Ansiktet er den mest åpne delen av kroppen, slik at utseendet på eventuelle feil på den, inkludert pigmentpletter, er veldig frustrerende, spesielt for kvinner. Tross alt bekymrer hver jente eller dame om utseendet hennes.

Utseendet til alder flekker på ansiktets hud kan utløses av graviditet, akne, hormonelle lidelser i kroppen, sykdommer i fordøyelsessystemet organer, eksponering for sollys og til og med aldring av huden.

Gitt utbredelsen av dette problemet, har vi samlet i dette emnet de mest effektive metodene som vil hjelpe deg med å fjerne pigmentering fra ansiktet raskt og permanent.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet?

Hvis huden i ansiktet er pigmentert, vil en kosmetolog hjelpe til med dette problemet. Moderne kosmetologi har et imponerende arsenal av anti-pigmentering på ansiktet, nemlig:

 • lysbehandling;
 • peeling;
 • laserterapi og andre salongprosedyrer.

Bruk av fototerapi for pigmentpletter på ansiktet

Fototerapi innebærer eliminering av pigmentering ved hjelp av lommelykter (pulser), som ødelegger melanin, det vil si bunnen av pigmentflettene. Effektiviteten av fototerapi fremgår av positiv tilbakemelding fra klienter som gjennomgikk denne prosedyren.

Umiddelbart etter behandling med pulser av flekker, er huden litt mørkere, men med tiden oppstår peeling, som forsvinner uten spor. Effekten av fototerapi er merkbar etter den første prosedyren.

Fordelene ved fototerapi kan kalles en smertefri prosedyre, en rask gjenopprettingstid, fravær av arr og høy effektivitet.

Men samtidig er det en rekke kontraindikasjoner for fototerapi, nemlig:

 • veldig følsom hud i ansiktet;
 • betennelse i huden i pigmenteringsområdet;
 • hudlesjoner herpesvirus;
 • redusert blodpropp
 • Tilstedeværelsen av diabetes;
 • Tilstedeværelsen av arr og arr i pigmenteringsområdet.

Fjerning av pigmenteringspunkter med peeling

Pigment flekker på ansiktet fjerner mest effektivt kjemiske peeling. Essensen av denne metoden ligger i applikasjonen på huden med pigmentering av kjemikalier som fjerner laget av gamle celler i epidermis. På grunn av dette lyser huden.

Avhengig av graden av pigmentering, kan overfladisk, middels eller dyp peeling påføres.

Når overflaten peeling er fjernet bare det øvre laget av epidermis. Det optimale kurset i denne prosedyren er 4-10 ganger med et intervall på 10 dager. Overflateflingingen kan utføres en gang i året.

Median kjemiske peeling utføres en gang i måneden, da i dette tilfellet eksponeres de dypere lagene av huden.

Dyp kjemisk peeling er den mest traumatiske prosedyren, så den utføres en gang i seks måneder.

Etter peeling, kan brenning og rødhet i ansiktets hud være tilstede hele dagen. Hvis dyp peeling ble utført, kan disse effektene vare opptil to uker.

Fjerning av pigmentering på ansiktet med en laser

Pigmentering laser terapi i ansiktet er i dag den sikreste og mest effektive metoden, siden laseren bare påvirker det pigmenterte området i huden. Sunn hud påvirkes ikke av denne prosedyren.

Bare to uker etter slutten av løpet av laserterapi fjernes pigmentplettene helt og fullt.

Blant fordelene med laserterapi av pigmentering på ansiktet bør noteres som:

 • høyeste effektivitet;
 • smertefri;
 • atraumatisk;
 • effekten kommer raskt, bokstavelig talt etter den første prosedyren.

Kontraindikasjoner for fjerning av pigmentering med laser:

 • bærer et barn;
 • amming;
 • onkologiske sykdommer;
 • solbrun hud i ansiktet;
 • inflammatorisk prosess på ansiktets hud.

En betydelig ulempe ved de ovennevnte kosmetologiske prosedyrene er en ganske høy pris, slik at ikke alle har råd til slike tjenester. I dette tilfellet kan du bruke de populære metodene, som vi diskuterer senere i emnet.

En fototerapi-prosedyre koster i gjennomsnitt 4000 rubler, kjemisk peeling - 3000 rubler og laserterapi - 18.000 rubler.

Er det mulig å fjerne pigmenteringspunktene i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

For å fjerne pigmentplettene, kan du bruke kremer, serum, masker, peeling og lotioner som kan hvite huden og fjerne døde hudceller i epidermisene. Men før du bruker noe kosmetisk produkt, gjør det ikke vondt å konsultere en kosmetolog eller en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din hudtype.

Følgende rettsmidler er de mest populære og effektive i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet:

 • krem Ahromin. Dette stoffet har mange positive vurderinger i ulike fora, så vel som eksperter anbefaler det. Cream Ahromin designet for å beskytte huden mot ultrafiolette stråler, men samtidig dekomponerer den melanin og fjerner pigmentering. Kostnad - 90 rubler;
 • krem melanat. Denne krem ​​er et godkjent preparat mot pigmentering fra den engelske produsenten. Med Melanative, kan du fjerne pigment flekker av en hvilken som helst opprinnelse (etter akne, fregner, graviditet, senil, etc.). Kostnad - 150 rubler;
 • Klirvin krem. Mange klager over en skarp lukt og for oljeaktig struktur av denne kremet, men samtidig noterer de seg høy effektivitet i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet. Effekten blir merkbar bokstavelig en uke etter påføring, og etter 8 uker med vanlig bruk lyser huden merkbart. Kostnad - 80 rubler;
 • Clotrimazole salve er et offisielt antifungal stoff som også har en tendens til å lette pigmentflettene. Kostnad - 40 rubler.
 • Badyaga forte. Dette middelet kan effektivt brukes hjemme for å fjerne pigmenteringspunkter, men det anbefales ikke å brukes på overfølsom hud, da det kan oppstå ubehag. Kostnad - 90 rubler.
 • krem bor plus. Denne krem ​​beskytter ikke bare huden mot akne, irritasjon og strekkmerker, men skinner også huden på ansiktet. Det er mulig at Boro Plus er mindre effektiv enn kremer som beskrevet ovenfor, så det er bedre å bruke det for å forhindre pigmentering. Kostnad - 95 rubler.
 • serum idealia pro. Dette verktøyet er ganske dyrt, ca 2500 rubler, men kostnaden er fullstendig kompensert av effektiviteten. Legemidlet eliminerer eventuelle pigmentflekker og forhindrer dannelsen av huden i alle aldre.

Hvordan fjerne pigment flekker i ansiktet hjemme?

Som vi allerede har sagt, har flertallet av de kvinnene som har møtt pigmentering i ansiktet ikke råd til salongskjønnhetsprosedyrer, derfor bruker de folkemetoder.

Vurder den mest effektive og populære måten for tradisjonell medisin og kosmetologi.

 • Sitronsaft. Prosedyren er veldig enkel og rimelig, du må bare kjøpe en sitron og klemme juice ut av den, som er gjennomvåt i en bomullsstykke og utmerker huden i ansiktet, der det er pigment flekker. Etter at saften tørker, er det nødvendig å vaske ansiktet ditt med kaldt vann uten såpe. Effekten av prosedyren vil vises på den fjerde dagen med vanlig bruk, men for å konsolidere resultatet må du fullføre et kurs - 10 dager.
 • Kefir og sur melk. Disse meieriprodukter kan ikke bare spises, men også brukes til å eliminere alder flekker. Ansiktshud smurt med yoghurt eller yoghurt, og la denne masken stå i 15 minutter, vask deretter av med rent vann. Prosedyren utføres to ganger om dagen.
 • Kefir og tomater. 2 ss yoghurt blandet med 1 ss frisk tomatjuice. Den resulterende blandingen påføres med en bomullspute på ansiktet og forlates i 20 minutter og vaskes deretter av med vann uten såpe.
 • Poteter. De vasket og skrællede råpotetene er skåret i tynne sirkler og spredt på problemområdene i ansiktet i 5 minutter, hvorpå de fjernes og huden vaskes med rent vann uten såpe.
 • Melk og honning. 30 ml melk er blandet med en spiseskje flytende honning. Masken påføres de pigmenterte områdene i ansiktet i 20 minutter og vaskes av med vann.
 • Persille. Denne planten har en bleking og regenererende effekt. For tilberedning av infusjon trenger en haug med friske urter, som trenger å male og helles en liter kokende vann. Insister på infusjon under lokket i 2-3 timer. Det resulterende verktøyet kan brukes som rensende lotion om morgenen og kvelden.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet etter graviditet?

Hvert sekund gravid kvinne står overfor pigment flekker på kroppen, men de største problemene er forårsaket av slike feil på ansiktets hud, fordi du ikke kan gjemme dem med klær. Årsaken til pigmentering hos gravide er direkte relatert til endringer i hormonbalansen i kroppen.

I de fleste kvinner forsvinner pigmentering alene etter fødsel, men hva skal man gjøre hvis dette ikke skjer. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte prosedyrene og verktøyene. Bare når du velger en metode og betyr at du må nøye undersøke kontraindikasjoner og bivirkninger for å eliminere den negative effekten på brystmelk og ikke skade barnet ditt.

Midler og prosedyrer som kan brukes etter fødsel:

 • hudoren krem Verktøyet brukes på problemområder av huden om morgenen og kvelden i 1-3 måneder;
 • salicylisk peeling;
 • Masker med kropp eller hvit leire. Prosedyren utføres en gang om dagen i 10 dager.
 • ultralyd ansiktsrengjøring;
 • laser tulp;
 • de ovennevnte folkemidlene;

Hvordan fjerne senile alder flekker på ansiktet?

For å fjerne alderspigmentering på ansiktets hud, kan du bruke blekekrem, salver, lotioner, som inneholder hydrokinon eller tretonin. Disse stoffene effektiviserer huden, eliminerer pigmentering.

Du kan også bruke tjenester av en skjønnhetspleie som kan utføre kjemisk ansiktsskille eller laserpolering av problemområder. Salonprosedyrer gir selvfølgelig det beste resultatet, men hvis det ikke finnes en slik mulighet, kan du ty til folkemessige rettsmidler, som vi snakket om tidligere.

Kampen mot pigmentering på ansiktets hud er en ganske lang og arbeidskrevende prosess, og dessverre er det ikke noe magisk middel som vil redde deg fra dette problemet på en dag. Du må også huske at før du begynner å fjerne pigmentering fra ansiktet, må du avgjøre årsakene til utseendet, fordi du bare kan oppnå ønsket resultat ved å fjerne forårsakerfaktoren.

Fjerning av pigmentering i ansiktet hjemme

Innholdet

Det er mange måter å bekjempe pigmentering på ansiktet, som ødelegger livet til mange av det rettferdige kjønn. Vårt mål er å introdusere deg til de enkleste.

Hvordan bli kvitt pigmentering på ansiktet

Glatt hudfarge - drømmen og målet til hver kvinne. Selv om huden din ikke er perfekt, kan du med litt kunnskap forbedre tilstanden. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å kjøpe dyre midler og søke dyre tjenester fra spesialister. Det er mulig å fjerne pigmentplettene fra ansiktet uten å forlate huset. Men før du begynner på selvbleking, bør du vite hvilke flekker som kan blekes uten hjelp av spesialister, og hvilke du ikke bør berøre.

Hva du trenger å vite om pigmentering

Pigmentene setter seg selv ikke skade kroppen, men de kan være forløperne til utseendet av en alvorlig sykdom.

Én eller flere alder flekker på huden er vanligvis ingen bekymring, spesielt hvis de ikke er plassert i ansiktet. Imidlertid påvirker opphopningen av flekker eller overpigmentering utseendet og kan til og med føre til psykiske problemer, derfor er det ikke overraskende at kvinners ønske om å kvitte seg med dem så snart som mulig.

Typer pigmentering

Det er av to typer:

Pigmenterte flekker som dukket opp i en tidlig alder, eller bare - fregner, er karakteristiske hovedsakelig for eiere av rett hud og rød eller kastanjebrunt hår. Fregner er helt ufarlige, og de kan trygt fjernes hjemme. Denne typen pigmentering refererer til den primære.

Imidlertid er det pigmenteringstyper, som oppstår på grunn av funksjonsfeil i kroppen. Dette er sekundær pigmentering. I tillegg til sykdommer i de indre organer, er det en rekke faktorer som kan forårsake utseendet av pigment flekker på huden.

Vanlige årsaker til ansikts pigmentering:

 1. Overdreven solbrenthet, solbrenthet i huden;
 2. Hormonal ubalanse;
 3. Sykdommer i indre organer;
 4. Spiseforstyrrelser;
 5. alder;
 6. Eksponering for medisiner;
 7. Inflammasjon og traumer av huden;
 8. Bruk av lav-kvalitet kosmetikk;
 9. Stress.

Svært ofte vises pigmentering på gravide kvinner. Dette skyldes hormonelle forandringer, og etter hvert forsvinner pigmentpunktene seg selv. Hvis deres utseende ikke er relatert til graviditet, er det best å konsultere en gynekolog og en endokrinolog i tide og begynne den riktige behandlingen.

Pigmenteringsbehandlinger

Hvis du er bekymret for de indre organers arbeid, og samtidig er det uønsket pigmentering i ansiktet - du bør definitivt se legen din og gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Kanskje årsaken til pigmentering er en sykdom, og utseendet på flekker er et av symptomene. Forsinkelse av besøk til legen vil ikke gi noen positive resultater i kampen mot pigmentering og kan føre til en komplikasjon av sykdommen.

Da vil behandlingen ta mye mer tid og penger. Etter undersøkelsen vil legen foreskrive den nødvendige behandlingen for den identifiserte sykdommen, og sammen med dette vil det være mulig å ta vare på skjønnheten i huden.

Fjern de uutholdelige pigmentpunktene fra ansiktet ved å benytte seg av kosmetologer, eller hjemme - ved hjelp av folkeoppskrifter og profesjonelle kremer.

Tjenester tilbudt av kosmetologer

 • Beskyttelse. Med hjelp av stoffer som beskytter mot eksponering mot ultrafiolett lys, reduseres prosessen med produksjon av stoffet melanin, noe som gir flekkene en mørk farge;
 • Fotolechenie. Under retningsbestemt påvirkning av lysbølger, blir celler med overskudd av melanininnhold ødelagt;
 • Kjemisk peeling. Hudceller blir behandlet med organiske syrer som ødelegger pigmentet;
 • Mesotherapy. Virkningen på den berørte huden forekommer med preparater som inneholder aminosyrer og nukleotider som er rettet mot å ødelegge pigmentet;
 • Kryoterapi. Det brukes til å fjerne enkelte flekker, da det er stor sannsynlighet for arr ved behandling av store hudområder.
 • Dermabrasion. Det er en polering av huden, som fjerner det øverste laget av pigmentert epidermis.

Hjem måter å kvitte seg med alder flekker

Disse metodene er ganske effektive, men svært kostbare i materielle og tidsmessige termer. Derfor foretrekker de fleste eiere av overdreven pigmentering å bli kvitt dette problemet hjemme. Og ved å bruke velprøvde tradisjonelle medisinskeoppskrifter i mange år, kan det gjøres veldig vellykket. Hovedbetingelsen for suksess her er forpliktelse og regelmessighet.

Svært effektive midler for å lette og fjerne aldersflater er masker og infusjoner på plantebasert grunnlag ved å bruke:

 • honning;
 • Sitronsyre;
 • Hydrogenperoksid og så videre.

I tillegg må du drikke minst 2 liter vann per dag. Mangelen på fuktighet i kroppen fører til overdreven tørrhet i huden og kroppens manglende evne til å kvitte seg med urin og svette fra skadelige giftstoffer. Dette fører igjen til forverring av huden og utseendet på pigmentplettene på den.

Bruk av spesielle kremer til å bleke pigment

Kosmetiske selskaper har utviklet og markedsført en rekke verktøy for å bekjempe hudpigmentering. Men ikke alle kremer er trygge for helse: Ikke kjøp kremer, som inkluderer kvikksølv.
For tiden har kosmetologer syntetisert stoffet arbutin - det finnes i banan, lingonbær og bjørnebær. Arbutin er ikke dårligere enn andre potente stoffer med blekningsegenskaper, men i sammenligning med dem er det trygt for helse og har en sparsom effekt på huden.
Også verdt å bruke kremer skapt i henhold til oppskrifter av våre bestemødre - med ekstrakt av persille og lakrisrot.

Hjemmelagde oppskrifter for hudbleking og pigmentfjerning

 • Med aspirin: knus i pulver ti tabletter av acetylsalisylsyre og vitamin C og oppløs det resulterende pulveret i en halv kopp kefir.

Påfør den resulterende massen på områder med pigmentpunkter i noen få minutter. Du vil føle en liten prikkende følelse, men hvis det er en brennende følelse som forårsaker smerte, skyll huden straks av huden. Hvis prosedyren overføres smertefritt, øker eksponeringstiden hver gang. Etter fjerning av peelingskomposisjonen er det nødvendig å mate huden. Hjemmelaget rømme eller fettkrem vil tjene som et godt alternativ til kremet - i tillegg til ernæringseffekten, vil de i tillegg hvite huden.

 • Med sitronsaft: I en teskje flytende honning drypp to eller tre dråper sitron- eller limejuice. Smør honning flekkene med denne kjære flere ganger om dagen. Hvis prosedyren overføres normalt, kan prosentandelen av sitrusjuice gradvis økes. Du kan smøre flekkene og rengjøre sitronsaft, men denne metoden er bare egnet for normal og fet hud. For tørr og sensitiv hud, bruk ikke ufortynnet sitronsaft.
 • Basert på hydrogenperoksid: ta en spiseskje honning, fett hytteost og tilsett kyllingegulv der. Bland godt og tilsett 5 til 6 dråper hydrogenperoksid til den resulterende slurryen. Påfør aldersplassene i 15-20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Denne peeling kan gjøres til eiere av tørr hud. For fet hud kan du smøre det pigmenterte området med en vattpinne dyppet i peroksid, eller lage en blanding, som inkluderer: egghvite, ti dråper sitronsaft og peroksid 3%. Eksponeringstiden er den samme som for tørr hud.
 • Med en agurk. I sommerperioden for masker kan du bruke agurk topper - hakket gress fylles med kokende vann og infunderes i seks timer.

Du kan bare kutte den friske agurken på tynne plater og sette dem på ansiktet.

Legg til fersk agurkjuice i en liten mengde melk eller rømme, suge en gasbind serviet i blandingen og påfør ansiktet i en halv time. Skyll deretter med varmt vann og legg fuktighetskrem på huden.

 • Med pulver bodyaga. Tilsett et par dråper vegetabilsk olje til apotekspulveret av medisinske urter og rør til en grøtstat. Smør den resulterende massepigmenthuden.

Dette er ikke en komplett liste over hjemmebaserte anti-pigmenteringsprodukter på ansiktet.

Saften av persille, løk, rå poteter, umodne solbær og mange andre frukter og grønnsaker har gode hvitere og peeling egenskaper. Disse egenskapene har vært vellykket brukt i årevis for å bli kvitt alderspots av forskjellig opprinnelse.

Som du vet, er sykdommen lettere å forhindre enn å ta behandling.

Det samme gjelder i noen tilfeller og pigmentflekker for eksempel:

 • Begrense soling;
 • Bruken av kremer med høy UV-beskyttelse;
 • En lue med bred kant beskytter deg mot overdreven pigmentering om sommeren.

Riktig ernæring vil også gi positive resultater.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

Pigment flekker på ansiktet - en vanlig kosmetisk defekt. Det oppstår vanligvis hos kvinner, mye mindre ofte hos menn. Spots vises fordi melanin produseres intensivt i menneskekroppen. Økt pigmentering gir psykisk ubehag, visuelt alderen person.

Spots forekommer av eksterne og interne grunner. De er trygge i naturen og skader ikke kroppen, men hvis interne sykdommer bidrar til deres utseende, bør du konsultere en lege for å behandle den underliggende sykdommen.

Pigment flekker forårsaket av eksterne faktorer kan fjernes i skjønnhetssalonger. De er klare til avklaring ved bruk av terapeutiske kremer, medisiner og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Årsaker til flekker

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Hudpigmentering assosiert med hormonelle endringer i medisin kalles chloasma. Spots i ansiktet oppstår under graviditet og etter fødsel. For tidlig opphør av laktasjon, langvarig bruk av prevensjonsmidler, gjentatt svangerskap (hvis det følger den forrige graviditeten) bidrar til utseendet av chloasm.
 2. Allergiske reaksjoner - pigment flekker kan dukke opp mens du tar medisiner (antibiotika), ved hjelp av produkter med kjemiske tilsetningsstoffer, ved bruk av lavkvalitets og utgått kosmetikk.
 3. Alder - over tid, mister huden sin elastisitet og slites ut. Melanocyttceller slutter å produsere melanin på enkelte steder, derfor oppstår pigmentflekker.
 4. Genetisk predisposisjon - barnet er allerede født med et fødselsmerke eller det oppstår i barndommen eller ungdomsårene.
 5. Skade på huden - på et kuttsted, akkumulerer slitasje eller solbrent melanin og et pigmentspot blir dannet. Denne situasjonen er mulig i tilfelle hvor såret ikke heler i lang tid.
 6. Sykdommer i mage og tarmkanalen bidrar til utseendet av flekker. I dette tilfellet bør du kontakte en lege for effektiv behandling.
 7. Hvis en person er i konstant stress, kan nervøs spenning gi opphav til pigmenterte hudområder i ansiktet.
  Mangelen på vitaminer og mineraler, misbruk av solbad eller solsenger bidrar til farging.

Typer flekker

 1. Fregner - er dannet på lys og sensitiv hud. De vises i den varme årstiden, da solens stråler begynner å påvirke huden. Melanin akkumuleres og flekker vises. De kan misfarges hjemme, på folkemessige måter. Men mange mennesker anser ikke fregner en kosmetisk defekt. De kan være et høydepunkt og understreke utseendet til en person.
 2. Vitiligo - flekker som vises i de tilfeller der melanocytter ikke gir noe fargepigment i det hele tatt. Patologi er fortsatt ikke fullt ut forstått. Hjemmelagde misfargingsmetoder gir ingen resultater.
 3. Lentigo - alder flekker som vises med alder. Det påvirker folk eldre enn femti år. Vises på åpne hudområder som ofte blir utsatt for sollys. Lentigo lokalisert på ansikt, skuldre, underarmer, nakke, hals.
 4. Chloasma - flekker som fremkommer som følge av hormonelle forandringer. Etter at den hormonelle bakgrunnen er stabilisert, forsvinner pigmentområdene. Bruk av kosmetikk og tradisjonell medisin oppskrifter vil øke hastigheten på prosessen med å lette huden.
 5. Nevi - i hverdagen kalles de mol. Nevi kan ikke fjernes selv. De blir kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hud dispensaries med en laser. Etter å ha fjernet molene, tar legene materialet og kontrollerer det for tilstedeværelse av ondartede celler.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

I utgangspunktet, når det oppstår en defekt, er det verdt å kontakte en lege for å finne ut hvilken type hudpigmenteringen har. Hvis vi snakker om brudd på arbeidet med de indre organene, så er den viktigste sykdommen å bli behandlet. Etter riktig valgt behandling forsvinner flekkene.

Noen ganger oppstår feilen på grunn av mekanisk skade, aldersrelaterte endringer eller som følge av overdreven eksponering for sollys. I disse tilfellene kan du bli kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hjemme.

Skjønnhetssalongfjerning

Det finnes flere metoder som brukes av kosmetologer. Med deres hjelp, kan du raskt bli kvitt alder flekker på ansiktet.

 1. Kjemisk peeling - er at en svak syreoppløsning påføres de skadede områdene. Frukt-, glykol- eller trikloreddiksyre kan brukes. Dette forårsaker en svak og kontrollert brenning, hvorpå de øvre lagene av epidermis fjernes.
 2. Ultralyd peeling. Innvendig blir huden grundig rengjort, og deretter påføres kosmetiske stoffer. I neste trinn behandles huden med en ultralydsmaskin. Prosedyren kan utføres ikke mer enn en gang i året.
 3. Fototerapi - en prosedyre som påvirker ansiktets hud med lysbølger av forskjellige lengder. Bølgene virker på pigmentet, det kollapser, etter hvert blir flekken lettere, og forsvinner da helt. Under prosedyren føler personen seg en liten prikkling. Resultatet er synlig etter 2 - 3 prosedyrer. Intervallet mellom dem må være minst tre uker.
 4. Laser resurfacing er en prosedyre der tonen i ansiktet er justert med en laser. Stråler fjerner forsiktig aldersplassene og forbedrer hudens tone.
 5. Kryoterapi - fjerning av pigmentsteder med flytende nitrogen. Flytende nitrogen blir påført pigmentplettene, som følge av at defekten er frosset. På stedet er det en blister som eksfolierer sammen med de øvre lagene av epidermis.

Bruk av kosmetikk

Mange kvinner vet ikke hvordan man kan bli kvitt aldersplassene i ansiktet raskt og smertefritt uten å henvise til en skjønnhetspleie. Spesielle medisinske preparater (kremer, lotioner, geler) vil bidra til å rengjøre ansiktet.

Vær oppmerksom på at de inkluderer en av følgende komponenter:

 • Retinol - fornyer huden i ansiktet, med konstant bruk, dør celler med høyt innhold av melanin av og smelter gradvis av;
 • hydrokinon - et stoff som blokkerer produksjonen av melanin, ødelegger pigment flekker. Men kremer som inneholder hydrokinon bør brukes forsiktig. Det aktive stoffet er giftig, forårsaker kløe og rødhet;
 • azelainsyre og glykolsyre - bidra til avklaring av huden;
 • Arbutin og kojinsyre er et alternativ til hydrokinon. Virkningsmekanismen er den samme, men stoffene er trygge for helse og giftfri;
 • askorbinsyre - verktøyet håndterer hudbleking, hjelper celleregenerering, forbedrer hudtonen.

Hvis du vil kjøpe krem ​​fra alder og andre preparater for ansiktsbleking, vennligst kontakt apotek eller skjønnhetssalonger. Før du kjøper, les kontraindikasjoner, vurder hudtype. De vanligste kremer inkluderer følgende: "Ahromin MAX", "Vitex", "Vichy Idealia PRO", "Orquid Vital of Garnier", "Trinity M", "KORA".

Folkeveier

Konditorier av alternativ medisin, herbalists og naturopater har lenge kjent hvordan man enkelt og raskt kan bli kvitt alderspots i ansiktet ved hjelp av populære metoder. Hjemmebehandling brukte masker fra grønnsaker, planter, sitrus. Den viktigste aktive ingrediensen er ascorbinsyre.

Påvirker pigmentering, det lyser melanin. Ofte brukt hydrogenperoksid, kosmetisk leire (solgt i apotek), og så. Hvis behandling av folkemetoder ikke gir noen resultater, bør du søke hjelp fra leger.

Bruk av persille

Anlegget holder huden ung. For dette ble persille kalt "kvinnelig gress". Det fjerner forsiktig alder flekker uten å skade ansiktets hud. Effekten oppnås på grunn av askorbinsyre, flavonoider og pektiner som finnes i plantens saft. De påvirker melanocytter og reduserer aktiviteten.

 1. Ta en stor haug persille, klipp den og bla på en blender. Dampen gasbind i fersk juice, bruk den til alder flekker, skyll med varmt vann etter tjue minutter. Gjenta prosedyren daglig i to uker.
 2. For å hjelpe i kampen mot hudfeil kan avkok av persille. Ta en del av frøet eller tørket rot av planten, hell fem deler vann. Kok i et vannbad i 15 minutter. Damp gauze i det og påfør det på berørte områder på ansiktet i 20-30 minutter, vask deretter med varmt vann. Utfør prosedyren hver morgen, to uker på rad. Hold avkok i kjøleskapet, i en glassbeholder.
 3. Ta noen skjeer med kjøttkraft, legg til et par dråper ferskpresset sitronsaft. Fukt en bomullspinne i løsningen og rengjør ansiktets hud i stedet for tonic. Det gjenværende produktet kan ikke lagres, hell det. Hver morgen, lage en frisk tonic og tørk ansiktet med det. Om to uker blir ansiktshuden ryddet.

Bodyaga å hjelpe

Mask gjøres best om vinteren, når aktiviteten til sollys er redusert. Ta et bodyagi pulver, tilsett hydrogenperoksid eller vegetabilsk olje for å gjøre en tynn våt.

Påfør på de skadede områdene i ansiktet og la det gå i femten minutter. Gradvis begynner huden på flekkene å skrelle, så bruk nærende kremer. Påfør masken en gang i uken til flekken lyser.

Bruken av celandine

Sap av planten brukes til behandling av mange sykdommer. Det bidrar til å fjerne alder flekker, gjør huden lettere med 3 - 4 toner. Ta fersk celandine og klem ut 10 ml juice fra stilkene. Bland den med 50 gram vodka. Behandle med denne løsningen hudfeil fra 3 til 5 ganger daglig i 3 dager. Denne metoden er ganske aggressiv. Hvis du har sensitiv hud, så bruk produktet 2 ganger om dagen. Behandlingens varighet er to uker. Denne metoden er mer forsiktig.

Honning med sitron

Denne blandingen har en mild og forsiktig effekt på huden. Ta to spiseskjeer av naturlig, flytende honning. Tilsett saften av en sitron og bland ingrediensene grundig. Damp et stykke gasbind i blandingen, fest det til alder flekker, hold i 15 minutter. Bruk verktøyet en gang om dagen i to uker. Blandingen kan lagres i kjøleskapet, men ikke mer enn 5 dager.

Dra nytte av en agurk

Hvis en kvinne har et pigmentspott på ansiktet hennes, og hun ikke vet hvordan det er best å kvitte seg med det, for ikke å skade huden, kan du trygt bruke en maske med agurker. Denne grønnsaken har etablert seg som en av de beste og forsiktige middelene for å lysere pigmentområder.

Ta en moden agurk og rist den på en fin rist, klem litt juice ut av det. Påfør røret på et rent ansikt, la det stå i en halv time og skyll deretter. Varigheten av behandlingen er 30 dager, gjør en maske om morgenen og før sengetid.

Hvordan rense huden under graviditet og etter fødsel

Under fødsel av barnet i den kvinnelige kroppen oppstår hormonal justering. Pigmenterte flekker vises på huden av forventende mødre. Ofte hvitner kvinner ikke huden under svangerskapet. Faktum er at kosmetiske prosedyrer er forbudt på dette tidspunktet, er bruk av medisinske kremer også kontraindisert.

Gentle folkemetoder vil bidra til å lette huden litt. Før du bruker hjemmemetoder, bør du konsultere legen din, og det beste alternativet er å vente på at barnet blir født, og gjør deretter hudblegning.

Etter fødselen av babyen, kan du gjøre utseendet og tilstanden til huden. Mange unge mødre vet ikke hvordan man trygt kan kvitte seg med alder flekker på ansiktet. Prosedyren er mulig selv hjemme, men bare etter fødsel.

 1. Vanlig vask med havregrynsåpe. For å gjøre det, hakk havregrynene i en blender, legg dem i en nylonstikk og fest dem tett. Bruk det som en såpe mens du vasker.
 2. Rubbing løk - effektivt hjelper i kampen mot fregner. Vask ansiktet og gni det med løkjuice, spred et tynt lag med rømme på toppen. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.
 3. Bruk masker - bland i like deler honning og fiskeolje. Påfør på renset hud. Vask ansiktet ditt senest 15 minutter.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Pigment flekker på ansiktet er trygge hvis de er forårsaket av eksterne faktorer. De kan fjernes i skjønnhetssalonger, de kan klargjøres hjemme. For dette brukes folkeserviser eller kosmetisk helbredende kremer. Hvis flekken oppstår på grunn av interne funksjonsfeil i kroppen, bør du konsultere en lege og gjennomgå et behandlingsforløp.

Hvordan fjerne alder flekker

Fregner, lentigo, melasma - er du kjent med disse ordene førstehånds? Vi gir en liste over nyttige anbefalinger for de som klarte å tjene pigmentplater eller har lidd av dem siden barndommen.

 • Årsakene til pigment flekker på ansiktet
 • Hvordan håndtere aldersplassene
 • Kosmetikk mot pigmentering
 • Sammensetningen av lightening kosmetikk
 • Oversikt over midler
 • Pigmenteringsforebygging

Årsakene til pigment flekker på ansiktet

Pigmenterte skjønnhetseksperter kaller hudområder mørket av overdreven melaninproduksjon. Det har vært vitenskapelig bevist at pigmentplettene kan ligge i epidermis, dermis og på grensen. Resultatet av korreksjonen avhenger av dybden av pigmentering: jo dypere og jo større akkumuleringen av melanin er, jo vanskeligere er det å bli kvitt den.

Pigmenterte flekker kan være medfødt, oppkjøpt eller alder. Kosmetologer eller dermatologer behandler pasienter med slike typer hyperpigmentering som fregner, lentigo, melasma og kliniske manifestasjoner av fotodamasje.

Fregner oppstår oftest hos mennesker med rett hud og blond eller rødt hår. © iStock

"Fregner (ephels) er små flekker, for det meste avrundet, jevn farge, 1-2 mm i diameter," sier Karine Vardanyan, SkinCeuticals ekspert, dermatolog og leder av European Medical Center allergi avdeling. - Ofte forekommer fregner i blondiner, brunehårede og rødhårede mennesker i åpne hudområder under aktiv påvirkning av solstråling. "

Jo mer intens UV-lyset, desto mørkere er fregner. Uten solstråling blir de bleke, og om vinteren kan de forsvinne helt.

Sunny lentigo er et ovalt pigmentspot med en størrelse på 2-20 mm. De er oftest plassert på ansikt og hender, men kan vises på kroppen. Fargene på flekkene er for det meste jevne, pigmenteringen er motstandsdyktig, den forsvinner ikke alene.

Hvordan håndtere aldersplassene

Det spiller ingen rolle, bare at du har funnet aldersplass eller har slitt med dem lenge, den første og viktigste regelen er å bruke en krem ​​med solbeskyttelsesfaktor og moderat solstråling.

Brune flekker provoserer ofte ultrafiolett. © iStock

Kosmetologer oppfordrer seg til å beskytte huden mot sola, spesielt - ansiktets hud. Ultrafiolette stråler reduserer immuniteten til huden, tørker den, fremkaller fotoalderen og utseendet på alder flekker.

Bleking kremer gir en viss effekt på betingelse av regelmessig bruk i lang tid, men de er ikke i stand til å eliminere fullstendig pigmentering. Spottene kan effektivt korrigeres bare ved hjelp av kosmetiske prosedyrer - maskinvare eller injeksjon.

Lysemidler vil hjelpe:

redusere kontrasten mellom pigmentpunktet og den omgivende huden;

redusere størrelsen på stedet;

støtte resultatet av avklaring

hindre utseendet på nye flekker.

Blekinge cremer og serum inneholder som regel en lastdose av syrer, noe som betyr at det er bedre å bruke dem i høst-vinterperioden når solen i våre breddegrader er minst aktiv.

Lightening serum med syrer og retinol kosmetologer anbefaler å bruke ved sengetid, og om morgenen på alle måter bruke en krem ​​med SPF for å unngå utseendet av nye farget.

Kosmetikk mot pigmentering

I dag er det mange metoder for korreksjon av pigmentering og hyperpigmentering. En integrert tilnærming til behandling innebærer:

reduksjon av UV-indusert melaninsyntese;

reduksjon i transport av nytt melanin til cellene.

Blekingprosedyrer inkluderer kjemiske peeling, mesoterapi, fototerapi (IPL-systemer), fonophorese og, selvfølgelig, bruk av profesjonelle og hjemmebelysningsmidler.

Kjemisk peeling

En av de mest forsiktige prosedyrene for å kvitte seg med alder flekker. Under overflaten peeling (for eksempel glykolisk), blir det tynneste øvre laget av huden gradvis fjernet under påvirkning av svake syreoppløsninger. Du må være tålmodig: For å kvitte seg med et lite pigmentert sted, trenger du en fremgangsmåte.

Med hensyn til pigmentering, som har dukket opp for noen tid siden, er bruken av medianskalinger basert på trikloreddiksyre eller retinol effektiv. Etter at deres gjennomføring krever rehabilitering i flere dager.

Mørke flekker kan være medfødte eller ervervet med alderen. © iStock

Whitening Mesotherapy

Biorevitalisering kan ikke beseire pigmentplettene - dette er et faktum. Men peptidinjeksjoner, beriket med vitamin C, bidrar ikke bare til å lette huden, men også for å forbedre immuniteten.

Fototerapi (IPL-systemer)

For de som, ved synet av en nål, går i panikk, anbefaler vi å ta en nærmere titt på maskinvareteknikkene for å håndtere pigmentering. Fototerapi er en behandling med bredbåndspulsert lys. I motsetning til laseren, brenner den ikke det øvre lag av huden, men oppvarmer det, aktiverer prosessene for å utvikle nytt kollagen og elastin.

Et visst temperatur regime gir deg mulighet til å kjempe med flekker - det er ikke smertefullt og ikke varmt. For å få et synlig resultat er 5-7 økter nok.

Laser terapi

Lasere av den nye generasjonen arbeider underverk. Den mest avanserte i dag regnes som amerikansk Fraxel og Picosure biler. Strålene varme huden dypt nok til å starte fornyelsesprosessen.

Sammensetningen av lightening kosmetikk

For å bekjempe pigmentering brukes forskjellige serum og kremer, som vi vil diskutere i neste avsnitt. La oss vurdere hvilke komponenter de jobber for.

Pigmenteringsforebygging - solbeskyttelse. © iStock

De viktigste blekningsbestanddelene blokkerer melaninsyntesen, som påvirker enzymet tyrosinase involvert i denne prosessen.

Hydrokinon er et stoff som skader eller dreper melanocytter som syntetiserer melaninpigmentet. Giftig, derfor forbudt for bruk i Europa.

Kojic acid er en av ANA-syrer med bleking og peeling action.

Arbutin er en plantekomponent som finnes i bjørnebær og brombær. I kombinasjon med kojinsyre blir bleking effekten forbedret.

Globridin - lakrisrotekstrakt (lakris), har ikke bare en bleking, men også anti-inflammatorisk effekt.

Askorbinsyre (vitamin C) er en antioksidant. Det er lett ødelagt, så L-askorbinsyre magnesiumsaltet brukes ofte i kosmetikk. Reduserer produksjonen av melanin og forbedrer kollagen syntese.

Azelaic acid - i høye konsentrasjoner har en lette effekt. Være i stand til å hemme veksten og aktiviteten til unormale melanocytter.

Pigment flekker på ansiktet. Hvordan rengjør, hvitt huden hjemme. Behandling av folkemidlene

Dekorativ kosmetikk kan dekke små feil i huden vår, men det kan ikke skjule sterke pigmentpletter på ansiktet, fjerne dem. Derfor, for alltid å være sjarmerende og attraktivt, må du jobbe hardere.

Ansiktet og dekket området er de stedene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet, og du bør ta vare på dem først.

Pigment flekker på ansiktet: årsaker

Årsaken til utseendet på alder flekker på ansiktet er en økning i mengden melanin i hudceller.

Genetiske, endokrine, hormonelle faktorer, ultrafiolett stråling og hudbetennelse kan provosere en slik økning.

De pigmentflettene som er dannet på ansiktet, er et signal å konsultere en hudlege eller en kosmetolog for råd.

Noen typer flekker kan tyde på alvorlig sykdom, men selv om dette ikke er tilfelle, bør pigmentplettene i ansiktet fjernes, slik at de ser ujevne ut.

Pigment flekker under graviditet: er behandling nødvendig?

Når graviditeten oppstår, begynner kroppen å gjenoppbygge seg. Inkludert det hormonelle systemet svikter, så en morgen kan den forventende mor oppdage pigmentflettene på ansiktet hennes.

Det hormonelle systemet begynner å bli omorganisert og en overflødig mengde melanin produseres. Det vises også på ansiktet til en gravid kvinne med pigmentering av varierende intensitet. I tillegg til kosmetiske ulemper har disse stedene ingen trussel.

Med hormonelle endringer er melanin ujevnt fordelt i huden (i kosmetologi kalles det melasma eller chloasma).

Mørke flekker kan dukke opp hvor som helst, men oftere ser de ut på ansiktet, kinnbenet, pannen, haken, skuldrene og magen.

Årsaken til utseende av ubehagelige flekker kan være mangel på folsyre i den gravide kvinnens kropp, samt vitamin B og C, sink og jern.

I dette tilfellet må kvinnen balansere dietten og ta mer mat som inneholder disse vitaminer og sporstoffer. Mange av dem finnes i løvrike grønnsaker (salat, spinat, persille).

Det er også nødvendig å inkludere i matvanen brød og andre melprodukter laget av fullkornsmel som inneholder kli.

Oftere, melasma (ellers chloasma) - ervervet hypermelanose i ansikt, nakke, brystvorter forekommer hos personer med genetisk predisposisjon; Det fremmes ved eksponering for sollys.

Når graviditet er et normalt fenomen. Men hvis det forårsaker moralsk ubehag, kan du bruke sminke til å skjule pigmentplettene i ansiktet, og ikke fjerne dem med medisiner.

Advarsel! Ikke bli involvert i blekekrem - de kan forårsake en liten, men uønsket skade på babyen. Du kan bruke folkemessige rettsmidler.

Alder flekker etter fødsel

Oftest forsvinner hyperpigmentering kort etter fødselen. Men noen ganger er disse hudområdene følsomme for ultrafiolett stråling, og når de blir utsatt for sollys, blir de mørkere igjen.

I utgangspunktet lider hvite og rødhårede kvinner av dette. I disse tilfellene, gå ut på solfylte dager, bør du bruke kremer med høy SPF-faktor (ikke mindre enn 30 enheter).

Du kan begynne å bruke krem ​​fra begynnelsen av mars og fortsette til midten av oktober, eller til du oppdager at kroppen har returnert til normal og sluttet å reagere på ultrafiolette stråler.

Effekten av krem ​​varer ca. 4 timer, for å fjerne pigmentering i ansiktet fra fremmede øyne, er det derfor nødvendig å beskytte huden ytterligere med grunnlaget, pulver.

Det kliniske bildet av chloasma - flekker med uregelmessig form, brun farge i forskjellige nyanser. De skreller ikke av og blir ikke betent, de kan plasseres separat eller fusjonere til store flekker på området.

Farge og mengde avhenger av UV-intensiteten.

Hvis, etter flere tidligere menstruasjoner, og enda mer etter opphør av amming, ikke pigmenteringen minker, bør du konsultere en hudlege.

Pigment flekker etter soling

Ofte, folk som drømmer å overraske alle med bronsebrun etter sommerferie, får motsatt resultat: de er dekket med brune flekker, prikker, flekker og på de mest fremtredende stedene.

Dette er resultatet av melaninakkumulering på de stedene som er mest utsatt for ultrafiolett stråling. Derfor, før soling, må du huske de enkleste regler for hvordan du kan sole deg.

Også bruk av lavkvalitets (forfalsket) garvekrem kan spille en rolle. Prøv å kjøpe solkrem i spesialforretninger, hvor en erfaren konsulent vil fortelle deg konsentrasjonen av SPF du trenger.

Slike problemer går ikke bort alene. Pigment flekker på ansikt, nakke, hals, skuldre kan fjernes av en erfaren kosmetolog i salongen på ulike måter tilgjengelig for ulike sosiale lag.

Utseendet til hyperpigmentering etter soling

Om vinteren vil mange kvinner ha solbrun hud, så de bruker tjenester av en solarium. Hvis etter det første besøket i solariumet er det mørke flekker, utslett eller solbrenthet, legg ujevnt lag - du bør ikke fortsette prosedyren.

Økt pigmentering i dette tilfellet kan skyldes en av følgende faktorer:

 • tar hormonelle prevensjonsmidler;
 • i noen endokrine kroniske sykdommer;
 • når du tar under prosedyrene i solariumet noen stoffer (antipsykotika, sulfonamider, antibiotika fra en rekke tetracykliner). Hvis pigmentflekker i ansiktet dukker opp av denne grunn, kan de fjernes først etter at du har byttet medisiner i samråd med legen din;
 • etter å ha søkt på ansiktet og kroppen av kosmetikk som inneholder den essensielle oljen av bergamot og noen andre planter.

I slike tilfeller anbefales behandling av pigmentering bare peeling eller folkemengder.

Ved bruk av narkotika er det nødvendig å fullføre behandlingsforløpet, og bare da prøve å fjerne pigmentplettene i ansiktet og andre deler av kroppen.

Pigment flekker på pannen

Den mest ubehagelige, hvis slike flekker vises på pannen. Huden på den fremre delen av hodet er tørr og tynn, og det er vanskelig å skrelle, både kjemisk og laser.

Hyperpigmentering på pannen kan signalere inflammatoriske prosesser i nyrene, leveren, galleblæren. Dysfunksjoner av disse organene reflekteres i huden.

Sværheten ved utstrømning av galle i gallekanalene er årsaken til utseendet på gulbrune flekker med klare konturer. I dette tilfellet akkumuleres en stor mengde giftige stoffer i huden.

Det er viktig å huske! Før du begynner lokal behandling av pigmentflettene på pannen og på ansiktet generelt, er det nødvendig å fjerne all tvil om de indre organens betennelsesprosesser.

Hvis hyperpigmentering av hudområder med soleksponering ikke er direkte relatert, er det nødvendig å sjekke hos en endokrinolog.

Det er flere andre årsaker til mørkningen av det epidermale laget:

 • Climacteric endringer;
 • Alderendringer (alderdom);
 • Spor av tidligere brannskader, epidermis skade i fortiden;
 • En alvorlig mangel på vitaminer i gruppe B, vitaminer A og E.

Eliminere alvorlige sykdommer i indre organer, du kan fortsette til lokal behandling, det vil si å bruke folkemedisiner eller gå til en skjønnhetssalong for profesjonelle prosedyrer.

Samtidig må maten balanseres slik at kroppen får alle nødvendige stoffer.

Pigment flekker i et barn

Årsakene til utseendet på hudtumorer i babyen er både eksterne faktorer og indre.

Hos barn forekommer flekker av ulike typer pigmentering på grunn av:

 • metabolske forstyrrelser;
 • endringer i hormonalt system;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • tar visse typer stoffer;
 • diett og klimaendringer.

Små barn har disse pigmentplettene på ansiktet og i hele kroppen, som jeg veldig godt vil fjerne, men de går forbi dem selv:

 • "Kaffe flekker" finnes hovedsakelig hos nyfødte barn, de trenger ikke behandling, og etter noen måneder går de av seg selv;
 • Hemangiomer er røde flekker som ikke er forårsaket av akkumulering av melanin, men er en godartet tumor i blodårene. Slike svulster er en konsekvens av intrauterin svikt i sirkulasjonssystemet. I 75% av tilfellene går det med 7 år, i andre tilfeller forsvinner det under ungdomsårene på bakgrunn av hormonelle forandringer. I noen tilfeller kan hemangioma signalere dannelsen av en tumor inne i kroppen. Det er nødvendig å sjekke med en lege hvis du finner et slikt sted. Hvis hemangioma bløder, er det på et sted der det ofte er skadet - det er kirurgisk fjernet;
 • Nyfødte babyer har rosa flekker i nakken, pannen og templene. Disse er generiske mikrotraumas som et barn mottok mens de passerte gjennom fødselskanalen, ikke trenger og trenger ikke behandling. I medisin er slike steder kalt teleagnioectasia;
 • "Mongoloid spot" - flekker, relatert til vanlige moles, ligner stort hematom. Vanligvis funnet på baken og bena. De finnes i barn av mongoloid-rase, som inkluderer kinesiske, japanske, mongoler og lignende nasjonaliteter. Det er også barn i blandede ekteskap. Ved ca. 5 år er babyens flekk mye lysere. Det utgjør ingen helsefare og krever ikke medisinsk inngrep.

Som hos voksne kan barn oppleve pigmentflekker på områder som har vært sterkt utsatt for solbrenthet: skuldre, ansikt, rygg, nakke. De er også fjernet på ulike måter, med utgangspunkt i de populære metodene.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet i hytta

Spesialist skjønnhetssalong kan tilby flere måter å fjerne alder flekker.

Fototerapi for alder flekker

Ifølge mange vitnesbyrd, fototerapi på dette tidspunktet - en av de moderne salongene betyr å fjerne hyperpigmentering. For fullstendig forsvinning av pigmentplaten krever 3-4 prosedyrer.

I tillegg til fototerapi er det nesten smertefritt (bare en liten brennende følelse føltes under prosedyren), minus - til ganske høye priser, som ikke alltid er tilgjengelige for enkelte segmenter av befolkningen.

I salongene i provinsbyene gjør slike prosedyrer ikke det nettopp på grunn av umuligheten av å gjenvinne dyrt utstyr.

Etter prosedyrene anbefales det ikke å bruke ansikts kremer og forsøk ikke å bli utsatt for direkte sollys.

Laser fjerning av pigment flekker på ansiktet

Prisen i henhold til salongens besøkende er i gjennomsnitt 100 euro for en konsultasjon og 200 euro for en prosedyre. Passer for personer med grunne pigmentering. Det er delt inn i overfladisk og dyp eksfoliering.

For å fjerne et estetisk pigmentplett på ansiktet helt, må du bruke overflateeksfoliering som virker på epidermis og dermis. Under prosedyren er det ingen smerte, bare en liten prikkende følelse.

Etter prosedyren dannes en skare på stedet, som vil forsvinne på egen hånd om noen dager. Hvis stedet ikke er dypt, kan 2-3 prosedyrer være tilstrekkelig.

Før starten av behandlingen med en laser, bør avstå fra soling, solbrenthet i fire uker.

Etter hver prosedyre bør du bruke SPF 50 solkrem og beskytte det behandlede området fra solen.

Omtrent en tredjedel av pasientene forblir misfornøyd med resultatene etter hele løpet av prosedyrene. Men det er ingen sannsynlighet for at de fulgte anbefalingene fra legen.

Fraksjonell termolyse

Dette er bare en laser effekt på pasientens hud (dyp eksfoliering).

Prosessen innebærer dermis dype celler, og tvinger dem til å produsere et nytt kollagenlag. Legen bestemmer dybden og intensiteten av denne effekten.

Fraksjonal termolyse brukes ofte til å forynge ansiktet, fjern små rynker i ansiktet, enn å fjerne pigmentplettene i ansiktet. Men denne prosedyren er veldig alvorlig, det krever en rehabiliteringsperiode.

Fraksjonelle termolyseprosedyrer skal utføres på poliklinisk basis på spesialiserte klinikker, de bør ikke utføres i skjønnhetssalonger.

Dette er en alvorlig innvirkning ikke bare på huden, men også på hele kroppen, og ubehagelige komplikasjoner kan oppstå. Derfor er det bedre under oppsyn av en lege under rehabiliteringsperioden.

Pigment flekker peeling

Den vanligste måten å bli kvitt hyperpigmentering i våre skjønnhetssalonger. Det er fysiske og kjemiske peeling.

Den mest prisgunstige for salongene i økonomiklassen radiovågskalering. Høyfrekvent stråling har en destruktiv effekt på mørke melanocytceller og er ganske egnet for liten hyperpigmentering.

Redden i de behandlede stedene varer i flere dager, og forsvinner deretter.

Hvis du vil fjerne pigmentplettene i ansiktet hjemme, vil huden, folkemidlene, salver og avkok ikke hjelpe verre enn peeling.

Carbon peeling

Kombinerer kjemiske og fysiske effekter på huden.

En gel inneholdende mikronkarbondioksidpartikler påføres overflaten som kreves for behandlingen. Gelen absorberes i huden og deretter underkastes laserbestråling.

Kullsyre danner en mikroburst inne i vevet. Å ødelegge det gamle laget av epidermis fjerner hyperpigmentering i lang tid. Ikke påvirker dermis dype lag, det er svært egnet for å fjerne pigment flekker.

Retinol peeling

Ifølge de fleste skjønnhetseksperter er det beste av kjemiske peeling retinol. Det kalles også retinoisk eller "gul". Prisen varierer i forskjellige byer fra 3000 til 5000 per prosedyre.

Prosedyre ett, men gir ganske tilfredsstillende effekt. De gjør det i salonger på to forskjellige måter: når det først påføres i hytta og vaskes ut i hytta, men det brenner huden ganske sterkt; I den andre varianten brukes en mer mild sammensetning i hytta, som bare kan vaskes neste morgen.

Skin exfoliering er den samme. Fra ca. 3 til 8 dager etter prosedyren, flår huden av, den gamle epidermis forsvinner raskt.

Alle to uker etter peeling er det nødvendig å bruke panthenol krem. Han gjemmer seg delvis peeling. For eksempel kan du ta kremet "Bepanten."

Peeling med forskjellige syrer

Denne peeling er gjort i salongen, men noen kvinner har lært å gjøre det helt bra.

I tillegg kan du i spesialforretninger kjøpe et peeling sett, som inkluderer en maske med en slags syre, en nøytraliserende krem ​​og en spesiell krem ​​for omsorg mellom peelingsøkter.

Eventuell peeling, en serie prosedyrer bør startes i løpet av perioden med minimal solaktivitet, og selv på dette tidspunktet bør man være mindre i den åpne solen i lang tid.

I sentrale Russland er dette vanligvis perioden fra november til mars. Andre ganger vil det ikke gi det ønskede resultatet. Og å fjerne alder flekker på ansiktet vil være flere ganger vanskeligere.

Hva blekekrem, salve, gel for ansiktet å velge mellom alder flekker: en liste over midler

Her er en liste over populære rettsmidler som brukes til å kvitte seg med alder flekker.

"Ahromin" fra alder flekker (vurderinger)

Dessverre angir produsentene ikke nivået på UV-beskyttelse.

Ifølge kundene i apoteket har krem ​​ikke den riktige blekingeffekten. Men verktøyet er husket av våre bestemødre, og det er derfor fortsatt populært.

Kremet inneholder hydrokinon - et kraftig verktøy som kan skade alvorlig hud. I de fleste europeiske land er dette stoffet forbudt for bruk.

I tillegg ble produsenten av det opprinnelige produktet deklarert i 2010, og stoffet er produsert av tvilsomme selskaper.

Achromin salve fra pigment flekker inneholder også hydrokinin og er en type Ahromin krem.

"Melaniativ" - krem ​​mot alder flekker på ansiktet (vurderinger, pris)

Anmeldelser av ledende kosmetologer i Moskva er veldig positive.

Det er vannbasert og inneholder aktive ingredienser som glykolsyre, kojinsyre-dipalmitat og alfa-arbutin.

Kombinasjonen av disse naturlige ingrediensene gir et meget godt stabilt resultat når du fjerner fregner og mer alvorlige flekker. Prisen i forskjellige apotek varierer fra 450 til 600 rubler.

"Neotone" - pigment flekker krem

Det brukes sammen med serumet "Neoton".

Noen av stoffene som utgjør begge produktene renser huden på gamle hudceller, den andre forynger og skaper en barriere for melanin tilgang til dermis-cellene.

"Clotrimazole" pigment flekker (vurderinger)

Til tross for at "Clotrimazole" er et antifungal stoff, brukes det ganske vel i kampen mot hyperpigmentering.

Anmeldelser er mest tilfredsstillende, noen kosmetologer sier at det er tre ganger om dagen å bruke det ikke alltid praktisk for arbeidende kvinner. Den største fordelen i lav pris.

Skinoren fra pigment flekker (vurderinger)

Dette er ikke en spesialisert krem, som reduserer pigmentering - bare en av egenskapene. Kremet inneholder azelainsyre, som passerer inn i epidermis og dermis, dveler der, praktisk talt ikke inn i sirkulasjonssystemet.

I tillegg til pigmentering, brukes kremet til å behandle akne, seborrheisk dermatitt og andre hudsykdommer.

I mange kosmetologers mening er denne kremet godt å bruke, når det i tillegg til pigmentplettene er pasienten bekymret for andre hudproblemer.

Badyaga fra alder flekker (anmeldelser)

Badyagi pulver er ikke veldig praktisk for bruk, og bare på grunn av slibende stoffer eksfolierer epidermis, forbedrer blodsirkulasjonen. Det er kontraindikasjoner.

Ifølge kosmetologer, nå er det nok midler til retningsbestemt handling mer moderne.

Zinksalve for alder flekker (vurderinger)

Kosmetologer tilbyr dette verktøyet som et hjelpemiddel, hovedsakelig fra hyperpigmentering.

Påfør zinksalve to ganger om dagen mellom prosedyrene eller bruken av kremer rettet mot fjerning av aldersflater.

"Achroaktiv" pigment flekker (vurderinger)

Utsikt fra kosmetologer er utvetydig - et billig verktøy er sjelden bra. Det samme med "Akhroaktiv", ble det produsert før i Bulgaria og bleket virkelig huden.

Nå leverer flere skuffelser, noen ganger problemer, i form av allergier som har oppstått.

"Ansil" fra alder flekker

Det er en silikonplate som inneholder aktive AHA-syrer i klebemiddellaget, som perfekt bidrar til å forhindre utseende av hyperpigmentering, og med langvarig bruk gjør dem mindre merkbare.

"Klirvin" fra alder flekker (vurderinger)

Ayurvedisk krem ​​bestående av naturlige ekstrakter av flere urter, vitamin E og naturlige oljer.

Positiv tilbakemelding fra mestere i kosmetikk refererer til mild effekt på huden, muligheten for daglig bruk. Bleking, kremet tørker ikke huden.

"Evinal" - pigment flekker krem ​​(omtaler)

Ifølge kosmetologer, klare å håndtere de fleste typer pigment flekker, da det inneholder et ekstrakt av moderkaken.

Ekstraktet forynker hele dermis som helhet, og fjerner, sammen med gamle celler, overflødig melanin.

"Milk Skin" fra alder flekker

Nå kan du kjøpe det gratis på apoteket.

Før starten av salget ble det testet på 100 kvinner med ulike pigmenteringsproblemer - 97% fikk et positivt resultat og ble fornøyd.

Konsentrere for lette Faberlik pigment flekker (vurderinger)

Ifølge alle vurderinger av kundene i Faberlik-produktserien lyser konsentratet, men fjerner ikke flekker som dukker opp igjen når bruken av konsentratet stoppes. Og prisen er for høy.

Krem "Vichy" pigment flekker

Han viste seg å være ekstremt positiv. Påfør to ganger om dagen til den rensede huden, inneholder antioksidant vitamin E. Kostnad i området 2000 rubler.

"Welltox" - pigment flekker krem ​​(omtaler)

Anmeldelser av leger er negative, siden anbefalinger til krem ​​indikerer tilstedeværelsen av molekylet Amelonin, som faktisk ikke eksisterer.

Faktisk hadde dette navnet en blekingskrem, tidligere produsert i Sveits.

"Arbutin" fra alder flekker

Dette er et stoff som kommer inn i kremer og har en bleking effekt.

"Askorutin" pigment flekker (vurderinger)

Blekeproduktet inneholder vitamin C, som anbefales av leger, og rutin, som reduserer betennelse.

Billig apotek krem, som anbefales av mange leger å fjerne alder flekker i ansiktet.

"Inblanc" pigment flekker (vurderinger)

Selv om krem ​​er mye annonsert som bestående av bare naturlige ingredienser, er de fleste kosmetologer tilbøyelige til å tro at dette er en annen falsk.

Hvis bare fordi det kun kan kjøpes på Internett, er det ingen som hevder.

Svovelsalve fra alder flekker (vurderinger)

Skiller av det øverste laget av dermis, inkludert pigmentplater. Det selges i apotek og har som resultat å gjenopprette huden.

Passer nesten alle hudtyper. Samtidig reduserer akne og andre hudbetennelser.

Cream "Shine skin" pigment flekker

Det er veldig praktisk å bruke: På morgenen på et rent ansikt, søk, litt gni, og om natten, en halv time før sengetid. Resultatet er merkbart etter to uker.

Cream "Green Tea" pigment flekker (omtaler)

Ifølge vurderinger av kosmetologer, en av de sterkeste peelings som kan brukes hjemme.

Eksfoliering begynner på den tredje dagen for søknad og varer omtrent en uke. Effekten er veldig bra.

Hvordan kan du lette pigmentflettene i ansiktet hjemme. oppskrifter

Ved å bruke produktene som er tilgjengelige eller kjøpt på nærmeste uttak, kan du fjerne pigmentplettene i ansiktet uten å benytte seg av kosmetologer og uten å bruke store mengder penger.

Persille pigment flekker masker

Den mest prisgunstige og sikre masken: Finhakket persille skal blandes med fettfattig kefir til konsistensen av tykk rømme, på ansiktet i 15-20 minutter. Lag en maske skal være jevnlig på høsten.

Om vinteren kan du bruke persille rot, hakket eller knust i en blender, for å legge til litt (ca. 1 ss) sitronsaft til masken.

Blandingen legges på ansiktet i 15 minutter, og unngår områdene rundt øynene og leppene og skylles deretter med vann.

Sitron pigment flekker på ansiktet

Maskealternativer:

 • Det er nødvendig å fortynne sitronsaft med destillert vann i proporsjoner på 1: 1, bruk det som en lotion, gni alle problemområder;
 • Veldig effektiv maske med sitronsaft, havregryn og kefir. Havremel må først knuses, bland deretter alle ingrediensene og la stå i 2 timer. Denne masken kan brukes som skrubbe.

Pigmentolje ricinusolje

Det er bedre å ta kaldpresset fra produsenten, og inspirere tilliten. De smør bare flekkene før de forsvinner.

Hydrogenperoksid fra alder flekker

Slik bruker du det riktig:

 • I 50 g 3% hydrogenperoksid tilsett noen dråper sitronsaft. En bomullspinne påføres på løsningen strengt på et hyperpigmentert sted, hold ikke mer enn 15 minutter. Vask av med varmt vann og sørg for å legge på en feit krem;
 • Mer komplisert, men effektiv maske: 6 dråper peroksid, 6 ml eple cider eddik, 12 ml burdock olje. De resterende ingrediensene blir tilsatt til oljen, og denne løsningen er smurt på ansiktet og i dekket. Hold bør være 8-10 minutter, da må du vaske av og påse krem ​​med bergamotolje.

Salisylsyre pigment flekker

En alkoholløsning av salicylsyre er kjøpt på apotek. For bleking trenger du en 2% løsning. Det påføres et rent ansikt fra sminke i noen minutter, og deretter vaskes av.

Med en ganske vanlig bruk (morgen og kveld) i to uker gir gode resultater, ifølge mange pasienter, er det praktisk å bruke når det ikke er anledning til å besøke salongen.

Hvordan bruke blekemidler

Alle typer blekemidler vil bare ha en positiv effekt hvis alle anbefalinger fra skjønnhetspleie eller veiledning knyttet til kremer og medisiner følges nøyaktig.

Det er generelle regler som må følges:

 • Alle prosedyrer som tar sikte på å fjerne pigmentflekker fra ansiktet og andre problemområder, bør utføres i perioden med lavaktiv sol - fra november til februar;
 • Du kan bruke blekemidler i ikke mer enn tre uker på rad, da må du ta en 10-dagers pause;
 • Etter bleking prosedyrer, kan du ikke gå ut i den åpne solen når som helst;
 • Peels og bleking masker er veldig tørr hud, så samtidig må du bruke fuktighetskrem, som anbefales å bruke en skjønnhetspleie.

Gjennomføring av alle regler vil tillate å oppnå den mest effektive fjerningen av alle typer pigmentplater.

Denne videoen vil fortelle deg om pigmentspottene i ansiktet og fortelle deg hvordan du skal rense dem hjemme og hvite huden, hvilke folkemidler og salver vil hjelpe:

Fra denne videoen lærer du flere måter å hvite ansiktet ditt hjemme:

Flere Artikler Om Typer Acne