Carbuncle er en akutt betennelse i flere tilstøtende hårfollikler med dannelsen av et omfattende fokus på nekrose i huden. Etter utslipp av nekrotiske masser dannes et dyp sår i karbunkulens sted, i noen tilfeller når musklene. I underernærte pasienter, diabetikere og eldre, kan karbunken være ondartet og komplisert ved sepsis eller blødning. Behandlingen viser antibiotikabehandling, aktuelle antiseptika og enkelte typer fysioterapi. Når det dannes et nekrotisk fokus, utføres kirurgisk behandling.

carbuncle

Carbuncle fikk navnet på grunn av den mørke fargen til de nekrotiske massene som dannes under den. Tross alt betyr "karbo" på gresk "kull". Carbuncles forekommer i ulike aldre, men oftest hos unge mennesker. I dette tilfellet er menn syk 1,5 ganger oftere enn kvinner. Om lag 40% av karbuncle tilfeller forekommer i sommersesongen.

Årsaker til karbunkul

I de fleste tilfeller er kausjonsmiddelet til karbuncle stafylokokker, noen ganger blandet stafylokokker og streptokokkinfeksjon. I noen tilfeller kan karbunklet være forårsaket av Escherichia coli, ikke-clostridiale anaerober, Proteus eller enterokokker. Gunstige forhold for infeksjon av hårsekkene er skapt med økt svette, økt sekresjon av talgkjertlene, forurensning av huden med støvpartikler av sand, sement, kalk, kull osv. Patogenet kan trenge gjennom mikrotrauma og slitasje på huden. Reduser kroppens motstand, metabolske sykdommer i diabetes og fedme, uttømming av kroppen og alvorlige sykdommer bidrar til forekomsten av karbunkulen.

Symptomer på karbunkul

Som regel er karbunkler enkelt. De er oftere lokalisert på baksiden av nakken, på ansiktet, mellom skulderbladene, på baken og baksiden, blir huden på lemmer påvirket mye sjeldnere. I begynnelsen av utviklingen består karbunken av flere tette tuberkler-infiltrater, som er separate betente hårfollikler.

Etter hvert som betennelsen øker, smelter disse bakkene sammen og danner en enkelt halvkule infiltrere forhøyet over hudnivået. Det kan nå størrelsen på et barns håndflate. Huden i midten av infiltratet er blått og varmt til berøring. Spenningen i huden i infiltreringsområdet øker gradvis, noe som følge av økt smerte. Dette er stadiet for modning av karbunklet, som tar i gjennomsnitt 8-12 dager. Det blir ofte ledsaget av feber (noen ganger opptil 40 grader), generell svakhet, tap av appetitt, hodepine, kvalme og oppkast.

Modning av karbunklen slutter med dannelsen av flere pustler på overflaten. Åpning, pustler danner hull gjennom hvilke frigjøring av nekrotiske masser og pus. Utløpet er grønt og kan blandes med blod. Gradvis blir flere og flere vev av karbunklet nekrose og dyp sår danner på infiltreringsstedet. I noen tilfeller kan det nå musklene. Stadiet av suppurasjon og nekrose varer 14-20 dager. Utviklingen av karbunklen avsluttes med gradvis helbredelse av den dannede huddefekten. På stedet er det dannet grovt sveiset til det omkringliggende vevet arr.

Komplikasjoner av karbunklet

Komplikasjoner som oppstår fra karbuncle er forbundet med infeksjonens spredning dypt inn i vevet, langs karene og dets gjennomtrengning i blodet. Vanligvis utvikler de seg i sviktete pasienter eller i fravær av tilstrekkelig behandling.

Spredningen av infeksjonen dypt inn i det myke vevet kan føre til dannelse av en myk vevabsesse eller utseendet av phlegmon, infeksjon av bein fører til utvikling av osteomyelitt. Når infeksjonen passerer til venøse kar, utvikler flebitt og tromboflebitt. Mulig blødning fra de berørte karene. Med involvering av lymfatiske kar og noder kan forekomme sero-purulent lymfadenitt, lymphangitt, periadenitt og adeno-phlegmon. I noen tilfeller er det tilsetning av erysipelas.

De farligste carbuncles er plassert på ansiktet. Infeksjon fra dem kan passere til meninges med utvikling av purulent meningitt. Når karbastoffpatogener kommer inn i blodet og sprer seg rundt kroppen, utvikler sepsis, noe som kan være dødelig. Med det raske utseendet på alvorlige komplikasjoner som sepsis, hjernehinnebetennelse eller blødning, snakker de om et ondartet kurs av karbunklet.

Diagnose av karbunkulen

Det spesifikke kliniske bildet og karbunkulens utseende, som regel, gjør ikke dermatologen noen problemer i sin diagnose. Imidlertid er et viktig diagnostisk punkt differensialdiagnosen av et konvensjonelt karbunkul fra et karbunkel for miltbrann, som er preget av utseendet av en svart scab i pustelområdet. Frø avtakbar karbuncle eliminerer tilstedeværelsen av miltbrandbaciller og bestemmer sensitiviteten til den utskårne mikrofloraen (vanligvis stafylokokker) til antibiotika.

Carbuncle behandling

Små karbunkler uten alvorlig rus og nedsatt generell trivsel er gjenstand for ambulant behandling. Hvis behandling påbegynnes i karbonens trinn, blir den utført med konservative metoder og kan resultere i omvendt utvikling med resorbsjon av det inflammatoriske infiltratet. Pasienten er foreskrevet bredspektret antibiotika for oral administrasjon: ampicillin, gentamicin, carbenicillin, etc. Parallelt blir karbonet kuttet av med antibiotika. Analgetika brukes til å lindre smerte. Overflaten på karbunken behandles med 70% etanol, deretter påføres en aseptisk bandasje. Syntomycin eller streptomycinemulsjon kan anvendes.

Overgangen av karbuncle til det nekrotiske stadium er en indikasjon på kirurgisk behandling. Det utføres på bakgrunn av antibiotikabehandling. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Autopsy av karbunkulet innebærer bred disseksjon, fjerning av alle nekrotiske og ikke-levedyktige vev. Etter operasjonen injiseres en tampong med proteolytiske enzymer og en hypertonisk natriumkloridløsning i såret. I den postoperative perioden, for den endelige avvisning av nekrotiske masser og rensingen av det postoperative såret, utføres daglig dressinger med hypertonisk oppløsning og proteolytiske enzymer. I noen tilfeller er det behov for ytterligere iscenesatt nekrotomi. Det store området og dybden av vevskader i karbunklet fører til det faktum at det postoperative såret helbreder med dannelsen av et merkbart og grovt arr.

Fra fysioterapibehandlinger i henhold carbuncle modning og postoperativ bruk lokale MSS og UHF terapi. Om nødvendig utføres ultraviolett blodbestråling (UFOC) og intravenøs laserbestråling av blod (VLOK) for å stimulere kroppens forsvar. Indikasjoner for behandling på sykehuset er: alvorlig forgiftning, stor størrelse på karbunken, lokalisering på ansiktet, tilstedeværelse av ujevn diabetes og andre alvorlige sykdommer i pasienten.

p og r om p

carbuncle

• edelsten, mineral

• Mineral magnesian-alumina granat av blodrød farge

• Mineral, satellitt av diamant

• mineral, en type granateple

• navnet på dette mineralet på gresk betyr "ildlignende"

• Mineral fra granater

• stein, satellitt av diamant

• Granateple, men ikke frukt

• Garnet - følgesvenn diamant

• Hvilken granat er i stand til å kvitte eieren av frykt?

• "Bohemian granateple" med et personlig museum i byen Trebnitz

• stein fra granatepler

• stein, tsjekkisk granat

• Mineral, satellitt av diamant

• Mineralgruppe av granat, diamant satellitt

• Mineraltype relatert til "Garnets (silikater)"

Carbuncle - årsaker, symptomer, foto og behandling av carbuncle

Carbuncle er en akutt inflammatorisk purulent-nekrotisk prosess i huden, som involverer flere hårsekker, talgkjertler og det omkringliggende subkutane vevet, karakterisert ved dannelsen av omfattende sår.

Navnet på sykdommen kommer fra det latinske ordet "Carbunculus", som betyr "ember".

Blant de andre elementene i karbunklet kan identifiseres - ognevik, Ulivik.

Den vanligste årsaken til et karbunkul er infeksjon av hudfolliklene med en stafylokokkinfeksjon (bakterier), som, mot bakgrunnen av svekket immunitet, forårsaker en rekke hudsykdommer - follikulitt, koker, karbunkler og andre.

De viktigste stedene for carbuncle lokalisering er ansiktet, baksiden av nakken, ryggen og baken.

Ifølge statistikk er karbunklet hos menn mye mer vanlig enn hos kvinner. I tillegg skjer omtrent halvparten av alle tilfeller av denne purulent-nekrotiske dannelsen i sommersesongen.

Carbuncle utvikling

Carbuncle stadium 1 (8-12 dag). Det er preget av tre eller flere tette knuter under hudlaget, som i løpet av noen få dager fusjonerer til ett segl (infiltrere), som kan være 4-6 cm i diameter. Denne tetningen er smertefull, i utseende - en halvkulehøyde med en liten blåhet i midten, langs kantene - rødhet.

Carbuncle stadium 2 (13-20 dager). Det preges av dannelsen av flere pustler i det infiltrerte området, overflaten som begynner å åpne, og gjennom dem kommer de purulente og nekrotiske formasjonene av gulgrønn farge ut, ofte med en blanding av en liten mengde blod. Den generelle oppfatning av karbunkelen ligner en sikt av pustler.

Carbuncle stadium 3 (20-32 dag). Det er preget av nekrose av pustler og vev som omgir pustulene, etter avvisning av hvilke et omfattende og dypt, opp til det muskulære vevet, blir såret dannet. Videre er såret fylt med granuleringer, hvoretter dyp og grov arr vanligvis dannes.

Et karakteristisk trekk ved karbunken er den raske utviklingen. Ovennevnte vilkår er tatt i gjennomsnitt, slik at alle tre stadier av "Uglevik" kan flyve dobbelt så fort, for eksempel med samtidig smittsomme sykdommer med ulike uønskede faktorer.

En annen egenskap ved karbunkul er at dets dannelse først begynner i hårfollikel og sebaceous kjertel, dvs. For utseendet av en abscess, er det behov for en lomme der infeksjonen kan slå seg ned for videre reproduksjon.

Carbuncle - ICD

ICD-10: L02;
ICD-9: 680.9.

Carbuncle - årsaker

Hovedgrunnen til blackleg - føring pyogenic bakterier, særlig - Staphylococcus aureus og andre arter, Streptococcus, E. coli, nonclostridial anaerober, Proteus og andre under det øverste laget av huden.

Følgende faktorer kan bidra til infeksjon under huden:

 • Eksogen - brudd på hudens integritet (friksjon av klær, sår, slitasje, kutt, riper, klemmer av akne), økt miljøforurensning, manglende overholdelse av regler for personlig hygiene;
 • Endogene indre infeksjoner, økt sebumsekresjon, økt fet hud.

I tillegg spiller en lokal eller generell svekkelse av kroppen også en viktig rolle i utviklingen av karbunkulen.

Grunnen til å redusere kroppens beskyttende funksjoner kan være:

 • Hypotermi i kroppen;
 • Fysisk utmattelse av kroppen;
 • Konstant stress;
 • Vitamin- og sporelementmangel i kroppen (hypovitaminose, avitaminose);
 • Ulike sykdommer som svekker immunforsvaret - akutt respiratorisk infeksjon, diabetes, HIV-infeksjon, metabolske forstyrrelser, fedme, ondartede sykdommer;
 • Sykdommer i lever, nyrer og fordøyelsesorganer;
 • Alkoholmisbruk, røyking, ukontrollert inntak av visse medisiner.

Symptomer på karbunkul

Lokale symptomer på karbunkul

Subkutan smertefull tetning er på hudoverflaten har en sfærisk høyde, med cyanotic og rødhet rundt midten av det, med noen få pustler som så modning og åpning utskiller puss og nekrotisk formasjon gulaktig grønn farge med blod. Et dyp sår vises på stedet for vevsdød, som deretter fylles med granulasjonsvev og cikatrized.

Vanlige symptomer på karbunkul

 • Høy og høy kroppstemperatur - opp til 40 ° C;
 • Generell ubehag, svakhet, ømhet, kulderystelser;
 • Økning i regionale lymfeknuter
 • hodepine;
 • Økt hjerterytme (takykardi);
 • Tap av appetitt, kvalme, mulig oppkast.

Komplikasjoner av karbunklet

Komplikasjoner av karbunklet kan være:

Typer av karbunkul

Klassifiseringen av karbunken er som følger:

I følge skjemaet:

Enkel karbunkul - er en klassisk representasjon av karbunklet, som er grunnen til stafylokokker og andre pyogene mikrober.

Pestkarbuncle - årsaken til sykdommen er infeksjon med pestbacillus (lat. Yersinia pestis), som fører til pest sykdom.

Den miltbrunkarbuncle (karbuncle anthracicus) - årsaken til sykdommen er miltbrannpatogenet, Bacillus Anthracis (Bacillus anthracis). Miltbrann bakteriemi er karakterisert ved fravær av smerte på stedet av infiltrasjon, alvorlig kløe, hevelse av den røde forseglingen, hvoretter huden er dannet av sort nekrotisk sentrum med de omgivende utslett, så vel som mangelen på henfallsprosessene. Etter å ha åpnet absessen, vises en mørk rød scab på sitt sted.

Emphysematous carbuncle (lat. Gangraena emphysematosa) finnes bare hos dyr, hovedsakelig storfe, bøffel, sau og geiter. En person er ikke utsatt for denne sykdomsformen. Sykdommen som forårsaker sykdommen er - bakterien Clostridium chauvoei. Den er preget av rask utvikling (opptil 72 timer) og nesten alltid død av et dyr. Ledsaget av dyrets avslag på mat, svakhet, karakteristisk hevelse, økt kroppstemperatur, og også først å berøre og smertefull infiltrering, som da blir smertefri og kald.

Ved lokalisering:

 • På ansiktet, spesielt på nasolabialfold og kinn;
 • På nakken (hovedsakelig på baksiden);
 • På baksiden;
 • På baksiden;
 • På lemmer;
 • På baken.

Diagnose av karbunkulen

Diagnose av karbunken inkluderer:

Carbuncle - behandling

Hvordan behandle carbuncle? Behandling av karbuncle avhenger av utviklingsstadiet. Dessuten, jo raskere du starter behandlingen, jo mer sannsynlig blir det lettere.

1. Behandling av karbuncle i første fase (modningstrinn)

Så snart en tett infiltrering vises på huden, inkluderer terapi:

1.1. Bruken av ultrafiolett stråling på stedet for betennelse;

1.2. Chipping rundt omkretsen av infiltratet (komprimering) med antibakterielle stoffer med tilsetning av novokain. Antibakteriell blokkering vil forhindre utbrudd av infeksjon utover ilden i sedimentasjonen og betennelsessystemet "lommen", og Novocain vil lindre smertefulle opplevelser.

1.3. Hjemmesiden til betennelse behandles med antiseptiske løsninger (for eksempel alkohol), hvorpå en dressing basert på syntomycin (Liniment sintomycin), streptomycin eller ichthyol salve påføres det. Syntomycin - ødelegger infeksjonen, lindrer den inflammatoriske prosessen, lindrer smerte og øker utvinningen.

1.4. For å lindre smerte, brukes smertestillende midler - "Paracetamol", "Nurofen", "Diclofenac", "Nimesil", "Ketanov".

1.5. Med redusert immunitet vises det å ta antibiotika inni. Vanligvis foreskriver legen antibakteriell medisin ampicillin ("Ampicillin"), aminoglykosid ("Gentamicin", "Amikatsin") -serien.

Tidsmessige tiltakene nevnt ovenfor bidrar til omvendt utvikling av inflammatorisk prosess, resorpsjon av infiltrering og fravær av synlige spor fra karbunklet.

2. Behandling av karbuncle i nærvær av purulent innhold

2.1. Antibakteriell blokkering med tilsetning av novokain.

2.2. For raskere modning, og også for åpning av karbunkulet å skje uavhengig, påvirkes det av varme.

2.3. I nærvær av reduserte immunitet brukte antibiotika og antimikrobielle midler - Amoxicillin ( "Amoxicillin"), cefalosporiner ( "Cephalexin" "ceftriaxone" "cefepim"), sulfonamider ( "Streptocide", "Sulfazin"), penicillin ( "dicloxacillin") makrolider ( "Azithromycin", "Erythromycin" "Klaritromycin"), tetracykliner ( "Minocycline"), linkosamider ( "clindamycin"), fluorkinoloner ( "Ciprofloxacin") og andre.

Valget av antibiotika er fremstilt hovedsakelig på grunnlag av resistansen av stoffets aktive substans i forhold til karbondiets årsaksmiddel, samt tilstedeværelsen av kontraindikasjoner.

2.4. Daglig påføring av dressinger på grunnlag av ulike salver med antiseptisk, antiinflammatorisk, analgetisk aktivitet - syntomycin, streptomycin, methyluracil, Vishnevsky til inflammet hud behandlet med 70% etylalkohol.

2.5. Ved spontan åpning av karbunkulatet blir sementet betenndrevet med hydrogenperoksid (3% løsning) eller alkoholløsning og dressinger basert på syntomycinsalve, Levomekol.

3. Behandling av et karbunkel i nærvær av nekrotiske formasjoner (kirurgi)

Indikasjoner for kirurgisk behandling (åpning av carbuncle) er:

 • tilstedeværelsen av en nekrotisk lesjon;
 • alvorlig forgiftning av pasienten;
 • carbuncle lokalisering på ansiktet;
 • stor karbonstørrelse.

Prosedyren for kirurgisk behandling og ytterligere prosedyrer:

3.1. Under lokalbedøvelse, gjør den et snitt av karbuncle og fjerning av alt nekrotisk vev og purulent innhold fra den.

3.2. Det åpne hulrommet vaskes med hydrogenperoksid (3% løsning), hvorpå en drenering er installert i den - en tampong mettet med en hypertonisk løsning av natriumklorid og proteolytiske enzymer.

3.3. Daglig, før helbredelse, blir karbunclehulen rengjort to ganger med antiseptiske preparater eller etylalkohol (70%) og forandring av dressinger. "Levomekol", "Vishnevsky salve", syntomycin emulsjon har en god sårhelende egenskap.

3.4. Samtidig med kirurgisk behandling, brukes konservativ terapi, inkludert intern bruk av antibiotika.

4. Andre metoder for behandling av karbunkul

Fysioterapi prosedyrer - brukes på modningstrinnet og etter kirurgisk behandling. Formålet med vevregenerering og rask gjenoppretting av pasienten. Av metodene for fysioterapi kan man skille mellom UVR, UHF-terapi, og for å øke kroppens forsvar brukte UVR blod og VLO blod (intravenøs laserbestråling).

For å unngå allergiske reaksjoner på bruk av antibiotika, brukes antihistaminer: "Dimedrol", "Pipolfen", "Suprastin".

Vitaminterapi - bidrar til å styrke immunforsvaret og hjelpe til i kampen mot sykdommen. Ta spesielt hensyn til ekstra inntak av følgende vitaminer og mineraler - C, A, B1, B2, B12, E, jern, fosfor.

Kosthold - under behandling, gi opp krydret, stekt og fet mat slik at kroppen bruker sin styrke ikke på å behandle mat, men på å bekjempe den inflammatoriske prosessen.

5. Hva kan ikke gjøres med karbunkel?

 • Klem karbunken, spesielt under modningen;
 • Massasje infiltrasjon (komprimering);
 • Drikk alkohol under behandlingen.

Kompliserte karbonmer, samt tilstedeværelsen av tilknyttede alvorlige sykdommer (diabetes og andre) behandles bare på sykehuset.

Behandling av carbuncle hjemme

Behandling av carbuncle folkemidlene er kun anbefalt i nærvær av en mild form for sykdommen.

Johannesurt. For lokal bruk, ta en mush fra Hypericum perforatum og påfør den på skadestedet som en komprimering, fest den med en gazebånd. Til intern bruk, hell 1 ss. skje av tørre råvarer, hell et glass kokende vann, fyll i 30 minutter, belast og drikk i 2 doser, 30 minutter før måltider.

Hvitløk. Lag en hvitløk (hvitløk kan påføres) og fest den til stedet for betennelse som en applikasjon. Topp med en gauze bandasje. Løsningen er også effektiv mot koker.

Calendula. Kombiner i et forhold på 1: 4 blomster av calendula og vaselineolje, bland godt og bruk som en salve. Hvis det er mulig, kan du også klemme juice fra frisk kalendula og påfør en serviett fuktet i juice til betennelsen, fest den med gasbind på toppen.

Søt kløver. For den raskeste modningen av koker og karboneller, bruk oljebaserte kompresser fra kløveren. Det er også nyttig å motta infusjon fra denne planten, for fremstilling av hvilken 1 ss er nødvendig en skje med medisinsk urter av kløver helle et glass kokende vann, dekke og sett til side i 30 minutter for å insistere. Drikk 2 ganger.

Banan. Vask og hugge opp noen store plantainblader til en vassel. Fest brystet til lesionsstedet og fest det med et bandasje. Bytt dressingen hver 2-3 timer til karbunken åpnes.

Kamille og honning. Lag en blanding av 1 ss. skjeer av naturlig honning, 1 ss. skjeer med rugmel og 1 ts dampet kamilleapotek. Knead produktet godt og fest som en applikasjon, fest "kaken" med et bandasje.

Forebygging av karbunkul

Forebygging av karbunken inkluderer:

 • Overholdelse av regler for personlig hygiene, inkl. ikke bruk andres omsorgsprodukter;
 • I tilfelle av hudtrauma, behandle det med antiseptika - etylalkohol, hydrogenperoksid, klorhexidin og andre;
 • Ikke børst huden din med en insektbit eller allergi;
 • Unngå stress;
 • Unngå hypotermi;
 • I mat, gi preferanse til mat som er beriket med vitaminer og mineraler;
 • Ikke la ulike sykdommer, særlig av smittsom natur, gå i drift.

Hvordan behandle karbuncle: tradisjonelle medisinmetoder og folkemidlene

Carbuncle - purulent betennelse i huden. Infeksjonen er smittsom, er oftest overført gjennom hverdagen gjennom personlig hygiene elementer, undertøy, etc. For å behandle carbuncles er forskjellige måter:.. Konservativ (behandling med salver, antiseptiske midler, antibiotika), kirurgi (kirurgisk åpning av carbuncle, og fjerning av puss), også gjelder fysioterapi, tradisjonell medisin.

Innholdet

Carbuncle er en akutt betennelse i huden, sebaceous kjertler, hårsekk og subkutant vev med purulent innhold. Eksternt ser carbunklet ut som flere formasjoner smeltet sammen. Ulike bakterier kan forårsake hudinfeksjon, men oftest er de forårsakende midlene epidermal og Staphylococcus aureus.

Uten rettidig behandling kan hudsykdom utvikle seg til sepsis, lymfadenitt, abscess eller meningitt.

Interessant! I medisin ble karbunken tidligere kalt Ognevik.

Det har vist seg at menn blir sykere med karbunkulose oftere.

Hvordan behandles?

For få år siden ble carbuncles kun behandlet kirurgisk. Ofte og nå blir pasienter med sykdommen sendt til sykehuset. Men når et karbunkul vises i et enkeltprøve, er kirurgisk behandling svært sjelden foreskrevet.

Det er viktig! Når karbunkulet modnes, er det i de fleste tilfeller nødvendig med medisinsk hjelp, siden smerten kan følge pasienten i mer enn to uker, og i fravær av riktig behandling kan betennelsen spre seg til andre deler av kroppen.

Carbuncles kan dukke opp på alle deler av kroppen, i sjeldne tilfeller er senteret for betennelse på ansiktet.

Konservativ behandling

Når et purulent karbuncle dukker opp, kan legen foreskrive et behandlingsprogram for antibiotika (sulfonamider, streptomycin, penicillin, etc.). Pasienter får intramuskulære bredspektret medisiner (Cefazolin, Gentamicin, etc.).

Forbindelsesmaterialet påføres en oppløsning av strålende grønn eller spesiell salve ("Levomekol") for kjemisk rehabilitering av karbunkulen. Ved forandring av dressingen vaskes såret med et antiseptisk middel (klorhexidin, hydrogenperoksid) og det døde vevet fjernes fra det betente området av huden. Hvis pasienten har forgiftning, blir en ekstra isotonisk oppløsning av natriumklorid og 5% glukoseoppløsning administrert intravenøst.

For å gjøre skadet hud helbredet raskere, bruk Actovegin, Solcoseryl sårhelende salver, etc. I kombinasjon med medisiner foreskrives pasienter vitaminer, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler.

Faktum! Tidligere ble karbunken behandlet med salisylsyre. I moderne medisin er dette stoffet ikke brukt.

Ved diagnostisering av en sykdom, bør legen utelukke muligheten for utseendet av parasittisk sycosis, scrofuloderma, miltbrennkarbunkel

Kirurgisk behandling

Åpning av karbunklet kirurgisk i noen tilfeller er bare nødvendig. Under kirurgisk behandling:

 1. Et åpent sår er sanitert.
 2. Utskåret dødt vev.
 3. Behandle fokuset på betennelse med et antiseptisk middel.
 4. Smertestillende.
 5. Åpne karbunken med et tverrsnitt.
 6. Avløp settes inn i sårhulen.
 7. Fjern purulent, nekrotisk masse og kjerneformasjon.
 8. Anti-inflammatoriske salver påføres på dressingmaterialet.

Ifølge medisinsk statistikk er de fleste ofte utsatt for utseende av karbunkler, som må fjernes omgående, personer med sykdommer i det endokrine systemet

fysioterapi

Fysioterapi prosedyrer er foreskrevet i forbindelse med hovedbehandlingen. Denne hjelpemetoden for terapi er meget effektiv - vevsmikrocirkulasjon forbedrer, ødem, betennelse forsvinner, smertestillende syndrom stoppes. For behandling av karbunkulose foreskrevet laserterapi, magnetisk terapi, UHF.

Behandling av carbuncle hjemme

Self-cure carbuncle kan bare være tilfelle hvis den inflammatoriske prosessen ikke har ført til utseende av komplikasjoner. Men selv med en liten hudinfeksjon, anbefaler leger at de søker medisinsk hjelp, da det er en sannsynlighet for at inflammasjon sprer seg til andre deler av kroppen og vevet.

Tips! Det er bedre å behandle carbuncles hjemme med alternative medisinmetoder etter samråd med en spesialist.

Laser terapi er en effektiv metode for å bekjempe karbunn. Prosedyrene utføres i kosmetikkkontorer, klinikker, medisinske sentre.

 1. Hvis karbunkulet forfaller, gjelder komprimerer fra urter og planter til det berørte området. Effektivt bekjemper hvitløkbetennelse, plantainblader. De gjør gruel ut av planter og fikse det til å måle gjennom infeksjon med gasbind. Det er nødvendig å endre komprimeringen flere ganger om dagen.
 2. På et hvilket som helst stadium av utviklingen av karbunken påføres et bandasje av gasbind som er gjennomvåt i saltvann. Ta en spiseskje salt på en liter kokt vann.
 3. Effektivt bekjemper sykdommen, lindrer betennelse og smerte salve fra calendula. Det kan kjøpes på apoteket, og kan gjøres hjemme. Blomstene i planten er blandet med Smaltz (en del av Smaltz tar fire deler av råmaterialet).
 4. Tidligere ble karbunken behandlet med tygget rugbrød med salt. Ifølge populære oppskrifter bidrar bruken av en brødkrumm til den raske åpningen av formasjonen, frigjøringen av pus og sårheling.
 5. Infusjon av kløver for intern bruk. To spiseskjeer av medisinske råvarer helles 0,5 liter kokende vann. Medisin insisterer 30 minutter under et lukket lokk. Ta infusjonen to ganger om dagen for et glass.

Åpen carbuncle selv er strengt forbudt.

Forhindre utseende av karbunkul

Du kan redusere sjansen for infeksjon ved å følge enkle regler:

 • bruk engangs barbermaskiner;
 • ta et bad med såpe, medisinske urter;
 • unngå kontakt med andres vaskeri-, håndkle- og personlig hygieneprodukter;
 • Bruk klær fra naturlige stoffer med fritt kutt osv.

Med riktig behandling av karbunkul er prognosen gunstig. Men med forsinket eller ineffektiv behandling kan en hudinfeksjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Carbuncle - årsaker og behandling

Et karbunkel er en akutt betennelse i flere nærliggende hårfollikler. Navnet kommer fra den latinske karbunculus, som oversatt betyr ember. Det er preget av omfattende hudnekrose. Videre strekker den inflammatoriske prosessen til og med til det subkutane vevet.

Inflammasjon er ledsaget av purulente sekresjoner av en ubehagelig grønn-grå farge. Huden over fokuset på betennelse svulmer og blir blåaktig-lilla. Sykdommen går på bakgrunn av konstant økende smerte i det berørte området. Kvalme, oppkast, samt økt kroppstemperatur (opptil 40 grader) og til og med en overgang til en bevisstløs tilstand kan forekomme.

Det vil si at karbunken er en ganske komplisert betennelse.

Hva er et karbunkel

På grunn av betennelse av det store antall av hårfollikler og talgkjertler, noe som øker den inflammatoriske infiltrat er ikke bare på grunn av perifer bre, men også på grunn av vevskade i dybden (går av de berørte muskler, fascia, knokler).

Abscess i carbuncle er alltid ledsaget av dannelsen av et stort nekrotisk fokus. Etter å ha åpnet karbunken og utslipp av purulent-nekrotisk innhold, blir et dyp sår utsatt, i de fleste tilfeller når musklene.

Progresjonen av den inflammatoriske prosessen i karbuncle er også ledsaget av utseendet av flere blodpropper i karene nær kilden til den smittsomme prosessen. På grunn av dette fører carbunklet til en markert nedsatt blodsirkulasjon i inflammasjonsområdet og blir ofte ledsaget av en massiv nekrotisk skade av myke vev.

Kode carbuncle MKB10 - L02.

Carbuncle - årsaker

Det viktigste årsaksmedlet for karbunkul er stafylokokker aureus. Mindre vanlig kan sykdommen forårsake:

 • blandet bakteriell flora;
 • streptokokker flora;
 • E. coli;
 • ikke-clostridial anaerob flora;
 • Proteus;
 • enterokokker.

Årsak til miltbrann karbunkel er en infeksjon av pasienten miltbrann under slakting infiserte dyr, currying, etter inntak av forurensede kjøttprodukter (vanligvis beef).

Emphysematøs karbunkul forårsaket av Clostridiumchauvoei, forekommer bare i store, mindre ofte hos små drøvtyggere. Personen er immun mot patogenet.

Risikofaktorene for pasientens karbunkul er:

 • endokrine sykdommer (diabetes);
 • vektig;
 • immunodefekt tilstand;
 • alvorlig uttømming av kroppen, avitaminose;
 • ondartede neoplasmer, leukemi;
 • konstant hudkontaminering forårsaket av yrkesfaktorer (kontakt med kullstøv, harpiks, oljer, etc.);
 • manglende overholdelse av hygieniske og hygieniske standarder;
 • alkoholmisbruk, tar narkotika;
 • langsiktig behandling med immunsuppressive midler, glukokortikosteroider eller cytotoksiske stoffer.

Klassifisering av karbunkler

Carbuncles er vanligvis single. Flere carbuncles er ekstremt sjeldne.

Ifølge lokaliseringen avgir carbuncles:

 • ansikter (lepper, munnhjørne, kinn);
 • baksiden av nakken (halskarbid er en av de vanligste former for sykdommen);
 • nedre rygg;
 • interscapular og scapular områder;
 • tilbake;
 • rumpe.

Carbuncles av annen lokalisering er sjeldne.

Patogenese av karbunkulutvikling

Utviklingen av karbuncle er ledsaget av dannelsen av en massiv inflammatorisk infiltrat. De største infiltratene utvikler seg i karbidene i den gluteale regionen, på grunn av involvering av et stort antall subkutan fett i den smittsomme prosessen.

I motsetning til koker, hvor betennelse dekker bare en hårfollikkel, med karbonkler, er et stort antall inflammerte hårfollikler (et koker konglomerat) og talgkjertler inkludert i infiltratet.

Dannelsen av nekrose bidrar til videre sammensmelting av et konglomerat som kokes inn i en enkelt død infiltrasjon. En purulent-nekrotisk inflammatorisk prosess kan spre seg til muskler, fascia, periosteum og bein (med alvorlig).

Bulk purulent infiltrater danner rundt nekrotisk foci. Videre opptrer purulent fusjon av de berørte vev og deres gradvise avvisning.

Utløpet av pus forekommer gjennom flere hull på overflaten av infiltraten. Etter fullstendig utslipp av nekrotiske stenger og purulent innhold eksponeres et dyp sår, som er ytterligere fylt med granulasjonsvev.

Symptomer på karbunkul

Også, som ved koker, oppstår det i begynnelsen av dannelsen av karbunklet tett inflammatorisk nodul, som raskt øker i størrelse. Ved den fjerde sykdomsdagen kan infiltreringsstørrelsen være opptil fem til ti centimeter.

Dannelsen av pustler (abscess) begynner på slutten av den første dagen og følger med utseendet av skarp smerte i infiltreringsområdet. Smerter er bankende, tåre og konstant. Forsterkende smerte oppstår med karbunkul palpasjon.

Huden i infiltrasjonen oppnår en lilla-blåaktig fargetone. Også det er en uttalt hevelse og rim av hyperemi.

Lesjonen blir aspid-svart (på grunn av dyp nekrose). I tillegg til pus fra hullene, kan blodproppene slippes ut.

Etter dette dannes et dyp sår med tøffe kanter og en ujevn bunn. Sårheling kan ta opptil fire uker.

Utviklingen av karbuncle er alltid ledsaget av en kraftig forverring i pasientens helsetilstand. Det er en økning i kroppstemperatur til førti grader, feber, myalgi og artralgi, kvalme, tap av matlyst, takykardi. Også preget av utvikling av lymphangitt og lymfadenitt, utvikler ofte tromboflebitt.

Uten rettidig behandling utvikler sepsis.

Malignt miltbrannkarbid

Anthrax (miltbrann) er en spesielt akutt akutt infeksjonssykdom, som oppstår som en godartet hudlesjon eller i den mest alvorlige, generaliserte form.

Sykdommen som forårsaker sykdommen er miltbakterien (Bacillus anthraxis). Det naturlige reservoaret til det forårsakende middelet er jorda (det kan forårsake at det forårsaker forårsaket det i lang tid).

Kilden til infeksjon for mennesker er kyr, okser, sau, etc. I sjeldne tilfeller kan miltbranninfeksjon være forbundet med harer, rev, etc.

Det er også mulig forurensning ved innånding av infiserte støvpartikler mens du spiser smittet kjøtt. En sjelden infeksjonsmekanisme er overførbar overføring assosiert med stikkene til gadflies eller fly-flyer.

Den miltbrunkarbuncle er oftest funnet hos veterinærer, landbruksarbeidere, mennesker som er involvert i husdyrhold eller dressing huder.

Når et generalisert kurs vises:

 • septikemi,
 • sepsis,
 • smittsomt toksisk sjokk,
 • trombohemoragisk syndrom,
 • flere organsvikt.

Med lokalisert hudform, etter slutten av inkubasjonsperioden (fra to til fjorten dager), vises et rødaktig-blå flekk som ligner en insektbit på stedet for introduksjonen av miltbrandbacillene.

Innen 1-2 timer dannes en rød-kobberpapul som i løpet av en dag blir til et hetteglass fylt med hemorragisk-serøs væske. Pasienter på dette stadiet av sykdommen er bekymret for brenning og kløe.

Senere, etter å ha åpnet boblene, oppstår ulcerative erosive overflater, dekket med svarte skorper. Nye scabs danner seg rundt scabs. Etter dette oppstår dannelsen av det klassiske miltbrannkarbonet.

Et utprøvd gelé-lignende ødem utvikler seg, blancherer huden rundt infiltreringen, reduserer smertefølsomhet på stedet for betennelse, på grunn av skade på nerveenden. En økning i regionale lymfeknuter og utvikling av lymphangitt er også notert.

Etter boblens brudd dannes omfattende nekrotiske områder. Full avvisning av scabs kan ta fra ti til tretti dager.

Helse til pasientene er forstyrret. Det er høy kroppstemperatur, feber, hodepine, svakhet, etc.

Uten rettidig behandling når dødeligheten 20 prosent. Med tidlig initiert antibiotikabehandling er dødeligheten 2-3%.

For behandling av miltbrusk carbuncle brukte legemidler:

 • ampicillin,
 • doksycyklin,
 • rifampicin,
 • ciprofloxacin,
 • gentamicin,
 • amikacin,
 • ofloksacin,
 • pefloxacin,
 • penicillin.

Carbuncle - diagnose

Diagnosen er laget på grunnlag av et spesifikt klinisk bilde av sykdommen (påvisning av et konglomerat av koke, feber, symptomer på forgiftning).

Generelt viste analysen av blod i karbunket en kraftig økning i ESR (erytrocyt sedimenteringshastighet), en økning i leukocytter og et skifte av leukoformuly venstre.

Differensiell diagnose av sykdommen er utført med miltbrannkarboner og vanlig koker.

I tillegg utføres bestemmelse av kausjonsmiddelets følsomhet overfor antibakterielle legemidler.

Carbuncle - behandling

Hvordan behandle et karbuncle avhenger av scenen av den inflammatoriske prosessen, lokaliseringen av den, og om pasienten har tilknyttede patologier (diabetes, immunforsvarets patologi etc.).

På grunn av den høye risikoen for å utvikle livstruende komplikasjoner, anbefales behandlingen å bli utført på et sykehus.

Med karbonhals nakke og ansikt viser strenge sengestil. Foreskrevet også en diett beriket med vitaminer. Drikker alkohol, tung og skadelig mat er utelukket. Med et karbunkul-ansikt er pasienter forbudt å tygge og snakke. All mat skal være flytende, men høyt kaloriinnhold.

Konservativ terapi er utnevnelse av parenterale antibiotika (intravenøs eller intramuskulær administrasjon), avgiftningsbehandling, utnevnelse av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (smertelindring og reduksjon av alvorlighetsgraden av vevsødem). Disaggreganter er også foreskrevet for å forhindre massiv vaskulær trombose i området med den inflammatoriske prosessen.

Inflammatorisk infiltrasjon er hakket av med antibiotika, novocaino-antibakteriell blokkering kan også utføres. Med en rettidig implementering av blokkaden kan det være resorpsjon av det meste av infiltraten.

I tillegg foreskrevet dressings med Vishnevsky salve, syntomycin, dimexid. Huden rundt karbunkelen og infiltreringen selv behandles med salisylsyre, alkohol, grønn maling etc.

I tillegg kan det anbefales av UHF.

På ansiktet brukes en kryssformet snitt svært sjelden. Som regel, med slike lokaliseringer, drenering av eksponerte foci og, ifølge indikasjoner, utføres små kutt for å forhindre spredning av inflammatorisk prosess.

Ytterligere anbefalte dressinger med antibiotika (kloramfenikol) og enzymatiske midler (chymotrypsin).

carbuncle

beskrivelse

Carbuncle er pyoderma i akutt form, som er forårsaket av mikroorganismer av hvitt eller Staphylococcus aureus. Mindre vanlig er et karbuncle forårsaket av streptokokker, Escherichia coli eller enterokokker. Karakteristikkene til karbuncle er en omfattende, purulent nekrotisk betennelse i huden og subkutant fettlag rundt flere follikler av hår- og talgkjertlene.

Karbunkelsykdommen har evnen til raskt å spre seg gjennom hele kroppen og utvikle seg. Eldre person, nedsatt fettmetabolismen, karbohydrat, vitaminmangel, høy sekresjon av talgkjertlene, fedme, nedsatt immunitet på grunn av visse sykdommer (diabetes, tarmdysfunksjon, mage, nyre, lever) kan bidra til forekomst av karbuncle.

Manglende overholdelse av regler og standarder for sanitet og menneskelig hygiene i industrien og hverdagen kan også fungere som en årsaksfaktor for forekomsten av denne patologien. Ubehandlede skader, forurensning av hudområder, på friksjonsplasser for klær, etc., alt dette kan føre til fremvekst, utvikling og spredning av karbunkler.

Oftest er karbunken lokalisert bak halsen, ryggen, i lumbalområdet eller mellom skulderbladene, på baken og sjelden på lemmer.

Et karbunkul ligner en koke, men adskiller seg fra den i en flerkjernebase.

symptomer

Manifestasjoner av karbunkulet vil være som følger: i begynnelsen vises en smertefull, varm infiltrering på huden, og fargen er lilla rød. Det øker raskt i størrelse.

I denne prosessen er en persons generelle fysiske tilstand forstyrret: kroppstemperaturen stiger (kanskje til og med kritiske tall), generell ulempe er følt, hodepine og kuldegysninger starter ikke, tegn på generell forgiftning vises, appetitt reduseres, opp til fullstendig tap, søvnløshet oppstår, Alt kan føre til tap av bevissthet. Alle disse symptomene er spesielt karakteristiske for store karbunkler som forekommer i ansiktet.

I løpet av de første fem dagene, mens karbunkulet dannes, er det hevelse på stedet der forekomsten er, og smerten er skarp, vokser, sprekker. Deretter er det et gjennombrudd på flere steder, såkalte fistler dannes, pus strømmer ut gjennom dem.

Selv i de mildeste tilfellene oppstår sårheling kun i noen uker. I alvorlige tilfeller kan healing forsinkes i to til tre måneder. Det er alltid et arr på siden av hudlesjonen med karbunken.

diagnostikk

Siden karbunken har et ganske karakteristisk klinisk bilde, gir dets diagnose som regel ikke noen problemer.

Men i begynnelsen av utviklingen av karbunkulen er det nødvendig å utføre differensialdiagnostikk for å skille den fra furunkulose eller phlegmon.

Sjelden er det nødvendig med differensiering av karbunklet fra sin miltbrannform.

En bakterioskopisk undersøkelse utføres, hvoretter resultatene sammenlignes med det kliniske bildet, utføres en nøyaktig diagnose.

forebygging

De forebyggende metodene for forekomst av karbuncle inkluderer alle hygiene- og sanitære aktiviteter i hjemmet og på jobben.

Det er viktig å observere hudens hygiene, sengetøy, tid til å behandle og desinfisere hudskader, sår. Det er også viktig å kontakte lege med de første tegnene og symptomene på denne sykdommen i tide.

behandling

I de innledende stadier, kan carbuncles som er lokalisert på kroppen eller lemmer behandles på en poliklinisk basis av liten størrelse. I andre tilfeller foregår behandlingen på et kirurgisk sykehus.

I den første fasen av utviklingen av carbuncle utføres en konservativ behandling: Intramuskulære injeksjoner av antibakterielle legemidler med et bredt spekter av virkninger, syntetiske stoffer med effekten av antibakterielle og sulfa-stoffer av langvarig virkning.

I alle tilfeller foreskrives pasienten hvile. I tilfelle av karbuncle på ansiktet av pasienten er det forbudt å snakke.

I avanserte tilfeller av carbuncles og med ineffektiviteten til konservativ terapi, er kirurgi foreskrevet. Dens essens ligger i å dissekere karbunklet til levedyktige vev og dets etterfølgende rensing fra døde vevseksjoner.

carbuncle

Carbuncle er en betennelse som er forårsaket av pyogene bakterier og stammer fra dannelsen av en pustule (abscess), som kan proliferere i flertallet. Plasseringen av sykdommen er nakke, ansikt, midje, rygg, skinker. Utviklingen av karbunkulen oppstår først med betennelse i hårsekkene, da vises en abscess fringed med en rosa corolla.

Carbuncle kan være ledsaget av nekrose av hudfiber. Pustulære vekst påvirker hårsekken, så vel som talgkjertlene.

Et karbunkul er i stand til å forekomme i både singular og flertall. I begynnelsen blir en liten infiltrering manifestert, noe som til slutt blir en smertefull abscess.

Carbuncle årsaker

Hovedårsaken til forekomsten av karbunkul er på grunn av tilstedeværelsen i kroppen av stafylokokker og streptokokker, så vel som E. coli, proteus, ikke-clostridiale anaerober, enterokokker.

Og dessuten er det en rekke faktorer som provoserer utseendet på et karbunkel:

- manglende overholdelse av regler for personlig hygiene Konstant kontakt av epidermis med petroleumsprodukter (brenselolje, motorolje); for tidlig bytte av sengetøy, høy luftfuktighet og varme;

- Tilstedeværelse av skader på huden, klemmer på akne, riper etter insektbitt;

- Tilstedeværelse på huden av irriterende kalk, kull, sementstøv;

- mangel på gode forhold på jobben eller hjemme, svekket metabolisme (diabetes);

- mangel på balansert kosthold, der det mangler mineraler og vitaminer;

- Generell utmattelse, anemi, tretthet.

Disse, samt mange sammenhengende årsaker, er de avgjørende faktorene i forekomsten av karbuncler. Fra observasjoner blir det lagt merke til at denne sykdommen ofte vises på baksiden av nakken, på grunn av langvarig friksjon av kragen til en genser eller skjorte. Mye mindre ofte påvirker kinnene, leppene, ryggen, baken.

Yngre pasienter er mye mer sannsynlig å lide av karbunkler i ansiktsområdet, men eldre mennesker er bekymret for utseendet på karbuncle på kropp, nakke, lemmer.

Furuncle carbuncle

Ofte er karbunken forvirret med å koke. Karbunken har litt forskjellige symptomer. Et karbunkel forekommer ofte enkeltvis, og et furunkel kommer opp i flertallet.

Furuncle, som er en akutt betennelse i hårsekkene, samt de omkringliggende vevene, utvikler seg som følge av komplikasjon av stafylokokkfollikulitt og fremstår rødt, så vel som en dyp, perceptabelt varm til berørt smertefull knute (abscess). Carbuncle vises også som et resultat av å kombinere flere koker.

Furuncle og carbuncle er favorittstedet for lokalisering, de velger haken, nakken, overleppen, nakkebunnen, baken, samt de akselformede hulene.

Kok og karbunkul er diagnostisert på smertefull knute, epidermal ruptur, og også hårcysten. Om nødvendig, foreta ytterligere studier, inkludert mikroskopi av et smear, farget Gram, samt såing av pus, blod. Pus bestemmer følsomheten for antibiotika og lar deg bestemme Staphylococcus aureus. Det anbefales å undersøke blod før behandling og for slike sykdommer som feber, sepsis. Bestemmelse av patogenes følsomhet overfor medisinske legemidler gjør at du kan endre behandlingsregimet i tide. For en rask kur, er en obduksjon nødvendig, samt antibiotikabehandling.

Furunkulose er av og til komplisert av bakteremi, så vel som såing av ventiler i hjertet, ryggraden, leddene, lange rørformede bein og indre organer.

Behandling av karbonkuler og kokinger inkluderer en obduksjon som sikrer utløp av pus og reseptbelagte antibiotika parenteralt eller oralt.

Forebygging av furuncle og carbuncle inkluderer regelmessig bruk av antiseptisk såpe, som gjør at du kan stoppe bærestatusen til Staphylococcus aureus.

Kok og karbonhinder i ansiktet elimineres med 2% Mupirocin salve.

karbuncle på baksiden foto

Carbuncle symptomer

Sykdommen kan forekomme både uavhengig og i kombinasjon med andre like farlige sykdommer.

Karbunklet og symptomene på sykdommen uttrykkes i feber, økt hjertefrekvens, forverring av generell trivsel. Det er hodepine, oppkast, kvalme, feber, forgiftning, sepsis. Komplikasjoner av karbunken fremstår purulent meningitt, lymfadenitt, lymphangitt, tromboflebitt, sepsis. Phlegmon og erysipelas (erysipelas) er sjeldne komplikasjoner av sykdommen.

Hvis karbunken vises på ansiktet (overleppen, munnens hjørner), er strømmen vanskelig. Pasienter med diabetes og eldre er i fare.

Carbuncle tegn

Sykdommen manifesterer seg i følgende symptomer:

- sykdommen oppstår hovedsakelig i nakken, hvor det er en liten høyde i form av en knute, økende i størrelse og uttalt ømhet;

- Knutepunktet blir betent, det infiltrerte området av huden blir lilla rødt, noen ganger vises en blåaktig tint;

- overflaten selv er preget av purulent foci i en økt mengde, som ligner trafikkork. De er preget av hevelse og rødhet. Pasienten føler en rystende smerte;

- åpning av abscesser utføres sakte, mens den øvre delen av karbunken oppnår en sikt av en sigte;

- mange hull utskiller innholdet i form av pus, forekommer sjeldent døde hudceller av epidermis;

- etter hvert blir lesjonen kraterformet, og overflaten blir sårøs-nekrotisk. Å være et kjennetegn for karbunkelen, er denne nekrose i stand til å spre seg veldig dypt. Fjernelsen av inflammatoriske prosesser er svært langsom, mens pus og døde celler avvises. Kanterne på karbunken er fylt med granuleringer, og i noen tilfeller er det en forsinkelse i avvisningen av det sentrale inflammerte området. Prosessen selv slutter med arrdannelse.

carbuncle til fotfoto

Antraks karbunkul

I tilfelle sykdommen viser seg å være et miltbrunkarbid, vil konservativ behandling være tilstrekkelig, hvis essens ligger i å gjennomføre antiepidemiske prosedyrer, samt å isolere pasienten.

Den miltbrunkarbuncle og dens tegn er uttrykt i utseendet av små rødt noduler. Selve prosessen er i stand til å utvikle seg raskt (om 12-48 timer). I løpet av denne tiden er det lilla-blåaktige bobler som har overskyet innhold. Syke opplever alvorlig kløe.

Åpningen av karbunkulet oppstår veldig raskt, og et skur av mørk rød farge vises på sårstedet. Gradvis herdes det, og etter en dag blir det svart, og får økt hardhet. Så carbuncle sykdom fikk navnet sitt for svarthet og hardhet. Ofte, i nærheten av scab, vises en likhet av corolla, som representerer små bobler fylt med serøs væske. Deretter er det en sterk hevelse, som erstattes av vevnekrose, så vel som lymphangitt og lymfadenitt.

I alvorlige tilfeller oppnår karbunkelsykdommen septiske symptomer. Samtidig endres den generelle tilstanden til pasienten, og selve karbunkelen er smertefri.

miltbrusk karbon på borstelaget

Carbuncle komplikasjoner

Hvis infeksjonen sprer seg dypt inn i vevet, oppstår det komplikasjoner. Ofte forekommer de hos pasienter, svekkede mennesker, i mangel av tilstrekkelig behandling. Infeksjon som har spredt seg til bløtvev kan føre til dannelse av en abscess, så vel som utseendet av phlegmon, utvikler osteomyelitt under infeksjon av beinet.

Når infeksjonen blir flyttet til venøse kar, opptrer tromboflebitt og flebitt. Sjelden forekommer vaskulær blødning.

Den farligste er karbuncyler på ansiktet. Spredning, infeksjonen passerer til meninges, etterfulgt av utvikling av purulent meningitt. Videre overfylt med sepsis, noe som kan føre til døden.

Carbuncle Diagnostics

Medisinsk praksis diagnostiserer korrekt carbuncle. Imidlertid er det tilfeller der de skiller seg fra miltbrand, kalt miltbrannkarbunkul.

Klinikken i begynnelsen er svært lik, og dette fremgår av utviklingen av en nekrotisk peeling. Når du er i tvil, utfører legene bakterioskopisk forskning.

Hvis det er vanskelig å fastslå karbunkulens diagnose, foreskrives ytterligere blodprøver. I blodet, etter test, oppdages leukocytose og økt ESR.

Carbuncle behandling

Karbunkelsykdommen behandles på poliklinisk basis dersom det ikke er uttalt forgiftning av kroppen, og sykdomsstedet er lokalisert på stammen, samt på ekstremiteter. Tidlig behandling umiddelbart etter dannelsen av det inflammatoriske infiltratet gir gode resultater. En pasient er foreskrevet et kurs av antibiotikabehandling for å behandle et karbunkul. En god effekt fra ultrafiolett stråling, samt UHF-terapi, er notert.

Den berørte huden behandles med etylalkohol, pålegge en antiseptisk dressing. Som en antiseptisk bruk Methyluracil salve, Vishnevsky salve, Viniline.

Kirurgisk behandling inkluderer bruk av saks eller en skalpell, som forsiktig åpner det purulente hulrommet. Tilhørende behandling er rettet varme til det berørte området. Varme akselererer modningen av den inflammatoriske prosessen og påvirker spontan åpning.

Carbuncle antibiotika behandling

Mer nylig ble karbunkelsykdommen behandlet kirurgisk. Nå inkluderer terapi antibiotika, samt sulfa narkotika. Til kirurgisk behandling gripes i unntakstilfeller. De stole mer på den kombinerte effekten av Streptomycin, Penicillin, Biomitsin, Terramycin og andre antibiotika. Dosene som brukes er ganske store. Absolutt indikasjon på utnevnelse og bruk av antibiotika er redusert immunitet. Følgende er antibiotika i dosering for voksne og barn.

Dicloxacillin for voksne, 250 - 500 mg tabletter inne, 4 s. per dag i 10 dager.

Cephalexin for voksne 250-500 mg tabletter 4 s. per dag i 10 dager; Cefalexin for barn 40-50 mg / kg / dag hver 6 time i 10 dager.

Amoxicillin 20 mg / kg / dag., Hver 8 timer i 10 dager.

Erytromycin ethylsuccinate for voksne 1-2 g / dag. tabletter i hver 6 time, 10 dager lang; For barn 40 mg / kg / dag. i piller i hver 6 time i 10 dager.

Klaritromycin for voksne i tabletter på 250-500 mg oralt 2 p. per dag i 10 dager.

Azithromycin for voksne i tabletter på 250 mg inni innsiden en gang daglig i løpet av 5-7 dager.

Clindamycin for voksne 150-300 mg oralt i tabletter 4 ganger daglig i 10 dager; for barn 15 mg / kg / dag. hver 6 timer i 10 dager.

Minocycline for voksne 100 mg oralt i tabletter 2 ganger daglig i 10 dager.

Trimethoprim / sulfamethoxazol for voksne inne i 160/800 mg tabletter 2 ganger daglig i 7 dager.

Ciprofloxacin for voksne, 500 mg oralt i tabletter 2 ganger daglig i 7 dager.

Vancomycin for voksne er foreskrevet inn / inn og brukt i alvorlige tilfeller.

Penicillin brukes både intramuskulært og som en obkalyvaniya lesjon. Den daglige dosen er 1.000.000 enheter.

Ikke bare bredspektret antibiotika brukes i behandlingen, men også antibakterielle syntetiske stoffer. Samtidig tar pasienten medisiner av en bedøvelsesvirkning, samt hjertedroger.

Behandlingens varighet er vanskelig å bestemme, siden den finner sted til forsvinden av de generelle manifestasjonene av sykdommen, samt reduksjon av betennelse.

Carbuncle hvordan å behandle ennå?

Streptocid dose 0,5 gr. med et intervall på 4-6 timer.

Norsulfazol er foreskrevet 1 gram opptil fire ganger om dagen. Disse midlene brukes fra 7 til 10 dager.

Behandling av carbuncle hjemme

I den milde formen av sykdommen kan du søke folkemessige rettsmidler hjemme:

- Legg de dampede bladerne fra den overliggende delen av kløveren, bladene av mallow, kamille medisinske, sette i gasbind og søk på karbuncle;

- Knuste blader av plantainet i gasbind påført karbunken og festet med bandasje, med jevne mellomrom å endre bandasjer;

- Vi bruker rugmasse av brød til sårpunktet og fikser det med et bandasje;

- Hakket hvitløk i form av vann er effektiv i behandlingen av karbunkul og koker. Appliques påføres og festes med et mykt bandasje.

- Den søte kløveren er effektiv innvendig og utvendig. Intern mottak består i anvendelse av varm infusjon (en spiseskje med urtekløver per 250 ml kokende vann), slikke i 30 minutter i en lukket beholder. Infusjon forbrukes kaldt. Accelerasjon av modningstanker, så vel som carbuncles, oppretter kompresser infundert med olje av kløverblomster;

- Calendula brukes som en salve (calendula blomster kombineres med smalts 1: 4), eller som juice hentet fra en frisk plante. I saften dyppet serviett, vri ut og påføres de berørte stedene;

- Vanlig cikoria brukes internt i form av tinktur (2 ts. Per 1 ss kokende vann). Drikk 1/3 kopp per dag.

- Gartneri, forkokt i melk, og deretter blandet med lard (1: 1). Denne blandingen i et gasbind serviet er påført på det berørte området;

- St. John's wort brukes topisk som en slurry og inne i tinkturen (1 spiseskje per 200 ml kokende vann).

Det er nødvendig å koordinere dine medisinske handlinger hjemme hos en lege.

Flere Artikler Om Typer Acne