Huden til nyfødte er veldig delikat, det reagerer ofte på ulike negative faktorer ved utseendet av kviser. Utslippet i hvert tilfelle har sine egne egenskaper og er forskjellig i farge, plassering og skadeområde. Pimples seg selv hos nyfødte er små og store, purulente og vassen. Det er mange årsaker til utslett, noen av dem er ufarlige og krever ikke behandling, for eksempel akne hos nyfødte, mens andre er et signal for øyeblikkelig legehjelp. Derfor bør de første foreldrene nøye studere utslett og de medfølgende symptomene, og deretter prøve å avgjøre hvorfor de oppsto.

Årsaken til akne hos nyfødte er et høyt nivå av østrogen i mors kropp under svangerskapet. Som et resultat øker innholdet av hormonet i barnet, noe som fører til økt produksjon av talg. Pimples har en perlefarge, noen ganger med en gulaktig tinge. I sjeldne tilfeller kan papiller og suppurations forekomme. De er lokalisert oftest på pannen, på nesen og på kinnene, sjeldnere på nakke og ører. Hos gutter kan utslett forekomme på kjønnsorganene og i lyskeområdet.

Som hormon nivåer gradvis reduseres, i de fleste tilfeller forsvinner akne i et nyfødt uten behandling. Noen ganger anbefaler leger å smøre utbruddsstedene med Bepanten eller sink salve. Det bidrar til å tørke kviser. Men oftest er den eneste anbefalingen riktig hudpleie av babyen.

milii

Hvite pimples i et nyfødt kan oppstå på grunn av funksjonelle problemer. Det er et slikt fenomen - milium, som er forårsaket av underutvikling av talgkjertlene. Utslett ligner perler på størrelse med et pinhode, utseendet er det samme som med akne hos nyfødte: i området under øynene, på nesen, kinnene, på pannen.

Denne typen akne krever heller ikke behandling: Når barnet vokser, normaliserer dets hormonivå gradvis. Etter det begynner sebaceous kanaler å fungere normalt, og utslett forsvinner.

Stikkende varme

Dette vanlige fenomenet er et lite utslett av rød eller rosa farge, noen ganger er det bobler med væske inne, som danner en skorpe når den er tørket. Alt dette blir ofte ledsaget av kløe og ubehag.

Årsaken til forekomsten deres er overoppheting. Noen foreldre er bekymret for at barna deres vil fryse og fryse, og infisere babyer i hundre klær, ikke i henhold til været. Kroppen smuler prøver å avkjøle med svettefjerning, men svettekjertlene er fortsatt umodne og kan ikke klare oppgaven, noe som resulterer i utslett.

Stikkvarme oppstår primært i nakken, lysken, armhulen og på paven. Hvis det ikke treffes tiltak for å eliminere det, vil utslett flytte til andre deler av kroppen. De er et gunstig avlsmiljø for ulike mikrober som kan forårsake purulent betennelse i huden. Derfor er den stikkende varmen selv ikke farlig, men den kan ikke kjøres.

Behandlingen av stikkvarme består av etablering av et optimalt temperaturregime. Det er nødvendig å sørge for at babyen ikke er varm, ventiler ofte rommet og ordne luftbad. Om sommeren må du bade barnet ditt i varmt vann oftere. For å eliminere symptomene på sykdommen, trenger du tørkesalver, bading med tilsetning av en svak løsning av kaliumpermanganat. For å forhindre riper på kviser må du kutte barnets negler i tide eller bruke riper.

Hvis symptomer på stikkende varme ikke forsvinner eller purulente kviser ser ut, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist.

Allergiske reaksjoner

Noen ganger kan en allergi forårsake utslett på babyens kropp. Det manifesterer seg som røde flekker med fint utslag, noen ganger er det skumlete skorper. Lokalisert hovedsakelig på hodet, bak ørene, på haken. Hva kan forårsake utseendet av allergisk akne hos en nyfødt? Her er de vanligste:

 • feil føding av en ammende mor, forekomsten av allergener i kostholdet hennes (honning, søtsaker, røde bær osv.);
 • uegnet spedbarnsformel;
 • Reaksjonen av babyen til vaskemidler som brukes til å vaske klærne, samt til andre pleieprodukter;
 • kjæledyrhår;
 • støv i babyens rom.

Den første form for allergi kalles diatese. Dette er ikke en sykdom, men en reaksjon av immunsystemet til stimuli. På dette stadiet er det svært viktig å identifisere faktoren som forårsaker utslett. Å gjøre det selv er problematisk, det er bedre å ty til hjelp av en allergiker. Etter det er det nødvendig å beskytte barnet fra den identifiserte stimulansen.

En erfaren lege vil anbefale å kurere allergiske kviser hos nyfødte, om nødvendig, foreskrive antihistaminer. Av folkemetoder er bade i decoctions av urter mest populære: serien, kamille, oregano, eikebark. Det er svært viktig å velge naturlige produkter for barnepass, for å balansere morens diett, oftere å gjøre våt rengjøring i leiligheten, for å velge en allergivenlig blanding med kunstig fôring.

Bleie dermatitt

Noen ganger på lårene, baken og i lysken på babyen, er det rødmen av huden, ledsaget av utseendet av bobler og peeling. Denne bleie dermatitt er en inflammatorisk reaksjon av øm hud til ulike irritanter:

 • mekanisk (friksjon forårsaket av bleier eller bleie);
 • kjemisk (urin, fordøyelsesenzymer, salter);
 • fysisk (overoppheting og fuktighet);
 • mikrobiell.

Blære dermatitt kan godt forekomme i både en måned og en-åringer. Årsaken til denne sykdommen er uriktig omsorg for barnet - unormal forandring av bleier og bleier, samt forhøyet ammoniakk i urinen og fordøyelsesenzymer i avføringen. Økt følsomhet for bleie dermatitt, for eksempel nedsatt barrierefunksjoner i huden.

Det primære tiltaket for bleie dermatitt er å holde babyens hud tørr og ren. Det anbefales å bruke engangsbleier med et indre, absorberende lag som vil unngå hudkontakt med fuktighet. Vel takle rødhet av hudsalven Bepanten og Desitin, samt krem ​​Drapolen. Det anbefales å bruke spesielle barns kosmetikk til hudpleie.

infeksjon

Unge barn lider ofte av smittsomme sykdommer. Mange av dem kan forårsake hudutslett:

 • Rubella. Først er det en økning i temperatur og en økning i lymfeknuter i nakkeområdet, og i 3-4 dager opptrer et rødt, tynt utslett på lemmer, ansikt og kropp.
 • Meslinger. Det er preget av et rødt utslett i form av papiller, som oppstår 3-5 dager etter at temperaturen stiger. De vises i øvre torso og beveger seg gradvis til underbenet.
 • Roseola. Først er det en høy temperatur, som varer i tre dager og mister ingenting. Etter det er barnet tykt dekket med et rødt utslett.
 • Kopper. Røde flekker vises over hele kroppen, blir til bobler med væske. Etter en stund bryter de og danner en skorpe. Sted for lokalisering - hele overflaten av kroppen.
 • Skarlet feber. Et lyst stiplet utslett tetter tykt på brystet, ryggen og nakken, og går videre til andre deler av kroppen uten å påvirke bare nasolabialområdet.
 • Enterovirusinfeksjon er preget av utslett på hender og føtter.

Disse sykdommene er vanligvis ikke farlige, men krever det obligatoriske tilsynet med en spesialist. Han vil fortelle deg hvordan du skal behandle disse sykdommene og hvordan du skal ta vare på huden din.

Andre årsaker til utslett

Barn har ofte dysbakterier. Denne ubehagelige sykdommen er forårsaket av et brudd på tarmmikrofloraen. Et av symptomene er mindre utslett over babyens kropp. I dette tilfellet bør normalfunksjonen i mage-tarmkanalen gjenopprettes, og akne vil passere.

Utslett kan også virke som en reaksjon av kroppen til kulde og varme, til medisinering, samt akklimatisering til nye forhold.

Prioritet for utslett

I hvilke tilfeller er det nødvendig å ringe en lege? Signal er følgende symptomer:

 • temperaturøkning;
 • utseendet av pustler;
 • langvarig persistens av symptomer.

Hvis slike fenomen er fraværende, kan du uten lege. I tilfeller der kviser er hvitt og lokalisert på hodet, er behandling vanligvis ikke nødvendig i det hele tatt.
Generelle anbefalinger for hudpleie for utslett:

 • å justere de normale temperatur- og fuktighetsforholdene;
 • å lufte rommet og regelmessig utføre våtrengjøring;
 • utelukke fra kostholdet til ammende mødre skadelige og allergifremkallende matvarer;
 • bade babyen to ganger om dagen med kokt vann, legge til avkok av urter;
 • sørg for at huden er tørr og ren;
 • ordne luftbad - la babyen ligge naken.

De samme tiltakene er egnet for forebygging.

Hudutslett hos babyer virker av mange forskjellige grunner og gir dem ofte en stor uleilighet. Derfor er det svært viktig å etablere riktig omsorg for delikat hud, og når utslett ser ut, må du gjøre noe så raskt som mulig.

Flere Artikler Om Typer Acne