Ofte er det vannrike kviser i et barn i ansiktet eller i hele kroppen noen dager etter fødselen. Små blister er resultatet av dårlig hygiene, utilstrekkelig arbeid med immunforsvarets beskyttende funksjoner, samt andre fysiologiske og patologiske faktorer. Hvis purulent akne har dannet, er det nødvendig å vise barnet til barnelege så snart som mulig for å unngå farlige konsekvenser.

Varianter: årsaker og tilhørende symptomer

Manifestasjon av bleie dermatitt

For denne sykdommen er preget av røde, små bobler, som dannes utelukkende på paven eller i kjønnsområdet. Ofte observert i patologien til denne typen gjennomsiktig akne på beina. Avvik er karakteristisk for nyfødte eller babyer som fortsatt har en bleie. Det er et brudd i tilfelle utilstrekkelig hygiene, sjeldne hygieneendringer eller sjeldne vasker bort. Dårlig kvalitet bleier kan også være en kilde til vannaktig akne i et barn.

Blære dermatitt er den vanligste årsaken til hvilken huden er dekket av blister. Hvis patologien ikke behandles i tide, får det berørte vevet en blåaktig rødaktig tinge, hovelse og infeksjon kan forekomme i sår.

Hvordan manifesterer kokkopper?

Hos spedbarn og spedbarn på grunn av denne patologien, observeres akne sjelden, ofte er patologien løst hos eldre barn. I dette tilfellet vises vannkviser på ansikt, hode, rygg, hender og andre deler av kroppen. De røde flekkene som vises er kløe og forårsaker ubehag. Inne i hetteglasset er fylt med serøs væske. Akne blir ofte observert selv i barnets munn, og det er derfor pasienten ikke klarer å spise. Kyllingkopper kjennetegnes ikke bare av vannrike kviser, men også av andre tegn:

 • økt kroppstemperatur - opptil 39 grader;
 • feber stat
 • svakhet i hele kroppen;
 • uutholdelig kløe;
 • mangel på appetitt.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Funksjoner av pemphigus

I medisin er et slikt brudd også kjent som pemfigus, hvorav spedbarnet først og fremst lider i de første månedene av livet. Patologi er sjelden diagnostisert og kan forekomme i ondartet form. Det er mulig å infisere med en avvik mot hvilken en blær vises, muligens med medisinske manipulasjoner. Forstyrrelsen utvikler seg også dersom moren hadde alvorlige purulente patologier under graviditeten. Vanligere er magen dekket av vannholdige blærer, kinnene og utslettene er festet på pedicle.

Hva er kjernen i streptoderma?

Når det er vannaktig akne på barnets kropp, er det nødvendig så snart som mulig å virke barnelege. Virus og andre farlige patologier kan indikere slike utbrudd. En rød, gjennomsiktig pimple som riper høyt kan skyldes infeksjon med streptokokker. Inne i det vannet pimple med streptoderma inneholder et rosa eller rødaktig ekssudat. Slike purulente kviser på bena, i hodet, i bukets og fingrene er lokalisert. I de første stadier kan patologi gjenkjennes av vannholdige utslett, og ved utvikling av slike symptomer:

 • Streptoderma har lignende symptomer.

kvalme;

 • svakhet i hele kroppen;
 • høy kroppstemperatur - mer enn 38 grader;
 • svimmelhet;
 • store og smertefulle lymfeknuter i nærheten av akne.
 • Hvis en akne mistenkes på bakgrunn av streptoderma, får et barn en blodprøve, noe som resulterer i en inflammatorisk prosess.

  Symptomer på ekte eksem

  Hvis vannet pimples vises på baksiden av hodet og andre deler av kroppen, kan dette signalere en lignende dermatologisk patologi. Patologisk utslett er en stor bekymring for babyen og kløe. Når boblene brister, dannes erosjon i deres sted, hvor patogene mikroorganismer ofte faller og forårsaker sekundær infeksjon. For det første, barnets rødme og hevelse av den berørte epidermis, hvorpå små vannflater dannes, som inneholder hemorragisk væske inne. Ofte blir patologi uten rettidig behandling og styrking av immunsystemet kronisk.

  Hvordan håndtere en vannaktig boble?

  Hvis det er kviser hos barn på huden, der det er væske i det, er det nødvendig å besøke en barnedermatolog så snart som mulig. Spesialisten vil avgjøre kilden til problemet og vurdere alvorlighetsgraden. For å bekrefte diagnosen kan kreve ulike diagnostiske prosedyrer. For å eliminere vannaktig akne over hodet og i andre områder av barnets kropp, brukes stoffene som presenteres i bordet.

  Hvorfor vises vannaktig akne på babyens kropp?

  Hudutslett hos babyer er funnet av en rekke årsaker. Utseendet av vannaktig akne på kroppen er et negativt symptom som kan oppstå i et bredt spekter av patologier.

  Denne artikkelen vil hjelpe deg med å lære mer om hva foreldre skal gjøre når hudutslett vises i et barn.

  Årsaker til

  Vannakne på kroppen kan forekomme hos babyer i de første årene av livet, og hos ungdom. De oppstår som følge av eksponering for en rekke årsaker.

  Slike hudutslett ser ut som bobler som inneholder væske inni. Innholdet i vannige bobler kan variere. Vanligvis er det en serøs væske eller blod med en blanding av blod.

  Med noen bakterielle patologier i huden begynner pus å dukke opp i boblene. Dette symptomet er allerede ekstremt ugunstig og indikerer en sekundær infeksjon.

  Purulent innhold kan ses fra siden. I dette tilfellet endres fargen på væsken inne i boblen. Den blir gul eller med grønn fargetone.

  Hos babyer virker vannrike bobler på huden mye oftere enn hos voksne. Denne funksjonen skyldes den fysiologiske strukturen av hudlagene hos små barn.

  Ufullkommenheten til lokal immunitet bidrar til spredningen av vannige bobler gjennom hele kroppen på relativt kort tid. Størrelsen på disse hudutslettene kan være forskjellig og avhenger av hva som bidrar til utseendet deres.

  Følgende årsaker kan føre til utseendet av vannige bobler på babyens hud:

  • allergiske reaksjoner;
  • pemfigus;
  • kontakt og bleie dermatitt;
  • impetigo av stafylokokk-etiologi;
  • barndomsinfeksjoner;
  • stikkende varme, hyperhidrose;
  • eksem;
  • smittsom bløtdyrinfeksjon;
  • herpesinfeksjon;
  • infeksiøse virus- og bakterieinfeksjoner;
  • skabb;
  • sykdommer i det endokrine systemet og kroniske sykdommer i indre organer.

  Ganske ofte er vannet pimples ledsaget av utseendet på huden og andre symptomer. Disse inkluderer: økt tørrhet i huden, alvorlig rødhet, betennelse og utseendet på mange tette tørre skorper.

  Alvorlighetsgraden av uønskede symptomer kan være forskjellig. Varigheten av bevaring av hudutslett påvirkes av mange faktorer: barnets alder, tilstedeværelsen av samtidige patologier i indre organer, nivået av funn av barnets immunitet.

  Funksjoner av utslett i enkelte sykdommer

  pemfigus

  Hos spedbarn er årsaken til utseendet på huden av ulike bobler fylt med væske ganske ofte en sykdom kalt pemphigus. Ifølge statistikken forekommer toppen av utviklingen av denne patologiske tilstanden i nyfødt alder.

  Denne patologien kan forekomme i både godartede og ondartede former. En skadelig versjon av sykdommen kalles også ritters eksfoliative dermatitt.

  En baby kan bli smittet av denne hudsykdommen under medisinske prosedyrer som utføres i strid med hygienevilkårene, eller fra en mor som har en slags purulent patologi.

  Massive tilfeller av infeksjon oppstår når babyer er smittet av helsepersonell. Et spesifikt klinisk tegn på denne hudpatologien er utseendet av mange vesikler på huden av et infisert barn.

  De er vanligvis ganske små i størrelse og ligger på kroppen i grupper. Huden rundt disse lesjonene blir rød. I noen tilfeller blir det varmt å ta på.

  Inne i boblene er en stor mengde serøs væske. I alvorlige tilfeller vises allerede purulente formasjoner.

  Foretrukket lokalisering - på magen eller i nærheten av navlen, på bena, og også i hudfeller. Over tid forsvinner disse hudutslettene.

  Residual symptomer vises vanligvis i depigmenterte hudområder, som også forsvinner innen noen få uker. I noen babyer kan slike bobler vises på munnslimhinnen.

  Kyllingpokker

  "Kyllingkopper" er en annen ganske vanlig årsak til utseendet på ulike hudutslett på et barns hud. Som regel ser de ut som mange vannige bobler.

  Væskekomponenten i dem er et serøst grumt fluidum. For vannkopper er preget av en ganske alvorlig kurs, ledsaget av feber og alvorlige symptomer på forgiftning.

  Bobler på huden med denne infeksjonen forekommer gradvis. Noen dager etter at sykdommen begynner, de nesten dekker hele overflaten av kroppen.

  Vannbobler kan ses på baksiden, på hendene, ansiktet, beina på babyen. I noen tilfeller kan de briste, og væsken som finnes i dem vil strømme ut. Utseendet til slike hudelementer kan være ledsaget av utviklingen av sterk kløe hos et sykt barn.

  Småbarn som går på barns utdanningsinstitusjoner, er mer utsatt for infeksjon med denne infeksjonen. Bare rettidig vaksinasjon vil bidra til å beskytte et barn mot smitte med denne smittsomme sykdommen.

  Kyllingkopper er en karantesykdom. Toppfrekvensen forekommer i 2-6 års alderen.

  Bleie dermatitt

  Denne patologiske tilstanden forekommer hos nyfødte barn og barn i svært tidlig alder. Navnet på sykdommen er årsaken som forårsaker disse symptomene i de minste pasientene.

  Bruk av bleier fører til utseendet av vannfulle bobler i barnets prest. Direkte kontakt av barnets perineum med det absorberende bleylaget fører til utvikling av kontaktallergisk inflammasjon, manifestert av utseendet på huden av mange hudutslett.

  I lang tid ble denne patologiske tilstanden hos barn kalt bleieutslett. Bruken av dette begrepet for å betegne essensen av sykdommen er også mulig.

  Utbredelsen av denne patologien hos barn er ganske høy. Ifølge statistikken kan hver andre nyfødte baby i løpet av det første år av livet oppleve denne patologiske tilstanden.

  Denne patologien manifesterer sig på huden ved utseendet av flere vannholdige blærer. Vanligvis ligger de på de betente områdene i huden.

  Berørt hud får en lys rød farge, det er en sterk gråt. Langvarig betennelse fører til utvikling av ødem i omgivende vev.

  streptoderma

  Denne patologien oppstår som et resultat av infeksjon med ulike typer streptokokker og er preget av utvikling av mange bobler på huden, fylt inn med grå eller rosa væske.

  Streptoderma er en ganske vanlig patologi hos barn. Denne sykdommen er smittsom.

  En sunn baby kan bli smittet fra en pasient. Vannige bobler kan forekomme samtidig på de mest forskjellige hudområdene. Ofte ser de mellom fingrene, på håndflatene, på magen.

  Ofte er syke barn og småbarn med immunsviktstilstander mye mer utsatt for streptoderma enn barn med sterk immunitet.

  Etter hvert som sykdommen utvikler seg, endres fargene til væsken i hudutslett også. Først har den en grå fargetone, så den kan bli gulaktig eller grønn. Denne fargeendringen er et svært ugunstig symptom og indikerer sykdomsprogresjonen.

  Over tid brister disse vannige boblene, og væsken strømmer ut. Utilstrekkelig hygiene kan føre til utvikling av farlige komplikasjoner.

  Ekte eksem

  Denne patologien refererer til dermatose. Det er ledsaget av utviklingen av mange bobler på huden som kløe alvorlig. Etter åpning fortsetter hudutslettede områder.

  Denne sykdomsperioden er en av de verste. Mikrober og bakterier som bidrar til sekundær infeksjon av såret, kan komme seg i erosjon.

  Den tidligste manifestasjonen av sykdommen er rødhet og hevelse i det berørte området. Etter noen dager vises bobler inne i betent hud, fylt med blodig væske inni. De kan være av forskjellige størrelser.

  Utviklingen av eksem fører ofte til eksponering for kjemikalier, samt en markert reduksjon i immunitet og forverring av kroniske sykdommer i indre organer.

  Etter at bobler forsvinner med eksem, forblir tette skorper på huden, som gradvis eksfolieres. Sentrene av hudutslett er vanligvis plassert i grupper og har en tendens til å fusjonere.

  Helseforholdet til barnet forverrer signifikant hudkløe, noe som ofte følger med utseendet på mange bobler på huden.

  I noen immunodefekter kan eksem bli kronisk. I dette tilfellet krever avtale og gjennomføring av kompleks behandling. Det er ikke bare nødvendig for å eliminere uønskede symptomer, men også for å forebygge nye eksacerbasjoner av sykdommen i fremtiden.

  Hva skal jeg gjøre når de vises?

  Hvis en baby har forskjellige vannige kviser på huden, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å etablere årsaken til sykdommen, er det ganske ofte nødvendig å gjennomføre et helt kompleks av diagnostikk, som inkluderer en rekke metoder.

  En slik undersøkelse er nødvendig, siden det er ganske mange sykdommer som oppstår ved utvikling av vannige kviser på huden.

  For å fastslå den riktige diagnosen til barnet, gjennomføres følgende laboratorietester og studier:

  • Generell analyse av blod og urin. De hjelper til med å identifisere virus- eller bakterieinfeksjoner i barnets kropp, samt graden av funksjonsnedsettelse.
  • Biokjemisk studie av blod. Nødvendig å bestemme arbeidet til de indre organene. Funksjonsforstyrrelser i leveren, nyrene, galleblæren er veldefinert ved hjelp av denne metoden.
  • Frø av avtakbar. Biologisk materiale for dette blir væsken oppnådd fra boblene. Bakposev lar deg bestemme den eksakte årsaken til sykdommen, noe som førte til utslag av utslett på huden.
  • Gjennomføring av allergitester. Denne studien utføres med mistanke om forekomst av allergier i barnet. Gjennomført en slik laboratorietest i en barnimmunolog.
  • Klinisk undersøkelse av huden. Denne studien utføres av en pediatrisk dermatolog. Under undersøkelsen identifiserer legen spesifikke tegn på et bredt spekter av dermatologiske patologier, noe som manifesterer seg i utviklingen av vannige kviser på huden. I komplekse kliniske tilfeller vil en spesialist anbefale rådgivning med andre leger hvis årsaken til sykdommen er en kronisk sykdom i de indre organene. Noen smittsomme patologier behandles av en smittsom spesialist.
  • Dermoscopy. Denne undersøkelsen utføres av en pediatrisk dermatolog med en spesiell enhet. Denne studien bidrar til å undersøke alle hudlagene på en mer grundig måte. Dermatoskopi utføres også for differensial diagnose av mange dermatologiske patologier.

  Behandlingen er foreskrevet individuelt, med tanke på årsaken, som påvirket utviklingen av disse negative symptomene.

  For behandling av bakterielle utbrudd brukes moderne grupper av antibiotika med et ganske bredt spekter av tiltak. Varigheten av behandlingsforløpet bestemmes av den behandlende legen, under hensyntagen til barnets alder og tilstedeværelsen av kroniske sammenhengende patologier.

  Allergiske former for dermatose behandles med antihistamin og antiinflammatoriske legemidler.

  Hvorfor vises vannaktig akne på babyens kropp? Doktor Komarovsky vil fortelle deg om utslett.

  Hvordan behandle vannaktig akne i et barns kropp

  Nesten alle mennesker står overfor et slikt problem som akne på kroppen. Ofte er de vannet. Hvis de oppstår på barnets kropp, så bringer det ham mange ubehag.

  Det er nødvendig å skille godt ut hvilken type pimple som har oppstått, årsakene til utseendet, hvorfra spesifikke behandlingsmetoder følger. Nedenfor finner du informasjon som vil hjelpe til med denne saken.

  Hva er det

  Vannaktig akne er et hudutslett som kan inneholde et klart eller uklar, ikke-purulent væske. Dette gjør at de kan skille seg fra en rekke andre akne. De kan være av forskjellige størrelser - fra de minste til de virkelig store.

  Årsaker til

  Viktige årsaker til vannbåren akne:

  • nærvær av et allergen;
  • Tilstedeværelsen av infeksjon i kroppen;
  • keramikk eller andre hudproblemer;
  • indre lidelser i kroppen;
  • dyshydrosis;
  • hormonelle problemer.

  På paven

  Den mest åpenbare sykdommen hvor små vannet pimples vokser på presten, og så gjennom resten av kroppen, er kyllingkopper. Det er en sykdom forårsaket av en akutt og ganske smittsom infeksjon, som overføres fra en syk person til en sunn person.

  Det er best å lide av denne sykdommen i barndommen, for i denne perioden er kroppen lettest forberedt på å bekjempe infeksjon.

  Barn som går til barnehage eller skole, hvor det ofte oppstår et sykt barn, møter ofte sykdommen. I dette tilfellet vises vannet pimples på presten og på resten av kroppen, samt i ansikt, hender og føtter, ledsaget av alvorlig kløe.

  På den første dagen kan det være merkbar hodepine og en sterk temperaturøkning, som kan nå opp til 40 grader.

  På ansiktet

  Dette ubehagelige utslettet kan oppstå på grunn av innflytelsen fra mange forskjellige faktorer. Disse inkluderer både uskyldige og svært alvorlige patologier som ikke bare skader en persons helse og visuelle tiltrengelighet, men også truer livet.

  I dette tilfellet kan utslett ikke bare vises i ansiktet, men i hele kroppen. Det er mange sykdommer som fører til utseendet av vannfulle bobler.

  Lignende bobler vises hos herpes. De er ordnet i grupper eller smelter sammen i en stor blister. Denne sykdommen ødelegger menneskers helse.

  Den kan komme inn i kroppen selv på den mest vanlige luftbårne måten. Deretter vises forskjellige tegn på sykdommen på ansiktet og hele kroppen av personen, inkludert vannblærer som forårsaker alvorlig irritasjon.

  Når overoppheting, overkjøling, svekkelse av immunsystemet i en person utvikler herpes enda raskere. Så hvis du har denne sykdommen og dens raske spredning, bør du konsultere en lege.

  På hender

  Menneskelige hender trenger kontinuerlig omsorg, på grunn av de mange lemene de får mest alvorlige skader, på grunn av at de aktivt samhandler med eksterne miljøer som påvirker tilstanden til hendene på en negativ måte.

  Små kviser av vannaktig type på hendene - situasjonen er ganske klassisk, og du bør ikke få panikk. Men å forlate en slik situasjon uten oppmerksomhet er også umulig, fordi slik akne vil gi betydelig ubehag til hendene.

  Årsakene til slike akne kan variere. Deres utseende kan utløses av et allergen eller på grunn av dårlig tilstand av det indre organet eller av en annen grunn. Sannhet om årsakene kan bare gjøre en medisinsk spesialist.

  På baksiden

  Pimples av denne typen forekommer på baksiden i bulk. Samtidig kan de enten oppstå for en eller annen ukjent grunn eller forsvinne uten spor.

  På hodet

  Akne i deler av hodet, spesielt i det hårete området, danner oftere enn i andre deler av kroppen.

  Årsakene kan være forskjellige, for å forstå dem og i hvilken fare de bærer, må du vite hvilke typer akne som er.

  Hvite type pimples på hodedelen ser ut fra overdreven akkumulering av talg og døde epitelceller i nærheten av hårpæren.

  De flytende delene av sebaceous kjertlene i den overveiende delen av kroppen ligger i hårsekkene, og siden hodedelene er de største, er tilstopping av porene ganske logisk.

  Stor akne under hårdelen er ofte subkutan - de samme tette hårsekkene, bare med høyt innhold av hudsekresjon og døde celler i den indre delen.

  Akne av den røde typen oppstår på hodet når skadelige mikroorganismer legges til sebaceous kjertelen som har blitt blokkert, noe som bidrar til utviklingen av inflammatoriske prosesser. En annen grunn til at slik akne kan oppstå, er tilstedeværelsen av hodelusssykdom.

  Akne av blodtype på hodet blir ofte resultatet av en enkel kaming, på refleksen. For å bli kvitt dem er ganske enkel, trenger du bare å kontrollere deg selv og ikke gi en refleks for å gå ut av kontroll.

  Acne purulent type på hodet - et farlig fenomen, som du burde tenke på, spesielt hvis det er mange av dem og de er gruppert.

  I dette tilfellet bør du straks kontakte en medisinsk spesialist for å bestemme kildene for utseende og etterfølgende eliminering.

  Vannbåren akne på hodet området oppstår ofte på grunn av infeksjon. Når grunnen ligger nettopp i dette, kan utslett være på forskjellige kroppslige områder.

  Imidlertid vises de første symptomene i form av utslett på forsiden og hodedelene.

  Akne under hårets del av hodet gir ofte håndtekkelige smerteeffekter og ubehag, hvorfra det er vanskelig å jobbe og leve et normalt liv, da kløe forstyrrer deg på en stabil basis.

  I dette tilfellet er det viktig å vise effekten av selvkontroll og ikke kammeak for mye, ellers vil de negative symptomene bare øke, ubehag vil øke.

  Hvis hudområdet i hodeområdet ble dekket med akne, og håravfall begynte, bør du umiddelbart registrere deg hos en medisinsk spesialist. Det er fare for at årsaken er skjult i en smittsom sykdom, og jo lenger det er forsinket for å kurere det, desto farligere blir konsekvensene.

  Hva betyr kløe?

  Behandlinger kan være forskjellige. For eksempel kan nydannet akne være ungdommelig med vannkopper. Dessuten vil distribusjonen være ekstremt operativ. I dette tilfellet må du bruke strålende grønt.

  En lignende type utslett vil bli ledsaget av en sykdom kjent som herpes. Ofte er disse utslettene lokalisert i delene av leppene og på kantene i den orale regionen. Ønsket om å bekjempe disse områdene skjer i den første fasen av problemet.

  En annen sykdom der det er lignende symptomer er urticaria. Kan forekomme både fra infeksjon og allergi.

  I utgangspunktet oppstår en betennelsesprosess på stedet, så manifesterer den oppblåsthet med en skorpe av blodig type. Utseendet er knær, underarmer og brystvorter.

  Behandlingsmetoder for vannaktig akne i et barns kropp

  Det vil være ekstremt vanskelig for en forelder å forstå hva som forårsaker akne på barnets kropp. For å finne ut, må du kontakte en medisinsk spesialist.

  Det mest rasjonelle er å invitere ham til huset i stedet for å komme til klinikken, da barnet kan være en bærer av sykdommen og kan smitte andre med det.

  Når årsaken er bestemt, avhengig av det, kan antivirale legemidler foreskrives av en medisinsk spesialist. For eksempel, Penciclovir.

  Det vil være nyttig for pasienten å drikke mye, siden væsken bidrar til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. For å redusere kløe, vil medisinsk spesialist foreskrive medisiner for antihistamin-type til pasienten, som vil bidra til å løse problemet.

  Disse kan for eksempel inkludere Suprastin. Når en smittsom sykdom av den sekundære typen oppdages, kan antifungale eller antibakterielle stoffer foreskrives av en spesialist.

  Hvis forekomsten av akne skyldes vannkopper, bør du tørke dem med fucorcin eller Castellani-oppløsning. Disse tiltakene vil bidra til å redusere kløe.

  narkotika

  Full og effektiv behandling av problemet kan kun fås hos den aktuelle medisinske spesialisten.

  Uavhengig kan en person kvitte seg med bare en ekstern defekt, som skyldes problemet, og eliminere akne. Imidlertid krever problemet analyse og etterfølgende intern behandling.

  Hvis akne ikke bringer ubehag, så er problemet kanskje ikke farlig. I nærvær av ubehag (som kløe), et akutt behov for å kontakte en medisinsk faglig for å eliminere tilstedeværelsen av en farlig sykdom.

  Papullo-pustulær akne på ansiktet. Detaljert behandling her.

  Egenskaper ved behandling

  Når allergier observeres, er nøkkeloppgaven å identifisere allergenelementet, som skyldes slike problemer i kroppen.

  Når elementet er oppdaget, er det nødvendig å begynne å ta antihistamin-type legemidler og andre legemidler som har blitt foreskrevet av en medisinsk spesialist.

  Når akne oppstår i ansiktet, må du utføre en behandling av en mild type, for ikke å skade dette området og bevare sin estetikk.

  Nøkkelpunktet i behandlingen: økt immunitet, bruk av vitaminer. Denne tilnærmingen reduserer risikoen for ulike sykdommer og reduserer forekomsten av akne på kroppen.

  Kutan mykose kan også fungere som en årsak til forekomsten av akne, i hvilket tilfelle det vil være nødvendig å bruke anti-mykotisk-type rettsmidler for å rette opp situasjonen.

  Ved bruk bør det forstås at bruk av disse legemidlene uten anbefaling av en medisinsk faglig ikke bør utføres. Slike handlinger vil føre til fremveksten av ubehagelige konsekvenser, hvor eliminering vil ta mye tid og krefter.

  Hvis akne oppstår på grunn av nervøsitet og stress, erfares, kan behandling med beroligende stoffer, samt andre legemidler som har en beroligende effekt, være effektive.

  Hjemme

  Det finnes ulike løsninger av nasjonal opprinnelse for å eliminere problemet, men det bør forstås at slike metoder ikke skal brukes personlig, og det er nødvendig å ta seg til dem strengt i samråd med en medisinsk spesialist. Dette vil unngå uønskede konsekvenser.

  Det er flere vellykkede måter å eliminere akne hjemme:

  • Når akne sprer seg i fotområdet - ordne å bade med en infusjon av kalendula eller en streng (ikke gjør det for varmt). Hold beina i det i minst tretti minutter, utfør slike prosedyrer opptil tre ganger om dagen, til problemet forsvinner helt;
  • når akne sprer seg over ansiktet - bruk aloe sap. Det anbefales å smøre problemområder opptil tre ganger om dagen til det aktuelle problemet er løst.
  • når akne sprer seg i henderområdet - bruk en svak manganløsning. Det anbefales ikke å gjøre ham sterk, ellers vil det skade huden.

  I tillegg til alt ovenfor, som et effektivt legemiddel, kan du bruke aprikos-type olje.

  Video: Hvordan behandle pemphigus

  diett

  Behandling og forebygging av dermatose er i samsvar med kostholdet, anrikningen av dietten med proteiner, tar vitamin- og mineralpræparater.

  Under eksacerbasjoner kan en kvinne drikke en beroligende myntete, ta aktivt kull, rense kroppen av giftstoffer. I tillegg til sorbenter anbefaler legene probiotika (bifidumbacterin).

  Fjerning av allergener

  Et element som forårsaker allergi, kan være i noe matprodukt, et middel til hender, et annet element eller bare være i luften (for eksempel som støv). I denne situasjonen vil hudirritasjon oppstå i områder med kontakt med allergenet.

  Svært ofte er akne av vanntypen, som forekommer i hendene og fingrene, forårsaket av bruk av kjemiske produkter (for eksempel for vask). Huden absorberer produktet umiddelbart og dette fører til irritasjon av huden.

  Hvis det skjer utslett på andre hudområder (i andre deler av kroppen), er det nødvendig å forstå og eliminere elementet som forårsaker den allergiske reaksjonen. Ofte forsvinner all akne så snart personen har tatt et antihistamin-type legemiddel eller en anti-inflammatorisk salve.

  Forebygging og hygiene

  Hovedoppgaven for å oppnå vellykkede resultater i disse prosessene er en fullstendig rensing av kroppen og behandling av sykdommen med en integrert tilnærming. Først da vil kilden til problemet bli eliminert.

  Dette vil kreve et betydelig antall tiltak, som inkluderer korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet. Tross alt kan bare den rette livsstilen positivt påvirke kroppen.

  Hva å gjøre hvis det er vannaktig akne på kroppen

  Akne kan vises på hvilken som helst del av huden vår, og de kan ha et helt annet utseende.

  Vannaktig akne på kroppen skal varsle.

  Denne typen utslett kan tyde på alvorlig sykdom.

  • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
  • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
  • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
  • Helse til deg og din familie!

  Hvorfor ser de ut og hvordan man skal opptre i tilfelle av deteksjon av akkurat slik akne?

  Årsaker til

  Vannaktig akne - hva er det?

  Dette er støt på huden med et vannaktig hode.

  • Innholdet i boblen kan være gjennomsiktig eller uklar, men det er flytende og i utseende er det lett forskjellig fra det purulente innholdet i andre typer akne.
  • Vannaktig akne kan være av forskjellige størrelser - både små og store nok.
  • Noen ganger fusjonerer de til store formasjoner.

  Men alle disse tegnene er avhengig av faktoren som forårsaket deres utseende.

  Og årsakene til vannaktig akne florerer:

  • allergiske reaksjoner;
  • smittsomme sykdommer;
  • stikkende varme;
  • brudd på metabolske prosesser;
  • dyshydrosis;
  • hormonell ubalanse.

  Vurder funksjonene i vannet utslett i ulike sykdommer.

  allergi

  Årsaken til allergiske reaksjoner kan være mat, husholdnings kjemikalier, klær.

  I det første tilfellet vil pimples vises på områder med sensitiv hud, vanligvis på innsiden av underarmen og låret, på nakken, håndleddet, i albuen og under kneet. I andre tilfeller angir utslett kontaktstedet med allergenet.

  • Allergiske pimples er små, røde, området deres lokalisering blir raskt hovent.
  • Samtidig er utbruddene kløende.

  Hvis kroppen reagerer voldsomt på allergenet, kan en vattentråd sees på overflaten av akne, som brister seg når man kaster eller tar i kontakt med klær, og det frigjente fluidet danner skorpe.

  Smittsomme sykdommer

  Noen infeksjoner er også ledsaget av en boble utslett.

  De mest berømte av dem er herpes og vannkopper.

  Begge infeksjonene er virale, og deres patogen tilhører samme art.

  • Men herpes opptrer vanligvis som et vannaktig utslett i ansiktet (på leppene og rundt munnen), så vel som i kjønnsområdet.
  • Når bobler begynner å dukke opp fra overkroppen - hode, nakke - og bare da "gå ned" nedenfor, sving på magen, rygg, armer, ben.

  Bubbler klør mye, men det anbefales ikke å bryte deres integritet, da det vil være arr på stedet for slike skader.

  • Folk blir vanligvis syk med vannkopper en gang, oftest når de fortsatt er unge, får sterk immunitet. Hvis for første gang sykdommen manifesterte seg i en voksen, så kan kurset være mer alvorlig. Men den utviklede immuniteten beskytter også pålitelig mot reinfeksjon.
  • Herpes kan dukke opp igjen med et svekket immunforsvar. Det er nok å få en kald og kløende bobler dukker opp på leppene - det første tegn på forverring. Derfor, i slike mennesker kalles slike symptomer "forkjølelse på leppene", selv om sykdommen ikke har direkte sammenheng med forkjølelsen.

  Det er en annen slektning av disse sykdommene - helvedesild.

  Vannaktig akne i dette tilfellet vises rundt nedre rygg, noen ganger dekker nedre rygg med et bredt bånd. Den provokerende faktoren av denne sykdommen er stress, sterke følelser.

  Andre kontaktinfeksjoner med blærende utslett:

  • bløtdyr contagiosum - bobler dukker opp på infeksjonsstedet, når de klemmes, sprer infeksjonen over huden, en svart prikk inne i hver vannaktig pimple bidrar til å visuelt skille denne sykdommen;
  • scabies - forårsaket av en scabies-myt, som "reiser" under huden, men stiger til overflaten for å puste, på dette stedet danner små røde blærer som forårsaker alvorlig kløe.

  Video: "Eksem: symptomer, årsaker og behandling"

  smittsomme

  Årsakene til ikke-smittsom natur inkluderer:

  • stikkende varme - det oppstår rød rød boble utslett i hudfolder på grunn av for varmt eller syntetisk klær, med overoppheting av kroppen;
  • Dyshidrosis - en sykdom assosiert med blokkering av svettekjertler, manifesterer seg på håndflatene og sålene på føttene.

  Hormonale lidelser

  Hormonale lidelser kan være forbundet med sykdommer, dysfunksjon av organene med intern sekresjon, eller en midlertidig ubalanse av hormoner i kroppen (for eksempel hos gravide kvinner).

  Slike kviser kan vises over hele kroppen, og deres behandling krever obligatorisk foreløpig undersøkelse.

  Hva slags sykdom forårsaket utseendet av vannet pimples, å etablere deg selv er ikke alltid mulig. Selvfølgelig kan du sammenligne situasjonen med et bilde med forklaringer.

  Hvordan bli kvitt liten akne på beina? Finn ut her.

  Men likevel vil bare legen bestemme den endelige diagnosen, både sykdommens navn og behandlingsmetodene.

  Hvorfor det er vannaktig akne på barnets kropp

  Vannaktig akne på barnets kropp kan også oppstå på grunn av ulike årsaker.

  Det er svært viktig for foreldrene å konsultere en lege i tide for ikke å gå glipp av utbruddet av en smittsom sykdom.

  Foto: Miles på ansiktet av babyen

  En baby kan ha små kviser i ansiktet i de første månedene av livet.

  De er hvite eller nesten gjennomsiktige. Dette er Miles som oppstår ved blokkering av talgkjertlene, og ingenting må gjøres med dem. De er ikke farlige, enten for barnet eller for andre, og vil snart passere på egen hånd.

  Andre forhold som kan forårsake vannaktig utslett:

  Foto: manifestasjoner av diatese på kinnene i et barn

  • allergi - vises ofte på ansiktet, kinnene, i klaffene i nakken og hendene;

  Foto: potte på bunnen av babyen

  • prikken varmeutslett forekommer i hudfalser og på bunnen;
  • dermatitt - vanligvis hos små barn, finnes slike utslett i bleieområdet, som skyldes hudirritasjon av babyens vitale aktivitetsprodukter og forstyrret hudpuste;

  Foto: lyske dermatitt

  • streptoderma - begynner ofte med ansikt og hender, et rødt sted vises, som deretter omdannes til et hetteglass;
  • Vannkopper - de første boblene vises alltid på ansiktet, nakken, magen;

  Foto: Vannkopper i et barn

  • dyshidrose - vanligvis manifestert i den varme årstiden i form av vannholdige utslett på håndflatene og føttene.

  Det er svært viktig å konsultere en lege ved første tegn.

  I enkelte sykdommer (vannkopper, streptoderma) må barnet isoleres fra barnas lag til utvinning.

  behandling

  Anbefalinger på hvordan å behandle vannaktig akne kan bare gi lege.

  Foto: Bare en lege skal foreskrive behandling.

  Tross alt er valg av terapi helt bestemt av årsaken til utslett på kroppen.

  Pasienten selv kan bare redusere alvorlighetsgraden av symptomer, for eksempel redusere kløe eller betennelse. Det viktigste er ikke å skade deg selv.

  Og for dette, i intet tilfelle kan ikke bli kvitt akne ved å klemme innholdet.

  medisinering

  Avhengig av årsaken til utslett, velger legen de nødvendige legemidlene.

  Disse kan være:

  Foto: Acyclovir er effektivt for herpetic lesjoner.

  • antivirale midler, for eksempel for herpes og vannkopper, Acyclovir, Panavir er effektivt;
  • antihistaminer - hvis legen bekrefter tilstedeværelsen av en allergisk reaksjon, avhengig av alvorlighetsgraden, kan bare eksterne salver foreskrives eller parallelt anbefales det å ta stoffene i munn (Suprastin, Tavegil, Zodak, Dezal);
  • hormonelle preparater - disse kan være salver (for eksempel Elokom, Advantan) eller orale preparater;
  • Panavir gel, Bonafton salve, Zovirax salve kan brukes til å lindre symptomene på kløe og brenning i herpes;
  • for helbredelse av bobler med vannkopper og avlastning av kløe ved bruk av kalamin, zindol, sink salve, salisylalkohol;
  • Når det er kløehite, bruk svovelsalve, benzylbenzonat, spray Spregal, Lindan-lotion.

  Det er også mulig å anvende en svak løsning av kaliumpermanganat, Fukortsin-løsning, strålende grønn maling over vannaktig akne.

  Foto: utslett kan behandles Zelenko

  Men før et besøk til legen, er Fukortsin og strålende grønn best å ikke bruke, da de stabilt maler huden og utslett, noe som gjør det vanskelig for en spesialist å diagnostisere sykdommer.

  I noen tilfeller (stikkvarme, dermatitt hos spedbarn), er det nok å ordne passende hudpleie, for å gi lufttilgang til utbruddssiden (luftbad) slik at utslett går bort alene.

  ukonvensjonelle

  Folkeapoteket vet også måter å behandle vannet pimples på. Men disse oppskriftene bør utfylle behandlingen som foreskrevet av legen, og ikke erstatte den.

  Her er noen måter å bidra til å håndtere symptomene (men ikke kurere selve sykdommen):

  Foto: Decoctions av urter vil lindre betennelse og berolige huden.

  • bad eller komprimerer med dekokser av kamille, calendula, serier vil redusere betennelse, og med decoctions av mynte eller timian, vil alvorlig kløe bli lettet;

  Foto: Eikebark avkok for å berolige huden

  • avkok av eikebark vil også lette symptomene på de berørte områdene på grunn av sin sammenstrammende effekt;
  • gni utslaget med aloe juice vil også ha en anti-inflammatorisk effekt og hjelpe huden å komme seg raskere etter utslett;

  Foto: Aloe juice vil lindre betennelse

  • aprikos olje vil ha en regenererende, anti-inflammatorisk effekt, forhindre tørr hud;
  • Kok en tykk grøt av en halv kopp havre, tilsett løk, hakket i en blender, bland og ta utslaget i 15 minutter;
  • Dotting tea tree olje på akne;
  • Hygieniske prosedyrer for steder med utslett utføres med tjære eller svovelsåpe.

  forebygging

  Det er ingen spesifikk forebygging av vannaktig akne.

  Det er bare generelle anbefalinger som vil forhindre risikoen for utseende så mye som mulig:

  • nøye overholdelse av regler for personlig hygiene, fordi slike sykdommer som scabies eller molluscum contagiosum overføres ved kontakt;
  • sunn spising, overvåkning av hudreaksjoner etter å ha spist nye matvarer;
  • bryr seg om immunitet, riktig hvile;
  • forsiktig utvalg av klær, preferansen til den som er laget av naturlige stoffer, spesielt når det gjelder undertøy eller klær som er i direkte kontakt med huden;
  • Den doserte effekten av ultrafiolette stråler har antimikrobielle egenskaper, så du må sole deg, men observere målet.

  Ekspert Tips

  Hvis akne med vannholdige innhold vises på kroppen din, anbefaler eksperter:

  • ikke klemme innholdet, kan det provosere en økning i viral aktivitet eller spredning av infeksjon;
  • begrense kontakt med andre for å bestemme den sanne årsaken til slike lesjoner;
  • mer hvile, kroppen trenger styrke for å bekjempe infeksjonen (hvis grunnen ligger i den);
  • Følg en diett, eliminere mulige allergener, samt fett, stekt, krydret mat;
  • Ikke medisinert, men kontakt lege umiddelbart for å finne årsaken til vannavfall.

  Vannaktig akne på kroppen kan dukke opp i alle aldre og på et hvilket som helst sted.

  Du trenger ikke å spekulere om årsaken til forekomsten deres og sortere ut alle mulige midler for å forbrenne dem eller bli kvitt disse utslettene på en annen måte.

  Hvilke vitaminer å drikke fra akne i ansiktet? Finn ut her.

  Hjelper hvitløk fra akne? Les videre.

  Hvilke sykdommer forårsaker vannaktig akne i et barns kropp?

  Erfarne dermatologer og barneleger vet at vannet akne på barnets kropp er et symptom på ulike sykdommer. Noen av disse sykdommene er svært farlige og forårsaker komplikasjoner. Både nyfødte og ungdomsbarn står overfor et lignende problem.

  Vannaktig akne i barndommen

  Vannakne hos barn er en hyppig forekomst. Disse er bobler fylt med væske. Sistnevnte er serøs eller purulent. Huden til små barn er tynnere, så den er svært følsom overfor ulike uønskede faktorer. Vannaktig akne i et barn vises av flere grunner. De viktigste etiologiske faktorene er:

  • allergiske reaksjoner;
  • pemfigus;
  • bleie dermatitt;
  • strep impetigo;
  • kylling pox;
  • stikkende varme;
  • dyshydrosis;
  • eksem;
  • molluscum contagiosum;
  • herpesinfeksjon.

  Kviser på kroppen er kanskje ikke det eneste tegnet. Sammen med dem, identifiseres symptomer som rødhet av huden, kløe, tårefylling, skorpe, peeling av hud og feber.

  Årsak til chicken pox

  Vannaktig akne i et barn er et tegn på vannkopper. Dette er en svært smittsom virussykdom som manifesteres av blærende utslett og symptomer på forgiftning. Kausjonsmiddelet er herpesvirus type 3. Denne patologien er diagnostisert hovedsakelig hos barn i grunnskolealderen.

  Et sykt barn er farlig for andre, da viruset kan spre seg over en avstand på 30 meter. Hvis en gravid kvinne er syk, er sannsynligheten for overføring til fosteret høy. Akne i ansiktet, bagasjerommet og lemmer - det viktigste symptomet på kyllingpokken. Eksantemet har følgende kjennetegn:

  • representert av enkle elementer i form av papler og vesikler;
  • raskt spre seg gjennom kroppen;
  • ledsaget av alvorlig kløe;
  • forekommer 1-3 uker etter infeksjon med viruset;
  • forlater arr når smittet.

  Akne vises etter prodromalperioden. Utslett er forstyrret i 4-5 dager og lenger. I begynnelsen er det flekker med rød farge. Snart blir de til papules, og deretter inn i vesikler. Disse er bobler fylt med klar væske. Når de går gjennom hullene faller de ned. I tilfelle en infeksjon blir vannaktig akne purulent. Pustler dannes.

  Akne kan vises på et barns hode eller andre deler av kroppen, med unntak av håndflatene og sålene. I denne sykdommen kan temperaturen stige. I perioden med en topp er det nye utslett. Noen ganger forstørres lymfeknuter. Etter forsvunnet vannaktig akne er det en forbedring i tilstanden til pasienten.

  Pimples med pemphigus

  Noen ganger finner man bobler hos spedbarn. Hovedårsaken er pemphigus. Det utvikler seg hos nyfødte. Dette er en smittsom sykdom forårsaket av stafylokokker. Denne patologien oppstår i godartede og ondartede former. I sistnevnte tilfelle snakker vi om eksfoliativ dermatitt Ritter.

  Infeksjon av barn oppstår under medisinsk manipulasjon eller fra en pasient som lider av pustulære sykdommer hos moren. Overføringsfaktorer kan være hendene på medisinsk personell. Symptomene på sykdommen er tilstedeværelsen av bobler. De har følgende kjennetegn:

  • arrangert i grupper;
  • liten;
  • dannet på rødt hud;
  • inneholde en gjennomsiktig eller purulent hemmelighet;
  • oftest lokalisert på magen, folder, ben og nær navlen;
  • til slutt briste;
  • forekommer noen ganger på munnslimhinnen.

  Utslett oppstår oftest i den første uken i et barns liv.

  Utslett med bleie dermatitt

  Hvis barnet har pimples i form av bobler, kan bleie dermatitt være årsaken. Denne tilstanden kalles ellers bleieutslett. Dette er det vanligste problemet hos spedbarn. Utbredelsen av dermatitt hos barn når 50%. Denne tilstanden er preget av lokal betennelse i huden som følge av mekaniske, fysiske eller kjemiske faktorer.

  De viktigste symptomene er:

  • rødhet;
  • fuktighet;
  • akneutslett;
  • hevelse av vev;
  • sprekker;
  • erosjon.


  Prosessen innebærer oftest feller mellom baken, lysken og perineum og armhulene. Akne på hodet er ikke dannet. Små bobler på 1-2 mm vises på huden. Pustler er mindre vanlige. Risikofaktorer er:

  • finne baby på kunstig fôring;
  • antibiotikabehandling;
  • tendens til allergiske reaksjoner;
  • friksjon på bleier;
  • innpakning et barn i ubehagelige klær
  • feilaktig swaddling;
  • overoppheting av babyen;
  • hudirritasjon ved avføring og urin;
  • irrasjonell bruk av pulver og kremer;
  • utilstrekkelig skylling av bleiene.

  Grunnlaget for kviser og rødhet er langvarig hudkontakt med fuktig miljø eller friksjon. I alvorlige tilfeller manifesteres dermatitt av pustulære blærer, erosjoner, sprekker, gråt og sår. Småbarn er bekymret for kløe og brenning i det berørte området.

  Utviklingen av stikkende varme hos spedbarn

  Røde, vannrike kviser kan være et tegn på chili. Denne tilstanden ligner bleie dermatitt (bleieutslett). Kjernen i utviklingen er blokkering av ekskretjonskanalene i svettekjertlene mot bakgrunnen av overoppheting eller feilaktig omsorg for babyen. Nyfødte og spedbarn står overfor dette problemet.

  Ved sen behandling skjer infeksjon, noe som fører til utvikling av pyoderma. Forekomsten av stikkvarme kan føre til:

  • sjeldne babybading;
  • dårlig tørking av huden;
  • uregelmessig luftbading;
  • tett swaddling;
  • sterk innpakning av barnet;
  • bruken av syntetiske klær.

  Risikofaktorer er ARVI, diabetes mellitus, for tidlighet, sår hals, meslinger, kylling pox, overvekt og endokrine sykdommer. Når babyen overopphetes, forstyrres prosessen med varmeoverføring ved fordampning. Dette fører til akkumulering av svette og tilstopping av kjertlene. Den er hvit, rød, gul og krystallinsk.

  Det viktigste symptomet er boblende utbrudd. Når de er krystallinske, vises de på den ikke-betente huden. Etter 2-3 dager åpnet prishchiki. Skin peeling vises. Med rød prikkende varme observeres kløe og brenning. Utseendet av pustler indikerer utviklingen av hvit eller gul prikkvarme. Denne tilstanden kalles vesiculopustose.

  Når stikkende varme påvirker huden bak ørene, nakken, armhulen, perineum, lysken og rumpen. Kyllingpimples har følgende egenskaper:

  • 1-2 mm diameter;
  • rødaktig farge;
  • gruppert;
  • inneholder en gjennomsiktig hemmelighet
  • utsatt for fusjon
  • kan bli ledsaget av kløe.

  I kontakt med den berørte huden oppstår smerte. I avanserte tilfeller, når man slår seg til infeksjonen, blir det dannet sprekker med sår. Mulig økning i kroppstemperatur.

  Pimples med streptoderma

  Et utslett i form av vannholdige blærer med en rosa tinge er et tegn på streptoderma. Dette er en gruppe pustulære sykdommer forårsaket av streptokokker. Pimples blir ofte dannet på bakgrunn av streptokokker impetigo. Dette er en smittsom sykdom som er preget av utseendet av flinke på huden. Dette problemet er oftest møtt av barn med tynn og delikat hud.

  Et sykt barn er smittsom mot andre. Infeksjon skjer ved kontakt. Predisponerende faktorer er:

  • skader på huden;
  • redusert immunitet;
  • tendens til diatese;
  • tilstedeværelsen av kløende dermatose;
  • overdreven svetting av huden;
  • rhinitt;
  • otitis media;
  • hudkontaminering.

  I utgangspunktet vises røde flekker på huden. Snart blir de til konflikter. Dette er aknebobler av liten størrelse med rød base. I de tidlige stadiene av sykdommen er konfliktene tette og inneholder en gjennomsiktig hemmelighet. Etter en tid blir væsken overskyet og blir purulent. Bobler eksplodere. Gulgrå skorpe dannes.

  Etter at de er forsvunnet, er det flekker med rosa-lilla farge. Sykdommen varer omtrent en måned. Når impetigo påvirker huden i ansiktet, lemmer og torso. Fliktitler vises enkeltvis. De har en tendens til å fusjonere og perifer vekst. Med rettidig og riktig behandling av arr blir ikke dannet.

  Utviklingen av ekte eksem

  Årsaken til vannaktig akne er sant eksem. Det er en type pruritisk dermatose, preget av utseende av vesikler og serøse papler på huden. De åpner seg raskt, etter hvilke erosjoner dannes. Barn er sykere sjeldnere enn voksne. Predisponerende faktorer for utviklingen av sykdommen er:

  • innerveringsforstyrrelse;
  • tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær dystoni;
  • hypertyreose;
  • stress,
  • tretthet,
  • immunforstyrrelser;
  • kroniske smittsomme sykdommer;
  • metabolske forstyrrelser;
  • allergiske reaksjoner.

  Eksem begynner med utseende av ødem og rødhet. Snart oppstår pimples i form av papler og vesikler. Sistnevnte inneholder serøs væske. Etter åpning dannet boblene mikroerosier. Så er det skorper. Elementer av utslett er plassert i små foci symmetrisk.

  Kjennetegnet for ekte eksem er polymorfisme. Det kan være forskjellige kviser på huden. Parallelt vises en kløe. Sammen med utslett er søvnforstyrrelser og peeling av huden mulig. Ved ubehandlet eksem blir kronisk. Av og til skyller du bobler. Enhver del av kroppen kan være involvert i prosessen.

  Eksamen og behandling taktikk

  Hva å gjøre i nærvær av vannaktig akne, vet ikke alle. For diagnosen trenger:

  • generelle kliniske analyser;
  • biokjemisk blodprøve;
  • såing avtakbar;
  • samle sykdomshistorie;
  • allergiske tester;
  • hud undersøkelse;
  • dermoscopy.

  Ved oppdagelse av pemphigus nyfødte, er antibiotika foreskrevet. De valgte stoffene er oksacillin-akos og amoxiclav. Kanskje bruk av cefalosporiner. Syke barn får albumin, retinol og B-vitaminer. Huden behandles med borsyre eller salisylalkohol.

  Store bobler gjemmer seg. Deretter gjelder anilinfarger og antibakterielle salver. Ultraviolett bestråling og kaliumpermanganatbad har en god effekt. Hvis blærene skyldes ekte eksem, foreskrives antihistaminmedisiner (Cetirizin, Chlorpyramin, Loratadin, Suprastin).

  I alvorlige tilfeller brukes systemiske kortikosteroider. Ved infeksjon av bobler vises antibiotika. Fysioterapi (PUVA, magnetisk terapi, ozonterapi) er mye brukt i behandling av ekte eksem. Hvis akne dukket opp på bakgrunn av bleie dermatitt, må du ordne riktig omsorg for babyen din.

  Ikke bruk våte antibakterielle kluter. Det anbefales å bade barnet ditt daglig og tørke huden. Du bør bytte bleier og bleier oftere. Foreldre skal lære å vaske ut babyen etter hver urinering og tarmbevegelse. Den berørte huden behandles med Furacilin-oppløsning. Helbredende salver brukes. Når suppurasjon vises antibiotika. Således er akne med væske innsiden mulig med en rekke hudsykdommer.

  Flere Artikler Om Typer Acne