Tonic er den andre fasen av ansiktshudpleie og har en tonic effekt, normaliserer surheten i huden og forbereder den til neste trinn - fuktighetsgivende eller nærende. Uten tonic er kjeden av ordentlig pleie for epidermis ødelagt, så det er veldig viktig å ikke glemme å bruke produktet etter vask etter en tid. Acid tonics ikke bare tone opp huden i ansiktet, men også hjelpe i kampen mot hudfeil som comedones, tette porer, små betennelser, pigmentering, kjedelig og livløs overflate, fine rynker. Listen over nyttige egenskaper av den sure sammensetningen kan fortsette i lang tid, så vi vil gå rett til å beskrive sine betydelige fordeler.

Funksjoner og fordeler

Face lotion med syrer utfører en viktig funksjon - det løser det øvre laget av epidermis, ødelegger forbindelsene mellom proteinelementene og døde celler, eller "døde" celler. Syrer er forskjellig fra hverandre, men de er forenet av et sett med fordeler og funksjoner:

 1. Tonic med syrer vil være nødvendig for jenter og kvinner med problemhud: Produktet normaliserer PH-balansen i huden, eller bringer den fra et alkalisk miljø til en vanlig.
 2. Arbeidet med syre i tonic er forbundet med kampen mot bakterier som forstyrrer den normale aktiviteten til epidermis - sebaceous kjertlene.
 3. På grunn av oppløsningen av det øvre cornified lag øker den naturlige produksjonen av elastin og kollagen, som er "ansvarlig" for elastisiteten og glattheten i huden.
 4. Syren i tonikken fukter huden og metter den med nyttige sporstoffer.

Syrer kan deles inn i to brede kategorier:

 • AHA - alfa-hydroksy syrer, eller frukt. De oppløses i vann og arbeider utelukkende på overflaten - de fjerner keratinøse celler. Som en del av midlene er det effektivt å bruke fruktsyrer med en konsentrasjon på 5-10%, hvis den er høyere, anses agenten profesjonell og egnet til salongbruk; Kun fagpersoner arbeider med høyt konsentrerte syrer for å eliminere risikoen for forbrenning i huden.

Produsenter på emballasje av tonic angir fruktekstrakter som Alpha Hydroksyre, Malinsyre, Melkesyre, Glykolsyre, Sitronsyre.

Det finnes mange typer fruktsyrer: malinsyre, melkesyre, mandel, glykolsyre, sitronsyre, boris, de vanligste er melkesyre og glykolsyre, inkludert gel. Tonics med frukt ekstrakter er egnet for eiere av tørr og sensitiv, gammel hud, fordi de har evne til å fukte epidermis, glatte overflaten og bekjempe aldersrelaterte endringer.

Hudfornyelse: 20 produkter med AHA og BHA syrer

Tekst: Adel Miftakhova

I forrige uke snakket vi om hvordan agenter med syrer hjelper til med å løse ulike hudproblemer - fra å bekjempe akne til pigmentering. I dag forstår vi et bredt utvalg av kosmetikk med syrer: Vi delte produktene i kategorier avhengig av deres tekstur og fant flere alternativer for forskjellige typer og problemer i huden.

Separat spesifiserer vi: På markedet er det mange verktøy med syrer for vasking. Men som forklares av eksperter fra Paula Runner-teamet, tar noen syre seg tid til å trenge inn i huden og handle, og ansiktsrensemidler er på ansiktet på bare noen få minutter. Derfor vil vi ikke anbefale skinn og geler med syrer for vasking, men begynner umiddelbart med tonics.

tonics

Tonics med syrer brukes umiddelbart etter vask - på ren hud. Det er en oppfatning at før påfølgende påføring av krem ​​må du vente 20 minutter for tonic med syrer å virke. Faktisk er dette ikke tilfellet: virkningen av syrer starter fra det øyeblikk de påføres og varer hele tiden at syrene er på huden. Nøytralisering av syren kan være ved å tilsette alkali, og de fleste kremer har et pH-nivå av sur eller nær nøytral, slik at deres applikasjon ganske enkelt ikke kan påvirke produktets effektivitet med syrer.

Clarins Gentle Exfoliator

Tonic Clarins inneholder glykolsyre, salicylsyre og vinsyre i en lav, men konkret konsentrasjon - produsenten valgte ikke å avsløre bestemte tall. Verktøyet etterlater en veldig liten klebrighet, som passerer, hvis det er gitt tonic som det skal absorberes. Effekten er merkbar etter to eller tre søknader, og hvis den brukes om natten i kombinasjon med intensiv pleie - enda raskere. I tillegg til utmerket eksfoliering gir Clarins Gentle Exfoliator dyp hydrering, det passer til eiere av tørr hud.

REN Clarifying Toning Lotion

Myk og mild tonic fra REN-linjen for problematisk hud. Inneholder glykolsyre, melkesyre og fruktekstrakter. Takket være den milde handlingen kan legemidlet brukes av personer med hvilken som helst hudtype. Med konstant bruk av tonisk effekt får det seg til å føle seg om et par uker. Etter bruk av produktet kan det oppstå en liten følelse av hudtetthet, men det er lett å eliminere ved etterfølgende fuktighetsgivende behandling - det viktigste er ikke å forsømme dette elementet.

Stridex Soft Touch Pads

Alkoholfritt eksfolierende middel i form av skiver gjennomvåt i salicylsyre. Tilgjengelig i konsentrasjoner på 0,5, 1 og 2%. Det er praktisk å bruke plater på kroppen, inkludert for å bekjempe inngrodd hår etter epilering. Vær oppmerksom på at Stridex er et aggressivt middel: bruk det med forsiktighet, bare på problemområder i huden, og sørg for å fukte dem etterpå. Forresten, med svarte prikker og små pimples disker klare bokstavelig talt for to applikasjoner.

Biologique Recherche Lotion P50

En av de mest populære i Vesten, sure tonics, som i Russland bare selges i spesialforretninger. Inneholder en blanding av AHA-syrer og salisylsyre. Det glatter ut små rynker, renser porene, glatter huden og gjør det strålende - generelt, alt som vanligvis forventes fra syreprodukter. Det kan føre til liten rødhet, men det går raskt. For sensitiv hud kan det være for aggressiv, fordi det inneholder alkohol som konserveringsmiddel.

SkinCeuticals
Blemish + Age Solution

Akne og utslett er ofte forbundet med tenåringshud, men det profesjonelle merket SkinCeuticals er vel klar over at selv moden hud er utsatt for akne. Denne tonicen med et imponerende volum på 250 ml inneholder glykolsyre for fuktighetsgivende og salicylisk - for å bekjempe utslett. Det virker veldig forsiktig og tørker ikke huden, slik at du trygt kan bruke produktet flere ganger om dagen.

Emulsjoner og lotioner

Emulsjoner og lotioner kjennetegnes av en væske og litt viskøs tekstur, ofte i lang tid forlater de en ikke så behagelig klebrig følelse i ansiktet. Nøyaktig derfor er det mest behagelig å bruke slike produkter for natten, godt eller om morgenen, hvis du har nok tid til at lotionen blir fullstendig absorbert. Som tonics, blir lotioner og emulsjoner påført ren hud, og på toppen - deres vanlige pleie. Syrer kan brukes med nesten alle kremer, oljer og serum, unntatt de som inneholder vitamin C. "Syrer nøytraliserer vitamin C, og det mister dets antioksidantegenskaper," forklarer kosmetolog Sali Qardava.

Paula Choice Skin Perfeksjon 2% BHA Væske Exfoliant

Et nøkkelprodukt av sitt eget merke Paula Runner, som er anbefalt for alle hudtyper og forhold som daglig eksfolierende. Fond for problemhud er ofte tilbøyelige til å drenere det, men denne lotionen, derimot, beholder vann i epidermis. Det renser også porene, reduserer post-acne spor, utmerker hudton og tekstur. Produktet inneholder ikke alkohol, noe som ikke er så vanlig i salisylske lotioner. Paul anbefaler at hun bruker det hver dag eller to ganger om dagen.

Clinique Mild Clarifying Lotion

Lotionen inneholder bare salicylsyre i en nesten umerkelig konsentrasjon og virker veldig forsiktig, men effektivt. I motsetning til alle andre tonic Clinique, inneholder ikke alkohol og er perfekt for eiere av problem, men sensitiv hud. Ved konstant bruk reduseres antallet svarte flekker, små betennelser og gjør huden jevnere. Det er ikke så klebrig som resten av lotionene, og er derfor godt egnet til bruk om morgenen.

Noreva Exfoliac AHA BHA Lotion

Syre linje Exfoliac Fransk apotek merke Noreva er designet spesielt for hud utsatt for akne. Denne lotion inneholder salisylsyre og glykolsyre i en konsentrasjon på 12%. Det kan også brukes av personer med problemfri hud, som regelmessig trenger kraftig eksfoliering, det viktigste er å handle nøye, lytte til kroppens reaksjon og, i den minste frykt, legge produktet til side. Det anbefales å bruke denne lotionen ikke mer enn en eller to ganger i uken, da den har en veldig kraftig effekt, og det er lett å overdrive det.

Hellige land alfa kompleks
Face lotion

Det israelske merket Holy Land spesialiserer seg på kosmetikk for problemhud, og dette er ikke det eneste sure produktet som ligger i sitt utvalg. Lotion anbefales for tørr hud med ujevn tone og tekstur. Verktøyet exfoliates, oppdateres og fuktes perfekt, og lar resten av omsorget til å fungere mer effektivt.

Alpha-H Liquid Gold

Dette kraftige eksfolieringsmiddelet med glykolsyre på en gang førte til en følelse i Vesten, og med god grunn: Lotionen er effektiv mot rynker og pigmentering. Det anbefales spesielt for eiere av moden hud - for å øke dens elastisitet og elastisitet. Produsenten advarer strengt: du kan bruke lotion bare for natten og ikke mer enn tre ganger i uka, ellers er det stor risiko for å øke følsomheten i huden, peeling og betennelse.

kremer

De fleste dagkrem inneholder syrer i lave konsentrasjoner som ikke skiller seg ut, men hjelper med å beholde vann i huden. For exfolierende syre kremer bør du kontakte først av alle apotek merkene, som hver har en syre linje for problem hud. Vi gjentar igjen - du kan bruke dem, selv om du har helt ren hud som bare trenger en god peeling. De fleste av disse kremer har en vanskelig å bruke tekstur, sterk farge eller lukt, på grunn av hvilken det er mest praktisk å bruke dem om natten.

Reviva labs
10% glykolsyrekrem

En av de mest populære og billige kremer med glykolsyre er tilgjengelig i konsentrasjoner på 5 og 10%. Det anbefales å bruke det over natten, produsenten anbefaler å starte med en konsentrasjon på 5%, for ikke å overdrive det med peeling. I begynnelsen kan huden klemme seg ganske hardt, med konstant bruk fjerner kremet post-akne.

Avène Cleanance K Cream-Gel

En lett gelkrem som inneholder glykolsyre, melkesyre og salicylsyrer, og klare perfekt hudens grovhet, svarte prikker, og har også en seboregulatorisk virkning. Verktøyet gir en sterk klissete følelse, så det er bedre å la det brukes før sengetid. Kremet kan tørke huden litt, så vi anbefaler deg å være spesielt oppmerksom på fuktighetsgivende omsorg.

Derma E Overnight Peel

Det anbefales å bruke denne peeling krem ​​på ren hud over natten. Den inneholder bare ANA-syren, noe som betyr at den er perfekt for eiere av tørr og moden hud. Kanskje litt prikkende, men for sure produkter, er dette helt normalt. Konsentrasjonen av syrer er ganske lav - 5%, pH - 3,5, som produsenten ansvarlig informerer direkte på pakken. Du kan til og med bruke denne krem ​​for nybegynnere, men det er bedre å starte en eller to ganger i uken, og øker frekvensen gradvis til nødvendig.

Filorga Sleep and Peel

Natt-eksfolierende krem ​​for alle hudtyper, som produsenten anbefaler å bruke på et rent ansikt og ikke bruke noen pleieprodukter med det. Verktøyet justerer tone og tekstur av huden, fjerner fine rynker og alder flekker - resultatet er merkbart bokstavelig etter et par applikasjoner. I tillegg til peeling gir kremmen god fuktighet, noe som ofte mangler i peeling.

Vichy Normaderm Total mat

Matte krem ​​som visuelt reduserer porestørrelsen. Dette er en av de få syre kremer som har en lett tekstur og kan tjene som en utmerket sminke base for fet og kombinert hud. Det holder huden matt i lang tid og helbreder samtidig porene. Inneholder salisylsyre i en konsentrasjon på 0,5%, som er ganske egnet til daglig bruk.

masker

Exfoliating maske - en enkel måte å få en umiddelbar effekt, samt bli kjent med syrer og forstå noe som er riktig for deg og hvor ofte det skal brukes. Mange masker med syrer opptre forsiktig, og lov til å bruke hver dag, men vi har fortsatt sterkt anbefale først å følge produsentens anbefalinger, samt etter bruk av syre redusere masker for å berolige huden og gi den en dyp hydrering og ernæring.

Natura Siberica Face Peeling

Det er fortsatt svært vanskelig å finne produkter med syrer i massemarkedet, men merket Natura Siberica gikk litt lenger enn de andre produsentene og ga ut flere produkter med glykolsyre og salisylsyre. Denne masken har både AHA- og BHA-syrer, og med ømhet og mykhet er det svært effektivt - og det gir nesten umiddelbart effekten. Huden blir myk, glatt og fuktig. På grunn av den tette tekstur er masken vanskelig å vaske av, men den lave prisen og høy effektivitet begrunner denne lille ulempen.

Avène Cleanance Mask

Myk leiremaske med glykolsyre og salisylsyre er spesielt vist til eiere av oljeaktig og problemhud. Øyeblikkelig uttoner tonen og lyser de svarte flekkene, og med konstant bruk bidrar til å holde huden jevn og strålende. Sammensetningen har også slitende partikler, som bør gi ytterligere peeling, men faktisk er de praktisk talt ubrukelige, da masken selv gir en meget god peeling-effekt.

Bark Cream Mask
med fruktsyrer

En av de mest populære i det russiske markedet for syre masker av den innenlandske produsenten av apotek kosmetikk, som var så vellykket til lav pris at det fortsatt er vanskelig (men mulig) å finne på salg. På grunn av den høye konsentrasjonen av syrer i løsningen, kan ansiktet klype sterkt, så man bør ikke bli overrasket over rødmen. Vi anbefaler at du bruker en maske ikke mer enn en eller to ganger i uken, og eiere av sensitiv hud skal omgå det helt.

Caudalie Glycolic Peel Mask

Meget myk maske har en delikat pisket konsistens, kniper ikke i det hele tatt, ikke strammer huden og fuktes godt. Effekten av oppdateringen vil ikke være så åpenbar som fra andre masker, men for sensitiv og tynn hud er det enda mer sannsynlig et pluss.

REN Glycol Lactic
Radiance Renewal Mask

Organisk merkevare REN bør forelske seg i hvert fall for emballasje: lufttett og funksjonelt. Peeling selv er lyse oransje med oransje lukt og har en hyggelig tekstur. Denne fornyende masken inneholder glykolsyre og melkesyre, med konstant bruk det glatter rynker og gjør ansiktet skinnende.

Foto: Clarins, Mekka, eBay, Meadow Estetikk, SkinCeuticals, Paula s Choice, Parapharmacie Prado Mermoz, Holy Land, Parfümerie Douglas, Beautyloops, Derma E, Urodama, Kutiz Cosméticos, Natura Siberica, KOPA, Sephora

Denne videoen er ikke tilgjengelig.

Watch Queue

sving

 • Slett alt
 • Slå av

YouTube Premium

Tilberede et ansiktstoner med ANA Syrer / DIY

Vil du lagre denne videoen?

 • klage

Rapporter video?

Liker du det?

Ikke likte det?

Tekstvideo

Vil du lage et ansikt tonic hjemme? Deretter kan du se videooppskriften på hvordan du lager en naturlig tonic uten alkohol, polysinge og propylenglykol med egne hender! 100% naturlig produkt som inneholder fuktighetsgivende ingredienser, fruktsyrer og d-panthenol.

Du kan kjøpe alle nødvendige komponenter i butikken www.beurre.ua, levering i Ukraina og til andre land i verden!

Vann - 69%
Grapefrukthydrolat - 20%
ANA-syre - 5%
Sepitonisk - 1%
Betain 3%
D-panthenol - 1%
Konserveringsmiddel Geogard Ultra - 1%

ANA-syrer (fruktsyrer) exfolierer døde, kåte skalaer og stimulerer prosessene for normal regenerering av hudceller; de rengjør utskillelseskanaler av talgkjertlene, hindrer blokkering og dannelse av akne; bruk av ANA letter penetrasjon i huden av de aktive komponentene i kremer og serum; ha en liten lette effekt.

Sepitonic M4 er et multimineralt aktivt kompleks bestående av magnesium, sink, kobber og kalsium. I dette komplekset kombineres mineralske elementer med organiske anioner (aspartat / glukonat), som virker som en aktiv transport for mineraler, og dermed blir deres penetrasjon og absorpsjon av huden sikret.

D-Panthenol er en komponent laget på grunnlag av B-vitaminer med fuktighetsgivende egenskaper. Fremmer restaureringen av hudceller og regenerering av vev, normaliserer cellulær metabolisme, øker styrken av kollagenfibre.

AHA og BHA syrer

Våre moderne skjønnhetsvaner til slutt gradvis tildelte et sted for en mer - bruk av solkrem hver dag. Men sammen med dette begynte stedet på sokkelen også å kreve exfoliants av AHA og BHA-gruppene. Likevel lurer mange av våre lesere fortsatt på hva det er og hvordan man bruker det?

Exfoliering eller ordet "exfoliating" som er mer kjent for oss: daglig nødvendighet. Vår hud er ikke i stand til å fullstendig slippe av med det døde laget av døde celler alene, og hvis det ikke hjelper, vil de samle seg på hudens overflate, forstyrre de gunstige effektene av sminke-kosmetikk og ikke la oksygen i epidermisene.

Daglig bruk av alfahydroksysyre (AHA) eller beta-hydroksysyre (BHA) bidrar til å fjerne døde hudceller, til og med uttonen, gjør den jevn og myk.

Hva er alpha hydroxy acid (AHA)?

Alfa hydroksy syrer er vannløselige stoffer som fungerer som kjemiske, i stedet for fysiske, exfoliants (peeling). De hjelper i ferd med å fjerne gamle hudceller, som erstattes av nye, friske. Av denne grunn er AHA-syrer gode ingredienser for personer med tørr, kjedelig eller ujevn hudfarge, samt skadet eller følsom hud.

Disse ingrediensene kan også bidra til å forbedre effektiviteten til andre hudpleieprodukter som du bruker, ettersom huden eksfolierer fra smuss og sminkerester gjør det lettere for produktene å komme inn i huden, noe som vil hjelpe dem med å få størst mulig nytte.

Hva er beta-hydroksy-syre?

Betahydroksysyrer er lipidoppløselige stoffer, noe som betyr at de kan trenge gjennom huden gjennom sebaceous kjertlene. Denne egenskapen gjør BHA egnet ingredienser til personer med fet hud, så salicylsyre, det vanligste BHA-pleieproduktet, brukes ofte til å behandle akne. I motsetning til AHA-syrer er BHAer generelt mer fordelaktige når de er til stede i lave konsentrasjoner av hudpleieprodukter. Derfor, ser salicylsyre som er angitt i midten eller slutten av listen over ingredienser på din akne krem ​​er normalt og til og med foretrukket.

Hvordan fungerer syrer?

Både BHA og AHA har gode eksfolierende evner (fjerning av døde hudceller), men AHA-syrer virker ved å reagere med det øvre laget av epidermis, svekker bindingsegenskapene til lipider som holder døde hudceller sammen. Dette tillater det ytre skallet å "oppløse", og avslører den underliggende huden. Exfoliants begynner å produsere nye hudceller. Det antas at AHA også reduserer utseendet på rynker, grovhet og alderpigmentering, og kan også stimulere produksjonen av kollagen og elastin i huden.

I sammensetningen av kosmetiske aktive AHA-xyloter er det som regel nevnt på andre eller tredje plass. Slike produkter vil sannsynligvis inneholde en anbefalt konsentrasjon på 5-8%. Det finnes flere forskjellige typer AHA-syrer, hvorav de fleste er frukt og meieri. Her er en liste over de 5 mest aktive ANA-syrer:

 • Glykolsyre - sukkerrør;
 • Melkesyre - melk;
 • Malinsyre - epler og pærer;
 • Sitronsyre - appelsiner og sitroner;
 • Vinsyre - druer.

Glykolsyre og melkesyre trer inn i huden litt bedre enn andre, så du vil finne disse AHA-syrer i mat oftere.

Hvordan virker BHA-syrer?

Faktisk er det bare en type BHA-syre som er mye brukt i produksjonen av hudpleieprodukter, og dette er salisylsyre. Som AHA fungerer BHA godt som en eksfolierende, penetrerer dypt inn i porene, eksfolierer døde hudceller for å gjøre rom for nye. Etter seks måneders daglig bruk reduserer BHA ifølge kliniske studier alvorlighetsgraden av rynker, hudavlastning og pigmentering forårsaket av solskader.

Hvis ANA-syrer virker i høyere konsentrasjon, siden de er mykere, samtidig med BHA-syre, er alt annerledes, det er veldig konsentrert i seg selv. Derfor, ikke se etter det i de tre beste ingrediensene. Se etter det i midten eller nederst på produktlisten. BHA i hudpleieprodukter fungerer vanligvis best i en konsentrasjon på 1-2%.

Hva skal du velge: BHA eller AHA?

ANA-syre er det ideelle valget for eiere av sensitiv og tørr hud. Syrene i ANA-gruppen kan ikke trenge inn i porene, derfor forårsaker de ikke dehydrering og irritasjon.

BHA er ideelle for hud utsatt for akne og akne, fordi BHA syrer er i stand til å trenge inn i porene og rense dem. BHA syrer bidrar også til å begrense porene og har antiseptiske og hud beroligende effekter. Og BHA-syrer er et av de mest effektive verktøyene i kampen mot rosacea.

Selv om både AHA og BHA syrer kan være nyttig i hudpleie, må du bestemme resultatet du trenger.

For eksempel, hvis du vil:

 • Minimere utseendet på fine linjer og rynker;
 • Forbedre utseendet på tonen i ansiktet og hudtekstur;
 • Bli kvitt dull hud.

I dette tilfellet er din beste venn ANA-syre.

Men hvis du vil:

 • Balanse sebuminnholdet i huden din;
 • Behandle akne, hypodermi og akne.

Deretter velger du definitivt BHA syre.

Hvordan få mest mulig nytte av å bruke ANA- og BHA-syrer?

 1. Bruk en AHA eller BHA exfoliant etter bruk av rengjøringsmiddelet (skum, balsam) eller toner.
 2. Du kan bruke den rundt øyeområdet, men ikke på øyelokk eller like under øyet (langs øyenvippene).
 3. Du trenger ikke å vente på at BHA eller AHA-produkter tørker på huden, bruk noe annet produkt (serum, øyekrem eller solkrem) - umiddelbart etter bruk av eksfolianten.
 4. Eksperimenter med forskjellige AHA- og BHA-syrer for å se hvilken ingrediens konsentrasjon i produktet gir deg de beste resultatene.
 5. Hvor ofte må du exfoliere huden din med ANA- eller BHA-syrer, avhenger av hudtype. Fet hud er vanligvis godt egnet for bruk av AHA eller BHA exfoliants to ganger om dagen hver dag. Eiere av tørr eller sensitiv hud anbefales å bruke slike produkter en gang daglig eller annenhver dag. Sjekk ut hva som er best for deg.

Tips: hvis ANA eller VNA betyr tekstur av vann - bruk det med en bomullspute; hvis lotion eller gel - bruk den med fingrene.

Hvorfor bruker jeg ikke en skrubbe eller rengjøringsbørste for å exfoliere huden?

De fleste scrubs har en grov, ujevn tekstur som kan være for skarp og slitende, noe som forårsaker mikro-tårer i huden. Mange rengjøringsbørster er også et problem, da de har stive børster og har samme negative effekt på den sårbare overflaten av huden.

Myke peeling og myke rengjøringsbørster er et unntak, men selv de er best brukt som et ekstra rensingstrinn, de er ikke en erstatning for hva en riktig valgt eksfolierende med AHA eller BHA-syrer kan gjøre. Scrubs fungerer bare ikke så dypt og effektivt som exholiants av AHA og BHA-gruppene!

Bruker BHA eller AHA syre din følsomhet mot UV-stråling?

Når du exfolierer huden din med skrubbe, børste, AHA eller BHA syrer, fjerner du lagene av død hud. Død hud gir deg en liten grad av UV-beskyttelse av seg selv, så i noen grad blir det virkelig mer sårbart. Imidlertid løses dette problemet ved den banale bruken av solkrem hver dag, som ikke bare beskytter den mot fotoalder, men også fukter den.

Må ha i omsorg for høst og vinter: TOP 6 tonics med AHA og BHA syrer

Bruker du fortsatt ikke syre tonics i din omsorg? I dag vil vi fortelle deg hva de er, hva de gjør med huden og hvorfor du raskt trenger å bli kjent med dem.

De mest populære syrer som utgjør tonika og kremer er AHA (fruktsyrer) og BHA (salisylsyre). AHA-syrer virker bare på det øvre laget av huden, slik at de vanligvis brukes til å bekjempe synlige mangler - post-akne og pigmentering. Ved en konsentrasjon på 4% kan de også eksfoliere. BHA-syrer, i motsetning til AHA, er fettløselige, noe som gir dem en unik mulighet til å trenge inn i de dypere lagene i huden og utføre en total rensing av tilstoppede porer, oppløse "svarte flekker" og regulere talgproduksjon.

Således, hvis du har problem hud med hudormer og svarte flekker, er ditt valg tonic med BHA-syrer. Hvis hovedproblemet ditt er etter akne og pigmentering (inkludert alder), og du er også eier av tørr hudtype, vil AHA-syrer være et godt oppkjøp i omsorgen. Det er også 2in1 betyr, hvor begge syrer samtidig kjemper på alle fronter. Det er veldig viktig å merke seg at når du bruker syrepleie, bør din sanne venn være en sanskrin med minst SPF35 beskyttelse.

Møt topp 6 syre tonics for høst og vinter, som vil være dine trofaste hjelpere på veien til transformasjon.

Må ha i omsorg for høst og vinter: TOP 6 tonics med AHA og BHA syrer

Bruker du fortsatt ikke syre tonics i din omsorg? I dag vil vi fortelle deg hva de er, hva de gjør med huden og hvorfor du raskt trenger å bli kjent med dem.

De mest populære syrer som utgjør tonika og kremer er AHA (fruktsyrer) og BHA (salisylsyre). AHA-syrer virker bare på det øvre laget av huden, slik at de vanligvis brukes til å bekjempe synlige mangler - post-akne og pigmentering. Ved en konsentrasjon på 4% kan de også eksfoliere. BHA-syrer, i motsetning til AHA, er fettløselige, noe som gir dem en unik mulighet til å trenge inn i de dypere lagene i huden og utføre en total rensing av tilstoppede porer, oppløse "svarte flekker" og regulere talgproduksjon.

Således, hvis du har problem hud med hudormer og svarte flekker, er ditt valg tonic med BHA-syrer. Hvis hovedproblemet ditt er etter akne og pigmentering (inkludert alder), og du er også eier av tørr hudtype, vil AHA-syrer være et godt oppkjøp i omsorgen. Det er også 2in1 betyr, hvor begge syrer samtidig kjemper på alle fronter. Det er veldig viktig å merke seg at når du bruker syrepleie, bør din sanne venn være en sanskrin med minst SPF35 beskyttelse.

Møt topp 6 syre tonics for høst og vinter, som vil være dine trofaste hjelpere på veien til transformasjon.

Acid Toner COSRX AHA / BHA Clarifying Behandling Toner

Pris i premiepoeng: 1330

Tilgjengelighet: På lager

Produktkode: 410-04

Bonuspoeng: 26

Rensing av huden på døde hudceller, overvåking av sebaceous kjertler, rensing og innsnevring av porene gir CosRx-toneren med AHA og BHA-syrer.

Toneren er laget på grunnlag av mineralvann, har en fuktighetsgivende og mykende effekt, bidrar til å lette pigmentering og glatte rynker. Det anbefales for problem hud med akne og comedones, samt for løs, tykk og sløv hud. Kan brukes til daglig pleie, morgen og kveld. Den er kombinert med andre sure stoffer (peeling, skrubbe, etc.).

Hvordan du bruker: Etter vask må du bruke toner med bomullspute eller direkte med hendene hvis huden din er følsom for friksjon. Etter påføring må du vente til produktet er fullstendig absorbert, og bruk deretter de resterende pleieprodukter.

levering

For enkelhets skyld har vi gjort det mulig det bredeste valget av leveringsalternativer i hele Russland. Vi jobber med budfirmaer og leveringspunkter for DPD, IML, SEDEC, Shiptor, Pickpoint, Boxberry. Du vil definitivt finne poenget med problemet eller postamat i nærheten av ditt hjem eller jobb! Hvis ikke funnet - velg kurerlevering til en hvilken som helst adresse.

Hvordan velge et praktisk leveringsalternativ for deg, se nedenfor i avsnittet "Slik legger du inn en bestilling."

Omtrentlige leveringstider:

Budlevering - 1 dag. Levering til utstedelsessted: 1-3 dager. Hvis du trenger å motta en ordre dag til dag, vær sikker på å angi dette i kommentarene til bestillingen. Operatøren vil være enig med deg i muligheten og tidspunktet for akutt levering ved bekreftelse av bestillingen.

Et kart over utstedelsessteder i Moskva med leveringstider og tilgjengelige betalingsalternativer kan ses på linken under:

2. Over Moskva-regionen og St. Petersburg: 2-3 dager

3. Transportselskaper i Russland: 2-7 dager

Fraktkostnad

Leveringsregion

Budlevering

PVZ / Postamata

Russisk post ***

Fri fra 2 500 gni.

Fri fra 2 500 gni.

Gratis fra 3 500 gni.

Gratis fra 3 500 gni.

Gratis fra 3 500 gni.

fri fra 3 500 gni.

Gratis fra 3 500 gni.

Gratis fra 3 500 gni.

rabatt 300 r. når du bestiller

rabatt 300 r. når du bestiller

rabatt 300 r. når du bestiller

* - Rabatt 300 gni. Leveres av butikkoperatøren etter at bestillingen er bekreftet

** - Den nøyaktige kostnaden for levering beregnes etter at du har angitt navnet på byen når du bestiller bestillingen

*** - Bare betalte bestillinger sendes av russisk post. Vi jobber ikke med kontanter ved levering

I Moskva er det mulig å motta en bestilling på egen hånd fra metro Krasnoselskaya (gratis). Hvis du vil bruke denne metoden, spesifiser den i kommentarene til bestillingen.

betaling

I butikken kan du betale for varer på følgende måter, avhengig av det valgte leveringsalternativet:

 1. Ved levering til pickup og postamats kan du betale for varene ved mottak med kort eller i kontanter (tilgjengelige betalingsalternativer vises når du velger pickup-punktet).
 2. For kurerlevering er kontant betaling alltid mulig ved mottak. Noen budtjenester aksepterer også betaling med kort (tilgjengelige betalingsalternativer vises på betalingssiden).
 3. Bankkort på nettstedet.
 4. En annen 12 betalingsmåter levert av vår partner - Robokassa. Betaling er tilgjengelig via terminalen Qiwi, elektroniske penger, nettbanker og mye mer!

Slik legger du inn en bestilling

1. Velg det produktet du liker og klikk på "Kjøp" -knappen. En melding som viser at varen er lagt til i handlekurven, vises øverst til høyre på skjermen.

2. Gå til handlekurven ved å klikke på meldingen som vises eller på handlevognikonet øverst til høyre på skjermen.

3. Skriv inn e-postadressen din. Han vil motta en bestillingsbekreftelse (dette feltet er valgfritt)

4. Skriv inn telefonnummeret ditt slik at vi kan kontakte deg og bekrefte bestillingen.

5. Merk av i boksen som bekrefter at du godtar vilkårene i personvernreglene og samtykker i behandling av personopplysninger.

6. Klikk på "Checkout" -knappen.

7. Start å skrive navnet på lokaliteten i "By" -feltet. Når du begynner å gjøre dette, vises en popup-liste med mulige alternativer.

8. Velg posisjonen din fra listen. VIKTIG! Hvis du oppgir navnet på oppgjøret manuelt, men ikke velger fra listen, vil leveringsalternativene ikke vises. Hvis du forlater kassen siden, og deretter tilbake til den igjen, må valget av lokaliteten gjentas!

9. Etter at du har valgt et oppgjør, vises en liste over mulige leveringsalternativer til høyre med en indikasjon på kostnad og vilkår. Velg riktig leveringsmetode.

10. Hvis du har valgt å levere til et hentingspunkt (POZ) eller postamat, vises et kort der du må velge et hentingspunkt som er praktisk for deg. Til venstre i listen over adresser til FPP er mulige betalingsalternativer også angitt - kontanter eller kort.

11. Klikk på navnet eller pek på kartet, en detaljert beskrivelse av hvor PVZ er plassert vil vises. Hvis det passer deg, klikk "Velg"

12. Skriv inn navnet ditt

13. Skriv inn etternavnet ditt.

14. Hvis du valgte å levere til EIP, vil feltet "Adresse" allerede bli fylt ut. Hvis du velger levering av russisk post eller bud, må du selv skrive inn adressen.

15. Når alle obligatoriske felt er fylt ut, klikker du på "Videresend" -knappen.

16. På betalingssiden, velg en praktisk måte å betale for bestillingen. Når du velger betalingsmåten "RoboCass", må du også velge betalingsmetode: Internetbank, Yandex-Money, etc. Også på denne siden kan du spesifisere kommentarer til bestillingen.

17. Klikk på "Bekreft bestilling".

18. Hvis du velger å betale på nettstedet, blir du overført til RoboCassa siden for betaling. Hvis du valgte betaling ved mottak, vises en melding på den vellykkede bestillingen. Du vil motta en bekreftelse på den angitte e-postadressen. Vår operatør vil kontakte deg innen 30 minutter (i arbeidstid) for å bekrefte de angitte dataene:

Ansiktsyrer: AHA vs BHA

Ser du etter en annen krukke i en kosmetikkbutikk, har du sannsynligvis lagt merke til disse forkortelsene: AHA og BHA. Og de lurte på hvem det var og hva de spiste med.

Hvis du aldri har brukt syre til ansiktspleie, men vil starte og til slutt håndtere AHA og BHA, er dette innlegget for deg. I det vil vi snakke om de mest populære syrer i kosmetikk, deres typer, egenskaper og egenskaper. Og vi vil også forklare hvilken type syrer - AHA eller BHA - å velge, avhengig av hudtype og trykkproblemer.

Hydroksysyrer

AHA og BHA syrer tilhører en stor og vennlig familie av hydroksysyrer (hydroksysyrer).

AHA frukt syrer

Frukt syrer kalles alfa hydroxy syrer. Kort - ANA (AHA) syre.

Frukt kallenavn AHA syrer er oppnådd fordi mange av dem lever i frukt. Les mer om habitatene av alfa-hydroksyresyrer, les her.

Typer fruktsyrer

I kosmetiske verden for AHA syrer inkluderer:

Bha syre

Brothers av AHA syrer er BHA syrer - beta hydroksy syrer.

I kosmetiske verden, taler man om BHA syrer, innebærer en syre - salicylsyre.

Ord til kjemikere

I kjemisk verden - når det gjelder molekylets struktur - har hydroksysyrer en annen klassifisering.

Kjemisk inkluderer AHA syrer:

Kjemisk inkluderer BHA syrer:

Eplesyre og sitronsyrer har imidlertid fortsatt egenskapene til AHA-syrer. Derfor er de i kosmetikk referert til som fruktsyrer (AHA).

Og hvor er salisylsyre, spør du? Salisylsyre er referert til som BHA, men dette er kjemisk feil. Salisylsyre og dets derivater (salicylater) tilhører ikke BHA etter kjemisk struktur og sitter på en separat hylle.

Det er langt mer hydroksysyrer enn vi har oppført. I dette innlegget vil vi bare analysere de mest populære. Vi er ikke kjemikere, og vi vil ikke dykke inn i strukturen av molekyler. Vi snakker om syrer når det gjelder kosmetikk.

 • Om AHA syrer - glykolsyre, melkesyre, mandel, vinsyre, sitronsyre, malinsyre.
 • Om BHA Acid - Salicylic.

Fruktglykolsyre, melkesyre og salicylsyrer er de mest populære og ofte brukt i kosmetikk. Deres effektivitet er bekreftet av flere kliniske studier.

AHA: effekten av fruktsyrer på huden

Hvorfor bruke fruktsyrer til ansiktet? Se for deg selv. AHA syre:

 • skille av;
 • stimulere regenerering;
 • stimulere syntese av kollagen, elastin, hyaluronsyre og ceramider;
 • fukte;
 • øke elastisitet og elastisitet;
 • har en anti-alder effekt;
 • avklares;
 • gi antioksidant beskyttelse.

Og flere syrer, for eksempel - sitronsyre, brukes i kosmetikk som en pH-regulator.

BHA: Salisylsyrevirkninger på huden

VNA har ikke mindre kule egenskaper. Salitsilka:

 • danner rent porer, løser fett fra innsiden;
 • normalisere aktiviteten til talgkirtler;
 • reduserer fet hud;
 • lindrer betennelse;
 • kjemper bakterier
 • hindrer akne.

Les mer om mekanismen for effektene av syrer på huden, les her.

Fra kosmetikkens synspunkt er hovedforskjellen mellom AHA og BHA syrer i løselighet.

 • ANA - vannløselig. De virker på hudoverflaten, i epidermis og i høye konsentrasjoner - i dermis. Ikke penetrer porene.
 • BHA (salisylsyre) - fettløselig. Det virker i porene, på hudoverflaten, i epidermis og i høye konsentrasjoner i dermis.

Melvalg

Så, hva skal du velge mellom forskjellige syrer? La oss finne ut det.

Når skal du velge AHA-syre

 • med alderen hud;
 • å bekjempe fotografering;
 • for utjevning av rynker
 • med alder flekker og postacne;
 • å fukte huden
 • med tørr hud;
 • med normal hud;
 • med ung hud uten problemer.

Husk: frukt AHA-syrer for problematisk hud er ikke den beste hjelperen. Bedre utseende med salisylsyre.

Når skal du velge BHA syre

 • med fet hud;
 • med problematisk hud og akne;
 • å bekjempe akne
 • å bekjempe sorte prikker;
 • å rense glemte porer (lukkede komedoner);
 • med forstørrede porer;
 • med miles;
 • med rosacea (det er forutsetninger om at salicylic kjemper med mikrober på overflaten av huden, som provoserer rosacea, og det lindrer også betennelse og rødhet).

Det er viktig! Salisylsyre bør ikke brukes til allergier mot aspirin.

Hvis huden din er gammel med rynker, men oljete samtidig, velg salicylsyre. Og enda bedre - kombinere omsorg for AHA og BHA syrer.

På egenskapene til hver bestemt syre, les dette innlegget.

For å oppsummere

AHA og BHA tilhører hydroksy-syrefamilien.

I kosmetiske verden er glykolsyre, melkesyre, mandel, vinsyre, eplesyre og sitronsyrer klassifisert som AHA-syrer. Av BHA inkluderer en enkelt syre - salicylic.

Hovedforskjellen mellom AHA og BHA: AHA er vannløselig og trenger ikke inn i porene; BHA (salicylic) er fettløselig og penetrerer porene godt.

For hyperpigmentering, rynker, fotoalder, alder, tørr og normal hud, velg AHA-syre.

For fet, problem hud og akne, velg BHA (salicylic).

Les mer om syrer:

Bruker du syreprodukter? Del i kommentarene.

I neste innlegg snakker vi mer om kosmetikk med syrer - kremer, kremer, masker. På arbeidskonsentrasjonen av syrer, og hvordan de skal på korrekt måte.

Oppgrader din kosmetiske leseferdighet, vær hos oss og vær vakker.

naturkosmetic.ru

Shop Natural Cosmetics

Tonic med frukt aha syrer

glykolsyre, malinsyre, meieri, sitronsyre, vinsyre.

Tonic basert på fruktsyrer og melkesyre er ment for daglig mild peeling og hudfornyelse. Tonic akselererer fornyelsen av det øvre laget av huden, jevner tekstur, eliminerer de "svarte flekkene" og forhindrer tilstoppede porene, myker huden, reduserer pigmenteringen og regulerer hudens syrebasebalanse.

Hvordan virker komplekset av fruktsyrer (AHA-syrer):
- glykolsyre stimulerer dannelsen av kollagen og elastin;
- kombinasjonen av appelsin, sitronsyre og vinsyre bidrar til å normalisere syrebalansen i huden;
- lightening av alder flekker;
- økt beskyttende hudbarriere;
- forebygging og eliminering av hyperkeratinisering av huden (grovdannelse og herding av huden);
- Det øverste laget av døde skaler forsiktig av, huden fornyes;
- aktivering av cellereparasjon og intercellulær metabolisme;
- utjevning og foryngelse av huden;
- forbedring av hudfarge, utjevning av hudtonen.

Sammensetningen av tonic er melkesyre, som har en peeling og anti-inflammatorisk effekt, reduserer rødhet, regulerer talg og helbreder huden med akne.
Består av:
Aloe Vera gel fuktighet, mattes, beroliger, lindrer betennelse og hudirritasjon, strammer porene.

NUF (naturlig fuktighetsgivende faktor) er et patentert kompleks av hygroskopiske fuktighetsgivende stoffer, tilpasset vannbindingsevnen til menneskelig hud. Fukt huden, gjør den mer elastisk, elastisk, sunn, bidrar til å beholde vann i den. Ved å inngå sammensetningen av kosmetiske produkter øker NAF biotilgjengeligheten til andre eiendeler.

Grønn teekstrakt er en sterk antioksidant, det opprettholder ungdommen og skjønnheten i huden, forbedrer hudens hud og bremser aldringsprosessen. Den har antiinflammatorisk og antibakteriell effekt, fremmer penetrasjonen av biologisk aktive stoffer i huden, reduserer puffiness, forbedrer blodmikrocirkulasjonen og gjør huden elastisk.

Provitamin B5 har en kraftig beroligende og fuktighetsgivende effekt, eliminerer irritasjon og betennelse.

Tonic renser ansiktets hud og forbedrer penetrasjonen av de påførte etterbehandlingsprodukter (serum, kremer). Med regelmessig bruk strammer den porene, forbedrer hudfarge, eliminerer alder flekker, utløser lettelse og gjør huden jevn, myk og ren. Spesielt anbefalt for flaky hud, fet hud, hud med forstørrede porer og alder flekker.

Påføringsmetode: Påfør en tonic på en bomullsstykke, gni det tidligere rensede ansiktet og halshuden langs massasjelinjene uten å strekke huden.

Tonic er laget på rosenhydrolat, men det er også mange andre å velge mellom (mynte, lavendel, gulrot, kamille, kornblomst). Du kan lage en blanding av hydrolat!
Tonic er gjort individuelt for din type og behov for hud.
Eteriske oljer legger til noe under hudtype og problem!

100 ml 500 gni. Praktisk flaskeplate topp
Med tilsetning av hyaluronsyre 100 ml 650 gni
Jeg gjør under bestillingen og på forhåndsbetaling! Produksjonsperioden er 3-5 dager.

Fruktsyre Tonic Peeling Mizon AHA BHA Daily Clean Toner

Beskrivelse: Mizon AHA Tonic Peeling BHA Daily Clean Toner med fruktsyrer (AHA) og salisylsyre (BHA). Med vanlig bruk gjør ansiktet friskt, rent, sunt og strålende. Tonic exfoliates døde hudceller, har en fuktighetsgivende effekt på huden, noe som gjør den fast og elastisk. Dyp rensing bidrar til å bekjempe pore blokkering. Verktøyet fungerer veldig delikat, men samtidig effektivt.

 • beskrivelse
 • kjennetegn
 • Produktanmeldelser
 • Lager tilgjengelighet
 • struktur
 • Mizon AHA Peeling Tonic BHA Daily Clean Toner med fruktsyrer (AHA) og salisylsyre (BHA). Et verktøy laget for å forny og gjenopprette huden. Med vanlig bruk gjør ansiktet friskt, rent, sunt og strålende. Tonic exfoliates døde hudceller, har en fuktighetsgivende effekt på huden, noe som gjør den fast og elastisk. Dyp rensing bidrar til å bekjempe pore blokkering. Verktøyet fungerer veldig delikat, men samtidig effektivt.

  Hovedkomponenter:

  AHA (a-hydroksy syrer, den mest populære glykolsyre, melkesyre, sitronsyre, eplesyre, vinsyre) virker på huden på molekylære og cellulære nivåer.

  AHA-syrer forny huden, forynge den. De har antiinflammatorisk effekt.

  AHA - 450 ppm BHA (β-hydroksy-syre) salicylsyre behandler effektivt fet og blandet hud. Syren har en eksfolierende og anti-inflammatorisk effekt.

  VNA - 30 ppm Natriumsalt av melkesyre (natriumlaktat) - fuktighet huden, skaper en beskyttende barriere av det øvre laget av epidermis, lindrer irritasjon av huden.

  I kombinasjon med melkesyre hemmer det utviklingen av patogene mikroorganismer på huden, eliminerer kløe, utslett og betennelse.

  Meizon aha BHA Daily Clean Toner med papaya enzymer virker som et enzymskall, forsiktig eksfolierer døde hudceller.

  Naturlige ekstrakter (fjell arnica, malurt, karasj, gul gentian) fukter huden, har antiinflammatoriske, antibakterielle og sårhelingseffekter. Stimulere regenerering av hudceller.

  Regelmessig bruk av peeling toner gjør huden godt preparert og vakkert. Huden er fuktig, strålende med skjønnhet og helse.

  For enhver hudtype, spesielt for hud med hyperkeratose. Egnet til daglig bruk.

  Hvordan du bruker: tørk ansiktet med en bomullspute med en liten mengde toner, bortsett fra området rundt øynene og leppene

  Sammensetning (INCI): Vann, Glyserin, Natriumlaktat, Alkohol, Butylglykol, Glykolsyre, Melkesyre, Peg-60, Hydrogenert Castorolje, Portulaca Oleracea Ekstrakt, Carica Papaya (Papaya) frukt Ekstrakt, Arnica Montana Blomst Extract, Artemisia Absinthium Utdrag, Achillea Millefolium Extract, Gentiana Lutea Rød ekstrakt, Salisylsyre, Dinatrium

  • Lignende produkter
  • Fruktsyre Tonic Peeling Mizon AHA BHA Daily Clean Toner

   Mizon AHA Peeling Tonic & BHA Daily Clean Toner med fruktsyrer (AHA) og salisylsyre (BHA). Et verktøy laget for å forny og gjenopprette huden. Med vanlig bruk gjør ansiktet friskt, rent, sunt og strålende. Tonic exfoliates døde hudceller, har en fuktighetsgivende effekt på huden, noe som gjør den fast og elastisk. Dyp rensing bidrar til å bekjempe pore blokkering. Verktøyet fungerer veldig delikat, men samtidig effektivt.

   Hovedkomponenter:

   AHA (a-hydroksysyrer, den mest populære glykolsyre, melkesyre, sitronsyre, eplesyre, vinsyre) virker på huden på molekylære og cellulære nivåer.

   AHA-syrer forny huden, forynge den. De har antiinflammatorisk effekt.

   AHA - 450 ppm BHA (β-hydroksy-syre) salicylsyre behandler effektivt fet og blandet hud. Syren har en eksfolierende og anti-inflammatorisk effekt.

   VNA - 30 ppm Natriumsalt av melkesyre (natriumlaktat) - fuktighet huden, skaper en beskyttende barriere av det øvre laget av epidermis, lindrer irritasjon av huden.

   I kombinasjon med melkesyre hemmer det utviklingen av patogene mikroorganismer på huden, eliminerer kløe, utslett og betennelse.

   Meizon aha & BHA Daily Clean Toner med papaya enzymer virker som et enzymskall, forsiktig eksfolierer døde hudceller.

   Naturlige ekstrakter (fjell arnica, malurt, karasj, gul gentian) fukter huden, har antiinflammatoriske, antibakterielle og sårhelingseffekter. Stimulere regenerering av hudceller.

   Regelmessig bruk av peeling toner gjør huden godt preparert og vakkert. Huden er fuktig, strålende med skjønnhet og helse.

   For enhver hudtype, spesielt for hud med hyperkeratose. Egnet til daglig bruk.

   Hvordan du bruker: tørk ansiktet med en bomullspute med en liten mengde toner, bortsett fra området rundt øynene og leppene

Flere Artikler Om Typer Acne