Registrer deg for å legge igjen en anmeldelse.
Det tar mindre enn 1 minutt.

Et flott, kraftig stoff som helt kan kurere akne. Jeg ble foreskrevet i løpet av 5 måneder, men huden ble renset for 2. Legemidlet er seriøst, du kan ikke sole deg og drikke alkohol mens du tar det, det er bivirkninger, men jeg var heldig, og bare tørr hud dukket opp.
Stor akne fra Sotret forsvinner foran øynene: først mister de sin betent skinne, så de avtar, reduserer og forsvinner. Små de første løser opp øynene deres, så blir de som det, trukket inn i huden. Det er flekker som jeg sliter med attritjoner.
For hele behandlingsforløpet var det ikke en eneste kvise i ansiktet, huden var ren og glatt, som en baby. Jeg skriver en anmeldelse etter 4 måneder, i løpet av denne tiden var det ingen eksacerbasjoner.

Erase ble det siste håpet i en langsiktig og mislykket kamp med akne. Drogen virkelig viser effektiviteten selv i min historie, som jeg lider av akne fra ungdomsårene. Dette ungdommelige fenomenet går ikke alltid, derfor er det bedre å umiddelbart henvende seg til en god hudlege, og ikke å forlate penger i kosmetiske klinikker.
Legemidlet ble tatt 2 ganger om dagen med måltider. På den fjerde dagen ble pustlene merkbart tørket; huden trakk slik at selv måtte kjøpe en fuktighetskrem krem. Det var også en forverring når ansiktet og ryggen ble enda mer dekket med blærer. Som om kroppen sloss med fienden. Nå fullfører jeg opp pakningen med 30 tabletter, resultatet før og etter er slående. Pustler og koker er tidligere. Sant, det er fortsatt små kviser i form av utslett, men de forstyrrer meg ikke så mye.
Fra de ubehagelige fenomenene - tørre øyne, og siden jeg hele tiden satt på datamaskinen - kjøpte jeg spesielle dråper. Jeg måtte også justere dietten. Tabletter og uten det er leveren godt lastet, så det er bedre å utelukke tung og søt mat. Jeg drikker mer vann, spiser fiber i form av grønnsaker og frukt, jeg føler meg stor og trygg.

Slett - et kraftig stoff og er tilgjengelig på resept. Jeg ble foreskrevet av en hudlege for behandling av pustulært utslett. For effektiv behandling og forebygging av tilbakefall er det nødvendig å observere den såkalte kumulative dosen på riktig måte. Med en vekt på 60 kg tok jeg 3 kapsler på 20 mg per dag i seks måneder.
Ansiktet blir ryddet, etter at oppsigelsen av pillen utslett ikke kommer tilbake. Den fete huden på ansiktet og hodet har merkbart redusert: pannen skinner ikke, porene er rene; håret henger ikke med fettete slep, selv om det er merkbart svekket og ofte faller ut. Forresten advarsler produsenten om denne konsekvensen i instruksjonene.

Dermatologen skrev til meg om å slette meg, etter å ha tvunget meg til å signere et papir som jeg ble kjent med konsekvensene av graviditet. Listen over sideanbefalinger bidro ikke til optimisme, men det var ingen steder å trekke seg tilbake.
Jeg var heldig, jeg opplevde ikke noen negative virkninger fra stoffet, hvis du ikke tar hensyn til en slik trifle som tørre lepper. Startdosen på 20 mg jeg økte til 30. Forbedringer kom i den tredje måneden av opptak. Nå, etter 8 måneder, kan jeg skryte av mer eller mindre ren hud. I sammenligning med det som var før - himmel og jord.

Useless prøvde mye penger og narkotika, til han byttet til Erase. Ærlig, i begynnelsen ble jeg anstrengt av listen over mulige bivirkninger, men jeg tok en sjanse. Ja, stoffet er veldig tørr hud, men for meg er det bare for hånden. Innen en uke reduserte sebaceous kjertlene betydelig fettutskillelsen, porene ble renset, og antallet sår mistet betydelig. Det er en sannhet, en liten øyeirritasjon i form av tørrhet og kramper, men for nå redder jeg meg selv i dråper. Det er bare noen få dager igjen til slutten av kurset, og jeg er allerede glad for å se på meg selv i speilet: nå er jeg en fin fyr, ikke en pimply nerd.

Spis Jeg tok lang tid, omtrent et år med 20 mg per dag. For min oljeaktige og betennende hud var det bare en feiring. Legemidlet reduserer perfekt økt sebaceøs utskillelse, som var merkbar som håret: de sluttet å bli skitne så ofte som før.
Alle 10 måneder gikk jeg med perfekt hud: det var ingen akne, ansiktet skinn ikke med fett, porene ble innsnevret og komedene forsvant. Jeg brukte ikke engang tonalian, alt var så kult. Så snart Eraser ble kansellert, var bokstavelig talt om et par måneder alt tilbake til firkantet. Og akne har blitt enda mer: nå er ikke bare ansiktet strøet, men også nakken og ryggen. Jeg er sjokkert, ikke ta disse pillene mine uendelig. Videre var det nok bivirkninger: det var problemer med trykk, gastrointestinale kanaler og dårlig helbredelse av selv de minste kuttene.

Blant alle akne legemidler jeg noensinne har blitt foreskrevet, var Erased den mest effektive. Jeg tok 10 mg kapsler 1 gang om morgenen, og spiser alltid noe fett ved frokost, fordi medisinen absorberes bedre.
Et merkbart resultat ble observert etter et par uker: rødheten forsvant sakte, utslettet reduserte. Hun merket også andre positive endringer: min oljeholdige hud begynte å skinne mindre om dagen, og håret mitt blir ikke saltet så fort som før.
Plus, stoffet er mye billigere enn dets berømte motstykke - Roaccutane. Nå en fly i salven: Under behandlingen ble økt tørrhet i huden observert irritasjon av slimhinnen i nesen og øynene, og håret var ganske enkelt gjemt opp. Nå er alt mer eller mindre normalt. Det viktigste var å bli kvitt disse hatet akne.

Tidligere prøvde akne og svarte flekker å kvitte seg med bare eksterne midler som salver og geler. Effekten var alltid midlertidig. Bildet endret med inntaket av Sotren, som jeg drakk hver dag 2 ganger om dagen i 5 måneder. Legemidlet ble foreskrevet for meg av en endokrinolog, og før jeg gjennomgikk en serie undersøkelser.
Kapsler er ikke de billigste og gir bivirkninger i form av tørr hud, lepper og øyne, samt redusert synsstyrke. Effekten er imidlertid verdt det å vente på disse midlertidige ulemper. Nå, selv før syklusen, blir huden ren uten en enkelt kvise.

Jeg tilhører kategorien folk som ble påvirket av Sotret-bivirkningene veldig mye. Jeg samlet sannsynligvis alle sammen, men det mest forferdelige. Men det var mulig å bekjempe dem: Dråper av en dråpe fra tørre øyne, smurt lepper med hygienisk leppestift, drakk valerian fra stress og så på gamle komedier.
Behandlingen varer i 8 måneder, utslettene var svært sakte: forsvinner, så dukker opp igjen. Til slutt oppnådde jeg ønsket og mottok et rent ansikt. Og også en bortskjemt psyke, en syk bukspyttkjertel og tørr hud. Det er synd at et år senere begynte akne å dukke opp igjen. Så langt i små mengder.

"Tørk av" er en rimelig analog av Roaccutane. Prisen er 2 ganger billigere. Dette er en generisk kvalitet. Allerede et år etter behandlingen min. Akne har ikke returnert, huden er ren, og jeg er fornøyd med resultatet. Legemidlet er tilgjengelig i kapselform. Trenger å ta inne. 2 doseringsalternativer presenteres: 10 mg og 20 mg. Jeg kjøpte 20 mg. I den første pakken med 30 stykker, nok i 10 dager. Kostnaden for pakking er rundt 1 500 rubler. På dagen tok jeg 3 kapsler, 20 mg hver. Doseringen ble beregnet på grunnlag av kroppsvekt.
Mottakets viktigste inkompatibilitet er alkohol, direkte sollys, graviditet. Disse faktorene må elimineres helt under behandlingen. Resultatene fra resepsjonen begynner å vises bare etter noen måneder. Vent, at i 1. uke med opptak vil det bli endringer som ikke er verdt det. Hudproblemer begynner bare å passere når isotretinoin (hovedkomponenten i sammensetningen) i riktig mengde akkumuleres i kroppen.
Fordeler med resepsjonen - evnen til å bli kvitt hudproblemer for alltid. For dette må du drikke et helt kurs, uten å forstyrre behandlingen og ikke bryte ordningen. Etter kurset er ansiktet rent, det er ingen utslett i det hele tatt. Jeg merker at stoffet har mange bivirkninger. Det er nødvendig å utelukke overdosering.

Jeg ble tømt fra sykehuset for behandling av akne, kunne ikke klare det i lang tid. Legen advarte at behandlingen ville være lang. For å øke effekten, anbefalte legen å drikke 20 mg (2 tabletter per dag), men overflod av bivirkninger redd. Jeg bestemte meg for ikke å risikere det - jeg tok den på den første tabletten.
De første 2 ukene har blitt sprinklet tungt, akne har blitt 2 ganger mer. Hun var redd, men legen sa at denne organismen vant seg. Gradvis begynte de å "trekke inn", i en måned ble de mindre merkbare, men de måtte drikke til de hadde en varig effekt i lang tid - seks måneder. Det var noen små problemer med mage-tarmkanalen og tørr hud. Resten er normal, det har vært 3 måneder etter kursets slutt - ny akne vises ikke.

Å si at etter 3 måneders løpet av "Erase" mine pimples aldri pop ut på ansiktet mitt, kan jeg ikke. Hopp ut, men isolert, ikke så smertefull og utsatt for betennelse og vekst i diameter, som før. Og de går fort, selv om de ikke smøres med noen salver. Men hvis dette skjer, søker jeg umiddelbart et antiseptisk på kvise og prøver å ikke røre det med hendene mine, derfor forsvinner ikke mer enn 2 dager.
Legemidlet tok uten lege resept, men veldig torturert "flekket" utseende og vulkanske utbrudd på noen hake. Så på en kapsel 3 ganger om dagen med måltider. Forresten, sørg for å spise noe fett: en smørbrød med smør, et stykke bacon, etc., siden kapslene er oppløst og absorbert bare i et fettmiljø.
Forsvinn "blomst" på begynnelsen av begynnelsen innen 1. uke. Pimples tørket opp, ble blek og redusert. I en måned ble ansiktet nesten ryddet, men spor av dyp akne forblev fortsatt. Arr og arr etter en annen 1,5 måneder. Jeg forsto at stoffet fjerner overskytende talg, noe som provoserer utslett. Fordi ansiktet har sluttet å skinne selv i varmen, og håret har blitt mye tregere for å bli fett.

Selv om det er skrevet i instruksjonene at de første dagene stoffet kan forårsake en forverring av "blomstringen" på ansiktet, mistenkte ikke at det kunne være så sterkt. På den femte eller sjette dagen var fysiognomi bokstavelig dekket med akne med hvite hoder, veldig smertefullt og stort. Jeg måtte til og med ta et sykehus fordi en slik "skjønnhet" ikke kunne skjule enda tonn grunnlag og pulver, og tilstanden av helse forverret seg dramatisk. Hodepinen, alt irritert og noe som var brakt til hysteri. Denne tilstanden varet i omtrent en uke, da ble det bedre.
Akne uten salver, lotioner og kremer begynte å tørke opp, helbrede. Og på stedet der de var, hoppet de nye ikke ut. Til slutt, etter kurset "Wiped out", ble ikke bare akne forsvunnet fra meg, men også svarte flekker, som alltid skyldtes porøs hud og for aktivt arbeid i talgkjertlene. På ansiktet er det 2-3 av de dypeste dimples av akne, vel, de kan bare fjernes kirurgisk og det er sannsynligvis usannsynlig. Men med en dyktig sminke visuelt, er de ikke helt synlige.
Den eneste minus er at huden har blitt for sensitiv, en liten ripe fra de samme neglene heler i lang tid, og det gjør vondt mye.

Som det viste seg, er stoffet veldig giftig og gir mange bivirkninger. Bereg daglig dosen forsiktig, fordi den beregnes 1 mg av legemidlet per 10 kg vekt. Siden jeg tok 20 mg kapsler (det er 10 mg på salg), var det 3 deler om dagen. Det vil si at pakken varer i 10 dager. Hun drikte ikke alkohol i det hele tatt, solte seg ikke og generelt unngikk å vises i solen selv på seg en lue, nektet fra alle farmasøytiske vitaminer.
I 4 uker ble ansiktet friskt og glatt, alle utslettene var borte. For å fikse resultatet, drakk han en annen 3 uker, men allerede i en lavere dosering, og deler kapselen med en skarp kniv i halvparten. Men det samme begynte den riktige hypokondrium å skade, morgen kvalme dukket opp, noe ubehag med magen begynte å skje. Svært tørre lepper og peeling fingertuppene.
Men den mest ubehagelige ting - håret begynte å falle ut, de klatret bare i bunter. Ansiktets hud har fått en gråaktig, smertefull nyanse, slik at selv fraværet av akne ikke lenger var behagelig. Behandlingen av all denne negativiteten, både medikamentelt og ved folkemessige rettsmidler, krevde mye tid og nerver.

Ingen har stillt spørsmål ennå. Spørsmålet ditt blir det første!

Spise piller fra akne: hvordan å ta

I alvorlige former for akne, foreskrives retinoider for oral administrasjon. Denne kategorien medikamenter inkluderer tabletter Slett fra akne. Legemidlet brukes utelukkende til dermatologens formål, forutsatt at det ikke foreligger kontraindikasjoner.

Frigi form og aktive ingredienser

Preparatet for oral administrering fremstilles i form av kapsler, pakket i pappemballasje på 10, 30 og 60 stykker. Den viktigste aktive ingrediensen er isotretinoin. Hver kapsel inneholder 20 mg av den aktive ingrediensen. Sammensetningen inneholder også flere stoffer, informasjon om hvilke inneholder en komplett instruksjon Slett.

Produsenten av stoffet er farmasøytiske selskapet Sun Pharmaceutical Industries Ltd. (India). Frigivelsen av legemidlet fra apotek ved resept.

Indikasjoner for bruk

For oral administrering brukes en retinoid i følgende former for akne:

 • cystisk utslett;
 • fulminant akne.

Vil slette bruksanvisningen for bruk anbefaler å bruke rektalmetoden ved gjentakelse av alvorlig akne, så vel som i akne, som oppsto mot bakgrunnen av seboré.

Ytre kapsler brukes i nærvær av papulopustulært utslett, rosacea og seborrhea.

Hvordan sletter det på utslett

Den aktive substansen av retinoid reduserer sekresjonen av talg og normaliserer sammensetningen, og forhindrer dannelsen av sorte prikker. Takket være denne handlingen, forlater hudsekretjon lett sebaceous kanaler, tette porene. Dette bidrar igjen til reduksjon av patogen mikroflora, som mister sin ideelle habitat. Dermed faller den inflammatoriske prosessen i vevet og en periode med remisjon begynner.

I tillegg bidrar isotretinoin til utbruddet av raskere regenereringsprosesser.

Kursanvendelse av retinoid garanterer ikke at akne ikke kommer tilbake igjen etter seponering av legemidlet.

Behandlingsskjema kapsler Tørk av

Dosering for inntak er beregnet individuelt og avhenger av kroppsvekt.

Ved begynnelsen av kurset drikker de 0,5-0,6 mg per 1 kg kroppsvekt. Det er for en pasient som for eksempel veier 50 kg, 1 kapsel er nødvendig, i 60-70 kg - 2 kapsler per dag, etc.

Den daglige dosen blir tatt om gangen eller delt inn i 2 doser. I fremtiden kan dosen økes til 1 mg per kilo kroppsvekt per dag. Kapsler er fulle under måltidet uten å feile.

Kurset ved anbefalt dosering varierer fra 4 måneder til seks måneder. Med dårlig toleranse for stoffet reduserer legen doseringen og øker varigheten av mottaket. Om nødvendig fortsetter et andre behandlingsforløp etter 8 dager.

Hvor lenge en retinoid skal tas, må bestemmes utelukkende av den behandlende legen.

Med rektal bruk av legemiddelet kan dosen variere fra 0,5 til 1 mg per dag per kilo kroppsvekt. Legemiddeladministrasjon gjøres mens du ligger ned. Varigheten av bruk av midler varierer fra 2 til 3 måneder. Gjentatt behandling med rektal metode er akseptabel etter 4-8 uker.

For ekstern bruk er isotretinoinbasert salve. Midler behandler de berørte områdene opptil to ganger om dagen. Brukstidspunktet er 1-1.5 måneder.

Når vil slette kontraindisert

Før du tar Erase, bør du nøye lese kontraindikasjonene. Retinoid er ikke egnet for behandling av akne i følgende tilfeller:

 • hypervitaminose (spesielt vitamin A);
 • graviditeten og laktasjonen;
 • individuell intoleranse
 • leversvikt;
 • aldersgruppe opp til 12 år.

Med forsiktighet foreskrevet for diabetes, fedme, depresjon og kronisk alkoholisme. Doseringsjustering er nødvendig hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon.

Under behandling er alkohol kontraindisert, da alkohol øker giftige stoffer i retinoid flere ganger og kan forårsake alvorlig forgiftning.

For legemiddelbehandling bør kvinner i fertil alder bruke prevensjon.

Narkotikakompatibilitet

Legemidlet vil ikke bli foreskrevet samtidig med antibiotika i tetracyklin- og aminoglykosid-serien for å unngå utvikling av bivirkninger.

Ikke tillat samtidig inntak av vitamin A og retinoid på grunn av den mulige forbedringen av den toksiske effekten av sistnevnte.

Progesteronmedikamenter kan redusere aktiviteten til isotretinoin, så det anbefales ikke kombinert terapi med rusmidler.

Bivirkninger

Retinoid kan forårsake en rekke bivirkninger fra:

 • hud integument;
 • sentralnervesystemet;
 • gastrointestinale kanaler;
 • hematopoietiske organer;
 • muskuloskeletale system;
 • synets organer.

Huden på det aktive stoffet kan utgjøre en reaksjon i form av tørrhet, peeling, utslett, erytem i ansiktet, kløe, hyperhidrose. Mange retinoidbehandlede mennesker opplever en økning i akne i de første ukene av administrasjonen. I fremtiden begynner akne gradvis å gå.

Nervesystemet til isotretinoin er forekomsten av hodepine, i sjeldnere tilfeller blir utviklingen av en depressiv tilstand og intrakranial hypertensjon observert.

Mage-tarmkanalen under medisinering reagerer noen ganger med kvalme, løs avføring og kolitt.

Den negative virkningen av stoffet på de bloddannende organene manifesteres i form av anemi og en økning i ESR i blodet.

Responsen fra muskel-skjelettsystemet til det aktive stoffet uttrykkes ved forekomsten av muskel- og ledsmerter.

I løpet av behandlingsperioden med et legemiddel kan tørrønsyndrom, konjunktivitt eller blefaritt utvikles.

Langsiktig medisinering kan utløse utviklingen av vitamin A hypervitaminose.

Indikasjoner under behandling

Pasienter som behandles med isotretinoin bør unngå eksponering for direkte sollys. Det er forbudt å sole seg og besøke solariumet. Når du behandler om sommeren, bør du foretrekke klær med lange ermer.

Under retinoidbehandling anbefales det ikke å bruke kontaktlinser som kan bidra til utvikling av tørrøysyndrom.

Pasienter som lider av alkoholavhengighet, diabetes mellitus, fedme og lipid metabolism lidelse kreves å bli tildelt hyppigere blodprøvetaking for overvåking indikatorer.

I de første par månedene etter avslutning av behandlingen anbefales det ikke å planlegge barns oppfatning, uavhengig av hvilken partner som ble behandlet med stoffet. Hvis graviditeten under eller etter behandling med retinoid ikke har skjedd, diskuteres muligheten for bevaring med legen. Dette skyldes det faktum at det aktive stoffet kan provosere utviklingen av alvorlige mangler i fosteret.

I 1-2 ukers behandling kan det oppstå en alvorlig forverring av akne, noe som krever at legemidlet avbrytes i flere dager før prosessen avtar, hvoretter behandlingen gjenopptas ved en dosering anbefalt av en hudlege.

Analoger slett

Sammensetningen av hovedanalogene av legemidlet er følgende stoffer:

 • Aknekutan;
 • Verokutan;
 • Roaccutane.

Det aktive stoffet i disse retinoidene er isotretinoin. Narkotika beregnet til oral administrasjon.

Orale tabletter kan erstattes av lokale retinoider, hvorav de mest effektive er Differin, Adapalen og Tazaroten.

Anmeldelser av kapsler Slett

Hvor effektivt hjelper kapsler Erase erase acne, kan du lære av kommentarene igjen behandlet med dette legemidlet.

Jeanne:

Dermatologist foreskrevet piller Slett fra cystisk akne. I den første uka oppdaget jeg ingen forbedringer, men da begynte huden å gradvis fjerne utslett. Hun ble behandlet i fire måneder med piller. Det er praktisk talt ingen akne merker igjen. Jeg håper at tilbakefall ikke vil skje, selv om hudlege ikke utelukket en slik mulighet.

Oleg:

Legen foreskrevet for akne fra akne etter behandling med andre legemidler hjalp ikke. Ved begynnelsen av kurset oppsto hodepine, legen senket doseringen. Nå har jeg det bra, jeg tar kapsler for den andre måneden. Jeg kan si at akne har blitt veldig mindre.

Larissa:

Jeg slette passet ikke. Huden begynte å peeling av sterkt, kløe begynte. Fra videre bruk måtte bli forlatt. Nå bruker jeg forskjellig eksternt. Det er ingen bivirkninger fra gelen, huden tåler godt. Jeg blir behandlet for den tredje måneden, har ål og svarte flekker blitt betydelig redusert.

Vil slette

Beskrivelse:

Slett - et stoff som har til hensikt å bekjempe akne. Undertrykker aktiviteten til talgkjertlene og reduserer størrelsen, forhindrer dannelsen og betennelsen av komedoner. Effektiv i behandlingen av alvorlige former for akne.

indikasjoner:

Mottakssystem:

Kontra:

Bivirkninger:

ingredienser:

Former for utgivelse:

Bruksområder:

anmeldelser:

Velkommen! Hvilken by er du fra? vennligst fortell meg detaljene til legen din

Jeg ville ikke ta Erase. Det er tvilsomt indisk produksjon. Jeg stoler på europeiske produsenter mer, så jeg var hjertelig glad da Aknekutan foreskrev meg en lege. Det har bevist sin effektivitet! Sannheten var vanskelig å huske alle dosene som legen foreskrev for meg, da de periodisk endret seg, avhengig av kroppens reaksjon. Jeg lastet ned den spesielle applikasjonen Aknekutan på telefonen min og skrev alt der nede), men uten påminnelser ville jeg aldri ta kurset, jeg glemmer hele tiden))

ble smittet hva tull.

Jeg vet heller ikke hva jeg skal gjøre

Jeg har vært bøyd siden jeg var 13, akkurat nå. Jeg har kjempet så godt jeg kunne, ingenting hjalp, jeg dro til en hudlege, han bestilte den til å bli slettet. I 1 måned var det ok, alt gikk bra i 2 måneder og haken min. Er det normalt? skal være?

Hei alle, jeg vil fortelle historien min om å ta Roaccutane og Sotret. Som du kan se på bildet før kurset, var huden veldig fet, selv godt sminke kunne ikke gjemme det lenge, spesielt om sommeren da det var veldig varmt.

Folkens! Jeg vil dele min erfaring med alle! Jeg håper virkelig at han vil hjelpe deg! Jeg ble kurert av denne "smitte". Nå er huden min helt frisk. Det var slik:
For to år siden dro jeg til en privat klinikk hvor leger fra forskjellige kategorier jobber. Vendt helt tilfeldig, kjørte bare en bil og så påskriften ved inngangen. Uansett hva klinikken var, er dette ikke meningen. Ingen propaganda og reklame, jeg skal ikke gjøre det. Generelt ble jeg tildelt et problem til en lege dermatolog. Hvis noen trenger det, kan jeg gi henne detaljer. Hun undersøkte meg nøye med et spesielt forstørrelsesglass overalt (siden jeg hadde utslett ikke bare på ansiktet mitt, men også på nakken, skuldrene, mellom bryster og på ryggen min). Jeg ble tildelt en gynekologs konsultasjon, en lever-ultralyd og en blodprøve (for øvrig tok de analysen direkte fra venen til et spesielt rør). Analysen virket som regel alt jeg kan tenke på. Som et resultat fikk jeg på hendene, en uke senere, to ark med en liten understreking. Han er slik jeg har overlevd. Først etter at jeg tok henne med en ultralyd og en gynekologs konklusjon, tilbød hun meg en behandling og annonserte diagnosen. Jeg hadde en akutt form for akne. Som hun sa ble jeg smittet med henne tilsynelatende i alderen 15. Jeg ble veldig overrasket! Og egentlig, på den tiden bodde jeg i sovesal fra lyceumet, der jeg studerte fra 9 til 11 grader. Hva er et vandrerhjem, vet sannsynligvis bare de som en gang bodde der... Tenåringer... Hva kan du gjøre... ikke sjelden et håndkle for alle... sigaretter.. øl... vasket sengetøy en gang i måneden. Kort sagt, ikke så fullstendig mangel på sanitet, men.. men.. men. Generelt ble jeg bedt om å gjennomgå en rask behandling, eller, så å si, mindre rask, så mindre risikabel. Risikoen var å bruke eller ikke bruke et bestemt legemiddel. Den raskeste måten er i gjennomsnitt seks måneder, og en lengre er ikke mindre enn et år. Må jeg si at jeg ble enige om en raskere?
Nå vil jeg forklare essensen. Det er ett stoff - det kalles Roaccutane eller Aknekutan (litt senere fant jeg sin indiske motpart - Erase) Hvis du mener at kostnaden er halvparten så mye, og de aktive ingrediensene er de samme, så snudde jeg umiddelbart til legen min med Hun studerte nøye sammensetningen, tillot meg. Du kan lese om det på Internett. Faktum er at disse stoffene har mange bivirkninger. Fra en elementær allergisk reaksjon mot selvmordstendenser. Hva er ærlig angitt i merknaden til stoffet. Sant, jeg hadde bare tørrhet i munnen min fra all denne skrekk og leppene mine var veldig opptatt i begynnelsen. Jeg kjempet med denne hygieniske leppestift og rikelig med vann. Hun drakk rundt to liter om dagen, som forresten regnes som normen og anbefales av alle leger, alltid og overalt. All denne gangen var jeg naturligvis under oppsyn av en lege, både på telefon og personlig. Dessuten spurte legen min om å skrive ned alle bivirkningene som jeg kunne ha og umiddelbart rapportere til henne. Hva var ærlig mer som et eksperiment enn en behandling. Selv om disse stoffene ikke er forbudt å bruke. Men. Til kreditt for legen min, tildelte hun meg den minste dosen. Disse legemidlene fremstilles henholdsvis 8 eller 16, 5 eller 10 mg. Jeg ble foreskrevet 5 mg per dag (dvs. en pille). Jeg ble igjen informert om alle "bivirkningene". Siden jeg kjører bil og tilbringer mye tid bak rattet for arbeid, var det viktig for meg at dette stoffet ikke påvirker oppmerksomheten min, etc. Sagt, litt senere, måtte jeg ta et sertifikat fra henne))) Den interessante historien var at "trafikkloven" som stoppet meg en gang, sa at elevene mine ble utvidet. Hva jeg ikke gjerne gjette på det øyeblikket. Langt og kjedelig, forklarte jeg for ham at jeg ikke "brukte"... men han lot meg gå på parole, at jeg ville gi ham et sertifikat som sier at jeg var under behandling, hvor det kan være slike virkninger fra visse stoffer...
I tillegg til disse pillene ble jeg anbefalt å bruke engangshåndklær i det berørte området under behandlingen, da dette såret viste seg å være smittsomt, og å tørke et håndkle kan enkelt overføre infeksjonen gjennom hele kroppen. Håndklær måtte påføres på en våt overflate for å bli absorbert og kastet ut. På samme måte med baksiden og med ansiktet og med hele overflaten, hvor det var utslett. Hvor mange ruller jeg brukte kan bare gjettes, men det viktigste for meg var resultatet.
Ikke bare var visse hudpleie foreskrevet, noe som er naturlig! Jeg ble fortalt i NO EVENT å bruke alle slags Garniers, Loreales og alt slik søppel. Jeg ble bedt om å velge de mest hudpleieprodukter 1. UTEN ALCOHOLER. 2. UTEN PARABEN. Da jeg spurte hva hun anbefaler, legen min, hørte jeg en masse verktøy, navnet jeg bare hørte noe i forbifarten. Jeg stoppet med midler fra firmaet La Rosh Pose. Igjen, dette er ikke en annonse, du kan bruke andre, for alt som er hellig. Deres mørke er mørke. Jeg snakker bare om min erfaring generelt. Så om omsorgen:
1. Pass på å vaske om morgenen og kvelden. I mitt tilfelle, ikke bare ansiktet, som du husker. Jeg brukte EFFACLAR GEL fra samme La Roche-serien. Naturligvis med godkjenning av legen. Forresten, kostnaden for denne kosmetikken er absolutt ikke liten, men det virker bare med et smell. Selges på mange apoteker. Denne gelen gir ofte ofte gode rabatter. Men billigere å bestille fra dem på nettstedet. Der er denne gelen ofte en gave fra kjøp av 2000 rubler, og resten er fortsatt billigere enn på apoteket. Videre må du bruke et rør i lang tid, siden det er veldig konsentrert. Hvis pengene er veldig stramme, vask deretter minst med barns flytende såpe for småbarn eller midler for intim hygiene. Det er ingen alkoholer og nøytral PH.
2. Ikke glem håndklær. Jeg kjøpte umiddelbart en stor pakke i Matro eller Lenta. Og ikke ta opp kjære! Det er ingenting, fordi du bare trenger å knytte til ett sted og kaste det bort. Jeg våget ikke å "holde" hele ansiktet eller nakken med dette håndkleet. Dette er opp til deg.
3. Neste bryr seg om steder med betennelse (jeg liker ikke begrepene "akne" eller "akne"... jeg kaller dem "steder med betennelse"). Det er her jeg sterkt anbefaler at det er et bestemt middel, som legen min roste veldig mye. Dette er EFFACLAR A. I. Av samme La Roche. Her kjenner jeg personlig ikke noe tilsvarende i effektivitet. Ett hundre millioner prosent. Det bør brukes punktvis rett på stedet for betennelse. Gjer så fort fort. Og rødhet fjerner, og de nylig dannede stopper, og tillater ikke at de vokser. Så si, dreper på vintreet.
4. Siden stoffet jeg drakk fullstendig, endret hudtype fra veldig fet på alle steder (og ikke bare i T-sonen), først å tørke og deretter til vanlig, må du fukte huden. Mitt verktøy heter HYDRAPHASE INTENSE LEGERE. Samme La Roche. Jeg liker det faktum at det absorberer raskt og bruker lite. Fuktighetsgivende, spesielt fordi huden ikke vurderer! Det måles av et spesielt apparat. Legen min sier at alt er i orden, og jeg har ingen grunn til ikke å tro henne. Så fukt i prinsippet noe. Det er ikke direkte nødvendigvis dette betyr.
I tillegg til hudpleie ble jeg sterkt anbefalt ikke å lene seg på søtsaker og melk! Ikke det på meieri generelt, men på melk. Jeg husker ikke nøyaktig hvorfor, men for meg spiller det ingen rolle, siden jeg i prinsippet alltid var mer enn kult om melk.
Jeg ble også rådet til ikke å bli involvert i soling ved behandlingstidspunktet. Sannheten er at jeg ikke kunne gjøre noe her - jeg liker å sole seg, og på den tiden var mannen min og jeg i utlandet flere ganger og jeg tilbrakte mesteparten av tiden i solen. Bare hyggelig. Lev))))
Det er fortsatt et veldig viktig punkt i denne forberedelsen. Det skal IKKE tas av de som planlegger en graviditet i nær fremtid, gravid, lakterende og etter behandling, også, det må gå litt før du planlegger en graviditet. Dette faktum i instruksjonene ga stor betydning!
Som et resultat har jeg normal hud nå. Det er ingen fett, ingen tørrhet, T-sone i rekkefølge. Rygg, skuldre og nakke alle glemte hva et utslett. Dessverre har jeg ikke noen bilder i nærheten av "DO", siden jeg egentlig ikke regnet med resultatet, men jeg kan legge ved et "AFTER" bilde. Her, om noe lyser lyset, ikke huden)). Og det er ikke et enkelt gram sminke på ansiktet, slik at min "hvisker" ikke vil gå))). Kort sagt, ja, jeg kan ikke være pen generelt, men huden er fin og det er ingen betennelse. Og dette er det viktigste som jeg kjempet med!

Anmeldelser for å slette

Utgivelsesform: Kapsler

Analoger slett

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 328 rubler. Analog billigere med 867 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 331 rubler. Analog billigere med 864 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 402 rubler. Analog billigere med 793 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 415 rubler. Analog billigere med 780 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 529 rubler. Analog billigere med 666 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 536 rubler. Analog billigere med 659 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 540 rubler. Analog er billigere for 655 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 546 rubler. Analog billigere med 649 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 560 rubler. Analog billigere med 635 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 589 rubler. Analog billigere med 606 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 595 rubler. Analog billigere med 600 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 651 rubler. Analog billigere med 544 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 659 rubler. Analog billigere med 536 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 676 rubler. Analog billigere med 519 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 978 rubler. Analog billigere med 217 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 1190 rubler. Analog billigere med 5 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 1249 rubler. Analog dyrere med 54 rubler

Sammenfaller i henhold til indikasjoner

Pris fra 1781 rubler. Analog mer med 586 rubler

Instruksjoner for bruk for å slette

Registreringsnummer

Handelsnavn for stoffet:

Internasjonalt ikke-proprietært navn:

Doseringsform:

struktur

Hver kapsel inneholder:

Slett 10 mg
Aktiv ingrediens: isotretinoin 10 mg.
Hjelpestoffer: soyaolje, hydrogenert olje - 7,65 mg, hydrogenert vegetabilsk olje - 32,13 mg, hvit bivoks - 9,18 mg, dinatriumedetat - 0,08 mg, butylhydroksyanisol - 0,016 mg, soyabønneolje, raffinerte olje -100.944 mg.
Gelatinekapsel: gelatin -56,00 mg, glyserol - 29.277 mg, jernfarvestoff rødt oksid - 0,0325 mg, titandioksid - 0,190 mg, renset vann - q.s., lett paraffinvæske * - q.s., isopropanol * - q.s.
Mat blekk svart S-1-17823 - 0,75 mg.
Sammensetningen av mat blekk svart S-1-17823: Shellac 45% (20% forestret) i etanol - 0,333 mg, jernoksid svart oksid - 0,175 mg, isopropanol * - 0,202 mg, n-butanol * - 0,017 mg, propylenglykol - 0,015 mg ammoniumhydroksyd * - 0,008 mg.

Slett 20 mg
Aktiv ingrediens: isotretinoin 20 mg.
Hjelpestoffer: soyaolje, hydrogenert olje - 15.30 mg, hydrogenert vegetabilsk olje - 64,26 mg, hvit bivoks - 18,36 mg, dinatriumedetat - 0,16 mg, butylhydroksyanisol - 0,032 mg, soyabønneolje, raffinerte olje - 201 888 mg.
Gelatinekapsel: gelatin - 123.651 mg, glycerol - 64.645 mg, allurer rød fargestoff - 0,198 mg, briljantblått fargestoff FCF - 0,011 mg, titandioksid - 0,495 mg, renset vann - q.s., lett parafinvæske * - qs.s.
Mat blekk svart S-1-17823 - 1,5 mg.
Ingredienser av mat blekk svart S-1-17823: Shellac 45% (20% forestret) i etanol - 0.666 mg, jernoksid svart oksid - 0.350 mg, isopropanol * -0,404 mg, n-butanol * -0,034 mg, propylenglykol - 0,030 mg, ammoniumhydroksyd * - 0,016 mg.

beskrivelse

Kapsler "vil slette 10 mg"
Ovale, ugjennomsiktige, myke gelatinekapsler med lys rosa farge, med trykte "RR" sorte matfarger, som inneholder oransje-gul fargeløs suspensjon. På sidene av kapslene er sømmer.

Kapsler "vil slette 20 mg"
Ovale, ugjennomsiktige, myke gelatinekapsler med burgunderfarge, trykt med svart mat blekk "RR", som inneholder en oransje gul oljefarlig suspensjon. På sidene av kapslene er sømmer.

Farmakoterapeutisk gruppe:

ATH kode:

Farmakologisk aktivitet

Retinoid for systemisk behandling av akne
Isotretinoin er en stereoisomer av alltrans-retinsyre (tretinoin). Den nøyaktige virkningsmekanismen til Sotret er ennå ikke utlyst, men det har blitt fastslått at forbedringen av det kliniske bildet av alvorlige former for akne er forbundet med undertrykkelse av aktiviteten til talgkjertlene og en histologisk bekreftet reduksjon i deres størrelse. I tillegg har isotretinoin en anti-inflammatorisk effekt på huden.

Hyperkeratose av epitelceller i hårfollikel og sebaceous kjertel fører til desquamation av corneocytene i kanalens kanal og til okklusjon av sistnevnte med keratin og et overskudd av sebaceøsekresjonen. Dette følges av dannelsen av komedo og i noen tilfeller tillegg av den inflammatoriske prosessen. Erase hemmer sebocytproliferasjon og virker på akne, gjenoppretter den normale prosessen med celledifferensiering. Sebum er det viktigste substratet for veksten av Propionibacterium acnes, og dermed reduserer dannelsen av talg undertrykker bakteriekolonisering av kanalen.

farmakokinetikk
Siden kinetikken av isotretinoin og dets metabolitter er lineær, kan plasmakonsentrasjonene under behandling forutsies basert på data oppnådd etter en enkelt dose. Denne egenskapen til stoffet antyder også at det ikke påvirker aktiviteten til leverenzymer involvert i metabolisme av legemidler.

suge
Isotretinoin absorpsjon fra mage-tarmkanalen varierer. Den absolutte biotilgjengeligheten til isotretinoin ble ikke bestemt, siden en person ikke har en frigjøringsform for intravenøs administrering. Imidlertid antyder ekstrapolering av data oppnådd i forsøket på hunder en ganske lav og variabel systemisk biotilgjengelighet. Hos pasienter med akne var maksimal plasmakonsentrasjon (Cmax) i likevektstilstanden etter å ha tatt 80 mg isotretinoin i tom mage 310 ng / ml (område 188-473 ng / ml) og ble nådd på 2-4 timer. Plasmaisotretinoinkonsentrasjoner er ca. 1,7 ganger høyere enn blodkonsentrasjoner på grunn av dårlig penetrasjon av røde blodlegemer i isotretinoin.

Inntaket av isotretinoin med mat øker biotilgjengeligheten med 2 ganger i forhold til fasting.

distribusjon
Isotretinoin sterkt (99,9%) binder seg til plasmaproteiner, hovedsakelig albumin, slik at innholdet i den fri (farmakologisk aktive) fraksjonen av legemidlet i et bredt spekter av terapeutiske konsentrasjoner er mindre enn 0,1% av den totale mengden.

Fordelingsvolumet av isotretinoin hos mennesker er ikke bestemt, da doseringsformen for intravenøs administrering ikke eksisterer.

Ekvilibriumblodkonsentrasjonene av isotretinoin (C min ss) hos pasienter med alvorlig akne, som tok 40 mg av legemidlet 2 ganger daglig, varierte fra 120 til 200 ng / ml. Konsentrasjonene av 4-okso-isotretinoin i disse pasientene var 2,5 ganger høyere enn de for isotretinoin. Data om penetrasjon av isotretinoin i humant vev er utilstrekkelig. Konsentrasjonen av isotretinoin i epidermis er to ganger lavere enn i serum.

metabolisme
Etter inntak oppdages tre hovedmetabolitter i plasma: 4-okso-isotretinoin, tretinoin (all-trans retinsyre) og 4-okso-retinoin.

Hovedmetabolitten er 4-okso-isotretinoin, hvor plasmakonsentrasjonen i likevekt er 2,5 ganger høyere enn konsentrasjonen av det opprinnelige legemidlet. Mindre signifikante metabolitter har også blitt funnet, som også inkluderer glukuronider, men strukturen av ikke alle metabolitter er blitt etablert.

Metabolitter av isotretinoin har biologisk aktivitet, bekreftet i flere laboratorietester. Dermed kan kliniske effekter av legemidlet hos pasienter være et resultat av den farmakologiske aktiviteten til isotretinoin og dets metabolitter.

Siden in vivo isotretinoin og tretinoin (alltrans-retinsyre) omdannes til hverandre, er metabolismen av tretinoin forbundet med metotabolismen av isotretinoin. 20-30% av dosen av isotretinoin metaboliseres ved isomerisering. I farmakokinetikken til isotretinoin hos mennesker kan den entero-hepatiske sirkulasjonen spille en betydelig rolle.

In vitro metabolismstudier har vist at flere CYP-enzymer er involvert i omdannelsen av isotretinoin til 4-okso-isotretinoin og tretinoin. Tilsynelatende spiller ingen av isoformene en dominerende rolle. Erase og dets metabolitter har ingen signifikant effekt på aktiviteten til enzymer i CYP-systemet.

avl
Etter inntak av radioaktivt merket isotretinoin, oppdages omtrent samme mengde i urin og avføring. Halveringstiden til den terminale fasen for uendret stoff hos pasienter med akne er i gjennomsnitt 19 timer. Halveringstiden for den terminale fasen for 4-okso-isotretinoin ser ut til å være lengre og tilsvarer i gjennomsnitt 29 timer.

Isotretinoin er en naturlig (fysiologisk) retinoid. Endogene konsentrasjoner av retinoider gjenopprettes ca. 2 uker etter slutten av Sotret-behandlingen.

Farmakokinetikk i spesielle kliniske situasjoner
Siden isotretinoin er kontraindisert i strid med leveren, er data om farmakokinetikken til legemidlet i denne gruppen av pasienter begrenset. Nyresvikt påvirker ikke farmakokinetikken til istretinoin.

Indikasjoner for bruk:

Alvorlig akne (nodulær-cystisk, konglobat akne eller akne med risiko for arrdannelse).

Akne, ikke egnet til andre terapier.

Kontra:

Graviditet, ammingstid (se avsnitt "Graviditet og ammingstid"), leversvikt, hypervitaminose A, alvorlig hyperlipidemi, samtidig tetracyklinbehandling.

Overfølsomhet overfor stoffet eller dets komponenter.

Barns alder opp til 12 år.

Med forsiktighet
Depresjon i historie, diabetes, fedme, lipidmetabolisme, alkoholisme.

Graviditet og amming

Graviditet er en absolutt kontraindikasjon for Sotret-behandling. Hvis graviditet oppstår, til tross for advarslene, under behandlingen eller innen en måned etter avslutning av behandlingen, er det stor risiko for å føde barn med alvorlige utviklingsfeil.

Isotretinoin er et stoff med sterk teratogen effekt. Hvis graviditet oppstår på et tidspunkt hvor en kvinne tar isotretinoin muntlig (i noen doser eller enda kort tid), er det stor risiko for å få barn med utviklingshemming.

Sletting er kontraindisert for kvinner i fertil alder, med mindre tilstanden til en kvinne tilfredsstiller alle følgende kriterier:


 • hun må lide av alvorlig akne som er motstandsdyktig mot konvensjonelle behandlinger;
 • hun må sikkert forstå og følge legenes instruksjoner;
 • hun bør informeres av en lege om graviditetsfaren i løpet av behandlingen av Sotret, innen en måned etter det og haster konsultasjon dersom en graviditet mistenkes;
 • hun bør bli advart om den mulige ineffektiviteten av prevensjonen;
 • hun må bekrefte at hun forstår essensen av forholdsregler;
 • hun må forstå behovet og kontinuerlig bruke effektive prevensjonsmetoder i en måned før behandling med Soteret under behandling og innen en måned etter oppsigelsen (se avsnitt "Interaksjon med andre legemidler"); Det er ønskelig å bruke samtidig 2 forskjellige prevensjonsmetoder, inkludert barriere;
 • hun må ha fått et negativt resultat av en pålitelig graviditetstest innen 11 dager før stoffet starter Graviditetstest anbefales på det sterkeste å bli utført månedlig under behandlingen og 5 uker etter avslutning av behandlingen;
 • hun bør begynne behandling med Eraser bare på 2-3 dagene i neste normale menstruasjonssyklus;
 • hun må forstå nødvendigheten av obligatoriske besøk til legen hver måned;
 • Når hun behandler sykdommen igjen, bør hun hele tiden bruke de samme effektive prevensjonsmetodene i en måned før behandling med Sotret, under behandling og i en måned etter ferdigstillelse, samt gjennomgå den samme pålitelige graviditetstesten.
 • Hun må fullt ut forstå behovet for forholdsregler og bekrefte hennes forståelse og vilje til å bruke pålitelige prevensjonsmetoder som legen forklarte henne.


Bruk av prevensjonsmidler i henhold til instruksjonene ovenfor under behandling med isotretinoin bør anbefales til kvinner som vanligvis ikke bruker prevensjonsmetoder på grunn av infertilitet (unntatt for pasienter som har gjennomgått hysterektomi), amenoré, eller som rapporterer at de ikke har sex.

Legen må være sikker på at:


 • pasienten lider av alvorlig akne (nodulær-cystisk, konglobat akne eller akne med risiko for arrdannelse); akne som ikke er egnet til andre terapier;
 • Et negativt resultat ble oppnådd fra en pålitelig graviditetstest før starten av legemiddelinntaket, under terapien og 5 uker etter behandlingens slutt; datoene og resultatene av graviditetstesten må dokumenteres
 • pasienten bruker minst 1, fortrinnsvis 2 effektive prevensjonsmetoder, inkludert en barriere-metode, innen en måned før behandlingen med Soteret, under behandling og innen en måned etter oppsigelsen;
 • pasienten er i stand til å forstå og oppfylle alle ovennevnte krav til forebygging av graviditet;
 • pasienten oppfyller alle de ovennevnte forholdene.


Test etter graviditet
I henhold til eksisterende praksis bør en graviditetstest med en følsomhet på minst 25 mIU / ml utføres i de første 3 dagene av menstruasjonssyklusen:

Før du starter behandling:


 • For å utelukke mulig graviditet før starten av prevensjonsbruk, må resultatet og datoen for den første graviditetstesten registreres av en lege. Hos pasienter med uregelmessig menstruasjon avhenger graviditetstiden av seksuell aktivitet, det bør utføres 3 uker etter ubeskyttet samleie. Legen skal informere pasienten om prevensjonsmetoder.
 • En graviditetstest utføres på dagen for avtale Sotret eller 3 dager før pasientens besøk til legen. Spesialisten skal registrere testresultatene. Legemidlet kan bare forskrives til pasienter som får effektiv prevensjon i minst 1 måned før behandling med Sotret innledes.


Under behandlingen:

• Pasienten bør se lege hver 28. dag. Behovet for månedlig graviditetstesting bestemmes i henhold til lokal praksis og tar hensyn til seksuell aktivitet, tidligere brudd på menstruasjonssyklusen. Hvis det foreligger bevis, utføres en graviditetstest på dagen for besøket eller tre dager før besøket til legen, må testresultatene registreres.

• 5 uker etter avslutning av behandlingen utføres en test for å utelukke graviditet.

En resept for å tørke ut en kvinne som er i stand til å fødes, kan bare utløses i 30 dager med behandling. Fortsatt behandling krever en ny resept av legemidlet av en lege. En graviditetstest, resept og bruk av stoffet på en dag anbefales.

Utstedelse Sotreta på apotek bør kun utføres innen 7 dager fra reseptdatoen.

Fullstendig informasjon om teratogen risiko og streng overholdelse av tiltak for å forebygge graviditet skal gis til både menn og kvinner.

Mannlige pasienter
Eksisterende bevis tyder på at kvinner med eksponering for et stoff som kommer fra sæd og seminalvæske av menn som vil ta Erase, ikke er tilstrekkelig for utseendet av de teratogene effekter av Soteret.

Menn bør utelukke muligheten for å ta stoffet av andre personer, spesielt kvinner.

Dersom, til tross for de forholdsregler som tas under behandling, slettes eller innen en måned etter avslutning av svangerskapet, men fant sted, er det en høy risiko for meget alvorlig fostermisdannelse (spesielt på den delen av det sentrale nervesystem, hjerte og store blodkar). I tillegg øker risikoen for abort.

Hvis en graviditet oppstår, blir terapien slettet. Muligheten for bevaring bør diskuteres med en lege som spesialiserer seg på teratologi. Dokumenterte alvorlige medfødte misdannelser i fosteret en person i forbindelse med oppgaven blir slettet, inkludert hydrocefalus, mikrocefali, utviklingsmessige defekter i lillehjernen, anomalier i det ytre øret (microtia, innsnevring eller fravær av den ytre ørekanalen), mikroftalmi, kardiovaskulære anomalier (tetralogy tetrade, transposisjon av de store fartøy, septaldefekter), ansiktsmisdannelser (cleft palate), tymus, parathyroid patologi.

Siden isotretinoin har høy lipofilisitet, er det svært sannsynlig at det går over i morsmelk. På grunn av mulige bivirkninger Det er umulig å foreskrive ammende mødre.

Dosering og administrasjon

Standard doseringsregime
Innvendig, med et måltid en eller to ganger om dagen.

Den terapeutiske effekten av Sotret og dets bivirkninger er doseavhengig og varierer hos forskjellige pasienter. Dette dikterer behovet for individuell dosering under behandling.

Behandling Sotret bør starte med en dose på 0,5 mg / kg per dag. I de fleste pasienter varierer dosen fra 0,5 til 1,0 mg / kg kroppsvekt per dag. Pasienter med svært alvorlige sykdomsformer eller med akne torso kan kreve høyere daglige doser - opptil 2,0 mg / kg. Det er bevist at hyppigheten av remisjon og forebygging av tilbakefall er optimal ved bruk av en kursdose på 120-150 mg / kg (per behandlingsforløp). Varigheten av behandlingen hos bestemte pasienter varierer avhengig av daglig dose. Komplett aknefeil kan ofte oppnås innen 16-24 ukers behandling. Hos pasienter som svært dårlig tolererer den anbefalte dosen, kan behandlingen fortsettes med lavere dose, men den kan utføres lenger.

I de fleste pasienter forsvinner akne helt etter et enkelt behandlingsforløp. Med et klart tilbakefall vises en gjentatt behandling med Sotret i samme daglige og kursdose som den første. Siden forbedringen kan fortsette opptil 8 uker etter seponering av legemidlet, bør et andre kurs foreskrives ikke før slutten av denne perioden.

Dosering i spesielle tilfeller
Hos pasienter med alvorlig nedsatt nyrefunksjon bør behandlingen starte med en lavere dose (for eksempel 10 mg / dag) og ytterligere øke til 1 mg / kg / dag eller maksimalt tolerert.

Bivirkninger

De fleste bivirkningene av Sotret er doseavhengige. Som regel, når foreskrevet de anbefalte dosene, er forholdet mellom fordeler og risiko, med tanke på alvorlighetsgraden av sykdommen, akseptabel for pasienten. Bivirkninger er vanligvis reversible etter dosejustering eller uttak av legemiddel, men noen kan fortsette etter at behandlingen er stoppet.

Symptomer knyttet til hypervitaminose A: tørr hud, slimhinner, inkl. leppene (cheilitis), nesehulen (blødning), laryngopharynx (heshet), øye (konjunktivitt, hornhinne fordunkling og reversibel intoleranse av linser).

Hud og annet: utslett, kløe, facial erytem / dermatitt, svetting, pyogenic granulomer, paronychia, onychodystrophy, økt spredning av granulasjonsvev, vedvarende hår tynning, reversible hårtap, fulminant form for akne, hirsutisme, hyperpigmentering, foto, fotoallergi, lett traumatisert hud. I begynnelsen av behandlingen kan akne forverres, og varer i flere uker.

Muskel-skjelettsystemet: muskelsmerter med økte nivåer av CK i serum eller uten det, ledsmerter, hyperostose, leddgikt, forkalkning av ledbånd og sener, andre beinforandringer, tendinitt.

Sentralnervesystemet og psykiske problemer: atferdsforstyrrelse, depresjon, hodepine, økt intrakranialt trykk ( "brain pseudotumor": hodepine, kvalme, oppkast, uklart syn, hevelse i synsnerven), anfall.

Sanser: enkelte tilfeller av brudd på synsskarphet, fotofobi, svekket mørketilpasning (reduksjon i syns skumring syn), sjelden - et brudd av farge (går etter seponering), linsekatarakt, keratitt, blefaritt, konjunktivitt, øyeirritasjon, hevelse i synsnerven (som en manifestasjon intrakranial hypertensjon); nedsatt hørsel ved bestemte lydfrekvenser.

Mage-tarmkanalen: kvalme, diaré, inflammatorisk tarmsykdom (kolitt, ileitt), blødning; pankreatitt (spesielt ved samtidig hypertriglyseridemi over 800 mg / dL). Sjeldne tilfeller av pankreatitt med dødelig utgang har blitt beskrevet. Forløpende og reversibel økning i levertransaminaser, isolerte tilfeller av hepatitt. I mange av disse tilfellene gikk endringene ikke utover normens grenser og returnerte til de opprinnelige indikatorene i løpet av behandlingen, men i noen situasjoner var det nødvendig å redusere dosen eller avbryte den.

Åndedrettsorganer: sjelden bronkospasme (oftere hos pasienter med en historie med bronkial astma).

Blodsystem: anemi, reduksjon i hematokrit, leukopeni, nøytropeni, økning eller reduksjon i antall blodplater, akselerert ESR.

Laboratorieindikatorer: hypertriglyseridemi, hyperkolesterolemi, hyperurikemi, reduksjon i nivået av høy tetthetslipoproteiner, sjelden - hyperglykemi. Under mottaket ble Sotret nylig diagnostisert tilfeller av diabetes. I enkelte pasienter, spesielt de som er engasjert i intens fysisk aktivitet, er isolerte tilfeller av økt aktivitet av CK i serum beskrevet.

Immunsystemet: lokale eller systemiske infeksjoner forårsaket av gram-positive patogener (Staphylococcus aureus).

Annet: lymfadenopati, hematuri, proteinuri, vaskulitt (Wegeners granulomatose, allergisk vaskulitt), systemiske overfølsomhetsreaksjoner, glomerulonephritis.

overdose

Interaksjon med andre legemidler

På grunn av den mulige økningen i symptomer på hypervitaminose A, bør samtidig administrering av våt og vitamin A unngås.

Siden tetracykliner også kan føre til økning i intrakranielt trykk, er deres bruk i kombinasjon med Erasers kontraindisert.

Isotretinoin kan svekke effekten av progesteronmedisiner, så bruk ikke prevensjonsmidler som inneholder små doser progesteron.

Kombinert bruk med lokale keratolytiske eller eksfolierende preparater for behandling av akne er kontraindisert på grunn av mulig økning i lokal irritasjon.

Spesielle instruksjoner

Bare leger, helst dermatologer, som har erfaring med bruk av systemiske retinoider, og som er klar over risikoen for teratogenicitet, bør foreskrive.

For å unngå uønskede virkninger av stoffet på andres kropp, mottar pasienter som mottar eller kort tid før den (1 måned), Erase, du kan ikke ta donert blod.

Det anbefales å overvåke leverfunksjon og leverenzymer før behandling, 1 måned etter starten, og deretter hver tredje måned eller som angitt. En forbigående og reversibel økning i levertransaminaser ble observert, i de fleste tilfeller innenfor normale grenser. Hvis nivået på levertransaminaser overskrider normen, er det nødvendig å redusere dosen av legemidlet eller avbryte det. Du bør også bestemme nivået av lipider i serum på tom mage før behandling, 1 måned etter starten, og deretter hver tredje måned eller i henhold til indikasjoner. Vanligvis blir lipidkonsentrasjoner normalisert etter dosereduksjon eller uttak av stoffet, samt diett. Det er nødvendig å kontrollere den klinisk signifikante økningen i triglyserider, siden deres økning på over 800 mg / dL eller 9 mmol / L kan ledsages av utvikling av akutt pankreatitt, muligens dødelig. Hvis vedvarende hypertriglyceridemi eller symptomer på pankreatitt skal slettes, bør avskaffes. I sjeldne tilfeller har pasienter som har blitt slettet, depresjon, psykotiske symptomer og, svært sjelden, selvmordsforsøk. Selv om det ikke er etablert sin årsakssammenheng til bruk av stoffet, må du ta ekstra hensyn til pasienter med en historie med depresjon og observere alle pasienter for forekomsten av depresjon i løpet av medikamentell behandling, henvise dem til en spesialist hvis nødvendig. Imidlertid kan avskaffelse av Sotret ikke føre til symptomer forsvunnet, og kan kreve ytterligere observasjon og behandling av en spesialist. I sjeldne tilfeller, i begynnelsen av behandlingen, er forverring av akne notert, noe som forsvinner innen 7-10 dager uten å justere dosen av legemidlet.

Noen få år etter at Sotret ble brukt til behandling av dyskeratose med en total dose og behandlingsvarighet, høyere enn de som ble anbefalt for aknebehandling, utviklet beinendringer, inkludert prematur lukning av epifysale vekstsoner, hyperostose, forkalkning av ledbånd og sener. Derfor, når du foreskriver et legemiddel til en pasient, bør du først nøye vurdere forholdet mellom mulige fordeler og risikoer.

Pasienter som mottar Erase, anbefales å bruke fuktighetsgivende salve eller kroppskrem, leppebalsam for å redusere tørr hud og slimhinner i begynnelsen av behandlingen.

Mens du tar Sotret, smerter i muskler og ledd, er det mulig å øke serumkreatininfosfokinase av serum, noe som kan ledsages av en reduksjon i toleransen for intens trening.

Dyb kjemisk dermoabrasion og laserbehandling bør unngås hos pasienter som får Erase, samt i 5-6 måneder etter behandlingens slutt på grunn av muligheten for økt arrdannelse ved atypiske steder og forekomsten av hyper- og hypopigmentering. Under behandling med Sotret og i 6 måneder etter det, kan epilering ikke utføres ved bruk av voks på grunn av risikoen for epidermis-detachment, arr-utvikling og dermatitt.

Siden noen pasienter kan oppleve en reduksjon i synsfrekvensen, som noen ganger vedvarer etter avslutning av behandlingen, bør pasientene informeres om muligheten for denne tilstanden, og anbefaler at de er forsiktige når de kjører en bil om natten. Tilstanden for synsskala må overvåkes nøye. Tørrhet i øynene i øynene, hornhindeåpninger, forverring av nattesyn og keratitt forsvinner vanligvis etter at stoffet er stoppet. For tørrhet av øynens slimhinne, kan du bruke applikasjoner av fuktighetsgivende øyesalve eller et kunstig tårpreparat. Det er nødvendig å observere pasienter med tørr konjunktiv for mulig utvikling av keratitt. Pasienter som klager over syn skal henvises til en oftalmolog og vurdere at det er hensiktsmessig å avskaffe Sotret. Hvis kontaktlinser er intolerante, bør briller brukes på tidspunktet for behandlingen. Eksponering for sollys og UV-stråler bør være begrenset. Bruk om nødvendig solkrem med høy beskyttelsesfaktor på minst 15 SPF.

Sjeldne tilfeller av utvikling av godartet intrakranial hypertensjon ("hjernepseudotumor"), inkludert når kombinert med tetracykliner. I slike pasienter bør du umiddelbart avbryte Slett.

Ved utryddelsesbehandling kan det oppstå en inflammatorisk tarmsykdom. Hos pasienter med alvorlig hemorragisk diaré, må du umiddelbart avbryte Slett.

Sjeldne tilfeller av anafylaktiske reaksjoner som oppstod først etter tidligere ekstern bruk av retinoider er beskrevet. Alvorlige allergiske reaksjoner dikterer behovet for uttak av legemidler og nøye overvåkning av pasienten. Pasienter i høyrisikogruppen (diabetes, fedme, kronisk alkoholisme eller nedsatt fettmetabolisme) kan trenge hyppigere laboratorieovervåkning av glukose og lipider i behandlingen med Sotret. Hvis diabetes er tilstede eller mistenkt, anbefales en hyppigere bestemmelse av glykemi.

Utgivelsesskjema:

Kapsler 10 mg og 20 mg

10 kapsler i en blisterpakke ("tearing away" -blister) av gjennomsiktig PVC-film laminert med polyetylen, belagt med PVDH-film, med et substrat av aluminiumsfolie og papir.

10 kapsler i en blisterpakke ("slagbar" blister) av gjennomsiktig PVC-film laminert med polyetylen, belagt med PVDH-film, med et substrat av aluminiumsfolie, papir og polyesterfilm.

1, 3 eller 6 blister med instruksjoner for bruk i kartong.

Flere Artikler Om Typer Acne