atopisk dermatitt ser alltid det samme ut - flere utbrudd av rødt i lysken, kjønnsorganene og anus. Ofte går utslettet sammen i en stor lesjon. Behandlingen er kun foreskrevet av en lege. Oppskrifter inneholder vanligvis salver Advantan og Clotrimazole. Du kan anbefale baby krem, talkum og rikelig med frisk luft for berørt hud fra kyllinger (bruk så lite bleier som mulig).

  Mange tilfeller oppstår også når et barns utbrudd i lysken vises etter pulver, såper og til og med leker. Men i slike tilfeller er utslett lokalisert ikke bare i lyskeområdet, men også på armene, magen og ryggen. I slike tilfeller må du lete etter og eliminere allergenet. For profylakse kan legen anbefale sink salve eller bad basert på kaliumpermanganat.

  Et svært vanlig fenomen er utslett over barnets kropp i perioden da de første tennene blir kuttet. I de fleste tilfeller går det selv etter at de første 3-4 tennene har kommet ut.

  I tilfelle av trøst i munnen, en ubehagelig lukt fra munnen, hvit plakett på tungen og tannkjøttet, øker kroppstemperaturen sikkert til utbruddene i lysken. Her blir utslett ikke behandlet separat, siden det er nødvendig å "drepe" soppene som provoserte utseendet. Legen foreskriver antifungale stoffer basert på barnets alder og sykdomsforløpet.

  Genital herpes

  Svamp herpes er i kroppen til hver person. Etter en kald med bobler på leppen går det veldig mange. Men i noen situasjoner kan det forekomme i det intime området. Og det overføres ofte under sex, selv om partneren noen ganger ikke engang mistenker denne sykdommen. Det er genital herpes med nedsatt immunitet og dårlig hygiene, og de kan bli smittet under oralsex. Hvis du ser på utslett i lysken på kvinnene, så ligner herpes små sår i rødhet.

  De vises vanligvis 10 dager etter kjønn eller til og med et kyss. De første tegnene er:

  • hovne lymfeknuter mellom bena;
  • kløe og rødhet;
  • spesielle bobler som samles inn i små grupper;
  • i enkelte situasjoner - temperatur,
  • indisposisjon i kroppen, noen ganger muskelsmerter;
  • ubehag under vannlating.

  Et slikt utslett i lysken av kvinnelige bilder med forklaringer - ikke en ufarlig tilstand. Hvis tiden ikke begynner behandling, kan viruset spre seg til slimhinnene i skjeden og livmoren, samt forårsake infertilitet.

  Men selv om du sov med en syk herpes, er det ikke noe forferdelig, med en sterk og sunn immunitet. Viruset vil ganske enkelt være i en inaktiv tilstand. Dette betyr at du ikke blir syk, vel, og herpes bærer i kroppen et veldig stort antall mennesker på planeten. Selv om dette skjemaet ikke kan uten antibiotika, som vanligvis foreskrives av legen.

  Allergisk utslett

  Ofte oppstår når en jente feilaktig opprettholder hygiene. Det kan oppstå alt fra syntetiske truser til kondom. Vanligvis manifesterer seg seg med kløe, liten, men raskt forbigående utslett. De kan forsvinne så snart du bytter klær eller hygieniske vaner. Oftest forekommer allergien i følgende situasjoner:

  1. hvis du bruker tråder hele tiden. De kan gni de kjønnsfulle hudene til kjønnsorganene, så eksperter anbefaler at du endrer dette undertøyet til normalt, spesielt i den kalde årstiden.
  2. når du bruker pakninger med parfyme eller fargestoffer, for eksempel for svart lin;
  3. hvis en kvinne bruker ulike metoder for intim hygiene, spesielt ikke godkjent av dermatologer, for eksempel sprøyter, pads for hver dag, geler, inkludert for å forbedre følsomheten, samt prevensjonslys, simulatorer, smøremidler eller sexlegetøy;
  4. hvis du alltid bruker badedrakter eller undertøy laget av syntetiske stoffer;
  5. irritasjon kan oppstå hvis det er trøst. Her for noen stramme undertøy kan du se ubehagelige kviser:

  Et slikt utslett i lysken til kvinnens bilde med forklaringer fort går, hvis den irriterende faktoren forsvinner. For eksempel bytter du på klær eller ikke bruker den i flere dager. Ikke bruk pads for hver dag eller intime geler. Fare hun representerer ikke for noen.

  Innginal eksem

  De forekommer ikke veldig ofte og ser mer skremmende ut enn andre typer utslett. Et slikt utslett i lyskeområdet fanger et stort område og kan føre til at du føler deg flau for å dukke opp på stranden eller i et badedraktbasseng. Årsaken kan være økt svette, overvekt og skade under barberingen.

  Denne utbruddet i lysken til en kvinnefoto med forklaringer er preget av det eksakte området av utslett. Årsaken til sykdommen er en spesiell sopp. Du kan fjerne den hvis du bruker spesielle kremer og spray som dræper ubehagelig mikroflora. Hva vil hjelpe fra inngående eksem? God hjelp:

  Flekker kan være både brune og røde.

  Men for å bli kvitt eksem er nok ekstern bruk. Antibiotika er sjelden foreskrevet her. Derfor, etter 3 uker med behandling (noen ganger mindre) forsvinner eksem.

  Sannt, med overvekt fremdeles er det godt å gå ned i vekt og gå på en diett for ikke å fremkalle videre sykdomsutviklingen. Fordi eksem kan, med feil hygiene eller uttalte folder, kommer tilbake.

  Innginal sopp

  Han ser ut som herpes, men etymologien og opprinnelsen til den er noe annerledes. Derfor vil behandlingen være forskjellig fra hvordan du prøver å bli kvitt den vanlige genitale herpesen. Et slikt utslett i lysken forekommer hos menn og kvinner og kan bli seksuelt overført.

  Det er ofte plassert i feltene og det er der at meget sterke utslett begynner. Dette utslettet i lysken til en kvinnefoto med forklaringer kan ha en annen natur. Den insidiousness av inguinal sopp er manifestert i det faktum at det er lett forvekslet med allergier eller andre manifestasjoner av sykdom. I en slik situasjon er det best å ikke selvmedisinere og ikke prøve å kjøpe en stor mengde dyre salver på apotek, men å konsultere en lege.

  Faktum er at naturen til hver sopp er helt annerledes, så behandlingen er annerledes. Det er vesikler forårsaket av vanlig trøst, men de er helt immun mot antibiotika og spesielle salver. Selv med denne sykdommen er det nok bare å gi opp søtsaker om en stund.

  Så Candida-sopp - sykdomsfremkallende stoffet begynner å bli aktivert nettopp når en kvinne bruker mye sjokolade og sjokolade. Laminar og en stor mengde iodisert mat eller blåskjell, reker, østers, blekksprut kan bidra til å bli kvitt den. Andre typer inguinal sopp blir behandlet med antibiotika eller spesielle ytre salver. Derfor er det i denne tilstanden nødvendig å sende et smør på mikrofloraen og deretter behandle sykdommen.

  Mykose av inguinal foldene

  Det ser ikke bare ut i lysken, men også på magen. Den har et klart sted på disse stedene, røde flekker som kløe og skrelle av.

  I dette tilfellet er ikke vagina påvirket. Mykose utvikler seg hovedsakelig hos eldre mennesker med feil hygiene, eller hvis en kvinne går i en våt syntetisk badedrakt i svært lang tid.

  Behandling her leger anbefaler ikke internt, men ekstern ved hjelp av ulike salver, geler og kremer: econazol, clotrimazole. Det anbefales også å bytte undertøy til tynn og uten irriterende kanter. Da kan du bli kvitt den ubehagelige sykdommen og forsøke å kurere dårlige symptomer.

  Men bare en spesialist vil kunne skille mycosis fra en annen sykdom - psoriasis. Legg merke til at psoriasis vanligvis forårsaker kløe. Mykose kan forekomme ikke bare på intime steder, men også på armer, ben, torso eller i hele kroppen.

  etiologi

  Vurder hovedårsakene til et slikt ubehagelig symptom som utslett i lyskeområdet.

  1. Candidiasis (candidose). Med utviklingen av denne sykdommen, påvirkes lår av lyskenhuden, hvor Candida-gjærsvepp parasiterer. Utslett vises som papler, skalaer, erosive plakk og væskebobler. Årsakene til utviklingen av denne patologien er ulike faktorer, som diabetes mellitus, langvarig bruk av antibakterielle og hormonelle stoffer, redusert kroppsforsvar, utvikling av kreft, dysbakterier og andre. Det er karakteristisk at soppene i Candida-familien er en del av mikrofloraen i menneskekroppen, og bare når de oppretter gunstige forhold, begynner å formere seg og infisere slimhinner og hud i kroppen. Det kan være flere lesjoner, de øker raskt i størrelse og smelter sammen til flekker av rød burgunderfarge. Pasienter med candidomykose lider av alvorlig kløe, brennende og andre ubehagelige opplevelser. Behandling av denne sykdommen er basert på bruk av antisvampemidler for ekstern og intern bruk. Terapi bør overvåkes av en spesialist. Selvbehandling av candidiasis er kontraindisert.
  2. Seborrheisk dermatitt. Denne patologien er vanligvis preget av et kronisk kurs med periodiske sesongbaserte eksacerbasjoner. Utslett i lysken av menn vises i høst og vinter, når solaktiviteten er svak og passende forhold opprettes for å aktivere patologiske mikroorganismer. I tillegg til utslett forekommer symptomer som kløe og ømhet. Behandling av seborrheisk dermatitt utføres ved hjelp av kortikosteroider, samt fysioterapi (bestråling av de berørte områdene med ultrafiolette stråler).
  3. Idrettsutøver. Mikroorganismer som er patogener, er smittsomme sopp, som ofte forekommer i områder hvor overdreven svetting oppstår. Predisponerende faktorer for forverring av strømmen av inguinal atleten serverer høy luftfuktighet og høye temperaturer. Utslett i lysken av menn med utviklingen av denne sykdommen er i form av små runde flekker av rød farge, dekket med skall. Fokuset på betennelse ligger i utgangspunktet i midten av disse stedene, noe som øker i størrelse over tid og den patologiske prosessen sprer seg til sunn hud. Hos menn med løpende lyske påvirkes utøverens hud rundt kjønnsorganene av røde ringer, hvis kant er inflammet, dekket med pustler og vesikler. ), lage spesielle lotioner på det berørte området.
  4. Pemfigus. Denne sykdommen forårsaker også utslett i lysken til menn. Utslippet er imidlertid mildt, bare svake synlige bobler vises på huden, som snart åpner og erosjonene dannes ved lokaliseringsstedet. Temperaturen på kroppen smittet med pemphigus stiger raskt, vann-saltmetabolismen er forstyrret, en reduksjon i arbeidskapasiteten blir observert, den generelle tilstanden av helse forverres. Patologi er vanskelig å behandle og kan være dødelig.
  5. Syfilis. Denne seksuelt overførte seksuelt overførte sykdommen kan være ledsaget av utslett i inguinsonen, på håndflatene og føttene. Utsløpet er et tegn på utvikling av sekundær syfilis, som forverres flere uker etter infeksjon. Ytterligere symptomer er hodepine, forekomst av bleke flekker på kroppen, feber, generell ulempe. Syfilis trenger obligatorisk behandling, siden overgangen til tertiærstadiet kan være dødelig. I dag er det effektive rettsmidler som på kort tid helbreder denne sykdommen i første og andre faser.
  6. Erythrasma. Denne sykdommen er preget av et lite utslett i lysken til menn, i form som ligner skalaer. Årsaker til progresjon av erythrasma er overdreven svette og forstyrrelse av den alkaliske balansen i huden. Utslett er ledsaget av svakt kløe og ubehag. Symptomer på patologi kan forsvinne alene uten behandling eller forårsake komplikasjoner, som påvirker lever og nyrene. For å eliminere tegn på erythrasma, brukes lokal topisk behandling med salver og kremer av antibakteriell virkning.
  7. Psoriasis. Med utviklingen av sykdommen i inngangsveggene og på andre deler av kroppen, vises plakk gråaktig gul farge med skum overflate. Utslettene er små, men over tid vil de vokse og krype, begynner å bløde. Plakkene gradvis helbrede, men ikke helt forsvinne. Pasienter klager over konstant utålelig kløe. Kombinere lesionsstedene, smitter menn på dem, noe som fører til forverring av immunforsvarets patologi og svekkelse. Anti-inflammatoriske legemidler, immunmodulatorer, fototerapi og mudterapi brukes til å redusere symptomene på psoriasis. Cure sykdom kan ikke være.
  8. Impetigo. De forårsakende midlene til denne patologien er patologiske mikroorganismer - streptokokker og stafylokokker, som vises på lyskens hud. Predisponerende faktorer er mikrotraumene til integumentene og manglende overholdelse av de grunnleggende regler for intim hygiene. For impetigo er preget av dannelsen av gullige og gyldne skorper, bobler, erosjon.

  Ikke-patologiske årsaker

  Et utslett i lysken hos menn kan forekomme i fravær av disse sykdommene. For eksempel, når du bruker uhensiktsomme rengjøringsmidler, oppstår ofte hudallergier som du enkelt kan kvitte deg med hvis du slutter å bruke irriterende geler, sjampo eller såpe.

  Å bruke tett lin fra syntetiske stoffer kan også forårsake utslett rundt kjønnsorganene, da kunstige materialer gir en drivhuseffekt og øker svette. Som et resultat dannes gunstige forhold for vital aktivitet av ulike patologiske mikroorganismer. Også tettsittende undertøy forårsaker friksjon, noe som fører til skade på huden i inguinalområdet.

  Hvis det er utslett i lysken hos menn, er det viktig å konsultere en lege.

  Bare en erfaren dermatolog er i stand til å bestemme årsaken til utslett og finne effektive behandlingsmetoder.

  Undertøy og hygiene - garanti for mannlig helse

  Utslett i lysken til en mann, kløe, rødhet kan skyldes feil tøy. Det er ingen hemmelighet at fasjonable, men upraktiske undertøy i dag ofte ikke bare forårsaker irritasjon av huden. Trangte syntetiske underbukser kan føre til:

  • allergier;
  • forekomsten og videre infeksjon av scuffs;
  • overoppheting eller klemming av testiklene;
  • infertilitet.

  Syntetisk gnider ofte, irriterer huden, forårsaker allergiske reaksjoner. Et sår dannes på stedet for slitasje, som kan infiseres. Spesielt forekommer infeksjon i inngangsregionen hos menn som forsømmer hygiene. Svette, smuss, akkumulerer i hudfoldene, stimulerer aktiviteten til bakterier. Slitt ut kan bli betent, pus vises i dem, menns helse forverres. Derfor anbefales det å vaske minst to ganger om dagen med varmt vann, ikke bare kjønnsorganene, men også den omkringliggende huden.

  Men selv svært rene menn kan utvikle utslett i lyskeområdet. De kan skyldes såper, geler, kremer som ikke passer for en bestemt mann.

  For å hindre den hygieniske årsaken til irritasjon i inngangen, bør du:

  • Bruk ikke veldig stramt bomullsundertøy ("boksere" er best);
  • utføre vanlige hygiene prosedyrer;
  • å velge riktig middel for vasking.

  Når et utslag av utslett forekommer, bør en lege besøke, selv om behandling i dette tilfellet vanligvis kommer ned til utnevnelsen av salver for irritasjon.

  Candidiasis of skin folds

  Gjær sopp, som er av Candida slekten, provoserer denne sykdommen. Disse soppene er stadig til stede i en persons kropp, men manifesterer seg ikke.

  Som følge av svekkelse av immunsystemet, upassende inntak av antibiotika, eller andre grunner, er sopp aktivert.

  På den menneskelige huden, spesielt der det er rynker, vises små bobler som, når de er modne, erstattes av erosjon. Vanligvis er det flere slike bobler og erosjon, som, vokser, fusjonerer med hverandre. En stor lesjon får en lyse maroon farge. Den syke personen føler seg fra den uutholdelige kløe, smertefullhet av de betente områdene.

  Behandle candidiasis kan utelukkende under veiledning av en lege. Antibiotika er kontraindisert i dette tilfellet: de forverrer kun sykdomsforløpet. Spesialister foreskriver vanligvis "Decamine", "Nystatin", andre antifungale piller og salver. Ved utnevnelse av behandling tar hensyn til hvilken type sopp som forårsaket utslett i lysken. Kandidater er mer enn 130 arter, ti av dem er spesielt farlige. Hver art krever egen behandling.

  Feil bruk av narkotika kan bare øke motstanden av sopp, kompliserer behandlingen.

  Groin Athlete

  Denne sykdommen er også forårsaket av en sopp, men sistnevnte tilhører ikke Candida, men til klassen Epidermophyton floccosum. Svampen er smittsom. Oftest overføres det i badet, når du bruker andres håndklær eller andre husholdningsartikler. Denne soppen "elsker" høye temperaturer, sterk fuktighet. Oftest vises i områder med intens svette.

  • Røde, skjellete flekker opptrer i lysken, hvis diameter kan overstige 1 cm;
  • disse flekkene vokser raskt rundt kantene, og betennelsen i midten avtar gradvis;
  • Etter hvert blir utslettene omformet til store ringer med scalloped, betent marginer. Ringenes grenser er dekket av utslett i form av pustler og vesikler.

  Bare legen kan endelig kurere idrettsutøverens idrettsutøver. Vanligvis foreskrevet salve "Triderm" eller "Mykolozon", lotioner med sølvnitrat eller resorcinol, allergipiller.

  Noen ganger kan et utslett i lysken indikere en sykdom kalt pemphigus. I dette tilfellet består utslettet av flekkete vesikler som knapt stikker ut over huden. Åpen opp, boblene danner stor erosjon. I en syke person stiger en høy temperatur, blir vann-saltbalansen forstyrret. Etter to eller tre dager opplever mannen svakhet. Hvis den bladlignende pemphigus ikke behandles, kan den være dødelig. Behandlingen kan vare i mange år.

  Utslett i lysken? Kanskje det er syfilis

  Et utbrudd i lysken kan være et tegn på syfilis. Dette er en alvorlig smittsom sykdom, som i de fleste tilfeller er seksuelt overført. De siste stadiene av syfilis fører til nederlaget for alle indre organer, bein og død.

  Et utslett i lysken hos menn er ikke det første tegn på denne sykdommen. Bleke utbrudd som ligner en "stjernenevel" i lysken til en mann indikerer at sykdommen har gått inn i andre etappe. Sekundær syfilis ledsages ikke bare av en blek utslett. I infiserte er nevnt:

  • utslett over hele kroppen, inkludert føtter og palmer;
  • "Kald" følelser: hodepine, generell ubehag, feber;
  • Utseendet til store bleke flekker i hele kroppen.

  Sekundær syfilis utvikler vanligvis 4-10 uker etter infeksjon. Det er spesielt farlig ved at utslett og andre manifestasjoner veksler med perioder med ettergivelse. I dette stadiet kan sykdommen vare i mange år, så senke helt og deretter forny med en ny styrke.

  Hvis syfilis ikke behandles, vil det etter mange år bli en tertiær, allerede dødelig form.

  Moderne medisiner i dag har funnet stoffer som kan kurere pasienten fra primær og sekundær syfilis i løpet av få dager.

  Erythrasma og psoriasis

  Med økt svette og brudd på den alkaliske balansen i huden hos menn kan det utvikles erythrasma. Denne sykdommen er karakterisert ved utseendet av et mildt utslett i lysken, som ligner liten kli. Noen ganger endres pigmentering rundt utslett. I dette tilfellet opplever en mann en liten kløe, ubehag. Erythrasma går vanligvis bort uten konsekvenser, men noen ganger kan det være en komplikasjon av hjertet eller nyrene.

  En annen sykdom hvor utslett forekommer i lysken hos menn er psoriasis. Dette er en kronisk sykdom at medisinen ennå ikke har lært å kurere.

  Psoriasis begynner med utseendet på huden, inkludert i inngangsveggene, av små grågule plaketter som ligner fiskeskalaer. Noen ganger er de så små at de ser ut som et utslett. Gradvis plakkene vokser, gråskorpene glir av dem, og etterlater "blodig dugg" på plass. Helbredende formasjoner begynner fra midten til kantene. Et bevart plakk forlater et mørkt merke på huden.

  Faren for psoriasis er at det forårsaker alvorlig kløe. De berørte områdene blir stadig kammet, en infeksjon kommer inn i de kammede områdene, noe som forverrer den allerede reduserte immuniteten til pasienter med psoriasis.

  Behandlingen av denne sykdommen reduseres vanligvis for å styrke immunforsvaret, bruk av antiinflammatoriske salver, gjørme, fototerapi.

  En utbrudd i lysken kan indikere en av de mange sykdommene som bare en erfaren hudlege kan kurere og gjenkjenne. Det er umulig å utsette et besøk til det: det kan forårsake uopprettelig skade på kroppen.

  Hvorfor ser utslag ut i lysken?

  Hvis du tror at urticariaen på en eller annen måte er seksuelt overført, og årsaken til sykdommen ligger i dette, så feiler du.

  Sykdommen kan ikke overføres fra person til person på noen måte. Dette er en allergisk sykdom forårsaket av kontakt med et bestemt matvare, eksponering eller faktor.

  Urticaria i lysken kan manifestere seg i både voksne og barn, og kroppen begynner å klø, og kjønnsorganene selv svulmer.

  Dette kalles angioødem, som er svært farlig for helse og til og med for livet. Hos kvinner kan dette være hevelse i slimhinnene, noe som gjør det vanskelig å urinere.

  Hos menn, testikler og penis er oftest påvirket. I dette tilfellet bør du umiddelbart ringe til en ambulanse, som gir deg et skudd av et glukokortikosteroid for raskt å lindre symptomene på sykdommen.

  Symptomene på sykdommen oppstår umiddelbart etter kontakt med allergenet eller etter et par timer. I begynnelsen blir huden rød, så danner det blister på det som ser ut som nakkesår.

  Hvis tiden ikke begynner behandling, vil flekkene smelte sammen i ett enkelt sted, og danner dermed plakker med tykk skare.

  I fremtiden kan en slik akutt urtikaria bli kronisk og nå er det svært vanskelig å behandle det. Det varer i et halvt år og gjenfinner hele tiden hele livet.

  Hos spedbarn forekommer sykdommen oftest på grunn av morens feilmåte, blanding av dårlig kvalitet, allergi mot dette eller det kosmetiske eller hygieneproduktet (melk, bleier, krem).

  Også noen medisiner forårsaker utslett i lysken. Husk at mens du ammer barnet ditt, bør du eliminere alle allergiske matvarer fra kostholdet og ta kontakt med ting som kan forårsake urticaria hos babyen.

  På dette bildet kan du se hvordan urticaria på huden ser ut.

  I tillegg til utslett og kløe, kan pasienten oppleve svimmelhet, hodepine, generell ubehag, feber, takykardi, spesielt med generalisert urtikaria (med skade på hele kroppen).

  Hvordan kurere brekninger i lysken området?

  Det er svært viktig å ikke forveksle urticaria med andre plager, som eksem, dermatitt (ble på barn) eller med vanlig allergi. Derfor bør du bare kontakte en høyt kvalifisert lege for konsultasjon.

  Hos voksne blir sykdommen behandlet med hormonelle salver. De har en lang nok effekt og rask effekt, men de har mange bivirkninger og kontraindikasjoner.

  Behandling med disse legemidlene utføres under tilsyn av en lege og varer ikke mer enn en uke. For behandling av barns hud, er ikke-hormonelle salver, som Fenistil, Nezulin eller La Cree, hyppigere foreskrevet.

  Som hovedterapi er pasienten foreskrevet antistatisk medisinering. For voksne er det Suprastin, Chlorfeniramin, Cinnarizin, Diazolin og andre.

  For barn - narkotika Zyrtec, Fenistil, Tavegil, Suprastin. For å gjenopprette immunforsvaret kan du også drikke et kurs av immunmodulatorer og vitaminer.

  For å fjerne allergenet fra kroppen, ta sorbentene: aktivert karbon, smectu, laktofiltrum, polysorb, enterosgel.

  Legg merke til at noen ganger for å eliminere utslett i lysken, hjelp folkemetoder. Dette området er imidlertid veldig delikat med meget sensitiv hud.

  Derfor må du konsultere en spesialist før du prøver dette eller det avkoket. Som regel lar legen bade med kamille, calendula, jeger, mynte, streng, og bare hvis du ikke har overfølsomhet overfor disse urter.

  Hvis sykdommen ikke går vekk lenge og stadig gjenopptas, kan legen foreskrive fysioterapi. Blant de mest populære manipulasjonene av denne typen er: behandling med ultrafiolett bestråling, statistisk og faradisk strøm.

  Healing dusjer og bad, wraps og masker fra ulike terapeutiske komponenter kan også foreskrives.

  Hvis urticariaen hele tiden kommer igjen, så ligger årsakene til de indre organers patologi. I dette tilfellet trenger du en omfattende undersøkelse av pasienten.

  Sykdomsforebyggende metoder

  Hvis du er utsatt for allergiske reaksjoner, bør du være oppmerksom på våtrengjøring av huset, fordi støv- og dyrehår er sterke allergener.

  Fjern også fra kostholdet alle allergiske matvarer, som sitrusfrukter, sjokolade, søtsaker, brus, nøtter, røkt kjøtt.

  I 90% av tilfellene fører utelukkelsen av allergenet til utvinning. Baby bør forklares hvorfor du ikke kan stryke en katt eller spise sin favorittmat.

  Prøv også å temperere barnet ditt fra en tidlig alder, og lær ham å følge reglene for personlig hygiene.

  Forresten, hvis du tror at du ikke kan vaske på urticaria, så feiler du. I dette tilfellet vil kløen bli enda sterkere, og du vil oppleve enorm ubehag.

  Vasking av det intime området med lyskeutslett er obligatorisk, og flere ganger om dagen. Du kan for disse formål bruke avkok av de ovennevnte urter.

  Det eneste unntaket er aqua urticaria, når allergi går til vann. I så fall skal kontakt med vann reduseres til et minimum (kun 1-2 minutter med dusj).

  Ha alltid et par antihistamin tabletter med deg. Mindre nervøs, mer hvile, trene og spise riktig. Bare i dette tilfellet vil urticaria ikke vises på kroppen din og enda mer i lysken. Velsigne deg!

  Artikkel forfatter: Anna Derbeneva (dermatolog)

  Flere Artikler Om Typer Acne