Ekstern hudpleie er ikke alltid nok til at den ser frisk og vakker ut. Noen ganger må du behandle problemer fra innsiden. Utseendet på akne signerer ofte en slags internt problem.

Periodisk er det nødvendig å fylle på tilførsel av vitaminer slik at huden føles stor og ikke blir dekket av ubehagelige utslett.

Nå er det mange individuelle vitaminer og vitaminkomplekser. Hvis du velger riktig vitaminer for aknehud, vil de etter en tid passere helt.

Tegn på mangel

Ved utseendet til en person er det enkelt å fastslå at han mangler vitaminer.

De vanligste symptomene er:

 1. Huden kan bli tørr og følsom, noen ganger flager. I noen tilfeller kan det bli fetere enn vanlig. Forskjellige utslett og betennelser forekommer. Sprekker og sår kan danne seg i hjørnene på leppene. Overdreven pigmentering av huden oppstår.
 2. Håret blir sprøtt, tynt, kjedelig og sterkt faller ut. Flass kan vises selv i de menneskene som aldri har hatt det.
 3. Neglene brytes og eksfolierer, blir kjedelig, taper glans og blir gul.
 4. Øynene er stadig røde, det er irritasjon og kløe. Det er mangel på fuktighet. Om natten og om kvelden reduseres synsstyrken.
 5. Når det oppstår trykk eller berøring på hudblåser.
 6. Problemer med fordøyelseskanalen: kvalme, diaré.
 7. Tørrhet av alle slimhinner: munn, nese, øyne, etc.

Hvilke produkter forverrer hudtilstanden

Produkter som er best overladet eller minimert for å unngå dårlige hudendringer:

 • alkoholholdige drikker;
 • Matvarer som inneholder sukker, enkle karbohydrater;
 • stekt og fet mat, hurtigmat;
 • hvitt brød;
 • kaffe og svart te;
 • røkt kjøtt;
 • hermetikk;
 • ikke-naturlige produkter - pølser, sjetonger, brus;
 • for varme retter;
 • halvfabrikata.

Vitaminer for akne hud

Gruppe B

Oftest forekommer akne på fet eller kombinasjonshud.

Derfor er disse vitaminene best egnet:

 1. B2 bidrar til å øke stoffskiftet, opprettholder den normale tilstanden til de øvre lagene i huden. Det er mandler, gresk, egg, brokkoli.
 2. B6 fremmer produksjonen av hemoglobin og essensielle fettsyrer. Inkludert i leveren, nøtter, fet fisk, gulrøtter.
 3. B12 hjelper røde blodlegemer til å danne. Hovedkildene er kjøtt, egg, lever.

Disse vitaminene har en antibakteriell effekt, slik at akne gradvis vil opphøre.

Ascorbinsyre

Vitamin C er nødvendig for å bekjempe akne, da det akselererer vevheling, reduserer betennelse og forbedrer hudens turgor.

Askorbinsyre senker aldringsprosessen, er involvert i dannelsen av kollagen, ødelegger skadelige giftige stoffer.

Inne i sitrusfrukter, søt bulgarsk pepper, wild rose, svart currant, havtorn, kiwi.

tokoferol

Vitamin E er en kraftig antioksidant som hjelper fuktighet og regenerere huden. Normaliserer hudimmunitet, noe som fører til reduksjon av utslett. Beskytter huden mot ekstern skade.

Ligger i fet fisk, nøtter, gulrøtter, grønnsaker og smør.

retinol

Vitamin A bidrar til å gjenopprette og forny huden. Gjør sin lettelse jevnere. Hjelper kollagen til å produseres raskere og forhindrer utseendet på ny akne.

Til stede i fet fisk, gulrøtter og olje. Det absorberes bare i nærvær av fett, så vegetabilsk olje bør legges til gulrøtter.

PP (Nikotinsyre)

Refererer til B-vitaminene (B3). Fjerner betennelse, blir kvitt akne i et tidlig stadium av dannelsen. Reduserer talgproduksjonen. Fremskynder prosessen med eksfolierende døde celler, hjelper porene å puste.

Kan finnes i tomater, melk, ris, lever.

D (Calceferol)

Ved utilstrekkelig eksponering for solen, er det nødvendig å i tillegg ta vitamin D. Det tørker betennelse, normaliserer fet hud, forhindrer dannelsen av ny akne.

Inneholdt i eggeplomme, fiskelever, sjømat, cottage cheese, ost.

Hvordan ta komplekser

Å bruke vitaminer for akne hud er nødvendig for kurs. Ved konstant bruk av en overdose oppstår, og bivirkningene vil ikke holde deg venter.

Vitaminer kan tas når som helst på året. Men avhengig av sesongen, kan dette eller det vitaminet ikke være nok mer enn andre. På dem og det er nødvendig å fokusere. Alle vitaminkomplekser bør velges av lege. Selvmedisinering er ikke tillatt.

Hva å gjøre en kvise på innsiden av kinnet? Les mer her.

Spesielle Merz-piller inneholder mange vitaminer og mineraler for å opprettholde skjønnheten i hud, hår og negler.

Legemidlet inneholder vitaminer A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, PP (B3), H, jern, kalsium, cystin. Gjærekstrakt bidrar til rask levering av alle komponenter gjennom hele kroppen.

Vitaminer rosa, konvekse på begge sider, i en pakke med 60 tabletter. Pakket i en matte glass ugjennomsiktig flaske.

Solgar

Sammensetningen av stoffet Skin, Nails and Hairs er et ekstrakt av røde alger (inneholder silisium), askorbinsyre, kobber, sink, aminosyrer prolin og lysin.

aevit

Aevit kapsler inneholder retinol (vitamin A) og tokoferol (vitamin E). De er fettløselige, så de inneholder soya eller maisolje som et hjelpestoff.

Bruken av disse vitaminer sammen gir en større effekt. De forbedrer handlingen av hverandre, og hjelper huden å raskt bli kvitt akne.

Metoder for bruk og dosering

Merz dragee skal tas av voksne på 1 tablett 2 ganger om dagen.

Solgar Skin, Nails and Hairs bør konsumeres 1 stk 2 ganger om dagen med mat.

Aevit anbefales å ta 1 kapsel per dag, helst med et måltid som inneholder fett i 30-40 dager.

Som er nyttige

De mest nyttige vitaminer for aknehud er A, C, E og Gruppe B. Når du søker etter det nødvendige vitaminkomplekset, bør du være oppmerksom på deres tilstedeværelse i sammensetningen.

For bedre absorpsjon av vitamin A, må sink være tilstede i komplekset. Det vil hjelpe retinol til å fordøye raskere og i større volum.

Video: Vitamin E for ansiktet i kapsler fra et apotek

Anbefalinger og kontraindikasjoner

Kontraindikasjoner for bruk av vitamin eller komplekser inkluderer:

 • allergiske reaksjoner;
 • økt sensitivitet for de enkelte komponentene av vitaminkomplekser;
 • første trimester av graviditet;
 • vitamin A er forbudt under graviditet;
 • bruk av vitaminer uten å konsultere lege.

De beste stoffene

Med B-vitaminer betraktes Pentovit som det beste stoffet. Den inneholder vitaminer B1, B3, B6, B9, B12.

Legemidlet Citravit inneholder askorbinsyre, som bidrar til å eliminere de skadelige effektene av sollys.

Med sink

Det beste stoffet som inneholder sink, kan kalles Zincteral. Mange kosmetologer og dermatologer foreskriver det for akne forårsaket av sinkmangel. Hyppigst brukt av ungdom.

Med svovel

Brewer's gjær inneholder svovel og anses som den mest effektive for å bekjempe akne. De kan brukes av diabetikere, da de hjelper insulin til å bli bedre utviklet.

Gjær med svovel bidrar til å normalisere fettinnholdet i epidermis, hjelper huden å puste og øker blodsirkulasjonen.

I ampuller

De skal brukes umiddelbart etter åpningen, resterne kan lagres i flere dager i kjøleskapet. Det er best å bruke B-vitaminer, de absorberes best i flytende form. Vanligvis brukes de som en del av ansiktsmasker.

For kvinner

Vitaminkompleks Complivit Radiance er rettet mot å løse hudproblemer. Den inneholder vitamin A, C, E, B-gruppe, folsyre, kobber, sink, magnesium, selen.

Komplekset Perfectil inneholder vitaminer A, C, E, B5, B6, B12, krom, mangan, sink, biotin, jern, silisium. Dette komplekset hjelper huden å opprettholde immunitet og har en antibakteriell effekt, slik at ikke akne kan spre seg.

For menn

Vitamin Duovit-komplekset for menn inneholder sink, jern, askorbinsyre, jod, kobber, magnesium, folsyre, retinol og vitaminer fra gruppe B.

"Farvel, akne" eller mitt personlige drama i tre handlinger. Lov 3

Act 3. Confucian. Ta en stoppanalyse, og du vil bli kurert med Roaccutane / Retinol / Vitamin A generelt

I Magic Box: all omsorg og sminke

11 prøver av kosmetikk - og en brosjyre av den nye boken "Ultra-kosmetikk" i hver boks.

Jeg nærmet meg en slik spennende begivenhet i mitt liv som et bryllup, med et visst pofigisme, som hadde overført alle bekymringer til mor og pappa, okromya å velge en kjole. Derfor ville det ikke være mulig å skrive av den tette betennelsen som plutselig dukket opp til bryllupjade.

Denne tingen okkuperte kinnet mitt, hovent, ble rødt og ønsket ikke å male over med tonale midler i noen. Den mest interessante tingen var at hun ikke engang ville gå - dagene gikk forbi, så uker, og etter bryllupet hadde regningen allerede gått i flere måneder, og hun var alt sammen med meg (bryllupet måtte bli fotografert :). Jeg likte det ikke i det hele tatt.

Jeg konsulterte igjen med Sveta ("Doctor, tests!"), Gikk gjennom forumene ("TSNIKVI, god lege") og gikk for behandling. En vesentlig rolle ble spilt av den nøkkelløse setningen til den nyutviklede mannen på emnet mine kviser.

I TSNIKVI var det veldig overfylt og måtte vente i kø i lang tid - ikke en jeg kom hit for å frelse alle slags problemer. Min dame lege (Rygzynova), om hvilke jeg leste på internett fine tilbakemeldinger, huden nøye undersøkt, spurte tusen spørsmål, og sterkt mislikt på mine mange måneder med kvise. Her virket han plutselig endret sin holdning (jeg leste senere at selv tilstedeværelsen av ett slikt stykke snakker om akne middels eller alvorlig grad av alvorlighet) - som et resultat jeg fikk en henvisning til en haug med tester og resepter til apotek, samt et stykke papir til å signere, der det var nødvendig å forsikre legen at du forsto alt om problemene med behandling med retinol. Hvis retinol ikke hjelper, ble jeg lovet roaccutane som den mest effektive, men enda mer skadelige, rettsmiddel enn retinol i olje.

I tillegg til retinol, leverenstøttende stoffer og ulike eksterne farmasøytiske kremer (de var stadig i endring senere), så vel som rengjøring før starten av behandlingen og lette peeling (jeg har aldri gjort dem egentlig) ble skrevet ut.

Hva er det beste vitamin A å bruke i behandling av akne? Da jeg publiserte på Glamour.ru et godt innlegg fra Sveta om temaet kompetent anvendelse av Roaccutane i behandling av akne. Her er det. Korte utdrag:

 • retinoider (former for vitamin A) er praktisk talt det eneste middel som har 100% klinisk effekt i behandlingen av akne;
 • i Europa brukes det til og med med mild form (comedones), vi er kun foreskrevet i alvorlige tilfeller;
 • dette middelet forårsaker nedsatt nyre- og leverfunksjon (derfor må månedlig testing være nødvendig for overvåking);
 • graviditet på bakgrunn av hans opptak er ikke tillatt! (derfor vil en kompetent lege foreskrive en graviditetstest før starten av mottaket, du kan bli gravid, ikke tidligere enn 2 måneder etter mottakets slutt)
 • tar retinoider, er det nødvendig å sterkt beskytte huden mot solen, ettersom huden blir mer følsom.

Hva vår analyse vil vise oss

Jeg passerte hormontester i 2 løp - det var så mange av dem. Og resultatet var uklart. En av hormonene var nær kanten av normen. Siden i det øyeblikket var jeg klar til å flytte fjell for å kurere meg selv av akne, med disse resultatene dro jeg til gynekologen for forsikring. Men de ventet ikke på meg med åpne armer.

 • For det første ble det kunngjort for meg at alt var bra med meg i henhold til inspeksjonen.
 • For det andre, at analysene kunne bli tatt feil, at de alle burde tas i ulike faser av syklusen, og ikke en, og generelt - hvem gjorde dem? (Jeg vet ikke hva en dårlig CIEC er som teststed).
 • Og for det tredje, nær kanten av normen overskrider det ikke, men bare "nær kanten." Og generelt, "hva du vil, jente, gå herfra."

Noen leger drømmer bare om å behandle oss, ikke sant? )

Det var interessant å høre fra den tilstede dermatologen at dette er "et alvorlig overskudd av normen" og ikke "nær kanten".

Generelt forstod jeg ikke hva som var galt med meg i denne forbindelse. Men i det øyeblikket var det ikke så interessant, fordi behandlingen hjalp!

Ikke alt er så klart i vår stat

Sant var det bivirkninger.

 • Min hud har tørket opp i en slik grad at det ikke var akne på det - dermatologen bekymret, senket dosen retinol til meg etter en annen dose. Ulike farmasøytiske salver som foreskrevet av lege bidro også til at huden overlevde.
 • Da jeg våknet om morgenen, sprakk mine uttrukne lepper til blodet mens jeg prøvde å åpne munnen min. For øvrig reddet apotekets kosmetikk leppene igjen - staven med kald krem ​​fra Avene hjalp mye.
 • Hårbunnen var kløe og skalete. Jeg endret sjampoen.
 • Tørr nese - over taket.

Alle disse problemene var omtrent den tredje behandlingsmåneden.

Men vår latskap er uovervinnelig

Dessverre begynte jeg å motta min nye utdannelse omtrent seks måneder etter behandlingsstart, og jeg hadde ikke tid til å gå til dermatologen en gang i måneden for å ta prøver. Derfor viste jeg igjen min universelle latskap og stoppet behandlingen selv. Jeg vet ikke hvor mye mer jeg må drikke retinol, men jeg tenker på et par måneder. Det er også interessant på hvilket tidspunkt dermatologen vil bestemme at behandlingen allerede kan stoppes.

1. Hvis det er medisinske problemer - må de identifiseres og helbredes. Alt blir drept i oss bare av latskapet vårt (og jeg er et så godt eksempel - ingen hindret meg i å nå en annen lege, for å passere flere tester).

2. Hvis du allerede føler fortvilelse - gå til legen. Til normal god hudlege. Ikke lik en - gå til en annen. Du har et valg, ikke glem - og score fordi du ikke har funnet et felles språk med legen. Spør venner. Jeg anbefalte legen min til tre kjente jenter - og alle tre gikk også til henne.

3. Retinol er den eneste behandlingen som resultatet var på ansiktet. Ikke bare stoppet jeg med å lide av tilstoppede porer og betennelser, jeg hadde en skinne i T-sonen. Absolutt. Og huden krevde klart mer fuktighetsgivende - etter avskaffelsen av farmasøytiske salver smurt jeg det i omtrent tre måneder med vakker Semen-Creme Extreme Maintenance.

4. Mitt gode resultat var omtrent et år. Det var merkbart hvordan huden fra det visne ble normal (det tok 2 måneder), og lenge holdt på dette nivået, sakte glatt tilbake til det vanlige fettinnholdet. Et eller annet sted etter 9 måneder oppstod briljansen igjen, og jeg begynte igjen å lete etter pulver, som renset det. Et år senere var mine porer og mine betennelser igjen med meg, om enn i mild form. Takk Gud, mens det ikke er en eneste stor betennelse.

Likevel er jeg glad. Jeg kom igjen tilbake til apotekets kosmetikk, men bare når det gjelder rensemidler - ville jeg ikke handle for enten rensing eller gumming Sebium gel fra Bioderma. Jeg legger eksperimenter med kremer.

UgriStop.Ru

Alt om akne, deres behandling og forebygging

Vitamin A

Jeg lærte om den store effekten av vitamin A (retinol) fra akne for mange år siden fra en eneste kosmetolog.

Mengden av akne på ansiktet mitt tilsvarer moderat alvorlighetsgrad, da var jeg litt over 20 år gammel, jeg ønsket å lede et normalt liv, men alle messet opp disse hatede utslettene. Og det var et annet håp.

Den vanligste formen for vitamin A på den tiden var: retinolacetat og retinolpalmitat i kapsler eller i en oljeoppløsning.

Prisen på vitamin A (retinol) var liten, noe som var et hyggelig øyeblikk, ble solgt i hvert apotek. Om Roaccutane (isotretinoin), har du fortsatt ikke hørt noe.

Etter å ha lest noen medisinske bøker om dette emnet og sørget for at retinol er svært effektivt i mange hudsykdommer, begynte han et behandlingsforløp. Bivirkninger har ikke gitt vesentlig betydning.

Hvordan ta vitamin A:

Doseringen ble anbefalt med 2-3 kapsler per dag til 100 000 IU, men hvis vekten er stor, bør den økes. Må tas innen få måneder.
Jeg hadde ingenting å tape, som jeg trodde da, og bivirkninger vil omgå meg.

Retinol skal tas sammen med måltider. Jeg drakk en kapsel om morgenen, de to andre om kvelden. Forsøkt å ikke bruke andre rettsmidler for akne.

Ingen resultater innen 3 uker. Litt senere begynte tørrhet og flakking å dukke opp, og antall akne begynte gradvis å synke. Men hele bildet ble bortskjemt av bivirkninger (tørrhet, irritasjon, dermatose).

Han begynte å tenke på hvordan du fjerner bivirkningene og snublet over midler for å fukte huden. Et stort antall av dem, men det er bedre å kjøpe med hyaluronsyre, som beholder vann i huden, gjenoppretter og helbringer det. Ved hjelp av fuktighetskrem fjernet jeg nesten alt tørr og flakket.

Det har vært en og en halv time. Akne er nesten borte, men allergier og rødhet har allerede begynt å bli pen, fordi de hele tiden migrerte til forskjellige steder i kroppen og ødelegge hele bildet av utvinning.

Deretter ble en annen bivirkning tilsatt - smerte i leveren. Jeg har også funnet en vei ut av denne situasjonen ved å begynne å ta spesielle preparater for leveren (hepatoprotektorer).

Nesten alle hepatoprotektorer har en plantebasert, de kan brukes til profylaktiske formål i tilfelle ubehagelige følelser i leveren eller ved bruk av produkter og væsker som har en ødeleggende effekt på den.
Det hjalp, smerten forsvant nesten. Samtidig med bruk av hepatoprotektorer besluttet å redusere doseringen av vitamin "A" til 2 kapsler per dag.

Jeg gikk hardt til målet - for å ødelegge akne.

Den tredje behandlingsmåneden og nye bivirkninger: vondt ben og ledd, lidelser i nervesystemet: svakhet, sløvhet, tretthet, irritabilitet. Akne forblir litt.

Etter å ha drukket tre måneder bestemte jeg meg for å fullføre behandlingsforløpet. Og etter to måneder returnerte akne.

konklusjon:

Til tross for bivirkningene hjelper vitamin "A" effektivt mot akne. Med det har mange gjenvunnet fra de alvorlige former for denne sykdommen.

En av de viktigste terapeutiske egenskapene til dette vitaminet, "tørker ut" porene, undertrykker en økning i fettdannelse, som et resultat, porene smale og akne forsvinner sammen med den oljeaktige huden.

Etter å ha fullført et kurs av vitamin A, roaccutan og andre tretinoinbaserte legemidler, er det ikke uvanlig at tilfeller av tilbakefall (re-eksacerbasjon) oppstår, og noen organer og systemer, som lever, kan bli alvorlig påvirket under behandlingsprosessen.

Sterke stoffer (Roaccutane, Tretinoin og andre) har alvorlige bivirkninger og bør brukes under streng tilsyn av en lege.

Det er tryggest å bruke produkter basert på tretinoin eksternt i form av kremer, geler og salver. Se prisliste og kjøp her.

Vitamin A (retinol) video E. Malysheva:

Mat rik på vitamin A-video E. Malysheva:

Retinola Palmitat

Registrer deg for å legge igjen en anmeldelse.
Det tar mindre enn 1 minutt.

Løsningen ble tatt oralt. Egen erfaring har vist at han er veldig god i de siste stadiene av aknebehandling. Sammensetningen inneholder vitamin A, som virker i flere retninger samtidig. Aktivert metabolisme i vev, prosessene regenerering og helbredelse gikk mye raskere enn vanlig. Sebaceous kjertlene normalisert på kort tid, kvaliteten på huden forbedret betydelig. En god hudimmunitet har blitt dannet, nye betennelser er ekstremt sjeldne og har ingen alvorlige konsekvenser, det er nesten ingen spor på huden. Det eneste negative er et stort antall kontraindikasjoner, så legen skal ordinere doseringen, selvbehandling er farlig.

Jeg tok oljeløsningen av vitamin A både eksternt og internt. Dette er nødvendig for ikke bare å nære huden, men også for å normalisere kjertelens funksjon. Sannt, før du tar oljen inne, må du kontrolleres i tilfelle hypervitaminose A, nefritt, nyrefeil. Du kan ikke drikke alkohol mens du tar retinol. Ellers vil det være sterke bivirkninger. Akne forlater ikke veldig raskt, de oppløses gradvis. Men hele fordelen er at de nye ikke virkelig vises, det vil si at distribusjonen er forsinket.
Intern mottak var som følger. Jeg droppet 20 dråper inn i et lite stykke mat. Det er nødvendig å nøytralisere den spesifikke smaken og lukten, samt en fet struktur. Generelt er det mulig å bare dryppe og drikke på en skje, men effektiviteten minker ikke fra en slik "maskering", så hvorfor ikke legge den til mat. Dette bør gjøres en gang om dagen, betyr ikke tidspunktet for mottaket noe.
Ekstern mottak ligner på lotion. Bare lotion viser seg fett fordi oljeoppløsning. Det er bedre å gjøre om natten, for ikke å gå med en fett glans på en halv dag. For ikke å forårsake allergier tok jeg det inn om morgenen og smurt det om kvelden.
For en måned tok det meg 4 bobler med olje. For pengene er det et sted 300-350 rubler.

Det er et uunnværlig vitaminpreparat for hudproblemer forårsaket av mange årsaker - fra beriberi til infeksjon. Retinol Palmitat "inneholder en høy konsentrasjon av vitamin A, som har en gunstig effekt på metabolske prosesser. Det forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer stagnasjon, normaliserer arbeidet med svette og talgkjertlene, og hindrer blokkering. Men du bør ikke ta det på egen hånd og uten handling. med mange kroniske sykdommer, under graviditet og individuell intoleranse. Det kan være bivirkninger i de første dagene av behandlingen i form av kvalme, tørr hud. Og allerede eksisterende akne kan bli betent - dette er en reaksjon på prosessene som skjer i kroppen under påvirkning av stoffet. Jeg brukte det i mer enn 3 måneder, nøye og uten fanatisme - 30 dråper før du går i seng. Ikke bare en skje, og drikk, men på noe produkt som er kompatibelt med vitamin A: Brød, et stykke kokt biffelever, etc. Smaken av legemidlet er ekkel, fet, sukkerholdig, men tolerabel. Men ved slutten av inntaket var de kardinale forbedringene tydelige - alt inflammet utslett, dype ål og lim forsvant.

For det merkelige navnet på stoffet er skjult vanlig vitamin A. Det er veldig nyttig for huden, for eksempel i mange produkter for å ta vare på problemhud, er det en av komponentene. Det er verdt en flaske billig, du kan kjøpe den på noe apotek. Jeg tok det lokale for 115 rubler. Innen 10 ml av produktet, med forsiktig bruk, strekker den stille i en måned.
Kan brukes både internt og eksternt. For forbruk bør du først konsultere legen din, siden stoffet ikke er harmløst, vil det plutselig være hypervitaminose. Men du kan roe ned problemhuden. Bare på grunn av oljestrukturen, vil den ha et fett utseende, noe som gjør det mulig å bruke vitaminer bare om natten eller i helgene om dagen. Nå om virkningen: beste av alle vitaminer hjelper med å helbrede huden og redusere betennelse. Svarte prikker, dessverre, fjernes ikke. Huden blir også glatt, noe som gjør det mulig å bruke vitaminer i post-akne (her synes tilsynelatende at effekten ligner utjevning av rynker, som dette stoffet ofte brukes til). Så at vitamin A er veldig nyttig for huden med vanlig akne.

For eksempel bruker jeg det på samme tid for å forynge ansiktets hud, og for å eliminere akne, og for å styrke håret. Samtidig bruker jeg Retinol Palmitat bare om kvelden og om natten. Og generelt, dette stoffet bør bare brukes i henhold til instruksjonene, da kan du glemme bivirkninger og akne. En merkbar effekt vises ikke umiddelbart, men etter en eller to uker. Derfor er det bedre å bruke kursene, men bare ikke å misbruke doseringen. Ellers vil huden bli brukt og i fremtiden uten at den bare ikke vil kunne gjøre.

Ingen har stillt spørsmål ennå. Spørsmålet ditt blir det første!

Registrer deg for å legge igjen en anmeldelse.
Det tar mindre enn 1 minutt.

Kan jeg bruke Retinol for akne

Huden er et speil av helheten til hele organismen.

Utseendet og tilstanden til huden påvirkes ikke bare av sykdommer i de indre organene, men også i mangel på vitaminer og mineraler i kroppen.

Vitamin A og retinoider er viktige forbindelser for helsen og skjønnheten i huden, de brukes aktivt i kampen mot akne.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Finn ut om retinol bidrar til å fjerne huden av uønsket utslett, og hva er fordelen med vitaminer.

Hvordan påvirker vitaminer huden

Bruk av vitaminer eksternt og innad har en gunstig effekt på tilstanden og funksjonen av huden. Med dette:

 1. hudens elastisitet øker;
 2. mekanisk skade (riper, slitasje, kutt) helbrede uten å forlate arr og arr, flekker;
 3. Huden ryddes av akne.

Det meste av huden lider av mangel på vitamin A og E, C, gruppe B.

Oljeløsning av vitamin E (tokoferolacetat):

 • perfekt toner og strammer huden;
 • normaliserer talgkjertlene;
 • Den har en kraftig antioksidant effekt, som forhindrer de negative effektene på celler av frie radikaler.

Vitaminer i gruppe B:

 • forbedre blodsirkulasjonen og metabolske prosesser i vevet i huden;
 • hindre utseendet på alder flekker;
 • hindrer dannelsen av akne (spesielt vitaminer B6 og b12).

Ascorbinsyre (vitamin C):

 • forbedrer hudens ernæring og metabolske prosesser;
 • styrker veggene i blodårene, forhindrer deres skjøthet;
 • har en antioksidant effekt.

Vitamin A bruk i dermatologi

Retinol er involvert i mange livsprosesser - bygger muskel- og beinvev, metabolisme, det visuelle apparatets arbeid og immunsystemet.

Men dermatologer og kosmetologer verdsetter vitamin A først og fremst for sine positive effekter på huden.

Vitamin A (retinol):

 • bremser keratiniseringsprosesser;
 • hemmer sebumproduksjon av talgkjertler, og reduserer dermed den fete huden og forhindrer akne
 • har en healing effekt, akselererer regenerering av huden, og eliminerer dermed huden fra spor av akne;
 • hindrer dannelsen av arr og arr.

Rent vitamin A er ikke stabil - det kollapser raskt under påvirkning av temperatur, sollys, oksygen, og mister sine fordelaktige egenskaper.

Derfor er det ofte sammensetningen av narkotika og kosmetikk inkludere retinoider (vitamin A i en modifisert form).

Det vil si, retinoider er forbindelser som er like i struktur til vitamin A og besitter dens egenskaper.

Hvor er inneholdt

Retinol for akne kan brukes ikke bare i form av farmakologiske legemidler.

Foto: produkter som inneholder vitamin A

Det er like nyttig å inkludere næringsmidler høyt i retinol i kosten.

Dens naturlige kilder er:

 • Beluga ål og kaviar (disse sjeldne og dyre produktene inneholder mest vitamin);
 • fiskeolje;
 • lever (havfisk, biff, svinekjøtt);
 • sjøkale;
 • smør;
 • egg;
 • gul, oransje og røde grønnsaker og frukt - gulrøtter, gresskar, tomater, paprika, aprikoser, havtorn, cantaloupe (inneholder vitamin A-provitaminer - karotenoider som omdannes til retinol i menneskekroppen);
 • greener (persille, spinat, sorrel, grønn løk);
 • brokkoli.

Vitamin A absorberes bedre i kombinasjon med sink.

I tillegg er retinol fettløs, så du må spise den med fett (for eksempel sunne grønnsaker og urter for å fylle med vegetabilsk olje eller rømme).

Video: "Malysheva om behandling av akne hos jenter"

Retinol behandlingsmetode for akne

Retinol kan brukes internt i form av individuelle vitaminer eller multivitaminkomplekser.

Det daglige inntaket av vitamin A er 10.000 IE, for gravide kvinner - 5000 IE.

Når det gjelder preparater som inneholder retinoider, er de oftest foreskrevet av dermatologer ved alvorlig avansert akneform, når andre tabletter og salver ikke har noen positiv terapeutisk effekt.

Hvorfor opptrer lind acne hos menn? Finn ut her.

Det finnes ulike doseringsformer for frigjøring av retinoider:

 • preparater for ekstern bruk (krem, salve);
 • orale former (kapsler, tabletter);
 • injeksjon.

Hvordan søke dette eller det betyr at legen skal spørre.

 • I noen tilfeller er det bare nødvendig å behandle ekstern behandling, og i andre kan det ikke være uten piller eller injeksjoner.
 • Noen ganger anbefaler dermatologer å legge 2-3 dråper retinoider til kremen for daglig hudpleie.

Retinolpalmitat

Retinolpalmitat er en flytende oljeaktig løsning av vitamin A, som brukes til behandling av ulike dermatologiske sykdommer, inkludert akne.

Foto: et middel for oral administrasjon.

Når det brukes internt, absorberes agent øyeblikkelig, delvis vist hele dagen. Helt vitamin er fjernet fra kroppen bare etter en måned.

Retinolpalmitat er kun foreskrevet på innsiden for alvorlige former for akne - cystisk, papules-pustulær, med dannelse av arr, eller ved ineffektivitet av eksterne midler.

I dette tilfellet kan legen skrive resept, hvor doseringen økes med 3-6 ganger i forhold til de som er angitt i instruksjonene.

Men uavhengig av å overskride dosene for å øke resultatene av behandlingen er strengt forbudt.

Vitamin A i olje er også tilgjengelig i form av retinolacetat. Imidlertid, i motsetning til palmitat, absorberes ikke denne doseringsformen umiddelbart.

peeling

Vitamin A er mye brukt i kosmetikk, som et middel for peeling.

Foto: Retinoisk peeling

Retinoisk peeling anbefales for kvinner over 30 år.

Prosedyren, utført av en erfaren kosmetolog, bidrar til å glatte små ansiktsrynker, forbedre hudens elastisitet, fjerne spor av akne, strekkmerker.

En løsning av en bestemt konsentrasjon på grunnlag av retinol fremstilles umiddelbart før bruk, anvendt på problemområder. Etter en tid (avhengig av hvilken type problem som løses), blir huden fjernet av sammensetningen. Skalingsprosedyren kan suppleres ved bruk av en beroligende eller svart maske.

Retinoisk peeling kan ikke utføres i den varme årstiden, fordi risikoen for pigmentering på huden er høy.

I hjemmet kan ikke peeling utføres, ellers istedenfor å helbrede huden, kan du få motsatt effekt - en brenning, pigmentflett og andre dermatologiske problemer.

Retinoisk salve

Retinoisk salve er et eksternt middel som ikke bare brukes til å behandle akne, men også for å bekjempe aldersrelaterte endringer i huden.

Foto: Retinoic salve

struktur

 • Sammensetningen av salven vitamin A er i form av isotretinoin (kunstig syntetisert analog).
 • Også stoffet inneholder hjelpekomponenter - glyserin, flytende paraffin og andre.

effekt

Retinoisk salve gir:

 • innsnevring av ekskretjonskanalene (porene);
 • normalisering av talgkjertlene;
 • eliminere symptomene på betennelse - rødhet og hevelse;
 • rask healing av huden etter akne uten dannelse av flekker og arr.

Kompatibilitet med andre stoffer

Med noen stoffer er retinoisk salve ikke kompatibel:

 • samtidig bruk av progesteron reduserer salvenes aktivitet;
 • i kombinasjon med aminoglykosidantibiotika, kan intrakranial hypertensjon utvikles;
 • kombinasjon med andre preparater av vitamin A øker giftigheten av disse midlene.

Kontra

Absolutte kontraindikasjoner til bruk av retinoider er:

 • hud følsomhet;
 • røyking,
 • drikker alkohol;
 • barn opptil 7 år;
 • graviditet og amming
 • leversykdom.

Foto: Bruk av retinoider under graviditet er kontraindisert

Gravide og ammende kvinner av retinoider er strengt forbudt for både å drikke og bruke utover - stoffer kan forårsake fosterutviklingsmangel og alvorlige forstyrrelser hos et spedbarn.

Mottak av midler basert på retinoider bør stoppes ikke mindre enn seks måneder før graviditeten starter.

Bivirkninger

Bruk av retinoider kan forårsake:

 • tørrhet og peeling av huden;
 • hudrødhet;
 • alvorlig kløe;
 • håravfall, øyenbryn;
 • allergisk reaksjon (spesielt ved bruk av produkter på vår og sommer - i løpet av aktiv solstid).

Bivirkningene av legemidlene skyldes høye doser av den aktive bestanddelen: i hvilket som helst medium overstiger dosen av retinol sin daglige inntakshastighet med ca. 20 ganger.

Med intern bruk av retinol kan også nevnes:

 • hodepine;
 • økt tretthet
 • døsighet;
 • dobbeltsyn.

Den høye sannsynligheten for bivirkninger gjør selvbehandling av denne gruppen medikamenter uakseptabel.

Bare en spesialist vet nøyaktig hvordan man skal ta dette, eller det betyr at uønskede konsekvenser ikke oppstår.

Kostnad for

Prisen på narkotika med retinoider bestemmes av form av frigjøring av legemidlet, apotekets beliggenhet, tilknytning til apotekskjeden.

Tabell over kostnaden for medisiner av gruppen retinoider (i rubler) i noen Moskva apotek:

Anmeldelser av Retinol Palmitate (Vitamin A)

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

I en alder av 17-18 led jeg av alvorlig akne på kinnene mine, haken. Jeg snudde seg til en hudlege, foreskrev en behandling - utvendig lotion salisylalkohol og noe annet, og inne - retinol i form av en oljeaktig løsning.

Behandlingen var vellykket, og innen en måned ble huden fjernet betydelig.

Jeg ble også foreskrevet dette stoffet da min øyne gikk ned. Tross alt har vitamin A en positiv effekt på øynene våre.

Nå bruker jeg dette apoteket til å behandle sprøtt hår - jeg lager masker og bryter med den. Og legg også til krem ​​for ansikt og hender. Dermed er deres ernæringsmessige og foryngende effekt forbedret.

Noen ganger legger jeg det på neglene og gni det inn, på grunn av dette blir de bedre og bryter ikke, og kutiklet blir ikke grovt.

Dette vitaminet ble foreskrevet for meg av en gynekolog, siden mangelen på en svært negativ effekt på kvinners helse og reproduktive funksjon. Men jeg ble fortalt flere ganger at jeg strengt fulgte dosen, og ikke overgikk betingelsene for mottak, fordi hvis dette vitaminet kommer inn i kroppen i mer enn en måned, påvirker det også helse veldig dårlig. Du bør ikke ta mer enn en måned, ta en pause på en eller to måneder, og deretter kan du ta en måned igjen.

Etter at jeg begynte å ta dette stoffet, ble huden min forbedret og hormonene mine returnerte til normal.

I tillegg til inntak bruker jeg også dette vitaminet eksternt. Bare legg til min daglige krem ​​og bruk den på vanlig måte i ansiktet. Huden min ble mer elastisk, fine rynker utjevnet og hudfarge ble frisk.

Ifølge russisk er dette en flytende løsning av vitamin A, og vitamin A har lenge vært kjent som en kur for beriberi, men relativt nylig har den blitt brukt til behandling av akne. Men i behandlingen av den andre må du være veldig forsiktig, fordi behandlingen utføres i store doser, og en stor mengde vitamin A har bivirkninger, slik at dette legemidlet kun foreskrives i alvorlige former for sykdommen.

Legemidlet er tilgjengelig i to typer: i kapsler - for inntak og i flytende form - kan du smitte ut acne.

Nå om bivirkningene:

 • et sted i to uker kan det være en forverring av sykdommen, så igjen en forbedring
 • vitamin A hypervitaminose
 • tørr hud
 • døsighet
Jeg oppførte bare de som jeg hadde. Jeg tok det inne og om natten, da stoffet er bedre absorbert av kroppen.

Bare ikke behandle dette stoffet selv, bare legen kan beregne dosen du tar for deg.

 • Tilgjengelig for salg
 • Billig måte
 • Utbredt bruk
 • God effekt på huden

 • Det er kontraindikasjoner

Jeg har lenge brukt A-vitamin i flytende form, dets medisinske navn er retinolpalmitat i sitt daglige liv. Men jeg bruker det ikke lenger til det tiltenkte formål, men jeg bruker det til å supplere hjemmelagde masker for ansikt og hender, for rask regenerering av huden, hvis det oppstår små slitasje eller sår.

En god ansiktsmaske for fuktighetskrem, nærende huden - 1 ts. vitamin A, en skje med honning og litt sitronsaft. Det er nødvendig å bruke på renset hud og hold i 15 minutter, etter at det ikke er nødvendig, vask bare med et serviet.

Men retinol har en bred bruk:

 • Vitaminmangel på denne vitaminen.
 • Crohns sykdom.
 • Diaré.
 • Bukspyttkjertel fibrose.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Ubalansert ernæring.
 • Nikotinavhengighet.
 • Skjoldbruskkjertelproblemer.
 • Langvarig depresjon, stress.
 • Alkoholisme.

Det er kontraindikasjoner:

 • Leverbeten.
 • Hepatitt lever.
 • Nyresykdom.
 • Graviditet og fôring baby.
 • For barnslig alder og eldre.

Også en flytende løsning av vitamin A brukes til å behandle øyesykdommer, da det er meget nødvendig i dette.
Trengs og i dannelsen av skjelettsystemet.
Søknaden varierer, avhengig av behandling av sykdommen, som foreskrives av den behandlende legen.


Bivirkninger kan også forekomme, i form av sløvhet, hodepine, oppkast, diaré, alvorlig peeling av huden, leppene, håravfall.

Bli kvitt akne med vitaminer

Behandling av akne krever som regel en integrert tilnærming. Det er ofte nødvendig å revidere matssystemet, og noen ganger ikke å unngå hormonell korreksjon eller reseptbelagte antibiotika. Vitaminer til en viss grad kan hjelpe mot utslett som akne eller hudormer. Det er bare viktig å bruke dem riktig og kombinere med andre stoffer.

Hvilke vitaminer vil hjelpe huden

Menneskekroppen kan ikke syntetisere vitaminer alene, med unntak av nikotinsyre, og får dem mest fra mat. Ubalansert ernæring kan føre til akutt mangel eller tvert imot et overskudd av noen av dem og manifesterer seg i ulike typer hudutslett. Utseendet til akne på kroppen indikerer ofte ulempen ved det endokrine systemet og mage-tarmkanalen. Hos ungdom og gravide er det forbundet med hormonelle endringer.

Fordelene og skadene til vitaminer kan snakkes om uendelig. Det er viktig å huske at overskudd av noen av dem er farlig, da det kan føre til forgiftning og andre alvorlige konsekvenser.

Nyttige egenskaper i kampen mot akne

Vitamin A (retinol)

Det er designet for å være ansvarlig for skjønnheten i huden og effektivt bekjemper akne på grunn av sin evne

 • redusere talgproduksjonen
 • redusere antallet og størrelsen på talgkirtler,
 • forbedre kollagen syntese
 • bekjempe mikrober som bor i huden.

I tillegg gjenoppretter det slimhinner, binder frie radikaler, forhindrer kreftutbrudd, beskytter immunsystemet, reduserer aldringsprosessen, holder tennene, hår og negler i en sunn tilstand.

De synlige tegnene på vitamin A-mangel inkluderer:

 • tørr hud
 • peeling og rødhet,
 • forekomsten av akne,
 • utseendet på fine rynker,
 • sprø hår og negler,
 • sløret syn i mørket
 • hyppige forkjølelser.

Når disse symptomene vises, bør du revidere dietten i retning av matvarer rik på vitamin A.

Vitamin A tilhører gruppen av fettløselige vitaminer og kommer inn i kroppen vår med animalsk mat og noen planter som inneholder karoten (eller provitamin A). Gulrot er tradisjonelt leder i karoteninnhold: 100 g inneholder 15 000 IE med en daglig rate på 5000 IE. Gulrøtter etterfølges av persille (13 000 IE), fjellaske, spinat og sorrel (10 tusen IE hver). Også karoten er tilstede i gresskar, tomater, erter, fersken, aprikoser og noen andre grønnsaker og frukt, men i mindre mengder. Karoten er praktisk talt ikke absorbert uten fett, så produktene som inneholder den, er bedre å bruke i form av salater, krydret med vegetabilsk olje eller rømme. Når det gjelder animalsk mat, finnes den største mengden vitamin A i biff leveren (15 tusen IE), smør (2000 IE), fett hytteost (800 IE) og surkrem (700 IE). Dette er grunnen til at overreliance på lite fett meieriprodukter ikke er nyttig.

Men vitamin A kan være giftig, da fettløselige vitaminer pleier å akkumulere i kroppen. Hvis du overskrider den daglige dosen på 100 000 IE for voksne og 18,5 tusen for barn, så kan du bli forgiftet.

Vitaminer i gruppe B

Et tegn på mangel på vitaminer i gruppe B er utseendet på sprekker og akne på huden. Akne forekommer oftest på fet hud. Vitaminer B3, B5, B6, B9 og B12 vil mest effektivt håndtere dette problemet. De er uunnværlige for helbredelsen av arr som er igjen etter akne, hjelper til med å bli kvitt rødhet og betennelse, forhindrer bakteriens vekst på huden, fordi de har egenskapene

 • produsere kollagen og elastin,
 • forbedre blodsirkulasjonen.

B3 (andre navn: nikotinsyre, niacin, PP)

 • forstørrer porene, åpner tilgang til oksygen,
 • lindrer de øvre lagene i huden mot overflødig fuktighet, fjerner hevelse,
 • aktiverer blodsirkulasjonen
 • reduserer sekretjonen av talgkirtler,
 • fjerner giftstoffer
 • forbedrer hudimmuniteten mot utseendet av pustulært utslett.

B5 (pantotensyre)

 • strammer porene
 • reduserer produksjonen av subkutant fett.

B6 (pyridoksin)

Deltar i reguleringen av hormoner, hvor ubalansen ofte fører til utseendet av akne.

B9 (folsyre)

Gjenoppretter sunne hudceller.

B12 (cyanokobalamin)

Deltar i dannelsen av røde blodlegemer som adsorberer giftstoffer og gir oksygen til kapillærene.

Men et overskudd av vitamin B12 kan ha motsatt effekt: inflammatoriske prosesser, økt hudolje og utseende av akne, siden bakterier som lever på huden, vil undertrykke sin egen syntese av dette vitaminet.

Hvilke produkter inneholder

Vitaminer fra denne gruppen finnes i store mengder i brød med kli, pinjekjerner, bifflever, jordnøtter og bønner.

C (askorbinsyre)

Vitamin C bidrar aktivt til å bekjempe akne:

 • deltar i produksjon av kollagen;
 • metabolske og redoks prosesser, akselerere helbredelse av sår på huden, redusere betennelse og rødhet;
 • gjenoppretter beskyttelsesfunksjonen til huden;
 • styrker veggene i blodkarene.

Daglig inntak av vitamin C er ca 90 mg. I tillegg til akne, blødende tannkjøtt, hår tap, svak immunitet, tørr og blek hud, kan langsom helbredelse av sår og blåmerker indikere dens mangel. For å kompensere for mangelen på dette vitaminet, må du være oppmerksom på slike produkter som rosehip, spesielt tørket, 100 g som inneholder 650 mg askorbinka, bulgarsk rød pepper (250 mg), solbær og havtorn (persille), persille (opptil 190 mg), brokkoli (opptil 120 mg). I en mindre mengde askorbinsyre inneholder kiwi, jordbær, sitrusfrukter, dill, kål og mange andre friske grønnsaker og frukt. Vitamin C kan ikke inneholde produkter som har vært varmebehandlet, siden det kollapser ved temperaturer fra 60 ° C.

Overdreven fascinasjon med C-vitamin truer med fordøyelsesbesvær, halsbrann, kløe og rødhet på huden.

et overskudd av vitamin C er full av halsbrann, diaré og kløende hud.

E (tokoferol)

Årsaken til akne ligger ofte i overdreven akkumulering av kåte hudflak som dekker porene og forhindrer utstrømning av talg. Dette skaper et gunstig miljø for reproduksjon av mikrober. Tocopherol bekjemper vellykket med disse ubehagelige fenomenene, som bidrar til å korrigere modning av celler og forhindre utseendet av akne. I tillegg reduserer det oksidasjonsprosessene, normaliserer blodsirkulasjonen i kapillærene, gir huden den nødvendige fuktighet. Det daglige inntaket av E-vitamin er ca. 15 mg (22,5 IE). Dens mangel, i tillegg til dannelsen av akne, kan uttrykkes i muskel svakhet og nedsatt syn.

Lederen i innholdet av tokoferol er en vegetabilsk olje. Således inneholder 100 g ubehandlet solsikkeolje 63 mg vitamin E. I tillegg kan vitamin E finnes i gresskarfrø, mandler, hasselnøtter, havtorn, tørkede aprikoser og fet fisk.

Tocopherol refererer til fettløselige vitaminer, derfor har det en tendens til å akkumulere i kroppen. Overskuddene forårsaker nedsatt fordøyelse og reduserer blodpropp, noe som øker risikoen for intern blødning.

Naturligvis er naturlige produkter en ideell kilde til vitaminer. Et variert og balansert kosthold tjener til å forhindre deres mangel i kroppen. Om produkter som bidrar til å bekjempe akne, vil de fortelle ledende leger i videoen av programmet "Å leve er bra."

Video: Tre Acne Superfoods

Måter å bruke vitaminer for hudutslett

Det kan være svært vanskelig å lage en diett på en slik måte at den gir det nødvendige behovet for hver av vitaminene som trengs av kroppen. Derfor, med hyppige vedvarende utslett på huden, bør du være oppmerksom på de enkelte vitaminene og vitaminkompleksene. Legemiddelindustrien produserer dem for både innendørs og utendørs bruk. Foreløpig foreta en reservasjon om at et hvilket som helst legemiddel, spesielt for oral administrasjon, kun skal foreskrives av en hudlege. I intet tilfelle bør ikke selvmedisinere, fordi mange av dem kan ha en alvorlig toksisk effekt, kan de provosere andre farer for helse. Derfor foreskriver kun en medisinsk spesialist, etter å ha samlet alle nødvendige tester og undersøker mulige kontraindikasjoner, et bestemt regime for å ta dette eller det aktuelle legemidlet.

Slik drikker du dem ordentlig

Det mest berømte apoteket for å kompensere for mangelen på vitaminer A og E er "Aevit". Navnet snakker for seg selv. Den er produsert i form av kapsler med oljeaktig innhold inne. Legemidlet har en immunostimulerende og antioksidant effekt, og kjemper også aktivt mot akne og komedoner. Vitaminer A og E her balanserer hverandres handlinger:

 • Retinol (vitamin A) reduserer sekretjonen av talgkirtler, forynker celler og øker deres immunitet mot bakteriens virkning;
 • og tokoferol (vitamin E) forbedrer mikrosirkulasjonen av vev og kar, beholder fuktighet i cellene, i tillegg forhindrer det oksidasjon av retinol, reduserer dets toksiske egenskaper.

Siden vitamin A og E er fettløselige, har de en tendens til å akkumulere i kroppen. Deres overskytende kan føre til uønskede konsekvenser. For at Aevit skal være til nytte, ikke skade, må du følge en rekke regler.

 1. Vanligvis er acne foreskrevet for 1 kapsel per dag. Men legen velger dosering og tidspunkt for opptak individuelt.
 2. Ta stoffet etter måltider, svelg hele og klemme med rent vann.
 3. Du kan ikke ta det i mer enn en måned, da den fjernes fra kroppen veldig sakte: Etter en enkelt dose er perioden for fullstendig eliminering 3 uker.
 4. Mellom medisineringskurs bør du ta en pause på minst seks måneder.
 5. Ikke ta stoffet for forebygging, fordi det inneholder terapeutiske doser av vitaminer.

Bivirkninger og kontraindikasjoner til mottaket "Aevita":

 • med individuell intoleranse - kløe, rødhet i huden, kvalme, oppkast, fordøyelsesbesvær;
 • Med langvarig bruk kan pankreatitt og gallstonesykdom bli forverret, siden begge vitaminene utskilles hovedsakelig fra galgen og bare i små mengder - fra urinen.
 • Et overskudd av vitaminer når du overskrider tidspunktet for mottaket, manifesteres av hodepine, økt irritabilitet, søvnløshet, tørrhet og sprekker i palmer og såler av føttene, alopecia, seborrhea og en forstørret milt;
 • stoffet er kontraindisert ved individuell intoleranse, problemer med skjoldbruskkjertelen, hjerteinfarkt, trombose, aterosklerose.

Ofte når man arbeider med akne som en del av kompleks terapi, foreskriver dermatologer fiskeolje, som inkluderer omega-3 og omega-6 flerumettede fettsyrer. Disse kosttilskuddene er tilgjengelige både separat og i kombinasjon med vitamin A, D og E, som er en mer effektiv form i kampen mot akne. De finnes i form av kapsler og flytende oljer. De mest vellykkede og balansert kompleksene er Biafishentol og BioContour. Disse stoffene normaliserer hormoner, hvor brudd ofte fører til økt dannelse av akne, spesielt hos ungdom. De lindrer også huden og forbedrer stoffskiftet. Kapsler for voksne kommer i ulike doser - fra 250 til 500 mg. De bør tas med måltider noen stykker, vaskes med rent vann. Daglig inntak av 3 mg fordeles jevnt i 3 doser. Sistnevnte gjelder væskeformen. For behandling vil det ta 30 dager, ta deretter en pause på minst 2 måneder. Kurset kan gjentas opptil 4 ganger i året.

Bivirkninger som kan oppstå når du tar fiskeolje:

 • kvalme,
 • dårlig appetitt
 • døsighet,
 • fordøyelsesbesvær, diaré,
 • hodepine,
 • smerter i beinene.

Hvis de er forstyrret i stor grad, bør doseringen reduseres eller avhendes i det hele tatt. Beslutningen må tas av den behandlende legen.

Kontraindikasjoner for å ta fiskeolje:

 • individuell intoleranse,
 • tyrotoksikose (overdreven innhold av skjoldbruskhormoner),
 • brudd på blodpropp,
 • overflødig kalsium
 • pankreatitt,
 • kolecystitt,
 • aktiv form for tuberkulose,
 • hypervitaminose.

Vitaminer A og E produseres også separat - i form av kapsler eller en oljeoppløsning.

Vitamin A er effektivt for å bekjempe akne, det kan til og med kurere alvorlig akne, den har en ubehagelig bivirkning - ved å undertrykke økt sebumsekresjon, strammer den sterkt porene og tørker huden, forårsaker kløe og kløe. Derfor, når du tar vitamin A, er det godt å bruke fuktighetskrem. Opptaksregler vil lignes på "Aevitu".

Den syntetiske analogen av vitamin A er det mer moderne stoffet Roaccutane. Å være en antiseptisk, brukes den til behandling av alvorlig akne, spesielt hvis akne er lokalisert på skuldrene og tilbake på grunn av

 • uttalt anti-inflammatorisk virkning,
 • evne til å kontrollere funksjonen av talgkjertler og redusere størrelsen deres,
 • stram porer.

Siden oppdrettsområdet for bakterieavl er sebum, renser Roaccutane huden ved smertefulle utslett og reduserer produksjonen av sistnevnte, og forhindrer at nye utvikler seg. Legemidlet er foreskrevet bare i tilfellet når andre midler ikke hjelper.

Selv om Roaccutane er et syntetisk vitamin A, er det et alvorlig legemiddel med høy toksisitet i tilfelle en doseringsbrudd (vanligvis 1-2 kapsler per dag). Derfor bør det tas under streng tilsyn av en hudlege, med streng overholdelse av alle instruksjoner. Mulige kontraindikasjoner for å ta stoffet inkluderer:

 • individuell intoleranse,
 • leversykdom,
 • graviditetsplanlegging (for å unngå fosterskader),
 • tar stoff tetracyklin,
 • et overskudd av vitamin A i kroppen,
 • graviditet,
 • amming,
 • diabetes mellitus
 • onkologi.

Begynn å ta stoffet er alltid med forsiktighet: med minimumsdosen - en halv milligram per kilo pasientvekt. Hvis det ikke er intoleranse, øker doseringen, og behandlingsforløpet varer lenge - opptil seks måneder. Behandling med Roaccutane er ikke uten bivirkninger, både enkelt og i kombinasjon:

 • hodepine
 • svetting,
 • temperaturøkning
 • beinpine,
 • sløret syn
 • tørre slimhinner.

Noen ganger reduserer doseringen for å bli kvitt dem. Under hele perioden med å ta Roaccutane, bør tester tas regelmessig, overvåking av tilstanden til kroppen. I tilfelle negative reaksjoner som utgjør en alvorlig fare for helse og liv, blir stoffet avbrutt. Disse reaksjonene inkluderer:

 • Alopecia (hårtap),
 • ødem,
 • nummenhet i lemmer
 • svakhet
 • migrene,
 • takykardi,
 • blodsukker hopp
 • blodplate reduksjon
 • anemi,
 • pankreatitt,
 • økt kolesterol
 • brudd på blodpropp, fulle av slag.

Som regel er et kurs nok til å rense huden helt og oppnå varig remisjon. I sjeldne tilfeller kan han bli reappointed, men ikke tidligere enn seks måneder.

Vitamin E er også tilgjengelig i kapsler for oral administrasjon. Ofte er det foreskrevet å regulere hormonelle prosesser og menstruasjonssyklusen, men indirekte hjelper det med akne.

Vitamin E administreres vanligvis 1 kapsel per dag, som tas etter et måltid, uten å tygge og vaskes med vanlig vann. Vanligvis blir stoffet tolerert normalt, men noen ganger kan bivirkninger oppstå, oftest forbundet med et overskudd av vitamin E:

 • hodepine,
 • kvalme,
 • sløret syn
 • magesmerter
 • diaré.

Sjeldent kan alvorligere reaksjoner forekomme på kroppens side, som krever umiddelbar seponering av legemidlet:

 • leversvikt
 • blodtrykkstap,
 • brudd på blodpropp, noe som kan provosere intern blødning.

Kontraindikasjoner for å ta vitamin E inkluderer:

 • kardiovaskulære sykdommer
 • individuell intoleranse mot vitamin E,
 • stoffet er ikke foreskrevet for barn.

Vitaminpreparater fra gruppe B produseres i mye, både til inntak og i form av injeksjoner. De mest populære tabletter medikamenter inkluderer:

 • "Nikotinsyre"
 • Pentovit og andre.

Nikotinsyre (vitamin B3) er en vasodilator som dermatologer har brukt aktivt til å bekjempe akne. Oftest for dette formålet er det foreskrevet i form av tabletter og svært sjelden - injeksjoner. Den vanlige dosen - 1 tablett 3 ganger daglig, alltid med mat, fordi nikotinsyre irriterer mageveggen alvorlig. Ta stoffet to eller tre ganger i 10 dager hver, kvinner - strengt før starten av menstruasjonssyklusen, for ikke å provosere stor blødning. Så i 2 uker tar de en pause, hvorpå de gjenopptar mottaket. Men en hudlege kan tilpasse diettene individuelt.

Ta stoffet kan være ledsaget av bivirkninger:

 • først og fremst forårsaker det rødmen av huden, det er en følelse av varme, noen ganger ledsaget av kløe; Dette er et vanlig fenomen, fordi karene er aktivt voksende, porene åpne; Denne tilstanden går som regel i løpet av 20 minutter;
 • gastrointestinale sykdommer, magesmerter, oppblåsthet, diaré kan forekomme;
 • svimmelhet;
 • migrene - alvorlig smerte, vanligvis i halvparten av hodet - som de utvidede karene begynner å legge press på nerveenden.

Kontraindikasjoner til bruk av nikotinsyre:

 • individuell intoleranse
 • magesår og duodenalt sår;
 • aterosklerose;
 • gikt;
 • leversykdom;
 • dekompensert diabetes;
 • redusert trykk (ettersom utvidelsen av fartøyene reduserer det enda mer);
 • barns alder.

Stor forsiktighet bør tas når du tar stoffet under graviditet og amming, selv om stoffet bidrar til å øke amming.

Ganske populær i kampen mot akne, det komplekse innenlandske stoffet "Pentovit".

Navnet på stoffet berettiger seg selv - det inneholder 5 vitaminer fra gruppe B:

 • tiamin (B1),
 • Nikotinamid (B3),
 • pyridoksin (B6),
 • folsyre (B9),
 • cyanokobalamin (B12).

Vitaminkompleks normaliserer metabolisme og beroliger huden. For å bekjempe utslettet ordineres vanligvis 1-2 tabletter 3 ganger daglig, under eller etter et måltid - på grunn av det høye innholdet av nikotinsyre, irriterer magen. Det normale kurset er 3-4 uker. Men ordningen kan justeres av legen individuelt. Du kan gjenta kurset opptil to ganger i året.

Bivirkninger når du tar Pentovita:

 • allergisk utslett i form av urticaria, alvorlig kløe,
 • kvalme,
 • økt hjertefrekvens.

Til hvem "Pentovit" er kontraindisert:

 • personer med individuell intoleranse overfor en eller flere komponenter av legemidlet,
 • gravide og ammende kvinner
 • barn.

I komplekset av tiltak for å bekjempe akne, foreskriver dermatologer ofte vitamin C - på grunn av sin evne til å øke kollagenproduksjonen og danne immunitet, inkludert mot skadelige bakterier som lever på huden. Dette stoffet er fornuftig å bruke bare som en del av kompleks terapi. I seg selv er det lite sannsynlig å bli kvitt akne. Daglig rate av askorbinsyre i kampen mot akne fra 100 til 150 mg. Ta vitaminet være en gang, strengt etter et måltid, da det ikke er den beste måten påvirker magen.

Noen pasienter i jakten på tidlig lettelse fra sykdommen overstiger betydelig doseringen av vitamin C, noe som kan føre til hypervitaminose, manifestert i form

 • halsbrann, fordøyelsessykdommer,
 • kløe, utslett,
 • svimmelhet,
 • dannelsen av nyrestein og galleblæren,
 • menstruasjonssykdommer hos kvinner.

Hvis noen av disse symptomene oppstår, bør stoffet stoppes umiddelbart.

Til hvem vitamin C er kontraindisert:

 • pasienter med individuell intoleranse
 • tilbøyelighet til steindannelse i nyrene og galleblæren,
 • lider av diabetes.

Riktig bruk eksternt

Bruk vitaminer for akne kan ikke bare inne, men også eksternt, men det er viktig å gjøre det riktig.

"Aevit" for ekstern bruk

Et av de vanligste legemidlene til utendørs bruk er allerede kjent for oss vitamin A og E som en del av stoffet "Aevit". Med akne kan de brukes på flere måter:

 • Påfør direkte på ansiktet innholdet i kapselen,
 • legg til krem
 • legg til ansiktsmasker.

Bruk i ren form

 1. Før du bruker stoffet, må du først rense huden med en myk lotion eller rensemiddel.
 2. Deretter forsiktig krysse kapselen med en tynn nål.
 3. Innholdet i kapselen spredt over hele overflaten av ansiktet.
 4. Det er ikke nødvendig å vaske av, det er mulig å forlate midler for hele natten.

Denne prosedyren bør utføres 1 gang daglig før sengetid. Kursets varighet er vanligvis 2 uker. Om nødvendig kan den forlenges til 1 måned. Så i 3 måneder bør du ta en pause. Du kan gjenta kurset 2-3 ganger i året.

Vitaminer brukes på hele ansiktet, hvis området av utslett er ganske omfattende. Med single acne drug er anvendt punkt.

Når og hvordan man legger til kremet

Anvendelsen av vitaminer i sin rene form brukes til å behandle akne. For å forebygge akne, legges stoffet til en krem ​​som brukes daglig om natten. Dessuten kan denne metoden utøves på ubestemt tid, det er ingen tidsbegrensning, da konsentrasjonen av vitaminer er minimal.

 1. Før du bruker krem, blir ansiktet rengjort med et mykt rengjøringsmiddel.
 2. Deretter bør du ta mengden krem ​​som kreves for en enkelt applikasjon.
 3. Kok forsiktig vitaminkapselet og press 1-2 dråper av innholdet.
 4. Bland vitaminer med krem ​​og påfør ansiktet.
 5. Skyll ikke til morgenen.

"Aevit" i masker for ansiktet

For å bekjempe akne kan du lage en potetmaske med "Aevit", for dette formål er det mer praktisk å bruke stoffet i ampuller. Mask gjør før sengetid, 2-3 ganger i uka. Synlig effekt kan oppnås i 10-15 prosedyrer. Masken vil lindre betennelse og gjøre ansiktets hud mykt, fuktet. Du kan gjenta prosedyren flere ganger i året med et intervall på 1 måned.

 1. 1 kokte poteter grind til en tilstand av potetmos.
 2. Legg inn innholdet i 1 ampulle (eller klem ut 3 kapsler), bland godt sammen.
 3. Påfør ansiktet og hold i 15 minutter.
 4. Vask masken med varmt vann, krem ​​kan ikke påføres.

God effekt kan ha "Aevit" i sammensetningen av masken med olivenolje, eggeplomme og sitron. Den har anti-inflammatorisk virkning, strammer porene og strammer huden, utjevner rynker. For å forberede masken vil trenge:

 • 2 ss sitronsaft,
 • 1 ss olivenolje,
 • 1 eggeplomme,
 • 1 kapsel "Aevita".
 1. Klem saften fra sitronen, separer eggeplommen fra rå egg, pierce og klem kapsel "Aevita", legg til olivenolje.
 2. Bland alle ingrediensene grundig.
 3. Påfør ansiktet i 20 minutter.
 4. Skyll med varmt vann etter en bestemt periode, ikke bruk krem ​​for natten.

Forløpet med å bruke en maske er lik den forrige.

Ekstern bruk "Aevita" gir mening for enkeltutslett og for å hindre akne. I alvorlige former av sykdommen er det meningsløst. Det vil bare være nødvendig å ta et internt legemiddel i kombinasjon med andre prosedyrer som legen må velge.

Bruk av oljeløsninger

Vitaminer A og E er tilgjengelige i form av oljeløsninger. De brukes eksternt for å bekjempe hudutslett.

Det er godt å bruke tocopherololjeoppløsning (vitamin E) for å tørke ansiktets hud, hvis huden ikke er veldig fet. Gjør det riktig slik:

 1. På kvelden før sengetid, vask ansiktet ditt med varmt vann.
 2. Fukt en bomullspute med en løsning av tokoferol og gni inn i ansiktets hud med lette sirkulære bevegelser, ikke vaske den av til morgenen.
 3. Om morgenen vaske med varmt vann.

Prosedyren skal utføres 2 ganger i uken, kurset vil være opptil 10 prosedyrer.

Kombinasjon av vitaminer med sink

Ofte årsaken til akne er en mangel i kroppen av sink. Dette elementet er involvert i alle metabolske prosesser som forekommer i kroppen, uten det, er vitamin A ikke absorbert. Det er derfor det er en del av mange vitaminkomplekser, kremer og akne-suspensjoner. Men beslutningen om å inkludere sink i kombinasjonen av terapeutiske inngrep i kampen mot akne er bare en lege. Dette elementet, spesielt når det tas muntlig, har ganske ubehagelige bivirkninger:

 • svimmelhet,
 • kvalme,
 • fordøyelsessykdommer,
 • halsbrann.

Når du behandler akne, zinkblokker mikrober som aktivt sprer seg i sebaceous kjertel, lindrer betennelse og kløe, bidrar til å raskt bli kvitt plager og arr igjen etter akne.

På grunnlag av sink produserte mange verktøy. Den mest sikre av dem anses å være gel "Kuriozin", som inkluderer hyaluronsyre sammen med sink. Verktøyet bidrar til å bekjempe ikke bare akne, men også med rynker. Zink har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, fremmer regenerering av hudceller, og hyaluronsyre fuktes aktivt og fyller fine rynker. For å forbedre handlingen mot akne, er det godt å legge til flere dråper tokoferol og retinololje-løsninger til preparatet. Du kan klemme 1 kapsel "Aevita" i en enkelt del av gelen. Produktet påføres to ganger om dagen til de skadede områdene i huden, helst om morgenen og om ettermiddagen, siden det er på denne tiden at toppet av metabolske prosesser blir observert. Forhuden skal vaskes med varmt vann. Legemidlet kan brukes til lange kurs, men deres varighet bør bestemmes av legen.

Kontraindikasjoner for bruk av "Kuriozin" - graviditet og amming, siden kliniske studier i denne gruppen av pasienter ikke er utført. Kombiner stoffet med vitaminer A og E kan ikke være

 • overfølsomhet overfor disse komponentene
 • nefritt,
 • hjertesvikt
 • tilbøyelighet til steindannelse i nyrene og galleblæren,
 • pankreatitt,
 • vitamin A hypervitaminose,
 • leversykdommer.

Omtaler om bruk av aevita, pentovita og andre vitaminer for akne

Disse vitaminene "Aevit" drokk aldri, men brukes flere ganger for kosmetiske formål. På en gang lider hun av akne på ansikt og kropp. Jeg prøvde alle slags forskjellige verktøy, men ingenting hjalp virkelig. En merkbar effekt var bare fra salicylo-sinkpasta i kombinasjon med salisylsyre og clotrimazol og ved bruk av Aevita. Jeg åpnet ballene der den oljeaktige væsken ble funnet og smurt ut problemområder på huden, tilsatt det til eggmasker i ansiktet, det er veldig bra for huden, nærer, nærer med vitaminer og essensielle mikroelementer, huden lyser bare. Det hjelper veldig bra, men du må ikke gjøre det en gang, men i løpet av kurset blir effekten 100%.

Kotova Kseniya

http://otzovik.com/review_1461172.html

Jeg leser at i kampen mot akne og pimples hjelper fiskeolje i kombinasjon med E-vitamin, at noen til og med helbredet deres problemhud og kjøpte denne Biafishenol i 1 måned... Kapsler i skallet, slik at fisken ikke lukter, men hvis du holder det i munnen din lenge, vil det lukte, så det er bedre å svelge og drikke vann umiddelbart... Jeg har kuttet kurs, hva kan jeg si om resultatet? Huden var så problematisk som den var igjen, absolutt ingen endringer: akne, akne, porer, alt er på plass. Det har også ikke blitt forbedret. Kroppsvekten påvirket heller ikke. Hår, øyevipper - ingen endring. De eneste neglene ble sterkere, men jeg hadde ikke så skjøre... Det er ingen resultater, men jeg legger "3", for på tross av alt er fiskeoljen bra for kroppen vår, selv om det ikke finnes eksterne endringer. "

Tululana

http://irecommend.ru/content/vylechit-ugri-pryshchi

... Pentovit påvirket ikke hudtilstanden. Jeg la ikke merke til noen slående forskjell i det hele tatt mens jeg søkte det. Min problematiske hud ble ikke sunnere. Det eneste jeg la merke til er forbedringen av nervesystemet. Min psyko-emosjonelle tilstand forbedret, jeg sluttet å være nervøs over bagatellene og ta alt nær hjertet mitt. Følgelig har helsetilstanden forbedret...

Vanilla_ice

http://irecommend.ru/content/effektivno-uluchshaet-rabotu-nervnoi-sistemy-sluzhit-profilaktikoi-vitaminnoi-nedostatochnos

Vitaminer er ikke så ufarlige som de virker, så de bør ikke brukes ukontrollert. I mange tilfeller kan akne bli forhindret ved riktig hudpleie. For mer alvorlige sykdomsformer, forberedes preparater mer seriøst, inkludert vitaminer. Men selv små hudutslett krever samråd med en hudlege og streng overholdelse av hans anbefalinger. Deretter kan mange problemer med utseende og helse unngås.

Flere Artikler Om Typer Acne