Tørrhet og flak på kvinners albuer, og til og med menn, fra estetikkens synsvinkel, betraktes som et tegn på dårlig omsorg for delikate områder av huden på kroppen.

Faktisk er den viktigste årsaken til ubehagelige fenomener på den bøyelige huden på albuebøyene feilaktig omsorg for dette området eller mangel på omsorg. Men årsakene til tørrhet, rødhet og peeling er ofte mer globale.

Hvorfor skrelle av huden på albuene: røttene til problemet

Det er ingen sebaceous kjertler i dette området av huden, slik at eventuelle funksjonsfeil i kroppen kan forårsake reaksjon på dette stedet.

Elbuer er en slags signalstyrke av problemer i menneskekroppen. Mangel på vitaminer, stress, kroniske sykdommer - alt dette kan forårsake problemer.

Men tørre albuer er bare det første tegnet. Hvis du ikke identifiserer den virkelige årsaken, og ikke løser problemet, kan i fremtiden flere negative reaksjoner følge, for eksempel sprekker, alvorlig kløe, suppuration, gråtende eksem.

Ved de første tegn på tørrhet på albuene må man ikke bare ta seg av dette området på kroppen, men også ta hensyn til helheten til hele organismen. Spesielt er det nødvendig å nærme seg problemet med behørig oppmerksomhet ved å finne flere steder å peeling på kroppen, for eksempel på knærne. Et slikt tilleggstegn kan ikke lenger hint, men være et klart symptom på alvorlige funksjonsfeil i kroppen.

Utilstrekkelig eller feil hudpleie i albueforbindelsene

Siden, som nevnt ovenfor, sebaceous kjertlene er fraværende i albuene, har huden i disse områdene oftest noen negative miljøeffekter.

Det skal bemerkes at hele komplekset av prosedyrer er grunnlaget for riktig albueomsorg:

Det er nødvendig å regelmessig fukte dette området med kroppskrem og oljer, og også å utføre peelingprosedyrer på albuebøyene for å forhindre dannelse av en skorpe.

Det vil ikke være overflødig å noen ganger utføre prosedyrer for ytterligere ernæring av huden på albuene:

 • bad,
 • Lotioner og komprimerer;
 • Gni vegetabilske oljer;
 • Ernæring basert på oljebaserte formuleringer.

Med en liten peeling og grov hud vil det hjelpe vanlig brus. Du må ta fem spiseskjeer av natriumbikarbonat per liter varmt vann for å lage et bad der du skal holde albuene i 10-15 minutter. Soda vil myke huden, eliminere betennelse, lindre rødhet og smerte. Etter prosedyren må du smøre albuene med en feit krem ​​(kan være barnslig).

Arbeid på datamaskinen og lang sitte ved bordet med vekt på albuene

Mennesker hvis yrke er assosiert med å sitte ved bordet, klager ofte på smerte på albuens felles tynne hud. Daglig albue støtte, mens du sitter ved et bord, forårsaker trykk på huden, noe som gjør det grovt, kan skrelle av og til og med sprekke.

Sammenligning av problemet og vanen med å lene seg på albuene, for eksempel, propping opp haken.

Forfattere, lærere, kontor- og administrativ arbeidere må nøye overvåke tilstanden til huden på albuene.

Andre, mer effektive metoder inkluderer:

 • Smøring av tørrskalete områder med salisylsalve. Du bør ikke vente på et øyeblikkelig resultat, men hvis problemet ikke løper, etter en uke, slutter den andre huden på albuene å tørke og skade.
 • Olivenolje har en positiv effekt på lysbuehudsproblemer. Det må gnides hver dag om natten, og alltid etter vannbehandlinger. Under påvirkning av olivenolje, myker huden og fuktighet. Og hvis tørre og sprukne albuer ikke er et signal om andre problemer i kroppen, bør alt normaliseres på kort tid.

Utilstrekkelig inntak av vitaminer i høst-vinterperioden

Tørr og skummel hud på albuene kan signalere mangel på jern, vitamin A, D og E. Hovedtegnet på avitaminosen av disse stoffene vil være "gåsebud" på albuene og knærne. Derfor er det første å gjøre i tilfelle problemer med huden på leddene å utføre vitaminterapi.

Spesielt anbefales det å ta følgende vitaminer:

 • "Aevit" (vitamin A og E);
 • Vitamin D (calciferol);
 • Vitamin og mineralsk kompleks.

Med vedvarende vitaminmangel, spesielt hvis peeling på andre hudområder, legges sprø negler og hår til tørre albuer, anbefales det videre å ta immunmodulerende legemidler eller planteavledede immunstimulanter:

 • Echinacea tinktur;
 • Aloe drikking gel;
 • Wild rose sirup;
 • Tranebær juice;
 • Te fra Hypericum, timian, sitronmelisse.

Husk at for å forbedre tilstanden til huden på en hvilken som helst del av kroppen, er det mulig ved hjelp av ernæring. Dette vil hjelpe grønne grønnsaker og urter, løk. Sitrusfrukter, blant annet, betraktes som gode antioksidanter. Men vegetabilsk olje (spesielt hvis du bytter mellom forskjellige varianter) og kremaktig fyll kroppen med mangel på vitamin D og omega-3 fettsyrer - stoffer som er nøkkelen til hudens skjønnhet.

Allergi symptomer (mat, kontakt), manifestasjoner av atopisk dermatitt

Hvis peeling på albuen har en rød fargetone, kan det indikere en allergisk reaksjon.

Undersøkelse av en spesialist og testing vil bidra til å avgjøre den eksakte årsaken.

Utslett på albuene, så vel som på andre deler av kroppen, tydeligere tyder på en allergi.

Men når dermatitt oppstår på forskjellige steder, er medisinsk hjelp nødvendig for å hindre de alvorlige konsekvensene av allergiske reaksjoner, og også for å forhindre at sykdommen blir kronisk.

I alle andre tilfeller, når allergien var lokalisert bare på albuene, vil antihistaminmedisinering hjelpe (Loratadin, Fenkrol, Cetrin, Zyrtec). Samtidig foreskriver legene ofte sedativer som beroliger nervesystemet. Anbefalt tinktur av morwort, valerian eller komplekse legemidler som Sedavit, Persen.

Ekstern dermatitt behandles med ulike farmasøytiske salver for å lindre kløe og smerte. Av verktøyene ved hånden hjelper revet poteter. Det påføres på de berørte albuene i form av lotioner i 15-20 minutter.

Skal huden på albuene? Sjekk blodsukkeret

Peeling og rødhet i albuen, ledsaget av smerte kan være et symptom på diabetes. Det vil ikke være overflødig å bli undersøkt av en lege for andre endokrine sykdommer i fravær av høyt sukker i analysene.

Det indikerer diabetes mellitus ikke bare når huden på albuene er sår, men også når den er tørr og sprukket på palmer og hæler.

Psoriasis, som årsak til peeling på albuene

"Scaly frata" - dette navnet i folket har en alvorlig hudsykdom - Psoriasis. I motsetning til rødhet og allergi flekker har psoriasis klart definerte røde flekker som ikke bare er flakete, men dekket av sølvfarve.

Psoriasis påvirker ulike deler av huden, men først og fremst foretrekker den å plasseres på albuer og knær.

Lignende steder på føttene, lårene, kalvene, i kjønnsområdet eller på bakre del, vil bidra til å bestemme diagnosen nærmere.

Den populære måten å bli kvitt røde flekker på albuene er en salve med en gren som må gnides inn på de berørte stedene daglig om morgenen og kvelden. Det er kjent at psoriasis behandles symptomatisk, hovedsakelig med salver og kremer. Men inntaket av tinktur eller sirup fra roten til inula vil bidra til å forbedre immuniteten og forbedre hudtilstanden.

Sprukne skrog vil indikere et skjoldbruskkjertelproblem.

I tillegg til flakingene kan det oppstå sprekker på albuene, noe som er vanskelig å gjøre kosmetisk korreksjon. Dette symptomet kan tyde på utvikling av hypothyroidisme. Du må undersøkes av en lege for ikke å starte en sykdom. I tillegg vil hypothyroidisme indikere de tilknyttede symptomene:

 • Overdreven svette;
 • Kronisk tretthetssyndrom (CFS);
 • tretthet,
 • Kalde føtter selv i et varmt rom;
 • Hårtap;
 • Forsvarsminne.

Kun en lege kan engasjere seg i behandling av hypothyroidisme, og foreskrive nødvendig terapi først etter å ha tatt test for hormoner og en generell undersøkelse. Men i tillegg kan pasienten hjelpe seg selv ved å følge en streng diett foreskrevet av en lege. Hvis sykdommen blir behandlet, og følg næringsveiledningene, bør albuene dine hoppe tilbake.

Vi anbefaler å lese:

Årsaken til hudflinging kan hyppig bading i hardt klorert vann.

De som liker å ta et bad hver dag, møter ofte problemet med tørr hud på albuene. Sammen med mikroberene blir huden fjernet fra huden. Når du tar et bad, er albuene de første som lider fordi de mangler talgkirtler.

Hvis det etter badprosedyren er en tinning i albueområdet, betyr dette at vann bare forårsaker irritasjon.

For å bringe albuer i orden, med overdreven tørr hud, er det nok å observere følgende:

 • Ved sengetid, pass på albuer med fuktighetsgivende kremer;
 • Et daglig bad bør byttes ut med en 5-minutters dusj, og det anbefales at ikke mer enn en eller to ganger i uken basker i vann med hele kroppen.

Stress og funksjonsfeil i nervesystemet

Nervøs stamme blir ofte årsaken til svekket immunitet. Den lave immunforsvaret til kroppen forårsaker ulike hudproblemer.

Elbuer er en svak lenke i denne kjeden, så økt nervøsitet og depresjon kan forårsake ulike effekter på albuens ledd, som er utadtil lik allergier eller psoriasis, men har en helt annen natur.

Aggressiv kosmetikk: alkalisk såpe, skrubbe, badesalt - som faktorer for irritasjon og peeling av huden

Noen ganger innser folk ikke engang at årsaken til peeling på albuene, smerte, rødhet skyldes bruk av for aggressiv såpe eller andre pleieprodukter.

For det meste er hudirritasjon forårsaket av inkompatibilitet, men oftere er for sterke alkaliske komponenter irriterende.

For eventuelle problemer med huden på albuen bøyer, og enda mer hvis det er sprekker i hender og føtter, må du først forlate bruken av antibakterielle og bar såper, og påfør flytende såpe basert på krem.

Irritasjon av huden på albuene på grunn av bruk av syntetiske klær

Syntetisk klær kan irritere huden og forårsake kontaktallergier på albuene. Dette gjelder særlig for personer som har yrke knyttet til arbeid ved bordet, samt studenter, skolebarn.

Hvis hudflinging, rødhet eller irritasjon føltes etter å ha sittet ved et bord i klær av syntetiske stoffer, er diagnosen åpenbar.

Alt som må gjøres er å forlate kunstige stoffer til fordel for naturlig. Eventuelle anbefalinger for daglig hudpleie vil også hjelpe.

Værfaktor, tørr hud og temperaturfall: varme, tørr luft, frost

Det er kjent at etter soling tørker huden ut, og ofte etter solbrenthet skiller huden bort, spesielt på knær og albuer. Påvirkningen av frost fører også til flaking, vet om det, de som elsker vintersport.

Hjelp til å takle eksponering mot solen eller kulde på albuene kan skikkelig vare.

Hormonforstyrrelser og aldersrelaterte hudendringer

Den hormonelle ubalansen vil bli indikert av skummel hud på albuene, som til slutt blir svarte. Dette er bevis på at binyrene ikke fungerer bra. For å justere sitt arbeid trenger du hjelp fra en lege og medisinbehandling.

Følgende produkter vil bidra til å bleke albuens hud og gi et estetisk utseende:

 • Sitron juice;
 • Ristet potetgruel;
 • Apple cider eddik fortynnet med vann 1: 1;
 • Stivelse eller natron oppløst i varmt vann (1 ss. L til 1 liter vann).

Anemi som en årsak til peeling på albuens hud

Jernmangel anemi vil indikere ikke bare peeling på huden, men også dens mørkere. I tillegg bør dette symptomet være ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, ansiktspor.

Jerninntak i form av et spesielt stoff, samt et riktig kosthold, vil hjelpe både albuenes utseende og det generelle velvære.

Allergi til soling

Hvis huden på albuene skreller av, rødmer, blir dekket med små sår og klør etter et besøk i solariumet eller etter soling, kan dette indikere en allergi som er forbundet med ultrafiolett stråling.

Tilordne spesielle midler for å redusere manifestasjonene av slike allergier, vil hjelpe legen. Eksterne årsaker kan bare fjernes ved å redusere andelen ultrafiolett stråling mottatt av huden.

Årsaker og behandling av tørr hud på albuer hjemme

Elbow omsorg er vanligvis ikke inkludert i listen over kjente behandlingsprosedyrer. Vanligvis husker de om albuezonene, når huden begynner å tørke her. På samme tid blir dekslene grovere, mørkere, begynner å skrelle, knekke og skade. Dette forårsaker ikke bare mye uleilighet, men kan også være en manifestasjon av en alvorlig sykdom. Derfor må du vite om mulige årsaker og behandling av tørr hud på albuene.

Hvorfor albuene tørker

Strukturen av albuens områder og infraorbitalområdet er svært lik. Det er blottet for både fett og talgkjertler. Det er derfor disse dekslene krever spesiell pleie og ekstra fuktighet. Men hvis huden under øynene regelmessig får omsorg, blir albuene ofte glemt. Hudlaget her er noe tykkere, noe som er forbundet med tilstedeværelsen av en ledd og behovet for at huden hele tiden skal strekke seg. Men dette naturlig tørr og ikke tilstrekkelig ømt del av kroppen viser seg å være helt forsvarsløs foran mange faktorer.

Årsaker til tørre albuer kan ha en annen opprinnelse. De som står overfor et lignende problem, må du være oppmerksom på slike øyeblikk.

 1. Power. En monotont diett, feilformulert dietter, avitaminose og mangel på næringsstoffer som er nødvendige for huden, forårsaker ofte tørrhet i albuene. Først og fremst snakker vi om mangelen på vitaminer E, A og D, samt keratin. Samtidig er det problemer med negler og hår.
 2. Hygieniske manipulasjoner. Hyppig bruk av såpe, misbruk av peeling kan også føre til at albuen bøyer vil skrelle og knekke. Men ikke bare dusj eller varmt bad kan påvirke tilstanden til integumentene negativt. Et besøk til bassenget fører ofte til dette resultatet. Dette skyldes virkningen av vannet selv, så vel som tilstedeværelsen av klor i den, som tørker huden.
 3. Mekaniske effekter. Muligheten for konstant friksjon og trykk på albuene kan ikke utelukkes. Så oppstår problemet med albuer ofte i kontorarbeidere. Klær kan også påvirke albuenes tilstand negativt, spesielt hvis den er laget av grove, kunstige, lufttette materialer.
 4. Tid på året Sesongfaktorer forårsaker ofte også tørrhet i albuene. Problemet kan bli forverret i løpet av den kalde årstiden. Dette tilskrives temperaturfallet og overtrykk av luft i oppvarmede lokaler.
 5. Somatiske sykdommer. Tørr hud kan være et av symptomene på feil i ulike systemer. Ofte ser dette problemet ut i motsetning til hormonell bakgrunn, binyrene, skjoldbruskkjertelen og parathyroidkjertlene, nyrene og fordøyelsesorganene. Overdried-integrasjoner kan indikere forekomst av allergier, psoriasis, dermatitt, hypothyroidisme, eksem, anemi og diabetes.

Årsaker til tørre albuer er noe forskjellig avhengig av kjønn. På menn kan grov hud på albuene derfor oppstå på grunn av utførelsen av fysiske øvelser med vekt på albueforbindelsene.

Også, representanter for sterkere sex bruker mye tid foran TV-apparatet eller på datamaskinen. De sitter ofte med hodene sine oppe på albuene. I tillegg besøker menn ofte dampbadene og badene, der høye temperaturer kan føre til at huden tørker.

En av de vanligste årsakene til at albuene skreller hos kvinner er hormonelle forandringer og anemi. Det bør også tas i betraktning at den høye labiliteten til det kvinnelige nervesystemet fører til utilstrekkelig motstand mot stress. Kroppen reagerer på følelsesmessig stress på forskjellige måter. Det er på grunn av stresset på albuene at tørre holmer, skorper og jevne sprekker kan danne seg. Det er preget av kvinnelig sex og kjærlighet til skumrende varme bad, som tørker ut den allerede tørre huden på albuene.

Ikke bare en voksen, men også et barn, til og med et lite barn, kan lider av albuenes tørrhet. Grunnen til dette ligger vanligvis i integrasens økte sensitivitet til friksjon. I tillegg kan grove albuer komme fra svømming i hardt vann eller som følge av bruk av hygieniske og omsorgsprodukter som ikke passer for barnets følsomme hud. Problemet er som regel lett å løse ved å bytte barnas kosmetikk og behandle albueområdene med oljer og kremer.

Mulige symptomer og diagnose

Hvis symptomer oppdages, er det nødvendig å umiddelbart identifisere årsakene og behandlingen av tørrheten i albuene. Til dette formål må du besøke en terapeut eller dermatolog. Det vil være nødvendig å bestå test, gjennomgå ultralyd, CT eller MR. Det er mulig at i fremtiden må du konsultere en endokrinolog, en gastroenterolog, en ernæringsfysiolog. Å identifisere patologien er lett.

Huden på albuene med:

 • begynner å tørke;
 • coarsens;
 • tykner;
 • blir grovt, kan bli dekket med utslett;
 • klær seg til klærne;
 • skreller av;
 • sprekkdannelse;
 • blir gulaktig, brunaktig, blir rød eller svart;
 • skorper;
 • smerte;
 • åpne sår, betennelse, blødning kan oppstå, med tillegg av en sekundær infeksjon og utseendet av purulent utslipp.

Noen ganger kan bare en fullstendig undersøkelse og differensialdiagnose avgjøre hvorfor albuene gjør vondt, og hvordan man behandler en fremvoksende patologi.

Hvordan håndtere problemet

Hvis du identifiserer en bestemt sykdom, krever målrettet behandling. Dette er en lege. Det bestemmer og justerer listen og medisinbehandling, foreskriver fysioterapi om nødvendig, gir anbefalinger om tilberedning av diett etc.

Det skjer at i løpet av den medisinske undersøkelsen oppdages ingen patologier. I dette tilfellet bør du være oppmerksom på kostholdet ditt, samt å ta opp fjerning av eksterne hudfeil. Det er nødvendig å lage en balansert meny, beriket med vitamin-mineralprodukter, bruk nærende masker, salver, folkemidlene, og tilordne også tid til å skrubbe albueplottene. Du kan prøve å takle problemet selv, og hvis du ikke lykkes, bør du definitivt søke hjelp fra spesialister: en hudlæge, en ernæringsfysiolog, en kosmetolog.

Bruk av salver og kremer

Hvis huden på albuene er utsatt for overdreven tørking, bør det tas særlig hensyn til omsorgen for disse områdene. Før de går ut og etter vask, bør de smøres med babykrem, en nærende eller fuktighetsgivende sammensetning. Hvis det er peeling, dermatitt, betennelse, kan du ty til spesielle apotek verktøy:

 1. Vitaminpreparater (Bepanten, Panthenol, Aevit, Radevit), som nærer integumentet, forbedrer regenerative egenskaper, er i stand til å beholde fuktighet.
 2. Herbal remedies (Foretal, Boro Plus, Gistan, La Cree, Herbal bukett) - de fukter, beroliger huden, har antiallergisk virkning.
 3. Fettsalver (petrolatum, salicylsyre, sink, levomekol, med bjørk tjære), mykner huden, lindrer betennelse, utviser bakteriedrepende egenskaper, helbredende sår, sår, sprekker.

For behandling av albuer kan du bruke forskjellige kosmetiske produkter med en mykende og fuktighetsgivende effekt. Det anbefales å velge en som inneholder glyserin, lecitin og planteekstrakter. Utendørsprodukter skal brukes regelmessig.

Hvis albueområdene er dekket med en tett skare, bør det tidligere kåte laget fjernes med en skrubbe- eller mykningsteknikk.

Peeling hjemme

Hvis huden på albuene har blitt grov og har begynt å skrelle, er det nødvendig med forsiktig forsiktighet ved bruk av eksfolierende midler og teknikker. Alle handlinger bør være ganske delikat. Peeling er nødvendig etter løpet av hovedbehandlingen eller parallelt med den. Du kan ikke ty til det i tilfelle skade eller betennelse i integumentet. Prosedyrene utføres 1-2 ganger i uken, ikke mer. Det er også uakseptabelt å bruke pimpsten.

Kjøpte scrubs kan brukes til å rense huden på albuene. Men det vil bli billigere og mer fordelaktig å bruke naturlige produkter tilberedt hjemme. Mulige alternativer:

 • malt salt er blandet i like store mengder med natron og hjemmelaget rømme;
 • malt kaffe- eller kaffegrunder er kombinert med en liten mengde flytende honning;
 • Tilsett litt linfrøpulver til fortynnet kosmetisk leire;
 • legg til litt vann til jord havremel;
 • Den tørkede skrellen fra sitrus er malt i pulver og kombinert med kefir;
 • frukten av en sitron eller grapefrukt er kuttet i halv, massen er knead inni og albuene dyppes inn i disse halvdelene.

Du kan massere de herdede områdene med en ganske hard vaskeklut eller hårbørste. Etter prosedyrene må huden smøres med vegetabilsk olje eller fettkrem.

Nærende og fuktighetsgivende masker

Huden på hendene, inkludert albuene, trenger regelmessig hydrering og næring. For disse formål kan du bruke alle slags komposisjoner. En av de enkleste måtene å eliminere tørre albuer er å bruke varm vegetabilsk olje. Det kan være noe som brukes i kjøkkenet (solsikke, oliven, mais), og kjøpes for kosmetiske formål (fersken, lin, mandel, hvetekim, etc.). Soppede bomullsputer i den er såret til albuene i 30-40 minutter. Etter det blir de improviserte komprimeringene fjernet, og overskytende olje fjernes med en serviett.

Ulike tilsetningsstoffer kan legges til oljer: sitrusferske, honning, aloe juice, urte-avkok. Følgende sammensetninger vil være effektive:

 1. Rist rå poteter på en fin rist og kombinere med en stor skje med flytende honning. En slik maske, brukt i en halv time, vil ikke bare myke huden, men vil også bidra til å redusere betennelse og helbrede eksisterende sprekker.
 2. Puree friske gulrøtter kombineres med en liten mengde fett syrefløte og legger på huden i 20-30 minutter, og festes på maten.
 3. Rå eggeplomme er blandet med 3 ss knust havremel (havremel) og 1 skje stor tykk honning. Sammensetningen påføres i 20 minutter, deretter vaskes av.
 4. Pureed cottage cheese er knead med rå eggeplomme. Massen påføres albuene i 30 minutter.

Ved ferdigstillelse av prosedyren er albueområdet smurt med krem ​​eller vegetabilsk olje. Masker kan gjøres daglig.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Du kan bruke ulike bad for å lindre betennelse, øke hastigheten til helbredelse og returnere huden av sin tidligere glatthet og mykhet. De er laget av planteavkallinger: kamille, nettle, calendula, mynte, eikbark, suksess, yarrow, elecampane osv. Selv for prosedyren kan du bruke vegetabilsk olje oppvarmet i et vannbad.

Eliminere rødhet og redusere smerte vil hjelpe stivelsesbad. For forberedelsen skal det oppløses en håndfull stivelse i varmt vann. I væsken må du tåle albuene i ca 20 minutter, tørk dem og smør dem med helbredende salve.

Lysere den mørkede huden vil hjelpe komprimerer av fortynnet eplecider eddik, sitron eller appelsinpomace, kålpipe, kefir. Også for disse formål bruk en blanding av peroksid med rømme.

Hvis huden er betent eller sprukket, vil disse produktene ikke fungere for å hvite den. Det vil være mulig å feriested bare ved hjelp av hakkede persille.

Grunnleggende forebyggende tiltak

Selv etter å ha nådd bærekraftige resultater, kan problemet komme tilbake. For å unngå dette er det nok å følge de grunnleggende reglene.

 1. Før de forlater sitt hjem for å håndtere albuer beskyttende krem.
 2. Hver uke å nære huden med masker.
 3. Ikke utelukk fra dietten friske grønnsaker og frukt hele året.
 4. Følg drikkeregimet.
 5. Når du skrubber, ikke glem om albuer.

Så vil huden alltid forbli myk, og problemet med tørre albuer vil forbli i fortiden.

Tørr hud på albuene: Metoder for behandling med legemidler og folkemidlene

Albuen er kanskje den mest umerkelige delen av armen. Ofte blir han oppmerksomheten bare når noen smertefulle symptomer oppstår. Sistnevnte kan imidlertid ikke oppstå på grunn av mangel på omsorg, men på grunn av sykdommen, som vil bli diskutert senere. Du vil også lære å håndtere et symptom.

Symptombeskrivelse

Først er huden på albuene grovere og tykkere enn på resten av armen. Dette skyldes det faktum at på bendens sted - albueforbindelsen, blir den utsatt for konstant strekking, og blir så sterk som mulig - tykk og grov. I tillegg er det ganske mange sebaceous og svettekjertler i dette området, så naturlig smøring er rett og slett ikke nok.

Under den tørre huden på albuene innebærer en slik tilstand som bringer ubehag:

 • merkbar fortykning og grovdannelse;
 • grovhet, bokstavelig talt lettelse;
 • peeling, og skalaene eksfolierer med stor vanskelighet, smertefullt, i noen tilfeller når peeling ser ut blødning;
 • sprekker i huden, noen ganger dypt;
 • kløe - oppstår vanligvis med rikelig peeling;
 • mørkere - for langsom oppdatering av det øvre laget fører til akkumulering av kåt skalaer. Følgelig endres fargene på dette nettstedet - huden blir grå eller brun;
 • rødhet og ømhet er vanligvis tegn på en sekundær infeksjon.

Grovhet, sprekker og kløe på albuene vises uansett hudtype. Videre er det ikke noe som tyder på at eierne av fet hud, dette fenomenet er mindre vanlig.

Årsakene til utseendet på denne irriterende mangelen på svært variert.

 • Ofte er utseendet på tørr hud forbundet med utilstrekkelig omsorg. Det tettere og tykkere øvre laget fornyes for sakte. Dette fører til fortykning av huden, forurensning og utseende av sprekker, siden fuktighetsinnholdet i det kåte laget i prinsippet er svært lite - 7-10%.

For å unngå problemer, er det mer enn nok å regelmessig skrubbe albuene dine - 1-2 ganger i uken, og smør med fuktighetskrem.

 • En annen vanligste årsak er en elementær mangel på vitaminer. Huden er kjent for å være en beskyttende barriere, og mottar næringsstoffer på en gjenværende basis. Hvis det er mangel på vitaminer og mineraler i kostholdet, vil de først og fremst bli brukt på viktige områder - for å sikre at indre organer fungerer. Følgelig, med konstant underernæring blir huden mer tørr, tynn og grov, ikke bare på albuene, men sistnevnte er en slags "første klokke".

Den vanligste årsaken er mangel på vitamin D og A. Derfor på våren er dette symptomet observert i bokstavelig talt hver andre person - mangel på sol påvirker den.

 • Utseendet til grove og sprukne albuer blir lettere av rent mekaniske grunner, for eksempel vanen med å hvile albuer på bordet mens du arbeider.
 • For ofte bad, samt besøk til bassenget med høyt klorert vann, irriterer huden i samme grad og kan også føre til tørking og grovdannelse av huden.

Mulige sykdommer

Og utilstrekkelig omsorg, og syntetisk klær, og til og med feil diett å fikse er ganske enkelt. I dette tilfellet vil hudtilstanden på albuene gjenopprette seg selv. Det samme fenomenet kan imidlertid observeres i en rekke sykdommer.

 • Dermatitt er en inflammatorisk sykdom i huden, som skyldes et bredt spekter av mekaniske og kjemiske faktorer. Kompleksiteten til sykdommen er aktiveringsmekanismen: Dermatitt er sykdommer, som er basert på en umiddelbar eller forsinket allergisk reaksjon.

Manifiserer dermatitt i form av utslett, kløe, hevelse, noen ganger betennelse og feber. Det er akutt og kronisk dermatitt. Sistnevnte manifesterer seg sakte, svakt uttrykt, men konsekvensene er svært vanskelig å behandle.

 • Hyperkeratose - et brudd på mekanismen for peeling av det øvre kåte laget av huden. I dette tilfellet dør skalaene til de er helt tørre, de adskiller seg ikke, men akkumuleres. Som et resultat, blir huden grov, tørr, dekket av smertefulle sprekker på steder med den største strekk av huden - albuer og knær.
 • Psoriasis - røde flekker med spesiell "voks" blomst, bestående av små hvite og grå skalaer. Albuefuglen blir oftest det første fokuset på sykdommen. Sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle, tilbøyelig til å komme tilbake og leverer ikke bare fysisk, men også psykologisk ubehag. Hudpleie påvirket av psoriasis bestemmes av behandlende lege.
 • Eksem - vanligvis forekommer utslett i områder utsatt for provoserende faktor. Men hvis vi snakker om soleksem, blir også albuer påvirket.

Ikke bare hudsykdommer kan føre til herding av huden. Det er ganske mange sykdommer for hvilke endringer i huden er et av symptomene.

 • Anemi - blep og tørrhet i huden er ledsaget av kortpustethet, konstant tretthet, svimmelhet, menstruasjonssykdommer hos kvinner.
 • Hypothyroidism - Ved funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, hypothalamus, hypofyse, taper de glatte muskler i blodkarene deres tone, noe som fører til de mest varierte lidelsene. I tillegg fører det til tørr hud, brittleness og tap av hår og negler.
 • Diabetes - provoserer forstyrrelser i prosessen med metabolisme av fett, karbohydrater, proteiner. Tørr hud og utseende av sprekker - ikke den verste konsekvensen av sykdommen.
 • Autoimmune sykdommer - sklerodermi, for eksempel. Med dette angrepet blir cellene av sin egen organisme utsatt. Hyperkeratose på albuene er et typisk tegn på patologi.

Les også om behandling av tørr seboré i hodebunnen på denne adressen.

Hvis årsaken til forkjøling av huden på albuene er en sykdom, gjøres alle anstrengelser for å behandle sykdommen.

Behandlingsmetoder

Under behandlingen skal forstås som virkningen på den primære sykdommen - eksem, dermatose, anemi og symptomatisk behandling. Og for sistnevnte er det nødvendig med spesielle forberedelser. I tillegg kan medisinske salver og kremer ikke brukes kontinuerlig: så snart symptomet forsvinner, bør søknaden bli forlatt.

Les også om tørr hodebunn her.

medisiner

Preparater av denne typen er konvensjonelt delt inn i to typer: med antibakteriell virkning og sikrer restaurering av huden. I dette tilfellet vil kroppskremer for tørr hud også være effektive.

 • Pitival er et stoff med antifungal og antibakteriell effekt. Deres bruk er tilrådelig i tilfelle når sykdommen er forårsaket av den patogene mikrofloraen.
 • Atoderm - inneholder forskjellige oljer og effektive fuktighetsgivende ingredienser. Atoderm gir rask gjenvinning av vannbalansen.
 • Lipikar - hovedformålet med denne salven er å gjenopprette lipidbalansen. Det gir en beskyttende film på overflaten av huden, som forhindrer ytterligere irritasjon av sprekker og sår, og bidrar til rask regenerering.
 • Radevit krem ​​- normaliserer peeling mekanismen. I tillegg helbreder Radevit mikroskader og sår og hjelper lindre kløe.
 • Bepantin krem ​​- inneholder dexpanthenol, som i kroppen forvandles til vitamin B5. Krem lindrer irritasjon, rødhet, bidrar til å fjerne hevelse.
 • Sink salve er en av de eldste farmasøytiske stoffene mot sopp og hudsykdommer av antibakteriell natur. Kremet er fettete og ganske tungt, det vil ikke hjelpe å gjenopprette vannbalansen, men for å beskytte huden under utvinningen - ja.
 • Salicylic pasta - en annen versjon av salven med en utpreget antiseptisk effekt. Salicylpasta eliminerer ikke tørrhet, men vil bidra til å bli kvitt hyperkeratose, ødelegge årsakene til betennelse og sikre gjenoppretting av normal peeling mekanisme.

Vi anbefaler også å lese om krem ​​Bepanten Derma for meget tørr hud i ansiktet her.

Tiden for bruk av legemidler er etablert av legen. Kurset er som regel 2 uker. Det anbefales å bruke krem ​​to ganger om dagen.

Farmasøytiske preparater vil ikke kunne gi den riktige effekten dersom pasienten fortsatt ikke mottar nok vitaminer.

folk

De aller fleste produkter i denne kategorien er omsorgsfull. Masker og hjemmelagde kremer kan godt gjenopprette stratum corneumens fuktighet, lage en beskyttende film, rengjør huden fra lag.

Med unntak av forbindelsene, inkludert tjære, kan andre folkemidlene brukes som omsorg uten tidsbegrensninger.

 • Masker av olje - eller rettere, bad. Olje - oliven, solsikke, shea, kakao, oppvarmes i vannbad, helles i 2 beholdere med ønsket form og dyppes i "badet" i 15-20 minutter. Du kan gjøre en enkel rubbing av huden med olje.
 • En maske med spiseskje honning, samme mengde mandelolje, 1 ts sitronsaft og 1 eggeplomme legges på et stykke klut for å få en slags komprimering. Hold i minst en halv time.
 • For å bli kvitt peeling så mye som mulig, tar de til en blanding av krem, salt "Ekstra", sitronsaft og hydrogenperoksid i like deler - 1 teskje hver.
 • En rask måte å bringe ømhet til albuer er en fruktmaske. Den er laget av massen av 2-3 aprikoser, som er pre-pureed og oppvarmet. Blandingen holdes i 20-30 minutter.
 • Når betennelse og utslett forårsaket av patogen mikroflora kan tjære såpe hjelpe. Birk tjære - et veldig effektivt middel mot hudproblemer. Såpe du trenger bare å vaske den berørte huden.

Kosmetikk maskinvare

Det er ingen spesiell behandling for albuer. Imidlertid er de fleste metoder for intensiv hudpleie ganske egnet.

 • Parafinbehandling er en av de mest tilgjengelige og ganske effektive metodene. Flytende paraffin blir påført på de grovete områdene i lag og holdt til det størkner. Parafin gjenoppretter ikke bare huden fuktighet, men fjerner også ødem, fremmer rask helbredelse og resorpsjon av ulike subkutane formasjoner.
 • Gass-flytende peeling - det kornede laget av huden fjernes med en stråle av gass under høyt trykk. Dette er den mest milde typen peeling. Siden det ikke er noen slipende partikler eller kjemisk aggressive stoffer, er det mulig å fjerne grovhet selv med sprekker og ømhet.
 • Mikrokurrent terapi er en ganske spesifikk metode hvor skadede områder behandles med strøm. En slik plan stimulerer normaliseringen av metabolisme, forbedrer blodsirkulasjonen, og bidrar derfor til å gjenopprette huden, forbedre turgor, fjerne hevelse.

Vi anbefaler også at du gjør deg kjent med middelene til antikuperoz ved referanse

video

I denne videoen snakker vi om sykdommer som forårsaket tørrhet og nasjonal behandling av problemet.

funn

For å gjenopprette huden på albuene, når det gjelder mangel på omsorg eller mangel på vitaminer, er det ganske enkelt. Men hvis hudens grovhet og tørrhet er forbundet med sykdommer, bør behandlingen ikke bare omhandle symptomene, men også den primære sykdommen.

Les også om kremer for atopisk hud i dette materialet.

Årsaker til tørr hud på albuene og behandlingsmetoder

Som regel pleier kvinner å ta vare på ansikt, kropp, hår, hender, men vær ikke oppmerksom på huden på albuene. Ser i speilet, de er overrasket og lurer på: hvorfor tørker albuene på hendene? Og umiddelbart begynne å søke etter måter å fikse problemet på.

Våre albuer kommer sjelden til syne, oftest under klærne og kvinnene husker dem bare ved oppstart av varme, når den lange ermet ikke lenger er i stand til å skjule sin beklagelige tilstand. De fleste kvinner tror at omsorg for disse delene av kroppen er forgjeves, men det er det ikke.

Huden på albuene, så vel som på knærne, er ganske grov, da den er tvunget til å strekke seg kontinuerlig på grunn av arbeidet i leddene. Ikke mange vet at på disse stedene har epidermis praktisk talt ingen sebaceous kjertler, derfor trenger den vanlig og intensiv omsorg.

Årsaker til patologi

Hvis huden på albuene tørker, må årsakene søges inne i kroppen. Følgende faktorer kan utløse utviklingen av en kosmetisk mangel:

 • Hormonal svikt i den kvinnelige kroppen er ikke uvanlig. Graviditet, amming, månedlige endringer før menstruasjonen begynner, tar p-piller - alle disse faktorene påvirker tilstanden til huden.
 • Forstyrrelser i det endokrine systemet fører ofte til forstyrrelse av metabolske prosesser og utvikling av alvorlige sykdommer, som for eksempel diabetes.
 • Skrupte temperaturendringer spiller også en rolle, fordi kroppen ikke er i stand til å omstrukturere umiddelbart, noe som fører til en feil, som fremkaller tørr hud på albuene.
 • Mangel på B-vitaminer, samt retinol og tokoferol. Disse stoffene er ansvarlige for helsen til huden. Deres mangel manifesteres av tørrhet, peeling av huden, utseende av utslett og irritasjon.
 • Daglig mekanisk innvirkning på problemområdet. Mennesker hvis arbeid er forbundet med den faste sitter ved bordet, kan legge merke til at sprekker vises på albuene. Årsakene og behandlingen i dette tilfellet skal diskuteres med en spesialist.
 • Feil omsorg eller mangel på det. Den epidermis på albuene har stadig behov for ernæring og hydrering.
 • Varme bad. Mange vet om farene ved vann fra springen, som tørker huden på grunn av klorens nærvær. Hvis det er for ofte å ta et bad med tilsetning av aromatiske blandinger, havsalt og såpeboll, forstyrres syrebasebalansen av dermis.

Ofte kan interne sykdommer provosere tørr hud på albuene. Årsaker og behandling i denne varianten må vurderes separat. Følgende patologier utfordrer et problem:

 • Dermatitt begynner ofte med albuer og går til andre deler av kroppen. Hud rødhet, peeling og utslett på de berørte områdene vises. Sykdommen er akutt og kronisk.
 • Eksem i de fleste tilfeller begynner med albueområdet.
 • Psoriasis påvirker også albuene ofte. Sykdommen er lang, treg, med hyppige tilbakefall.
 • Anemi, utløst av en mangel på jern i kroppen, fører til tørrhet og peeling av huden, spesielt på albuene.
 • Hypothyroidism provoserer tørrhet, sprekker og peeling av epidermis.
 • Krenkelser av binyrene påvirker tilstanden til hele organismen, som sikkert påvirker tilstanden til dermis.

Med tanke på de faktorer som fremkaller tørre albuer, må årsakene og behandlingen av patologien avtales med legen. Å ignorere symptomene fører til komplikasjoner.

Behandlingsmetoder

Behandling av tørrhet i epidermis er nødvendig for å begynne med et besøk hos en hudlege, han vil tildele passende tester for å finne ut de virkelige årsakene til problemet. Det kreves en klinisk og biokjemisk analyse av blod, samt en klinisk analyse av urin. Gitt de oppnådde resultatene, vil legen designe et behandlingsregime eller foreskrive ytterligere forskningsmetoder.

Profesjonelle verktøy

På hver kvinnes toalettbord vil det definitivt være en krem ​​for ansikt, hender og føtter. En spesiell krem ​​for albuene eksisterer ikke, men epidermis i dette området ligner den som dekker føttene og hendene, så for ulnar sonen kan du trygt bruke verktøyene beregnet på disse kroppsdelene. På apotekshyllene er det mange verktøy som er designet for å lette damen permanent fra tørrproblemet.

 • Mottak av vitaminkomplekser bidrar til å fylle mangelen på stoffer som er nødvendige for huden. Som en del av legemidlet må det inneholde vitaminer B, tokoferol, retinol. De mest populære og rimelige medisinene betraktes som Aevit, Undevit.
 • Spesielle salver basert på urte ingredienser vil bidra til å lindre kløe og betennelse i problemområder: Boro Plus, Gistan, Faretal og andre.
 • Blant helbredende midler har salicylsyre og sink salve anbefalt seg godt.
 • Profesjonell kosmetikk for hender gir næring og fuktighet i albuens hud. Blant dem er produktene Velvet penner, en linje for omsorg for tørr og sensitiv hud fra firmaet L'Oreal.

Bruk av kosmetiske oljer vil myke epidermis, vil ha en antibakteriell effekt i dermatitt, eksem. Abrikos, fersken, mandel, drue har regenererende egenskaper og i sjeldne tilfeller forårsaker en allergisk reaksjon.

Peeling hjemme

Hvis tørrhet ikke er forbundet med alvorlige indre sykdommer, kan albueområdet bli behandlet ved hjelp av hjemmeskalingsprosedyrer. De vil bidra til å fjerne døde hudceller i epidermis og starte prosessen med vevregenerering.

 1. Bruken av kaffegrunder med tilsetning av en liten mengde honning rydder helt albuene av døde celler, og med regelmessig bruk vil huden bli øm.
 2. En blanding av knust havsalt, honning og rømme hjelper ikke bare å rense epidermis av albuene, men nærer også, fukter det, myker og forhindrer dannelsen av sprekker.
 3. Våre forfedre pleide å myke huden knust i en grøtpære. Det ble påført albuene i 20 minutter, og etter mykning ble huden behandlet med pimpstein og smurt med vegetabilsk olje. I stedet for smør, kan du bruke fettkrem.
 4. Peeling med sitronsyre er svært effektiv. For prosedyren må du ta juice av en halv sitron, suge en bomullspinne og behandle de berørte områdene. Etter 15 minutter skylles og påføres en nærende krem. I stedet for sitron kan du bruke grapefruktjuice.

Varigheten av kurset avhenger av graden av skade på epidermis. Prosedyren er tillatt ikke mer enn 2 ganger i uken. Syre rengjøring - ikke mer enn 1 gang om 7 dager. Det skal huskes at peeling er egnet bare hvis det ikke er sprekker på albuene. Bruke prosedyren, spesielt med sitrus syre, provoserer betennelse og irritasjon på den skadede dermis.

Nærende masker

Smøring av albuer med krem- og renseprosedyrer er ikke alltid nok til å rette opp problemet. I de fleste tilfeller må du bruke hjemmelagde masker, som ikke bare myker huden, men også bidrar til å eliminere vekst og korn.

 1. En populær og effektiv metode er å smøre områdene av skade med aloe juice.
 2. Oljekomprimerer med fersken, mandel, olivenolje vil bidra til å myke dermis. Det er nødvendig å fukte bomullsputer i en av oljene og påfør dem til albuer i 40 minutter. Våt resten med et papirhåndkle.
 3. Kokosolje har en oppvarmende effekt. Det må gnides daglig i de berørte områdene.
 4. To spiseskjeer av kamille og kalendula infusjon må blandes med en liten mengde flytende honning og smeltet vegetabilsk olje. Sammensetningen påføres huden og inkuberes i 30 minutter. Prosedyren utføres daglig i 2 uker.
 5. Eliminere sprekker og bløt epidermis vil hjelpe en blanding av revet rå poteter og honning. Ingrediensene blandes til en jevn konsistens og påføres huden, vaskes av etter 30 minutter. Elbuene må smøres med en nærende krem.
 6. Nyttig vil være en blanding av kokt havregryn, eggeplomme og en liten mengde honning. Verktøyet brukes som i forrige oppskrift.

Bruk hjemmelagde masker med forsiktighet. I mange oppskrifter er det honning, som er et sterkt allergen.

Helbredende bad

I den komplekse behandlingen av tørr hud av albuene er terapeutiske bad nødvendigvis tilstede.

 • For å myke og fukte huden, kan du bruke et bad av oppvarmet olivenolje. Hans albuer senkes i 10 minutter.
 • Stivelse fortynnet i varmt vann med tilsetning av vegetabilsk olje vil også bidra til å eliminere tørrhet. Hold albuene i denne komposisjonen skal være 15 minutter.
 • Vanlig brus brukes ofte til medisinske bad. Per liter vann, ta 1 spiseskje natriumbikarbonat og plasser albuer i oppløsning i 10 minutter.

Påfør disse oppskriftene er bare nødvendig etter tillatelse fra en spesialist.

Tørr hud av albuer ser ujevne ut og ødelegger utseendet til en kvinne. I noen tilfeller kan det tyde på alvorlig forstyrrelse i kroppen. De første tegn på tørrhet som ikke kan behandles med konvensjonelle midler krever en umiddelbar appell til en hudlege.

Huden på albuene flager og sprekker, klør. Årsaker, bilder, hjemmemedisiner, folkemessige oppskrifter, kremer, salver i apoteket

Sprukket og flakete hud på albuene kan av ulike årsaker. Avhengig av etiologien, kan du kvitte seg med problemet med hjemme- eller apotekverktøy.

Huden på albuene flager og sprekker: årsaker

Huden på albuene flager og sprekker på grunn av endringer eller uregelmessigheter i kroppen.

Årsakene er:

 1. Beriberi. Mangel på vitaminer E, A, gruppe B gjør huden tørr, flakket.
 2. Sykdommer i ulike etiologier.
 3. Hormonale lidelser.
 4. Feil hudpleie albuer. Tar varme bad med hyppig bruk av blåsmidler.
 5. En stillesittende jobb eller livsstil der albuene blir stadig gnidd og overflaten er vanskelig.

Årsaker til tørr hud på albuer

De første manifestasjonene av endringer i epidermis ved albuebukken er tørr hud. Årsaken er psykologisk sjokk og langvarig stress.

Tørrhet kan oppstå på grunn av lang bruk av klær laget av syntetiske materialer og friksjon på den delikate huden på albuene. Dette problemet er spesielt uttalt i høst-vinterperioden, når luften blir tørr og det observeres signifikante temperaturfall.

Mangel på drikkevann i kroppen gjør huden vanskeligere, tørrere, noe som senere kan føre til spenning av albuene.

Hvorfor klør huden på albuene?

Når dehydrert blir det øvre laget av epidermis tynnere, mikrokaster oppstår, noe som forårsaker kløe og brenning. Normal utseende hud begynner å klø. Hvis du ikke tar tiltak for å fukte huden inn og ut, begynner den å skrelle og sprekke.

Skallet hud begynner med sykdommer i dermis, som for eksempel:

 • psoriasis;
 • akutt atopisk dermatitt av enhver etiologi;
 • eksem;
 • soppinfeksjoner;
 • diabetes.

Det er viktig! Hvis du mistenker en hudsykdom, bør du kontakte en hudlege fordi selvbehandling kan føre til enda mer negative hudendringer.

Hva forårsaker albuebeskyttelse?

Sprekker i albuene - dette er neste skritt etter utseendet av tørrhet og peeling av huden. I de fleste tilfeller indikerer deres forekomst forekomsten av forsømt hudsykdom eller det totale fraværet av omsorg for dem.

Langvarig anemi, kronisk dermatitt, alvorlig forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen eller binyrene er årsaker til dype, blødende sprekker i albuene.

Gåseskinn i albueområdet

Utseendet på gåsebud på albuer - et tegn på feil omsorg for henne. Overdreven bruk av alkaliske rensemidler, for hyppig skrubbing og utilstrekkelig fuktighet, forårsaker at ulnar sone blir grov.

Dette er en slags beskyttende reaksjon i kroppen. Huden prøver å redusere skaden på den fra utsiden gjennom dannelsen av små tette formasjoner. Problemet løses lett - det er nødvendig å skaffe seg et mer næringsmiddel og redusere eller eliminere den mekaniske effekten på huden.

Hvorfor mørker huden og blir svart på albuene?

Det er flere grunner til mørkningen av huden på albuene:

 1. Mangel på vitamin A, D, E kan forårsake misfarging av huden.
 2. Hypotyreose. Funksjonen i skjoldbruskkjertelen utløser flere kjemiske reaksjoner, hvorav en av manifestasjonene er mørke albuer.
 3. Med hyppig luting presses huden. Midlertidig opphør av normal blodsirkulasjon, trykk på epidermis - dette fører til grovdannelse og mørkdannelse av huden.

Hvordan ta vare på problemalbuer: grunnleggende regler

Huden på albuene flager og sprekker - du kan forhindre dette ved å ta vare på det.

Det er tre hovedfaser av riktig omsorg:

Å rengjøre albuens hud kan være kosmetisk (skrubbe, peeling), hard vaskeklut eller en spesiell børste. Du kan også bruke en halv sitron, som du må tørke albuene fra 3 til 5 ganger. Dette vil forberede huden til neste, mer alvorlige stadium av rensing - eksfoliering.

Prosedyren utføres daglig (hvis huden er grov) i 2 uker eller 1-2 ganger i uken (med sikte på forebygging). Til dette formål brukes spesielle verktøy basert på fruktsyrer. Etter peeling må albuens hud fuktes. Alternativer enn nærer huden, mye.

Etter å ha prøvd noen, kan du finne et passende verktøy for en bestemt hudtype:

 • fett (barn) krem ​​- for eksempel Nivea, eventyrlandet;
 • kosmetiske oljer - havtorn, linfrø, aprikos, fersken, etc.;
 • en blanding av vitamin A og E i et forhold på 1: 2;
 • Folk oppskrifter med honning, oljer, poteter eller stivelse.

Det er viktig! Ved påføring av oljer må de gnides inn i huden med lette bevegelser til de er fullstendig absorbert.

Ernæring for albuehudens helse

For å hjelpe herdet, skummel hud av albuene, kan du berike ditt daglige diett med produkter som er nyttige for å gjenopprette epidermis:

 • frø og nøtter (mandler, valnøtter, furu);
 • meieriprodukter (hytteost, ost);
 • grønnsaker - spinat, gulrøtter, sorrel;
 • kyllingegg;
 • lever fisk, biff.

For å forbedre albuens hud må du gi opp alkohol (spesielt sterke drikker). Det påvirker ikke bare store blodårer, men forverrer også mikrocirkulasjonen i de øvre lagene av dermis.

Behandling av peeling albuer med medisinske preparater

Avhengig av etiologien til peeling av albuene, brukes følgende grupper av legemidler:

 1. Antihistaminer (tavegil, fenkarol, suprastin, zyrtek, etc.) - hvis det er dermatitt, eksem og andre allergiske hud manifestasjoner.
 2. Legemidler som kompenserer for jernmangel i kroppen (sorbifer, ferrum-lek, etc.) - når anemi oppdages.
 3. Vitamin-mineralkomplekser (duovit, komplivit, supradin, etc.) - med langvarig mangel på vitaminer.
 4. Kremer og salver som tar sikte på å eliminere tørrhet, peeling og sprekker av albuens hud (redningsmann, bein, forretal, sink salve, etc.)
 5. Hormonale legemidler - i strid med det endokrine systemet.

Farmasøytiske salver og kremer

Hvis albuehuden påvirkes av psoriasis, anbefales det å legge til ikke-hormonale salver til hovedbehandlingen, siden de kan brukes på ubestemt tid. Et slikt verktøy er Videsteam (Russland) salve basert på vitamin A, som effektivt virker på de berørte områdene, og bidrar til raskere healing. Kostnaden for 100 rubler.

Cream emollent "Emolium" fra den polske produsenten Sanofi-Avent. På grunn av sammensetningen dekker det huden med en tynn film som forhindrer fordampning av fuktighet og hudtørking.

Inneholder macadamia og shea smør, som i tillegg fukter og gjenoppretter epidermale celler. Anbefales for atopisk dermatitt, overdreven tørrhet og peeling av huden. Kostnaden for et rør på 75 ml - 500 rubler.

Salve eller krem ​​Bepanten fra produsenten Bayer AO (Russland) inneholder dexpanthenol, noe som forbedrer regenereringen på mobilnivå. Midler godt absorbert og umiddelbart begynner å virke på skadet hud. Bruk opptil 3 ganger per dag. Kostnaden for et smørrør og krem ​​(30 gr.) Er nesten det samme 450-500 rubler.

Kosmetiske prosedyrer

Huden på albuene flager og sprekker - kosmetiske prosedyrer for å myke og nærme epidermis, forbedre utseendet kan hjelpe.

Eksempler på prosedyrer er:

 1. Wraps. Restaureringsblandingene på basis av oljer, kremer eller fitootvarov påføres på ulnar sonen. Det er dekket med klamfilm og forlatt i 30 minutter eller mer. Noen blandinger for wraps kan overlates over natten, så de gir størst mulig nytte. Prosedyren utføres 2-3 ganger i uken, i forbindelse med rensing.
 2. Komprimerer. Oppvarmede oljeblandinger eller sammensetninger av folkeoppskrifter (med honning, stivelse) påføres de skadede områdene av albuene, innpakket i film og pakket inn i ullstoff i 30-45 minutter. Dermed myker huden mer og øker dens bæreevne. Nyttige sporstoffer i større mengder kommer inn i de dype lagene i epidermisene. Komprimerer gjør 1-2 ganger i uken.
 3. Bleking. Hyppig manifestasjon i tillegg til tørrhet og grovdannelse av albuens hud er deres mørkere. Whitening prosedyrer kan takle problemet. Hjemme kan effekten oppnås ved hjelp av hydrogenperoksid, sitron eller juice, rå poteter, persille eller linolje. I kombinasjon med dem kan du bruke blekekrem som ytterligere nærer huden. Det er nødvendig å gjennomføre blekeprosessen en gang i uken.

Behandling av røde albuer hjemme

Cure røde albuer hjemme kan være med deres vanlige rensing og ernæring.

Rensing er mulig med slike populære oppskrifter:

 1. Salt er blandet med rømme eller kefir og påføres huden i noen minutter. Det masseres deretter i 3-6 minutter og skylles med vann.
 2. En halv sitron er nødvendig for å gni albuene i 2-5 minutter. Etter skyll med vann og fukt.
 3. Kaffeområder legges til dusjgelen eller påføres huden i ren form. Masseres i flere minutter. Skyll grundig med vann.

Kaffeområder effektivt eliminerer problemer når huden på albuene skreller av og sprekker,

 • Pulverisert bokhvete eller risgryn blandes med en liten mengde flytende honning og gni inn i albuens hud. For større effekt, kan du la blandingen i 10 minutter. Vask av med varmt vann.
 • Etter rensing er en forutsetning næringen og hydrering av albuene. For disse formålene kan du bruke komprimerer, kremer, oljer. Sistnevnte må overflate smøre huden og la den stå i 5-10 minutter. Fjern rester nøye med et vev.

  Det er viktig! Etter noen manipulering med den sprukne huden på albuene, er det nødvendig å fukte dem med en krem. Selv om prosedyren var deres fuktighetsgivende og nærende komponenter.

  Oljebad for albuer

  Oljebad bidrar til å myke den herdede huden effektivt, noe som bidrar til bedre penetrasjon av medisinske eller næringsstoffer.

  Castor oljebad

  ingredienser:

  • 160 ml solsikkeolje;
  • 25 ml ricinusolje.

  Varm vegetabilsk olje i en keramisk tallerken, legg til ricinusolje på den. Rør, senk albuene i olje i 15-25 minutter. Etter tid tørk huden tørt og smør med krem.

  Glycerinbad

  Nødvendige komponenter:

  • Olivenolje - 115 ml.;
  • Glycerin - 25 ml.

  Oljen oppvarmes til en temperatur på 45-50 grader. Glyserin er tilsatt det, det blander godt. Hold albuene i badekaret bør være fra 20 minutter eller mer. På slutten av prosedyren vasker ikke albuene, men tømmer med serviett.

  For maksimale resultater bør oljebad gjøres etter peeling 2-3 ganger i uken.

  Nærende maske for albuer

  Huden på albuene flager og sprekker - nærende masker kan forbedre situasjonen. De beriker huden, metter den, bidrar til rask gjenoppretting.

  Honey Mask

  ingredienser:

  Honningblanding med varm mandelolje (middels konsistens, for ikke å spre mye). Smør albuene liberalt, isoler med matfilm og en varm klut. La opp i 25-40 minutter, skyll deretter med varmt vann.

  Stivelsesmaske

  ingredienser:

  • sitronsaft - 3-5 ml;
  • potetstivelse - 6,5 g;
  • Barnekrem - 12 gr.

  Det er nødvendig å blande alle komponentene og søke på problemområdet til masken er helt tørr. Skyll med varmt vann.

  Scrubs og peeling for albuer

  Den kosmetiske industrien tilbyr mange rensende og eksfolierende produkter til huden.

  Albueområde er egnet for følgende skrubber og peeling:

  1. Peeling fra selskapet Aravia Organic - fruktskall basert på fruktsyrer. Renser huden uten å traumatisere den. Forbereder seg på å fukte. Kostnaden for en flaske på 150 ml - 1300 rubler.
  2. Peeling fra Organic Shop-firmaet er en hel serie produkter med forskjellige komponenter. Gir deg mulighet til å velge et eget rensemiddel, basert på lyktige preferanser, uten at det påvirker kvaliteten på produktet. Inneholder ikke parabener og silikoner. Kostnaden for en krukke på 250 ml - 235 rubler.
  3. Den forfriskende sukkerkoffiet, Zeitun - består av naturlige komponenter (rørsukker, druefrøolje, muskatmos etc.), som forsiktig renser huden på døde celler forsiktig. Kostnaden for krukken i 500 ml - 1700 rubler.
  4. Phyto Cosmetics, Body Scrub intensiv pleie drue-sukker kvalitet renser det øverste laget av epidermis, mens det ikke traumatiseres. Tilstedeværelsen av mandelolje og tranebærjuice, samt rørsukker og jordpresset frø har en positiv effekt på huden. Lav pris på 50 rubler. for en krukke på 155 ml er svært lønnsomt. Det er nok i lang tid, hvis den bare brukes til albuene.
  5. Kaffe- og saltkropp "Chocolate Paradise" fra det russiske selskapet Dushka-Otudushka. Sammensetningen er helt naturlig - havsalt, malt kaffe, naturlig silke, kokosnøtt, palme, linfrø, burdock olje, etc. Produktet er godt renset, mens oljene i blandingen nærmer huden, slik at den ikke tørker. En krukke på 200 ml er estimert til 200-300 rubler.

  Vitaminkomplekser for hudutvinning

  Vitamin-mineralsk kompleks Imedin - Perfekt tid (Pfizer, Danmark). Et karakteristisk trekk ved legemidlet er komplekset Biomarine Complex og LycoPhence GS, som virker direkte på hudcellene, forhindrer dehydrering, beriker dem med essensielle elementer. Kostnaden ved å pakke vitaminer (60 stk.) - 3000 rubler.

  Vitamin og mineralsk kompleks AlfaVit Kosmetikk for skjønnhet og helse fra den russiske produsenten Aquion. Inneholder vitaminer, mineraler, flavonoider og koenzym Q10. IUD er utformet slik at alle elementene er inneholdt i 3 tabletter, som må tas i løpet av dagen med et intervall på 4-5 timer. Denne separasjonen bidrar til den beste fordøyeligheten av stoffer. Kostnaden for komplekset er 350 rubler.

  Vitaminkomplekset Komplivit Radiance (Russland) inneholder 11 vitaminer, 8 mineraler, liposyre og grønn teekstrakt. Pakket i 30 stk. beregnet på en månedlig søknad. Som et resultat kompenserer kroppen for mangel på sporstoffer, revitaliserer huden, håret og neglene. Kostnaden for vitaminer - 300 rubler.

  Forebygging av tørre hender og albuer

  For å holde albuene myke, bør du følge flere regler:

  1. Spis riktig og følg drikkeregimet.
  2. Gi preferanse til klær laget av naturlige fibre (eller med høyt innhold av dem).
  3. Hver dag, fuktighet huden av albuene, uavhengig av tilstanden.
  4. Unngå kontakt med aggressive vaskemidler.
  5. Ikke misbruk å ta varme bad (spesielt med skumfyllere).
  6. Bruk regelmessig vitamintilskudd (rasjonelt 2 ganger i året for å drikke dem et kurs).
  7. For vant til å ikke lene seg på albuene dine.
  8. Hvis du mistenker en sykdom i tide for å konsultere en lege.

  Tidlig omsorg for albuens hud utelukker deres peeling og sprekker. Overholdelse av forebyggende tiltak vil bidra til at huden alltid forblir myk og øm, uansett årstid og arbeidsforhold.

  Artikkel design: Olga Pankevich

  Video om sprekker og peeling hud på albuer

  Folk rettsmidler for å eliminere tørr hud på albuer:

  Hvorfor florer huden på albuer og knekker:

  Flere Artikler Om Typer Acne