Varicella Zoster viruspartikkel oppstår på huden i form av utslett med vannkopper eller herpes. Også dette viruset blir synderen av helvetesild. Helse av sykdommen er bare mulig med ødeleggelse av alle patogene bakterier. Apoteket har en stor mengde medikamenter som kan overvinne denne sykdommen, men bare en hudlege bør håndtere valget.

behandling

Når helvedesild ser ut, klager pasienten ikke bare på de mange utslettene, men også av akutte smerter og en generell forverring av helsen. Denne sykdommen er mer alvorlig enn herpes. Ofte kan fokuset på betennelse vokse og flytte til andre organer som forårsaker en trussel mot livet. Piller for helvetesild vil hjelpe i denne situasjonen.

Det er viktig! Behandling er rettet mot å stoppe smertestart, samt eliminere herpesviruset, forhindre konsekvensene og styrke immunforsvaret. Til dette formål brukes ulike grupper av medisiner.

Antivirale legemidler

Bruk av narkotika, primært rettet mot å hindre viral partikkels funksjon. Det er umulig å fjerne det helt fra kroppen, men det finnes stoffer som inkluderer acyklovir. De brukes både lokalt og internt. Terapi bør rettes mot å eliminere skiltene og forhindre ytterligere komplikasjoner.

Det er viktig! Unge mennesker, når helvetesild oppstår, kan behandles med lokale salver, geler og sprøyter.


Hvem trenger medisiner:

 • folk over 50 år;
 • Utseendet på utslett på følsomme områder av kroppen (øyelokk, ytre kjønnsorganer, hender, føtter);
 • med alvorlig smerte.

De som lider av utallige utslett, kan drikke slik:

 1. Acyclovir. Effekten av dette stoffet er å blokkere prosessene på mobilnivå. Behandlingstiden for herpes er 10 dager. Bruk kan være både lokal og intern. Acyclovir er tilgjengelig i forskjellige former: krem, salve, piller, dråper. De begynner å bruke med de første manifestasjoner av helvetesild. Legemidlet har en analog - Valaciclovir. Dens fordel er uregelmessig inntak. Ved hjelp av disse verktøyene kan du forhindre negative konsekvenser. For eksempel kan komplikasjoner som intercostal neuralgi, uklart syn og lammelse unngås.
 2. Famvir, Fenistil Pentsivir. To stoffer, hvor den første brukes til intern og andre - for lokal bruk. Den aktive komponenten er lenge funnet i menneskekroppen. Behandlingstiden er ikke mer enn 7 dager. Dosen er foreskrevet av en hudlege.
 3. Panavir er et kraftig antiviralt middel som bidrar til rask helbredelse, eliminering av inflammatorisk prosess, tegn på sykdommen. Kan kjøpes som en løsning eller gel. Hvis en løsning er kjøpt, er den laget for en injeksjon, som gjentas en måned senere. Gel smøre på et sårt sted i 7 dager. For barn, kvinner, i barne- og ammingsperioden, kan stoffet ikke tas.

Hvis noen medisiner ikke passer, bør du kontakte en hudlege om å erstatte den med en analog.

immunstimulerende

Siden immunforsvaret er sterkt svekket, er det nødvendig å ta medikamenter som er rettet mot å styrke det:

Legemidlene er laget av interferon, noe som gjør at kroppen kan håndtere sykdommen selv.

analgetika

Utnevnt med alvorlig smerte som er vanskelig å tåle. Slike rusmidler kan brukes lokalt og oralt. For å fjerne tegn på kløe og smerte, bruk:

 • antiinflammatoriske stoffer: Aspirin, Ibuprofen;
 • antidepressiva;
 • sterke smertestillende midler: Nise, Ketorolac;
 • narkotiske analgetika: Tramadol;
 • salve til aktuell bruk: Matar plus;
 • steroidsalver: Prednisolon.

Det er viktig! Du bør være ekstremt forsiktig med steroidsalver, og du bør regelmessig besøke en hudlege når du bruker dem.

Antibakterielle legemidler

For å forhindre spredning av helvetesild, er det nødvendig å gjennomgå en antibiotikabehandling. Det kan være salver, tabletter, tinkturer, som har desinfeksjon og antibakterielle egenskaper. De vanligste inkluderer:

 • Zelenka;
 • fukortsin;
 • kaliumpermanganat;
 • avkok av kamille eller marigold;
 • Zovirax;
 • Gerpferon.

Hvis infeksjonen har gått på kroppen, må du ta imot alvorlige antibiotika fra gruppen tetracyklin, metacyklin. De tillater ikke helvetesild å utvikle seg videre.

homeopati

Homøopatiske medisiner regnes som de mest kritiserte. Dette skyldes det faktum at disse stoffene ikke klarer kliniske forsøk, og deres effektivitet har ikke blitt bevist. Når de mottas, begynner selvreguleringsprosesser og sykdommen stopper.

De består av naturlige ingredienser, slik at de ikke har mange bivirkninger. For mange mennesker er dette den beste frelsen.

Som er bedre å velge

Uavhengig behandling foreskrevet for helvetesild kan ikke være. Når de første tegnene vises, bør du først gå til en hudlege, diagnostisere, og først etter resultatene av kliniske studier kan du foreskrive en terapeutisk prosedyre.

Doseringen av legemidlet er beregnet ut fra dets tilstand av helse, vekt, alder og arten av utslett. Unge mennesker tolererer raskt og enkelt sykdommen, og behandling er bare bruk av geler, antiseptika, analgetika. Pass på å foreskrive stoffer for å styrke immunforsvaret. Eldre mennesker, mennesker med hiv, har uunngåelig behov for systemisk terapi.

Når en hudlege foreskrevet en slik behandling, kan pasienten behandles hjemme. Men i tilfelle av øyeskader, bør den behandles på sykehuset. Hyppig terapi skal foreskrives for kvinner i barne-, ammende, småbarnsperioden.

Når skal du gå til legen

Valget av medisiner bør kun gjøres etter en lege resept. Noen ganger skjer det at terapien som foreskrives av hudlege ikke hjelper, og det er forverring, så er det fornuftig å gå til sykehuset. Hvilke komplikasjoner kan forekomme:

 • perifer nerve parese;
 • patologi av nyrene, respiratoriske og fordøyelsessystemer;
 • sløret syn
 • utseendet av sår i det skadede området;
 • encefalitt.

For å komme seg fra slike konsekvenser, er det nødvendig å være innlagt på sykehus, det vil ikke være mulig å gjenopprette på egen hånd. Utseendet på komplikasjoner med alder og nedsatt immunforsvar øker.

Behandling av helvetesild med piller: effektive stoffer

Helvetesild refererer til hudsykdommer og er preget av utseende av hyperemiske flekker, som er ledsaget av alvorlig brennende og kløe. Denne form for laven kalles ofte Zoster's herpes, fordi denne sykdommen utløses av det samme herpesviruset (Varicella zoster), som påvirker perifere og sentrale nervesystemer.

Et virus av denne typen kan være tilstede i menneskekroppen gjennom livet og aktiveres bare når immunforsvaret svekkes. På samme tid, i tillegg til nevrologiske sykdommer, opptrer et herpetic utslett i ansiktet, hodebunnen og slimhinnene i øynene. Karakteristiske manifestasjoner av helvedesild ledsages av en ganske hyppig lesjon av trigeminusnerven, noe som i sin tur fører til utvikling av et sterkt smertesyndrom.

Når de primære symptomene på sykdommen oppstår, anbefales umiddelbare terapeutiske tiltak, inkludert oral medisinering, da dette påvirker effektiviteten av behandlingen og reduserer antall alvorlige komplikasjoner.

Effektive grupper av rusmidler

Helvedes behandling utføres av følgende farmasøytiske grupper:

 • smertestillende midler (ganglioblockere);
 • immunmodulatorer;
 • kløe;
 • antiviral;
 • antitivospalitelnye.

Den antivirale gruppen av stoffer er mest aktiv mot sykdommen, som er rettet mot å blokkere pasientens varicella zoster-virus.

Antivirale legemidler

Denne gruppen inneholder følgende verktøy.

acyclovir

Dette stoffet er et av de første stedene mot Zoster-virus. Acyclovir er i stand til å ødelegge viruset inne i cellen selv. I tillegg er Acyclovir aktivt brukt som et sårhelende stoff, og er også i stand til effektivt å nøytralisere smerte og kløe i hodebunnen.

Antiviralt stoff anbefales til bruk i hele behandlingsforløpet (1 tab 4-5 ganger daglig i 7-10 dager). Den totale behandlingsvarigheten avhenger av alvorlighetsgraden av symptomatiske manifestasjoner. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 190 rubler per pakke med 20 tab. 400 mg.

Famvir

Dette stoffet ligner på acyklovir, men overgår det flere ganger i farmasøytisk tiltak. Famvir virker effektivt mot virus som ikke er følsomme overfor Acyclovir. Legemidlet er foreskrevet individuelt, som foreskrevet av behandlende lege (2 ganger i løpet av dagen, 250 mg i 7-10 dager). Kostnaden for Famvir er 1350 rubler (10 stk. 125 mg hver).

Metisazon

Det antivirale stoffet Methisazon har bevist seg i kampen mot helvetesild. Fordelen med dette verktøyet er kortvarig bruk (4-6 dager).

Methisazon tas 2 ganger daglig etter måltider. Dosering for voksne er 600 mg. For barn beregnes dosen i henhold til kroppsvekt (0,01 g per 1 kg). Legemidlet er uforenlig med alkohol. Den gjennomsnittlige kostnaden for Metisazone er 200 rubler. for 60 tab. på 500 mg

Valtrex

Disse tabletter er like effektive når du behandler helvedesild i forhold til Acyclovir, men de anbefales å bli tatt etter at akutte symptomer på sykdommen er fjernet. Dette skyldes det faktum at Valtrex forhindrer utviklingen av tilbakefall, og dræper resterende sopp i kroppen, som er i stand til å provosere en forverring av sykdommen.

Valtrex anbefales å ta 2 TB. daglig i 7 dager. Prisen på antivirale stoffer varierer fra 1100 til 4.200 tusen rubler, som avhenger av antall TB. i pakken.

Valacyclovir

Antivirale tabletter for helvedesild Valacyclovir utnevnt i den akutte perioden av sykdommen. De har en kombinert effekt (antiviral og antifungal). Likevel, til tross for effektiviteten, har Valaciclovir mange kontraindikasjoner (barn opp til 12 år, graviditet, etc.), så bare en lege kan ordinere Valacyclovir. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 500 rubler. for 10 stk.

izoprinozin

Dette stoffet blokkerer ulike typer virusinfeksjoner, inkludert versicolor. Forløpet av stoffet er ganske langt i forhold til lignende stoffer i denne gruppen og varierer fra 1,5 til 2 uker (6-8 tab. I løpet av dagen). Kontraindikasjoner for å få izoprinozin er et barns alder på opptil 3 år. Den gjennomsnittlige kostnaden for isoprinosin er 870 rubler. (30 tab. 500 mg hver).

Med ineffektiviteten til antivirale tabletter av legemidler kan legen revidere behandlingsalgoritmen og foreskrive infusjonsterapi (Neocompensan, Compensation).

ganglioplegic

Herpes Varicella zoster, når den aktiveres i pasientens kropp, provoserer utviklingen av et sterkt smertesyndrom. Plutselig oppsto smerten i begynnelsen av utviklingen av helvetesild og kan forstyrre pasienten i lang tid, noe som tilsvarer like dager og år.

Enhver smerte krever obligatorisk lindring, og sammen med antivirale midler foreskrives smertestillende midler:

 • Paracetamol, indometacin;
 • Spazgan, Analgin;
 • Butadion, Baralgin;
 • Ibuprofen, Revalgin.

I tilfelle når smerten er paroksysmal i naturen og ikke lindres av smertestillende midler, foreskrives antikonvulsive stoffer (Diazepam, Nozepam), og fysioterapi er anbefalt som en ekstra terapi.

Antipruritiske midler

For å lindre alvorlig kløe som følger med pasienten, anbefales det å ta slike legemidler som:

Behandling med disse legemidlene utføres etter konsultasjon med legen, da noen av dem har en rekke kontraindikasjoner, som bør tas i betraktning under behandlingen.

Behandling av sykdommen under graviditet

Spesiell oppmerksomhet bør behandles ved behandling av sykdommen under graviditet, siden hormonell endring av kvinnens kropp og tilhørende svekkelse av immunforsvaret skjer på dette tidspunktet. Viruset er farlig, spesielt for babyen, da det er mulig for morkaken å trenge inn i viruset, noe som kan føre til utviklingsmessige abnormiteter. Det er farlig for moren å skade øynens slimhinne med Zoster, da komplett synskort er mulig.

Det første som må gjøres er å redusere smerte, noe som kan være svært alvorlig, og derfor kan en kvinne ha en tidlig slutt på graviditeten. Legen kan ordinere Ortofen, Diklofenak, Ketoral. Hvis smerten ikke stoppes, er kombinert middel foreskrevet (Sedalgin, Pentagin, Tempalgin, etc.).

Antivirale preparater (Famciclovir, Valtrex, Acyclovir, etc.) under graviditet foreskrives kortkurs med minimumsdosering bare i nødstilfeller, siden effekten av slike legemidler i denne gruppen av pasienter ikke er godt forstått. Aktuelle legemidler anses som den sikreste, men selv med slike legemidler kan du bare behandle pasienten med hensyn til kvinnens tilstand.

Det er viktig å huske på at eventuelle medisiner tatt under graviditet utgjør en viss risiko for kvinnen og barnet, slik at behandlingen skal utføres under streng tilsyn av den behandlende legen.

Terapiprognose

Foreløpig behandler mange medisinske institusjoner vellykket helvetesild, noe som minimerer mulige komplikasjoner. Gjennom bruk av moderne stoffer ble det mulig å stoppe utviklingen av viruset i pasientens kropp i begynnelsen av utviklingen.

Ingen person kan være forsikret mot forekomsten av denne sykdommen, som ikke er avhengig av alder og kjønn. Immunforbedrede pasienter, gravide, barn og eldre pasienter er mest sårbare.

Tabletter antivirale legemidler har en ganske god effekt i behandlingen, men det mest positive resultatet og langsiktig remisjon kan kun oppnås med en integrert tilnærming. I tillegg er forebyggende tiltak og nært samspill med legen din av stor betydning, noe som gjør at du kan holde sykdommen under kontroll.

Regler for bruk av salver i helvetesild og en liste over de beste stoffene

Helvedesild manifesteres av smerte langs den berørte nerve og vesikler. Utseendet til slike symptomer antyder at herpesviruset har blitt aktiv i kroppen, som gikk inn i kroppen i barndommen og lever inni nervecellene. Å takle herpes er nesten umulig. Behandling er eliminering av ytre symptomer. Derfor, sammen med tabletter, er salver for helvedesild mye brukt.

Hvorfor bruke salver for helvetesild?

Helvedesild begynner med kyllingpokke hos barn. Etter utvinning forlater viruset aldri kroppen. Med svekkelsen av immunitet våkner han seg, manifesterer seg i form av helvedesild, oftest hos eldre.

Behandling av herpes zoster på kroppen utføres samtidig i flere retninger og er reseptbelagte:

 • tabletter som inneholder antivirale stoffer;
 • salver for aktuell behandling som inneholder antivirale ingredienser;
 • immunmodulerende legemidler.

Salver med helvedesild har en komplisert effekt. Helvedesild blir ofte ledsaget av uutholdelig brennende smerte langs den berørte nerven, så terapi innebærer bruk av smertestillende midler, inkludert produkter med kjøling, smertestillende midler.

Med helvedesild blir huden sterkt påvirket, noe som tjener som et gunstig miljø for bakterielle eller soppinfeksjoner. For å eliminere slike manifestasjoner, for å forhindre utvikling av infeksjoner under behandling hos voksne, er det nødvendig med antibiotiske salver.

Helvedesild behandling

Typer av salver brukt

Helvedesalver i mennesker inneholder antivirale komponenter som målretter mot viruscellene. Legen plukker opp verktøyet etter å finne ut hvilken fase pasienten har, hvordan påvirket hud er.

Kremer som inneholder antivirale stoffer, akselererer eliminering av helvetesymptomer. Komponenter i sammensetningen av slike midler:

 • redusere den videre utviklingen av berøvelse;
 • hindre mulige komplikasjoner;
 • redusere puffiness;
 • redusere antall utslett;
 • redusere intensiteten av smerte og ubehag.

I tillegg er legemidler foreskrevet for å lindre tilstanden i helvetesild:

 • med smertestillende effekter;
 • med lokale immunmodulerende effekter.

Det er ikke nødvendig å velge rettsmidler for å frata deg etter eget valg. Antivirale legemidler har en ganske sterk effekt, de skader ikke bare herpesviruscellene, men også friske celler. Samtidig behandling med piller og aktuelle midler øker helbredelsen, minimerer risikoen for komplikasjoner, og huden heler raskere uten dannelse av arr.

Salver uten piller hjelper effektivt bare i begynnelsen. Hvis sykdommen er startet, er bruken av kremer alene ineffektiv og bremser kuret.

Hvordan smøre helvedesild - en liste over stoffer

For lokal behandling, foreskriver legen salve og krem. Påfør dem med bomullsknopper eller tamponger, og snakk litt over grensene til hudområdet med utslett. Dette gjøres 4-5 ganger om dagen i ca 10 dager.

Antiviral salve for herpes zoster

Ofte foreskriver legene "Acyclovir" eller midler med innholdet. Vanligvis er det rør av 2-20 mg. Salven bidrar til å raskt stoppe symptomene, senker spredningen av berøvelse, lindrer komplikasjoner. I tillegg:

 • akselererer helbredelse;
 • smerte, ubehag er fjernet;
 • stimulerer immunforsvaret;
 • reduserer hevelse.

Etter flere dagers bruk begynner sårene å tørke ut og bli dekket av skorpe. "Acyclovir" er verdsatt på grunn av lav pris og god effekt. Påfør stoffet 2-5 ganger om dagen, et kurs på 7 dager, hvis versicoloren ikke kjører.

Acyclovir: valget av form og toleranse for stoffet, konsekvensene

I tillegg til acyklovir brukes andre antivirale salver til helvetesild:

 1. "Gerpevir". Salve på basis av aktiv substans acyklovir. Hans ansettelse anbefales hvis "Acyclovir" ikke klarte å frata. Påfør det 3 ganger om dagen i minst 7 dager, umiddelbart ettersom de første symptomene på berøvelse vises. Etter å ha åpnet boblene, bør doseringen reduseres. Med sterkt svekket immunitet fordobles dosering og varighet av behandlingen.
 2. "Zovirax". Importert stoff "Acyclovir". Senker syntesen av viruset, reduserer aktivitet, reduserer betennelse, reduserer antall hudutslett, aktiverer lokal immunitet
 3. "Vektavir". Penciklovir-basert produkt. Undertrykker virus på nivået av DNA-celler. Oppbevares inne i cellen i opptil 12 timer, dette fører til en fullstendig blokkering av spredning og utvikling av viruset, uten å påvirke friske celler. Du må behandles i 5 dager hver 2. time. Det er umulig i barndommen, under graviditet og allergi.
 4. Fenistil Pentsivir. Salve (1%). Senker aktiviteten til viruset. Stimulerer dannelsen av interferon. Påfør et tynt lag med et intervall på 2 timer på de berørte områdene, med unntak av slimhinner.
 5. "Alpizarin". Inneholder urte ingredienser, har antivirale, immunmodulerende effekter. Antibakterielt legemiddel.
 6. "Epigenes". Spray inneholder glykyrrhizinsyre. Eliminerer kløe, hemmer utviklingen av viruset, stimulerer lokal immunitet i helvetesild.
 7. "Panavir". Antiviral gel, immunostimulerende.

Hyporamin (5%) anses også som et effektivt legemiddel for herpes zoster. Krem med inkludering av havtornet. Senker spredningen av berøvelse. Ved mild form av lav brukes på opptil 6 ganger i løpet av 4 til 10 dager. Vanskelige tilfeller behandles i ca 3 uker. Noen ganger er allergiske reaksjoner mulig.

Salver for å hindre bakterielle og soppinfeksjoner.

Hvis sykdommen blir forsømt eller en person som ikke klarer å motstå alvorlig kløe, begynner å kløe utbruddene, rive av skorpeene med hendene, så kan det oppstå bakteriell infeksjon. Du må tilordne:

 1. Tetracyklin salve. Antibiotikum med bredt spekter av virkning, med antimikrobielle effekter.
 2. Erytromycin salve. Antibakteriell effekt.
 3. "Solkoseril". Salve eller gel. Helbreder sår, regenererer overflaten av huden og slimhinner. Påfør 3 ganger om dagen, forhåndsbehandle lesionsstedene og rengjør dem med antiseptika.

Tetracyklin Salve og Solkoseryl

Etter at hudområdene med utslett påvirkes av en bakteriell infeksjon, kan en gangrenøs fratatt form utvikle seg.

På dette stadiet foreskrive "Cycloferon" eller "Genferon", stoffer med komplekse antiinflammatoriske, antivirale, analgetiske, antipruritiske effekter. Disse stoffene tjener samtidig til å stimulere immunforsvaret.

Immunmodulerende salver

Den viktigste måten å motvirke herpesviruset er å styrke immunforsvaret, siden nedgangen i beskyttende krefter blir årsaken til gjentatte manifestasjoner av berøvelse. For behandling av herpesforeskrevne legemidler med en immunostimulerende effekt på kroppen. Deres viktigste handling er produksjonen av interferon i kroppen.

Det er mulig å bruke for herpes zosterpreparater som påvirker immuniteten på lokalt nivå:

 1. "Gerpferon". Salve med antiviral, antiinflammatorisk, immunmodulerende, smertestillende effekt.
 2. "Viferon". Antivirale, immunmodulerende effekter.
 3. "Amiksin". Reduserer aktiviteten til viruset, styrker immunforsvaret.

Antihistamin topiske preparater for helvetesild

Det er mulig å bruke til behandling av antihistaminsalver, hvis pasienten føler seg sterk, uutholdelig kløe:

 1. "Fenistil". Antipruritic agent, akselererer helbredelsen av huden.
 2. "Tsetizirin". Fjerner puffiness, kløe.

Smerte lindring salve

Helvedesild blir alltid ledsaget av uutholdelig brennende smerte. Derfor er utnevnelsen av smertestillende medisiner nødvendig, inkludert lokalt.

Gel med lidokain "Gerpferon" senker replikasjonen av viruset, har smertestillende effekter, forhindrer utseendet på nye utslett, mulige komplikasjoner av helvetesild. Bruk 5 ganger minst 7 dager.

Det anbefales ikke å smøre herpes zosterpreparater med alkoholinnhold. Slike rettsmidler tørker opp ikke bare sår, men også sunn hud, som bryter og forsinker den riktige løpet av berøvelse.

Helvedesild terapi

Bruk salve med helvedesild anbefales etter samråd med legen din. Effektiviteten av et middel og hele behandlingen utføres avhenger av riktig diagnose og valg av medisiner. Ukontrollert bruk av noen stoffer kan føre behandling i feil retning og resultere i nevrologiske komplikasjoner.

Patologi av herpes zoster: behandling hos voksne og de riktige stoffene

For herpes zoster krever behandling med voksne med rusmidler bruk av et bredt spekter av medisiner. Dette skyldes i stor grad at det sistnevnte står overfor flere oppgaver. Først av alt er det nødvendig å redusere sirkulasjonen av patogenet, kjent som herpes zoster, og deretter blokkere aktiviteten og fjerne organismen.

Viruset har en alvorlig effekt på det menneskelige nervesystemet, så bare bruk av bestemte midler vil unngå utvikling av neuralgi. En øyelegger med øyedråper og salver vil bidra til å eliminere skaden på sykeorganene av syke av herpes, og dermatologen vil foreskrive passende medisiner for å eliminere hudutslett.

Typer av stoffer for å eliminere patologien

For å redde en person fra en ekstremt ubehagelig infeksjon, manifestert av smertefulle symptomer, brukes følgende typer legemidler:

 • antiherpetic;
 • antiviral;
 • smertestillende midler;
 • immunmodulerende;
 • lindre kløe;
 • anti-inflammatorisk.

Kan brukes som tabletter for helvetesild, og salver, geler eller løsninger.

Antiherpetic drugs

Legemidler av denne typen virket relativt nylig. De er designet for å håndtere direkte med herpesviruset. Farmakolog Gertrude Elyon fra USA, som utviklet formelen for det første stoffet, Acyclovir, ble tildelt Nobelprisen. Inntil da kunne ingen medisiner eliminere symptomene på både herpes zoster og andre typer herpesvirus.

Virkningsprinsippet for Acyclovir er de såkalte molekylære målene. Legemidlet virker på DNA-nivået av virus, som blokkerer syntesen. Samtidig påvirker stoffet ikke de menneskelige cellene som blir bærere av patogener.

I medisinsk praksis brukes Acyclovir til å behandle hud og slimhinner påvirket av patogener. Det forhindrer dannelsen av nye lesjoner, reduserer risikoen for viscerale komplikasjoner, har en moderat analgetisk effekt i helvetesild som forekommer i den akutte fasen.

En av egenskapene til stoffet er en utprøvd immunostimulerende effekt, og derved øker funksjonaliteten til beskyttelsessystemet til en syke person.

I dag kan Acyclovir kjøpes i apotekskjeden, ikke bare i form av injeksjonsløsninger eller tabletter, men også i form av kremer og salver for helvetesild til ekstern bruk.

Acyclovir var grunnlaget for utviklingen av andre antiherpetic midler som eliminerer helvetesild. Disse er Famciclovir og Valacyclovir, laget på grunnlag av liknende stoffer oppnådd som følge av kjemiske reaksjoner fra acyklovir. Valacyklovir anses å være den metabolske forløperen av acyklovir, siden den har en særegenhet å transformeres til sistnevnte under påvirkning av leverenzymer. Famciclovir transformeres til penciclovir og settes inn i virusets DNA, som blokkerer reproduksjonen.

Både Valacyclovir og Famciclovir kan innen tre dager etter brukstiden eliminere smerte fra utslett og redusere risikoen for postherpetic neuralgi til null, men de er mye verre studert enn Aciclovir og er mye dyrere.

Når du bruker anti-herpesikamenter, er alkohol, som mange andre, forbudt. Kontraindikasjoner for bruk er overfølsomhet overfor komponentene av medisiner. Som bivirkninger kan man merke hodepine, diaré og ubehag i magen, en liten økning i leverenzymer, feber, etc.

Bruk av antivirale legemidler

Behandlingen av helvetesild i en person ville ikke være komplett uten bruk av interferonbaserte medisiner. En fremtredende representant for gruppen er Viferon, preget av god effekt i kampen mot virus.

Viferon inneholder ikke bare rekombinant alfa-2b interferon, men også stoffer som har en antioksidant effekt - vitamin C og E.

Antivirale legemidler fungerer som en barriere, hemmer produksjonen av virale proteiner og frigjøring av patogener fra cellen de fanger. De øker aktiviteten til makrofager - cellene i immunsystemet som fanger og ødelegger den skadelige mikroorganismen. Viferon tillater ikke at viruset tilpasses menneskelig interferon, og dermed blokkere reproduksjonen.

I tilfelle av herpes zoster, i tillegg til antivirale legemidler, brukes antiinflammatoriske og smertestillende midler, inkludert indomethacin.

For at herpes zoster skal trekkes tilbake, og for dets manifestasjoner å slutte å plage pasienten, anbefales det å bruke to former for Viferon-suppositorier og gel. Langsiktig studier har bekreftet at kombinert bruk av medisiner tillater å stoppe ubehagelige symptomer på mindre enn 7 dager. Ved gjentatt forekomst av utslett på et mindre område, og de utprøvde symptomene på smittsom forgiftning avtar innen 2-3 dager.

I tillegg til antiherpetisk medisin har Viferon immunmodulerende egenskaper. Det øker aktiviteten til lymfocytter - kroppens egne mordere, som ødelegger celler som er bærere av virus og danner en tilstrekkelig immunrespons til invasjonen av patogener.

analgetika

I tillegg til legemidler som kjemper direkte mot viruset, trenger kroppen også smertestillende. Som den hyppigst anbefalte er:

 • Analgin;
 • fenylbutazon;
 • paracetamol;
 • Indometacin og andre.

Hvis smertsyndromet manifesterer seg for tydelig og ikke lindres i lang tid, kan antikonvulsive legemidler Diazepam og Gabapentin brukes. I et kompleks med tabletter brukes geler med lidokain eller en salve på basis av kapsling.

I ekstremt alvorlige tilfeller kan sterke smertestillende midler fra narkotiske analgetika eller antidepressiva slippes ut av den behandlende legen. Disse er Promedol, Tramal, Fortral, etc. Slike rusmidler bør brukes strengt under oppsyn av en lege, og bare hvis det er relevante symptomer.

Immunmodulerende stoffer

Det er nødvendig å behandle herpes zoster med immunmodulerende legemidler. De er utpekt som hjelpestoffer som hemmer aktiviteten til virus-zoster.

Siden oppgaven med slike legemidler er kunstig stimulering av pasientens immunitet, bør de ordineres strengt av legen og kun brukes i henhold til ordningen som er angitt for dem. Ellers kan immunmodulatorer ikke helbrede, men skade, forstyrre kroppens naturlige forsvarssystem.

Når du bruker anti-herpesikamenter, er alkohol, som mange andre, forbudt. Kontraindikasjoner for bruk er overfølsomhet overfor komponentene av medisiner.

Forberedelser av denne typen kan være syntetiske og naturlige. Både de og andre blir aktivt brukt til herpes zoster. Ved behandling av patologier forårsaket av herpesvirus har slike legemidler vist seg bra:

 1. Lavomax - et stoff som inkluderer tilorone - resultatet av interferonsyntese. Tilgjengelig i pilleform. Kontraindisert i svangerskap og amming, barn under 18 år. Bivirkninger som kan oppstå mens du tar midler, er ubetydelig. Denne dyspepsi, kortsiktige frysninger og allergier.
 2. Proteflazid - stoff i form av dråper. Laget på grunnlag av flavonoider av vilt korn som kan hemme DNA fra virus. Legemidlet forbedrer ikke bare den lokale menneskelige immunitet, men har også gode antioksidantegenskaper, og eliminerer oksidasjonsproduktene av lipider fra blodet. Med forsiktighet, men tillatt bruk av stoffet under graviditet. Kontraindikasjoner er gastrointestinalt sår i det akutte stadium og overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Kløe medisiner

Hvordan behandle kløe? Med helvedesild lider folk ofte ikke bare fra smerte, men også fra kløe som utslag forårsaker, som ligger på huden langs nerveenden. Patologi terapi krever utnevnelse av aktuelle medisiner.

Som regel blir geler, kremer og salver basert på førnevnte acyklovir slike. Dette er medisiner som:

Gruppene av anti-kløe stoffer inkluderer preparater som inneholder andre biologisk aktive stoffer. Dette er Viru Merz Serol, som er basert på tromantadinhydroklorid, Fenistil Pentsivir med penciclovir og Panavir med ekstrakter av urtemidler.

Antibiotisk behandling av herpes

Er antibiotika brukt til herpes zoster? Bruken av slike legemidler er begrunnet i tilfelle når det oppstår bakgrunn mot en herpesisk infeksjonsassosierte sykdom:

 • purulent infeksjon av sår på huden;
 • bakterielle sykdommer i kjønnsorganene (klamydia, etc.);
 • purulent forgiftning, etc.

Det mest ubehagelige symptomet på herpes zoster er kløe på den berørte huden. Aciklovir-baserte produkter som Gerpevir hjelper til med å fjerne det.

De mest brukte stoffene er:

 • makrolider;
 • 2. og 3. generasjon cefalosporiner;
 • linkosamider.

Aminopenicilliner for noen herpes er forbudt. Noen av antibiotika er tillatt å ta kun på anbefaling av en spesialist.

Legemidler til behandling av herpes zoster hos voksne

Herpes zoster er forårsaket av det samme viruset som forårsaker chicken pox - Varicella Zoster. "Kyllingkopper" overført i barndommen er i høyrisikosonen fordi viruset settes fast i menneskekroppen og aktiveres når beskyttende krefter reduseres. Behandling av herpes zoster hos voksne er et kompleks av legemidler, tatt oralt og eksternt.

Med helvedesild, er bildet som følger:

 1. pasienten føler en brennende følelse, smerte i steder av herpes sår;
 2. temperaturen stiger;
 3. hodepine og andre symptomer på rusmidler er tilstede.

Behandling av herpes zoster er nødvendig fordi det forårsaker komplikasjoner. Blant dem er:

 • betennelse i trigeminusnerven, alvorlig neuralgi;
 • stafylokokker og streptokokinfeksjoner;
 • myokarditt, perikarditt.

Et spesifikt behandlingsregime er utviklet av en lege som vurderer alder, tilstand av immunsystemet, og alvorlighetsgraden av prosessen.

Antivirale legemidler

Hovedvåpenet til legen og pasienten er antivirale midler, og tvinger Varicella Zoster til å gå tilbake til tilstanden "dvalemodus". Eject viruset virker ikke, så innsatsen er rettet mot å minimere sin aktivitet.

Shingles piller - er først og fremst "Acyclovir". Effektiv med herpes simplex og med Varicella Zoster.

Legemidlet tas to ganger daglig i henhold til følgende skjema: 200 mg per dose. Du kan drikke det uansett bruk av mat. Behandlingen fortsetter i en uke (minimum).

Bivirkningene av hyppigheten av forekomsten fordeles som følger:

 1. Problemer med mage-tarmkanalen.
 2. Hodepine.
 3. Leverproblemer.

Disse fenomenene er sjeldne, men pasienter med en historie med kroniske sykdommer har økt risiko for bivirkninger. Årsak: svekket immunitet.

"Acyclovir" er produsert av farmasøytisk industri og i form av salve. Eksternt program: tegner et tynt lag på inflammerte steder. For å fremskynde helbredelsesprosessen anbefales det å gjøre det 5 ganger om dagen.

Med små lesjoner og sterk immunitet er legene noen ganger begrenset til utnevnelsen av et eksternt antiviralt middel.

Men manifestasjoner av helvedesild i en person er ikke bare skade på huden. Viruset settes inn i DNA, noe som forårsaker at cellen produserer "døtre" med nedsatt virkning. Immunsystemet gjenkjenner ikke cellene som er berørt av viruset, forutsatt at de er normale, slik at viruset multipliserer uhindret. Høy sannsynlighet for komplikasjoner. Det er nødvendig å stoppe angrepet så snart som mulig. I tillegg til Acyclovir, behandler et annet antiviralt middel, Valaciclovir (basert på acyklovir) denne oppgaven.

Valaciclovir hemmer DNA-syntese av virus. Resultatet - multipliseringen av syke celler bremser ned.

Det påvirker ikke sunt vev: Antivirale legemidler fungerer selektivt. "Valaciclovir" tar 2 tabletter om gangen. 6 tabletter per dag. Kurset varer fra 7 dager.


Intoleranse for stoffet, uttrykt i:

 • kvalme;
 • oppkast;
 • økte bilirubin nivåer;
 • hud kløe.

Uttalte eller økende bivirkninger krever utskifting av legemidlet.

Famvir tabletter brukes også til behandling av herpes zoster. Deres handling er lik den tidligere beskrevne virkemåten: "Famvir" forhindrer replikasjon av virus DNA.

Enkelt dose for voksne - 250 mg. En dag kreves for å ta 250 mg av legemidlet tre ganger.

Hvis smittsomme lesjoner i indre organer begynner å utvikle, økes dosen av medisinen til 500 mg tre ganger daglig. Dette er nødvendig for å hindre at infeksjonen av infeksjonen blir dypt inn. Tabletter tar 10 dager.

Utendørs antivirale midler

Når du bestemmer deg for hvordan du behandler herpes zoster, vil legen ta hensyn til behovet for rask lindring av smerte og reduksjon av eksterne manifestasjoner. For dette formålet, foreskrive salver og geler:

Den anbefalte bruksfrekvensen er opptil 5 ganger per dag. Behandlingen utføres i minst 10 dager, til fullstendig forsvunnelse av vesiklene. "Panavir" finnes i apotek også i form av en injeksjonsvæske. Injiseringer er nødvendige i de mest alvorlige tilfeller og i enkelte sykdommer i mage-tarmkanalen, og forhindrer normal absorpsjon av legemidlet.

Salver blir en av hovedkomponentene til behandling hos gravide og ammende kvinner, for hvem ikke alle preparater som krever oral administrasjon, er tillatt. Når det brukes eksternt, er noen påvirkning på fosteret og barnet utelukket, siden det ikke er gjennomtrengning i uterus eller i morsmelk.

immunomodulators

Helvedesild bekymrer for de fleste eldre pasienter som har gått over terskelen til 50-årsjubileet. Hos eldre mennesker reduseres styrken av sin egen immunitet. Dette provoserer aktiveringen av viruset. Utseendet på herpetic utbrudd pasienter notater etter:

 • hypotermi;
 • alvorlig stress;
 • mangel på søvn;
 • en nylig virus- eller smittsom sykdom.


Dermed konklusjonen: pasienten bør ta medikamenter som gjenoppretter immunforsvarets normale ytelse. Dette er interferonbaserte legemidler:

De stimulerer produksjonen av makrofager og leukocytter (immunceller). Legemidler reduserer sannsynligheten for forverring av kroniske sykdommer som kan utløses av et virus. De sliter med rus, svakhet.

Et annet stoff er izoprinozin. Det gjenoppretter effektiviteten av forsvarsceller, øker kroppens motstand.

Oppmerksomhet til de som lider av autoimmune sykdommer (revmatoid leddgikt, glomerulonephritis)! Utnevnelsen av immunmodulatorer er upraktisk fordi den kan øke manifestasjonene til den underliggende sykdommen. Beskyttende celler vil øke aktiviteten og snakke ut mot sin egen kropp.

analgetika

Obligatoriske komponenter i kompleks behandling av helvetesild er stoffer som reduserer smerteintensiteten. Smerte i sykdommen er uttalt. Kanskje pasienten trenger utnevnelsen av ganglioblokatorov, blant annet "Oxycodone".

Du kan ikke tolerere smerte. Økningen kan forverre sykdomsforløpet, opp til anfall og besvimelse. Spesielt farlig er smerte for gravide, siden spontan abort kan være en reaksjon i kroppen.

Lindre smerte med rusmidler:

Som et sterkt verktøy brukes antikonvulsiv medisin "Diazepam". Lindrer smerte og kløehormon salve "Prednisolon."

Om nødvendig, foreskrive antidepressiva.

Husk: Bruk av smertestillende krever streng kontroll! Så snart smerten blir tolerabel, er det nødvendig å forlate dem, om mulig, for ikke å forårsake gastritt eller magesår. En slik bivirkning er ikke utelukket: smertestillende midler irriterer magen.

antibiotika

Spørsmålet om hensiktsmessigheten ved bruk av antibakterielle midler oppstår i tilfeller der herpes zoster har forårsaket komplikasjoner. Legen bestemmer seg for å legge til antibiotika i ordningen hvis tegn oppstår:

 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen);
 • tonsillitt (betennelse i mandlene);
 • pyelonefritis (betennelse i nyrene).

Den vanskeligste komplikasjonen er meningitt (en betennelsesprosess som oppstår i hjernens membraner). Hans behandling begynner umiddelbart, pasienten er innlagt på sykehus, siden sannsynligheten for død er høy.

Viruset aktiverer aktiviteten til bakterier som normalt er tilstede i menneskekroppen i minimale mengder. For å takle dem kan det bare ikke antivirale og immunmodulerende midler.

Antibiotika bruker følgende:

 • "Ciprofloxacin";
 • "Amoxicillin";
 • "Augmentin";
 • Flemoxine Solutab;
 • "Erytromycin";
 • og andre.

Valget av stoffet skyldes sykdomens natur og alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen eller fraværet av pasientens følsomhet overfor dette legemidlet. Før avtalen er det viktig å finne ut om pasienten har allergiske reaksjoner og finne ut hvilke medisiner han tar hele tiden. Ikke alle er kombinert med antibiotika. Så, hvis en kvinne drikker COC (p-piller), vil antibakterielle stoffer redusere effektiviteten.

homeopati

Allopatiske leger behandler noen ganger homøopatiske legemidler med fordommer. Imidlertid har deres effektivitet blitt bevist ved mange års bruk. Handlingsprinsippet for en homøopatisk medisin er forskjellig fra den tradisjonelle allopatiske: essensen av behandling er ikke å ødelegge patogenene som forårsaker sykdommen til et eller annet organ, men for å gjenopprette kroppens evne til å helbrede seg selv.

Homeopati for helvedesild er:

Forberedelser er kun foreskrevet av en lege som har gjennomgått spesiell trening! Homeopati behandling kombineres med bruk av tradisjonelle medisiner anerkjent av offisiell medisin.

Helvedesild varer opptil 3 uker. Noen ganger er helbredelsesprosessen forsinket. Mye avhenger av tilstanden av immunitet, på kroppens evne til å reagere adekvat på behandlingen. Det er viktig å forhindre komplikasjoner, for å forhindre utseende av postherpetic neuralgi, noe som er vanskelig å kjempe.

Etter fjerning av akutte manifestasjoner er fysioterapi foreskrevet: fonophorese, ultralyd. Herding er nyttig, som begynner med dousing med varmt og varmt vann vekselvis, gradvis øker temperaturkontrast. forebygging:

 1. kronisk sykdom kontroll;
 2. forebygging av tilbakefall.

En vaksine er utviklet som beskytter en person 100% av Varicella Zoster. Men de som ikke lider av kyllingpokker, er vaksinert, noe som betyr at de ikke har et virus i blodet - det forårsaker forårsaket av helvetesild. Oppgaven av resten er å øke immuniteten. Dette er det viktigste tiltaket for forebygging av herpetic depriving. Når tegn på sykdommen oppstår, startes behandlingen umiddelbart, noe som øker sjansene for et mildt angrepsslag.

Ordninger og medisiner for behandling av helvedesild hos voksne og barn

Foto: Andrew Krasovitckii / Shutterstock.com

Herpes zoster (herpes zoster) er en vanlig sykdom som oppstår som følge av infeksjon av kroppen av herpesvirus type 3. Denne sykdommen er karakterisert ved utseendet av et bestemt utslett på kroppen, et viktig element derav er vesikler med gjennomsiktig innhold.

I dette tilfellet opplever personen ubehagelige subjektive følelser: brennende følelse, kløe, smerte og prikking langs nerverbuksene. Legene er godt klar over hvordan man skal behandle helvetesild.

Til dette formål bør det brukes kompleks terapi, som inkluderer en rekke stoffer. Det er viktig å merke seg at forsøk på å skille behandling av herpes zoster kan føre til den raske spredningen av sykdommen og utvikling av ulike komplikasjoner.

Årsaker til infeksjon

Helvedesild på ansiktet eller på noe annet hudområde, som lumbale herpes, er preget av utvikling av utslett som følge av spredning av herpesvirus type 3.

Denne infeksjonen forårsaker den kjente varicellaen, som forekommer hovedsakelig i barndommen og går uten spor i de fleste pasienter.

Men herpesvirus type 3 fjernes ikke fra kroppen, og er lenge lagret i forskjellige nerveformasjoner, hovedsakelig i nerveganglia. På bakgrunn av provokerende faktorer øker multiplikasjonen av virale partikler og karakteristiske symptomer opptrer hos pasienten.

Den viktigste provokasjonsfaktoren i utviklingen av herpesvirusinfeksjon er en nedgang i immunsystemets aktivitet. En lignende situasjon kan oppstå i følgende tilfeller:

 • uttømming av kroppen som et resultat av tidligere bakteriell eller virusinfeksjon;
 • kroniske stressende situasjoner;
 • langsiktig immunosuppressiv terapi;
 • dårlig ernæring, som fører til mangel på vitaminer og mineraler;
 • lavt nivå av fysisk aktivitet, etc.

På bakgrunn av disse faktorene, er det en nedgang i kroppens forsvar, på grunn av en reduksjon av immunsystemets evne til å begrense smittefarlige midler. Herpesvirus type 3 begynner å formere seg aktivt i nerve-ganglia og sprer seg gjennom nervefibrene til huden, der et bestemt utslett oppstår.

I forbindelse med et lignende sykdomsforløp, hos eldre mennesker og nedsatt pasienter, kan nevralgi utvikles etter helvedesild, som må huskes av den behandlende legen.

Hvordan behandle helvedesild?

Behandling av herpes zoster bør alltid inkludere flere stoffer. Dette gjør det mulig å øke forsvinden av ubehagelige symptomer, samt å akselerere ødeleggelsen av virale partikler i kroppen.

Behandlingen av herpes zoster inkluderer som regel bruken av følgende legemiddelgrupper:

 • antivirale medisiner;
 • immunmodulerende legemidler;
 • bedøvelsesmidler;
 • medisinbehandling av tilknyttede sykdommer som kan provosere utviklingen av herpesvirusinfeksjon.

Hovedspørsmålet fra pasientene er hvordan man raskt kan kurere herpes på ryggen eller på noen annen del av kroppen? For dette er det nødvendig å starte behandlingen så snart som mulig fra det øyeblikket de første symptomene på infeksjonen vises.

Det er viktig å si at i de første 1-2 dagene etter starten av aktiv reproduksjon av virale partikler, er utslett fortsatt fraværende.

Imidlertid kan pasienten oppleve ubehag i enkelte områder av kroppen, smerte, samt generelle symptomer - generell svakhet, ubehag, etc. I dette øyeblikk kan herpes zoster behandles mest effektivt og raskt.

Hos unge pasienter med normal immunitet er det mulig å bruke bare antivirale midler og smertestillende midler som kan brukes lokalt. I denne forbindelse praktisert behandling hjemme, og ikke på sykehuset.

Gjenopprettelsestiden i dette tilfellet varierer fra 10 til 14 dager. En større risiko for komplikasjoner er observert hos personer over 50 år, hos pasienter med immundefekter, så vel som hos gravide kvinner.

Behandling av herpes zoster hos eldre bør alltid være under streng overvåkning av en lege. De samme anbefalingene gjelder for alle gravide kvinner med diagnose av herpesvirusinfeksjon.

Valget av spesifikt antiviralt middel avhenger av det kliniske bildet av sykdommen. Effektiv behandling av milde infeksjoner er mulig ved bruk av en enkelt antiviral medisin.

Som regel anbefales stoffet fortsatt å brukes i form av tabletter, sjeldnere i form av injeksjoner. I tillegg til ødeleggelsen av viruset, er det viktig å returnere pasientens levestandard til sin tidligere verdi.

I denne forbindelse bruken av smertestillende midler, samt ulike metoder for å redusere kløe. Varigheten av behandlingen i slike situasjoner varierer fra en til tre uker.

I tillegg til antivirale legemidler har immunmodulatorer som stimulerer pasientens eget immunsystem, stor effekt ved behandling av herpes zoster på kroppen.

Til dette formål kan ulike kommersielle preparater (Interferon, Cycloferon) brukes, så vel som tradisjonelle metoder, inkludert bruk av matvarer med høy vitamin C (kål, spinat) etc.

Behandlingen av samtidige sykdommer i de indre organene gjør det mulig å forbedre pasientens velvære og øke hastigheten på utvinning. Dette gjelder spesielt i behandling av herpes zoster hos eldre mennesker som har et stort antall ekstra sykdommer, som fører til redusert immunitet aktivitet.

Hvordan behandle herpes zoster?

Etter omhyggelig undersøkelse av en pasient med herpesvirusinfeksjoner, må den behandlende legen svare på spørsmålet om hvordan man skal behandle herpes zoster i denne pasienten.

Som regel er den vanligste gruppen medisiner foreskrevet i dette tilfellet antivirale legemidler. Ledende blant dem er Acyclovir, i stand til å blokkere et bestemt protein i viruspartikler.

På de farmasøytiske hyllene er det derivater derav - Valaciclovir og Famciclovir, som har lignende terapeutisk aktivitet.

Acyclovir for helvedesild bør brukes i hele sykdomsperioden. Den vanlige dosen for voksne - 1 tablett av legemidlet 5 ganger daglig.

Gjenopprettingstiden ved bruk av Acyclovir og dets derivater reduseres betydelig, siden disse stoffene raskt blokkerer reproduksjon og spredning av virale partikler i menneskekroppen.

Behandling av herpes på kroppen med medisiner inkluderer ofte bruk av moderne medisiner basert på Acyclovir. En av dem er Famvir, som inkluderer molekyler av det aktive stoffet kalt Famciclovir.

Den har større antiviral aktivitet enn sin forgjenger og er effektiv mot flere stammer av viruset.

Det er viktig å merke seg at bare en lege skal behandle helvedesild hos en person, på grunn av behovet for å velge medisinbehandling med hensyn til pasientens indikasjoner og kontraindikasjoner. Men etter at behandling er foreskrevet, blir hjemmebehandling mulig.

I tillegg til legemidler fra Acyclovir-gruppen, har stoffet Metisazon, som også blokkerer reproduksjonen av viruspartikler, vist gode resultater i behandlingen av herpesvirusinfeksjon. Den gjennomsnittlige varigheten av bruken er 6-10 dager.

Pasienter og leger må huske at dosen av Methisazon beregnes ut fra pasientens vekt. For hvert kilo kroppsvekt må du ta 20 mg av legemidlet.

Viferon og andre immunmodulatorer

Når effekten av antivirale stoffer ikke er nok, enn å behandle herpes på kroppens hud hos pasienter? Ifølge vurderinger av pasienter og leger spiller rekombinante interferoner høy effekt ved behandling av røde helvetesild.

Det mest populære stoffet i denne gruppen medisiner er Viferon, som er tilgjengelig i flere doseringsformer. Påfør Viferon for raskt å kurere herpes zoster i form av en salve, og bruk den direkte på elementene i utslett. Behandlingen varer 3-7 dager og kombineres med bruk av acyklovir.

Viferon behandler herpes virusinfeksjon gjennom sin virkemekanisme, som er å øke immunsystemcellene som har en beskyttende rolle. En lignende effekt oppnås på grunn av alfa-2b interferon, tilgjengelig i kommersielle preparater.

Rekombinante interferoner brukes enten som en salve eller som en oral pille. Denne behandlingen kan også brukes til å behandle en herpes zoster-infeksjon hos eldre.

Immunmodulerende terapi gjør at du kan få raskere utvinning av et sykt barn eller en voksen, og redusere risikoen for å utvikle komplikasjoner av infeksjon som kan oppstå som følge av sterk immunosuppresjon.

Det er bare å foreskrive Viferon og andre medisiner etter samråd med barneleger eller en lege, siden slike legemidler har en rekke kontraindikasjoner som skal brukes.

Smerterapi

Smerte og kløe for helvedesild gir betydelig ubehag for personen. Slike symptomer skyldes det faktum at den aktive reproduksjonen av virale partikler i hud og nervefibre fører til skade på disse strukturene, som er ledsaget av utseendet av smerte.

Du kan bli kvitt det hjemme ved å raskt ta smertestillende midler, som ofte har en ekstra anti-inflammatorisk effekt.

Smerte medisiner for herpes på kroppen tilhører gruppen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som inkluderer slike medisiner som indometacin, nimesulid, ketorol, nise, etc.

Ved langvarig bevaring av smerte kan behandling av postherpetic neuralgi - smerte i herpes zoster, omfatte bruk av antikonvulsiva midler, som Diazepam og dets derivater. Også i slike situasjoner kan fysioterapi være effektiv - UHF og andre lokale metoder.

Det er viktig å merke seg at bruken av smertestillende midler med antiinflammatorisk effekt alltid brukes til å behandle nevralgi forbundet med skadelig effekt av herpesvirus type 3 på nervefibre.

Terapi under graviditet

Svært vanlige spørsmål om pasienter: hvordan behandles herpes zoster på kroppen, hvis infeksjonen har skjedd i en gravid kvinne, og hvilken lege behandler helvedesild i dette tilfellet?

Som regel bør terapi under graviditet utføres av en fødselslege og en spesialist i smittsomme sykdommer. Et herpesvirus i en slik situasjon kan forårsake en utviklingsforstyrrelse av fosteret og forårsake en rekke medfødte anomalier.

Den særegne herpesinfeksjonen i denne kategorien av pasienter er et uttalt smertesyndrom som reduserer livskvaliteten betydelig.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som Ketorolac, Nimesulide, Diclofenac, etc., brukes til anestesi. Komplekse analgetika kan også brukes - Pentalgin, Tempalgin.

Det er viktig å merke seg at terapi under graviditet skal utføres med slike legemidler som er trygge for både mors kropp og kropp til det utviklende barnet.

I intet tilfelle bør du ikke behandle herpes zoster hjemme hos gravide kvinner. Kvinner med aktiv herpesvirusinfeksjon bør alltid besøke sykehuset for riktig diagnostisk prosedyre.

Hvordan behandle herpes på kroppen i et slikt tilfelle? For behandling av infeksjon anbefales det å bruke lokale rettsmidler, på grunn av at de ikke absorberes i den generelle sirkulasjonen og ikke har en negativ effekt på barnet.

De samme stoffgruppene brukes - antivirale legemidler (Acyclovir, Famciclovir) og immunmodulatorer (rekombinante interferoner). Hvis kløe er kjent etter sykdommen, anbefales det å bruke lokalbedøvelsessalver og antipruritiske legemidler.

Behandling av herpesinfeksjoner hos barn

Terapi for herpesinfeksjon hos barn er ikke forskjellig fra behandling av varicella, da sykdommene er forårsaket av det samme patogenet.

Det terapeutiske diett inkluderer smertestillende midler, antivirale legemidler, immunmodulatorer, samt fysioterapi metoder, som for eksempel elektroforese.

Acyklovir og dets derivater er "gullstandarden" for behandling av sykdommer forårsaket av herpesvirus type 3. Det er viktig å merke seg at det er nødvendig å nøye studere bruksanvisningen for narkotika og alltid foreskrive dem, med tanke på barns alder.

Ved alvorlig infeksjon anbefales det å bruke Acyclovir intravenøst, da dette muliggjør raskere utvinning og raskt fører til ødeleggelse av aktive viruspartikler.

Immunmodulatorer, som interferoner og deres induktorer, brukes hos barn i ulike aldre og viser gode resultater i kliniske studier. Slike rusmidler er alltid foreskrevet bare av en barnelege etter en fullstendig medisinsk undersøkelse av barnet.

Hvor lenge er helvedesild behandlet i barndommen?

Varigheten av sykdommen under behandling varierer fra en til tre uker, avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad.

Mange mennesker er interessert i spørsmål: er det mulig å helbrede helvetesild og er det mulig å bli kvitt herpes zoster for alltid? Det er mulig å kurere sykdommen, men det er umulig å permanent bli kvitt infeksjonen forårsaket av herpes simplex virus type 3.

Dette skyldes det faktum at virale partikler kan bli inaktive og vedvare i flere tiår i nervegjenlene. Enhver reduksjon i immunitet mot bakgrunnen til ulike faktorer vil føre til tilbakeslag og utseende av ubehagelig utslett på huden.

Helvedesild er en smittsom sykdom preget av utseendet av et bestemt utslett og generelle symptomer på rusmidler. Diagnose av sykdommen forårsaker ikke vanskeligheter på grunn av det utprøvde kliniske bildet.

Behandling av helvedesild hos eldre, barn eller andre grupper av mennesker er alltid omfattende, med bruk av flere grupper av medisiner, overholdelse av et rasjonelt kosthold. Terapi bør foreskrives av behandlende lege for å forhindre utvikling av bivirkninger.

Flere Artikler Om Typer Acne