Utseendet av kokos hos barn er alltid ledsaget av smerte og forverring av babyens generelle tilstand. En abscess på huden er ikke så ufarlig som det kan virke ved første øyekast. Hvorfor koker form og hvordan å behandle dem, vi vil fortelle i dette materialet.

Hva er det

Akutt purulent betennelse i hårsekkelen, som ligger nær sebaceouskjertelen og tilstøtende vev i medisin, kalles en koke, og i folket kalles en slik lidelse "koker". I folket antas det at slike sår oppstår på grunn av forkjølelse eller hypotermi. Dette er en vanlig misforståelse. En koke er alltid nært knyttet til aktiviteten av patogene pyogene bakterier.

Kok kan vises på hvilken som helst del av kroppen. De kan ha forskjellige størrelser. Flere koker, som dukket opp etter hverandre, tyder på at barnet har furunkulose.

Det er vanlig for mange voksne å undervurdere faren for å koke. Ved et slikt smertefullt fenomen på et barns hud ser noen mødre og dads helt på sin erfaring og oppskrifter av tradisjonell medisin. Imidlertid bør det huskes at furunkulose er en manifestasjon av en stiftinfeksjon som kan bli komplisert ved sepsis, giftig sjokk, purulent betennelse i forskjellige organer, inkludert hjernen. Dette kan føre til uførhet og til og med død. Derfor er det viktig å ikke selvmiljøere, for ikke å få barnet til å lide, fordi kjelen er veldig sår, men gå til en lege med en gang.

Årsaker til

Hovedårsaken til kokingen er stafylokok mikrober. I 99% av tilfellene er kausjonsmiddelet en spesifikk representant for denne typen bakterier - Staphylococcus aureus. I 1% av tilfellene er epidermal stafylokokker ansvarlig for betennelse i hårsekkene.

Staphylococcus aureus lever og lever på huden og slimhinnene i nesten alle mennesker. Over 40% av voksne er asymptomatiske bærere av stafylokokkinfeksjon. Men ikke alle lider av furunkulose. Sykdommen utvikler seg når immunsystemet ikke er i stand til å begrense aktiviteten til mikroben.

For utseendet av en furuncle er det viktig at flere andre faktorer sammenfaller med immunitetens svakhet "vellykket", noe som vil gjøre mikrobefornemmelsen "hjemme":

 • hud er skadet - det er slitasje, riper, mikroskader, injeksjonspunkter;
 • huden er dårlig ivaretatt - den er forurenset, på den, i tillegg til stafylokokker, er flere flere varianter av ikke de mest uskyldige patogene mikroorganismer "funnet";
 • barnet har akne assosiert med blokkering av kanalene i sebaceous kjertlene;
 • Barnet er allergisk mot kutan manifestasjoner (atopisk dermatitt, allergisk dermatitt);
 • barnet har noen kroniske sykdommer og spesielt - sykdommer i mage-tarmkanalen, dysbacteriosis;
 • barnet har tidligere blitt diagnostisert med diabetes;
 • barnet har bekreftet nevrologiske diagnoser;
 • det er utmattelse på grunn av underernæring, underernæring, mangel på vitaminer og sporstoffer, blodprøver viser anemi;
 • Barnet har økt fysisk aktivitet (dette gjelder også barn som er engasjert i profesjonell sport).

Forkjølelsen, som nesten alltid tilskrives skylden for forekomsten av neste chirya, har ingenting å gjøre med furunkulose.

Men det er noen sammenheng mellom en reduksjon i immunitet og hypotermi. Sannsynligvis var det hun som en gang ble lagt merke til av folket og begynte å bli ansett som hovedårsaken. Med samme suksess kan det oppstå koke etter overoppheting i solen, fordi noen termiske effekter reduserer immunforsvaret til barnet noe.

Det er dette øyeblikket og "venter" staph, som drar nytte av det faktum at det ikke holder immunsystemet, trenger inn i mikro sprekker i huden, tette talgkjertler i såret eller slitasje, det er berettiget. I prosessen med reproduksjon og vital aktivitet, utskiller stafylokokker en stor mengde toksiner og enzymer som forårsaker generell forverring av helsen.

Staphylococcus påvirker også vev med rikelig dannelse av pus, samt nekrose av en del av vev. Når alt dette samler seg under huden, blir det kokt, noe som ser ganske skremmende ut og føles ganske smertefullt.

symptomer

Å skille koking fra akne eller en allergisk reaksjon er ganske enkelt. Koken utvikler seg raskt nok, og fra den andre dagen er den såkalte nekrotiske stangen merkbar i den. Furunkulose begynner vanligvis med utseendet av et enkelt inflammatorisk element.

Kjelen går gjennom tre faser i utviklingen - først er det infiltrering, deretter suppuration og arr etter åpning:

 • Det første trinnet (infiltrasjon) manifesteres ved utseende av komprimering. Det er i form av et rødt tuberkel som stikker over overflaten av huden, smertefullt for berøring. Et karakteristisk trekk ved koke er at på dette stadiet det er raskt økende i størrelse, blir noen timer overveldet av omkringliggende vev, det er hevelse, kan ha feber, barnets atferd endres, det blir svak og svak.
 • I den andre fasen det er intens abscess, koke fortsetter å vokse, men ikke bredde og høyde, som "kuler" pus hodet. Hudfargen ved siden av den kan endres fra rødlig til lilla og til og med mørk brun. Dette skyldes det faktum at i tillegg til pus, inne i hodet er det et lag av vev som har gjennomgått nekrose (død). På tidspunktet for suppuration stiger temperaturen i nesten alle barn, det kan nå ganske alvorlige verdier - opp til 38,0 grader og høyere øker lymfeknuter. Koket blir utrolig smertefullt, barnet tillater ikke å berøre det. Hvis dårlig koke "hoppet" til paven, kan barnet ikke sitte, hvis beinet ved kneet - gang blir vanskelig, fordi klær gnir mot huden og forårsake alvorlige smerter. Kokene er svært smertefulle, som oppstår under armen, i nesen, på leppen.
 • Barnet føles litt lettere bare etter at pus kommer ut. Det tar ca 7-14 dager å fullføre hele livssyklusen i kjelen. Etter åpningen dannes en fossa, en dimple, som gradvis overgroddes med vev og glattes ut. Fra de dyptliggende kokene kan spor fortsette for livet.

Når sår opptrer vekselvis eller samtidig, snakker de om furunkulose, og hvis det subkutane vev og huden rundt gruppen av hårsekkene er betent, så kalles denne betennelsen karbunklen.

fare

Den mest farlige er byller som dukket opp på ansiktet hans - på kinnet, nesen, øyelokk, øre, hodebunnen, rundt halsen, som denne ordningen skaper ytterligere risiko for hjerneinfeksjon, sepsis.

Enhver kjele som ligger på kroppen, på armen, benet, nær blodkar eller lymfeknuter, er potensielt farlig ut fra sepsis synspunkt, fordi pus som har gått inn i blodet eller lymfestrømmen, vil raskt spre seg gjennom hele kroppen.

Mange forstår ikke hvordan pus kan trenge inn der, men dette gapet i kunnskap gjenopprettes ganske enkelt - det bryter hvor det er tynt. Hvis furuncle er overfladisk, vil pus gå opp, ut. Hvis kjelen er dyp, kan et gjennombrudd være internt, og dette vil være hovedforutsetningen for systemisk infeksjon.

Koket hos spedbarn og i nyfødte er en dobbelt fare, og derfor er det vanlig at disse barna blir behandlet på sykehuset. Eldre barn kan bli igjen for å bli behandlet hjemme.

behandling

Koker kan behandles ved konservative metoder og ved hjelp av kirurgisk inngrep. Ganske ofte er det mulig å gjøre uten operasjon for å åpne, hvis kjelen ikke er dyp, hvis vi ikke snakker om en omfattende furunkulose.

Narkotikabehandling

Hensikten med terapi i dette tilfellet er å gjøre modning av koker raskere, fordi selve prosessene for infiltrering og suppuration er smertefulle for barnet.

Modning av det purulente hodet er akselerert:

 • "Asterisk" er en salve kjent for mange generasjoner (handelsnavnet er "Golden Star");

Kok babyen behandling

Kok baby

Skrevet den 16. februar 2017 | Skrevet av: mamadoktor

Furuncle (furunculus). Et koker i et barn er en akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikel og subkutant fett som omgiver det. De viktigste årsakene til sykdommen er stafylokokker og streptokokker.

Lavere beskyttende egenskaper av organismen og derved bidra til utseendet koker: kronisk sykdomstilstand immunodufitsitnye, underernæring, hyppig og langvarig behandling med antibiotika, kortikosteroider eller immunosuppressive midler.

Også forekomsten av koke bidrar til massiv forurensning av huden, hygiene, overoppheting eller overkjøling, mikrotrauma av huden.

Betennelse skjer i tre trinn.

 • Fase I (infiltrering) I huden er et smertefullt krypuskulært sted størrelsen på en strengbønne (diameteren kan være 10-40 mm). Over dette rødmer huden og blir så rød.
 • Stage II (suppuration) Inne i furuncle gjennomgår vev nekrose (dør) og suppurate, danner en nekrotisk stang. Et kegleformet fremspring dannes på huden, og i midten er dets abscess (pustule). Etter 2-3 dager i midten bløter knuten og åpner deretter med separasjon av pus med blod og avvisning av en purulent nekrotisk kjerne. Deretter, i stedet for koker, dannes et sår, som har ujevne, underskårte kanter og en bunn dekket med pusrester.
 • Trinn III (arrdannelse) - Et arr blir dannet på kjeleområdet: Subtile eller svært merkbare, det avhenger av dybden av hudlesjonen.

En kjele i et barn kan dukke opp i en hvilken som helst del av kroppen, bortsett fra palmer og plantarflaten på føttene. fordi huden på disse områdene har ingen hårsekk.

Den farligste koker på ansiktet (på nesen, på overleppen) - mens det er mulighet for komplikasjoner med infeksjonen av infeksjonen i hjernen, sepsis og død.

Hvis et barn har en furunkel, utgjør det som regel ikke en økning i temperatur og forstyrrelse av barnets tilstand. Hvis flere kokker vises samtidig, kan temperaturen stige til 37,2-39 ° C, svakhet og tap av appetitt kan bli notert.

Alle stadier 1 furuncle tar 7-10 dager, men hvis andre furunkler blir med, kan sykdommen vare i flere måneder.

Utseendet til flere koiler på en gang eller gjentakelser av den inflammatoriske prosessen indikerer onfurunkulose. Denne tilstanden er mest bekymret for tenåringer og unge mennesker med overfølsomhet for piokokkam og barn med kroniske somatiske sykdommer (diabetes, gastrointestinal sykdom), hudsykdommer ledsaget av kløe (skabb, lus).

Baby koking behandling

Lokal behandling

De kan begrenses dersom barnet har 1-2 koke.
Bearbeiding koker 5% oppløsning av kaliumpermanganat. påføring av en bandasje med ren ichthammol på uåpnet furuncle. Etter å ha åpnet den, er kremer med hypertoniske løsninger, proteolytiske enzymer (trypsin, chymotrypsin), antibakterielle salver foreskrevet.

Generell behandling

 • Når flere furuncles eller koker ved et enkelt sted i smertefull eller "farlige" områder av huden ved anvendelse av bredspektrede antibiotika (benzylpenicillin, doksycyklin, lincomycin, amoxiclav, cefazolin, cefuroxim) oralt eller parenteralt i 7-10 dager (med en obligatorisk mikrofloraen følsomhet definisjon).
 • For furunkulose er spesifikk immunterapi foreskrevet. vaksine for behandling av stafylokokkinfeksjon, antistapylokokker immunoglobuliner, stafylokokker-vaksine og toksoid etc.
 • I tilbakevendende infeksjon purulent anbefales at en kurs av ikke-spesifikk immunterapi glyukozaminilmuramildipeptidom (licopid) (for barn - 1,0 mg 2 r / d, voksen - 10 mg / dag), alfa-glutamyl-tryptofan (timogenom) og andre.

Hvis nødvendig, utfør kirurgisk disseksjon og drenering av kjelen.

Carbuncle (carbunculus)

Carbuncle er en gruppe av kokker forenet av en felles infiltrate. Barn observert sjelden. Det utvikler seg akutt på grunn av samtidig betennelse i flere nærliggende follikler.

Et karbunkul er et purulent-inflammatorisk infiltrat med flere nekrotiske stenger. Inflammasjon strekker seg til huden og det subkutane fettlaget, med markert ødemer og smerter og forstyrrelser i kroppens generelle tilstand.

Huden over karbunken blir lilla rød med en blåaktig snitt i midten. Innsiden av infiltraten har en gruppe pustler i midten. I fremtiden utbryter pustlene, og ut av de mange hullene som vises i deres sted kommer det med en blanding av blod.

Deretter smelter hele huden som dekker infiltratet, og avvises, og danner et dyp sår som kan nå musklene. Såret heler i lang tid, med dannelsen av en dyp, retraktilær arr. Karbuncle er vanligvis alltid singel.

Kutt carbuncle i stasjonære forhold, bredspektret antibiotika. Påfør spesifikk og ikke-spesifikk immunostimulering. I noen tilfeller, kirurgisk behandling.

Det handler om babyen kjele. Helse til deg og dine barn!

 1. Bygbarn Bygbarn. Ganske vanlig problem. Ofte er det byg.
 2. Ringorm i et barn Ringorm i et barn eller microsporia, trichophytosis, idrettsutøver - versicolor.
 3. Berør et barn Avstå i et barn er ganske vanlig. Hvordan bestemme typen av lav.
 4. Smittsom mollusk hos barn Hva er en molluscum contagiosum hos barn? En molluscum contagiosum er.
 5. Pedikulose hos et barn Behandling Pedikulose hos et barn er en parasittisk sykdom i hud og hår hos en person, som.

Årsakene til dannelsen av koker hos barn og effektive metoder for behandling

Svært ofte, med en svekkelse av immunitet, opptrer et furuncle i et barn - en purulent abscess. Dette er en akutt betennelse i hårsekkene, sebaceous kjertler og bindevev. Forårsaget av pyogene bakterier, oftest - Staphylococcus aureus. Det forårsaker mye lidelse for barn og opplevelser fra foreldrene sine.

Hvis det er enkelt å takle isolerte formasjoner, er omfattende hudskader med flere sår allerede en sykdom - furunkulose - og krever fullstendig behandling.

Legene kaller ulike grunner for dannelsen av en koke på et barns hud. Dens forekomst kan provoseres av slike faktorer som:

 • permanent hudkontaminering;
 • mikrotraumas (slitasje, riper, splinter, riper);
 • usunn mat;
 • svekkelse av immunitet;
 • furuncle i et spedbarn - en konsekvens av feil hudpleie, dårlig hygiene;
 • svette;
 • økt sebumsekresjon;
 • svekket metabolisme;
 • beriberi;
 • mangel på frisk luft;
 • diabetes;
 • endokrine problemer;
 • Ofte dannes et furuncle hos barn i nesen, fordi de stadig tinker der med skitne hender og har en kulde;
 • hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • langvarig bruk av visse glukokortikosteroidpreparater;
 • forkjølelse og infeksjoner (hepatitt, tuberkulose);
 • hår inngrodd i huden;
 • alvorlige sykdommer: sår hals, lungebetennelse, bronkitt, etc.
 • stressende situasjon.

Hvis en baby kjenner på kroppen, bør foreldrene tenke på hva som forårsaket det. Og i fremtiden er det ønskelig å ikke tillate slike blunders, beskytter babyen mot provokerende faktorer.

Hvis ulykken ikke kunne unngås, må du søke profesjonell hjelp så snart som mulig. Det er noen ganger vanskelig for foreldrene å skille furunkulose fra andre hudsykdommer, særlig ettersom sår er forskjellige.

Opprinnelsen til navnet. Det medisinske uttrykket "furuncle" går tilbake til det latinske "furunculus", som oversettes som "sint, for å komme i raseri."

På grunn av det faktum at årsaken til byller på kroppen av et barn kan være en rekke faktorer, og i lys av den enkelte og alder, kan magesår være annerledes. Dermatologer har en hel klassifisering, som er basert på eksterne symptomer og lokalisering av den purulente prosessen.

 • Furuncle er en enkelt abscess.
 • Et karbunkul er en omfattende kjele som engulfs flere follikler samtidig. Det er blant annet fusjonere mange sår. I slike tilfeller kommer innholdet på mange steder til overflaten.
 • Cystisk akne furunkulose. Betennelse og suppurasjon forekommer i de dypere lagene i huden. Vanligvis diagnostisert på ansiktet hos ungdom.
 • Den pylioniske sinus er en svært smertefull furuncle i interglacial fold. Årsaken - en stillesittende, stillesittende livsstil. I fare er overvektige barn med høy vekt. Over tid, dannelsen av en smertefull knute på paven.
 • Purulent hydradenitt - flere sår som oppstår på grunn av betennelse i svettekjertlene. Vanligvis lokalisert i armhulene eller lysken. I kokker er det ingen nekrotisk stang. Antibiotika til behandling er ikke nok: Obligatorisk kirurgi er nødvendig for å fjerne svettekjertlene som har gjennomgått inflammatorisk prosess.

Ulike typer koker hos barn tillater deg å behandle hver enkelt av dem individuelt. Hva karbuncle er behandlet for, er ikke egnet for den pilonidale sinus. Og behandling av abscess på barnets øye vil være vesentlig forskjellig fra behandling av samme abscess på magen. Men før du ser etter metoder for å bli kvitt dem, må du sørge for at dette virkelig er et furuncle.

Andre navn. Legene kaller det startede furuncleet et karbon, og i vanlige folk bærer det navnet "koker".

Ofte forveksler foreldre en kjele på kroppen av et barn med en vanlig akne, og dette blir en total feil. Tenk at dette er en ubetydelig kjele, som går forbi selv, de kan ikke kurere det i det hele tatt. Resultatet - alle slags komplikasjoner opp til sepsis. Derfor er det så viktig å mistenke at det er et furuncle for følgende karakteristiske symptomer:

 • Utseendet til en enkelt pustule på huden: Den stiger over huden, preges av en lys rød halo rundt en tett og hovent abscess, der en kjerne dannes;
 • i 3-4 dager dannes en hvit prikk på toppen av kjelen (pus er tilstede under en tynn film);
 • furuncle - en veldig smertefull neoplasm;
 • på dette stedet føles barnet ubehagelig prikking og kløe;
 • det kan forekomme i hvilken som helst del av kroppen der det er hår;
 • en økning i nærliggende lymfeknuter på grunn av den inflammatoriske prosessen;
 • temperaturen kan stige til 39 ° C;
 • Barnet blir tregt, lunefullt, sover ikke godt, nekter å spise.

Hele prosessen fra begynnelsen av dannelsen av en abscess til fullstendig forsvinning tar ca. 10 dager. Det inkluderer flere faser:

 1. Infiltrasjon. Utdannelse smertefull konsolidering, ødem.
 2. Suppurasjon, nekrose. Infeksjonen er aktivert, forgiftning oppstår, en stang dannes.
 3. Gjenoppretting, helbredelse. Dannelsen av granulasjonsvev og arr. Blåser og blanchering av betent vev.

Hovedforskjellen mellom koker og kviser er en lang periode med modning og ekstrem smerte. Han er ikke alltid i stand til å gå alene. For å lindre tilstanden til barnet, bør det vises til legen og om nødvendig gjennomgå et behandlingsforløp, men først etter riktig diagnose.

Nysgjerrige faktum. Et velkjent russiske komponisten Scriabin gang tvunget en byll på nasolabiale trekant, men gjorde det svært dårlig: han begynte sepsis, som han døde.

diagnostikk

Riktig profesjonell diagnose av koker hos barn gjør det mulig å skille sykdommen fra andre - miltbrann, tuberkulose i huden, erytem osv. De vanligste og mest brukte diagnostiske metodene inkluderer:

 • visuell inspeksjon;
 • blodprøve;
 • urinanalyse;
 • dermoscopy;
 • bakposev;
 • røntgen;
 • Ultralyd av indre organer.

Hvis sykdommen oppstår komplikasjoner eller koke dannet i et avsidesliggende sted, kan gjøre hjernen MR eller CT av nyrene, samt å ta en punktering av spinalvæske. Avhengig av de diagnostiske dataene som er oppnådd, er behandling foreskrevet. Videre krever det noen ganger inngrep av flere medisinske spesialister.

Merk. Hvis en abscess blir dannet på øyet, må barnet bli vist for øyeologen for å unngå komplikasjoner med syn.

Narkotika- og hjemmebehandling av koker i et barn er først og fremst bruk av smertestillende midler og antiseptiske stoffer og rusmidler. De tillater å redusere terskelen for følsomhet og lindre pasientens tilstand.

av narkotika

Avhengig av typen og plasseringen av abscessen, vil legen avgjøre hvordan man skal behandle kjelen for å akselerere sin modning og bedøve prosessen.

 1. Antiseptisk behandling rundt en abscess av borsyre eller salisylsyre, hydrogenperoksid, briljantgrønn.
 2. Tørk varm.
 3. UHF - påvirkning av abscessen med et høyfrekvent elektromagnetisk felt.
 4. På den allerede ødelagte furuncle fuktet tørketørkingskledninger med en hypertonisk løsning for raskere fjerning av pus.
 5. Etter utslipp av nekrotisk vev, gjøres dressinger på såret med antibakterielle salver. Blant dem - Vishnevsky salve, Ithiolovaya, Tetracycline, Heparin, Bactroban, Baneotsin.
 6. Med kokker i ansiktet er antibiotika som er aktive mot stafylokokker nødvendige: Meticillin, Oxacillin, Erytromycin, Cefalexin, Metronidazol, Dicloxacillin, Moxifloxacin, Vancomycin, Levofloxacin, etc.
 7. Autohemoterapi - innføring av barnet under huden eller intramuskulært, sitt eget blod fra en vene.
 8. Lasert terapi er en av de mest vellykkede behandlingsmetoder, siden det eliminerer koking etter 1 prosedyre uten smerte og uten etterfølgende arrdannelse, eliminerer gjentatt suppurasjon og bivirkninger.
 9. Kirurgisk fjerning.

Uavhengig bruk av rusmidler til behandling av kokos hos barn anbefales ikke. På samme måte som massasje det berørte området av kroppen, oppvarmer komprimering på det og klemmer seg. Enhver apoteksmedisin krever en lege resept. Hvis du vil bruke folkeslag, kan du ikke uten medisinsk rådgivning.

Folkemidlene

Foreldre vil finne nyttige råd om hva de skal gjøre hvis et barn har kokt og det er ingen mulighet til å se en lege. Folk rettsmidler - alt for å hjelpe.

 1. Rull ett blad av ficus i en kjøttkvern, en annen dukkert i kokende vann. Ordne ficuspuréen på et varmt blad og legg det på koker.
 2. Et kokt varmt egg er et utmerket middel for å koke på et barns øye. Tross alt er konvensjonelle medisiner ikke anvendelige her på grunn av den høye risikoen for irritasjon av slimhinnen og spredning av infeksjon.
 3. Grind blader av harekål før du trekker ut juice fra dem. Fukt dem med et betent sted.
 4. Hvis en abscess dannes i øret, klargjør følgende helbredende salve. Bland en spiseskje med knust kalendula med 30 g vaselin. Smør flere ganger om dagen.
 5. Komprimerer og applikasjoner på abscess av kamfer, gran, gresskar eller havtorn.
 6. Hvis absessen er på magen, på presten - på et ord, på en flat overflate, kan en varmbakt løk knyttes til den for natten, som trekker pus godt.
 7. Behandling av de berørte områdets infusjoner og avkok av Hypericum, kamille, suksess, salvie, eukalyptus.

Faktisk er det mange folkemiddagsmidler for behandling av koker hos barn, men de bør brukes med stor forsiktighet. Først må du konsultere en lege. For det andre, å vite sikkert at en liten kropp ikke reagerer på allergier i hjemmetytoterapi. Vanligvis er slike foreldres feil opptatt av alle slags komplikasjoner for barnets helse.

Nyttig råd. Ikke varm opp kjelen: under påvirkning av høye temperaturer kan purulent innhold trenge inn i blodet, noe som vil føre til infeksjon (sepsis).

komplikasjoner

Furunkulose er en farlig sykdom. Det kan føre til komplikasjoner som kan føre til døden. Derfor er det umulig å behandle ham frivoløst. Ved de første symptomene på en abscess må den behandles. Hyppige farlige konsekvenser inkluderer:

Spesielt farlig koker på vanskelige steder som ikke tillater bruk av konvensjonelle legemidler eller behandlingsmetoder - for eksempel i nesen, i øret eller i øyet. Foreldre bør ikke glemme at dette er en purulent infeksjon som kan spre og skade de indre organene.

Dette vil kreve en mer kompleks behandling. Gitt alle disse punktene, må du kunne forebygge sykdommen gjennom passende forebyggende tiltak.

Medisinsk utdanningsprogram. Ofte omdannes kjelen til flegmon, når det purulente innholdet fyller en stor overflate av mykt, subkutant vev. Hvis hun berører øyet, kan barnet gå blindt hvis øret er døve.

forebygging

For å beskytte barnet mot dannelsen av koker, må du regelmessig utføre forebyggende tiltak:

 • følg hygienregler, forhindrer hudkontaminering;
 • behandle mikrotraumas med antiseptika umiddelbart (hvordan du gjør det riktig, les vår artikkel);
 • gi barnet riktig tilnærming
 • å styrke hans immunsystem (immunsystemet til å øke barnet til å hjelpe de vitaminer og mineraler av de 11 beste produktene for dette formålet, som er tilgjengelig her);
 • gå mer utendørs;
 • behandle til slutten av en sykdom;
 • eliminere hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • sørge for at det ikke er for lang tid å ta visse glukokortikosteroide preparater
 • Ikke tillate nervøse opplevelser.

Koker i barn er langt fra uvanlig. De kan vises på kroppen i forskjellige aldre og under påvirkning av ulike årsaker. Foreldre trenger ikke å vente til den purulente absessen går i seg selv: du må ta alle tiltak for helbredelsen. Furunkulose er en farlig sykdom, med feil holdning til hvilke komplikasjoner som kan oppstå. Hvis du ikke varslet, trenger du tid til å behandle og ikke lenger tillate en slik utvikling.

Kok inn et barn, behandling, årsaker, hva skal jeg gjøre?

Furuncle kalte purulent betennelse i hårsekkene og omgivende vev.

Spesielt ofte blir kokene om sommeren når det er gunstige forhold for utvikling av patogene bakterier (huden er varm og fuktig), og på den annen side er barnet oftere på gaten, spiller utendørs spill, har mer kontakt med smuss, sand og jorden.

Årsaker til koke i et barn

Kausjonsmiddelet er Staphylococcus aureus. Når kroppens immunforsvar endrer seg, reduseres motstanden mot ytre påvirkninger, mikroorganismen oppnår patogene egenskaper og penetrerer hudens beskyttende barriere, forårsaker betennelse i hårsekkene. Situasjonen forverres av det faktum at hos barn er immunforsvaret umodent og immunitet mot Staphylococcus aureus har ennå ikke hatt tid til å danne. Staphylococcus kan trenge gjennom huden gjennom huden.

Den åpnes kirurgisk dersom den ikke åpner seg selv. Dette gjøres vanligvis under lokalbedøvelse på legekontoret (unntatt tilfeller av dyp sepsis).

Symptomer på koke hos barn

Furuncle ser ut som en betent knute med en diameter på 1-1,5 cm (noen ganger mer), ofte smertefull, ved toppet som det er en abscess. Huden over den blir først rød, og blir deretter blåaktig-burgunder. Ved autopsi furunkel puss og blir synlig stang, som er et konglomerat av dødt vev. Når avvisning av stangen og puss med blod dannes sår som leget etter arrdannelse. Smerter på stedet av koke kan være veldig sterk, noe som gir en masse problemer og barnet og foreldrene. På grunn av det kan forstyrre søvnen, noen ganger kroppstemperaturen stiger, forverret helse markert baby. Etter å ha åpnet kjelen, forbedrer tilstanden av helsen betydelig, kroppstemperaturen går tilbake til normal.

Hvis kjelen ligger på ansiktet, kan pus trenge inn i hulen i hodeskallen, og en ekstremt farlig komplikasjon utvikler - meningitt.

Når koker oppstår samtidig i flere stykker eller en etter en, kalles denne tilstanden furunkulose. Han går mye vanskeligere og vanskeligere å helbrede.

Behandling av koke hos barn

For mindre skader og slitasje, behandle huden med en løsning av strålende grønt eller jod, og ikke la dem bli smittet ved å bruke en bakteriedrepende lapp.

Hvis du oppdager en hevelse, ømhet, rødhet på babyens hud, kontakt legen din umiddelbart. pålegger aldri på purulent fokus komprimerer og ikke gjøre termiske behandlinger, kan dette føre til spredning av smitte og videre spredning av purulent prosessen.

Det er også tilrådelig å stimulere barnets immunitet. For å gjøre dette, gi ham vitamin C, echinacea-tinktur og andre produkter som legen din vil anbefale.

Boils bør ikke åpnes hjemme. Dette bør gjøres av en kvalifisert spesialist i en medisinsk institusjon i samsvar med alle antiseptiske regler.

På tidlig stadium av sykdommen for å åpne kjelen er ikke nødvendig. Huden rundt den behandles med løsninger av borsyre eller salisylsyre for å forhindre spredning av infeksjon. Vil hjelpe til med behandling av kokosalve som inneholder antibiotika.

Det er viktig å følge reglene for personlig hygiene. Bathe babyen med vanlig såpe. Etter å ha brutt en abscess og få pus på huden, bruk en antibakteriell såpe.

Spesielt seriøst bør det behandles koker på ansiktet. Behandle dem bare på sykehuset! Selvmedisinering kan være livstruende for en baby.

Hvis han har kokt fram igjen, må du gjennomføre en grundig undersøkelse for å bestemme årsaken til furunkulose. Et slikt fenomen kan indikere en annen underliggende sykdom som er forbundet med forstyrrelser i immunsystemet eller i metabolismen - for eksempel diabetes osv.

Når skal du gå for medisinsk hjelp

Tegn som indikerer behovet for medisinsk inngrep: Røde streker som kommer fra det betente området, feber, den raske spredningen av koke i hele kroppen og generell ulempe. Hvis du merker disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart.

Forekomsten av koker predispose sykdommer i nervesystemet, metabolisme, forsømmelse av hygiene og svekket immunforsvar. Hjemmebehandling ligner behandling av abscesser (koke) og består av en kombinasjon av urtehjelpemidler og fuktig varme. Kjelen kan svulme, som vanligvis er alarmerende, men hvis barnet føles bra og det ikke er tegn på en vanlig infeksjon, fortsett behandlingen med hjemmemedisiner.

Som kulden modnes, øker smerten, så det er best å være forsiktig. La barnet hvile mer. Gi fuktig varme på stedet for betennelse, helst med urtekompresser som må gjøres flere ganger om dagen.

Mykningen av kjelen. Noen ganger kan kokene ikke åpne, selv om de ser ganske modne ut. Visse urter, hvis de brukes regelmessig, myk huden i midten av stedet, hvor pus samler seg. For at furuncle skal åpne, er det nok for legen å røre den med en stor nål. Denne prosedyren krever ikke en lokal bedøvelse, da det bare forårsaker kortsiktig smerte på tidspunktet for punkteringen. Sammen med legen din må du avgjøre alvorlighetsgraden av infeksjonen og bestemme om du må foreskrive antibiotika til barnet ditt. Hvis ikke, fortsett å bruke urte rettsmidler.

Følg anbefalingene gitt i avsnittet "Abscess (abscess)" og gi barnet ditt rikelig med drikke. Interne tiltak for behandling av koke er det samme som for behandling av abscesser. De må brukes parallelt med de eksterne midlene.

Hot urte komprimerer. Denne prosedyren bør utføres hver 2. time, og hvis infeksjonen er alvorlig, så oftere. Den påføres i 20 minutter: Utmerkede kompresser er hentet fra infusjoner av burdock rot, echinacea rot, kjedehjul, violette blader og plantain blader, tatt hver for seg eller sammen.

Omslag. For å øke abscessens åpning, i intervaller mellom komprimerer, gjør poultices. Pulverformede urter blandes med vann for å danne en pasta, eller fint gnidd løv og røtter og påføres det berørte området. For å gjøre dette kan du bruke følgende urter: plantainblader, burdockrødder, revet rå poteter, grønn leire, grønne kålblad, rustne elmpulver, rødbeter og fenegreekfrø.

Desinfeksjonssår. Det er viktig å sikre at pus ikke kommer til andre deler av kroppen. Staphylococcus er svært smittsom. Vask området i kjelen 2 ganger om dagen og vask sengetøy og håndklær, hvis de får pus. Vask hendene etter å ha berørt stedet for betennelse. Etter at pus er ute, drenne såret og dryss med en blanding av pulver av myrra, echinacea og chaparilla i like store mengder, de vil absorbere resterne av purulent utslipp. Påfør varm komprimerer 2 ganger om dagen til såret er strammet, og ødemet minker helt. Dette kan ta om lag 2 dager.

Astragalus. I kinesisk medisin brukes astragalus til å styrke immunforsvaret. Fortsett å gi astragalus-tinkturen. 1 / 4-1 / 2 ts 2 ganger daglig i 3 uker etter at såret har helbredet. Astragalus kan kombineres med samme mengde echinacea, som også styrker immunforsvaret. Disse plantene vil bidra til å forhindre lignende infeksjoner senere.

Et barn som lider av koker kan anbefales følgende:

 • organisere riktig ernæring;
 • Spis mer sitrusfrukter, fordi deres frukt inneholder mye vitamin C;
 • spør den behandlende legen om å anbefale barnet hver for seg vitaminpreparat. Meget viktig er det ekstra inntaket av vitamin A, C og gruppe B i barnets kropp, som har en positiv effekt på immunsystemet.
 • regelmessig innta tørt brygger gjær;
 • oppvarm systematisk opp kjeleområdet, det er best å bruke en reflektorlampe for oppvarming hjemme;
 • Huden rundt koker skal behandles systematisk med 2% salicylalkohol eller 2% alkoholholdig løsning av borsyre. Utfør smøreprosedyren minst to ganger om dagen;
 • På stadium av modning av inflammatorisk knute, bruk ichthyol salve i dressinger;
 • Etter åpning av koking og avvisning av stangen, påfør bandager med antimikrobielle og antiinflammatoriske stoffer - med furatsilin, rivanol. Deretter kan du bruke i dressinger og salver - hydrokortison, tetracyklin, erytromycin, syntomycin, gentamicin, etc. Bytt dressings 2 ganger om dagen;
 • phytomedicine anbefaler bruk av calendula blomster medisinsk salve til behandling av en åpnet furuncle;
 • folkemedisin anbefaler at man legger seg til kjele for følgende enkle middel - løk tilberedt i melk;
 • brukes i behandling av kokes hjemme meieri avkok av kamille blomster;
 • to ganger om dagen for å gjøre barnet i stedet for kokeroppvarming, komprimerer med ricinusolje. Som et resultat løsner fokuset på betennelse raskere;
 • hvis alle de foreslåtte tiltakene ikke fører til det ønskede resultatet, dersom det er en trussel om utvikling av en kokerkomplikasjon (en abscess begynner å utvikle seg), ta til kirurgisk behandling.

Koker inn barnas ørekanal

For koker dannet i den eksterne hørskanalen er slike manifestasjoner som ørepine, hevelse og rødhet av vevene i den eksterne hørskanalen karakteristiske. Hvis puffiness er alvorlig, kan den eksterne hørskanalen være helt lukket, og hørselen lider (det er et hørselstap av moderat grad).

Når et barn har ørepine, anbefales følgende:

 • Umiddelbart søke hjelp fra en otolaryngologist. Legen vil gi barnet anbefalinger individuelt;
 • Selv før du går til legen, kan et sykt barn med alvorlig ørepine ta litt smertestillende. Du kan gi barnet paracetamol i aldersdosen (i piller eller sirup), analgin og andre;
 • også for ørepropper, kan du lage oppvarmingskompresser til barnet - vodka, halvalkohol, kamfer eller vegetabilsk olje;
 • Du kan sette en wadded eller gasbind wick gjennomvåt i 3% borealkohol i et ømt øre.

Nes furuncle hos barn

Nes furuncle er oftest plassert på innsiden av vingen av nesen eller på nesenes nes. Følgende kliniske tegn er karakteristiske for nakkens furuncle: Utseendet til et sted med rødhet og hevelse, en punktabsess på høyden av en kegle, smerte i fokus av betennelse, økt smerte når du berører fokuset på betennelse. På grunn av det faktum at det venøse og lymfatiske systemet i nesegionen er anatomisk forbundet med det venøse og lymfatiske systemet i øyet og hjerneområdene, kan nakkens furuncle bli komplisert ved at infeksjonen går inn i baneområdet, inne i skallen. I denne sammenheng må vi si følgende: For å unngå utvikling av farlige komplikasjoner er det umulig å stikke nesens kuler på egenhånd, det er umulig å klemme pus fra kokene.

Et barn med en furuncle i nesen anbefales å gi følgende hjelp:

 • begynne å ta et antibiotikum (for eksempel erytromycin) eller noe sulfa-stoff i en aldersdose;
 • Påfør et sterilt gaze serviett med en syntomycin emulsjon eller antibiotisk salve - erytromycin, tetracyklin, etc.;
 • Hvis det er en økning i kroppstemperaturen, hvis barnet klager over hodepine, bør du umiddelbart ringe til en lege eller ta barnet til klinikken.

Furunkulose hos barn: årsaker og behandling

På huden hos barn, spesielt hos ungdom, ofte små pustler - akne. Dette er ubehagelig, men ganske herdbart og i det vesentlige ufarlig. Mye mer farlig er forekomsten av en stor abscess i huden, en koke. Det er dannet rundt hårfollikkelen, som sprer seg til det omkringliggende vevet.

Hvis kullene blir flere, vises en etter hverandre, er dette fenomenet allerede kalt furunkulose. Denne pustulære sykdommen gir stor lidelse for barnet, og hvis det blir ubehandlet, kan det få alvorlige konsekvenser for helsen og til og med barnets liv.

Hva er årsaken til furunkulose?

Årsakene til furunkulose er flere.

Suppuration forårsaker i hovedsak Staphylococcus aureus, som normalt finnes på nese og tarms slimhinne, uten å forårsake noen smertefulle fenomen. Hvis det kommer på huden, kan denne mikroorganismen trenge inn i den (hvis det er inngangsporter: riper, slitasje og andre mikrotrauma) og forårsaker en inflammatorisk prosess.

Men selvfølgelig har mange barn hud mikrotraumas, men de utvikler seg ikke noe kokt! Følgelig er mekanismen for dannelsen av denne sykdommen ikke så enkel.

Faktorer som bidrar til forekomsten av furunkulose er delt inn i lokal og generell. Ifølge forskerne kan bare en kombinasjon av faktorer fra første og andre grupper føre til utvikling av furunkulose.

Lokale risikofaktorer:

 • slitasje, riper, slitasje, riper på huden, det vil si brudd på integriteten til huden;
 • hudkontaminering, dårlig hygiene;
 • blokkering av ekskretjonskanalen i sebaceous kjertelen;
 • allergiske hudsykdommer.

Generelle risikofaktorer:

 • redusert immunitet;
 • kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen, inkludert dysbakteriose;
 • metabolske forstyrrelser;
 • endokrine sykdommer (diabetes, etc.);
 • sykdommer i nervesystemet;
 • anemi (anemi);
 • hypovitaminosis;
 • fysisk utmattelse på grunn av underernæring (underernæring hos små barn og anoreksi hos ungdom);
 • vanlig fysisk utmattelse (for eksempel for skolebarn som er aktivt involvert i sport);
 • hyppig overoppheting eller tvert imot overkjøling;
 • tilstand etter alvorlig sykdom.

I tillegg er det dessuten blitt identifisert varianter av Staphylococcus aureus, som er vellykket motstandsdyktig mot immunforsvarets beskyttende virkning. Forskere mener at furunkulose oppstår hos barn som er bærere av disse spesielle stammene av stafylokokker.

Symptomer på koiler

Vanligvis vises en enkelt furuncle på et barns hud i begynnelsen, og går gjennom 3 stadier av utviklingen:

Infiltrering manifesteres av utseendet på huden på et bestemt sted (ofte i mikrotraumer) av et tett, smertefullt tuberkul av intens rødfarge. Tuberklet øker gradvis i størrelse, hevelse av det omkringliggende vevet vises, og smerten øker. Barnets kroppstemperatur stiger.

Suppuration er preget av veksten av koker opp til 1-3-5 cm i diameter; tuberkulet får en konisk form, og pustelen blir toppunktet: et hetteglass med purulent innhold. Under det, i midten av kjelen, usynlig fra utsiden, er det en "stopper" av vev som har gjennomgått purulent-nekrotisk forfall.

Barnets generelle tilstand forverres dramatisk, temperaturen stiger til 38 ° og over. Generell svakhet og hodepine bli med: disse er symptomer på rusmidler. Smerten i kjelen blir skarp, barnet tillater ikke å berøre sårpunktet. Regionale lymfeknuter øker.

Relief kommer med pus som brister ut når en obduksjon oppstår. Etter pus fra en koke, frigjøres nekrotisk vev av gulgrønn farge, som ofte har form av en stang. Fra dette øyeblikket forsvinner smerten, barnets trivsel forbedrer seg.

Healing: Inndelingen som ble igjen i stedet for det åpnede furuncle, helbredet, oppnådde en rødblå farge. Deretter lyser arret og sammenligner nesten fargen med sunn hud.

Alle tre stadier av utvikling av koker under betingelse av rettidig initiert behandling varer fra 10 til 12 dager.

Hvis furunkulose utvikler seg, forekommer sår på forskjellige steder i huden etter hverandre (en furuncle har ikke tid til å helbrede, som en annen allerede brygger), eller til og med samtidig. Barnets tilstand og tilstand, mens barnet lider sterkt. Unge barn med furunkulose behandles på sykehuset, som eldre barn, hvis kokene befinner seg på spesielt farlige steder (se nedenfor).

Komplikasjoner av koker

Graden av fare og muligheten for utvikling av komplikasjoner avhenger av hvor kjelen oppstår.

Det vanligste området for lokalisering av sår er underarmene, baken, lumbalområdet, underlivet, underarmene, nakken. Praktisk sett kan et furuncle forekomme hvor som helst på kroppen, bortsett fra håndflatene og sålene (det er ikke hårfollikler der).

Men de farligste koker på ansiktet (spesielt i nasolabialtrekanten), på nakken, i lysken, i de interdigitale brettene, i armhulene, og også i dypet av den hørbare meatusen. I slike tilfeller ligger sår i nærheten av blod- og lymfatisk kar og kan utløse utviklingen av slike komplikasjoner som:

 • sepsis ("blodforgiftning");
 • purulent meningitt;
 • tromboflebitt;
 • lymfatisk trombose;
 • lymfangitt;
 • lymfadenitt;
 • purulente metastaser til ulike indre organer (lever, nyrer, etc.).

Behandling av furunkulose

Metoder for behandling av furunkulose er delt inn i lokal, generell og kirurgisk.

Målet med lokal behandling er å akselerere modningen og "gjennombrudd" av kjelen, redusere smerte og betennelse, og forhindre spredning av suppurative prosessen.

For dette bruker de både offisiell medisin (antibakterielle og antiinflammatoriske salver, komprimerer med Dimexide og andre legemidler, gni medisinske urter med alkoholtinkturer) og folkemessige oppskrifter (løk tilberedt i melk, komprimerer fra revet rå poteter, fra kålblad, smurt honning, etc.).

Følgende antibakterielle salver brukes topisk: Baktroban, Levomekol, Azelik, Fucidin, gentamicin, heliomycin, etc. For å akselerere åpningen av kjelen, brukes titholol salve, Vininel, Vishnevsky salve.

Generell behandling er foreskrevet for kronisk forløb av furunkulose, med lokalisering av koke på farlige steder (oppført ovenfor). Den består i bruk av antibiotika, vitaminer, immunostimulerende midler, samt behandling av kroniske sykdommer.

 • Antibiotika foreskrives både lokalt og oralt, og i noen tilfeller intravenøst. Noen ganger tar de seg til den komplekse utnevnelsen av antibakterielle midler. Prescribes kun antibiotika, med hensyn til analysen av patogenes følsomhet. Azitromycin, Unidox Solutab, Josamycin, Clarithromycin, Augmentin, Kefzol og andre brukes hyppigere enn andre. Forløpet av antibiotikabehandling for furunkulose er minst 5 dager.
 • Vitaminer er nødvendige for behandling av furunkulose: retinolacetat (vitamin A), askorbinsyre (vitamin C), tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), nikotinsyre (vitamin PP). Oftere er de foreskrevet for barnet inne, men noen ganger blir de også brukt i injeksjoner. Komplekset av vitaminer B finnes i bryggergær, som kan kjøpes på apoteket.
 • Midler som stimulerer immunforsvaret, brukes sterkt i henhold til legenes resept. Slike legemidler som interferoner, Derinat, Licopid, Polyoxidonium, Intraglobin, Mielopid, Gabriglobin, Octagam, Ceramil, etc. kan brukes.

For flere årtier siden ble anti-stafylokok immunoglobulin og stafylokoktoksoid anvendt for å styrke kroppens forsvar, men bruken av disse midlene ga ikke det ønskede resultatet. I dag er de ikke brukt til furunkulose, så er autohemoterapi (intramuskulær administrasjon til pasienten av en liten mengde av sitt eget blod tatt fra en vene). Når det gjelder barn, var denne prosedyren selvsagt et ekstra traume.

Kirurgisk behandling brukes når det er en klar risiko for komplikasjoner, så vel som i tilfeller der koker ikke er mottagelig for konservativ terapi.

Kirurgisk inngrep består i å skape et kors snitt i huden i området av furuncleens topp og fjerne pus og nekrotisk stang gjennom dette snittet. Denne prosedyren hos barn utføres under lokalbedøvelse. Ved slutten av operasjonen behandles såret med en desinfeksjonsmiddelløsning og en steril dressing påføres den. Noen ganger, hvis såret ikke kan renses helt av pus, blir det drenering i det - et gummibånd som fremmer utslipp av purulent utslipp. Etter operasjonen er barnet kle seg daglig.

Fordelene ved kirurgisk behandling av koker i den raske forbedringen av pasientens tilstand, barnet må imidlertid overvinne en ekstra negativ følelsesmessig byrde: alle barn er selvsagt redd for operasjoner.

forebygging

Spesifikk forebygging av denne sykdommen er ikke.

Forebygging av furunkulose, som alle pustulære hudsykdommer, består i å følge anbefalingene:

 1. Undervise barn fra tidlig alder for å holde huden ren og til vanlig håndvask. Det bør bemerkes at bakteriedrepende såper ikke er egnet for permanent bruk: de ødelegger også den gunstige, beskyttende mikrofloraen i huden. Både hendene og hele kroppen av barnet skal vaskes med vanlige barns såpe, og en bakteriedrepende såpe er veldig egnet for å vaske de hudområder som ble dekket med pus når de åpnet kjelen.
 2. Eventuelle slitasje, kutt, hudskrammer i et barn skal umiddelbart behandles med antiseptiske løsninger (briljant grønt, metylenblått, fucorcin, etc.) umiddelbart etter deteksjonen.
 3. Ved rengjøring av øregangene hos barn (så vel som hos voksne) er det umulig å bruke skarpe gjenstander for å unngå skade som fremkaller utviklingen av furunkulose.
 4. Barneklær må oppfylle værforholdene slik at barnet ikke overopphetes, men ikke kaldt i løpet av turen. I tillegg bør kjøp av harde syntetiske stoffer til barn som kan gni huden unngås.
 5. Barn med noen pustulære hudsykdommer bør isoleres fra barnas lag, fordi I nært hold kan disse sykdommene være smittsom.
 6. Nødvendig behandling av alle eksisterende hos barn av kroniske sykdommer.
 7. Et barn med koker kan ikke bades i et bad, ettersom en abscess kan åpne spontant når som helst, og da vil alle tarmene bli utsatt for faren for eksponering for Staphylococcus aureus. Kokområdet bør ikke vaskes i det hele tatt, det er bare tillatt å vaske barnet og gjøre ham hygienisk tørke. Hvis det er flere koiler og de ligger i ulike deler av kroppen, er vannprosedyrer strengt forbudt.
 8. Hvis en baby har en koke, bør du ikke prøve å åpne den og klemme ut pus selv: dette kan til og med føre til en så alvorlig komplikasjon som sepsis. Å åpne kjelen er en medisinsk prosedyre.

CV for foreldre

Vær oppmerksom på barna dine, ikke bare for barn, men også for tenåringer. Ikke la noen mikrotrauma på barnets hud uten behandling. Og prøv ikke å behandle furunkulose hos barn alene, kontakt lege umiddelbart.

Hvilken lege å kontakte

Når en baby har en koke, er det best å kontakte en hudlege. Etter undersøkelse kan en liten pasient bli henvist for behandling til en gastroenterolog, endokrinolog, hematolog, infeksjonsspesialist og immunolog. Konsekvensene av furunkulose vil bidra til å eliminere skjønnhetspleieren. Ernæringsmessige egenskaper av denne sykdommen vil fortelle ernæringsfysiolog. I noen tilfeller er det nødvendig med hjelp av en kirurg.

Flere Artikler Om Typer Acne