Ikke bare tenåringer, men også mange moderne voksne er utsatt for et slikt dermatologisk problem som akne. Større estetisk ubehag bringer sykdommen når det påvirker ansiktsdelen. Leter du etter en løsning på et problem, må du vite hvilket ansiktsaknemedisin som er veldig effektivt.

Men før du velger et eller annet verktøy, bør du identifisere årsaken til hudsykdommen.

Akneproduserende faktorer

Flere faktorer kan forårsake sykdom, som sammen fører til betennelse i huden. Følgende problemer kan bidra til problemet:

 • Feil omsorg for dermis;
 • hyperfunksjon av sebaceous glands;
 • kroniske sykdommer;
 • misbruk av skadelig mat
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner;
 • endringer i hormonell bakgrunn.

Elementær manglende overholdelse av hudpleie kan føre til sykdommen. Utilstrekkelig rensing av porene fører til spredning av bakterier, som er næret av akkumulasjoner av sebum og partikler av smuss.

Overdreven sekresjon av talg er en av hovedårsakene til akne. Denne prosessen kan påvirkes av de fysiologiske egenskapene til talgkjertlene, ulike sykdommer og hormonelle hopp under ungdomsårene, under graviditet, menstruasjon eller overgangsalder.

Dårlig matvaner, ofte drikker alkohol og røyking, påvirker også det aktive arbeidet i kjertlene. Hormonterapi er også en av årsakene til dermatologisk sykdom.

Preparater av retinoidgruppen

Noen ganger er det ikke mulig å løse problemet med akne og akne ved hjelp av konvensjonelle midler. I dette tilfellet foreskrive et stoff for akne fra gruppen retinoider.

Dette er ganske alvorlige medisiner, som, hvis behandlingstaktikken er feil valgt, kan føre til alvorlige konsekvenser. Av denne grunn bør et slikt middel for akne bare utpeke en lege.

Retinoidene inkluderer orale medisiner solgt under følgende navn:

Disse medisinene hjelper 100% av akne, selv om eksperter ikke anbefaler å ta det uten å trenge det.

"Aknekutan" inkluderer den aktive komponenten av isotretinoin, som bidrar til å normalisere kjertelens funksjon og lindre den inflammatoriske prosessen i problemområder.

Acne behandling utføres under et måltid. Ofte er det nok å ta en enkelt dose per dag, med en mer alvorlig sykdom, anbefales det å øke doseringen til to kapsler per dag. Ved gjentakelse av akne kan gjentatt terapi utføres ikke tidligere enn to måneder.

Legemidlet er ikke tillatt å bruke med følgende helseproblemer:

Det er forbudt å kombinere medisinering med tetracyklin-antibiotika. Det er heller ikke tillatt å ta akne rettsmidler i tilfelle hypervitaminose, vitaminer i gruppe A. Det er også forbudt å bruke stoffet til gravide og ammende kvinner.

Ofte, med langvarig bruk fremkaller retinoid ulike bivirkninger, blant annet i begynnelsen utviklingen av hypervitaminose, manifestert av tørr hud, konjunktivitt og neseblødning.

"Tørk av" er ofte foreskrevet når akne har en tilbakevendende natur. Den er analog med Aknekutan og har samme liste over bivirkninger og kontraindikasjoner. Legemidlet er heller ikke anbefalt for å gi pasienter som lider av nyresvikt.

De to komponentene beskrevet ovenfor har en tredje identisk analog Verocutane, som har de samme indikasjonene for bruk.

Antibakterielle legemidler

En mer godartet behandlingsmetode er antibakterielle legemidler. De er foreskrevet primært mot akne med god toleranse for rusmidler i denne gruppen. Den mest effektive er følgende:

"Unidox Solutab" er et kraftig antibiotikum som eliminerer betennelsesprosesser i huden ved å undertrykke bakteriens aktivitet. Antibiotika frigjort i piller anbefales å drikke et to-måneders kurs for å få gode resultater. Doseringen og varigheten av behandlingen bør imidlertid bestemmes strengt av den behandlende legen.

Motta midler fra akne kan tas i ungdomsår, men bare etter avtale av en spesialist.

Å bruke stoffet i aknebehandling er ikke akseptabelt hos personer som lider av alvorlige patologier av nyrene og leveren.

Med langvarig terapi kan antibiotika provosere alvorlige komplikasjoner, så mottaket skal utføres under streng overvåkning av behandlende lege.

Akne i ansiktet blir også ofte behandlet ved oral administrering av legemidlet "Erytromycin." Antistoffet undertrykker stafylokokkreproduksjon, noe som forårsaker deres død. I tillegg har den gode antiinflammatoriske egenskaper. For å oppnå en terapeutisk effekt, tar tabletter ikke mindre enn 1,5 måneder.

Ofte fra akne, forekommer i alvorlig form foreskrevet "Ksedotsin." Det tilhører tetracyklin antibiotika, som er svært effektive mot akne på ryggen. Legemidlet tas daglig i minst 6 uker, hvoretter spørsmålet blir bestemt av legen om videreføring av behandlingen.

Pasienter som lider av nyre- eller leverinsuffisiens, er stoffet helt forbudt å motta. Gravide og ammende kvinner kan heller ikke ta til rette.

Uavhengig tildel deg selv antibiotika er farlig for helsen, da de kan forårsake alvorlige komplikasjoner av forskjellige slag.

Midler for rensing fra slagger og toksiner

Utsløpet behandles mest lojalt med probiotika, prebiotika og legemidler som har en gunstig effekt på tarmene. Disse inkluderer:

"Hilak Forte" hjelper fra akne og hudormer ved å gjenopprette gunstig intestinal mikroflora, som hjelper til med å kvitte seg med giftstoffer og toksiner som er ansvarlige for hudbetennelse. Ta medisinen for akne i ansiktet og akne på ryggen bør ikke være mindre enn en måned. Til tross for ufarlig sammensetning av stoffet, kan det forårsake noen bivirkninger, som i de fleste tilfeller oppstår under dannelsen av individuell intoleranse overfor de aktive komponentene.

Laktofiltrum renser tarmene perfekt fra giftstoffer og giftstoffer på grunn av de viktigste aktive ingrediensene. Dette er det beste middelet for akne på baksiden av kategorien av enterosorbenter. Aktive ingredienser absorberer skadelige stoffer og fjerner dem sammen med avfallsprodukter. Som et resultat av langvarig administrasjon av huden, begynner de å gradvis rense på grunn av fjerning av den inflammatoriske prosessen i vevet.

Legemidlet er helt kontraindisert i slike patologier som tarmobstruksjon, magesykdommer ledsaget av blødning og galaktosemi.

Rioflora er langt det mest effektive probiotiske middelet for akne på ryggen. Den består av flere varianter av gunstige bakterier som bidrar til å gjenopprette beskyttelsesfunksjonene i kroppen og sunn intestinal mikroflora.

Kurset tar probiotika tillater deg å rense kroppen av skadelige stoffer, og ordne tilstanden til dermis. Det er nødvendig å akseptere betyr ikke mindre enn en måned for å motta det beste resultatet.

Biologisk aktive tilsetningsstoffer

Ved behandling av akne, foreskrives biologisk aktive kosttilskudd i komplisert terapi, inkludert vitaminer i gruppe B. Du kan bestemme hvilke kosttilskudd i denne kategorien som skal tas, men eksperter anbefaler at du først konsulterer legen din.

Vitaminer i gruppe B har en svært gunstig effekt på huden, renser dem og lindrer betennelse. I tillegg er de i stand til å løse andre dermatologiske problemer, som tørrhet og peeling. Med formålet med behandlingen foreskrives ofte stoffet "Brewer's yeast", som er kilden til dette vitaminet.

Lokale midler

I tillegg til orale medisiner, er lokal terapi obligatorisk, noe som gjør at man kan kvitte seg med ikke bare akne, men også svarte flekker på ansiktet. Gode ​​lokale rettsmidler bidrar til å øke hastigheten på prosessen med å gjenopprette huden etter akne sykdom. Følgende stoffer har vist seg bra:

"Baziron AU" har en gelform, hvorav den aktive bestanddelen er en aktiv aktiv ingrediens som benzoylperoksid. Den har gode anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper.

Bruk gelen er akseptabel i ungdomskategorien, fra en alder av tolv.

Legemidlet brukes en gang om dagen, noe som forårsaker ren hud. I tilfelle av alvorlig dermatologisk sykdom, indikeres dobbeltgelinntak.

Hos mennesker med høy følsomhet overfor de viktigste aktive stoffene, kan agenten føre til utvikling av allergisk dermatitt.

I løpet av perioden med narkotikabehandling bør du unngå kontakt med ultrafiolett lys, så du bør avstå fra å besøke solariumet og sole deg.

"Zenerit" hjelper perfekt i kampen mot svarte flekker og akne, underlagt kurset tar betyr. Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er erytromycin, som eliminerer betennelse og stopper den patogene multiplikasjonen av stafylokokker.

For å oppnå en terapeutisk effekt, er det nødvendig å bruke legemidlet to ganger daglig, etter å ha fjernet dermis fra smuss og overflødig sebum. Terapi utføres fra to og en halv til tre måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet. Hvis etter dette tidspunktet det ønskede resultatet ikke er akseptabelt, bør du kontakte legen din for å erstatte midlene til et annet legemiddel.

I de fleste tilfeller er stoffet godt tolerert, og forårsaker ikke uønskede komplikasjoner.

"Tetracycline" er et kraftig antibiotikum av lokal handling, som perfekt hjelper fra svarte flekker, hudormer og forhindrer forekomst av flekker etter akne. Vanligvis er den terapeutiske effekten merkbar i den andre uken med vanlig bruk av antibiotikumet. Bruk verktøyet fra en til to ganger om dagen, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Minste løpet av behandlingen er seks uker.

"Erytromycin" er en analog av "Zinerit", men billigere, noe som ikke er mindre effektivt. Som tidligere legemidler lindrer den perfekt betennelse i dermis og ødelegger stafylokokker. Legen må ordinere legemidlet, som med en feil utformet behandlingsplan, kan det føre til en forverring av hudtilstanden.

"Levomekol" er foreskrevet for alvorlig akne, når andre legemidler ikke har vist ønsket effekt. Legemidlet har ikke bare en god anti-inflammatorisk effekt, men helbreder også arr, som er en hyppig konsekvens av akne.

Ovnens komponenter fører ofte til utvikling av allergiske reaksjoner, så med mottak må du være forsiktig. Hvis dermatologiske problemer oppstår, anbefales det at medisinen straks seponeres.

Beste Akne Behandlinger

For å bli kvitt akne, akne og akne, og gi oss enorm ubehag, må du velge riktig vare. Det må tilfredsstille hudens behov og eliminere det spesifikke problemet. Imidlertid er det ingen universelle rettsmidler for akne kontroll, alle bør finne sitt eget middel - disse kan være salver, kremer, geler og masker. Vurder det beste.

De viktigste årsakene til akne

For akne behandling for å gi maksimale resultater, må du eliminere årsaken til utdanningen. For utslett på huden:

 • følelsesmessige sjokk, stress, nervøs overbelastning, erfaringer;
 • hyppig kontakt med hender eller telefon, på overflaten som det er mikrober
 • hormonell ubalanse, skjoldbrusk sykdom;
 • arvelighet;
 • bruk av kortikosteroider, p-piller;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmen;
 • feilaktig ernæring - innholdet i dietten av fastfood, fett og stekt mat, samt søtsaker og bakervarer;
 • allergisk reaksjon;
 • dårlige vaner - nikotin og alkohol provoserer metabolske forstyrrelser;
 • Feil valg av kosmetikk, bruk av for fet kosmetikk.

Å opprette den sanne årsaken til utslett vil hjelpe legen. For å gjøre dette, kontakt din gastroenterolog, endokrinolog, allergiker, smittsomme sykdommer spesialist, hudlege, hematolog. En ernæringsfysiolog og en kosmetolog vil også hjelpe. Etter å ha bestemt årsaken til utslett og eliminere det, kan du stole på at anti-akneprodukter vil være effektive.

Populære akne behandlinger

Som en del av kosmetikk for akne inneholder anti-inflammatoriske, antibakterielle komponenter som hjelper til med å bli kvitt akne. Vår anmeldelse vil hjelpe deg med å velge passende omsorgsmedisiner for ansikt og kropp.

Topp behandlinger for akne og akne toppen salver. Disse er hovedsakelig legemidler. Vurder den mest effektive:

 1. "Zenerit" er en salve som inneholder erytromycin antibiotika, som ødelegger propionibakterier og streptokokker, så vel som sink, som tørker huden og reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene. Verktøyet renser hudoverflaten, eliminerer hvit akne, svarte flekker, selv om utslippsområdet er veldig stort. Denne salven skal brukes nøye for personer med tørr og sensitiv hud. Behandlingsforløpet er 10-12 uker.
  → Anmeldelser av krem ​​"Zener" 1, 2
 2. Salisylsalve er et legemiddel som inneholder salicylsyre. Konsentrasjonen kan nå 2%, 5%, 10% og 60%. Det har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Cleanser for purulent akne. Det hjelper også å lette huden etter akne. Maksimal varighet av kontinuerlig bruk er opptil 3 uker.
  → Omtaler Salisylsalve 1
 3. "Levomikol" - en medisin beregnet på behandling av sår, utslett, fremmer rask healing av huden. Egnet for ungdom som ofte utvikler smertefull akne på pannen og andre deler av ansiktet. De aktive komponentene i salven er metyluracil og kloramfenikol. De har en kraftig anti-inflammatorisk, så vel som antimikrobielle effekter. Det er nødvendig å bruke betyr 2-4 uker.
 4. Erytromycin salve - brukes i kombinasjon med andre terapeutiske midler. Den aktive ingrediensen i Erythromycin ED bekrefter effektivt purulent akne. Påfør salve kontinuerlig i maksimalt en måned.
 5. Svovelsalve - inneholder utfelt svovel i blandingen, som har en tørke- og antimikrobiell effekt. Som følge av bruken er det mulig å raskt bli kvitt akne og utslett, fordi verktøyet reduserer intensiteten av subkutan fettproduksjon. Løsningen er effektiv mot subkutan akne. Sulfider som utgjør salven, fremmer helbredelse av sår, noe som bidrar til å jevne huden. Påfør produktet i 2-3 uker.
 6. Ichthyol salve er et sterkt middel for akne og inneholder Ichthyol. Dens bruk gir en omfattende behandling, fordi salven raskt fjerner inflammatoriske prosesser, minimerer de smertefulle opplevelsene som oppstår når utseendet på intern akne. Dette er et punktmiddel som er pent påført på overflaten av en kvise for å akselerere dens modning. Brukes en gang om dagen til problemet er løst.
 7. Sintomycin salve er et rensemiddel som raskt lindrer betennelse. Effektiv mot sår, akne, utslett, små flekker. Inneholder et antibiotikum som dreper mikrober som forårsaker akne. Behandlingsperioden med denne salven er maksimalt 5 dager. Dette er et billig verktøy.

Alle anti-acne salver brukes 1-2 ganger om dagen på renset hud. Ofte bør de ikke brukes, fordi apotekets sammensetning inneholder aktive ingredienser. Når du bruker dem, er det mulige bivirkninger som en allergisk reaksjon, rødhet, hevelse, men de oppstår sjelden. Akne salver er et billig produkt.

Akne geler har en lys tekstur og absorberes raskt. Det finnes kosmetikk og narkotika som selges i apoteket. Vurder de mest effektive acne gelene:

 1. Effezel er en effektiv gel som hjelper kurere akne og akne selv på det mest avanserte stadium. Inneholder basiron og differenerin, som raskt fjerner utslett, akne, fremmer helbredelse og utjevning av huden. Den har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt, renser huden overflaten godt.
 2. "Dalatsin" - apoteket gel mot akne, som inneholder et sterkt antibiotikum clindamycin. Det er et allsidig stoff som omhandler akne, akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av søknaden vises etter 2-4 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men den bør ikke overstige 5 uker, fordi kroppen blir vant til virkningen av dette legemidlet.
 3. "Metrogil" er en gel for rød akne, utslett, som har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle effekter. Metronidazol brukes som en aktiv ingrediens. Denne gelen i kombinasjon med andre legemidler kan brukes til å behandle huddefekter, samt for å forhindre deres forekomst. Midler 3-6 uker blir brukt.
  → Anmeldelser av "Metrogil" 1
 4. Oksigel er en gel som er egnet for behandling av akne og akne av lett eller moderat alvorlighetsgrad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes forsiktig til eiere av følsom hud, fordi den faller på overflaten, kan gelen forårsake brann og irritasjon. Varigheten av bruksområdet - maksimalt 2 uker.
 5. Skinoren Gel - dets aktive ingrediens azelainsyre gir en bakteriedrepende og tørkende effekt. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, hjelper med å bli kvitt akne, akne, hudormer. Gelen klarar effektivt selv den mest avanserte stadien av utslett, men du kan bruke den i maks 14 dager, fordi den tørker huden for mye.
  → Anmeldelser av "Skinoren Gel" 1, 2, 3

Gelen påføres på renset hud flere ganger om dagen.

kremer

Kremer er svært populære i kampen mot akne. Vurder listen over de mest effektive:

 1. "Differin" er et godt ansikt og kroppskrem som inneholder adapalen, som bekjemper akne og komedoner. Det brukes til behandling og forebygging av akne og poreforurensning.
 2. Baziron er den beste aknebehandlingen for tørr hud. Det gir ikke bare en antibakteriell effekt, men regulerer også prosessen med sebumsekresjon, fuktiggjør huden epidermis. Kremet er mer effektivt mot akne, utslett. Bruksperioden er 3-3,5 måneder.
  → Anmeldelser av "Baziron" 1, 2
 3. "Ren hud" fra Garnier - et kosmetisk produkt til daglig bruk, som bekjemper svarte prikker, røde flekker. Egnet for eiere av fet hud, fordi den tørker det sterkt. Tørr hud etter flere dager med å bruke dette produktet kan begynne å skrelle av.
  → Anmeldelser "Ren hud" av Garnier 1
 4. "Boro Plus" - består av plantekomponenter: sandeltre, gurkemeie, aloe og andre komponenter. Den har en god antibakteriell og antiseptisk effekt. Brukes når utseendet på abscesser, utslett, egnet for ungdom og voksne. Kremet må påføres tre ganger om dagen til den estetiske defekten forsvinner.

Det er mange akne kremer på markedet for daglig hudpleie. Kontinuerlig kan de påføres i 1,5-2 måneder etter at det er nødvendig å ta en pause, og begynner å bruke en annen kosmetikk. Dette vil bidra til å unngå avhengighet. Derfor er det tilrådelig å se på flere alternativer samtidig, slik at du kan skifte dem - en oversikt over akne kremer for forskjellige hudtyper finnes her.

Andre Acne Behandlinger

 1. Masker "Keraknil" Ducray - har en trippel effekt: absorberer overflødig talg, renser porene og forhindrer forurensning. Den består av leire, polyhydroksyre, mikropartikler av voks. Masken påføres to ganger i uken i 5 minutter. Den vanlige bruken eliminerer akne, sår.
 2. Payot rensepasta - designet for behandling av subkutan akne. Inneholder lanolin. Verktøyet påføres på renset hud før sengetid. Fra oven er det nødvendig å feste en gips, og om morgenen fjern den og vask. 3-5 applikasjoner er nok til å forsvinne subkutan pimple. Produktet kan forårsake flaking av huden.
  → Anmeldelser av Payot Cleansing Paste 1
 3. StopProblem Therapeutic Masking Corrector er et antibakterielt middel som inneholder salicylsyre som tørker acne. En hudfargekorrigator påføres over kvise for å maskere utslett. Samtidig bidrar de aktive komponentene av legemidlet til resorpsjonen av abscess og pore-rensing. Etter 2-4 dager med vanlig søk forsvinner pimpleen.

Hvis du gjør opp haken av de mest effektive rettsmidler for akne, Differin, salicylsalve, Skinoren Gel, Baziron, Keraknil Ducray, Ichtiol Salve, Zinerit, Boro Plus, StopProblem, "Oksigel".

Hvordan velge riktig verktøy for deg

For å velge et godt eksternt verktøy for å rense huden mot utslett, må du ta hensyn til en rekke parametere. De viktigste er:

 1. Hvorfor vises akne? Hvis formasjonen er provosert av overdreven ekspansjon av porene, trenger vi midler som begrenser dem. Når årsaken til tilstedeværelsen på huden av visse bakterier, hjelper antibakterielle kremer og salver.
 2. Hudtype - det er viktig at kosmetikken passer til hudtype. Tørkemidler er egnet for fet hud, men for tørr vil de være for aggressive. Bruken av omsorgsfulle kosmetikk som ikke passer for en bestemt hudtype, kan forverre estetiske problemer. Spesielt forsiktig bør velges rettsmidler for sensitiv hudtype. De burde sikkert ha en mild effekt.
 3. Hvis du har allergier, er det bedre å gi preferanse til hypoallergen midler.
 4. I sammensetningen av gode kremer inneholder ikke raffinerte produkter, så vel som syntetiske tilsetningsstoffer, kunstige smaker. Deres tilstedeværelse kan ytterligere irritere huden, og fremkalle utseende av nye lesjoner.

Det er svært viktig at anti-akne-produkter ikke tetter porene, ellers vil huden få en utilstrekkelig mengde oksygen, og dette forverrer sin tilstand, utseende, bidrar til spredning av lesjoner.

En effektiv løsning hjelper mot akne, fordi det virker i et kompleks. Det gir en god rensing, reduserer betennelse, har en antibakteriell og tørkende effekt. Også, reduserer narkotika sebumproduksjon, smale porer, som et resultat av hvilket det er mulig å fjerne akne. Huden blir sunn og godt preparert. Det viktigste er å velge et verktøy som passer til hudtype og bytte til et balansert kosthold.

Ved hjelp av lokale rettsmidler for akne gir bare 50-60% av resultatet. Ellers bestemmes effektiviteten av behandlingen av helse og livsstil.

Rettsmidler for akne og akne i ansiktet: salver og preparater

For å bli kvitt akne, akne og akne, som bringer enormt ubehag i livet vårt, må du velge riktig hudpleieprodukt. Det bør ikke bare effektivt eliminere problemet, men også møte alle behovene til huden din. Men verken medisin eller kosmetologi har ennå kommet opp med et universelt stoff for å bekjempe akne, så alle bør velge det for seg selv.

Årsaker til akne og akne

For at aknebehandling skal kunne gi maksimal effekt, er det nødvendig å identifisere og eliminere årsaken til dannelsen av hudlidelser. Oftest fører denne typen utslett til:

 • feil utvalg av kosmetikk, bruk av kosmetikk med høyt fettinnhold;
 • dårlige vaner - alkohol og nikotin kan provosere alvorlige metabolske forstyrrelser;
 • allergiske reaksjoner;
 • feil eller ubalansert kosthold - overvekt i matbageriprodukter og søte, stekte og fete matvarer, samt hurtigmat;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmene selv;
 • bruk av p-piller og kortikosteroider;
 • arvelighet;
 • skjoldbrusk lidelser, hormonelle ubalanser;
 • Hyppig kontakt av ansiktets hud med hender, telefon og andre overflater som det er mikrober på.
 • følelsesmessige sjokk, følelser, nervøse overbelastninger, stress.

Men fortsatt den sanne årsaken til utslett vil kun kunne etablere en erfaren spesialist. For å gjøre dette, er det best å kontakte en hematolog, en dermatolog, en smittsomme spesialist, en allergist, en endokrinolog, en gastroendokrinolog eller en terapeut. Også, hvis du har et lignende problem, kan en kosmetolog og en ernæringsfysioter hjelpe deg. Bare ved å nøyaktig bestemme årsaken til akne og eliminere den, vil det være mulig å trygge stole på at anti-dermale midler vil være effektive.

Anti kviser på ansiktet

Rettsmidler for akne inneholder i deres sammensetning antibakterielle og antiinflammatoriske komponenter som bidrar til rask avhending av ubehagelige mangler på huden. Du kan velge riktig kosmetikk for hudpleie i et apotek eller en kosmetisk butikk.

Vurdering av de mest effektive stoffene for å bekjempe akne, ledet av ulike salver. Mest sett er disse legemidler. Blant de mest effektive er:

 1. Syntomycin salve er en effektiv rensemiddel som vil lindre den inflammatoriske prosessen på kort tid. Den har størst effekt mot små flekker, utslett, akne og magesår. Inneholder et antibiotikum som ødelegger mikrober som forårsaker akne på huden. Dette er et ganske billig stoff, hvor behandlingsperioden ikke bør overstige fem dager.
 2. Ichthyol salve er et veldig sterkt middel for akne, som inneholder i sin sammensetning Ichthyol. Bruken av en slik salve gir en omfattende behandling mot akne, siden det ikke bare raskt fjerner noen inflammatorisk prosess, men minimerer også de smertefulle opplevelsene som kan oppstå under utseendet av intern akne. Dette er et punktpreparat som må påføres forsiktig på overflaten av hudformasjonen. Bruk ikke mer enn en gang om dagen til problemet forsvinner.
 3. Svovelsalve - sammensetningen inneholder utfelt svovel, som har antimikrobielle og tørkeeffekt. Ved hjelp av dette stoffet blir du raskt kvitt utslett på ansiktet, fordi dette verktøyet reduserer intensiteten av produksjonen av subkutant fett. Også, verktøyet er veldig effektivt i bekjempelse av subkutan akne. Sulfider, som i store mengder er en del av denne salven, fremmer helbredelse av sår, noe som også bidrar til å utjevne huden. Verktøyet brukes 2-3 ganger i uken.
 4. Erytromycin salve brukes mest effektivt i kombinasjon med andre medisinske preparater. Den aktive ingrediensen erytromycin (ED) er et godt våpen for å bekjempe purulent akne. Påfør denne salven kan være kontinuerlig i en måned, men ikke mer.
 5. "Levomikol" - en medisin laget spesielt for behandling av sår og utslett, akselererer helbredelsesprosessen av huden. Passer best for ungdom som under pubertet danner hudlesjoner på pannen og andre deler av kroppen. Blant de aktive komponentene i salven er kloramfenikol og metyluracil. Disse komponentene har en kraftig antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt. Verktøyet brukes fra 2 til 4 ganger i uken.
 6. Salisylsalve er et stoff som inneholder salisylsyre. Konsentrasjonen av det aktive stoffet kan nå fra 2% til 60%. Den har en utbredt anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Verktøyet renser godt spor av purulent akne. Det bidrar også til å lette huden etter akne. Legemidlet kan brukes kontinuerlig i maksimalt 3 uker på rad.
 7. "Zenerit" er en for tiden svært populær salve som inneholder erytromycin, et antibiotikum som kan ødelegge streptokokker og propionibakterier, samt sink, noe som reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene og tørker huden. Medikamentet bidrar til å rengjøre overflaten av huden, rydder dermis av hvit akne og svarte flekker, selv om utslippsområdet er ganske omfattende. Denne salven skal brukes nøye for personer som lider av sensitiv og tørr hud. Behandlingsforløpet varer fra 10 til 12 uker.

All anti-acne salve skal påføres fra 1 til 2 ganger per dag på forrenset hud. Du bør ikke bruke dem for ofte uten spesielle behov, siden de fleste farmasøytiske preparater inneholder aktive komponenter i sammensetningen. Med for ofte bruk er følgende bivirkninger mulige: ødem, rødhet, allergiske reaksjoner, selv om det er verdt å merke seg at de forekommer ganske sjelden. Salver for utslett er klassifisert som billig over-the-counter narkotika.

Akne geler absorberes mye raskere enn salver, fordi de har en lettere tekstur. Det er kosmetikk, samt narkotika som selges i apotek. Vurder de mest effektive gelene som bidrar til å bekjempe akne.

 • Skinoren Gel - den aktive ingrediensen i legemidlet er azelainsyre, som gir tørking og bakteriedrepende virkning. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, og hjelper også med å bli kvitt akne i ansiktet. Legemidlet vil effektivt takle selv med et svært avansert utbruddshastighet, men det kan ikke brukes i mer enn to uker, fordi azelinsyre desikkerer huden veldig mye.
 • "Oxygel" - et verktøy som er perfekt for behandling av akne og kviser av middels og mild grad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes nøye av personer med sensitiv hud, da gelen lett kan provosere irritasjon og brenning, og rammer overflaten av dermis. Behandlingsforløpet bør ikke overstige to uker.
 • Metrogil er en gel som har antibakterielle og antiinflammatoriske effekter. Det er best å bruke mot utslett og rød akne moderat alvorlighetsgrad. Det aktive stoffet er metronidazol. Også denne gelen brukes effektivt i kombinasjon med andre legemidler for behandling av huddefekter og forebygging av forekomsten deres. Verktøyet brukes i gjennomsnitt fra 3 til 6 uker.
 • "Dalatsin" - apotek gel, som aktivt bekjemper akne på grunn av det faktum at det inneholder et veldig sterkt antibiotika - clindamycin. Et universelt stoff vil takle akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av behandlingen vil bli merkbar i 2-4 uker. Kursets varighet er vanligvis foreskrevet av en spesialist, men instruksjonen forbyder bruk av Dalacin i mer enn 5 uker, fordi kroppen til slutt blir vant til antibiotikas virkemåte.
 • Effezel er et svært effektivt stoff som vil bidra til å kurere akne og akne, selv den mest avanserte scenen. Legemidlet inneholder differener og basiron - disse stoffene fjerner ikke bare utslett og akne, men hjelper også til å nivåere og helbrede huden. Gelen har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt, renser overflaten av dermis perfekt.

Alle geler bør påføres på tidligere renset hud fra 1 til 3 ganger per dag (for mer detaljerte instruksjoner, se inne i pakken).

kremer

I kampen mot akne er moderne kremer også veldig populære. Listen over de mest effektive måtene:

 • "Boro Plus" - består hovedsakelig av urte ingredienser: aloe, gurkemeie, sandeltre og andre komponenter. Den har en god antiseptisk og antibakteriell effekt. Det anbefales å bruke mot utslett og sår av moderat alvorlighetsgrad. Bra for både voksne og tenåringer. Kremet påføres tre ganger om dagen til den estetiske feilen elimineres.
 • "Ren hud" (Garnier) er et kosmetisk produkt laget for daglig bruk. Brukes til å bekjempe røde flekker og svarte prikker. Perfekt for personer med fet hud, fordi den har en sterk tørking effekt. Derfor bør eiere av tørr hud nærme seg valget av denne kremet med spesiell årvåkenhet, fordi etter noen dager med bruk kan prosessen med peeling begynne.
 • Baziron er den beste aknebehandlingen for personer med tørr hud. Krem regulerer ikke bare utskillelsesprosessen til talgkjertlene, men fukter også epidermis. I tillegg har "Baziron" antibakteriell effekt, så kremet vil være spesielt effektivt mot utslett og akne. Bruksperioden bør ikke overstige 3 måneder.
 • "Differin" er en god krem, ikke bare for ansiktet, men også for kroppen. Inneholder sammensetningen av adapalen - et stoff som aktivt bekjemper komedoner og akne. Kan brukes ikke bare til behandling, men også som et forebyggende tiltak mot akne og poreforurensning.

Det moderne markedet er fortsatt mange akne kremer, som er ment for daglig pleie av epidermis. Slike kosmetikk kan påføres fra 1,5 til 2 måneder, hvorpå du bør ta en kort pause og begynne å bruke en krem ​​av et annet merke. Slike handlinger vil forhindre at huden din blir avhengig av det aktive stoffets aktive substans.

Anti Acne Piller

Akne på huden er også hjulpet av oral piller. Blant de vanligste stoffene er Filtrum STI, Lactofiltrum, Jack og andre som dem. Disse er de mest medisiner som i tillegg til alt annet renser kroppen av giftstoffer og giftstoffer, og har også en lang liste over bivirkninger og kontraindikasjoner, slik at bare en spesialist i spesielt avanserte tilfeller kan foreskrive et slikt stoff. Men selv da er det viktig å observere den angitte doseringen, siden antibiotika dreper ikke bare skadelig, men også nyttig mikroflora.

I tillegg til et slikt legemiddel foreskriver en spesialist vanligvis med ham et komplett sett av tabletter som støtter og gjenoppretter den fordelaktige tarmmikrofloraen. Dette bidrar til å redusere de negative effektene av antibiotika på kroppen. Å ta slike stoffer uten å konsultere en spesialist er strengt forbudt!

Som du kan se, er det mange måter å håndtere hudutslett. Selv om det ikke er vanskelig for en tenåring å velge et passende middel for sin kropp, ikke glem å kontakte en spesialist hvis det oppstår komplikasjoner.

Akne piller

Utseendet til akne i ansiktet forårsaker ubehag, ødelegger stemningen og blir en grunn til selvtillit. Noen ganger er en huddefekt vanskelig å behandle med kosmetikk og laserskorreksjon. For alvorlig akne, er piller for akne foreskrevet på ansiktet.

Meningen med folk som piller for akne er en av de enkleste måtene å kurere, er feil. Medisiner brukes i kompleks behandling av hudproblemer, med kremer og geler fra akne. Narkotika, bekjempe akne, har en aktiv aktiv ingrediens i sammensetningen.

Legen velger behandlingen. Bestemmer type hud, graden av skade og utseendet på akne. Basert på dataene som er oppnådd, foreskriver legen medisiner.

Legemidler i kampen mot akne på ansiktets hud:

 • antibiotika;
 • gjærbasert;
 • absorbenter,
 • prevensjonsmidler;
 • retinoider;
 • vitaminkomplekser.

For å forstå hvilke piller som vil hjelpe, må du finne ut årsaken til akne. Oftere er dette en hormonell ubalanse i kroppen, tarmslakting, inflammatoriske og smittsomme prosesser.

Antibiotika fra akne

En effektiv måte å bekjempe akne på ansiktet - antibiotika. Uten resept kan du ikke ta. Medikamenter med kontraindikasjoner, bryter med tarmens funksjoner. I sammensetningen av legemidler hemmer den viktigste aktive ingrediensen veksten av bakterier og fører til deres død.

erytromycin

Det mest populære antibiotika blant dermatologer. Tilordne i kombinasjon med eksterne tørkekrem. Erytromycin er effektiv for store utslett. Tilgjengelig i gelform. Antistoffet kjemper med vaktene og koiler. Ved høye konsentrasjoner forårsaker den bakteriedrepende effekten av svært følsomme mikroorganismer. Erytromycin er inneholdt i anti-akne tabletter:

metronidazol

Bredspektret antibiotika. Den har antibakterielle og antiprotozoaleffekter. Effektivt bekjemper akne og fremmer helbredelse av sår. Det brukes aktivt til behandling av gynekologiske problemer. Metroninidazol er et reseptbelagte legemiddel, med ubehagelige virkninger hvis det brukes feil. Inkludert i sammensetningen av medisiner:

tetracyklin

Antibiotikum ødelegger inflammatoriske blærer på huden. Egnet til behandling av enkel akne og avansert, komplisert akne. Tetracyklin har mange kontraindikasjoner. Det er strengt forbudt å foreskrive for gravide, ammende kvinner og personer med nedsatt leverfunksjon (hepatose, hepatitt). Effektivt bekjemper eksem, kokker og pulserte komedoner.

Inneholdt i:

Ikke alle legemidler som inneholder tetracyklin er oppført.

kloramfenikol

Et populært antibiotika for tarmdysfunksjon er diaré, med utbredt bruk i kosmetikk. Utnevnt når det oppdages vedvarende immunitet mot andre antimikrobielle midler. Når du tar antibiotika, blir gastrointestinale mikroflora forstyrret, på grunn av svekket immunitet, kan candidiasis oppstå, så tabletter brukes i kombinasjon med probiotika - acipol, bifiform, bifidobacterin, linex.

Behandlingsforløpet for å ta antibiotika varer i 5 til 7 dager, avhengig av stoffet selv.

Basert på ølgær

På apotekets hyller fant tabletter og pulver til oral administrasjon på basis av ølgær. Nylig klassifisert for kosttilskudd, anerkjent som effektiv i kampen mot akne og akne. Bryggergis - bakterier fra soppklassen, beriket med vitaminer, proteiner og enzymer. Hjelp til å eliminere utslett i ansiktet.

Å ta medisiner bidrar til å normalisere metabolske prosesser og stabilisere kroppens hormonelle nivåer. Tabletter basert på bryggergær er presentert i to typer - uten ekstra tilsetningsstoffer og med forsterkende komponenter. Det andre alternativet inkluderer:

 • gjær evisent med svovel;
 • Nagypol med selen;
 • Eco plus med sink.

Gjær, i ravsyre eller magnesium, fjerner effektivt de inflammatoriske prosessene som følger akne. Den eneste ulempen med stoffet er den raske vektøkningen. Behandlingsforløpet er individuelt og varierer fra en uke til en måned.

absorbenter

Absorbenter - eliminere giftstoffer fra overflaten av huden, og rengjør tarmene fra giftstoffer.

Når det gjelder akne bør man ikke glemme tarmens tilstand. Det er i det akkumulere unødvendige og avfallsstoffer som forårsaker betennelseselementer på huden. Giftstoffer som akkumuleres i kroppen er gjenstand for tilbaketrekking.

polisorb

Det hjelper i kampen mot toksemi under graviditet, matforgiftning og bidrar til å normalisere avføring. Polysorb "samler" fra overflaten av epitelet, toksiner og patogener dannet under forfall av alkoholprodukter, salter, tungmetaller, allergener og utskilles gjennom nyrene med urin. Analog Polysorb - Enterosgel.

Aktivert karbon

Egenskapene er de samme med polysorb. Absorberende giftstoffer, hjelper med å rense kroppen. Med konstant inntak av aktivt kull, forsvinner ikke bare akne, men også rødhet på huden. Kroppsvekten minker, arbeidet med sebaceous kjertler er normalisert.

laktofiltrum

Legemidlet er ikke et kosttilskudd, i motsetning til tidligere absorbenter. Laktofiltrum tabletter er rikt på prebiotisk innhold, slik at de renser kroppen og gjenoppretter den ødelagte mikrofloraen. Når man normaliserer nivået av dårlige og gode bakterier, kjemper kroppen hardt med årsakene til akne på huden. Analog laktofiltrum bevist i løpet av årene - bifidobacterin.

Acne sufferers ser problemer med avføring. Tarmene, tømt på feil tidspunkt, samler toksiner og forgifter kroppen kroppen med sluttprodukter av nedbrytning. I dette tilfellet nominert: "Normobact", "Fitolaks", "Linnex-immuno."

Absorbenter til behandling av akne blir tatt i tom mage i to uker. Behandlingsforløpet er ikke begrenset, legemidlene med minst bivirkninger er vedlikeholdsterapi.

P-piller for akne

Å bekjempe akne ved hjelp av ulike medisiner. Noen, med kontraindikasjoner og bivirkninger. Lederne er hormoner som brukes til å fjerne akne.

Hormoner i tabletter med en rekke konsekvenser, det er ikke kjent hvordan kroppen vil reagere. Prevensjonsmidler er utstedt på resept, etter en personlig mottak av en gynekolog. Gjenoppretter hormonbalansen, piller har en positiv effekt på huden, normaliserer vann-saltbalansen og bidrar til å redusere utviklingen av utslett.

Orale prevensiver er tatt, i timen, samtidig. Konsekvenser av å ta prevensjonsmidler:

 • rask vektøkning;
 • økt appetitt
 • døsighet;
 • overdreven svette
 • økt hårvekst i uønskede steder.

For maksimal reduksjon av ubehagelige konsekvenser, anbefaler leger at de tar milde prevensjonsmidler:

Noen ganger bidrar ikke p-piller til eliminering, men til utvikling av hudutslett. I så fall bytt stoffet til en annen produsent.

For unge jenter med problemhud, er det også hormonbehandling. Det er rettet mot å redusere den mannlige kjønnshormonet - testosteron, økningen som forårsaker akne. Opptak prevensjonsmidler varer opptil tre måneder.

I noen tilfeller, etter avskaffelsen av prevensjonspine er tilbake på plass.

retinoider

I alvorlige former for akne og stor lokaliseringsprosess, brukes retinoider som en nødhjelp. Denne potente substansen er svært effektiv. Retinoider påvirker funksjonen til talgkjertlene, reduserer størrelsen og reduserer mengden av utsatt produksjon. En av de lyseste representantene er Roaccutane. Legemidlet er rettet mot den viktigste årsaken til akne - hindrer utseende av sebaceous plugger.

 • tørr hud;
 • nervøse lidelser;
 • brudd på mage-tarmkanalen;
 • lysfølsomhet og overdreven oppfatning av UV-stråling;
 • kvalme.

Resept av legemidler av retinoidgruppen utføres under streng overvåking av en spesialist. Ved personlig initiativ kan ikke tas. Feil mottak av Roaccutane forårsaker skade på muskel-skjelettsystemet.

En signifikant reduksjon av stoffet er varigheten av behandlingen - fra 16 til 20 uker.

Vitaminkomplekser

Mangelen på vitaminer i kroppen manifesteres i ansiktet i form av små utslett og dyp akne. Studier har vist vitamintetapi bidrar til å bekjempe akne, og sperrer prosessen opptil to ganger. Mangelen på vitaminer i gruppe B og PP fører til utvikling av akne (disse tabletter er tilstede i bryggergis av tablettformen), og mangelen på vitaminer A, C og E fører til betennelse i huden. Om vinteren og våren er vitaminmangel gjenfylt av medisiner.

Listen over effektive og billige vitaminholdige tabletter:

 • Ascorbinsyre - vitamin C;
 • Retinol er en strukturell analog av retinoider. Inneholder vitamin A, gir høy effektivitet i kampen mot akne i ansiktet;
 • Tocopherol - vitamin E, antioksidant, senker oksidasjonsreaksjonen og aktiverer blodsirkulasjonen i kapillærene.

Tablettene tar hensyn til det kvantitative innholdet av vitaminer og effekter på kroppen.

Hvordan velge

Å velge piller mot akne, gå til legen. Problemet med akne behandles av ulike spesialister - en kosmetolog, en hudlege, en endokrinolog og en allergist-immunolog.

Legen vil holde en konsultasjon, foreskrive nødvendige tester, og sammenligne resultatene som er oppnådd, utvikle taktikk og behandlingsplan. Bestem scenen, typen av akne, gitt vekt, kjønn og livsstil.

Medisinske preparater inneholder komplikasjoner av kontraindikasjoner og bivirkninger, selvbehandling gir alvorlige konsekvenser. Piller som foreskrives av en spesialist, kjøpes på apoteksmarkedet eller via apoteksnettsteder. Dyrt stoff er erstattet av en billig ekvivalent. En apotek kan hjelpe med dette. Velg en analog for hovedaktiv ingrediens.

Kontra

Anti-akne medisiner har generelle og individuelle kontraindikasjoner. Hormonale stoffer er forbudt for personer med blodkoagulasjonsforstyrrelser: trombose, åreknuter i underekstremiteter, trombofili.

Personer med nyresykdom er kontraindisert brygger gjær.

Individuell intoleranse, graviditet, amming, barndom, leverdysfunksjon - ikke en komplett liste over generelle kontraindikasjoner. Før du tar medisinen, bør du følge instruksjonene, i noen medisin kontraindikasjoner.

For det første på den kostbare kostnaden for medisiner er hormonelle stoffer, prisen varierer fra 800 til 2000 rubler.

 • logest - fra 850 rubler;
 • Yarin - 1200 rubler.

Enterosorbent pris:

 1. aktivert karbon - fra 15 til 20 rubler;
 2. Polysorb - fra 220 til 400 rubler;
 3. laktofiltrum - fra 280 til 380 rubler.

Antibiotika og retinol i samme priskategori. For erytromycin og tetracyklin må betale fra 75 til 100 rubler for trichopol 150 rubler. Tabletter av retinoidgruppen Roaccutane koster minst 1500 rubler, rent retinol er billig.

Prisen på vitaminkomplekser varierer fra 200 til 500 rubler.

Hva er de mest effektive aknepiller?

Ingen av oss er immun mot akne, akne og akne. Denne ubehagelige huddefekten kan behandles med forskjellige salver kremer eller lotioner. Men hva skal jeg gjøre hvis ingen av de oppførte fondene hjelper? I dette tilfellet brukes ulike piller for akne.

Drug valg

Som med andre legemidler, bør aknepiller være foreskrevet av den behandlende legen. Han vil ikke bare bestemme hvilke utslett som er til stede på huden, men også foreskrive den nødvendige dosen av legemidlet. Ulike piller hjelper med akne og hudormer, men antibiotika, hormoner, retinoider brukes oftest.

Med sin avtale ta hensyn ikke bare på hvilken type hud betennelse, men også på den generelle tilstanden til pasienten og hans reaksjon på disse eller andre komponenter av medisiner. Ikke alle legemidler kan like effektivt behandle visse typer hudbetennelse, for eksempel på baksiden og ansiktet, så du bør kontakte legen din før du bruker dem.

antibiotika

For behandling av flere akne brukes antibiotika ofte, som i store doser kan ha en negativ effekt på hele kroppen. Det er derfor de tas kun på resept. Behandlingsforløpet kan være 1-2 uker. I alvorlige tilfeller kan behandlingen vare i flere måneder. Dens varighet påvirkes ikke bare av stoffets styrke, men også av pasientens individuelle egenskaper.

Følgende tabletter hjelper med akne:

 1. Erytromycin, som er foreskrevet med eksterne agenter, tørkeutslett. Den har en antimikrobiell effekt. Oftest er det tatt 1 tablett 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er ganske lang og avhenger av graden av hudskader. De første resultatene vil bli merkbar bare etter 7-10 dager med vanlige piller. Det er umulig å avbryte behandlingsforløpet, fordi bakteriene i dette tilfellet kan skaffe seg immunitet og forårsake nye hudutslett. Erytromycin er ikke foreskrevet for barn under 10 år, personer som har intoleranse over komponentene i stoffet, gravide og ammende kvinner.
 2. Levomitsetin utpekt ved å identifisere vedvarende bakterier som er immun mot andre antibiotika. Uansett hvilken akne en person har, bør dette legemidlet kun foreskrives av en hudlege etter å ha undersøkt og testet for en allergisk reaksjon. Som regel foreskrive 2 tabletter av legemidlet per dag.
 3. Metronidazol (Trichopol), som effektivt eliminerer akne og helbreder sår etter dem. Den har gode antibakterielle egenskaper. Oftest foreskrevet 250 mg 2 ganger daglig. Behandlingsforløpet avhenger av alvorlighetsgraden av betennelsen i huden.
 4. Tetracyklin brukes ikke bare til å behandle enkel akne, men også akne-komplisert. Disse effektive pillene ødelegger helt mikrober som forårsaker betennelse i huden på ansiktet. Tetracyklin tabletter brukes også til å behandle slike alvorlige sykdommer som follikulitt, furunkulose, eksem. Bruk av dette legemidlet er ikke anbefalt for brudd på leveren, soppsykdommer, intoleranse over komponentene i legemidlet, graviditet og amming. Dosen er foreskrevet av legen, og tar hensyn til alvorlighetsgraden av hudsykdommen.
 5. Doxycycline (Unidox Solutab), som har en utprøvd bakteriostatisk effekt. Det tas 1-2 tabletter etter måltid 2 ganger daglig (etter 12 timer). Dette legemidlet er kontraindisert i leverfeil, porfyri, leukopeni, graviditet, amming, overfølsomhet. Dette antibiotika kan ha slike bivirkninger: kvalme, diaré, allergisk reaksjon, svette, svimmelhet.

Å ta antibiotika til behandling av akne, spesielt i lang tid, er det nødvendig å opprettholde helsen til forskjellige immunomodulerende legemidler som gjenoppretter tarmmikrofloraen og redusere effekten av stoffet på de indre organene. Immunomodulatorer foreskrives av en lege sammen med antibiotika.

retinoider

Disse kraftige pillene mot akne bør være fullstendig beruset, fordi de har mange bivirkninger, spesielt de kan føre til alvorlige inflammatoriske prosesser, allergiske reaksjoner, lesjoner i muskel-skjelettsystemet, nervesykdommer, sykdommer i sykeorganene og nedsatt gastrointestinal funksjon. - tarmkanalen.

I noen tilfeller forårsaker disse stoffene tørr hud og overdreven følsomhet overfor ultrafiolett stråling. Ofte er de foreskrevet for svært alvorlige og forsømte hudbetennelser.

Blant stoffene i denne gruppen er det mest populære Roaccutane, som normaliserer svettekanalens arbeid. På grunn av sin virkning størrelsen av talgkjertlene er redusert og begrenset produksjon av sebum, og derfor redusert aktivitet av patogene mikroorganismer deri. Disse kapslene inneholder isotretinoin, som er effektivt for behandling av akne.

Behandling med dette legemidlet bør vare 16-20 uker. I alvorlige tilfeller gjentas behandlingsforløpet etter 8-10 uker. Doseringen av dette verktøyet bør foreskrives av den behandlende legen. Roaccutane har følgende bivirkninger: tørr hud, kvalme, høy feber.

Hormonale legemidler

Hormonal medisiner er foreskrevet for kvinner når de har et økt nivå av mannlig hormon testosteron. At han ofte er årsaken til akne på huden. Slike rusmidler brukes i kort tid. De skal bare foreskrives av en kvalifisert lege på grunnlag av utførte tester. Moderne hormonelle prevensjonsmidler forhindrer ikke bare uønsket graviditet, men også vellykket bruk for å eliminere hudutslett.

Hvilke hormonbehandlinger brukes til å behandle akne? De mest populære er slike stoffer: Jess, Yarin, Janine, Diane, Midiana, som tas i kombinasjon med ikke-hormonelle prevensjonsmidler.

Disse stoffene er ikke spesielle rettsmidler for akne. Deres effekt på betennelse i huden er en indirekte effekt. Disse midlene brukes kun som foreskrevet av lege, fordi de har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger. Når du bruker disse anti-akne legemidler, er det nødvendig å konsultere 3 leger: en hudlege, gynekolog og endokrinolog.

Brewer's Yeast Acne

I tillegg til de ovenfor nevnte legemidlene brukes akne gjær ofte til behandling av akne. De kan være med sink, selen, jern og andre sporstoffer som har en gunstig effekt på tilstanden til huden.

Gjær inneholder en stor mengde aminosyrer, vitaminer (PP, gruppe B, E, D), sporstoffer som gir et perfekt utseende, ikke bare for huden, men også for negler og hår. Spesielt effektiv er mottak av ølgjær i strid med talgkjertlene, ledsaget av utseendet av akne. Dette verktøyet renser huden, normaliserer talgkjertlene, stimulerer blodsirkulasjonen og regenerering av huden, hemmer reproduksjonen av patogene mikroorganismer.

Den største ulempen ved bryggers gjær, mange tror at de bidrar til settet av kroppsvekt. Det er derfor før inntaket bør konsultere legen din.

Piller for rensing av kroppen

Årsaken til akne er ofte en generell forurensning av kroppen med forskjellige toksiner og patogener. For fjerning av dem med ulike stoffer. De binder i tarmene og bringer til utsiden:

 • bakterielle toksiner;
 • patogener;
 • tungmetallsalter;
 • allergener;
 • alkohol nedbrytning produkter;
 • metabolske produkter.

De mest populære av dem er slike piller:

 1. Laktofiltrum, som foreskrives fra 12 år til 2-3 tabletter tre ganger om dagen. Den gjennomsnittlige varigheten av behandlingen er 2-3 uker. Dette legemidlet brukes på anbefaling av den behandlende legen. Det kan ha bivirkninger som flatulens, allergiske reaksjoner og diaré. Laktofiltrum er kontraindisert ved overfølsomhet overfor legemiddelkomponentene, gastrointestinal blødning og tarmobstruksjon.
 2. Aktivert karbon, som tas på tom mage om morgenen med vann (1 tablett per 10 kg human vekt) eller 2 tabletter 2 timer før måltider 3 ganger daglig. Behandlingsforløpet er 7-10 dager. Dette middelet er kontraindisert i mage- og duodenale sår. Analoger av aktivert karbon er Sorbex og Carboptect, produsert i kapsler.
 3. Polypefan, som er laget av urte ingredienser. Det tas 3-4 ganger daglig, 3-4 tabletter i 1,5 timer før måltider. Behandlingsforløpet er 7 dager. Dette legemidlet er kontraindisert for forstoppelse og anacid gastritt. Hvis du bruker Polypefan, kan det føre til forstoppelse og en allergisk reaksjon.
 4. Filtrum-STI laget av hydrolyse av trekomponenter. Det tas 2-3 tabletter 3-4 ganger om dagen i 1 time før måltider. Behandlingsforløpet er 14-21 dager. Dette legemidlet er kontraindisert i mage- og duodenale sår, intestinal atoni. Bivirkninger: forstoppelse, allergiske reaksjoner.

Aknepiller i ansiktet og kroppen er effektive rettsmidler for rensing av huden, men de bør bare brukes som instruert av legen, siden de kan gi ikke bare fordeler, men også betydelig skade på menneskekroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne