Hormonelle endringer i kroppen i løpet av puberteten og graviditet, forskjellige metabolske lidelser, genetisk predisposisjon og overdreven eller utilstrekkelig hygienisk pleie for ansikt og kropp - dette er bare en liten del av de faktorer som forårsaker akne eller akne utvikling.

Som et resultat av undersøkelsen av pasienter som besøkte dermatologer av denne grunn, ble tilstedeværelsen av subkliniske cicatricial effekter av dermatose påvist i 90%. Spørsmål om hvordan å behandle og hvordan å fjerne arrene fra akne i ansiktet, bekymre deg for 22% av pasientene som dette symptomet har en utprøvd, sosialt betydelig karakter.

Prinsipper for behandlingsvalg

Akne arr forblir for livet ikke bare i ansiktet, men også på huden på den øvre brystet, på ryggen, og ofte i skulderbeltet. Denne komplikasjonen forstyrrer ofte de berørte områdene og gir pasienter, spesielt kvinner, ikke mindre trøbbel enn selve aknebanen. I mange tilfeller krever det dyr behandling, som dessverre ikke alltid er tilstrekkelig effektiv eller ineffektiv i det hele tatt.

For å bli kvitt akne arr, dermatologer, kosmetologer, plastikkirurger og farmakologer tilbyr ulike metoder og midler, siden arr blir ofte ledsaget av inflammatorisk akne og er et grenseproblem mellom disse spesialitetene. Valg av behandling påvirkes av typer arr, deres natur, varighet og plassering.

Arr utvikles fra granulasjonsvev, som forvandles til bindevevstrukturer. De forandrer hudavlastningen på grunn av tilpasningen av grensene mellom epidermale lagene og dermiset på grunn av forsvinningen av utveksten av epitellaget mellom papillene og området av papillærdermis. I sistnevnte blir elastiske fibre ødelagt, og deres plass er tatt av grove fibrøse kollagenfibre. Det er også en deformasjon og en nedgang i antall blod og lymfatiske kar, svette og talgkirtler.

Det er umulig å bli helt kvitt effekten av akne og kur akne arr, men å gjøre disse kosmetiske feilene nesten usynlige med hjelp av eksisterende stoffer og teknikker er ganske ekte.

Formen på arrene kan være lineær, V- eller U-formet, stjerneformet, etc., avhengig av skadeens art. I de tidlige stadiene har de en rosa farge med en noe blåaktig tinge. Etter en viss tid blir arrene hvite (depigmented) eller omvendt, overdimensjonert pigmentert. Ved probing kan arrvævet være fast sveiset til vevet under det, eller bevege seg fritt til sidene.

Hovedvalget enn å fjerne akne arr er bestemt av deres type. I henhold til klassifiseringen er det fire typer arr:

 • normotrofisk, hvis overflate er jevn, uten hudmønster. De stikker ikke over overflaten av den omkringliggende huden;
 • atrofisk - vanligvis glatt, hvitt og tynt, som ligner på papir og samles i små folder når de presses på dem; ofte ligger overflaten under nivået av den omkringliggende huden og ligner nedslag i forskjellige former og størrelser;
 • hypertrofisk, på grunn av dannelsen av et lite antall grove kollagenfibre og skarp utstikkende over hudoverflaten; De er ikke utsatt for vekst, i motsetning til keloid arr og har en annen farge - fra blekrosa til lilla-blåaktig;
 • keloid - grove hudforvridende formasjoner, karakterisert ved et stort antall kollagenfibre og en signifikant mengde syre mucopolysakkarider av gelignende konsistens; ganske ofte strekker de seg utover kilden til den opprinnelige skaden.

Risikoen for dannelse av hypertrofiske arr og keloider størst i områder med konstant spenning i huden til sin beliggenhet rett over knokkelfremspring eller andre karakteristiske anatomiske trekk - dette området av underkjevens vinkel, øreflippene, øvre del av ryggen og brystbenet, skuldrene.

Akne arr behandling

Alle eksisterende behandlingsmetoder kan kombineres i tre hovedgrupper:

 1. Medisinering.
 2. Kosmetikk.
 3. Kirurgisk.

Narkotika terapi

Det involverer bruk av aktuelle doseringsformer - gel, spray, salve eller krem ​​for arr som inneholder forskjellige overflateaktive ingredienser, vitaminer, fruktsyrer med lav konsentrasjon, enzymer, hormonelle og mineralske stoffer, vegetabilske essensielle oljer etc.

Er det mulig å fjerne aret helt ved hjelp av lokale midler? Når de påføres lokalt, forbedrer de blodsirkulasjonen, myker arrvev, gjør dem mer elastiske og forskyvbare, fremmer eksfoliering av det øvre lag av hornhinnenepitelet og stimulerer regenerative prosesser. I et stort utvalg av rusmidler presenteres i skjønnhetssalonger, apotek og kosmetikkbutikker, mange av dem kan kjøpes direkte fra leverandører.

Deres viktigste fordeler er brukervennlighet og mulighet for bruk hjemme. For stoffer som hjelper til med å fjerne arrdefekten, er det for eksempel:

 • hydrogel "Kontraktubeks" som inneholder allantoin, oppnådd ved reaksjonen av urinsyre med kaliumpermanganat, løkekstrakt Ceray og antikoagulant heparin;
 • silikongel "Dermatiks", bestående av en blanding av polymere organosilikonforbindelser og silikondioksid;
 • Krem mot akne arr "Kelofibrase", den aktive komponenten, foruten heparin og urea som de viktigste, er D-kamfer;
 • Zeraderm Ultra krem ​​/ gel, inkludert polysiloksan (silikonpolymerforbindelser), som danner en film når den påføres på hud arr og et UV-filter "SPF 15", koenzym Q10, og vitaminer "A" og "K".

Andre produkter som hjelper til med å fjerne akne arr i ansiktet hjemme inkluderer badyaga, som selges i apotek i form av pulver i poser. De viktigste komponenter er silisiumdioksyd, et stimulerende metabolske prosesser i vevene og syntese av elastin proteiner, naturlig native protein spongin inneha anti-inflammatorisk og dempende effekter, samt mikroskopiske nåler som utgjør selve svamp, noe som bidrar til å irriterende virkning, forbedring av mikrosirkulasjon og akselerere veksten epitelceller.

Badyaga pulver blandes med hydrogenperoksidoppløsning for å skaffe et skum, som masseres i 3 minutter på ansiktet og forlates som en maske i 15 minutter, deretter vaskes av med varmt vann.

Alle disse stoffene kan bidra til å fjerne arrene fra den normotrofiske typen av akne eller redusere høyden av hyper- og atrofiske arr, endre farge og gjøre det mindre merkbart, og bare i de tidligste stadier av dannelsen, men praktisk talt ubrukelig ved 1,5 - 2- årlig eksistens.

Det er mye lettere å behandle ferske feil der metabolske prosesser ennå ikke har stoppet. Vanligvis brukes medisinering for å akselerere epiteliseringsprosessene av allerede helbrede sår, redusere kløe, rødhet og forhindre ytterligere dannelse av arrvæv, samt i kombinasjon med andre, mer aggressive behandlingsmetoder for å potensere virkningen av sistnevnte.

Kosmetikk teknikker

Sårfjerning ved hjelp av kosmetiske midler består i å anvende injeksjonsmetoder, kjemisk eller fysisk utjevning og utjevning av hudavlastning ved hjelp av kjemiske stoffer eller maskinvare teknikker. De har forskjellige grader av aggressivitet i forhold til huden, ofte smertefull og med en lang rehabiliteringsperiode, men er preget av høy grad av effektivitet, spesielt for feil med kort levetid.

Kosmetiske metoder inkluderer:

 1. Mesoterapi, konturkorreksjon og fysioterapi teknikker.
 2. Mekanisk dermabrasjon.
 3. Kjemisk peeling.
 4. Laser terapi.

Injeksjonsteknikker og fysioterapi

I de tidlige stadiene av arrvævdannelse brukes mesoterapeutiske teknikker med cocktails basert på biologiske, vitaminer, mikrosementer, aminosyrer, aloe-ekstrakter og placenta, og i nærvær av keloid arr - med medisiner fra gruppen glukokortikosteroider etc. med samme preparater, samt med tilsetning av retinsyre, sinkoligozol, aflutopa.

I enkelte pasienter kan tilfredsstillende resultater i form av mykning av arr, redusere høyden og alvorlighetsgraden av subjektive sensasjoner (kløe, brenning) oppnås gjennom virkningen av spesifikke enzymer (kollagenaser) på tunge molekyler med overskytende kollagen av arrvæv. For dette formål brukes ionophorese eller fonophorese med preparatet fermencol. I de tidlige stadier av arrdannelse har kryomassasje også en viss effekt.

Justering av lindring av atrofiske arr blir utført ved intradermal injeksjon eller introduksjonen under bunnen av en hypotrofisk defekt av hyaluronsyrefyllstoffer med medium og høy tetthet (konturplast) eller fettceller (lipofilling).

Mekaniske midler

Med overfladiske cicatricial formasjoner, spesielt V-formet og U-formet karakter, oppstår en signifikant forbedring i hudtilstanden etter 2-3 økter med sandblåsing eller diamantdermabrasjon. For behandling av dype hypotrofiske og hypertrofiske arr er operativ dyp dermabrasjon mer hensiktsmessig med Schumann-enheten (et fräs med høy frekvens av sving) og noen ganger etterfulgt av transplantasjon av flere lag keratinocytter.

Men disse prosedyrene er ganske smertefulle, krever en lang og ofte vanskelig rehabiliteringsperiode. I tillegg kan de provosere dannelsen av keloider og irreversibel forstyrrelse av pigmenteringsprosesser.

Derfor er det mulig å fjerne akne arr ved hjelp av en mer forsiktig, men samtidig mer overfladisk metode, som er microdermabrasion, eller mikrogrinding av aluminiumoksid mikrokrystaller. I deres ytelse med mikrodermabrasjon er Nidling terapi sammenlignbar med bruk av titan dermal scootere - enheter som ligner mezorollers i deres design. Disse prosedyrene tolereres lettere og risikoen for komplikasjoner etter dem er enda lavere.

Fjern arr skreller

Et alternativ til den mekaniske metoden er median-kjemisk peeling ved bruk av alfa-hydroksysyrer, så vel som glykolsyre eller trikloreddiksyre. For å utjevne dype atrofiske arr, brukes kjemiske peeling med syrer med høye konsentrasjoner. Deres ulempe er vanskeligheten ved å kontrollere eksponeringsdybden, samt utvikling av økt hudfølsomhet og ofte alvorlige allergiske reaksjoner.

Laser applikasjon

Det er generelt anerkjent av eksperter at den beste måten å korrigere hypertrofiske, U-formede, M-formede og grunne V-formede cikatricialdefekter er terapi ved hjelp av laserteknologi. Av disse brukes ablativ polering med en karbondioksidlaser oftest, noe som gjør det mulig å oppnå en klinisk forbedring av atrofiske cikatricialhuddefekter med 50-80% etter en økt av prosedyren.

Bruken av fraksjonell fototermolyse (DOT, Fraxel) resulterer i dannelsen av terapeutiske mikrotermiske soner, på de steder hvor aseptiske inflammatoriske prosesser forekommer, som fører til remodeling av de dermale strukturer.

Effekten av nonablative lasere (neodym, erbium, diode, pulserende fargelaser, etc.) er basert på den termiske effekten uten fordampning av epidermale celler, og er derfor preget av et betydelig mindre antall og mindre alvorlighetsgrad av bivirkninger. I denne forbindelse, etter prosedyren, er rehabiliteringsperioden praktisk talt ikke nødvendig.

Kirurgisk behandling av arr

Kirurgisk behandling består i å separere bunnen av atrofiske arr fra underliggende vev. Prosedyren er en moderne og ganske effektiv teknikk. Den er utført med et krokformet verktøy, en enkel nål eller med en spesiell tråd. Som et resultat av traumatisk skade utvikles en liten blødning med akkumulering av biologisk aktive væskeformer i hulrommet dannet under arret, og en aseptisk inflammatorisk prosess utvikler seg.

Alt dette fører til stimulering av proliferativ og syntetisk aktivitet av fibroblaster og fylling av hulrommet med bindevev, til fortykning av vev i bunnområdet og en nedgang i dybden av atrofisk arr. Deretter utføres laserpolering. I nærvær av brutale hudsvikt anbefales kirurgisk excision etterfulgt av mekanisk eller laser resurfacing.

Det er nødvendig å forstå at det ikke finnes et universelt middel eller en universell metode for å bli kvitt arr. For hvert tilfelle og hvert element velges individuelle metoder eller en kombinasjon av dem i henhold til individuelt utviklede ordninger.

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet: 10 måter

Akne arr skjemmer ansiktets estetiske utseende, eksperter kaller dette fenomenet akne postacne. Avhengig av den opprinnelige hudtonen, kan flekkene og arrene være rød, lilla, blekrosa eller blå. Hvis arrene allerede er dannet, blir de burgunder. I tilfeller der pimple ble fjernet feil, er det dannet arr av svart eller mørk blå farge på overflaten av epidermis. I noen av disse tilfellene er det umulig å gjøre uten inngrep av effektive midler. Av denne grunn anbefales det å se nærmere på dem.

Årsaker til akne arr

 1. Når en kvise er presset ut alene, forsømmer folk ofte de grunnleggende hygieneregler. Derfor opptrer purulent betennelse, som påvirker de nedre lagene i epidermis. Hvis du ikke bruker antiseptiske, bakteriedrepende og regenererende legemidler, er ar fortsatt dyp nok.
 2. En annen vanlig årsak anses å være akne sykdom, som oppstår i 20 dager eller mer uten ekstern kontroll. Denne form for utslett refererer til alvorlige tilfeller, som følge av at alle lag av huden (øvre og nedre) er skadet.
 3. Når purulent akne presses ut med skitne negler eller fingre, blir roten oftest inni. I kombinasjon med en infeksjon begynner utviklingen av bakterier som påvirker huden. Det er viktig å forstå at slike svulster må fjernes bare med en spesiell spatel, tidligere sterilisert.
 4. Hvis eliminering av akne er gjort i salongen, kan den uerfarne mester savne viktige poeng. Forstyrrelse av bruken av antiseptika, en feil valgt prosedyre, etc., er et brudd på teknologi.

Regenererende anti-akne arr

På apoteket finner du en spesiell salve, hvis hovedfunksjon er cellereparasjon. I tillegg har stoffet en fuktighetsgivende, regenererende og helbredende effekt. Han arr ved å handle fra innsiden.

Prisreglene for regenereringsmidler varierer ganske mye, alt avhenger av den spesifikke produsenten og volumet. Fremhev de mest effektive stoffene.

Fra forholdsvis billige kolleger kan du velge Panthenol (ren form), De-Panthenol, Panthenol (spray), Bepanten, Levomekol, Fastin-1, Pantoderm og, selvfølgelig, redningsmannen ", Vishnevsky salve, ichthyol salve.

De dyreste stoffene inkluderer Boro + (Boro Plus), Kontraktubex, Elidel, LaCry, Malavit, Solcoseryl, Miramistin, Actovegin, Pantoderm.

Faktisk er disse ikke alle regenererende kremer og salver, deres liste er uendelig. I tilfeller der du ikke vet hva du skal kjøpe, ta kontakt med apoteket på apoteket.

Bruk av legemidlet gir ingen spesielle vanskeligheter: dekke akne arr med det valgte middelet, vent i en bestemt tidsperiode (spesifisert i søknadsveiledningen), fjern resterne med en wadded disk.

Før du dekker de berørte områdene, gni huden med et urtebad. Et slikt trekk vil hjelpe stoffet til å trenge inn i de nedre lagene i epidermisene. Regenererende salver skal som regel brukes 4-5 ganger om dagen.

"Klorhexidin" (konsentrasjon 6%)

Klorhexidin-oppløsning kan kjøpes på apoteket. Det viktigste er å være oppmerksom på at konsentrasjonen av stoffet ikke var høyere enn 6%. For å riktig bruke verktøyet, fukt det med en kosmetisk vattpinne, og behandl den skadede huden.

Ikke kjære på ett arr i mer enn 10 sekunder, behandle arrene igjen. Verktøyet er praktisk å bruke en bomullspinne med et bredt spiss. Huden skal rengjøres hver 6. time. Om mulig, etter prosedyren, bruk en regenererende salve.

"Klorhexidin" strammer arene perfekt, desinfiserer sårhulen, eliminerer sannsynligheten for betennelse. Dette stoffet er en analog av hydrogenperoksid, men det er mer forsiktig.

Sinkbasert salve

Sinksalve anses å være en effektiv sammensetning i kampen mot arr. Det tørker og strammer sår, noe som gjør arr mindre merkbart. Dette gjelder spesielt for arr som har oppstått relativt nylig.

Før du bruker stoffet, les produsentens anbefalinger. Det er viktig å bruke verktøyet strengt i henhold til instruksjonene, uten å bryte varigheten av eksponeringen og mengden av det påførte produktet. Ellers er det fare for forbrenning, noe som vil bety komplisert fjerning av arr.

Etter påføring av sink salven må vaskes med en bomullspute fuktet med filtrert vann. Verktøyet er som regel alder på huden i ikke lenger enn 20 minutter. Gjentatt terapi utføres hver 4. time.

Parafin (kosmetisk)

Parafin kan kjøpes hos en spesialisert kosmetikkbutikk eller på apotek. Klipp en liten terning som måler 1,5 * 1,5 cm. Plasser den på en tallerken, smelter den på dampbad eller i mikrobølgeovn. Dip en bomullspinne i den, skru opp en stor del av produktet og dekk det med arr.

La det tørke helt (ca. 35-45 minutter), og fjern deretter overskudd med en bomullspinne dyppet i vegetabilsk olje. Parafinbehandling utføres hver 5. time. Etter prosedyren er det nødvendig å smøre huden med en regenererende salve.

Kaliumpermanganat

Ikke bruk kaliumpermanganat på huden som ikke inneholder arr. Ta noen krystaller, fortynne dem med drikkevann for å få en bringebærløsning. Damp en bomullspinne i verktøylen, behandle arrpinnen og la den stå i 5 minutter. Etter denne perioden, fukt bomullssvampen i rent vann, tørk de behandlede områdene.

Under ingen omstendigheter kan du ikke besøke solariumet eller solbade i solen i 12 timer etter påføring av stoffet. Du kan bli kvitt arr snart nok hvis du dekker dem med kaliumpermanganat hver 6. time.

Kalanchoe og vodka

Klem saften fra Kalanchoe stilkene slik at det viser seg 30 ml. Legg til væsken 40 g. vodka, bland, hell i en flaske. Deksel med lokket, send til et mørkt skap i 3 dager, rist blandingen hver 5. time.

Etter at løsningen er infundert, stram den gjennom 5 lag bandasje. Fukt en bomullspinne i tinkturen, behandle arrene, fest med tape. Etter en halv time må du vaske med lunkent vann.

leire

En effektiv måte å eliminere akne arr oppfattes som kosmetisk leire. Verktøyet selges i supermarkeder og apotek. Hvit, rosa, svart og grønn leire er egnet for å fjerne akne arr. Velg mellom to komposisjoner på 30 gram. hver, fortynnet med kald melk for å lage en pasta.

Dekk med et tynt lag hele ansiktet, vent 15 minutter før full tørking. Påfør deretter sammensetningen av det andre laget bare på arrene, vent ytterligere 20 minutter.

Vask av overflødig med varmt vann, tørk huden med fuktighetskrem, bruk en regenererende salve på arrene. For å oppnå maksimal effekt, utfør prosedyren daglig, ved å velge forskjellige typer leire vekselvis.

Bivoks vil bidra til å gjøre akne arr mindre merkbar. Verktøyet kan kjøpes på en spesialisert butikk som selger honning. Teknologien til bruk ligner på parafinhudbehandling.

Ta en liten mengde av sammensetningen, smelter den på en praktisk måte (mikrobølgeovn, vann eller dampbad). Deretter avkjøles blandingen slik at den ikke brenner epidermis. Dypp en bomullspinne i den smeltede voks, formør komposisjonen med den.

Dekk huden med arr, fest små biter av gasbind. Varigheten av eksponering av voks varierer i området 40-60 minutter. Etter det må du forsiktig fjerne flappen av gasbind. Hvis produktet ikke kan fjernes, hell vegetabilsk olje under voks, vent 10 sekunder, fjern.

propolis

For å bruke sammensetningen som et middel til å fjerne arr, suge en bomullspinne i løsningen, behandle huden lokalt (bare skadede områder).

Ikke rør det friske vevet, ellers vil du ikke kunne unngå brannskader. Hvis du ønsker det, kan du erstatte propolis med en tinktur av calendula eller yarrow, som også selges på apoteket.

Sitrusfrukter

Du kan stramme arrene ved hjelp av massen av sitrusfrukter, sitron og grapefrukt anses som den mest effektive. Kut frukten halvveis slik at massen stikker ut over zest. Tørk det med arret hud, vent til det er helt tørt. Deretter vaskes med litt varmt vann, påfør en regenererende salve.

Eventuelt kan du bruke fersk sitrusjuice. For å gjøre dette er det nok å klemme væsken ut av halvparten av frukten, deretter senke bomullsputen inn i den og behandle huden.

Den mest effektive måten å fjerne akne arr er farmasøytisk regenererende salver. Kjøp Boro Plus, Solkoseryl, Panthenol, Levomekol, eller et annet tilgjengelig stoff. Vurder populære oppskrifter basert på kosmetisk leire, voks, paraffin, kaliumpermanganat, vodka, propolis, kalanchoe. Bruk klorhexidinløsning eller sitrusfruktjuice.

Legemidler og medisinske metoder for fjerning av akne arr

Arr og arr dannet på stedet akne, i medisin har sitt eget navn - post acne syndrom.

Modifiserte hudområder er røde, blekrosa, lilla eller blåaktige. Gamle arr ser burgunder. Feil fjernet pustler arr i mørkt vev. Det er spesielt ubehagelig når spor av post-akne forblir på ansiktet.

Spesialister på skjønnhetssalonger, medisinske preparater og profesjonelle kosmetikk vil bidra til å takle dette problemet.

Hvorfor akne arr fortsatt

Når en person knuser en pimple med egne hender, er de ikke alltid rene. Hennesinfeksjon er brakt, forårsaker purulent betennelse i de nedre lagene av epidermis. Arret etter helbredelse av vevet er dypt. For å forhindre smitte i ansiktets og arrens hud er det nødvendig å bruke bakteriedrepende, antiseptiske og regenererende preparater.

Purulent akne anbefales for å fjerne en spesiell steril spatel. Når du prøver å bli kvitt elementene med uvaskede fingre, forblir pustulens røtter inni. Ved kontakt med en infeksjon, multipliserer bakteriene aktivt og forverrer hudtilstanden.

Hvis pimples ble fjernet i salongen av en uerfaren mester, kunne han savne viktige poeng og forsømme antiseptika. Det er ikke utelukket at mesteren valgte prosedyren feil eller overtrådte teknologien.

Når absessen brister, vises et sår istedet. Patogene mikrober lever på overflaten, til tilstedeværelse som kroppen reagerer med økt produksjon av blodplater og leukocytter. Et sterkt immunsystem undertrykker den inflammatoriske prosessen alene. Et svekket immunforsvar kan ikke takle beskyttelsen, noe som resulterer i at legemiddelbehandling er nødvendig for post-acne healing.

Når krateret strammer, fyller kollagen tømmene og gradvis overgrows med epidermis. Huden gjenvinner sin normale struktur og farge over flere år. Begrepet avhenger av dybden av spredningen av betennelse. I regenereringsgraden er typen av hud, personens alder og evne til å gjenopprette raskt, viktige.

Akne er den vanligste årsaken til akne arr. I alvorlige tilfeller påvirker sykdommen øvre og nedre lag av huden og ødelegger ansiktet betydelig.

Narkotika for arr

Hvordan bli kvitt arr i ansiktet etter akne, kan du finne ut på apoteket. Apoteket vil vise en rekke salver, kremer og geler med absorberbare og helbredende egenskaper. Eksterne preparater normaliserer regenerering av huden og øker elastisiteten. For å stimulere selvhelbredelse er det nødvendig å bruke midler kun på patologiske områder.

Heparin salve anses som et effektivt middel for fjer fjerning etter akne. Den består av natrium heparin. Stoffet lindrer betennelse, gir en smertestillende effekt og løser grovt vev.

Arrbehandling med heparinsalve utføres 3 ganger daglig, og sprer medisinen i et tynt lag. Varigheten av behandlingen er 1 uke. Heparin salve koster 80-100 rubler.

Til en høyere pris - fra 500 rubler, er Kontraktubex salve solgt, men som et middel mot arr og akne, samler det positive vurderinger.

Alt det samme natriumheparinet forstyrrer mekanismen for dannelse av nytt bindevev og hemmer den inflammatoriske prosessen. Allantoin løser opp keratinøse partikler av dermis og akselererer helbredelse. Løk Ceray - den tredje aktive komponenten av salven, minimerer betennelse.

Hvordan glatte arr på Contractubex ansikt:

kremer

Scarguard Acne Scar Cream på ansiktet er solgt i en 15 ml tube. Men prisen er veldig høy - 5000 rubler og mer. Legemidlet virker på overflaten av arret, forvandler seg til en tynn film og beskytter stoffet mot irritasjon. Kremet nærer den grove dermis med vitamin E, silikon og hydrokortison.

I følge instruksjonene blir Scarguard påført med en spesiell børste 2 ganger om dagen. Varigheten av utvinning varierer fra 1 til 6 måneder. Den eksakte perioden avhenger av dybden av arrene.

Klirvin-krem har også forbrukernes etterspørsel - forbrukerne etterlater positiv tilbakemelding om det.

Legemidlet bidrar til å fjerne arr og arr i ansiktet, etter akne. Det akselererer regenerering av huden og fukter overflaten. Kremens sammensetning er representert av naturlige ingredienser - bivoks, indiske urter, aloe vera ekstrakt, etc.

Hvordan fjerne arr i ansiktet med Clearvin krem:

Den omtrentlige kostnaden av krem ​​Klirvin - 150 rubler per rør på 25 g.

Kjøp på apoteket betyr at glatte arr på ansiktet kan være i form av en gel. For eksempel takler gel Badyaga-911 perfekt effekten av post-acne, hematomer og seborrhea. Røret lukter ubehagelig og har en grønn farge.

Legemidlet inneholder silisium, spongin og mikroskopiske nåler. Silisium forbedrer hudens elastisitet og fjerner døde partikler. Sponginprotein bekjemper betennelse. Nåler forbedrer lokal blodsirkulasjon.

Skjema for påføring av gel Badyaga-911:

 • Skal huden.
 • Påfør gelen med et tynt lag i en halv time.
 • Hvis det er en sterk brennende følelse, vask av produktet tidligere

Prosedyren anbefales å gjøre på en slik tid, slik at det ikke er nødvendig å gå utenfor i løpet av de neste 3 timene.

Den andre effektive gelen mot akne arr er Mederma. Ikke-fettete hypoallergenmasse fletter ikke klær og forårsaker ikke bivirkninger.

 • Løk ekstrakt Ceray (anti-inflammatorisk og antibakteriell komponent).
 • Allantoin (stimulerer regenerering, forbedrer blodstrømmen, opprettholder fuktighet på overflaten av epidermis, oppløser horniness).
 • Smaker og andre stoffer - nøytraliser lukten av løk.

Hvordan fjerne ansikts arr med Mederm gel:

Medisinsk lårfjerningsteknikker

laser

Hvis det er et ønske om å raskt eliminere feilen på det mest synlige stedet, kommer en laser til redning. Sliping av panne, kinn og hake berørt av akne fjerner pigmentering etter betennelse, glatter hudens lindring, lyser stillestående flekker på stedet av tidligere akne og smalrer kapillærene.

Før du fjerner akne arr på ansiktet med en laser, blir pasienten testet og antivirale er tatt. Umiddelbart før prosedyren gjør legen lokal anestesi og foreslår at du bruker vernebriller.

Essensen av laser-effekten er fordamping av fuktighet fra vevene i epidermis. I begynnelsen er det mild smerte, men ved slutten av økten passerer ubehaget. Prosedyren varer fra 30 til 120 minutter. Tiden avhenger av antall soner som skal behandles.

Medium kjemisk peeling

Når man utfører en midlere kjemisk peeling, blir øvre og midtre lag av epidermis ødelagt. For å fullstendig slippe av med post-acne syndrom, må peeling gjøres gjentatte ganger med en frekvens på 1 gang per måned. Ansiktsrensing utføres ved bruk av en blanding av trikloreddiksyre og glykolsyre.

Faser av kjemisk peeling:

 • Rengjør huden mot smuss og døde partikler.
 • Tegne arbeidsoppløsning med den etterfølgende fjerningen.
 • Fuktighetsgivende og nærende behandlet dermis med spesielle midler.

Etter kjemisk peeling er det viktig å regelmessig bruke fuktighetskrem og solkrem. Hvis det er mulig, bør du forlate det lange oppholdet på gata i frostfritt / vindig vær.

Ozonbehandling

Ozonbehandlingsprosedyren er basert på bruk av de helbredende egenskapene til ozon. Når det trenger inn i huden, påvirker ozonen gunstig lokal blodsirkulasjon og akselererer regenerering. Som et resultat blir huden jevnet og strammet. Arret er sammenlignet med fargen på sunn hud og forsvinner gradvis. I ekstreme tilfeller blir det ikke påtrengende. De beste resultatene er gitt ved et kurs fra 5 til 15 økter.

mesotherapy

Kosmetisk prosedyre mesoterapi nærer huden med vitaminer og medisinske stoffer. De går inn i epidermis gjennom subkutane injeksjoner. Mesoterapi fjerner effektivt akne arr og forhindrer utviklingen av nye inflammatoriske prosesser.

konklusjon

Som du kan se, er det mange alternativer for å fjerne ansikts arr i dag. Vi har listet de vanligste måtene. Panthenol, Bepanten, De-Panthenol, Redningsmann, Fastin-1, ichthyol salve, Vishnevsky liniment og Levomekol vil bidra til å gjenopprette skjønnheten i ansiktet fra billige midler - det vil ikke være et spor av akne arr fra akne hvis det brukes regelmessig.

Serien av dyre regenereringsmidler er representert av Elidel, Miramistin, La Cree, Boro Plus, Actovegin, Malavit, Pantoderm, Solkoseril. Utvalget er ganske imponerende, og hvis du ikke kan velge verktøyet selv, ta kontakt med en hudlege eller apotek.

PS! Det er best å hindre utseende av arr. Ikke press acne selv. Kontakt salongen og gjør en dyp mekanisk rengjøring.

Behandle akne i tide og berik dietten med matvarer med høyt innhold av vitamin E. Dette er vegetabilsk olje og solsikkefrø, grønnsaker, nøtter, urter og grønnsaker. I varmen og kaldt vær, bruk beskyttende kosmetikk til ansiktet.

Hvordan raskt bli kvitt merkene i ansiktet etter akne

Å bli kvitt akne er ofte bare halvparten av kampen. Ofte forlater de arr og arr, noen ganger ganske dypt, som ødelegger ansiktet og bringer, noen ganger, fortsettelsen av lidelse. Disse sporene av akne kalles etter akne.

Hvordan bli kvitt arr og akne arr? Å bli kvitt spor av akne oppfunnet mange måter. Selvfølgelig er hudpleieforpliktelsen obligatorisk, og den bør utføres under hensyntagen til de resterende arr og blemishes.

Imidlertid bør de viktigste trinnene for å eliminere postacne være betrodd fagfolk. Du kan kontakte skjønnhetssalongen eller kontoret, og i enkelte tilfeller vil bare en lege i klinikken for estetisk eller plastisk medisin hjelpe.

Samtidig er det verdt å være tålmodig, for selv seriøse prosedyrer hjelper ikke alltid første gang. Kostnaden for prosedyrene kan være ganske betydelig hvis det er mange arr igjen, spesielt dype.

Ledende klinikker i utlandet

Sør-Korea, Seoul

Metoder for å fjerne akne merker

Det viktigste er å bli kvitt akne og akne selv, og først etter det må du begynne å behandle sporene igjen på huden. Hvis det ikke er noen sprekker som trer inn i huden, vil metoder for overflateeksponering gjøre:

 • Regelmessig pleie ved hjelp av spesielle masker og lotioner, som er bedre å betro til en skjønnhetspleie eller en hudlege.
 • Riktig ernæring.
 • Peeling av ansiktets hud, som følge av at de øvre lagene i huden blir avskallet, og over tid blir det en jevn farge.
 • Profesjonelle prosedyrer:
  • mesotherapy
  • Laser polering,
  • Spesielle masker.

Løsningen på noe problem er mye mer effektivt med en integrert tilnærming. Eksperter i dette området vil fortelle deg hvordan du fjerner merker fra akne i ansiktet og hvordan du gjør det bedre.

Men hvis vi begrenser oss til en engangsbesøk på en salong eller en lege og følger anbefalingene fra tid til annen, er det lite sannsynlig at vi vil kunne oppnå effekten.

Nyttig informasjon om hvordan du fjerner arr fra ansiktet ditt. Skjønnhetsbehandlinger i salonger og ansiktsrensingsteknikker hjemme.

Du kan finne ut hvor psoriasis er behandlet her i Kina. De beste klinikker i Kina som spesialiserer seg på dermatologi.

Ledende eksperter på klinikker i utlandet

Professor Ofer Merimsky

Prof. Ulf Landmesser

Professor Sung Hong Noh

Dr. Alice Dong

Tiltak for å kvitte seg med arr i ansiktet

Arr - dette er et mer alvorlig problem enn bare merker og flekker, fordi arr kommer gjennom dypt inn i huden og overfladiske prosedyrer ikke kan gjøre.

Valget av metoden for eliminering av postacne avhenger av hvilken type arr som er igjen.

Typer arr

 • Atrophic, ligner fossa,
 • fysiologiske,
 • Keloid, som kan vokse,
 • Hypertrofisk, utstikkende over huden.

Fysiologiske arr er knapt merkbar og med god hygienisk omsorg for ansiktets hud heler de ganske raskt. Keloid arr blir sjelden dannet i ansiktet, så vel som hypertrofisk, de krever alvorlig behandling i salongen eller klinikken.

Akne arr er oftest atrofisk arr. De kan være både svært små i diameter og dybde, og skader huden betydelig.

Måter å bekjempe post-acne

 • Generelle anbefalinger:
  • akne behandling
  • forsiktig hudpleie ved bruk av anbefalte hudregenerasjonsstimulerende midler anbefalt av en spesialist,
  • riktig ernæring, som vil gi kroppen de nødvendige stoffene for å gjenopprette hudens normale tilstand og helbrede arr.
 • Metoder for eliminering av grunne arr:
  • kjemisk og ultralyd peeling,
  • støvsuging av ansiktet
  • mikrostrømseffekt
  • lysbehandling,
  • oksygen-ozon terapi,
  • mesotherapy,
  • microdermabrasion, inkludert laser.
 • Metoder for eliminering av dype arr:
  • dermabrasjon (mekanisk og laser polering),
  • kirurgi.

Hvis grunne og små arr har dannet seg, kan kjemisk eller ultralyd peeling være tilstrekkelig.

En slik prosedyre fjerner det øverste laget av epidermis, og med det, små arr "forsvinner".

Noen ganger må du gå gjennom to økter med intervaller på 2-3 uker for å få en fantastisk effekt. Hvis ultralyd peeling utføres, vises en mikromassasjeeffekt samtidig. Etter kjemisk peeling er det rødhet av ansiktets hud, som forsvinner etter noen dager, med en ultralydprosedyre, er denne effekten mye mindre uttalt.

Hvis det er svært få akne arr og de er svært små, kan støvsuging gi en god effekt. Arter som om trukket ut av huden under vakuumvirkningen, og det blir glatt.

Støvsuging forbedrer mikrosirkulasjonen, trekker innholdet i porene, det viser seg en kompleks effekt. For å takle grunne arr kan fototerapi og mikrostrømseffekter. Disse prosedyrene stimulerer vitale prosesser i huden, og arrene heler.

For å utjevne hudens lettelse, hjelper ulike intradermale injeksjoner. De vanligste metodene for slik eksponering er oksygen-ozonbehandling og mesoterapi. Innføring i huden i problemområder med spesielle preparater gir en god effekt. Ozoninjeksjoner gir huden forbedret ernæring som stimulerer helingsprosessen.

Med metoden for mesoterapi, kollagener, hyaluronsyre, stoffer som forbedrer blodstrømmen og vitaminer, blir introdusert i arrvev eller arrvev. Spesielt god effekt bringer en kombinasjon av mesoterapi i kombinasjon med andre metoder. Imidlertid krever denne tilnærmingen flere prosedyrer som skal utføres med store forstyrrelser: fra en uke til en måned.

En raskere effekt med små arr gir mikrodermabrasjon. I dag brukes laserversjonen av denne prosedyren oftere. Huden under påvirkning av laseren er ikke bare polert, men mottar også et incitament til å regenerere på grunn av mikrobrann.

Laserteknologier tillater nøyaktig dosering av effektene og nøyaktig bestemmer ønsket penetreringsdybde i hudlagene. Denne prosedyren fjerner det øvre laget av epidermis eller de fremspringende delene av arrene på huden.

Med dypere arr og eksponering er gjort dypere. I mer alvorlige tilfeller er det nødvendig å utføre 2-3 prosedyrer med et intervall på 2-3 uker for å tillate huden å fullstendig gjenopprette. Umiddelbart etter prosedyren, vil huden se ut etter solbrenthet.

Gradvis vil denne effekten passere, men kanskje noen få dager må bruke makeupprodukter, dersom legen tillater det. Laser hud resurfacing blir stadig mer populært, til tross for sin pris. Effekten av det viser seg å være kompleks: ikke bare arr og arr blir fjernet, men lindringen er utjevnet, huden blir yngre, risikoen for gjentakelse av akne minker.

Ekstremt alvorlige tilfeller av akne forblir dype arr eller alvorlig utstikkende stygge arr blir dannet, er gjenstand for kirurgisk behandling. For å eliminere dem, er plastisk kirurgi nødvendig. Volumet bestemmes av legen. I slike tilfeller foregår slike operasjoner raskt og vellykket, i en time kan du aksessere og sette kosmetiske sømmer på et dusin arr eller arr. Selvfølgelig er en slik prosedyre bare utført i spesielle klinikker.

Skjønnhetssalongrensingsprosedyrer

Alle, selvfølgelig, vil bli kvitt arr, røde flekker, akne merker i ansiktet så raskt som mulig, hvordan kan vi gjøre det raskt? Raskt fjerne spor og arr fra akne kan være i skjønnhetssalongen. For å få hjelp der, trenger du ikke spesiell trening, som i klinikken.

Hvordan fjerne merker fra akne i hytta? Svært enkelt tilbyr skjønnhetssalonger i dag et ganske stort utvalg prosedyrer som inkluderer ulike muligheter for ansiktspleie, hudrensing og peeling, mesoterapi og ulike dermabrasjonsalternativer. I prinsippet kan alt, unntatt kirurgisk behandling, fås i skjønnhetssalongen.

Gode ​​anmeldelser på behandling av vitiligo i Cuba. Effekten av handlingen av den cubanske solen eller Melaginina.

Du kan også finne vurderinger av diamant dermabrasion ansikt her. Overvinne alle hudproblemer.

Følgende lenke kan lære om behandling av demodeks under graviditet https://mdtur.com/lechenie/derma/lechenie-demodeksa.html. Lær hvordan du behandler demodex.

Video "Enkle tips for vakker hud på ansiktet"

I den følgende videoen, enkle, men effektive tips om hvordan du blir kvitt arr på ansiktet etter akne og forhindrer deres videre utseende:

Se behandlingsvideoen

Hvor mye er skjønnhet

Å utvilsomt bestemme kostnadene ved prosedyrer for fjerning av akne arr og arr er umulig. Det avhenger av funksjonene til arrene, på de tilhørende problemene i pasienten, på hvilke stoffer som skal brukes.

For eksempel kan mesoterapi i ansiktets hud koste fra 2500 til 15 000 rubler i Moskva. Kostnaden for en slik prosedyre som å fjerne en arr etter akne med laserpolering koster et gjennomsnitt på 2000 rubler. Den samme prosedyren i Tyskland er € 200 per arr og opp til € 2000 hvis behandlingen av hele ansiktet er nødvendig. I Israel, henholdsvis 150 og 1500 $.

Valget av klinikker og salonger, hvor du kan bli kvitt arr etter akne, er i dag svært stor. Det er viktig at institusjonen har medisinske lisenser og positive kundeanmeldelser, best av alt, hvis det er folk du kjenner.

Se avsnittet Dermatologi for mer informasjon.

Hvordan fjerne arr fra akne i ansiktet hjemme

Ärene på ansiktet gir jentene mange komplekser. Dette problemet oppstår i de fleste, men mange vet ikke engang hvordan å fjerne arrene fra akne i ansiktet hjemme. Korrekt tilnærming til behandling av en slik kosmetisk defekt er hovednøkkelen til sunn hud.

Navigasjon på side:

Hva arr kan dukke opp etter å ha fjernet acne?

Arr på ansiktet er ganske vanlig ikke bare blant tenåringer, men også blant voksne. Hovedårsaken til arrdannelse er skade på integriteten til huden. Det kan være akne, akne, og til og med vannkopper. Etter fjerning av akne, kan arr av denne typen vises på ansiktet:

 1. Atrofisk - vises i form av depressioner på ansiktets hud. Små pits oppstår på grunn av utilstrekkelig vekst av huden.
 2. Keloid arr er forårsaket av overdreven vekst av hudceller i det skadede området. Hvis det er slike arr - bør du umiddelbart fjerne dem, da de pleier å vokse.
 3. Hypertrofisk - veldig lik den forrige typen arr, men, i motsetning til dem, vil ikke vokse.

De viktigste årsakene til arr

 1. Hormonal ubalanse i kroppen. Under pubertet, graviditet, amming og overgangsalder, er det hopp i de produserte hormonene som kan utløse akne og akne i ansiktet.
 2. Underernæring, som er årsaken til en skadet metabolisme.
 3. Klemme akne med skitne hender, noe som resulterer i økt sjanse for infeksjon i såret.
 4. Akne som skadet huden, i stedet for det er arrvev.

Hvordan fjerne arr (arr) fra akne på ansiktet av folkemetoder

Ofte er folkemetoder for å håndtere arr er bedre for salongprosedyrer. Dette forklares av at salongprosedyren ikke bare krever mye penger, men også tid til å gjenopprette hudtilstanden etter en kosmetologs arbeid. Folkemidlene virker sakte, men gradvis.

Top Scar Removers

 1. Vegetabilske oljer, inkludert olivenolje og kameliaolje. De brukes til å stimulere til rask gjenoppretting av huden ved tilstrømning av gunstige elementer med forbedret blodsirkulasjon.
 2. Sitron. På grunn av den store mengden vitamin C er produktet godt egnet for å akselerere regenerering av huden.
 3. Skarlet og lavendel. Disse plantene har lenge vært vurdert som best blant planter med helbredende egenskaper. I tillegg til å forbedre blodstrømmen, er begge blomstene kjent for sin antiinflammatoriske effekt.
 4. Vitaminer i gruppe E og B, som regnes som hovedmetoder mot tidlig aldring.

Mask Oppskrifter + Søknad

· 5 dråper sitronsaft.

· 1 ananas skive

Det beste middel til å fjerne akne arr i hjemmet

Akne har ofte synlige arr. For å fjerne dem, tilbyr apotekerne et bredt utvalg av kremer:

 1. Klirvin. Dette stoffet regnes som effektivt for å håndtere små arr som nylig ble dannet. Den terapeutiske basisen av kremet er indiske urter, noe som bidrar til rask restaurering av tilstanden til huden. Det er nødvendig å lese sammensetningen nøye, siden mange mennesker kan ha en predisponering for allergier. I tillegg til arr, undergår huden pigmentering.
 2. "RevitolSkar". Legemidlet glatter hudstrukturen og eliminerer flekker. Denne krem ​​er foreskrevet i tilfelle av keloid type arr. De første resultatene vises etter en måneds bruk.

Følgende velkjente salver fungerer godt mot arret:

 1. Heparin salve. Det brukes ofte til resorpsjon av hematomer på kroppen, men brukes også til å fjerne arr etter akne. Det lindrer perfekt smerte og fjerner betennelsesprosesser i huden. På grunn av det faktum at salven dilaterer blodkarene, forbedrer blodstrømmen, og gir dermed næringsstoffer til hudregenerering. Smøreområder med arr trenger minst 2 ganger om dagen.
 2. Vishnevsky salve. Brukes som et populært anti-inflammatorisk middel som stimulerer prosessen med rask helbredelse. Takket være bjørk tjære og xeroform i sammensetningen, er stoffet brukt som et antiseptisk middel. For å fjerne arret på ansiktet, er det nødvendig å bruke salve to ganger om dagen med et tynt lag. Før du kjøper denne salven, må du vite at dette stoffet har for skarp lukt.

For å bli kvitt akne arr, kan du kjøpe spesielle geler, takket være at huden blir elastisk, og arret absorberes og glattes.

 1. "Kelo-katt." Denne gelen er beregnet for rask resorpsjon av arr og forebygging av arrvekst.
 2. "Countertubex". Det regnes som den beste gelen for arr fjerning etter akne. I sammensetningen er det tre elementer som samarbeider, gir den ønskede effekten. Disse er: heparin, løkekstrakt og allantoin.

Kjøpt maske

I tillegg til kremer og geler, foreslår moderne kosmetikk bruk av spesielle masker, hvorav de beste tilbys nedenfor:

 1. VedayaMask - Indisk maske av arr og arr i ansiktet etter akne. Passer også til lette pigmentering. Fungerer på grunnlag av kumminfrø, svart sennep og sesam.
 2. Maske for arrene av serien "Master Herb" på grunnlag av AHA-syrer, som gir ut og samtidig renser huden av overflødig fett.

Hjemmelaget maske

For å fjerne arret, kan du forberede en maske av naturlige produkter. Men det må huskes at før du påfører huden, er det nødvendig å vaske av sminken grundig.

De mest effektive masker er:

 1. Blå leiremaske. Denne leiren selges i en hvilken som helst kosmetisk butikk eller apotek. Det må blandes med varmt vann til konsistensen av tykk krem, og deretter tilsett noe essensiell olje. Det er å foretrekke å velge mandelolje, da det inneholder mange vitaminer. Hvis ikke, kan du kjøpe vitaminer i ampuller. Hold masken på ansiktet i ca 20 minutter, og da må du vaske med varmt rennende vann.
 2. Potet-agurk maske. Til matlaging trenger du et stykke potet og agurk. Bruk en blender til å male grønnsaker. Deretter må du sette den grøtende blandingen på ansiktet i 15 minutter.
 3. Mask basert på hjemmelaget yoghurt og vitaminer. For matlaging trenger du det hjemmelaget yoghurt, da butikken ikke gir det ønskede resultatet. 100 gr. Yoghurt trenger å legge til en ampul av vitamin A og E. Deretter holder masken klar på huden i opptil 20 minutter.
 4. Proteinmask. Du må blande 2 proteiner fra kyllingegg med saften av en halv sitron. Denne masken anses veldig effektiv i bekjempelse av gamle arr. Påfør denne blandingen bør være minst 15 minutter.

For å gjøre hjemmelagde masker mer effektive, kan du legge til forskjellige vitaminer og oljer (mandel, havtorn, oliven og shea smør) til deres sammensetning.

Virkelige måter å raskt rense ansiktet fra arrene i hytta

peeling

En av de effektive måtene å kvitte seg med arr er peeling. Takket være denne prosedyren blir huden jevnere og vakrere. Peeling som en metode for arr fjerning er av to typer:

 1. Apparat peeling, som er basert på bruk av et spesielt apparat. En av varianter av maskinvare peeling er laser dermabrasion. Etter denne prosedyren trenger huden tid til å gjenopprette. Bare 3 dager og ansiktet vil se kult ut. Den neste typen maskinvare peeling er fraksjonell sliping. Ved hjelp av en brøkdel laser som bidrar til å bli kvitt ikke bare arr, men også rynker.
 2. Kjemisk peeling som påvirker flere lag av huden på en gang. Ofte i ferd med å bruke spesialprodukter basert på syre.

Mekanisk rengjøring

Det er mulig å fjerne arrene ved mekanisk rensing av ansiktet, som ofte påvirker kun keloid utseende av arret. Det skal huskes at etter prosedyren vil huden gjenopprette bare etter 3 dager, og før det er nødvendig å unngå ultrafiolette stråler. Du trenger ikke å bekymre deg for at det er litt kløe og rødhet i ansiktet - ved hjelp av spesielle hudpleieprodukter, kan du kvitte seg med bivirkninger i løpet av få minutter.

Plasma løfting

Denne prosedyren utføres vanligvis for kvinner over 45 som ønsker å forynge litt. Under plasmaløfting brukes et spesielt preparert plasma fra blodplater. De består vanligvis av proteiner som er nødvendige for normal gjenoppretting av huden etter skade.

Denne kosmetiske prosedyren hindrer godt utseende av nye post-akne arr. En av fordelene med å bruke denne metoden mot arr er dens bakteriedrepende egenskaper, slik at etter prosedyren er det ingen tegn på betennelse. Plasma injiseres i huden gjennom injeksjoner, spesielle masker eller applikasjoner. Injiseringer kan bare gjøres hvis det ikke er åpne sår. Forløpet av arr fjerning bør bestå av 4 prosedyrer som strekkes for en måned. Det må huskes å unngå utseende av et arr, plasma-løft bør utføres umiddelbart en uke etter hudskade.

kryoterapi

En av de mest effektive metodene for arr fjerning er kryoterapi, hvor virkningsmekanismen er avsluttet i lokal frysing av et hudområde med et arr. Denne prosedyren krever primært flytende nitrogen, som påføres huden med en sprøyter.

Fordeler med kryoterapi:

 1. Lav risiko for betennelse.
 2. Huden regenererer raskt med minimal risiko for arrdannelse.
 3. Det grunnleggende laget av huden er ikke skadet.

Blant manglene i prosedyren skiller kosmetologer tilstedeværelsen av små smertefulle opplevelser, samt risikoen for å få pigmentflekker.

Laser polering

Ved laserpolering skjer arrrør under påvirkning av en spesiell stråle som ødelegger arret og stimulerer straks helbredelsesprosessen av vevet. Etter polering anbefales bruk av helbredende kremer og lotioner. Prosessen med forberedelse til prosedyren består i å nekte å bruke aggressive medisiner, samt fra hudvasking. Anbefales ikke før og etter prosedyren for å besøke solariumet.

Fordeler med laser polering:

 1. Helt smertefri prosedyre.
 2. Den lokale virkningen av strålen er preget av fraværet av skade på det omgivende vevet.
 3. Ingen blødning.

"Det er viktig! Det er forbudt å rive av skorpe på arrestedet. Med tiden skulle hun selv flytte bort. "

mesotherapy

Metoden for mesoterapi innebærer bruk av injeksjoner som injiseres i ansiktets hud. Kollagenene og hyaluronsyren som er tilstede i sammensetningen, stimulerer deretter restaureringen av huden og ernæringen med essensielle vitaminer og stoffer. Kosmetologer anbefaler mesoterapi i forbindelse med andre metoder for fjerning av arr. Det er nødvendig å være oppmerksom på at intervallet mellom injeksjoner skal være minst en uke.

fysioterapi

Fysioterapi betyr ikke bare fonophorese, men også bruk av mikrostrøm og radiobølger. Fysioterapi er utviklet for å hjelpe prosessen med å injisere narkotika i arret. For dette, ofte brukt:

 1. elektroforese;
 2. ultralyd;
 3. Laser enheter.

I dette tilfellet er stoffene slike legemidler:

 1. fibrinolytiske legemidler som er nødvendige for at huden skal erstatte det naturlige proteinet som trengs for å gjenopprette huden.
 2. Vitaminkompleks.
 3. Forberedende gruppe legemidler som trenger for å fremskynde helbredelsesprosessen.
 4. Spesielle salver som ødelegger arrene.

Slike prosedyrer er egnet for å håndtere arr, fordi de:

 1. Fremskynde blodstrømmen til arrene;
 2. Bidra til restaurering av huden;
 3. Lindre betennelse.

Viktige tips og forebygging

Kosmetologer har brakt en rekke tips om hvordan å forhindre utseende av arr på ansiktet:

 1. I første minutt etter skade på huden, bør såret behandles med 3% hydrogenperoksidoppløsning.
 2. Det anbefales å lukke såret med et gips som ikke holder fast i såret.
 3. Ikke glem å håndtere antibakteriell salve.
 4. Det er forbudt å klemme akne (spesielt med skitne hender!).
 5. Det er tilrådelig å spise mat rik på vitamin E hver dag.
 6. For å unngå utseende av arr, anbefales det å helbrede akne.

Reelle vurderinger

Videotips

Svar på dine 4 hovedspørsmål om behandling av arr og ansikts arr

Hvis et akne arr oppstår i ansiktet ditt, kan det fjernes hjemme ved hjelp av ulike salver, kremer og masker. Når det ikke er tid til dette, vil salongprosedyrer hjelpe deg, noe som vil bidra til å kvitte seg med problemet om 1 dag.

Flere Artikler Om Typer Acne