Molluskum contagiosum er en ganske vanlig viral sykdom i huden som forekommer hovedsakelig i barndommen (vanligvis førskolealderen). Kausjonsmiddelet for molluscum contagiosum er molluskum contagiosumviruset, patogen utelukkende for menneskekroppen og har en viss likhet med koppeviruset.

Ofte, pasienter med denne dermatologiske sykdommen, på grunn av slitasje eller en komplett mangel på symptomer, må ikke gå til legen, noe som fører til at smittsomme bløtdyr blir kronisk.

Hva er det

Molluskum contagiosum er en smittsom sykdom forårsaket av koppevirus som smitter huden, noen ganger slimhinner. Typiske manifestasjoner av utslett er erytematøse tette skinnende knuter. Behandling av sykdommen er obligatorisk, til tross for at sykdommen ikke utgjør en trussel for menneskers liv og helse.

Hvordan kan du bli smittet?

Smittsom bløddyr overføres oftest av kontakt og hverdag, det kan føre til utbrudd i barns grupper og nederlag av familiemedlemmer. Viruset overføres ved direkte kontakt med en syke person, samt gjennom forurenset husholdningsartikler, klær, vann i et basseng eller naturlig vann, leker.

I miljøet er viruset ganske stabilt og kan fortsette i støv av boliglokaler og idrettshall, og smitte alle nye mennesker. Hos voksne kan sykdommen oppstå etter tatovering, hvis patogenet blir bevart på instrumentene som brukes av mesteren.

Patogenens gjennomtrengning skjer gjennom mikrodamme i huden. Derfor øker risikoen for infeksjon i nærvær av dermatologiske sykdommer med kløe, tørr eller gråt hud, brudd på integriteten til epidermis. Hos kvinner er viruset smittsomt, blep ble ofte introdusert gjennom slimhinnen i kjønnsorganene og huden i perineum. På samme tid for overføring av infeksjon fra en partner er ikke nødvendig mest samleie, trenger du bare kontakt med de berørte hudområdene. Derfor, selv om infeksjon med molluskum contagiosum hos voksne ofte er assosiert med seksuell kontakt, er det feil å tildele det til en sann STD.

Forårsakende middel

Viruset påvirker bare mennesker, tolereres ikke av dyr, og ligger nær koppevirus. Det er 4 typer molluscum contagiosum virus (MCV-1, MCV-2, MCV-3, MCV-4). Av disse er MCV-1 mest vanlig, og MCV-2 forekommer vanligvis hos voksne og er ofte seksuelt overført. Det kan også overføres via vann (for eksempel et basseng). Inne i formasjonen er det et fluid som det overføres og multipliserer.

Molluscum contagiosum infiserer et virus (molluscum contagiosum virus), som er inkludert i poxvirus gruppen. Dette viruset passerer fra person til person som følge av direkte kontakt og er vanligst hos barn. I tillegg kan de bli smittet under samleie, de mest mottakelige for viruset er mennesker med nedsatt funksjon av immunsystemet. Molluscum contagiosum kan spre seg under riper eller rubbing av den berørte huden.

Huden formasjonene av en smittsom mollusk blir noen ganger forvekslet med formasjonene forårsaket av acrohordon viruset.

Smittsom mollusk under graviditet

Under graviditet, på bakgrunn av en naturlig reduksjon i immunitet, kan det oppstå aktivering av en eksisterende infeksjon eller frisk infeksjon med smittsomme skalldyr. Det kliniske bildet uten funksjoner. Molluscum contagiosum-viruset utgjør ikke en fare for fosteret, men under fødsel og påfølgende kontakt med moderens hud kan barnet bli smittet.

Behandling bør utføres umiddelbart etter deteksjon av sykdommen, med tanke på kontraindikasjoner for noen prosedyrer. Kort før leveransen utføres en annen undersøkelse, selv i mangel av klager. Dette er nødvendig for å identifisere mulige tilbakevendende lesjoner på kjønnsorganene og utilgjengelig for selvundersøkelse av huden.

Symptomer og bilder

Ofte er papulene, som er de umiddelbare tegnene på bløtdyr contagiosa a (se bildet), lokalisert hos barn i ansiktet, bagasjerommet og ekstremiteter, hos voksne - i kjønnsområdet, på mage og indre lår.

Ofte papiller:

 • liten størrelse (fra 2 til 5 mm i diameter);
 • ikke forårsake smerte, men noen ganger ledsaget av kløe;
 • i sentrum har en dimple;
 • ha en kjerne av hvitt, voksaktig materiale;
 • i utgangspunktet tett, kuppelformet, kjøttfarget, med tiden blir de mykere.

Molluskum contagiosum hos mennesker med normalt immunsystem forsvinner vanligvis spontant etter flere måneder eller år. Hos pasienter med aids eller andre sykdommer som påvirker immunsystemet, kan skaden forbundet med eksponering for molluscum contagiosum bli mer omfattende.

diagnostikk

I klassisk form er diagnosen molluscum contagiosum lett å lage. Tar hensyn til: barns alder, tilstedeværelse i team av barn med bløtdyr barn, flere sfæriske formasjoner på huden med navlestort depresjon.

Vanskeligheter ved diagnose er sjeldne, med atypiske former. Men selv med atypiske arter, viser dermatoskopi tydelig navlestrålinger i midten av molluskpapirene.

Differensiell diagnose av molluskum contagiosum utføres med følgende sykdommer:

 • pyoderma (sår på huden),
 • kylling pox (chicken pox),
 • filamentøse papillomer (les en detaljert artikkel om filamentøse papillomer),
 • vulgære vorter (les om vulgære vorter),
 • genitalvorter på kjønnsorganene (les om kjønnsvorter),
 • Whitehead.

I vanskelige tilfeller skiller legen seg til å klemme papiller med pinsett. Hvis småmassene presses ut av papulene, med 99% sannsynlighet er dette et bløtdyrkontakt.

I enda sjeldnere tilfeller går de til diagnostikk under et mikroskop. For å gjøre dette sendes de krummende massene til laboratoriet, hvor et bilde som svarer til den angitte sykdommen, bestemmes under et mikroskop. Samtidig finnes eosinofile inneslutninger i cytoplasmaet til cellene.

Kan det være komplikasjoner?

Utviklingen av molluscum contagiosum i det vanlige kurset fører ikke til dannelse av problemer over tid, og ofte kan elementene gradvis gå av huden uten å etterlate spor på det. Dette kan oppstå selv om det ikke behandles i omtrent tre til fire år.

 • Ved bruk av noen terapier kan det forekomme hudsår.
 • Noen ganger kan en infeksjon bli reaktivert, da påvirkes et stort hudområde.
 • I nærvær av en uttalt svekkelse av immunsystemet, kan utviklingen av en smittsom mollusk ta en generalisert og uttalt form.

Når elementene vises rikelig på ansikt og kropp, eller blir store i størrelse, kan de endres eksternt - behandlingen blir vanskelig. I slike tilfeller vises aktiv terapi med rusmidler, både lokale effekter og for stimulering av systemisk immunitet.

Behandling av molluscum contagiosum

Foreløpig er smittsom bløtdyr hos kvinner, med mindre nodulene befinner seg ikke på øyelokkene og ikke i kjønnsområdet, anbefales det ikke å bli behandlet i det hele tatt, fordi immunforsvaret etter 3 til 18 måneder kan undertrykke aktiviteten til ortopoksvirus, og alle formasjonene vil forsvinne alene, uten å gi hud noen spor (arr, arr, etc.).

Faktum er at viruset i smittsomme mollusk produserer immunitet, men dette skjer sakte, slik at kroppen ikke trenger en uke for selvhelbredelse fra infeksjon, som i tilfelle av SARS, men flere måneder eller til og med opptil 2 - 5 år. Og hvis du fjerner knuterne av smittsomme bløtdyr før de forsvinner, så kan det først etterlates arr på huden, og for det andre øker risikoen for at de kommer igjen, selv i store mengder, fordi viruset fortsatt er aktivt. På grunn av at selvhelbredende alltid skjer, og dette er bare et spørsmål om tid, anbefaler leger ikke å behandle bløtdyrkonsumet ved å fjerne knuterne, men bare vent litt før de forsvinner.

De eneste situasjonene der det fortsatt anbefales å fjerne nodulene i en smittsom mollusk, er lokalisering på kjønnsorganene eller på øyelokkene, så vel som uttalt ubehag levert av utdanning til personen. I andre tilfeller er det bedre å forlate nodulene og vente på deres uavhengige forsvunnelse etter at immunforsvaret har undertrykket virusaktiviteten.

Fjerning av bløtdyrkonsum

Hvis en person vil fjerne nodulene, så gjøres dette. Og grunnen til dette ønske er som regel estetiske hensyn. Følgende kirurgiske metoder ble offisielt godkjent av Helseverndepartementet i CIS-landene for fjerning av bløtdyrknutene:

 1. Kryodestruksjon (ødeleggelse av knuter med flytende nitrogen);
 2. Curettage (curettage av nodules med curette eller Folkman's skje);
 3. Laser ødeleggelse (destruksjon av knuter med CO2-laser);
 4. Elektrokoagulasjon (destruksjon av knuter med elektrisk strøm - "cauterization");
 5. Husking (pitting av knuter med tynn pincett).

I praksis, i tillegg til ovennevnte, offisielt godkjente metoder for fjerning av noduler av bløtdyrkonsummi, benyttes andre metoder. Disse metodene består i å eksponere nodulene av en smittsom mollusk til forskjellige kjemikalier i sammensetningen av salver og løsninger som er i stand til å ødelegge strukturen av formasjonene. For tiden brukes salver og løsninger som inneholder tretinoin, cantharidin, trikloreddiksyre, salisylsyre, imiquimod, podofyllotoxin, klorofyllipt, fluorouracil, oksolin, benzoylperoksid og også alfa 2a interferoner og alfa 2b til å fjerne noduler.

Slike kjemiske metoder for fjerning av bløtdyr kan ikke kalles populære metoder, siden de involverer bruk av medisinske legemidler, og som et resultat av disse anses de uoffisielle, dokumenterte praksis, men ikke godkjent av Helse. Siden, ifølge leger og pasienter, er disse metodene ganske effektive og mindre traumatiske sammenlignet med kirurgiske metoder for å fjerne molluskum contagiosum noduler, vil vi også se på dem i underdelen nedenfor.

Folkemidlene

Det mest effektive middel for behandling av sykdommen under vurdering fra kategorien "tradisjonell medisin":

 1. Forbered en konsentrert løsning av kaliumpermanganat - det skal være en mørk lilla farge. Det fuktet med en bomullspinne og påført (cauterized) til papulen. Tenk på at etter at du har brukt kaliumpermanganat, kan det oppstå forbrenninger på huden - vær ekstremt forsiktig, behandle spesielt papulat, og skape det punktvis.
 2. Gresset på et tog knuses og avkokes - til 100 g råmateriale 300 ml vann, kok i 3 minutter. Så bør buljongen infunderes i 60-90 minutter. Bare etter det kan du spenne det gjennom en sil eller flere lag av gasbind. Bruk avkok av toget som lotioner og for å gni papiller. Det er ingen begrensninger på antall prosedyrer per dag.
 3. Grind et par hvitløksklær (i en blender eller på en fin rist), tilsett 30-50 gram smør (myk) til dem og bland alt grundig til en pastablanding er oppnådd. Påfør produktet til den berørte huden 2 ganger daglig. Tenk på at hvitløk kan forårsake brennende og jevn irritasjon i sunne områder av huden, så prøv å bruke dette verktøyet med stor forsiktighet.

Du kan bruke noen planter som vil hjelpe på kort tid for å kvitte seg med papiller. For eksempel klipper juicen fra bladene på fuglkirsebæren godt med denne oppgaven (den klemmes og lagres på et kjølig mørkt sted) - en bomullspute er fuktet i den og huden behandles etter at knastene er fjernet. Videre kan dette middelet brukes i lang tid, opp til fullstendig helbredelse av alle sår.

forebygging

 • undersøkelse av barn i kollektiver av skoler og barnehager for å forhindre spredning av bløtdyrkonserves
 • tidlig påvisning av sykdommen;
 • isolering av pasienten fra teamet på behandlingstidspunktet;
 • vanlig våt rengjøring av lokalene for å eliminere støv som inneholder virale partikler;
 • undersøkelse av medborgere og lagmedlemmer for papules;
 • daglig bytte av undertøy;
 • Strenge personlig bruk av personlig pleieprodukter;
 • Selektivitet i valg av seksuelle partnere;
 • obligatorisk dusj etter å ha besøkt badet, badstuen, svømming i bassenget og etter samleie;
 • Pasienter bør ikke delta på massasjerom, svømmebassenger, badstuer for behandlingsperioden;
 • Papules må ikke kammeres, etter skader forårsaket av skade, blir skaden behandlet med et antiseptisk middel;
 • Når du plasserer papirer i ansiktet, bruk ikke harde skrubber, vær forsiktig når du barberer;
 • isolering av pasienten og bruksmåten i familien;
 • styrke immunitet (herding, moderat trening, å gå i frisk luft, svømme).

I de fleste tilfeller, når sykdommen er smittsom mollusk, er prognosen gunstig. Sykdommen har nesten ingen komplikasjoner og kan lett behandles. Betydelig forverrer prognosen av tilstanden immunsvikt, mot bakgrunnen som utvikler generaliserte former av sykdommen med store lesjoner som ikke er mottagelige for behandling.

Molluskum contagiosum: symptomer og behandling, lege råd

Molluskum contagiosum er en viral hudsykdom i form av flere runde utbrudd med depresjon i midten. Barn er syke hovedsakelig. Behandling krever ofte ikke. Passerer av seg selv.
ICD 10 Kode: B08.1 - Molluskum contagiosum

Synonymer: epithelial mollusk, Bazen's pokke ål, Neissers smittsomme epitheliom, våt mollusk, candidal mollusk (feil navn), fettete sebum av Gebra.

Behandling: hos hudlege.

Innhold:

Årsak og infeksjonsmekanisme

Årsaken til smittsom mollusk er et virus fra kopper gruppen, fra poxvirus familien. I den internasjonale taksonomien av virus kalles det Molluscum contagiosum virus: link.

 • Bare personen er syk. Dyr blir ikke syke!
 • Forskere har oppdaget flere typer molluscum contagiosum virus.
 • Kilden til viruset er pasientens hud.
 • Viruset er stabilt i miljøet.
 • Viruset overføres ved kontakt fra en syke (som ofte er i barnas grupper). Infeksjon kan også forekomme når du bruker hygieneprodukter eller klær til en syke, i et svømmebasseng, i et bad, på en strand, etc.
 • Inkubasjonsperioden (perioden fra infeksjon til utseende av symptomer på huden) er fra 2 uker til 6 måneder.
 • Forløsende faktor for sykdommen: En reduksjon i generell og / eller lokal immunitet i huden. Hos HIV-pasienter forekommer molluscum contagiosum svært ofte (opptil 15% av pasientene med HIV-infeksjon).
 • Gjennom mikrotrauma i huden, riper, penetrerer viruset overflateepitelet av huden (inn i epidermiscellene), integreres i dem og begynner å formere seg. Samtidig blir aktiviteten til immunceller i menneskelig hud undertrykt i en viss tid, noe som også fører til rask utvikling av viruset.
 • Hovedsakelig barn og tenåringer er syke.
 • Hos voksne, når en mollusk opptrer på kroppen, bør det søkes en grunn for en reduksjon i lokal eller generell immunitet. Dette kan være diabetes eller atopisk dermatitt. Dette kan være kjemoterapi for blodkreft (leukemi) eller HIV-infeksjon. Dette kan være aggressiv antibiotikabehandling eller bruk av salver med kortikosteroider.
 • Etter gjenoppretting er viruset ikke funnet i menneskekroppen. Immunitet er ustabil. Derfor, etter noen år, kan en person bli smittet igjen.

Hvorfor "smittsom" og hvorfor "musling"?

Fordi det under et mikroskop er innholdet som klemmes ut av hudformasjonen, ligner en musling.
Og "smittsom" betyr smittsom.

Symptomer og klinikk

1) Hovedsymptomet av smittsom mollusk: utseendet på mange avrundede formasjoner på huden.
Disse formasjonene (papulene) er fra 1 til 5 mm i størrelse, med en sfærisk form med et deprimert senter. Også kalt navelignende (fra ordet navel) eller kraterformet inntrykk. Små formasjoner i utgangspunktet har ikke et deprimert senter og ligner på vanlige sår (se bildet).

2) Kløe skjer nesten aldri. Det er heller ingen smerte.

3) Lokalisering - hele kroppen: ansiktets hud, nakke, torso, lemmer. Med den seksuelle smitteformen - rundt kjønnsorganene, skam, lårene. Aldri på huden på palmer og såler på føttene.

4) Antall papules - fra flere stykker til flere hundre.

5) Når du trykker på papir, slippes en tykk væske og en ostemasse i midten.

Oppmerksomhet: Det bør ikke være generell reaksjon - ingen temperatur, ingen hodepine, ingen svakhet.

6) Ofte forekommer atypiske arter av bløtdyr, det vil si, i motsetning til den klassiske utdanningsformen:

  betent og sårpapir

diagnostikk

I klassisk form er diagnosen molluscum contagiosum lett å lage. Tar hensyn til: barns alder, tilstedeværelse i team av barn med bløtdyr barn, flere sfæriske formasjoner på huden med navlestort depresjon.

Vanskeligheter ved diagnose er sjeldne, med atypiske former. Men selv med atypiske arter, viser dermatoskopi tydelig navlestrålinger i midten av molluskpapirene.

I vanskelige tilfeller skiller legen seg til å klemme papiller med pinsett. Hvis småmassene presses ut av papulene, med 99% sannsynlighet er dette et bløtdyrkontakt.

I enda sjeldnere tilfeller går de til diagnostikk under et mikroskop. For å gjøre dette sendes de krummende massene til laboratoriet, hvor et bilde som svarer til den angitte sykdommen, bestemmes under et mikroskop. Samtidig finnes eosinofile inneslutninger i cytoplasmaet til cellene.

Differensiell diagnose av molluskum contagiosum utføres med følgende sykdommer:

Smittsom mollusk hos voksne - funksjoner

1) Like ofte er både kvinner og menn syke.

2) Pass på å finne ut den predisponerende faktoren for utseendet hos voksne. Hvorfor syntes han?

3) hos voksne er den hyppige plasseringen av smittsomme bløtdyr kjønnsorganene og inngangsregionen.
Hos kvinner: kjønn og kjønnslepper. Hos menn - på penis og kjønn. I dette tilfellet har det likheter med både den første fasen av kjønnsvorter og pustulære sykdommer i kjønnsområdet. Et slikt arrangement skyldes seksuell infeksjon.

4) Ved behandling er det nødvendig å korrigere den generelle sykdommen, noe som har ført til en reduksjon i immunitet og aktivering av viruset:

 • behandling av diabetes,
 • korreksjon av dysbiose,
 • korreksjon av legemidler som undertrykker immunsystemet (cytostatika, kortikosteroider, inkludert topisk i form av salver)
  behandling av HIV-infeksjon.

5) Alternativet er ganske mulig: barnet tok opp musling i barnehagen - de voksne fulgte. Det er nødvendig å undersøke alle familiemedlemmer samtidig.

6) Behandling av gravide kvinner med bløtdyrs contagiosum skiller seg fra andre kvinner: det er nødvendig å forlate bruken av antivirale og immune stoffer, ikke å bruke cauterizing midler som superrensere. Den eneste behandlingen for gravide er fjerning av bløtdyrspapuler.

Smittsom mollusk hos barn

Ofte syke barn under 10 år. I løpet av denne perioden er det et aktivt samspill av barnet med omverdenen, og immunsystemet blir kjent med mange bakterier og virus. I samme periode opptrer vorter for første gang hos barn, i løpet av denne perioden lider barn av barndomsinfeksjoner.

Er det nødvendig å behandle molluscum contagiosum hos barn og hvordan?

Bare med en klar kosmetisk defekt og komplikasjoner. Behandlingsmetoder er beskrevet nedenfor.
På ansiktet for å fjerne instrumentet for utdanning bør være svært forsiktig så det ikke fører til dannelse av senere arr.

Behandling hos barn og voksne

Hos barn og de fleste voksne uten behandling forsvinner symptomene på bløtdyrkontamiosum på egenhånd så snart antiviral immunitet er dannet. Term - i 4-6 måneder, noen ganger 1-2 år.

Behandle bløtdyr på kroppen kan bare av medisinske grunner: traumer, betennelser. Kosmetiske indikasjoner - bare på forespørsel fra pasienten.

Veiledning for behandling av bløtdyrskontakt:

1) Fjerning av formasjoner

2) Lokal behandling

3) generell behandling

4) Behandling av komplikasjoner (betennelse, allergi, sårdannelse i huden)

Fjerning av hud musling

I de fleste dermatologers oppfatning er fjerning av hudskader fortsatt den mest effektive behandlingen for hudklemmer.

1) Fjerning med pinsett eller en kirurgisk skje (curette)

 • Tidligere produserer legen lokalbedøvelse av huden med Emla krem ​​eller annen overflatebedøvelse.
 • Legen klemmer grenen av pincettene og klemmer innholdet i papulen (som i videoen nedenfor). Om nødvendig, er det dannede lille hulrommet skrapt ut med et par pinsetter eller med en curette (med Volkmanns skje skje).
  Hvis papulene er små, er det ikke nødvendig med skraping.

 • Deretter fjerner legen forsiktig osteemassen og brenner det resulterende såret med 3% hydrogenperoksid og tinktur av jod.
 • Noen pasienter hjemme gjør en uavhengig åpning av papyrene av mollusk med en nål, som i denne videoen.
  Vi minnes: det anbefales ikke å gjøre det selv. Gni huden med et serviett, og sprer og spruter dermed virus i de tilstøtende områdene av huden, og dermed sprer du infeksjonen ytterligere.

 • Etter fjerning av mollusk skal såret behandles med jod eller briljantgrønn 1 gang pr. Dag i 3 dager.
 • Ved riktig fjerning av elementer av bløtdyrkonsum, forblir ingen arr på huden.
 • Legen cauterizes elektrokoagulatoren (elektrisk kniv) papule. Etterpå, etter slik behandling kan det være arr.

  Legen brenner papir med flytende nitrogen. Celler med viruset er frosset og dør. Med riktig oppførsel av kryokjennomføring er det ikke arr på huden. Men prosedyren kan være smertefull.

  Legen fordamper mollusks papula med en laserstråle. Også, ingen arr fortsatt.

  Lokal behandling

  Antivirale kremer og salver brukes:

  • viferon salve
  • 3% oksolinisk salve,
  • 1% gelvirus merzserol,
  • Infagel,
  • Acyclovir salve,
  • Virolex salve,
  • Grippferon spray.

  Generell behandling

  Stimulering av generell immunitet og antivirale legemidler.

  • isoprinosin tabletter (detaljer om isoprinosin)
  • stearinlys viferon,
  • polyoksidonium i stearinlys
  • anaferon for barn i piller,
  • andre interferon medisiner.

  Behandling av komplikasjoner

  Et kompleks av stoffer brukes til å lindre komplikasjoner:

  • antibiotisk salve til behandling av bakteriell betennelse,
  • antihistaminer for å redusere den allergiske reaksjonen i huden.

  Folkemetoder hjemme

  Folkemedisinene mot bløtdyrkontamiosum er ineffektive. Derfor kan de ikke bli anbefalt av en hudlege for behandling av denne sykdommen hos barn eller voksne.

  Husk: årsaken til mollusk er et virus, en predisponerende faktor er en reduksjon i immunitet.
  Derfor, fra populære metoder bør brukes forsterkende immunitetsteknikker og antivirale midler.

  2) Antivirale planter.

  • Hvitløk.
   Krymp et hvitløksklær i en hvitløkskål og legg på papler i noen minutter. Det vil være en liten brennende følelse.
   Påfør 3-4 ganger om dagen også i hele perioden av utslett.
   Du kan ikke bruke, men bare smøre huden.
  • Smøring av papiller med en løsning av kaliumpermanganat, fukorcin, en alkoholholdig løsning av jod eller briljantgrønn.
   Ineffektiv metode, siden slike antiseptika praktisk talt ikke utøver sin effekt på viruset av den smittsomme mollusk. Den eneste bruken av slike løsninger er smøring av sår hjemme etter fjerning av bløtdyr med pincett eller en curette.
  • Celandine. Celandine juice er giftig, har antivirale og antitumor effekter.
   Mollusks smør celandine juice 3-4 ganger om dagen gjennom hele perioden av hudutslett.
  • Smøring av papler med saften av blader av fuglkirsebær, infusjon av en streng, calendula - disse folkemidlene har en svært svak effekt.

  Super Cleaner, Molyustin og Molyutrex.
  I Russland for salg lotion kalt Molus. Legemidlet er ikke et stoff. Dette er en blanding av planteekstrakter + kaliumalkali. Forårsaker en kjemisk forbrenning av huden, som et resultat av hvilken dørbladets papiller dør av. Effektiviteten med molluskum contagiosum er lav.

  MOLUTREX er den franske analogen av molluskin. Faktisk er MOLUTREX rent kaliumhydroksyd, uten tilsetningsstoffer, det vil si alkalisk alkalisk stoff, den franske ekvivalenten til Super Cleaner. Forårsaker kjemisk forbrenning av huden. Det påvirker ikke virus.

  Superpistotel er et helt annet stoff enn celandine urt. Dette er et sett av alkalier. Det fører til en kjemisk forbrenning av huden, som et resultat av hvilken papulene av mollusk dør av. Les mer om Super Cleaner.

  Når du behandler hjemme med super rengjøringsmidler, molutrex og molustin, bør man være ekstremt forsiktig for ikke å forårsake dyp forbrenning av huden og dannelse av arr etterpå. Du kan ikke bruke cautery medisiner for å fjerne skalldyr i ansiktet, på labia hos kvinner og penis hos menn.

  forebygging

  Det viktigste som skal brukes hele tiden, er forebygging av bløtdyrkontakt.

  • styrke immunforsvaret ved naturlige metoder
  • Du kan ikke ta et varmt bad - du kan bare dusj
  • ikke gni kroppen med en vaskeklut - såp deg bare med hendene dine,
  • ikke gni kroppen med et håndkle - bare blett det,
  • du kan ikke åpne hudpapirene selv for ikke å smadre infeksjonen til andre hudområder,
  • En pasient med muslinger på kroppen skal tildeles separate personlige hygieneartikler og sengetøy. Vask hans klesvask separat. Damp vaskeri grundig med et strykejern
  • Bruk alltid kun personlige hygieneprodukter!

  Jeg anbefaler også å lese disse materialene:

  Oppmerksomhet: Hvis legen ikke besvarte spørsmålet ditt, er svaret allerede på sidene på nettstedet. Bruk søket på nettstedet.

  Molluskum contagiosum foto hos barn og voksne, behandling

  Virusinfeksjonelle prosesser påvirker mennesker på samme måte - uavhengig av kjønn og alderskriterier. I denne forbindelse er et stort antall symptomer som krever umiddelbare terapeutiske tiltak. Et av disse fenomenene er bløtdyrkontakt. Bilder viser at sykdommen er alvorlig og påvirker barn, voksne og til og med eldre. Vurder prosessene observert i løpet av denne sykdommen, så vel som egenskaper ved utvinning.

  Smittsom bløddyr hva det er og hvordan det overføres


  Sykdommen er en virusprosess av den smittsomme typen, forårsaket av eksponering for koppevirus som smitter inn i fôr og slimhinner. Hvis vi vurderer aldersgrenseverdiene for infeksjon, kan det bemerkes at det oftest påvirker barn fra ett år til ti. Overføringen utføres i kontakt med en syke person, samt ved bruk av vanlige husholdningsartikler og leker. Den typiske formen av sykdommen fører til dannelsen av spesielle knuter, merkbart stigende over hudoverflaten. Slike formasjoner har en halv sfærisk form, og i farger ligner normal hudfarge, noen ganger - de er rosa (første fase).

  I midtdelen av halvkulen er et lite inntrykk, i utseende som ligner på menneskets navle. Neoplasmer forekommer vanligvis etter 3 uker fra infeksjonstidspunktet, verdien varierer fra 1 mm til 1 cm i diameter.

  Fargen kan ha en oransje fargetone, toppen er dekket med et perlekjikt. Hvis det er litt presset på knutepunktet, vil det minne på ål, hvorfra frigjøring av osteaktig kork vil oppstå.

  Vanligvis sykdommen ikke føre til alvorlige komplikasjoner og ulemper, tap av pass i seg selv og varer i opptil seks måneder, noen ganger terapeutiske intervensjoner er nødvendig.

  Forårsakende middel

  Viruset gjelder ikke bare for mennesker, da det kan ha en skadelig effekt på dyr og har likheter med kopper. Det er 4 grupper av virus av denne typen, de vanligste er elementene i MCV-1 og MCV-2. Overføring kan forekomme seksuelt gjennom vannet (når du svømmer med en smittet person i samme basseng). I formasjonen er det en væske der sykdommen kan tolereres og være reproduserbar. Mollusker, et bilde som du kan se i artikkelen innebærer infiserer viruset overføres fra person til person gjennom direkte kontakt. Det mest oppfattede viruset er av mennesker som lider av et svekket immunforsvar.

  Smittsom mollusk i barn foto på ansiktet


  Vanligvis fungerer papulene lokalisert i ansiktsområdet som åpenbare tegn på denne sykdommen. Et utslett på ansiktet kan ha varierende grad av alvorlighetsgrad.

  For de viktigste manifestasjoner og symptomer på sykdommen er preget av flere grunnleggende beskrivelser.

  • Fraværet av følelser av smerte og en sjelden manifestasjon av kløe;
  • formasjonene er preget av små størrelsesindikatorer - de har en diameter på opptil 5 mm;
  • i den sentrale delen er det en spesiell dimple, som tidligere ble snakket om;
  • I begynnelsen av sykdommen er utslett i et barn tett, har formen av en kuppel og er utstyrt med en kjøttfarget nyanse, men over tid blir den myk;
  • Kjernen til de betraktede elementene består av et voksaktig materiale, hvitt i fargeegenskaper.

  Hvis en sunn person råder i god helse og det normale immunforsvaret er tilstede, forsvinner sykdommen veldig raskt, dette vil ta flere måneder. Hvis en person har andre betennelser eller virusinfeksjonelle prosesser som påvirker immunsystemet, er det nødvendig med øyeblikkelig kompetent behandling.

  Det kliniske bildet av sykdommen hos barn

  Siden sykdommen er karakteristisk for ansiktsdelen, er utslett på kroppen - resten av delene - ikke lokalisert. Varighet av inkubasjonsperioden er fra en uke til flere månedlige perioder. I utgangspunktet opptrer små knuter opptil 2 mm på huden, har en gulaktig farge og perlemorøs nyanse, men plutselig blir de plutselig store og får en sfærisk form. Mikroskopiske studier ble gjennomført ekstruderte masse, i hvilken det funnet ovale epitelceller med protoplasmiske elementer som er anordnet separat fra hverandre.

  I barn varierer antallet av disse nodulære formasjonene fra 1 til 10. Men øvelsen teller saker når flere dusin slike formasjoner har blitt oppstått.

  Ofte er elementene i den milire formen forskjellig for liten i størrelse.

  Hvis vi begynner å behandle sykdommen hos barn i tide, kan det oppnås svært gode resultater på kort tid, så hovedoppgaven er å gjennomføre en detaljert studie og utpeke kompetent terapi. Utseendet til sykdommen hovedsakelig på ansiktet skyldes at det er den mest utsatte delen av kroppen, som alltid er i kontakt med det ytre miljø.

  Molluskum contagiosa behandling i barn medisiner


  Behandlingskomplekset innebærer vedtak av tiltak rettet mot rask og effektiv eliminering av utslett. Men hvis immunforsvaret er sterkt, insisterer legene på å vente på tiden, og håper på en uavhengig forsvinner av sykdommen. Under alle omstendigheter, før det tas tiltak og tiltak, er det nødvendig å konsultere en hudlege. Denne spesialisten vil kunne utpeke et medisinsk kompleks, som vil tillate å fjerne noduler fritt.

  Ofte er det viktig å bruke en kirurgisk metode, spesielt med avanserte stadier. I dette tilfellet brukes pincet eller en spesiell skje, etter prosedyrene behandles det berørte området med en antiseptisk sammensetning. Operasjonen forårsaker ikke alvorlig smerte, men hvis formasjonen er rikelig, bruk smertestillende midler. Andre metoder er mindre vanlig - kryoterapi, laserbehandling. Det mest relevante middel for mildere former av sykdommen er en konservativ metode som involverer bruk av spesielle kremer og salver. Fordelene er åpenbare - du trenger ikke kutte noe og tåle uleiligheten, men helingsprosessen varer lenge.

  Legemidler for å eliminere formasjoner

  • Cream VIFERON brukes ganske enkelt flere ganger om dagen, mens du bruker et tynt lag av kosmetikk med medisinske egenskaper. Etter 2 uker avsluttes behandlingsforløpet. Det er fortsatt verdt å konsultere legen din, da dosering avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.
  • Salve INFAHEL påføres i små mengder på de berørte områdene 5 ganger om dagen. Behandlingstiden varer omtrent en uke, og det er svært viktig å ikke skade papulene. På huden på resultatet av en beskyttende film dannes, bidrar til fjerning av smerte og kløe.
  • Salve ACYCLOVIR har gode egenskaper som forhindrer forekomsten av inflammatorisk prosess. Fordelen er at barn kan bruke opptil tre måneder. Før du bruker, bør du lese instruksjonene nøye.
  • Oksolinsyre salve 3% bidrar til den utmerkede anti-viral infeksjon, og har en dyp innvirkning på huden, kvitt det av overskytende tumorer. Ulempen er behandlingsvarigheten, som kan nå flere måneder.

  Etter behandling bør barn holdes hjemme og ikke sendes til skole eller barnehage til alle neoplasmer forsvinner helt. Tross alt kan viruset forbli i kroppen i lang tid, til tross for at det tilsynelatende ikke manifesterer seg. I behandlingen av medisinske prosedyrer bør barnets klær regelmessig rengjøres og behandles. Det er viktig å utelukke enhver kontakt med andre barn.

  Andre medisiner

  Hvis du regelmessig gir barnet ditt midler til å øke immuniteten, kan du oppnå et fantastisk resultat i å eliminere sykdommen.

  • ISOPRINOSIN er tildelt barn fra tre år. Hvis vekten er opp til en indikator på 20 kg, gjelder 50 mg per kg kroppsvekt per dag. Hvis vektkategorien overskrider denne indikatoren - ½ tablett per 5 kg vekt er full, er kun dosen delt inn i flere doser per dag.
  • VIFERON i form av stearinlys - betyr vist for bruk hos barn. Hvis barnet har fylt 7 år, brukes 1 lys 3 ganger om dagen. Hvis denne indikatoren ikke er tilgjengelig, bruk 1 stikkpille 2 ganger om dagen. Før du bruker, bør du konsultere en spesialist.

  Molluscum contagiosum Komarovsky video


  Dr. Komarovsky, som foreslo en omfattende behandlingsmetode, presenterte en avvikende mening om kurset og behandlingen av sykdommen. Han bemerket at det er flere tilnærminger til behandling, og foreldrenes hovedoppgave bør være å øke immuniteten, fordi det ikke bare vil bli kvitt sykdommen en gang for alle, men også vise seg å være en betydelig motstand mot andre plager.

  Barn immunitet bør styrkes regelmessig ikke bare med piller, men også med riktig ernæring, vanlig herding og sport.

  Smittsom mollusk i kvinner foto på ansiktet


  Utslett hos voksne kan også forekomme, sykdommen rammer kvinner. Knappenes diameter kan i noen tilfeller nå en centimeter eller mer.

  På samme måte, som hos barn, når du klikker på denne lille knuten, kommer den hvite gruelen ut av det. Vanligvis medfører formasjonen ikke noe ubehag og kløe, gjør ikke vondt. Hvis det oppstår mekanisk skade, sverger nodulene og blir betent.

  Formasjonene er oftest gruppebaserte og kan ikke være enkle (selv om slike tilfeller også forekommer).

  Jo svakere immunsystemet, jo større er størrelsen på disse "pimples". Siden vi snakker om en sykdom i ansiktet, er utslett på hendene og utslett på beina ikke lokalisert.

  Det kan også bli dannet hos kvinner i lysken:

  Dannelsen av molluscum contagiosum under svangerskapet

  Selvfølgelig står overfor sykdommen under graviditeten, begynner mange kvinner å bli panikk. Til tross for de vanskelighetene som lidelsen er ment å bringe, er sykdommen ikke verdt mye å bekymre seg for, siden det er lett eliminert. Selv om sykdomsforløpet er forsinket, vil det ikke kunne skade barnet. For å unngå infeksjon og komplikasjoner er det viktig å starte behandlingen omgående. Heldigvis, i noen perioder med graviditet og ute, behandles hennes sykdom raskt og effektivt, så det er ingen grunn til bekymring.

  Smittsom mollusk i menn foto


  Smittsom mollusk, bildet av det som kan ses i artikkelen, hos menn har samme utseende som hos kvinner.

  På ansiktet er sjeldent, hovedsakelig dannet på baken

  og i lyskeområdet. På ansiktet har en kjøttfarge og en spesiell sfærisk form. Av og til kan det ha en rosa fargetone.

  De første manifestasjonene hos menn observeres flere måneder etter infeksjon. På grunn av de akutte og tydelig manifesterte symptomene, kan sykdommen diagnostiseres på et tidlig stadium, dette gjør det mulig å starte behandlingen så snart som mulig. I denne forbindelse er det ingen konsekvenser som kan forårsake en person problemer og angst.

  Fjerning av bløtdyrskammers videoer og tips


  Operasjonen er å effektivt og effektivt fjerne noduler fra hudoverflaten. Fjerning ved drift innebærer flere anvendte metoder.

  • bruken av en radio kniv;
  • bruk av flytende nitrogen;
  • fjerning av sykdommen med pinsett.

  Den beste pasienten er valgt av legen.

  Derfor, når du finner de første symptomene, må du registrere deg for en konsultasjon med en spesialist som vil hjelpe deg med å velge en effektiv og effektiv måte.

  Molluskum contagiosum hjemme behandling


  Utslett, hvilket bilde i artikkelen florerer, det viser seg, kan elimineres hjemme. For dette formål er grunnleggende improviserte midler brukt, i topp ti av de beste hjemmehjelpene er produkter som celandine, hvitløk, kaliumpermanganat, jod, tog, fuglkirsebær, eukalyptus.

  Bruk av hvitløk mot sykdommen

  Det er nødvendig å male grønnsaken til vannkvaliteten og blande den med smør i ulike mengder. Denne helbredende sammensetning er spredt daglig (tre ganger) på huden påvirket av knuter, kurset varer i en måned eller mer. Det er en annen måte å bruke hvitløk til å behandle en sykdom. I dette tilfellet er det nødvendig å feste separate tenner, litt kuttet, til det berørte integumentet. Den eneste ulempen ved dette alternativet er at en ubehagelig lukt kan danne seg.

  Bruken av celandine for å eliminere bløtdyr

  Denne planten er giftig, så hvis den kommer på huden, er det stor risiko for skader på huden, så å ta forholdsregler vil unngå mange komplikasjoner. For behandling må du utføre en prosedyre per dag når du bruker en farmasøytisk infusjon, og to økter hvis du bruker naturlig juiceblanding. Juicen påføres de skadede hudområdene, det generelle kurset varer i to uker.

  Behandling av sykdommen med kaliumpermanganat

  Molluskum contagiosum, bildet av det som kan ses i artikkelen, kan elimineres hvis kaliumpermanganat regelmessig brukes til å smøre de berørte områdene og områdene. Det er nødvendig å fortynne 1 mg kaliumpermanganat i 2 ss. l. vann, våt den resulterende løsningen med en bomullspute eller et stykke bandasje, og bruk for å tørke de berørte hudområdene.

  Behandling av molluscum contagiosum med jod

  Jod virker som en god antiseptisk, lar deg permanent bli kvitt sykdommen på kort tid. Etter at du har klemt hver knute, er det bare nødvendig å tørke det med jod, mens du observerer en rekke forholdsregler.

  Urtebehandling

  Du må ta 10 gram gress (det kan være en streng, fuglkirsebær, calendula), og kaste den i 0,2 liter kokende vann, fortsett å koke i 10 minutter. Den resulterende blanding skal være smurt berørte områder. Om ønskelig kan du bruke alkoholinjeksjoner, velg eukalyptusblader og blomster av fuglkirsebær. Hvis du vil supplere effekten med andre aktiviteter, kan du lage lotioner fra ovennevnte urter. Yarrow er også mye brukt.

  Hvis bløtdyrs contagiosum, som bildet er presentert i artikkelen, er funnet hos barn, er det nødvendig å starte behandlingen først etter godkjenning av legen, fordi i noen tilfeller kan denne ufarlige prosessen føre til mer alvorlige fenomener. Hvis legen har oppdaget denne sykdommen eller candidalskall, kan bruken av de ovennevnte metodene faktisk være effektiv, men det ønskede resultatet må vente flere uker.

  Molusti fra molluscum contagiosum


  Molyustin lotion er et kosmetisk produkt av en ny generasjon, designet for å eliminere med maksimal effektivitet utslett fra huden som er forårsaket av virkningen av det tilsvarende viruset. Sammenlignet med andre anti-bløtdyr medisiner, har dette stoffet mange fordeler.

  • Ikke relevant for legemiddelgruppe og resept;
  • avviker i brukbarhet, i samsvar med anbefalinger fra leger;
  • det kan lett bli brukt hjemme uten vanskeligheter;
  • sammensetningen har ingen alkohol som ikke påvirker dannelsen forårsaket av viruset;
  • Dette kosmetikk bidrar til en delikat og effektiv effekt på utdanning, uten å forårsake ubehag og smerte;
  • Den viktigste fordelen med stoffet er at den kan brukes til barn og voksne.
  • verktøyet presenteres i en praktisk form for utgivelse, slik at du kan ta med deg på reiser og reiser.

  Så dette verktøyet har en fantastisk effekt og bidrar til å takle mange hudproblemer på kort tid.

  Molusti fra molluskum smittsomme analoger


  Det er flere medisiner og medisinske tiltak som ligner på moljustine.

  • MOLUTREX
  • Panavir
  • viferon
  • OXOLINOLJE.

  Fordelene ved disse verktøyene er at de har en rimelig pris og høy effektivitet. Men siden moljustin er et kosmetikk, og dets analoger er medisiner, så er verdighet på sin side.

  Har du møtt smittsomme bløtdyrssykdommen? Bilder og virkelige symptomer sammenfalt? Gi din mening eller tilbakemelding til alle på forumet!

  Molluskum contagiosum: virus, dets symptomer og behandling

  Molluskum contagiosum er en vanlig virussykdom forårsaket av inntak av poxvirus molluscum contagiosum (en type kopper bakterier). ICD-10-klassifiseringen er B08.1. Overføring av infeksjon skjer oftest gjennom nær kontakt med en syke person eller ved bruk av vanlige husholdningsartikler, i medisinsk praksis utelukker ikke muligheten for seksuelt overførbare infeksjoner.

  Risikogruppen for smittsom bløtdyr

  • barn fra 2 til 10 år;
  • Eldre mennesker etter 60 år;
  • trenere og hyppige besøkende til bassengene;
  • massasje salong arbeidstakere;
  • helsearbeidere.

  Nedfallet av smittsomme bløtdyr hos barn og voksne ser ut som dannelsen av en halvkuleformet konveks knute i diameter opptil 10 millimeter, rosa eller identisk med hudfargen med en sentral depresjon som ligner navlen. Når du trykker fingrene ut av hulen, frigjøres en ostemasse.

  Sykdommen utgjør ikke en risiko for menneskers helse, men av ytre etiske årsaker, det har et ubehagelig utseende og er hudens dermatologiske patologi, derfor er det underlagt obligatorisk behandling for kosmetiske formål.

  Molluskum contagiosum: årsaker til patologi, risikogruppe, sykdomsprogresjon, dets karakteristiske trekk

  Årsakene til hudnukler er forårsaket av infeksjon med familien Poxviridae (slekt Molluscipoxvirus). Av de 4 typene som finnes i naturen er de mest patogene for mennesker MCV-2 og MCV-1-typer. Bakterien MCV-1 er karakteristisk for en husholdningsinfeksjon, og MCV-2 personer kan bare smittes under seksuell overføring. Med tanke på patogenes evne til å leve i et flytende medium, er det en tredje metode for overføring av infeksjon - vannbåren.

  Eksterne faktorer som prediserer for infeksjon av molluskum contagiosum

  • besøker offentlige vannsteder (bad, svømmebassenger);
  • nær kontakt med pasienten;
  • hudskader;
  • personlig manglende overholdelse av sanitære normer
  • promiskuøs sexliv.

  Interne patologier som bidrar til infeksjon

  • svekket immunforsvar;
  • HIV-infeksjon;
  • Tilstedeværelsen av skjult onkologi;
  • en tendens til allergiske hud manifestasjoner;
  • revmatoid artritt;
  • behandling med cytostatika;
  • tar glukokortikoidhormoner.

  Kilden til infeksjon kan være en syk person som har utslipp av en osteaktig tilstand fra hudinneslutninger av bløtdyrkontakt. Inkubasjonsperioden fra infeksjonstidspunktet til dannelsen av visuelle tegn på infeksjon varer fra 2 uker til 6 måneder.

  Ved å komme gjennom mikrotraumaen til den basale epidermis, forårsaker mikroben en intens oppdeling av strukturen av cellelaget. På grunn av aktiviteten til bakterier dannes godartede vekster på hudoverflaten. De indre fordypningene i knutene består av døde, sunne epidermale celler, og kaotiske flekker av hudceller dannes rundt med en høy konsentrasjon av viruset inni. Den er preget av det totale fraværet av tegn på indre betennelse. Antall smittsomme inneslutninger kan være enkelt eller gruppe. Noduler har en tendens til å forsvinne spontant 4-5 måneder etter aktiv manifestasjon. Imidlertid er metoden for langsom venting på deres forsvinning ekstremt feil, da det er stor sjanse for selvinfeksjon gjennom utilsiktet mekanisk skade, og som følge derav videreføringen av sykdommen. Vanlige plasseringer - i armhulene, på ansiktet, torso, kjønnsorganer, sjelden i håret, på leppene, munnslimhinner.

  Etter spontan fallende av knastene i lokaliseringsområdet er det ingen patologiske forandringer i hudoverflaten. Svært observert bare mindre og diskret pigmentering av området. Med en medisinsk eller kirurgisk effekt på smittsomme noder, kan små arr fortsatt.

  Symptomer på infeksjon med molluscum contagiosum virus

  1. Kløeopplevelser før utseendet av flekker.
  2. Utdanning sfæriske utragende papler med forskjellige diametre opptil 10 millimeter.
  3. Tilstedeværelsen av dimples i sentrum av utdanningen.
  4. For det første er knastene tette til berøring, så blir de mykere.
  5. Kjernen i formasjonen er fylt med en myk, osteaktig utslipp.

  Smittsom mollusk hos barn

  Omtrent 80% av de registrerte infeksjonsfakta faller i aldersgruppen barn under 10 år. Et barn med en åpen form av eksem, atypisk dermatitt, eller gjennomgår et kurs av glukokortikoidhormonbehandling er spesielt utsatt for sykdommen. Barn opp til ett år gammelt er motstandsdyktige mot smittsom molluskvirus, da de har maternær immunitet.

  Symptomatologien i utviklingen av sykdommen hos barn er helt identisk med symptomene på molluskum contagiosum hos voksne. Et karakteristisk trekk ved utviklingen av sykdommen hos barn er selvinfeksjon, fordi barnet kan kjenne knutene når de opplever kløe, og dermed skape gunstige forhold for sekundær infeksjon av sår.

  Manifestasjoner av sykdommen smittsomme bløtdyr i et barn trenger ikke spesiell medisinsk behandling, vanligvis papules forsvinner innen 4 måneder. Derfor er fjerning av svulster i barndommen ikke utpekt av legen. I tilfelle av permanent selvinfeksjon, når immunsystemet ikke har tid til å hemme viruset, kan legen anbefale mekanisk reseksjon av papiller.

  Hendelser som bidrar til den raske forsvinden av bløtdyrknutene

  • Unngå mekaniske effekter på formasjonen - ikke klør, skad eller gni papules;
  • følg personlig hygiene - vask hendene med såpe og vann;
  • bruk desinfeksjonsløsninger - tørk nodulene med klorhexidin, alkohol;
  • Hold avstand i nærheten av andre - når du er i kontakt med andre, lim nudlene med tape eller dekk dem med klær;
  • i nærvær av papiller i håret - avstå fra å klippe håret;
  • For å unngå spontan mekanisk skade på huden med økt tørrhet - bruk fuktighetskrem.

  Smittsom mollusk hos kvinner

  Klinikken, tegn på utseende og behandling av sykdommen hos kvinner, er identisk med sykdommen i smittsomme skallet til barn og menn. Sykdommens årsaksmiddel har ikke muligheten til å trenge inn i blodet og binde seg til blodplasmaet, slik at risikoen for infeksjon av fosteret under graviditet, samt spedbarn under amming, utelukkes.

  Mannlig molluskum contagiosum

  Den eneste forskjellen i sykdommen hos molluskum contagiosum i den mannlige befolkningen kan være lokalisering av sykdommen i kjønnsområdet (medlemmet), noe som kompliserer etterfølgende samleie for å fullføre helbredelse. Lesjoner av den kvinnelige slimhinne er ikke karakteristiske for denne sykdommen (sykdommen er lokalisert på kjønnsflaten), derfor er det smittet en smittet kvinne når det gjelder seksuell kontakt.

  Behandling av molluskum contagiosum patologi

  Siden menneskets immunforsvar er i stand til å håndtere sykdommen selv, anbefaler moderne medisin ikke å gripe til radikale metoder for å kvitte seg med smittsomme papiller. Som det er kjent, etter mekanisk inngrep, er utseendet på defekte fenomener mulig - arr, arr.

  Imidlertid løses spørsmålet om fjerning av noduler positivt. Det avhenger av lokalisering av manifestasjoner av sykdommen - sfæriske formasjoner. For eksempel gir utseendet på øyelokkene eller i kjønnsområdet pasienten betydelig ubehag.

  I medisinsk praksis har det lenge vært brukt fremgangsmåten for frivillig valg av pasienten til en metode for behandling av en sykdom.

  Fjernelse av en smittsom bløddyrsplast bør utføres på forespørsel fra pasienten i samsvar med dataene fra foreløpig laboratorieundersøkelse.

  Kirurgiske kirurgiske metoder brukes til å fjerne papiller

  1. Curettage-metoden er en mekanisk excisjon etterfulgt av skraping med en Volkmann-skje (curette).
  2. Kryodestruksjonsmetode - strukturell ødeleggelse av formasjonen ved hjelp av en løsning av flytende nitrogen.
  3. Metoden for husking er fjerningen med en spesiell skje av det indre innholdet i nodulen.
  4. Elektrokoagulasjon - cauterization av papiller.
  5. Metoden for laser ødeleggelse er en laser effekt på de strukturelle molekyler av formasjon med det formål å ødelegge dem.

  I tillegg til disse metodene for kirurgisk fjerning, er det kjemiske midler for å kvitte seg med ubehag formasjoner. Moderne farmakologi tilbyr et ganske bredt spekter av kjemiske komponenter for behandling av bløtdyrkontakt.

  De mest populære medisinene som fjerner papiller

  1. Molustin - kosmetisk lotion som må påføres på pillene. Vanligvis er en flaske nok til å forsvinne helt.
  2. Tretinoin - salve påføres stiplet minst to ganger om dagen. Det er nødvendig å smøre før fullstendig forsvunnelse.
  3. Oksolinsalve - gjelder minst tre ganger om dagen.
  4. Salicylic Solution 3% - smør nodulene to ganger om dagen.
  5. Benzoylperoksid (Ecloran salve, Baziron AU) - minst 2 ganger daglig.
  6. Acyclovir - salve smør noduler tre ganger om dagen.
  7. Trikloreddiksyre - minst 3 ganger om dagen påføres papulene med prikkede bevegelser. La løsningen stå i en halv time, skyll med vann.

  Varigheten av kjemisk eksponering for sykdomsfokus er avhengig av papirkapasiteten. Dette er vanligvis ca. 3 til 12 uker fra starten av behandlingen.

  Tradisjonell medisin som hjelper til med behandling av bløtdyrkontakt

  Selvlagde folkemidlene er ideelle for å behandle en sykdom i hjemmemiljøet.

  De mest effektive folkemidlene i kampen mot bløtdyrkontamiosum:

  1. Hvitløk og smør.
   Bland i en blender ingredienser til en grøtaktig tilstand. Påfør prikket i området med papiller, fest med en bandasje. Endre minst tre ganger om dagen.
  2. Plasser av lokalisering av sykdommer skal rengjøres med en vanntinktur av et tog eller alkoholekstrakt av calendula.
  3. Cauterizing nodules tinktur av celandine. Bruk forsiktig i henhold til bruksanvisningen. Legemidlet kan kjøpes på apoteket.

  Selvbehandling er absolutt ikke den beste måten å bli kvitt smittsomme manifestasjoner. Hvis du bestemmer deg for å gjøre hjemme doktorgrad, for den første diagnosen av sykdommen, bør du fortsatt kontakte en hudlege. En erfaren lege vil fortelle deg hvordan du skal behandle deg hjemme. I prosessen med selvbehandling av sykdommen, ikke glem å periodisk gå til legen for en avtale, nøye overvåkning vil tillate deg å legge merke til uønskede dermatologiske abnormiteter og forhindre dem i tide.

  Flere Artikler Om Typer Acne