Uansett hvor rart det kan høres, men akne hos nyfødte er ikke uvanlig og ikke katastrofalt. De forekommer av flere grunner, noen av dem utgjør ikke en trussel mot babyens helse, andre kan tyde på sykdommer.

Hvordan bestemme når du skal bekymre deg, hvile når du skal roe deg og bare vente?

Hva er pimples hos nyfødte?

Akne hos spedbarn er av flere typer, som det vil bli diskutert nedenfor.

Små hvite ål (milium) vises på ansiktet av babyen, spesielt på nesen, i de første ukene i livet på grunn av blokkering av porene. Disse kviser forårsaker ikke ubehag og overføres selv etter noen uker, når sebaceous kjertlene er fullt dannet i barnet.

Gulaktig hvite kviser omgitt av en rød ring kalles giftig erytem. Ofte ser de ut på kroppen, nemlig på babyens mage i den første uka i livet. De forsvinner også etter omtrent to uker. Årsaken til utseendet av et slikt utslett hos et nyfødt er utsöndringen av et stort antall biologisk aktive stoffer som frigjøres under ødeleggelsen av celler som er involvert i allergiske reaksjoner.

Det vil si at det er en fysiologisk utslett, som skyldes tilpasningen av babyens kropp til de nye forholdene for eksistensen. Giftig erytem er et ganske vanlig utslett som vises på kroppen i ca 20-50% av nyfødte i 2-4 dager i livet.

Den rødaktige utslett som fremstår hovedsakelig på for våte områder av kroppen: i nakkenes klaver heter lysken, bak ørene, stikkende varme. Irritert rød hud føles grov til berøring. Noen ganger kan pustler danne seg.

Hvis rennende fitte løper, kan pimples flytte til ansiktet. Et utslett oppstår på grunn av at barnet svetter tungt, for eksempel i varmt vær eller om det er for varmt. For å forhindre forekomst av stikkvarme, bør nyfødte klær i løs, lett klær laget av naturlige materialer.

Hvis stikkende varme allerede har dukket opp, kan du hjelpe barnet ditt til å håndtere det ved å vaske huden med kaldt vann eller en løsning av brus (ta en teskje med natron med et glass vann). Det er nødvendig å forsiktig bruke en bomullsull fuktet i en løsning eller vann på kviser, skyll forsiktig og tørk, ikke gni babyens hud, fordi hun er veldig forsiktig Det anbefales også å bære bleier sjeldnere.

På omtrent 3 uker kan en rød oljeaktig utslett som en tenårers ansikt komme opp på barnets ansikt, og huden blir grov på kinnene. Slike ål ser ut på grunn av dannelsen av hormonell bakgrunn og forsvinner på egenhånd om en og en halv måned.

Hormonale kviser hos nyfødte opptrer vanligvis i ansiktet, og deretter på bak og nakke, noen ganger kan kviser med pustler hoppe, dette er normalt. Det viktigste er ikke å berøre dem og ikke gni, for ikke å bære infeksjonen.

Noen ganger, på grunn av det høye innholdet av hormoner i en nyfødt kropp, produseres talg i store mengder. Det tetter opp i sebaceous kjertlene, noe som fører til betennelse og dannelse av små knuter. Slike kviser er foreldre til babyalle, og spesialister er seborisk dermatitt. I utgangspunktet vises et utslett og skorpe på pannen i nærheten av håret, sjeldnere - på nakken, ørene, ryggen, brystet, kinnene.

Det er også allergisk akne. Årsaken til utseendet er allergener i morsmelk eller formel. Derfor må moren nøye overvåke hva hun spiser. Kunstig fôring bør nøye velge blandingen.

I tillegg kan utseendet på allergiske røde kviser på kroppen av et nyfødt skyldes en reaksjon på ytre stimuli, som vaskemiddel, blomstrende planter, etc.

Pimples kan også være forårsaket av ulike sykdommer, som dysbacteriosis, vannkopper og meslinger. Vanligvis er de i slike tilfeller ledsaget av andre symptomer. Med dysbacteriosis har den nyfødte magesmerter på grunn av kolikk, han er engstelig, stolen er forstyrret. I alle fall, hvis årsakene til utslett ikke er klare, bør du konsultere lege.

Forebygging og behandling av akne hos en baby

Hvite flekker i et nyfødt er som regel fysiologiske og trenger ikke behandling. De passerer seg, i noen tilfeller kan legen foreskrive en salve. Allergiske utslett forsvinner også alene når allergenet er fjernet. Hvis du har akne på babyens kropp, bør du revurdere kostholdet hans.

Når ammende bør velge produkter svært nøye, bør det utelukkes:

 • søtsaker;
 • Røkt og krydret mat;
 • Røde matvarer, som jordbær, rødbeter, tomater.

Ved kunstig fôring bør du nøye overvåke reaksjonen til det nyfødte etter å ha spist, hvis det forekommer utslett i løpet av dagen, anbefales det å bytte blandingen.

Det er også nødvendig å nøye studere vaskemidler som kommer i kontakt med barnets hud når du bader. De må være hypoallergene, egnet for sensitiv hud. Hvis utslett vises på kinnene, haken eller pannen, tørk disse problemområdene forsiktig med litt vann eller en svak løsning av kaliumpermanganat.

Det anbefales å vaske barnet minst to ganger om dagen. Hvis du gni hardt, kan du skade akne på kinnene til en nyfødt, de vil få smuss og bakterier, de vil inflame og kan spre seg lenger.

Hvis utslett har spredt seg over hele kroppen, må babyen bli badet i en svak løsning av mangan eller tilsatt kamilleavkok eller vende seg til vannet. De tørker kviser godt. Barnet bør ta mer luftbad. Hvis utslett er lokalisert i lyskeområdet, anbefales det å slutte å bruke bleen eller i det minste bruke den så lite som mulig.

Det er veldig viktig å ikke klemme pimples på ansiktet til en nyfødt. Du kan ikke behandle utslett pulver, alkoholløsninger, antibiotika, hormonelle salver, antihistaminer, melkesyrebakterier. Hvis kviser på kinnene ikke går for lenge, til og med til tross for alle de tiltakene som er tatt, bør du i tillegg til å spre seg, kontakte en hudlege.

For eventuelle bekymringer og tvil, er det best å ikke medisinere, men å konsultere legen din.

Hva om babyen har små røde kviser på ansiktet hennes

Hvis et utslett oppdages hos et spedbarn, kan dette faktum ikke ignoreres. Lett å finne ut av utslettet og lindre krummene i dette ubehag.

Årsaker til kviser hos babyer

Årsaken til utslett kan ikke bare ytre stimuli, men også modning og utvikling av barnet. Hvis babyen er omtrent to til tre uker gammel, og kviser ser ut i kinn og nakke, indikerer dette begynnelsen av dannelsen av hormonell bakgrunn. Utslaget går som regel uavhengig til tre måneders liv. Den særegne ligger i det faktum at kviser har en permanent rød farge, noen ganger med en hvitaktig midt.

Vær oppmerksom på ernæring av ammende mødre. Hvis du etter å ha spist på bestemte matvarer, blir rødmen av kinnene merkbart lysere, dette indikerer forekomsten av en allergi. Unntatt fra kostholdet er det feilproduktet, som regel et ungt barn reagerer med utslett til slike irriterende stoffer: sitrusfrukter, søtsaker og noen ganger kumelk.

Unngå utseendet av akne ved å følge en diett for en ammende mor. Flere ganger om dagen, ordne et nyfødt luftbad. Vask baby klær separat fra voksne ved hjelp av spesielle vaskemidler.

Hvis utseendet på akne er ledsaget av kolikk, angst eller et brudd på avføringen, kan dette være et signal til intestinal dysbiose. Ta en avansert test på avføring. Diskuter resultatet med en barnelege. Hvis avvik oppdages, foreskrives barnet de nødvendige legemidlene for å gjenopprette mikrofloraen.

Noen ganger kan akne i ansiktet snakke om begynnelsen av utviklingen av en sykdom. Ikke gjør diagnosen selv. Kontakt din lokale barnelege for råd.

Klimaendringer kan også utløse akne. Barnet trenger ikke behandling fordi utslett forsvinner etter flere dager med tilpasning og krever ikke særlig oppmerksomhet.

For varm eller for varm dressing av nyfødte er også en årsak til utslett - stikkvarme utvikler seg. Vanligvis begynner kviser på nakken av spedbarnet, og deretter stiger til ansiktet. For å fastslå at barnet er for varmt, kan det skyldes at ansiktet blir rødt. Ikke overopphet barnet. Bruk en baby, bruk en enkel skjema: "klær for deg selv + 1." Dette betyr at et barn trenger en ting enn en voksen. For eksempel har du på deg en T-skjorte, i en baby - en T-skjorte og en jakke.

Tiltak for behandling av utslett

Finn ut årsaken til utslett, start riktig omsorg for dem. To ganger om dagen, tørk ansiktet til det nyfødte med en bomullspinne dyppet i varmt kokt vann. Når du bader barnet ditt i badekaret, legg til noe kaliumpermanganat til vannet. Vann skal være blekrosa. Dette vil bidra til å tørke de dannede pustlene. Du kan bruke kamille og en serie. Ikke presse akne på noen måte, dette kan bidra til infeksjon i åpne sår. Også for behandling av rødhet, bruk ikke fettoljer, antihistaminer, hormonelle salver, pulver.

Hvor kommer pimples fra på ansiktet til en nyfødt baby, og hva de skal gjøre med dem

I de første dagene av et barns liv kan en nyfødt hud plutselig bli dekket av små kviser. Disse kviser kan ha et annet utseende - de kan være røde, hvite, kan dekke enkelte områder av huden, kan vises på ansiktet, eller de kan vises på hele kroppen. For ikke å bryte med hvorfor pimples dukket opp på et nyfødt, må du vite om de hyppigste årsakene til forekomsten deres, og deretter, avhengig av årsaken, velg behandling. Generelt er det akne som krever behandling, og det er de som passerer seg selv.

Årsaker til akne

Hvite pimples

 • Akne nyfødte

En overflod av morshormoner i et barns kropp.

Etter fødselen av barnets kropp er mettet med moderhormoner som påvirker huden, på grunn av dette, kan barn forekomme utslett (hormonell akne). Dette fenomenet har et vitenskapelig navn - akne av nyfødte. Ofte berørt område av ansiktet, i det minste - andre deler av kroppen. Akne krever ikke behandling, det eneste som er nødvendig er å holde huden tørr og ren. Akne er ikke smittsom og er ikke et tegn på dårlig hygiene. Det viktigste symptomet på akne er lokalisering i ansikt, nakke og hodebunn.

Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene.

Umiddelbart etter fødselen blir kjertelens arbeid aktivert, dermed kviser på barnets ansikt. Disse kviser har utseendet på hudormer som dekker store områder av huden. Vanligvis ser utslag ut en uke etter fødselen og varer omtrent en måned. Du bør ikke bekymre deg hvis kviser i ansiktet ikke forårsaker ulempe for det nyfødte barnet - de klør ikke, feier ikke og blir betent.

Som pimples ser ut som de ser ut som pus akkumuleringer under huden av hvitgul farge (basen er rød spiss er hvit).

Video for visning:

 • milii

Små hvite pimples på ansiktet til en nyfødt (hvite prikker på størrelse med et pinhode) er miles, opphopning av sekresjoner i talgkjertlene (blokkering av sebaceous kanaler). Pass deg selv, de kan ikke klemme. Rengjør med bomullspinner, håndter alkoholløsninger, fordi du kan infisere infeksjonen og dermed forårsake en inflammatorisk prosess.

Røde kviser

 • allergi

En vanlig årsak til utseendet av rød akne er en allergisk reaksjon på produktet spist av moren (babyen mottar ikke bare næringsstoffer gjennom morsmelk, men også allergener. Vi leser om ernæringen til sykepleien), eller blandingen som er matet til nyfødte. For å forhindre allergi bør sykepleier holde en dagbok der hun vil registrere alt hun spiser, og tiden da hun spiste dette eller det aktuelle produktet. Vanligvis 18 timer etter at allergenet er tatt, kan det forekomme kviser på kinnene til det nyfødte (og noen ganger på hele kroppen). I dette tilfellet fjernes produktet, og hvis årsaken til allergien var en blanding, bør den erstattes med en annen.

Allergi kan forårsake og vaskepulver, som brukes til vasking av babyklær. Husk at barnets hud er veldig delikat, så barneklær skal kun vaskes med pulver eller gel, som er merket "hypoallergen". Allergier kan også skyldes dyrehår, blomstrende planter og andre eksterne stimuli.

Allergi manifesteres i form av røde flekker med et lite utslett, skorpen som avtar.

Når røde flekker (akne) vises på ansiktet til en nyfødt, er det nødvendig å konsultere en lege. Allergier krever behandling.

Video for visning:

 • Stikkende varme

For varmt klær, høy temperatur på luften i barnets rom, overdreven "innpakning" - alt dette fører til at barnet begynner å svette. Huden er konstant i en fuktighetstilstand, dekket av akne. Først vises akne i nakken, så kan det også gå i ansiktet. For å unngå utseendet av stikkende varme må du opprettholde en konstant lufttemperatur i rommet der nyfødte er plassert - 18 - 22 grader Celsius. Det er tilrådelig å kle barnet bare i klær laget av naturlige stoffer, i henhold til været, for ikke å overopphetes.

 • dysbacteriosis

Dette er en av årsakene til akne hos nyfødte. Se på symptomene og årsakene til dysbiose.

Behandle eller ikke behandle

I de fleste tilfeller går små hvite kviser (hormonelle utslett) bort alene, så mor trenger bare å være tålmodig. På ca 2 måneder kan de fleste babyer allerede skryte av delikat, jevn hud uten akne.

Ikke press kviser i alle fall, det kan alvorlig skade de øvre lagene i huden, forårsake infeksjon og la arr.

Alle leger anbefaler - når utslett eller kviser forekommer, må du konsultere en spesialist, bare en spesialist kan gjøre den riktige diagnosen.

Du kan:

Hvis du fortsatt vil lindre tilstanden til babyens hud, den enkleste og velprøvde måten:

 • 2-3 ganger om dagen vaske barnet ditt med kokt vann;
 • bade babyen i en svak løsning av kaliumpermanganat;
 • eller bade barnet i en serie (bading i ulike urtedekk). Brett med en serie forsiktig omsorg for spedbarn hud. Før daglig bading, legg til en brygget streng til badekaret (en stor kopp på badekaret) og bade barnet som vanlig;
 • tørk ansiktet og berørt hud med avkok av toget eller kamille;
 • Det er nødvendig å gi riktig hudpleie (lenke til artikkelen under).

Du kan ikke:

Ikke bruk til behandling av fukortsin, kaliumpermanganat eller briljantgrønt, bruk ikke alkoholholdige lotioner eller løsninger, da disse midlene ikke vil kurere akne, og kan bare skade helsen til babyen. Du trenger ikke å bruke: fettoljer og salver, pulver, calendula tinktur, hormonelle salver, melkesyrebakterier eller adsorbenter (smekta), antibiotika, antihistaminer. Gjenta - klemme akne er forbudt!

forebygging

De fleste kviser hos nyfødte blir ikke ansett som farlige, og ved å følge enkle regler kan du forhindre deres utseende:

 • En sykepleier skal overvåke kostholdet (som ikke bør spises);
 • Når YVO overvåker reaksjonen til blandingen;
 • Riktig hygiene og barnepass er nødvendig;
 • Gjøre baby air baths;
 • Vask baby klær med spesielle pulver.

Hvis det oppstår akne eller utslett, bør rhinestone konsultere lege. Diagnosen skal kun gjøres av en spesialist. Det er mange varianter av utslett som bare en lege kan gjenkjenne.

Ofte med sterk og langvarig akne, foreskriver legene medisiner som Panthenol, Bepanten, Zinc salve.

Pimples i et barn på kinnene

Unge mødre er ofte bekymret for utseendet på utslett på en nyfødt. Første tanker på mor på dette punktet: Dette er en infeksjon.

Huden er egentlig et speil av babyens helse, i tillegg utfører det en beskyttende funksjon, det er et organ for utskillelse og termoregulering. Mange prosesser på babyens hud kan være et tegn på sykdommen. Du bør vite at det er noen fysiologiske prosesser som viser hudens umodenhet.

I den første måneden av et nyfødt liv kan det forekomme utslett på kroppen.

I de første dagene av et barns liv kan en nyfødt hud plutselig bli dekket av små kviser.

Hva forårsaker akne i en nyfødt?

 1. Brudd på kostholdet fra min mor. Utseendet til akne på kinnene på en baby kan tyde på en tarmreaksjon på et bestemt matprodukt.
 2. Syntetisk klær, hygieneprodukter for bading - alt dette fører til allergier og utslett. Allergiske reaksjoner forårsaker planter, insekter, dyrehår.
 3. Manglende overholdelse av reglene for hudpleie og hygiene.
 4. Ufruktbarheten til sebaceous og svettekjertlene.
 5. Seksuell krise hos en nyfødt refererer til fysiologiske prosesser og er forbundet med inntak av en stor mengde moderhormoner i kroppen. Derfor vises den såkalte akne av det nyfødte på huden - det er hvite kviser på kinnene, nakken og til og med hodebunnen.
 6. Dysbacteriosis er en annen tilstand av mage-tarmkanalen, på grunn av hvilken akne vises på kroppen.
 7. En nyfødt på kinnets utslett kan oppstå på grunn av uoppløseligheten til termoregulatorisk funksjon av huden, etter et langt opphold i kald luft. Og også når klimaet endres som en reaksjon på fysiologisk stress.
 8. Den siste grunnen som forårsaker kviser i ansiktet og kroppen til et barn er smittsomme sykdommer. Disse inkluderer vannkopper, rubella, skarlagensfeber.
Etter fødselen av barnets kropp er mettet med moderhormoner som påvirker huden, på grunn av dette, kan barn forekomme utslett (hormonell akne)

Hvilke utslett er på et barns ansikt og kropp?

Hvite flekker i et nyfødt vises på tredje dag i livet, noen ganger oppstår i uke 2. Oftere vises som en manifestasjon av seksuell krise på grunn av overdreven hormoninntak. Basen av disse sypnyh-elementene er rød, pus samler seg på toppen.

Hvite pimples hos en nyfødt i T-sonen er forårsaket av utmattelsen til talgkjertlene. Et slikt utslett kalles mia. Faktisk er det en blokkering av sebaceous kanaler, som går av seg selv etter to uker.

Gule ål som er omgitt av en ring av rødt, er giftig erytem. Babyfeber i ansiktet av denne typen er fysiologiske og gir seg i løpet av 1-2 uker.

Røde pimples på barnets kinder er inflammatoriske formasjoner som er manifestasjoner av allergier eller infeksjoner. En rød boble på huden med en uklar væske inne, refererer til tegn på en viral hudsykdom.

Umiddelbart etter fødselen blir kjertelens arbeid aktivert, følgelig pimples på barnets ansikt

Store røde utslettelementer som ligger på kinnene, magen og rumpene, samt røde kinn hos spedbarn er tegn på allergi. Disse akne forårsaker stor angst, fordi det er ledsaget av ubehagelige opplevelser: brennende, kløe.

Store pustulære formasjoner i en baby er tegn på bakteriell infeksjon eller komplikasjoner i fravær av spedbarns hudpleie.

Blødning er en betennelse i huden som oppstår under overdreven svette, oftere i en måneds gammel baby. Oppstår som følge av økning i kroppstemperatur, miljø og manglende overholdelse av hygiene. I dette tilfellet bør det forventes betennelse i området med naturlige kroppsfolder, området under bleien. For å unngå en slik tilstand, er det nødvendig å sørge for at barnet ikke overopphetes, og foretrekker klær laget av naturlige materialer.

Vannaktig akne kan være en manifestasjon av bleieutslett og vises på steder med langvarig friksjon. I mangel av riktig omsorg på bakken, oppstår sår i sår.

Vannaktig pimple på kinnet kan være en manifestasjon av vannkopper eller herpes. Forskjellen er at med kopper går elementene gjennom hele utviklingssyklusen fra stedet til vesiklet, så utslettet er polymorf.

Hvite kviser i munnhulen kan være tegn på stomatitt, candidiasis, enkelte hvite flekker - dette er et av symptomene på meslinger.

En vanlig årsak til rød akne er en allergisk reaksjon på et produkt som er spist av en mor.

Barns infeksjoner

Hva forårsaker akne hos små barn? Oftest er de forårsaket av smittsomme sykdommer. Pediatriske infeksjoner inkluderer meslinger, rubella, scarlet feber, enterovirus, vannkopper.

Symptomer på meslinger - feber, rennende nese, hoste, konjunktiv ødem, rød hals. Rød utslett i munnen, etterfulgt av hvite flekker. En dag senere sprer utslett til ansikt, nakke, armer og ben. Det adskiller seg fra andre typer utslett fordi elementene på huden har en tendens til å fusjonere.

Rubella i de første dagene manifesteres av en økning i livmorhalsk lymfeknuter, betennelse i halsen, konjunktivitt. Etter 2 dager begynner utslettene, begynner det med ansiktet og etter en tid sprer seg til hele kroppen.

Kyllingkopper hos små barn oppstår uten forløpere. Ofte ser utslaget ut massivt, men først er det små kviser på barnets kinder og så spredes de raskt til torso. Etter vannkopper kan det oppstå alvorlige arr.

Scarlet feber manifesteres av høy feber, nektet å spise, hodepine, små kviser ser på kinnene, lyskeområdet, kroppens sideflater. Skarlagensfeber har en rekke karakteristiske manifestasjoner som skiller den fra andre sykdommer. Disse inkluderer sår hals, "crimson" språk, peeling på håndflatene og føttene.

Ill barn blir vanligvis agitated, dårlig oppfatter instruksjoner fra foreldre

Enterovirusinfeksjon ligner en katarralsykdom i klinikken. På den andre dagen av sykdommen, vises bobler og rosa flekker på huden. De er preget av plassering på ansikt, arm, ben.

Hvordan behandle ulike utslett?

Ikke alle utslett på kinnene til nyfødte krever noen inngrep:

 1. I en nyfødt, kviser av hormonell opprinnelse, trenger ikke milia behandling, gå bort av seg selv om to uker.
 2. Hvis allergier har forårsaket at barnet får utslett på kinnene, er det nødvendig å analysere dietten til både seg selv og mor om dagen: om nye retter ble introdusert i kosttilskudd, om moren forbrukte matallergene. Det er ønskelig at moren holdt en matdagbok. Eventuelle andre ting som forårsaker en allergisk reaksjon bør fjernes.
 3. Hos barn trenger kviser på kroppen i form av blødninger tilgang til luft til områder med betennelse. Det anbefales ikke å bruke bleier og mindre syntetiske klær. Fjernet hygienisk baderom med kamilleavkok. Etter det, blett væsken med et mykt håndkle og la huden tørke. Når et barn har pimples, har han sprinklet med et tynt lag av pulver eller talkum på stikkende varme etter hygieneprosedyrer. Tradisjonelle healere anbefaler å behandle kviser på ansiktet av nyfødte med urteavkok
 4. Pimples i et barns ansikt forårsaket av en infeksjon krever hjelp fra en lege.
 5. Røde kinn i barnet i strid med tarmen krever at probiotika og diett for moren utsettes, hvis barnet er ammet, og utvalget av blandingen, når det er kunstig.

Hva skal jeg gjøre hvis utslett ikke går bort? Ansikts pimples har en tendens til å spre seg gjennom hele kroppen. Vanligvis går det fysiologiske utslettet av seg selv. Andre utslett forsvinner innen en måned. Hvis akne hos nyfødte ikke går bort, indikerer det at det er en bakteriell infeksjon. Hvis antall syfoniske elementer øker, temperaturen stiger, den generelle tilstanden forverres - dette indikerer barndomsinfeksjonssykdommer.

Det finnes flere farmasøytiske legemidler som brukes til utslett hos spedbarn:

 1. "Fenistil" er et antiallergimedikament, det tilhører de første linjene antihistaminer, lindrer kløe, hevelse, reduserer antall utslett. Den brukes til barn fra 1 måned. Tilgjengelig for innendørs og utendørs bruk.
 2. "Polysorb" - brukt fra fødselen. Fjerner giftige og allergiske stoffer fra kroppen. Hjelper med å behandle kviser på kinnene til en nyfødt.
 3. "Bepanten" - produsert i form av salve og krem, inkluderer "Panthenol". Dette stoffet øker helbredelsen av sår, forhindrer utviklingen av infeksjoner. Det brukes til stikkende varme og bleieutslett.
 4. "Enterosgel" - et annet stoff fra gruppen av sorbenter, absorberer giftige stoffer. I tarmen hemmer det veksten av patogene mikroorganismer, uten å påvirke mikrofloraen.
Barneleger anbefaler at når du oppdager akne hos spedbarn, går du til klinikken for en korrekt diagnose, som avhenger av behandlingen

Kontraindikasjoner for behandling av akne hos spedbarn:

 • bruk av akne rettsmidler for voksne;
 • klemme av løse elementer.

Anbefalinger fra leger til omsorg for nyfødte

Når masseelementer vises på babyens hud, bør visse regler følges.
Bading av pjokk utført daglig med tilsetning av avkok av urter. Etter hver tømming skal vaske babyen.

Mamma skal holde seg til en diett. Hvis det er et stort ønske om å spise noe, prøv først et lite stykke, og når det nyfødte ikke svarer på dagen, kan parabolen spises. Det samme med introduksjonen av nye produkter i fôr. Hvis babyen er på kunstig fôring, må du overvåke hans reaksjon på blandingen.


Sengetøy og klær bør være av naturlige stoffer. For vasking bør ting brukes til spesielle barns pulver.
Akne på barnets ansikt og kropp behandles med panthenolbasert salve hvis det er nødvendig. I det nyfødte rommet bør temperaturen ikke være lavere enn 18 grader og ikke høyere enn 23. Samtidig er det nødvendig å opprettholde det optimale luftfuktighetsnivået, tørr luft har en negativ effekt. Barnet skal bli matet med vann, selv om han er ammende. Før du går ut i den kalde årstiden, blir de eksponerte delene av kroppen smurt med en spesiell krem. Når du planlegger et trekk eller lange turer, er det verdt å diskutere dette med en barnelege.

Gjør baby på kinnene røde kviser

Lite pimples på ansiktet til en nyfødt

Eventuelle endringer i babyens hud gjør foreldrene bekymret mye. Små kviser på ansiktet til en nyfødt kan være rød eller hvit. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan områdene i stor grad utvides. For å eliminere dem er det nødvendig å forstå årsakene til prosessen. Bare i dette tilfellet vil det være mulig å kvitte seg med negative manifestasjoner innen kort tid. Kontakt om nødvendig en barnelege. Han vil kunne analysere situasjonen grundig og planlegge en test.

De viktigste årsakene til hvit akne

Små kviser på barnets ansikt signaliserer foreldrene sine om negative endringer i kroppen. Situasjonen utvikler seg mot bakgrunnen av påvirkning av flere eksterne eller interne faktorer.

Hvorfor har en nyfødt akne?

Hvite pimples i et nyfødt utvikles mot bakgrunnen av en overdreven mengde hormoner i morsmelk. Den kvinnelige kroppen etter fødsel gjennomgår mange endringer. Hvis prosessen går galt, kan barnet oppleve akne. Ofte påvirker det ansiktet på et barn.

For å hindre en negativ situasjon er det bare mulig hvis du rengjør huden regelmessig ved hjelp av kosmetikk av høy kvalitet. Akne kan også utvikle seg mot bakgrunnen av manglende overholdelse av grunnleggende regler for personlig hygiene. I dette tilfellet vil det oppstå røde betennelser i ansiktet, halsen eller i rikelig hårvekst.

Akne vises på bakgrunn av overdreven aktivitet av talgkjertlene. Ofte observeres situasjonen under aktiveringen av arbeidet. I dette tilfellet kan akne dekke et stort område av babyens ansikt. Oftest forekommer disse utslettene på huden en uke etter fødselen. Innen en måned blir de mindre. Foreldre bør ikke overse dette symptomet. Barnet i denne perioden manifesterer alvorlig kløe, brenning, suppurasjon og betennelse i visse områder. På denne bakgrunn utvikler barnet ubehag, noe som fører til avvisning av mat eller dårlig søvn. Akne akkumulerer en stor mengde pus, som er hvit eller gul. Noen betennelser kan også ha et rødt tips.

Årsaken til utseendet til Miles hos nyfødte

Hvite små kviser på ansiktet til en nyfødt i medisinsk praksis er kjent som milia. Foreldre bør ikke prøve å presse dem. Ellers øker risikoen for arr og arr. Redusere nummeret på kinnene vil bidra til regelmessig gniddformasjoner alkoholoppløsning. Takket være denne prosessen er det mulig å hindre infeksjon av infeksjon og eliminere betennelse på kort tid.


Disse små hvite pimples snakker om å blokkere sebaceous kjertlene.

Årsaker til rød akne hos spedbarn

Røde, betente områder kan virke og spre seg raskt på barnets kropp. Hvis barnet er utøst, kan årsaken ligge i en av følgende negative faktorer:

Allergisk reaksjon

I løpet av ammingsperioden mottar babyen fra morsmelk en behandlet versjon av alle maten hun spiser. Allergene kan forårsake røde flekker i hele kroppen. En negativ reaksjon kan forebygges hvis alle matvarer er oppgitt i en spesiell dagbok. Mamma bør nøye overvåke kostholdet og utelukke potensielt farlige komponenter fra det. I tillegg bør det bemerkes at de røde flekkene på babyens hud kan forekomme innen 18 timer. Allergen fører til endring i tilstanden til huden på hodet eller hele kroppen. Hvis barnet er på kunstig fôring, er utviklingen av en negativ reaksjon ganske mulig på bakgrunn av tilstedeværelsen av irriterende komponenter i blandingen. I dette tilfellet vil en spesialist i HS kunne velge det mest passende alternativet.

En allergi mot barnets nakke indikerer den negative effekten av pulveret. For vask anbefales det kun å bruke spesielle formulerte sammensetninger for barn. Barnets hud er veldig delikat, så det kan lider av eventuelle negative eksternt irriterende. Vask baby ting trenger hypoallergen sammensetning. Individuell intoleranse i denne alderen oppstår ofte på grunn av konstant kontakt med dyrehår, husplanter eller andre ytre irritasjonsmidler.

En negativ reaksjon er preget av tilstedeværelsen av et lite utslett som kan være crusted. I dette tilfellet opplever barnet alvorlig ubehag mot bakgrunnen av desquamation og kløe. Hvis foreldrene har oppdaget dette symptomet i barnet sitt, bør du umiddelbart konsultere en lege. Allergi er en alvorlig sykdom som kan føre til en rekke alvorlige konsekvenser.

Manifestasjoner av podnichki hos nyfødte

Små flekker på pannen utvikles på bakgrunn av å ha for varme klær eller konstant opphold i et varmt rom. Derfor anbefales ikke babyen å muffe for mye. Hvis huden er konstant våt, kan det etter en viss periode dannes pimples på den. Deres beliggenhet er i stor grad avhengig av de individuelle egenskapene til babyens kropp. Sykdommen kan forebygges hvis lufttemperaturen holdes lav. Det optimale området er fra 18 til 22 grader. Foreldre anbefales å kjøpe klær til babyen utelukkende fra naturlig stoff. I tillegg bør overoppheting unngås.


Små røde pimples på huden kan også oppstå på bakgrunn av dysbiose. I dette tilfellet er det nødvendig å besøke legekontoret uten å lykkes.

Egenskaper ved behandling

Ofte krever små kviser på barnets hud ikke behandling. Selv om symptomet utvikler seg på bakgrunn av hormonell svikt, blir situasjonen normalisert etter en viss periode. Pimples forlater huden innen to måneder. Etter det vil foreldrene kunne nyte den rene og vakre huden til sine babyer.

Akne er ikke lov til å klemme. I et slikt tilfelle kan et arr eller arr oppstå i deres sted. Denne situasjonen er farlig som penetrasjon av infeksjon i huden. I nærvær av akne er det viktig å konsultere en spesialist på dette området. Han vil kunne gjøre den riktige diagnosen og, om nødvendig, foreskrive en tilstrekkelig behandling.

Foreldre kan bruke ulike metoder for å lindre barnets generelle tilstand.

For å gjøre dette, følg bare en rekke enkle regler:

Vi anbefaler deg å lese: Utslett på ansiktet til en baby

 • Vask baby med kokt vann minst to ganger om dagen.
 • Mens du svømmer i badekaret, legg til en liten mengde kaliumpermanganat.
 • Bruken av tradisjonelle behandlingsmetoder er tillatt. En positiv effekt har en svømmetur i avkok av urter. For eksempel bidrar det til å forbedre tilstanden til huden. Det er lov å legge til badet hver dag, fordi det i dette tilfellet ikke vil kunne forårsake en allergisk reaksjon.
 • Broth serien kan brukes til å tørke huden. Prosedyren kan også utføres med kamille.
 • Barnets hud trenger riktig pleie. Kun allergivennlige produkter er tillatt.

For å eliminere kviser på huden, kan ikke bruke fukortsin, kaliumpermanganat eller briljantgrønn. Midler med høyt alkoholinnhold kan også skade epidermis. I dette tilfellet vil det ikke fungere for å forbedre tilstanden til huden, men du kan bare forverre den generelle sykdomsforløpet.


Barnets hud skal ordnes godt.

For hudpleie av barnet bør ikke bruke oljer og salver, som i sin sammensetning inneholder store mengder fett. Det bør også forlate bruken av salver basert på hormoner, melkesyrebakterier og adsorbenter. Prescribe antibiotika eller antihistaminer kan bare være lege hvis det er absolutt nødvendig. Foreldre bør ikke klemme akne. Slike manipulasjoner kan føre til skade som vil forbli på et barns hud for livet.

Forebyggende tiltak

Akne hos nyfødte indikerer ikke alltid forekomsten av alvorlige abnormiteter i kroppen. Følgende hendelser vil bidra til å forhindre deres forekomst:

 • Under amming bør en kvinne nøye overvåke dietten.
 • Ved kunstig fôring kan en negativ reaksjon på huden oppstå når feil blanding brukes.
 • Foreldre skal gi barnet riktig hudpleie.
 • Luftbad har en positiv effekt på huden.
 • Barneklær kan kun vaskes med et spesielt vaskepulver.

Hvis det kommer utslag på babyens hud, er det viktig at du konsulterer en lege. Han vil kunne diagnostisere og foreslå en videre behandling. Avhengig av de individuelle egenskapene til manifestasjonen av sykdommen, er Panthenol, Bepanten eller Zinksalven foreskrevet.

Hvorfor vises små røde eller hvite kviser på ansiktet av spedbarn og hvordan behandles de?

Babys hud er svært følsom og mottakelig for alle slags forandringer og påvirkninger. Derfor utvikler babyer av barndom svært ofte hudutslett, rødhet, hevelse, peeling. For eksempel kan pimples på ansiktet til et nyfødt oppstå fra feil mating eller manglende overholdelse av foreldrenes hygienegler. Og også med hormonelle forandringer eller sykdom hos babyen.

I alle fall bør foreldre konsultere barnelege. Imidlertid må hver mor kontrollere situasjonen og ha litt minimal kunnskap og erfaring i denne saken. Hvordan utføre profylakse for å forhindre et slikt problem, hva skal man gjøre hvis hvite kviser eller potnichka vises. Mamma trenger også å bli kjent med symptomene på alvorlige barndoms sykdommer, som for eksempel vannsprut, rubella, skarlagensfeber, meslinger og andre.

Hvit akne, som betent akne, kan dukke opp fra et overskudd av kjønnshormoner som ble overført til babyen fra moren i livmor. Generisk stress kan også utløse utseendet av enkelte kviser eller deres akkumulering. Og kanskje akne på barnets kinder på pannen. på haken - resultatet av hormonell justering av en liten kropp. Opptil tre måneder går slike problemer bort uten behandling.

En annen type hvit perle er milia.

De såkalte miliene ligner mer på det lille fettet på ansiktet til en nyfødt. De er gulaktige og skyldes at sebaceous kanaler i huden ennå ikke har åpnet, selv om kjertlene allerede virker. Dette er problemet i de første ukene, til frigjøring av sekretjonen til talgkjertlene var normal. Det er strengt forbudt å rengjøre og klemme hvite pimples på ansiktet og på andre deler av babyens hud. Mamma bør ikke bekymre seg, men bare ha tålmodighet.

Små røde kviser forekommer ikke bare på barnets ansikt, oftest i nakken, i lysken, under armene. De er vanligvis bekymret i varmt vær eller når overoppheting, når barnet er sterkt pakket. Noen barn har svekket svettekjertelfunksjon for første gang etter fødselen. Hvis det ikke skjer noen tiltak umiddelbart, kan det forekomme pustler. Og dette er fulle av utseendet på mikrober i dem og infeksjon. Påfør spesielt tørkepulver. Det første kravet til stikkvarme er hygiene. Bading et barn i varmen uten såpe oftere, dressing i henhold til været.

Ammingsallergier

Ofte er det bare rødme av kinnene eller peeling av huden, og noen ganger ledsaget av rive, rennende nese. Mamma har en vei ut - spis riktig. mens hun ammer. Det er nødvendig å utelukke krydret retter og søte teer, røde produkter (epler, tomater, rødbeter og andre). Håndverkene må bytte blandingen hvis det oppstår røde pimples. Matallergier kan i stor grad forstyrre en baby, vanligvis er det ledsaget av kløe. Bare legen vil foreskrive riktig behandling for langvarig reaksjon på mat, kremer eller for eksempel bleier.

Våre lesere anbefaler!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre dermatologiske sykdommer, fremkalt av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere metoden Helen Malsheva. Etter å ha undersøkt og nøye studert denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Akne i ansiktet kan oppstå av flere andre grunner:

 • Blære dermatitt, noen av hans mødre med hell behandlet med folkemessige rettsmidler. Ved bading bruk avkok av toget, eik bark og andre. Bleie, selvfølgelig, det er bedre å erstatte de mindre aggressive.
 • I vintersesongen, fra lange turer, er det en reaksjon på frost. I dette tilfellet kan du redusere tiden i kulde eller bruke barns beskyttende kremer.
 • Barnets kropp reagerer imidlertid også på noen kosmetikk ved utseendet av akne eller rødme i huden. Erfarne mødre velger omhyggelig pulver, kremer og vaskemidler til babyer.
 • Hudirritasjon ved hyppig gni med grov serviett etter fôring.
 • De første lokker er fulle av noen komplikasjoner hos barn. De har små kviser, dette antyder at vi gradvis skal begynne å lokke.
 • Banal insektbitt gir utslett eller en separat betennelse i form av tuberkler. Det anbefales å behandle biteområdet med et desinfiseringsmiddel.

Hvis kviser på ansiktet av spedbarn har purulent foci, bør de behandles med spesielle midler eller kaliumpermanganat.

Rettsmidler for nyfødt akne for mødre

 • Det er nødvendig å bade barnet systematisk, spesielt i varmt vær.
 • Ikke legg på kroppen rester av sjampo, såpe, skyll grundig med vann.
 • Ofte bytte klær og spesielt bleier.
 • Velg de riktige hygieneprodukter og vaskemidler.
 • Luftbad i godt vær bidrar til tørking av bleieutslett og generell herding av den lille manns kropp.
 • Etter fôring, fjern den resterende melken fra babyens ansikt med en myk klut eller vann.
 • Smør bare barnets ansikt med spesiell babykrem eller babyolje.

Hvis, i samsvar med alle foreskrevne anbefalinger, oppstår akne i ansiktet eller ikke går bort, men tvert imot, tilstanden forverres, bør du umiddelbart gå til legen. Ofte er det kun en spesialist dermatolog som er i stand til å bestemme sykdommens art etter type utslett.

Infeksjoner og sykdommer som forårsaker små flekker

I dette tilfellet kan mange mødre gjenkjenne årsaken og høres alarmen. Hvis barnet har feber, frysninger, hoste, er dette en alvorlig sykdom. Utseendet på utslett er ledsaget av mangel på appetitt, oppkast og kolikk i magen, ring umiddelbart til lege eller ambulanse. Legen vil anbefale testing for dysbakteriose hvis det er problemer med tarmene.

Rødkviser separeres etter en stund til blærer, som skjer med vannkopper. Først vises disse blærene på hodet og på ansiktet, og deretter nedover langs kroppen.

Når meslinger er et rosa utslett skjer 3. eller 4. dag etter temperaturen, virker det for oss at barnet har en forkjølelse. Imidlertid spredes fine ål bak ørene over tid gjennom hele kroppen.

Akne på ansiktet av det nyfødte er med skarlagensfeber, rubella, eksem og andre alvorlige sykdommer.
Med alle regler for hygiene, forebygging og herding av barnet, kan du håpe at ansiktet til babyen din alltid vil være sunn og søt.

(Stemmer: 24. Vurdering: 3.13 av 5)

Pimples på baby ansikt

Årsaker til akne på babyens ansikter

Utseendet til akne på ansiktet av et spedbarn i løpet av de første månedene av livet er regnet som helt normalt. Årsaken til dette fenomenet er et brudd på barnets hormonelle bakgrunn, forårsaket av en signifikant utløsning i blodet av moderns hormoner - østrogener, som også kommer inn i blodet til det nyfødte barnet. Ofte er kviser ganske små, umerkelig under huden og bestemmes bare ved berøring. Utseendet på utslett hos spedbarn kan imidlertid være forårsaket av årsaker til ikke-hormonell natur.

Ofte vises utslett på ansiktet av et spedbarn, som ser ut som hvite kviser. Hvitt innhold ligger i sin sentrale del, mens utslett ikke er betennelsestillende. De er lokalisert på pannen, haken, nesevingene. Årsaken til slike lesjoner er ufruktbarheten til barnets talgkjertler. Som regel slipper de seg om 2-3 måneder.

Resultatet av turer i frisk luft i den kalde årstiden kan være røde små kviser. Deres utseende indikerer begynnelsen av tilpasningen av huden til en endring i miljøforholdene.

Røde flekker, som vises på ansiktet av spedbarnet, og som også har et forhold til temperaturendringer, kalles stikkende varme. Utseendet foregår i hudens bretter når overopphetet, ubetydelig omsorg for barnet og overdreven fuktighet.

Med dårlig spedbarnspleie er utseendet av kviser på babyens hode mulig. De er dekket med tørrgule skorper og kalles "gneiss".

Årsaken til allergiske utslett på barnets ansikt kan være feil ernæring hos sykepleieren. I utseende, de ligner en nesebrann, de ledsages av kløende hud. Deres utseende kan forårsake bruk av kjemikalier, for eksempel vaskemidler, samt barneprodukter.

Sykdommer med kviser i ansiktet hos spedbarn

I løpet av det første året av et barns liv kan smittsomme sykdommer oppstå, ledsaget av pimples utseende på ansiktet. Skarlet feber kan tilskrives slike sykdommer, hvorav en av symptomene er lysrøde pimples som helles ut på flatens flater, mindre ofte i ansiktet, med unntak av trekanten i leppene og nesen. Dette er ledsaget av en økning i kroppstemperatur, peeling av huden på føttene og palmer, rødhet i halsens slimhinne og oppkjøpet av en crimson fargetone i tungen.

En annen tilstand som forårsaker utslett er meslinger. Denne sykdommen er preget av forekomsten av akne i løpet av få dager i ulike områder av kroppen.

 • på den første dagen på nakken og ansiktet;
 • på den andre dagen på skuldre og kropp;
 • på den tredje dagen på beina og armene.

I utgangspunktet har pimples en rød farge, så begynner å skrelle og mørke, alt dette skjer mot bakgrunnen av en økning i kroppstemperatur og katarrale symptomer på betennelse i øvre luftveier.

Utseendet av kviser på ansiktet er også karakteristisk for kyllingpokker, de strekker seg til hårets del av hodet. I utgangspunktet finnes en rød pimple, noen ganger inne i en gjennomsiktig væske, vekslende med pus og skorpe. Pimples kan helles ut i flere mengder, med jevne mellomrom kan tallet øke, alt dette skjer mot bakgrunn av økning i kroppstemperatur, noe som er mulig hvis barnet sukker eller tårer ut en del av utslett. I tillegg til en økning i temperaturen kan det oppstå inflammatoriske symptomer på luftveiene og magen.

Utslett av akne på ansiktet av spedbarn kan forekomme med meningitt. Symptomet er ganske alarmerende, i begynnelsen ser det ut til at det er liten rød akne - utslett av hemorragisk type, som ikke bare vises i ansiktet, men gjennom hele kroppen. Økningen i tallet er mulig på hvilken som helst del av kroppen, det indikerer tilstedeværelsen i blodet av viruset som forårsaker sykdommen. Ledsaget av irritasjon av membranene i hjernen, feber og forverring av barnets generelle tilstand.

Når kviser av en hvilken som helst type vises i et spedbarn, bør man kontakte en barnelege og ikke selvmedisinere.

Akne behandling på baby ansikt

Hvis det er en provoserende hormonell faktor, er den beste behandlingen tid. For å nøyaktig identifisere årsaken og bestemme videre taktikk, må du kontakte en barnelege. De eksisterende reglene for behandling av akne passer inn i et bestemt sett med teknikker.

 • Barnet skal bli badet ved å bruke kokt vann brakt til en behagelig temperatur for barnet, ved hjelp av ekstra midler til nyfødte i denne prosessen;
 • Når utslettet tørker ut, bør du bruke skuffer med avkok av kamille, eikebark og suksess;
 • bruk av ulike produkter som inneholder alkohol i basen eller beregnet for eldre alder er ikke tillatt;
 • kroppsområdene som er mest berørt av utslett bør holdes rene; det grove tørkematerialet kan bare forårsake ytterligere irritasjoner;
 • akne kan ikke klemme seg.

Forebyggende tiltak mot ansikts utslett

Når du ammer, bør mødre nøye overvåke innholdet i næringsrik diett, ikke spis mat som kan forårsake allergisk reaksjon. Når det gjelder barn som er på kunstig fôring, er det nødvendig å nøye velge blandingen som fôr babyen. Ofte barnet reagerer med en allergisk reaksjon på en komponent, det er viktig å vite hvilken. Luftbad bør utføres så ofte som mulig. Vask baby klær og vask opp de servantene han spiser bare ved hjelp av spesialdesignet for dette formålet.

Det beste tiltaket for å forhindre utbruddet av akne hos nyfødte er å observere hygieniske regler. Et utslett forårsaket av hormonelle årsaker forsvinner omtrent en måned etter utseendet.

Røde kviser på ansiktet av babyen

Du kan alltid forstå foreldrenes bekymring ved å se utslag av rød farge på ansiktet til et nyfødt barn. Imidlertid er disse erfaringene ofte ikke velbegrunnede, siden utslett som ser ut, ikke utgjør noen fare for barnets helse.

Forekomsten av akne på barnets ansikt kan skyldes ulike faktorer, avhengig av hvilken behandlingsmetode som er valgt. Hvis du ser på spørsmålet generelt, faller utslett inn i to hovedkategorier - de som oppstår seg selv og de som trenger behandling.

Utseendet på rød akne kan skyldes følgende årsaker:

 • dannelse av hormonelle nivåer. Utslettene ser ut som små flekker, vises på ansiktet, i kinnene, strekker seg til bak og nakke. Kviser kan være plassert i midten av kviser.
 • allergisk mot morens diett, i tilfelle når det gjelder amming. Det er også mulig å vise en reaksjon på ytre irriterende faktorer, siden allergener sammen med næringsstoffer går inn i barnets kropp med morsmelk. Dyret til sykepleiemoren bør velges med fullt ansvar. For et spedbarn er det sterkeste allergenet et protein inneholdt i kumelk melk, hvis det inntas med morsmelk.
 • ytre stimuli, for eksempel bleier, vaskemidler, planter, dyredrager.
 • overdreven innpakning av et lite barn, som et resultat av hvilken stikkende varme oppstår. Underutvikling av svettekjertlene forårsaker akneutslett, som ligner i utseende røde prikker med bobler. Utslett vises på nakkenes bretter, deretter på ansiktet, under armene, på ørene og lysken. Manglende overholdelse av regler om barnehygiene kan også forårsake stikkende varme.

Hvite pimples på ansiktet av babyen

Utseendet til hvite finnverk på ansiktet til et nyfødt er forklart av begynnelsen av tilpasningen av spedbarnet til miljøforhold. Pimples bærer ingen fare og forårsaker ikke ulempe for barnet.

Hvit akne på ansiktet av babyen vises umiddelbart etter fødselen, kanskje deres utseende om noen uker.

I den første episoden vurderes det at utseendet på akne skyldes hormonene hos moren og kviser kalles hormonalt. De har form av perle perler, noen ganger får en gulaktig fargetone.

2-3 uker etter fødselen, forekommer kviser på grunn av ufruktbarhet av sebaceous kjertlene i spedbarnet. Denne effekten kalles milia. Utslett har utseendet av perler, manifestert, vanligvis på kinnene, under øynene, på pannen og på nesen. Etter hvert som de sebaceous kanalene utvikler, forsvinner pimples gradvis.

Således er det åpenbart at utseendet av kviser på et barns ansikt er midlertidig og krever ingen spesiell behandling og kviser forsvinner gradvis, og etterlater ingen spor.

Barnet har små flekker på ansiktet

Små kviser på ansiktet av babyen vises i de første ukene etter fødselen, kanskje også deres forekomst i lyskeområdet. De kan forsvinne innen få måneder, de kan holde seg på kroppen i ikke mer enn tre dager. Hvis utslett av små kviser ikke forsvinner over en lengre periode, er det nødvendig med konsultasjon fra en erfaren barnelege.

Dette fenomenet er hormonelt i naturen, krever ikke spesiell behandling og går bort av seg selv. Det plutselige utseendet til liten akne forvirrer foreldrene, men det forstyrrer ikke barnet.

For å raskt fjerne små kviser fra ansiktet av barnet, bør du helt vaske av såpe når du bader med alle deler av kroppen. Ikke bruk sterke stoffer når du bader en baby - små barn blir ikke for skitne.

Smuss på ansiktet i form av matrester bør fjernes nøye med spesielle fuktige servietter for å unngå infeksjon.

Behandling av småutslett på ansiktet av et spedbarn med geler og kremer beregnet for bruk av voksne er ikke tillatt.

Flere Artikler Om Typer Acne