Når arbeidet i talgkjertlene er ødelagt, og huden er betent, blir det dannet akne og akne på den. Endringer i huden innebærer tilstedeværelse av sykdommer, primært i form av akne. Denne sykdommen har navnet "acne" (akne), så spørsmålet - hva er akne - kan besvares at det er akne.

Mange mennesker står overfor dette problemet som tenåring når hormonelle forandringer forekommer i kroppen. Hormoner påvirker ytelsen til sebaceous kjertlene, som et resultat av at sebum blir utskilt og akne vises.

Bakterier kan leve på huden og også på ansiktet, så det er betent i form av kviseformasjon, dette er akne.

Eksterne modifikasjoner av huden innebærer omfanget og typene av å utvikle akne. Sebaceous kjertlene er blokkert, huden blir betent og skadet. Dybden som akne trenger inn i, og antall feil er avhengig av sykdomsstadiet. Slike avanserte akne provoserer dannelsen av arrdannelse i huden. For tiden lider de fleste av alvorlig akne.

Effektive behandlingsmetoder er etablert avhengig av sykdommens karakteristiske trekk. For å kurere akne i ansiktet og på huden, må du først bestemme essensen av utseendet og finne den rette metoden for behandling av sykdommen.

Grunnleggende navn og vilkår

Akne er en overbelastning som tetter opp passasjene i talgkjertlene.

Akne er en karakteristisk betennelse i form av utslett på huden.

Akne er en lidelse preget av akne og hudormer, fra latinsk akne vulgaris (enkelt akne eller "vulgært").

Teenage (juvenil) akne vises både i ung alder og hos eldre mennesker. Terapier for denne typen sykdom er forskjellige.

Akneutslett i ansiktet og huden i sin klassiske forstand er en kronisk sykdom, som preges av utseendet av purulent betennelse på huden.

Begrepet "akne" på russisk og fremmedspråk betyr både sykdommen selv og dets individuelle komponenter. I dermatologi kalles de forskjellig på grunn av sykdomsform og stadium, for eksempel akne conglobata eller acne comedonica.

Samtidig kan utslett (akne-lignende, akneform) som ligner på akne, oppstå under andre hudsykdommer. Som regel har de også begrepet akne: akne medisamentosa, akne neonatorum, akne aestivalis.

Rosa ål, rosacea - en type hudsykdom, dette vil bli diskutert i et eget avsnitt og i materialet - Rosacea: behandling, symptomer og bilder.

Hvem får akne?

Mange mennesker lider av akne. I en ung alder av 12 til 24 år er ca 85% av mennesker bekymret for betennelse i huden. Tenåringer under 17 år opplever ofte akne.

Graden av sykdommen er forskjellig. For de fleste forsvinner akne, som akne på huden og på ansiktet, alene uten behandling. Imidlertid kan 40% av befolkningen ikke kvitte seg med denne sykdommen. Et enkelt akneutslett kan forårsake alvorlig hudsykdom, noe som krever obligatoriske besøk til en spesialist.

I utgangspunktet skjer den første akne på huden og på ansiktet med 11 år og går ikke bort i 5-10 år. Også ikke alle kan bli kurert etter 25 år (5% av mennene, 20% av kvinnene), mens andre har akne selv etter 45 år (5% av befolkningen). Endringen i hormoner hos kvinner forårsaker utseendet av akne i en eldre alder, i mannlig sex er akne ikke karakteristisk. Men menn kan ofte lider av avanserte former av sykdommen.

En viktig faktor i utseendet av akne på huden og på ansiktet og seborrhea er en genetisk predisposisjon. Folk med fet hud er mer sannsynlig å lide av hudbetennelse.

Som allerede nevnt er akne en velkjent sykdom. Han har allerede blitt godt studert, og leger har utmerket terapeutisk håndtering av det.

Det er mange stoffer som hjelper kurere akne for alltid. Før du starter aknebehandling med dyre produkter, må du bestemme problemet selv for ikke å kaste bort penger.

Årsaker til akne

Utseendet til akne har ikke en grunn, men flere:

 • Store mengder sebum.
 • Follikkelenes munn er tilstoppet.
 • Sebaceous kjertlene begynner å jobbe spesielt aktivt under pubertet. Androgener akselererer nye celler, både i sebaceous kjertel og i follikel. I midten av follikkelen dannes mange desiccated celler.
 • Keratin, desquamated celler og mye fett clog munnen av follicle. Formet acne komedo - kork. Samtidig fortsetter sebum å bli intensivt produsert. Stopperen hindrer ham i å komme seg ut, follikkelen blir fylt med svette, noen ganger bryter den.
 • Når follikkelen er blokkert, utvikler bakterier seg i det, og det oppstår betennelse, det vil si akne. Når follikkelen brister, passerer betennelse til tilstøtende vev og smitter dem.

Akne utviklingsprosess

Aknebetennelse på huden og på ansiktet inkluderer sår og knuter av forskjellige størrelser (pustler, papiller). Store betennelser i form av cyster oppstår når follikelbruddene og de små komponentene virker sammen med huden, dette er en komplisert akne.

Utseendet av betennelse innebærer noen årsaker. I follikelen er det bakterier som utskiller elementer for å tiltrekke seg celler, leukocytter. De beskytter kroppen mot bakterier, utløser betennelser, dreper bakterier, og dør, produserer pus. Betennelse kan også skje uten hjelp av bakterier. Progresjonen av talgcellene danner produksjon av stoffer som stimulerer betennelse (interleukin-1). Slike komponenter bidrar til å øke follikkelcellens aktivitet og danne komedoner.

Den inflammatoriske prosessen på huden og ansiktet begynner med tiltrekning av blodceller (leukocytter) til follikkens vegger. Nærliggende fartøy øker, stedet nær follicle svulmer. Så det er rødhet (dilaterte kar), forhøyning av papules-noduler over huden (follikkel svulmer og tykkere). Oppløsningen av celler under betennelse fremkaller dannelsen av et hulrom midt i papulen, som er fylt med pus. Dermed formes papulen til en pustule.

Når follikkelen brister, kommer skadelige bakterier sammen med fettsyrer og svette inn i de dype hudlagene. Slike elementer kan irritere og skade det omkringliggende hudvevet.

Granulomer er en økt inflammatorisk reaksjon. Dette er lag av makrofagceller som skiller fortsatt sunt vev fra fremmede elementer fra den skadede folliklen.

Cyster og noder vises på grunn av utviklingen av pus og granulomer, på grunn av økt inflammasjon. Noder er store og dype foci av betennelse, og cyster er betent dype hulrom under huden med tilstedeværelse av pus. Cyster kan interagere med fistler. Det er viktig å vite hvordan man skal behandle koker hjemme, og dette vil være en slags integrert tilnærming.

Hvis huden er tilstrekkelig skadet, er akne stor, da arr blir dannet.

Varianter av akne

Akne er vanlig hos mange mennesker (vanlig akne). Akne av ikke-inflammatorisk natur med tilstoppede follikler kan kombineres med papiller og pustler (follikelbetennelse og pusdannelse). Slike formasjoner kan være omfattende, men ikke skade de dype hudlagene og danner ikke store lesjoner i nærheten av vevet.

Lanserte stadier av akne er preget av slike endringer. Som regel lider de av menn eller mennesker til hvem sykdommen var genetisk arvet.

Lidelser som er basert på hormonelle endringer bidrar til forverring av sykdomstilstanden. Årsaker til akne kan forårsake alvorlig akne. For eksempel innebærer alvorlig seboré en alvorlig manifestasjon av sykdommen.

Alvorlig akne kan være cystisk, konglobat, induktiv og fulminant. Noen ganger betraktes disse artene som separate former. De representerer en spesiell reaksjon av pasientens hud mot bakterier i form av betennelse med stor vevskader.

I cystiske og induktive former av akne, cyster og noder vises. Arr kan også dannes.

Når konglobat form for akne er fortsatt den mest alvorlige tilstanden. I dette tilfellet påvirkes de dype hudlagene med subkutant vev. Det er en fusjon av abscesser og cyster, som danner fistelpassasjer. Utseende av arr er uunngåelig.

Fulminant tilstand av sykdommen - den mest alvorlige formen. Temperaturen stiger, leddene påvirkes, vev er utsatt for nekrose (død), store arr oppstår.

Slike aknebetingelser kan være arvelige, men som regel er det en videreføring av utviklingen av enkel akne.

Det er viktig å søke hjelp fra spesialister i tide, for ikke å forverre situasjonen.

Det er ingen hemmelighet at utseendet på akne forårsaker ubehag på et psykologisk nivå. Selvmedisinering anbefales ikke, siden ansiktet kan oppstå arr og arr. I intet tilfelle kan ikke crush akne. Berørt hud skal gnides med en alkoholbasert løsning. Fra kostholdet må du utelukke fet, stekt, søt mat. Vaskeprosessen om morgenen og om kvelden skal utføres med varmt vann.

Tidtid i frisk luft er spesielt nyttig. Etter å ha spilt sport, må du umiddelbart ta en dusj slik at huden din ikke forringes. Under aknebehandling trenger du ikke å bruke sminkeprodukter som kan tette porene. Full søvn bidrar spesielt til en god tilstand av huden. Det er nødvendig å unngå stress og erfaringer, for å lede en sunn livsstil.

Det er viktig å søke hjelp fra spesialister i tide, for ikke å forverre situasjonen. Akne praktiseres av en hudlege. I spesialiserte klinikker utfører de nødvendige medisinske prosedyrer. Behandlingen av en hudsykdom i klinikken vil bidra til å forhindre forekomsten av nye lesjoner, normalisere mengden av sebaceous kjertelsekretjoner, undertrykke utviklingen av bakterier og fjerne betennelse. Hver lege vil finne en spesiell tilnærming til pasienten, idet man tar hensyn til hudens individuelle egenskaper.

Ved behandling av akne anvendes effektive metoder for omsorg for problemhud, peeling, laser for å fjerne arr, samt lokal behandling og systemisk terapi. Forresten, vi har materialet - Akne arr i ansiktet: fjerning av arr, som vil avsløre alle metoder for å bekjempe effekten av akne.

I tillegg til avanserte tilstander av sykdommen, er det akne, som er forbundet med aldersrelaterte endringer eller årsaker til akne, samt alvorlige sykdomsformer forekommer med feil omsorg eller med komplikasjoner under behandlingen.

Det er også andre plager i huden som kalles "akne" på grunn av deres likhet med akne.

Hva er akne. Hvordan bli kvitt akne (akne) på ansiktet hjemme

Akne (akne, vanlig akne, akne vulgaris og akne blant folket) er en kronisk tilbakevendende sykdom som påvirker talgkjertlene og hårsekkene. Akne påvirker omtrent 80% av befolkningen i alderen 12-25 år. Akne oppstår i barndommen, ungdomsårene, ungdommen og i en senere alder, men oftere forekommer akne under pubertet i alderen 14-16 år hos menn. 30% av dem trenger alvorlig og langsiktig behandling med spesialister.

Huden påvirkes i de områdene hvor sebaceous kjertlene ligger i et stort antall - ansikt, rygg og bryst. Akne i ansiktet gjør en persons utseende unattractive. Etter deres helbredelse forblir arr igjen. Alt dette forårsaker ungdoms angst og depresjon, reduserer selvtillit. De har ofte ingen venner, og unge har problemer med å finne arbeid. Akne blir ofte forverret i høst-vinterperioden.

Fig. 1. Akneutslett på ansiktet.

Årsaker til akne

Aknepropionobakterier (Propionibacterium acne), epidermal stafylokokker (Staphylococcus epidermidis), Pitirosporum oval og orbitalt (Pityrosporum oval og orbiculare) ligger på ansiktets hud. Propionobakterier produserer lipase og øker desquamation av epitelet i munnene av hårsekkene, noe som fører til blokkering.

Bidra til utviklingen av akneutslett mange faktorer:

 • En av årsakene til akne i ansiktet er en "hormonell bølge" hos ungdom. Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for androgener. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg.
 • En økt mengde mannlige kjønnshormoner kan være arvelig. Arvelig disposisjon er den utilstrekkelige responsen hos talgkjertlene til forhøyede nivåer av androgene hormoner i blodet.
 • Alvorlig akne forekommer hos menn med XYY karyotypen (høy, mild mental retardasjon og aggressiv oppførsel).
 • Fremmer utviklingen av akne seboré.
 • Bruken av store mengder karbohydrater og diabetes mellitus skaper gunstige forhold for infeksjonsutvikling (karbohydrater er et godt næringsmedium for pyogene mikrober).
 • Feil i kroppens termoregulerende system.
 • Langvarig bruk av kortikosteroider.
 • Langvarig stress og depresjon.
 • Oljeprodukter, smøreoljer og dioksin kan forårsake utvikling av akne hvis de kommer i kontakt med huden.
 • Akne er provosert ved administrering av orale prevensjonsmidler, preparater som inneholder brom, fenytoin og litiumsalter.
 • Langvarig klemming av huden eller friksjonen fører til mekanisk lukking av kanalene i folliklene og utviklingen av akne.

Fig. 2. På bildet er hårfollikkens struktur. Gul er sebaceous kjertel.

Hvordan oppstår akne

Akne på ansiktets, brystets og baksiden av huden opptrer på steder av et stort antall talgkirtler. Med vanlige former for akne vises på huden på skuldrene og underarmen. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Fase I: dannelsen av komedoner

Når brudd på eksfoliering av stratum corneum i huden utvikler retensjons hyperkeratose (forsinket eksfoliering). Follikkelenes munn er tilstoppet med kåt vekter, noe som resulterer i at sebum akkumuleres i follikelens hulrom. Formet microcomedo (milium), okklusiv (avsluttende) utskillelseskanal av sebaceous kjertel. Over tid dannes åpne og lukkede komedoner - ikke-inflammatoriske elementer for akne.

Fig. 3. Microcomedo dannet ved akkumulering av talg i kanalene i talgkjertlene og munnene av folliklene. De har utseendet på små halvkuleformede knuter med en melaktig farge.

Fig. 4. På foto komedones åpne i området av den eksterne hørbare kanalen. Med åpne komedoner er munnen av folliklene åpne. Under påvirkning av miljøet oksygen oksideres fettene som gjør opp sebum, noe som gir comedo svart.

Fig. 5. På bildet åpne komedier på ansiktet.

Fig. 6. I fotokompetoen på ansiktet stengt. Med lukkede komedoner, lukkes munnen av folliklene. Kåt vekter og talg, uten utvei, forblir under et lag av epitel.

Fig. 7. I fotoelementene i akne. Mild - mild sværhet. Modtrant - moderat alvorlighetsgrad. Alvorlig - alvorlig kurs - rikelig med papules og pustler, abscessdannelse og dannelse av fistulous passasjer.

Trinn II: utviklingen av betennelse

Mangelen på oksygen, døde kåt skalaer og talg skaper forhold for reproduksjon av propionobakterier acne - faste representanter for hudmikrofloraen.

 • Aknepropionobakterier har evnen til å bryte ned sebum og forårsake betennelse i omgivende vev, noe som fører til utvikling av papiller. Under dannelsen av store inflammatoriske infiltrater utvikler en induktiv form for akne.
 • Når du går med en stafylokokkinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær, abscess, nekrotisk og flegmonøs akne. Disse former for akne er vanskelige.
 • I nekrotiserende akne utvikler betennelse i folliklens dybde. Oftest forekommer akne på huden på pannen og det tidlige området. Pustler med hemorragisk innhold vises på toppene. Etter å ha åpnet dem, dannes en scab. Sykdommen slutter med utviklingen av en kopper arr.
 • I tilfelle av flegmonøs akne, trenger den inflammatoriske prosessen og utvikler seg i det subkutane fettvevet. Ved åpningen av et purulent fokus blir tykt kremaktig pus utskilt. Forløpet av sykdommen er lang. I stedet for akne forbli dype arr.
 • Med utviklingen av flere abscesser dannes en infiltrering med flere fistulous passasjer (nodular cystic acne). Omfattende infiltrater etter helbredelse forlater cysteformasjonen.
 • Den fulminante formen for akne er oftere registrert hos unge menn mellom 14 og 17 år og hos kvinner. Sykdommen er ekstremt vanskelig, har et ondartet kurs. Symptomer på rusforgiftning uttrykkes vesentlig, symptomer på artralgi er notert, arbeidet i mage-tarmkanalen er forstyrret.

I begynnelsen utvikler hudrødene, ødem. Etter noen dager opptrer furunkuloidutslett på huden. Pustler kan nå store størrelser. Foci av nekrose er dannet. Etter helbredelse forblir det grove arr igjen.

Fig. 8. På bildet, akne på ansiktet (papulær akne).

Fig. 9. På bildet, akne på ansiktet. Når du går med en stiftinfeksjon, utvikler pustler (sår) og mikroabscesser - pustulær og abscesserende akne.

Fig. 10. I fotacnepustulatoren.

Fig. 11. På bildet er en induktiv form for akne. Den inflammatoriske prosessen påvirker tilstøtende områder og penetrerer dypt inn i vevet. Pustler er plassert på en stram base. Infiltrater er ofte omfattende, overflaten er ujevn. Sykdommen forlater en grov disfiguring arr.

Fig. 12. I bildet nodulær akne. Knuter mer enn 1 cm i diameter, alltid smertefull, trenger dypt inn i dermis, ofte sammenkalkning, danner omfattende infiltrater med fistulous passasjer. Når helbredelse gjenstår av en cystisk formasjon. Ofte påvirker ansiktets hud.

Fig. 13. I foten akne cystisk.

Fig. 14. På bildet er akne på ryggen og brystet konglobat (sfærisk). Noder, ulcerasjoner, cyster og abscesser er de viktigste elementene i betennelse. Nodens diameter når 1 - 4 cm. Sammenslåingen danner knutepunktene sterkt smertefulle konglomerater. Ofte dannet ikke-helbredende abscesser. Heling skjer ved dannelse av grove brolignende arr. Hud på stammen og brystet påvirkes, mye mindre ofte i ansiktet. Konglobatakne forekommer hos menn med et ekstra Y-kromosom, mindre ofte hos kvinner som lider av polycystiske eggstokkene.

Fig. 15. På fotoekvoterte ål. Sykdommen oppstår når du kliper og klemmer på akne. Noen ganger blir denne tilstanden en neurose, som preges av unormal oppførsel.

Trinn III: Healing Akne

Alle typer juvenile ål etterlater arr. Ved helbredelse av pustlene forblir små atrofiske (lik kopper) arr, noen ganger pigmenterte.

Under helbredelsen av sfærisk, abscess og flegmonøs akne, hypertrofiske rester, sjeldnere keloid arr, disfiguring huden.

Fig. 16. Atrofiske arr blir dannet etter herding av pustulær akne.

Fig. 17. Den kroniske sykdommen av sykdommen slutter ofte med dannelsen av arrvæv.

Fig. 18. I akne-keloidfotoet (keloid akne). I nakkeområdet er det tykke rosa utslett, som er betennelse i folliklene som ligger på grensen til jevn hud og hodebunn. Sykdommen er langvarig, torpid. De berørte områdene er sklerotiske over tid.

Seboré og akne

Hårfollikler, sebaceous og svettekjertler er følsomme for mannlige kjønnshormoner. Under påvirkning begynner sebaceous kjertelen å produsere og utskille en økt mengde talg. Jo mer sebum er utskilt, jo strengere er akne. Balansen mellom kvinnelige og mannlige kjønnshormoner (i retning av å øke sistnevnte) i perioden 14-25 år er forstyrret.

Økt sebumproduksjon observeres med seborré. Seborrheic bakgrunn er tykk, flytende og blandet. Akne utvikler seg mot bakgrunnen av en tykk eller blandet form av fet seboré, som oftest blir registrert hos ungdom, mindre ofte hos gutter. Blandet seborrhea opptrer oftere på ansiktets hud, tørr - på hodebunnen. Bidra til utvikling av seborrhea langvarig bruk av glukokortikoider, anabole steroider, testosteron og progesteron, funksjonsfeil i det autonome nervesystemet.

Fig. 19. På bildet, steroid akne. Sykdommen skyldes langvarig bruk av fluoriserte og ikke-fluorinerte kortikosteroider. Komedoner er fraværende. Utfall av samme type, finner sted etter avskaffelsen av legemidlet.

Utseendet til akne hos en voksen er en grunn til å konsultere en doktorgrad endokrinolog.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet? Dette spørsmålet ble spurt og spurt i sitt liv 9 personer ut av 10. Akne er registrert hos 85% av ungdommene og 20% ​​av voksne. De vises på ansikt, rygg og bryst. Halvparten av alle kvinner har regelmessig akne på ansiktet. Akne forekommer hos mennesker opp til 50 år.

Akne ligger på ansiktets, brystets og baksiden av huden - i stedet for det største antallet talgkjertler. Sykdommen kan oppstå lett (åpne komedoner), har moderat alvorlighetsgrad (lukkede komedoner og papiller), og alvorlige (pustler).

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Men du kan gjøre mye selv hjemme.

Klinisk og laboratorieundersøkelse av pasienten, å finne ut årsakene til akne og identifisere risikofaktorer er ansvaret til legen før behandlingen påbegynnes.

Behandlingen av akne i ansiktet, brystet og ryggen er ikke en lett oppgave. Så snart akne dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. Legen vil bidra til å forstå årsakene til sykdommen. Kanskje, sammen med ekstern terapi, vil legen anbefale generell terapi, hyposensibilisering, avgiftning og vitaminterapi. En obligatorisk del av kompleks behandling er et balansert og rasjonelt kosthold.

 • Seksuelt overførte infeksjoner, polycystisk ovariesyndrom, gastritt, forårsaket av Heliobacterium, blir ofte kombinert med tidlige former for akne.
 • Uterin fibroids, mastopati, bekkenbetennelse inflammatoriske sykdommer, tilbakevendende candidiasis, bakteriell vaginose og andre sykdommer forårsaket av hormonell dysfunksjon kombineres ofte med sena former for akne.

Narkotikabehandling av akne bør være tilstrekkelig og konsistent.

Ekstern terapi er foreskrevet for mild til moderat akne. Det antas bruken av kremer, geler, salver og lotioner som inneholder stoffer som:

 • forstyrre dannelsen av komedoner eller ødelegge dem,
 • redusere talgproduksjonen,
 • hemmer utviklingen av betennelse.

Generell terapi er foreskrevet for ineffektiviteten til lokal terapi og alvorlig akne, og innebærer bruken av:

 • antibiotika,
 • syntetiske derivater av vitamin A (isotretinoin),
 • spesifikke immunterapi medisiner,
 • antiandrogener.

Begrensning av bruk av fordøyelige karbohydrater, mengden animalsk fett, ekstrakter og salt - de grunnleggende prinsippene for diett i behandlingen av akne.

Rensing er en viktig del av daglig pleie.

Daglig hudrensing er en obligatorisk prosedyre for behandling av akne i ansiktet og andre deler av kroppen. Skum, geler og lotioner brukes til dette formålet. De fjerner overflødig greasyhet og tørker ikke ut huden. Ikke anbefalt å bruke såpe. Hyppigheten av vasking i behandling av akne bør ikke overstige 1-2 ganger daglig.

 • God renser hudgelen "Klinans" (Frankrike). Samtidig blir ikke lipidfilmen forstyrret.
 • Cleansing gel er en del av medisinsk kosmetikk serien Exfoliak (Frankrike).
 • Cleansing lotion og gel for vask er en del av forberedelsene til serien "Clerasil Ultra".
 • Gel for rensing av ansiktet er en del av serien "Setafil", "Sebium" og "Sfingogel."
 • Rengjøringsgel for fet hud er en del av serien "Zeniak".

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 1 - 2% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Hyppig vask fører til økt tørrhet i huden og reduserer beskyttelsesegenskapene.

Renset hud behandles med tonic. Med akne bør det gis fortrinn til tonika som inneholder keratolytika og komedolytika. Disse midlene har evnen til å exfoliere døde celler, forhindre opphopning av talg og kåt vekter i munnene av folliklene, redusere effekten av betennelse.

Fig. 20. På fotkviser på ansiktet.

Reduser produksjonen av talg, normaliser prosesser av keratinisering og dø av epidermale celler, undertrykker mikrofloraen og reduserer betennelse - de grunnleggende prinsippene i behandling av akne.

Bruken av keratolytika i behandling av akne hjemme

I cellene i epidermis forekommer keratinisering konstant, som et resultat av hvilket keratinproteinet og fettene blir avsatt i stratum corneum, på grunn av hvilket det blir sterkt og elastisk. Ved brudd på avskallingen av stratum corneum utvikler retensjons hyperkeratose. Follikelens munn er tilstoppet med kåt vekter, med det resultat at sebum akkumulerer i follikelens hulrom, danner mikrokomaner og komedoner åpne og lukkede.

Keratolytiske preparater normaliserer keratiniseringsprosesser som forekommer i munnstykkene av folliklene, hindrer dannelsen av mikrokomo og betingelser for utvikling av bakterier.

Benzoylperoksid (Baziron, OHU-5, OHU-10, Klerasil-Ultra)

Benzoylperoksid er en organisk forbindelse. Legemidlet har blitt brukt i behandling av akne i mange år. Det har evnen til å drepe propionsyrebakterier uten å forårsake resistente stammer. Keratolytisk og komedolytisk virkning gjør at stoffet kan brukes ikke bare for korrigering av åpne og lukkede komedoner, men også for behandling av inflammatoriske elementer av akne. Benzoylperoksid påvirker ikke sebumproduksjonen. Legemidlet er tilgjengelig i forskjellige former (gel for rensing, tonic, skrubbe, korrigerende stoffer), som gjør det praktisk å bruke i forskjellige miljøer (hjemme, på jobb, på turer, etc.).

Fig. 21. På bildet Baziron og Retin-A er keratolytika og comedonolitics, mye brukt i behandling av akne av forskjellig lokalisering.

Preparater av retinoidgruppen

Preparater av retinoidgruppen er strukturelt nær vitamin A. En representant for retinoidgruppen er Retin-A, som inneholder tretinoin. Den har keratolytisk og komedolytisk virkning, reduserer talgproduksjonen, har en svak anti-inflammatorisk effekt, og fremmer hudutjevning. Legemidlet bidrar til åpningen av lukkede komedoner og overgangen til papulene, etterfulgt av helbredelse uten arr.

Adapalen (Klenzit, Differin) er en syntetisk analog av retinsyre. Den blir brukt topisk med komedoner. Adapalen i kombinasjon med et antibiotika (Klenzit-C) brukes når akne inflammatoriske elementer opptrer. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er foreskrevet for alvorlig akne.

Fig. 22. På bildet er Klenzit og Klenzit-C syntetiske analoger av retinsyre. Legemidler er mye brukt i behandlingen av komedoner.

Azelesyre

Azeløsyre er en del av Skinoren, Azelik, Azix-Derm preparatene. Det stopper veksten og reproduksjonen av propionsyrebakterier. Under påvirkning avtar fraksjonen av frie fettsyrer i hudens overflate lipider, og proliferasjonen av keratinocytter hemmes. Legemidlet er tilgjengelig i form av en krem ​​og gel.

Fig. 23. På bildet betyr hudacne Skinoren og Azelik for aktuell bruk med azelosyre.

Salisylsyre

Salisylsyre har antimikrobielle og keratolytiske egenskaper (koagulerer proteiner, inkludert mikrobiell), forbedrer vevstrofi, reduserer smerte.

Fig. 24. På bildet anti-acne - salicylsyre (løsning for ekstern bruk).

resorcinol

Resorcinol er et antiseptisk middel. Koagulerende proteiner, stoffet har således en keratolytisk effekt, har antipruritisk effekt.

Når du bruker medisiner for akne, les nøye instruksjonene for bruk av legemidlet og følg nøye instruksjonene. Følg ordningen med bruk av stoffet! Rådfør deg med legen din dersom du opplever bivirkninger og diskuterer resultatene av aknebehandling med ham.

Antimikrobielle midler til akne behandling

For inflammatoriske elementer av akne i form av papiller og pustler, kan antibakterielle legemidler til ekstern bruk brukes uavhengig, siden de ikke har den utprøvde effekten av systemisk antibiotikabehandling.

Undertrykke spredning av bakterielle topiske preparater:

 • Benzoylperoksid (Baziron AS) gel.
 • Tretinoin (Retin-A) krem.
 • Azeløsyre (Skinoren) gel og fløte.
 • Fuzidovaya syre salve, krem.
 • Erytromycin salve.
 • Clindamycin (Dalatsin-gel).
 • Lincomycin salve.
 • Metronidazol gel.
 • Pyolysin salve.
 • Zeneritt (erytromycin / sinkacetat) pulver.
 • Sink hyaluronat (curiosin) gel.

Alkoholløsninger med antibiotika (5% kloramfenikolalkohol), 2% resorcinol, 2 - 5% salicylsyreoppløsning, 5 - 10% kamferalkoholoppløsning avfett og desinfiserer huden.

Ikke klem på akne! Når ekstruderes, sprer infeksjonen til de dypere lagene av huden og til ikke-inflammatoriske elementer.

Medisinsk kosmetikk for aknebehandling

Å bli kvitt akne vil hjelpe moderne medisinsk kosmetikk. Hennes valg bør være basert på formen av akne og alvorlighetsgraden av sykdommen. Preparater av medisinsk kosmetikk bør ha keratolytisk, seborrhea og antibakteriell virkning, velgjøre og fukte huden.

I dag har markedet mange medisinske kosmetikklinjer for behandling av akne:

 • Exfoliac serien produkter (Frankrike), inkludert gel for hygiene og kremer for behandling av akne av varierende alvorlighetsgrad.
 • Medisinsk kosmetikk "Aven" linje "Klinans". Den har en seboregulerende og kerato-regulerende effekt.
 • Midler av serien "Klerasil Ultra", "Setafil", "Zeniak".

Rettsmidler for akne med sensitiv hud er representert av termisk vann "La Rosh Pose", beskyttende emulsjon "Toleranvæske", preparater av "Rosaliac" -skalaen.

Spesielt for fet hud er Efaklar-produkter og Klerasil Ultra-medisinske serier ment.

De forhindrer utviklingen av arrvev og glatter hudavlastningen med Curiosin og Mederma geler, Piolizin salve og Diaknel krem ​​med en unik kombinasjon av retinaldehyd og glykolsyre. De bidrar til justering av hudavlastning, forhindrer dannelse av arr.

Fig. 25. På foto rettsmidler for acne Klerasil linje.

Når akne ikke kan sole seg. Når overdreven isolasjon øker talgproduksjonen.

Generell Acne Therapy

I tilfelle når bruk av ekstern terapi i 3 måneder ikke resulterte i resultater, så vel som i alvorlige former for akne, brukes generell (systemisk) behandling som inkluderer bruk av antibiotika, syntetiske derivater av vitamin A, spesifikk immunterapi og antiandrogener.

Antibiotisk terapi

For akne er antibiotikabehandling vist for makrolid- og tetracyklingrupper i 2 til 3 uker. Antibiotika av cephalosporins gruppen og gentamicin er indisert for flegmonøs akne.

Syntetisk vitamin A-derivater

Isotretinoin er et syntetisk derivat av vitamin A. Retinoid isotretinoin (Roaccutane) er en dermatoprotector. Legemidlet har antiinflammatorisk, anti-akne og anti-seborisk virkning. Ved bruk normaliserer terminalcelledifferensiering, spredning av epitelet av kanalene i talgkjertlene er hemmet, dannelsen av detritus reduseres og evakueringen dannes, produksjonen av talg reduseres og utmattelsen av talg lettes.

Fig. 26. På bildet er resultatene av aknebehandling med Roaccutane.

antiandrogener

Legemidler i denne gruppen (Andokur, Diane-35, Janine, Tsiproteron, Spironolactone, Tsiproteron) reduserer produksjonen av talg. Antiandrogener er foreskrevet for kvinner i tilfelle av lang tid med akne, med ineffektiviteten av antibiotikabehandling og lokal anvendelse av isotretinoin. Antiandrogener brukes kun etter å ha konsultert en gynekolog og en endokrinolog. Muntlig inntak av antiandrogener må kombineres med bruk av et kompleks av medisinsk kosmetikk.

Spesifikk immunterapi

Spesifikk immunterapi er indisert ved behandling av flegmonøs akne. Behandlingen er foreskrevet og utført under tilsyn av en lege. Brukt toksoid, antifagin, gamma globulin og andre legemidler.

Fig. 27. På bildet, akne på ansiktet. Heavy current. Krever systemisk behandling.

Ekstra akne behandlinger

For å øke hastigheten på oppløsningen av betennelse i akne, brukes ytterligere behandlingsmetoder:

 • Elektroforese med ichthyoloppløsning og kryomassasje.
 • Når den nodulære cystiske formen av akne er vist, indikeres administreringen av hormonmedikamentet Triamcinolone med antibiotikametamikinet inni nidusen.
 • For alvorlig akne, er autohemoterapi indikert.
 • I tilfelle hyperpigmentering, arrdannelse og pseudoatrofier, vises mikrokrystallinsk dermabrasjon og overflate kjemisk peeling. Dyp sliping kan føre til en gjentakelse av sykdommen.

Fig. 28. I fotoreffekten fra bruk av laser i behandling av akne.

Akne er en alvorlig sykdom. Hvordan bli kvitt akne i ansikt, rygg og bryst vet kun legen. Akne behandling er for det meste gjort hjemme.

Hvordan bli kvitt akne på kroppen

Utslett på ryggen og brystet forårsaker en person, ikke mindre ulempe og lidelse enn på ansiktet. Og det faktum at akne ikke er så synlig på disse delene av kroppen, blir ikke en fordel. Akne tillater ikke livet å leve livet fullt ut: gå på stranden i en badedrakt, ha på deg kjoler med hals eller åpen bakside.

Å bli kvitt dette problemet er ikke så lett, men likevel er det ganske mulig. Du bør bare følge visse prinsipper for behandling og følge instruksjonene fra legene.

Hva er det

Akne (eller, som de også kalles akne) er en sykdom av kronisk natur som oppstår i form av betennelse i talgkjertlene. Denne sykdommen oppstår på grunn av blokkering og høye nivåer av subkutan fettproduksjon.

Sebaceous kjertlene har bare pattedyr, som er mennesker. Aktiviteten til disse kjertlene er rettet mot å utvikle en spesiell hemmelig sebum. Kjernen er en blanding av forskjellige fettstoffer, som har til formål å forhindre forekomst av tørr hud.

Sebaceous fett bør gjøre huden elastisk, beskytte menneskekroppen mot penetrasjon av infeksjoner og bakterier. Like viktig er involveringen av denne hemmeligheten i termoreguleringen av huden.

Produksjonen av sebaceøsekresjon øker under økningen av androgener (mannlige kjønnshormoner) og reduseres under påvirkning av østrogener (kvinnelige kjønnshormoner).

Tegn på

Akne utvikler seg på grunnlag av 4 mekanismer:

 1. Sebaceous kjertlene produserer for mye sebum.
 2. Det kåte laget av huden er for tykt (hyperkeratose).
 3. På menneskets hud bevarer noen bakterier som påvirker hudens mikroflora. Hvis deres aktivitet er svekket, kan akne også forekomme.
 4. Akne oppstår som et resultat av den inflammatoriske prosessen.

På grunn av det faktum at for mye sekresjon er produsert, er kjertlene forstørret, noe som fører til utvidelse av porene på huden.

Horny skalaer av huddekselet tykkere og exfoliere raskere enn vanlig. Dette fører til tilstopping av kanaler og tilstopping. Sebum finner ikke en vei ut og fortsetter å øke størrelsen på talgkirtlen.

I kjertlene akkumuleres en stor mengde kjertel, noe som fører til spredning av bakterien Propionobacterium acne. I normale mengder er denne bakterien ikke farlig, men under meget rask reproduksjon forårsaker det en inflammatorisk prosess.

Kjertel fylt med sebum jern kalles en komedo. Hvis han ikke kommer til overflaten, forblir hemmeligheten fargen hvit og ålene vil også være hvite. Hvis komedien går til overflaten av huden, blander den med melanin. Dette gir hemmeligheten til svart farge, noe som fører til forekomsten av svarte ål.

Årsaker til akne på kroppen

Akne påvirker oftest deler av kroppen, for eksempel ryggen, skuldrene, nakken eller brystet. Noen ganger kan de bli funnet i lysken og på baken, men svært sjelden på bena.

Når årsaken til akne, er de delt inn i endogene og eksogene. Den første er dannet på grunn av interne årsaker, den andre - på grunn av eksterne.

Endogen akne oppstår på grunn av hormonelle forandringer av ulike slag (oftest en hormonell økning i ungdommer). En viktig rolle er også spilt av den arvelige reaksjonen på endringer i kroppen forbundet med økt produksjon av mannlige hormoner (de kan produseres hos både menn og kvinner).

Årsaken til akne hos voksne er oftest seborré. De kan også oppstå på grunn av smittsomme eller kroniske sykdommer. Ofte forekommer akne på en kvinnes hake eller rundt munnen.

Eksogen type akne er distribuert av slike grunner:

 • stoffer som er komedogene til huden (forårsaker blokkering av sebaceous kjertler og gjør det øvre laget av huden tykkere);
 • bruk av store mengder oljeaktig kosmetikk;
 • hvis huden er påvirket av stramt klær eller konstant friksjon i lang tid (dette medfører tilstoppede kjertler);
 • etter at idrettsutøvere får anabole steroider eller andre steroider.
Mekanisk akne oppstår i de fleste tilfeller som følge av lang slitasje i nært hodeplagg, ta kontakt med sengetøy i sengeteppet pasienter (spesielt hvis de har overdreven svette), har på lang tid gipsstøt.

Hvilken lege å kontakte

Svært ofte skjer kampen mot kull til ingen nytte, fordi du må overvinne ikke selve sykdommen, men årsaken til forekomsten.

Ring for hjelp er å Varcha dermatologer. De forbyr kategorisk maskerende akne med et fundament eller annet kosmetisk. Slike handlinger påvirker også blokkering av kjertlene og forverrer kun tilstanden til huden.

Begynner å fjerne acne er bare mulig etter eliminering årsaken til sykdommen. For å gjøre dette kan du bruke en av de mange metodene. Før du begynner å bruke noen midler, bør du konsultere legen din. Dette er nødvendig slik at medisinen ikke skader huden enda mer.

Alt om behandling av sfærisk akne. Les mer her.

Behandlingsmetode

Behandlingen av denne sykdommen avhenger helt av sykdomsstadiet og alvorlighetsgraden.

Dette er:

 • mild grad - ikke mer enn 10 manifestasjoner av sykdommen finnes på huden, inflammatoriske prosesser blir ikke observert;
 • Mellomstadiet - ca 10-40 åpne og lukkede ål finnes på kroppen;
 • alvorlig - det er mer enn 40 akne på huden, forekomsten av en betennelsesprosess er observert, akne er vanligvis purulent.

I første fase er det nødvendig å ta medisiner til ekstern behandling: salver, kremer, geler, etc., som inneholder stoffer som ikke tillater komedoner å fortsette å spre seg. Slike midler er rettet mot ødeleggelsen av komedoner, så vel som å redusere mengden sebum dannet og redusere betennelse.

For en sykdom med moderat og alvorlig stadium er bruk av kompleks terapi med eksterne midler og preparater for oral administrasjon karakteristisk. I de mest alvorlige tilfeller må du ikke uten antibiotika. Hvis forekomsten av akne er forbundet med hormonelle problemer, må du bruke hormonelle midler.

Video: Hvordan bli kvitt akne på ryggen

Antibakterielle legemidler

Bruk av antibiotika for akne har en positiv effekt. Disse stoffene har antibakterielle egenskaper, og dette gjør det mulig å redusere mengden fett med 2 ganger. Selv i de mest alvorlige og forsømte tilfellene, hjelper de (nesten uten feil) å kurere sykdommen og lindre dens symptomer.

Antibakterielle legemidler som kan brukes til akne inkluderer:

 • Clindamycin.
 • Tetracyklin.
 • Lincomycin og andre

Behandlingsforløpet med disse legemidlene er ca. 3 måneder. Sammen med dem kan leger foreskrive salver eller geler.

Bruk av antibiotika for akne har en rekke negative punkter. I de fleste tilfeller er de relatert til det faktum at slike legemidler negativt påvirker menneskekroppen som helhet.

Orale prevensiver

Prevensjonsmidler for behandling av akne kan brukes som et ekstra middel. Men for å gjøre dette effektivt bare hvis årsaken til akne var en hormonell svikt. I alle andre tilfeller vil disse stoffene være ubrukelige.

Ofte forårsaker hormonforstyrrelser akne hos ungdom, gravide og under menstruasjon. Prevensjonsmidler virker på en slik måte at antallet mannlige kjønnshormoner reduseres i den svake halvdel av menneskeheten.

De fem beste hormonelle prevensjonene inkluderer:

Redusere nivået av androgen fører til utvikling av en mindre mengde talg og forbedrer talgkjertlene.

Aktuelle produkter

I dag anses topiske retinoider som de mest effektive stoffene i kampen mot akne. De har evnen til å binde retinsyre og aktivere reseptorene.

Slike rusmidler bidrar til å redusere betennelse, fremme sårheling og simulere immunitet hos mennesker. I tillegg har de også effekt av regenerering, hvoretter en stor mengde kollagen produseres.

Folkemidlene

Hvis sykdommen ennå ikke er startet og manifesterer seg bare i første eller andre trinn, kan du prøve å behandle det med folkemidlene.

En av de enkleste og mest effektive måtene er bruk av salicylsyre. Hver kveld, før du går til sengs, bør du gni ansiktet ditt med denne forberedelsen. Over tid vil akne begynne å "tørke", noe som vil føre til at akne blir forsvunnet.

Bruken av saltbad er også et godt verktøy. For å gjøre dette helles en halv pak grov salt (helst sjø) inn i badet. Etter vask kan du ikke skyll i rent vann. Hvis det oppstår kløe etter denne prosedyren, er den ikke egnet for denne typen hud.

Det er like effektivt å ta urtebad. Du kan bruke en hestestang eller en streng. For å gjøre dette må du brygge en sterk infusjon av denne urten og hell den inn på badet.

Dietterapi

Noen ganger, i tillegg til medisinsk behandling, er det verdt å bruke dietter. Måltider med høyt innhold av kolesterol fører til en økning i produksjonsnivået av det fettete enzymet.

Kosthold for akne er riktig sunt kosthold. Skadelig mat, spesielt de som inneholder store mengder kolesterol, bør unngås. Derfor må du unngå overeating søtsaker, samt stekt og røkt. Det eneste unntaket er enheter.

Hudpleie

Problem hud krever mye mer omsorg enn sunn hud. Denne prosessen finner sted i flere stadier. Men viktigst, husk at knusende akne er strengt forbudt.

Den første fasen av hudpleie vil være dens rensing. Husk å rengjøre ansiktet minst to ganger om dagen. De mest effektive stoffene vil være stoffer som inneholder borkalkohol. For å gjøre dette er den vanlige tjæreoljen egnet.

Etter rengjøring må huden fuktes (selv om den er tilstrekkelig fet). Etter vask oppstår "tørking" av det øverste laget av talg og huden blir veldig tørr. For dette kan du bruke spesielle kremer.

Den tredje fasen vil være ernæring av huden. For å gjøre dette, legg på huden nærende masken. De kan kjøpes på en kosmetisk butikk eller laget selvstendig ved hjelp av tilgjengelige verktøy.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet

Dette spørsmålet gjelder en god halvdel av menneskeheten, fordi akne, eller akne, er den vanligste hudsykdommen i verden. Det er ikke livstruende, men det kan ganske ødelegge det. La oss prøve å løse problemet sammen.

 • Hva er akne
 • De viktigste årsakene til akne
 • Varianter av akne
 • Akne og hudtyper
 • Problem hudpleie regler
 • Akne merker: hvordan bli kvitt dem
 • Kosmetikk og forebygging

Hva er akne

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet? Svaret på dette spørsmålet vil kreve god kunnskap om "materiel". La oss starte med teorien. Akne (akne vulgaris, fra gresk. Akme - "topp") - er en slags kork dannet av en blanding av talg og døde hudpartikler akkumulert i talgkirtlen og dets kanaler. En slik kork tjener som et utmerket avlssubstrat for bakterier.

Akne ser alltid ut på bakgrunn av hyperaktivitet i sebaceous kjertlene, men det er flere andre faktorer som påvirker statusen til denne huddefekten - om det bare vil være litt estetisk, men generelt ufarlig "svart flekk" eller pus strømmet fullblåst akne.

Se etter årsaken til akne.

De viktigste årsakene til akne

Hvert fenomen er ikke på grunn av en, men flere grunner. Akne er ikke noe unntak fra regelen.

Hormonal ubalanse

Dette er den første og viktigste grunnen. Når for mye sebum blir produsert i huden, kan det si to ting:

et høyt nivå av mannlige kjønnshormoner i blodet;

at sebaceous kjertlene har en spesiell følsomhet for androgener.

"Det er derfor at akne og akne oftest vises på ung hud på en tid da kroppen gjennomgår hormonell restrukturering," sier Alexander Prokofiev, en ekspert på La Roche-Posay. "Akne kan imidlertid ikke bare vises i ungdomsårene, men mye senere når hormonelle stormer, synes det, burde ha gått. "

I dette tilfellet er det en mulighet for endring i mengden steroidhormoner i blodet, noe som kan øke hyperaktiviteten til talgkjertlene.

Bakterier multipliserer i fettpluggen.

Tykkelse av stratum corneum

"Det andre navnet på dette fenomenet er hyperkeratose. Det går alltid hånd i hånd med økt hudfettighet og utslett," sier Alexander Prokofiev. "Hudens manglende evne til å kvitte seg med døde celler som tetter porene og er en integrert del av sebaceous pluggen skyldes følsomheten til talgkjertlene til hormoner og ofte karakteriserer ungdommens hud. "

Forløpet av syre peeling, med sikte på å eliminere hyperkeratose og hudfornyelse, er ofte inkludert i aknebehandlingsprogrammet.

Inflammatoriske prosesser

De skyldige i dannelsen av inflammatoriske elementer i akne er bakteriene Propionibacterium acnes, som stille lever i munnstykkene til sebaceous kjertler og ikke forstyrrer noen før de begynner å motta mat. For å undertrykke sin aktivitet, foreskriver legene legemidler for ekstern og intern bruk.

underernæring

Mat - "riktig" eller "feil" - er ikke årsaken til akne. De viktigste skyldige, som vi har sagt, er hormoner. Men enkelte grupper av produkter kan provosere forverring og gi impuls til betennelse i sebaceous kjertel. Disse produktene inkluderer:

karbohydrater med høy glykemisk indeks;

sukker og søtsaker.

Problemer med fordøyelseskanalen

Til tross for at riktig diett kan være en god hjelp i kampen mot akne og kviser, er det ingen direkte årsakssammenheng mellom sykdommer i fordøyelsessystemet og dannelsen av komedoner.

Varianter av akne

Komedoner er delt inn i to store grupper:

Alvorligheten av akne bestemmes av antall inflammatoriske elementer og deres dybde. Hvis det er mer enn 10 pustler, men det er ingen dype knuter ennå, er det en gjennomsnittlig grad av alvorlighetsgrad. I nærvær av flere kviser med hvite hoder og dype inflammatoriske utslett kan vi snakke om en alvorlig form for sykdommen.

Svarte ål

De kalles også svarte prikker (engelske blackheads). Svarte åler oppstår når fettmasse har akkumulert nærmere porerens overflate og har oppnådd en mørk farge som følge av oksidasjon og manifestasjon av melanin. Slike akne tilhører de ikke-inflammatoriske elementene. De blir lett fjernet under kosmetisk rensing eller vanlig hjemmepleie og lar ingen rester.

Blackheads blir lett fjernet under rensing.

white

Også tilhører den ikke-inflammatoriske gruppen, men i hvite ål har den fete overbelastningen ingen vei ut. Formasjoner som små hvite baller under huden ser ut som. For å bli kvitt dem, gå til skjønnhetspleieren. Ikke prøv å fjerne dem selv - uheldig håndtering kan skade blodårene og provosere en betennelsesprosess.

papler

Disse er røde støt, tøffe over overflaten av huden, de er kviser uten en purulent "cap". Papules er en konsekvens av den inflammatoriske prosessen i sebaceous kjertel.

pustler

Såkalt akne, toppet med en purulent boble (hodet). Som papules, er disse inflammatoriske elementer av akne. På deres sted kan de senere danne et stillestående rødt punkt, postinflammatorisk pigmentering.

Graden av akne bestemmer antall inflammatoriske elementer.

Indre ål

De kalles også subkutan akne. Dermatologer definerer dem som "knuter" og refererer til de dype betennelseselementene. Tilstedeværelsen av intern akne i ansiktet indikerer alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen og karakteriserer akne av moderat eller høy alvorlighetsgrad. I dette tilfellet er systemisk medisinbehandling indisert for å avlaste prosessen og forhindre arrdannelse.

Rosa eller rød ål

Akne rosacea er ikke forbundet med økt fettighet i huden og er ikke et tegn på akne sykdom, men rosacea er en hud sykdom preget av endringer i vaskulærvegg og inflammatoriske prosesser i huden.

Rosacea er lokalisert på konvekse deler av ansiktet (nese, kinn, panne, hake), forekommer oftest hos voksne med god hud, ledsaget av rødhet og synlig vaskulært mesh.

Akne og hudtyper

Eiere av normal hud har ikke akne. Maksimumet som truer dem er en enkelt utbrudd. For eksempel, før begynnelsen av den månedlige syklusen hos kvinner.

Jenter med blandet hud er mer sannsynlig å se pimples i pannen, nesen eller haken før kritiske dager, det vil si i områder med høy aktivitet av talgkjertlene. Det er åpenbart at fet hud, som er preget av en overflod av hud sebum, er nummer én kandidat for utseendet av vedvarende akne, spesielt under puberteten.

En kvise kan hoppe opp hos alle, men bare eiere av fet hud kan alvorlig frykte akne. Årsakene til utslett kan være forskjellige, så vel som behandlingsmetoder. Det viktigste er ikke å selvmedisinere, og ikke å vente på at ålene skal passere seg selv.

Fet hud

Den første oppgaven med fet hud er ikke å forvandle til et problem, det vil si for å unngå utseendet på flere fettete overbelastninger og komedoner. Riktig omsorg, basert på riktig daglig rengjøring, vanlig peeling og kosmetisk rensing, vil bidra til å holde situasjonen under kontroll. I nærvær av et stort antall inflammatoriske elementer trenger hjelp av en hudlege, som vil lage en individuell behandling regime.

Problem hudpleie regler

Alle som møtte problemet med akne, gjorde sannsynligvis det det er helt umulig å gjøre. Og betalte for hans feil. Slik at historien ikke gjentar, vil vi igjen forklare hva som ikke skal gjøres kategorisk og hvorfor.

Å rense huden "til knirket"

Når ansiktet hele tiden skinner fra overflødig fett og irriterende sorte prikker, er det et ønske om å rense huden slik at den knirker fra renslighet. Vanligvis gjør vi dette ved å bruke alkaliske produkter og lotioner med høyt alkoholinnhold. Forglemmelig: både alkohol og alkali slår seg virkelig av huden, men fjerner samtidig en beskyttende lipidfilm. Venstre uten naturlig beskyttelse begynner huden å kompensere for tapet og produsere fett med en trippel iver.

Aggressiv rensing forverrer hudproblemer med akne: Et brudd på den naturlige lipidbarrieren forårsaker en defensiv reaksjon, noe som uttrykkes i forbedret sebumproduksjon. Bruk milde, alkaliske, frie, milde vaskemidler med normal eller sur pH.

Cauterize "ikke modne" kviser med alkohol

Forsøk på å lindre betennelse og lime kviser, til han kryp ut, ved hjelp av alkohol, fører kun til at vi også skader overflaten av huden. Samtidig trenger ikke alkohol inn dypt og kommer ikke til kilden til betennelse.

For å slukke den inflammatoriske prosessen og å takle kvise i begynnelsen, er i stand til spesielle farmasøytiske preparater, samt SOS-midler for lokal anvendelse, men ikke alkohol.

Klem acne

Ja, motstå fristelsen over menneskelig styrke. Hvis du allerede har bestemt deg for å kvitte deg med absessen, bruk antiinflammatoriske midler for lokal handling. Det er ikke nødvendig å skade huden i utslettstedet, etter at skaden kan øke betennelsen eller den postinflammatoriske pigmenteringen forblir.

Ikke prøv å bli kvitt dype knuter alene, for ikke å forverre situasjonen og forhindre dannelse av arr.

Akne merker: hvordan bli kvitt dem

Stagnerende røde flekker og post-akne arr er et ukjent minne som akne etterlater seg. Å kjempe mot dem tar tid og spesielle prosedyrer.

cryomassage

Massasje med flytende nitrogen har vært og er den mest effektive metoden mot flekker. Gradvis blir de bleke, og forsvinner da helt på grunn av forbedring av lokal blodsirkulasjon.

Syreskall

Hjelper visuelt jevne arr og reduserer dybden.

En kald massasje løser problemet med post-akne.

Fraksjonell laser

Maskinvare alternativ til kjemisk peeling, med sikte på å forny huden og redusere utseende av arr.

Kosmetikk og forebygging

Det er umulig å kurere akne med kosmetikk, men dette betyr ikke at du ikke trenger å ta vare på problemhud. Videre er individuelle kosmetiske linjer dedikert til det, som er i stand til å gi det alt som er nødvendig for å forbedre utseende og tilstand.

Midler for rensing og toning av fet hud med akne.

Flere Artikler Om Typer Acne