Poteter er vår nasjonale mat. I mer enn 3 århundrer har det et ærverdig sted i det russiske folks daglige meny. Kokt, bakt, stekt, dampet, stewed og pounded - så snart vi ikke bruker det. Men naturen vet ikke hvordan å være grådig. I tillegg til ernæringsverdien til potet har fantastiske evner og kan bli et effektivt kosmetisk verktøy.

Potet skjønnhetspleie

Mask av poteter til ansiktet - et unikt alternativ for å gi huden en enorm mengde næringsstoffer. Det faktum at de mange vitaminer, mineraler, fiber og glukose, som produseres når du lager grønnsaker, er av stor nytte for cellens ernæring og regulering av metabolisme - dette er et bevist og ubestridelig faktum. Men hvordan kan en potetmaske hjelpe vår epidermis?

 • Vann, som er 75% beriket i knoller, fyller maksimalt dermiscellene med livgivende fuktighet.
 • Stivelse whitens huden, fjerner alder flekker. Den har en foryngende effekt, noe som gjør epidermis silkeaktig og glatt.
 • Selen er en biologisk aktiv substans som styrker beskyttelsen av epidermale celler, og forbedrer immuniteten.
 • Kolin er en vitaminlignende aktiv forbindelse. Det virker i to retninger samtidig: det senker spredningen av hudbetennelse og samtidig glatter rynker.
 • Lutein er et oksygenholdig pigment. Dette stoffet hjelper huden til å motstå de skadelige effektene av ultrafiolett stråling.
 • Tallrike vitaminer (C, K, gruppe B) aktiverer kollagenproduksjon, smale forstørrede porer og tar kontroll over talgkjertlene.

Ledende kosmetologer sier at poteter er et unikt stoff hvis kjemiske sammensetning kan føre til en reell revolusjon på et dypt epidermalt nivå. Og det påvirker øyeblikkelig utseendet på huden. I tillegg er denne grønnsaken allsidig i fordelene. Dette er en ekte "multi-ideell lege."

Universell assistent

En ansiktsmaske med poteter hjemme er veldig nyttig for mange hudproblemer som noen ganger kan ødelegge vårt humør.

 • Svulmer ansiktet ditt? Det spiller ingen rolle - potet har evnen til å fjerne overflødig fuktighet fra den cellulære strukturen og gjenopprette vannbalansen.
 • Huden "pleier" deg med peeling og er stadig betent eller tvert imot er det alltid fet og skinnende? Ikke noe problem - en ansiktsmaske med rå poteter vil fjerne overflødig greasiness, som effektivt nærer epidermis.
 • Har du lagt merke til de første tegnene på aldring? Ikke bekymre deg - knollen inneholder et unikt vegetabilsk protein. Det kan skape essensielle aminosyrer som effektivt hemmer aldring og regenerere dermis.
 • Er du opprørt av mørke sirkler og trette øyne? Det er ikke noe lettere - en potetmaske kan også brukes til ultratynn hud i øyesonen.

Dette er en virkelig rik potet førstehjelp kit som inneholder mange effektive verktøy som kan gjøres fra poteter av noe slag: rå, kokt, i uniform, pounded og dampet.

Oppmerksomhet, fare!

Poteter er ikke så enkle som de virker. Han kan bli en ond skurk som i stedet for skjønnhet og ungdom bare gjør vondt for deg. Under visse forhold begynner knollene å produsere en meget giftig substans - solanin. Det er mye gift i gamle, rynkete og tregte frukter og i umodne (grønne), spire knoller og i den poteten, som lenge lå under solen.

Pass på at du bruker grønnsaker for å gjøre masker bare unge og fullt modne.

Hvis kvaliteten på grønnsaken begynner å få deg til å tvile, er det bedre å ikke risikere det. Eller bruk bare kjernen av fosteret, for-dyppet i en mettet saltløsning. En potetmaske anbefales ikke for slike personer som vet på forhånd hva herpes, rosacea og rosacea er. Bruk heller ikke en maske med åpne hudskader (sår, dype riper, kutt).

Potetmaskeinstruksjoner

Men selv om du ikke tviler på kvaliteten på rå poteter, vil det ikke være overflødig å vite og overholde flere enkle regler. Med mindre du vil ha potetmaskemasker hjemme for å gi maksimal nytte og gode resultater.

 1. Sørg for å dampe ut dermis før øktene (dampbadene hjelper deg). Hvis din oppgave er å glemme akne og hudormer, legg til et avkok av urter i badekaret (St. John's wort, salvie, kamille eller calendula).
 2. Masken av rå poteter er mer effektiv, men også mer aggressiv i sine effekter. Det er ideelt for behandling av akne og for å gjenopprette huden i øyelokkene. Bruk raske poteter umiddelbart - det kan ikke lagres. Fremgangsmåten med rå poteter maksimalt 20 minutter.
 3. Kokte knoller mer fleksible å bruke. Denne typen potet brukes til å forberede ernæringsmessige og løftemasker. En ansiktsmaske med kokte poteter kan vare opptil 30-40 minutter.
 4. Ikke slå potetene i en blender! Ellers vil massen vise seg å være for tynn og vil "tømme" fra ansiktet. Men du kan "vekt" væskemassen med noe mel (ris, havregryn, hvete).

En av de viktigste betingelsene for å få fordel og effektivitet er regelmessighet. En ansiktsmaske med poteter hjemme skal utføres med to måneders løpetid på to prosedyrer per uke. La huden din hvile i et par måneder. Hvis ønskelig, kan en kartlegging av potetpleie gjentas.

Utvalgte oppskrifter fra vårt kjøkken

Mask for ansiktet av potet og kastanje (for tørr hud)

 • Ingredienser: en potet, to små kastanjer, olivenolje (16 ml).

Kok poteter i uniform og trykk til potetmos. Og kokte kastanjer må rulle i kjøttkvern. Bland begge ingrediensene og tilsett olivenolje. Denne masken renser porene i huden, nærer og toner dermis.

Oljeløftmaske fra kokte poteter (anti-aldring)

 • Ingredienser: liten knoll, fettsyre krem ​​(10 gr.), Smør (5 ml). Du kan bruke fersken, aprikos, mandel eller oliven.

I godt mashed kokte poteter tilsett smør og rømme. Massen påføres med et tynt lag på ansiktet, som da bedre er dekket med et håndkle for større effektivitet. Midler godt strammer og glatter epidermis.

Agurk potetmaske (bleking)

 • Ingredienser: en potet, melk (150 ml), agurk juice (30 ml).

Poteter vi skal koke i melk. Deretter knir vi det og legger agurkjuice. For å gjøre det, kan du hogge agurkene i en blender eller rist på en fin riper. Denne massen virker effektivt på huden, og eliminerer pigmenterte områder.

Mask av rå poteter (for fet hud)

 • Ingredienser: En potet, pulverisert melkepulver (15 gr.), Eggvit, sitronsaft (5 ml), lett øl (32 ml).

Rå potet tuber, rist, legg til det proteinet og andre komponenter. Øl helles på slutten. Legg den ferdige massen på huden og halsen. Dette middelet har en anti-inflammatorisk effekt, det renser porene godt og smaler dem.

Klassisk rå poteter (mot ødem)

 • Ingredienser: To små poteter.

Vi må gni dem på en fin riper og sette dem mellom gasbind servietter. Denne komprimeringen legger forsiktig på ansikt og øyeplass. Vi fjerner restene av kamilledekok. Masken fjerner godt hevelsen og forbedrer huden under øynene.

Honning fra rå poteter (foryngende)

 • Ingredienser: protein, flytende honning (12 gr.), Havremel (7 gr.).

Alle komponenter er grundig knead (mulig i en blender) og legger masse på ansiktet. Dette verktøyet glatter jevnt rynker, tørker og heler fet hud, og nærer også den.

Potetmasker for ansiktshud hjemme

Naturen har samlet i potet en stor mengde vitaminer som er nødvendige for mennesker. På grunn av næringsverdien, blir den vellykket brukt ikke bare i matlaging. Utrolige egenskaper og unike fordelaktige egenskaper av poteter har blitt brukt i kosmetikk. Tenk på fordelene og de beste masker med poteter til ansiktet, som du enkelt kan lage mat hjemme.

Bruk av poteter for ansiktet

Poteter i kosmetikk brukes hovedsakelig til ansiktsbehandlinger. En hel butikk næringsstoffer vil slå selv de enkleste oppskrifter med poteter til ansiktets hud til et unikt verktøy for å oppnå en utmerket kosmetologisk effekt. Potetmasker har et bredt spekter av indikasjoner. De kan velges for nesten hver hud, inkludert de mest sensitive, da de bare består av naturlige ingredienser.

Men det er også kontraindikasjoner: det anbefales ikke å bruke på hudområder med åpne lesjoner, enkelte reaksjoner på de enkelte komponentene i maskene bør vurderes.

Oppretter hjemmelagde masker for ansiktet av poteter

For tiden anses naturlige kosmetikk, som er gjort hjemme i hånd, det beste alternativet til skjønnhetssalongprosedyrer. Det er mange folkelige oppskrifter for hjemmelagde masker. Men du bør ikke prøve alt, du må først avgjøre problemområdene i huden din, studere tilbakemelding på søknaden og deretter velge oppskrift som passer perfekt til oppgavene.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Nedenfor er de 9 beste oppskriftene for hjemmelagde masker for ansiktet, som du enkelt kan forberede deg, da alle nødvendige ingredienser blir funnet i hver vertinne. Vi anbefaler å forsøke reddiker i ansiktet, det forynger huden og exfolierer huden.

Rå potetmaske

Resultatet: En rå potet for ansiktet har en utmerket bleking effekt, lindrer hevelse og trøtt blå under øynene, gir huden et friskt, tonet utseende. Bekjemper akne.

ingredienser:

 • potet tuber avling;
 • gasbind servietter.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Tuber, forkjølt i kjøleskapet, hogg på en fin riper. Klem juicen litt. I den pressede potetjuicen fuktes gausservietter, legg gasbind på den resterende potetpastaen.
 2. Den resulterende komprimeringen ligger forsiktig på ansiktet, inkludert områdene rundt øynene.
 3. Etter 15 minutter vaskes det med kaldt vann.
 4. Etter prosedyren massasje krem ​​som inneholder vitaminelementer A og E med masserende bevegelser.

Mask av kokte poteter

Resultat: En universell potetmaske brukes til å rense huden i ansikt og nakke.

ingredienser:

 • potet yam;
 • varm melk;
 • havregryn.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Smuldret kokte poteter i potetmos, tilsett samme mengde oppvarmet melk og en spiseskje med knust havregryn.
 2. Den resulterende sammensetningen påføres i en kvart time. Ved slutten av prosedyren, rengjør huden forsiktig med varmt vann.

Fersk potetmaske

Resultat: De gode egenskapene til rå poteter manifesterer seg spesielt sterkt i sommer- og høstsesongen, når næringsegenskapene til nye poteter er i høyeste konsentrasjon. Masken på ferske poteter har en umiddelbar tonic og bleking egenskaper, eliminerer usunn skinn og reduserer mindre uregelmessigheter.

ingredienser:

 • nye poteter;
 • agurk.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Gurk å grate på en fin rifler sammen med rå poteter.
 2. Å distribuere på det vasket ansiktet huden et jevnt lag.
 3. Etter en kvart time, fjern masken med kaldt vann.
 4. Etter hver økt, spred krem ​​over huden med masserende bevegelser.

Mask med poteter mot rynker

Resultat: Dette verktøyet er perfekt for å bekjempe rynker, på grunn av at det forbedrer hudtone, porer i rekkefølge, nærer huden med gunstige stoffer.

ingredienser:

 • poteter,
 • egghvite;
 • krem eller melk.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Hell en liten melk i en varm potetmos. Separat, slå den egghvide. Den piskede massen blir gradvis introdusert i melkepotetblandingen.
 2. Halvparten av blandingen som er oppnådd, påføres på et rent ansikt med et tynt lag, etter fem minutter fordeler vi den andre delen av masken og la igjen i ytterligere ti minutter.
 3. Det anbefales å fjerne masken med rennende vann, vekslende temperaturen på vannet for å forbedre effekten av å forynge huden ved å øke tonen.

Mask av poteter og rømme

Resultat: En ypperlig nærende maske, forsyner forsiktig huden i ansiktet, på grunn av tilstedeværelsen av poteter i oppskriften, oppnås en god løfteffekt.

ingredienser:

 • jakke poteter;
 • rømme med en høy andel fett;
 • olivenolje.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Varm peeling potetmos mashed til en konsistens. Legg i en mashed rømme skje og litt olje.
 2. Vi distribuerer den forberedte massen i et jevnt lag. For å forbedre handlingen dekker ansiktet med et håndkle. Hvil i omtrent femten minutter. Fjern masken med vann, vekselvis varm og kul.

Mask av poteter og honning fra akne

Resultat: Har en unik rensende egenskap, reduserer betennelse, myker og fukter huden, egnet for hud utsatt for alvorlig irritasjon.

ingredienser:

 • poteter,
 • honning.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Hakkede potetgrønnsaksblanding med en liten mengde honning.
 2. Påfør preparatet på ansiktet og vent ti minutter.
 3. Følg deretter den klassiske måten: en maske og kremfjerner.

Mask av poteter og egg

Resultat: Perfekt for applikasjon på både blandet og normal hud, renser og reduserer porene, whitens og fjerner pigmentering, og har mykende og foryngende egenskaper. Bra for akne.

ingredienser:

 • potet yam;
 • kylling eller vaktel egg;
 • olivenolje.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Slå egget til tykt. I stedet for vanlige vaktel egg anbefales, inneholder de flere næringsstoffer.
 2. Smør eggmassen inn i revet potetgruel og legg til litt olivenolje.
 3. Vi legger på huden med et tykt lag og hviler i omtrent femten minutter.
 4. Som alltid: varmt vann og krem ​​på slutten av prosedyren.

Mask av poteter for tørr hud

Resultat: egnet for hud utsatt for tørr irritasjon i ansiktet, beroliger overflaten hudlaget, den naturlige sammensetningen av masken har super ernæringsmessige og fuktighetsgivende egenskaper.

ingredienser:

 • en mellomstor grønnsak;
 • høyt fett krem;
 • kosmetisk olje.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Krosset skrelt poteter i skinnene sine i potetmos. Hell i to små skjeer med krem ​​og litt olje.
 2. Spred den varme potetpastaen over ansiktet og rengjør det etter tjue minutter med vann.
 3. Den beroligende effekten av poteter på ansiktets hud føles allerede under påføringen av masken.
 4. For å styrke resultatet etter prosedyren med lette bevegelser kjører vi inn i ansiktets hud med en nærende krem.

Mask fra poteter til fet hud

Resultat: Velrenser og reduserer sværhet av porene, har en anti-inflammatorisk effekt, sitronsyre, sammen med saft av potet for ansiktet har en kraftig tonic effekt, som et resultat øker elastisiteten og forbedrer det generelle utseendet på fet hud.

ingredienser:

 • rå tuber;
 • egghvite;
 • sitronsaft;
 • klassisk lys øl.

Forberedelse og anvendelsesmåte:

 1. Skalet revet poteter blandet med sitronsaft. Smør egghvittene til tykt skum, legg til potetmassen og bland litt. Bare i selve pour øl og bland.
 2. Masken jevnt smurt på ansikt og nakke. Fjern masken med varmt vann.
Videooppskrift: Hjemmelaget potetbasert anti-rynke øyemaske

Ansiktspotet: søknadsanmeldelser

Likte masken med poteter og melk med havremel. Det er denne massen av varm, behagelig temperatur som slapper av meg på bare fem minutter. Og ansiktets hud etter at det ser ut hvile, friskt. Nå, når jeg lager poteter for mat, skiller jeg meg selv en liten del til glede for min sjel og hud.

Tatyana, 44 år gammel

Les en oppskrift fra poteter og protein for fet hud. Jeg bestemte meg å prøve. Nå spør ungdomsdatteren meg alltid om en "hemmelig" maske. Jeg ser det selv - det hjelper - datteren min har mindre utslett etter den første masken. Ja, og huden min er merkbart renere - mindre svarte punkter.

Jeg visste ikke at så mange masker kan bli laget av poteter... Hver vår gjør jeg den enkleste masken av rå poteter: klem ut saften og spred en bomullspute på ansiktet mitt. Skyll deretter av. Jeg har en predisposisjon for fregner - de henter dem øyeblikkelig ut av solen, ingen beskyttelse hjelper. Bare potet juice og rydde opp.

Enkle og nyttige rå potetmasker for ansikt og hud rundt øynene

Når du bringer poteter til Europa, forventer Columbus, sannsynligvis ikke engang, hvor lenge overraskende og rik på søknaden venter på disse enkle knollene.

Sterkt bosatt i kostholdet vårt, og i Russland, og til og med fikk status som "andre brød", poteter, pluss dette har fått stor popularitet, ikke bare i tradisjonell medisin, men også i produksjonen av hjemme kosmetikk. En virkelig unik grønnsak!

Bukett med helbredende ingredienser

Den består hovedsakelig av 23-27% stivelsesholdige karbohydrater, og er uendelig rik på forskjellige aminosyrer og mineraler som inneholder kalium, magnesium, fosfor, jern og kalsium.

Det inneholder også vitamin C, vitamin E og en hel liste over vitaminer fra gruppe B, inkluderer pektin og lysin, lutein, selen, kolin, og derfor er det ikke overraskende at listen over fordelaktige egenskaper av poteter ikke er mindre omfattende enn listen over komponentene.

I hjemmekosmetologi brukes rå poteter på grunn av følgende egenskaper:

 • anti-inflammatorisk;
 • regenererende;
 • bleking;
 • oppmykning;
 • fuktighetsgivende;
 • decongestants;
 • toning.

Lær hvordan du bruker druefrøolje for å ta vare på ansiktet ditt fra vår artikkel.

Anbefalinger for bruk

Hvilke hudtyper er rå potetmasker anbefalt til? De er egnet for en rekke hudtyper: for normal og fet, for hud med utvidede porer og utsatt for betennelse. For fading. For hud med en overflod av fregner eller alder flekker.

Riktig og med de nødvendige komponentene, vil den forberedte masken fra denne fantastiske tuberkulten bidra til å takle problemene i epidermisene som er utsatt for oljeaktig glans, og med ulemper med rynker som er utsatt for dannelse av rynker. Hjemmelaget potetkosmetikk vil lette mørk hud eller individuelle mørke områder.

Lindre betennelse fra alle slags akne og kviser, redusere irritasjon. Ulike masker fra rå poteter eliminerer puffiness og forbedrer generell turgor, på grunn av sin toniske effekt.

Det viktigste er å korrekt identifisere problemet og velge alternativer for løsningen. Resten vil lage poteter! En ting å vurdere: De må brukes med ekstrem forsiktighet for hud utsatt for allergiske reaksjoner.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Hjem skjønnhet hemmeligheter

Oppskrifter for rå potetmasker er varierte, og derfor har du mestret kombinasjonene av grunnleggende komponenter og deres bruk, kan du trygt eksperimentere på egen hånd.

Rensende maske: Skal den gjennomsnittlige poteten og gni den på en fin rist, bland med samme mengde havregryn. Påfør på den forberedte huden i ansiktet, hold i 15-20 minutter, og skyll deretter med varmt vann.

Myknings- og blekemaske: Skjær knotten i tynne, nesten gjennomsiktige sirkler, og legg deg på ansiktet, og dekk det helt med et lag med poteter. Hold i 15 minutter. Fjern deretter skiver og skyll ansiktet med kaldt (fortrinnsvis mineral) vann.

Komprimer fra akneutslett: revet på en fin rist, poteter spredes ut på et lag av gasbind og dekker det med et andre lag med klut. Legg kompresst på ansiktet og hold 1-2 timer. Skyll deretter huden med kaldt vann.

Mask mot rynker: finkornet poteter og agurk blandet med 1 ts. vegetabilsk olje og påfør ansiktet i 20 minutter. Skyll deretter med varmt vann og fingertuppene masser huden forsiktig.

Toning maske: 1 ss en skje med revet poteter blandet med 1 ts. pulverisert melk, tilsett et halvt egg, som du må først slå godt, litt sitronsaft og en liten klype salt. Påfør i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann, og skyll ansiktet ditt med kaldt.

Maske, glatte rynker, for fet hud: rist middels potet og bland med halvparten av pisket hvit og 1 ts. honning. Legg til en liten klype salt og 1 ss. mel (ideelt - tolokonny, men det er mulig og normalt).

Påfør ansiktet og hold i 15-20 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Å gni rå poteter for masker er best på en plastrist, for å unngå øyeblikkelig oksidasjon, og en del av den resulterende saften må dreneres, fordi ellers vil masken falle fra hverandre under søknadsprosessen.

Hvilken hud kan kokosnøttolje brukes til? Anbefalinger fra eksperter finner du på vår hjemmeside.

Rå grønnsak for huden rundt øynene

Masker, lotioner og komprimerer er perfekt egnet for å fjerne øynene i øynene og bli kvitt posene under dem. For å gjøre dette kan du bare bruke en grus av revet poteter, innpakket i ostekloth eller tynne sirkler med poteter lagt på øynene.

Og du kan legge til litt ris (eller noe annet) mel og et par teskjeer melk til revet rå potetmos. Den resulterende massen bør også påføres på et sengetøy eller en gasbind med et veldig tykt lag og legg på øyet i 15-20 minutter, skyll deretter med vann ved romtemperatur.

Forventet effekt

Effekten av bruken av hjemmelagde kosmetikk basert på rå poteter er hovedsakelig knyttet til den kjemiske sammensetningen av knollene.

Fordi fuktighetsgivende effekten vil sikre at potet er 75-80% vann, og stivelsen vil gjøre huden fløyelsaktig og glatt. Normalisering av aktiviteten til talgkjertlene og produksjon av kollagen av huden vil bli tatt av B-vitaminene som er ansvarlige for dette.

Mens vitamin C og selen vil gi antioksidant beskyttelse, og vitamin K vil bidra til å bekjempe unødig hudpigmentering.

Lutein vil ikke skade ultrafiolett.

Choline, kjent for sine helbredende egenskaper, vil helbrede selv de minste sprekker i epidermis og lindre betennelse.

Det er nettopp på grunn av sammensetningen at poteter med rette bærer tittelen "universal pantry" for hjemmet kosmetiske prosedyrer.

Om kontraindikasjoner

Kontraindikasjoner til bruk av rå poteter som kosmetikk, litt, men de er. Og de trenger å vite. Dette er:

 • allergisk reaksjon;
 • hudsykdommer (dermatitt, eksem, etc.);
 • herpes i akutt form;
 • couperose (en vaskulær sykdom som fører til utvidelse og skjøthet av små fartøyer og deres overdreven nærhet til hudoverflaten);
 • rosacea (en forstyrrelse i blodkarrene, noe som fører til utseendet av en lys usunn rødme og deretter røde flekker og akne på kinnene og nesen);
 • eventuelle skader i form av sår eller dype riper.

Oppskrifter ansiktsmasker med havtorn olje, les her.

sammendrag

Til slutt er det verdt å nevne noen av nyansene som må huskes når man bruker masker av rå poteter:

 1. Ikke bruk grønne, tregte eller spirede knoller for produksjonen. De inneholder gift - solanin, som i stedet for hjelp kan skade huden.
 2. Før du bruker blandingen, er det best ikke bare å rengjøre ansiktet, men også å dampe det for en mer fri gjennomtrengning av de aktive komponentene i produktet.
 3. For å få full effekt av masken, bør kurset vare 2 måneder med en regularitet på minst 2 prosedyrer per uke.
 4. Ikke vær redd for å eksperimentere. Du kan legge til blandinger og andre komponenter som brukes i hjemmet kosmetikk (krem, rømme, fruktpuréer etc.)

Og aldri å glemme den milde og elastiske huden er et av de første tegnene på kvinnelig skjønnhet.

Oppskriften på hjemmelagde rå potetmasker i denne videoen:

Potetmasker: Gi nytt liv til fading hud

Mimic og aldersrelaterte rynker, sagging ben, andre hake, poser og mørke sirkler under øynene, kjedelig, som en grå hudfarge, tørr hud - mange kvinner møter slike problemer over tid. Selv merket kosmetikk og innovative salongbehandlinger kan ofte ikke håndtere tegn på aldring, noe som uunngåelig overhaler huden med begynnelsen av en eldre alder. Før du bestemmer deg for slike drastiske tiltak, kan du prøve mer sparsomme metoder - i slike tilfeller er hjemmelagde potetmasker til ansiktet, som har foryngende og fuktighetsgivende egenskaper, svært effektive.

Potet ansiktsbehandling: nyttige egenskaper

Hvorfor bruke poteter til ansiktet som kosmetikk? I dag blir nesten hvert produkt utsatt for grundig analyse og studier når det gjelder riktig ernæring og diett. Resultatene av disse studiene blir aktivt brukt i kosmetikk. De gunstige egenskapene og den unike kjemiske sammensetningen av poteter har vist seg å være salutære for fading, aldrende hud. Tallrike næringsstoffer, som i denne grønnsaken mye, produserer en ekte revolusjon på mobilnivå, som umiddelbart påvirker huden:

 • 75% av fersk potet tuber er vann som aktivt vil nærme tørr hud: takket være dette faktum har masker fra poteter gode fuktighetsgivende egenskaper;
 • Stivelsen som finnes i grønnsaken har en foryngende og bleking effekt: det gir hudens glathed, silke, utstråling, og effektivt eliminerer uønsket pigmentering;
 • potetknollene inneholder en stor mengde vitaminer fra gruppe B (disse er riboflavin, tiamin, niacin, folacin, pyridoksin) som gjør at hudceller fungerer som de skal: de lindrer akne, kontrollerer aktiviteten til subkutane kjertlene og mengden sebum, øker produksjonen av kollagen og elastinfibre, nødvendig for hudforyngelse;
 • C-vitamin, som er en effektiv antioksidant, som en del av potetmasker for ansiktet, har en ekstraordinær foryngende effekt på huden: glatter rynker, strammer porene, gjør den elastisk og elastisk, har stramningsegenskaper, derfor blir masker med poteter ofte brukt til å eliminere kosmetiske feil som flager og andre haken;
 • Vitamin K er kjent for sin bleking effekt: det gjør bleke, mindre merkbare alder flekker og tenåringsfregner;
 • Kolin er et veldig aktivt aktivt stoff: Det utfører to oppgaver - det strammer, glatter rynker og stopper spredningen av infeksjoner og betennelser. takket være choline, masker fra poteter er like nyttig for ungdom for behandling av akne, og for kvinner i balzac alder, bare for effektiv foryngelse;
 • Lutein er et veldig nyttig pigment, har beskyttende funksjoner og forbedrer hudens motstand mot de negative effektene av ultrafiolett stråling, hvis den ofte blir utsatt for solnedganger.
 • Selen er et biologisk aktivt sporelement som styrker immunforsvaret av epidermis.

Det viser seg dette naturlige førstehjelpsutstyret for helbredelse og skjønnhet i huden. Men man bør ikke glemme at en gave av naturen kan bli til en ekte katastrofe hvis man ikke vet hvordan man skal søke og behandle det riktig. Poteter er ikke et unntak, så du må være forsiktig med det, og bestemmer seg for å bruke det som et kosmetisk produkt for huden din.

Hvis det ikke er nok tid, men du må se ditt beste, så vil ekspress masker hjelpe deg. Søknadsregler og oppskrifter: https://beautiface.net/maski/dlya-lica/ekspress-maski-dlya-lica.html

Bruker du gelatin for å rense huden din? Hvis ikke, er denne artikkelen for deg. Gå >>

Hjemmebruk potet ansiktsmasker

Riktig forberedt maske med poteter vil ha den ønskede effekten på huden. Hvis anbefalingene for søknaden ignoreres, blir resultatet i beste fall bare skuffende, i verste fall - bivirkninger. I noen tilfeller kan rå poteter for ansiktet være ekstremt skadelige. Denne grønnsaken blir noen ganger en kilde til solanin - et giftig stoff som forårsaker ikke bare matforgiftning, men også skade huden. Derfor anbefales det sterkt å følge nedenstående tips om hjemmelagde masker: de vil hjelpe deg med å unngå slike misforståelser.

 1. Masken vil være ideell hvis den brukes på en pre-dampet hud med brede åpne porer. Dette kan oppnås ved å holde ansiktet over dampbadet. Hvis målet er å kvitte seg med akne eller akne, er det tilrådelig å legge et avkok av medisinske urter til bassenget med vann - calendula, kamille eller hypericum. Etter det kan huden rengjøres med en skrubbe.
 2. For kosmetiske formål, bruk bare unge og modne poteter som ikke har vært utsatt for sollys i lang tid. Solanin dannes i grønnsakskallet i følgende tilfeller: Hvis potetet allerede er gammelt eller omvendt, grønt, hvis det har blitt feil lagret eller har vært utsatt for aktiv solstråling i tilstrekkelig lang tid. Hvis du ikke vet noe om potet du vil sette på masken, for å unngå bivirkninger, fjern et tykt lag av peeling fra det, bruk bare kjernen, og la tuberen suge i en time i saltet vann. Friske, godt bevarte poteter kan brukes umiddelbart både i rå og kokt form.
 3. Rå poteter virker mer aggressivt enn kokt, men mye mer effektivt. Det brukes vanligvis til å behandle inflammatorisk foci (akne og hudormer) og å ta vare på huden rundt øynene. Men følsom, tynn, delikat hud kan reagere på det med rødhet og irritasjon, derfor for å ta vare på det, blir masken av potetmos, brygget og ostuzhennogo det beste alternativet.
 4. Rågrønnsaker kan brukes på forskjellige måter: Kutt knollen i to halvdeler og legg ansiktet i denne formen (på lukkede øyne eller kinn), kutt det i små sirkler og gjør også applikasjoner på problemområder i ansiktet, gni på et riv slip i en blender). Etter peeling av knollen, bruk den til å lage masker med en gang eller suge den i vann, men du kan ikke la den ligge i luften, fordi fuktigheten fra den vil fordampe og grønnsaken vil være ubrukelig for huden.
 5. Kok poteter kan være i uniform og med huden som skal brukes til fremstilling av masker, men under en betingelse: grønnsaket bør ikke være gammelt eller grønt. Løfte masker fra potetmos, grundig pisket, har en utmerket stramningseffekt. Men her må du nøye overvåke temperaturen på kokte poteter slik at den ikke brenner huden.
 6. Vegetabilsk er ideell for å lage kosmetiske masker fordi den kombinerer med nesten alle ingredienser: urter, essensielle og kosmetiske oljer, andre matvarer.
 7. Etter å ha utarbeidet en mirakuløs blanding, ikke glem å forhåndstest den på den tynne huden på håndleddet for å avdekke om huden din vil reagere på denne masken med en allergisk reaksjon. Hvis bivirkningene er fraværende, vær så snill å bruke verktøyet for det tiltenkte formål.
 8. Hvis du trenger en foryngende eller løftende effekt av masker, gjør du dem på basis av potetmos, ferske potetmos, og ikke fullstendig avkjølt. Dekk ansiktet med en klut serviett med slisser for nese og øyne. Varmeeffekten vil være svært nyttig og vil øke effektiviteten til masken.
 9. Du trenger ikke å pisk masker med potetmos i en blender, fordi ved utgangen blir de for flytende og vil drenere fra ansiktet, ødelegge hele prosedyren. Forsøk derfor å sikre at masken inneholder ganske tykke ingredienser som ikke vil tillate det å spre seg. Hvis blandingen fortsatt viser seg å være for flytende, vil vanlig mel (hvete, ert, havregryn, ris, etc.) hjelpe henne med å få ønsket konsistens.
 10. Det er bedre å sette masker med poteter på ansiktet med en spesiell trespatel eller å drive fingrene inn i huden.
 11. Ikke hold rå poteter i ansiktet for lenge: maksimalt 20 minutter. Kokede masker kan holdes litt lenger - opptil 40 minutter.
 12. Under rennende vann betyr vaskes av veldig lett.
 13. Det siste trinnet bør være bruk av vanlig daglig krem.
 14. Hyppigheten av slike anti-aging prosedyrer bør være innenfor rimelige grenser: ikke mer enn to ganger i uken.

Innen to måneder, prøv å bruke det samme valgte løsemiddelet. Etter det anbefales det å lage en liten pause i to måneder, ved å bruke helt forskjellige produkter for å lage masker. Dette vil gi huden den nødvendige hvile og vil ikke tillate det å bli vant til handling av de samme stoffene. Det er ingen mangel på oppskrifter, så vanskeligheten vil være å finne den eneste som vil takle alle problemene i huden.

Hudmaskeoppskrifter

Oppskrifter for potetmasker for ansiktet mye. Det skjer ofte at det samme virkemidlet virker annerledes: for noen blir det en foryngende salutary, og for noen er det sløsing med produkter. Alt er veldig individuelt. Derfor, hvis du etter en slags maske ikke følte eller ikke fant noe resultat i det hele tatt, bør du ikke fortvile: bare endre sammensetningen neste gang, og velg en annen oppskrift.

 • Kastanje rynke potet maske

Kok en skrelt potetknol og to kastanjer i forskjellige potter. Deretter må begge produktene omdannes til potetmos: poteter - på vanlig måte kan kastanjer rulles gjennom kjøttkvern. Bland to spiseskjeer av de to og fordel dem i varm form over huden.

 • Agurk Potet Øyemask

Kok pre-peeled poteter i melk, forklare for en tilstand av potetmos. Gurkeskall og frø, rist. Bland 2 ss potet og agurkpuré.

 • Potetmaske for akne med sitron

Rå potetskall, rist. Bland en sitronpress en teskje juice, bland den med to spiseskjeer potetmos fra ferske poteter.

 • Poteter + rømme = fantastisk foryngelse

Kok poteter i en uniform, mash dem, uten peeling, med en gaffel, til en klumpete mos, tilsett litt varm melk og et par mateskjeer rømme.

 • Poteter + egg + olivenolje = mat

Kok pre-peeled poteter i melk, forklare for en tilstand av potetmos. Varm olivenolje i et vannbad. Pisk fersk hjemmelaget kyllingegg. Bland potetmos og smør i to spiseskjeer, tilsett egget før påføring.

 • Friske potetapplikasjoner for øyne

Klipp den ferske poteten i stykker som må festes til de lukkede øynene i fem til ti minutter. Du kan gni frisk knoller på et riveapparat, pakk den resulterende puréen i gazeposer og også gjelde for øynene.

 • Potet + havregryn = peeling

Råskallede poteter rist, bland i like store mengder med havregryn, knust til mel.

Hold deg til de grunnleggende anbefalingene, følg proporsjonene som er angitt i oppskriftene - og så vil hudproblemer ikke lenger være din hodepine. Bli kvitt unødvendige komplekser og nyt din egen skjønnhet.

Hvorfor rå poteter er bra for huden: 5 hemmeligheter

En annen nyttig egenskap av rå poteter er å lette pigmentflettene i ansiktet, som vises hos mennesker med alder. Som et resultat blir flekkene mindre merkbare.

Hva du trenger:

 • Kjøttet av en liten potet
 • 1 agurk
 • 1 ss eple cider eddik (10 ml.)

Hva skal gjøres:

 • Det første du trenger for å finriste potetene.
 • Gjør det samme med agurk.
 • Legg begge ingrediensene i en liten beholder og legg til en spiseskje eplecidereddike.
 • Bland godt.
 • Fukt et stykke bomullsull i produktet og påfør det på ansiktet. La masken stå på i 15-20 minutter for at den skal fungere.
 • Når den angitte tiden går, skyll ansiktet med varmt vann.

3. Poteter forhindrer for tidlig hud aldring

På grunn av eksponering for sollys og utilstrekkelig fuktighet i epidermis, blir huden i ansiktet raskere. Kan dette forhindres?

Utfør en ansiktsmassasje med et lite stykke poteter.

Hva du trenger:

 • 1 runde potetkile 3 cm tykk.

Hva skal gjøres:

 • Utfør denne prosedyren før sengetid. Det første trinnet er å vaske ansiktet godt.
 • Deretter holder du potetkilen over hele overflaten av ansiktet, og utfører sirkulære massasjebevegelser.
 • Skyll deretter ansiktet ditt med varmt vann og påfør en fuktighetskrem. Det er det!

4. Bekjemper akne og akne

Rå poteter inneholder vitamin C, kalium, kobber og svovel. Alle disse stoffene bidrar til dyp rensing av huden og hjelper til med å fjerne giftstoffer. Det hjelper kurere akne og akne.

Vi forsikrer deg, dette verktøyet er veldig effektivt. Det anbefales å bruke det hver dag før du går i seng.

Hva du trenger:

 • Rund skive poteter 3 cm tykk

Hva skal gjøres:

Handlingsalgoritmen er den samme som i det forrige tilfellet. Forskjellen er at denne gangen er det ikke nødvendig å skylle huden etter prosedyren. La potetsaften virke over natten.

Fullfør følgende trinn:

 • Vask ansiktet godt, slik at det ikke er fett eller spor av sminke på huden din.
 • Behandle overflaten av ansiktet med et stykke poteter, og utfør sirkulære massasjebevegelser.
 • La potetsaften stå over natten, og om morgenen vasker ansiktet som vanlig.

5. Gjør huden uthvilt.

Som et resultat av tretthet, daglige bekymringer, dårlig søvn og stress, mister vårt ansikt friskhet og legger et par ekstra år til oss.

For å unngå dette problemet, anbefales det å drikke mer vann, ha en god hvile, spis mat som har vanndrivende egenskaper. Bruk også regelmessig rå poteter for hudpleie. Resultatet er ikke lenge i kommer.

Hva du trenger:

 • Kjøttet av en liten potet
 • 1 ss sitronsaft (10 ml.)

Hva skal gjøres:

 • Rist potet på en fin rist.
 • Legg potetmassen i en liten beholder og legg til en spiseskje sitronsaft.
 • Bland ingrediensene godt.
 • Bruk denne løsningen før sengetid. Påfør masken til ansiktet med en bomullspute.
 • Vent 15-20 minutter.
 • Når den angitte tiden går, vask masken av med varmt vann.

Vel, du ville allerede prøve å trene disse enkle oppskrifter?

Poteter - en uunnværlig alliert i kampen for helsen til hud og hår

Poteter er mye brukt både i matlaging og i tradisjonell medisin. Men ikke glem at det er vellykket brukt til kosmetiske formål, og det er ganske vanskelig å overvurdere sin fordel. I dag, i kosmetikk, er poteter hovedkomponenten i en rekke masker for ansikt, hår, hender og til og med hæler.

Nyttige egenskaper til poteter og potetstivelse i kosmetikk

Ikke alle kjenner de virkelig mirakuløse egenskapene til poteter som en del av ansikts hudpleieprodukter. Det er i stand til å gjøre huden bedre og betydelig forandre hudtilstanden til det bedre, for å hjelpe til med fornyelse og restaurering av celler, og dermed bidra til foryngelse og stramming av ansiktskonturene. Poteter har evnen til å hvite, nære og mette huden vår med vitaminer. Til bruk i hjemmet brukte kosmetikk rå og kokte poteter, stivelse, samt juice fra poteter. Potet har en rekke helbredende egenskaper, for eksempel:

 • anti-inflammatorisk;
 • tonics;
 • regenererende;
 • emollients;
 • kremer;
 • næringsstoffer.
 • forårsaker ikke allergiske reaksjoner;
 • egnet for alle hudtyper;
 • lyser alder flekker og fregner;
 • regulerer sebaceous kjertler;
 • håndterer flathet og tetthet i huden;
 • kjemper rynker;
 • strammer forstørrede porene.

Bruk av masker til ansiktet av poteter - rå og ikke bare

Potetene brukes ikke bare i ansiktets hud, men også i dekkede områder, i tillegg til hår, hender og negler. Ikke glem at vi bruker alle masker etter å ha renset huden med en skrubbe for bedre penetrasjon av komponentene i huden. Rå poteter brukes og påføres umiddelbart, siden de kommer i kontakt med luft, mister de delvis deres helbredende egenskaper. Prosedyrer bør gjøres på kurs for å se resultatet og ikke mindre enn en måned, siden huden pleier å bli oppdatert hver 28-30 dager. Det anbefales ikke å bruke masker med poteter på skadet hud. Før du bruker masker til ansiktet, er det bedre å dampe huden slik at porene åpnes.

Anti-aging mask med melk

 • 1 rot grønnsak;
 • melk;
 • agurk juice

Kok poteter i melk, lage potetmos. Legg til agurkjuice. Bland komponentene 1: 1 og påfør ansiktet. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.

Sammensetningen, foryngende huden

 • 1 kokt potetknoller;
 • 1 ts. rømme;
 • 1 ts. olivenolje.

Påfør med en børste på massasjelinjer på ansiktets hud med et dobbeltlag, deksel med et bomullserviett. La stå i 20 minutter, skyll med varmt vann. Glatte rynker er glatt, huden strammes. Fra rå revet poteter for å fjerne rynker

Grate poteter. Legg revet poteter på klut og legg på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Kan brukes under øynene av puffiness. Masken har en løftende effekt, gjør huden lettere og glatter ut grunne rynker.

Video: Mask av poteter og tomater

Anti-aging maske med stivelse for ansiktet "Botox effekt"

 • 30 gram stivelse;
 • 0,5 ss. vann;
 • 25 g rømme
 • 80 ml gulrotjuice.

Kok vann. Bland stivelse med vann, legg til kokende vann. Kok over lav varme til tilstanden av grøt. Kul blanding, legg til rømme og gulrotjuice. Påfør på massasjelinjer på huden og suge i 25 minutter. Den gjenværende blandingen skal oppbevares i kjøleskapet (maks 3 dager). Påfør masken daglig i fire dager, og du vil merke den magiske effekten av å bruke denne masken.

Matting for fet hud

 1. 1 revet potet tuber;
 2. 1 gulrot;
 3. 1 ss. l. mel.

Rør maskekomponentene og påfør ansiktet i 15 minutter og skyll med lunkent vann. Huden etter denne masken er næret, matt og stramt.

Behandling av alder, utsatt for fet hud

 • 2 medium revet rå poteter;
 • 1 pisket protein;
 • 1 ss. l. tørr melk;
 • 1 ts. lys øl;
 • 1 ts. sitron;
 • litt salt.

Bland alt. Påfør ansiktet og skyll med vann etter 25 minutter. Masken fjerner fet skinn godt, huden skinner med helse.

Toning for alle hudtyper

 • 1 potet (rist);
 • 1 ts. tørr melk;
 • en klype salt;
 • et halvt egg;
 • noen dråper sitronsaft hvis huden er fet.

Påfør huden i 20 minutter, skyll først med varmt og deretter kaldt vann. Denne masken gir tone til ansiktets hud.

Ødem for tørr, flakket og sensitiv hud

 • 1 rå potet;
 • 1 ts. honning.

Bland komponenter og distribuere på ansiktet. Skyll med kaldt vann. Masken avlaster også betennelse og irritasjon i ansiktet. Anbefal å bruke fra alder flekker og fregner.

Rynker og blåmerker for alle hudtyper

 • 1 ss. l. hakket persille;
 • 0,5 ss. kokende vann;
 • 1 ss. l. oliven (mandel, fersken, argan olje);
 • 1 rå revet potet.

Hakk persille med en blender, hell kokende vann over den, la den stå i en halv time og spenne den gjennom en sigte. Kombiner poteter med olivenolje, legg til 1 ss. l. infusjon av persille, rør. Påfør ansiktet i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann.

Fra hevelse, blå sirkler, poser og hevelse under øynene

Gni rå poteter på en fin rist, spred på osteklær og legg under øynene i 15 minutter. Resultatet vil overraske deg, hevelse forsvinner foran øynene!

Smoothing Eye Mask

Ta kokt potet tuber, mos med en gaffel. Legg til 1 ts. surkrem (helst fett). Bland komponentene og distribuere på huden under øynene i 15 minutter, skyll med lunkent vann. Denne masken vil gjøre ansiktsrynker usynlige og stramme huden rundt øynene.

For effekten av "forynget" øynene

 • 1 revet potet;
 • 1 ts. krem;
 • 1 ts. sterk te.

Påfør under øynene, og på øvre øyelokk anbefales det å sette en bomullspinne dyppet i tebrygging eller teposer. Dine øyne fra slik omsorg vil takke deg!

Fra rosacea og siring

Lag en potet juice. Dyp en bomullstoff i potet juice og sett på ansiktet, hold i minst 30 minutter. Skyll med varmt og deretter kaldt vann.

For behandling av sprøytemiddel (svettekjertelsvulster), tørk friske arr med ferske potetsirkler.

Pigment flekker, fregner

 • 2 revet poteter;
 • 1 ts. sitronsaft;
 • 1 ts. honning.

Ta en bomullsklut, lage hull for øynene og munnen, legg mye poteter. Hold på ansiktet i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann. For en uttalt effekt, bruk en maske 2 ganger i uken.

For hud utsatt for tørrhet

 • 1 eggeplomme;
 • 1 ss. l. melk;
 • 1 ts. olivenolje;
 • 1 ts. honning;
 • potetmos fra 1 knoll.

Påfør ansiktet i 20 minutter og vask av med varmt vann.

Akne og akne potetutslett

Oppskrift 1: Grind potetene med en rivekniv. Påfør blandingen på ansiktet i 10 minutter, skyll med varmt vann. Du kan også sette en sirkel av rå poteter på akne og spor av dem og la i 4-5 timer. Sirkler endres periodisk.

Oppskrift 2: Bland gresskar juice og potet juice i like mengder, dypp en bomullsdoek i denne blandingen og påfør ansiktet i 10 minutter. Masken kontrollerer perfekt arbeidet til talgkjertlene og eliminerer betennelse.

For hals og décolleté

 • Potetmos;
 • 1 ss. l. hvete kim oljer.

Påfør på nakken og dekk området, dekk med et skjerf eller skjerf, la i 20 minutter. Fjern forsiktig rester med servietter, skyll deretter.

Stramming porer

Ta alle komponentene i samme forhold:

Kombiner alt og bruk på ansiktet i 25 minutter (salt bør ikke være helt oppløst). Vask av med varmt og deretter kaldt vann.

Å fjerne tegn på tretthet på ansiktet

Vil hjelpe effektiv maske: 0,5 st. potetmos legge til saften av en halv sitron og søk på ansiktet i 30 minutter. Vask av med varmt vann.

Mask med stivelse

 • 1 ss. l. tørr gjær fortynnet med vann til konsistensen av tykk krem;
 • 1 ss. l. stivelse;
 • 3 ss. l. naturlig yoghurt;
 • 1 ts. sitronsaft;
 • 2 dråper timian og mint essensielle oljer.

Spred huden på massasjelinjene og la den virke i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann. Masken gir tone, fuktighet og nærer huden.

Forfriskende ansiktslotion

Det er nødvendig å vaske bomullsstoffet med juice fra ferske poteter og påfør de stigende linjene på huden. Du vil være fornøyd med resultatet - huden er fløyelsaktig og ren!

Å fukte huden

 • Puree fra en kokt potet;
 • 1 ts. glycerol;
 • 2 ss. l. melk.

Spre litt svalt maske over huden og la den stå i 15 minutter. Fjern rester med en våt tørke.

Stivelse skrubbe hjemme

 • 1 ss. l. stivelse;
 • 0,5 kopp nonfat kefir;
 • 2 ss. l. havregryn (grind i kaffekvern).

Gni blandingen i en sirkelbevegelse i 10 minutter. Vask bort rester av kaldt vann.

Fra den andre haken

 • 1 potet (kok i uniform, peeling og mos);
 • 2 ss. l. melk;
 • 1 ts. salt;
 • 1 ss. l. honning.

Påfør et varmt lag på haken med et tett lag. Dekk med serviett og skyll av med vann etter 40 minutter.

Bruk av poteter i hårpleie

Ikke glem at poteter kan passe godt på håret vårt, gi dem skinn og silke.

Kartoffelmasker avlaster oljent hår av overdreven greasiness, nærer tørre ender av hår, helbreder hodebunnen perfekt, og potetjuice gir skinn og volum.

Hårtap

 • Stor potet tuber (rist, klemme juice);
 • 2 ss. l. aloe juice;
 • 20 g honning.

Gni masken i hodebunnen, bære en oppvarmingsdeksel og la den stå i 2 timer. Vask av med sjampo. For å gjøre denne prosedyren 2 ganger i uken.

For tørt hår

 • 3 mellomstore poteter;
 • 1 eggeplomme;
 • 1 ss. l. honning.

Ingredienser blander. Påfør på vasket, håndkle-tørket hår fra rot til spiss og la den stå i en halv time. Skyll deretter med varmt vann uten å bruke sjampo og la håret tørke naturlig.

Masken fukter og nærer.

Med potetsaft til tørt hår

 • 150 gram potet juice;
 • 1 egg;
 • 20 g honning.

Rist poteter og klem juice. Bland med honning og egg, gjelder for vasket og tørket hår. La masken stå i en halv time og skyll uten sjampo. Å tørke håret på den naturlige måten uten å bruke hårføner.

Video: Flass Hårmask

Næringsrik med potet juice

 • 6 ss. l. potet juice;
 • sitronsaft;
 • 1 ss. l. dampet kli.

Bland alt grundig. Påfør masken på hårrøttene og la den stå i 30 minutter. Komb håret med en kam for å fjerne kli partikler. Skyll håret godt. Masken styrker også hårsekkene godt.

Mot splitte ender

 • 110 g kokte knuste poteter (la avkjøles);
 • 5 ss. l. tung krem;
 • 10 g øl gjær (fortynnet i 2 ss l. Av vann);
 • 2 ss. l. jojoba olje;
 • 6 dråper patchouli essensiell olje.

Alle komponenter blandes. Påfør en maske over hele lengden av håret, pakk inn matfilmen og ha på deg en lue. La i 1 time, skyll deretter med sulfatfri sjampo. Hår etter slik forlat blir mettet glans og bli glatt.

For hår utsatt for fett

 • 2 kokte poteter;
 • 5 ss. l. melk;
 • 2 ts. glycerol;
 • 1 ts. honning.

Mash poteter og bland med alle ingrediensene. Påfør masken på håret ditt, pakk hodet med klamfilm og ha på deg en lue. En time senere, vask av masken og skyll håret blandet med sitronsaft og vann.

Bruk av produktet i omsorg for hender, negler og hæler

Poteter kan brukes ikke bare for ansiktet, men også for huden på andre deler av kroppen, men med noen funksjoner.

Håndbad og spikerplate

Hvis du observerer tørr hud på hendene, spenne avkokingen av poteter og lage et bad. Hold hendene i denne komposisjonen i 15 minutter. Deretter må du smøre hendene med en nærende krem. For å gjøre denne prosedyren 2 ganger i uken.

For tørr hud

 • Revet potet;
 • 1 ts. honning;
 • noen få dråper sitronsaft.

Påfør huden og la den stå i 15 minutter, skyll med varmt vann og fukt huden godt.

Ultra Nourishing Mask for hender og negler (ferdig om natten)

 • 2 kokte potetknoller;
 • 1 eggeplomme;
 • 1 ss. l. honning.

Bland alle ingrediensene, sett på hendene, pakk med matfilm og bruk hansker. La komposisjonen for natten.

Nourishing for hender og cuticles

 • 2 kokte poteter;
 • 1/3 kopp melk;
 • 1 ts. olivenolje.

Mash poteter med en crush, kombinere med melk og olivenolje. Sett denne massen på et serviett laget av bomullst stoff og legg det på hendene, pakk matfilmen på toppen og varm den med votter. La masken stå på i 40 minutter.

For å bli kvitt korn

Behandle huden rundt kornene med en feit krem. Påfør korn av rårotgrønnsaker på mais og pakk med matfilm, la det stå over natten. På morgenen, fjern det mykede hudlaget med pimpstein og bruk en nærende fotkrem.

For intensiv hælpleie

Perfekt komprimering fra rå revet poteter. Det er nødvendig å påføre en komprimering til grov hud. Det er nødvendig å fikse masken med en film, sette på sokker og gå om natten. Om morgenen, fjern det kornede laget med pimpsten.

Vet du at: vorter vil forsvinne hvis de blir 4-5 ganger om dagen smurt med juice fra potet peeling.

Frossen nese kan også behandles med potet juice juice. Grated poteter klemme for å få juice. Vi fukter en tampong i potetsaft og gjelder for frostbit.

Søknadsanmeldelser

Masken mot akne: "Men resultatet sjokkert meg - en liten, nesten flatt rød prikk var igjen i stedet for denne kvise-mynt! De som har brukt denne masken for lengre, sier at de bare har et lite ubemerket spor igjen. Fantastisk! "

Juicy Olya

http://irecommend.ru/content/vy-ne-poveriteno-kartofel-ovoshchsposobnyi-izbavit-vas-ot-navyazchivogo-pryshcha-za-sutkia-d

Om masken, som begrenser porene: "Bare under forberedelse er det billig, hvitt og glatt huden, glatter rynker, smaler porene, fjerner overflødig fett fra ansiktets hud".

Julia Enina

http: //xn--d1acrjbb5h.xn--p1ai/reviews/otbelivayuschaja-maska-dlja-lica-iz-kartofelja-otzyv-22.html

Anti-rynke maske: "Jeg liker virkelig resultatet etter bruk, huden er veldig jevn, næret, elastisk, hudfarge er bedre, små rynker er godt jevnt, dype blir mindre merkbare."

Salome

http://irecommend.ru/content/maska-s-effektom-botoksa-vot-tak-ya-ispolzuyu-krakhmal-foto-vsekh-etapov-prigotovleniya-mask

Om masken med stivelse: "Resultatet vil overraske deg veldig hyggelig - huden er øm, små sår og riper heler raskere, og med tiden blir fargene jevn, rødhet forsvinner."

San Marco

http://irecommend.ru/content/luchshaya-vannochka-dlya-sukhoi-kozhi-ruk-ochen-prostaya-rezultat-oshelomitelnyipoleznaya-in

Kontraindikasjoner til bruk av poteter i kosmetikk

Hvis du har tørr hud, er det forbudt å bruke varme eller varme potetmos som en del av ansiktsmasker.

Under ugunstige betingelser for lagring av poteter, samt på grunn av det lange oppholdet i knollene i solen, begynner potet å produsere et farlig og giftig stoff som kalles "solanin". Det er klart at slike poteter er absolutt ikke egnet for fremstilling av masker. Det er kjent at en stor mengde gift er inneholdt i gamle og tregte frukter, så vel som i grønne eller spire poteter.

Vår favorittpotet har slike fantastiske egenskaper. Alle oppskrifter for hjemmelagde masker som presenteres her, er veldig enkle og enkle å bruke. Det bør bemerkes at det ikke alltid er nødvendig å bruke dyre produkter og kosmetikk for å opprettholde skjønnhet og ungdom, det er nok å ha informasjon og bruke den til det tiltenkte formål. Alt som trengs, naturen selv gir oss, det viktigste er å lære å bruke disse gaver riktig!

Flere Artikler Om Typer Acne